Top Banner
SC MAGASIN 1.UDGAVE 2015 NÅR SÅR HELES MED TÅRER Forsoning og tilgivelse efter kirkekrise EN HØJERE ENHED Årets tema inviterer til fællesskab trods forskelligheder IDÉ BOX Inspiration til aktiviteter bygaden EN UGE MED PRÆSTEN SOM NABO Kirkeliv i bygaden
28

Sc magasin1 2015

Apr 07, 2016

Download

Documents

Pinsekirkernes årlige sommercamp
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Sc magasin1 2015

SC MAGASIN1.UDGAVE 2015

NÅR SÅR HELES MED TÅRER

Forsoning og tilgivelse efter kirkekrise

EN HØJERE ENHED

Årets tema inviterer til fællesskab trods forskelligheder

IDÉBOX Inspiration til aktiviteter bygaden

EN UGE MED PRÆSTEN

SOM NABO Kirkeliv i bygaden

Page 2: Sc magasin1 2015

KOLOFON

Udgives af:Sommercamp MariagerGl. Hobrovej 10 B9550 MariagerTel: 9668 [email protected]

Redaktion:Jimmy KlentzThomas ChristensenJens Henrik KirkFotograf:Nicolaj KristensenAidin EsmaeliClaes HolmgreenChristoffer FrydArt Director:Helene MathewGrafiker: Nicolaj KristensenTryk:Trykkeriet FrihedenOplag: 5000

Den drøm der driver os er visionen om ringe i vandet

om at skabe bevægelser der sætter gang i nye bevægelser

Page 3: Sc magasin1 2015

0407081215161820

Artikel: En uge med præsten som nabo

Idébox: Bygaden - en camp i Campen

Spor: Enhed i forskelligheden

Artikel: En sporleders dagbog

Artikel: Sommercamp løfter lokale aktiviteter

Artikel: Et netværk der går op i en højere enhed

Tema: Vi mødes på bjerget

Tema: Når sår heles med tårer

IndholdGæstetaler: Kirken der stopper trafikken

Gæstetaler: Det startede med en drøm / Palæstinenseren

der elsker israeleren

Info: Priser og tilmelding

Info: SC ekstra

2225

2627

Må alt gå op i en højere enhedVinteren er over os, og jeg må blankt indrømme, at sommer og sol er mere mig. Ét af sommerens store højdepunkter er Sommercamp, hvor vi ser frem til at møde venner og få nye venner i Mariager.Vores mål med dette magasin er at præsentere dig for den mangfoldighed af liv, der udfolder sig, når 5000 mennesker i alle generationer samles på Sommercamp Mariager. Du får mulighed for at komme bag kulisserne og læse om de mange tiltag i generationssporene, få indblik i det helt sær-lige liv som udspiller sig i de mange bygader, og endelig kan du læse forskellige perspektiver på årets tema. Magasi-net er tænkt som en appetitvækker for både dig, som ikke har været på Sommercamp før, og til dig som allerede har gjort Campen til en ferietradition. Vi håber, magasinet giver dig smag på Campen, så du får lyst til at kigge forbi eller til at bo på pladsen i uge 29 til sommer.

Ringe i vandetDet billede, som bedst beskriver visionen bag Sommer-camp Mariager, er billedet af ringe i vandet. Vi ser ikke bare Campen som en uges fed ferie eller festival, men som en ska-belsesuge, hvor menneskers liv forvandles gennem mødet med Jesus, og hvor Gud gør noget nyt i vores fællesskaber.

Derved sætter vi ringe i vandet – forvandlede personer, der møder behov og tager ansvar i by og samfund.

En højere enhed”En højere enhed” er temaet for Sommercampen 2015. Jesus bad i Johannes evangeliet kap. 1: ”Jeg beder om, at de alle må blive et, ligesom du og jeg er et, så verden kan tro, at du har sendt mig. ”Kirkens betydning og funktion i samfundet hænger i allerhøjeste grad sammen med vores indbyrdes enhed og kærlighed. Det er alment kendt i fodboldverdenen, at man, for at skabe resultater, skal få teamet til at spille sammen som en enhed. I den enhed skal der være plads til forskellighed, og individuelle roller skal udfyldes. Alle mennesker er rigtige, og alle mennesker er vigtige. Vi ser frem til en uge, hvor vi alle bliver udrustet og udfordret, og hvor alt kommer til at gå op i en højere enhed.

Vi glæder os til at mødes på Sommercamp 2015.På vegne af Ansvars- og visionsteamet for Sommercamp

Jens-Henrik Kirk, Campchef

AV-teamet bag Sommercamp Mariager

Page 4: Sc magasin1 2015

4

ARTIKEL

En uge med præsten som nabo

Af Jimmy Klentz

Kirken i Kulturcenteret rummer medlemmer fra hele Kø-benhavn, og de store afstande betyder, at man ikke nød-vendigvis støder ind i hinanden i hverdagen. En uge på Sommercamp tilbyder kirkens medlemmer en helt anden ramme at møde hinanden i. Man dropper ind til en hurtig kop kaffe i forteltet, vender livets udfordringer på en gåtur langs fjorden og bor pludselig dør om dør med præsten! Der er med andre ord ikke behov for den samme planlæg-ning af det sociale liv. Et langt stykke af vejen er det forhold, som er en diametral modsætning til det pulserende stor-byliv. Christina Kjær Christensen er bygadeambassadør for København og med til at planlægge og tænke i nye tiltag for københavnergaden. Hun fremhæver særligt det tætte og fleksible sociale fællesskab med en række spændende aktiviteter som årsag til den store tilslutning til Sommer-camp. Men tingene sker ikke af sig selv, og Christina med team lægger en energi i at gøre det bedre år efter år.

Hvordan får man københavnere til at tage en helt uge ud af deres ferie og drage til Mariager?-Jeg tror, det skyldes, at Sommercamp tilbyder et helt sær-ligt socialt liv for os som kirke, der ikke i samme grad er mu-ligt til hverdag. Og så rammer Campen et behov om fokus på at få værdier på plads i livet, et åndeligt pust og en fan-tastisk mulighed til at få skabt vedvarende sociale kontak-ter. Samtidig tænker vi Sommercamp ind i kirkens program og øvrige aktiviteter. Vi er en kirke, som på flere måder er delt op i forskellige nationaliteter, og Sommercamp giver os mulighed for en fælles lejr – på tværs af generationer og nationaliteter.

Derudover opfordrer vi connectgrupperne, vores livsgrup-per, til at tage på Camp sammen, hvor de har tid til mere fællesskab i gruppen.

Hvilke særlige tiltag har I inden Sommercamp, som er med til at skabe opmærksomhed omkring ugen?- Med et ønske om at sætte ekstra fokus på Sommercamp havde vi en gudstjeneste, hvor to personer fortalte deres personlige oplevelser fra Sommercamp. Efter gudstjene-sten lavede vi en happening, hvor vi skabte lidt camp-stem-ning med et lille campingtelt i foyeren, og folk kunne høre lidt mere om Sommercamp. Vi installerede også en compu-ter, hvorfra det var muligt at tilmelde sig Campen.

Hvilke særlige arrangementer har I i løbet af Camp-ugen?- Vi vil gøre alt for at støtte op om de gode Sommercamp aktiviteter som Campløb og Campcup. Ud over det har vi lavet nogle sociale arrangementer, som er med til, at vi lærer hinanden at kende fra en ny side. Vi har for eksem-pel lejet mountainbikes og cyklet ture i Rold skov og le-jet kajakker og taget en tur rundt på Mariagerfjord. Hele ugen er det muligt at grille sin mad ved en grill, som vi har købt til bygaden. Folk ved, at grillen er varm hver aften, hvor man også kan få en lille snak. Det er endt med, at flere har hørt om vores grill og kommer fra andre gader med deres mad, som skal grilles. Og det er jo bare så hyggeligt. - En særlig event, som er blevet et fast programpunkt, er vores fælles kaffearrangement. Det er meget bekræftende for os som menighed at opleve, at vi er omkring 150, som har prioriteret at mødes og være sammen til fælles kaffe-hygge, hvor programmet er meget simpelt: en masse kage og kaffe, tid til bare at være sammen og måske spille lidt bold. De unge og børnemedarbejderne fra København, som deltager på de forskellige spor, er også inviteret, og mange synes, det er dejligt at komme lidt ”hjem” midt på ugen.

Kirken i Kulturcenteret på Nørrebro i København har de seneste år gjort en ekstra indsats for at gøre det attraktivt for københavnere at bruge en uges ferie i et telt på en mark i Jylland. En mu-lighed for nærvær og afslappet fællesskab er med til at tiltrække flere københavnere til Sommer-camp Mariager. Københavnergaden på Sommercamp er således blevet fordoblet på to år.

”Vores børn vil hellere på Sommercamp end til Italien - det har været en fantastisk tid med super hyggeligt fæl-lesskab. Det har overgået vores vildeste forestillinger... Vi kommer igen til næste år” Peter Hansen

Page 5: Sc magasin1 2015

ARTIKEL

5

Hvordan oplever førstegangsbesøgende en uge på Camp?- Vi har faktisk haft nogen med, som ikke har været til guds-tjeneste i kirken før. De er meget fascinerede af livet med hinanden i bygaden og det tætte fællesskab. Efter Som-mercamp får de lyst til at komme i kirken, og vi har oplevet at nogen af dem efterfølgende har givet deres liv til Jesus. Vi har også en familie, som i en længere periode havde fra-prioriteret kirken på grund af en travl hverdag. De tog med på Sommercamp. Og deres børn var så begejstrede for det, at de har trukket hele familien med i kirken efterfølgende.

