Top Banner
STUDENTPARLAMENTET Høgskolen i Gjøvik ÅRSMØTE 2012
49

Sakspapirer

Mar 28, 2016

Download

Documents

Sakspapirer til Studentparlamentets Årsmøte mandag 30. januar
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Sakspapirer

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

ÅRSMØTE

2012

Page 2: Sakspapirer

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

Innkalling til årsmøte i Studentparlamentetmandag 30.01.12

SAK 1 - Konstituering Valg av møteleder / ordstyrer og referent Forslag til vedtak: «Alexander Søby velges som møteleder og Christine Svendsrud til referent»

Godkjenning av innkalling Forslag til vedtak: «Innkalling godkjennes.»

Godkjenning av forretningsorden (ligger ved, side 3-4) Forslag til vedtak: «Forretningsorden godkjennes.»

Godkjenning av saksliste Forslag til vedtak: «Saksliste godkjennes.»

Valg av protokollunderskrivere (2. stk) Forslag til vedtak: «Forslag til protokollunderskrivere fremlegges årsmøtet.»

Valg av tellekorps Forslag til vedtak: «Forslag til tellekorps fremlegges årsmøtet.»

SAK 2 - Årsrapport 2011

SAK 3 - Økonomirapport 2011

SAK 4 - Budsjett 2012/2013

SAK 5 - Arbeidsprogram 2012

SAK 6 - Vedtektsendringer

SAK 7 - Valg av valgkomitè

SAK 8 - Presentasjon av det nye styret

SAK 9 - Eventuelt

Page 3: Sakspapirer

Forretningsorden§ Årsmøte – ledelse

Årsmøtet avholdes med en ordstyrer valgt av representanter på årsmøtet.

§ Forhandlingene

Studenter som har betalt studieavgift inneværende studieår har tale-, forslag- og stemmerett. Observatører og gjester kan innvilges samme rettigheter som i det ovenfornevnte punkt eller deler av rettigheten dersom stemmeberettigede på årsmøtet går inn for dette. Dette gjøres med alminnelig flertall. Forhandlingene i plenum føres for åpne dører dersom ikke annet blir bestemt av stemmeberettigede på årsmøtet. For å lukke dørene kreves 2/3 flertall. Alle forslag til vedtak som ikke gjelder dags- eller forretningsorden skal formul-eres og leveres ordstyrer skriftlig. Forslagene skal leses opp av ordstyrer.

Innlegg til dags- eller forretningsorden bryter dagsorden umiddelbart. Forslag til forretningsorden tas opp til votering umiddelbart, før dagsorden gjenopptas. Forslag om endring av dagsorden eller forretningsorden un-der møtet krever minst 2/3 flertall. Det tillates to replikker og en svarreplikk pr. innlegg. Innlegg begrenses til tre minutter, og replikker til ett minutt.

Alle med forslagsrett kan fremsette forslag om at strek settes. Dette vedtas med alminnelig flertall. Dersom dette vedtas opplyser ordstyrer at det er anledning til å tegne seg før og under neste talers innlegg. Samtidig skal ordstyrer lese opp talerlisten og spørre plenum om noen er oversett. Forslag som ikke er kunngjort i plenum kan ikke fremsettes etter at strek er satt.

§ Avstemning

Ordstyrer skal gi klart til kjenne når en sak tas opp til votering. Fra da av er saken stengt for videre debatt. Ordstyrer skal før votering referere alle innkomne forslag, og forvisse seg om at forsamlingen har forstått disse til fulle. Ordstyrer redegjør for avstemningsmetode, og forsamlingen har anledning til å uttale seg om metode og rekkefølge. Avstemning kan foretas med alminnelig, absolutt eller kvalifisert flertall. Ved almin-nelig og absolutt flertal må forslaget ha flere stemmer enn de stemmene som er avgitt mot forslaget. Ved absolutt flertall medregnes de blanke stemmene som stemmer for forslaget. Kvalifisert flertall er regulert og beskrevet i vedtektene.

Prøveavstemning foretas når en stemmeberettiget ønsker dette. Ved åpen avstemning anvendes håndsoppre-kning. Skriftlig avstemning avholdes når en stemmeberettiget krever dette. Ordstyrer skal forvisse seg om at alle stemmeberettigede har fått stemmeseddel, og at alle har avgitt stemme. Etter at ordstyrer har spurt om alle har avgitt stemme og ingen avkrefter dette, klubbes det og avstemning blir lukket for nyankomne stem-mer.

Skriftlig avstemning skal holdes ved personvalg der det foreligger flere kandidater. Personvalg avgjøres ved absolutt flertall. Ved stemmelikhet foretas omvalg mellom kandidatene med likt antall stemmer. Ved stem-melikhet mellom samme kandidater på ny, foretas det loddtrekning, og den kandidatens navn som blir truk-ket ut anses som valgt. Ved åpen og skriftlig avstemning skal opptelling foretas av to valgte stemmetellere. Ved skriftlig avstemning vil den ene av tellekorpset åpne og tilkjennegi innholdet av stemmeseddelen, og gi stemmen videre til den andre som kontrollerer og fører skriftlig telling med stemmene.

Alle øvrige vedtak der ikke annet er fastsatt avgjøres ved alminnelig flertall.

Page 4: Sakspapirer

§ Gjennomføring av årsmøtet

Valg og forslag: «Alle valg må foregå i samsvar med de bestemmelser som er fastsatt i forretningsorden. Alle forslag må foreligge skriftlig på ordstyrers bord før votering over forslaget.»

Strek: Ordstyrer, stemme- og forslagberettigede har anledning til å foreslå at det settes strek. Dette gjøres når saken synes tilstrekkelig belyst, og det ikke fremkommer noe særlig nytt under debatten eller debatten overgår de tidsrammer som er gitt i dagsorden. Når strek settes, skal de som ønsker innlegg tegne seg på talerlisten umiddelbart eller under neste innlegg. Talerlisten skal så refereres. Etter at strek er satt er debatten lukket og forslag kan ikke stilles eller trekkes tilbake.

Til forretningsorden: Den som ber om ”ordet til forretningsorden” skal få ordet straks og utenom talerlis-ten. Ordet til forretningsorden kan kun brukes for å korrigere behandlingsmåten av saken, uttale seg om voteringsorden, kritisere møteledelsen, fremme forslag om begrenset taletid, eller saksopplysninger. Det er ikke lov til å debattere saken som behandles; hvis dette skjer, vil den som har bedt om ordet bli klubbet og talerlisten gjenopptas. Mistillitsforslag kan fremsettes mot ordstyrer hvis man mener en sak er feil behandlet. Mistillitsforslag avgjøres med alminnelig flertall.

§ Sluttbestemmelser

Hvis et spørsmål ikke er registrert i denne forretningsorden skal vanlig forhandlingspraksis gjelde. Årsmøtets representanter avgjør hva ”vanlig” forhandlingspraksis er, og dette skal føres som et tillegg

Page 5: Sakspapirer

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

Saksnummer ÅR-2/12 Type InformasjonSaksnavn Årsrapport 2011 Vedtak Godkjent / ikke godkjent

Saksbehandler Roy Kristiansen Lagt frem av Roy Kristiansen, m. fl

Leder og avdelingstillitsvalgte legger frem sine årsrapporter fra året 2011 og det vil bli rom for spørsmål og kommentarer.

Se «Vedlegg A - Årsrapport 2011» for rapportene

Forslag til vedtak: «Årsmøtet godkjenner Årsrapporter for 2011 med de merknader / endringer / tillegg gitt under diskusjonen»

Page 6: Sakspapirer

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

Saksnummer ÅR-3/12 Type InformasjonSaksnavn Økonomirapport

2011Vedtak Godkjent / ikke godkjent

Saksbehandler Kine Slåttum Lagt frem av Kine Slåttum

Nestleder i Studentparlamentet legger frem regnskapet fra året 2011 og det vil bli rom for spørsmål og kom-mentarer etterpå.

Se «Vedlegg B - Økonomirapport 2011» for denne.

Forslag til vedtak: «Årsmøtet godkjenner Økonomirapport for 2011 med de merknader / endringer / tillegg gitt under diskusjonen»

Page 7: Sakspapirer

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

Saksnummer ÅR-4/12 Type VedtektssakSaksnavn Budsjett 2012 Vedtak Må vedtas av årsmøtet

for å være godkjentSaksbehandler Kine Slåttum Lagt frem av Kine Slåttum

Nestleder i Studentparlamentet legger frem budsjett for året 2012 og det vil bli rom for spørsmål og kom-mentarer.

Se «Vedlegg C - Budsjett 2012» for dette.

Forslag til vedtak: «Årsmøtet vedtar Budsjett 2012 slik det foreligger»

Page 8: Sakspapirer

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

Saksnummer ÅR-5/12 Type VedtektssakSaksnavn Arbeidsprogram

2012Vedtak Må vedtas av årsmøtet

for å være godkjentSaksbehandler Roy Kristiansen Lagt frem av Roy Kristiansen

Leder i Studentparlamentet legger frem arbeidsprogrammet for året 2012 og det vil bli rom for spørsmål, diskusjon og endringer før vedtak.

Se «Vedlegg D - Arbeidsprogram 2012» for denne.

Forslag til vedtak: «Årsmøtet vedtar Arbeidsprogram 2012 med de endringer som er gjort av Årsmøtet»

Page 9: Sakspapirer

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

Saksnummer ÅR-6/12 Type VedtektssakSaksnavn Vedtektsendringer Vedtak Enkeltvedtak

Saksbehandler Vedtektskomiteen Lagt frem av Vedtektskomiteen

Forslag til vedtektsendringerDa det er tenkt at GSTUD skal legges ned og det studentpolitiske og velferdspolitiske skal samles for å lettere holde oversikt og ikke minst gjøre hele prosessen mer strømlinjet i forbindelse med det velferdspoli-tiske. For at dette skal kunne gjennomføres på en måte som ivertar studentenes rettigheter til å få hjelp og støtte til studentaktiviteter skal vedtektene til GSTUD integreres i Studentparlamentet ved Høgskolen i Gjøvik sine vedtekter.

Vi har opprettet to nye stillinger i forbindelse med sammenslåingen. en veldferdsansvarlig og veldferd-kon-taktperson. Det er gjort endringer i vedtektene i forbindelse med opprettelsen av disse to stillingene.

Forslag til vedtak: «Årsmøtet godkjenner Vedtektsendringer med de merknader / endringer / tillegg gitt un-der diskusjonen»

Studentparlamentet forholder seg retten til å rette opp redaksjonelle feil etter møteslutt. (f.eks: Skrivefeil, feil i nummerering osv.)

Page 10: Sakspapirer

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

Saksnummer ÅR-7/12 Type VedtaktssakSaksnavn Valg av valgkomitè Vedtak

Saksbehandler Roy Kristiansen Lagt frem av Roy Kristiansen

Forslag til valgkomitè fremsettes på Årsmøtet, og vedtas av Årsmøtet 2012.

Forslag til vedtak: «Årsmøtet godkjenner valgkomiteen slik den er lagt frem på Årsmøtet 2012»

Page 11: Sakspapirer

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

Saksnummer ÅR-8/12 Type InformasjonSaksnavn Presentasjon av nye

medlemmer i SPVedtak

Saksbehandler Valgkomiteen Lagt frem av Roy Kristiansen

De nyvalgte medlemmene av Studentparlamentet ønskes velkomne, og de gamle takkes for et godt år i Stu-dentparlamentet

Nye medlemmer:

LEDER Edward Anthony C Disch

IMTHovedtillitsvalgt: Kristine NymoVaratillitsvalgt: Christian Asphaug

TØLHovedtillitsvalgt: André KlevenVaratillitsvalgt: Elin Beate Fylling

HOSHovedtillitsvalgt: Kristine NoetVaratillitsvalgt: Heidi Mosaker Kårstad

Forslag til vedtak: Ingen vedtak å fatte

Page 12: Sakspapirer

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

STUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

Saksnummer ÅR-9/12 Type Avhengig av sakSaksnavn Eventuelt Vedtak

Saksbehandler Roy Kristiansen Lagt frem av Roy Kristiansen

Ingen saker er meldt inn til eventuelt.

Forslag til vedtak: Ingen vedtak å fatte

Page 13: Sakspapirer

Vedlegg SideSTUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

Årsrapport for Studentparlamentet 2011

Økonomi På fjorårets Årsmøte ble det satt spørsmålstegn ved Studentparlamentets høye egenkapital. Man har derfor forsøkt å bygge ned egenkapitalen med tiltak som gagner flest mulig studenter.

Søknad fra Studentenes husStudentparlamentet fikk søknad fra “Huset” om supplement til nytt høytaler-anlegg (PA) på 25.000 kr. Midlene blir satt av på en konto som har midler øremerket kjøp av nytt PA-anlegg. Denne søknaden ble in-nvilget.

