Top Banner
PROJOB 2010/2011 vinter/ vår
148

ProJob 2011

Mar 24, 2016

Download

Documents

Gewe Promotion

Arbetsklaeder, Bygg/Anlaeggning, Service/Transport/Industri, Koek/Restaurang, Varsel, Regn, Understaell, Skydd/Tillbehoer, Skyddsskor/Handskar
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: ProJob 2011

PROJOB 2010/2011vinter/ vår

Page 2: ProJob 2011
Page 3: ProJob 2011

4

5

6

8

10

36

54

72

86

102

112

124

134

136

138

139

140

146

548NyheterProJob jobbar hela tiden med att ta fram nya fräscha arbetskläder. På dessa sidor hittar du alla våra spännande nyheter!

miljö och etikMiljö och etik är viktiga ämnen som ProJob prioriterar mycket högt. Här kan du läsa mer om ProJobs och New Wave Groups ställningstaganden i miljö- och etikfrågor.

VarselkläderTa en titt på ProJobs breda och välutvecklade varselkollektion som vi hela tiden förbättrar för att uppfylla kundernas hårda krav.

Priserna i denna katalog är rekommenderade cirkapriser vid > 15 stycken, samt rekommenderade styckpriser i butik. Priserna gäller till och med 15/8 2011 alt. tills dess att ny katalog släpps och kan variera lokalt. Moms, frakt, samt kostnader för märkning tillkommer på angivna priser. Projob Workwear reserverar sig för eventuella prisjusteringar beroende på faktorer utanför vår kontroll, så som förändrade råvaru- eller produktionspriser, valutaförändringar eller i övrigt okontrollerbara händelser. Vårt mål är dock att alltid informera minst en månad innan prisjustering sker.

historik

ergoNomi, fuNktioN och kValitet

material

miljö och etik

Bygg och aNläggNiNg

traNsport och serVice

Varselkläder

kök och restauraNg

fuNktioNskläder

profil

skyddsskor & arBetshaNdskar

iNBags-systemet & accessoarer

Quickstep - iNNergetic

Varselkläder iNfo

storleksguide

tVättråd och skötselråd

öVersikt kollektioN

iNdex

Page 4: ProJob 2011

4

Johan Andersson hette han, svensken som på tjugotalet gav sig av till Amerika för att prova lyckan. Med sig hade han sin fru Saga och parets nyfödda dotter Astrid. Johan var stark och framåt. Det dröjde inte länge tills han fick bli snickarlärling i Saint Paul, Minnesota.

Efter att ha gått som lärling i ett par år fick Johan fast anställning på ett av Saint Pauls största byggföretag. Jobben var många och spännande; Johan var bland annat med och byggde ett nytt zoo och en stor stadspaviljong. Astrid växte upp och flyttade för att läsa vid universitetet och Saga var ofta ensam både dagar och kvällar.

Efter nära tjugo år som snickare sa Johans kropp ifrån. Saga såg hur ont han hade när han kom hem sent om kvällarna, hur han grimaserade när han tömde fickorna och bältet på alla tunga verktyg. Hon hade längtat efter sysselsättning och bestämde sig för att hjälpa honom. De närmaste dagarna tillbringade Saga med att studera var och hur Johans kropp belastades av sakerna han bar med sig. Hon funderade också på var han förvarade olika saker och hur fickornas och bältets placeringar tvingade honom att böja sig på onaturliga sätt.

Till slut tog Saga ritningarna med sig till en vän som ägde en symaskin. Hon började med att sy om ett par av Johans utslitna arbetsbyxor, eftersom de inte hade pengar till att köpa nytt tyg. Först förstärkte hon de områden på plagget som naturligt hade utsatts för extra slitage. Sedan flyttade hon fickor för att Johan skulle slippa att böja sig i onödan, förlängde fram- och bakstyckena för att öka rörelsefriheten samt vadderade knäna så att Johan skulle kunna arbeta på dem utan att få ont. När Johan kom hem och såg de färdiga byxorna ville han först inte höra talas om att han skulle ha andra kläder på sig än alla andra. Han ville inte sticka ut och om de andra klarade av lite rygg- och knäont så kunde väl han

också göra det, resonerade han. Saga blev arg och ville att han åtminstone skulle prova de nya byxorna. Nästa dag tog han dem på sig och gick till jobbet. Redan på kvällen började ryggproblemen att försvinna och ett par veckor senare hade Johan glömt bort att han någonsin hade haft ont.

Johans arbetskamrater blev nyfikna på de funktionella byxorna och frågade om inte Saga kunde sy upp fler par. Snart sydde Saga snickarbyxor från morgon till kväll. Johan och Saga kom också på nya produkter att utveckla tillsammans. Bland annat uppfann de lösningar med hjälp av fickor och bälten – lösningar som idag har utvecklats till ett helt bärsystem.

Efter mer än trettio år i Amerika bestämde sig Johan och Saga för att återvända till Sverige. De tog båten hem, tillsammans med mönster, tyg och nya idéer. I femtiotalets Sverige togs de nya arbetskläderna emot med glädje och lättnad. Både Johan och Saga kunde arbeta med att göra ritningar och sy på heltid. Det var dags att komma på ett namn på företaget, ett namn som sa vem kläderna var till för och som bar spår av tiden i Amerika. ProJob var fött.

Idag är ProJob en del av den svenska koncernen New Wave Group AB, ett företag som länge har sysslat med profil- och sportkläder. Tack vare den kunskap om funktionella plagg som redan finns inom koncernen, kan New Wave Group föra vidare det som Johan och Saga en gång startade. Kvalitet, ergonomi och funktion var ledord för Saga när hon först satte sig att rita på nya kläder till Johan. Dessa ledord lever kvar i ProJob än idag. Till dem har också etik och miljö – faktorer som påverkar alla produktionsled i New Wave Group – lagts. Idag har ProJob-produkterna vidareutvecklats tack vare nya material och modern teknik. Skyddsskor och arbetshandskar har även tillkommit i kollektionen.

historik

Saga och Johan AnderssonArbetskläder som de såg ut då

Page 5: ProJob 2011

5

historik

ergoNomi, fuNktioN och kValitet

Våra kläder är nyskapande på flera sätt. Vi tänker mycket på funktion och ergonomi. De två termerna går hand i hand; kläder som är ergonomiskt riktiga är också mer funktionella. Våra produkter både känns bra och ser bra ut.

Under många år har arbetskläder varit förknippade med verktygsvästar och stora byxfickor. Men att bära hela verktygslådan i kläderna ger snabbt förslitningar i axlar och höfter, med domningar i armar och ben som följd. Vi vill förebygga belastningsskador genom att fördela tyngden av verktyg, mätinstrument, spik och skruv med mera. Ett smart och flexibelt bärsystem gör arbetet säkrare, effektivare och roligare. På sidorna 124-133 kan du läsa mer om Inbags, vårt unika bärsystem. Arbetskläder ska stå emot många påfrestningar. Vi använder starka, väl beprövade material i våra kläder och synar dem noggrant i sömmarna. Detaljerna i våra plagg är snygga – men de har alltid en funktion. Till exempel är de områden som blir slitna under arbetets gång förstärkta. Längre fram i katalogen kan du läsa mer om detaljerna. Se dem som en garanti för hållbarhet och den bästa känslan i arbetet.

Nya tider ställer nya krav. Gränsen mellan olika arbetsuppgifter och yrkeskategorier håller på att suddas ut. Flexibilitet, personlighet och professionalism är nya krav. En grundtanke med vår design är att kläder som man arbetar i ska se representativa ut. Alla medarbetare är ju företagets ansikte utåt.

Livet är också mycket mer än jobb och gränserna mellan arbete och fritid blir alltmer upplösta. Många av våra plagg lämpar sig också väl för användning efter arbetsdagens slut.

lust

Har man roligt blir man bättre. De kläder vi arbetar i betyder mycket för vår arbetsglädje och effektivitet. Att skapa arbetsglädje är nog den bästa investering en arbetsgivare kan göra. Människor som tycker att det är roligt att arbeta utvecklar både sig själva och det företag de jobbar i. Att känna sig välklädd och, framförallt, rätt klädd gör arbetet enklare och mer lustfyllt.

Page 6: ProJob 2011

6

material

Bomull

Bomull är ett mjukt och bekvämt naturmaterial. Det är isolerande och ventilerande. Fördelen med bomull är att den inte smälter när den utsätts för lågor och gnistor och att den är svårantändlig. Vår tunga bomullstwill är extra kraftig och slitstark. Detta är möjligt då vi själva är med och styr utvecklingen från fibern till slutberedningen.

polyester/Bomull

Kombinationen av bomull och polyester har visat sig vara perfekt då det gäller att få plagg med lång livslängd. Bomullens andningsförmåga kombinerad med polyesterns slitstyrka och färgäkthet gör att plagg i polyester/bomull håller formen och färgen längre. Kläder i polyester/bomull är därför ett utmärkt val för hårt arbete som kräver mycket av både bäraren och plaggen.

Cordura® är DuPonts varumärke för ett extremt slitstarkt polyamidmaterial. Det är tre gånger så starkt som vanlig polyamid, upp till sju gånger starkare än bomull och ändå tunt och smidigt. Vi använder det framförallt som förstärkning på ställen som utsätts för hårt slitage.

Pro Dry™ är materialen som man bär närmast huden. De transporterar fukt och släpper igenom den till det yttre lagret. Med Pro Dry™ slipper man ha fuktiga och nedkylande plagg mot kroppen.

Pro Thermal™ är materialen som ger effektiv isolering mot både värme och kyla. Materialen känner av och gör sig av med överflödig hetta, samtidigt som de håller onödig kyla ute. Pro Thermal™ håller kroppstemperaturen på en jämn och behaglig nivå hela dagen.

Pro Vent™ är materialen med en hög andningsförmåga. De släpper ut fukt och överflödig värme. De står emot regn, snö och blåst. Pro Vent™ är tåliga, skyddande material som bärs allra ytterst.

Pro Tec™ är materialen som ger ett effektivt skydd mot yttre påverkan. De är mycket nöttåliga, riv- och slitstarka. Pro Tec™ passar för extremt påfrestande arbete i ruffa miljöer.

VENT AIR® är vind- och vattentätt med andnings-förmåga. VENT AIR® håller kroppen torr och sval, samtidigt som det skyddar mot vädrets makter. Materialet består av trekomponents hightech-väv, ett funktionellt material som på baksidan belagts med en beläggning, samt en vattenavstötande behandling på yttersidan.

Thinsulatefoder stänger inne luftmolekyler mellan dig och utsidan. Ju mer luft ett material stänger inne i ett givet utrymme, desto bättre är dess isoleringsegenskaper. Eftersom mikrofibrerna i Thinsulatefoder är mycket finare än andra fibrer, stänger de inne mer luft på mindre yta, vilket helt naturligt gör det till ett bättre foder. Så vi har inte upphävt naturlagarna genom vårt tunna foder; vi har bara rättat oss efter dem lite bättre – till din fördel.Egenskaper:

• andasmaterial• fuktresistent• kan både maskin- och kemtvättas

Page 7: ProJob 2011

7

materialdetaljer

YKK är ett marknadsledande varumärke på dragkedjor. Produkterna håller hög kvalitet och sätter standarden för andra aktörer på marknaden.

3M ScotchliteTM personreflexmaterial ger ökad synbarhet i mörker och vid dålig sikt. Materialet reflekterar lysande vitt när det belyses av ett fordons strålkastare, även när användaren befinner sig vid sidan av vägen. 3M Scotchlite reflekterande material för skyddskläder överskrider den högsta reflexkategorin i den europeiska standarden för reflekterande skyddskläder, EN471, samt alla stränga användningstest som ingår i standarden.

material

Coats epic har satt en ny standard på trådmarknaden. Den består av en kärna av polyesterfiber som har omspunnits med ännu en polyesterfiber. Kombinationen ger en tråd med maximal draghållfasthet, vilket ger sömmar med extremt hög slitstyrka.

Duraflex är varumärket på de högkvalitativa plastdetaljerna som används i ProJobs kläder, bälten och bärsystem.

NANO-TEXTM är ett material som står emot och avlägsnar spill och fläckar. Genom den spillavvisande funktionen så får du ett plagg som håller sig fräschare, och skulle det vara så att du får en fläck, så ser nanotekniken till att plagget enkelt blir rent. Det bästa med NANO-TEXTM är att man inte behöver tumma på komforten för att få denna egenskap. Nu kan vi kombinera bomullens komfort och samtidigt ha ett plagg som håller sig rent och fräscht länge.

hur fuNgerar det?

En nanometer är en miljarddel av en meter, vilket ungefär motsvarar storleken av tre till fem atomer.

Nanoteknologin förändrar de molekylära strukturerna i fibrerna och skapar ett material som har fantastiska egenskaper och komfort. ProJob är en av de absolut första som applicerar nanoteknologi på material i arbetskläder. Troligtvis så kommer denna teknologi att sätta standarden för många framtida produkter.

fördelar med NaNo-textm

Våra revulotionerande NANO-TEXTM väv motverkar spill och fläckar på två sätt samtidigt.Varje fiber har förändrats med hjälp av nanoteknologin och detta resulterar i ett material som:

* Avvisar spill och fläckar.* Är lätt att tvätta rent om man får någon fläck. * Har långvarigt skydd.* Håller sig fräscht länge.* Bibehåller sin naturliga mjukhet och komfort.* Andas naturligt.

Med hjälp av nanotekniken så tar ProJob steget att vara med att utveckla morgondagens arbetskläder, allt i linje med att tillgodose användarnas behov.

Page 8: ProJob 2011

8

Vi joBBar för dem som joBBar för oss!

kraV på leVeraNtörerNa – social uppföraNdekodNew Wave anser det mycket viktigt att gentemot sina kunder och leverantörer visa att man respekterar olika länders legala krav jämte internationella organisationers syn på grundläggande rättigheter. För New Waves del är det viktigt att ta ansvar för vår verksamhet i såväl Europa som övriga världen. Vi klargör och visar vår etiska och moraliska ståndpunkt i alla lägen, vilket vi också är fullt övertygade om borgar för långsiktig utveckling och goda affärer. Vår uppförandekod, Code of Conduct, appliceras på alla fabriker som är inblandade i produktionen av New Wave-koncernens produkter. Samtidigt som vi är medvetna om de olika legala och kulturella förhållanden som fabriker verkar i runtom i

världen, så visar denna uppförandekod baskraven som alla fabriker måste uppfylla för att få göra affärer med New Wave.

Code of Conduct är ett avtal som New Waves leverantörer ska ingå och förbinda sig att följa och som bl a föreskriver att leverantören ska följa lagkrav samt ge New Wave full tillgång till fabriker och data för kontroller avseende leverantörens efterlevnad av reglerna. Code of Conduct innehåller vidare punkter som gäller icke-diskriminering, förbud mot barnarbete, löner och arbetstider, arbetsförhållanden och frihet att organisera sig fackligt.

Vi på Projob ingår i tillväxtkoncernen New Wave Group och följer med glädje de riktlinjer som gäller för etik och miljö. Koncernen bevakar mycket noga hur leverantörerna

behandlar sina anställda samt frågor som rör miljön.

Page 9: ProJob 2011

9

Vi joBBar för dem som joBBar för oss! miljöProduktion och transporter har stor miljöpåverkan. Förutom Segers fabrik i Sverige och Toppoints fabrik i Holland har New Wave ingen egen tillverkning. New Wave eftersträvar ett nära samarbete med sina leverantörer vad gäller miljöhänsyn och i ovan nämnda Code of Conduct finns krav på att leverantörerna ska följa de kemikalierestriktioner som Sveriges Textilimportörers kemikalieguide ger ut. Leverantörerna ska vidare tillse att deras underleverantörer anstränger sig för att minska förbrukningen av jungfruligt råmaterial, utsläpp av ”icke naturligt” material, avfall, luftutsläpp, energiförbrukning och förbrukning av färskvatten.

Förutom i Sverige har New Wave etablerade inköpskontor i Kina, Bangladesh och Vietnam. På inköpskontoren finns anställda som följer produktionen och ser till att leverantörerna lever upp till New Waves kvalitets- och miljökrav. New Wave skickar också stickprover från tillverkningen till oberoende testinstitut, t.ex. IFP Research och SGS, som testar produkterna för att kontrollera om otillåtna medel ingår

New Wave arbetar kontinuerligt med miljöförbättringar i den ordinarie produktionen. Koncernen har sedan tidigare avvecklat merparten av klorblekningen till förmån för blekning med hjälp av väteperoxid. New Wave lägger ned stora resurser på att försäkra sig om att cancerogena AZO-färgämnen inte används. Leverantörer har också förmåtts att använda mekanisk förkrympning istället för kemisk formstabilisering för att undvika rester av formaldehyd, vilka kan vara allergiframkallande.

New Wave samlastar så mycket som möjligt mellan de olika företagen inom koncernen från Fjärran Östern. New Wave undersöker för närvarande möjligheten att transportera via järnväg i stället för lastbil i Bangladesh. New Wave utnyttjar flyg marginellt och endast i nödfall.

arBetsförhållaNdeNFör New Wave inkluderar miljö även i allra högsta grad arbetsmiljö och hur man behandlar anställda i leverantörers

produktionsanläggningar. New Waves personal utför löpande kontroller för att bl a säkerställa att inga produkter produceras av barnarbetare. New Waves leverantörer har tecknat avtal där man intygar att barn, i enlighet med Förenta Nationernas barnkonvention1, ej arbetar i produktionen

Inköparna och koncernens inköpskontor kontrollerar aktivt arbetsmiljön på de fabriker som New Wave använder sig av. I flera fall har koncernen bidragit med olika slags skyddsutrustning till fabriker i utvecklingsländer. Trots att New Wave har omfattande kontroller är det svårt att garantera att inget barnarbete förekommer och att arbetsmiljön alltid är god. Vid oanmälda besök hos leverantörer har New Wave även använt läkare för att fastställa åldern och säkerställa så att inga minderåriga arbetar i produktionen.

etikNew Wave vill aktivt delta i att bygga ett bättre samhälle för dem som arbetar i de produktionsanläggningar där koncernens kollektioner framställs. Detta har bl a tagit sig uttryck i finansieringen av The New Wave School, en utbildningssatsning som omfattar över 250 barn i Jue Xi i södra Kina. Ett annat exempel är att New Wave i Finland har ett samarbete med Unicef, som innebär att en viss del av försäljningsintäkterna från ett antal produkter går till organisationen.

öko-tex staNdard 100De flesta av Projobs produkter är också certifierade enligt Öko-Tex standarden. Detta innebär att hänsyn till miljön tas under tillverkningsprocessen samt att plaggen inte innehåller några hälsofarliga ämnen. Mer om Öko-Tex kan ni hitta på www.oeko-tex.com

1 Förenta Nationernas Konvention om barnens rättigheter, paragraf 32:1: ”Medlemsstaterna erkänner barnets rätt att vara skyddat från ekonomisk exploatering och från något utförande av arbete som kan vara riskfyllt eller inkräkta på barnets utbildning, eller vara skadligt för barnets hälsa eller psykiska, mentala, själsliga, moraliska eller sociala utveckling”.

Sedan oktober 2008 är New Wave Group medlemmar i Clean Shipping Project, ett västsvenskt projekt som jobbar för en hälso- och miljöanpassad utveckling av sjöfarten. Projektet fungerar som så att medlemmarna i projektet begär in miljöinformation om deras skepp baserat på 20 olika miljöfaktorer från rederierna. Informationen samlas i ett miljöindex, Clean Shipping Index, där hela rederier kan miljöbedömas. Informationen kan sedan användas vid upphandlingar för att sätta press på rederierna att miljöanpassa sina skepp. Det är fritt fram även för icke medlemmar och intressenter utanför Sverige att använda sig av indexet. Ett mål på sikt är att även internationella transportköpare ska börja ställa gemensamma krav på sjötransporten.