Hvordan sikrer I, at alle får en god uge i Mariager? - Vores fællestelt fungerer som en god base, hvorfra det er

nemt at møde hinanden. For to år siden havde vi ikke et stort fællestelt. Det var sværere for folk at træde ind over tærsklen til andres fortelt. Derfor har det været en god in-vestering at købe et telt. Om eftermiddagen og aftenen har vi værter på, som er med til at have øje for, at alle oplever sig inkluderet. - Vi har også fundet ud af, at en god uge er betinget af, hvem man er placeret sammen med i gaden. For eksem-pel at børnefamilierne får et område for sig. Alle har derfor mulighed for at skrive, hvem de kunne tænke sig at blive placeret ved siden af. Det er lidt af et puslespil at opfylde alles ønsker, men det er tiden værd.

Er det muligt at spinde videre på de fællesskabsbånd, som er blevet knyttet under Sommercamp, når hverdagslivet begynder igen? - Ja. Som eksempel kan jeg nævne vores tilbud til alders-gruppen 25 – 50 år Connect-søndag. Vi mødes hver anden uge, hvor vi spiser sammen, deler liv og nyder hinandens fællesskab. Her kan vi mærke, at når vi har været på Som-mercamp sammen, kommer vi lettere under huden. Vi træ-der nemmere ind i fællesskabet med hinanden og fortsæt-ter, så at sige, hvor vi slap.

”Det stærkeste og bedste ved Sommercamp var at få en ny frisk start med Gud, og dermed også få lyst til fælles-skabet, som er en helt fantastisk gave. Fællesskabet i kø-benhavnergaden var helt specielt i forhold til at danne nye relationer og bånd til mine åndelige brødre og sø-stre.” Kenneth Larsen

CHRISTINA CHRISTENSEN

Page 6: Sc magasin1 2015

N y adresse : M i lner vej 44 , 3400 H i l lerød

Alterna er inspirerende o g udfordrende:

#miss ionsrejser #venner #erhver vsarbejde #socia leprojekter

#k i rke #under visning #fokuspågudogdig

#exploreyourpotent ia l

...w

Følg os på Facebook og a l terna.nu

Nye faciliteter tæt på shopping, S-tog og sports-faciliteter

Få pladser tilbage!

NytforstanderparRuben & Hanne

Holmgreen Falk

Page 7: Sc magasin1 2015

7

Bygaden – en camp i Campen Gennem de seneste år har bygaderne udviklet sig til at have en afgørende betydning for, om man som camp-gæst oplever sig set og hørt midt i det store fællesskab. Nu har langt de fleste byer udpeget en bygadeambas-sadør, som er en primusmotor, der udtænker nye tiltag i bygaden, samler til fællesarrangementer, guider nye til Sommercamp-livet, etc. Aktiviteterne i de forskellige bygader spænder vidt, men har alle det fælles formål; at favne alle og styrke det lokale fællesskab under Sommercamp. Vi har samlet en håndfuld gode ideer fra en ræk-ke bygader til spændende aktiviteter og tiltag, som kan være med til at give inspiration til livet på camp-pladsen.

Familie-klyngerI Blåhøjgaden har de haft stor succes med familieklynger. En af de store fordele ved familieklynger er, at forældrene kan trække på hinandens ressourcer i løbet af ugen og have et tættere fællesskab. De hjælper naturligt med at holde øje med hinandens børn.Børnene har også nemmere ved at finde frem til vennerne og får rigtig meget ud af hinanden. Samtidigt er det et plus for den modne del af kirkens campgæster, som placeres lidt væk fra småbørnene og dermed har en mere rolig afdeling.

BygadetraditionSom bygade kan det på flere måder være en fordel at genta-ge tidligere års succeser og på den måde udvikle sine egne bygadetraditioner. I Aalborggaden har man de seneste år haft tradition for at arrangere en grillfest med hele svineriet! Alle, som har en relation til Aalborg Citykirke, bliver inviteret til fællesspisning med helstegt pattegris og hvad dertil hø-rer. Uanset om det er en grillaften eller andet, er det enormt vigtigt at have nogle faste arrangementer at samles om i by-gaden. Det behøver ikke nødvendigvis være noget ekstra-ordinært, der kræver meget planlægning. Det vigtigste er at have tid til at være sammen og få snakket, særligt med de, der måske er med på Sommercamp for første gang.

Bygade-newsFlere bygader har god erfaring med at sende løbende sms beskeder om de mange aktiviteter. I Hillerødgaden modta-ger campgæsterne løbende opdateringer i form af sms’er – en slags Bygade-news. Allerede inden Sommercamp ska-bes en forventning til ugen gennem sjove og inspirerende sms’er, så glæden og forventningen til Campen vokser. Un-der selve campugen sendes beskeder ud flere gange dag-ligt. Det kan være reklamer for arrangementer i Camphal-len, Campløb, m.m. Hver aften afholdes åbent hus i to/tre fortelte, og via sms får bygaden info om, hvor der er åbent hus den pågældende aften. Samtidig bliver det åbne fortelt

markeret med flag eller andet. I et levende fællesskab skal der være plads til spontane initiativer. Når nogen fra by-gaden inviterer til fødselsdage, fælles frokostbord, efter-middagskaffe eller ture til isboden i Mariager, modtager bygaden en besked via sms. Bygade-news er også ideel til at samle alle generationer fra ens by, hvor de unge ofte er spredt forskellige steder i løbet af ugen.

Ny i gadenProjekt:KIRKE i Hjørring havde en del førstegangsbesøgen-de på Sommercamp, hvor enkelte heller ikke var vant til at gå i kirke. Derfor var det afgørende med en god introdukti-on til fælleskabet og en løbende opfølgning på de mange spørgsmål, som rejser sig særligt hos én, som er ny på Som-mercamp. Således arrangerede Hjørringgaden en kort rund-visning på campens område, skabte et liv i fællesteltet med morgenmad, pizzaaften og spil og hygge. Den andensidste dag afholdte gaden en fælles afslutning med blandt andet evaluering af ugen og velsignelsesbøn. Her var det muligt at stille en masse spørgsmål og give input til forbedringer af bygadens aktiviteter. På den måde skabtes en anledning til dialog og opfølgning på spørgsmål hos den enkelte.

Tips til billig campingvognDet kan være dyrt at leje en campingvogn i uge 29. Der-for er det værd at overveje, om det kan betale sig at købe en ældre vogn; enten som privatperson eller at man som kirke anskaffer et antal vogne, som campgæster kan leje/låne. Aalborg Citykirke købte for et par år siden fire cam-pingvogne, som blev udlånt til familier, kirken havde fået kontakt med via deres julehjælpsarbejde. Familierne hav-de ikke ressourcer til at tage på Sommercamp uden denne løsning. Hvis man som familie ved, at man skal på Sommercamp flere somre i træk, vil købet af en ældre vogn være tjent hjem i løbet af to år. Aalborg Citykirke købte fire vogne til en gennemsnitlig pris på 4.200 kr. pr. vogn.

IDÈBOX

...

Page 8: Sc magasin1 2015

SPOR

8

Enhed i forskellighedenSommercamp Mariager ville ikke være det samme uden generationssporene, som hvert år tiltrækker flere og flere. På sporene er der mulighed for at tilrettelægge særlige aktiviteter, som egner sig til de forskellige alders-grupper.

- Det er motiverende at høre fra flere forældre, at deres børn elsker at komme til mini-GUF. Børnene tager budskabet til sig og genfortæller det, de har hørt. Det fortæller mig, at de gemmer orde-ne i deres hjerter, fortæller Anette, som også sætter stor pris på medarbejderne i mini-GUF:

- Jeg oplever et dejligt fælleskab i mi-ni-GUF teamet; lige fra musikere til lyd-folk. En af medarbejderne fortalte mig, at hun efter en uge i mini-GUF opleve-de en fornyet glæde og bevidsthed om sit kald til at arbejde med børn. Det, sy-nes jeg jo, er helt fantastisk.

må alle børn i alderen 6 – 12 år endelig ikke gå glip af! GUF er godt pakket med alt det bedste, du kan forestille dig! Der er sjov med jævnaldrene, nye venner, seje unge som har tid til at lege, snakke og bare være sammen med børnene. GUF er en familieoplevelse, fordi det hele er en del af Sommercamp Mari-ager. I GUFland er der ingen aldersdis-krimination, og forældre og bedstefor-ældre er meget velkomne til at lege med. På GUF er formiddagsgudstjenester-ne ét langt teaterstykke. Sporleder for GUF Peter Senholt er taknemlig, når te-ater bliver til forkyndelse, og Gud fylder rummet.- Det var helt magisk, da vores even-tyrfortælling sluttede den sidste dag på GUF i 2014. Kongen genindtog sit rige, den onde troldmand blev forvist fra tronen, og børnene tog begejstrede del i at fjerne ondskabens bannere og udslå det godes fane, erindrer han. Peter er taknemlig for de mange med-arbejdere, som tager aktivt ansvar i GUF.- Sidste år havde vi nogle nye medar-bejdere, der er med til at stå for børne-kirken i deres lokale menighed. De var fast besluttede på at tage en større del af deres team med til GUF-oplevelsen i 2015. Det begejstrer mig. Jeg drøm-mer om, at flere børnekirker vil sende en flok medarbejdere, der sammen kan blive inspireret til arbejdet hjemme.

I 2015 foregår GUF langt ude i fremti-den. Menneskeheden har koloniseret flere nye verdener, og hovedpersoner-ne er besætning på et rumskib, der fragter post og pakker rundt mellem planeterne. - Børnene kommer til at opleve et fan-tastisk fremtidseventyr, inklusiv god

Spændte blikke og små hænder der klapper i befriende utakt. Et forvent-ningsfuldt publikum der sidder sam-menpresset på de primitive bænke-rækker. Eventyret folder sig ud godt støttet af de livsglade børnesange. Mini-GUF er generationssporet for børn i børnehavealderen. Og det må endelig ikke forveksles med børnepas-ning. Holdet bag mini-GUF ønsker at gøre de bibelske budskaber relevante og forståelige for børnene ved at an-vende kreativitet og humor. De tilstræber at al indhold, både sang, eventyr og bibelfortælling, er på et ni-veau, som børnene kan relatere til og derfor overføre til dem selv.

