Top Banner
HØSTEN «Merkelig: Mennesker av papir bundet inn til bøker – og allikevel er de ofte mer levende enn de levende.» NICOLAUS CYBINSKI J.M. Coetzee NICOLE KRAUSS Rabih Alameddine Irene Sabatini Nelson Mandela LARS KEPLER Markus Zusak Kazuo Ishiguro Ida Jessen POCKET 20II
249

Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

Mar 06, 2016

Download

Documents

Høstens bøker i pocket.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

POC

KET

STEN 2011

CA PPE LE N DA M M S POC K E T S E R I E R :

K A LI B E R – Cappelen Damms bes t selgerkr im

S TJ E R N E – Cappelen Damms bes t selgerromaner

PAU S E – Cappelen Damms chick- l i t og feelgood

D R A M A – His tor iske romaner som beveger

I NTE R N A S J O N A LE B E S T S E LG E R E – Nyheter ret t i pocket

M O D E R N E K L A S S I K E R E

9 7 8 8 2 0 2 3 6 9 4 0 8

ISBN 978-82-02-36940-8

www.cappelendamm.no

HØSTEN «Litteratur og sommerfugler er de to største lidenskapene mennesker kjenner.»

VL ADIMIR NABOKOV

PÅ COVERE T (f .v. ) : Benedicte Meyer Kroneberg , Vegard Sæther, Line Merethe Nyborg , Gro Dahle , As tr id Nordang, Tore Rem, Mariangela Cacace, Ger t Nygårdshaug, Vigdis Hjor th , Kåre Wil loch , Karin Fossum og Arne Svingen. (FOTO: FREDRIK ARFF)

Milan Kundera | ABO RASUL | José Saramago | JOHN LE CARRÉ

ELIZABETH GILBERT | Stephen King | MICHEL FABER

Jens Lapidus | KATHRYN STOCKETT | Ken Follett

«Merkelig: Mennesker av papir bundet inn til bøker – og allikevel er de

ofte mer levende enn de levende.»NICOL AUS CYB INSK I

HØSTEN

J.M. CoetzeeNICOLE KRAUSSRabih AlameddineIrene Sabatini Nelson Mandela

LARS KEPLER

Markus ZusakKazuo Ishiguro

Ida Jessen

POC K E T 20 I I

HØSTENLARS KEPLER

BEATE GRIMSRUDMarkus Zusak

Kazuo Ishiguro

Ida Jessen

HØSTEN

Page 2: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

SAlgSAvdelingen:

kUNdeaNSVarLIGe:Anette [email protected]

Beate Fosen [email protected]

Cecilie Nessheim [email protected]

SaLGSkoNSULeNter UteSaLG:Arne Marius Stø[email protected].: 40 64 58 55

Liv Holte Steine [email protected].: 99 52 48 10

SaLGSSJeF:Linda [email protected].: 90 53 41 16

bAckliStAvdelingen:

redaktør pocketBøker:Maria Øvrebø [email protected]

deSIGNer:Miriam [email protected]

MarkedSkoNSULeNter:Annette Fjærvoll (i permisjon)

[email protected]

Kjersti [email protected]

koNtakt:Cappelen Damm ASpoStadreSSe: 0055 oSLoBeSøkSadreSSe: akerSGata 47/49, 0180 oSLotel.: 21 61 65 00FakS: 21 21 79 40

BeSøk VÅre NettSIder: www.cappelendamm.no

isBn: 978-82-02-36940-8

teKst: maria Øvrebø og Kjersti Christensenfoto: fredrik arff

L ayout: miriam edmundstryKK : Livonia Print sia, 2011

PaPir : 100 g G-print

Produsert i august 2011

takk til Glamox Luxo Lighting v/tom iversen for utlån av lamper (Luxo L-1, designet av Jac Jacobsen i 1937) og Centralteateret for utlån av telefonapparat.

det tas forbehold om endringer i utgivelsesprogram og priser.

Page 3: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

INNHOLD 7 / AUGUST

sensommer med Blant annet pauseslipp.

57 / SEPTEMBER historiske romaner fr a Vårt nye dr ama-slipp.

hØydepunkter som Beate grimsrud, Jens lapidus og John le CarrÉ, samt fredrik drum i ny dr akt!

101 / OKTOBERmoderne klassikere i lekre utgaVer

og skrekkelig lesning til halloWeen.

135 / NOVEMBERkloke ord fr a nelson mandela,

le CarrÉs TINKER , TAILOR , SOLDIER SPY (MULDVARPEN). SPIS ELSK LEV og EVIG DIN samlet i lekkert gaVeformat.

171 / DESEMBERårets fineste JulegaVer

181 / BESTSELGERE – UTGITT VÅREN 2011

Cappelen damms 15 mest solgte poCketBØker FØRSTE HALVÅR 2011 .

189 / BOKHØST NYE ROMANER

– HUSK BACKLIST I POCKET!BokhØstens nye romaner.

husk forfatternes BaCklist i poCketutgaVer.

227 / BOKHØSTNYE DOKUMENTARER OG BIOGRAFIER

– HUSK BACKLIST I POCKET!BokhØstens nye Biogr afier og dokumentarer.

husk forfatternes BaCklist i poCketutgaVer.

235 / FORFATTERREGISTER

241 / TITTELREGISTER

Page 4: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

Høsten 2011 har vi gleden av å presentere et bredt spekter skatter i pocket. Nordisk Råds-nominerte forfattere som Beate Grimsrud, Ida Jessen og nobel-prisvinner José Saramago lanseres alle i myke permer, og spennende, nye, kritikerroste bekjentskaper som Line Nyborg og Benedicte Meyer Kroneberg samt prisvinnende Gro Dahle blir også lette å ha med i lomma. I høst byr vi på et nytt konsept – MER POCKET FOR PENGENE – som er 2 og 3 bøker i 1 utgave av bokhøstaktuelle forfattere som eksempelvis Jens Lapidus og Gert Nygårdshaug. Slik kan du lett ta med deg en ekstra bok når du er i bokhandelen, sammen med den aktuelle forfatterens nyhet.

Bøker er som kjent den beste gave. Denne høsten utgir vi et utvalg moderne klassikere i ny, lekker innbinding som passer perfekt under ethvert juletre. Dette er tidløse pocketperler, med en intropris på kun kr. 149. Juleoratoriet kommer også i en stemningsfull og julete utgave; en vakker presang til en du er glad i.

I vår lanserte vi vår egen «walk of fame», hvor Cappelen Damms bestselger-romaner utgis i forseggjorte mykbindutgaver med klaffer, merket med en STJERNE. Det skal være lett for leserne å finne våre bestselgere. Serien har vært en suksess til nå, og vi fortsetter med Kjempenes fall av Ken Follett, En dåre fri av Beate Grimsrud og Hakawati – historiefortelleren av Rabih Alameddine; en bestselger hyllet verden over, med fans som både Aleksandar Hemon og Jonathan Safran Foer. En mer aktuell bok enn sistnevnte er det vanskelig å utgi. Som New York Times skriver: «I denne boken, der brennende politiske omveltninger som Libanons borgerkrig har en viktig, men ikke dominerende plass, og i en tidsalder der vi ikke later til å se noe annet av Midtøsten enn terror, er det sterkt å komme over et verk – og en verden – som utvider vårt snevre synsfelt, slik at mangfoldigheten og et fortryllende håp kommer til syne.»

KALIBER – Cappelen Damms bestselgerkrim, er en annen serie vi startet opp i vår. Også denne fikk en flying start. Nyheten Paganinikontrakten av Lars Kepler er allerede sluppet i KALIBER, og i september følger John le Carrés sterke nye thriller En forræder etter vårt hjerte.

Tid for pocketpr at

Page 5: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

Sensommer er også sommer, og vårt bidrag til å forlenge den lyseste årstid er et eget PAUSE-slipp i august. PAUSE er Cappelen Damms populære serie for alle som liker chick-lit og feelgood. Se etter pauseknapp-logo i bokhandelen, så finner du riktig bok.

Historiske romaner er i vinden. Vi har laget en egen serie til deg som elsker storslåtte og gripende romaner fra en annen tid. Vi gleder oss til å lansere Astrid Nordangs spennende Vestalinnen og Linda Holemans pageturnere (utgitt til leseres begeistring i blant annet Tyskland, Frankrike, Spania, Portugal, Hellas, Nederland, Sverige og Danmark) rett i pocket i DRAMA.

Blant våre utgivelser er følgende titler på, eller på vei til, en kino, dvd eller tv-skjerm nær deg: Den romantiske komedien Til odel og eie, Harry Potter og dødstalismanene del 2, Barnepiken, Hypnotisøren, Rosenrød og Liljehvit – BBCs nye miniserie, True Blood sesong 4, Stormenes tid, Tinker, Tailor, Soldier, Spy (Muldvarpen), Oppfinnelsen av Hugo Cabret og Aldri fucke opp. True Grit, Cash, Jørgen + Anne = Sant, Spis, elsk, lev og Gå aldri fra meg er noen av boktitlene du allerede kan se på dvd.

I siste del av pocketkatalogen ser du våre mest solgte pocketbøker utgitt første halvår i år. Deretter gir vi deg en oversikt over den tilgjengelige backlisten til de av våre forfattere som i høst er aktuelle med nye romaner, biografier og dokumentarer. Ikke sjelden vil man som leser ha mer av samme forfatter, og her er det bare å velge og vrake i backlisten til bokhøstens stjerner som for eksempel Karin Fossum, Vigdis Hjorth, Erlend Loe, Jens Lapidus, Chris Tvedt, Torkil Damhaug og Roy Jacobsen. Selv ville jeg valgt den innbundne nyheten til Nicole Krauss, Det store huset, og fulgt opp med hennes Kjærlighetens historie. Gert Nygårdshaug er aktuell med sin nye økothriller Chimera i høst. Fra pocketavdelingen byr vi i den forbindelse både på Fredric Drum i nytt design og Mino-trilogien, bestående av Mengele Zoo, Himmelblomsttreet og Afrodites basseng, samlet i én utgave.

Cappelen Damm har åpnet bloggen forlagsliv.no. På forlagsliv.no/pocketprat kan du holde deg oppdatert på nyheter, aktualiteter og delta i konkurranser gjennom hele høsten.

Ha alltid en pocketbok for Hånden!

God lesninG.

Maria Øvrebø pocketredaktør

Page 6: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

«Å lese vil si å tenke med et fremmed hode i stedet for sitt eget.»

Arthur SchopenhAuer

Page 7: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

auGustsensommer med pauseslipp, lars kepler,

ken follett og gert nygårdshaug

Page 8: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

8

au

Gu

stm

ån

eden

s bestselGer

lars k ePler Fo

to: ©

an

na-

Len

a ah

Lstr

Öm

lars kepler er et pseudonym. bak navnet skjuler forfatterparet Alexander Ahndoril og Alexandra coelho Ahndoril seg. de har tidligere skrevet bøker hver for seg: han forfattet blant annet den omdiskuterte Regissøren om ingmar bergman, en bok som ikke falt i smak hos hovedpersonen da den kom ut i 2006. pseudonymet lars kepler fant de på fordi de ville skille sine egne forfatterskap fra krimskrivingen.

KEPLER-GÅTEN

Den store krimgåten i Sverige i 2009 var pseudonymet Lars Kepler. thrilleren Hypnotisøren slo ned som en bombe i det litterære Sverige og skapte et mediesirkus uten like. Hvem var egentlig forfatteren av denne oppsiktsvekkende debutromanen? Boka ble raskt lagt merke til fordi den var så original og usedvanlig spennende, og på nettet verserte det gjettekonkurranser om hvem forfatteren kunne være. Var det Henning Mankell, Camilla Läckberg eller G.W. Persson? Overraskelsen var stor da det viste seg å være to forfattere bak denne suksessboka, nemlig ekteparet Alexandra og Alexander Coelho Ahndoril. De hadde lenge hatt lyst til å skrive en bok sammen, og for å skille dette forfatterskapet fra sine etablerte og få ro rundt skrivingen, valgte de å skrive under et annet navn. «Vi er nesten maniske forbrukere av både fi lmer og bøker, så naturligvis lar vi oss påvirke av de beste og mest spennende opplevelsene.» Forfatterekteparet forteller at de henter mye inspirasjon fra fi lmens verden og foretrekker krim som gir høy puls, men som ikke er så spekulativt ekle som mange skrekkfi lmer.

Lars Keplers bok nummer to, Paganinikontrakten, utkommer nå i pocket. Ekteparet skriver på bok nummer tre og har massevis av historier og mysterier på lager til å fylle mange bøker.

Page 9: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

9

au

Gu

stm

ån

eden

s bestselGer

k a l i b e r – ca p p e l e n da m m s b e s ts e lG e r k r i m

Lars KePLer

Paganinikontrakten oversetter: henning J. gundersen iSbn: 978-82-02-36087-0 | kr 149,-

en mann blir funnet hengt i en leilighet, i et rom uten møbler. en død kvinne oppdages på en båt som driver rundt i Stockholms skjærgård. lungene hennes er fylt med brakkvann. politimann Joona linna er tilbake med en ny, utfordrende sak i oppfølgeren til storsuksessen Hypnotisøren.

Paganinikontrakten er andre bok i lars keplers kriminalserie.

«Spennende og actionfylt.» vAlerie kubenS, fædrelAndSvennen

«Mye bedre enn dette blir det ikke.»göteborgS-poSten

«til sammen hever disse elementene Paganinikontrakten over det meste av den gjengse krimlitteraturen, og utgjør kanskje noe av forklaringen på bokens slagkraft.»terJe StemlAnd, AftenpoSten

«tittelens Paganini baseres på musikeren som det ble påstått hadde solgt sin sjel til den onde i bytte mot virtuositet. Man er forberedt på å gjøre det samme for å få strekklese boken uforstyrret.»ArbetArblAdet

«Et brak av en thriller.»ekStrA blAdet

nominert til «ÅREtS BEStE SVENSKE KRIMINALROMAN» Av SvenSk A deck Ar Ak Ademin

«Infamt effektivt og mer enn alminnelig spennende.»politiken

oppLaG:

54 000

Page 10: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

10

au

Gu

stm

ån

eden

s bestselGer

Lars KePLer

hypnotisøren oversetter: henning J. gundersen iSbn: 978-82-02-34194-7 | kr 149,-

med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. noen har åpenbart ønsket å utslette hele familien. da politimannen Joona linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. for å kunne avhøre sønnen tar Joona linna kontakt med legen erik maria bark. han overtales til å hypnotisere gutten.

lArs kePler gÅr soM en FArsott VerDen oVer. kriMinAlserien er en AV De største sVenske BoksUksessene etter stieg lArssons MillenniUM-trilogi. PocketUtgAVen HAr ligget PÅ Bestselgerlistene Her i norge siDen Den koM Ut i JAnUAr 2011.