Inom New Wave Group arbetar vi redan i dagsläget med att kontinuerligt kontrollera våra fabriker och produkter för att garantera att de uppfyller de ställda miljö- och hälsokraven. Vi använder oss av så lite flygtransport som möjligt och konsoliderar i hög grad våra sjötransporter för att minimera spill i våra containers. Att vara medlemmar i Clean Shipping Project är ett naturligt steg vidare; nu kan vi vara med och aktivt påverka arbetet för en renare sjötransport. Clean Shipping Project är uppbyggt på ett sätt som ligger i linje med New Wave Groups sätt att tänka och arbeta. Projektet är ”hands on” och lägger mer tid på handling än på byråkrati.

New waVe group medlemmar i cleaN shippiNg project

Page 10: ProJob 2011

Bygg och aNläggNiNg

Page 11: ProJob 2011
Page 12: ProJob 2011

12

Bygg och aNläggNiNg

ProJobs kläder för bygg och anläggning är utvecklade för att stå emot de tuffaste av påfrestningar, liksom för att tillfredsställa det mest kritiska ögat. De är tuffa, både då det gäller utseende och funktion. I ProJobs kläder ska du alltid känna dig säker. Ditt arbete ska obehindrat kunna flyta

på. ProJobs bygg- och anläggningskläder är anpassade för Inbags. Kombinera fram din egen uppsättning av arbetskläder, bälten och väskor för tryggare, effektivare och smidigare arbetsdagar. I denna kategori finns även kläder för tyngre industri.

Page 13: ProJob 2011

13

WORKWEAR WITH ATTITUDE

4408 JACKA OCH 5513 MidJebyxA

Pro Generation är namnet på vår kollektion med lite modernare utseende och snitt. Lite yngre, lite tuffare och med mer attityd, men utan att tumma på ergonomi, funktion eller kvalitet.

Invändig mudd med tumgrepp

Rymliga utanpåfickor som är helfodrade med Cordura® och undanstoppningsbara

Reglerbar krage

Vattentät YKK-dragkedja

Cordura®-förstärkt över höfterna och utan sid-sömmar för att minimera slitage och skav

Invändig och utvändig telefonficka

Cordura®-förstärkta benslut

Invändiga knäskyddsfickor som är reglerbara i höjdled för bästa komfort

Page 14: ProJob 2011

14

WORKWEAR WITH ATTITUDE

7798

7798

7798

5409 JACKA

Dragkedja upp i kragen. Slå fram med dolda tryckknappar.

Två bröstfickor, en vertikal och en horisontal med blixtlås.

Två djupa sidfickor. Stora innerfickor, en med plats för ritningar

och en mindre med blixtlås. Reglerbart ärmslut. Cordura®-

förstärkningar på armbågar och höfter.

Material: 70% polyamid, 30% bomull 260g/m2

Förstärkningar :100% polyamid, Cordura®

Färg: Grå-98, brun-77

Storlek: XS-XXXL

4409 fOdrAd JACKA

Fleecefodrad jacka med avtagbara ärmar. Stora utanpåliggande

bröstfickor, varav en med snedställt blixtlås och mobilficka på insidan.

Ärmficka för mobil och pennor. Två djupa sidfickor. Innerfickor med

plats för plånbok och block. Fleece på insidan av kragen. Dold mudd

i ärmslut. Mörka reflexpasspoaler i ok. Fodret är öppningsbart för

att underlätta tryck och brodyr.

Material: 70% polyamid, 30% bomull 260g/m2

Färg: grå-98, brun-77

Storlek: XS-XXXL

4408 fOdrAd JACKA

Vattentät jacka med quiltat foder. Vattentätt blixtlås upp i kragen.

Två bröstfickor; en horisontal med blixtlås och en dold D-ring

för ID kort, samt en svängd med vattentätt blixtlås och en dold

telefonficka. Djupa sidfickor fodrade med fleece. En stor innerficka

med blixtlås och plats för ritningar, samt en mindre. Mudd med

tumgrepp. Cordura®-förstärkningar på axlar, bröst, rygg och höfter.

Reglerbar krage och midja. Reflexpasspoal fram och bak.

Material: 70% polyamid, 30% bomull 260g/m2

Förstärkningar : 100% polyamid, Cordura®

Färg: grå-98, brun-77

Storlek: XS-XXXL

Mudd med tumgrepp

Page 15: ProJob 2011
Page 16: ProJob 2011

16

WORKWEAR WITH ATTITUDE

7798

98 77

77

98

5518 SHOrTS

Två hängande undanstoppningsbara spikfickor; en med extra fickor

och en med verktygshällor. Spikfickorna är förstärkta med 100%

Cordura®. Lårfickor med telefonficka, pennficka och verktygsficka.

Två reglerbara hammarhankar. Två D-ringar. Tumstocksficka med

verktygsficka och knivknapp. Fickor på låren i Cordura®. Bakfickor

med övervidd. Ficklock på vänster bakficka. Bakfickor och benfickor

har hällor för Inbags.

Material: 70% polyamid, 30% bomull 260g/m2

Förstärkningar : 100% polyamid, Cordura®

Färg: grå-98, brun-77

Storlek: C44-C62

5513 MidJebyxA

Två hängande undanstoppningsbara spikfickor, en med extra fickor

och en med verktygshällor. Spikfickorna förstärkta med 100%

Cordura®. Benfickor med telefonficka, pennficka och verktygsficka.

Två reglerbara hammarhankar. Två D-ringar. Tumstocksficka med

verktygsficka och knivknapp. Knäfickor i Cordura®, öppning inifrån

och reglerbar höjd av knäskydden. Förböjda knän. Förstärkt längst

ner på benen med Cordura®. Bakfickor med övervidd. Ficklock på

vänster bakficka. Bakfickor och benfickor har hällor för inbags.

Material: 70% polyamid,30% bomull 260g/m2

Förstärkningar :100% polyamid, Cordura®

Färg: Grå-98, brun-77

Storlek: C44-C62, D84-D120, C146-C156

5514 PirATbyxA

Två hängande undanstoppningsbara spikfickor; en med extra fickor

och en med verktygshällor. Spikfickorna är förstärkta med 100%

Cordura®. Benfickor med telefonficka, pennficka och verktygsficka.

Två reglerbara hammarhankar. Två D-ringar. Tumstocksficka med

verktygsficka och knivknapp. Knäfickor i Cordura® som öppnas

inifrån och reglerbar höjd av knäskydden. Förböjda knän. Bakfickor

med övervidd. Ficklock på vänster bakficka. Bakfickor och benfickor

har hällor för Inbags.

Material: 70% polyamid, 30% bomull 260g/m2

Förstärkningar : 100% polyamid, Cordura®

Färg: grå-98, brun-77

Storlek: C44-C62

Page 17: ProJob 2011

17

WORKWEAR WITH ATTITUDE

98

98

99

77

New!

New!

5521 MidJebyxA

Två hängande undanstoppningsbara spikfickor, en med extra fickor

och en med verktygshällor. Spikfickorna förstärkta med 100%

Cordura®. Benfickor med telefonficka, pennficka och verktygsficka.

Två reglerbara hammarhankar. Två D-ringar. Tumstocksficka med

verktygsficka och knivknapp. Knäfickor i Cordura®, öppning inifrån

och reglerbar höjd av knäskydden. Förböjda knän. Förstärkt längst

ner på benen med Cordura®. Bakfickor med övervidd. Ficklock på

vänster bakficka. Bakfickor och benfickor har hällor för inbags. Fäste

för id-kortshållare.

Material: 100 % bomull 375g/m2

Förstärkningar :100 % polyamid, Cordura®

Färg: Grå-98, Svart-99

Storlek: C44-C62, D84-D120, C146-C156

5519 MidJebyxA

Midjebyxa utan frontveck. Sidfickor fram, säkerhetsficka med blixtlås

på höger sida. Ben fickor med telefonficka, pennficka och verktygsficka.

Två reglerbara hammarhankar. Två D-ringar. Tumstocksficka med

verktygsficka och knivknapp. Knäfickor i Cordura®, öppning inifrån

och reglerbar höjd av knäskydden. Förstärkt längst ner på benen

med Cordura®. Bakfickor med övervidd. Ficklock på vänster bakficka.

Bakfickor och benfickor har hällor för inbags.

Material: 70 % polyamid, 30 % bomull, Cordura®

Förstärkningar :100% polyamid, Cordura®

Färg: Grå-98, brun-77

Storlek: C44-C62, D84-D120, C146-C156

Page 18: ProJob 2011

18

7783

7799

99

WORKWEAR WITH ATTITUDE

2116 HOOd JACKA

Hood med blixtlås. Softshell-förstärkningar i sidan. Sidfickor med

blixtlås.

Material: 55% polyester, 45% bomull 260g/m2

Förstärkningar : 100% polyester

Färg: svart-99, brun-77

Storlek: XS-XXXL

3099 fUNKTiONS T-SHirT

Tryckt, tvåfärgad funktions-t-shirt i polyesterpiké. Lättviktig

materialkonstruktion som transporterar bort fukt från huden, vilket

gör att du håller dig torr och komfortabel vid hård ansträngning. Lös

passform. Stryk- och krympfri.

Material: 100 % polyester

Färg: Stone-83, brun-77

Storlek: XS-XXXL

2117 Pile HOOd JACKA

Pälsfodrad Hood. Helt YKK blixtlås fram för ökad komfort. Stora

framfickor, samt Pro Generation-tryck bak och på vänster ärm.

Material: 85% polyester,15% bomull 620g/m2

Förstärkningar : 100% polyamid

Färg: svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 19: ProJob 2011

19

77

78

99

83

WORKWEAR WITH ATTITUDE

3005 fUNKTiONSPiKÉ

Funktionspikè med blixtlås. Lättviktig konstruktion i materialet som

transporterar bort fukten från huden, vilket gör att du håller dig

torr och komfortabel vid hård ansträngning. Lös passform. Stryk-

och krympfri.

Material: 100 % polyester

Färg: Stone-83, brun-77

Storlek: XS-XXXL

9019 PrO GeNerATiON KePS

Keps i tvättad bomullstwill.

Material: 100 % bomull

Färg: Svart-99

Storlek: ONE SIZE

9010 MöSSA PrO GeNerATiON

Grovstickad ullmössa med infällbara öronvärmare.

Material: 50% Lammull, 47% akryl, 3% spandex

Färg: Brun-78

Storlek: ONE SIZE

Page 20: ProJob 2011

20

5699

83

56

99

Bygg och aNläggNiNg

5501 MidJebyxA

Två hängande spikfickor, som kan stoppas i sidfickorna, en med extra

fickor och en med verktygshällor. Spikfickorna är förstärkta med

100 % Cordura®. Benfickor med telefonficka, pennficka och

verktygsficka. Två reglerbara hammarhankar. Två D-ringar.

Tumstocksficka med verktygsficka och knivknapp. Knäskyddsfickor

i Cordura®, öppning inifrån och reglerbar höjd av knäskydden.

Förböjda knän. Förstärkt längst ner på baksidan av benen med

Cordura®. Bakfickor med övervidd. Bakfickor och benfickor har

hällor för Inbags.

Material: 100 % bomull 375 g/m2

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-blå-56, stone-83, svart-99

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

5515 vATTeNTäT MidJebyxA

Vind- och vattentät byxa som andas. Tejpade sömmar. Två hängande

undanstoppningsbara spikfickor, en med extra fickor och en med

verktygshällor. Spikfickorna förstärkta med 100% Cordura®.

Benfickor med telefonficka, pennficka och verktygsficka. Två

reglerbara hammarhankar. Två D-ringar. Tumstocksficka med

verktygsficka och knivknapp. Knäfickor i Cordura®, öppning inifrån

och reglerbar höjd av knäskydden. Förböjda knän. Förstärkt längst

ner på benen med Cordura®. Bakfickor med övervidd. Bakfickor

och benfickor har hällor för inbags.

Material: 100% bomull med membran och borstad polyester på

insidan, 420g/m2.

Förstärkningar :100% polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-blå-56, svart-99

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

100% Bomullstwill

Borstad polyester för bästa komfort

Page 21: ProJob 2011

21

56

99

9956

Bygg och aNläggNiNg

5404 fOdrAd JACKA

Jacka med piléfoder och blixtlås som går ända upp i kragen. Slå fram,

med tryckknappar. Två bröstfickor med bälg och Cordura®-förstärkta

ficklock. Hällor under bröstfickorna för Inbags. Två djupa sidfickor.

Stora innerfickor, en med plats för ritningar och en mindre med

blixtlås. Ärmficka med plats för mobiltelefon. Reglerbar linning och

manschett med Cordura®-förstärkningar. Fodret är öppningsbart för

att underlätta tryck och brodyr. Invändigt blixtlås.

Material: 100% bomull 375 g/m2

Förstärkningar : 100% polyamid, Cordura®

Foder: 100% polyesterpilé,

Färg: ProJob-blå-56, svart-99

Storlek: XS-XXXL

5407 JACKA

Dragkedja ända upp i kragen. Slå med tryckknappar fram. Två

bröstfickor med bälg och Cordura®-förstärkta ficklock. Hällor under

bröstfickorna för Inbags. Två djupa sidfickor. Stora innerfickor, en med

plats för dokument och en mindre med blixtlås. Reglerbar linning

och manschett med Cordura®-förstärkningar.

Material: 100 % bomull 375 g/m2

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-blå-56, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 22: ProJob 2011

22

56 99

56 99

5699

Bygg och aNläggNiNg

5701 väST

Bälte med reglerbart spänne som gör att västen sitter på plats vilket

ger mindre belastning. Tvåvägsdragkedja fram. Två D-ringar. Breda

axelband som regleras steglöst med kardborrelås. Två löst hängande

bröstfickor med pennfack och verktygsfack, som kan knäppas fast.

Dolda innerfickor för handskar eller dokument. Knapp och hälla för

kniv på vardera sida. Fyra löst hängande spikfickor. Spikfickorna fram

har extra fickor, varav en med verktygshällor. Spikfickor förstärkta

med 100 % Cordura®. Två reglerbara hammarhankar.

Material: 100 % bomull 375 g/m2

Rygg: 100 % polyesterstretch

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-blå-56, svart-99

Storlek: XS-XXXL

5517 PirATbyxOr

Två hängande undanstoppningsbara spikfickor; en med extra

fickor och en med verktygshällor. Spikfickor förstärkta med 100 %

Cordura®. Knäskyddsfickor, benficka med telefonficka, pennficka

och verktygsficka. Tumstocksficka med verktygsficka och knivknapp.

Två D-ringar och reglerbara hammarhankar. Bakfickor med

övervidd. Benfickor och bakfickor har hällor för Inbags.

Material: 100% bomull 375 g/m2

Förstärkningar : 100% polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-blå-56, svart-99

Storlek: C44–C62

5502 SHOrTS

Två hängande, undanstoppningsbara spikfickor, en med extra

fickor och en med verktygshällor. Spikfickor förstärkta med 100 %

Cordura®. Benficka med telefonficka, pennficka och verktygsficka.

Tumstocksficka med verktygsficka och knivknapp. Två D-ringar och

reglerbara hammarhankar. Bakfickor med övervidd. Benfickor bak

har hällor för Inbags.

Material: 100 % bomull 375 g/m2

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-blå-56, svart-99

Storlek: C44–C62

Page 23: ProJob 2011

2356

56

5604 väSTbyxA

Breda axelband som regleras steglöst med kardborrelås. Elastiskt

material i rygg. Två löst hängande bröstfickor med pennfack och

verktygsfack, som kan knäppas fast. Dolda bröstfickor för handskar

eller dokument. Knapp och hälla för kniv på vardera sida. Fyra hängande

spikfickor, varav två undanstoppningsbara. Spikfickorna fram har extra

fickor varav en med verktygshällor. Spikfickor förstärkta med 100

% Cordura®. Två reglerbara hammarhankar. Två D-ringar. Benficka

med telefonficka, pennficka och verktygsficka. Tumstocksficka med

verktygsficka, knivknapp och förstärkningar. Bakfickor med övervidd.

Knäskyddsfickor i Cordura®, öppning inifrån och reglerbar höjd av

knäskydd. Förböjda knän. Förstärkt längst ner på baksidan av benen

med Cordura®. Benfickor anpassade för Inbags.

Material: 100 % bomull 375 g/m2

Rygg: 100 % polyesterstretch.

Förstärkingar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-blå-56

Storlek: C44–C62, D96–D120 och C146–C156

5601 HäNGSelbyxA

Reglerbara hängslen. Komfortabelt stretchmaterial i ryggen. Två

löst hängande bröstfickor med pennfack och verktygsfack, som kan

knäppas fast. Dolda bröstfickor för handskar eller dokument. Knapp

och hälla för kniv på vardera sida. Två hängande undanstoppningsbara

spikfickor, en med extra ficka och en med verktygshällor. Spikfickorna

är förstärkta med 100 % Cordura®. Två reglerbara hammarhankar.

Två D-ringar. Benfickor med telefonficka, pennficka och verktygsficka.

Tumstocksficka med verktygsficka och knivknapp. Bakfickor med

övervidd och förstärkningar. Knäskyddsfickor i Cordura®, öppning

inifrån och reglerbar höjd av knäskydden. Förstärkt längst ner på

baksidan av benen med Cordura®. Förböjda knän. Bakfickor och

benfickor anpassade för Inbags.

Material: 100 % bomull 375 g/m2 Rygg: 100 % polyesterstretch

Förstärkingar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-blå-56

Storlek: C44–C62, D96–D120 och C146–C156

Page 24: ProJob 2011

24

56 99

56 99

Bygg och aNläggNiNg

5607 OverAll

Dolt blixtlås upp i kragen. Reglerbart ärmslut. Säkerhetsficka på

höger sida. Ben med telefonficka, pennficka och verktygsficka. Två

D-ringar. Cordura®-förstärkt tumstocksficka med verktygsficka och

knivknappar. Knäfickor i Cordura®, öppning inifrån och reglerbar höjd

av knäskydden. Förböjda knän. Förstärkt längst ner på baksidan av

benen med Cordura®.Förstärkta bakfickor med övervidd. Bak, bröst

och benfickor har hällor för inbags. Halsöppningen är reglerbar. Både

blixtlås och dolda tryckknappar för alternativ knäppning.

Material: 100 % bomull 375 g/m2

Förstärkingar : 100 % polyamid Cordura®

Färg: ProJob-blå-56, svart-99

Storlek: C44-C62

5503 MidJebyxA

Två djupa sidfickor med Cordura®-förstärkningar i sidorna. Cordura®-

förstärkningar fram och bak som skyddar mot slitage av lår och bak.

Säljes med två lösa hängfickor. Förhöjd rygg för bättre komfort.

Utanpåliggande bakfickor. Benficka med telefonficka, pennficka och

verktygsficka. En D-ring. Tumstocksficka med verktygsficka, pennficka

och knivknapp. Knäskyddsfickor i Cordura®, öppning inifrån och

reglerbar höjd av knäskydden. Bakfickor och benfickor är anpassade

för Inbags.

Material: 100 % bomull 330 g/m2

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: ProJob blå-56, svart-99

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

Page 25: ProJob 2011

25

99

99

5558

56

Bygg och aNläggNiNg

5512 MidJebyxA

Två hängande, undanstoppningsbara spikfickor; en med extra

fickor och en med verktygshällor. Spikfickorna är förstärkta med

100% Cordura®. Djupa sidfickor med plats för hängfickorna.

Extra förstärkt på lår med dubbelt tyg. Benficka med telefonficka,

pennficka och verktygsficka. Två reglerbara hammarhankar. Två

D-ringar. Tumstocksficka med verktygsficka och knivknapp. Knäfickor

i Cordura® med öppning inifrån och reglerbar höjd av knäskydden.

Förböjda knän. Förstärkt längst ner på baksidan av benen med

Cordura®. Bakfickor med övervidd. Bakfickor och benfickor har

hällor för Inbags.

Material: 65% polyester, 35 % bomull 245 g/m2

Förstärkningar : 100% polyamid, Cordura®

Färg: Royal Blå-55, marin-58, svart-99

Storlek: C44-C62, D84-D120, C146-C156

Liknande byxa i grå färg, finner du på sidan 26.Matchande jacka finns på sid 47.

5516 MidJebyxA

Byxor i kraftig bomullstwill. Sidfickor fram och säkerhetsficka med

blixtlås på höger sida. Två utanpåliggande bakfickor. Två benfickor.

