Top Banner

of 48

Proiect final2003

Oct 30, 2015

Download

Documents

Andra Mocanu
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript

Academia de Studii Economice

Facultatea de Management Administratie Publica

Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea caminelor studentesti ale Academiei de Studii Economice

Studenti : Draghici Beatrice

Craciun Alexandru

Dimienescu Damian

Grupa 232, Anul III

Bucuresti 2010

Titlul proiectului :

Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea caminelor studentesti ale Academiei de Studii Economice

Axa prioritara:

AXA 3: Imbunatarirea infrastructurii socialeDomeniul major de interventie:

Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea i echiparea infrastructurii preuniversitare, universitare i a infrastructurii pentru formare profesional continu.

(1) Prezentarea solicitantului

1. Denumirea institutiei, profil, obiect de activitate

Academia de Studii Economice Bucuresti

Academia de Studii Economice este universitate de stat, care functioneaza pe principiul autonomiei si raspunderii publice; este non-profit si are personalitate juridica.

Academia de Studii Economice din Bucuresti este universitate de cercetare si de invatamant, care organizeaza pregatirea superioara si cercetarea stiintifica in domeniile stiintelor economice si administrative. Pregatirea universitara este realizata pe 3 cicluri : licenta, masterat si doctorat. Universitatea organizeaza programe de formare continua, de studii academic postuniversitare de tip MAB sau EMBA, programe postdoctorale, de formare pedagogica etc.

Academia de Studii Economice din Bucuresti isi desfasoara activitatea intr-un spatiu universitar propriu, are patrimoniu propriu si se finanteaza din venituri proprii, provenind de la bugetul de stat sau din alte surse, conform legislatiei in vigoare.

Academia de Studii Economice din Bucuresti are autonomie si libertate universitare potrivit legislatiei in vigoare.

Viziunea universitatii este de a fi lider in invatamantul si cercetarea stiintifica din domeniile stiintelor economice, juridice si administrative in Romania si de a fi printre cele mai performante universitati europene.

Misiunea Academia de Studii Economice din Bucuresti este de a crea, valorifica si disemina cunostinte, prin dezvoltarea unui mediu de cercetare si de invatamant pentru membrii comunitatii universitare in masura sa ii consolideze pozitia de lider national in invatamant si cercetare si sa o propulseze printer cele mai bune univesitati europene in acest domeniu. Fundamental acestor performante il constituie formarea unei puternice comunitati academice, cu o cultura organizationala bazata pe excelenta, prin care primeaza atragerea, dezvoltarea si promovarea valorilor stiintifice si didactice.

Academia de Studii Economice urmareste pregatirea viitorilor economisti si specialisti in administratia publica in acest sens deruland programe de educatie continua (postuniversitare, masterat, doctorat, perfectionare,etc.), precum si cercetarea stiintifica in domeniul economic si al administatiei publice.ASE promoveaza un invatamant si cercetare la standarde de excelenta internationala prin: oferirea unui spectru larg de cursuri universitare creative si provocatoare care sa integreze rezultatele cercetarii stiintifice si sa contribuie la dezvoltarea capitalului intelectual al studentilor; integrarea centrelor de cercetare in retele europene de excelenta si realizarea de cercetari fundamentale si aplicative, generatoare de cunoastere; realizarea unor parteneriate academice internationale cu universitati de elita si flexibile cu mediul de afaceri national si international; asigurarea unui corp profesoral valoros si a unui management academic performant; armonizarea si promovarea valorilor stiintifice, culturale si etice in comunitatea regionala, nationala si internationala. In vederea indeplinirii acestor deziderente ASE poate participa la constituirea de consortii, pe baza de contract de parteneriat, grupuri de alte universitati, organizatii de cercetare stiintifica, publice sau private.

2. Baza legala de infiintare;Academia de Studii Economice din Bucuresti a fost infiintata in baza legii promulgate prin Decretul Regal nr. 2978 din 6 aprilie 1913, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 12 din 13 aprilie 1913, sub denumirea de Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale. Actuala denumire Academia de Studii Economice din Bucuresti dateaza din anul 1967.

3. Legislatia pe baza careia isi desfasoara activitatea;

Academia de Studii Economice din Bucuresti este o comunitate universitara distincta care functioneaza in baza Constitutiei, legislatiei in domeniul invatamantului si a celorlalte reglementari legale din Romania.

1. Codul Muncii, Legea nr. 53/2003 cu modificarile si completarile aduse pana la data de 01.10.2006;

2. HG nr.281/1993 privind salarizarea personalului din unitatile bugetare (M.O. nr.135/25.06.1993), cu modificarile si completarile ulterioare;

3. Legea invatamantului nr.84/1995, republicata (M.O. nr.606/10.12.1999), cu modificarile si completarile ulterioare;

4. Legea nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic (M.O. nr.158/16.07.1997), cu modificarile si completarile ulterioare;

5. Legea nr.90/1996 privind protectia muncii, republicata (M.O. nr.47/29.01.2001);

6. Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informatiie de interes public (M.O. nr.663/23.10.2001);

7. Legea nr.201/2002 privind egalitatea de sanse intre femei si barbate (republicata in M.O. nr.135/14.02.2005).

4. Obiectivele fundamentale urmarite pe urmatorii patru ani; Consacrarea Academiei de Studii Economice din Bucuresti ca universitate de elita de cercetare stiintifica si de invatamant;

Oferirea de programe de studii de inalta calitate, compatibile cu obiectivele societatii si ale economiei bazate pe cunostinte;

Dezvoltarea cercetarii stiintifice, ca pilon al functionarii si performantelor universitatii;

Afirmarea Academiei de Studii Economice din Bucuresti ca universitate cu prestigiu international;

Promovarea unui sistem de management modern strategic, tactic si operational functional si eficace.

Modernizarea bazei material existente si extinderea ei prin construirea unui nou campus.

Dezvoltarea unei culturi organizationale de excelenta;

Dezvoltarea si protejarea petrimoniului intelectual si cultural al universitatii.

Diversificarea si imbunatatirea pachetului de servicii oferite studentilor.

5. Modalitati de organizare a activitatii in cadrul institutiei analizateAstfel din punct de vedere procesual, in Academia de Studii Economice se deruleaza activitati ce pot fi arondate urmatoarelor domenii:

Formare initiala (3ani): ciclul de licenta si master de aprofundare (stiintific)

Formare continua: cursuri postuniversitare de specializare si perfectionare, mastere profesionale, doctorate

Management academic si administrativ

Cercetarea stiintifca

Calitatea invatamantului economic si de administratie publica

Relatiile cu mediul de afaceri

La nivel structural-organizatoric aceste activitati principale se exercita la nivelul unor diviziuni organizatorice de educatie, cercetare si management specifice astfel:

1).Subdiviziuni organizatorice de educatie si cercetare: facultati, scoli de pregatire postuniversitara, masterala si doctorala, departamente functionale, catedre, centre de cercetare stiintifica

2).Subdiviziuni organizatorice prestatoare de servicii de specialitate: directii, departamente, servicii, birouri.