Glæd dig som et lille barn!Mini-GUF har store forventninger til Sommercamp ’15 med et super pro-gram, som både bliver sjovt, men også giver børnene noget med for livet. Bør-nene skal med Panda og seks meget forskellige dyr på en farlig mission i forskellige lande. Anette Petterson har det overordnede ansvar for mini-GUF. Hun får energi af børnenes glæde og oplevelsen af at være med til at plante trosfrø i deres hjerter.

Er det et teater? Er det et legeland? Er det en sommerlejr? Nej, det er GUF! Og det

SMÅBØRN

BØRN

Page 9: Sc magasin1 2015

SPOR

9

Enhed i forskellighedenmusik, sjove konkurrencer og selvføl-gelig undervisning, de kan bruge til noget. Men GUF er også et sommerfe-rieland med masser af aktiviteter i løbet af dagen, siger Peter.

Medarbejdere, der kommer på GUF, vil opleve en intens uge i et fantastisk fæl-lesskab med glade børn og taknemme-lige forældre. - Her kan man tjene Gud med de evner, man har. Der behøves håndværkere, kulissemalere, administratorer, fod-boldtrænere, rollespillere, legeonkler og hyggetanter, opremser han.

KILIFI-GAF er luksus på den primitive

rammerne for dette års KILIFI-GAF.

- Planlægningen af KILIFI-GAF 2015 er i fuld gang, og der er som altid høje forventninger til, at vi skal udvikle os og blive til mere og flere end tidlige-re. Temaet for KILIFI-GAF er i år United across borders. På KILIFI-GAF skal vi fokusere på grænserne mellem men-nesker, og derfor bliver vi et stor miks af Indianere, Masaiere, Eskimoer mm. Vi vil fokusere på at krydse de grænser, der forhindrer mennesker i at finde sammen som en enhed. Det gælder både grænser skabt af menneskelig forskellighed, såvel som vores egne personlige grænser. Sidst bliver det helt centralt på KILIFI-GAF, at en sand enhed KUN opnås, når Gud er vores medspiller. Det bliver med garanti en helt fantastisk uge fyldt med mange fede aktiviteter, gode grin og store op-levelser med Gud, lover Søren.

facon med egen pool, hesteranch og allyou can eat restaurant (sådan næstenda!). KILIFI-GAF er en selvstændig teen-agelejr under Sommercamp Mariager, hvor 170 teenagere fra femte til sjette klasse indtager området ved Eftersko-len Frydensberg. KILIFI-GAF kombine-rer glæde, venskaber, søskendeskab og vilde oplevelser med en forståelse for, at teenagere ikke er for umodne til at leve tæt med Gud og erfare Helligån-dens kraft. Søren Senholt, sporleder for KILIFI-GAF forsikrer, at alle teenagere vil få en maksimal uge, når de tager på KILIFI-GAF.- Du kan tage, hvor hen du vil og ligge på flotte hvide strande, men det giver dig ikke de venner, KILIFI-GAF gør. Det giver dig ikke de vanvittige aktiviteter, som KILIFI-GAF har. Vigtigst af alt giver det dig helt sikkert ikke det samme for-hold til din Far i himlen, som KILIFI-GAF gør. Du kommer muligvis til at ligge alt for tæt med dine venner på værel-set, lugte fælt fordi du glemmer badet, opleve at det faktisk er muligt, at alt dit tøj kan være gennemblødt, og til sidst føle, at du mangler ti års søvn. Men det er det hele værd, for KILIFI-GAF er en oplevelse for livet, konstaterer Søren.

Gud i det heleSøren Senholt er ydmygt taknemlig for, at Gud år efter år fylder rammerne med sin storhed. - Jeg elsker, at på KILIFI-GAF er Gud ikke bare noget, man dyrker et par gange om dagen, men Han er tilstede med sit nærvær over alt og i alt, vi gør. Når jeg overhører Kilifi’er snakke sammen om Gud, om hvilke oplevelser de har haft, beder samme eller deler gode skrift-steder, så bliver jeg Gud taknemmelig, fortæller han. Søren og teamet bag KILI-FI-GAF har sat de første streger for

PRETEENS

Page 10: Sc magasin1 2015

10

SPOR

GAF er det hele. Vild og voldsom når den årlige mudderkamp skydes i gang. Ægte og opmærksom når livet deles, både de gode og dårlige sider. Sjov og gakket når man bare tuller rundt og chiller. GAF er to ugers teenagelejr, som foregår på Mariager Efterskole med ca. 300 teenagere og frivillige ledere, der giver den gas med alt det fede i som-merferien! Alle som har afsluttet 7. klasse eller er fyldt 14 år kan deltage på GAF. GAF ønsker at udfordre teenager-ne på flere måder og rykke ved deres grænser. Mange teenagere kan opleve en usikkerhed og have svært ved at blive kloge på dem selv. GAF åbner for mangfoldigheden og dybden og invi-terer til to uger, hvor der både er plads til de svære problemer og vild action. To meget forskellige områder som beg-ge er med til at flytte grænser.

Dybe sporMarc Corydon Lund er sporleder for GAF. Han er dybt taknemlig for alt det, Gud gør på GAF. Gennem samtaler og gudstjenester oplever flere teenagere, at Gud sætter dybe spor i livet. - Jeg synes, det er det hele værd, når jeg ser og hører, hvad Gud gør på bare to uger. Sidste år havde jeg en del snak-ke med teenagere, der kom fra en svær baggrund, og de fik alle store åndelige

- For mig er det helt unikt at se og høre mange unge blive forvandlet af Gudskraft. En helt særlig oplevelse var en ung fyr, som har været ude i en masse kriminalitet, som oplever Gud og bliver sat fri til endda at kunne sove roligt om natten. Guds kraft var stærk og nøøøj,jeg glæder mig til 2015, hvor det helt sikkert rykker videre. Det bliver under temaet “United”. Vi er sammen om den mission, som vi er sat her på jorden for at udføre. Ikke alene, men sammen med andre kristne og selvfølgelig det bedste, nemlig sammen med GUD!!, fortæller en oplagt Simon.

oplevelser med hjem fra GAF, som for-håbentlig giver dem en ny start, fortæl-ler Marc, som ikke er meget for at røbe, hvad der venter de mange GAF’ere i 2015.

- Vi kommer til at gå ”all international”.Uden at afsløre for meget, så prøver vi nogle nye ting af mht. tema, og vi er tidligere i gang med planlægning end nogensinde før. Vi kommer naturligvis til at skulle skabe mere plads, da vi var overfyldt sidste år, konstaterer han og pointerer, at det vigtigste af alt er fæl-lesskabet med hinanden og med Gud.

Tid til fordybelse – løfte blikket og se. Tid til venner - også de nye. Tid til at blive fyldt på – fornyet energi. Fæl-lesskabet med hinanden og med Gud dyrkes i stor stil på Camp Zero, som er et tilbud på Sommercamp for alle unge fra 17 ½ år og op til 25+. Camp Zero rummer relevant undervisning, tid til dialog og fordybelse i grupper, chillout i caféen og mulighed for forskellige fysiske aktiviteter – hvor beachvolley på en solrig sommerdag ta’r kegler. Alt sammen foregår i området ved Mari-ager Højskole.Camp Zero vægter specifik og udfor-drende undervisning højt, som har et øje for målgruppen i valg af temaer. Camp Zero går i dybden og sigter ef-ter en livsforvandlende camp. Unge får mulighed for at få styrket deres te-ologiske fundament og efterfølgende vende holdninger med andre unge i grupper og i det generelle fællesskab med hinanden.

Bliver sat friSporleder på Camp Zero Simon Jakob-sen peger på den uvurderlige forvand-ling, der sker blandt de unge på Camp Zero.

En formiddagsgudstjeneste der sætter både hjerte og tanker i bevægelse, en ef-termiddagsaftale med gamle venner på byens spisested, en tur i GUF-land med ungerne der utålmodigt venter på, at snobrødet bliver gennembagt, et udbud af seminarer om at møde udfordringer som single, familie, mand/kvinde, kristen og meget mere. Grande er for alle, som ikke er koblet på et af de aldersbetinge-de spor. Det er særligt gudstjenesterne i Camphallen samt seminarerne om ef-termiddagen, som præger Grande-pro-grammet. Det er arrangementer, hvor enkelte også indgår i de øvrige spors programmer. Derudover kan deltagerne nyde de mange lokale aktiviteter i byga-derne samt slappe af i cafételtet på plad-sen foran hallen. Thomas Christensen og Bergur Skovgaard er overordnet ansvarlig

TEENS

UNGE

VOKSNE

Page 11: Sc magasin1 2015

SPOR

for gudstjenester og Palle Flyger er an-svarlig for seminarer.

- Det er helt særligt at stå i Camphallen og opleve suset af flere tusinde stemmers lovsang samt lytte til inspirerende og til ti-der provokerende forkyndelse. Jeg håber, alle kan føle sige godt tilpas til arrange-menterne og være sig selv. Jeg tror, det er med til at glæde Guds hjerte, når vi fester sammen, siger Thomas Christensen.

Brandvarme emner, debat og refleksi-on. Og samtidig tid til en god kop kaf-fe og en snak om livets udfordringer og glæder. Classic er et mødested for camp-deltagere i 50+ aldersgruppen. Et særligt mål for alle arrangementer er at viderebringe fornyelse til den en-kelte. Aldersgruppen oplever, at der, efter flere år med ansvar for opdragelse og det aktive familieliv, bliver frigjort fornyet energi til at involvere sig i kir-ke- og samfundsaktiviteter. Og en uge sammen med andre i samme livsepo-ke er med til at give ny inspiration og eventuelt åbne øjnene for det skjulte potentiale, der ligger i én.