«Velskrevet og intenst spennende krim, en dyktig utført førstebok i ny stor svensk krimserie. [...] Det er nesten så jeg føler meg hypnotisert til å si: Kjøp Hypnotisøren!gAbriel michAel voSgrAff moro, vg

«Historien gjør noen uventede krumspring, og er både original og svært godt fortalt.»ingrid brekke, AftenpoSten

Solgt til

37 LAND37 LAND

totAlt opplAg:

95 000

k a l i b e r – ca p p e l e n da m m s b e s ts e lG e r k r i m

Page 11: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

11

au

Gu

stm

ån

eden

s bestselGer

«Spenningen og den gufne følelsen intensiveres mens jeg sitter og biter neglene mine kortere og kortere.»AftonblAdet

«En moderne hybrid av thriller, krim og skrekkroman. [...] hvilken fantasi! Og hvilken hypnotiserende leseopplevelse!»berlingSke tidende

«Intrigen er smart, effektiv, overraskende. Fortellingen drives profesjonelt, raffinert og pulserende fremover. Stilen er skarp, overbevisende, nyansert.»ArbetArblAdet

«Uvanlig sterk spenningsroman.»Jon terJe grønli, gJengAngeren

«En av de beste krimromanene jeg noensinne har ofret nattesøvnen for.»norrköpingS tidningAr

«Skal du lese bare ei bok i år, må du vurdere å la det bli Hypnotisøren. For i mangel av et mer faglig elegant uttrykk; huttetu! Huttetu for noen mord, for noen motiver, for noen konsekvenser og ikke minst grøss og gru for en stemning.»StinA håkenSbAkken rolAnd, opplAnd ArbeiderblAd

«[...] en av sesongens mest personlighetssterke nordiske krimromaner.»kJetil Wold, StAvAnger AftenblAd

«Plotet er en actionthriller verdig, og det mentale landskapet er ren neglebiterpsykiatri fra skrekkfilmens repertoar.»Arne guttormSen, vårt lAnd

k a l i b e r – ca p p e l e n da m m s b e s ts e lG e r k r i m

Page 12: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

12

au

Gu

stm

ån

eden

s bestselGer

au G u s t

Filminnspillingen av Hypnotisøren er i gang.Hypnotisøren blir lasse hallströms første svenske film på 25 år. hallström har arbeidet som filmregissør i uSA i mange år, og er blant annet anerkjent for Mitt liv som hund, Hva er det med Gilbert Grape?, Siderhusreglene, chocolat, casanova og Dear John. han har vært nominert til oscar tre ganger.

lasse hallström

mikael persbrandt

reGissØr: lASSe hAllStröm hovedroLLeinnehaver: mikAel perSbrAndt

Produsent: SvenSk filminduStri og Sonet film

mikael persbrandt

Page 13: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

13

au

Gu

stm

ån

eden

s bestselGer

au G u s t

PÅ KINOhøSten 2012

Page 14: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

au G u s t

14

au

Gu

stm

ån

eden

s an

befalte

internASJonAl

SukSeSS-

forfAtterover 117 millioner

Solgte bøker

verden over

k en Follett ken follett (f. 1949) fikk sitt store gjennombrudd som forfatter med spionthrilleren Nålen i 1978. denne moderne klassikeren har hittil solgt i omtrent 10 millioner eksemplarer. han har senere skrevet en rekke bestselgende romaner, de aller fleste oversatt til norsk. Stormenes tid, som nå også har blitt til en kritikerrost tv-serie, har solgt i hele 18 millioner eksemplarer verden over.

les mer på: www.ken-follett.com

Foto

: LUk

e w

oLa

gie

wiC

z

suksessforfatteren ken follett:

• Over 117 millioner solgte bøker

• Nr. 1 på New York Times bestselgerliste

• På Dagbladets bestselgerliste

• Forfatteren av de internasjonale bestselgerne nålen, i all evighet og stormenes tid

Page 15: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

15

au

Gu

stm

ån

eden

s an

befalte

Ken foLLett

kjempenes fall oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-36257-7 | kun kr 169,- MYKBIND MED KLAFFER • 928 SIDER

det tjuende århundre er i sin begynnelse. i Wales fyller billy tretten år og har sin første arbeidsdag i gruva, som faren og bestefaren før ham. men det ligger forandring i luften. mange av gruvearbeiderne er blitt sosialister og ser med beundring på bolsjevikenes opprør i russland. her planlegger brødrene grigori og lev peshkov å emigrere til uSA, men et drap, en kvinne og en revolusjon gjør at ting ikke går helt som de hadde tenkt.

i london strever det konservative aristokratiet med å holde på sine privilegier. Samtidig er kvinnebevegelsen i fremmarsj, og den vakre lady maud fitzherbert er blant dem som kjemper for å få stemmerett. under slike forhold er krigstrusselen ikke bare et onde. folket trenger noe å samle seg om. og mens nye allianser inngås, blir gamle brutt, og mauds forhold til tyskeren Walter von ulrich går harde tider i møte. er deres kjærlighet sterk nok til å overleve en verdenskrig?

s tj e r n e – ca p p e l e n da m m s b e s ts e lG e r ro m a n e r

«I likhet med alle store romaner setter denne uforglemmelige spor.»timeS

«Et mektig og drivende drama.» dAily expreSS

«Dette er uten tvil bokhøstens mest storslåtte underholdningsroman. [...] Det er både driv og handling [...] og ikke minst skarpe bilder fra vesentlige sider av verdenskrøniken i starten av 1900-tallet.» finn StenStAd, tønSbergS blAd

oppLaG:25 000

Page 16: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

au

Gu

st

16

ned

ens a

nbefa

lte

s tj e r n e – ca p p e l e n da m m s b e s ts e lG e r ro m a n e r

sagt om kjempenes fall: «... fascinerende pageturner» SundAy buSineSS poSt

«En storslått saga. Fylt med romantikk og intriger … Denne engasjerende historiske romanen er perfekt lesning til lange vinterkvelder.» choice mAgAzine

«Denne første boken i Folletts nye trilogi vil få fansen til å hige etter mer … Et mektig og drivende drama. Handlingsmettet, oppslukende og spekket med historiske detaljer… Nå har Follett etablert sine karakterer, og vi er desperate etter å finne ut hvilken skjebne som venter dem.» dAily expreSS

«Denne første boka i Ken Follets nye århundre-saga indikerer at trilogien blir en av de største litterære mesterverk av vår tid … Mens store begivenheter utgjør romanens kjerne, er det dens rikholdige karakterer og sammenvevingen av deres ulike historier som stjeler showet. Vi venter allerede på fortsettelsen.»coventry evening telegrAph

«Denne ekstraordinære romanen spinner rundt en omveltende tid med letthet, eleganse og stil, og den får deg til å le og gråte med hver dreining av historien … Follett er en mester.»WAterStoneS bookS QuArterly

«En tilgjengelig og fascinerende pageturner som etterlater leseren lengtende etter mer» SundAy buSineSS poSt

«nydelig skrevet og en skikkelig pageturner.» tribune

Page 17: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

17

au

Gu

stH

istorisk

rom

an

t v 2- o G dv d - a k t u e l l

Ken foLLett StormeneS tid 1:

sverdet og korset filmpocketoversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-34308-8 | kr 139,-

folk stimer gjennom gater og streder – små og store er på bena for å overvære en henrettelse. den dømtes gravide hustru slenger en grusom forbannelse mot bødlene og løper vekk. det hviskes at hun heter ellen og at hun hører til blant de fredløse.

«enorm og briljant […] denne storslåtte historien berører alle menneskelige følelser […] Dette er i sannhet en roman å forsvinne i.» coSmopolitAn

Ken foLLett StormeneS tid 2:

katedralen filmpocketoversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-34309-5 | kr 139,-

vi er i england på 1100-tallet. landet er splittet av borgerkrig og plaget av sult og religiøse motsetninger. men en praktfull katedral bygges likevel i kingsbridge. oppføringen av katedralen skal bli skjebnesvangert knyttet til livene til de som bor i området.

«en ruvende historie.»neW york dAily neWS

«en spenningsroman av ypperste klasse i velkjent Follett-stil.» Anne merethe erStAd, nordlyS

INterNaSJoNaLSUkSeSS

OVER 18 MILLIONERSOLGtE BØKER!

Page 18: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

18

au

Gu

st

au G u s t

p r e s s e n o m f i l m at i s e r i n G e n av S TO R M E N E S T I D ( t v 2- o G dv d - a k t u e l l ):

«Stormenes tid, fi lmatiseringen av Ken Folletts kompakte og fengslende blockbuster-roman som foregår i England i det 12. århundre, er nydelig laget. Rolleprestasjonene skinner»neW york dAily neWS

«… action, intriger, vold og lidenskap … tilfredsstiller i stor skala.»publiSherS Weekly

«… et monumentalt mesterverk … en ruvende triumf fra et stort talent!» bookliSt

«… vanvittig avhengighetsskapende» ok mAgAzine

«la oss heve glasset – eller i dette tilfellet, et forgylt beger»nAtionAl poSt

«Like avhengighetsskapende som Rome» boSton globe

Page 19: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

19

au

Gu

stm

ån

eden

s bestselGer

au G u s t

«Da jeg så de to første episodene, kunne jeg ikke ta øynene mine fra skjermen, og tro meg, ikke fordi jeg spiller i dem. Ken Follett vet hvordan man lager en trollbindende historie, og hans karakterer, med alle sine lag, er en drøm for enhver skuespiller.» donAld SutherlAnd til the globe And mAil

«… strømmer over av prestisjefylt britisk talent og frodig historie» vAriety

«tV-versjonen av en pageturner: Straks jeg hadde satt den inn i min DVD-spiller, satt jeg klistret til jeg hadde sett den ferdig.» philAdelphiA dAily neWS

«Dette er stort»neW york poSt

«fantastisk» vogue

Page 20: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

20

au

Gu

stba

ck

list

k e n fo l l e t t

20

au

Gu

stba

ck

list

k e n fo l l e t t

Page 21: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

21

au

Gu

st

k e n fo l l e t t

bac

klist

Ken foLLett

krigens kaier oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-35027-7 | kr 149,-

mAi 1944. i den franske byen Sainte-cécile har tyskerne plassert en viktig kommunikasjonssentral. felicity clairet og hennes gruppe av britiske sabotører skal sprenge sentralen i luften, men forsøket mislykkes. dieter franck, tyskernes iskalde etterretningsoffiser, slår grusomt tilbake.

Ken foLLett

i all evighet oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-28440-4 | kr 199,-

Allehelgensdag året 1327 sniker fire barn seg ut av katedralbyen kingsbridge. i skogen ser de to menn bli drept.

frittstående oppfølger til Stormenes tid .

«... for her kan du bli ettertrykkelig underholdt av en forrykende historisk roman.»berit kobro, vg

Page 22: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

22

au

Gu

stba

ck

list

k e n fo l l e t

Ken foLLett nedtelling mot null oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-34573-0 | kr 149,-

Ken foLLett den tredje tvilling oversetter: Stian omland iSbn: 978-82-02-32519-0 | kr 149,-

Ken foLLett nålen oversetter: einar Schøning iSbn: 978-82-02-28219-6 | kr 149,-

Ken foLLett der frihet rår oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-32359-2 | kr 149,-

Ken foLLett Farlig formue oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-32361-5 | kr 149,-

Ken foLLett rebecca-koden oversetter: einar Schøning iSbn: 978-82-02-28248-6 | kr 149,-

Ken foLLett Fluktens vinger oversetter: Stian omland iSbn: 978-82-02-33171-9 | kr 149,-

Ken foLLett edens hammer oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-32520-6 | kr 149,-

Ken foLLett trippel oversetter: einar Schøning iSbn: 978-82-02-28233-2 | kr 149,-

Page 23: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

23

au

Gu

stba

ck

list

k e n fo l l e t t

Ken foLLett stormenes tid 1 sverdet og korset oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-28031-4 | kr 149,-

Ken foLLett mannen fra st. Petersburg oversetter: einar Schøning iSbn: 978-82-02-30018-0 | kr 149,-

Ken foLLett modigliani-skandalen oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-31164-3 | kr 149,-

Ken foLLett stormenes tid 2katedralen oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-28032-1 | kr 149,-

Ken foLLett løvenes kamp oversetter: einar Schøning iSbn: 978-82-02-30002-9 | kr 149,-

Ken foLLett natt over havet oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-31165-0 | kr 149,-

Ken foLLett På ørnevinger oversetter: einar Schøning iSbn: 978-82-02-30019-7 kr 149,-

Ken foLLett Papirpenger oversetter: henning kolstad iSbn: 978-82-02-31163-6 kr 149,-

Ken foLLett hvitt på hvitt oversetter: dag heyerdahl larsen iSbn: 978-82-02-34572-3 kr 149,-

Page 24: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

24

au

Gu

stm

ån

eden

s do

ku

men

tar

kåre Willoch var stortingsmedlem i perioden 1957–1989, og var statsminister i norge fra 1981–1986. han har ledet Stortingets utenriks- og konstitusjonskomité, og innehatt en rekke sentrale verv både nasjonalt og internasjonalt. han har markert seg som en av samfunnsdebattens mest reflekterte aktører.

Foto

: per

san

dbe

rg

k år e Willoch

«På andre område overraskar Willoch ved å vere meir open enn han nokon gong har vore. Eg skvatt da eg las avsnitta om korleis ein bør forhandle med ein motpart. Så sant det ikkje er siste gongen du skal møte han, lyt du gje noko – ikkje overkøyre han, slik dei allierte gjorde med tyskarane i Versailles. Det kan straffe seg ved seinare tilfelle. Han held dessutan fram korleis Churchills leiarstil fungerte i krig, men var heilt mislukka i fredstid. Under krigen trong England autoritet, men i fredstid skorta det på den evna Churchill hadde til å skape lojalitet hos medarbeidarane. På dette feltet er det tydeleg at Einar Gerhardsen er idealet: Som det står, kombinerte han «hardhet i sak ... med vennlighet i form». Har den venlege Willoch alltid vore like kynisk som han her gjev inntrykk av?»trond nordby, dAg og tid (professor i statsvitskap ved universitet i oslo og fast skribent i dag og tid)

Page 25: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

25

au

Gu

st

m å n e d e n s d o ku m e n ta r

ned

ens d

ok

um

enta

r

KÅre WiLLoCh

erfaringer for fremtiden iSbn: 978-82-02-35815-0 | kr 149,-

Erfaringer for fremtiden er et utvalg av kåre Willochs artikler og foredrag fra de siste ti årene. temaene speiler forfatterens store engasjement og brede kunnskaper innen politikk, kultur og økonomi.

Willoch stiller spørsmål ved politiske forsøk på å avskaffe fattigdommen i norge og viser hvilket ansvar samfunnet har overfor funksjonshemmede. mest kontroversiell er hans gjennomgang av politisk bruk og misbruk av kristendommen, og hans påvisning av vestens svik mot humanitet og folkerett, særlig i midtøsten.

Willoch beskriver hvordan den liberale politikken har ført til en makeløs økonomisk fremgang i det meste av verden og hevder samtidig at manglende tiltak mot grådighet og lettsindighet har ført oss ut i våre dagers økonomiske og sosiale kriser.

k år e Willoch

«Boken er engasjert [...], med et høyt kunnskapsnivå.»Ane fArSethåS, dAgenS næringSliv

«Framleis lèt han høyre frå seg som debattant – elegant i forma, men skarp i utfalla. Større tankekraft har knapt nokon tidlegare høyrt frå hornet på veggen … Han ausar i det heile mykje frå eigne røynsler.»trond nordby, dAg og tid

BONUS: NYSkreVet MaterIaLe

kUN I pocket-UtGaVeN

Page 26: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

26

au

Gu

stm

ån

eden

s litteræ

re per

le

m å n e d e n s l i t t e r æ r e p e r l e

BenediCte meyer KroneBerG

ingen skal høre hvor stille det er iSbn: 978-82-02-36258-4 | kr 139,-

romanen skildrer hannas oppvekst og hvordan det var å være alene med moren, som hun så på som tre ulike personer: kråka, nattfugl og mamma. kråka har hun hemmeligheter med, nattfugl er mørk og skremmende, og best av de tre liker hun mamma. hanna trekkes mellom lojaliteten til moren og farens ønske om at alt skal være ryddig og greit. hannas egne vanskeligheter må hun holde for seg selv, for at ikke noe forferdelig skal skje. Ingen skal høre hvor stille det er er fortalt gjennom stemmen til et barn som i alle henseender blir tvunget til å megle mellom sin trofasthet til foreldrene og egen lykke.

«[...] Benedicte Meyer Kronebergs Ingen skal høre hvor stille det er er beste debutroman.»terJe StemlAnd, AftenpoSten, verdt å huSke frA 2010

«Boken vekker et vell av betraktninger hos en leser.»eigil SteinSfJord , vårt lAnd

«Debutant Benedicte Meyer Kroneberg er fi ngernæm i skildringa av ansvaret som blir lagt på vesle Hanna, og forteljarrøysta i Ingen skal høre hvor stille det er minner meg om Merete Lindstrøms tette og sterke prosa. I delar av Kronebergs roman fi nst eit eksistensielt ubehag midt i det enkle og fi nt ladde språket.»mArgunn vikingStAd, dAg og tid

«Nettopp i denne språklige styrken åpnes også potensialet for en spennende ny forfatterstemme i norsk litteratur. [...] Kronebergs debutroman er både rørende og rystende.»torolf e. kroglund, AgderpoSten

hyllet Avkritikerne

Page 27: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

27

au

Gu

stm

ån

eden

s bestselGer

au G u s t

«Mamma sitter i en lenestol og er mamma, men det er som

om hun har et tynt lag med is over øynene, akkurat sånn som det ligger på vanndammene om morgenen.