Vänster benficka har lock och mobilficka invändigt. Tumstocksficka

med verktygsficka och knivknapp. D-ring för nycklar, ID-kort etc.

Invändiga knäskyddsfickor. Hällor under bakfickor och

benfickor att fästa Inbags i.

Material: 100% bomull 375 g/m2

Färg: ProJob-blå-56, svart-99

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

Page 26: ProJob 2011

2683

5506 MidJebyxA

Två hängande, undanstoppningsbara spikfickor, med extra ficka,

varav en med verktygshällor. Spikfickorna är förstärkta med 100 %

Cordura®. Djupa sidfickor med plats för hängfickorna. Extra förstärkt

med dubbelt tyg på lår. Benficka med telefonficka, pennficka och

verktygsficka. Knivficka med plats för knivhölster. Två reglerbara

hammarhankar. Två D-ringar. Tumstocksficka med verktygsficka och

knivknapp. Knäskyddsfickor i Cordura®, öppning inifrån och reglerbar

höjd av knäskydden. Förböjda knän. Förstärkt längst ner på baksidan

av benen med Cordura®. Bakfickor med övervidd och förstärkningar.

Bakfickor och benfickor är anpassade för Inbags.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 245 g/m2

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Stone-83

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

Page 27: ProJob 2011

27

83

83

Bygg och aNläggNiNg

5403 JACKA

Dragkedja ända upp i kragen. Slå fram med tryckknappar. Två

bröstfickor med bälg och Cordura®-förstärkta ficklock. Hällor för

Inbags under bröstfickorna. Två djupa sidfickor. Stora innerfickor, en

med plats för dokument och en mindre med blixtlås. Reglerbar

linning och manschett med Cordura®-förstärkningar.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 245 g/m2

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Stone-83

Storlek: XS-XXXL

5703 väST

Bälte med reglerbart spänne som gör att västen sitter på plats

vilket ger mindre belastning på axlar och skuldror. Tvåvägs-

dragkedja fram. Två D-ringar. Breda axelband som regleras steglöst

med kardborrelås. Två löst hängande bröstfickor med pennfack

och verktygsfack, som kan knäppas fast. Dolda innerfickor för

handskar eller dokument. Knapp och hälla för kniv på vardera

sida. Fyra löst hängande spikfickor. Spikfickorna fram har extra

fickor, varav en med verktygshällor. Spikfickor förstärkta med

100 % Cordura®. Två reglerbara hammarhankar.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 245 g/m2

Rygg: 100 % polyesterstretch

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Stone-83

Storlek: XS-XXXL

Page 28: ProJob 2011

2883

83

Bygg och aNläggNiNg

5606 väSTbyxA

Breda axelband som regleras steglöst med kardborrelås. Elastiskt

material i ryggen. Extra förstärkt med dubbelt tyg på lår. Två löst

hängande bröstfickor med pennfack och verktygsfack, som kan

knäppas fast. Dolda innerfickor för handskar eller dokument. Knapp

och hälla för kniv på vardera sida. Fyra Cordura®-förstärkta spikfickor

varav två undanstoppningsbara. Spikfickorna fram har extra fickor

varav en med verktygshällor. Spikfickor är förstärkta med 100 %

Cordura®. Två reglerbara hammarhankar. Två D-ringar. Knivficka

med plats för knivhölster. Benficka med telefonficka, pennficka

och verktygsficka. Tumstocksficka med knivknapp. Knäskyddsfickor

i Cordura®, öppning inifrån och reglerbar höjd av knäskydd. Förböjda

knän. Förstärkt längst ner på baksidan av benen och på verktygsficka

med Cordura®. Benfickor anpassade för Inbags.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 245 g/m2

Rygg: 100 % polyesterstretch

Förstärkingar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Stone-83

Storlek: C44–C62, D96–D120 och C146–C156

5603 HäNGSelbyxA

Reglerbara hängslen. Komfortabelt material i ryggen. Extra förstärkt

med dubbelt tyg på lår. Två löst hängande bröstfickor med pennfack

och verktygsfack, som kan knäppas fast. Dolda innerfickor för

handskar eller dokument. Knapp och hälla för kniv på vardera sida. Två

hängande undanstoppningsbara spikfickor, med extra fickor, varav en

med verktygshällor. Spikfickorna förstärkta med 100 % Cordura®.

Två reglerbara hammarhankar. Två D-ringar. Knivficka med plats för

knivhölster. Benficka med telefonficka, pennficka och verktygsficka.

Tumstocksficka med verktygsficka och knivknapp. Bakfickor med

övervidd och förstärkningar. Knäskyddsfickor i Cordura®, öppning

inifrån och reglerbar höjd av knäskydden. Förböjda knän. Förstärkt

längst ner på baksidan av benen med Cordura®. Bakfickor och

benfickor anpassade för Inbags.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 245 g/m2

Rygg: 100 % polyesterstretch

Förstärkingar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Stone-83

Storlek: C44–C62, D96–D120 och C146–C156

Page 29: ProJob 2011

29

00

00

Bygg och aNläggNiNg

5509 MidJebyxA

Två djupa sidfickor med Cordura®-förstärkning i sidorna. Förstärkning

i polyester fram på lår och baktill, som skyddar användaren mot

genomfärgning. Säljes med två lösa hängfickor. En D-ring fram. Benficka

med telefonficka, pennficka och verktygsficka. Tumstocksficka med

verktygsficka, pennficka och knivknapp. Knäskyddsfickor i Cordura®,

öppning inifrån och reglerbar höjd av knäskydden. Förstärkt längst

ner på baksidan av benen med Cordura®. Utanpåliggande bakfickor.

Bakfickor och benfickor är anpassade för Inbags.

Material: 100 % bomull 330 g/m2

Förstärkningar: 100 % polyester/polyamid, knäskydd i Cordura®

Färg: Vit-00

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

5406 JACKA

Dragkedja ända upp i kragen. Slå fram med tryckknappar. Förstärkning

på nedre delen av framstycket och ärmar i polyester som skyddar

användaren mot genomfärgning. Två bröstfickor med bälg och

Cordura®-förstärkta ficklock. Bröstfickorna anpassade för Inbags.

Två djupa sidfickor. Stora innerfickor, en för plats med dokument

och en mindre med blixtlås. Reglerbar linning och manschett med

Cordura®-förstärkningar.

Material: 100 % bomull 330 g/m2

Förstärkningar : 100 % polyester/polyamid, Cordura®

Färg: Vit-00

Storlek: XS-XXXL

Page 30: ProJob 2011

30

00

00

00

Bygg och aNläggNiNg

5504 MidJebyxA

Två hängande, undanstoppningsbara spikfickor, med extra fickor

varav en med verktygshällor. Spikfickorna är förstärkta med 100 %

Cordura®. Djupa sidfickor med plats för hängfickorna. Två D-ringar.

Två reglerbara hammarhankar. Benfickor med telefonficka, pennficka

och verktygsficka. Tumstocksficka med verktygsficka och knivknapp.

Knäskyddsfickor i Cordura®, öppning inifrån och reglerbar höjd

av knäskydden. Förböjda knän. Förstärkt längst ner på baksidan

av benen med Cordura®. Bakfickor med övervidd. Bakfickor och

benfickor har hällor för Inbags.

Material: 100 % bomull 330 g/m2

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Vit-00

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

5702 väST

Bälte med reglerbart spänne som gör att västen sitter på plats vilket

ger mindre belastning på axlar och skuldror. Tvåvägsdragkedja fram.

Hällor runt om. Två D-ringar. Breda axelband som regleras steglöst

med kardborrelås. Två löst hängande bröstfickor med pennfack

och verktygsfack, som kan knäppas fast. Dolda innerfickor för

handskar eller ritningar. Knapp och hälla för kniv på vardera sida.

Fyra löst hängande spikfickor. Spikfickor är förstärkta med 100 %

Cordura®. Två reglerbara hammarhankar.

Material: 100 % bomull 330 g/m2

Rygg: 100 % polyesterstretch

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Vit-00

Storlek: XS-XXXL

5505 SHOrTS

Två hängande, undanstoppningsbara spikfickor med extra fickor

varav en med verktygshällor. Spikfickor förstärkta med 100 %

Cordura®. Benficka med telefonficka, pennficka och verktygsficka.

Tumstocksficka med verktygsficka och knivknapp. Två D-ringar och

reglerbara hammarhankar. Bakfickor med övervidd. Benfickor och

bakfickor anpassade för Inbags.

Material: 100 % bomull 330 g/m2.

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Vit-00

Storlek: C44–C62

Page 31: ProJob 2011

31

00

00

Bygg och aNläggNiNg

5602 HäNGSelbyxA

Reglerbara hängslen. Komfortabelt stretchmaterial i ryggen. Två

löst hängande bröstfickor med pennfack och verktygsfack, som kan

knäppas fast. Dolda innerfickor för handskar eller dokument. Knapp

och hälla för kniv på vardera sida. Fyra hängande spikfickor varav två

undanstoppningsbara. Spikfickorna fram har extra fickor, varav en med

verktygshällor. Spikfickorna är förstärkta med 100 % Cordura®. Två

reglerbara hammarhankar. Två D-ringar. Benfickor med telefonficka,

pennficka och verktygsficka. Tumstocksficka med verktygsficka och

knivknapp. Bakfickor med övervidd. Knäskyddsfickor i Cordura®,

öppning inifrån och reglerbar höjd av knäskydden. Förböjda knän.

Förstärkt längst ner på baksidan av benen med Cordura®. Bakfickor

och benfickor är anpassade för Inbags.

Material: 100 % bomull 330 g/m2

Rygg: 100 % polyesterstretch

Förstärkingar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Vit-00

Storlek: C46–C62, D96–D120 och C146–C156

5605 väSTbyxA

Breda axelband som regleras steglöst med kardborrelås. Elastiskt

material i rygg. Två löst hängande bröstfickor med pennfack och

verktygsfack, som kan knäppas fast. Dolda innerfickor för handskar

eller dokument. Knapp och hälla för kniv på vardera sida. Fyra

hängande spikfickor varav två undanstoppningsbara. Spikfickorna

fram har extra fickor, varav en med verktygshällor. Spikfickor

förstärkta med 100 % Cordura®. Två reglerbara hammarhankar. Två

D-ringar. Benficka med telefonficka, pennficka och verktygsficka.

Tumstocksficka med verktygsficka och knivknapp. Bakfickor med

övervidd. Knäskyddsfickor i Cordura®, öppning inifrån och reglerbar

höjd av knäskydd. Förböjda knän. Förstärkt längst ner på baksidan av

benen med Cordura®. Benfickor anpassade för Inbags.

Material: 100 % bomull 330 g/m2

Rygg: 100 % polyesterstretch

Förstärkingar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Vit-00

Storlek: C44–C62, D96–D120 och C146–C156

Page 32: ProJob 2011
Page 33: ProJob 2011

33

9958

00 589983

Bygg och aNläggNiNg

5402 fOdrAd JACKA

Jacka med piléfoder och blixtlås ända upp i kragen. Slå fram med

tryckknappar. Två bröstfickor med bälg och Cordura®-förstärkta

ficklock. Hällor under bröstfickorna för Inbags. Två djupa sidfickor.

Stora innerfickor, en med plats för ritningar och en mindre med

blixtlås. Ärmficka med plats för mobiltelefon. Reglerbar linning och

manschett med Cordura®-förstärkningar. Invändig mudd i ärmslut.

Fodret är öppningsbart för att underlätta tryck och brodyr. In-

vändigt blixtlås.

Material: 82 % polyester, 18 % bomull. Cobratwill.

Förstärkningar : 100% polyamid, Cordura®

Foder: 100% polyesterpilé

Färg: Marin-58, svart-99

Storlek: XS-XXXL

4401 PilOTJACKA

Stora utanpåliggande bröstfickor varav en med snedställt blixtlås,

med mobilficka på insidan. Ärmficka för mobil och pennor. Två

djupa sidfickor. Innerfickor med plats för plånbok och block.

Piléfodrad, kviltat foder i ärm. Pilé på insidan av kragen. Mudd i ärm

och midja. Mörka reflexpasspoaler i ok. Fodret är öppningsbart för

att underlätta tryck och brodyr.

Material: 55 % polyester 45 % bomull

Foder: 100 % polyester

Färg: Marin-58, stone-83, svart-99, vit-00.

Storlek: XS-XXXL

Page 34: ProJob 2011

34

34 83 99

34 58 9994

58

Bygg och aNläggNiNg

5210 SKJOrTA

Funktionell skjorta utan sidsömmar vilket förhindrar skav och

irritation. Skjortorna är specialkonstruerade för bästa möjliga

rörelse i ärmarna. Praktiska bröstfickor med lock som har plats för

Inbags. Dolda vertikala bröstfickor med blixtlås, som kan fungera

som säkerhetsfickor. Knäppning med tryckknappar. Motveck i rygg

för rörelsefrihet.

Material: 100 % bomull 210 g/m2

Färg: Röd-34, marin-58, stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

5205 SKJOrTA

Kortärmad funktionell skjorta utan sidsömmar, vilket förhindrar

skav och irritation. Skjortan är specialkonstruerad för bästa möjliga

rörelse i ärmarna. Praktiska bröstfickor med lock som har plats för

Inbags. Dolda vertikala bröstfickor med blixtlås, som kan fungera

som säkerhetsfickor. Knäppning med tryckknappar. Motveck i rygg

för rörelsefrihet.

Material: 100 % bomull 210 g/m2

Färg: Röd-34, marin-58, grafit-94, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 35: ProJob 2011
Page 36: ProJob 2011

traNsport och serVice

Page 37: ProJob 2011
Page 38: ProJob 2011

38

traNsport och serVice

ProJob satsar stora resurser på transport och service. Det är viktigt att klä sig rätt för varje tillfälle. Många kör last- eller budbil i vanliga byxor. Bristen på flexibilitet i sådana kan både irritera och slita. ProJob har utvecklat följsamma byxor med slitskydd, stretchmaterial och ett representativt utseende. Dessa byxor passar både för lastning, körning

och mötet med mottagaren. ProJobs verkstadskläder är också de anpassade för verkligheten. De står emot smuts, tvätt och slitage i mängder. Färgskalan är vald för att fläckar ska synas så lite som möjligt. Använd ProJobs Inbags för smidigare arbete. Väskorna och bältena fäster enkelt på transport- och servicekläderna.

Page 39: ProJob 2011

39

traNsport och serVice

4302 fleeCeJACKA AdvANCed OCH 4501 MidJebyxA

Trelagersfleece, vind och vattentät

Benficka med hälla. Mobilficka invändigt

Cordura®-förstärkningar i nederkant av ben

Slitstarkt material i bomull/polyester med smuts- och oljeavvisande egenskaper

Tumgrepp vid ärmslut

Reflexpasspoaler

Stor, rymlig bröstficka med plats för telefon, pennor och dokument

Alla förstärkningar är i Cordura®

Page 40: ProJob 2011

4096

9682

traNsport och serVice

4505 MidJebyxA

Midjebyxa med två frontveck fram. Resår i sidan för bästa komfort.

Säkerhetsficka med blixtlås på höger sida. Förhöjd i ryggen. Två

utanpåliggande bakfickor. Benficka med bälg och lock, med mobilficka

invändigt. Tumstocksficka. Invändiga knäskyddsfickor. Hällor under

bakfickor och benfickor att fästa Inbags i.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 245 g/m2

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Mörkgrå-96

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

4504 MidJebyxA

Midjebyxa flat front. Sidfickor fram, säkerhetsficka med blixtlås på

höger sida. Två utanpåliggande bakfickor. Två benfickor, på höger

sida med plats för mobiltelefon, dokument och pennor och på

vänster sida stor ficka med lock och mobilficka invändigt. Cordura®-

förstärkningar i framkant av sidfickor, tumstocksficka, nedre del av

bak- och benfickor, samt benslut. Invändiga knäskyddsfickor. Bak-

och benfickor anpassade för Inbags. Den grå passar väldigt bra till

jackan 4402 på sidan 47.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 245 g/m2

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Khaki-82, mörkgrå-96

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

Page 41: ProJob 2011

41

9983

825899

traNsport och serVice

4506 MidJebyxA

Midjebyxa flat front med jeanskänsla. Förstärkt med dubbeltyg

över låren. Två djupa frontfickor. D-ring fram. Jeansskärning bak, två

utanpåliggande bakfickor. Två benfickor. Vänster benficka har lock

och mobilficka invändigt. Höger benficka har plats för mobiltelefon,

pennor och tumstock. Cordura®-förstärkningar i framkant av

sidfickor, tumstocksficka, nedre del av bak och benfickor, samt

benslut. Bak- och benfickor anpassade för Inbags.

Material: 60 % bomull, 40 % polyester 320 g/m2

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Stone-83, svart-99

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

2506 MidJebyxA

Midjebyxa utan frontveck. Sidfickor fram, säkerhetsficka med blixtlås

på höger sida. Två utanpåliggande bakfickor. Två benfickor. Vänster

benficka har lock och mobilficka invändigt. Höger benficka har plats

för mobiltelefon, pennor, papper och tumstock. D-ring för nycklar,

ID-kort etc. Invändiga knäskyddsfickor. Hällor under bakfickor och

benfickor att fästa Inbags i.

Material: 100 % bomull 200g/m2

Färg: Marin-58, khaki-82, black-99

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

Page 42: ProJob 2011

4299

8382589955

5883

traNsport och serVice

2501 MidJebyxA

Midjebyxa utan frontveck. Sidfickor fram, säkerhetsficka med blixtlås

på höger sida. Två utanpåliggande bakfickor. Två benfickor. Vänster

benficka har lock och mobilficka invändigt. Höger benficka har plats

för mobiltelefon, pennor, papper och tumstock. D-ring för nycklar,

ID-kort etc. Invändiga knäskyddsfickor. Hällor under bakfickor och

benfickor att fästa Inbags i.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 245 g/m2

Färg: Royalblå-55, marin-58, khaki-82, stone-83, svart-99

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

2500 MidJebyxA dAM

Midjebyxa i stretchtyg utan frontveck. Sidfickor fram och

säkerhetsficka med blixtlås på höger sida. Två utanpåliggande

bakfickor och två benfickor. Vänster benficka har lock och invändig

mobilficka. Höger benficka har plats för mobiltelefon, pennor,

papper och tumstock. D-ring fram. Knäskyddsfickor på insidan.

Hällor under bakfickor och benfickor för fäste av Inbags.

Material: 65% polyester, 35% bomull. Flexistretch, 245 g/m2

Färg: Marin-58, stone-83, svart-99,

Storlek: C34-C50

Matchande jackor i samma material finner du på sida 47 (4402)

Över 400 000 sålda

Page 43: ProJob 2011

43

83

83

82

82

99

99

58

58

traNsport och serVice

2502 MidJebyxA ZiP Off

Midjebyxa utan frontveck och med avtagbara ben. Sidfickor fram,

säkerhetsficka med blixtlås på höger sida. Två utanpåliggande

bakfickor. Två benfickor. Vänster benficka har lock och mobilficka

invändigt. Höger benficka har plats för mobiltelefon, pennor, papper

och tumstock. D-ring fram. Hällor under bakfickor och benfickor

att fästa Inbags i.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 245 g/m2

Färg: Khaki-82, marin-58, stone-83, svart-99

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

2505 SHOrTS

Shorts utan frontveck. Sidfickor fram, säkerhetsficka med blixtlås

på höger sida. Två utanpåliggande bakfickor. Två benfickor. Vänster

benficka har lock och mobilficka invändigt. Höger benficka har plats

för mobiltelefon, pennor, papper och tumstock. D-ring fram. Hällor

under bakfickor och benfickor att fästa Inbags i.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 245 g/m2

Färg: Khaki-82, svart-99, marin-58, stone-83

Storlek: C44–C62

Page 44: ProJob 2011

44

58

58 99

99

traNsport och serVice

4501 MidJebyxA

Byxa med stretch bak för bästa komfort, inga bakfickor och bred

bältestunnel för att undvika punkttryck vid ryggslut. En byxa som

är anpassad för långa arbetsdagar i sittande arbetsställning. Material

som är smuts- och oljeavvisande. Cordura®-förstärkt över lår, på

benfickor, i framkant av ficka och i benslut. Djupa sidfickor och resår

i midjan. Två benfickor varav vänsterfickan med lock och mobilficka

på insidan. I högerfickan finns plats för pennor, mobiltelefon och

handlingar. Hällor under fickor att fästa Inbags i.