Støtte til UKA Studentparlamentet støttet UKA2012 med opp til 30.000 for leie av teknisk utstyr. Dette mot at Studentpar-lamentet ble promotert under avviklingen av UKA.

Økt støtte til Gjøvik Studentsamfunn (GSTUD) For å bygge ned egenkapitalen til Studentparlamentet ble 100% av inntekten fra semesteravgiften tildelt Gjøvik Studentsamfunns fordelingsmøte. Normalt ville 20% av disse midlene gått til drift av Studentparla-mentet.

Profilering Stand i kantinaSom stadfestet i arbeidsprogrammet for 2011 har man forsøkt å være mer synlig ovenfor studentene. Dette ved å sette opp stand i kantina. På standen delte man ut boller og kaffe samt informerte om hvilke verv og råd en kan engasjere seg i. Responsen fra de som var innom standen var positiv. Etter standen opplevde man en økning i interessen for de ulike vervene som ble reklamert for. Noe som igjen førte til at man fikk repre-sentasjon i de fleste råd og utvalg.

StudentposerStudentparlamentet fikk i august 2011, 4 paller med studentposer. Studentparlamentet stod på stand i kantina i forbindelse med aktivitetsdagen i studentuka og informerte nye studenter om hva studentparlamentet står for, hva vi driver med og hvilke verv studentene kan engasjere seg i. Samtidig som vi delte ut studentposer.

InfoskjermStudentparlamentet har fått installert en informasjonskjerm utenfor kontoret på studentparlamenet. Ved hjelp av skjermen håper man å enklere nå ut til studentene med informasjon.

AÅrsrapporter 2011

1-5

Page 14: Sakspapirer

Vedlegg Side

Valg høsten 2011Man har i år forsøkt å være mer tilstede for å øke engasjementet rundt valget. Som virkemidler har man forsøkt: e-post og påminnelser på e-post, personlige henvendelser på e-post til de som viste interesse, Plakater, Snakker med studenter, postet på den nye infoskjermen. Men til tross for dette ikke lyktes med å få flere kandidater til å stille til valg. Det er grunn til å tro at dette er årsaken til den lave økningen i antall som stemte ved valg.

Engasjement og samarbeidTeambuildingSom et tiltak for å styrke kunnskap og samarbeid internt i Studentparlamentet ble det i September avholdt Teambuilding. Teambuilding besto av en gjennomgang av Studentparlamentet, rutiner og oppbyggingen av organisasjonen. Etter endt kurset var det satt av tid til å bli bedre kjent over en matbit på Dolly Dimpels.

SMF2081 OrganisasjonsarbeidTradisjonelt har Studentparlamentet selv holdt kurs for de tillitsvalgte. I år har man forsøkt seg på en løsning hvor dette kurset ble erstattet av emnet SMF2081 Organisasjonsarbeid. Responsen fra tillitsvalgte er at det ble gitt for lite informasjon om kurset. Samt at påmeldingen til kurset var noe tungvint. Det var også dårlig opplyst at en kunne følge kurset uten å ta studiepoeng. Vi tror dette er bakgrunnen for lav deltagelse. Blant studentene som deltok på kurset har man derimot fått meget god tilbakemelding. Ved å gjennomføre et grun-digere tillitsvalgtskurs over flere dager får man bedre skolerte tillitsvalgte som kan gjøre en bedre jobb.

KvalitetsseminarStudenparlamentet holdt ett foredrag om tillitsvalgtssystemet og kvalitetssystemet på HIG under seminaret. Tilbakemeldingene på denne gjennomgangen har vært meget positiv.Studenten som deltok i emnet “SMF2081 Organisasjonsarbeid” i samarbeid med Studentparlamentet la frem konkrete problemstillinger som dukket opp under tillitsvalgtskurset. Problemstillingene ble senere debatert på seminaret. Vi har fått tilbakemelinger fra studenter om at kurset har vært lærerikt og en fin arena for å knytte bånd med både studenter og ansatte. Studentene har dog også gitt uttrykk for at mengden av infor-masjon var noe overveldende og at det ble liten tid til diskusjoner på avdelingsmøtene.

OmstruktureringFusjoneringHøgskolen i Gjøvik (HiG), Høgskolen i Hedmark (HiHm) og Høgskolen i Lillehammer (HiL) jobber om å fusjonere til en skole. Vi i Studentparlamentet har derfor startet arbeidet med å tilpasse oss dette.Man har startet et samarbeid med studentorganisasjonene ved både HiL og Hihm for hvordan man tenker seg at studentorganisasjonen skal se ut ved en sammenslåing av skolene.

Sammenslåing av Gjøvik Studentsamfunn (GSTUD) og StudentparlamentetFor å gjøre driften av studenttilbudet ved Campus Gjøvik mer effektivt og tilpasse organiseringen bedre for sammenslåing. Har man jobbet med å slå samme Gstud og Studentparlamentet

Årsrapporter 2011A 2-5

Page 15: Sakspapirer

Vedlegg SideSTUDENTPARLAMENTETHøgskolen i Gjøvik

Årsrapport for IMT

Årets saker på IMT har vært de samme som har gått igjen, år på år. Dette gjelder det trådløsenettverket, hvor tilkoblingen på HIG-W har vært til tider dårlig. Dette skyldes at Høgskolen går tom for IP-adresser når det er såpass mange studenter som har både laptop og smarttelefoner koblet opp mot nettverket. For en bedre utdypning kan skrivet fra skolens IT-sjef, Stian Husemoen leses.

Andre saker som har vært tatt opp er at utstyret på medielabben ikke har vært i orden, dette blir tatt med den ansvarlige for medielabben, da IT-tjenesten ikke har noe med dette å gjøre. Det blir også klagd i år som i fjor på kaffeprisene, kan ikke disse settes ned til 5 kroner i stede for 6. Saken er tatt opp på studentparla-mentsmøte og muntlig videreformidlet til SOPP. Undertegnende har fremmet et forslag for de hovedtillitsvalgt i klassene ved IMT om de ønsker sakkosek-ker. Dette ble tatt i mot med «åpne armer» og dette blir fikset. Undertegnende har tatt saken videre til Hilde Bakke og Knut Grythe, dette ser ut til å fikse seg i løpet av kort tid. Grythe skal bestille «fatboys» til A-byg-get, 5-6 stykker som vil bli plassert til høyre med en gang man entrerer Foajeen i A-bygget. På Studiekvalitetsseminaret på Fargernes ble saken om en felles mal for fronter igjen tatt opp, dette er 3 året på rad hvor denne saken er opp. Stemningen ble litt amper hvor forelesere og ansatte hopet seg sammen og fant på unnskyldninger vedrørende hvor denne saken ikke har blitt gjort noe med på tre år. Forhåpentligvis dukker ikke denne saken opp igjen neste seminar.

Årsrapporter 2011A 3-5

Page 16: Sakspapirer

Vedlegg Side

Årsrapport for TØL

Året 2010 startet med en del mangler av tillitsvalgte for klassene, totalt var det opp til 8 tillitsvalgte/vara som deltok på høstsemesterets tillitsvalgtsmøter, fraværet skyldes i stor hovedsak dårlig kommunikasjon mellom SP til klassens tillitsvalgt, (altså e-mail). Gjennom året har vi som hoved/vara valgte hatt store problemer med email systemet, feilen har vært rettet på flere ganger men det har desverre ikke blitt bedring i situasjonen, da tenker jeg på fra TV-møte til neste ordinære TV-møte.

IT- tjenesten i samråd med organisasjonssekretær og tillitsvalgte har nå etter et ½ års periode fått på plass et velfungerende e-post system som til dags dato sender mail til alle tillitsvalgte ved TØL. Fra 3 semester 2011 har oppmøte på tillitsvalgtmøtene vært oppe i 35 representanter som er en markant økning fra tidligere.

Sentrale saker fra året 2010/2011.- Det er i perioder svært vanskelig å logge seg på skolens nettverk. Grunnen for problemene er at mange studenter benytter flere nettadresser enn de strengt tatt behøver. Når enkelt personer både må ha sin mobil,ipad,pc og lignende utsyr knyttet opp til skolens nett samtidig stjeler disse IP-adresser som andre kan benytte. Alle tillitsvalgte blir oppfordret til å gi denne beskjeden videre til sine medstudenter.

It-tjenesten har som følge av dette redusert tilgangen for inaktive pc`er til en halvtime. Også utvidelse av tilkoplingspunkter er under planleggning.

- De tillitsalgte på tøl ønsker bedre informasjon og hurtigere respons på saker som er tatt opp på TV-møtene. Facebook side med relevant informasjon angående de tillitsvalgte har blitt opprettet. Her vill relevant infor-masjon om saker og andre opplysninger nli oppdatert.

- Tidligere ble det arrangert kaffemøte med avdelingsdekan Torbjørn skogsrud. Møtene ble fra 3.semester 2011 et glemt tema, som vi som hovedtillitsvalgte sammen de avdelings valgte ville gjøre noe med. Dermed innførte vi faste møter med dekanen hver måned.På møtene får alle tillitsvalgte under avdeling TØL mu-lighet til å komme med sine saker og synspunkter direkte til avdelingens øverste leder. På denne måten fikk vi rask respons på sakene og fikk en løsning på problemet.

- Ved overlapping av gammelt og nytt styre for 2010/2011 var det lite opplæring og informasjon rundt hovedtillitsvalgtes/tillitsvalgtes arbeidsoppgaver generelt. Man bør i fremtiden få på plass et velfungerende opplæringssystem slik at de tillitsvalgte får relevant opplæring før de starter i sine verv.

- Kort om kvalitetssemminaret 2010/2011Fra fjorårets seminar har temaer som kulturbygging for læring, forventninger, hva som engasjerer samt avik-ksysmter utmerket seg. I år (2011)har fokuset i hovedsak vært å få på plass et velfungerende kvalitetssystem og bedre operative verktøy, samt bedre informasjon til nyvalgte tillitsmenn

Årsrapporter 2011A 4-5

Page 17: Sakspapirer

Vedlegg Side

Årsrapport for HOS

Skoleåret 2011 startet med mangel av hovedtillitsvalgte på HOS slik at ekstraordinært valg var nødvendig. HOS var uten representanter i SP-styret frem til slutten av februar. Ellers tok det generelt lang tid å få på plass klassetillitsvalgte til høsten da det ikke var særlig interesse rundt vervet. Det tar generelt mye tid å få rekruttert studenter til å bli klassetillitsvalgt. Men første tillitsvalgtmøte på høsten ble gjennomført med mange som møtte opp samt gode tilbakemeldinger. Ellers har det til tider vært problematisk med mailinglis-ter da mange studenter ikke har fått mail som blir sendt til de tillitsvalgte på HOS. Dette har gjort at stu-dentene ikke har vært klar over møter og derfor ikke deltatt på disse. Dette problemet har bedret seg siden august.

Sentrale saker fra året 2011- Det har vært problemer med dårlig nettilgang i store deler av H-bygget, det kommer stadig større og større kull slik at det blir trangt om IP-adressene.

- Det har også vært problemer med at noen klasser har hatt undervisning i demokratitiden, dette er blitt tatt opp med ledelsen og undervisning skal nå ikke legges til denne tiden på onsdager.

- Det er i perioder svært vanskelig å logge seg på skolens nettverk. Grunnen for problemene er at mange studenter benytter flere nettadresser enn de strengt tatt behøver. It-tjenesten har som følge av dette redusert tilgangen for inaktive pc`er til en halvtime. Også utvidelse av tilkoplingspunkter er under planleggning.

Ellers har det vært et godt samarbeid med dekan på HOS, Roger, da han har vært veldig hjelpsom og mange saker har blitt løst med hjelp av han.

Årsrapporter 2011A 5-5

Page 18: Sakspapirer

Vedlegg SideBe

skri

velse

Innt

ekte

rU

tgift

erR

esul

tat

Buds

jett

Avvi

k i k

rone

rN

oter

Mid

ler f

ra S

OPP

kr 5

04,7

00.0

0kr

0.0

0kr

504

,700

.00

kr 5

00,0

00.0

0kr

4,7

00.0

0R

ente

innt

ekte

rkr

11,

537.

31kr

0.0

0kr

11,

537.

31kr

0.0

0kr

11,

537.

31Fo

rdel

ing

til G

stud

kr 0

.00

kr 3

78,5

25.0

0-k

r 378

,525

,00

-kr 3

00,0

00.0

0-k

r 78,

525.

003.

Kur

s, ko

nfer

anse

r og

ekst

erne

utv

alg

kr 0

.00

kr 2

,871

.60

-kr 2

,871

.60

-kr 1

2,00

0.00

kr 9

128.

40IM

Tkr

0.0

0kr

0.0

0kr

0.0

0-k

r 2,5

00.0

0kr

2.5

00.0

04.

