Top Banner
1 FRA RØNDE HØJSKOLE & EFTERSKOLE Nr. 3 Nov 2007
16

RHEnov07

Mar 31, 2016

Download

Documents

Fra Rønde Høj- og Efterskole Udgives af Rønde Høj- og Efterskoles Elevforening. Skolevej 2, 8410 Rønde
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: RHEnov07

1

FRARØ

ND

E H

ØJS

KOLE

& E

FTER

SKO

LE

Nr. 3Nov2007

Page 2: RHEnov07

2

Nye ansigter i efterskolen[NYT NYT NYT]

Christina, Tommy og Anders er efterskolens nyelærere. Her præsenterer de sig selv og forklarer lidtom, hvorfor de er havnet i Rønde.

Jeg hedder Christina Dahlerup, er32 år og bor i Århus med min mandMikkel og vores to søde børn, Violapå knap 1 år og Ella på 4½.

I 2002 blev jeg uddannet fra DetJyske Musikkonservatoriums RytmiskeAfdeling for Musik og Bevægelse i

Silkeborg med sang som hovedinstrument. Jeg elskerat spille og danse og har flere gange været i Brasilienog på Cuba for at studere de lidt mere eksotiske genrer.Herhjemme spiller og synger jeg til diverse fester, bådealene og med min trio. Jeg har førhen fortrinsvistundervist på musikskoler og afholdt kurser for børn,unge og voksne i musik, dans og leg.Jeg er kommet godt i gang med efterskolelivet og serfrem til et godt og spændende år.

Page 3: RHEnov07

3

Ih, hvor sommerfuglene fløj rundt imaven, hjertet dunkede som efter 7kilometers testrute og min hals vartør, så tør at jeg havde mistetstemmen. Jeg sad helt ubevægelig ibilen og stirrede ud af forruden. Efteret par minutter fik jeg styr påsommerfuglene, og pulsen faldt,

men stemmen var stadig væk. Virus på stemmebåndet- hvor uheldig kan man være, når man skal starte nytjob?

Mit navn er Tommy Raahauge Kristensen – ærkevestjyde, fodbold-gal og semi globetrotter. Efter fireårs obligatorisk værnepligt på seminariet i Århus erjeg nu startet som lærer på Rønde Efterskole. Herunderviser jeg i fodbold, samfundsfag, engelsk ogkristendom.

Min erfaring og lyst til efterskolelivet stammer fra minegen tid på Vedersø Efterskole. Her fandt jeg ud af, atdette er livet for både elever og lærere. Indimellemstudietiden og efterskoleopholdet har jeg tilbragtmange måneder på ture til Afrika og Filippinerne,hvilket har givet mig en del erfaring med at løseuventede konflikter og nyde godt af andre kulturerssyn på livet. Jeg har set frem til at genoptageefterskolelivet og glæder mig til denne gang at udfylderollen som provokatør, opdrager, indpisker ogrammesætter.Vi ses i kampens hede.

Jeg hedder Anders Mårup , og ernys færdiguddannet ved EsbjergGymnasium fra den matematiskelinje.Ved siden af har jeg haft et stortengagement i byens teaterlivgennem flere foreninger og væretleder for FDF-klasser i alle aldre.

I mine unge dage har jeg selv gået på efterskole, ogda jeg har et ønske om at undervise på mine gamledage, havde jeg sendt ansøgninger ud til forskelligeefterskoler. I maj måned blev jeg så kontaktet af RHE,der spurgte, om jeg ville være interesseret i en stilling.Det var et nyt koncept, der dels skulle bringe ungtblod til lærerstanden, og dels skulle bruges som støttetil elever med særlige behov og til de fremmedsprogedeelever på skolen.

Det har været en fantastisk oplevelse at vende tilbagetil efterskoleverdenen. Tanken har flere gange gennemmine gymnasieår virket som umulig, da oplevelsen påden anden side af katederet i den grad ikke kunneindeholde de samme oplevelser. Troede jeg. For hurtigtoplevede jeg, at den specielle atmosfære der herskerpå efterskolen, med stort engagement fra både lærereog elever, har skubbet katederet til side, så det dagligeliv ligeså meget er noget, vi er fælles om. At jeg, somlærer, får lige så mange fantastiske oplevelser, som dajeg selv var elev.

