Top Banner
Kenitex Boya San. ve Tic. A.Ş. Boya Vernik Org. San. Böl. Tem Yan Yolu 1.Cad. 5.Sokak . No: 12-14 Tuzla / İstanbul TÜRKİYE - www.kenitex.com.tr Tel Fax E-mail : 0216 – 593 0560 pbx : 0216 – 593 0527 : [email protected] Kenflex Dekoratif Polyester(yağ)Esaslı Hazır Sıva ÖZELLİKLERİ ÜRÜN TANIMI Çok uzun ömür. Cam ve metal dahil hertürlü alt yapıya mükemmel bir aderans. Esnek yapıya sahiptir. Alt yapıyla beraber çalı ş ır. Su geçirmez ancak, yüksek buhar geçirgenlik özelli ğ ine sahiptir. ş ük sıcaklıklarda bile depolanabilir. . Kenflex dekoratif; polyester (ya ğ ) esaslı, formülasyonundaki özel katkılar ve tabii lifli yapısı ile aderansı ve dayanıklılı ğ ı arttırılmı ş , buhar geçirgenli ğ i yüksek, uygulamaya hazır, püskürtme tipi bir dı ş cephe dekoratif kaplama malzemesidir. KULLANIM YERLER İ Astarlanmı ş betona, gaz betona, ince ve kalın sıvaya, ön gerilmeli beton üzerine, alçıpan, alçı sıva üzerine ve benzeri iç ve dı ş duvar alt yapılarına, astarlanmı ş tu ğ la üzerine uygulanır. Ticari binalar, eski ve yeni konutların dı ş cephelerinde ba ş arı ile uygulanır. KİMYASAL YAPISI Solventle inceltilebilen ya ğ esaslı, uygun tekstür dolguları, titanyum dioksit ve tabii lifler ihtiva eder. TEKNİK BİLGİLER Boya tipi : Polyester (yağ esaslı) püskürtme kaplama malzemesi. Renk : Kartela renkleri. Özel renk yapılabilir. Yoğunluk ( 20°C de ) : 1,34 Kg/Lt. Ambalaj : 25 Kg.lık metal kova. Tek komponentli. Parlaklık : Mat. Flash Point ( Alev alma noktası ) : 40° C ( Bu sıcaklıkta boya çıplak alevle temas ederse alev alır, Kenflex' in kuruduktan sonra alev alması söz konusu değildir ). İnceltici : Solvent –32 Raf ömrü : 1 yıldan fazla . Yüksek ısıdan korunmalıdır. Katı madde : % 75 ± 2,0 ağırlıkça. Teorik kaplama alanı : 1.000-1.300 Kg/m². Yüzey textürü, porozitesi ve uygulama metoduna bağlı olarak değişir. Uygulama metodu : Özel hava tabancası, basınçlı boya kabı ve kompresör yardımıyla. Kuruma zamanı : 25° C , %60 RH de. (RH=Relatif rutubet) Dokunma kuruluğu 4 - 5 Saat. Toz tutmama 8 Saat Tam kuruma 2-3 Gün Tam kürlenme 21 Gün
2

Polyester(yağ)Esaslı Hazır Sıva - Kenitexkenitex.com.tr/dosya/175815241_3_304.pdf: 0216 – 593 0560 pbx : 0216 – 593 0527 : [email protected] Kenflex Dekoratif Polyester(yağ)Esaslı

Aug 14, 2020

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Polyester(yağ)Esaslı Hazır Sıva - Kenitexkenitex.com.tr/dosya/175815241_3_304.pdf: 0216 – 593 0560 pbx : 0216 – 593 0527 : info@kenitex.com.tr Kenflex Dekoratif Polyester(yağ)Esaslı

Kenitex Boya San. ve Tic. A.Ş. Boya Vernik Org. San. Böl. Tem Yan Yolu 1.Cad. 5.Sokak . No: 12-14 Tuzla / İstanbul TÜRKİYE - www.kenitex.com.tr

Tel Fax E-mail

: 0216 – 593 0560 pbx : 0216 – 593 0527 : [email protected]

Kenflex Dekoratif Polyester(yağ)Esaslı Hazır Sıva

ÖZELLİKLERİ ÜRÜN TANIMI Çok uzun ömür. Cam ve metal dahil hertürlü alt yapıya mükemmel bir aderans. Esnek yapıya sahiptir. Alt yapıyla beraber çalış ır. Su geçirmez ancak, yüksek buhar geçirgenlik özelliğ ine sahiptir. Düşük sıcaklıklarda bile depolanabilir. .