TØL

kr 0

.00

kr 2

,692

.40

-kr 2

,692

.40

-kr 2

,500

.00

-kr 1

92.4

0H

OS

kr 0

.00

kr 9

20.1

0-k

r 920

,10

-kr 2

,500

.00

kr 1

,579

.90

4.Pr

ofile

ring

kr 0

.00

kr 3

,639

.35

-kr 3

,639

.35

-kr 5

,000

.00

kr 1

,360

.65

Års

møt

etkr

0.0

0kr

4,9

92.0

0-k

r 4,9

92.0

0-k

r 4,0

00.0

0-k

r 992

.00

5.St

uden

takt

ivite

ter

kr 0

.00

kr 9

,060

.00

-kr 9

,060

.00

-kr 2

0,00

0.00

kr 1

0,94

0.00

Ufo

ruts

ette

utg

ifter

kr 0

.00

kr 7

,798

.00

-kr 7

,798

.00

-kr 5

,000

.00

-kr 2

,798

.00

1.D

iver

se u

tgift

erkr

0.0

0kr

4,9

31.3

5-k

r 4,9

31.3

5-k

r 3,5

00.0

0-k

r 1,4

31.3

5H

uset

kr 0

.00

kr 2

01,1

75.0

0-k

r 201

,175

.00

-kr 1

25,0

00.0

0-k

r 76,

175.

002.

Sum

:kr

516

, 237

.31

kr 6

16,6

04.8

0-k

r 100

,367

.49

kr 1

8,00

0.00

-kr 1

18,3

67.4

9

Bank

inns

kudd

pr.

01.0

1.11

kr 4

74,2

81.9

0fr

a ko

ntou

tskr

iftBa

nkin

nsku

dd p

r. 31

.12.

11kr

363

,475

.13

fra

kont

outs

krift

1. A

vvik

gru

nnet

eks

traor

dinæ

rt m

øte

i G-s

tud.

2. H

uset

har

fått

innv

ilget

mid

ler t

il ny

tt PA

-anl

egg

på 2

5000

kr o

g få

tt sp

onse

t 500

00 k

r til

som

mer

avsl

utni

ng.

3. N

edju

ster

ing

av e

genk

apita

l.4.

Det

er b

rukt

for l

ite p

enge

r til

beve

rtnin

g un

der T

V-m

øte

5. B

lom

ster

til a

vtro

ppen

de re

pres

enta

nter

og

mat

til d

elta

gere

und

er å

rsm

øte

Res

ulta

tregn

skap

for S

tude

ntpa

rlam

ente

t ved

Høg

skol

en i

Gjø

vik

2011

Resultatregnskap 2011B 1-1

Page 19: Sakspapirer

Vedlegg Side

Besk

rive

lseIn

ntek

ter

Utg

ifter

Res

tere

nde

belø

pN

oter

Mid

ler f

ra S

OPP

kr 4

80,0

00.0

01.

Ford

elin

g til

Hus

etkr

120

,000

.00

Ford

elin

g til

G-s

tud

kr 2

88,0

00.0

0Fo

rdel

ing

SPkr

72,

000.

006.

Drif

t SP

kr 5

,000

.00

Års

møt

ekr

5,0

00.0

0U

foru

tset

te u

tgift

erkr

5,0

00.0

02.

Stud

enta

ktiv

itete

rkr

15,

000.

003.

Kur

s, ko

nfer

anse

r og

ekst

erne

utv

alg

kr 1

0,00

0.00

IMT

kr 2

,500

.00

4.TØ

Lkr

2,5

00.0

04.

HO

Skr

2,5

00.0

04.

Profi

lerin

gkr

12,

000.

005.

Jule

bord

kr 1

0,00

0.00

Tota

lt:kr

480

,000

.00

kr 4

77,5

00.0

0Ba

lans

e:kr

2,5

00.0

0

1. U

tbet

ales

av

SOPP

en

gang

per

sem

este

r, be

løpe

t er r

egne

t ut f

ra a

ntal

l stu

dent

er v

ed H

øg-

skol

en. p

enge

ne fo

rdel

es p

å G

-stu

d, H

uset

og

SP2.

Dek

ke u

foru

tset

te ta

p (g

rupp

er/la

g/st

uden

tfore

ning

er)

3. S

tøtte

til s

tude

ntar

rang

emen

ter,

linje

fore

ning

er o

.l4.

Mid

ler s

om h

oved

tillit

sval

gt d

ispo

nere

r for

å d

rive

stud

enta

ktiv

itet(e

r) p

å si

n av

delin

g5.

Pro

filer

ing

av st

uden

tpar

lam

ente

t6.

Res

trere

nde

belø

p so

m S

P ha

r til

rådi

ghet

ette

r for

delin

g av

mid

ler t

il H

uset

og

G-s

tud.

Bud

sjet

t for

Stu

dent

parla

men

tet v

ed H

øgsk

olen

i G

jøvi

k 20

12Forslag til budsjett 2012

C 1-1

Page 20: Sakspapirer

Vedlegg Side

Arbeidsprogram for Studentparlamentet 2012.

1. Fusjonering med Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark.Høgskolene i Lillehammer, Hedmark og Gjøvik er vel inne i fusjonsprosess om å bli en høgskole innen 2013. Målet er at Studentparlamentene ved Høgskolen i Lillehammer, Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Gjøvik har som mål og bli et felles Studentparlament til fusjonen er gjennomført for å kunne gi studentene på en felles Høgskole en felles organ å ta sakene gjennom. Ved å samle alle Studentparlamentene får studen-tene en organ som står sterkere sammen og får lettere gjennomslag for sakene som skulle involvere student-ene på samtlige campus.

2. Profilering av StudentparlamentetProblemet er at mange av dagens studenter som ikke vet om Studentparlamentet og hva det er Studentparla-mentet jobber med. Målet er at i løpet av året skal Studentparlamentet skal være mer synlig blant den vanlige studenten ved HiG og vite hva Studentparlamentet har jobbet med og jobber med for tiden.

Det er tenkt å øke engasjementet generelt hos studentene og for å få budskapet til Studentparlamentet bedre frem skal vi iår gå frem for bedre profilering av Studentparlamentet. Det er tenkt gjennomført ved større bruk av stands og brosjyrer men samtidig få til faste tidspunkter hvor Studentparlamentet jobber mer aktivt med profilering enn ellers. Det er også tenkt å få profilert selve kontoret til Studentparlamentet for å gjøre oss mer synlige fysisk og prøve å få terskelen for kontakt ned på et lavere nivå enn det er per dags dato.

3. ValgDe siste årene vært et gjennomgående problem med lav oppslutning om valgene. Valgdeltakelsen har vært på rundt 3% de siste par årene, og det er satt som mål på 10% valgdeltakelse. Det er tenkt at dette blir gjen-nomført ved å få engasjerte kandidater med litt mindre fokus på selve valget og mer fokus på sakene og hvert enkelte kandidats kampanje. Det er tenkt gjennomført ved bruk av elektronisk valg med nestleder valg som prøveprosjekt, hvor anonymitet blir sikret og gjennom en kjent arena, Fronter. Dette vil gjøre det lettere for alle studenter, samt de som har prosjekt og praksis i valgperiodene, å stemme. I tillegg vil det kreve min-dre ressurser enn å ha stand i kantina i tillegg til at valget kan holdes åpent lengre og dermed gjøre det lettere for studenter å stemme når det passer de.

Arbeidsprogram 2012D 1-1

Page 21: Sakspapirer

Vedlegg Side

GSTUDs nåværende vedtekter.

GSTUDs vedtekterE 1-9

Kapittel 1: Navn og formål§ 1.1 NavnOrganisasjonens navn er Gjøvik Studentsamfunn. Organisasjonen benevnes også som GSTUD.

§ 1.2 FormålGSTUD skal ha som formål å tilrettelegge og stimulere til et aktivt miljø blant studentene ved Campus Kal-lerud

Kapittel 2: Medlemmer§ 2.1 MedlemmerAlle som har betalt medlemsavgiften utgjør GSTUDs medlemmer.

§ 2.2. Studentmedlemmer

§ 2.2.1 Høgskolen i GjøvikStudenter ved Høgskolen i Gjøvik betaler medlemsavgift til GSTUD gjennom semesteravgiften. Studenter ved Høgskolen i Gjøvik (HIG) som har betalt!semesteravgift er dermed automatisk medlem av GSTUD.

§ 2.2.2 Fagskolen i GjøvikStudenter ved Fagskolen i Gjøvik (FIG) som har betalt medlemsavgift til GSTUD er medlemmer i GSTUD på lik linje med studenter ved Høgskolen i Gjøvik (HIG).

§ 2.3 Eksterne medlemmerIkke-studenter kan søke om å bli eksternt medlem av GSTUD. Søknad om medlemskap behandles av styret i GSTUD. Hvis søknaden godkjennes vil medlemmet få mulighet til å betale medlemsavgiften. Etter betalt medlemsavgift har eksterne medlemmer de samme rettighetene som studentmedlemmer, med unntak av: • Eksterne medlemmer av GSTUD kan ikke inneha administrative verv i GSTUD eller grupper un derordnet GSTUD. • Ved aktiviteter i grupper har studentmedlemmer fortrinnsrett. Eksterne medlemmer må dermed vike ved begrensninger.

Kapittel 3: Dokumenter§ 3.1 StyringsdokumenterAlle grupper forplikter seg til å følge styringsdokumentene gitt av GSTUD. Om gruppen ikke har utført sine

Page 22: Sakspapirer

Vedlegg Side

plikter i forhold til styringsdokumentene gitt av GSTUD, vil gruppen anses som inaktiv. GSTUD har føl-gende styringsdokumenter:• Vedtekter• Stillingsinnstrukser• Retningslinjer for grupper• Betalingsmal

Kapittel 4: Møter§ 4.1 Generelle bestemmelser for allmøte og årsmøteAllmøtet avholdes to ganger i året; før 1. mars og som årsmøte i oktober.

§ 4.1.1 MyndighetAllmøtet er øverste organ i GSTUD.

§ 4.1.2 BeslutningsdyktigAllmøtet er kun beslutningsdyktig når forsamlingen teller minimum 15 av GSTUDs medlemmer.

§ 4.1.3 DelegaterAlle som omfattes av §2.1 har tale-, forslags- og stemmerett på allmøtet.

§ 4.1.4 MøtepliktFølgende har møteplikt på allmøte:• Styret i GSTUD• Minst èn representant fra hver gruppe underordnet GSTUD.

§ 4.1.5 PåmeldingMinst én representant fra hver gruppe må sende inn bekreftelse på at han/hun deltar påallmøtet/årsmøtet. Bekreftelsen må være GSTUD-styret i hende senest fjorten – 14 –dager før møtet avholdes.

§ 4.1.6 ObservatørerAndre organisasjoner og personer som inviteres til allmøte vil få observatørstatus utentale-, forslags- og stemmerett. Allmøte kan vedta å gi observatører tale- og forslagsrett vedallminnelig flertall.

§ 4.1.7 Innkalling til Allmøte

§ 4.1.7.1 InnkallingInnkalling til allmøtet skal ut senest tre – 3 – uker før møtet skal avholdes.

§ 4.1.7.2 Innmelding av sakerAlle saker som skal tas opp på allmøtet skal leveres skriftlig til styret senest fjorten – 14 – dager før møtet skal avholdes.

GSTUDs vedtekterE 2-9

Page 23: Sakspapirer

Vedlegg Side

§ 4.1.7.3 SakslisteSakliste skal senest foreligge syv – 7 – dager før møtet.

§ 4.1.8 ValgNye medlemmer av GSTUD-styret kan kun velges ved et ordinært ellerekstraordinært allmøte.4.1.8.1 Avvikling av valgAvstemninger avgjøres ved simpelt flertall. Skriftlig avstemning skjer bare dersom én stemmeberettiget i salen krever dette.

§ 4.2 ÅrsmøteFor årsmøte gjelder alle generelle bestemmelser for allmøte og årsmøte, se § 4.1

§ 4.2.1 ÅrsrapportSamtlige grupper og styret i GSTUD ferdigstiller og sender inn sin årsrapport senest fjorten – 14 – dager før årsmøtet.

§ 4.2.2 Valg av styrerepresentanter til GSTUDPå årsmøtet velges følgende representanter• Nestleder• Økonomiansvarlig• Webansvarlig

§ 4.3 Allmøte

§ 4.3.1 Valg av styrerepresentanter til GSTUDPå årsmøtet velges følgende representanter• Leder• Sekretær• PR-/info

§ 4.4 FordelingsmøteFordelingsmøtet holdes to ganger i året. På høsten fordeles 90% av midlene. På vårenfordeles de resterende 10% av midlene

§ 4.4.1 FormålFordelingsmøtet har som formål å fordele GSTUDs midler mest mulig rettferdig i forhold til medlemstall og aktivitetsnivå som er på de forskjellige gruppene. GSTUD-styret har ansvar for at alle søknader som er kom-met inn innen tidsfristen blir behandlet på fordelingsmøtet.

§ 4.4.2 MøtetidspunktFordelingsmøtet skal skje samme dag som allmøtet/årsmøtet, etter allmøtet/årsmøtet.