3).Subdiviziuni organizatorice auxiliare: servicii si birouri prestatoare de servicii de mentenanta, furnizare de utilitati etc.

Academia de Studii Economice din Bucuresti are in structura sa facultati, colegii, sectii, departamente, campus virtual, catedre, institutii, scoli de studii postuniversitare, biblioteci universitare, unitati de cercetare, unitati de asistenta si consultanta de specialitate, incubatoare de afaceri, muzee, Ateneul studentesc.

Din structura Academiei de Studii Economice fac parte integrata si alte unitati (experimentale, de agrement, sportive, sociale), precum si serviciile tehnice, asministrative, editura, tipografia.

Academia de Studii Economice din Bucuresti este o universitate de stat, ce are o structura organizatorica structurata astfel :

Structura de invatamant si cercetare;

Strucura serviciilor tehnico-administrative;

Structura de invatamant si cercetare din Academia de Studii Economice cuprinde prezentarea facultatilor si catedrelor din institutie, cu legaturile stabilite intre acestea.

6. Pozitia acesteia in structura sistemului din care face parte (relatia de subordonare, colaborare cu alte institutii publice);

Potrivit legislatiei in vigoare, Academia de Studii Economice are autonomie si libertate universitara si se afla in relatii de colaborare si cooperare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu diverse institutii si autoritati publice dar si companii private in vederea asigurarii practicii studentilor si realizarii activitatii de cercetare (Primarii din raza municipiului Bucuresti, Ministerul Justitiei, Ministerul de Interne, Institutul de Politici Publice, etc) dar si cu 60 de universitati din 51 de tari in afara de Romania.

Universitati in colaborare

DenumireTaraObservatii

Universitatea Klagenfurt,Universitatea din Rousse(BRIE)Austria,

BulgariaAcord de colaborare

Din: 5.11.2004www.uni-klu.ac.at

Danube University KremsAustriaAcord de colaborare

28.10.2005www.donau-uni.ac.at

University of Ottawa, OntarioCanadaAcord de colaborare

Din: 26.05.2005

Valabilitate: 31.07.2007www.uottawa.ca

Modern Academy for Computer Science andManagement in Maadi, CairoEgiptAcord de colaborare

Valabilitate: 3 aniwww.modernacademy.

edu

Universitatea Romno-Egiptean, CairoEgiptMemorandum of

Understanding

Din: 19.04.2004

LUniversit dOrlansFranaAcord de colaborare

Din: 22.11.2004

Master European Finane

i control de gestiunewww.univ-orleans.fr

Universit NantesFranaAcord bilateral

Socrates/Erasmuswww.univ-nantes.fr

LUniversit Nancy 2FranaAcord de colaborare

Din 19.05.2004www.univ-nancy2.fr

The University of Cergy-PontoiseFranaAcord de colaborare

05.04.2006www.u-cergy.fr

LUniversite dArtoisFranaAcord de colaborare

27.02.2006www.univ-artois.fr

Scoala Superioarade ManagementFranaAcord de colaborare

9.01.2006www.ebs.de

European BusinessSchoolGermaniaAcord de colaborare

Din: 2.03.2005

Valabilitate: 2007

MBA Romno-German:

Management

antreprenorialwww.fhgelsenkirchen.

de

FachhochschuleGelsenkirchenGermaniaAcord de cooperare

29.03.2006www.fhgelsenkirchen.

de

DenumireTaraObservatii

Trieste UniversityItaliaAcord de colaborare

29.03.2006www.univ.trieste.it

LUniversit degli Studi di TorinoItaliaAcord de colaborare

Din: 10.02.2005

Valabilitate: 2010www.unito.it

LUniversit degli Studi di PalermoItaliaAcord de colaborare

Din: 19.05.2003

Valabilitate: 2006http://unipa.it

Universit Degli Studi di MessinaItaliaAcord de colaborare

29.03.2006www.unime.it

Iniiativa comunitar R3LEuropean Network of Learning Regions Reeaua European Pentru nvmntul ViitoruluiCO.G.A.L. Monte Poro Serre Vibonesi Federaia Romn Pentru DezvoltareRuralItalia, RomaniaAcord de colaborare

Din: 19.10.2004

Ajou UniversityKoreaAcord de colaborare

20.12.2005www.ajou.ac.kr

Writtle College (BRIE)Marea

BritanieAcord de colaborare

Din: 9.03.2004

Valabilitate: 1.08.2009www.writtle.ac.uk

Liverpool Hope UniversityMarea

BritanieAcord de colaborare

29.03.2006www.hope.ac.uk

Universitatea Agricola de StatMoldovaAcord de colaborare

29.03.2006www.agriculture.md

Norwegian Schoolof Management, OsloNorvegiaAcord de colaborare

Din: 1.04.2005

Valabilitate: 2008www.bi.no

Wroclaw Universityof EconomicsPoloniaAcord de colaborare

29.03.2006www.ae.wroc.pl

Poznan University of EconomicsPoloniaAcord de colaborare

29.03.2006www.ae.poznan.pl

University of AveiroPortugaliaAcord de colaborare

29.03.2006www.ua.pt

University of Economics PragueRepublica

CehaAcord de colaborare

29.03.2006www.vse.cz

Universitatea de Stat Economica si de Finante, Sankt-PetersburgRusiaAcord de colaborare

19.09.2005

Belgrade UniversitySerbiaAcord de colaborare

29.03.2006www.bg.ac.yu

University of TurinDenumireTorinoAcord colaborare

10.02.2005www.ircc.unito.it

Auburn University , Auburn ALUSAAcord de colaborare

29.03.2006www.auburn.edu

University ofTampa, FloridaUSAAcord de colaborare

29.03.2006www.utampa.edu

University ofAkron, OhioUSAAcord de colaborare

Din: 2.06.2005

Valabilitate: 2010www.uakron.edu

NorthwoodUniversityUSAAcord de colaborare

Din: 18.02.2005

Valabilitate: un an

academic de la semnarewww.northwood.edu

Bucureti, 10 Februarie, 2009 - IBM Romnia si Academia de Studii Economice din Bucureti (ASE) au semnat un Parteneriat n educaie i cercetare. Parteneriatul vizeaz: Creterea competenelor absolvenilor ASE n domeniul tehnologiilor software i informaionale i utilizrii acestora n aplicaii economice, n vederea pregtirii unei fore de munc de nalt calificare, adaptat cerinelor actuale;

Instruirea gratuit a cadrelor didactice titulare de curs i activiti practice prin cursuri susinute de ctre specialiti IBM din ar i strinatate;

Sprijinirea recrutrii i angajrii forei de munc cu bun calificare n industria de IT;

Cercetare n colaborare IBM ASE;

Promovarea inovrii n nvmntul i cercetarea academic;

Consolidarea relaiei mutuale ntre dou domenii vitale ale societii, domeniul tehnologiei informaiei i cel economic.

7. Informatii referitoare la modul de desfasurare a activitatii in domeniile: resurse umane, economico-financiar, realizare si furnizare de servicii publice, cercetare, comercial, tehnica, marketing etc.