Rammerne springesGennem de seneste år er flere blevet opmærksomme på de spændende arrangementer i Classic. Og Poul Kirk, som er Sporleder på Classic, mener det er vigtigt, aldersgruppen ikke læner sig tilbage og bliver beskuere, men tager en aktiv rolle i hjem, kirke og samfund. - Vi har brug for at mødes, opleve fæl-lesskabet og lade Jesus tale til os. Di-scipelskabet ophører ikke ved de 50 år – men vi kan stadigvæk lade os inspi-rere til at gøre en forskel i verden – og i Danmark, siger Poul. Han fremhæver et særligt arrangement i 2014, der var et tilløbsstykke, som også teenagerne mødte op til.

- Højskolens spisesal var stuvende fuld. Flere end 200 sad på de alt for få stole og måtte derfor sidde i vinduer, på gulvet og flere end 30 gik forgæves, da refugie-præst Kirsten Mørch-Nielsen i detaljer fortalte om, hvad der gemmer sig på den anden side af døden. Under tema-et ”Lys bag døden” berettede hun om, hvordan hun oplevede både skønne og ubegribelige ting, da hun i forbindelse med en operation havde hjertestop i 11 minutter. Hun fortalte om englene og de afdøde, hun så, mens hun svævede mellem liv og død. Selv de mange teen-agere sad bomstille i over en time, lyder det fra Poul. I 2015 vil Classic igen danne rammen om en række spændende foredrag. Et særligt spændende besøg bliver af Zak Miktari, som er en kristen palæstinenser, der dri-ver en undergrundskirke på Vestbred-den. Læs mere om Zak Miktari på side 25.

SENIORER

ME + U =

PRÆGET FOR LIVET

Tilmeld dig allerede nu skoleåret 16/17 på www.mariager-efterskole.dk

Page 12: Sc magasin1 2015

Søndag d. 13. juli 2014

Slap nu af GAF går hurtigt i år! Efter et par dage for fuld smadder

vender jeg lige tilbage for at trække vejret igen.., bare lige inden

næste slushice -marathon med nogle af drengene fra det store

drengeværelse, hvor det lugter af muggent drivhus…. (de skal seri-

øst åbne det vindue nu!) Hvor skal jeg starte? Er træt, taknemmelig

og totalt fyldt op af indtryk fra de sidste par døgn! Det føles som

om, at mit hoved summer af tanker om nogle af de ting, jeg har

set. Vil have endnu mere!

Det var lækkert at se GAF’erne nyde sommerland-turen i fredags.

Efter en hel uge i femte gear, er det rart at afreagere lidt i en rut-

chebane og køre i kæde i vandland. Er glad for at se så mange, der

hygger med hinanden på tværs af alder, køn og alt muligt andet.

Jeg blev spammet med billeder fra hjemturen af folk, der kollapser

i bussen og sover med åben mund, love it! Fantastisk at nogle af

GAF’erne kan spille så smarte, og så alligevel ligne forstenede brø-

leaber i bussen. Måske rammer ”nu-mærker-jeg-hvor-træt-jeg-er-

udmattelsen” bare ekstra hårdt efter natløb og pakket program.

Vi kunne overveje om vores tema i 2015 skulle være ”GAF – du kan

sove når du bliver gammel...eller i bussen”.

Jeg synes virkelig, at GAF’erne fanger temaet i år. Det er rart, at

det handler om Jesus på en måde, man fatter! Jeg hørte i morges

en pige sige, at GAF var den bedste lejr, hun havde oplevet, fordi

det hele virkede så gennemført, og det med Gud blev forklaret, så

hun forstod det. Jeg er SÅ stolt af alle dem, der tænker i at

Anyway, lørdag morgen havde vi nadver, og det spillede! SÅ fedt at se nogle af GAF’erne få den der * pling * -fornem-melse af at forstå lidt mere af det med Jesus. Lige så læk-kert er det at se, at alle gruppelederne er meget opmærk-somme på GAF’erne i deres grupper. Jeg bliver helt høj af at se, når grupperne går ud efter formiddagssamlingen. Der var igen en pigegruppe, der sad i rundkreds og gav hinan-den massage, mens de talte om dagens tema og pige-fnid-der-hemmeligheder, fedt!

Synes virkelig at alle ledere i arbejdsgruppen (igen) giver fuld smadder i deres teams. Det er som om, alle stepper op på et umenneskeligt vildt niveau, for at gøre det vilde-re-bedre-større.

Tror at dem, der imponerer mig mest, er de nye unge lede-re, der hopper ind i alle opgaver med alt, hvad de er. Der er heldigvis også mange ledere, som er kommet igen i år.Jeg håber, vi får udfordret og udviklet dem nok hver især. Er virkelig vild med kombinationen af unge og ældre ledere der skaber den her lejr sammen og hele tiden planlægger noget nyt og kreativt for teenagerne. Seriøst, hvem finder på mudderbrydning med humus ?!

bygg

e

skabe,

og f

ortæ

lle, s

å de

t er

inte

ress

ant

og n

emt

for

alle

at

fang

e.

En sporleders dagbog

12

ARTIKEL

Page 13: Sc magasin1 2015

ARTIKEL

Anyway, lørdag morgen havde vi nadver, og det spillede! SÅ fedt at se nogle af GAF’erne få den der * pling * -fornem-melse af at forstå lidt mere af det med Jesus. Lige så læk-kert er det at se, at alle gruppelederne er meget opmærk-somme på GAF’erne i deres grupper. Jeg bliver helt høj af at se, når grupperne går ud efter formiddagssamlingen. Der var igen en pigegruppe, der sad i rundkreds og gav hinan-den massage, mens de talte om dagens tema og pige-fnid-der-hemmeligheder, fedt!

Synes virkelig at alle ledere i arbejdsgruppen (igen) giver fuld smadder i deres teams. Det er som om, alle stepper op på et umenneskeligt vildt niveau, for at gøre det vilde-re-bedre-større.

Tror at dem, der imponerer mig mest, er de nye unge lede-re, der hopper ind i alle opgaver med alt, hvad de er. Der er heldigvis også mange ledere, som er kommet igen i år.Jeg håber, vi får udfordret og udviklet dem nok hver især. Er virkelig vild med kombinationen af unge og ældre ledere der skaber den her lejr sammen og hele tiden planlægger noget nyt og kreativt for teenagerne. Seriøst, hvem finder på mudderbrydning med humus ?!

Tænkte også på det efter ørkenræs i torsdags på grus-

banen. Har endda stadig jord og røgfarve i ørerne og

mellem neglene. Underholdningen er også sjovere, end

jeg kan huske, og især når man sidder omkring folk, der

knækker sammen af grin.

Lørdag aften havde vi åbningsmøde med resten af hal-

len. Vi var alle klædt i guld og gik amok med resten af

salen. Jeg ELSKER at GAF’erne er dem, der larmer mest.

Det må vi aldrig miste!Tror jeg synes, at den første uge har oversteget mine

forventninger. Det gjorde stort indtryk på mig at snakke

med de to piger i går, om deres oplevelser på

møderne og om de beslutninger, de tog.

Nu når vi går ind i sidste uge, ønsker jeg mest af alt at:

1) GAF’erne tager godt imod KILIFI

2) at vi vinder klankampen overlegent

3) at alle får minimum en fed erfaring med Gud!

Ps: Husk at nævne for Sommercamp

at vi nok skal plante en ny hæk...

Tror jeg smutter op til madkøen og afslører dem, der snyder foran.

MARC CORYDON

1113

Page 14: Sc magasin1 2015

Stasi EldredgeVærdifuld – bliv den du erAf forfatteren til ”Det feminine hjerte”.Hun viser her, at Gud er til stede i dit liv og ønsker at gribe ind, så du bliver den, han har skabt dig til at være.

199,95 kr.

Sally Lloyd-JonesHjertefryd101 pragtfulde, efter-tænksom-me og let- læste tekster om tro for børn og voksne. Guds stærke for-evig-og-altid kærlighed til os er den røde tråd i Hjertefryd.

199,95 kr.

Eareckson TadaJoni & Ken – i medgang og modgangEnestående beretning om et usædvanligt ægteskab. Hun, der er lam efter en badeulykke, bliver gift med den populære gymna-sielærer, der nu pludselig bliver betragtet som hendes personlige hjælper.

199,95 kr.

Nick VujicicIkke til at standseStærkt livsbekræftende beret-ning om manden, der blev født uden arme og ben – og som al-ligevel lever et liv uden grænser – og sprudler af glæde og tillid til Gud.

249,95 kr.

Bill HybelsEnklereI sin nye bog viser Bill Hybels vej til et målrettet liv med overskud. ”Ryd op i din sjæl,” opfordrer han og tager fat om roden til fortravlethed og stress. Du får ny energi og en livsstil med overskud.

249,95 kr.

Sam og John EldredgeLøvedræberSom ung mand står man med li-vet og de mange muligheder for-an sig. En skøn tid, men samtidig vanskelig. Fremtiden er usikker og rummer mange spørgsmål. Hvilken vej skal jeg gå? Hvor fin-der jeg min egen identitet? Og ikke mindst, hvad med Gud?

199,95 kr.

Tod BurpoHimlen findes virkeligdvd med danske undertekster.

DVD 149,95 kr.Bog 149,95 kr.

Bogteltet - Vi ses på sommercamp 2015Stort udvalg i bøger, musik og gaveartikler til både store og små

Harry VossRod & CoSpændende ny serie for børn (fra 8 år). En kristen familie fin-der drengen Rod, fortumlet og beskidt i et buskads. Bag hans mange morsomme påfund lurer mysteriet om hans ukendte fortid.

149,95 kr.