§ 4.4.3 Innkalling til fordelingmøte

GSTUDs vedtekterE 3-9

Page 24: Sakspapirer

Vedlegg Side

§ 4.4.3.1 InnkallingInnkalling til fordelingsmøte skal sendes ut senest tre – 3 – uker før møtet skal avholdes.

§ 4.4.3.2 SakslisteSaksliste til fordelingsmøtet skal sendes ut senest syv – 7 – dager før møtet avholdes.§ 4.4.4 Fordelingsmøte høstBudsjettet som fremlegges på fordelingsmøtet høst, skal være inkludert i årsrapportensom kreves innlevert fjorten – 14 – dager før årsmøtet.

§ 4.4.5 Fordelingsmøte vårFor å søke om midler på fordelingsmøte vår, må det leveres inn et revidert budsjett. Budsjettet er frivillig, og grupper som ikke skal søke om penger på dette fordelingsmøtet, trenger derfor ikke å levere budsjett. Buds-jettet som framlegges på fordelingsmøtet vår,skal være sendt inn senest fjorten – 14 – dager før møtet.

§ 4.4.6 Stemmerett ved fordelingsmøtetAlle grupper har møteplikt og skal stille med minst én representant. Det gis kun tale- og stemmerett til to medlemmer pr. gruppe. Ved tre eller flere representanter, må det gis beskjed om hvilke to representanter som skal ha tale- og stemmerett.

§ 4.4.7 Krav til behandling av budsjett

§ 4.4.7.1 BudsjettFor at en gruppe skal kunne motta støtte fra GSTUD, må budsjett leveres tidsnok før allmøte. Budsjettet skal være i henhold til mal utarbeidet av GSTUD.

§ 4.4.7.2 Styremedlemmer og aktivitetFor at budsjettet skal vurderes må gruppene ha et styre på minst to medlemmer, bestående av leder og øko-nomiansvarlig.

§ 4.4.7.3 RepresentasjonGruppene skal sende minst én representant på fordelingsmøtene. Dette tas med i betraktning når budsjettene behandles. En gruppe som ikke er representert, vil ikke kunne få støtte på et fordelingsmøte. Ved 2/3 flertall ved fordelingsmøtet, kan denne paragrafen unnvikes.

§ 4.5 Styremøte

§ 4.5.1 FormålFormålet med styremøtene er å gå gjennom det som har skjedd siden forrige styremøte. Vi tar en statusrunde på alle medlemmene i styret, og diskuterer saker som er ført opp på sakslista.

§ 4.5.2 MøtetidspunktDet skal avholdes minst to – 2 – styremøter i måneden.

GSTUDs vedtekterE 4-9

Page 25: Sakspapirer

Vedlegg Side

§ 4.5.3 SakslisteSaker skal meldes opp til sekretær senest tre – 3 – dager før. Saksliste for møtet blir sendtvia epost til alle i styret.

§ 4.5.4 MyndighetI saker som krever avstemning er styret kun vedtaksdyktig ved minimum 2/3 represenatsjon.§ 4.5.5 FraværVed fravær skal gyldig grunn framlegges før møtet, dette må godkjennes av leder. Fravær skal føres av sekretær.

§ 4.6 Ekstraordinært allmøteFor ekstraordniært allmøte gjelder alle generelle bestemmelser for allmøte og årsmøte, se

§ 4.6.1 Krav om ekstraordinært allmøteEkstraordinært allmøte skal avholdes dersom minimum to – 2 – personer i GSTUD-styret eller 1% av medlemmene krever det.

§ 4.6.2 Innkalling til ekstraordinært allmøteEkstraordinært allmøte skal avholdes så snart som mulig, innen fem – 5 – uker etter at kravet er gjort kjent for GSTUD-styret. Inkallingen må være ute senest tre – 3 – uker før møtet, jf. § 4.1.6.1. Sakspapirer offent-liggjøres senest syv – 7 – dager før møtet. Kapittel 5: GSTUD-styret

§ 5.1 FormålGSTUD-styret er Gjøvik Studentsamfunns høyeste organ mellom allmøtene. Styret har ansvar for den da-glige driften av GSTUD og fungerer som et administrativt organ.

§ 5.2 Behandling av sakerStyret er beslutningsdyktig når 2/3 av styret er tilstede. Muntlig svar kan innhentes fra fraværende styremedlemmer dersom samtlige styrerepresentanter tilstede godkjenner dette. Ved stemmelikhet har leder dobbeltstemme på styremøter. GSTUD-styret har taushetsplikt i forhold til personsensitive opplysninger og om saker som ikke er ferdigbehandlet i styret.

§ 5.3 oppgaver og ansvar

§ 5.3.1 MøterGSTUD-styrets faste representanter har plikt til å møte på GSTUD-styrets styremøter, og utføre de oppgav-ene som følger vervet. Styret har også et spesielt ansvar for å finne kandidater til styrevervene i GSTUD.

§ 5.3.2 AnsvarGSTUD-styret har ansvar for:• Daglig drift av GSTUD i samsvar med dets vedtekter.• Innkalling, avvikling og referering av allmøte og årsmøte.• Kontinuerlig kontakt med SOPP, høgskolens administrasjon og studentrådene ved Høgskolen og Fagsko-len, og grupper.

GSTUDs vedtekterE 5-9

Page 26: Sakspapirer

Vedlegg Side

• Tildeling og kontroll av støtte til grupper.• Representere GSTUD utad.• Fakturere ikke-medlemmer for medlemskap i GSTUD.• Kontrollere at gruppene leverer oppdaterte medlems- og styreliste, samt utsyrslistefor sin gruppe.• Oppfordre til oppstart av inaktive grupper, spesielt ved semesterstart§ 5.3.3 ÅrsberetningStyret i GSTUD legger frem en kort aktivitetsraport for aktivitet siden foregående allmøte. Rapporten skal inneholde følgende:• Årsrapport fra foregående år.• Saksliste fra foregående år.• Økonomirapport fra foregående år.

§ 5.4 VervGSTUD har følgende styreverv:• Leder• Nestleder• Organisasjonssekretær• Økonomiansvarlig• PR-/ informasjonsansvarlig• Webansvarlig• Representant fra Fagskolen i GjøvikArbeidsoppgavene til de respektive vervene er beskrevet i stillingsbeskrivelsene (eget dokument). GSTUD-styret har fullmakt til å endre stillingsbeskrivelsene etter behov.

§ 5.5 FordelerGSTUD-styrets faste medlemmer har krav på kostnadsfritt medlemskap i alle aktivitetsgrupper tilknyttet GSTUD.

Kapittel 6: Mistillit§ 6.1 MistillitDersom det stilles mistillit til en eller flere av GSTUDs styrerepresentanter, kan dette kun behandles av et allmøte. Mistillitsforslag vedtas med 2/3 flertall av de oppmøtte. Styret har i slike saker kun tale- og forslagsrett. Dersom mistillitsforslaget blir vedtatt, er det opp til salen å bestemme om det skal umiddelbart innsettes nye styremedlemmer eller om det skal innkalles til nytt ekstraordinært allmøte med valg som en-este sak på dagsorden.

Kapittel 7: Økonomi§ 7.1 Ansvar

§ 7.1.1

GSTUDs vedtekterE 6-9

Page 27: Sakspapirer

Vedlegg Side

GSTUDs økonomiansvarlig har ansvar for den økonomiske oppfølgingen av grupper. Økonomiansvarlig går hver måned igjennom regnskapet til GSTUD.

§ 7.1.2Alle grupper er pliktig til å annonsere sine budsjetterte aktiviteter til GSTUDs medlemmer. Dersom dette ikke følges vil gruppens styre stå personlig økonomisk ansvarlig for dette.§ 7.2 Retningslinjer

§ 7.2.1 Utdeling av midlerAlle grupper har rett til å søke midler ved fordelingsmøtene.

§ 7.2.2 Rutiner for bruk av midlerUtbetalinger skjer ved bruk av betalingsmalen som hentes fra GSTUDs hjemmeside og fylles ut.

§ 7.2.3 Tildeling av midlerGruppene oppfordres til å søke om midler til varige gjenstander framfor forbruksvarer.

§ 7.2.4 Kriterier for bruk av midlerMidler tildelt av GSTUD kan ikke benyttes til kjøp av rusmidler.

§ 7.2.5 Dispensasjon mot § 7.2.4Allmøte i GSTUD kan invigle dispensasjon mot § 7.2.4 med 2/3 flertall. Ved dispensasjon forpliktes gruppa til å fremme en sunn drikkekultur, og stille med rusfrie alternativer.

§ 7.3 Inaktive grupperDersom en gruppe er funnet inaktiv (se § 8.1.1), vil gruppens midler være fryst på konto ut budsjettåret. Fire – 4 – uker før årsmøte vil gruppens midler tilfalle GSTUD og fordeles på nytt dersom gruppen fremdeles er funnet inaktiv.

Kapittel 8: Grupper§ 8.1 DefinisjonAll samordnet aktivitet underordnet GSTUD-styret regnes som en gruppe.

§ 8.1.1 Inaktive grupperEn gruppe regnes som inaktiv dersom medlemmene ikke har opprettholdt det som kreves for at en gruppe skal holdes aktiv. Jf. § 8.3 om plikter og arbeidskrav.

§ 8.2 FormålEn gruppe skal gjennom en definert aktivitet tilrettelegge, rekruttere og stimulere til et aktivt miljø blant studentene ved Campus Kallerud.

§ 8.3 Plikter og arbeidskrav

GSTUDs vedtekterE 7-9

Page 28: Sakspapirer

Vedlegg Side

§ 8.3.1 VedtekterAlle grupper som er registrert under GSTUD forplikter seg til å følge GSTUDs vedtekter.

§ 8.3.2 MøtepliktGruppene plikter å møte på allmøtet, årsmøtet og fordelingsmøtene, i henhold til § 4.1.4.§ 8.3.3 MarkedsføringGruppene må markedsføre sin gruppe, samt sine budsjetterte aktiviteter til alle medlemmer av GSTUD. Gruppen må holde sitt nettområde på GSTUDs hjemmeside oppdatert.

§ 8.3.4 RapporteringGruppene har ansvar for å holde GSTUD-styret oppdatert om endringer i gruppens styre. Dersom en gruppe settes inaktiv, skal GSTUD informeres om dette.

§ 8.3.4.1 ListerAlle grupper skal til enhver tid holde oppdaterte lister over både utstyr og medlemmer.

§ 8.3.4.2 ÅrsrapportGruppene skal skrive en årsrapport som skal inneholde følgende punkter:• Hva pengene har blitt brukt på• Hva planen er med eventuelle penger som er til overs• Om budsjettet er sprengt, må dette grunngis• Endringer i gruppa (fusjonering, aktivitetsendring etc)

§ 8.4 Opprettelse av grupperStudentmedlemmer i GSTUD kan opprette en ny gruppe ved å levere inn dokument etter mal som er utar-beidet av GSTUD-styret – til GSTUD-styret. En gruppe kan kun opprettesdersom:• Gruppens aktivitet ikke strider med GSTUD sine vedtekter.• Gruppen består av minimum to representanter – hvorav styrevervene, leder og økonomiansvarlig inngår.

§ 8.4.1 Tildeling av midlerVed søking av midler gjelder bestemmelsene i § 4.4 om fordelingsmøte.

§ 8.5 Sammensetning av styret i en gruppe

§ 8.5.1 Påkrevde vervEn gruppe må til enhver tid inneha både leder og økonomiansvarlig. Hvis gruppen ikke innehar disse ver-vene regnes gruppen som inaktiv. Et medlem kan ikke inneha flere enn et påkrevd verv i samme gruppe. De påkrevde vervenes arbeidsoppgaver er definert i vervets stillingsinnstruks.

§ 8.5.2 Øvrige stryevervUtover de påkrevde vervene kan styret selv bestemme sin egen sammensetningen.

GSTUDs vedtekterE 8-9

Page 29: Sakspapirer

Vedlegg Side

§ 8.6 InformasjonGrupper skal ha informasjon om sine primæraktiviteter også på engelsk.

Kapittel 9: Oppløsning av GSTUDOppløsning av GSTUD må vedtas av allmøte med 3/4 flertall, tre ganger med ett års mellomrom. Om ingen ny organisasjon blir opprettet, vil ressurser forvaltet av GSTUD bli fordelt til øverste studentorgan ved in-stitusjonene etter antall studenter. Ved senere opprettelse av organisasjonen med samme formålsparagraf må nye avtaler om overføring av midler inngås.

Kapittel 10: Vedtekter§ 10.1 Vedtektsendringer

§ 10.1.1 Forslag til vedtektsendringer.Endringsforslag skal leveres skriftlig til GSTUD-styret senest fjorten - 14 - dager før møte skal avholdes. Forslag til endring av vedtektene behandles av allmøtet.

§ 10.1.2 Krav til endringerEndringer av vedtektene krever 2/3 flertall og avgjøres ved aktiv sal.