A) Domeniul economic-financiar

Academia de Studii Economice din Bucuresti isi desfasoara activitatea intr-un spatiu universitar propriu, are patrimoniu propriu si se finanteaza din venituri proprii, provenind de la bugetul de stat sau din alte surse, conform legislatiei in vigoareVenituri totale aferente perioadei 2007-2009

Capitolul200720082009

Valoare absoluta%

Venituri totale generale259.760.203319.269.122262.954.289-

Sold initial55.813.58963.268.62254.195.622-

Venituri totale anuale din care:203.946.614256.027.500208.758.667100

- Venituri dn activitatea de baza;122.114.754131.629.689132.424.46563,43

- venituri din fonduri externe rambursabile (Makis);50.200.39357.537.75354.745.28626,22

- venituri din fonduri structural postaderare (Posdru, Podca);-

548.733958.5650,46

- venituri din alocatie cu destinatie speciala;-802.6582.479.5231,19

- venituri din activitatea de cercetare;59.686.14490.641.37246.347.16622,20

-Venituri proprii din activitatea caminelor si cantinei;5.141.8204.504.0886.029.3722,89

-Venituri proprii din micro productie;5.895364.25827.1790,01

*) Aceste venituri au fost stabilite in functie de numarul de studenti echivalenti si de indicatorii de calitate.

Veniturile anuale au scazut, in medie, cu 18% in anul 2009 fata de anul 2008.

Analizand structura veniturilor pe anul 2009, se constata ca ponderea veniturilor din activitatea de baza in total venituri a fost de 63,43%. Cresterea veniturilor pentru finantarea de baza se inscrie in ritmul de crestere a veniturilor, pe total universitate, de 22%, pana in anul 2008, cand finantarea de baza a avut o crestere de 15% fata de anul 2007, urmand ca in anul 2009 sa inregistreze o scadere de 5%.

Contractul institutional negociat incheiat intre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Academia de Studii Economice din Bucuresti prevedea la finantearea de baza suma de 54.745.286 lei, suma incasata pana la sfarsitul anului.

Ponderea veniturilor din alocatii bugetare este de 22,20% din care pentru proiecte de investitii 13,57%. Se remarca scaderea substantiala in ultimul an a veniturilor pentru finantarea proiectelor de investitii, ca urmare a crizei economice. Ponderea veniturilor activitatii de cercetare in total venituri este de 9,82%. Totusi in sume absolute, veniturile din aceasta activitate au inregistrat o diminuare fata de anul precedent cu 25%.

De asemenea se observa o crestere , in ultimul an, a veniturilor proprii din activitatea caminelor si a cantinei cu 33,86%.

B) Domeniul Cercetare

Academia de Studii Economice din Bucureti a optat pentru a fi universitate de cercetare, pentru a putea accesa fonduri din programele naionale i europene, n universitatea noastr funcioneaz 21 centre de cercetare, dintre care opt sunt recunoscute de Consiliul Naional al Cercetrii tiinifice din nvmntul Superior, i susinem 16 reviste, clasificate de acelai for.

Dezvoltm cinci programe de masterat cu dubl diplom , romn i strin , n colaborare cu universiti din Frana, Germania i Canada. Avem peste 200 de proiecte de cercetare finanate, dintre care 29 sunt internaionale. Sunt create peste 40 de laboratoare cu dotare informatic modern , laboratoare de merceologie i managementul calitii, de tehnologie, de marketing, laborator pentru studiul limbilor strine etc. Dispunem de o bibliotec central modern i bine dotat cu carte clasic i electronicC) Resurse Umane intreaga activitatea este asigurata de Biroul de Resurse Umane al Academiei de Studii Economice Bucuresti

Numar total de posturi existente in cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti : 2479 dintre care:

800 posturi vacante;

1689 posturi ocupate : cadre didactice, personal administrativ, personal auxiliar.

*)date statistice Biroul Resurse Umane

D) Marketing

SLOGAN : Parteneri in performanta!Informare public

Biroul Senatului Academiei de Studii Economice din Bucuresti doreste sa fie cat mai transparent in deciziile pe care le ia si sa informeze comunitatea academica cu privire la activitatile pe care le desfasoara.

In acest sens, va publica "Scrisoarea de informare" in variantele electronica si clasica. Varianta electronica poate contine, in plus, o anexa cu amanunte despre problematica abordata. Pentru inceput fiecare numar va dezvolta cate o problema care preocupa comunitatea academica.

Aveti la dispozitie informatii privind dezbaterile din cadrul sedintelor saptamanale ale Biroului Senatului din A.S.E., precum si hotararile si deciziile ce se adopta la acest nivel. Ordinea de zi a sedintelor Biroului de Senat este inscrisa in Avizierul Digital in cadrul fiecarei luni a anului 2010, corespunzator desfasurarii acestora.Studioul TV functioneaza in cadrul Departamentului Comunicare si Relatii Publice al Academiei de Studii Economice, activitatea sa desfasurandu-se intr-un spatiu nou, modern, cu doua studiouri ce se vor ridica la nivelul cerintelor dotarilor de calitate in acest domeniu.

Reviste-

Revista "ECONOMIA - seria MANAGEMENT

Revista "Theoretical and Empirical Researches in Urban Management".

Revista de Management Comparat International

Revista "Administratie si Management Public". Campanii de promovare a facultatii in toate orasele tarii.

Desfasurarea anumitor targuri :

Targul de Joburi al Academiei de Studii Economice - ASE Job Fair (prima editie 2009); Targul de Dragobete al studentilor de la ASE 23-25 februarie 2010;

Manifestatii caritabile - Balul caritabil de Craciun al ASE Bucuresti 14 decembrie 2009.

Academia de Studii economice este in prezent implicata si sustine proiectul Umbrela Verde Sa pastram Romania curata. Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007, cu sprijinul Ministerului Mediului.

Campanii sustinute :

Campania antifumat;

Campania antiSIDA;

Campania antidroguri;

E) Realizarea si furnizarea de servicii publiceAcademia de Studii Economice promoveaza invatamantul economic si de administratie publica, precum si cercetarea ca bunuri publice

8. Prezentarea programelor si proiectelor cu finantare europeana derulate de catre institutia analizata sau care sunt in curs de implementare.In cursul anului 2009, in Academia de Studii Economice s-a inceput implementarea urmatoarelor proiecte din fonduri externe nerambursabile:

Nr. Crt.Titlul ProiectuluiDirector proiectValoarea totala a proiectului

1.Doctorat si doctoranzi in triunghiul educatiei cercetare inovare (DOC-ECI)

(POSDRU 6/1.5/S/11)Prof. univ. dr. Dumitru MIRON6.639.326 lei

2.Centru pilot integrat pentru initierea si sprijinirea afacerilor in scopul cresterii competitivitatii economiei romanesti in conditiile aderarii la U.E.)