Page 4: RHEnov07

4

Sommerfugle i maven[Ny elev på Rønde Efterskole]

Hvordan er det at være elev påRønde Efterskole? Det spørgsmålstiller jeg tit mig selv. Er det virkeligtså godt, som jeg har håbet og troetpå? Lever det op til mineforventninger, og er det noget jegvil bruge et år af mit liv på? Svaret erja.

Fra uoverskueligtfællesskab ...Da jeg den 19. august ankom tilskolen, var det med sommerfugle imaven og højt humør. Jeg kunneikke rigtig forstå, at det var nu, detskete. Jeg havde gået og glædet migi mange måneder og forberedtmig, så godt jeg kunne. Men det varså uvirkeligt, at det nu var mig, derskulle være en del af sådan et stortfællesskab. Ville jeg overhovedetkunne klare at være omgivet afmennesker døgnet rundt? Jegkunne heller ikke lade være med attænke på, om jeg overhovedet villefå nogle venner? Selvfølgelig vil dudet, havde mine venner hjemmefra

sagt, men tænk hvis ingen gadsnakke med mig og bare syntes, atjeg var underlig?

Kort efter at jeg var kommet, skullejeg møde min værelseskammerat.Hende jeg skulle bo og leve med ethelt år. Jeg syntes, at det var enmærkelig tanke, at man skulle sovesammen med en pige, man kunkendte navnet på. Jeg vidste, at jegville få et helt specielt forhold tilhende, jeg skulle bo med. Sammenskulle vi finde ud at respekterehinanden og vores grænser. Detville også være hende, som kom til atse flest sider af mig. En dag i denførste uge, da jeg græd af hjemve,var det hende, som trøstede mig.

Hjemve var også en af de ting, jegvar bange for i starten. Bange for atangsten skulle tage over og få mig tilat stoppe og vende hjem, som dengjorde for nogle. Jeg savnedemeget mine vante omgivelser istarten og var angst for at miste det,jeg havde derhjemme. Jeg sav-nede, at mennesker omkring migkendte mig og mine meninger ogvidste, hvordan jeg var. Men på denanden side var det også alle tiderschance for at slippe væk fra denvante rolle. Man kunne nu begyndepå en frisk, for ingen kendte en.

Tiden gik meget langsomt i starten.Der var hele tiden program på, hvorvi blev blandet på kryds og tværs,sådan at vi kom til at snakke medandre ud over vores kontaktgruppe.For det var meget dem frakontaktgruppen, man snakkedemed de første par uger. Det virkedefaktisk helt uoverskueligt at skulle tilat lære så mange nye mennesker atkende. Nu var man lige blevetpræsenteret for 11 nye ansigter,men det var jo langt fra alle påskolen. I starten kunne jeg slet ikkeforstille mig, at jeg ville komme til atsnakke med alle de andre. Ognavnene på de andre 125 elever,ville jeg nogensinde lære dem? Menalle virkede utroligt åbne ogimødekommende, og pludselighavde man faktisk snakket med endel.

Når jeg ser tilbage, var det en hårdstart, men siden de første uger er altbare gået så stærkt. En dag flyver afsted, og nu har vi allerede gået heret par måneder. Det er ikke til atforstå, at man så hurtigt kan vænnesig til en helt ny hverdag. Hvor før altvirkede uoverskueligt, nyt og behverdagen sværligt, er hverdagenmeget nemmere nu. Man harmeget mere overskud og tid til atnyde dagen.

Julie Rasmussen går i 10.E.Her fortæller Julie om, hvordan det er atbegynde som ny elev på efterskolen.

Page 5: RHEnov07

5

...til vanedannendefællesskabDet var underligt pludselig at væreden som viste rundt i stedet for atvære den rundviste (red.: PåEfterskolernes Dag). At skulle gå ogfortælle og besvare spørgsmål. Flerespurgte faktisk: „Har du kun gåether en måned“? Ja, kunne jegsvare. Men man vænner sig bare såhurtigt til det, og nu kunne jeg ikkeforstille mig ikke at være her. Manbliver afhængig af de menneskeromkring en, og selve det liv ogfællesskab der er. For det er heltspecielt, og man skal selv opleve detfor at kunne kende den følelse, manhar i maven. Man kan fortælle nokså meget til sine forældre og vennerhjemme, men ingen vil helt kunneforstå, hvor fantastisk det er. Manlærer at leve i nuet, og så er jeg sikkerpå, at man får venner for livet. Fordet er de personer, man er omgivetaf og deler dette år med, som gørforskellen.

