Top Banner
MATERIALS I NOUS MATERIALS Grup 2: JORDI COSTE ALEXIS ARRAZ ANNA SANTOLALLA MIQUEL BERNAL GEORGINA ARROYO
26

Presentació materials i nous materials

Nov 28, 2014

Download

Education

Treball de l'assignatura de Ciències pel Món contemporani (1r BAT)
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
  • 1. MATERIALS I NOUS MATERIALS
    Grup 2:
    JORDI COSTE
    ALEXIS ARRAZ
    ANNA SANTOLALLA
    MIQUEL BERNAL
    GEORGINA ARROYO
  • 2. METALLS I ALIATGES
    ALEXIS ARRAZ ALMIRALL
  • 3. METALLS I ALIATGES
    Qu sn? Sn materials dorigen mineral que estan compostos dun metall (material metllic pur) o ms elements metllics (aliatge).
    Avantatges- Llussor metllica, bon conductor elctric i trmic. Molt dens.
    Classificaci- Podem classificar-ho en dos grups: Lquids a temperatura ambient i slids.
    Caracterstiques- Lquid a temperatura ambient: Molt dens, color plata, ex: Hg(mercuri) sutilitza en termmetres, barmetres.
    Slid: Dos grups:
    Magntics, color gris plata, de dur i tena fins a durssim i frgil.
    Els no magntics els podem separar en dos grups, en color plata i altre altres colors.
  • 4. ELS METALLS PURS
    Qu sn? Sn aquells metalls que sobtenen directament de la natura.
    Propietats- Tenen una gran duresa, es poden treballar en processos de foneria, sn bons conductors de el calor i lelectricitat, la seva resistncia mecnica permet emprar-los per a aplicacions estructurals i es poden reciclar amb facilitat.
    El coure s un metall de transici de color rogenc, que presenta una conductivitat elctrica i trmica molt alta, noms superada per la de la plata. En la majoria dels seus compostos presenta estats d'oxidaci baixos. Bon conductor de lelectricitat. Fcil de treballar, malleable, dctil i tou. El coure s resistent a la corrosi i a loxidaci.
    Ferro:s un metall malleable, tena, de color gris platejat i presenta propietats magntiques; s ferromagntic a temperatura ambient. Es troba en la naturalesa formant part de nombrosos minerals. Fonamentalment s'empra en la producci d'acers. s l'element ms pesat que es produeix exotrmicament per fusi, i el ms lleuger que es produeix a travs d'una fissi.
    Lalumini s un metall lleuger, tou per resistent i d'aspecte gris platejat. La seva densitat s aproximadament un ter de la de l'acer o del coure, s molt malleable i dctil i apte per ser mecanitzat i per la fosa. T caracterstiques amfotriques. L'alumini pur s tou i frgil, per els seus aliatges amb petites quantitats presenten una gran varietat de caracterstiques adequades a les ms diverses aplicacions.
    La plata s un metall d'encunyar molt dctil i malleable que presenta un brillantor blanca metllica. Presenta la ms alta conductivitat elctrica de tots els metalls. s la plata pura la que t la conductivitat trmica ms elevada. Els usos principals de la plata, sn com a metall precis. La plata s tamb mpliament usada en fotografia.
    L'or s un element metllic que exhibeix un color groc en brut. s considerat per alguns com l'element ms bell de tots i s el metall ms malleable i dctil que es coneix. T una gran densitat i s bon conductor de el calor i lelectricitat. Posseeix una resistncia molt alta a la corrosi. L'or i els seus molts aliatges s'empren fora en joieria, la fabricaci de monedes.
  • 5. ELS ALIATGES
    Un aliatge s una mescla homognia de dos o ms elements, dels quals com a mnim un ha de ser un metall. Els aliatges es formen generalment per la fusi dels seus components i posterior mescla conjunta en solidificar-se. Els aliatges se solen classificar en funci del metall que interv.