§ 10.2 IkrafttredelseDersom allmøtet ikke beslutter annet, gjøres vedtatte vedtektsendringer gjeldende fra møtets slutt. (06.04.2011)

GSTUDs vedtekterE 9-9

Page 30: Sakspapirer

Vedlegg Side

Kapittel 1 – Navn og formål§ 1 Navn Organisasjonens navn er Studentparlamentet ved Høgskolen i Gjøvik.

§ 2 Definisjoner Hovedtillitsvalgt ved avdelingen: Studentrepresentanten ved hver avdeling som får flest stemmer fra student-ene ved sin avdeling ved urnevalg i høstsemesteret.Høgskolen: Høgskolen i Gjøvik.Kulltillitsvalgt: Representant for sin klasse, valgt i Klassens time for et skoleår.Organisasjonssekretær: Ansatt av skolen som sekretær for Studentparlamentet.Studentparlamentet: Forsamlingen av alle 9 faste medlemmer.Styret: Styret i StudentparlamentetStyret i Studentparlamentet: Lederen samt hovedtillitsvalgte fra hver av de tre avdelingene, valgt ved ur-nevalg i høstsemesteret. Nestleder valgt ved urnevalg i vårsemesteret.Vara studentrepresentant for avdelingen: Studentrepresentanten ved hver avdeling som får nest mest stem-mer fra studentene ved sin avdeling ved urnevalg i høstsemesteret.Årsmøtet: Studentparlamentets øverste organ, der alle studenter har møte- og stemmerett.

§ 3 Formål Studentparlamentet ved Høgskolen i Gjøvik er en interesseorganisasjon for alle studenter ved Høgskolen.Organisasjonen har til oppgave å:- Ivareta studentenes faglige interesse, og fremme saker som angår studentenes arbeidsvilkår og trivsel på tvers av avdelingene.- Fremme studentenes syn i saker som tas opp til behandling i de øvrige organer ved Høgskolen.- Fatte vedtak i saker der Studentparlamentet har fått delegert vedtaksrett.- Være bindeledd mellom studentene, avdelingene og skolen, og mellom studentene og andre organisasjoner.- Drive tillitsvalgtsapparatet.- Arbeide for en kvalitativ høyverdig utdanning ved Høgskolen.- Studentorganene skal høres i alle saker som angår studentene på det aktuelle nivå. Jmf Lov om univer-siteter og høgskoler § 4-1, punkt 4.

Kapittel 2 – Årsmøtet§ 4 Årsmøtets myndighet Årsmøtet er Studentparlamentets øverste organ og avholdes én gang i året, i løpet av januar.

§ 5 Årsmøtets sammensetning Følgende deltakere har møterett og -plikt:

SPS vedtekterF 1-7

Studentparlamentets nåværende vedtekter.

Page 31: Sakspapirer

Vedlegg Side

- Studentparlamentets styre- Studentenes representanter i Høgskolestyret- Leder i Gjøvik studentsamfunnFølgende deltakere har møterett:- Samtlige studenter ved Høgskolen som har betalt studieavgift for inneværende studieår.Stemmerett:- Samtlige studenter med møterett har stemmerett ved Årsmøtet.

§ 6 Årsmøtets beslutningsdyktighet Årsmøtet skal behandle følgende saker:- Valg av ordstyrer, referent, tellekorps og 2 protokollunderskrivere- Årsmelding fra det avtroppende styret- Årsregnskap fra det avtroppende styret- Budsjett- Arbeidsprogram for det kommende året- Forslag til vedtektsendringer- Forslag til endringer i organisasjonens sammensetning- Innkomne sakerÅrsmøtet er beslutningsdyktig når minst 15 stemmeberettigede er tilstede. Vedtak fattes med alminnelig flertall. Vedtektsendringer må vedtas med kvalifisert flertall, ¾ av fremmøtte.

§ 7 Frister for Årsmøtet Kunngjøring med varsel om tid og sted for Årsmøtet skal skje med minst 4 – fire – ukers varsel.Alle saker må sendes Styret senest 3 – tre – uker før Årsmøtet. Forslag til endringer av vedtekter må sendes Styret innen 3 – tre – uker før Årsmøtet. Innkalling og alle sakspapirer skal sendes alle møtedeltakerne sen-est 2 – to – uker før Årsmøtet.

Kapittel 3 – Ekstraordinært årsmøte§ 8 Innkalling til ekstraordinært årsmøte Ekstraordinært årssmøte avholdes dersom:- minst 10% av de stemmeberettigede studentene, eller 50% av Styret krever det.Tidspunkt og sted for ekstraordinært årsmøte fastsettes av Styret. Ekstraordinært årsmøte må finne sted in-nen 5 – fem – uker etter at krav er fremsatt i henhold til denne paragraf.

§ 9 Frister for ekstraordinært årsmøte Innkalling til ekstraordinært årsmøte sendes ut senest 2 – to – uker før møtet. Saksdokumenter sendes ut sen-est 1 – én – uke før møtet.

Kapittel 4 – Studentparlamentet§ 10 Studentparlamentets myndighet Studentparlamentet er det øverste utøvende organ i tiden mellom hvert årsmøte. Studentparlamentet behan-dler og fatter beslutninger etter retningslinjer og myndighetsområder gitt av Årsmøtet. Studentparlamentet

SPs vedtekterF 2-7

Page 32: Sakspapirer

Vedlegg Side

innstiller alle saker til Årsmøtet, med unntak av saker hvor innstillende myndighet er delegert.Studentparlamentet innkaller til Årsmøtet, jf § 7.

§ 11 Studentparlamentets møter Styret innkaller til møte når det finner det nødvendig eller når minst 50% av Studentparlamentets medlemmene krever det. Det skal avholdes minst to Studentparlamentsmøter i semesteret, samt ett i forkant av Årsmøtet. Møteinnkalling skal skje med minst 1 – én – ukes varsel, og sakslisten skal følge innkallingen. Saker må sendes Styret senest 2 – to – uker før Studentparlamentsmøtet. Det kan ikke gjøres vedtak under eventuelt.

Innkalling skal sendes til:- Studentparlamentets medlemmer.- Medlemmer av valgkomiteen.- Observatører.Representantene i Studentparlamentet plikter seg å delta på 75% av Studentparlamentsmøtene for å kunne få attest for vervet. Gyldig fravær skal dokumenteres til Studentparlamentet.

§ 12 Studentparlamentets sammensetning Medlemmer med tale-, forslags- og stemmerett:- Styret i Studentparlamentet.- Vara studentrepresentant for hver avdeling.- Studentrepresentanter til Høgskolestyret.En representant kan ikke velges til flere verv i Studentparlamentet.Studentparlamentet kan ikke pålegge studentrepresentanter til Høgskolestyret mandat i saker.

Observatører med talerett:- Rektor og prorektor.- Studiedirektør.- Høgskoledirektør.- Dekaner.- Representant for styret i Gjøvik Studentsamfunn.- Representant fra Studentparlamentet ved Fagskolen i Gjøvik.- Representant fra administrasjonen i Studentsamskipnaden i Oppland.- Styremedlemmer i Studentsamskipnaden i Oppland oppnevnt av Studentparlamentet.- Representant(er) til landsstyret i Studentenes Landsforbund oppnevnt av Studentparlamentet. § 13Studentparlamentets beslutningsdyktighetStudentparlamentet er beslutningsdyktig når minst 2/3 av representantene er tilstede.Vedtak i Studentparlamentet fattes ved alminnelig flertall. Ved stemmelikhet har leder dobbeltstemme.

§ 14 Studentparlamentets oppgaver Studentparlamentet skal behandle og gjøre vedtak i saker som vedrører hovedlinjene for Studentparlamen-tets virksomhet eller som er av stor prinsipiell betydning for denne. De enkeltes arbeidsoppgaver er videre regulert av arbeidsinstruksene.Studentparlamentet skal oppnevne:- Representanter til utvalg og nemder oppnevnt av skolen.

SPS vedtekterF 3-7

Page 33: Sakspapirer

Vedlegg Side

- Representanter til styret i Studentsamskipnaden i Oppland.- Representanter til landsmøtet i Studentenes Landsforbund.

§ 14.1 Årets siste møte Hovedtillitsvalgt ved hver avdeling skal legge frem en muntlig rapport for Studentparlamentet for virk-somheten ved den enkelte avdeling i funksjonstiden.Leder skal legge frem halvårs- og helårsrapport for Studentparlamentets virksomhet.

Kapittel 5 – Styret§ 15 Styrets myndighet Styret er ansvarlig for den daglige driften av Studentparlamentet ved Høgskolen, og behandler saker i tiden mellom Studentparlamentsmøtene, etter retningslinjer og myndighetsområde gitt av Årsmøtet.Styret er ansvarlig overfor Årsmøtet og kan fatte beslutning i saker etter fullmakt gitt av Studentparlamentet.

§ 16 Styremøter Styret møtes ved behov, minimum før hvert tillitsvalgtsmøte.Styret er beslutningsdyktig når minst 3 av medlemmene er tilstede. Ved stemmelikhet har leder dobbelt-stemme. Organisasjonssekretær deltar på møtene men har ikke stemmerett.

§ 17 Styrets sammensetning Medlemmer med tale-, forslags- og stemmerett:- Leder valgt ved direkte urnevalg i høstsemesteret.- Nestleder valgt ved direkte urnevalg i vårsemesteret.- Hovedtillitsvalgt fra hvert av avdelingene.Den andre studentrepresentanten ved den respektive avdelingen vil være vara for hovedtillitsvalgt ved fra-fall.Nestleder er lederens stedfortreder og skal, dersom lederen fratrer, overta som leder. Arbeidsoppgaver til Nestleder fordeles i samarbeid med styret i Studentparlamentet.Dersom andre medlemmer av Styret fratrer sine verv, kan Studentparlamentet foreta suppleringsvalg.

§ 17.1 Arbeidsoppgaver Styret utarbeider forslag til stillingsinstruks for de forskjellige representantene, forslaget må vedtas av Stu-dentparlamentet med 2/3 flertall.Enhver representant plikter å følge sin stillingsinstruks.Styret skal representere Høgskolens studenter i ulike utvalg oppnevnt av Høgskolens ledelse.

Kapittel 6 – Valg§ 18 Valgkomité Valgkomiteens sammensetning- Komiteen består av 3 personer som velges på Årsmøtet.- Komiteen konstituerer seg selvValgkomiteen i samarbeid med Styret har ansvar og skal legge til rette for:

SPs vedtekterF 4-7

Page 34: Sakspapirer

Vedlegg Side

- Informere nye studenter ved semesterstart om muligheter i Studentarbeidet.- Innstille kandidater til de ulike vervene.- Informere Høgskolens studenter om kandidater som stiller til valg.

§ 19 Stemmelikhet Ved stemmelikhet ved urnevalg til Studentparlamentet, er det loddtrekning av leder i påsyn av valgkomiteen.

§20 Valgperioder Nestleder og studentrepresentanter til Høgskolestyret velges i vårsemesteret, og har funksjonstid ett skoleår fra 1. juni til 31. mai påfølgende år. De øvrige medlemmene av Studentparlamentet velges i høstsemesteret, og har funksjonstid fra 15. januar, til 15. januar påfølgende år. Alle representantene velges for en periode av gangen.

§21 ManntallslisterAlle manntallslister og stemmesedler skal makuleres umiddelbart etter valget. Tallene og diferansen skal arkiveres og ikke offentliggjøres med mindre studentparlamentet ved 2/3 flertall krever disse fremlagt eller 5 -fem- prosent av studentene.

Kapittel 7 – Mistillit og tilbakekalling§ 22 Mistillit mot Studentparlamentet Studentparlamentet kan ikke avsettes i sin helhet.Et tillitsvalgtsmøte ved en avdeling kan med 2/3 flertall avsette avdelingens representant i Studentparlamen-tet.

§ 23 Mistillit mot Styret Mistillitsforslag mot Styret eller enkeltpersoner i Styret kan fremsettes av enkeltpersoner, og vedtas med 2/3 flertall av Studentparlamentet. Forslag om mistillit skal begrunnes skriftlig til valgkomiteen, som fremmer saken for Studentparlamentet. Styremedlemmene skal i innkallingen gjøres kjent med at forslag om mistil-lit skal behandles. Sakens dokumenter er unntatt offentlighet og legges frem for Studentparlamentet ved møtestart. Den det gjelder har rett til å forklare seg overfor Studentparlamentet før beslutning fattes.Møtet føres for lukkede dører. Valgkomiteen deltar som kontrollører.