Material: 60 % bomull, 40 % polyester 245 g/m2

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Marin-58, svart-99

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

4502 SHOrTS

Shorts med stretch bak för bästa komfort, inga bakfickor och bred

hälla för att undvika punkttryck vid ryggslut. Ett par shorts som är

anpassade för långa arbetsdagar, i sittande arbetsställning. Material

som är smuts- och oljeavvisande. Cordura®-förstärkt över lår, på

benfickor, i framkant av ficka och nederkant bak på byxa. Djupa

sidfickor, resår och hällor i midjan. Två sidfickor varav en med lock

och mobilficka på insidan, pennfickor och plats för verktyg i höger

sidficka. Hällor under fickor att fästa Inbags i.

Material: 60 % bomull, 40 % polyester 245 g/m2

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Marin-58, svart-99

Storlek: C44–C62

Page 45: ProJob 2011

45

8258 99

99

traNsport och serVice

4508 MidJebyxA

Nanotexbehandlad midjebyxa i ”flat front”. Sidfickor fram och

säkerhetsficka med blixtlås på höger sida. Två utanpåliggande

bakfickor. En benficka på höger sida med en invändig mobilficka.

Hällor under bakfickor för fäste av Inbags.

Material: 100% bomull, Nanotex

Färg: Marin-58, svart-99, khaki-82

Storlek: C44-C62, D84-D120, C146-C156

4511 fOdrAd byxA

Vadderad byxa i Polyamid. Invändiga knäskyddsfickor. Reglerbar resår

i midjan och reflexpiping på benen. Sidfickor fram, säkerhetsficka

med blixtlås på höger sida.Två utanpåliggande bakfickor varav en

med lock. Två benfickor, vänster benficka med lock och invändig

mobilficka. Höger benficka har plats för mobiltelefon, pennor,

papper och tumstock.

Material: Polyamid 100 %

Foder: Polyester 100 %

Färg: Svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 46: ProJob 2011
Page 47: ProJob 2011

47

99

99

58 55

traNsport och serVice

4402 ServiCeJACKA

Hel dragkedja ända upp i kragen. Slå fram med tryckknappar. Två

bröstfickor med bälg, ficklock och hälla anpassad för Inbags. Hällor

för Inbags under bröstfickorna. Två djupa sidfickor med blixtlås. Ärm

som har uppvikbar kant med reflex på baksidan – en flexibel lösning

för extra säkerhet. Stora innerfickor på höger sida, varav en med plats

för ritningar. En mindre innerficka med blixtlås. Reglerbar knäppning

i midja och ärmslut.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 245 g/m2

Färg: Svart-99, marin-58, royalblå-55

Storlek: XS-XXXL

Uppvikbar reflex runt ärm

4301 fleeCeJACKA

Jacka i antipillingbehandlad fleece. Dragkedja upp till krage. Bröstficka

med bälg och lock i förstärkningsmaterial, som sitter extra stadigt

fäst från axeln. Bröstficka med hälla anpassad för Inbags. Slitstarkt

förstärkningsmaterial som skyddar i nedre delen av kropp och

ärmar. Två djupa sidfickor med blixtlås. Dragsko med enhandsgrepp

i nederkant av jackan.

Material: 100 % polyester

Förstärkningar : 100 % polyamid

Färg: Svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 48: ProJob 2011

48

3458 94 99

6634

58 94

8299

traNsport och serVice

5203 SKJOrTA

Skjorta med tryckknappar. Två stora bröstfickor med bälg och

plats för Inbags. Reglerbara manschetter med två tryckknappar.

Ärmkonstruktion för bästa rörelsefrihet. Dubbla ok och två veck

i ryggen.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 190 g/m2

Färg: Röd-34, marin-58, skogsgrön-66, khaki-82, grafit-94, svart-99

Storlek: XS-XXXL

4201 SKJOrTA

Kortärmad skjorta med tryckknappar. Två stora bröstfickor med bälg

och plats för Inbags. Reglerbara manschetter med två tryckknappar.

Ärmkonstruktion för bästa rörelsefrihet. Dubbla ok och två veck i

ryggen.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 190 g/m2

Färg: Röd-34, marin-58, grafit-94, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 49: ProJob 2011

49

96

58

traNsport och serVice

4601 OverAll

Tvåfärgad overall med tvåvägsblixtlås upp till kragen. Maximal

rörlighet i ärm och ryggparti. Två bröstfickor med lock. Djupa

sidfickor fram, säkerhetsficka med blixtlås på höger sida och två

bakfickor. Två benfickor med plats för pennfack och mobiltelefon.

Tumstocksficka. Blixtlås i ben upp till knät. Justerbar resår i rygg och

hällor runt om i midjan för bälte. Hällor under bröstfickor, benfickor

och under bakfickor att fästa Inbags i.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 245 g/m2

Färg: Mörkgrå-96

Storlek: C44–C62 och C146–C156

4602 OverAll

Overall i två färger med tvåvägsblixtlås upp till kragen. Maximal

rörlighet i ärm och ryggparti. Två bröstfickor med lock. Djupa sidfickor

fram, säkerhetsficka med blixtlås på höger sida, två bakfickor och

sidöppningar. Två benfickor med plats för pennfack och mobiltelefon.

Tumstocksficka. Reglerbar midja. Hällor runt om i midjan för bälte.

Hällor för Inbags under bröstfickor och bakfickor.

Material: 65% polyester 35 % bomull

Färg: Marin-58

Storlek: C44-C62

Page 50: ProJob 2011

50

99

9958

83

83

58

traNsport och serVice

4302 fleeCeJACKA AdvANCed

Jacka i funktionsfleece som är vattenavvisande och har andas-

egenskaper. Två bröstfickor, varav en med böjt blixtlås med mobilficka

på insidan. D-ring fram. Cordura®-förstärkningar i krage, frontslå,

sidopaneler, ok och ärmar. Ärmslut med tumgrepp. Två sidfickor med

blixtlås fram. Ok med mörka reflexer. Dragsko med enhandsgrepp

i nederkant av jackan.

Material: 100 % laminerad polyesterfleece

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Marin-58, stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

4303 fleeCeväST AdvANCed

Väst i funktionsfleece som är vattenavvisande och har andas-

egenskaper. Två bröstfickor, varav en med böjt blixtlås med mobilficka

på insidan. D-ring fram. Cordura®-förstärkningar i krage, frontslå,

sidopaneler, ok och ärmar. Två sidfickor med blixtlås fram. Dragsko

med enhandsgrepp i nederkant av västen.

Material: 100 % laminerad polyesterfleece

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Marin-58, stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 51: ProJob 2011

51

99

83 99

traNsport och serVice

4702 väST

Vind- och vattentät väst med andningsegenskaper och tejpade

sömmar, slitstark oxfordnylon. Två stora bröstfickor med lock och

plats för Inbags. Vertikala fickor med blixtlås fram på vardera sida av

bröstfickorna. Fickorna har utrymme för handskar eller dokument.

Blixtlås ända upp i kragen, skyddas av slå med dolda tryckknappar.

Resårkant som skyddar mot vind i ärmöppning. Vindskydd med resår

och tryckknappar på insidan av väst. Dragsko med enhandsgrepp.

Kviltat foder. Mörka reflexpasspoaler i ok. Blixtlås på insidan av

fodret för tryck eller brodyr.

Material: 100 % oxfordnylon

Färg: Svart-99

Storlek: XS-XXXL

4503 överdrAGSbyxA AdvANCed

Överdragsbyxa som har öppning med blixtlås upp till sidfickorna.

Tejpade sömmar. Förstärkningsmaterial över låren. Gylf fram.

Dragsko och resår i midjan. Mörka reflexband bak och fram. Slå

som skyddar blixtlåset i sidan, kardborreförslutning i byxavslut. Två

djupa sidfickor med blixtlås.

Material: 100 % polyamid

Foder: 100 % polyester

Färg: Stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 52: ProJob 2011

52

99

83 99

traNsport och serVice

4404 JACKA

Vind- och vattentät jacka med andningsegenskaper och tejpade

sömmar, i slitstark oxfordnylon. Nät i övre del av foder för god

ventilation. Krage med infälld huva. Två stora bröstfickor med lock

och plats för Inbags. Vertikala fickor med blixtlås fram på vardera sida

av bröstfickorna, med utrymme för handskar eller dokument. Helt

blixtlås ända upp i kragen, skyddas av slå med dolda tryckknappar.

Ärm med uppvikbar reflex – flexibel lösning för extra säkerhet.

Manschett med kardborreförslutning. Dragsko med enhandsgrepp

i sidan. Blixtlås på insidan för tryck eller brodyr.

Material: 100 % oxfordnylon

Färg: Svart-99

Storlek: XS-XXXL

4403 PArKAS

Vind- och vattentät parkas med andningsegenskaper och tejpade

sömmar i slitstark oxfordnylon. Nätfoder i övre del av foder, för

god ventilation. Hög krage. Två stora bröstfickor med lock och plats

för Inbags. Bottenfickor med bälg och ficklock. Helt blixtlås ända

upp i kragen som skyddas av slå med dolda tryckknappar. Rymliga

innerfickor med plats för dokument, två med blixtlås. Ärm med

uppvikbar reflex – flexibel lösning för extra säkerhet. Manschett

med kardborreförslutning. Dragsko med stoppers i sidan. Blixtlås

på insidan av fodret för tryck eller brodyr.

Material: 100 % oxfordnylon

Färg: Stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Uppvikbar reflex runt ärm

Page 53: ProJob 2011

53

99

83 99

traNsport och serVice

4406 fOdrAd JACKA

Vind- och vattentät jacka med andningsegenskaper och tejpade

sömmar, i slitstark dobbynylon. Kviltat vadderat foder. Hög krage

med infälld huva. Två stora bröstfickor med lock och plats för Inbags.

Vertikala fickor med blixtlås fram på vardera sida av bröstfickorna,

med utrymme för handskar eller dokument. Helt blixtlås ända

upp i kragen, skyddas av slå med dolda tryckknappar. Ärm med

uppvikbar reflex – flexibel lösning för extra säkerhet. Manschett med

kardborreförslutning. Dragsko med enhandsgrepp i sidan. Blixtlås på

insidan för tryck eller brodyr.

Material: 100 % dobbynylon

Färg: Svart-99

Storlek: XS-XXXL

4405 fOdrAd PArKAS

Vind- och vattentät parkas med andningsegenskaper och tejpade

sömmar, i slitstark dobbynylon. Kviltat vadderat foder. Hög krage

med infälld huva. Två stora bröstfickor med lock och plats för

Inbags. Bottenfickor med lock och fleecefodrade sidfickor. Rymliga

innerfickor med plats för dokument. varav två med blixtlås. Ärm med

uppvikbar reflex på – flexibel lösning för extra säkerhet. Manschett

med kardborreförslutning. Dragsko med stoppers i midjan. Blixtlås

på insidan för tryck eller brodyr.

Material: 100 % dobbynylon

Färg: Stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 54: ProJob 2011

Varselkläder

Page 55: ProJob 2011
Page 56: ProJob 2011

56

10 17

10 17

New!

New!

Varselkläder

Det finns många regler för hur varselkläder ska vara beskaffade. De måste se ut på ett visst sätt och hålla en kvalitet som gör att utseendet bevaras tvätt efter tvätt. ProJobs varselkläder är utformade efter användarens krav och de bestämmelser som finns. Urvalet är stort och erbjuder flera olika kombinationsmöjligheter, så att du kan klä dig på olika sätt för olika tillfällen. Varselkläderna

Varsel

kan också kombineras med många av våra övriga plagg. ProJob vill utveckla produkter som passar alla på ett företag. Det är därför vi har lagt ner stor möda på att designa varselkläder som dels uppfyller alla krav, men också finns i alla storlekar. Byxorna finns från storlek 44 och de flesta jackor och regnkläder från storlek XS.

Förklaring av klassificeringar på sid.136

6410 vArSelJACKA SOMMAr eN471-KlASS 3

Jacka utan foder med dragkedja upp i kragen. Slå fram med

tryckknappar. Två bröstfickor, den vänstra ergonomiskt formad med

telefonficka på insidan. Den högra med plats för id-kortshållare.

Två djupa sidfickor med blixtlås. Reglerbar nertill med dragsko och

i ärmar med kardborre. Justeringar i rygg för bästa passform. Stor

ficka på högerinsida och mindre ficka på vänster sida med telefon

ficka. Max 50 tvättar i 60 °C.

Material: 68 % polyester, 32% bomull, 275 g/m2

Färg: ProJob-gul-10, orange/grå-17

Storlek: XS-XXXL

6409 fOdrAd vArSelJACKA eN471-KlASS 3

Jacka med quiltat foder med dragkedja upp i kragen. Slå fram med

tryckknappar. Två bröstfickor, den vänstra ergonomiskt formad med

telefonficka på insidan. Den högra med plats för id-kortshållare.

Två djupa sidfickor med blixtlås. Reglerbar nertill med dragsko och

i ärmar med kardborre. Justeringar i rygg för bästa passform. Stor

ficka på högerinsida och mindre ficka på vänster sida med telefon

ficka. Max 50 tvättar i 60 °C.

Material: 68 % polyester, 32% bomull, 275 g/m2

Färg: ProJob-gul-10, orange/grå-17

Storlek: XS-XXXL

Inkommer årsskiftet 2010.

Inkommer våren 2011.

Page 57: ProJob 2011

57

10 17

17

1710

10

Varselkläder

6407 fOdrAd JACKA eN471-KlASS 3

Vadderad jacka med dragkedja upp i kragen. Slå fram med

tryckknappar. Två bröstfickor varav en med hälla för Inbags. Två

djupa sidfickor med blixtlås. Innerficka med blixtlås. Reglerbar linning

och manschett. Max 50 tvättar i 60 °C.

Material: 68% polyester, 32% bomull, 275 g/m2

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

6401 JACKA eN471-KlASS 3

Dragkedja upp i kragen. Slå fram med tryckknappar. Två bröstfickor

varav en med hälla för Inbags. Två djupa sidfickor med blixtlås. Stora

innerfickor varav en med plats för ritningar och en mindre med

blixtlås. Reglerbar linning och manschett. Max 50 tvättar i 60 °C.

Material: 68 % polyester, 32 % bomull, 275 g/m2

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

6302 AdvANCed fleeCe eN471-KlASS 3

Jacka i funktionsfleece som är vattenavvisande och har andasegenskaper.

Två bröstfickor; en med böjt blixtlås med mobilficka på insidan. D-ring

fram. Cordura®-förstärkningar i krage, frontslå, sidopaneler och ok.

Ärmslut med tumgrepp. Två sidfickor med blixtlås fram. Dragsko med

enhandsgrepp i nederkant av jackan.

Material: 100% laminerad polyesterfleece

Förstärkningar : 100% polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

Page 58: ProJob 2011

58

17

10

Varselkläder

6405 JACKA eN471-KlASS 3

En jacka med urtagbart foder. Jackan kan användas på sex olika

sätt. Som vinterjacka, som regnjacka eller som vår-/höstjacka. Det

vändbara fodret kan användas som en klass 3-jacka eller en klass

2-väst. Ytterjackan är vind- och vattentät med andningsförmåga.

Material: 100 % polyester /100% polyamid Cordura®

Foder: 100 % polyester

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

”6 i 1”-jacka med många

kombinations -möjligheter

Page 59: ProJob 2011

59

17

10

Varselkläder

6406 PArKAS eN471-KlASS 3

En längre jacka med urtagbart foder. Jackan kan användas på sex

olika sätt. Som vinterjacka, som regnjacka eller som vår-/höstjacka.

Det vändbara fodret kan användas som en klass 3-jacka eller en klass

2-väst. Ytterjackan är vind- och vattentät med andningsförmåga.

Material: 100 % polyester /100% polyamid Cordura®

Foder: 100 % polyester

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: S-XXXL

”6 i 1”-parkas med många

kombinations -möjligheter

Page 60: ProJob 2011

6010 17

6301 fleeCeJACKA eN471-KlASS 3

Jacka i antipillingbehandlad fleece. Dragkedja upp till krage.

Bröstficka med bälg och lock i förstärkningsmaterial som sitter

extra stadigt fäst från axeln. Finns plats för Inbags i bröstfickan,

hälla under fickan. Två djupa sidfickor och innerficka med blixtlås.

Dragsko i nederkant av jackan. Vind- och vattenavvisande foder.

Material: 100% polyesterfleece

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

Page 61: ProJob 2011

61

10 17

10 17

Varselkläder

6506 MidJebyxA eN471-KlASS 2

Två hängande undanstoppningsbara spikfickor, en med extra fickor

och en med verktygshällor. Spikfickorna förstärkta med 100 %

polyamid. Dubbelt tyg över låren. Benfickor med telefonficka,

pennficka och verktygsficka. Två reglerbara hammarhankar.

Två D-ringar. Tumstocksficka med verktygsficka och knivknapp.

Knäförstärkningar i polyamid, öppning inifrån och reglerbar höjd

av knäskydden. Förböjda knän. Förstärkt längst ner på baksidan

av benen med polyamid. Bakfickor med övervidd. Bakfickor och

benfickor har hällor för Inbags. Max 50 tvättar i 60 °C.

Material: 68 % polyester 32 % bomull, ,275 g/m2

Förstärkningar i 100 % polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

6502 MidJebyxA eN471-KlASS 1

Två hängande undanstoppningsbara spikfickor, en med extra fickor

och en med verktygshällor. Spikfickorna förstärkta med 100 %

polyamid. Benfickor med telefonficka, pennficka och verktygsficka.

Två reglerbara hammarhankar. Två D-ringar. Tumstocksficka med

verktygsficka och knivknapp. Knäförstärkningar i polyamid, öppning

inifrån och reglerbar höjd av knäskydden. Förböjda knän. Förstärkt

längst ner på baksidan av benen med polyamid. Bakfickor med

övervidd. Bakfickor och benfickor har hällor för Inbags. Max 50

tvättar i 60 °C.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull, 245 g/m2

Förstärkningar : 100% polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

Page 62: ProJob 2011

62

10 17

1017

Varselkläder

6501 MidJebyxA eN471-KlASS 2

Midjebyxa ”flat front”. Sidfickor fram, säkerhetsficka med blixtlås

på höger sida. Två benfickor med pennfack, vänster med plats för

mobil. Tumstocksficka. Polyamidförstärkt i framkant av fickor, nedre

del av bakfickor, förstärkt kant på tumstocksficka, pennfickor och

polyamidförstärkt i nedre del av benficka och i nederkant bak

av byxa. Knäskyddsfickor på insidan. Hällor under bakfickor och

benfickor att fästa Inbags i. Max 50 tvättar i 60 °C.

Material: 68 % polyester 32 % bomull, 275 g/m2

Förstärkningar i 100 % polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

6507 MidJebyxA eN471-KlASS 1

Byxa med stretch bak för bästa komfort. Inga bakfickor och bred

hälla för att undvika tryck vid ryggslut. En byxa som är anpassad

för långa arbetsdagar i sittande arbetsställning. Av material som är

smuts- och oljeavvisande. Cordura®-förstärkt över lår, på benfickor,

i framkant av ficka och nederkant bak på byxa. Djupa sidfickor, resår

och hällor i midjan. Två sidfickor varav en med lock och mobilficka

på insidan, pennfickor och plats för verktyg i höger sidficka. Hällor

under fickor för att fästa Inbags. Max 50 tvättar i 60 °C.

