Top Banner
VIATGE MARÍ VIATGE VIATGE VIATGE VIATGE MAR MAR MAR MAR Í ANY 0 ANY 0 ANY 0 ANY 0 NÚM.1 NÚM.1 NÚM.1 NÚM.1 10 10 10 10-06 06 06 06 SURPRISE! SURPRISE! SURPRISE! SURPRISE! There is a clothes shop There is a clothes shop There is a clothes shop There is a clothes shop in the Maremagnum, it in the Maremagnum, it in the Maremagnum, it in the Maremagnum, it is called Tenth. is called Tenth. is called Tenth. is called Tenth. Now sales are on! Now sales are on! Now sales are on! Now sales are on! The offers are: The offers are: The offers are: The offers are: TWO T TWO T TWO T TWO T-SHIRTS FOR SHIRTS FOR SHIRTS FOR SHIRTS FOR THE PR THE PR THE PR THE PRICE OF ONE ICE OF ONE ICE OF ONE ICE OF ONE! SALES, SALES, SALES! A dalt a l’esquerra: Nerea Monner, Maria Castellv, Gisela Subirats, Pau Ballber i Adrià Cano. A baix a l’esquerra: Hannah Adib, Clara Sisternas i Guillem Prez. Un naixement inesperat! Un naixement inesperat! Un naixement inesperat! Un naixement inesperat! ÍNDEX: -Situaci i descripci: Situaci i descripci: Situaci i descripci: Situaci i descripci: coordenades geogràfiques, imatges del port, dades, etc -El moll dels El moll dels El moll dels El moll dels contenidors: contenidors: contenidors: contenidors: terminals que te el port. VIATGE MARÍ s la nova revista de primer d’ESO i neix a VIATGE MARÍ s la nova revista de primer d’ESO i neix a VIATGE MARÍ s la nova revista de primer d’ESO i neix a VIATGE MARÍ s la nova revista de primer d’ESO i neix a partir d’una sortida dels partir d’una sortida dels partir d’una sortida dels partir d’una sortida dels alumnes alumnes alumnes alumnes al Port de Barcelona! al Port de Barcelona! al Port de Barcelona! al Port de Barcelona! Tracta sobre el Port i les Illes Medes. G Tracta sobre el Port i les Illes Medes. G Tracta sobre el Port i les Illes Medes. G Tracta sobre el Port i les Illes Medes. Gaudiu audiu audiu audiu-ne! ne! ne! ne! -Els creuers: Els creuers: Els creuers: Els creuers: -Passatemps: Passatemps: Passatemps: Passatemps: -Ja ha arribat el moment! Ja ha arribat el moment! Ja ha arribat el moment! Ja ha arribat el moment!Contraportada. Fotografies i informaci sobre els membres del grup. Jocs per entretenir: Sudoku, mots encreuats, laberints, etc. Descripcions i caracterstiques dels creues, fotografes, etc.
8
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Revista Grup 10 (2011)

VIATGE

MARÍ

VIATGE VIATGE VIATGE VIATGE MARMARMARMARÍÍÍÍ

ANY 0ANY 0ANY 0ANY 0 NÚM.1 NÚM.1 NÚM.1 NÚM.1

10101010----06060606

SURPRISE!SURPRISE!SURPRISE!SURPRISE! There is a clothes shop There is a clothes shop There is a clothes shop There is a clothes shop in the Maremagnum, it in the Maremagnum, it in the Maremagnum, it in the Maremagnum, it

is called Tenth. is called Tenth. is called Tenth. is called Tenth. Now sales are on!Now sales are on!Now sales are on!Now sales are on! The offers are:The offers are:The offers are:The offers are:

TWO TTWO TTWO TTWO T----SHIRTS FOR SHIRTS FOR SHIRTS FOR SHIRTS FOR THE PRTHE PRTHE PRTHE PRICE OF ONEICE OF ONEICE OF ONEICE OF ONE!

SALES, SALES, SALES!