Jeg tenker på lyden av isen som sprekker når jeg tråkker på den.

Den er så skjør den isen, jeg behøver bare å sette tuppen av skoen forsiktig ned på den, så sprekker den, det høres nesten

ut som papir som knitrer.»SitAt frA INGEN SkAl HØRE HVoR StIllE DEt ER

Page 28: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

28

au

Gu

stm

ån

eden

s bok

oG

dv

d

m å n e d e n s bo k o G dv d - ny H e t

«Intenst berørende.»SundAy herAld

«tIÅREtS BEStE ROMAN»time mAgAzine

«Vakker, kompromissløs og så bevegende at den tar pusten fra deg.»dAily telegrAph om filmen

«… fantastisk briljant fortelling… Et håndverksmessig mesterverk som byr på emosjonelle opplevelser uten sidestykke. Send et eksemplar av boken til det svenske akademiet.»kirkuS revieWS

«Kazuo Ishiguros siste roman er depressiv i ordets bokstavelige forstand – som leser legges man under et voldsomt og dystert trykk, men samtidig kjenner man seg oppløftet av dens suverene, enigmatiske utforming.»vigdiS ofte, morgenblAdet

«Gå ut, klask originalen eller oversettelsen i disken og dra fram kortet.»Jonny hAlberg, dAgblAdet

kAZUo isHigUro er født i Japan i 1954 og kom til england fem år gammel. han har skrevet fem romaner før Gå aldri fra meg. Alle er utgitt på norsk. Gå aldri fra meg er kanskje den av hans senere bøker som kan minne mest om gjennombruddsromanen Resten av dagen, romanen som innbrakte ham en velfortjent booker-pris. Resten av dagen ble også en kritikerrost film med emma thompson og Anthony hopkins. nå er også Gå aldri fra meg/Never let Me Go filmatisert, med carey mulligan, Andrew garfield og keira knightley i hovedrollene. ishiguros forfatterskap har innbrakt ham en rekke høythengende priser, og han er oversatt til et tjuetalls språk. 

«Briljant»the guArdiAn

Page 29: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

au

Gu

st

29

ned

ens bo

k o

G d

vd

m å n e d e n s b o k o G dv d - ny H e t

KaZuo ishiGuro

Gå aldri fra meg filmpocketoversetter: kari og kjell risvik iSbn: 978-82-02-28246-2 | kr 139,-

Gå aldri fra meg er kazuo ishiguros sjette bok på norsk. den kan minne om gjennombruddsromanen Resten av dagen, som innbrakte ham booker-prisen. boka vakte oppsikt da den kom ut i england i 2005. den ble nominert til booker-prisen, og ble en favoritt hos både kritikerne og leserne.

kathy, ruth og tommy har vært elever ved den idylliske kostskolen hailsham. elevene fikk den beste omsorg, ble opplært til at de var spesielle og enestående og hadde en bestemmelse. men hvilken skjebne var det egentlig som ventet dem?

mange år senere tenker kathy tilbake på årene ved hailsham. langsomt avdekkes urovekkende kunnskaper om det livet elevene er eslet til. gradvis går sannheten om deres tilsynelatende sorgløse oppvekst opp for dem, og det blir klart hva fremtiden vil bringe.

en knusende roman om uskyld, kunnskap og tap.en knusende roman om uskyld, kunnskap og tap.

i hovedroLLene: keirA knightley, cArey mulligAn og AndreW gArfield. dvd-en distrBueres av: Sf norge. i SAlg nå.

!LES BOKA

SE FILMEN

utgit t på dvd 27. Juli

Page 30: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

30

au

Gu

stm

ån

eden

s 3 i 1

gert nygårdshaug er født i 1946 på tynset og bor i lier. han debuterte som 20-åring med diktsamlingen Impulser i 1966, og har et langt, variert og kritikerrost forfatterskap bak seg. han har utgitt om lag 25 bøker i ulike genrer; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr.

Gert nyGårdshauG

Foto

: Lar

s aa

røn

æs

afrodites basse nG: «Kanskje er det hans beste noensinne.»geir veStAd, hAmAr ArbeiderblAd

«velskrevet, spennende og underholdende.»hAnnelore W. lAngStrøm, fædrelAndSvennen

«velskrevet, spennende, endog pirrende fortelling … Nygårdhaug i toppslag.»terJe StemlAnd, AftenpoSten

«en befriende leseropplevelse.» ingrid brekke, klASSekAmpen

gert nygårdshaug er også kjent for sine bøker om hobbydetektiven og gourmetkokken fredric drum og hans onkel, kripoS-etterforskeren Skarphedin olsen. denne elegante krimserien på ti bøker ble avsluttet i 2006 med Rødsonen, og vi utgir i høst hele serien i nytt design – les mer på side 96–99 og 111. forfatterens spesialblanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi preger prosabøkene hans. forfatteren har blant annet gitt ut Dverghesten, Nullpluss og Søthjerte – også dette en romantrilogi. i Bastionen, Mengele Zoo, Himmelblomsttreet, Prost Gotvins geometri og Afrodites basseng har han tatt opp aktuelle samfunnsspørsmål. i 2007 ble Mengele Zoo kåret til «tidenes beste norske bok».

Page 31: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

31

au

Gu

st

H imme lblomst tre et: Jens oder flirum sitter sammen med kameraten mino i Amazonas-jungelen. hensynsløs kapitalistisk utnytting har ødelagt jungelen. Jens oder flirum vender tilbake til europa for å iverksette den Store planen.

«Årets norske roman.» terJe StemlAnd, AftenpoSten

«Nygårdshaug har skrevet en energisk, betydelig roman.» brikt JenSen, dAgblAdet

«Dette er en stor bok.» morten AbrAhAmSen, morgenblAdet

ned

ens 3

i 1

m å n e d e n s 3 i 1 – m e r po c k e t fo r p e n G e n e

Gert nyGÅrdshauG

mino-triloGien: mengele Zoo, himmelblomsttreet og afrodites basseng iSbn: 978-82-02-36622-3 | kr 159,- 3 bøker i 1

me nGe le Zoo : fattiggutten mino er født i regnskogen. han er sommerfuglfanger og elsker jungelens mangfold av liv. mino samler sommerfugler, men ser at jungelen ødelegges av multinasjonale selskaper. en dag rammer katastrofen også hans landsby, og mino er plutselig i sentrum av de store regnskogenes tragedie.

«tidenes beste norske bok»kåret til folketS fAvoritt i et SAmArbeid mellom nrk, norSk litterAturfeStivAl og dAgblAdet

ikke alle vet at MENGELE ZOO er første bok i en triloGi. Her Har vi samlet alle bøkene i Én utGave! den perfekte Gave.

NyHEt

LeSerNeS FaVorItt

trILoGIeN– NÅ oVer

200 000 SOLGtE

Page 32: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

32

au

Gu

st

u n d e r H o l d n i n G

un

der

Ho

ldn

inG

liSA tucker

større enn livet oversetter: elisabeth Sætvedt iSbn: 978-82-02-36591-2 | kr 139,-

billy tar livet sitt på dramatisk vis etter å ha mistet foreldreretten til barna sine. tvillingsøsteren lila bryter fullstendig sammen. billy betydde mer for henne enn noen annen. først da hun begynner i terapi, innser hun hvor avhengig hun har vært av billy.

Andy mcdermott

herkules' grav oversetter: Sigrunn Stokke Johnsen iSbn: 978-82-02-32640-1 | kr 89,-

hvis den amerikanske arkeologen nina Wilde kan finne herkules’ grav, vil det bli et av de viktigste historiske funn noensinne. men hun er ikke er alene om å lete, og må alltid ligge et skritt foran sine fiender i et kappløp om å løse gåten.

liker du clive cussler, vil du like Andy mcdermott! les også Jakten på Atlantis.

tom hArper

tempelet som forsvant oversetter: pål f. breivik iSbn: 978-82-02-31951-9 | kr 79,50

Andre verdenskrig er slutt. kampene raser om hellas’ politiske framtid. flere nasjoner leter etter en verdifull arkeologisk skatt, og koden som kan avsløre gjemmestedet, er i ferd med å knekkes. blir skatten funnet, kan den forandre verden for alltid!

«Fans av thrillere i indiana Jones-sjangeren vil elske denne boka. […] åndeløs spenning.»bookliSt

Page 33: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

33

au

Gu

st

i n t e r n a s j o n a l e b e s ts e lG e r e – r e t t i po c k e t !

storpo

ck

et

CLive CussLer oG JaCK du BruL

dødsskipet oversetter: roar Sørensen iSbn: 978-82-02-31309-8 | kr 199,-

Juan cabrillo og mannskapet hans har nettopp fullført et topphemmelig oppdrag mot iran i persiabukta. på vei ut kommer de over et cruiseskip som ligger og driver. på dekket: hundrevis av lik.

idet cabrilllo forsøker å finne ut hva som har skjedd, eksploderer skipet på flere steder. han slipper så vidt fra det med livet i behold. Sammen med den eneste overlevende fra skipet, norske Jannike dahl, virvles cabrillo inn i et mysterium mer intrikat – og farlig – enn han noen gang har opplevd.

hans motstandere har dødelige planer for menneskeheten … planer det allerede kan være for sent å sette en stopper for.

Clive Cussler er oversatt til 40 språk og har solgt over 75 millioner eksemplarer verden over.

NyHEt!ret t i Pocket

kUn kr . 199,-

Page 34: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

34

au

Gu

stm

ån

eden

s bestselGer

au G u s t

sensommerer oGså sommer

forlenG sommeren med

PAUSE

Bilde fra filmen "Something Borrowed".

Page 35: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

«Vi skal trene kroppen, skjerpe hodet, være på hogget, følge med i timen, melde på

Facebook, holde avstand, vise muskler, fikse hverdagen og de store anledningene, være voksne og unge, spille sjakk eller tennis, imponere, intellektualisere, bagatellisere, servere salat og sarkasmer og holde oss i sjakk. Det skader ikke å også

tøye hjertemuskelen iblant. Det skader ikke å grine litt over at mennesker er dumme, ensomme og uperfekte. Noe å gråte

over er det jo alltid, i alles liv.» trude ringheim, dAgblAdet

PAUSEalle fortjener en

pause er cappelen damms populære serie for alle som liker feelGood oG cHick-lit!

Les om våre Pause-titler på de neste sidene.

sensommerer oGså sommer

forlenG sommeren med

Page 36: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

au

Gu

st

36

ned

ens ser

ie

a l l e fo rtj e n e r e n pau s e

eLiZaBeth GiLBert

spis elsk lev oversetter: gry Wastvedt iSbn: 978-82-02-30130-9 | kr 129,-

10 Millioner solgte

eLiZaBeth GiLBert

evig din oversetter: gry Wastvedt

iSbn: 978-82-02-34725-3 | kr 139,-

annie haWes

extra virgin – en ung kvinne oppdager den italienske rivieraen oversetter: Jorunn carlsen iSbn: 978-82-02-36381-9 | kr 139,-

de nye naboene skaper stor forvirring i diano San pietro. hvordan skal to utenlandske kvinner overleve uten å vite hvor man finner vill asparges eller å kunne skille god sopp fra dårlig? de aner ikke hvordan de skal skaffe seg årets forbruk av olivenolje fra den vesle lunden de eier eller vin fra de viltvoksende druerankene. men femten år senere er Annie hawes fremdeles en av innbyg-gerne i diano, hun har hus og olje og vin nok, og med klokskap, varme og vittig eleganse forteller hun om kjærligheten til det liguriske landskapet og menneskene som bor der.

«skjenk deg selv en espresso (hvis det er før lunsj) eller en grappa (hjelper på fordøyelsen), og sett deg ned og nyt Extra Virgin.» AmAzon.com

«Personlig og humoristisk om å drive en olivengård i Italia.»cAthrine krøger, dAgblAdet

«Ladet med humor, engasjement og menneskelig innsikt, appellerer denne boken garantert til både reisevante og lenestolsturister.» bookliSt

PAUSE

100 000 SOLGtE

Bare I NorGe

NR. 1pÅ NeW York t IMeS'

BeStSeLGerLIte

vi minner om:

Page 37: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

37

au

Gu

stm

ån

eden

s bestselGer

au G u s t

«Det vi hadde tenkt oss, var å hvile sansene uten stress, i

stedet oppdager vi at vi setter i gang en kabaretforestilling. Ikke

nok med at våre samfunnsbevisste tilskuere gjør oss forlegne på grunn av vår fyldighet, vår blekhet, våre fingerslikkende spisemanerer ved

inntak av kylling, vår svømmestil og lignende, de venter også ivrig på å

kaste seg over oss så snart vi forlater vår relative uforstyrrethet i vannet, med de skrekkeligste advarsler om helsen og med sine egne oppskrifter på overlevelse etter å ha dyppet seg i vannet utenfor sesongen, for det

meste noe med grappa.»SitAt frA ExtRA VIRGIN

Page 38: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

38

au

Gu

stm

ån

eden

s serie

a l l e fo rtj e n e r e n pau s e

JiLL manseLL

herfra til månen oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-36266-9 | kr 139,-

da ellie mister sin kjære Jamie i en tragisk ulykke, føles det som om verden går under.

bit for bit bygger hun opp livet sitt igjen. men det er ikke lett å være ung enke når alle synes synd på henne hele tiden, særlig arbeidskollegene. derfor vil ellie gjerne finne seg en ny jobb, der ingen kjenner fortiden hennes. men noen ny mann er hun absolutt ikke klar for ennå. etter å ha flyttet til et bedre strøk av byen får hun en ny venninne i nabolaget, men bak den vellykkede fasaden skjuler roo sine egne hemmeligheter …

zack har alt han ønsker seg, bortsett fra drømmekvinnen. han tror han har funnet henne. uheldigvis er hun ikke det minste interessert i ham – bare hunden hans. men zack er ikke den som gir opp så lett …

les også: Verdt å vente på, Den rette for meg, Millies flørt, Fristet over evne og En mann med et rykte. Se side 47 og 48.

nyHetREtt I

POCKEt

Page 39: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

39

au

Gu

stm

ån

eden

s serie

a l l e fo rtj e n e r e n pau s e

Ciara GeraGhty

et liv som scarlettoversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-36261-4 | kr 139,-

i Scarletts liv er alt nøye planlagt, og hun har bestandig kontroll – både i jobben og privatlivet. helt fram til nå … ikke bare er hun gravid, men barnets far har reist til brasil uten returbillett. og innerst inne er hun faktisk ikke sikker på om John virkelig er barnets far, men det har hun ikke tenkt å si noe om på lenge. for første gang i sitt liv må Scarlett lære seg å leve uten sikkerhetsnett.

ciara geraghty bor i dublin. hun debuterte i 2008 med bestselgeren Jakten på lykken. i 2012 kommer hennes nye roman Finding Mr. Flood.

«Herlig lesestoff for smarte, moderne damer.» iriSh independent

«En perfekt miks av romantikk og komedie – morsom, skarp og intelligent» rte guide

Page 40: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

40

au

Gu

st

tess stimson

en god praktikantoversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-36260-7 | kr 139,-

clare elias gleder seg til å få barn med sin kjekke, yngre ektemann, marc. Som leder av en vellykket blomsterbutikkjede er hun vant til å organisere, så at hun venter tvillinger, skremmer henne ikke det minste. men da de to søte små er født, oppdager clare at morsrollen ikke ligger for henne og at marc er flinkere med barna enn hun er.

desperat etter å komme seg tilbake på jobb ansetter hun praktikanten Jenna, som tar kontrollen i huset fra første dag. men det tar ikke lang tid før clare føler Jenna som en farlig rival på hjemmebane. hva må clare gjøre for å vinne tilbake familien sin?

teSS StimSon er en populær britisk feelgood-forfatter. hun har dessuten skrevet for daily mail, for flere magasiner og vært tv-journalist. hun er født og oppvokst i Sussex, men bor nå i vermont med mann og barn.

les mer om forfatteren og bøkene hennes på: www.tessstimson.com

ned

ens ser

ie

a l l e fo rtj e n e r e n pau s e

Page 41: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

41

au

Gu

st

maeve BinChy

et hjem til Frankie oversetter: helene Aasen iSbn: 978-82-02-36243-0 | kr 139,-

Stella ligger for døden og er desperat etter å finne en som kan ta seg av datteren, frankie. noel husker knapt kvinnen som han traff en fuktig kveld på byen, og får sjokk da han får vite at han er barnets far. Som alkoholiker er han ikke egnet til å ta hånd om et barn, men han er villig til å legge om livsstilen og forsøke. mange støtter ham, mens andre følger nøye med og venter på at han skal gjøre en feil. noel står overfor sitt livs viktigste oppgave – å gi sin lille datter et trygt hjem.

les også: Den hellige kilden, Hjerte og sinn, Et bord på Quentins, Glassjøen, Ildfluesommer, Italienske kvelder og Vennekretsen. Se side 48 og 49.