På gensyn i Bogteltet på SommerCamp 2015

www.prorex.dk

Page 15: Sc magasin1 2015

ARTIKEL

Sommercamp løfter lokale aktiviteter

Af Jimmy Klentz

Når Sommercamp 2015 skydes i gang, samles dermed en stor del af de børn og unge, som er medlemmer i PBU. Der-for anser organisationen også Campen som væsentlig for deres arbejde. - Det giver god mening, at vi fra PBU går ind med såkald-te punktsatsninger i form af midler, der er med til at højne kvaliteten. Vi giver ikke bare penge ud, men støtter spe-cifikke aktiviteter, som har brug for et løft. Vi er i løbende dialog med de ansvarlige for Sommercamp om, hvilke om-råder det giver mening, at vi støtter, siger Michael Tangstad national leder i PBU.

Bedste medarbejdertræningFlere medarbejdere på generationssporene får fornyet in-spiration til deres engagement i den lokale børneklub eller ungdomskirke. Derfor ser Michael Sommercamp som no-get af den bedste medarbejdertræning, PBU kan tilbyde. På den måde giver PBUs investering til Sommercamp ikke kun værdi under Campen, men hele året, da det tilfører ny inspiration til den enkelte medarbejder. - Det er motiverende at være sammen om noget, der er større, end det vi er vant til fra den lokale kirke. De får en masse nye ideer, da der er nogen, som er gode til at tænke

store tanker. De, som ikke er så erfarne, lærer af de garvede medarbejdere. Og de nyes energi smitter af på dem, somhar været med i mange år. Vi erfarer, at den begejstring, som de tager med sig, holder, når de tager hjem og smitter af på det lokale arbejde. Derudover fortsætter de medar-bejdere, som er med på Sommercamp, også længere i det lokale klub- og kirkearbejde. Og det er vigtigt for os i PBU, udtrykker Michael.

Sommercamp Mariager tilbyder arrangementer og aktiviteter for alle aldre. De seneste år har Campen hævet niveauet på både indhold og faciliteter i generationssporene – særligt for børn og unge. I den forbindelse har engagementet fra PBU (Pinsekirkernes Børne- og Ungdomsforening) været afgørende.

FAKTAPBU blev stiftet i 1993 for at give Pinsekirkernes lo-kale børne-, teenage- og ungdomsarbejde en lands-dækkende paraplyorganisation, der kunne udøve en netværksfunktion både i forhold til myndigheder, tilskudsgivende instanser og lokalforeninger. PBU ser det som sin opgave at være lokalforeningernes sam-arbejdspartner og facilitator, som står til rådighed for deres initiativer. Samtidig har PBU ønsket at påvirke lokalforeningerne på et særligt område. De har pri-oriteret at støtte opstart af udadvendte aktiviteter fremfor betjening af det indadvendte og beståen-de. PBU består i dag af 40 lokalforeninger med 2.200 medlemmer.

15

MICHAEL TANGSTAD

Page 16: Sc magasin1 2015

Et netværk der går op i en højere enhed

Af Dan Sørensen Jacobi

Frikirkeleder er et netværk af ledere, kirker, skoler og kir-kelige organisationer, som er arrangør af Sommercamp Mariager. En af de stærke grundlæggende værdier i Fri-kirkeleder er vægtlægningen af relationer imellem ledere og ønsket om at sikre, at ingen ledere må stå alene. Det er derfor en forudsætning, for at kunne blive medlem af Frikirkeleder, som præst eller kirkeleder, at man har valgt en personlig mentor, som velvilligt vil påtage sig et ansvar for at slå følgeskab og etablere en tæt relation til lederen. Når en præst eller kirkeleder vælger en mentor, så er det i erkendelse af, at man har brug for at stå til ansvar overfor nogen med sit liv og sin karakter og have en person, der føl-ger en tæt, og som kan tale ind i ens liv og afhjælpe blinde vinkler. På samme måde er det en forudsætning for kirkers medlemskab af Frikirkeleder, at kirkens ledelse har tilknyt-tet en eller flere eksterne rådgivere, som er villige til at følge kirken og træde til i tilfælde af konflikt eller krise. Selvom vi er en bevægelse, der vægter selvstændigheden af den lokale kirke højt, så har historien også lært os, at der er stor synergi og beskyttelse i, at binde kirker sammen på kryds og tværs ved at gøre andre kirkers ledere til rådgivere.

Stærkere sammenDen danske pinsekirkes 100 år lange historie rummer man-ge beviser på styrken i det sammenhold, der opstår når kirker og ledere står sammen i enhed omkring fælles mål. Sommercamp Mariager og de skoler og institutioner, som lægger faciliteter til Campen, er et af beviserne på, hvad der kan ske, når kirker arbejder sammen om fælles projekter. Mange kirker i vores netværk er også plantet ud af et sam-arbejde imellem flere kirker. Det er den enhed i aktiv mission, som vi gerne vil værne om og fremme, når vi har valgt at sætte En højere enhed, som tema for Frikirkeleder i 2015. Vi har brug for at rykke endnu tættere sammen om nye fælles visioner og drømme for vores nationale netværk i fremtiden. Vi må tage tid til at lytte til hinanden og lade os inspirere. Når Frikirkeleder invi-terer til Sommercamp Mariager og Lederkonference er det netop for at samle kirkerne og lederne, så vi kan inspireres og bygge noget sammen, som vi ikke vil kunne hver for sig.

Nyt fra Frikirkeleder ved Dan Sørensen Jacobi, ny formand for Frikirkeleder.

16

ARTIKEL

Page 17: Sc magasin1 2015

ARTIKEL

NYE TILTAGSommercamp Mariager og Frikirkeleder fusionererEn række administrative og ledelsesmæssige fordele har talt for at fusionere Sommercamp Mariager og Fri-kirkeleder, som dermed bliver en og samme forening og organisation. Så fra og med 31/12 2014 vil Sommer-camp Mariager fusionere med Frikirkeleder og Ansvars- og Visionsteamet vil være et lederteam bag Campen, der via Campchefen har reference til Frikirkeleders be-styrelse.

To bliver til ènVi har også valgt at fusionere Frikirkeleders leder-konference med PBU´s (Pinsevækkelsens børne og ungdomsforening) lederkonference. Derved får vi samlet og skabt enhed imellem kirkens overordnede lederskab og de teams og ledere, der arbejder med at skabe kirke for den nye generation af børn og unge. Denne nye store lederkonference, Leder15, vil blive afholdt på skolerne i Mariager den 5.-7. marts 2015. Vi forventer over 300 deltagere med ledere og teams fra hele landet og fra alle kirker i netværket. Læs mere på www.leder15.dk.

Lederkonference // 5-7 marts i Mariager

WWW.LEDER15.DK

Enhed og hjertevarme i ny bestyrelse Efter seks gode år på posten, som Frikirkeleders formand stoppede Tonny Jacobsen her i sommer. Tonny Jacobsen fortsætter som rådgiver for den nye bestyrelse, som Fri-kirkeleders pressetalsmand og som en del af Frikirkenets bestyrelse, hvor han er en af dem, der i særlig grad præger Frikirkenets pressetjeneste. Der skal lyde en stor tak til Ton-ny Jacobsen for hans uovertrufne og utrættelige frivillige indsats til gavn for det samlede netværk og de forskellige lokale kirker. Tonnys formandskab har været præget af stor visdom og teologisk sundhed og tydelighed. Jeg skal nu forsøge at træde i Tonnys fodspor som ny for-mand i en tre årig periode og har i den forbindelse sam-mensat en ny bestyrelse, som har fået generalforsamlin-gens fulde opbakning. Et team, der er kendetegnet ved en stærk oplevelse af enhed og hjertevarme. De gør alle en stor frivillig indsats til gavn for det nationale netværk. Den nye bestyrelse består af Kent Jakobsen, forstander på Mariager Højskole (Næstformand), Morten Patrzelek, præst i Betania Kirkecenter, Blåhøj, Ruben Holmgreen Falk, For-stander på Efterskolen Alterna (Administrator) og Mikael Schlosser, præst i Pinsekirken Vejle, samt Dan. S. Jacobi, præst i Aalborg Citykirke (Formand).

missionærer og præster, men en vedtægtsændring, der blev godkendt i 2013, åbnede op for, at kirker og kirkeli-ge organisationer også kunne melde sig ind. Således be-står Frikirkeleder i dag af et antal præster og kirkeledere, et antal lokale frikirker samt flere kirkelige organisationer og skoler, som alle har valgt at være en del af netværket og være indbyrdes forbundne.

FAKTAFrikirkeleder er en videreførelse af det, der engang hed den danske pinsevækkelse, men har siden udviklet sig til at være et åbent netværk, der i dag rummer ledere og kir-ker, der ikke har en historie eller identitet, som pinsekirke. Ens for ledere og kirker, der er medlem af Frikirkeleder, er, at de står inde for Frikirkeleders troserklæring og de vær-dier, som ligger til grund for netværket. Netværket blev stiftet i 2008 som et netværk for kirkeledere,

Page 18: Sc magasin1 2015

TEMA

18

Vi mødes på bjerget

Af Thomas Christensen

For 60 år siden stod Edmund Hillary og kiggede op på ver-dens højeste bjerg. Han så et bjerg, som aldrig var blevet besejret. Realiteten var, at bjerget ikke kunne overvindes, og at alle, som forsøgte, blev slået ihjel eller sendt bedrø-vet bort. Men Edmund Hillary og sherpaen Tenzing Norgay overvandt udfordringerne og så som de første mennesker udsigten fra toppen af Everest. Hillary sagde efterfølgende, at det ikke kunne gøres uden den lille hær på 400 menne-sker, som var involveret i bjergbestigningen. Han efterrati-onaliserede, at ”det var en vækst- og læringsproces i fælles-skabet, som gjorde det muligt.”Til sommer er det 60 år siden, at folk samledes for første gang i de frodige bakkedale og det naturskønne fjordom-råde til Sommercamp i Mariager. Den gang foregik det i et lille firkantet telt med plads til 200 mennesker på hårde bænke, men med bløde hjerter for fællesskabet og bevæ-gelsen. Den gang var vores bevægelse noget mindre, men drømmen var stor, og behovet for at samles på tværs af landsdele og kirker var lige så vigtig som i dag. Når vi sætter fokus på enhed til Sommercamp 2015, er det med ønske om at vokse tættere sammen, styrke generationerne, nati-onaliteterne og relationerne i og mellem kirkerne.