Kenflex dekoratif; polyester (yağ) esaslı, formülasyonundaki özel katkılar ve tabii l i f l i yapısı i le aderansı ve dayanıklı lığ ı arttırı lmış , buhar geçirgenliğ i yüksek, uygulamaya hazır, püskürtme tipi bir dış cephe dekoratif kaplama malzemesidir. KULLANIM YERLERİ Astarlanmış betona, gaz betona, ince ve kalın sıvaya, ön gerilmeli beton üzerine, alçıpan, alçı sıva üzerine ve benzeri iç ve dış duvar alt yapılarına, astarlanmış tuğ la üzerine uygulanır. Ticari binalar, eski ve yeni konutların dış cephelerinde başarı i le uygulanır.

KİMYASAL YAPISI Solventle incelti lebilen yağ esaslı, uygun tekstür dolguları, t i tanyum dioksit ve tabii l i f ler ihtiva eder.

TEKNİK BİLGİLER Boya tipi : Polyester (yağ esaslı) püskürtme kaplama malzemesi.

Renk : Kartela renkleri. Özel renk yapılabilir.

Yoğunluk ( 20°C de ) : 1,34 Kg/Lt.

Ambalaj : 25 Kg.lık metal kova. Tek komponentli.

Parlaklık : Mat.

Flash Point ( Alev alma noktası ) : 40° C ( Bu sıcaklıkta boya çıplak alevle temas ederse alev alır, Kenflex' in

kuruduktan sonra alev alması söz konusu değildir ).

İnceltici : Solvent –32

Raf ömrü : 1 yıldan fazla . Yüksek ısıdan korunmalıdır.

Katı madde : % 75 ± 2,0 ağırlıkça.

Teorik kaplama alanı : 1.000-1.300 Kg/m².

Yüzey textürü, porozitesi ve uygulama metoduna bağlı olarak değişir.

Uygulama metodu : Özel hava tabancası, basınçlı boya kabı ve kompresör yardımıyla.

Kuruma zamanı : 25° C , %60 RH de. (RH=Relatif rutubet) Dokunma kuruluğu 4 - 5 Saat.

Toz tutmama 8 Saat

Tam kuruma 2-3 Gün

Tam kürlenme 21 Gün

Page 2: Polyester(yağ)Esaslı Hazır Sıva - Kenitexkenitex.com.tr/dosya/175815241_3_304.pdf: 0216 – 593 0560 pbx : 0216 – 593 0527 : info@kenitex.com.tr Kenflex Dekoratif Polyester(yağ)Esaslı

Kenitex Boya San. ve Tic. A.Ş. Boya Vernik Org. San. Böl. Tem Yan Yolu 1.Cad. 5.Sokak . No: 12-14 Tuzla / İstanbul TÜRKİYE - www.kenitex.com.tr

Tel Fax E-mail

: 0216 – 593 0560 pbx : 0216 – 593 0527 : [email protected]

UYGULAMA KILAVUZU

Yüzey hazırlığı

Tüm yüzeyler temiz ve kuru olmalı varsa, yağ , kalıp ayırıcı ve diğer muhtemel gayrı safiyetlerden arındırı lmış olmalıdır. Yeni sıva veya beton en azından 30 gün beklemiş olmalıdır. Eğer varsa yüzey düzensizl ikleri Timacem- hidrol ik macun kullanılarak tamamen doldurulmalıdır. Önceden boyanmış yüzeylerdeki tüm gevşek, kabarmış boya tabakaları kazınmalı, sivr i köşeler taş lanarak yuvarlatı lmalıdır. Yüksek derecede tebeş i r leşen yüzeyler, sert bir f ırça ve su yardımıyla temizlenmeli, boyama iş leminden önce suyun yüzeyden tamamen buharlaşması için gerekl i süre beklenmelidir. Yüzeyde bulunması muhtemel tüm kalıp ayırıcı maddeler betondan uzaklaş t ır ı lmalı, tüm küf ve mantar izleri yok edilmelidir.

Karıştırma ve İnceltme Kenitex Astar i le astarlanmış alt yapıda kaplama iş lemi, dolgu macunu kul lanılmış olsun veya olmasın sadece bir kat Kenflex boya uygulaması i le tamamlanacaktır. Kenflex boya kendi ambalajında maksimum %10-15 civarında Solvent-32 i le incelt i l i r . ( 3-4 Kg. Solvent-32, 25 Kg lık Kenflex kovasına i lave edil ir ve iyice karış t ır ı l ır) Kenitex Astar üzerine Kenflex boya uygulamasına geçmeden önce en az 1 gün beklenmelidir.