(POSDRU 9/3.1/S/1)Prof. univ. dr. Gheorghe ORZAN2.840.000 lei

3.Programe de pregatire postuniversitara adaptate la nevoile din administratia publica romaneasca

(PODCA SMIS 1315)Prof. univ. dr. Marius PROFIROIU1.271.662 lei

4.Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere

(POSDRU/56/1.2/S/31541)Prof. univ. dr. Gheorghe SABAU17.230.040 lei

5.Solutionari si interventii in transferul tehnologic si al inovatiei in sectorul agroalimentar in regiunile din Sud Est ale Europei

(SEE/E/160/1.1/X)

Prof. univ. dr Nicolae ISTUDOR155.310 euro

6.Formare de consilieri si asistenti support pentru implementarea stategiei de descentralizare a invatamantului preuniversitar

(POSDRU /1/1.1/S/8)Prof. univ. dr. Corina CACE6.945.237 lei

Academia de Studii Economice din Bucureti n parteneriat cu Universitatea de Vest din Timioara implementeaz proiectul Doctorat n economie la standardele Europei cunoaterii ncepnd cu data de 1 martie 2010.

Proiectul este cofinanat din Fondul Social European prin Programul Operaional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul "Doctorat n economie la standardele Europei cunoaterii" (DoEsEc) a fost demarat n concordan cu politicile i strategiile europene i naionale n domeniul nvmntului i a cercetrii, care s contribuie la transformarea Uniunii Europene n cea mai competitiv i dinamic economie bazat pe cunoatere capabil s ofere locuri de munc i dezvoltare durabil.

Proiectul se nscrie n Axa prioritar 1 Educaia i formarea profesional n sprijinul creterii economice i dezvoltrii societii bazate pe cunoatere, Domeniul major de intervenie 1.5 Programe doctorale i postdoctorale n sprijinul

cercetrii, perioada de implementare a proiectului fiind de 36 luni, de la 1 martie 2010, pn la 28 februarie 2013. Obiectivul general al proiectului vizeaz mbuntirea formrii viitorilor cercettori, prin ciclul de studii universitare de doctorat, n domeniul fundamental tiine economice n care cei doi parteneri organizeaz studii de doctorat.

Proiectul se adreseaz doctoranzilor admii pe locuri finanate de la buget ncepnd cu anul universitar 2009-2010. Un numr de 96 de doctoranzi vor beneficia de burse de cercetare doctoral, iar o parte dintre acetia vor beneficia de mobiliti tiinifice n mediul academic european.

1. Necesitatea si oportunitatea proiectului

Necesitatea

Dupa Revolutia din decembrie 1989, numarul studentilor a crescut substantial, in timp ce numarul spatiilor de cazare destinate acestora a ramas constant. Astfel, in momentul de fata, cererea depaseste oferta de locuri de cazare, alimentand astfel coruptia existenta in procesul de repartizare a acestora.

In anul universitar 2003-2004, universitatile din subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii au in evidenta 324 de camine cu o capacitate normala de 101 924 locuri de cazare, in marea lor majoritate (peste 88%), avand o vechime ce varieaza intre 20 si 50 de ani sau chiar mai mult.

Necesitatile si exigentele unui invatamant modern nu pot fi satisfacute in conditiile in care, in camine, nu exista acces la Internet, reteaua electrica este subdimensionata si nepregatita pentru alimentarea retelelor inteligente, iar majoritatea instalatiilor termice sunt necorespunzatoare.

In contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, consideram ca actualele conditii precare de viata si studiu ale studentilor diminueaza competitivitatea pe piata europeana a muncii odata cu absolvirea institutiilor de invatamant

Ridicarea altor camine studentesti este un obiectiv strategic prioritar, rezolvnd astfel cazarea studenilor i ale cadrelor didactice. Pornind de la discrepanta dintre numarul cererilor si oferta de locuri in camine, si implicit imposibiliatea institutului de a satisface nevoile de cazare ale studetilor se impune necesitatea construiri de noi camine.

*) Departamentul Social al Academiei de Studii Economice(ianuarie 2010)

Pe de alta parte conditiile precare in care locuiesc studentii reprezinta o problema majora, atat din punctul de vedere al suprafetei alocate per student cat si din punctul de vedere al conditiilor igienico-sanitare, fiind mult sub standardele minimale acceptate in tarile membre ale Uniunii Europene.

Avem n prezent 47093 de studeni, din care 35173 sunt la licen, 7792 la programele masterale, 2235 la doctorat, 1893 la coli academice i la cursuri postuniversitare i 2042 de cadre didactice i personal tehnico-administrativ. Exceptad doctoranzii, scolile academice si cursuri postuniversitare, raman 42965 studenti, si cele 2042 de cadre didactice si personal tehnico-administrativ.

Academia de Studii Economice din Bucuresti dispune, in momentul de fata de 19 camine studentesti cu o capacitate de 6188 locuri de cazare dintre care: 1 camin (Mecanica fina 400 locuri) este pentru stdentii straini, 2 camine ( Bozieni 262 locuri si Latimonier 110 locuri) sunt pentru cadre didactice si angajati ale universitatii. Raman astfel 16 camine echivalentul a 5636 locuri de cazare pentru studenti.

De asemenea, un factor destul de important de luat in calcul in cazul construirii de noi camine il reprezinta si tabelul urmator, referitor la numarul enorm de studenti veniti din provincie in comparatie cu studentii din Bucuresti.

Din datele prezentate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, procentul de studenti care studieaza in alta localitate decat au domiciliu si care solicita cazare la camin, depaseste 30% din numarul total de studenti la institutiile de invatamant superior de stat, in timp ce in tarile Uniunii Europene procentul este de sub 10%.

CamineUltimul an de renovare

Complex Belvedere A1-A42000

Complex Belvedere A6-A8-

Complex Agronomie2005

Complex Moxa vechi1995

Moxa D-

Vitan1996

Tei1999

Mecanica Fina1995

*)Departamentul social al Acdemiei de Studii Economice(raport peanul 2009)

Conform statisticilor, ultimul an de renovare al unui camin este 2005, adica in urma cu 5 ani, ceea ce poate demonstra starea precara a unora dintre caminele universitatii.

In urma unui sondaj realizat de Senatul Studentesc in anul 2009 , s-a observant ca un procent de 2,3 % dintre studentii admisi in cadrul Academiei de Studii Economice dn Bucuresti renunta la studii datorita numarului limitat de locuri de cazare din caminele universitatii.

n plus, calamitile naturale din ultimii ani au contribuit la creterea nevoilor de reabilitare a infrastructurii educaionale.

Oportunitatea

Axa prioritar mbuntirea infrastructurii sociale vizeaz crearea premiselor necesare pentru asigurarea populaiei cu servicii eseniale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice i sociale, prin mbuntirea infrastructurii serviciilor de sntate, educaie, sociale i pentru siguran public n situaii de urgen.

Investiiile care pot fi realizate prin Programul Operaional Regional pentru aceast ax prioritar au ca scop mbuntirea calitii i ridicarea acestor servicii la standard europene, cu implicaii pozitive asupra gradului de sntate i al participrii populaiei la piaa muncii, precum i n ceea ce privete gradul general de atractivitate al regiunilor.