Material: 82% polyester, 18 % bomull, 275 g/m2

Förstärkningar : 100% polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: C44-C62, D84-D120, C146-C156

Page 63: ProJob 2011

631710

10 17

Varselkläder

6508 fOdrAd MidJebyxA eN471-KlASS 2

Vadderad midjebyxa med ”flat front”. Sidfickor fram, säkerhetsficka med

blixtlås på höger sida. Två utvändiga bakfickor. Två benfickor med pennfack

och plats för mobilficka. Tumstocksficka. Polyamidförstärkning i framkant

av fickor och nedre del av bakfickor. Förstärkt kant på tumstocksficka,

pennfickor och polyamidförsärkning i nedre del av benficka samt i

nederkant bak. Knäfickor på insidan. Hällor under bakfickor och benfickor

för Inbags. Max 50 tvättar i 60 °C.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull

Förstärkningar : 100% polyamid Cordura®

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: S-XXXL

6509 vATTeNTäT MidJebyxA eN471-KlASS 2

Vattentät 3-lagersbyxa. Två hängande undanstoppningsbara spikfickor; en med

extra fickor och en med verktygshällor. Spikfickorna är förstärkta med 100%

polyamid. Dubbelt tyg över låren. Benfickor med telefonficka, pennficka och

verktygsficka. Två reglerbara hammarhankar. Två D-ringar. Tumstocksficka med

verktygsficka och knivknapp. Knäförstärkningar i polyamid som öppnas inifrån

och reglerbar höjd av knäskydden. Förböjda knän. Polyamidförstärkning längst

ner på baksidan av benen. Bakfickor med övervidd. Bakfickor och benfickor

har hällor för Inbags.

Material: 68% polyester, 32% bomull 420 g/m2

Förstärkningar : 100% polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: C44–C62, D84–D120 och C146–C156

Borstad polyester för bästa komfort

Page 64: ProJob 2011

64

1017

1017

10 17

Varselkläder

6503 SHOrTS eN471-KlASS 2

Två hängande undanstoppningsbara spikfickor, en med extra fickor

och en med verktygshällor. Spikfickorna förstärkta med 100 %

polyamid. Benfickor med telefonficka, pennficka och verktygsficka.

Två reglerbara hammarhankar. Två D-ringar. Tumstocksficka med

verktygsficka och knivknapp. Bakfickor med övervidd. Bakfickor och

benfickor har hällor för Inbags. Max 50 tvättar i 60 °C.

Material: 68 % polyester, 32 % bomull, 275 g/m2

Förstärkningar i 100 % polyamid

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: C44–C62

6510 PirATbyxA eN471-KlASS 2

Piratbyxa med två hängande undanstoppningsbara spikfickor, en med

extra fickor och en med verktygshällor. Spikfickorna är förstärkta med

100% polyamid. Dubbelt tyg över låren. Benfickor med telefonficka,

pennficka och verktygsficka. Två reglerbara hammarhankar.

Två D-ringar. Tumstocksficka med verktygsficka och knivknapp.

Knäförstärkningar i polyamid som öppnas inifrån och reglerbar höjd

av knäskydden. Förböjda knän. Bakfickor med övervidd. Bakfickor

och benfickor har hällor för Inbags. Max 50 tvättar i 60°C.

Material: 68% polyester, 32% bomull 275 g/m2

Förstärkningar : 100% polyamid, Cordura®

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: C44–C62

6002 T-SHirT eN471-KlASS 2

T-shirt med ficka, rund hals, förstärkt ribbad halslinning och

nackband.

Material: 100% polyester, 200 g/m2

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

Page 65: ProJob 2011

65

10 17

10 17

10 17

Varselkläder

6003 fUNKTiONSPiKÉ eN471-KlASS 2

Pikétröja med ficka och kort ärm. Ribbstickad krage och knappslå med

tre knappar. Slits i sidorna. Funktionsmaterial med ”wicking effect”.

Material: 100% polyester, 240 g/m2

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

6005 fUNKTiONSPiKÉ eN471-KlASS 3

Pikétröja med ficka och kort ärm. Ribbstickad krage och knappslå med

tre knappar. Slits i sidorna. Funktionsmaterial med ”wicking effect”.

Material: 100% polyester, 240 g/m2

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: S/M, L/XL, XXL

6004 T-SHirT eN471-KlASS 3

T-shirt med rund hals, förstärkt ribbad halslinning och nackband.

Material: 100% polyester, 200 g/m2

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: S/M, L/XL, XXL

Page 66: ProJob 2011

66

10 17

10 17

New!

New!

Varselkläder

6102 SWeATSHirT eN471-KlASS 3

Ribbstickad sweatshirt med halv dragkedja. Mudd nertill och i

ärmslut

Material: 80 % polyester, 20 % bomull

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

6103 SWeATSHirT eN471-KlASS 3

Ribbstickad sweatshirt med hel dragkedja. Mudd nertill och i

ärmslut

Material: 80 % polyester, 20 % bomull

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

Page 67: ProJob 2011

67

1017

1017

Varselkläder

6101 SWeATSHirT eN471-KlASS 3

Ribbstickad sweatshirt med rund hals. Mudd nertill och i ärmslut.

Material: 80 % polyester, 20 % bomull

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

6704 väST eN471-KlASS 2

Väst som har ett bälte med reglerbart spänne, vilket ger mindre

belastning och gör att plagget sitter på plats. Tvåvägsdragkedja

fram. Två D-ringar. Breda axelband som regleras steglöst med

kardborrelås. Två löst hängande bröstfickor med pennfack och

verktygsfack som kan knäppas fast. Dolda innerfickor för handskar

eller dokument. Knapp och hälla för kniv på vardera sida. Fyra löst

hängande spikfickor. Spikfickorna fram har extra fickor, varav en

med verktygshällor. Spikfickor förstärkta med 100 % Cordura®.

Två reglerbara hammarhankar. Reglerbar vidd i sidorna.

Material: 68% polyester, 32% bomull 275 g/m2

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

Reglerbar vidd i sidorna

Page 68: ProJob 2011

68

10

17

10 17

10 17

New!

New colour!

Varselkläder

9013 vArSelKePS

Keps med förböjd skärm, reglerbart kardborreband bak i reflex.

Material: 46 % polyester 54 % bomull

Färg: ProJob-gul-10, orange -17

Storlek: ONE SIZE

6702 väST eN471-KlASS 3

En storlek. Reglerbar i ryggen. Framfickor. Telefonficka. Dragkedja

i front.

Material: 100 % polyester

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: ONE SIZE

6703 väST eN471-KlASS 2

En enklare klass 2 väst med kardborreknäppning.

Material: 100% polyester

Färg: ProJob-gul 10, orange-17

Storlek: One Size

Page 69: ProJob 2011

69

Page 70: ProJob 2011

70

1017

1017

Varselkläder

AllrOUNd-STäll eN471 –6466 JACKA KlASS 3, 6566 byxA KlASS 2

Vind- och vattentät jacka med god andasförmåga, tejpade sömmar.

Snedställd bröstficka med mobilficka och öppning för headset.

Vattenresistenta blixtlås i bröstficka. Krage med löstagbar, infälld huva.

Två sidfickor. Reglerbar dragsko. Byxa med resår i midja och dragsko,

tejpade sömmar. Två sidofickor, knäförstärkning, öppning med slå och

blixtlås i slutet av vardera byxben. Blixtlås i foder för tryck eller brodyr.

Jacka Klass3

Byxa Klass2

Material: 100% Polyester

Foder: 100% Polyester

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

6404 KOrT reGNJACKA eN471-KlASS 3

80 cm lång. Ståkrage med fleeceinsida. Reglerbart ärmslut. Sydda och

svetsade sömmar. Max 25 tvättar i 40 °C.

Material: Polyuretanbelagd polyamidtrikå 170g/m2

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

Page 71: ProJob 2011

7110 17

10

17

Varselkläder

6504 reGNbyxOr eN471-KlASS 2

Resår i midja samt reglerbar snodd. Reglerbara benslut. Sydda och

svetsade sömmar. Max 25 tvättar i 40 °C.

Material: Polyuretanbelagd polyamidtrikå 170g/m2

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

6403 reGNJACKA eN471-KlASS 3

100 cm lång. Reglerbar huva. Reglerbart ärmslut. Sydda och svetsade

sömmar. Max 25 tvättar i 40 °C.

Material: Polyuretanbelagd polyamidtrikå 170g/m2

Färg: ProJob-gul-10, orange-17

Storlek: XS-XXXL

Page 72: ProJob 2011

kök och restauraNg

Page 73: ProJob 2011
Page 74: ProJob 2011

74

kök och restauraNg

Även när det gäller kollektionen Kök och Restaurang har fokus varit på kvalitet, funktion och design. Samtidigt som vi har de klassiska serierna med produkter i blandvara och bomulls satin, så har vi även gått in för att skapa en helt unik kollektion med tanke på både material och komfort. Denna serie bygger på produkter med material i den absolut senaste teknologin, NANO-TEX (läs mer på sid 7). Detta tillsammans med ventilerande funktionsmaterial på väl valda delar av plagget, skapar framtidens kökskläder. ProJob satsar hårt på ergonomi

och att användaren skall må bättre till vardags, detta är ett stort steg i den riktningen. Designmässigt håller vi oss självklart till det klassiska med mycket vitt och pepita rutigt, men vi vill även erbjuda färgsättningar för de lite djärvare och har därför också gått in på camouflage. Camouflagefärgen är inte enbart gjord för att skapa ett modernt och tufft utseende, användaren skall också kunna använda plagget längre utan att känna sig smutsig på grund av fläckar.

Page 75: ProJob 2011

75

0058 99

0000

0000

kök och restauraNg

7401 KOCKrOCK

Klassisk unisexmodell med löstagbara kulknappar. Levereras med

knappar och knappband.

Material: 65% polyester, 35 % bomull 260 g/m2

Färg: Vit-00, marin-58, svart-99

Storlek: XS-XXXL

kök och restauraNg

7402 KOCKrOCK Herr/ 7403 dAM

Klassisk modell med löstagbara kulknappar. Levereras med knappar

och knappband. Dammodellen något figursydd.

Material: 100% bomull satin 260 g/m2

Färg: Vit-00

Storlek: XS-XXXL

7405 KOCKrOCK Herr/ 7406 dAM

Klassisk modell med löstagbara kulknappar. Nanotexbehandlad

bomull för enklare skötsel. Funktionsmaterial i ryggen med

”wicking effect”. Dammodellen något figursydd. Levereras med

knappar och knappband.

Material: 100% bomull, Nanotex 245 g/m2

Rygg: 100% polyester

Färg: Vit-00

Storlek: XS-XXXL

Page 76: ProJob 2011

76

01

01

kök och restauraNg

7505 MidJebyxA

Kockbyxa utan frontveck. Sidfickor fram, säkerhetsficka med blixtlås

höger sida. Två utanpåliggande bakfickor. Två benfickor, den högra

för palett och pincett. Den vänstra med lock och en invändig

telefonficka. Resår i midjan.

Material: 65% polyester 35 % bomull 260 g/m2

Färg: Pepita-01

Storlek: C44-C62, D84-D120, C146-C156

7504 MidJebyxA dAM

Kockbyxa utan frontveck. Sidfickor fram, säkerhetsficka med blixtlås

höger sida. Två utanpåliggande bakfickor. Två benfickor, den högra

för palett och pincett. Den vänstra med lock och en invändig

telefonficka. Resår i midjan.

Material: 65% polyester 35 % bomull 260 g/m2

Färg: Pepita-01

Storlek: C34-C50

Page 77: ProJob 2011

77

0058 99

00

kök och restauraNg

7501 MidJebyxA

Midjebyxa utan frontveck. Sidfickor fram, säkerhetsficka med blixtlås

på höger sida. Två utanpåliggande bakfickor. En benficka för palett

och pincett.

Material: 65% polyester, 35 % bomull 260 g/m2

Färg: Vit-00, marin-58, svart-99

Storlek: C44-C62, D84-D120, C146-C156

7506 MidJebyxA

Midjebyxa i Nanotexbehandlad bomull. Ventilerat ok och linning i

funktionsmaterial. Två utanpåliggande bakfickor. Två benfickor, den

högra för palett och pincett. Den vänstra med lock och en invändig

telefonficka.

Material: 100% bomull, Nanotex 245 g/m2

Färg: Vit-00

Storlek: C44-C62, D84-D120, C146-C156

Page 78: ProJob 2011

7800

02

kök och restauraNg

7502 MidJebyxA

Midjebyxa med citycamoflagefärgade förstärkningar på

låren. Cordura® förstärkningar i fickbottnar och nertill på

bensluten. Sidfickor fram, säkerhetsficka med blixtlås höger

sida. Två utanpåliggande bakfickor. Två benfickor, den högra

för palett och pincett. Den vänstra med lock och en invändig

telefonficka.

Material: 100% bomull 330 g/m2

Förstärkningar : 65 % polyester, 35 % bomull 260g/m2

100% polyamid, Cordura®

Färg: Vit-00

Storlek: C44-C62, D84-D120, C146-C156

7503 MidJebyxA

Midjebyxa med reglerbar resårlinning. Två utanpåliggande bakfickor.

En benficka på höger sida för palett och pincett

Material: 65% polyester, 35 % bomull 260 g/m2

Färg: City camo-02

Storlek: XS-XXXL

Page 79: ProJob 2011

79

00

98

New!

kök och restauraNg

7814 MidJeförKläde

Klassiskt randigt midjeförkläde med fick på höger sida.

Material: 65 % Polyester, 35 % bomull

Färg: Randigt-98

Storlek: Bredd 100cm, längd 95cm

7812 MidJeförKläde

Redskapsficka på höger sida. Finns i två storlekar.

M Bredd 75cm, längd 85cm

L Bredd 100cm, längd 95cm

Material: 100% bomull satin 260 g/m2

Färg: Vit-00

Storlek: M-L

Page 80: ProJob 2011

80

00

58

99

02 990058

99

kök och restauraNg

3 sizes(only black)

7802 MidJeförKläde

Nanotexbehandlad bomull för enklare skötsel. Redskapsficka på

höger sida. Finns i tre storlekar.

S Bredd 75cm, längd 50cm

M Bredd 75cm, längd 75cm

L Bredd 100cm, längd 95cm

Material: 100% bomull, Nanotex 245 g/m2

Färg: Vit-00, marin-58, svart-99

Storlek: S-L

7807 MidJeförKläde

Ficka på höger sida.

S Bredd 75cm, längd 43cm (endast i svart)

M Bredd 75cm, längd 75cm (endast i svart)

L Bredd 95cm, längd 100cm

Material: 65% polyester, 35 % bomull 260 g/m2

Färg: Vit-00, city camo-02, marin-58, svart-99

Storlek: Bredd 95cm, längd 100cm

3 sizes

7809 ServeriNGSförKläde

Ficka på höger sida. Avsmalnande nedtill för bättre rörelsefrihet.

Material: 100% polyester

Färg: Svart-99

Storlek: Bredd 95cm, längd 90cm

Page 81: ProJob 2011

81

0058 9902

005899

kök och restauraNg

7808 bröSTlAPPSförKläde

Reglerbart nackband. Ficka på höger sida.

Material: 65% polyester, 35 % bomull 260 g/m2

Färg: Vit-00, city camo-02, marin-58, svart-99

Storlek: Bredd 70cm, längd 110cm

7801 bröSTlAPPSförKläde

Nanotexbehandlad bomull för enklare skötsel. Innerficka på

bröstlappen, reglerbart nackband.

Material: 100% bomull, Nanotex 245 g/m2

Färg: Vit-00, marin-58, svart-99

Storlek: Bredd 90cm, längd 110cm

Page 82: ProJob 2011

8200

98

New!

kök och restauraNg

7811 bröSTlAPPSförKläde

Innerficka på bröstlappen. Reglerbart nackband.

Material: 100% bomull satin 260 g/m2

Färg: Vit-00

Storlek: Bredd 90cm, längd 110cm

7813 bröSTlAPPSförKläde

Randigt bröstlappsförkläde i klassisk stil med fick på höger sida och

reglerbart nackband

Material: 65 % Polyester, 35 % bomull

Färg: Randigt-98

Storlek: Bredd 75cm, längd 110cm

Page 83: ProJob 2011

83

00

00 58 99

kök och restauraNg

7804 bröSTlAPPSförKläde

Bröstlappsmodell med reglerbart nackband.

Material: Galon

Färg: Vit-00

Storlek: Bredd 75cm, längd 100cm.

7806 bröSTlAPPSförKläde

Reglerbart nackband. Ficka på höger sida.

Material: Galon

Färg: Vit-00, marin-58, svart-99

Storlek: Bredd 70cm, längd 75cm

Page 84: ProJob 2011

84

00

58

99

02

7902 MöSSA

Material: 65% polyester, 35 % bomull 260 g/m2

Färg: Vit-00, marin-58, svart-99, city camo-02

Storlek: One Size

Page 85: ProJob 2011

85

00

00

58

99

99

00

00

99

kök och restauraNg

7905 redSKAPSHölSTer Material: PVC

Färg: Svart-99

7907 KNAPPbANd Herr/ 7908 dAM

Band att fästa kockrockens kulknappar på. Håller ordning på dina

knappar, säljes i par om två stycken.

Material: 100% bomull.

Färg: Vit-00

Storlek: XS/S, M/XL, XXL/XXXL

7906 KUlKNAPPAr 12-PACK Färg: Vit-00, marin-58, svart-99

7901 KOCKMöSSA

Material: 65% polyester, 35 % bomull 260 g/m2

Färg: Vit-00

Storlek: One Size

Page 86: ProJob 2011

fuNktioNskläder

Page 87: ProJob 2011
Page 88: ProJob 2011

88

ProJobs 3-lagersprincip är utvecklad i samarbete med Craft, ett av världens ledande varumärken på sportkläder. Vid fysiskt arbete av alla slag är det viktigt att hålla sig torr och vältempererad. Med ProJobs funktionskläder känner du dig tillfreds hela arbetsdagen. 3-lagersprincipen ger dig möjlighet att själv reglera din kroppstemperatur genom att du tar av eller på dig plagg när vädret eller intensiteten i arbetet kräver det.

lager 1Kropp och tyg samverkar i det här lagret. Underkläderna släpper igenom fukt och överskottsvärme från huden mot nästa lager.

lager 2Lager 2 utgör länken mellan det innersta och det yttersta lagret. Revolutionerande material gör att svetten transporteras genom tyget och ut från kroppen. Lager 2 har också en isolerande effekt.

lager 3Det skyddande skalet konserverar värme och lämnar vädrets makter utanför. Svetten avdunstar tack vare samarbetet mellan plagget, kroppens rörelser och luften.

polyesterProJobs funktionsunderkläder används närmast kroppen. Materialet består av hudvänlig, icke-allergiframkallande polyester med en unik förmåga att leda bort fukt från kroppen. I kombination med en kroppsnära passform innebär detta att du håller dig torrare och att kroppen får en behagligare arbetstemperatur, vilket är utmärkt för de mest krävande arbeten. Maximal ventilationsförmåga. Flatlocksömmar som inte skaver. God elasticitet, mjukt och följsamt. Låg pilling. Återvinningsbart. Utmärkt för användning året runt. Tvättbart i 60 grader. ÖKO-Tex-certifierat.

ull/polyesterAktiv ull, för användning vid arbete i låga temperaturer. Materialet har kanalstruktur på insidan, vilket gör att det håller på värmen närmast huden. Polyesterfibrerna i materialet, i kombination med kroppsnära passform, leder ut fukt från kroppen och sprider ut den på det översta ull-lagret. Superwashed ull på utsidan ger ett material med hög isoleringsförmåga som ej kliar och som alltid känns torrt och varmt. Flatlocksömmar som inte skaver. God elasticitet, mjukt och följsamt.

micro Micro (lager 2) är ett material som är lättare och smidigare än vanlig fleece, men som ändå behåller en hög isolations- och värmeförmåga. Micro-plaggen har en mjuk, borstad insida och en slät, slitstark, ripstopstrukturerad utsida där fukten avdunstar snabbt. ProJobs Micro är detsamma som Crafts välbeprövade material Shift.