Julie Rasmussen - 10.E

Julie viser rundt påEfterskolernes dag

Venindehygge

Page 6: RHEnov07

Moulin Rouge[Musidal i efterskolen i uge 43]

Page 7: RHEnov07

Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærlig-heden praler ikke, bilder sig ikke noget ind, den gør intet usømmeligt, søgerikke sit eget, bærer ikke nag.Den finder ikke sin glæde i uretten, men glæder sig ved sandheden.Den tåler alt, håber alt, udholder alt. Kærligheden hører aldrig op.

Musicalens slutreplik - inspireret af Kærlighedens Højsang - 1. Kor. 13.

Page 8: RHEnov07

8

Elevstævne[Vellykket elevstævne oktober 2007]

Elevforeningen siger tak for et rigtig godt og hyggeligtelevstævne. Vi glæder os selvfølgelig til at se jer alle-sammen igen næste år.

Flere fotos kan ses på hjemmesiden:

http://www.rhe.dk/elevstaevne2007

Page 9: RHEnov07

9

Page 10: RHEnov07

10

[Succes]

SommmerCamp

Det er som regel dødssygt at læseen „hvad jeg har lavet i min som-merferie“ – stil. Lige undtagen hvisman er højskolelærer, lige har af-sluttet 3 ugers SommerCamp og harmodtaget et par stykker med po-sten.Det var Karoline Brøndum Petersen,lærer på Gentofte Ungdomsskole,som sendte os stilene. Selv kan hunogså tage en del af æren for, atSommerCamp blev en succes – huner en af disse ildsjæle, der syntes, atSommerCamp var så god en idé,at hun simpelthen eskorterede enlille flok nervøse unge fra Gentofteherud på bøhlandet. Så stod de dérog kendte ikke det mindste til kon-ceptet højskole. For flere var det før-ste gang hjemmefra.De var 23 i alt. 21 med anden et-nisk baggrund, og de kom fra syvforskellige lande. Nogen havde ligetaget studentereksamen, andre tal-te en famlende, næsten ikke-eksiste-rende dansk. De var en udfordringfor hinanden, og de var en udfor-dring for os, der stod bag Sommer-Camp.

„ Min rejse på højskolen blev en afde lykkeligste perioder i min ung-dom. Jeg har studeret i mange årog har været på forskellige skoler,men jeg har aldrig før haft så godemuligheder for at få selvtillid og kon-takt med andre mennesker, som jeghavde på højskolen. Ud over alt detjeg lærte, har jeg også oplevet etvigtigt begreb, nemlig demokrati,“skriver Zarlasht i sin danske stil, også kan man ikke ønske sig mere somhøjskolelærer.Og Karoline Brøndum Petersen fraGentofte Ungdomsskole skriver:„ Vi kan virkelig mærke en stor for-skel på de elever, der har været hosjer, og de elever som har holdt 6ugers pause fra et læringsmiljø. Rentfagligt har alle udviklet sig meget,og der er nogle af pigerne, som harrykket sig selvtillidsmæssigt. Skønt!“

Så der er noget, der er lykkedes iprojekt SommerCamp. Det skyldesflere ting. Ikke mindst et engageretog hårdtarbejdende team af men-nesker, der knoklede for, at det skullelykkes. Lærere, gæstelærere og med-

Page 11: RHEnov07

11

hjælpere. Det skyldes selvfølgeligogså eleverne på SommerCamp,som var motiverede og indstillet påat lære dansk, engelsk og matema-tik i selveste sommerferien.Men så er der selve højskolen ogden ramme, den skaber. Det erden, der gør, at eleverne til sidstføler sig trygge og kommer på ba-nen. Dina skriver i sin stil – i øvrigtunder overskriften Den Bedste Høj-skole: „ Jeg skulle turde at lave fejlog acceptere fejlen, og så rette denbagefter.“Det er en stor fornøjelse for os, derhar arbejdet med SommerCamp,at vide, at de elever, som før harlidt nederlag og ikke turdet, har haften god oplevelse hos os. Og vi glæ-der os til næste år.