§ 24 Fremsetting av mistillitsforslag mot andre tillitsvalgte Forslag om mistillit skal begrunnes skriftlig og fremlegges Studentparlamentet.Ved fremlagt mistillitsforslag vil Studentparlamentet avholde avstemning i den gruppen som den tillitsvalgte representerer, og ved 2/3 flertall vil den tillitsvalgte bli avsatt. Ved mistillit blir vara ny representant.Kapittel 8 – Generelle bestemmelser

§ 25 Tillitsvalgtsmøter Hovedtillitsvalgt ved hver avdeling er sammen med sin vararepresentant ansvarlig for å avholde tillitsval-gtsmøter på egen avdeling. Det skal minimum avholdes ett tillitsvalgtsmøte i måneden i perioden september til november og januar til april. Innkalling skal sendes ut minimum 1 – én – uke før møtet. Det skal skrives referat for samtlige tilitsvalgsmøter. Samtlige studenter som har betalt studieavgift for inneværende stud-

SPS vedtekterF 5-7

Page 35: Sakspapirer

Vedlegg Side

ieår samt har tilhørighet til et studium som tilhører avdelingen har tale- og stemmerett på egen avdeling. Studenter skal normalt representeres ved en Kulltillitsvalgt på tillitsvalgtsmøtet. Kulltillitsvalgt plikter til å signere kulltillitsvalgtkontrakt. Representanter i Studentparlamentet har observatørstatus på de ulike Tillits-valgsmøter, med tale- og forslagsrett, men ikke stemmerett.

§ 26 Beretning Årsmøtet skal fremlegges en årsberetning fra det avtroppende Styret, fremlagt ved leder.Årsberetningen skal inneholde følgende elementer:- Årsrapport fra foregående år.- Saksliste fra foregående år.- Økonomirapport fra foregående år.

§ 27 Vedtektsendringer Studentparlamentet skal på første møte i perioden utnevne en Vedtektskomité på tre personer som skal innstille på vedtektsendringer til Årsmøtet. Leder av komiteen velges fra Styret.Eventuelle vedtektsendringer vedtas av Årsmøtet. De nye vedtektene trer i kraft umiddelbart etter Årsmøtet.

Kapittel 9 – Økonomi§ 28 Innledning Studentparlamentets økonomiske midler skal forvaltes på en måte som best mulig fremmerStudentparlamentets formål.

§ 29 Ansvarsforhold Studentparlamentet følge med styrets bruk av Studentparlamentets midler. Dette skjer ved atStudentparlamentsstyret legger frem resultatregnskapet på årsmøtet i januar. Styret skal legge fram en full-stendig regnskapsrapport til siste styremøte i høst- og vårsemesteret. Studentparlamentets styre skal legge fram forslag til budsjett på årsmøte i januar hvor det skal vedtas og godkjennes. Årsmøtet kan vedta at Stu-dentparlamentet skal ta opp lån, såfremt det er rom for dette i budsjettet. Låneopptak som ikke er vedtatt på årsmøtet er ikke bindende for Studentparlamentet, og ansvar for slike lån påligger den/de som tar opp lånet.Alle i Studentparlamentet skal signere en erklæring som at de har lest og godtatt kapittel 9 i vedtektene som omhandler økonomi.

a) StudentparlamentsstyretStudentparlamentsstyret har hele tiden ansvar for budsjettkontroll. Studentparlamentsstyret har i ansvar for å utarbeide budsjett fram til hvert årsmøte, hvor det skal behandles og vedtas. Studentparlamentsstyret har rett til å bestille varer eller tjenester på Studentparlamentets vegne. Utover dette kan Studentparlamentsstyret gi nødvendige fullmakter.

b) Økonomiansvarlig i StudentparlamentetNestleder i Studentparlamentet er økonomiansvarlig. Økonomiansvarlig er ansvarlig for å utføre enkle regn-skapsrutiner og ha kontroll over budsjettet. Økonomiansvarlig har ansvar for å registrere utgifter og inntek-ter til Studentparlamentets konto. Alle utgifter skal være registrert før det sendes til SOPP. SOPP har ansvar for trekk fra kontoen.

SPs vedtekterF 6-7

Page 36: Sakspapirer

Vedlegg Side

§ 30 Rutiner a) KasseHovedtillitsvalgt ved hver avdeling har sin egen post i budsjettet. Det er deres ansvar å holde kontroll. Hovedtillitsvalgt har rett til å bestille varer eller tjenester på Studentparlamentets vegne innenfor denne bud-sjettposten. Denne summen skal ikke overskrides.b) ReisekostnaderAlle tillitsvalgte, og andre, som skal reise på Studentparlamentets regning må først skrive under på en erk-læring om at de har lest økonomkapittelet i vedtektene. På reiser skal billigste reisemåte benyttes. Når reiser med billigst reisemåte tilsier en reisetid på 8 timer, eller hvor spesielle hensyn gjør det nødvendig, kan det etter vedtak i Studentparlamentsstyret benyttes andre og dyrere reisemåter. Studentparlamentet dekker bare kjøregodtgjørelse og taxi dersom dette er billigste reisemåte eller etter vedtak i Studentparlamentsstyret i hvert enkelt tilfelle. Kjøregodtgjørelse følger Statens satser. Studentparlamentet dekker ikke taxi dersom ikke kvittering for beløpet og begrunnelse foreligger. Reisekostnader refunderes normalt etterskuddsvis, og når nødvendig dokumentasjon og gyldig bilag sa men med reiseregning foreligger økonomiansvarlig.

c) DiettVed reiser av minimum ett døgns varighet for tillitsvalgt, hvis ikke annet er vedtatt i Studentparla-mentsstyret, gis godtgjørelse for diett med 50% av Statens diettsatser for reiser i Norge. Denne satsen gjelder for reiser i både Norge og utlandet. For reiser under ett døgn varighet gis diettgodtgjørelse etter særskilt vedtak i Studentparlamentet.

§ 31 Støtte fra SOPP Studentparlamentet mottar støtte fra SOPP i hvert høstsemester. Dette skal deles med GSTUD, der 20% av mottatt støtte tilfaller Studentparlamentet mens de resterende 80% tilfaller GSTUD.

§ 32 Studentsamfunnets (Gstud) verneparagraf Om grupper og lags overordnede studentorganisasjon (dd: GSTUD) vedtas opphørt skal Studentparlamentet i en overgangsperiode verne om grupper og lag. Dette gjelder både aktiva og fordeling. Opprettes det en or-ganisasjon med lignende formålsparagraf vil aktiva, og fordeling av disse, tilfalle denne organisasjonen. Ny organisasjon og tildeling av aktuelle aktiva må godkjennes av påfølgende Årsmøte.

§ 33 Avgjøring av tvister Tolking av disse vedtekter, og tvister om hvordan de skal forstås, kan ikke prøves ved sivile domstoler. Saker skal avgjøres av Studentparlamentet, med rett til å anke til Årsmøtet.

§ 34 Taushetsplikt Alle representanter i Studentparlamentet har taushetsplikt om sensitive personlige opplysninger.Årsmøtet kan under skjerpede omstendigheter pålegge seg selv taushetsplikt.

§ 35 Ikrafttredelse Disse vedtektene trer i kraft fra 26.01.2010.

SPS vedtekterF 7-7

Page 37: Sakspapirer

Vedlegg SideForslag nye vedtekter

G 1-13

Forslag til nye vedtekter.

Kapittel 1 – Navn og formål§ 1.1 NavnOrganisasjonens navn er Studentparlamentet ved Høgskolen i Gjøvik.

§ 1.2 Definisjoner• Høgskolen: Høgskolen i Gjøvik (HiG)• Studentparlamentet ved Høgskolen i Gjøvik: Er det øverste utøvende studentorgan ved HiG i tiden mellom hvert årsmøte.• Norsk Studentorganisasjon (NSO): Er den største interesseorganisasjonen for studenter i Norge.• Studentsamskipnaden i Oppland (SOPP): SOPPs oppgave er å tilby relevante produkter og tjenester til studievirksomheten ved høgskolene i Gjøvik og Lillehammer.• Medlemmer i Studentparlamentets styre: • Lederen av Studentparlamentet • Nestleder av Studentparlamentet • Hovedtillitsvalgte for alle avdelinger, eller dens vara. • Velferds-Ansvarlig• Medlemmer i Studentparlamentet: • Lederen av Studentparlamentet • Nestleder av Studentparlamentet • Hovedtillitsvalgte for alle avdelinger • Vara hovedtillitsvalgte for alle avdelinger • Velferds-Ansvarlig • Velferds-Kontaktperson• Årsmøtet: Studentparlamentets øverste organ, der alle studenter har møte- og stemmerett.• Velferdspolitisk: Ansvarlige for studentaktiviteter og grupper underordnet Studentparlamentet i tillegg til studenttjenester av psykososiale natur.• Observatører: Deltagere som ønsker å møte på Studentparlamentets møter. Disse har ikke møterett men kan møte dersom studentparlamentet inviterer dem.• Grupper: All samordnet aktivitet underordnet Studentparlamentet og tilfredsstiller krav om verv regnes som en gruppe.• Kulltillitsvalgt: Talsperson for en enkelt klasse.

§ 1.3 Verv og stillinger• Leder av Studentparlamentet: Øverste tillitsvalgt ved institusjonen.• Nestleder av Studentparlamentet: Nest øverste tillitsvalgt ved institusjonen.• Velferds-Ansvarlig: Ansvarlig for velferdspolitikk i Studentparlamentet.• Velferds-Kontaktperson: Ansvarlig for kontakt med studenter og grupper underordnet Studentparlamentet og kontaktperson for psykososiale tjenester.

Page 38: Sakspapirer

Vedlegg Side

• Organisasjonssekretær: Ansatt av skolen som sekretær for Studentparlamentet.• Hovedtillitsvalgt ved avdelingen: Øverste tillitsvalgt ved sin respektive avdeling valgt av studentene på avdelingen.• Vara studentrepresentant for avdelingen: Nest øverste tillitsvalgt ved sin respektive avdeling valgt av stu-dentene på avdelingen.• Kulltillitsvalgt: Representant for sin klasse, valgt av klassen for et skoleår.

§ 1.4 FormålStudentparlamentet ved Høgskolen i Gjøvik er en interesseorganisasjon for alle studenter ved Høgskolen.Organisasjonen har til oppgave å:• Ivareta studentenes faglige interesse, og fremme saker som angår studentenes arbeidsvilkår og trivsel på tvers av avdelingene.• Fremme studentenes syn i saker som tas opp til behandling i de øvrige organer ved Høgskolen.• Fatte vedtak i saker der Studentparlamentet har fått delegert vedtaksrett.• Være bindeledd mellom studentene, avdelingene og skolen, og mellom studentene og andre organisasjoner.• Drive tillitsvalgtsapparatet.• Arbeide for en kvalitativ høyverdig utdanning ved Høgskolen.• Studentorganene skal høres i alle saker som angår studentene på det aktuelle nivå. Jf. Lov om universiteter og høgskoler § 4-1, punkt 4.• Tilrettelegge og stimulere til et aktivt miljø blant studentene ved Campus Gjøvik.

Kapittel 2 – Årsmøtet§ 2.1 Årsmøtets myndighetÅrsmøtet er Studentparlamentets øverste organ og avholdes én gang i året, i løpet av januar.

§ 2.2 Årsmøtets sammensetningFølgende deltakere har møterett og -plikt:• Studentparlamentets styre• Studentenes representanter i Høgskolestyret• Følgende deltakere har møterett: • Samtlige studenter ved HiG som har betalt studieavgift for inneværende studieår. Hvis SOPP-represen-tant ikke er betalende student, har denne også møterett.• Stemmerett: • Samtlige studenter ved HiG som har betalt studieavgift for inneværende studieår med møterett har også stemmerett ved Årsmøtet.

§ 2.3 Årsmøtets beslutningsdyktighetÅrsmøtet er beslutningsdyktig når minst 15 stemmeberettigede er tilstede. Vedtak fattes med alminnelig flertall. Vedtektsendringer må vedtas med kvalifisert flertall, ¾ av fremmøtte.

Årsmøtet skal behandle følgende saker:• Valg av ordstyrer, referent, tellekorps og 2 – to – protokollunderskrivere.

Forslag nye vedtekterG 2-13

Page 39: Sakspapirer

Vedlegg Side

Rapporter• Årsrapport fra Studentparlamentets arbeid det foregående året.• Årsrapport fra de tillitsvalgtes arbeid på de ulike avdelingene.• Aktivitetsrapport fra velferdspolitisk i Studentparlamentet.• Årsregnskap fra foregående året.

Forslag• Forslag til budsjett for kommende år.• Arbeidsprogram for det kommende år.• Forslag til vedtektsendringer.• Forslag til endringer i organisasjonens sammensetning.• Innkomne saker.

§ 2.4 Frister for ÅrsmøtetKunngjøring med varsel om tid og sted for Årsmøtet skal skje med minst 3 – tre – ukers varsel.Alle saker må sendes Studentparlamentets styre senest 2 – to – uker før Årsmøtet.Forslag til endringer av vedtekter må sendes Styret innen 2 – to – uker før Årsmøtet.Innkalling og alle sakspapirer skal sendes alle møtedeltakerne senest 1 – én – uke før Årsmøtet.