Uygulama Boyanın çabuk kurumasını önlemek için , doğrudan güneş alt ında uygulamadan kaçınılmalıdır. Uygulama püskürtme metodu i le yapılır . Kenflex özel spray metodu: İncelt i lerek uygulama viskozitesine getir i lmiş Kenflex, basınçlı boya püskürtme tabancasının haznesine aktarı l ır . Sisteme hava temini iç in en az 500 Lt/dak hava üreten bir kompresör gerekl idir. Sıvı basıncı düşük olarak muhafaza edilmeli, kapta 2-4 Atm. civarı bir basınç yeterl i olup boyayı atomize edecek miktardan fazla olmamalıdır. Gereğ inden fazla sıvı basıncı , overspray ( Kuru boya zerreciklerinin çevre alanlara yapışması ) problemine sebep olur. Basınçlı hava yardımıyla, boya basınçlı boya kabından it i l i r , boya hortumundan geçerek özel nozulu yardımıyla daha önce astarlanmış yüzeyi kaplar. İki kiş i l ik bir ekip günde yaklaş ık 400 m ² alan kaplayabil ir . Tabancadaki memenin cinsi, hava basıncı, boyaya farklı miktarda incelt ici i lavesi i le temin edilen farklı viskozitedeki ürün, dağ ınık veya sık pütürlü ve değ iş ik kozmetik görünümde kaplamalar elde edilmesini sağ layacaktır. Dolayısıyla homojen görünüm için, kul lanılacak her boya kovası aynı şekilde incelt i lmeli ve karış t ır ı lmalıdır. Eğer pırı l l ı bir görünüm isteniyorsa Kenflex tam kurumadan ( 1 saat içinde ) özel mika tozu tabancası i le 0,200 Kg/m² sarf iyatla yüzeye mika tozu püskürtülür. Basınçlı boya kabı ve tabancaya temiz ve kuru hava temin edebilecek, hava hattına seri bağ l ı uygun rutubet ve yağ tutucular unutulmamalıdır. Boyanması istenmeyen yüzeyler püskürtme iş leminden önce maskelenmelidir. Püskürtme kir l i l ik leri Kenflex tam kurumadan solventle ıslatı lmış bir bezle temizlenebil ir . Ortam sıcaklığ ının 40°C’ nin üzerinde olduğu hallerde, uygulamada overspray oluşumu iht imali ( kuru boya zerrecikleri) nedeni i le özel dikkat sarf edi lmelidir.

Emniyet kuralları Gerekl i emniyet kural lar ı ve uyarı lar iç in MSDS malzeme Emniyet Bi lg i Föyünü okuyunuz. Uyulması gereken asgari emniyet kural lar ı aşağ ıdadır . Kenitex Astarın normal kul lanım şart larında sağ l ığa ciddi b ir kötü etk is i yoktur. Boyanın der i ve gözle teması engel lenmel id ir . ( Eldiven, Koruyucu gözlük, yüz maskesi ve sanayi kremi kul lanı lmalı ) , Eğer boya der i i le temas ederse, ı l ık su ve sabunla veya sanayi t ip i temizleyic i i le i le yıkanmalı . Eğer gözlere sıçrama olmuşsa en az 10 dakika su i le durulanmalı ve t ibbi yardım temin edi lmel id ir . Malzeme solvent iht iva et t iğ inden, uygulama esnasında malzeme ve tüm bölge çıplak alevden uzak tutulmalı , hertür lü kıvı lcım kaynağ ı engel lenmel id ir . Uygulama bölgesinde iy i b ir havalandırma temin edi lmel i , uygulayıcı lar yüz maskesi kul lanmalıdır lar. Yangın tehlike sınıfı : II ( Su içinde hiçbir oranda karışmayan ve 21-55° C ısı dereceleri arasında yanıcı buhar çıkaran sıvıları kapsar.) Sağlığa zararlılık : B ( Yakın temas halinde sağlığa karşı az tehlikeli, fakat itinalı kullanmayı gerektiren sıvıları kapsar.)

Not Bu teknik bültende veri len tüm bilgi lerde, tecrübe, hammaddelerdeki geliş im ve araş t ırma geliş t irme faal iyetlerinin bir sonucu olarak, zaman zaman değ iş ik l ik yapılabi l ir . İ lave bi lgi iç in lütfen bölgesel satış temsilciniz veya doğrudan Kenitex A.Ş . Istanbul i le ir t ibat kurunuz.