«Et hjem til Frankie er en påminnelse om denne forfatterens unike evne til å gi sine lesere akkurat det de forventer.» iriSh timeS

«… i en klasse for seg.» dAily expreSS

«Binchy er en nasjonalskatt i hjemlandet Irland, og hennes nye roman er det perfekte eksemplet på hvorfor.» publiSherS Weekly

ned

ens serie

a l l e fo rtj e n e r e n pau s e

NyHEt!rett I

pocket

Page 42: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

42

au

Gu

st

emily GiFFin emily giffin er utdannet jurist, og jobbet som advokat i new york i flere år før hun flyttet til london og ble forfatter. hun bor i Atlanta sammen med sin mann og deres to sønner.

til ODEl OG EiE :

Historien om en kvinnelig Manhattan-advokat som forelsker seg i sin beste venns forlovede. Rachel må gjøre et smertefullt valg: sin beste venn eller sitt livs kjærlighet?

NR. 1på neW york timeS'

beStSelger-liSte

ned

ens ser

ie

Page 43: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

43

au

Gu

st

emiLy Giffin

til odel og eie filmpocketoversetter: trude lie iSbn: 978-82-02-33595-3 | kr 139,-

i motsetning til den festglade bestevenninnen darcy har rachel alltid vært den fornuftige jenta som følger reglene – helt til hun fyller 30 år og darcy lager fest for henne. kvelden ender med at hun går hjem sammen med darcys forlovede.

ikke i sine villeste fantasier (eller verste mareritt) hadde rachel trodd at noe sånt kunne skje, men det viser seg at det lille sidespranget ikke er så lett å legge bak seg som hun først trodde. grensen mellom hva som er rett og galt, er kanskje ikke alltid like klar?

Første Bok i trilogien soM gikk ret t inn PÅ Bestselgerlistene!

Bok nr. 2: I T YK T OG T YNT

Bok nr. 3: BABY ELLER IKKE

(se side 46.)

«Jeg elsker denne boka, og kunne ikkelegge den fra meg.»mAriAn keyeS

«En glede å lese!»WAShington poSt book revieW

inter-nAsJonAlstorselger

ned

ens serie

k i n oa k t u e l l – l e s b o k a ba k f i l m e n

Page 44: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

44

au

Gu

stm

ån

eden

s bestselGer

au G u s t

kom m e r på ki no i 20i ikom m e r på ki no i 20i i

kinoak tu e llKOMMER PÅ DVD

Page 45: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

45

au

Gu

stm

ån

eden

s bestselGer

au G u s t

S METHINGBORROWED

hoVedrolleinnehaVere: kate hudson, John krasinski, ginnifer goodwin, Ashley Williams, Steve howey. regissØr: luke greenfield, kjent fra blant annet

the Girl Next Door internasJonal distriButØr: Summit entertainment.

Page 46: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

46

au

Gu

stba

ck

list

pau s e – m å n e d e n s s e r i e

emiLy Giffin til odel og eie oversetter: trude lie iSbn: 978-82-02-29857-9 | kr 139,-

emiLy Giffin i gode og onde dager oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-02-29863-0 | kr 139,-

marian Keyes rachels ferie oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-04-13755-5 | kr 139,-

emiLy Giffin i tykt og tynt oversetter: trude lie iSbn: 978-82-02-29858-6 | kr 139,-

marian Keyes en stjerne i natten oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-34726-0 | kr 149,-

marian Keyes de desperates café oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-04-09798-9 | kr 139,-

emiLy Giffin Baby eller ikke oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-02-29859-3 | kr 139,-

marian Keyes For god til å være sann oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-02-29868-5 | kr 139,-

marian Keyes vannmelonen oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-04-09797-2 | kr 139,-

Page 47: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

47

au

Gu

stba

ck

list

pau s e – m å n e d e n s s e r i e

marian Keyes engler i la oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-04-09799-6 | kr 139,-

marian Keyes er du der ute? oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-04-13722-7 | kr 139,-

JiLL manseLL den rette for meg oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-35032-1 | kr 139,-

marian Keyes sushi for nybegynnere oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-04-10807-4 | kr 139,-

marian Keyes lucy sullivan skal gifte seg iSbn: 978-82-04-15448-4 | kr 139,-

JiLL manseLL en mann med et rykte oversetter: helene nilsen iSbn: 978-82-02-32454-4 | kr 139,-

marian Keyes en sak har minst tre sider oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-04-12462-3 | kr 139,-

JiLL manseLL verdt å vente på oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-35034-5 | kr 139,-

JiLL manseLL kaos hos daisy oversetter: Astrid eggesvik iSbn: 978-82-02-30119-4 | kr 139,-

Page 48: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

48

au

Gu

st

JiLL manseLL millies fl ørt oversetter: lene Stokseth iSbn: 978-82-02-28886-0 | kr 139,-

JiLL manseLL Fristet over evne oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-30126-2 | kr 139,-

maeve BinChy italienske kvelder oversetter: Ann-magritt Sævold iSbn: 978-82-02-33521-2 | kr 139,-

JiLL manseLL ingen som deg oversetter: ina bakke kickstat iSbn: 978-82-02-30218-4 | kr 139,-

maeve BinChy hjerte og sinn oversetter: maria øygarden iSbn: 978-82-02-33714-8 | kr 139,-

maeve BinChy Glassjøen oversetter: tordis bølgen iSbn: 978-82-02-30115-6 | kr 139,-

JiLL manseLL På øverste hylle oversetter: ina bakke kickstat iSbn: 978-82-02-30120-0 | kr 139,-

maeve BinChy den hellige kilden oversetter: Jana kristensen iSbn: 978-82-02-33713-1 | kr 139,-

maeve BinChy ildfl uesommer oversetter: lene Stokseth iSbn: 978-82-02-30116-3 | kr 139,-

bac

klist

pau s e – m å n e d e n s s e r i e

Page 49: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

49

au

Gu

st

maeve BinChy et bord på Quentins oversetter: Sigrid larsson iSbn: 978-82-02-30117-0 | kr 139,-

Lindsey KeLK Jeg elsker hollywood oversetter: Anita garmannslund iSbn: 978-82-02-32457-5 | kr 139,-

John GroGan marley & jeg oversetter: benedicta Windt-val iSbn: 978-82-02-30622-9 | kr 139,-

maeve BinChy vennekretsen oversetter: Aleksander melli iSbn: 978-82-02-30832-2 | kr 139,-

eiLeen GoudGe nærmere enn du tror oversetter: ingegerd Wallberg tronslien iSbn: 978-82-02-29846-3 | kr 139,-

eLin hiLderBrand et sommereventyr oversetter: kari engen iSbn: 978-82-02-34868-7 | kr 139,-

Lindsey KeLK Jeg elsker new york oversetter: Anita garmannslund iSbn: 978-82-02-32456-8 | kr 139,-

John Gray menn er fra mars, kvinner er fra venus oversetter: Jorunn carlsen iSbn: 978-82-04-13824-8 | kr 149,-

eLin hiLderBrand Barbent oversetter: elsa frogner iSbn: 978-82-02-32481-0 | kr 139,-

bac

klist

pau s e – m å n e d e n s s e r i e

Page 50: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

50

au

Gu

st

GreG Behrendt oG LiZ tuCCiLLo han er faktisk ikke interessert oversetter: lene Stokseth iSbn: 978-82-02-30474-4 | kr 139,-

CaroLe mattheWs slinger i brudevalsen oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32462-9 | kr 139,-

CaroLe mattheWs storm i en tekopp oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32465-0 | kr 139,-

LiZ tuCCiLLo det perfekte liv som single oversetter: kristi heggli iSbn: 978-82-02-32458-2 | kr 139,-

CaroLe mattheWs veien til lykken oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32463-6 | kr 139,-

CaroLe mattheWs vi møtes på chocolate heaven oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32466-7 | kr 139,-

CaroLe mattheWs skjulte talenter oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32461-2 | kr 139,-

CaroLe mattheWs elsker, elsker ikke oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32464-3 | kr 139,-

CaroLe mattheWs sjokolade-engelens diett oversetter: linda marie vikaune iSbn: 978-82-02-32467-4 | kr 139,-

bac

klist

pau s e – m å n e d e n s s e r i e

Page 51: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

51

au

Gu

st

denise rudBerG søsteren oversetter: kirsti vogt iSbn: 978-82-02-29869-2 | kr 139,-

denise rudBerG damm pocket 19 venninnen/str. 37/Prinsen oversetter: unni rom Stueland iSbn: 978-82-02-29705-3 | kr 139,-

tess stimson Jeg, han og hun oversetter: kjersti lundemo iSbn: 978-82-04-15553-5 | kr 139,-

denise rudBerG Jenny s oversetter: unni rom Stueland iSbn: 978-82-04-13754-8 | kr 139,-

diane ChamBerLain et hemmelig liv oversetter: ingegerd Wallberg tronslien iSbn: 978-82-04-15552-8 | kr 139,-

ayeLet WaLdman kjærlighet og andre forviklinger oversetter: kari engen iSbn: 978-82-04-15613-6 | kr 139,-

denise rudBerG matilde oversetter: unni rom Stueland iSbn: 978-82-04-15449-1 | kr 139,-

marisa de Los santos kjærligheten banker på oversetter: elsa frogner iSbn: 978-82-04-15485-9 | kr 139,-

siri ØstLi På høye hæler over Grønland iSbn: 978-82-02-32459-9 | kr 139,-

bac

klist

pau s e – m å n e d e n s s e r i e

Page 52: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

52

au

Gu

stm

ån

eden

s bestselGer

au G u s t

OGDØDSTALISMANENE

DEL 2

PÅKINO

Page 53: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

53

au

Gu

st

k i n oa k t u e l l

J.K. roWLinG harry Potter og de vises stein oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-04-08660-0 | kr 149,-

J.K. roWLinG harry Potter og ildbegeret oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-04-10813-5 | kr 149,-

J.K. roWLinG harry Potter og dødstalismanene oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-02-31130-8 | kr 149,-

J.K. roWLinG harry Potter og mysteriekammeret oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-04-08677-8 | kr 149,-

J.K. roWLinG harry Potter og Føniksordenen oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-04-12474-6 | kr 149,-

J.K. roWLinG harry Potter og fangen fra azkaban oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-04-10812-8 | kr 149,-

J.K. roWLinG harry Potter og halvblodsprinsen oversetter: torstein bugge høverstad iSbn: 978-82-04-15471-2 | kr 149,-

Harry pot ter-fak ta:• En serie på syv populære fantasy-romaner, skrevet av den britiske forfatteren J.k. rowling• Den første boka om den unge trollmannen ble utgitt i 1997. I 2007 kom den siste av de syv bøkene i serien.• Bøkene følger i kronologisk rekkefølge fra Harry Potters oppvekst hos sin tante og onkel, til han går på skolen galtvort for unge hekser og trollmenn• Alle bøkene er filmatisert med Daniel Radcliffe i hovedrollen• Bøkene er oversatt til over 60 språk, og har solgt flere hundre millioner eksemplarer• Harry Potter er den mest innbringende filmserien noensinne• Den første Harry Potter-filmen hadde størst kinobesøk i Norge. Den ble sett av 855 000 personer. Få filmer i norge blir sett av over 100 000 på kino.

kilde: dAgblAdet

un

G

Page 54: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

54

au

Gu

stu

nG

do

m

u n G d o m

Live Bonnevie

hestenes klan iSbn: 978-82-02-35121-2 | kr 139,-

live bonnevie er debutant og har skrevet en skikkelig pageturner.

det er en historie om en 17-årig jente og en hest, men ikke bare en hestebok. det handler om hvordan det i alle familier finnes tilbakeholdte eller hemmelige historier om livssmerte. en dag må man ta stilling til om man vil bære arven fra foreldrene videre eller ikke.

historien er også en mystisk og mytisk historie om forholdet mellom mennesker og dyr, om overlevelse og løsrivelse, om kjærlighet og om å finne seg selv. boka tar for seg det å leve opp til andres forventninger.

Amandas utvikling i forholdet til hesten speiler utviklingen i henne selv. den er tøff og krever mye, men hun kommer ut som et helstøpt menneske.

«Med denne blandingen av spenning, hestekunnskap, kvinnelig urkraft og refl eksjon om oppdragelse, lykkes Bonnevie i å utfordre sjangeren hestebok. Endelig!»guri fJeldberg, bergenS tidende

BESt-SELGER

Page 55: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

55

au

Gu

stu

nG

do

m

u n G d o m

C.B. Lessmann venner i tykt og tynt oversetter: Astrid nordang iSbn: 978-82-02-36242-3 | kr 129,-

C.B. Lessmann nestemann ut? oversetter: toril brekke iSbn: 978-82-02-36212-6 | kr 129,-

JaCQueLine WiLson ustyrlige jenter/deppa jenter oversetter: cille dahl iSbn: 978-82-02-36319-2 | kr 139,- 2 bøker i 1

C.B. Lessmann lengsel, drøm og kjærlighet oversetter: toril brekke iSbn: 978-82-02-36245-4 | kr 129,-

soPhia Bennett tråder oversetter: cecilie Winger iSbn: 978-82-02-36028-3 | kr 129,-

Lemony sniCKet den skrekkelige skolen/den skjulte sjakten oversetter: Aleksander melli iSbn: 978-82-02-36320-8 | kr 139,-

C.B. Lessmann Forelskelser, forlovelser og forviklinger oversetter: toril brekke iSbn: 978-82-02-36246-1 | kr 129,-

inGunn aamodt marlena evensen iSbn: 978-82-02-35574-6 | kr 129,-

P.B. Kerr kobrakongen av katmandu/ djevelkrigerne våkner oversetter: torleif Sjøgren-erichsen iSbn: 978-82-02-36327-7 | kr 139,-

Page 56: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

«litteratur er det folk ville si til hverandre hvis de hadde mulighet til det.»

chriStopher dArlington morley

Page 57: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

se pte m be r

gå høsten i møte med historiske romaner fr a vårt nye dr ama-slipp og høydepunkter som beate grimsrud, jens lapidus,

john le carré og fredrik drum i ny dr akt!

Page 58: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

58

september

ned

ens bestselG

er

John le carré er født i 1931. han studerte ved oxford og i bern. han arbeidet en tid som lærer ved det berømte eton, og var knyttet til den britiske utenrikstjensten gjennom en femårsperiode. hans store gjennombrudd som forfatter skjedde med Spionen som kom inn fra kulden i 1964. denne boka ble filmatisert i 1965. Så fulgte Speilkrigen, En liten by i tyskland og så den store trilogien med george Smiley som hovedperson: Muldvarpen, Den usynlige spion og Spionen som gikk sine egne veier. i 1983 kom Piken med trommestikkene, som også ble en storartet film. flere av hans bøker er blitt filmatisert, og le carré har mottatt en rekke priser og utmerkelser.

John le carr é

«Hans mest tilgjengelige arbeid på årevis, denne romanen viser nok en gang hvorfor le Carrés navn er det navnet resten av forfatterne innen samme felt alltid vil bli sammenlignet med.»publiSherS Weekly

«… den gode, gamle magien»telegrAph

«le Carrés signatursterke prosa, perfeksjonerte dialog, autentiske karakterer og moralsk indignasjon har bestått tidens prøve. […] Fascinerende og intens»bookmArkS mAgAzine

«Vil du vite mer om dagens Storbritannia, glem Bookerprisens shortlist. Bare les John le Carrés siste thriller.»evening StAndArd

«Mesteren er tilbake»the timeS

Foto

: ste

phen

Cro

mw

eLL

For

wh

ite

har

e 20

10

Page 59: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

59

september

ned

ens bestselG

er

k a l i b e r – ca p p e l e n da m m s b e s ts e lG e r k r i m

John Le CarrÉ

en forræder etter vårt hjerte oversetter: heidi grinde iSbn: 978-82-02-36272-0 | kr 149,-

et ungt britisk par er på sitt livs ferie i karibia. de blir kjent med en styrtrik russer. møtet får skjebnesvangre konsekvenser for alle tre. John le carré har igjen skrevet en fengslende og engasjerende roman der grådighet og korrupsjon står i sentrum.

