Top Banner
58

Rembrandt

Aug 19, 2015

Download

Education

raulgalvez
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Rembrandt
Page 2: Rembrandt

RembrandtRembrandt(1606-1669)(1606-1669)

• Artista holandés del barroc, és un dels Artista holandés del barroc, és un dels més grans pintors de la història de l'art més grans pintors de la història de l'art occidental. El seu nom complet era occidental. El seu nom complet era Rembrandt Harmenszoon van RijnRembrandt Harmenszoon van Rijn. Va . Va ser un intèrpret excepcional de la ser un intèrpret excepcional de la naturalesa humana i un mestre de la naturalesa humana i un mestre de la tècnica, no solament pictòrica sinó també tècnica, no solament pictòrica sinó també del dibuix i del gravat. La seua obra va del dibuix i del gravat. La seua obra va produir un gran impacte en els seus produir un gran impacte en els seus contemporanis i va influir en l'estil de contemporanis i va influir en l'estil de molts artistes posteriors. És probable que molts artistes posteriors. És probable que no existisca cap pintor que haja igualat a no existisca cap pintor que haja igualat a Rembrandt en la seua utilització dels Rembrandt en la seua utilització dels efectes del clarobscur o en l'empastament efectes del clarobscur o en l'empastament vigorós. Rembrandt va nàixer en Leiden el vigorós. Rembrandt va nàixer en Leiden el 15 de juliol de 1606. 15 de juliol de 1606.

Page 3: Rembrandt

RembrandtRembrandt(1606-1669)(1606-1669)

• El seu pare era moliner. Malgrat el fet de El seu pare era moliner. Malgrat el fet de provenir d'una família amb escassos provenir d'una família amb escassos mitjans, els seus pares li van procurar una mitjans, els seus pares li van procurar una educació acurada. Rembrandt va educació acurada. Rembrandt va començar els seus estudis en l'Escola començar els seus estudis en l'Escola Llatina, i a l'edat de 14 anys va ser admès Llatina, i a l'edat de 14 anys va ser admès en la universitat de Leiden. No obstant açò en la universitat de Leiden. No obstant açò la va abandonar prompte per a estudiar la va abandonar prompte per a estudiar art, al principi amb un mestre local, art, al principi amb un mestre local, Jacob Jacob van Swanenburchvan Swanenburch i després, a i després, a Amsterdam, amb Amsterdam, amb Pieter LastmanPieter Lastman, , cèlebre per les seues pintures històriques. cèlebre per les seues pintures històriques. Després de sis mesos, després de dominar Després de sis mesos, després de dominar tot el que havia après, Rembrandt va tot el que havia après, Rembrandt va tornar a Leiden, on prompte se li va tenir tornar a Leiden, on prompte se li va tenir en tan alta consideració que, malgrat no en tan alta consideració que, malgrat no tenir més de 22 anys, va començar a tenir més de 22 anys, va començar a comptar amb els seus primers deixebles. comptar amb els seus primers deixebles.  Rembrandt  Rembrandt va pintar més de 600 va pintar més de 600 quadres i va produir nombrosos quadres i va produir nombrosos dibuixos i gravatsdibuixos i gravats..

Page 4: Rembrandt

Les tres venusLes tres venus• Representa un grup de tres Representa un grup de tres

dones nues en el bosc. Inspirat dones nues en el bosc. Inspirat en models antics de la tradició en models antics de la tradició clàssica italiana, d'altra banda clàssica italiana, d'altra banda comuna en la temàtica de comuna en la temàtica de Rubens. Rubens.   És una obra tardana del pintor, És una obra tardana del pintor, el qual va utilitzar trementina el qual va utilitzar trementina per a aconseguir una major per a aconseguir una major fluïdesa en la consistència dels fluïdesa en la consistència dels colors, experimentant així un colors, experimentant així un lleuger canvi en la tècnica i lleuger canvi en la tècnica i pinzellada. pinzellada.    La dona que està situada a la  La dona que està situada a la dreta del grup és la seua dreta del grup és la seua segona dona, Helena segona dona, Helena Fourment.  Fourment. 