(allrouNd-ställ/öVerdragsByxor)Ett vind- och vattentätt material med hög fukttransports- och andningsförmåga. Lättskött och hållbart. 3 000 mm vattenpelare och 4 000 mvp andningsförmåga.

soft shell By projoBUnikt stretchmaterial för ökad rörlighet och bästa prestation. Vind- och vattenavvisande. Andasfunktion för reglering av överskottsvärme. Värmeisolerande.

fuNktioNskläder eNligt 3-lagerspriNcipeN

Page 89: ProJob 2011

89

fuNktioNskläder eNligt 3-lagerspriNcipeN

3101 UNderTröJA OCH 3501 låNGKAlSONG

Rundhals med flatlocks-sömmar skav för att minimera skav

Raglanärm för bästa rörelse frihet

Ingen söm i sidan för att undvika skav och irritation

Flatlockssömmar för att minimera skav

Mudd i benslut

Tajt passform för att underlätta fukttransporten och på så sätt hålla kroppen torr och varm

Page 90: ProJob 2011

9099 93

99

fuNktioNskläder

3101 UNderTröJA

Funktionsundertröja med rund hals. Sluter tätt mot kroppen.

Raglanärm. Förlängd bak. Ingen söm i sidan för att undvika skav

och irritation. Mudd i avslut av ärm. Tvåfärgad med flatlocksömmar

i avvikande färg.

Material: 100 % polyester

Färg: Svart-99

Storlek: XS-XXXL

3501 låNGKAlSONG

Funktionslångkalsong. Passform som följer med kroppen i rörelse.

Sluter tätt mot kroppen för bästa ventilation. Resår i midjan. Mudd

i avslut av ben.

Material: 100 % polyester

Färg: Svart-99, grå-93

Storlek: XS-XXXL

lAGer 1

Kropp och tyg samverkar i det här lagret. Underkläderna släpper

igenom fukt och överskottsvärme från huden mot nästa lager.

fUNKTiONSKläder i POlyeSTer

Page 91: ProJob 2011

91

99

56

fuNktioNskläder

3103 UNderTröJA Med POlO

Funktionsundertröja med polo. Sluter tätt mot kroppen. Kort

dragkedja fram med zipguard, som skyddar hakan mot skav.

Raglanärm. Förlängd bak. Ingen söm i sidan för att undvika skav

och irritation. Mudd i avslut av ärm. Tvåfärgad med flatlocksömmar

i avvikande färg.

Material: 100 % polyester

Färg: Svart-99

Storlek: XS-XXXL

3104 UNderTröJA Med POlO

Funktionsundertröja med polo. Sluter tätt mot kroppen. Kort

dragkedja fram med zipguard, som skyddar hakan mot skav.

Raglanärm. Förlängd bak. Ingen söm i sidan för att undvika skav och

irritation. Mudd i avslut av ärm.

Material: 30 % ull, 70 % polyester

Färg: ProJob-blå-56

Storlek: XS-XXXL

fUNKTiONSKläder i Ull

Page 92: ProJob 2011

9256

56

fuNktioNskläder

3102 UNderTröJA

Funktionsundertröja med rund hals. Sluter tätt mot kroppen.

Raglanärm. Förlängd bak. Ingen söm i sidan för att undvika skav och

irritation. Mudd i avslut av ärm.

Material: 30 % ull, 70 % polyester

Färg: ProJob-blå-56

Storlek: XS-XXXL

3502 låNGKAlSONG

Funktionslångkalsong. Passform som följer med kroppen i rörelse.

Sluter tätt mot kroppen för bästa ventilation. Resår i midjan. Mudd

i avslut av ben.

Material: 30 % ull, 70 % polyester

Färg: ProJob-blå-56

Storlek: XS-XXXL

Page 93: ProJob 2011
Page 94: ProJob 2011

94

00

5600

56 99

99

fuNktioNskläder

3003 ACTive PiKÉ

Funktionspiké i 2-lagers interlockstickning. Materialet som är

hydrophilicbehandlat transporterar bort fukten snabbt från huden

och sprider ut den i det yttersta lagret, så kallad wicking effect. Detta

gör att plagget torkar snabbt, vilket gör dig torr och fräsch hela dagen.

Lös passform. Krymp- och strykfri.

Material: 100 % polyester 180-190 g/m2

Färg: Vit-00, ProJob-blå-56, svart-99

Storlek: XS-XXXL

3001 ACTive T-SHirT

Funktionst-shirt i 2-lagers interlockstickning. Materialet som är

hydrophilicbehandlat transporterar snabbt bort fukten från huden

och sprider ut den i det yttersta lagret, så kallad wicking effect. Detta

gör att plagget torkar snabbt, vilket gör dig torr och fräsch hela dagen.

Lös passform. Krymp- och strykfri.

Material: 100 % polyester 180-190 g/m2

Färg: Vit-00, ProJob-blå-56, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 95: ProJob 2011

95

00

83

99

8356 77

fuNktioNskläder

3004 ACTive T-SHirT Med TryCK

Funktionst-shirt i 2-lagers interlockstickning med ProJob-logotyp.

Materialet som är hydrophilicbehandlat transporterar snabbt bort

fukten från huden och sprider ut den i det yttersta lagret, så kallad

wicking effect. Detta gör att plagget torkar snabbt, vilket gör dig torr

och fräsch hela dagen. Lös passform. Krymp- och strykfri.

Material: 100 % polyester

Färg: Vit-00

Storlek: XS-XXXL

3503 KAlSONG Herr 2-PACK

Funktionskalsong. Passform som följer med kroppens rörelser.

Sluter tätt mot kroppen för bästa ventilation. Resår i midjan.

Förpackningen innehåller en grå och en svart kalsong.

Material: 95% polyester, 5% elastan

Färg: Innhåller 1st stone-83 och 1st svart-99

Storlek: XS-XXXL

3002 WOrK T-SHirT

Tvåfärgad funktionst-shirt i polyesterpiké. Lättviktig konstruktion i

materialet som transporterar fukten från huden, vilket gör att du

håller dig torr och komfortabel vid hård ansträngning. Lös passform.

Stryk- och krympfri.

Material: 100 % polyester

Färg: ProJob-blå-56, stone-83, brun-77

Storlek: XS-XXXL

Page 96: ProJob 2011

96

5699

83 99

83

56

fuNktioNskläder

3302 MiCrOPOlO

Skön, långärmad funktionströja med polo. Kort dragkedja fram

med zipguard som skyddar hakan mot skav. Snedställd bröstficka.

Användbar över t-shirt och under jacka för alla sorts arbeten.

Material: 100 % polyester

Färg: ProJob-blå-56, stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

3301 MiCrOväST

Funktionsväst med hel dragkedja och två sidfickor. Med zipguard,

som skyddar hakan mot skav. Användbar över t-shirt och under jacka

för alla sorts arbeten. Antiglidresår i nederkant.

Material: 100 % polyester

Färg: ProJob-blå-56, stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

lAGer 2

Lager 2 utgör länken mellan det innersta och det yttersta lagret.

Revolutionerande material gör att svetten transporteras genom

tyget och ut från kroppen. Lager 2 har också en isolerande effekt.

Page 97: ProJob 2011

97

5699

8399

83

56

fuNktioNskläder

3303 MiCrOJACKA

Skön, långärmad funktionsjacka. Lång dragkedja fram med zipguard

som skyddar hakan mot skav. Två sidfickor. Användbar över t-shirt

och under jacka för alla sorts arbeten.

Material: 100 % polyester

Färg: ProJob-blå-56, stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

3304 MiCrOTröJA

Skön, långärmad funktionströja med rund hals. Användbar över

t-shirt och under jacka för alla sorts arbeten.

Material: 100 % polyester

Färg: ProJob-blå-56, stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 98: ProJob 2011
Page 99: ProJob 2011

99

99

9958

58

83

83

fuNktioNskläder

4302 fleeCeJACKA AdvANCed

Jacka i funktionsfleece som är vattenavvisande och har

andningsegenskaper. Två bröstfickor, varav en med böjt blixtlås

med mobilficka på insidan. D-ring fram. Cordura®-förstärkningar

i krage, frontslå, sidopaneler, ok och ärmar. Ärmslut med tumgrepp.

Två sidfickor med blixtlås fram. Ok med mörka reflexer. Dragsko

med enhandsgrepp i nederkant av jackan.

Material: 100 % laminerad polyesterfleece

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Marin-58, stone-83, Svart-99

Storlek: XS-XXXL

4303 fleeCeväST AdvANCed

Väst i funktionsfleece som är vattenavvisande och har andnings-

egenskaper. Två bröstfickor, varav en med böjt blixtlås med mobilficka

på insidan. D-ring fram. Cordura®-förstärkningar i krage, frontslå,

sidopaneler, ok och ärmar. Två sidfickor med blixtlås fram. Dragsko

med enhandsgrepp i nederkant av västen.

Material: 100 % laminerad polyesterfleece

Förstärkningar : 100 % polyamid, Cordura®

Färg: Marin-58, stone-83, Svart-99

Storlek: XS-XXXL

lAGer 3

Det skyddande skalet konserverar värme och lämnar vädrets makter

utanför. Svetten avdunstar tack vare samarbetet mellan plagget,

kroppens rörelser och luften.

Finns även i varselutförande på sid.57

Page 100: ProJob 2011

100

99

99

fuNktioNskläder

3401 SOfT SHell JACKA

Vind- och vattenavvisande Soft Shell jacka med kroppsnära passform

för bästa smidighet. Snedställd bröstficka med plats för mobiltelefon

och pennor. Dragkedja fram med zipguard för skydd mot hakan. Två

sidfickor med dragkedjor. Panel i sidan med avvikande färg. Resår i

nederkant. Mörka reflexpasspoaler.

Material: 49 % polyester 43 % , polyamid, 8 % elastan

Färg: Svart-99

Storlek: XS-XXXL

3701 SOfT SHell väST

Vind- och vattenavvisande Soft Shell väst med kroppsnära passform

för bästa smidighet. Snedställd bröstficka med plats för mobiltelefon

och pennor. Dragkedja fram med zipguard för skydd mot hakan. Två

sidfickor med dragkedjor. Panel i sidan med avvikande färg. Resår i

nederkant. Mörka reflexpasspoaler.

Material: 49 % polyester, 43 % polyamid, 8 % elastan

Färg: Svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 101: ProJob 2011

101

99

99

fuNktioNskläder

3601 AllrOUNd-STäll

Vind- och vattentät jacka med god andasförmåga och tejpade

sömmar. Snedställd bröstficka med mobilficka och öppning för

headset. Vattenresistenta blixtlås fram och i bröstficka. Krage med

infälld huva. Två sidfickor. Reglerbar dragsko. Mörka reflexpasspoaler

vid oket. Byxa med resår i midja och dragsko, samt tejpade sömmar.

Två sidfickor, förstärkning för knä, öppning med slå och blixtlås i slutet

av vardera byxben.

Material: 100 % polyamid

Foder: 100 % polyester

Färg: Svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 102: ProJob 2011

profil

Page 103: ProJob 2011
Page 104: ProJob 2011

104

profil

ProJobs profilkläder ger dig möjlighet att visa upp ditt företag från dess bästa sida. Att bära profilkläder är ett sätt att tala om varifrån du kommer. Det gör möten enklare och trevligare. Profilkläder är ett sätt att bygga relationer, både på arbetsplatsen och utanför den. De skapar gemenskap och gör särskilda upplevelser extra

minnesvärda. Profilkläder kommunicerar ditt företags budskap. ProJobs färgmatchade kollektioner gör det enkelt att skapa en snygg och varierad profil som aldrig blir tråkig. ProJobs profilkläder är funktionella framför allt, men tål naturligtvis också att visas upp.

Page 105: ProJob 2011

105

9934 5856 83

9992 580056

56 92 990058

profil

profil

2011 PiKÉ

Pikétröja med ficka och kort ärm. Ribbstickad krage och muddar.

Knappslå med tre knappar och slits i sidorna.

Material: 100 % bomull 210-220 g/m2

Färg: Röd-34, ProJob-blå-56, marin-58, stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

2013 PiKÉ

Pikétröja med ficka och kort ärm. Ribbstickad krage och muddar,

knappslå med tre knappar, slits i sidorna.

Material: 65 % polyester, 35 % bomull 200 g/m2

Färg: Vit-00, ProJob-blå-56, marin-58, askgrå-92, svart-99

Storlek: XS-XXXL

2012 T-SHirT

T-shirt med ficka, rund hals och dubbel krage med elastan. Bandad

från axel till axel.

Material: 100 % bomull 155-160 g/m2

Färg: Vit-00, ProJob-blå-56, marin-58, askgrå-92, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 106: ProJob 2011

106

5834

83 99

58 999283

5856 9299

profil

2113 SWeATSHirT

Sweatshirt med ficka. Ribbstickad krage, knappslå med tre

knappar. Lång ärm med mudd, slits i sidorna. Konstruerad för bästa

rörelsefrihet.

Material: 65 % bomull, 35 % polyester 280 g/m2

Färg: Röd-34, marin-58, stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

2115 SWeATSHirT

Sweatshirt med blixtlåsförsedd ficka. Ribbstickad krage med kort

blixtlås. Lång ärm med mudd och slits i sidorna.

Material: 65% bomull, 35% polyester

Färg: Marin-58, stone-83, askgrå-92, svart-99

Storlek: XS-XXXL

2114 SWeATSHirT

Sweatshirt med ficka. Spandexribbstickad krage i rund hals. Mudd

nertill och i ärmavslut. Konstruerad för bästa rörelsefrihet.

Material: 65 % bomull, 35 % polyester 280 g/m2

Färg: ProJob-blå-56, marin-58, askgrå-92, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 107: ProJob 2011
Page 108: ProJob 2011

10858 99

9995 58

999558

95

profil

2316 fleeCeväST

Antipillingbehandlad fleeceväst. Dragkedja upp till krage. En

bröstficka. Förstärkt i krage och fickstolpar. Mörka reflexpasspoaler

i ok. Dragsko i nederkant med enhandsgrepp.

Material: 100 % polyesterfleece 320 g/m2

Färg: Marin-58, gråmelerad-95, svart-99

Storlek: XS-XXXL

2317 fleeCeTröJA

Antipillingbehandlad fleecetröja med kort dragkedja fram. En

bröstficka. Förstärkt i krage och fickstolpar. Mörka reflexpasspoaler

i ok. Dragsko i nederkant med enhandsgrepp.

Material: 100 % polyesterfleece 320 g/m2

Färg: Marin-58, gråmelerad-95, svart-99

Storlek: XS-XXXL

2315 fleeCeJACKA

Antipillingbehandlad fleecejacka. Dragkedja upp till krage. En

vertikal bröstficka. Förstärkt i krage, fickstolpar och ärmslut. Mörka

reflexpasspoaler i ok. Dragsko med enhandsgrepp i nederkant.

Material: 100 % polyesterfleece 320 g/m2

Färg: Marin-58, gråmelerad-95, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 109: ProJob 2011

109

34 58 9983

99 8358

profil

2718 väST

Vadderad väst i vind- och vattenavvisande material. Två bröstfickor

varav en med mobilficka och öppning för headset. Två innerfickor

varav en med dragkedja. Mörka reflexpasspoaler i ok. Dragsko i

nederkant med enhandsgrepp.

Material: 100 % polyamid

Färg: Röd-34, marin-58, stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

2420 JACKA

Jacka med infälld huva, i vind- och vattenavvisande material. Nätfoder

och öppning under ok i rygg för bästa ventilation. Två bröstfickor,

varav en med mobilficka och öppning för headset. Två innerfickor,

varav en med dragkedja. Mörka reflexpasspoaler i ok.

Material: 100 % polyamid

Färg: Marin-58, stone-83, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Page 110: ProJob 2011
Page 111: ProJob 2011

111

99

58 6682 94

34

57

L W 28 29 30 31 32 33 34 36 38 40 42

30 • • • • • • • • •

32 • • • • • • • • • • •

34 • • • • • • •

36 • • •

profil

2507 JeANS

Jeans med normal vidd.

Material: 100% bomullsdenim

Färg: Denim blue-57

Storlekar :

L30 - W28 – 34, 36, 38

L32 - W28 – 34, 36, 38, 40, 42

L34 - W30 – 34, 36, 38

L36 - W34, 36, 38

2219 SKJOrTA

Skjorta ”button down”. Två stora bröstfickor med plats för Inbags.

Öppning för penna i vänster bröstficka. Reglerbar manschettknapp

med två knappar. Ärmkonstruktion för bästa rörelsefrihet, dubbla ok

och två veck i ryggen.

Material: 100 % bomullstwill 200 g/m2

Färg: Röd-34, marin-58, skogsgrön-66, khaki-82, grafit-94, svart-99

Storlek: XS-XXXL

Storlekstabell

Page 112: ProJob 2011

skyddsskor ocharBetshaNdskar

Page 113: ProJob 2011
Page 114: ProJob 2011

114

Tvättbar

logoförklariNg

Skyddståhätta

Stötupptagande

Läder

Spiktrampskydd

Andas

Vattentät

Antistatisk

Oljebeständig Vintermodell

ProJob har en mångårig erfarenhet när det gäller utveckling av ergonomiskt riktiga produkter av högsta kvalitet. Nu tar vi steget och lanserar en kollektion bestående av skyddsskor och handskar.

skyddsskorNaBekväma, ergonomiskt riktiga skyddsskor kan göra stor skillnad under din arbetsdag. ProJobs skor är utvecklade med ergonomin i fokus och i enighet med den allra senaste teknologin. För andra är det en unik nyhet – för oss är det vardag då arbetet med att skapa framtidens skyddsskor pågått under lång tid. Nöj dig inte med klassiska spiktrampskydd eller tåhätta i metall, utvecklingen går snabbt framåt och framtidens skor, likt ProJobs, är både Metall- och PVC fria. ProJob ser det som en självklarhet, att göra vardagen säkrare och bättre – både för dig och miljön. Samtliga modeller i ProJobs kollektion finns i storlekarna 35 – 48, något vi är unika med!

arBetshaNdskarNaLikt ProJobs övriga produkter så ligger även här fokus på ergonomi, funktion och kvalitet. Välj ProJobs handskar om händerna och deras välmående är viktigt för dig. Ofta läggs större pengar på både kläder och skor än på handskar, handskar som faktiskt skyddar det arbetsredskap du använder mest av allt hela dagen – Dina händer. ProJobs handskar är i absolut toppklass, vilket garanterar komfort och trygghet i de allra flesta arbetssituationer. Genom en kombination av avancerad teknik och högt ställda krav på samtliga ingående beståndsdelar, har ProJob kunnat skapa en kollektion handskar som tar väl hand om dina händer och ger dig en säkerhet och komfort under lång tid. Att använda ProJobs handskar är en god investering både för företaget och för Dina händer. Samtliga modeller finns i storlek 7 – 11.

skyddsskor och arBetshaNdskar

Page 115: ProJob 2011

115

materialiNformatioN

l-protectioN®

Spiktrampsskyddet består av en sammansättning av olika textila material. Detta väger mindre än stål och ger ett säkrare skydd samt bättre passform och ergonomi.

hydroguard®

ProJobs skyddsskor i läder innefattar även ett vattentätt membran som andas. Membranet är av varumärket Hydroguard som garanterar en torr och bekväm miljö för dina fötter. Hydroguard garanterar ett långvarigt skydd och är dessutom miljövänligt, till skillnad från många andra vattentäta membran.

tåhätta aV glasfiBerSamtliga arbetsskor från ProJob har en tåhätta av extremt starkt kompositmaterial i glasfiber. Dessutom är en komposithätta 25% lättare i vikt än en traditionell stålhätta. Materialen ger även bättre isolation mot kyla. Tåhättan innehåller inga metaller eller plaster.

yttersula tpu/puArbetsskornas yttersulor består av en kombination av TPU och PU. Detta ger bättre slitstyrka mot yttre slitage och sulan har även en bättre stötupptagningsförmåga än traditionella sulor, allt för att skydda användaren och bidra till en bättre totalekonomi.

täNk på miljöNSamtliga av ProJobs arbetsskor är helt fria från PVC. De modeller som har vattentätt membran använder sig av membran som är miljövänliga, till skillnad från en del andra membran på marknaden.