    Aliatges ferris: L'acer s l'aliatge de ferro ms conegut, sent aquest el seu s ms freqent. Els aliatges ferris presenten una gran varietat de propietats mecniques depenent de la seva composici o el tractament que s'hagi dut a terme.
    Acer baix en carboni. Sn tous per dctils. S'utilitzen en vehicles, canonades, etc. Tamb hi ha els acers d'alta resistncia i baix aliatge. Tenen una major resistncia mecnica i poden ser treballats fcilment.
    Acer mig en carboni. Per a millorar les seves propietats sn tractats trmicament. Sn ms resistents que els acers baixos en carboni, per menys dctils; s'empren en peces d'enginyeria que requereixen una alta resistncia mecnica i al desgast.
    Acer alt en carboni. Sn encara ms resistents, per tamb menys dctils. Aquests acers s'empren principalment en la fabricaci d'eines.
    Aliatges no ferris:
    El bronze s qualsevol dels diferents aliatges composts sobretot per coure i estany. El bronze s ms resistent i dur que qualsevol altre aliatge com. Les propietats del bronze varien segons els seus components. El bronze modern s'utilitza en la foneria artstica i en la fabricaci d'instruments musicals.
    El llaut s un aliatge de coure i zinc. s ms dur que el coure i s dctil. Alguns tipus de llaut sn malleables noms en fred, altres noms en calent, i alguns no ho sn a cap temperatura. Sutilitza en serralleria i en la fabricaci de vlvules, cargols i femelles.
    Els duraluminis sn un conjunt d'aliatges d'alumini, coure i magnesi. Presenta'n una elevada resistncia mecnica a temperatura ambient, per, la seva resistncia a la corrosi, soldabilitat sn baixes. S'utilitzen a la industria aeronutica i la de l'autombil.
    El bill s un aliatge d'argent amb un contingut elevat de metalls no preciosos com el coure o, fins i tot, estany i zinc. S'ha utilitzat principalment per fer-ne monedes i medalles.
  • 6. METALLRGIA
    La metallrgia s la disciplina, dins del domini de la cincia de materials, que estudia el comportament dels elements metllics, els compostos intermetllics i els seus aliatges. Tamb s la tecnologia dels metalls, la manera d'aplicar la cincia per a la seva utilitzaci prctica, la seva extracci, transformaci i elaboraci.
    La indstria de la metallrgia tracta metalls com l'alumini, el crom, el coure, el ferro, el magnesi, el nquel, el titani o el zinc que son utilitzats principalment en aliatges. Un dels aliatges ms importants s l'acer i s'hi han dedicat molts esforos per tal de comprendre les possibilitats de les combinacions de ferro i carboni, entre els que es troben l'acer, la fosa o el ferro dctil, aquests aliatges sn utilitzats quan el pes i la corrosi no sn un problema. L'acer inoxidable o l'acer galvanitzat sn utilitzats quan s important disposar d'una gran resistncia a la corrosi. Els aliatges d'alumini i magnesi s'utilitzen en aplicacions que requereixen fora i lleugeresa.
  • 7. MATERIALS MINERALS NO METLLICS
    ANA SANTOLALLA
  • 8. Materialsminerals no metllics
    Grup molt heterogeni de materials. Els ms importants sn:
    Cermics
    Construcci
    Vidre
    1.MATERIALS CERMICS
    Cermica:Relatiu o pertanyent a la fabricaci dobjectes dargila cuita. Saplica,doncs,als objectes fabricats a partir de largila, una barreja de silicats.
    Obtenci de cermics:
    • La fosa per revestiment:una suspensi de argila en agua se posa en un motlle. La uni en aquest punto es argila- agua.
    • 9. Conformaci plstica a lhumit:sefectua per a lobtenci de plats.
    • 10. Premsat amb pols seca:Saconsegueix omplint un omplint-ho un encuny amb pols i desprs premsant.
    • 11. Premsat en calent: Las avantatges sn: major densitat i tamany ms fi del gra.
    • 12. Compactaci isosttica: s una manera molt especial de premsar pols en un flut compressible .El premsat pot ser en calent o en fred.