Domeniul major de interventie Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea i echiparea infrastructurii educaionale preuniversitare, universitare i a infrastructurii pentru formare profesional continu

Obiectivul specific al acestui domeniu major de intervenie l constituie mbuntirea calitii infrastructurii de educaie, a dotrii colilor, a structurilor de cazare pentru studeni i a centrelor pentru formare profesional pentru asigurarea unui proces educaional la standarde europene i a creterii participrii populaiei colare i a adulilor la procesul educaional.

In contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana se impune solutionarea problemelor legate de conditiile precare de viata ale studentiilor care locuiesc in caminelor studentesti.

Actual criza economica in care Romania se afla ar putea reprezentat o mare oportunitate pentru dezvoltarea cestui proiect intrucat pretul materialelor de constructii precum si a firmelor de constructii a scazut foarte mult, ceea ce ar permite Academiei de Studii Economice sa-si modernizeze si sa costruiasca camine pentru studentii sai.

Creterea numrului de studeni a fost mai mare dect gradul de extindere a infrastructurii universitare, condiiile de reziden ale studenilor nefiind asigurate la un nivel adecvat de calitate. Starea general precar a cldirilor, a echipamentelor i a facilitilor justific investiii pentru consolidarea i modernizarea condiiilor de reziden, pentru infrastructur i dotri, ceea ce va permite universitilor s-i ndeplineasc rolul n dezvoltarea regional i naional.

2. Prezentarea potenialului uman, material,informaional i financiar Uman :

Ingineri;

Arhitecti;

Constructori;

Muncitori;

Ecoomisti;

Agenti de achzitii/aprovizionare.

Material :

Spatii;

Mijloace de transport;

Unelte;

Mobilier;

Consumabile;

Papetarie si birotica;

Retea de internet.

Informational

PNDR

Ghidul solicitatului

POS 7.

Financiar schema de finantare

I. Fondul din care proiectul poate obine finanare nerambursabil : Fondul Social European (FEDR): 98% din valoarea total a cheltuielilor eligibile;

II. Cofinanare: 2% din valoarea total a cheltuielilor eligibile.

Valoare proiectului :

MIN : 500.000 lei

MAX : 67.000.000 lei

.3. Grupul int i rezultatele estimate vizavi de proiectGrupul tinta - beneficiarii

Studentii Academiei de Studii Economice Bucuresti;

Studentii straini (veniti cu bursa);

Cadrele didactice ale Academiei de Studii Economice Bucuresti;

Personalul tehnico-administrativ.

Rezultate estimate

1. Rezolvarea tuturor cererilor de cazare existente in cadrul universitatii.

2. Atragerea de noi studenti si cadre didactice din provincie (concurenta).

3. Imbunatatirea imaginii Academiei de Studii Economice;

4. Oferirea de siguranta si protectie studentilor cazati in caminele Academiei de Studii Economice;

5. Cresterea calitatii invatamantului; incurajarea dezvoltarii sociale a studentilor;

6. Alinierea in randul tarilor Uniunii Europene in ceea ce priveste procentul de studenti care studieaza in alta localitate decat au domiciliu si care solicita cazare la camin.

7. Eliminarea procentului de abandon al studiilor de catre studentii veniti din provincie.

8. Construirea de camine noi sau modernizarea celor deja existente presupune conditii igienico-sanitare bune, asigurand astfel studentului un trai mai bun si mai sanatos.

9. Dezvoltarea unor noi camine duce la cresterea bugetului facultatii (tinand cont ca o parte din veniturile universitatii provin din regia de camin).

1. Informatii de baza:

a) Numarul proiectului - 135/2010b) Titlul proiectului;

Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea caminelor studentesti ale Academiei de Studii Economice.

c) Sectorul in care se incadreaza tema: Sectorul publicd) Incadrarea in POS axa prioritara domeniu de interventie;

Programul Operational : Programul Operational Regional POR

Axa prioritara : AXA 3: Imbunatarirea infrastructurii sociale

Domeniul major de interventie : Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea i echiparea infrastructurii preuniversitare, universitare i a infrastructurii pentru formare profesional continu.e) Locatia : Academia de Studii Economice Bucuresti.

f) Durata proiectului: 24 de luni (iulie 2010 iulie 2012).

2. Obiective:

a)Obiectiv general : proiectul cu titlul Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea caminelor studentesti ale Academiei de Studii Economice presupune construirea de noi camine precum si renovarea celor deja existente in scopul asigurararii unui loc de cazare pentru toti studentii facultatii, dar si imbunatatirii calitatii structurilor de cazare.b)Obiective derivate:

Reducerea numarului de studenti veniti din provincie care abandoneaza studiile din cauza lipsei unui loc de cazare;

Oferirea de siguranta si protectie studentilor si cadrelor didactice cazati in caminele Academiei de Studii Economice;

Crearea unui nivel adecvat de calitate a conditiilor de rezidenta a studentilor (conditiile igienico sanitare, rezistenta tehinica a cladirilor). Atragerea unui numar mare de viitori studenti prin oferirea unor beneficii suplimentare in caminele facultatii;c) Parteneriatul de aderare si prioritati in Planul National de Aderare a Romaniei (in ce masura tema proiectului se integreaza din punct de vedere al continutului in Parteneriatul de Aderare si in Planul National de Aderare a Romaniei).

Proiectul nostru duce la indeplinirea obiectivlui cu nr. 6 - Diminuarea disparitilor de dezvoltare ntre regiunile rii , si mai exact 6.1. - mbuntirea infrastructurii publice regionale i locale: creterea competitivitii regiunilor ca locaii pentru afaceri prin mbuntirea infrastructurii de transport, a infrastructurii de sntate, servicii sociale i educaie, precum i a infrastructurii de siguran public pentru situaii de urgen, dezastre naturale i tehnologice din PND 2007/2013.

d) Descrierea proiectului.

1. Istoric si justificare.

Dupa Revolutia din decembrie 1989, numarul studentilor a crescut substantial, in timp ce numarul spatiilor de cazare destinate acestora a ramas constant. Astfel, in momentul de fata, cererea depaseste oferta de locuri de cazare, alimentand astfel coruptia existenta in procesul de repartizare a acestora.

Necesitatile si exigentele unui invatamant modern nu pot fi satisfacute in conditiile in care, in camine, nu exista acces la Internet, reteaua electrica este subdimensionata si nepregatita pentru alimentarea retelelor inteligente, iar majoritatea instalatiilor termice sunt necorespunzatoare.

In contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, consideram ca actualele conditii precare de viata si studiu ale studentilor diminueaza competitivitatea pe piata europeana a muncii odata cu absolvirea institutiilor de invatamant.

Pe de alta parte conditiile precare in care locuiesc studentii reprezinta o problema majora, atat din punctul de vedere al suprafetei alocate per student cat si din punctul de vedere al conditiilor igienico-sanitare, fiind mult sub standardele minimale acceptate in tarile membre ale Uniunii Europene.