Page 5: Rembrandt

El predicador i la seua donaEl predicador i la seua dona

• En El predicador Cornelis En El predicador Cornelis Claesz Anslo i la seua Claesz Anslo i la seua esposa (1641, Staatliche esposa (1641, Staatliche Museen, Berlín), d'esperit Museen, Berlín), d'esperit més assossegat que les més assossegat que les seues obres anteriors, seues obres anteriors, crea una interrelació crea una interrelació magistral dels magistral dels personatges, el ministre personatges, el ministre està parlant, potser està parlant, potser explicant un passatge explicant un passatge bíblic a la seua dona, que bíblic a la seua dona, que escolta en silenci. escolta en silenci.

Page 6: Rembrandt

•   obra que retrata obra que retrata als membres del als membres del gremi de gremi de cirurgians reunits cirurgians reunits en una classe en una classe pràctica de pràctica de dissecció. Aquests dissecció. Aquests retrats en grup retrats en grup van constituir un van constituir un gènere únic a gènere únic a Holanda i van Holanda i van proporcionar proporcionar engruixats engruixats ingressos als ingressos als artistes en un país artistes en un país en el qual ni en el qual ni l'Església ni la l'Església ni la Casa Reial Casa Reial actuaven com a actuaven com a mecenes de l'art.  mecenes de l'art. 

La lecció d’anatomiaLa lecció d’anatomia

Page 7: Rembrandt

EmaúsEmaús

• Altres obres de Altres obres de Rembrandt representen Rembrandt representen diàlegs i, igual que diàlegs i, igual que aquesta, al·ludeixen a aquesta, al·ludeixen a un moment concret. En un moment concret. En El sopar d’Emaús, una El sopar d’Emaús, una obra molt emotiva obra molt emotiva (1648, Museu del (1648, Museu del Louvre), Rembrandt Louvre), Rembrandt transmet la intensitat de transmet la intensitat de l'escena a través de la l'escena a través de la utilització de llum.  utilització de llum. 

Page 8: Rembrandt

L'obra coneguda com La L'obra coneguda com La ronda de nit, el títol exacte ronda de nit, el títol exacte de la qual és La companyia de la qual és La companyia del capità Frans Banning del capità Frans Banning Cocq i el tinent Willen van Cocq i el tinent Willen van Ruytenburch (1642, Ruytenburch (1642, Rijksmuseum), representa Rijksmuseum), representa l'activitat bulliciosa d'una l'activitat bulliciosa d'una companyia militar, companyia militar, apinyada darrere dels seus apinyada darrere dels seus caps, preparant-se per a caps, preparant-se per a una desfilada o un torneig una desfilada o un torneig de tir.de tir.   

Ronda de nitRonda de nit

Page 9: Rembrandt

Jan sixJan six

• En L'artista a una edat En L'artista a una edat avançada (cap a 1669, avançada (cap a 1669, National Gallery, Londres), els National Gallery, Londres), els trets de Rembrandt revelen trets de Rembrandt revelen una lleu expressió sarcàstica. una lleu expressió sarcàstica. Un dels retrats individuals Un dels retrats individuals més excepcionals és el de Jan més excepcionals és el de Jan Six (1654, Stichting Jan Six, Six (1654, Stichting Jan Six, Amsterdam). Six, que porta un Amsterdam). Six, que porta un vestit d'intensos colors roig, vestit d'intensos colors roig, gris i daurat, apareix posant-gris i daurat, apareix posant-se un guant. És un retrat se un guant. És un retrat d'estil semiabstracte que d'estil semiabstracte que demostra l'audaç virtuosisme demostra l'audaç virtuosisme tècnic de Rembrandt. El tècnic de Rembrandt. El temperament callat i temperament callat i meditabund de Six s'expressa meditabund de Six s'expressa a través del subtil joc de la a través del subtil joc de la llum en el seu rostre. llum en el seu rostre.

Page 10: Rembrandt

Josep i la dona de PutifarJosep i la dona de Putifar

• En obres de tema bíblic En obres de tema bíblic com José i la dona de com José i la dona de Putifar (1655, Staatliche Putifar (1655, Staatliche Museen, Berlín) i El Museen, Berlín) i El retorn del fill pròdig, de retorn del fill pròdig, de gran emotivitat (cap a gran emotivitat (cap a 1669, Hermitage), 1669, Hermitage), Rembrandt es Rembrandt es concentra en l'element concentra en l'element narratiu com en les narratiu com en les obres del seu primer obres del seu primer període. període.