NitrilNitril är mycket slitstarkt och motståndskraftigt mot skärskador. Nitrilhandskar är dessutom formbeständiga, ger ett bra grepp och är ett prisvärt alternativ till traditionella arbetshandskar. Nitril är speciellt resistent mot oljebaserade kemikalier.

clariNo®

Clarino® framställdes för första gången tidigt på 60-talet för att efterlikna det naturliga lädrets känsla och egenskaper. Det man fått fram är en unik syntetfiber som inte innehåller några skadliga ämnen och i många avseenden är överlägset naturläder. Materialet andas, är lättskött och känns otroligt mjukt mot handen.

thiNsulate®

Thinsulatefoder stänger inne luftmolekyler mellan dig och utsidan. Ju mer luft ett material stänger inne i ett givet utrymme, desto bättre är dess isoleringsegenskaper. Eftersom mikrofibrerna i Thinsulatefoder är mycket finare än andra fibrer, stänger de inne mer luft på mindre yta, vilket helt naturligt gör det till ett bättre foder. Så vi har inte upphävt naturlagarna genom vårt tunna foder; vi har bara rättat oss efter dem lite bättre – till din fördel.Egenskaper: andasmaterial, fuktresistent, kan både maskin- och kemtvättas

Page 116: ProJob 2011

116

83

83

83

skyddsskor och arBetshaNdskar

9511 SKyddSKäNGA S1 P

Stadig lätt känga med en komfort utöver det vanliga.

Fri från metaller och PVC.

Ovandel: Microfiber

Foder: Slitstarkt, snabbtorkande, ventilerande BK meshfoder.

Fotbädd: Mjukt spiktrampskydd L-Protection

Slitsula: TPU för bästa stötupptagning, slitstyrka och

halkmotstånd.

Övrigt: Komposittåhätta.

Skyddsklass: EN 345 S1 P

Storlek: 35-48

9506 SKyddSSKO S1 P

Sportig skyddssko med förstärkt häl för bästa komfort.

Metall- och PVC fri.

Ovandel: Microfiber

Foder: Slitstarkt, snabbtorkande, ventilerande BK meshfoder.

Fotbädd: Mjukt spiktrampskydd L-Protection

Slitsula: TPU för bästa stötupptagning, slitstyrka och halkmotstånd.

Övrigt: Komposittåhätta.

Skyddsklass: EN 345 S1 P

Storlek: 35-48

9502 SKyddSSKO S1 P

Lätt och härligt luftig skyddssko/sandal med lysande komfort.

Metall- och PVC fri.

Ovandel: Microfiber

Foder: Slitstarkt, snabbtorkande, ventilerande BK meshfoder.

Fotbädd: Mjukt spiktrampskydd L-Protection

Slitsula: TPU för bästa stötupptagning, slitstyrka och halkmotstånd.

Övrigt: Komposittåhätta.

Skyddsklass: EN 345 S1 P

Storlek: 35-48

Page 117: ProJob 2011

117

99

99

99

skyddsskor och arBetshaNdskar

9510 SKyddSSKO S3

Vattenavstötande slip-in modell som andas, med skön

komfort och perfekt passform. Fri från metaller och PVC.

Ovandel: Fullnarvigt vaxat nubuck

Foder: Slitstarkt, snabbtorkande, ventilerande BK meshfoder.

Fotbädd: Mjukt spiktrampskydd

Slitsula: TPU för bästa stötupptagning, slitstyrka och

halkmotstånd.

Övrigt: Komposittåhätta.

Skyddsklass: EN 345 S3

Storlek: 35-48

9504 SKyddSKäNGA S3 Wr

Vattentät skyddskänga som andas, med perfekt komfort. Fri

från metaller och PVC.

Ovandel: Fullnarvigt vaxat nubuck

Foder: Slitstarkt, snabbtorkande, ventilerande BK meshfoder.

Fotbädd: Mjukt spiktrampskydd L-Protection

Slitsula: TPU för bästa stötupptagning, slitstyrka och

halkmotstånd.

Övrigt: Komposittåhätta.

Skyddsklass: EN 345 S3 WR

Storlek: 35-48

9505 SKyddSSKO S3 Wr

En vattentät skyddssko som andas, för användare med höga

krav på komfort och säkerhet. Metall- och PVC fri.

Ovandel: Fullnarvigt vaxat nubuck

Foder: Slitstarkt, snabbtorkande, ventilerande BK meshfoder.

Fotbädd: Mjukt spiktrampskydd, L-Protection

Slitsula: TPU för bästa stötupptagning, slitstyrka och

halkmotstånd.

Övrigt: Komposittåhätta.

Skyddsklass: EN 345 S3 WR

Storlek: 35-48

Page 118: ProJob 2011

118

99

99

56

skyddsskor och arBetshaNdskar

9508 Gel SUlA

ProJobs gelsula ger en effektiv stötdämpning under hela dagen och

minskar trötthetskänslan i ben och rygg. Gelévätskan stimulerar

musklerna och blodcirkulationen och sulans utformning ger ökad

komfort och stöd för hålfoten. Den är antibakteriell, antistatisk och

av hög kvalitet som passar alla typer av skodon.

Färg: 56 ProJob-blå

Storlek: 35-48

9550 SKOSNöreN

Skosnöre i polyester. Säljes parvis.

Material: 100% polyester

Färg: Svart-99

Längd: 85cm, 90cm, 100cm, 110cm, 120cm, 130cm, 140cm, 150cm

9512 viNTerKäNGA S3 Wr

Thinsulate-fodrad, vattentät skyddskänga som andas. Med perfekt

komfort. Fri från PVC.

Ovandel: Fullnarvigt läder

Foder: Slitstarkt, snabbtorkande, ventilerande BK-meshfoder

Fotbädd: Mjukt spiktrampskydd L-Protection

Slitsula: TPU för bästa stötupptagning, slitstyrka och halkmotstånd

Övrigt: Komposittåhätta

Skyddsklass: EN 345 S3 WR

Storlek: 35-48

Page 119: ProJob 2011

119

ERGONOMICS FUNCTION QUALITY

GEL SOLEAntistatisk

Antibakteriell

Hålfotsstöd

Stötdämpning

Page 120: ProJob 2011

120

99

99

99

skyddsskor och arBetshaNdskar

9204 AllrOUNd GlOve

En ofodrad handske i Clarino som andas, är stark och smidig. Ovan -

hand i polyester och tummens ovandel i frotté. Knogskydd i neopren

och förstärkt innerhand. Perfekt passform ger utmärkt fingerkänsla.

Reflex och vrist med kardborre justering.

Användningsområde: Bygg-och anläggningsarbete,

hantverk samt verkstad

Storlek: 7-11

9205 AllrOUNd GlOve WiNTer

Handske i Clarino som andas, är stark och smidig. Handsken är

helfodrad med Thinsulate. Ovanhand i polyester och tummens

ovandel i frotté. Knogskydd i neopren och förstärkt innerhand.

perfekt passform ger utmärkt fingerkänsla. Reflex och vrist med

kardborrejustering.

Användningsområde: Bygg-och anläggningsarbete,

hantverk samt verkstad

Storlek: 7-11

9206 erGO Gel GlOve

En vibrationsdämpande handske i Clarion, som andas är stark och

smidig. Ofodrad med ovanhand i polyester och tummens ovandel i

frotté. Knogskydd i neopren och förstärkt med vibrationsdämpande

matrial i innerhanden. Perfekt passform ger utmärkt finger känsla.

Reflex och neoprenvrist med kardborrejustering.

Användningsområde: Bygg-och anläggningsarbete, hantverk samt

verkstad

Storlek: 7-11

Page 121: ProJob 2011
Page 122: ProJob 2011

122

99

99

00

skyddsskor och arBetshaNdskar

9207 x-GriP GlOve

En handske i Clarino som andas, är stark och smidig. Ofodrad med

ovanhand i polyester och tummens ovandel i frotté. Knogskydd i

neopren. Innerhanden är belagd med ett mönster i silikon för ett

extra bra grepp. Perfekt passform ger utmärkt fingerkänsla. Reflex

och neoprenvrist med kardborrejustering.

Användningsområde: Bygg-och anläggningsarbete, hantverk,

verkstad, lager och distribution

Storlek: 7-11

9209 leATHer GlOve

En handske i getskinn som är starkt och smidigt. Ofodrad med

ovanhand i polyester och tummens ovandel i frotté. Knogskydd i

neopren. Perfekt passform ger utmärkt fingerkänsla. Reflex och vrist

med kardborrejustering.

Användningsområde: Bygg-och anläggningsarbete, hantverk

samt verkstad

Storlek: 7-11

9208 PerfOrMANCe GlOve WiNTer

En varm, med Thinsulate, helfodrad handske i Clarino som andas, är

stark och smidig. Ovanhand i polyester och tummens ovandel i frotté.

Knogskydd i neopren. Förstärkt med vinyl i innerhanden för bättre

slitbarhet. Perfekt passform ger utmärkt fingerkänsla. Reflex och

neoprenvrist med kardborrejustering.

Användningsområde: Bygg-och anläggningsarbete, hantverk

samt verkstad

Storlek: 7-11

Page 123: ProJob 2011

123

99

99

99

skyddsskor och arBetshaNdskar

9202 PU-GlOve

En ofodrad handske i starkt smidigt PU-material som andas,

mönstrad för bästa grepp. Ovanhand i polyester och

tummens ovandel i frotté. Tajt passform ger utmärkt

fingerkänsla. Reflex och vrist med kardborrejustering.

Användningsområde: Hantverk, verkstad, montering, lager

och distribution

Storlek: 7-11

9203 MONTAGe GlOve

En ofodrad handske i Clarino som andas., Ovanhand

i polyester och tummens ovandel i frotté. Mycket bra

passform ger utmärkt fingerkänsla. Reflex och vrist med

kardborre justering.

Användningsområde: Hantverk, verkstad, montering,

lager och distribution

Storlek: 7-11

9201 diPPed GlOve

En stickad handske i nylon/lycra som är doppad i nitrilblandning.

Handsken ger mycket bra grepp och kan med fördel användas

för alla typer av precisionsarbeten. Handsken är silikonfri, fri från

lösningsmedel och ger inga fingeravtryck

Användningsområde: Hantverk, verkstad, montering, lager

och distribution

Material: Nylon/lycra doppad i Nitril

Storlek: 7-11

Page 124: ProJob 2011

iNBags-systemet och accessoarer

Page 125: ProJob 2011
Page 126: ProJob 2011

126

Det var tankarna på ett mer flexibelt och ergonomiskt bärsystem som födde ProJobs Inbags. Av egen erfarenhet vet vi hur viktigt det är att fördela belastningen av arbetsredskap på rätt sätt över kroppen. Av stor betydelse är också rörligheten. När du befinner dig i en tung, tuff och ibland farlig situation så får ingenting hindra dig från

iNBags-systemet

att röra dig fritt. Väskfickor i olika storlekar, inredda för olika behov, flyttas enkelt från skjort- och byxfickor till byxbälte, verktygsbälte eller verktygsväska. ProJobs Inbags kan kombineras med alla serier i vårt utbud. ProJobs Inbags ger optimal flexibilitet och håller ordning på dina saker.

Page 127: ProJob 2011

127

99

99

99

99

iNBags-systemet & accessoarer

iNBags-systemet 1001 MATeriAliNbAG

En Inbag för tillbehör som spik, skruv och småprylar. Perfekt för den

som behöver byta spik eller skruv på ett snabbt och enkelt sätt.

Material: 600d oxfordnylon

Färg: Svart-99

Storlek: ONE SIZE

1002 liTeN MObiliNbAG

Liten Inbag för mobiltelefon/trådlös kontorstelefon samt en penna.

Har ett litet fack för headset.

Material: 600d oxfordnylon

Färg: Svart-99

Storlek: ONE SIZE

1003 MObiliNbAG

Inbag för pennor och en mobiltelefon/trådlös kontorstelefon samt

ficklampa eller spritpenna. Har plats för papper i A6-format.

Material: 600d oxfordnylon

Färg: Svart-99

Storlek: ONE SIZE

1005 verKTyGSiNbAG

Medelstor verktygsinbag med plats för kniv, tumstock, skruvmejslar,

tänger mm. En undanstoppningsbar slejf håller verktygen på plats.

Material: 600d oxfordnylon

Färg: Svart-99

Storlek: ONE SIZE

Page 128: ProJob 2011

128

99

99

99

iNBags-systemet & accessoarer

1102 vAdderAT bälTe

Vadderat utanpåbälte för Inbags. Har fasta lägen för fickväskorna, dels

utsvängbara, dels tätt mot bältet. Du kan enkelt och snabbt bygga

ditt eget verktygsbälte.

Material: 600d oxfordnylon

Färg: Svart-99

Storlek: ONE SIZE

1101 dUbbelbälTe

Dubbelbälte för byxlinningen. Möjligt att hänga fickväskorna i det

yttre bältet och dra dem till valfritt läge.

Material: 600d oxfordnylon

Färg: Svart-99

Storlek: ONE SIZE

1201 bASe CASe

Basväska för Inbags, verktyg, papper mm. Du kan enkelt hänga på

dina Inbags och då fungerar väskan som en stationär verktygshållare.

Väskan är också perfekt som vanlig arbetsväska.

Material: 600d oxfordnylon

Färg: Svart-99

Storlek: ONE SIZE

Page 129: ProJob 2011

129

99

99

99

iNBags-systemet & accessoarer

9001 STreTCHbälTe

Elastiskt bälte som följer kroppens rörelser. Spänne med kapsylöppnare.

Material: Polypropylen, elastan

Färg: Svart-99 med antikt silverspänne

Storlek: ONE SIZE

9034 KArdbOrrebälTe

Bälte utan hårt spänne. Regleras med hjälp av kardborre.

Material: 100% Polyester

Färg: Svart 99

Storlek: One size

9002 läderbälTe

Kraftigt ovanläderbälte av högsta kvalité. 122 cm långt.

Material: Ovanläder

Färg: Svart-99 med antikt silverspänne, brunt-77 med

antikt mässingspänne.

Storlek: ONE SIZE

Page 130: ProJob 2011

130

99

99

99

95

95

99

iNBags-systemet & accessoarer

9012 frOTTÉSTrUMPA 7-PACK

Smidig arbetsstrumpa i halvfrotté. Stickas med en blandning av

bomull och polyamid, för bästa slitstyrka och komfort.

Material: 80 % bomull, 15 % polyamid, 5 % elastan

Färg: Svart-99

Storlek: 36-39, 40-45, 46-48

9003 låNG TeKNiKSTrUMPA

Svenskstickad lång ullstrumpa som passar perfekt i stövlarna eller

kängorna. Den har sandwichstickning, en teknik som ger extra mjuk

kvalitet. Extra resår kring hålfoten för maximal passform. Kettlad söm

vid tån ger minimerat skav och tryck. V-häl för extraordinär passform.

Bred resårkant för att undvika tryck mot skenbenet. .

Material: 60 % akryl, 26 % ull, 13 % polyamid, 1 % lycra

Färg: Gråmelerad, -95, svart-99

Storlek: 36-39, 40-45, 46-48

9006 TeKNiKSTrUMPA COOlMAxSvenskstickad teknikstrumpa i Coolmax som håller dina fötter

torra och fräscha. Luftkanaler som formar sig efter vristen. Den

har sandwichstickning, en teknik som ger extra mjuk kvalitet. Extra

resår kring hålfoten för maximal passform. Kettlad söm vid tån ger

minimerat skav och tryck. V-häl för extraordinär passform. Bred

resårkant för att undvika tryck mot skenbenet.

Material: 74 % Coolmax, 25 % polyamid, 1 % lycra

Färg: 95-Gråmelerad, 99-svart

Storlek: 36-39, 40-45, 46-48

9015 bAlAClAvA

Tillverkad i stretchmikrofleece för perfekt passform och klimatkontroll.

Det självklara valet under hjälmen en kall och blåsig dag.

Storlek: ONE SIZE

Material: 100 % polyester.

Färg: Svart-99

Page 131: ProJob 2011

131

99

56

95

78

iNBags-systemet & accessoarer

9011 fleeCeMöSSA

Allroundmössa i värmande mikrofleece. Perfekt till exempel under

hjälmen.

Material: 100 % polyesterfleece

Färg: ProJob-blå-56

Storlek: ONE SIZE

9014 fleeCeMöSSA

En mössa i laminerad fleece. Dubbla lager runt nacke och panna.

Reglerbar med stoppers. Vind- och vattentät med andasfunktion.

Material: 100 % laminerad polyesterfleece

Färg: Svart-99

Storlek: ONE SIZE

9007 MöSSA

Stickad sotarmössa.

Material: 100 % akryl

Färg: Gråmelerad-95

Storlek: ONE SIZE

9010 MöSSA PrO GeNerATiON

Grovstickad ullmössa med infällbara öronvärmare.

Material: 50% Lammull, 47% akryl, 3% spandex

Färg: Brun-78

Storlek: ONE SIZE

Page 132: ProJob 2011

132

99

93

99

10

17

New!

iNBags-systemet & accessoarer

9032 id-KOrTSHållAre 5-PACK

Fästes med karbinhake eller hängselclip.

9008 KePS

ProJob-keps med plats för företagslogotyp. Med en elipsformad

mjukkudde som förhindrar trycksmärtor.

Material: 100 % bomull

Färg: 9008 – Ljusgrå-93

Storlek: ONE SIZE

9019 PrO GeNerATiON KePS

Keps i tvättad bomullstwill.

Material: 100 % bomull

Färg: Svart-99

Storlek: ONE SIZE

9013 vArSelKePS

Keps med förböjd skärm, reglerbart kardborreband bak i reflex.

Material: 46 % polyester 54 % bomull

Färg: ProJob-gul-10, orange -17

Storlek: ONE SIZE

Page 133: ProJob 2011

133

00

56

99

99

99

56

56

iNBags-systemet & accessoarer

9024 HäNGfiCKA

Lösa hängfickor för verktyg, spik och prylar- vilket ger valfrihet.

Den högra har två sektioner varav en med tre fack och kraftigt

polyesterband för verktyg. Den vänstra har två sektioner.

Material: 100% bomull 330g/m2

Förstärkningar : 100% polyamid, Cordura®

Färg: Vit-00, ProJob blå-56, Svart -99

9030 erGO KNäSKydd 22 MM 9033 erGO KNäSKydd 11 MM

Ergonomiskt riktiga knäskydd för dig som är rädd om dina knän.

Rekommenderas av ett flertal experter inom ergonomi och

företagshälsovård.

Material: gelfoam

Färg: Svart-99

Storlek: 20x14x2,2 cm, 20x14x1,1 cm

9055 erGO KNäSKydd eN 14404

Ett knäskydd som är enligt EN 14404 standarden.

Färg: ProJob-blå-56

9050 erGONOMiSKT KNäSKydd

Ett knäskydd som är format efter knät, så det automatiskt håller sig

på plats och inte blir så stort. Det glatta ytterskalet gör att

skyddet inte “nyper fast” i byxan. Materialet är detsamma som

rekommenderas av experter inom ergonomi och företags-

hälsovård.

Material: gelfoam

Färg: ProJob-blå-56

Page 134: ProJob 2011

134

tdw

spor

ts.c

om

Page 135: ProJob 2011

135

tdw

spor

ts.c

om

Tom Boonen i Pro Generation

Quickstep - iNNergetic

Quickstep-Innergetic: ingen mer utförlig presentation behövs! Det är det mest framgångsrika Pro Tour-laget de senaste 5 åren. Allra bäst i Patrick Lefevres lag är helt klart Tom Boonen. Under de senaste 5 åren har han vunnit mest av alla och är god för 81 segrar.

lagetLagledare Patrick Lefevres lag har fostrat 6 världsmästare och 1 olympisk mästare. Lefevres lag vann 15 Grand Classics, 2 världscuper, 14 etapper av Tour de France- 8 i Vuelta och 3 i Girot. Om man lägger till det åtskilliga segrar i nationella mästerskap, underklasser, kriterier och Kermiskoersen, stiger det totala antalet segrar snabbt till över 250 stycken!

Besök oss på: www.qsi-cycling.com

Page 136: ProJob 2011

136

Varselkläder – guide

Ger lägsta skydd. Den totala fluorescerande ytan skall vara minst 0,14 m2 och reflexytan 0,10m2. Kan användas om man bara har liten kontakt med enstaka fordon och/eller långsam trafik.