HøjskoleforstanderOle Kamp

Page 12: RHEnov07

12

Kanon fedt tilbud[Nyt fra højskolen]

”Kanon fedt... at få tilbudom at komme på højskolegennem mentorordningen”udtaler højskoleelevPia Kallermann.

Første gang Pia hørte om mulighe-den for at komme på højskole, varhun lidt tøvende, men da hendesmor sagde: ”hvis du ikke vil, så ta´rjeg af sted”, tog Pia en raskbeslutning. Det har hun ikkefortrudt.”Jeg havde aldrig selv fåetråd til at komme på højskole”,udtaler Pia, ”og jeg tror, at fagene

på Rønde Højskole kan bringe mignærmere målet om at starte påungdomsuddannelsen PGU”.

Rønde Højskole er i år med iMentorprojektet. FolkehøjskolernesForening har fra Undervisningsmi-nisteriets satspulje fået bevilgetpenge til et 2-årigt projekt. Formåleter at give unge mellem 17½ og 25 årmulighed for at komme på højskolemed en mentorordning og økono-misk støtte. Tilbudet gælder ungeuden en kompetencegivende ung-domsuddannelse. Eleverne delta-ger på lige fod med de andre eleveri de forskellige fag og tilbydesdesuden ugentlige samtaler meden vejleder. Rønde Højskole har fåettildelt to elevpladser.

Emilie Udsen er også elev undermentorordningen på Rønde Højsko-le. Hun er strandet i uddannelsessy-stemet på grund af manglendepraktikplads efter skoleforløbet somfrisør.

Emilie er meget begejstret forhøjskoletilbudet. Hun synes, athøjskolens undervisningsform ermeget inspirerende, og at det er

lærerigt, at der lægges så meget optil, at eleverne er aktive i timerne.Emilie sætter pris på, at man selv kansammensætte skemaet. Hun mener,at opholdet både kan være etpusterum og være med til at bringeunge ind på det rette spor i forholdtil senere uddannelse.

Både Pia og Emilie er megetbegejstrede for det fællesskab, dehar oplevet på Rønde Højskole. Deudtaler entydigt, at de blandteleverne har et fantastisk sammen-hold, alle er gode til at yde hinandenopmærksomhed og omsorg.

Page 13: RHEnov07

13

[Eksamensterperi i højskolen]

Det er på mange måder nye tider ihøjskolen. Det nuværende elevholder det første, som ikke har kunnetfå de forjættede points til Kvote 2-optag ud af højskoleopholdet. Dehar skullet finde en anden motiva-tion frem. Det samme har vi. Der-for har vi satset på kemi somsuppleringskursus.

Så for syv elever på højskolen er detellers så frie skema skiftet ud medotte ugentlige timers benhårdeksamensforberedelse. Hver man-dag og onsdag fra klokken et til kvartover fem knokler de for at opgraderekarakteren i kemi fra C- til B-niveau.Det er disse syv de første højskole-elever i Danmark, som har valgt atgøre.

Undervisningen foregår på RøndeGymnasium, som også lægger læ-rerkræfter til.

Efterårsholdet på højskolen er detførste, som har fået tilbudt kemi sommulighed. At der er syv elever, somhar valgt at gøre det, er en succes.Ved at tilbyde dette fag har vi somden første højskole turdet tage skrid-tet og tilbyde det, som den nyhøjskolelov åbner op for, nemlig

eksamensfag som en del af højskole-opholdet. På den måde har vi givetde unge det alibi for at tage på høj-skole, som nogen måske har mang-let. Vi tror på, at vi på denne mådeappellerer til en helt ny målgruppe.Og der er ingen tvivl om, atsuppleringskurser bliver utrolig vig-tige fremover, når de unge skal for-holde sig til de nye optagelseskrav.Derfor synes vi også, vi sender etsignal til det formelle uddannelses-system: Vi har meget at byde på,og vi vil meget gerne samarbejde.Vi har været spændte på, om detkan lade sig gøre i praksis. Om deti virkeligheden kan fungere at ske-malægge så megen pensum-base-ret undervisning og samtidig laveden højskole, vi gerne vil lave.

