Top Banner
Sağlık ve İlaç Sektörü için Dijital Pazarlama, Mobil Teknoloji ve Sosyal Medya Aylık Trend Bülteni Temmuz 2013 socialtouch.c om.tr
18

Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Dec 18, 2014

Download

Health & Medicine

TekDozDijital

Social Touch tarafından aylık olarak hazırlanan dijital sağlık trendleri bülteni.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Sağlık ve İlaç Sektörü için Dijital Pazarlama, Mobil Teknoloji

ve Sosyal Medya Aylık Trend Bülteni

Temmuz 2013

socialtouch.com.tr

Page 2: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Aylık Trend Bülteni, içinde bulunduğumuz ayda, global ve ulusal alanda öne çıkan

dijital & mobil uygulamaları ve sosyal medya aktivitelerini konu eder. Sağlık ve ilaç sektörü

profesyonellerinin bilgilerini güncelleme amaçlı hazırlanmaktadır. Daha önceki

bültenleri yandaki linklerden indirebilirsiniz.

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

Page 3: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Medimix International'ın Symplur desteğiyle sağlık sektöründe sosyal medyada en etkili isimlerin belirlendiği #pharma100 yarışması sonuçlandı. 513 katılımcının toplam 2.937 oy kullandığı yarışmada; Social Touch ve Tek Doz Dijital'in kurucusu Sertaç Doğanay #pharma100'ın galibi olmuştur.

Sağlık Sektörünün Sosyal Birincisi Türkiye'den

Page 4: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Hastalıklarla ilgili oyunlaştırma (gamification) akımı kanserle mücadelede de kullanılıyor. Kanser hastası çocuğundan ve o mücadeleden ilham alan Ryan Green, That Dragon Cancer adlı oyunu oluşturdu. Bir hastanın, tedavi süresi boyunca başından geçenlerin deneyimlendiği oyun, bir hasta refakatçisinin gözünden oynanıyor.

Kanserle Savaşma, Oyna!

Page 5: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

MyVoice adlı şirket konuşma engelli bireyler için piyasaya sunduğu TalkRocket Go uygulamasını güncelledi. Kelime tahmini ve tamamlama özelliğinin yanında kişiselleştirmeye oldukça açık bir uygulama olması da oldukça faydalıdır.

İletişim Engeli Kalkıyor

Page 6: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

iDerma şirketi çocuk sağlığı takibi için farklı bir yol buldu. El ve kollarında sensörler bulunan pelüş oyuncaklar çocukların sağlık bilgilerini ölçebilecek.Sensörler, çocukların kan basıncını ve vücut sıcaklıklarını ölçerek anne ve babasına veri olarak gönderebilme özelliğine sahip.

Oyuncak Ayılar Teknolojiyi Yakaladı

Page 7: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Kişinin kan grubunu mevcut yöntemlerden 4 kat daha hızlı bir şekilde belirleyen bir cihaz icat edildi. Cihazın akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlarla olan uyumu ile kullanım alanı oldukça geniş. İcat, Microsoft'un Imagine Cup isimli yarışmasında başarı elde etmiş olup, yakın zamanda hastane ve ambulanslarda kullanılması planlanmaktadır.

Hız Kazandıran İcat

Page 8: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

SMS İle Reçete Devri Başlayacak

Hindistan'da sağlık hizmetlerinde yeni bir uygulama başlatılacak. Doktorlara SMS ile reçete yazmayı sağlayacak sistem, Hindistan'ın sağlık politikalarında bir dönüm noktası olacak. Bu uygulama doğru bir şekilde kullanılırsa, ülkede diğer mobil uygulamaların da önü açılacak gibi görünüyor.

Page 9: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Her alana yayılan giyilebilir teknolojinin bebek bezlerinde de kullanılması planlanıyor. Üzerinde bir yıldır çalışılan projenin sonuna gelindi ve Smart Diapers üretildi. İdrara göre renk değiştiren bezde bulunan QR kod akıllı cihazlarla taranarak gözlemlenebilir veriler haline geliyor.

Böylece aileler, çocuklarındaki idrar yolu enfeksiyonu, aşırı sıvı kaybı ve olası böbrek hastalığı gibi durumlardan haberdar olabilecekler.