«Sterk thriller»kurt hAnSSen, dAgblAdet

«En medrivende historie»SundAy telegrAph

«fengslende og skarp lesning …»bookliSt

«Genial og nervepirrende … forfatterens mest fengslende thriller på fl ere år.»the neW york timeS

«Dette er ei spenningsbok med intelligente støytdemparar, ein politisk roman heilt up to date og ei underhaldningsbok som ikkje stryk lesaren medhårs. Her lyt ein verkeleg skjerpa seg og lesa seint, for sjølv om stilen er konvensjonell, er tempoet interessant, spenninga ligg i venting og uklåre trugsmål frå det tagale.»odd W. Surén, dAg og tid

«John le Carré har igjen skrevet en fengende, nyansert og politisk innsiktsfull spenningsroman.»informAtion

«En forræder etter vårt hjerte er en besnærende, spennende, mesterlig oppvisning.»SundAy timeS

berlingSke tidende

Page 60: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

60

september

j o H n l e ca r r É

bac

klist

John Le CarrÉ telefon til avdøde iSbn: 978-82-02-36082-5 | kr 149,-

John Le CarrÉ mord av klasse oversetter: eldor martin breckan iSbn: 978-82-02-34610-2 | kr 149,-

John Le CarrÉ den perfekte spion oversetter: kari og kjell risvik iSbn: 978-82-02-34867-0 | kr 149,-

John Le CarrÉ muldvarpen oversetter: per A. hartun iSbn: 978-82-02-34611-9 | kr 149,-

John Le CarrÉ russlands hus oversetter: kari og kjell risvik iSbn: 978-82-02-34642-3 | kr 149,-

John Le CarrÉ den usynlige spion oversetter: per A. hartun iSbn: 978-82-02-33551-9 | kr 149,-

John Le CarrÉ John Le CarrÉ

PÅ KINOI 2012LeS Mer pÅ S . 148–151

Page 61: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

61

september

bac

klist

j o H n l e ca r r É

John Le CarrÉ en liten by i tyskland oversetter: per A. hartun iSbn: 978-82-02-32498-8 | kr 149,-

John Le CarrÉ spionen som kom inn fra kulden oversetter: lotte holmboe iSbn: 978-82-02-32496-4 | kr 149,-

John Le CarrÉ Piken med trommestikkene oversetter: kjell risvik iSbn: 978-82-02-31298-5 | kr 149,-

John Le CarrÉ speilkrigen oversetter: per A. hartun iSbn: 978-82-02-32497-1 | kr 149,-

John Le CarrÉ spionen som gikk sine egne veier oversetter: per A. hartun iSbn: 978-82-02-33354-6 | kr 149,-

«John le Carré blir 80 neste år. Merker man alderen? Ja, le Carré raffi nerer stadig sin metode som forfatter, den velfortalte underspilte, hvor han langsomt avdekker og utvikler sitt vidtrekkende drama. Den fortellerteknikken som allerede har nådd mesterskapsnivå.» berlingSke tidende

Page 62: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

s e pt e m b e r

62

september

ned

ens a

nbefa

lte

beate grimsrud er født i 1963 i bærum, men er nå bosatt i Stockholm. hun debuterte i 1990 med Det er grenser for hva jeg ikke forstår. for romanen Å smyge forbi en øks (1998) ble hun nominert til nordisk råds litteraturpris fra Sverige i 1998. oppfølgeren, Hva er det som fins i skogen barn? kom i 2002. beate grimsrud er også virksom som film- og radioregissør, og hun har skrevet dramatikk for scene, radioteater, tv-dokumentarer og spillefilm. hun skriver alle sine bøker på både norsk og svensk.

i februar 2008 ble hun belønnet med p2-lytternes litteraturpris for romanen Søvnens lekkasje (2007), som også har vært nominert til brageprisen, den svenske Augustprisen og ungdommens kritikerpris. For En dåre fri mottok forfatteren kritikerprisen, doblougprisen og Sveriges radios romanpris, samt ble nominert til både brageprisen og selveste nordisk råds litteraturpris.

Beate Grimsrud

Foto

: © C

ato

Lei

n

Genialt om kunst oG Galskap«Det er idioti å la nabolandet rappe henne fra oss. Helt fra debuten Det er grenser for hva jeg ikke forstår (1998) har hun vist at hun har en stemme, en skrivestil og et forfatterskap det ikke finnes maken til i norsk samtidslitteratur. Med En dåre fri sprenger hun alle grenser.»cAthrine krøger, dAgblAdet

«et dypt innsiktsfullt og selvstendig verk. […] Resultatet er en utgivelse med en voldsom overbevisningskraft»Anne merethe k. prinoS, AftenpoSten

Page 63: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

63

september

ned

ens a

nbefa

lte

Beate Grimsrud

en dåre fri iSbn: 978-82-02-35992-8 | kr 149,- mykbind med klAffer

eli har stemmer hun har levd med hele livet. i barndommen dukker espen, erik og emil opp, og i voksen alder, den stilige og dekadente kunstnerprinsen eugen. Stemmene har i stor grad dominert hennes liv og hindret hennes livsutfoldelse. eli er forfatter, og selv om hun har nytte av stemmene, så trenger hun hjelp til å bestemme i eget liv. med sitt magiske lysende språk åpner beate grimsrud døren til en fascinerende og dramatisk verden.

«Beate Grimsruds nye roman En dåre fri er noe av det mest gripende jeg har lest på lang tid. [...] En dåre fri er et orginalt verk, det er opprørende, utpreget litterært, men likevel helt enestående.»Anne cAthrine StrAume, nrk p2

«När jag förtvivlats, rasat, hoppats och gråtit mig igenom Beate Grimsruds En dåre fri vet jag att jag inte kommer att kunna skriva en sober inledning, där jag anmäler att ett av Sveriges främsta författarskap utökats med en ny enastående bok.»eliSAbeth hJorth, SvenSkA dAgblAdet

«En dåre fri skildrar denna pendling mellan världar, denna mänskliga gränsposition, som lika delar fängelse och frihet. Och den gör det på precis den vackra och visionära prosa som har blivit Beate Grimsruds kännemärke»hAnnA nordenhök, SydSvenSkAn

NoMINert t ILNORDISK RÅDSLIttERAtUR-

PRIS

s tj e r n e – c a p p e l e n da m m s b e s t s e lG e r ro m a n e r

vg

Page 64: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

64

september

ned

ens a

nbefa

lte

b e at e G r i m s ru d

«… en rystende og nær fortelling om et sinn i krysningspunktet mellom enorm styrke og enorm sårbar ensomhet.»mAri nymoen nilSen, vg

«Den sätter sig kroppen och huvudet, blir en kvar dröjande röst som pockar på uppmärksamhet.»AmAndA SvenSSon, expreSSen

«Gjennom romanens drøye 470 sider klarer forfatteren Beate Grimsrud å holde på drivet og spenningen i denne makeløse, brutale indre reisen. […] En dåre fri byr på en helt eksepsjonelt brutal, men også poetisk vakker fortelling fra en sinnslidende kunstners indre liv.»turid lArSen, dAgSAviSen

«En dåre fri virker så sterkt at man fornuftigvis gjerne vil tilskynde de mange til å lese den. Den som gjør det uten å bli berørt, må ha det utillatelig ukomplisert. […] Dette er en roman som griper fatt i (denne) leseren fra første side og holder taket til siste, i et enkelt og klart, bevegende språk uttrykt gjennom et kaotisk sykt sinn og dagklar kunstskriving.»JAn ASkelund, StAvAnger AftenblAd

«Aller størst inntrykk gjer En dåre fri, som eg neppe kjem til å gløyme med det første. Nokre bøker berre bit seg fast og blir verande»Alf kJetil WAlgermo, vårt lAnd

«Det är mycket, mycket bra […] som sagt, en imponerande bok.»JenS lilJeStrAnd , dAgenS nyheter

«Det är fullt tillräckligt att konstatera att den litteratur Beate Grimsrud skapar är unik och att fönster mot helt andra dimensioner öppnas när man läser henne.»ingrid p boSSeldAl, göteborgS-poSten

Page 65: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

65

september

Grimsrud, Beate å smyge forbi en øks iSbn: 978-82-02-18822-1 | kr 149,-

Beate Grimsrud søvnens lekkasje iSbn: 978-82-02-28315-5 | kr 149,-

Beate Grimsrud hva er det som fi ns i skogen barn? iSbn: 978-82-02-22854-5 | kr 149,-

s tj e r n e – c a p p e l e n da m m s b e s t s e lG e r ro m a n e r

«Hun er vakker, omtrent som meg, men på henne syns det mye bedre.»frA boken EN DÅRE FRI

bac

klist

Page 66: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

66

september

ned

ens d

ok

um

enta

r

bernt rougthvedt (f. 1956) bor i porsgrunn med kone og barn. er cand.philol. med fagene religionshistorie, historie og norsk. har skrevet en rekke tidsskriftartikler, og samarbeidet med terje emberland om biografien til forfatter og frontkjemper per imerslund (Det ariske idol, 2004). i 2007 utga han Riverton. Sven Elvestad og hans samtid, som ble nominert til brageprisen.

Ber nt rouGthvedt

Foto

: Fre

dri

k ar

FF

«Bernt Roughtvedts Med penn og pistol er en kunnskapsrik skildring av en nifs, og svært norsk nazist.»AAge borchgrevink, AftenpoSten

«Biografi av høg klasse […] Den er eit vitskapleg arbeid av høg klasse, boka er grundig, men samtidig både lettlesen og spennande»Jon lAngdAl, klASSekAmpen

Page 67: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

67

september

ned

ens d

ok

um

enta

r

m å n e d e n s d o ku m e n ta r

Bernt rouGthvedt

med penn og pistol iSbn: 978-82-02-35869-3 | kr 169,-

Jonas lie var politiminister og øverste sjef for germanske SS norge og den viktigste enkeltperson i nasjonal Samling etter Quisling under 2. verdenskrig. Med penn og pistol kaster et nytt lys over nazisten og krimforfatteren som både menneskelig og psykologisk forble en gåte.

den beryktede politiministeren, med tilnavn som «Judas lie» og «finnmarks bøddel», ble imidlertid aldri stilt til rette for sine handlinger. han døde under uavklarte omstendigheter i maidagene 1945 på Skallum gård i bærum.

Jonas lie hadde bakgrunn i ett av de viktigste kulturelle miljøene vi har hatt her i landet. under pseudonymet max mauser skrev han fem kriminalromaner, som fortsatt regnes som blant de beste innen sjangeren. en viktig kilde til Jonas lies barbariske side synes nettopp paradoksalt nok å være det høykulturelle oppvekstmiljøet.

«Forfatteren som ble skurk […] Bernt Roughtvedt leverer en velskrevet og engasjerende biografi, med mye nytt stoff – på tross av at det ble skrevet en annen biografi om Lie allerede rundt 1990. Nå kommer det fram helt nye opplysninger som Lie selv nok aldri trodde ville se dagens lys.»tore Shetelig, drAmmenS tidende

Page 68: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

68

september

ned

ens litter

ær

e perle

m å n e d e n s l i t t e r æ r e p e r l e

JosÉ saramaGo

elefantens reise oversetter: kjell risvik iSbn: 978-82-02-36273-7 | kr 149,-

året er 1551, og dom João den tredje, kongen av portugal og Algarve, grunner på om gaven han ga sin hustrus fetter, erkehertug maximilian, ved dennes giftermål fire år tidligere, var for ringe for hans herkomst og fortjeneste. det er hans kone, dona catarina av østerrike, som kommer på at de kan gi ham elefanten Salomo, som de to årene de har eid den, ikke har gjort annet enn å ete og sove. Slik innledes elefantens strabasiøse reise fra lisboa til Wien, sammen med kornaken Subhro og et følge av kavaleri og intendantur.

elefanten vandrer ut i det ukjente og opplever like uforutsette ting som en don Quijote, med like dårlige forutsetninger for å forstå hva den møter på sin vei. dag etter dag, i regn og snø, i søle og støvføyke, i bitende kulde og skåldende hete, fortsetter den sin ferd mot et mål den ikke kjenner. på veien blir den sett av et mylder av mennesker som tolker det som skjer, slik at de til sammen skaper en reiseskildring eller en elefantbiografi som er like morsom som den er klok.

s t r å l e n d e f a b e l o m m e n n e s k e n e s d å r s k a p .«En fantastisk, historisk fabel, en krønike med rot i virkeligheten, ført i pennen av en sprudlende opplagt José Saramago, […] Den som følger Saramago og hans elefant på reisen gjennom Europa, får ikke bare noen doser livsvisdom med seg som bagasje, men også en frodig, humoristisk og fargerik fortelling om dette merkverdige opptoget.»fredrik WAndrup, dAgblAdet

ForteLLer-kUNSt

fraNoBeLLprIS-

VINNereN

Page 69: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

69

september

ned

ens bestselG

er

s e pt e m b e r

«Plutselig følte kongen av portugal, og også av algarve, som tidligere hadde flytt på en bølge av lykke fordi han skulle gi en

gave til ingen ringere enn keiser karl den femtes svigersønn, som om han holdt på å falle ned fra stigen og styrte i skjenselens

gapende kjeft.»sitat fra ElEfantEns rEisE

Page 70: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

70

september

m å n e d e n s l i t t e r æ r e p e r l e

Sagt om Elefantens reise:

«Saramagos gave er at han kan skrøne så du tror det er sant, og fortelle sannheter så du tror han skrøner. Plutselig befinner du deg i en filosofisk diskusjon du ikke ante hvordan du kom inn i, men som du for all del ikke vil ut av. Når man dertil har en oversetter av Kjell Risviks kaliber er det rett og slett en lykke å følge Saramagos slentrende fabuleringer.» Anne cAthrine StrAume, nrk

m a G i s k f o r t e l l e r k u n s t

«Elefantens reise er stor fortellerkunst»Stein-Arve myrbAkk, rAnA blAd

«Skrivestilen er krunglete og anekdotisk, og fabuleringsevna heilt makelaus! Og dermed dukar Saramago med sin suverent allvitande og allestadsnærverande forteljar for ein svir av ei forteljing. [...] Om eg hadde hatt ein terning, måtte eg ha sett han ned med sekstalet opp.»ole kArlSen, dAg og tid

«Når denne boken så varmt kan anbefales, skyldes det ikke minst Kjell Risviks norske språk, som i presisjon og nyanserikdom ikke står tilbake for selv de beste av våre skjønnlitterære forfattere.»frode helmich pederSen, bergenS tidende

«Men har du sans for briljant utmeislet kunstprosa av det rolig flytende, innfløkte, omstendelige, lattermildt fabulerende slaget, da bør Elefantens reise kunne være noe for deg.»StAvAnger AftenblAd

ned

ens litter

ær

e perle

Page 71: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

71

september

j os É sa r a m aG o

bac

klist

JosÉ saramaGo en beretning om klarsyn oversetter: kjell risvik iSbn: 978-82-02-31143-8 | kr 149,-

JosÉ saramaGo Jesusevangeliet oversetter: kjell risvik iSbn: 978-82-02-28851-8 | kr 149,-

JosÉ saramaGo det året ricardo reis døde oversetter: christian rugstad iSbn: 978-82-02-32442-1 | kr 149,-

JosÉ saramaGo den andre mannen oversetter: christian rugstad iSbn: 978-82-02-34023-0 | kr 149,-

JosÉ saramaGo hulen oversetter: kjell risvik iSbn: 978-82-02-34024-7 | kr 149,-

JosÉ saramaGo reisen til Portugal iSbn: 978-82-02-20697-0 | kr 149,-

JosÉ saramaGo Beleiringen av lisboa oversetter: christian rugstad iSbn: 978-82-02-31462-0 | kr 149,-

JosÉ saramaGo klosterkrønike oversetter: kjell risvik iSbn: 978-82-02-29789-3 | kr 149,-

JosÉ saramaGo en beretning om blindhet oversetter: christian rugstad iSbn: 978-82-02-28850-1 | kr 149,-

Page 72: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

72

september

ned

ens bo

k o

G film

Barnepiken klatret til toppen av bestselgerlistene i uSA få måneder etter at den ble utgitt. romanen er nå filmatisert av dreamworks. filmen har amerikansk kinopremiere i august og norsk i oktober. boka er solgt til 40 land.