Men for mig ligger tanken om kemisom en del af højskolen ikke fjernt.Gymnasiet i Rønde udsprang faktiskaf Rønde Højskole, og da højskolenopstod i 1897 havde den også etstudieforberedende sigte – vi forbe-redte til landbrugsuddannelserneog siden til sygepleje. Og faktisk blevder også undervist i kemi påGrundtvigs Højskole, da han skabteden i 1853. Vi mister altså ikke idéeni højskolen, fordi vi vælger at lave et

intenst kemiforløb. Vi synes stadig,det er alment dannende, når ele-verne kommer så dybt ind i et fag,at de kan se både samfundsværdienog de større sammenhænge. Kemier et fag, hvor man skal lære atknække koden. Det skal man ogsåsom studerende og som menneske,og det hjælper højskolen med.

Det er i virkeligheden en fortsættelseaf højskoletraditionen – en fornyelsei tiden, men samtidig med respektfor højskolens idégrundlag. Som jegser det, er højskolens fornemsteopgave nemlig den at udvikle men-nesker til at klare sig bedst muligt ideres fremtidige liv - personligt,men bestemt også fagligt. Når enstudieforberedende højskole somvores påtager sig at vejlede, afklare,støtte og skabe sociale netværk, menogså tilbyder et fagligt niveau somer konkret brugbart for eleven, såsynes jeg det er at tage vores an-svar meget alvorligt.

HøjskoleforstanderOle Kamp

Højskolens første eksamenshold

Page 14: RHEnov07

Julebanko[Gode gevinster og fedt samvær]

2003Marianne Tidemann Petersen,Peder Skrams Gade 31 st.tv, 8200 Århus NLene Michelsen,Knudrisgade 47 2.tv, 8000 Århus CAne Kirstine Mandrup,c/o Kristoffer Bornø Rasmussen,Sjællandsgade 53, 2.tv, 2200 København N

2004Frank Sloth Aaskov,Skovvejen 6 kl. 0010, 6000 KoldingSara Frydendall Nedergaard,Søstjernevej 9, st.th., 6400 Sønderborg

2005Johannes Haugaard Nielsen,Fasanvej 23, 2.th, 4600 KøgeKristina Koldtoft Christensen,Stennehøj Alle 104, 1., 8270 HøjbjergJanne Nyborg Jensen,Børglumvej 2G, st. 0714, 8240 RisskovAnne Farsinsen Madsen, Langelandsgade132, 8000 Århus C

2006Mette Odgaard Nielsen,

ONSDAG D. 28. NOVEMBER KL 19.30

Elevforeningens bestyrelse arrangerer en hyggelig omgang julebankopå Rønde Højskole og Efterskole onsdag den 28. november 2007 kl.19.30 – ca. 21. Arrangementet er kun for medlemmer, og er derforgratis at deltage i. Køkkenet vil sørge for kaffe og kage til alle.

Af hensyn til køkkenet og den yderligere planlægning vil vi gerne haveen tilmelding. Dette kan ske på følgende mailadresse:[email protected] eller til skolens kontor på telefon86371955.

Vi håber, at du vil samle flere fra dit hold og møde op til en hyggeligaften med samvær og gode præmier til de heldige.

Mange hilsner fra Elevforeningens bestyrelse

Horsensgade 19 3.tv, 8000 Århus CJanne Bayer Andersen,Hjallesvej 47 4. 0406, 5000 Odense CMette Marie Due,Søvertorpvej 3 st.th, Søvertorp, 5900RudkøbingBerit Mikkelsen,Vesterbrogade 82 kl., 7500 HolstebroLinda Maria Askholt,Korshøjen 27, 8240 RisskovSimon Stefan Zäll,Øster Kringelvej 11, 8250 EgåSarah Line Brøgger Kristiansen,Sigrid Undsets Vej 216A, 9220 Aalborg ØstAsbjørn Skovsende,Svendborgvej 15 N, Ollerup, 5762Vester SkerningeMai Kaas Andersen,Hasserisvej 138, kl., 9000 AalborgAnna Engrob Sørensen,Danmarksgade 52, 9000 AalborgMaja Møller Birch,P.A. Estrups Vej 3, 9000 AalborgKristina Melbardis Jørgensen,Kærlundevej 52, st. tv., 2730 HerlevThorkild Sønnichsen,Frimestervej 40, st. th., 2400 København NV