A dalt a l’esquerra: Nerea Monner, Maria Castellví,

Gisela Subirats, Pau Ballber i Adrià Cano. A baix a

l’esquerra: Hannah Adib, Clara Sisternas i Guillem Pérez.

Un naixement inesperat!Un naixement inesperat!Un naixement inesperat!Un naixement inesperat!

ÍNDEX: ----Situació i descripció:Situació i descripció:Situació i descripció:Situació i descripció: coordenades geogràfiques, imatges

del port, dades, etc

----El moll dels El moll dels El moll dels El moll dels contenidors:contenidors:contenidors:contenidors: terminals que te el port.

VIATGE MARÍ és la nova revista de primer d’ESO i neix a VIATGE MARÍ és la nova revista de primer d’ESO i neix a VIATGE MARÍ és la nova revista de primer d’ESO i neix a VIATGE MARÍ és la nova revista de primer d’ESO i neix a

partir d’una sortida dels partir d’una sortida dels partir d’una sortida dels partir d’una sortida dels alumnes alumnes alumnes alumnes al Port de Barcelona!al Port de Barcelona!al Port de Barcelona!al Port de Barcelona! Tracta sobre el Port i les Illes Medes. GTracta sobre el Port i les Illes Medes. GTracta sobre el Port i les Illes Medes. GTracta sobre el Port i les Illes Medes. Gaudiuaudiuaudiuaudiu----ne!ne!ne!ne!

----Els creuers:Els creuers:Els creuers:Els creuers:

----Passatemps:Passatemps:Passatemps:Passatemps: ----Ja ha arribat el moment!Ja ha arribat el moment!Ja ha arribat el moment!Ja ha arribat el moment!Contraportada. Fotografies i informació sobre els membres del grup.

Jocs per entretenir:

Sudoku, mots encreuats, laberints, etc.

Descripcions i característiques dels creues, fotografíes, etc.

Page 2: Revista Grup 10 (2011)

MARÍMARÍMARÍMARÍ

VIATGEVIATGEVIATGEVIATGE

Situació Situació Situació Situació iiii ddddescripcióescripcióescripcióescripció Guillem Pérez

DescripcióDescripcióDescripcióDescripción i daton i daton i daton i datos del puertos del puertos del puertos del puerto

Descripción Es un puerto muy grande, tiene dos entradas: una más grande, suficiente para que puedan

pasar los cruceros y la pequeña que es más general (botes, barcos de pesca...). En el norte se

encuentra el Puerto Deportivo. En el sur están los cruceros, etc. I en el medio se localizan los

muelles i contenedores.

Pau Ballber i Guillem

Hello!! What are you doing? Are you bored at your home?

Do you like to go to the Golondrines? Because this week we

have one special offer for you!! If you buy one ticket you get

the second free!!! What a chance!

Pau Ballber

Golondrinas

Superficie terrestre:

828,9 ha

Muelles y atraques:

20,3 km

Bocana norte (entrada pequeña)

Orientación: 205°

Anchura: 145 m

Altura: 11,5 m

Port de Barcelona, Vista aèria

Datos sobre el puerto:

Mareas:

Amplitud: 125 cm

Entrada:

Bocana sur (entrada grande)

Orientación: 191,8°

Anchura: 370 m

Altura: 16 m

Coordenades geogràfiques: Latitud 41º 23' 12 N Longitud 02º 12' 06 E

Page 3: Revista Grup 10 (2011)

MARÍMARÍMARÍMARÍ

VIATGEVIATGEVIATGEVIATGE

Salida al Puerto Desde Súnion fuimos en metro hasta la estación de “Drassanes”. Desde allí llegamos al puerto. En el puerto nos subimos a una Golondrina y nos dispusimos a hacer la excursión en barco. Salimos del Portal de la Paz dejando atrás la estatua de Colón, el Maremágnum y el Port Vell. Seguidamente avanzamos por el norte. Giramos a la derecha atravesando el puente de la puerta de Europa y nos encontramos con la sección de cruceros. A continuación nos encontramos con otra sección, la de los contenedores. Al llegar al final del puerto, dimos media vuelta volviendo hacia el Maremágnum. Lo pasamos de largo para ver el otro lado del puerto: el Port Vell.