Bebek Bezleri de Akıllandı

Page 10: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Yakın zamanda piyasaya giren, tüm sağlık gereksinimlerini ve takibini bir araya toplayan Argus uygulaması, kullanıcılarına basit ve etkin bir destek sunuyor.Argus uygulamasını hayata geçiren Azumio şirketi daha ötesini de hayal etmiş, hatta tasarlamış.

Şirket, temmuz ayında yayınladığı videoda projelerini resmetmeyi başarmıştır.

Geleceği Takip Edin

Page 11: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Cerrahların, yeni geliştirilen araç ve metotları denemelerini teşvik etmek amacıyla bir ameliyat simülasyonu geliştirildi. iPad’in dokunmatik ara yüzü aracılığıyla stimülatördeki tıbbi aletler hareket ettirilerek müdahalelere göre hastanın nasıl etkilenebileceği gösteriliyor.

Ameliyat Masasından Tablete

Page 12: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Giyilebilir teknolojinin moda ürünlerinden Google Glass, kendisine özgü uygulamalarıyla daha da faydalı hale geliyor. Piyasaya tanıtılan, sağlık alanına ilişkin son uygulama örneği ise, Color Picker.

Uygulama, odaklanılan nesnenin rengini kullanıcıya söyleyebiliyor. Uygulamanın hizmeti, pratikliği ve Google Glass’ın taşınabilirliği sayesinde çok önemli bir işlevsellik kazanıyor.

Google Glass, Uygulamalarla Zenginleşiyor

Page 13: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Gezi parkı olaylarıyla gündemden bir an olsun düşmeyen Twitter'da, haziran ayındaki Türkiye lokasyonlu kullanıcı yükselişi temmuz ayında da yükseliş oranını koruyarak 10 milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştır.

Twitter'daki Türkiye Yükselişi

Page 14: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Dünyaca ünlü e-ticaret sitesi eBay, kullanıcılarını mobil uygulamalarla ilgili bir araştırmaya davet etti. Katılımcılardan dört gün boyunca kullandıkları mobil uygulamaları bırakmaları istenmiştir.Hayatımızın bir parçası haline gelen uygulamalardan uzak durmanın ne kadar zor olduğunu bu araştırmanın sonuçlarına bakarak görebilirsiniz.

Mobil Uygulamalar Olmadan Yaşayabilir misiniz?

Page 15: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Duygularımızı döktüğümüz sosyal mecralar bizleri anlıyor mu dersiniz? Bu konuda, kullanıcıların anlık olarak takip ve analiz edileceği ve gerekli durumlarda direkt olarak kişinin sağlık uzmanının ve akıl sağlığı uzmanlarının bilgilendirileceği bir proje üzerinde çalışılmaktadır.

Sosyal Medya Ruhumuzu İyileştirebilir mi?

Page 16: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

İngiliz Kalp Vakfı tarafından gerçekleştirilen MR taramalarından oluşturulan mikrofotoğrafi yarışması düzenlenmiştir. Farklı canlıların kalp görüntülerinden oluşan yarışma, tıbba ve onun kullandığı teknolojilere farklı bir bakış açısı kazandırmış gibi görünüyor.

MR'a Sanatsal Gözle Bakmak

Page 17: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilmiş olan Digital Health Summit Turkey (Dijital Sağlık Zirvesi) 18-19 Eylül tarihlerinde sektörün önde gelenlerini yeniden İstanbul'da bir araya getiriyor. İki gün boyunca sağlık ve ilaç sektörünün dijital pazarlama, mobil uygulama ve sosyal medya aktivitelerini konu eden zirve Türkiye’de alanında bir ilk ve an itibariyle tek olma özelliklerini taşıyor

Dijital Sağlık Zirvesi'nde Yerinizi Alın

Page 18: Sağlık ve İlaç Sektöründe Dijital Trendler - Temmuz 2013

Sağlık ve ilaç sektöründeki dijital & mobil trendlerden ve sosyal medyadaki yeni

uygulamalardan günlük olarak haberdar olmak için, /tekdozdijital, @tekdozdijital ve

tekdozdijital.com ‘u takip etmenizi öneririz.