Ceea ce s-a realizat pana acum in domeniul in care se incadreaza tema;

Programe de modernizare si dezvoltare a bazei materiale:

Anul 2008

Extinderea serviciilor de acces securizat la caminele ASE; au fost realizate urmatoarele proiecte:

Supraveghere video in campusul Moxa pentru caminele A,B,C,D si E. Proiectul, presupune instalare a 54 camere video, dintre care 14 pentru exterior si 4o pentru interior. Lucrarile sunt realizate in proportie de 70%.

Principalele dotari din camine in valoare de 524.129 lei: mobilier pentru oficiile si holurile complexelor studentesti Belvedere caminele A6 si A7; Moxa D si Agronomie caminele C1 si C2; mobilier pentru cabinetul medical Moxa si mobilier pentru senatul studentesc.

Principalele proiecte de investitii, consolidari si modernizari care au fost incepute in anul 2008:

Nr. crtDenumireObectiveStadiul realizarii

1.Proiecte de investitiiConstructia caminului A8 Belv.inceput

Constructia caminului Occidentului.inceput

2.Proiecte, consolidari, reabilitari si modernizari.Consolidarea si modernizarea imobilului Grivita.inceput

Consolidarea si reabilitarea caminului Bozieni.inceput

Reabilitarea complete a caminului Moxa D.terminat

Consolidarea si reabilitarea imobilului Frumoasei.inceput

3.Servicii de proiectareProiectarea imobilului nou A9 Belvdere.neinceput

Proiectarea consolidarii si reabilitarii caminului Timonieruluiterminat

Proiectarea demolarii corpului B al spatiului de invatamant din Moxa

neinceput

4.Alte proiecte de lucrariReamenajarea curtii complexului Belvedere vechiterminat

Reamenajarea curtii complexului Agronomieterminat

Demolarea magaziilor din Complexul Belvedere vechineinceput

Au fost externalizate serviciile de curateniei pentru unele imobiluri : Camine Belvedere A6 , A7 precum si caminele Agronomiei C1 si C2. (curatenie cu tertii firme de curatenie).

Extinderea retelei de calculatoare din camine si imbunatatirea serviciilor. Introducerea infrastructurii retelei de televiziune din toate caminele, mai putin Mecanica fina, Vitan, Tei.

Anul 2009

Extinderea serviciilor de acces securizat la cminele ASE. n anul 2009 s.au realizat urmtoarele proiecte de supraveghere:

S-a finalizat proiectul de supraveghere video n campusul Belvedere pentru cminele A1, A2, A3, A4, A6, A7 i A8. Proiectul a presupus instalarea a 57 camere video, dintre care 26 pentru exterior i 31 pentru interior.

S-a finalizat proiectul de supraveghere video n campusul Moxa pentru cminele Moxa A, B, C, D i E. Proiectul a presupus instalarea a 54 camere video, dintre care 14 pentru exterior i 40 pentru interior.

Accesul n Casa Studentului de face pa baz de cartel i este supravegheat video.

Principalele proiecte de investitii, consolidari si modernizari care su fost sustinute In anul 2009 sunt:

Nr. Crt.Denumire Obiective

1.Constructii Constructia caminului belvedere A8finalizat

Modernizarea caminului VitanFinalizat partial

Constructia caminului OccidentuluiInceput, in desfasurare

2.Consolidari, reabilitari si modernizariConsolidarea si modernizarea imobilului GrivitaInceput, in desfasurare

Consolidarea si reabilitarea caminlui BozieniFinalzat

3.Servicii de proiectareProiectarea imobilului nou, A9 Belvedereinceput

Proiectarea demolrii cminelor A, B, C din

complexul MoxaInceput

Modificarile aparute in timp privind cadrul legislativAutoritatile vor fi obligate sa construiasca noi camine studentesti

Guvernul si autoritatile locale ar putea fi obligate sa construieasca, in perioada 2008-2010, camine studentesti pentru a rezolva problema cazarii, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit de Senat si apartinand unor parlamentari PRM.

`Oportunitatile existente pentru domeniul analizat.

O prima oportunitate pentru impremenarea acestui proiect ar fi noua lege, detaliata la punctul precedent, prin care autoritatile vor fi obligate sa construiasca noi camine studentesti. Potrivit actului normativ, la cererea universitatilor de stat sau private, consiliile locale vor fi obligate sa concesioneze terenuri in vederea construirii de camine studentesti, pe durata a 49 de ani.

O alta oportunitate care sustine implementarea acestui proiect ar fi programul Bursele Erasmus sustinut de multe facultati romanesti. Romnia serbeaz, n 2007, 10 ani de cnd particip la Erasmus. Pn acum, au plecat cu burse 19000 de studeni i 4606 profesori. n Romnia au venit aproape 3000 de studeni strini. 48 de universiti de stat i particulare din Romnia au semnat Charta Universitar ERASMUS. n total, 2199 de universiti din 31 de state particip la programul Erasmus. (M.C.) Astfel, acest proiect sustine schimbul de experienta intre studentiii tarilor member UE. Pentru ca o astfel de tara membra sa poata participa la acest proiect, trebuie se indeplineasca o serie de conditii de eligibilitate prevazute de acesta. Una dintre aceste conditii se refera si la cazarea studentilor. Astadar, fiecare facultate trebuie sa asigure locuri de cazare pentru toti studentii beneficiari de burse Erasmus, si sa ofere conditii de cazare alieanate la standardele UE.

e)Matricea cadru -logic

Nr. crtObiectiv generalObiective derivateActivitatiIndicatoriTermene

1.construirea de noi camine precum si renovarea celor deja existenteReducerea procentului de studenti veniti din provincie care abandoneaza studiile din cauza lipsei unui loc de cazare;

Intocmirea unui studiu pentru stablirea procentului de abandon scolar; Rata abandonului scolar.1 luna

organizarea unor programe de motivare pentrucontiuarea studiilor (oferirea de solutii alternative de cazare o precum si ale altor beneficii oferite de facultate). Numarul de studenti;1 luna

Proiectarea de noi camine ale ASE-ului; Numarul de proiecte6 luni

Achizitonarea de terenuri; Numarul de terenuri achizitionate;3 luni

2.Oferirea de siguranta si protectie studentilor si cadrelor didactice cazati in caminele Academiei de Studii Economice;

intocmirea unei expertize tehnice a tutror caminelor deja existente; numarul de cladiri expertizate;1 luna

consolidarea cladirilor incadrate cu un risc seismic 2.4 luni

Instalarea unor camere care sa asigure supraveghere video atat in interiorul cat si in exteriorul caminelor. Numarul de camera de supraveghere;4 luni

Incheierea unui contrat cu o firma de paza care sa asigurare paza 24/24 ore in toate caminele; Numarul de paznici;1 saptamana

Instalarea unor sisteme de sigurata care sa permita intrarea in camine pe baza de cartele magnetice; Numarul de sisteme de siguranta;2 luni

3.Asigurarea unui nivel adecvat de calitate a conditiilor de rezidenta a studentilor (conditiile igienico sanitare).