«Barnepiken er hjerteskjærende, humoristisk, sterk og gripende. Den får deg til å le og gråte samtidig. […] tross et politisk tema er ikke Barnepiken en utelukkende alvorstung roman. Først og fremst er den en hjertevarm, rørende og engasjerende fortelling om umulig vennskap i en vanskelig tid. Det er en roman proppfull av galgenhumor, fylt av sødme og sjarm. Ikke bli forundret hvis du av og til må tørke tårer – både av sorg og av glede.»mAriuS AronSen, redAktør i bokklubben nye bøker

«Harper Lees klassiker Drep ikke en sangfugl har forandret liv. Bokas direkte etterkommer, Barnepiken, har det samme potensialet.»dAily expreSS

«Fremragende. Utrolig morsom og veldig fengslende. Strålende» dAily telegrAph

«En komplett roman.»entertAinment Weekly

k athryn stock ett

kathryn Stockett er født og oppvokst i Jackson, mississippi. hun har en universitetsgrad fra university of Alabama. i flere år bodde og arbeidet hun i new york. i dag bor hun i Atlanta med sin ektemann og datter. Barnepiken er hennes første roman.Fo

to: k

em L

ee

Page 73: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

73

september

k i n o p r e m i e r e 7. o k to b e r 2011

ned

ens bo

k o

G film

Kathryn stoCKett

Barnepiken filmpocketoversetter: monica carlsen iSbn: 978-82-02-36707-7 | kun kr 149,-

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og deres hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 1960-tallet. i den lille byen Jackson i mississipp møter vi tre svært forskjellige kvinner med felles utfordringer.

«sterk sørstatsroman. [...] dette er ein tankevekkande og spennande og underhaldande roman.» mArtA norheim, nrk

Kathryn stoCKett

Barnepiken oversetter: monica carlsen iSbn: 978-82-02-33290-7 | kun kr 149,- mykbind med klAffer

boka beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og deres hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. vi befinner oss i byen Jackson i mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser.

NorSk pocketUtGaVe:

ove r 60 000 solGtenå 10. oppl aG

32 u k e r på bok li s ta

Page 74: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

74

september

ned

ens bo

k o

G f ilm

k i n o p r e m i e r e 7. o k to b e r 2011

b loGG e rn e e l s ke r barn e pi ke n : «Denne boka er en blanding av lettlest, nesten chick-lit, og historisk drama. Jeg må innrømme at jeg ble fanget fra første side og satt oppslukt gjennom bokas fem hundre sider. Personene, miljøet og historien er fengende. Svært fengende.»knirk, blogger frA oSlo, knirk.WordpreSS.com

«Du kommer til å ønske å slå i veggen fordi ting er urettferdig. Du vil smile like stort som sola når kjærligheten viser seg. Du vil gapskratte høyt på grunn av den sorte galgenhumoren. Du vil kanskje til og med gråte en liten skvett – både av glede og sinne. Jeg er uansett sikker på at boken vil berike deg, og trykke på alle følelsesknappene dine.»ninA dortheA, blogger frA ArendAl, fotoblekkA.net

«Jeg var fanget fra første side og benyttet hver eneste ledige femminutt til å lese videre i den, ja, jeg leste stående ved kjøkkenbenken mens jeg lagde middag…»kAndidAten, mbfJord.WordpreSS.com

«Dette er en bok til å bli glad, rørt, lattermild og sint over. Den har gode karakterer, og en levende historie som virkelig setter ting i perspektiv i nåtiden. De fem hundre sidene er såpass fengende at man ikke vil legge boka fra seg, men lengden på kapitlene tillater deg å ta en liten pause før du bare MÅ lese videre.»StinemA.blogSpot.com

«Historien er sterk, og det er forferdelig å tenke på alt disse damene måtte bite i seg.[…] Personskildringene er vakre, og selve historien er brutal – det er vanskelig å lese denne boken uten å bli sint og sjokkert, samtidig som man blir takknemlig for at verden har forandret seg de siste femti årene. […] denne boken har både dybde og bredde. Anbefales!»migrAting coconutS, lAbbenS.blogSpot.com

«Barnepiken er uten tvil en bok jeg anbefaler videre, og en bok jeg skal tvinge både mor, bestemor og bestevenninne til å lese!»cArinA, thelAtepArAde.blogSpot.com

Følg BArnePiken PÅ FAceBook: facebook.com/pages/kathryn-Stockett-the-help/73669783277

ForFAtterens HJeMMesiDe: kathrynstockett.com

Page 75: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

ned

ens bestselG

er

k i n o p r e m i e r e 7. o k to b e r 2011

75

september

KINO-PREMIERE

7. ok tober 2011

Page 76: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

76

september

september

flere pressesitater om boken:(Bilder fra filmen, som har kinopremiere i oktober)

«En varm og tiltalende bok. Denne inntagende romanen som helt sikkert vil gjøre stor suksess i lesesirklene, bekrefter enkelte ting som er like sanne i dag som de var for nesten femti år siden»neW orleAnS timeS

«tankevekkende. Stocketts frem-stilling av et lands kronglete vei mot integrering vil trekke leserne inn i en fengslende historie som også blir et portrett av et land som kjemper med rasespørsmål. En av årets beste debutromaner»uSA todAy, Som ogSå kåret bokA til book of the yeA

«Sterk sørstatsroman. […] Dette er ein tankevekkande og spennande og underhaldande roman.»mArtA norheim, nrk r.

Page 77: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

77

september

september

flere pressesitater om boken:(Bilder fra filmen, som har kinopremiere i oktober)

«Årets feelgood-roman»oprAh Winfrey

«En historie med varme og håp, en god gammeldags roman»neW york dAily neWS

«Dristig, nødvendig og veldig modig. Jeg elsket og beundret Barnepiken. Fantastisk.»mAriAn keyeS

«tidvis hysterisk morsom, og tidvis hjerteskjærende … en perfekt utførelse»ASSociAted preSS

«En uvanlig sterk debut – helt opplagt sjokkerende, men også varm og optimistisk. En forfatter å merke seg.»bookSeller

på filmenS rolleliSte: emma Stone, bryce dallas howard, viola davis og octavia Spencer.

Page 78: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

78

september

ned

ens 2

i 1 «Ny svensk komet»terJe StemlAnd, AftenpoSten

«… vi kjenner på frykten, paranoiaen, lukten av penger og billig lykke. Cash maner fram et troverdig bilde av rampelyset mange hipstere ønsker å være en del av, med forståelse, distanse og snert. Ingen romantisering, men et tidsriktig stykke Stockholm.» roAr eSkild JAcobSen, hAugeSundS AviS

«Boken er hardtslående og brutal [...] Cash er en pageturner som beskriver et miljø som vel er ukjent for de fleste av oss, men som fremstår som skremmende, og svært troverdig.»mArte greSvik, fredrikSStAd blAd

«[...] det kan umulig være mye strid om at Cash er blant årets beste nordiske spenningsromaner.» per ivAr henrikSbø, gudbrAndSdølen dAgningen

rått oG realistisk«Her møter vi et tidsbilde fra dagens Sverige som er skremmende og fascinerende på samme tid. Med stø hånd bruker han gatas sjargong. Uvant til å begynne med, befriende troverdig mot slutten av boka.»

gunn mAgni gAlAASen, trønder-AviSA om AlDRI FuckE oPP

Jens laPidus Jens lapidus (f. 1974) er bosatt i Stockholm. han er jurist ved et av Sveriges ledende advokatbyråer. inspirasjon til å begynne å skrive fikk han en dag etter jobb i tingsrätten i Sollentuna. han var full av inntrykk etter å ha sittet der i rettssalen og møtt disse menneskene, fra den andre siden av skranken, og lyttet til deres historier.

Foto

: Jø

rgen

rin

gst

ran

d

Page 79: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

79

september

m å n e d e n s 2 i 1 – m e r po c k e t fo r p e n G e n e

ned

ens 2

i 1

jens lapidus cash & aldri fucke opp iSbn: 978-82-02-36620-9 | kr 149,- oversetter: inge ulrik gundersen

cash og Aldri fucke opp er første og andre bok i trilogien kalt Stockholm noir. en hardbarket krimserie fra Stockholms underverden.

casH:i Stockholms underverden regjerer psykopater uten hemninger. JW er Stureplan-gutten som selger kokain på de hotteste stedene. Jorge er latinoen som gjennomfører en usannsynlig vellykket flukt fra österåker. ingen kan kokainbransjen bedre enn ham. men han vil ikke selge lenger. mrado tar hånd om innkreving og hvitvask av penger for radovan, mafiabossen. han drømmer om et godt liv for seg selv og sin datter.

aldri fucke opp:det finnes bare én vei. hindringer ryddes hensynsløst unna. vil man opp og fram, må man respektere sjefen, radovan kranjic. politimannen thomas Andrén angriper systemet. forstadsgutten mahmud al-Askori vil diktere betingelsene selv. leiesoldaten niklas brogren starter krig mot samfunnet. Alle dras inn i radovans gravitasjonfelt. ingenting er umulig, alt er til salgs – men prisen kan bli høy, altfor høy.

«man kan ikke annet enn å la seg imponere av energien i denne kraftfulle krimmen.»Sindre hovedenAkk, vg

de har solgt over 700 000 eks. i Sverige. bestselgerne – nå samlet i en utgave! årets ultimate julegave til thrillerfansen. Solgt til 30 land.

nyhet høSten 2011: JenS lApiduS: lIVEt DE luxEbok 3 i Stockholm noir-trilogien

FilMAtiseringen AV CASH Ble en stor sUksess. i 2012 koMMer FilMen ALDRI FUCKE OPP.

«Jens Lapidus skriver med et svært direkte språk, og det virker som han har veldig god oversikt over Stockholms kriminelle miljøer og sjargong. Boka gjør sterkt inntrykk, ikke bare fordi den er spennende, men mest fordi den er troverdig.» kurt hAnSSen, dAgblAdet

2 bø k e r i 1 krIt IkerroSt

tHRILLER-SUkSeSS

de har solgt over 700 000 eks. i Sverige.

tHRILLER-SUkSeSS73 000

SoLGte pocket ekS.

(NorGe)

Page 80: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

80

september

d o ku m e n ta r

do

ku

men

tar

marianGeLa CaCaCe

camorraland iSbn: 978-82-02-36263-8 | kr 149,-

camorra er navnet på italias største mafiaorganisasjon og har i flere hundre år kontrollert napoli og andre byer i italia. camorraland gir et skremmende bilde av et system som infiltrerer alt og alle i samfunnet – fra hverdagslige hendelser til verdensomspennende forretninger, fra gateplan til politikere, og fra napoli til norge.

boka bygger på et omfattende og modig arbeid. vi møter blant annet camorister, politimenn, drapstruete journalister og korrupte politikere. hun undersøker blant annet søppelskandalen og våpensmuglere på balkan.

mariangela cacace har italiensk far og norsk mor, og har bodd flere år i napoli. hun har inngående kjennskap til samfunnet og mentaliteten både i italia og norge.

«Cacaces dokumentar er innsiktsfull og skremmende, men også en spennende skildring av hva Camorraen har gjort og gjør med samfunnet.»per ivAr henrikSbø, gudbrAndSdølen dAgningen

Page 81: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

81

september

81

s kj ø n n l i t t e r at u r

rom

an

er

Britt Karin Larsen

himmelbjørnens skog iSbn: 978-82-02-36259-1 | kr 149,-

Himmelbjørnens skog er en frittstående fortsettelse av den kritikerroste romanen Det vokser et tre i Mostamägg (2009). finnskogen på 1800-tallet, i tanelis fravær strever lina, oluf, guttungen Jussi og de ander barna med å sette opp igjen det nedbrente torpet mostamägg, men så trues de med fogdens folk.

«en vakker og klok roman […] Jeg blir beveget som leser»Anne cAthrine StrAume, nrk

«Denne leser er fortsatt like imponert.»terJe StemlAnd, AftenpoSten

Britt Karin Larsen

det vokser et tre i mostamägg iSbn: 978-82-02-32383-7 | kr 149,-

dette er en roman fra finnskogen med handling lagt til attenhundretallet.

på en vakker, rå, øm og til tider dypt rørende måte skildrer britt karin larsen linas og tanelis kamp for å overleve, og båndene til den naturen de henter styrke og livberging hos.

Ny FAVORItt

nominert tilp2-ly t terneS romAnpriS

vi minner om:

brit t k arin l arsen er ak tuell med ny roman Høsten 2011

beJublet Av Anmelderne

Page 82: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

82

september

rom

an

er

s kj ø n n l i t t e r at u r

odd KLiPPenvÅG

Bruckner, camille, Prins carlo – tre komponister, tre romaner iSbn: 978-82-02-36382-6 | kr 169,-

i årene 1997–2005 utga odd klippenvåg tre romaner om kjente komponister, bruckner, Saint- Säens og gesualdo. nå er de for første gang samlet i en pocket til glede for musikk- og litteraturelskere.

bruckner – en lenGsel:

året er 1896. den østerrikske organisten og komponisten Anton bruckner ligger på dødsleiet. blant de besøkende er nonnen ida buhz. Som ung værelsespike på hotel kaiserhof i berlin fridde hun til den da 67-årige bruckner. i en dialog med ida buhz erindrer bruckner sitt liv.

«Ut fra kjente biografi ske fakta har Klippenvåg laget en fi nstemt, ærlig og samtidig respektfull fi ksjon. Romanen føyer seg vakkert inn i et sobert forfatterskap.»hArAld SkJønSberg, dAgblAdet

«Jeg vil si det så sterkt at jeg vet ikke når jeg sist leste en roman som så sterkt satte en atmosfære i meg, ikke påtrengende med makt, men jeg vet bare at jeg kjenner dette rommet som beskrives både i lukter og farger fremdeles, lenge etter at jeg har lagt boken fra meg.»guttorm lien, vårt lAnd

Page 83: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

83

september

s kj ø n n l i t t e r at u r

rom

an

er

camille:

camille Saint-Säens og hans tjener, gabriel geslin, har leid et hus i Algerie. camille tenker tilbake på hele sitt liv, sin oppvekst som vidunderbarn, sin mor som han elsket og hatet og på alt han har skapt, hans kone og barn og hans store kjærlighet – den store, franske, samtidige komponisten gabriel fauré. på nåtidsplanet skildres den spente relasjonen mellom herren og hans tjener.

«Velskrevet og velkomponert roman med mange lesergleder for den lydhøre»øyStein rottem, dAgblAdet

«Camille er et kunnskapsrikt, reflektert og fint innfanget portrett av kunstneren som gammel mann»hAnS h. Skei, AftenpoSten

prins carlo:

prins carlo, komponisten gesulado, er et skarpt, følsomt og overbevisende litterært portrett av en banebrytende kunstner og et sammensatt menneske. renessansens italia er nærværende i skildringene.

«Mesterlig om mesteren ...Dette er en på alle måter mesterlig roman, og et verdig punktum for en trilogi av sjeldent høy litterær kvalitet.»eirik lodén, StAvAnger AftenblAd

«Et nennsomt, velskrevet og finstemt portrett av en musiker - denne gangen også med et farlig gemytt og et formørket sinn.»hAnS h. Skei, AftenpoSten

Page 84: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

84

september

do

ku

men

tar

d o ku m e n ta r

CarL maGnus PaLm

aBBa oversetter: Astrid nordang iSbn: 978-82-02-31277-0 | kr 149,-

et kvart århundre etter sin oppløsning har Abba solgt til sammen over 350 millioner plater.

dette er den mest omfattende biografien om Abba som noensinne er skrevet. den følger gruppen fra starten og fram til i dag og forteller verdens største og mest gripende popeventyr, om hvordan Agnetha, björn, benny og Anni-frid greide det ingen annen skandinavisk popgruppe har klart: å erobre en hel verden og bli den mest plateselgende gruppen noensinne. boka følger de fire bandmedlemmene gjennom hele karrieren og beskriver både oppturene og nedturene, musikken, suksessen, konfliktene, ekteskapene, skilsmissene – og ikke minst fan-hysteriet som bare en supergruppe av dette kaliberet kan oppleve.

