Top Banner
Tema Proiectului: Simularea unei retele de calculatoare folosind aplicatia Packet Tracer. Ittu Vlad Am creat o retea de calculatoare din 8 calculatoare, 2 hub-uri si un bridge. Hub – pentru conecatrea celor 4 calculatoare Bridge – pentru conectare hub-urilor Hub – pentru conectare celorlalte 4 calculatoare PC(calculatoarele) onectam calculatoarele la hub-uri utili!ind cone"iunea Straigth-through . Conexiunea Straigth-through 1
5

Proiect Simularea Unei Retele de Calculatoare Folosind Aplicatia Packet Tracer

Oct 08, 2015

Download

Documents

Vlad Ittu

Proiect
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript

Simularea unei Retele de Calculatoare folosind Aplicatia Packet Tracer

Tema Proiectului:

Simularea unei retele de calculatoare folosind aplicatia Packet Tracer.

Ittu Vlad

Am creat o retea de calculatoare din 8 calculatoare, 2 hub-uri si un bridge.Hub pentru conecatrea celor 4 calculatoareBridge pentru conectare hub-urilor

Hub pentru conectare celorlalte 4 calculatoare

PC(calculatoarele) Conectam calculatoarele la hub-uri utilizind conexiunea Straigth-through.

Conexiunea Straigth-throughSi obtinem:

Conectam Primul Hub si cel de-al doilea printr-un bridge. Se utilizaeaza conexiunea Cross-OverConexiunea Cross-Over

Si obtinem:

Configuram calculatoarele:

Configuram toate calculatoarele, Ip-urile trebuie sa fie diferite.Obs: Utilizam un bridge pentru a nu supraincarca reteaua. Acesta e la fel ca un switch si anume dispune de un tabel de adrese care permite memorarea adresei fiecarui din calculatoare, astfel permitind transmiterea informatiei doar calculatorului-destinatie.Astfel obtinem:

Transmiterea informatiei:

Obs:Observam ca la transmiterea informatiei de la un calculator la altul hub-ul cind primeste semnalul(datele) le transmite automat catre toate porturile conectate, mesajul e primit de statia-destinatie, celelalte statii nimicesc semnalul. Concluzie:

In acest proiect drept scop am avut crearea unei retele de calculatoare, si anume utilizarea echipamentelor de retea studiate pentru a observa asemanarile si diferentele dintre acestea. Retea de calculatoare reprezinta o colectie interconecata de calculatoare autonome.

Scopul utilizarii retelelor de calculatoare:

Partajarea resurselor(fizice, logice, date)

Fiabilitatea si reducerea costurilor

Mediu de comunicare intre oameni

Acces la informatii de la distant

Divertisment interactiv

La crearea retelei am utilizat 2 hub-uri si un bridge.

Definitie: Hub-ul reprezinta un dispozitiv cu cel putin 2 porturi, care asigura conexiunea intre mai multe calculatoare punct la punct.(In cazul nostru am utilizat un hub cu 6 porturi, 4 porturi le-am utilizat pentru conectarea acestuia la calculatoare, unul pentru conectarea la bridge, celalalt l-am lasat liber(nu l-am utilizat)).

Bridge-ul (pod) se folosete pentru a conecta dou reele ntre ele, asigurind astfel ca reteaua sa nu fie supraincarcata.In concluzie putem evidentia faptul ca pentru crearea unei retele de calculatoare e necesara in primul rind folosirea echipamenetelor de retea, cunoasterea rolului acestora.1