Page 11: Rembrandt

ArtemisaArtemisa

• En el Museu del Prado, En el Museu del Prado, Madrid, es conserva el Madrid, es conserva el quadre Artemisa (1634), quadre Artemisa (1634), retrat de la reina de retrat de la reina de Pèrgam. Es creu que va Pèrgam. Es creu que va servir de model Saskia servir de model Saskia van Uylenburgh, esposa van Uylenburgh, esposa del pintor. En general, del pintor. En general, després d'aquella primera després d'aquella primera època, Rembrandt havia època, Rembrandt havia mostrat poc interès en els mostrat poc interès en els temes alegóricos o temes alegóricos o mitològics. mitològics.

Page 12: Rembrandt

AutoretratAutoretrat• Les obres de Rembrandt superen els Les obres de Rembrandt superen els

retrats commemoratius realitzats per retrats commemoratius realitzats per altres artistes holandesos, a través altres artistes holandesos, a través de la interessant estructuració de la interessant estructuració piramidal que aporta naturalisme a piramidal que aporta naturalisme a l'escena. Moltes de les obres de l'escena. Moltes de les obres de Rembrandt pertanyents a la dècada Rembrandt pertanyents a la dècada de 1640 mostren la influència de de 1640 mostren la influència de l'estil i l'esperit classicista. Un l'estil i l'esperit classicista. Un autoretrat (1640, National Gallery, autoretrat (1640, National Gallery, Londres), basat en obres de Rafael i Londres), basat en obres de Rafael i Tiziano, reflecteix la seua assimilació Tiziano, reflecteix la seua assimilació del classicisme tant en l'organització del classicisme tant en l'organització formal com en l'expressió de calma formal com en l'expressió de calma interior. interior.

Page 13: Rembrandt

AlAltrtreses ob obresres....

Page 14: Rembrandt
Page 15: Rembrandt

Autoretrat

1629

Page 16: Rembrandt
Page 17: Rembrandt
Page 18: Rembrandt
Page 19: Rembrandt
Page 20: Rembrandt
Page 21: Rembrandt
Page 22: Rembrandt
Page 23: Rembrandt
Page 24: Rembrandt

La Parábola del Hombre Rico - 1627

Page 25: Rembrandt

Aristóteles frente al busto de Homero1653

Page 26: Rembrandt
Page 27: Rembrandt

Un Jinete Polaco - 1655

Page 28: Rembrandt
Page 29: Rembrandt
Page 30: Rembrandt

Jeremías lamenta la destrucció de Jerusalem

1630

Page 31: Rembrandt

Jesús en la tormenta

en el Mar de Galilea

1633

Page 32: Rembrandt

La presentació de Jesús en el Temple - 1631

Page 33: Rembrandt

El sacrificio de Abraham

1635

Page 34: Rembrandt

El Martirio de San Esteban - 1625

Page 35: Rembrandt
Page 36: Rembrandt

San Pablo en prisión

1627

Page 37: Rembrandt

Tobías i Ana

1626

Page 38: Rembrandt

Jesús expulsa als mercaders del temple

1626

Page 39: Rembrandt

L’ase de Balaam parlant davant de l’ángel 1626.

Page 40: Rembrandt
Page 41: Rembrandt

La Negación de Pedro - 1660

Page 42: Rembrandt
Page 43: Rembrandt
Page 44: Rembrandt
Page 45: Rembrandt
Page 46: Rembrandt
Page 47: Rembrandt
Page 48: Rembrandt
Page 49: Rembrandt
Page 50: Rembrandt
Page 51: Rembrandt
Page 52: Rembrandt
Page 53: Rembrandt
Page 54: Rembrandt

La unión de mercaderes textiles - 1662

Page 55: Rembrandt
Page 56: Rembrandt
Page 57: Rembrandt

FIN!! =DFIN!! =D

By..: Lele & CanetaBy..: Lele & Caneta

Page 58: Rembrandt

FontsPierre Gabriel Buffardin en slideshareI altres