Page 85: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

85

september

ned

ens d

ok

um

enta

r

d o ku m e n ta r

«Thank you for The music»

Page 86: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

86

september

kr

im

k r i m

anna Grue

dypt å falle oversetter: Jørn roeim iSbn: 978-82-02-36274-4 | kr 149,-

lilliana, en ung, stillferdig kvinne, blir funnet kvalt i byens mest trendy reklamebyrå. oppklaringen viser seg å bli mer enn alminnelig komplisert. den døde er så godt som anonym. hun har ikke etternavn, ikke adresse, ikke personnummer. Selv ikke lillianas arbeidsgiver vedstår seg å kjenne henne, og det er tilsynelatende heller ingen som savner henne.

noen dager etter blir enda en kvinne funnet myrdet. også hun er anonym, men dødsårsaken er en helt annen. henger de to forbrytelsene overhodet sammen?

ved et tilfelle blandes reklamemannen dan Sommerdahl inn i etterforskningen, og han oppdager et nett av hemmeligheter like under overflaten i den fredelige provinsbyen.

Dypt å falle er første bind i en ny, dansk krimserie med dan Sommerdahl i hovedrollen. Judaskysset utkom i pocket våren 2011.

«… en sterk, indignert, underholdende og velskrevet avsløring av et betent skygge-Danmark.»politiken

«Anna Grue kan utfordre de beste i nordisk krim […] kommer til å prege bestselgerlistene i årene framover.»dAgblAdet

«… ingen tvil om at danskene med Anna Grue har fått en ny habil og dyktig utøver av krimsjangeren.»turid lArSen, dAgSAviSen

Page 87: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

87

september

k r i m

krim

ChristoPher GrØndahL oG arne svinGen

lenket iSbn: 978-82-02-33943-2 | kr 149,-

lucinda mørk får sparken i kripos fordi hun har spist av lasset. dømt til fotlenkesoning reiser hun til i barndomshjemmet i Sør-fron. moren begikk selvmord da lucinda var liten, og nå vil hun rydde opp i fortiden og begrave gamle spøkelser.

og da det skjer et mord i bygda, lar hun seg overtale av den lokale politibetjent til å hjelpe til med etterforskningen.

«Plottet er proft lagt opp, med en fi ffi g, overraskende vri. Men det som gjorde at jeg likte Lenket så godt, var nok at jeg umiddelbart fi kk sans for heltinnen. Lynskarp, tøff, men også sårbar og med en mørk fortid. Lucinda er en dame jeg har lyst til å lese mer om!»helene uri, kk

«Det er en undertone av spenning hele veien.»eliSe WeSeth, opplAnd ArbeiderblAd

«Jeg gleder meg til oppfølgeren...»helge kJønikSen, moSS AviS

«Eit godt utført fyrste etappe. Vi gler oss til fortsetjinga.»bJørn Sletten, dølen

Page 88: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

0K0Ky

Page 89: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

0K0Ky

– ROMANER SOM BEVEGER

Underholdende, storslåtte og romantiske historiske romaner

fra Cappelen Damm

0K0Ky

Page 90: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

90

september

ned

ens ser

ie

d r a m a – H i s to r i s k e ro m a n e r so m b e v eG e r

Linda hoLeman

spurvungen oversetter: margrethe krogseth iSbn: 978-82-02-36256-0 | kr 139,-

india 1839: linnet gow, en respektabel ung hustru og mor, setter seg ned for å skrive sin livshistorie. utad fremstår linnet som den perfekte kolonifrue: vakker, høflig og underdanig. men bak den plettfrie fasaden skjuler det seg en ganske annen kvinne …

dette er en uforglemmelig beretning som beveger og trollbinder leseren fra første stund.

Spurvungen er historien om foreldreløse linnet, oppvokst i london-slummen, offer for barneprostitusjon, misbruk og vold, men som uredd kjemper seg oppover den sosiale rangstigen – selv om prøvelsene ikke har noen ende og fortiden forfølger henne hvor hun går ...

«[Linda Holeman] er en mester i å skape dramatisk spenning og til å holde på leserens oppmerksomhet… hennes fortellergrep skaper magi som gjør boka til en enestående opplevelse.» globe & mAil

«… vil bergta leserne»lethbridge herAld, cAnAdA

«Holeman skaper levende og realistiske karakterer, skriver skarpe dialoger og boken er full av historiske detaljer… blir aldri sentimental … vel verdt å lese.»kirkuS revieW

«Historisk og geografisk detaljert, Spurvungen er en høyst tilfredstillende historie om viljens seier over omstendighetene.»orlAndo Sentinel

«Drivende skrevet, og med beskrivelser så levende at boken blir en pageturner.»bookliSt, uSA

«oppslukende»publiSherS Weekly, uSA

Page 91: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

91

september

ned

ens serie

d r a m a – H i s to r i s k e ro m a n e r so m b e v eG e r

Linda hoLeman

Porten i marrakechoversetter: Sigrid larsson iSbn: 978-82-02-36250-8 | kr 139,-

en kjærlighetshistorie fra 1930-tallets uSA og marokko.

den unge og uerfarne Sidonie fra new york kommer ut for en bilulykke og møter på sykehuset den franske legen etienne. han blir hennes første kjærlighet. da etienne plutselig forlater henne og reiser til marokko, hvor han har familie, følger Sidonie etter – fast besluttet på å finne ham og få svar på sine mange spørsmål.

Sidonie er imidlertid uforberedt på hva som venter henne i marrakech – hvor vanskelig det er å klare seg som enslig, fremmed kvinne i det muslimske samfunnet, og den brutale sannheten om mannen hun har falt for …

hvordan finner man sannheten i en by full av hemmeligheter og mystikk?

porten i marr akecH«Porten i Marrakech er en riktig underholdende roman om kjærlighet og svik. Historien er medrivende, dette er spennende lesning om det muslimske samfunn.»kAtJA lArSen, lektor

«Marokko var kanskje ikke øverst på ferielisten – men nå er jeg sulten etter solen, duften af krydderier, de smale handelsgater og ønsker meg muligheten til å åpne porten til Marrakech.»bokblogger, dAnmArk

«Porten i Marrakech er en fengende og spennende fortelling, som holder leseren fanget. Den er godt skrevet, og garantert verd å lese! Romanen gir er godt innblikk i det å være fremmed i et nytt land, og om å lære å tilpasse seg.»line, bokblogger, WWW.bogrummet.dk

leSerne hAr gitt boken

5 Av på AmAzon

Page 92: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

92

september

svik, offer, m aktk amp, inntriger og lidensk ap i gamle rom a

ned

ens ser

ie

astrid nordanGAStrid nordAng (f. 1964) er utdannet cand.philol. hun har jobbet som skuespiller og dramatiker i forskjellige frigrupper, vært forlagsredaktør og oversetter. våren 2008 ga hun ut Poesi i form av en rose (Aschehoug), gjendiktninger av pier paolo pasolini.

hun har skrevet romanen Svart honning (2003) og I ly av en ruin (2006).

Page 93: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

93

september

astrid nordanG

vestalinnen iSbn: 978-82-02-36389-5 i 139,-

romanen er lagt til antikkens roma under keiser Augustus.

hun vokser opp som den yngste av fem søstre i en rikmannsfamilie. hun blir prestinne for guden vesta, og som vestalinne er faustina privilegert. etter hvert blir hun trukket inn i en malstrøm av intriger, svik og maktspill, og til slutt møter hun også kjærligheten. da hun avga kyskhetsløftet for å bli vestalinne, visste hun at hun ville bli levende begravet dersom hun brøt løftet.

svik, offer, m aktk amp, inntriger og lidensk ap i gamle rom a

ned

ens serie

d r a m a – H i s to r i s k e ro m a n e r so m b e v eG e r

«Her er skildret undertrykte stønn om natten, orgier, kvinner som har seg med hverandre, med barn, agurker og esler, i et Rom som hadde et sterkt fokus på driftsliv. Nordang har ikke mesket seg i dette, men klart å holde en balanse gjennom en imponerende innsikt i det gamle Roms liv. Det gjør dette til en god historisk roman. Og en spennende, underholdende og svært dramatisk fortelling.»cAthrine krøger, dAgblAdet

Page 94: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

94

september

ned

ens ser

ie

belindA StArling

Bokbindersken oversetter: benedicta Windt-val iSbn: 978-82-02-34629-4 | kr 139,-

«Glitrende om Victoriatiden […] storartet leseropplevelse» terJe StemlAnd, AftenpoSten

robert goolrick

en pålitelig hustru oversetter: heidi grinde iSbn: 978-82-02-34636-2 | kr 139,-

«… utsrakt og spennende drama om grådighet og lyst.» guArdiAn

Den 9. Mest solgte roMAnen i UsA i 2010!

SArA SheridAn

min hemmelige mandarin oversetter: elisabeth Sætvedt iSbn: 978-82-02-35033-8 | kr 139,-

«et fantastisk frodig, spennigsmettet orientalsk eventyr som godt kan bli vår favoritt blant årets historiske kjærlighetsromaner.» dAily record

d r a m a – H i s to r i s k e ro m a n e r so m b e v eG e r

NyHEt!ret t I pocket

tRyGGaNBeFaLING

SaLSSUkSeSSI USa

Page 95: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

95

september

ned

ens serie

SArA young

i fi endens favn oversetter: Ann kristin hermundstad iSbn: 978-82-02-35031-4 | kr 139,-

HJerteskJÆrenDe FrA Den AnDre VerDenskrig

«en vakkert fortalt, hjerteskjærende historie» publiSherS Weekly

elizA grAhAm

hvite netter oversetter: hege frydenlund iSbn: 978-82-02-35030-7 | kr 139,-

tYske skJeBner i kJølVAnnet AV Den AnDre VerDenskrig

«jeg kan ikke få anbefalt denne varmt nok»hiStoricAl novelS revieW

kAthArine mcmAhon

alkymistens datter oversetter: Ann kristin hermundstad iSbn: 978-82-02-31176-6 | kr 139,-

«lesere som er glade i historiske romaner, kommer til å bli oppslukt»bookliSt

d r a m a – H i s to r i s k e ro m a n e r so m b e v eG e r

d r a m a e r b e s t på pa p i r e t

Fra aNdreVerdeNSkrIG

kLaSSIker!

Fra aNdreVerdeNSkrIG

Page 96: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

96

september

kr

im

«fredric drum-bøkene er krim for den nysgjerrige, for den som liker spekulasjoner om esoteriske emner og gnostisk kunnskap. At forfatteren bærer sin lærdom tydelig til skue og forventer at leseren skal bli imponert, føles overhodet ikke plagsomt. det gjør heller ikke det faktum at noe av 'kunnskapen' viser seg ved ettersyn å være dikteriske påfunn. der hvor dan brown inntar en pompøs positur, er nygårdshaug leken, fandenivoldsk og underholdende fantasirik som en røvergløgg 12-åring. en anmelder har elskverdig utnevnt drum-bøkene til obligatorisk lesning for lesere som liker å føle seg smartere enn andre. Ja, og det er en god følelse.» nilS nordberg, krimekSpert og rAdioteAterlegende

f r e d r i c d ru m i ny t t d e s i G n

FREDRIC DRUM

Møt gastronomen, hobbyarkeologen og kriminalhelten:

Page 97: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

97

september

krim

f r e d r i c d ru m i ny t t d e s i G n

Sagt om bøkene:

«… den beste norske krimserien noensinne.»geir veStAd, hAmAr ArbeiderblAd

«… norsk krimlitteraturs mest originale og lekne bøker.»kurt hAnSSen, dAgblAdet

«Hadde det vært opp til meg, skulle Gert Nygårdshaug vært både verdensberømt og søkkrik.»ingrid brekke, AftenpoSten

«Fredric Drum er de mest originale, intelligente, underholdende og kreative kriminalromanene som skrives i Norge i dag.» kurt hAnSSen, dAgblAdet

«Det finnes ingen forfattere i verden som skriver krim som Gert Nygårdshaug.»ole JAcob hoel, AdreSSeAviSen

Utgis i nytt design: Bok 1–5 lanseres i september og bok 6–10 i oktober.

INtELLIGENt OG KREAtIV KRIMSERIE FOR DEN NySGJERRIGE LESER.

Page 98: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

98

september

Gert nyGÅrdshauG

honningkrukken iSbn: 978-82-02-36660-5 | kr 139,-

den første boka i krimserien om gastronomen og hobbyarkeologen fredric drum og kriminaletterforsker Skarphedin olsen.

«En fryd å lese.»vg

Gert nyGÅrdshauG

Jegerdukken iSbn: 978-82-02-36278-2 | kr 139,-

et sensasjonelt arkeologisk funn gjøres i en øde fjelldal i nord-østerdal. to moselik er blitt gravd frem, samt noen gjenstander med merkelige inskripsjoner. fredric drum blir tilkalt og befinner seg i sentrum for mystiske hendelser. Spenningen stiger ved tilsynekomsten av en gammel jegeramulett; en dukke.

«… den beste norske krimserien noensinne.»geir veStAd, hAmAr ArbeiderblAd

kr

im

f r e d r i c d ru m i ny t t d e s i G n

drum-slipp nr. 2: bok 6–10 utkommer i oktober. les mer på side 111.

Omslagsskisse

Omslagsskisse

Page 99: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

99

september

gert nygårdShAug

dødens codex iSbn: 978-82-02-36279-9 | kr 139,-

fredric drum, befinner seg denne gang i italia. på oppdrag fra romauniversitetet skal han tyde en gammel, gresk tekst. og plutselig er han viklet inn i et drama på liv og død, og en kynisk, usynlig morder som etterlater seg sine ofre uten tegn på ytre vold.

«mester-krim»hArAld SkJønberg, dAgblAdet

gert nygårdShAug

det niende prinsipp iSbn: 978-82-02-36593-6 | kr 139,-

fredric drum er i egypt. han går inn i et mysterium som truer med å drive ham fra all fornuft. det blir et drama på liv og død, over antikk historie, kheopspyramiden, mumier og uforklarlige mord. fortettet med mystikk, eksotisk viten og spenning til siste side.

«de gode krimforfatterne her til lands kan telles på én hånd. Gert nygårdshaug hører til blant dem.»hAmAr ArbeiderblAd

gert nygårdShAug

cassandras fi nger iSbn: 978-82-02-36281-2 | kr 139,-

fredric drum er i oslo. her skjer de underligste ting: en kjempestatue forflytter seg mirakuløst fra nasjonalgalleriet til en stue i lommedalen, og en middelalderbiskop dukker opp.

drum forsøker å oppklare mordet på en venn, og virvles inn i et absurd drama.

«en av de beste krimbøkene som er skrevet her til lands det siste tiåret.» hAmAr ArbeiderblAd

krim

f r e d r i c d ru m i ny t t d e s i G n

Omslagsskisse

Omslagsskisse

Omslagsskisse

Page 100: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

«man bør prise bøker som lik skip seiler over tidens store hav og gjør oss delaktige i fjerne tiders visdom,

kunnskaper og oppdagelser.»frAnciS bAcon

Page 101: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

ok tobe r

moderne klassikere i lekre utgaver, hak awati historiefortelleren – hyllet og elsket verden over

– og skrekkelig lesning til halloween.

Page 102: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

102

ned

ens bestselG

ero

kto

ber

«Alameddine gjenerobrer og feirer kunsten og visdommen i det krigsherjede Midtøsten, i denne praktfulle, livsbejaende, rike og mangfoldige romanen.» bookliSt

«Absolutt original … En fortryllende bok som bør nytes, kanskje over en liten kopp tyktflytende kaffe, kokt tre ganger med sukker og en klype kardemomme.» the WAShington poSt

«En vindunderlig bok. Et verk – og en verden – som utvider vårt snevre synsfelt, slik at mangfoldigheten og et fortryllende håp kommer til syne.» neW york timeS

«En enormt ambisiøst bok, som sannsynligvis vil bli stående som en moderne klassiker.» SundAy buSineSS poSt (dublin)

«… enestående … Ingen som er interessert i grense-sprengende litteratur, kan gå glipp av Alameddines store linedans. En svimlende, virtuos oppvisning av fortellermessig overflod.»kirkuS revieWS

raBih alameddine

Foto

: eLe

na

seib

ert

rabih Alameddine ble født i Jordan av libanesiske foreldre, og vokste opp i kuwait og libanon. han har utdannelse fra england og uSA. Alameddine har gitt ut tre romaner og en novellesamling. Hakawati er hans første bok på norsk.