Sommercamp var dengang og i dag en velkommen mulig-hed til at sætte tid af til refleksion, men også at sætte tid af til at komme op på ”bjerget” og høre fra Gud. Billy Graham sagde ”Bjergtoppen er en fantastisk oplevelse med udsigt og inspiration, men det er i dalen at frugterne gror.” Så vi samles på bjergtoppen i fuld erkendelse af, at dalen venter forude med hårdt arbejde, men vi kan også vente en varig frugt af det arbejde. Vi er heldigvis ikke alene, men vi har hinanden, og Jesus er i forbøn for os.

”At de alle må være et”Når Jesus beder i Johannes evangeliets syttende kapitel for mennesker på tværs af alle generationer og tider, så beder Han for denne ene ting. Jeg beder for dem, der vil tro på mig, ”at de alle må være ét”. Ikke ens, men samlet i enhed på trods af alder, køn og etnisk baggrund. Vi er et svar på Jesu bøn, når vi vandrer i enhed.

Hvordan skal vi forstå begrebet ”enhed”. Jesus siger, ”at de alle må blive ét, ligesom du og jeg er ét” , det er enhed. Lige-som Jesus er i Gud og Gud i Jesus – det er den slags enhed. Han beder for, at der i vores liv findes en enhed af den kaliber.

Sommercamp er hvert år en kærkommen anledning til at slappe af på bjergtoppen og modtage inspiration, samt at dyrke fællesskabet med gamle såvel som nye relationer. Men Sommercamp giver os muligheden for tid til eftertanke, tid til at samles som enkelt personer, men også som kir-ker. Vi kommer tættere på, finder styrken i fællesskabet og bliver gensidig afhængige af hinanden, hvilket er med til, at alt går op i En højere enhed.

Page 19: Sc magasin1 2015

19

TEMA

Når Jesus taler om enhed og går i forbøn for os, så taler han ikke om en ekstern og ydre enhed. Han taler om noget, som først og fremmest sker internt. At vi kan være ét. Ligesom du i mig og jeg i dig. Det er enhed på et helt andet plan. Hvis du og jeg vil arbejde på at udvikle og indgå i en proces i vores forhold til Gud, så kan jeg garantere dig, at enhed vil være en naturlig frugt. Jesus ønsker enhed i vores kirkefæl-lesskab og med andre troende, der vandrer med Herren. Vi vokser sammen ved, at komme tættere på Ham, som beder for os, og som vi er forenet med. Sådan vil sand enhed finde sted. Det er den enhed, vi har i Jesus Kristus.

Radikal involveringJesus koblede vores udadvendte mandat sammen med vo-res kaldelse til enhed. ”Hvis I har kærlighed til hinanden, vil alle kunne se, at I er mine disciple.” Altså vil samfundet omkring os finde Jesus, når vi elsker hinanden og mødes i enhed. Kirkefaderen Augustins berømte linje gælder sta-dig: ”enhed i det væsentlige, frihed i det uvæsentlige og kærlighed i alt”.” Et af kendetegnene ved Jesu karakter, er hans radikale involvering. Da Jesus vandrede på jorden, foragtede han separatisme, elitisme og selvretfærdighed. Og det gør han stadig i dag. Han kalder os til at bryde med selvfedme og involvere os i hinandens liv.

En del af noget større Metaforen om legemet minder os om, at vi er afhængige af hinanden og en del af en større helhed. Kroppen består af enheder, som er unikke og forskellige fra hinanden som et øje er fra en hånd. Enhed er ikke ensbetydende med ens-artethed, men at vi på trods af forskelle finder sammen i en enhed. Kirken er Hans legeme på jord og Jesus selv er hovedet for Sin kirke. Det betyder, at vi alle er underlagt Ham, uanset position, tjeneste og hvilken plads, vi har på legemet. Det kræver enhed, men energien og styrken til at vandre i enhed kommer med udgangspunkt i Ham. ”Vi el-sker, fordi han elskede først”.

Ærlighed i enhedenKærlighed kræver, at vi har tålmodighed til at bære over med hinanden, og frimodighed til at konfrontere hinan-den. I forskellige situationer kræver kærlighed af os, at vi udfordrer hinanden og samtidig fastholder enheden. Vi må ikke glemme, at den samme Paulus, der skrev: ” Vi elsker jer, som var I vores børn. ” også skrev frit fra leveren ” I tåbelige galatere”. Enhedens fundament er også, at vi kan sige sand-heden i kærlighed. Vi må åbne op for hinanden og turde gå på enhedens vej. Det er ikke en let og simpel vej, men i efterfølgelse af Jesus er det den vej, Han kalder os til at gå.

Et samlingsstedDen første kirke, der er beskrevet i Apostlenes Gerninger, var multikulturel og flersproget helt fra begyndelsen. An-dre tidlige kirker var multikulturelle, men de holdte fast i enheden. Det omkringliggende samfund bemærkede en-heden, og Gud kunne dagligt føje nogle til, som blev frelst. Måske endnu vigtigere er det, at den tidlige kristendom var en progressiv bevægelse, der forenede forskellige grupper af mennesker. Der var store kulturelle forskelle og mange spændinger mellem jøderne og hedningerne. Menighe-derne blev imidlertid steder, hvor jøder og hedninger over-vandt deres forskelle og tilbad sammen i en ånd af enhed. Lad os tro for at vi som kirker må have sådan samlende rolle i nutidens flerkulturelle samfund.

Edmund Hillary besejrede det 8848 meter høje bjerg, som siden er blevet besejret 3500 gange. Lad Sommercamp bryde grænserne for hvad vi tænker, der er muligt i Dan-mark. Lad os sætte tid af til at blive inspireret og bane vej for hinanden til at vi løfte tros-niveauet. Lad os fokusere på det som samler os og fastholde enheden. Og sammen be-væge os mod En højere enhed.

Page 20: Sc magasin1 2015

TEMA

20

Når sår heles med tårer

Af Jimmy Klentz

Når Bibelen beskriver kirken, anvendes allegorier som et legeme og en familie. Billeder som indikerer sammenhold, fællesskab og uadskillelighed. Netop derfor er det med stor smerte, når kirkefællesskaber oplever konflikter, der ender i en splittelse. I 2007 oplevede Aalborg Pinsekirke (nuværende Citykirken) en kirkekrise. Over en periode var samarbejdet mellem daværende præst Sven-Axel Conrad og ledergruppen i kirken strammet til. Igennem flere må-neder havde parterne forsøgt at opnå enighed om, hvilken retning kirken skulle bevæge sig i. Konflikten spidsede til og endte med, at Sven-Axel Conrad forlod kirken. En kirke som stod lammet tilbage og oplevede en dyb frustration og sorg over medlemmer, som valgte at forlade fællesska-bet. Mere end seks år senere er Sven-Axel tilbage i kirken, hvor han er blevet kirkens udsendte missionær. Ubrydelige venskabsbånd var udgangspunktet for en forsoningspro-ces, som strakte sig til hele menigheden.

Venskabet fik nyt livDa Sven-Axel valgte at forlade kirken, mistede han et net-værk af venskaber, som var blevet opdyrket over mere end 30 år. Blandt dem var venskabet til Per Jensen, som var en del af lederskabet i Aalborg og stod side om side med Sven-Axel i alle de år, han fungerede som præst i byen. De delte samme hjerte for vækkelse og mission. Konflikten i lederskabet ødelagde deres venskab og smed dem begge ud i en tid med søvnløse nætter, kolde skuldre fra dem, der engang var venner og sorg over, at det aldrig vil blive det samme igen. Selvom Sven- Axel og Per havde bedt hinan-den om tilgivelse og besluttet, at intet uforsonligt måtte komme imellem dem, var der en dyb smerte, som gjorde det svært at bevare venskabet. Nogle år efter splittelsen mødte de hinanden til en begravelse for en fælles bekendt, hvor Sven-Axel var ærlig overfor Per og satte ord på smer-ten ved alt, hvad han havde mistet. De omfavnede hinan-den og græd.- Dér ude ved graven følte jeg, Gud gjorde noget. Vi fik sat ord på nogle ting, som havde skabt afstand. Det startede en proces, hvor vi mødtes, og kontakten blev genetableret, fortæller Per.

Hindrer åndelig udviklingDe oplevede, at forsoningen smittede af på deres gudsfor-hold og forløste noget i deres åndelige liv. - Jeg blev klar over, at det er umuligt at opleve velsignelse og komme videre med sit liv, hvis der er splittelse og uenig-hed i bagagen. I sådan en krise vil der kun være tabere og ingen vindere. Derfor var der behov for forsoning og tilgi-velse – ellers kan den slags kirkekonflikter ligge i 10, 20, 50 år og være som en tikkende bombe, der kan eksplodere når som helst igen, og være en hindring for vores personli-ge og åndelige udvikling, fortæller Sven-Axel.

Forsoning blandt lederskabetBåde Per og Sven-Axel involverede Aalborg Citykirkes præst Dan S. Jacobi i deres nyetablerede relation, og Dan gik aktivt ind i processen med at lede det tidligere leder-skab til en forsoning. En proces der var karakteriseret ved en inderlig brudthed og en længsel efter at udtrykke gen-sidig kærlighed til og respekt for hinanden. - Jeg var selvfølgelig spændt på, hvordan det ville gå, når vi alle skulle mødes igen. Men jeg var overrasket over, hvor hurtigt vi oplevede en forløsende kærlighed mellem os igen. Vi følte os forbundet igen, fortæller Per, der peger på Dans forarbejde med de enkelte implicerede som væsent-lig for mødet.- Det er meget Dans fortjeneste, at forsoningen udviklede sig til hele det tidligere lederskab og derefter resten af me-nigheden. Det, at han, som én der ikke var en del af konflik-ten, tog initiativ til at samle os, er afgørende for forsonin-gen, vurderer Per.