Incheierea unui contract cu firmele specializate de curatenie in vederea obtinerii unui nivel de calitate ridicat al conditiilor igienico-sanitare; Numarul de camine;2 saptamani

Renovarea tuturor camerelor aflate intr-o stare deplorabila, inlocuibile. (varuit, termopane, schimabat usi) Numarul de camere renovate;9 luni

4.Atragerea unui numar mare de viitori studenti prin oferirea unor beneficii suplimentare in caminele facultatii; Asigurarea serviciilor medicale generale in fiecare complex de camine ale ASE-ului. Numarul de cabinet medicale/ medici.9 luni

Dotarea fiecarui camin cu o sala de lectura; Numarul de Sali de lectura;1 luna

Construirea unei Sali de sport in fiecare complex de camine; Numarul de Sali de sport;5 luni

3. Elaborarea bugetului detaliat al proiectului:

Veniturile din acest proiect:

Proiectul nostru, Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea caminelor studentesti ale Academiei de Studii Economice, este generator de 2 tipuri de venituri:

In primul rand, unul dintre rezultatele acestui proiect, prezentat in etapa a II, este atragerea unui numar cat mai mare de studenti; acest lucru presupune, in cazul unora, o taxa de scolarizare.

In al doilea rand, un loc in camin presupune si o regie de camin, aferenta fiecarei luni de cazare.

Cheltuielile, costurile cu care se realizeaza activitatile definite.

Bugetul pe activitati:

Activitati eligibileBuget (RON)

1. intocmirea unei expertize tehnice a tutror caminelor deja existente; (A1)50.000

2. consolidarea cladirilor incadrate cu un risc seismic 2. (A2)50.000

3. Instalarea unor camere care sa asigure supraveghere video, atata in interiorul cat si in exteriorul caminelor. (A3)35.000

4. Incheierea unui contrat cu o firma de paza care sa asigurare paza 24/24 ore in toate caminele; (A4)15.000

5. Instalarea unor sisteme de sigurata care sa permita intrarea in camine pe baza de cartele magnetice; (A5)27.000

6. Incheierea unui contract cu firmele specializate de curatenie in vederea obtinerii unui nivel de calitate ridicat al conditiilor igienico-sanitare; (A6)10.000

7. Renovarea tuturor camerelor aflate intr-o stare deplorabila, inlocuibile. (varuit, termopane, schimabat usi); (A7)9000

8. Asigurarea serviciilor medicale generale in fiecare complex de camine ale ASE-ului. (A8)200.000

9. Dotarea fiecarui camin cu o sala de lectura; (A9).23.000

10. Construirea unei Sali de sport in fiecare complex de camine; (A10)200.000

11. Proiectarea de noi camine; (A11)60.000

12. Achizitionarea de terenuri; (A12)200.000

TOTAL Activitati eligibile779.000

Activitati neeligibileBuget

1. Intocmirea unui studiu pentru stablirea procentului de abandon scolar; (A13)1000

2. organizarea unor sedinte de informare pentrucontiuarea studiilor (oferirea de solutii alternative de cazare o precum si ale altor beneficii oferite de facultate). (A14)20.000

TOTAL Activitati neeligibile21.000

TOTAL Activitati - 14900.000

Surse de finantare:

finantare FEDR : 98% * Chelt. Eligibile = 98% * 612290 = 600044,2

Cofinantare : (2% * Chelt. Eligibile )+ Cheltuieli Neeligibile = (2% * 612290 ) + 287710 = 299955,8

Cheltuieli eligibileSuma

Cheltuieli privind achiziia terenului483500

Cheltuieli pentru proiectare i asisten tehnic89100

Cheltuieli privind organizare de antier17820

Cheltuieli de modernizare si consolidare21870

TOTAL Cheltuieli eligibile612290

Cheltuieli neeligibile

taxa pe valoarea adaugata125980

Cheltuieli pentru achizitionarea de mobilier10530

Cheltuieli pentru achizitinonarea de aparatura medicala59930

Cheltuieli pentru achzitionarea de aparatura sportiva44800

Cheltuieli pentru achizitionarea de sisteme de siguranta11870

Cheltuieli pentru achzitionarea de camere de supravecghere18350

Cheltuilei pentru organizarea de sedinte13200

Cheltuieli pentru intocmirea studiului1000

cheltuieli pentru incheierea de contracte2050

TOTAL Cheltuieli neeligibile287710

TOTAL cheltuieli900000

1. Unitatea de implementare (Matricea responsabilitilor)

Proiectul are o echipa de proiect formata din 6 persoane, condusa de Managerul de proiect : Simona Velea.

Nr. Crt.NUME I PRENUMEROLUL N CADRUL PROIECTULUISarcini si responsabilitati

1Simona Veleamanager de proiect alege membrii echipei; conduce echipa proiectului ; reprezint proiectul n raport de terii;

stabileste planul proiectului;

realizeaza structura, pe activitati, a proiectului;

desemneaza sarcinile propriilor responsabili;

realizeaza o schema de lucru pentru fiecare sarcina de realizat;

graficul de derularea a proiectului, stabilirea costurilor si a riscurilor;

stabileste sarcinile de realizat;

contracteaza realizarea sarcinilor;

editeaza (publica) planul;

pregateste lucrarile pentru pornire, oprire sau continuare;

monitorizeaza progresele;

analizeaza si comunica rezultatele;

negociaza schimbarile, indiferent de sursa acestora;

modifica planurile (atat fizic, cat si financiar). fixeaz obiectivele prioritare ale proiectului;

2Vlad Marinexpert finanri europene elaboreaz dosarul pentru obinerea finanrii;

identificarea liniilor, programelor i instrumentelor optime pentru co-finanare;

3Monica DascaluCoordonator economic/contabil organizeaza, indruma, conduce, controleaza si raspunde de desfasurarea in mod eficient a activitatii financiar-contabile a societatii in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare;

organizeaza si coordoneaza contabilitatea operatiilor de capital, contabilitatea imobilizarilor, contabilitatea stocurilor, contabilitatea tertilor, contabilitatea trezoreriei, contabilitatea cheltuielilor, veniturilor si rezultatelor, contabilitatea angajamentelor si altor elemente patrimoniale, contabilitatea de gestiune in conformitate cu legislatia in vigoare;

pregateste un buget pentru finantarea proiectului;

asigura rezerve si elibereaza fonduri;

Efectueaza operatiunile bancare (plati furnizori, ordine de plata bugetare etc) si intocmeste setul de documente pentru platile electronice, licitatii si ridicarile de numerar in lei si valuta;

Inscrie in registre operatiunile efectuate (ordine de plata, remiteri bancare, emitere facturi, evidenta incasari);

Tine legatura cu bancile, clientii si furnizorii interni, in ceea ce priveste atributiile ce-i revin;

Intocmeste, contabilizeaza si verifica lunar facturile fiscale emise;

Intocmeste lunar declaratiile de impozite, taxe si contributii aferente salariilor;

Colaboreaza la tinerea corecta si la zi a evidentei financiare si contabile, precum si la salvarea datelor informatice;

4Andrei Butnaru Architect sef Se ocup de proiectarea, design-ul i controlul calitii cladirilor ce urmeaza a fi construite;

Elaboreaza teme program pentru documentatiile de urbanism(planuri urbanistice , planuri urbanistice zonale) impreuna cu elaboratorii;