Ger ett väsentligt bättre skydd än klass 1, speciellt i dagsljus, skymning och dimma. Den totala fluorescerande ytan skall vara minst 0,50 m2 och reflexytan 0,13 m2. Klass2 är oftast aktuell i exempelvis hamnar, vid järnvägar, byggarbetsplatser, parkeringsplatser, skallgång, i lastfordon och på andra områden där man inte kräver klass3.

Ger maximalt skydd. Den totala fluorescerande ytan skall vara minst 0,80 m2 och reflexytan 0,20m2. Aktuell i närhet av tät snabb trafik.

Plaggen testas av utvalda testinstitut, ProJob Workwear AB använder Swerea IVF i Mölndal. När plaggen testats och godkänts utfärdar Statens Provningsanstalt (SP) ett certifikat som intygar att de håller de egenskaper som krävs enligt EN 471 normen. Reglerna för varselkläder gäller på varje arbetsplats där det finns någon form av trafik, vägar, parkeringar, flygplatser, hamnar, byggplatser, gruvor m.m.

I Sverige har arbetsgivaren enligt den allmänna arbetsmiljölagen skyldighet att tillhandahålla personlig skyddsutrustning om så krävs och oftast är det arbetsgivaren/uppdragsgivaren som bestämmer vilken EN 471 klass som skall bäras på deras arbetsplatser.

Vägverket skriver följande i dokumentet Regler för säkerhet vid arbete och transporter.

”Personer som utför vägarbete skall bära varselklädsel med reflex. Klädseln skall uppfylla EN 471 klass 3. Fluorescerande material skall vara i gul och/eller orange färg. Vid arbete på en väg med passerande trafik i mörker eller vid dis och dimma eller andra motsvarande förhållanden med dålig sikt, skall dessutom varselbyxa i lägst klass 2 användas. Även besökare på vägarbetsplatser där Vägverket är väghållare skall bära motsvarande varselklädsel.”

Vid arbeten som inte omfattar Vägverkets vägar, gäller de regler som varje kommun bestämt. Dock har de flesta större kommunerna valt att följa Vägverkets bestämmelser.

Skanska har som krav:”Alla som uppehåller sig utomhus på våra bygg- och anläggningsplatser samt i fast produktionsverksamhet ska bära varselkläder (minst klass 2).”

Vad händer om man inte har rätt skyddsutrustning?Arbetsmiljöverket har rätt att kontrollera arbetsplatser och kan efter påpekande till arbetsgivaren stänga av person eller företag från en arbetsplats, om personliga skyddsåtgärder inte följs enligt arbetsmiljölagen. Företag såsom Vägverket och Skanska kontrollerar aktivt sina arbetsplatser. Följs inte deras regler för personlig skyddsutrustning stängs personen eller företaget av och möjligheten att offerera på andra jobb hos företagen försvåras.

eN471 klass 1

eN471 klass 2

eN471 klass 3 storleksguide skyddsskor, arBetshaNdskar och jeaNs

Var Noga med att Välja rätt storlek

Page 137: ProJob 2011

137

7 xS

8 S

9 M

10 l

11 xl

eU UK MM35 21/2 22236 3 22937 31/2 23638 4 24239 5 24940 6 25641 7 26242 8 26943 9 27644 10 28245 11 28946 12 29647 13 30248 14 309

l W 28 29 30 31 32 33 34 36 38 40 4230 • • • • • • • • •32 • • • • • • • • • • •34 • • • • • • •36 • • •

Varselkläder – guide

storleksguide skyddsskor, arBetshaNdskar och jeaNs

Storleken är av största betydelse när det gäller arbetskläder. Den påverkar både funktion, slitage och ergonomi. Rörligheten är i fokus vid formgivningen av ProJobs kläder. Kläder i fel storlek hindrar användaren från att röra sig fritt. Placeringen av fickor och andra funktionella detaljer, som används många gånger under arbetsdagen, måste vara placerade så att de lätt kan nås. Fel storlek ger fickplaceringar som tvingar användaren till slitsamma rörelser eller så fyller de ingen funktion alls. För att hindra

Var Noga med att Välja rätt storlek

slitage är det också av stor vikt att knäskyddet kommer på rätt plats. Storleken påverkar även livslängden på kläderna. Ju trängre ett plagg är desto mer påfrestningar utsätts dess sömmar och material för.

ProJob-kollektionen innehåller storlekar för alla behov. Nästan alla överdelar finns i storlekarna XS–XXXL och nästan alla byxor finns i storlekarna C44–C62, D84–D120 och C146–C156.

skor

haNdskar

Skyddsklasser på ProJobs Skyddsskor:

Skyddet är testat och certifierat enligt eN 345, vilket garanterar grund läggande krav på ofarlighet, komfort, stadga, halkskydd och kvalitetsnivå. förutom de grundläggande kraven har vi certifierat skorna enligt följande skyddsklasser:

• S1 P = Tåhätta (200 J /15000N), Helt hälparti, Antistatisk (100Ω/1000MΩ), Stötupptagande sula (20J ), Spiktramp skydd (11000N).

• S3 WR = Likt ovan samt att skon är vattentålig och har mönstrad sula.

Mer information kan du hitta i foldern som medföljer vid inköp av ProJob-skor.

färgkoderna återkommer i handskarna och gör det enkelt att identifiera storleken!

jeaNs

Page 138: ProJob 2011

138

d

a

B

c

Herr

C-figur: normal

S M L XL XXL

Storlek C44 C46 C48 C50 C52 C54 C56 C58 C60 C62

A Bröstvidd cm 88 92 96 100 104 108 112 116 120 124

B Midjevidd cm 76 80 84 88 92 97 102 108 114 120

C Stussvidd cm 94 98 102 106 110 114 118 122 126 130

D Grenlängd cm 76 78 79 80 81 82 83 83 84 84

Tumstorlekar jeans 29/32 30/32 31/32 32/32 34/34 36/34 38/34

Herr

C-figur: normal midja

längre ben

Storlek C146 C148 C150 C152 C154 C156

A Bröstvidd cm 92 96 100 104 108 112

B Midjevidd cm 80 84 88 92 97 102

C Stussvidd cm 98 102 106 110 114 118

D Grenlängd cm 83 84 85 86 87 88

Tumstorlekar jeans 30/34 31/34 32/34 34/36 36/36 38/36

Herr

D-figur: större midja

kortare ben

Storlek D84 D88 D92 D96 D100 D104 D108 D112 D116 D120

A Bröstvidd cm 84 88 92 96 100 104 108 112 116 120

B Midjevidd cm 78 82 86 90 94 98 103 108 114 120

C Stussvidd cm 92 96 100 104 108 112 116 120 124 128

D Grenlängd cm 72 73 74 75 76 77 78 79 79 80

Tumstorlekar jeans 29/30 30/30 31/30 32/30 34/30 36/32 38/32 40/32 42/32

Storleksnyckel

Herr Herr Dam Dam Skjortor, halsmått i cm

32 XS

XS 40-42 34-36 S 35–36

S 44-46 38-40 M 37–38

M 48-50 42-44 L 39–40

L 52-54 46-48 XL 41–42

XL 56-58 50-52 XXL 43–44

XXL 60-62 54 XXXL 45–46

XXXL 64-66 47–48

Dam C34 C36 C38 C40 C42

A Bröstvidd cm 80 84 88 92 96

B Midjevidd cm 66 69 72 76 80

C Stussvidd cm 90 93 96 99 102

D Grenlängd cm 76 77 78 79 80

C44 C46 C48 C50

A Bröstvidd cm 100 104 110 116

B Midjevidd cm 84 88 93 99

C Stussvidd cm 106 110 115 120

D Grenlängd cm 81 82 83 84

storleksguide

plag

gm

ått

kro

ppsm

ått

Page 139: ProJob 2011

139

Anger Hur MångA grADer tvätten SkA HåLLA

Skontvätt

tåL ej kLorbLekning

keMtvätt

tåL ej keMtvätt

ej torktuMLing

torktuMLing viD Lägre teMperAtur (50°C)

HögSt 110°C, LäMpLig för nyLon

HögSt 150°C, LäMpLig för poLyeSter/boMuLL

HögSt 200°C, LäMpLig för boMuLL

får ej StrykAS

proffeSioneLL

LäDertvätt

får ej vrängAS

enDASt HAnDtvätt

tVättAlla våra plagg är noggrant testade. Till varje produkt finns ett tvättråd som det är viktigt att du följer. Om plaggen alltid tvättas med liknande färger och i rekommenderade temperaturer så håller de sig snygga mycket längre. Uppmaningen ”tvättas separat” i tvättrådet betyder att tyget kan fälla färg. När det gäller sådana plagg, i vilka färgmängden kan vara lite för hög från början, är det extra viktigt att följa tvättråden.

förtVättAnvänd lika mycket tvättmedel som till huvudtvätten när du förtvättar mycket smutsiga kläder, men hoppa över förtvätten helt om plaggen inte är så smutsiga. På grund av den skada som oupplöst tvättmedel kan göra på tyg rekommenderas inte blötläggning av plagg.

tVättmedelVar alltid noga med att dosera rätt – se på tvättmedelsför-packningen. Välj tvättmedel som är fria från blekmedel och avsedda för temperaturen som du ska tvätta i.

torkaTorktumling bör ses som en nödlösning. Om tid och plats finns rekommenderar vi att du hänger tvätten på tork. Det

mår kläderna bäst av. Släta ut tyg och sömmar innan du hänger upp ett plagg. Vid torktumling bör plagget aldrig bli helt torrt, eftersom det sliter onödigt mycket och kan orsaka krympning.

skorFörvara de rena skorna på en torr och ventilerad plats när de inte används. Kontrollera att skorna är oskadade före varje användnings tillfälle. Rengör regelbundet, med hjälp av en borste, trasa o.dyl. Behandla ovanlädret regelbundet med en lämplig skokräm, till exempel med en bas av fett, vax, silikon osv. Använd ej aggressiva produkter (bensin, syror, lösningsmedel osv) som kan äventyra kvaliteten, säkerheten och hållbarheten för de personliga skyddsanordningarna. Torka ej skorna i närheten av eller i direkt kontakt med kaminer, värmeledningar eller andra värmekällor.

haNdskarFörvara handskarna svalt och torrt. Handskarnas egenskaper kan påverkas av luftfuktighet, temperatur och starkt solljus. Vid rengöring av läderhandskar: använd mild tvållösning och gnugga handskarna mot varandra. Låt handskarna lufttorka. Övriga tvättråd se nedan:

tVättråd och skötselråd

Page 140: ProJob 2011

140

56 99 00 83 77 99 99

99

5656

5858 55 9900

83 00 34 5658

5883 9299 9958 92 98 7783 99

99

56 99 0058 82 83 99

7758 99 9858 00

998358

99

77 98

58 83 9999 9983

8399

99

99

98 77 58

585656

56

83

83959595

99

99999999

34 58 83 99 98 77

99

5701SIDA 22

4301SIDA 47

4302SIDA 50 & 99

4303SIDA 50 & 99

4702SIDA 51

2114SIDA 106

2113SIDA 106

2315SIDA 108

2316SIDA 108

2317SIDA 108

2718SIDA 109

4409SIDA 14

5407SIDA 21

5403SIDA 27

5406SIDA 29

4401SIDA 33

4402SIDA 47

4403SIDA 52

4404SIDA 52

4405SIDA 53

4406SIDA 53

2420SIDA 105

5502SIDA 22

5703SIDA 27

2116SIDA 18

2117SIDA 18

4408SIDA 14

5702SIDA 30

5505SIDA 30

2505SIDA 43

4502SIDA 44

5404SIDA 21

5402SIDA 33

2115 SIDA 106

5518SIDA 16

5409SIDA 14

5514SIDA 16

5517SIDA 22

Page 141: ProJob 2011

141

New! New!

77 9899565858 555656

99

56 83 99 99

99

9877 98

83 00 00 9682 96 58 99

999999 8382 58585858 8282 8383 55 99

999999

8383

57 56 56 56 99 96 5800 0083 97

9982 99

5503SIDA 24

5601SIDA 23

5604SIDA 23

2507SIDA 111

550ISIDA 20

5506SIDA 26

5521SIDA 17

5606SIDA 26

5603SIDA 28

5509SIDA 29

5519SIDA 17

5504SIDA 30

5605SIDA 31

5602SIDA 31

4505SIDA 40

4504SIDA 40

4501SIDA 44

4506SIDA 41

4503SIDA 51

4601SIDA 49

2501SIDA 42

2502SIDA 43

5512SIDA 25

2500SIDA 42

4508SIDA 45

5607SIDA 24

4511SIDA 45

4602 SIDA 49

5515SIDA 20

5513SIDA 16

2506SIDA 41

5516SIDA 25

Page 142: ProJob 2011

142

99

New! New!

00

00 00 02 0001 01

00 00 00

00 99

00 99 99 00 00

00

58

99

02

5800

9958 00

00 0002 0299 99 99

00 98 98

00 00 00 0099

99

58

58

585858

9958

7401SIDA 75

7402SIDA 75

7403SIDA 75

7405SIDA 75

7406SIDA 75

7501SIDA 77

7506SIDA 77

7503SIDA 78

7502SIDA 78

7505SIDA 76

7807SIDA 80

7808SIDA 81

7811SIDA 82

7812SIDA 79

7801SIDA 81

7802SIDA 80

7804SIDA 83

7806SIDA 83

7809SIDA 80

7814SIDA 79

7813SIDA 82

7901SIDA 85

7902SIDA 84

7905SIDA 85

7906SIDA 85

7907/7908SIDA 85

7504SIDA 76

Page 143: ProJob 2011

143

New!

New! New!

New!

10101010

10

10

10 10 10 10 10 10

10

1710 10 10

10 10 10 10

10 10 10 1010 10

10 10 17171717

17

17

17 17 1717

17 17

17

10 17 17

17 1717 17

17 17 171717

17

1717

1717

1710

10

6504SIDA 71

6401SIDA 57

6404SIDA 70

6403SIDA 71

6501SIDA 62

6506SIDA 61

6502SIDA 61

6503SIDA 64

6702SIDA 68

6704SIDA 67

6507SIDA 62

6407SIDA 57

6002SIDA 64

6103SIDA 66

6004SIDA 65

6003SIDA 65

6005SIDA 65

6301SIDA 60

6566SIDA 70

6101SIDA 67

6102SIDA 66

6703SIDA 68

6508SIDA 63

6406SIDA 59

6409SIDA 56

6302SIDA 57

6405SIDA 58

6410SIDA 56

6509SIDA 63

6510SIDA 64

6466SIDA 70

Page 144: ProJob 2011

144

56 56 9977 0083 7783

7700 00

83

5656 56

56

5656

83 83

8383

99 99

99 99 99 99 9999

5677

8399

95 99

94 99

56

34

34

94

58 94

99 34 34 58 3499835866 82 94 99

58 00

58 66

9299

82

9999

58

56 58 83 99 34 99 00 56 58 9299 99 5699 93

95 99

3101SIDA 90

3103SIDA 91

3102SIDA 92

3501SIDA 90

3502SIDA 92

3503SIDA 95

3099SIDA 18

3005SIDA 19

3104SIDA 91

3001SIDA 94

3003 SIDA 94

3002SIDA 95

3004SIDA 95

3304SIDA 97

3301SIDA 96

3302SIDA 96

3303SIDA 97

3601SIDA 101

3401SIDA 100

3701SIDA 100

5210SIDA 34

5203SIDA 48

2011SIDA 105

2013SIDA 105

2012SIDA 105

2219SIDA 111

5205SIDA 34

4201SIDA 48

9006SIDA 130

9003SIDA 130

9012SIDA 130

Page 145: ProJob 2011

145

New!

99 99 99 99 99

99 99 00

83 83 83

99

999999

99

9999

56 99

17

1095 93

78

99

99

99

00

58

99 56 56

99 99 9999

99 56 9999

9999 99

99

1002SIDA 127

1001SIDA 125

1005SIDA 127

1101SIDA 128

1003SIDA 127

9002SIDA 129

9001SIDA 129

9511SIDA 116

9206SIDA 120

9209SIDA 122

9203SIDA 123

9506SIDA 116

9205SIDA 120

9208SIDA 122

9202SIDA 123

9502SIDA 116

9204SIDA 120

9207SIDA 122

9201SIDA 123

9007SIDA 131

9010SIDA 19 & 131

9512SIDA 118

9504SIDA 117

9505SIDA 117

9510SIDA 117

9014SIDA 131

9011SIDA 131

9550SIDA 118

9508SIDA 118

9008SIDA 132

9019SIDA 19 & 132

1102SIDA 128

9015SIDA 130

9033 9030SIDA 133

9024SIDA 133

9032SIDA 132

9034SIDA 129

9050SIDA 133

1201SIDA 128

9055SIDA 133

9113SIDA 68 & 133

Page 146: ProJob 2011

1001 ....................1271002 ....................1271003 ....................1271005 ....................1271101.....................1281102.....................1281201 ....................1282011.....................1052012 ....................1052013 ....................1052113.....................1062114.....................1062115.....................1062116.......................182117 .......................182219 .................... 1112315 ....................1082316 ....................1082317 .....................1082420 ....................1092500 ......................422501 ......................422502 ......................432505 ......................432506 ......................412507 .................... 1112718 ....................1093001 ......................943002 ......................953003 ......................943004 ......................953005 ......................193099 ......................183101 ......................903102 ......................923103 ......................913104 ......................913301 ......................963302 ......................963303 ......................973304 ......................973401 ....................1003501 ......................903502 ......................923503 ......................953601 ....................1013701 ....................1004201 ......................484301 ......................474302 ................ 50,994303 ............... 50, 99

4401 ......................334402 ......................474403 ......................524404 ......................524405 ......................534406 ......................534408 ......................144409 ......................144501 ......................444502 ......................444503 ......................514504 ......................404505 ......................404506 ......................414508 ......................454511.......................454601 ......................494602 ......................494702 ......................515203 ......................485205 ......................345210 ......................345402 ......................335403 ......................275404 ......................215406 ......................295407 ......................215409 ......................145501 ......................205502 ......................225503 ......................245504 ......................305505 ......................305506 ......................265509 ......................295512 ......................255513 ......................165514 ......................165515 ......................205516 ......................255517 .......................225518 ......................165519 ...................... 175521 ...................... 175601 ......................235602 ......................315603 ......................285604 ......................235605 ......................315606 ......................285607 ......................24

5701 ......................225702 ......................305703 ......................276002 ......................646003 ......................656004 ......................656005 ......................656101 ......................676102 ......................666103 ......................666301 ......................606302 ......................576401 ......................576403 ......................716404 ......................706405 ......................586406 ......................596407 ......................576409 ......................566410 ......................566466 ......................706501 ......................626502 ......................616503 ......................646504 ......................716506 ......................616507 ......................626508 ......................636509 ......................636510 ......................646566 ......................706702 ......................686703 ......................686704 ......................677401 ......................757402 ......................757405 ......................757501 ......................777502 ......................787503 ......................787504 ......................767505 ......................767506 ......................777801 ......................817802 ......................807804 ......................837806 ......................837807 ......................807808 ......................817809 ......................807811 .......................82

7812 ......................797813 ......................827814 ......................797901 ......................857902 ......................847905 ......................857906 ......................857907 ......................859001 ....................1299002 ....................1299003 ....................1309006 ....................1309007 ....................1319008 ....................1329010 ............. 19, 1319011.....................1319012 ....................1309013 ............. 68, 1329014 ....................1319015 ....................1309019 ............. 19, 1329024 ....................1339030 ....................1339032 ....................1329033 ....................1339034 ....................1299050 ....................1339055 ....................1339201 ....................1239202 ....................1239203 ....................1239204 ....................1209205 ....................1209206 ....................1209207 ....................1229208 ....................1229209 ....................1229502 .................... 1169504 .....................1179505 .....................1179506 .................... 1169508 .................... 1189510 .....................1179511..................... 1169512 .................... 1189550 .................... 118

InDex

artikel sida artikel sida artikel sida artikel sida

Page 147: ProJob 2011
Page 148: ProJob 2011

ProJobs sortiment säljs endast genom återförsäljare

ProJob Workwear Ab åkarevägen 18, 455 83 dingle

Telefon: 0524 176 90 fax: 0524 176 [email protected] • www.projob.se

pli
Stamp