En stærk proklamationEfter det afgørende møde med det tidligere lederskab arrangerede Dan et stort forsoningsmøde, hvor hele me-nigheden blev informeret om processen. Per betegner det møde som en stærk proklamation både ud til andre kirker samt i den åndelige verden. Det sender et budskab om, at det kan lade sig gøre at blive forenet igen.- Denne proklamation har haft stor betydning både for os som enkeltpersoner og for menigheden som helhed.

Enhedens modstykke er splittelse. Igennem tiden har kirker gennemlevet konflikter, som ender i smertefulde splittelser, der har ødelagt venskaber, delt familier og nogle ender med at vende kirken ryggen. Mange sidder tilbage med dybe sår, som ofte ikke bliver lægt, da en bitter stolthed afviser forsoning. Men ligeså kvælende som bitterheden kan være, ligeså frigørende er forsonin-gen. Og dette er beretningen om viljen til forsoning.

Page 21: Sc magasin1 2015

21

TEMA

Det har været udgangspunktet for lægedom og genopret-telse, udtrykker Per.

Fortiden er bag osDet er svært at give en fornuftig forklaring på, hvordan de har genvundet tilliden til hinanden. Sven-Axel ser det som Guds suveræne nærvær midt i mødet med det tidligere le-derskab. - Jeg kan vel ikke sige andet end, at det er Guds nåde. Hvis vi selv ønsker at forkynde forsoningens budskab til andre, er det vigtigt, vi selv lever i forsoning med alle mennesker, ellers er vort budskab selvmodsigende. Som Kristus har til-givet os, skal vi også altid leve i tilgivelse. Efter at vi, der var involverede i konflikten, fik alt gjort op, er vi blevet de bedste venner i dag! Det kan lyde naivt, men for Sven-Axel har forsoningen med-ført, at det føles som om, konflikten aldrig har fundet sted. - Jeg kan sige som Josef i det Gamle Testamente, efter han havde fået en søn, som han gav navnet Manasse. I den for-bindelse sagde han;” Herren har ladet mig glemme…!”

I dag er Sven-Axel tilbage i sin gamle kirke, som bakker ham op 100% i sit arbejde med at bringe forsoning videre blandt kirker og ledere både i Danmark og særligt i Tanzania.

Page 22: Sc magasin1 2015

GÆSTETALERE

22

Kirken der stopper trafikken

På hjemmesiden audaciouschurch.com indrammer et sta-tement med teksten Kirken der stopper trafikken ganske godt essensen af, hvad der kendetegner kulturen i !Audaci-ous Church. Den kræver sin plads i byen og vil ikke gemmes væk i et menneskeforladt industrikvarter. Den 42 årige Glyn Barrett, som står i spidsen for !Audacious Church, gæster årets Sommercamp. Som en forsmag på hans forkyndelse bringer vi her et interview med Glyn, hvor han reflekterer over kirkens rolle i det postmoderne samfund. Hvad vil det sige at være en !Audacious kirke?- Ordet Audacious betyder at være modig, frygtløs og at udfordre konventioner. Vi gør alt for at leve op til de be-greber som kirke. Så når vi for eksempel giver os i kast med at bygge en ny kirke til 350 mio. kroner, så er det modigt. Vi vil gerne indkapsle de ord og ikke acceptere status quo, konstaterer Glyn. Du siger: Vi er en kirke som stopper trafikken. Kan du uddy-be, hvad det vil sige?- Det er en kirke, som fylder så meget, at den forårsager tra-fikpropper i byen, fordi så mange tager til kirke. Når jeg luk-ker mine øjne og forestiller mig kirken, ser jeg for mig sådan en kirke, som skaber noget kaos. Når der er en stor fodbold-kamp i byen, tager det mig 1 ½ timer at køre til stadion på grund af de voldsomme trafikproblemer. Men på en søndag tager det mig 15 minutter at køre samme distance til kirke. Når kirkerne kalder til gudstjeneste, skaber det ingen kaos, fordi ikke mange fra byen går i kirke. Det er et billede, som er tydeligt for folk i kirken at relatere til. De oploader billeder på instagram, når de sidder fast i trafikken og minder hin-anden om, at det er, hvad vi stræber efter. Selvom det kan være træls at sidde fast, fortæller det noget om et sted og en begivenhed, der er tilstrømning til, fortæller Glyn.

Vil befolkningen i Manchester bemærke, hvis jeres kirke lukkede ned?- Nej, og det er et problem. Vi gør meget i området, så der vil være enkelte personer og familier, som ville mærke det. De fleste, som er ramt af kræft, ville mærke det, da vi har support teams, som hjælper med praktiske ting. Alle de hjemløse og prostituerede ville savne os. Men størstede-len af befolkningen i Manchester ved slet ikke, vi eksisterer, udtrykker han.Hvad er kirkens største udfordring i dag? - Ikke at trække sig tilbage når et angreb på kirken melder sig. Men altid respondere med kærlighed og vise at evan-geliet er et kærlighedsbudskab. Vi skal samtidig kunne for-tælle, at der er noget, som er rigtigt og forkert. Hvad siger vi, når vi står med ryggen mod muren i moralske spørgs-mål, som folk kræver svar på? Når vi giver dem svar, er det afgørende at vise Guds godhed og storhed gennem ord og handling, mener Glyn. Hvordan kan kirken spille en rolle i at skabe enhed i sam-fundet? - Ved at have personer i menigheden som kommer med forskellige baggrunde økonomisk, etnisk og socialt. Vi bringer enhed til vores område ved faktisk at rumme de forskelligheder i menigheden og på den måde afspejler miljøet omkring os. Så når folk kommer ind i kirken og ser de forskellige samfundslag og interessegrupper have fæl-lesskab med hinanden, tænker de, hvordan kan det lade sig gøre? Og med det eksempel får vi en taleret ind i det brede samfund. Vi må dog sikre, at kirken er sund og klar til at indtage den rolle. Jeg tror, flere godt kan være tiltrukket af evangeliet, men trækker sig fra kirken, fordi fællesskabet i kirken ikke kan rumme dem, siger Glyn.

I kernen af Manchester City finder du en af Europas hurtigst voksende kirker !Audacious Church. Ligesom byen Manchester de seneste år har nytænkt sine gamle industribygninger og genfortalt sig selv som en moderne metropol, udfordrer !Audacious Church de traditionelle rammer for kirken og dens rolle i en moderne storby.

CHURCH

GLYN BARRETT (UK)

Page 23: Sc magasin1 2015

Efterskolen Frydensberg proudly presents:

Weekenden 13.-15. februar 2015

Det er for dig som går i 7. eller 8 klasse. Vinter-kilifi er tænkt som et supplement til kirkers ”konfirmand” forberedelse, overhøring eller lign. eller hvis man bare har lyst til at være sammen

med sine venner fra sidste sommer.

Frydensberg Efterskole er en kristen efterskole med 135 elever beliggende i Mariager. Sommeren ´15 udvi-

des med Efterskolen Alternas lo-kaler, da de flytter til Sjælland.

Læs mere på frydensberg.dk

Læs mere

om Vinter-Kilifi

og tilmeld dig på:

frydensberg.dk/

vinterkilifi

Indskrivningen til næste skoleår

15/16 er godt igang.

KUN 22 PLADSER TILBAGE

Page 24: Sc magasin1 2015

For mere info og tilmelding www.mariager-hojskole.dk

Bliv en del af et spændende fællesskab, bliv udfordret personligt og åndeligt og fordyb dig i bibelen

TID TIL VÆKST?

”Mine to år på MH var med til at afklare

mit kald til at være præst.Kombinationen af den teologiske

undervisning, det personlige disci-pelskab og den praktiske tjenesteudfor-

dring var ideel. Og så var det jo langt fra et minus, at jeg lærte min elskede hustru at kende på MH. Det har jo givet os et fæl-les udgangpunkt, at vi helt fra start fik den samme træning og inspiration.

Dan S. Jakobipræst i Aalborg Citykirke

“Mariager Højskole blev starten på et

spændende liv som præst og kirkeleder…”

Gratis Studietur til Italien, foråret ’16 ved tilmelding før 1.3.15 (værdi ca. 2500 kr.)

Super-uger i uge 11 og 18 m. bla. Paul Sanderson, Andreas Mathew og Jørn Hyldgaard

Worship Extended kom med den 18.4.15 og hør Sean Feucht

Page 25: Sc magasin1 2015

25

GÆSTETALERE

Det startede med en drøm

Til årets Sommercamp deltager Matthew Barnett, som er en af de mest dynamiske forkyndere i vores tid. Og hans budskaber er inspireret af enestående oplevelser fra ar-bejdet blandt de dårligst stillede i en af verdens mest kri-minelle byer, Los Angeles. Dream Center startede som en typisk lokal kirke. Med en vision om at gøre en forskel for hele byen voksede kirken fra 39 medlemmer i 1994 til i dag at nå ud til mere end 50.000 mennesker hver uge gennem socialt arbejde. I Dream Center bor over 600 personer, som er under rehabilitering. Hver uge deler kirken mad ud til de hjemløse og andre nødlidende.

Allerede som dreng havde Matthew Barnett en drøm om en kirke, der var åben alle døgnets 24 timer og alle årets 365 dage. Kirken skulle betjene byens fysiske og åndelige behov og bringe et budskab om håb til de håblø-se. Dream Center er opfyldelsen af den drøm. Pastor Matthew Barnett grundlagde Dream Center, Los Angeles i 1994, og udviklede dermed en bevægelse som strækker sig fra Amerika til Skandinavien.