Rasmus Schäffner Jacobsen,Lottesvej 1, st. 0006, 8220 BrabrandAnne Gry Bording,Tovværksgade 5A, 4.0013, 2300København SKarina Nielsen, Stationsvangen 13A,8541 SkødstrupGitte Lundberg Hansen,Lottesvej 1, 1. 0007, 8220 BrabrandMorten Lindhard Hedegaard,Schleppegrellsgade 11 2.th, 8000 Århus CKristine Busk Thygesen,Tordenskjoldsgade 27 2.tv, 8200 Århus NMette Marie Due,Skovvej 3, 5700 SvendborgKasper Bus,Lisevej 18, Næsby, 5270 Odense NBolette Maria Christiansen,Lokegården 68 st. 0008, 7500 HolstebroSophie Heidemann Nielsen,Christiansgade 25 1.tv, 8000 Århus CTine Holm Riis,Molbechsvej 13 3.tv, 2500 ValbyTina Juel Højager,Paul Bergsøe Kollegiet, Skodsborgvej190 st. 1309, Søllerød, 2850 NærumMai Kaas Andersen,Ane Dams Gade 9 4.tv, 9400 NørresundbyRandi Brøchner Christensen,Kong Georgs Vej 21 st.tv, 5000 Odense C

2007Louise Ibsgaard,Tietgensvænget 5, 5230 Odense MNadia Hedegaard Myrup,Skovkildeparken 15, Virring, 8660SkanderborgMikkel Lajgaard,Thorningvej 41, 8620 KjellerupJeppe Bylov Bruun Nielsen,Kandborgvej 13, 7160 TørringChristina Pilgaard Madsen,Karetmagertoften 156, 8270 HøjbjergJimmi Bryner Hansen,Børupvej 201 G, 8310 Tranbjerg JAnders Kjærsgaard Valen,Munkebjergvænget 4, st. 0002, 5230

Page 15: RHEnov07

Fra Rønde Høj- og EfterskoleUdgives af Rønde Høj- og EfterskolesElevforening, Skolevej 2, 8410 Rø[email protected]

Elevforeningens bestyrelseMaiken Damgaard Petersen 6022 3658Ann Marie Christoffersen 2657 7681Olav Pedersen 2744 0407Kresten Knudsen 2083 2864Eva Juhl Petersen 2167 4577Trine Ludvigsen 6016 7691Kari Høst Madsen 2683 1576

50 kr’s-klubben: Giro 6 40 67 18Fond der yder økonomisk støtte til elever påRønde Høj- og Efterskole med behov derfor.

Adresseændring bedes rettet til det lokalepostkontor, hvorefter den bringes i bladet.

Kontingentet er 100kr årligt eller 5 år for400 kr - skal betales inden d. 1. april til:Rønde Høj- og Efterskoles Elevforening, Sko-levej 2, 8410 Rønde, Giro 6 40 67 18.

Elevbladet udkommer ca. den 15. i følgendemåneder: marts, juni, oktober og december.

Meddelelser til bladet må være redak-tionen i hænde senest den 15. i den fore-gående måned.

RedaktionInge Thomsen 8637 2430Arne Thomsen [email protected] Abildgaard

Layout & fotos Inge og Arne Thomsen

Trykt på ikke klor bleget, svanemærketpapir på Kolind Bogtrykkeri I/S.

}

Nye adresserOdense MLouise Bak,Finsensgade 73, 3.th., 8200 Århus NLine Biltoft,Sjællandsgade 22 2.tv., 6700 EsbjergSimone Holst Magnus,Bredstedgade 40, 1.0110, 5000 Odense CMille Schneekloth Christiansen,Vestergade 100C, 1.th., 5000 Odense CJeanet Skov,Tolderlundsvej 62, 3.th., 5000 Odense CClara Valentin Johansen,Grundtvigsvej 3, 1.tv., 1864 Frederiksberg CSandra Næsby Hansen,Falen 12, 3.tv., 5000 Odense CKaren Bluhme Mikkelsen,Banegårdspladsen 10, 3.mf., 8000 Århus CSigne Funding Therkildsen,Thorkildsvej 4, 1.th., 6000 KoldingMathias Rædkjær,Læssøegade 126, 5230 Odense MAnders Møller,Th. Sauers Vej 25, 9000 AalborgInge-Marie Hother Vesterager,Toftevej 49, 0003, 5220 Odense SØDebbie Beck Vinther,Charlotte Muncks Vej 3 st.tv, 2400