§ 2.5 VedtektsendringerStudentparlamentet skal på første møte i perioden utnevne en Vedtektskomité på tre personer som skal innstille på vedtektsendringer til Årsmøtet. Leder av komiteen velges fra Styret.Eventuelle vedtektsendringer vedtas av Årsmøtet. De nye vedtektene trer i kraft umiddelbart etter Årsmøtet.

Kapittel 3 – Ekstraordinært årsmøte§ 3.1 Innkalling til ekstraordinært årsmøteEkstraordinært årsmøte avholdes dersom:• minst 10% av de stemmeberettigede studentene, eller 50% av Studentparlamentets styre krever det.Tidspunkt og sted for ekstraordinært årsmøte fastsettes av Studentparlamentets styre. Ekstraordinært årsmøte må finne sted innen 5 – fem – uker etter at krav er fremsatt i henhold til denne paragraf.

§ 3.2 Frister for ekstraordinært årsmøteInnkalling til ekstraordinært årsmøte sendes ut senest 2 – to – uker før møtet. Saksdokumenter sendes ut sen-est 1 – én – uke før møtet.

Kapittel 4 – Studentparlamentet§ 4.1 Studentparlamentets myndighetStudentparlamentet behandler og fatter beslutninger etter retningslinjer og myndighet gitt av Årsmøtet. Stu-dentparlamentet innstiller alle saker til Årsmøtet, med unntak av saker hvor innstillingen er delegert.Studentparlamentet innkaller til Årsmøtet, jf § 7.

Forslag nye vedtekterG 3-13

Page 40: Sakspapirer

Vedlegg Side

§ 4.2 Regler for verv i Studentparlamentet• Representantene i Studentparlamentet plikter seg å delta på 75% av Studentparlamentsmøtene de har møteplikt på for å kunne få attest for vervet. Gyldig fravær skal dokumenteres til Studentparlamentet.• En representant kan ikke velges til flere verv i Studentparlamentet.• Studentparlamentet kan ikke pålegge studentrepresentanter til Høgskolestyret mandat i saker.• Representantene er pliktig i å lese og sette seg inn i stillingsbeskrivelsen utarbeidet av Studentparlamentet som gjelder sitt verv.

§ 4.3 Studentparlamentets oppgaverStudentparlamentet skal behandle og gjøre vedtak i saker som vedrører hovedlinjene for Studentparlament-ets virksomhet eller som er av stor prinsipiell betydning for denne.De enkeltes arbeidsoppgaver er videre regulert av arbeidsinstruksene.Studentparlamentet skal oppnevne:- Representanter til utvalg og nemder oppnevnt av skolen.- Representanter til styret i Studentsamskipnaden i Oppland (SOPP)- Representanter til Norsk Studentorganisasjon (NSO)

Kapittel 5- Møtevirksomhet i Studentparlamentet• Styret innkaller til møte når det finner det nødvendig eller når minst 50% av Studentparlamentets medlemmene krever det.

• Møteinnkalling skal skje med minst 1 – én – ukes varsel, og sakslisten skal følge innkallingen.• Saksliste for møte skal minimum inneholde følgende punkter:• Tid og sted for møte• Navn på alle som har møteplikt• Det kan ikke gjøres vedtak under punktet eventuelt på sakslisten.• Saker må meldes inn til Studentparlamentet i god tid før sakslisten og innkallingen til møtet sendes ut.• Alle som har møteplikt eller møterett ved alle Studentparlamentets møter har også tale- og forslagsrett.• Alle som har møteplikt har stemmerett ved alle Studentparlamentets møter.• Studentparlamentet er beslutningsdyktig når minst 2/3 av representantene med stemmerett er tilstede.• Vedtak i Studentparlamentet fattes ved alminnelig flertall. Ved stemmelikhet har leder dobbeltstemme.

§ 5.1 TillitsvalgtsmøteSamtlige studenter som har betalt studieavgift for inneværende studieår samt har tilhørighet til et studium som tilhører avdelingen har tale- og stemmerett på egen avdeling. Studenter skal normalt representeres ved en Kulltillitsvalgt på tillitsvalgtsmøtet. Representanter i Studentparlamentet har observatørstatus på de ulike Tillitsvalgsmøter, med tale- og forslag-srett, men ikke stemmerett.

(Tillitsvalgtsmøte holdes avdelingsvis minimum 2 – to – ganger i halvåret.) Tillitsvalgtsmøte er et diskusjonsforum og man kan ikke fatte vedtak på disse møtene.Hovedtillitsvalgt ved hver avdeling er sammen med sin vararepresentant ansvarlig for å avholde tillitsval-

Forslag nye vedtekterG 4-13

Page 41: Sakspapirer

Vedlegg Side

gtsmøter på egen avdeling.Innkalling skal sendes ut minimum 1 – én – uke før møtet. Det skal skrives referat for samtlige tilits-valgsmøter.

Følgende har møteplikt på tillitsvalgtsmøtene: • Hovedtillitsvalgt for avdelingen • Vara hovedtillitsvalgt for avdelingen

Følgende har møterett på tillitsvalgtsmøtene: • Klassetillitsvalgte for alle klassene som hører til den respektive avdelingen • Medlemmer i Studentparlamentet • Dekan på den respektive avdelingen

Innkallingen til tillitsvalgtsmøte skal sendes til: • Alle som har møterett og møteplikt

Referat fra tillitsvalgtsmøte skal sendes til: • Alle som har møterett og møteplikt • Dekan på den respektive avdeling

§ 5.2 StudentparlamentsmøteDet skal avholdes minst 2 – to – Studentparlamentsmøter i semesteret,) samt ett i forkant av Årsmøtet.

Følgende har møteplikt på Studentparlamentsmøte: • Studentparlamentets styre • Studentrepresentanter i Høgskolestyret

Følgende har møterett på Studentparlamentsmøte: • Medlemmer i Studentparlamentet • Studentrepresentanter i SOPP • Studentpresten

Følgende har stemmerett på Studentparlamentsmøte: • Studentparlamentets styre • Studentrepresentanter i Høgskolestyret • Medlemmer i Studentparlamentet

Observatører med talerett:• Rektor og prorektor.• Studiedirektør.• Høgskoledirektør.• Dekaner.• Representant fra øverste studentorganisasjon ved Fagskolen Innlandet.

Forslag nye vedtekterG 5-13

Page 42: Sakspapirer

Vedlegg Side

• Representant fra administrasjonen i Studentsamskipnaden i Oppland.• Studentrepresentanter fra Studentsamskipnaden i Oppland (SOPP) oppnevnt av Studentparlamentet.• Representant(er) til landsstyret i Norsk Studentorganisasjon (NSO) oppnevnt av Studentparlamentet.

Innkallingen til Studentparlamentsmøte skal sendes til: • Alle som har møterett og møteplikt

Referat fra Studentparlamentsmøte skal sendes til: • Alle som har møterett og møteplikt

§ 5.3 Styremøte i StudentparlamentetStyret møtes ved behov, minimum før hvert tillitsvalgtsmøte.Styret er beslutningsdyktig når minst 3 av medlemmene er tilstede. Ved stemmelikhet har leder dobbelt-stemme.Organisasjonssekretær deltar på møtene men har ikke stemmerett.

Følgende har møteplikt på Styremøte i Studentparlamentet: • Studentparlamentets styre

Følgende har møterett på Styremøte i Studentparlamentet: • Ingen med unntak av spesielt inviterte.

Innkallingen til Styremøte i Studentparlamentet skal sendes til: • Alle som har møterett og møteplikt

Referat fra Styremøte i Studentparlamentet skal sendes til: • Alle som har møterett og møteplikt

§ 5.4 Møte med ledelsen Det skal avholdes minst 2 – to – Møte med ledelsen hvert semester for å drøfte forhold knyttet til student-demokratiet ved høgskolen. Studentparlamentet innkaller til dette møte.

Følgende har møteplikt på møte med ledelsen: • Studentparlamentets styre • Rektor • Høgskoledirektør • Studiedirektør

Følgende har møterett på møte med ledelsen: • Prorektor • Administrerende direktør i SOPP • Spesielt inviterte.

Innkallingen til Styremøte i Studentparlamentetskal sendes til: • Alle som har møterett og møteplikt

Forslag nye vedtekterG 6-13

Page 43: Sakspapirer

Vedlegg Side

Referat fra Styremøte i Studentparlamentet skal sendes til: • Alle som har møterett og møteplikt

Kapittel 6 – StyretDersom andre medlemmer av Styret fratrer sine verv, kan Studentparlamentet foreta suppleringsvalg.

§ 6.1 ArbeidsoppgaverStyret utarbeider forslag til stillingsinstruks for de forskjellige representantene, forslaget må vedtas av Stu-dentparlamentet med 2/3 flertall.Enhver representant plikter å følge sin stillingsinstruks.Studentparlamentet har ansvar for at studentene er representert i råd og utvalgt oppnevnt av høgskolestyret.

§ 6.2 Styrets myndighetStyret er ansvarlig for den daglige driften av Studentparlamentet ved HiG, og behandler saker i tiden mellom Studentparlamentsmøtene, etter retningslinjer og myndighet gitt av Årsmøtet.Styret er ansvarlig overfor Årsmøtet, men kan fatte beslutning i saker etter fullmakt gitt av Studentparlamen-tet.

Kapittel 7 – Valg§ 7.1 ValgkomitéValgkomiteens sammensetning- Komiteen består av 3 personer som velges på Årsmøtet. Hvis Årsmøtet ikke lykkes med å finne represen-tanter, kan disse utpekes av Studenparlamentet.- Komiteen konstituerer seg selvValgkomiteen i samarbeid med Styret har ansvar og skal legge til rette for:- Informere nye studenter ved semesterstart om muligheter i Studentarbeidet.- Innstille kandidater til de ulike vervene.- Informere Høgskolens studenter om kandidater som stiller til valg.

§ 7.2 StemmelikhetVed stemmelikhet ved urnevalg til Studentparlamentet, er det loddtrekning av leder i påsyn av valgkomiteen.

§ 7.3 ValgperioderNestleder, velferdsansvarlig, velferdskontaktperson og studentrepresentanter til Høgskolestyret velges i vårsemesteret, og har funksjonstid fra 1. juni til 31. mai påfølgende år.De øvrige medlemmene av Studentparlamentet velges i høstsemesteret, og har funksjonstid fra 1. februar til 31. januar påfølgende år. Alle representantene velges for en periode av gangen.

§ 7.4 Resultater Alle manntallslister og stemmesedler skal makuleres umiddelbart etter valget. Tallene og differansen skal arkiveres og ikke offentliggjøres med mindre studentparlamentet ved 2/3 flertall krever disse fremlagt eller 5 -fem- prosent av studentene.

Forslag nye vedtekterG 7-13

Page 44: Sakspapirer

Vedlegg Side

Kapittel 8 - Velferd8.1 VelferdsmedlemmerFor å kunne benytte seg av Studentparlamentet sitt velferdstilbud må man være velferdsmedlem i Student-parlamentet. Alle som betaler medlemsavgift til Studentparlamentet er velferdsmedlemmer. Velferdstilbudet er all organisert aktivitet tilbudt av grupper underordnet Studentparlamentet.

§ 8.1.1 Høgskolen i GjøvikStudenter ved Høgskolen i Gjøvik er automatisk velferdsmedlemmer da de betaler medlemsavgift til Stu-dentparlamentet gjennom semesteravgiften.

§ 8.1.2 Eksterne medlemmer og Fagskolen InnlandetStudenter ved Fagskolen Innlandet og ikke-studenter som har betalt medlemsavgift til Studentparlamentet kan benytte seg av Studentparlamentets velferdstilbudet men med følgende forbehold:• Kan ikke inneha verv i Studentparlamentet eller underordnede grupper.• Ved aktiviteter i grupper har studentmedlemmer fortrinnsrett. Ikke-studenter må dermed vike ved begren-sninger.

§ 8.2 Opprettelse av grupperVelferdsmedlemer av Studentmedlemmer kan opprette en ny gruppe ved å levere inn dokument etter mal som er utarbeidet av Studentparlamentet – til Studentparlamentet.

En gruppe kan kun opprettes dersom:• Gruppens aktivitet ikke strider med Studentparlamentet sine vedtekter.• Gruppen består av minimum to representanter – hvorav styrevervene, leder ogøkonomiansvarlig inngår.

§ 8.3 FormålEn gruppe skal gjennom en definert aktivitet tilrettelegge, rekruttere og stimulere til etaktivt miljø blant studentene ved Campus Gjøvik.