Coordoneaza proiectantii elaboratori de documentatii de urbanism in vederea asigurarii unor proiecte de calitate; omogene din punct de vedere al exprimarii grafice si al continutului(introducerea conditiilor emitentilor de avize si acorduri); Efectueaza deplasari in teren la amplasamentele pentru care se solicita certificate de urbanism.Intocmeste referate de constatare in vederea intocmirii certificatelor de urbanism; Intocmeste rapoarte ( lunare, trimestriale, semestriale si anuale) de activitate;

Propune prin certificatul de urbanism elaborarea de planuri urbanistice de detalii pentru obiective sau obiecte de constructie; Propune durata executarii lucrarilor in functie de interesul public si de gradul de complexitate a lucrarilor; Propune durata executarii lucrarilor in functie de interesul public si de gradul de complexitate a lucrarilor;

5Stefan DanielInspector de santier verifica proiectele si calitatea acestora; constata eventualele lipsuri si solicita nelamuriri sau completari de la proiectant;

verifica existenta in proiect a fazelor determinante si a programului de control al calitatii;

verifica existenta autorizatiei de construire;

urmareste executia constructiei in coformitate cu prevederile inscrise in proiectul tehnic, planse, memorii, prospecte, caiet de sarcini, clause contractuale, etc.;

participa la selectarea executantilor si a materialeleor de constructii;

Urmareste executatia lucrarilor in conformitate cu programul prezentat la contract si isi da acceotul la plata lucrarilor doar in cazul in care aceste sunt corespunzatoare;

Verifica calitatea dispozitiilor de santier;

stabileste responsabilii si urmareste rezolvarea obiectiunilor de la receptia lucrarilor;

urmareste respectarea tehnologiei de executie;

6Alina StoianPresedintele Senatului Studentesc se ocupa de realizarea studiului privind abandonul scolar;

derularea de activitati de promovare si comunicare, prin diverse mijloace: realizarea de prezentari multimedia, buletine informative, site-uri web; organizarea si moderarea de intalniri publice (seminarii si campanii de informare).

Diagrama de relatii

Relatii intre membrii echipei:

relatii de subordonare : se stabilesc intre managerul de proiect si toti ceilalti membri;

relatii de colaborare : se stabilesc intre toti membrii echipei;

relatii functionale: se stabilesc intre toti membrii echipei.

relatii de cooperare : se stabilesc inre Inpectorul de Santier si Arhitectul sef.

1. Unitatea contractant

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional este constituita in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Persoana de contact :

Simona Velea Manager de proiect

Telefon : 0766.266.568

Adresa de e-mail : [email protected]

NR. Crt.ActivitateDurata Proiectului 24 luni (iulie 2010 iulie 2012)TOTAL

Trim.1

2010Trim. 2

2010Trim. 1

2011Trim. 2

2011Trim. 3

2011Trim. 4

2011Trim. 1

2012Trim. 2

2012

1.intocmirea unei expertize tehnice a tutror caminelor deja existente;50.00050.000

2.consolidarea cladirilor incadrate cu un risc seismic 2.(4 luni)35.00015.00050.000

3.Instalarea unor camere care sa asigure supraveghere video, atata in interiorul cat si in exteriorul caminelor.25.00010.00035.000

4.Incheierea unui contrat cu o firma de paza care sa asigurare paza 24/24 ore in toate caminele;15.00015.000

5.Instalarea unor sisteme de sigurata care sa permita intrarea in camine pe baza de cartele magnetice;27.00027.000

6.Incheierea unui contract cu firmele specializate de curatenie in vederea obtinerii unui nivel de calitate ridicat al conditiilor igienico-sanitare;10.00010.000

7.Renovarea tuturor camerelor aflate intr-o stare deplorabila, inlocuibile. (varuit, termopane, schimabat usi);3000300030009000

8.Asigurarea serviciilor medicale generale in fiecare complex de camine ale ASE-ului.100.00050.00050.000200.000

9.Dotarea fiecarui camin cu o sala de lectura;23.00023.000

10.Construirea unei Sali de sport in fiecare complex de camine;150.00050.000200.000

11.Proiectarea de noi camine;45.00015.00060.000

12.Achizitionarea de terenuri;200.000200.000

13.Intocmirea unui studiu pentru stablirea procentului de abandon scolar;10001000

14.organizarea unor sedinte de informare pentrucontiuarea studiilor (oferirea de solutii alternative de cazare o precum si ale altor beneficii oferite de facultate).20.00020.000

TOTAL116.00050.000368.00053.000103.00050.000102.00058.000900.000

ETAPA I

Documentarea asupra domeniului de activitate vizat i asupra instituiei publice pentru care se va elabora proiectul

Etapa II

Etapa de fundamentare a proiectului

ETAPA III

Elaborarea fisei standard de proiect

ETAPA IV

Implementarea proiectului

ETAPA V

Anexe la proiect

_1335125660.xlsChart1

29

152

189

110

113

46

49

84

87

19

ANI

Structura pe varste a cadrelor didactice din ASE

Sheet1

ANISeries 2Series 3

sub 25292.42

25-291524.42

30-341891.83

35-391102.85

40-44113

45-4946

50-5449

55-5984

60-6487

65-6919

_1335125664.xlsChart1

879

453

347

Sales

Nr. total de posturi ocupate existente in cadrul ASE

Sheet1

Sales

cadre didactice879

personal auxiliar453

personal administrativ347

4th Qtr1.2

To resize chart data range, drag lower right corner of range.

_1335125654.xlsChart1

78235636

80455636

91505636

Numar de cereri de cazare

Locuri de cazare oferite

Sheet1

Numar de cereri de cazareLocuri de cazare oferiteSeries 3

2007782356362

2008804556362

2009915056363

20104.52.85

To resize chart data range, drag lower right corner of range.

_1335125657.xlsChart1

1012

667

Structura pe sexe a posturilor ocupate din cadrul Acdemiei de Studii Economice Bucuresti

Structura pe sexe a posturilor ocupate din cadrul Acdemiei de Studii Economice Bucuresti

Sheet1

Structura pe sexe a posturilor ocupate din cadrul Acdemiei de Studii Economice Bucuresti

Femei1012

Barbarti667

3rd Qtr1.4

4th Qtr1.2

To resize chart data range, drag lower right corner of range.

_1335125651.xlsChart1

35000

5923

Studiu statistic privind provenienta studentilor

Studiu statistic privind provenienta studentilor din cadrul ASE-ului

Provincie, 35000 86%

Sheet1

Studiu statistic privind provenienta studentilor

Provincie35000

Bucuresti5923

3rd Qtr1.4

4th Qtr1.2

To resize chart data range, drag lower right corner of range.

_1335125648.xlsChart1

0.98Finantare din Fondul FEDRFinantare din Fondul FEDR

0.02CofinantareCofinantare

Cheltuieli eligibile

Distribuirea cheltuielilor eligibile

Finantare din Fondul FEDR 98%

Sheet1

Finantare din Fondul FEDRCofinantare

Cheltuieli eligibile98%2%