Al llegar a tierra fuimos a un parque junto al Maremágnum , donde nos hicimos las fotos. Al terminar de hacer las fotografías (11:50 h), nos pusimos a caminar hasta el parque de la Ciutadella . Allí elegimos los grupos naturales . Cuando terminamos de hacer los grupos naturales, empezamos a comer. A continuación teníamos unas dos horas de tiempo libre. Hacia las dos y media tuvimos un incidente: a María Munujos, del bloque 3, unos chicos le robaron el bolso y no lo recuperó. Después de lo ocurrido volvimos hacia Súnion , más temprano de lo que teníamos previsto.

Localització dels espais principals

Espais principals

1.- Zona comercial 3.- Contenidors 5.- Entrada gran al Port

2.- Molls 4.- Pont de la Porta d’Europa 6.- Entrada petita al Port

1 2 3

4

5 6

Aquesta imatge ens

mostra el Port Esportiu,

al fons es localitza el

Maremàgnum.

En aquesta imatge veiem el

World Trade Center (és un

parc empresarial).

Això és l’entrada gran

del Port de

Barcelona.

El que es veu és el pont de la

Porta d’Europa; és capaç d’obrir-

se per deixar passar els vaixells.

Pau Ballber i Guillem Pérez

Guillem Pérez

Pau Ballber

Page 4: Revista Grup 10 (2011)

MARÍMARÍMARÍMARÍ

VIATGEVIATGEVIATGEVIATGE

EL MOLL DELS CONTENIDORS:

HG A BRILLIANT CLEANER FOR ALGAE

75 € SABIES QUE ELS CONTENIDORS…

- MESURES: ample: 2,44 m / llarg: 6,08 m, 12,19 m, 13,71 m / alt: 2,59 m , 2,89 m.

- PES: 30 480 kg i 32 500 kg. - CÀRREGA : la càrrega d’un TEU es de 24000 kg. - LONGITUD DEL MOLL : 1,024 m i 14/16 m. - VENTS PREDOMINANTS: Garbí i Mestral. - ALÇADA MOLL FLOTACIÓ : 2.40 m - La part submergida del casc d’un vaixell

s’anomena QUILLA. - El calat màxim en el moll Est és de 12 m.

Maria/Adrià

Es una empresa pionera en su sector en España. Se presenta como la puerta natural del trafico de mercancías por vía marítima del Sur de Europa.

Sus modernas grúas Super- Post-Panamax optimizan el servicio a barcos de gran capacidad. Su versátil straddle- carriers rentabiliza la transferencia de contenedores gracias a su flexibilidad y rapidez de movimientos.

Tercat es la unión de conocimiento y la experiencia local junto con el liderazgo mundial en el desarrollo de contenedores.

EQUIPAMIENTO: - Quay Crane SuperPost Panamax

- Quay Crane Post Panamax - RTG 1 over 5 - RTG 1 over 4 - Reach Stakers

ACUMULACIÓ DE CONTENIDORS EQUIMPAMENT

Maria

Adrià Cano

Page 5: Revista Grup 10 (2011)

VIATGE

MARÍ

Els CreuersEls CreuersEls CreuersEls Creuers ARRIBADA DE NOUS CREUERS AL PORT DE BARCELONA El dia 9 de juny del 2011 va arribar el creuer QUEEN VICTORIA al port de Barcelona. Es va posar en marxa el 2007. Pot tenir fins a 2014 passatgers i 1.001 tripulants, va a 18 nusos per hora, pesa 89.500 tones , té 143 camarots interiors i 864 d’exteriors.

Aquest creuer ofereix molts espais públics : un museu, un spa, una piscina, una biblioteca amb 6.000 llibres, bars, restaurants de luxe...