§ 8.4 Plikter og arbeidskrav

§ 8.4.1 ÅrsrapportGruppene skal skrive en årsrapport som skal inneholde følgende punkter:• Hva pengene har blitt brukt på• Hva planen er med eventuelle penger som er til overs• Om budsjettet ikke har blitt overholdt, må dette grunngis• Endringer i gruppa (fusjonering, aktivitetsendring etc)

§ 8.5 Regler for aktivitetsgrupperAlle grupper forplikter seg til å følge “Regler for aktivitetsgrupper” gitt av Studentparlamentet. Om grup-

Forslag nye vedtekterG 8-13

Page 45: Sakspapirer

Vedlegg Side

pen ikke har utført sine plikter i forhold til reglene, vil gruppen anses som inaktiv. Studentparlamentet har følgende regler for aktivitetsgrupper:• Vedtekter for Studentparlamentet• Stillingsinnstrukser• Retningslinjer for grupper• Betalingsmaler

§ § 8.6 MøtepliktGruppene som har søkt om midler plikter å møte på Fordelingsmøtet, i henhold til § 4.1.4.

§ 8.7 MarkedsføringGruppene må markedsføre sin gruppe, samt sine budsjetterte aktiviteter til allevelferdsmedlemmer i Studentparlamentet.

§ 8.8 RapporteringGruppene har ansvar for å holde Studentparlamentet oppdatert om endringer i gruppens styre.Dersom en gruppe settes inaktiv, skal Studentparlamentet informeres om dette.

§ 8.9 ListerAlle grupper skal til enhver tid holde oppdaterte lister over både utstyr ogmedlemmer.

§ 8.10 Tildeling av midlerVed søknad om midler gjelder bestemmelsene i § 4.4 om fordelingsmøte.

§ 8.11 Sammensetning av styret i en gruppe

§ 8.11.1 Påkrevde vervEn gruppe må til enhver tid inneha både leder og økonomiansvarlig. Hvis gruppen ikkeinnehar disse vervene regnes gruppen som inaktiv. Et medlem kan ikke inneha flere enn etpåkrevd verv i samme gruppe. De påkrevde vervenes arbeidsoppgaver er definert ivervets stillingsinstruks.

§ 8.11.2 Øvrige styrevervUtover de påkrevde vervene kan styret selv bestemme sin egen sammensetningen.

§ 8.11.3 InformasjonGrupper skal ha informasjon om sine primæraktiviteter også på engelsk.

§ 8.12 Inaktive grupperEn gruppe regnes som inaktiv dersom medlemmene ikke har opprettholdt det som krevesfor at en gruppe skal holdes aktiv. Jf.§ 8.5 Regler for aktivitetsgrupper

Forslag nye vedtekterG 9-13

Page 46: Sakspapirer

Vedlegg Side

§ 8.13 FordelingsmøteStudentparlamentet fordeler velferdsmidlene sine en gang i året på fordelingsmøtet.

§ 8.14 FormålFordelingsmøtet har som formål å fordele Studenteparlamentets velferdsmidler mest muligrettferdig i forhold til medlemstall og aktivitetsnivå som er på de forskjelligegruppene. Studentparlamentet har ansvar for at alle søknader som er kommet inn innentidsfristen blir behandlet på fordelingsmøtet.

§ 8.15 Møtetidspunkt

§ 8.16 Innkalling til fordelingmøte

§ 8.17.1 InnkallingInnkalling til fordelingsmøte skal sendes ut senest tre – 3 – uker før møtet skalavholdes.

§ 8.17.2 SakslisteSaksliste til fordelingsmøtet skal sendes ut senest syv – 7 – dager før møtetavholdes.

§ 8.18 FordelingsmøteBudsjettet som fremlegges på fordelingsmøtet, skal være inkludert i årsrapportensom kreves innlevert fjorten – 14 – dager før årsmøtet.

§ 8.19 Stemmerett ved fordelingsmøtetAlle grupper har møteplikt og skal stille med minst én representant. Det gis kun tale- ogstemmerett til to medlemmer pr. gruppe. Ved tre eller flere representanter, må det gisbeskjed om hvilke to representanter som skal ha tale- og stemmerett.

§ 8.20 Krav til behandling av budsjettFor at en gruppe skal kunne motta støtte fra Studentparlamentet, må budsjett leveres tidsnokfør fordelingsmøte. Budsjettet skal være i henhold til mal utarbeidet av Studentparlamentet.Ved 2/3 flertall ved fordelingsmøtet, kan denne paragrafen unvikes.

§ 8.21 RepresentasjonGruppene skal sende minst én representant på fordelingsmøtene. Dette tas med ibetraktning når budsjettene behandles. En gruppe som ikke er representert, vil ikkekunne få støtte på et fordelingsmøte. Ved 2/3 flertall ved fordelingsmøtet, kandenne paragrafen unvikes.

Forslag nye vedtekterG 10-13

Page 47: Sakspapirer

Vedlegg Side

Kapittel 9 – Økonomi§ 9.1 InnledningStudentparlamentets økonomiske midler skal fordeles og forvaltes på en demokratisk måte som fremmer Studentparlamentets formål.Studentparlamentet ved Velferdsansvarlig har ansvar for den økonomiske oppfølgingen av grupper.Studentparlamentet fører månedlig kontroll med regnskapet.

Alle i Studentparlamentet skal signere en erklæring som at de har lest og godtatt kapittel 9 i vedtektene som omhandler økonomi.

Studentparlamentet mottar støtte fra SOPP i hvert semester.Av de mottatte midlene skal 20% fordeles til Studentparlamentet. De resterende 80% skal settes av til velf-erdsmidler som skal brukes på studentaktiveteter i grupper underordnet Studentparlamentet.

§ 9.2 RegnskapsrapportStyret skal utarbeide og legge fram en fullstendig regnskapsrapport for foregående år som viser Student-parlamentets resultatregnskap og økonomiske situasjon. Regnskapsrapporten skal tydelig vise avvik for at årsmøte enklere skal kunne føre kontroll med Studentparlamentets bruk av midler.

§ 9.3 BudsjettStyret i Studentparlamentet skal legge frem et budsjett for årsmøte med forventede utgifter og kostnader for kommende år. Budsjettet skal vise de økonomiske konsekvensene av de planlagte aktivitetene for kom-mende år. Årsmøte godkjenner budsjette for kommende år.

§ 9.4 AnsvarsforholdÅrsmøtet skal føre kontroll med Studentparlamentets bruk av midler. Dette skjer ved atStudentparlamentsstyret legger frem fulstendig regnskapsrapport på årsmøtet i januar.

Årsmøtet kan vedta at Studentparlamentet skal ta opp lån, såfremt det er rom for dette i budsjettet. Låneopptak som ikke er vedtatt på årsmøtet er ikke bindende for Studentparlamentet, og ansvar for slike lån påligger den/de som tar opp lånet.

a) StudentparlamentsstyretStudentparlamentsstyret har hele tiden ansvar for budsjettkontroll.Studentparlamentsstyret har rett til å bestille varer eller tjenester på Studentparlamentets vegne. Utover dette kan Studentparlamentsstyret gi nødvendige fullmakter.

b) Økonomiansvarlig i StudentparlamentetNestleder i Studentparlamentet har hovedansvaret for økonomien i Studentparlamentet. Økonomiansvarlig er ansvarlig for å utføre enkle regnskapsrutiner og ha kontroll over budsjettet.Økonomiansvarlig har ansvar for å registrere utgifter og inntekter til Studentparlamentets konto.Gruppenes økonomi styres og følges opp av velferdsansvarlig. Gruppene skal i hovedsak derfor henvende

Forslag nye vedtekterG 11-13

Page 48: Sakspapirer

Vedlegg Side

seg til velferdsansvarlig når det kommer til økonomiske spørsmål.Alle utgifter skal være registrert før det sendes til SOPP. SOPP har ansvar for trekkfra kontoen.

§ 9.5 Rutinera) Kostnader ved tillitsvalgsmøter.Hovedtillitsvalgt ved hver avdeling har sin egen post i budsjettet. Det er deres ansvar å holde kontroll. Hovedtillitsvalgt har rett til å bestille varer eller tjenester på Studentparlamentets vegne innenfor denne bud-sjettposten. Denne su mmen skal ikke overskrides.

b) ReisekostnaderAlle tillitsvalgte, og andre, som skal reise på Studentparlamentets regning må først skrive under på en erk-læring om at de har lest økonomkapittelet i vedtektene.På reiser skal billigste reisemåte benyttes. Når reiser med billigst reisemåte tilsier en reisetid på 8 timer, eller hvor spesielle hensyn gjør det nødvendig, kan det etter vedtak i Studentparlamentsstyret benyttes andre og dyrere reisemåter.Studentparlamentet dekker bare kjøregodtgjørelse og taxi dersom dette er billigste reisemåte eller etter ved-tak i Studentparlamentsstyret i hvert enkelt tilfelle.Kjøregodtgjørelse følger Statens satser.Studentparlamentet dekker ikke taxi dersom ikke kvittering for beløpet og begrunnelse foreligger.Reisekostnader refunderes normalt etterskuddsvis, og når nødvendig dokumentasjon og gyldig bilag sam-men med reiseregning foreligger økonomiansvarlig.

c) DiettVed reiser av minimum ett døgns varighet for tillitsvalgt, hvis ikke annet er vedtatt i Studentparla-mentsstyret, gis godtgjørelse for diett med 50% av Statens diettsatser for reiser i Norge. Denne satsen gjelder for reiser i både Norge og utlandet. For reiser under ett døgn varighet gis diettgodtgjørelse etter særskilt vedtak i Studentparlamentet.

§ 9.6 Velferdsmidler.Bruk av velferdsmidler skal ikke stride mot studentparlamentets vedtekter.Alle grupper er pliktig til å annonsere sine budsjetterte aktiviteter til Studentparlamentet.Dersom dette ikke følges vil gruppens styre stå personlig økonomisk ansvarlig for dette.

§ 9.6.1 Utdeling av midlerAlle grupper underordnet Studentparlamentet har rett til å søke midler ved fordelingsmøtet.

§ 9.6.2 Rutiner for bruk av midlerUtbetalinger skjer ved bruk av betalingsmalen som hentes fra Studentparlamentets hjemmeside ogfylles ut.

§ 9.6.3 Tildeling av midlerGruppene oppfordres til å søke om midler til varige gjenstander framfor forbruksvarer.

Forslag nye vedtekterG 12-13

Page 49: Sakspapirer

Vedlegg Side

§ 9.6.4 Kriterier for bruk av midlerMidler tildelt av Studentparlamentet kan ikke benyttes til kjøp av rusmidler.

§ 9.6.5 Dispensasjon mot § 9.7.4På styremøter i Studentparlamentet kan det innvilges dispensasjon mot § 9.7.4 med 2/3 flertall. Ved dispen-sasjon forpliktes gruppa til å fremme en sunn drikkekultur, og stille med rusfrie alternativer.

§ 9.7 Inaktive grupperDersom en gruppe er funnet inaktiv (se § 8.15), vil gruppens midler være fryst på konto utbudsjettåret. Fire – 4 – uker før årsmøte vil gruppens midler tilfalle Studentparlamentet og fordeles pånytt dersom gruppen fremdeles er funnet inaktiv.

Kapittel 10 – Mistillit og tilbakekalling§ 10.1 Mistillit mot StudentparlamentetStudentparlamentet kan ikke avsettes i sin helhet. Et tillitsvalgtsmøte ved en avdeling kan med 2/3 flertall avsette avdelingens representant i Studentparlamentet.

§ 10.2 Mistillit mot StyretMistillitsforslag mot Styret eller enkeltpersoner i Styret kan fremsettes av enkeltpersoner, og vedtas med 2/3 flertall av Studentparlamentet.Forslag om mistillit skal begrunnes skriftlig til valgkomiteen, som fremmer saken for Studentparlamentet. Styremedlemmene skal i innkallingen gjøres kjent med at forslag om mistil-lit skal behandles. Sakens dokumenter er unntatt offentlighet og legges frem for Studentparlamentet ved møtestart. Den det gjelder har rett til å forklare seg overfor Studentparlamentet før beslutning fattes.Møtet føres for lukkede dører. Valgkomiteen deltar som kontrollører.

§ 10.3 Fremsetting av mistillitsforslag mot andre tillitsvalgteForslag om mistillit skal begrunnes skriftlig og fremlegges Studentparlamentet.Ved fremlagt mistillitsforslag vil Studentparlamentet avholde avstemning i den gruppen som den tillitsvalgte representerer, og ved 2/3 flertall vil den tillitsvalgte bli avsatt. Ved mistillit blir vara ny representant.

Kapittel 11 – Generelle bestemmelser § 11.1 Avgjøring av tvisterTolking av disse vedtekter, og tvister om hvordan de skal forstås, kan ikke prøves ved sivile domstoler. Saker skal avgjøres av Studentparlamentet, med rett til å anke til Årsmøtet.

§ 11.2 TaushetspliktAlle representanter i Studentparlamentet har taushetsplikt om sensitive personlige opplysninger.Årsmøtet kan under skjerpede omstendigheter pålegge seg selv taushetsplikt.

§ 11.3 Gjeldende fra

Disse vedtektene er gjeldene fra og med nedleggelse av Gjøvik Studentsamfunn (GSTUD).

Forslag nye vedtekterG 13-13