København NVDorte Haubjerg Vestergaard,Anker Jensens Vej 5A st.tv, 8230 ÅbyhøjMiriam Næstrup Jensen,Roersvej 13 1.th, 5000 Odense CClara Valentin Johansen,Vester Farimagsgade 35B 2. 0002, 1606København V

AndreLinda Veinholt Lund,Hovedgaden 29, 3 . 0002, 8220 BrabrandSean Koch Nyekjær,Sejrøgade 5 1.th, 8000 Århus CAnette Jakobsen,Ahornvej 70, 7361 EjstrupholmMette Braun,Sjællandsgade 1 st.th, 8900 RandersAnette Flugt,Lægårdsvej 14B 1. 0102, 7500 HolstebroTrine Legard Hansen,Wandallsvænge 30, 5700 SvendborgCamilla Gylling Andersen,Dr. Margrethes Vej 9 st., 8200 Århus NTine Legard Hansen,Hjerteparken 27D, 5700 SvendborgStine Jensen Lemming,Østergade 29, 1 tv, 8883 GjernAgnethe Bager Dammeyer,

Kirkegårdsvej 53, st. 0008, 8000 Århus CInga Nissen,Ivar Huitfeldts Gade 54, 1.tv, 8200 Århus NLise Middelboe Knudsen,Majdalen 3, 4.tv, 8210 Århus VBjarke Skaanning Petersen,Baldersgade 69, 4.tv., 2200 København NThorbjørn Vang Søndergaard,Nødebrovej 77A, 3480 FredensborgLydia Sørensen,Rosengade 2D, 8500 GrenaaBente Stentoft Clausen,Egebovej 4, st.tv., 2800 Kongens LyngbyLiane Skau, Jægergårdsgade 144, st.th.,8000 Århus CJens Nowack, Daubjergvej 22, 3. 0017,8000 Århus CMikael Lund, Teglgaardsvej 101,Svorbæk, 8300 OdderMaria Carina Mortensen, Rammelhøj 55,Jels, 6630 RøddingKaren Bruhn, Oslogade 14, st. tv. 8200Århus NHans Jørgen Hedegaard, Skolevej 28,8410 RøndeKristine Melchiorsen, Trygsvej 7 st.tv.,8230 Åbyhøj

Page 16: RHEnov07

16

RØNDE HØJSKOLE & EFTERSKOLE

Rønde Højskole • www.rhe.dktlf. 86 37 19 55 • fax 86 37 13 12Rønde Højskole • www.rhe.dktlf. 86 37 19 55 • fax 86 37 13 12

Kursusprogram sommeren 2008:

15. – 21. juni: Det skønne DjurslandOplev: Møllerup Gods, Mols Bjerge, Gl. Estrup.

21. – 27. juni: Livsglæde, sundhed og velværeOplev: Natur og bevægelse på Mols, linedance, zoneterapi

29. juni - 5. juli: Vandringer på Djursland – guidede natur-tureMød: Poul Thomsen, Per Fløng, Jan Kjærgaard

Den lille forskel – mænd og kvinder i tid, politik og samfundMød: Tine Bryld, Tine Lindhardt, Johan Peter Paludan, Susan Arac

Den skønne haveOplev: Den Økologiske Have i Odder, besøg i private haver.

6.-12. juli: Seniordans – med Birthe Kroejgaard og Anne Lise ThomsenMød: Johannes Møllehave, Søren Ryge Petersen, Bjarne Nielsen Brovst

Friluftsliv for voksne og teenagereVær aktiv i naturen med din teenager.

Glædens øjeblikke – med Gudrun og Bjarne Nielsen Brovst

13.-19. juli: FamiliekursetOplev: Leg og fællesskab, kreative værksteder, udflugt til Mols Bjerge m.m.

Yderligere information gives i bladets decembernummer