TRÀNSIT DE PASSATGERS ENTRE ELS ANYS 1996 I 2010 Entre els anys 1996 i 2010 hi va haver un gran augment de passatgers. El màxim nombre de passatgers l’any 1996 va ser de 44.000 passatgers però al 2010 van arribar als 325.000 passatgers. El mínim nombre de passatges va ser de 2.000 l’any 1996 i de 40.000 l’any 2010. Això demostra que durant aquests anys ha augmentat molt el nombre de passatgers al Port de Barcelona

Play, swim, meet all your

favorite Disney Characters and watch Disney movies in

3-D. Now you can do it in the

Magic Disney Cruise .

Call us on TEL/ 932 187 362

Come today and upgrade your ticket

for 3 euros!!!

1996

2010 Clara Sisternas

Hannah Adib

Page 6: Revista Grup 10 (2011)

MARÍMARÍMARÍMARÍ

VIATGEVIATGEVIATGEVIATGE

SABIES QUE… -Cuando los cruceros están atracados se alimentan de gasóleo . -El consumo diario de un crucero es de unos 10 megavatios diarios . -El consumo energético diario de un crucero esta entre 1.000 y 2.000 viviendas . -La alternativa para un consumo energético mas limpio seria que los cruceros funcionaran con energía solar o bien con electricidad.

IMPORTANCIA DE LOS CRUCEROS PARA UNA CIUDAD La importancia que tienen los cruceros para la ciudad es que aportan mucho dinero y proporcionan diversión y entretenimiento para las familias, ya que son una gran atracción turística.

Por otro lado a veces los cruceros pueden contaminar el medio ambiente y romper los glaciares . También pueden ocasionar tráfico en el puerto.

El creuer Queen Victoria que va arribar al Port de Barcelona el dijous dia 9 de juny de 2011.

Clara Sisternas

Hannah Adib Hannah Adib i Clara Sisternas

Page 7: Revista Grup 10 (2011)

MARÍMARÍMARÍMARÍ

VIATGEVIATGEVIATGEVIATGE

Passatemps

HORIZONTAL: VERTICAL: 1-vestuario para bañarse en el agua 2-río en el que está

ubicado 6-sitio donde paran los barcos 3-donut de plástico

7-nombre del puerto de Barcelona 4-arquitecto famoso que fundó

9-sitio donde hay agua infinita el puerto 10-objeto textil que sirve para secarse 5-barco muy grande para irse de

de vacaciones 8-objeto que se lleva a la playa

para secarse

Page 8: Revista Grup 10 (2011)

MARÍMARÍMARÍMARÍ

VIATGEVIATGEVIATGEVIATGE

Ja ha arribat l’hora

Mapa on es mostra tot el parc natural i la Garbinada

The Illes Medes are in the heart of Costa Brava. And they are an archipelago of seven small islands: La Meda Gran, La Meda Peteita, El Medallot also known as la Bota, El Carall Bernat, Les Ferranelles, Els Tascons Grossos and Tascons Petits. The Illes Medes are very important because they are in a Protected National Natural Park. They are in a Protected Area because in this place we can find “Posidonia oceànica” and a lot of red coral, this two elements are endangered. Guillem Pérez

Comiat i comentari personal:

Pau Ballber I Guillem Pérez

7

punt on es troba

la Garbinada

Aquesta escola m’ha agradat molt, és molt original, però l’any que bé hauré d’ esforçar-me més.

Ha estat un any molt intens en el que he passat bons i mals moments i per això penso que 1ESO ha estat força bé!

Ha sigut uns dels millors anys que he tingut i per mi aquesta escola és la millor en què he estat.

Aquest any m’ho he passat molt bé. I ha sigut un primer d’eso molt intens

Aquest any ha sigut molt bo, espero que tots siguin iguals.

Trobo que aquesta escola és molt original i la millor en què he estat.

M’he trobat molt a gust en aquesta escola i m’ha agradat que sigui tan original.

Aquesta escola és la millor en la que estat i en la que hi ha més bon funcionament.

Coordenades geogràfiques:

42º 2' 59'' N, 3º 13' 23'' E

Pau Ballber

Desembocadura del riu Ter

Poble de l’Estartit

Port de l’Estartit