MATTHEW BARNETT (USA)

- Jeg ser frem til at være sammen med jer på Sommer-camp. Vi skal tale om at finde ind til det formål, du er kal-det til at udfylde. Det i dig, som Gud er ved at forberede til at blive forløst som en gave til den verden, du er en del af. I Dream Center ser vi hundredvis af mennesker blive forvandlet og komme væk fra et liv i misbrug og sociale problemer. Jeg ønsker at tage denne forvandlingskraft med mig til Danmark og forløse dig ind i en tjeneste i dit lokale miljø, fortæller Matthew Barnett. Matthew Barnett deltager mandag på Sommercamp 2015.

Palæstinenseren der elsker israelerenPå Sommercamp 2015 kommer Zak Miktari – en ung palæ-stinenser midt i 30’erne, der voksede op i en palæstinensisk flygtningelejr uden for Jerusalem. Classic har taget initiativ til besøget og inviterer alle på campen til at høre Zaks enestå-ende fortælling. Forældrene var ikke religiøse. Moderen var en meget sekulær katolik, mens hans far var en palæstinen-sisk kommunist. Faderen blev sendt i fængsel af israelerne, mens de dræbte hans bedstefar. Og Zak blev derfor opdra-get til at hade jøderne. Som otteårig blev hans bedste kam-merat dræbt af en israelsk helikopter, og i mere end ni år bar han et farvefoto af sin dræbte kammerat ved sit hjerte for at styrke hadet til Israel og israelerne. Som teenager blev han medlem af PLO, og drømmen var at blive terrorist.Men for 15 år siden mødte Zak Mishriki Jesus. Det var Zaks nabo, der inviterede ham med til en husmenighed med bi-bellæsning og lovsangsmusik, og sammen tog de også til en kristen konference.

- Jeg brød mig egentlig ikke om at være der, men Gud ville det anderledes. For samme dag fik jeg et underligt drømme-syn, hvor Jesus viste sig for mig. Det var midt om dagen, så det var ikke nogen drøm, og det virkede så virkeligt, at jeg ikke kunne slippe det. I synet sad jeg i fængsel, men så kom Jesus og hentede mig ud af fængslet. Jeg følte mig fri, så jeg lod mig frelse,” forklarer Zak Mishriki, der siden har haft som livsambition at komme til at ligne Jesus mere og mere, koste hvad det vil. (Kristeligt Dagblad 10. oktober 2015)

I dag er Zak en af lederne af undergrundskirken på Vest-bredden og leder hver uge medlemmer af PLO, Hamas og Islamisk Jidhad til Jesus.Om vejen til fred i Mellemøsten siger Zak i samme inter-view til Kristeligt Dagblad:- Fokusér på Jesus, så kommer resten af sig selv.

ZAK MIKTARI (IS)

Page 26: Sc magasin1 2015

*) Konferenceafgift betales af alle delta-gere på Sommercamp, som er fyldt tre år ved campens start.• Seniorer over 65 år halv voksenpris på konferenceafgift.• Voksne fra 14 år og til og med 64 år• Børn fra tre år og til og med 13 år• Dagsbillet kan købes ved ankomst til Sommercamp, ved besøg enkelte dage eller enkelte møder.• Konferenceafgiften refunderes ikke ved afbud, men tilmeldingen kan fortrydes i 14 dage efter betaling.

**) Campingafgift betales af alle, der er fyldt fem år ved campens start og som overnatter på campingpladsen. Cam-pingafgiften kan refunderes ved afbud, dog senest ved anmeldt ankomst til campen.

***) Der ydes 100 kr. i rabat på ugeprisen for børn, hvis PBU-kontingent for 2015 er betalt. PBU er Pinsekirkernes Børne- og Ungdomsforening. Se www.pbuf.dkDer er mulighed for at melde sit barn ind i - og betale kontingent til - PBU ved tilmelding til Sommercamp.

Priser og tilmelding Sommercamp ´15

Dato Konferenceafgift* Campingafgift Total

Voksen pr døgn 120 kr 65 kr 185 kr(fra 1/6-2015) (140 kr) (75 kr) (215 kr)

Voksen max ugepris 430 kr 300 kr 730 kr(fra 1/6-2015) (585 kr) (360 kr) (945 kr)

Voksen dagsbillet 140 kr 140 kr

Barn pr døgn 60 kr ** 65 kr 125 kr(fra 1/6-2015) (70 kr) (75 kr) (145 kr)

Barn max ugepris 285 kr ** 300 kr 585 kr(fra 1/6-2015) (360 kr) (360 kr) (720 kr)PBU rabat *** -100 kr -100 kr

Barn dagsbillet 70 kr 70 kr

KILIFI-GAF 1.299 kr(fra 1/6-2015) (1.399 kr)PBU rabat *** -100 kr

M A R I A G E RINFO

TILMELDING OG BETALINGTilmelding og betaling sker på www.sommercamp.dk. Du kan også vælge at til-melde dig på nedenstående tilmeldingsslip. Du vil så i løbet af nogle dage (dog tidligst 1. marts) modtage en bekræftelse med et indbetalingskort. Du får rabat, hvis du tilmelder dig og betaler senest 31. maj.

TilmeldingsblanketNavn (kontaktperson & betaler):

Adresse:

Postnr.: By: Fødselsdato: Tlf.:

E-mail: Jeg ønsker ikke at modtage nyheder fra SommerCamp

Dato for ankomst: Dato for afrejse: Overnatter på campingplads Strøm - antal døgn:

Yderligere personer, der tilmeldes

Navn: Fødselsdato/år Dato for ankomst Dato for afrejse campingplads af PBU*

ja nej ja

ja nej ja

ja nej ja

ja nej ja

ja nej ja

Jeg ønsker at tilmelde følgende under 14 år til PBU* Navn(e):

Jeg ønsker at blive kontaktet om mulighederne for at blive frivillig medarbejder. Det område, jeg forestiller mig at

medvirke på, er:

Ønsket bygade: Ca. længde på telte/campingvogne:* Der ydes 100 kr. i rabat på ugeprisen for børn, hvis PBU-kontingent for 2015 er betalt. PBU er Pinsekirkernes Børne- og Ungdomsforening. Se www.pbuf.dk

Overnatning Medlem

Tilmelding til: Sommercamp KILIFI-GAF på www.sommercamp.dk. GAF på www.g-a-f.dk CampZero på www.campzero.dk

Page 27: Sc magasin1 2015

INFO

SC ekstraWildcardHvis du ikke har de store økonomiske resurser, har du mulighed for at ansøge om at komme i betragtning til Sommercamp Wildcard. Wildcardet dækker helt eller delvist konferenceafgift, campingafgift og el for dig og din familie, afhængigt af an-tallet af ansøgere. Desuden kan kontanthjælpsmodtagere samt asylansøgere søge Wildcard via KIT-puljen. Sommercamp har i samarbejde med Kirkernes Integrationstjeneste (KIT) fået adgang til en pulje, som har til formål at sende asylansøgere eller danske familier på kontanthjælp, på Sommercamp. Puljen kan dække de fleste af de faste udgifter ved opholdet, men kræver en vis selvfinansiering, fx til transport, telt og mad i løbet af ugen. Foretrukne ansøgere vil være enlige forsørgere med hjemmeboende børn under 18 år. Ansøg inden den 1. maj 2015.

60. gang i MariagerI år er det 60. gang, vi afholder Sommercamp i Mariager - dengang under navnet PinsevækkelsensLandsstævne. Samtidig kan Mariager Højskole fejre 60 års jubilæum. Det vil vi fejre med en festlig Gæstedag tirsdag på Som-mercamp, hvor så mange som muligt samles i Mariager til en dag med underholdning for alle generationer. Til anledningen vil et stort gospelkor blive stablet på benene under ledelse af Heidi Bisgaard Jondahl med Laura fra X-faktor som leadsanger. Alle kor og sangere fra hele landet har mulighed for at deltage i det store Campkor. Det vil være muligt at downloade sangmateri-aler på www.sommercamp.dk fra marts. Borgere fra Mariager og omegn er inviteret til festdag med koncerter og underhold-ning. Overvej derfor om der er nogen i dit netværk, som har lyst til en sommerdag i Mariager på gæstedagen.

En aktiv ugeIgen i år vil der være mulighed for at udfolde sig fysisk gennem en række sportsaktiviteter. Så træd i løbeskoene allerede nu og gør et godt forarbejde til årets Campløb, hvor Mariagers natur bliver invaderet af motionister i alle aldre og former! Det var drengene fra Aalborg Citykirke, som vandt Campcup 2014 i fodbold, men hvem løber med den eftertragtede vandrepokal i år? Vi gentager også sidste års premiere, SC Golf, som blev afholdt på Mariagerfjord Golfklub. Hvis du har brug for en afstressende tur på greenen, bliver der også rig mulighed for det.

CHANGE #itmatters

PRÆGET FOR LIVET

Mød et behov – Omsæt din tro i praksis! Du vil gøre en forskel ved at være involveret i lokalt frivilligt arbejde. På en tur til Bradford i England får du mulighed for at være en del af LIFE Church´s sociale hjælpearbejde blandt nogle af Englands fattigste.

EXPLORE #itmattersGi’ dig selv en udfordring – Lad din tro, din karakter, dine lederevner og dit perspektiv blive udfordret når Explore gennem årets undervisning har fokus på mission. På rejsen kommer du til at stå ansigt til ansigt med bl.a Kolkatas fattigdom, når vi rejser til Indien.

SPORT #itmattersGør en forskel for andre – Bliv udfordret i forskellige sportsgrene. Mærk dine græn-ser og opdag hvordan et team fungerer. Brug din interesse for sport til at lave sports events for en del af Athens mange uledsagede flygtninge børn.

10. klasse med formål

Page 28: Sc magasin1 2015

FERIE MED FORMÅL

www.sommercamp.dk I facebook.com/sommercampmariager

TEMA