Page 103: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

103

ned

ens bestselG

ero

kto

ber

s tj e r n e – ca p p e l e n da m m s b e s ts e lG e r ro m a n e r

raBih aLameddine

hakawati oversetter: John erik bøe lindgren iSbn: 978-82-02-36530-1 | kun kr 149,-

mykbind med klAffer

en hakawati er en historieforteller. osamas bestefar var en av de beste, og han var viden kjent for sine fortellinger om libanon, den tyrkiske krigen og hvordan han fikk tilnavnet al-kharrat, skrønemakeren. nå er osama vendt tilbake til beirut fra uSA. hans far ligger for døden. familien samles rundt sykesengen og gjenoppdager nettopp fortellingene. det libanesiske folket og deres kamp for overlevelse skildres med stor innlevelse. rabih Alameddine viser at han er en ekte hakawati og veksler mellom samtidsfortelling, fabler og gamle legender. boka er en gripende og sterk familiekrønike og vår tids tusen og en natt.

«Dette er briljant, et bravurnummer hvor fortelleren øser fra den orientalske tradisjonen som historien har gjort tilgjengelig for oss, og skaper noe nytt. Mesterlig og kraftfullt.» dAgenS nyheter

«Det er vanskelig å forestille seg et menneske som ikke vil la seg rive med.» JonAthAn SAfrAn foer

«Forbløffende … E n triumf av fortellerkunst. […] Rent ut genialt.»AlekSAndAr hemon

«Praktfull … Om det fi nnes ett skjønnlitterært verk med kraft nok til å overskride berget av polemikk, historisk undersøkelse, politisk analyse og reportasje som står mellom den vestlige leseren og den arabiske sjel, må det være dette underet av en bok.»the neW york timeS book revieW

«… en roman av majestetisk format, like innsiktsfull i skildringen av forgangne imperier, som av dagens virkelighet.»publiSherS Weekly

ned

ens bestselG

er

INtERNASJONAL

SUKSESS

kommer med nytt omslag

Page 104: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

104

ok

tober

ned

ens a

nbefa

lte

ida Jessen er født i 1964. hun er forfatter og oversetter. hun debuterte i 1989 og fikk sitt definitive gjennombrudd i danmark i 2001 med romanen Den der lyver, som kom på norsk i 2003. for fjorårets utgivelse, Barna, ble hun nominert til nordisk råds litteraturpris, blant annet sammen med beate grimsrud.

ida Je ssen

Skarp indre Storm «For Barna ble Jessen nominert til Nordisk Råds litteraturpris, og det tror jeg er fordi hun på en ganske unik måte beskriver selve livet så sidene av og til vibrerer.»mAri nymoen nilSen, vg

Sterkt om konSekvenSene av de livSvalg vi gjør«Det er en usedvanlig sterk og realistisk skildring av hva som kan skje når vi foretar avgjørende valg i livene våre.»torbJørn trySneS, fædrelAndSvennen

«Historien er lavmælt og sterk. Språket er intenst og flyter godt. Boken er både en grøsser, en kjærlighetsroman og et kampskrift.»liv gAde, fAmilien

«Jessens bok er godt skrevet og godt tenkt, den setter seg både i hjertet og hjernen»Sigrun hodne, StAvAnger AftenblAd

Foto

: mik

Los

szab

o

Page 105: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

105

ok

tober

ned

ens a

nbefa

lte

m å n e d e n s a n b e fa lt e

105

ida Jessen

Barna oversetter: tor tveite iSbn: 978-82-02-36288-1 | kr 149,-

Solveigs ekteskap havarerer på grunn av en forelskelse, og eks-mannen får foreldreretten til datteren. for å opprettholde kontakten med henne flytter Solveig etter til den lille byen hvium, og går en ensom tilværelse i møte. hun rives mellom lidenskap og moderskap, og et destruktivt forhold.

ida Jessen

det første jeg tenker på oversetter: tor tveite iSbn: 978-82-02-31147-6 | kr 149,-

det er sensommer. i den vesle byen hvium fyller prestens sønn, gustav, sju år. i gave får han sin første sykkel, og han får sykle alene hjem fra kameraten. den brutale ulykken endrer alt.

«... en nifs beretning om manipulasjon og bedrag.» einAr o. riSA, StAvAnger AftenblAd

NoMINert t ILnordiSk rådS litterAturpriS

2010

vi minner om:

Page 106: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

106

ok

tober

ned

ens d

ok

um

enta

r

«tore Rem viser oss mannen, ikke myten, Jens Bjørneboe.» Sindre hovdenAkk, vg

«Født til frihet er et skjellsettende verk om norsk idé- og litteraturhistorie i det 20. århundre [...] En sterk historie om menneskets lodd.»trond berg erikSen, AftenpoSten

«... elegant lagt opp og velskrevet inntil det spissformulert litterære.»mode SteinkJer, dAgSAviSen

«Avmytologiseringen blir ikke ris til Bjørneboes bak, men eksponerer oss på gripende vis for et dypt splittet og disharmonisk menneske.»pål gerhArd olSen, bergenS tidende

tor e r emFoto: Fredrik arFF

tore rem er forfatter, kritiker og professor i litteratur ved iloS, universitetet i oslo. han har utgitt bøker om kielland, ibsen og dickens, og er kjent for sine anmeldelser og kommentarer i dagbladet og morgenbladet. rem har også redigert Jens bjørneboe: Brev i utvalg (2006). han har tidligere vært forsker ved universitetet i oxford. i 2009 kom første bind av biografien om Jens bjørneboe, Sin egen herre. i 2010 kom annet bind, Født til frihet.nå er hele biografien her i pocket. Sjelden har man sett en så unisont bejublet biografi.Pressen om Født til frihet:

«Jeg var trollbundet»knut hovind, norSk ukeblAd

Foto

: Fre

dri

k ar

FF

Page 107: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

107

ok

tober

m å n e d e n s d o ku m e n ta r

ned

ens d

ok

um

enta

r

tore rem

sin egen herre iSbn: 978-82-02-32471-1 | kr 169,-

rikmannssønnens oppvekst i kristiansand på 1920-tallet, et ungdomsopprør som ender i vanære og krigsår i eksil. deretter historien om bjørneboes første kone, lisel funck, arbeidet som kunstmaler, lærergjerningen ved Steinerskolen, hans sensasjonelle diktdebut og om romanen Jonas og samfunnsdebatten.

«En storartet fortelling om en outsider.»trond berg erikSen, dAgblAdet

tore rem

Født til frihet iSbn: 978-82-02-35814-3 | kr 169,-

en veldokumentert biografi om en av de viktigste og mest mangfoldige forfatterskikkelsene i forrige århundrets norske litteraturhistorie. den forteller historien om bjørneboes storhetstid og forfall på 1960- og 70-tallet. rem tegner et nytt bilde av bjørneboes liv og virke. rikt illustrert.

«… innfrir på alle måter»trond berg erikSen, AftenpoSten

«… ingen kan unnlate å bli grepet»eivind tJønnelAnd, dAgblAdet

emil otto SyvertSen, fædrelAndSvennen

vg

nominert t il

BRAGE- PRISEN

Page 108: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

108

ok

tober

ned

ens litter

ær

e perle

m å n e d e n s l i t t e r æ r e p e r l e

Gro dahLe

BlomsterhandlerskeniSbn: 978-82-02-36290-4 | kr 149,-

gro dahles andre voksenroman handler om en blomsterhandlerske, som lurer på om det er kroppen hennes eller forholdet til mannen det er noe i veien med. for noe er galt. det hjelper ikke at moren ringer hele tiden. en dyp og rar og gjenkjennelig roman.

«Vart, rart og underfundig om usikker og angstridd familiemor.»Sigmund JenSen, StAvAnger AftenblAd

«gro Dahle har skrevet en flott bok om en kvinne i dyp personlig krise, en spenningsroman mange vil ha glede av å lese.»gAbriel michAel voSgrAff moro, vg

gAbriel michAel voSgrAff moro, vg

«Forfatter Gro Dahle er best kjent fra barnebøkene. I fjor kom den første rene voksenromanen, en mørk og drivende god affære. Årets oppfølger tar det beste fra begge verdener. [...] Gro Dahle er nok for kompleks til å skrive enkle bøker. Det er jeg veldig, veldig glad for.»kJell-richArd lAndAASen, vårt lAnd

«... innlevelsen og den språklige originalitet som gir lidelsene og smerten navn og substans, løfter Blomsterhandlersken til vakker-vond eksistensiell litteratur.»finn StenStAd, tønSbergS blAd

«Gro Dahles nye roman Blomsterhandlersken er en stram, elegant, ganske ubehagelig og fascinerende fortelling om å håndtere det vanskelige og helt vanlige i livet.»turid lArSen, dAgSAviSen

Page 109: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

109

ok

tober

ned

ens bestselG

er

o k to b e r

«I det siste har jeg erfart at det går helt fint å sove på kanten

av en avgrunn. Jeg har ikke ramlet

ut av senga en eneste gang siden jeg ble voksen.»

SitAt frA BloMStERHANDlERSkEN

Page 110: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

110

ok

tober

G ro da H l e

bac

klist

Gro dahLe

karneval iSbn: 978-82-02-18395-0 | kr 149,-

gro dahle er en av den norske samtidspoesiens mest særegne og leste aktører. diktene hennes kan leses som fabulerende vitnesbyrd om en skjult verden, en sanselig verden der gåtene er de eneste svar, og der hellige kuer som morsfiguren og paven opptrer side om side med aper og barn i et grotesk opptog.

Gro dahLe

hvem som helst, hvor som helst iSbn: 978-82-02-32516-9 | kr 149,-

en samling noveller med skjebnefortellinger, moderne eventyr og skapelsesberetninger.

«Mesterlige noveller» mAri nymoen nilSen, vg

« sprø og sprudlende […] en novellesamling som vil glede mange, og ergre ingen.» terJe StemlAnd, AftenpoSten

UtgiVelser AV gro DAHle: Blomsterhandlersken, God natt, natt, Hvem som helst, hvor som helst, Roy, Alle fugler, Håret til mamma, Huset i snøen, Ikke gi opp håpet, Werner, tikk takk, sier tiden, Djeveltanna, Sinna Mann, Snill, Fem vinder over tamalon, loop, Bak Mumme bor Moni, I Drømmen kan allting skje, Album, Hemmeligheten til Fru Plomme, Den helt vidunderlige grisen Nøffi, karneval (dikt i utvalg), Den grådige ungen, Gi meg en a, Velkommen til speilet, Hundre tusen timer, Prinsesse farmor – og andre fortellinger, Simon og kaia ser på video, Inflammasjon, Simon og kaia kler på seg, Regnværsgåter, Simon og kaia tisser, Simon og kaia bader, Emilie og den umulige mamman, linnea-pasjonen, Pelsjegerliv, Apens evangelium, Audiens

gro dAhleSbøker er

UtGItt I12 LAND

Page 111: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

111

ok

tober

f r e d r i c d ru m i ny t t d e s i G n ! s l i p p n r . 2: bo k 6–10

krim

Gert nyGÅrdshauG kiste nummer fem iSbn: 978-82-02-36594-3 | kr 139,-

Gert nyGÅrdshauG alle orkaners mor iSbn: 978-82-02-36597-4 | kr 139,-

Gert nyGÅrdshauG den balsamerte ulven iSbn: 978-82-02-36595-0 | kr 139,-

Gert nyGÅrdshauG rødsonen iSbn: 978-82-02-36598-1 | kr 139,-

Gert nyGÅrdshauG liljer fra Jerusalem iSbn: 978-82-02-36596-7 | kr 139,-

møt fre dric drum . gAStronom, hobbyArkeolog og kriminAlhelt. intelligent og kreAtiv krimSerie for den nySgJerrige leSer .

drum-slipp nr. 1: bok 1–5. les mer på side 98–99.

Om

slag

sski

sse

Om

slag

sski

sse

Om

slag

sski

sse

Om

slag

sski

sse

Om

slag

sski

sse

Page 112: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

112

ok

tober

ned

ens ser

ie

m o d e r n e k l a s s i k e r e

miLan Kundera

tilværelsens uutholdelige letthet oversetter: kjell olaf Jensen og michael konupek iSbn: 978-82-02-36527-1 | intropriS: kun kr 149,-

en roman om kjærlighet, tilfeldigheter, sjalusi, trofasthet, alvor, letthet, lettlivethet, svik ... hvor slutter det ene og begynner det andre? hva er kjernen i det hele?

kundera fastslår ingenting. gjennom sine personer viser han frem paradoksene, selvmotsigelsene, tilfeldighetene og nyansene i tilværelsen.

denne kjærlighetsromanen er som en komposisjon hvor stadig nye variasjoner forbinder fortelling, drøm og refleksjon. Aldri før har kundera som her forenet alvor og løslevnet, tilværelsens tyngde og letthet. en klassiker fra en av europas største samtidsforfattere.

tilvÆrelSenS uutholdelige letthet

Da Tilværelsens uutholdelige letthet ble publisert på engelsk, ble den umiddelbart hyllet som et modig, originalt og rikt mesterverk, og kåret til en av de beste bøkene I 1984 av New york times Book Review. Deretter mottok Kundera Los Angeles times Book Price for romanen, og den ble raskt en internasjonal suksess. 27 år senere har romanen etablert seg som en moderne klassiker. Vi er stolte av å utgi boka i vårt første slipp i vår nye serie med moderne klassikere.

«når det utkommer en ny bok, Så leS en gAmmel.»WinSton churchill

NyHEtNYe kLaSSIkere

UNder ÅretS JULetre

Page 113: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

113

ok

tober

m o d e r n e k l a s s i k e r e

ned

ens serie

J.m. CoetZee

vanære oversetter: Aud greiff iSbn: 978-82-02-36526-4 | intropriS: kun kr 149,-

david lurie må forlate sin professorstilling, og drar ut på landet. her opplever han Sør-Afrikas tilstand etter apartheid med nye relasjoner mellom hvite og svarte, og konflikter.

david foreleser på universitetet og er omkring 50 år. han har to skilsmisser bak seg – og hans eneste datter lever alene på et skrint gårdsbruk et godt stykke fra storbyen. han legger seg etter alle studinene, faller i unåde og reiser til sin datter.

volden er en del av det sørafrikanske samfunnet, også etter apartheid, og volden kommer til lucys gård ved tre bøller som skjender henne grovt. hun blir gravid, og barnet blir det som skal gi david en ny dimensjon i sitt mislykkede liv.

em meget velskrevet roman som ga coetzee sin andre booker-pris.

«... romanen kan forstås som et portrett av det såkalte 'nye' sør-Afrika, efter apartheidregimets fall, samtidig som den sier mye om hva det i siste instans innebærer å være menneske. Dette er en smertefull bok.»Svein JohS otteSen, AftenpoSten

«… kanskje årets viktigste roman på norsk.»mArtA norheim, nrk p2

«Coetzees mesterstykke er at han makter å formidle disse brutale innsiktene med en slik litterær kraft at vi ikke får beskyttet oss mot dem på vanlig måte.»tonJe vold, vinduet

«Den største moderne klassikeren jeg har lest. [...] En språklig fryd og et mørkt hull av en bok.» hege duckert i dAgblAdet mAgASinet

i norge ble Vanære kåret til en av 1990-tallets ti beste bøker, av et ekspertpanel på hundre bokkyndige satt sammen av bokklubben.

knut fAldbAkken i vg

Fra NoBeLprIS-VINNereN

Page 114: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

114

ok

tober

marKus ZusaK

Boktyven oversetter: henning hagerup iSbn: 978-82-02-36528-8 | intropriS: kun kr 149,-

året er 1939. i nazi-tyskland holder hele nasjonen pusten. døden har travle dager, og han skal snart få mer å gjøre.

den dagen liesel finner en bok i snøen ved brorens grav, forandres livet hennes dramatisk. hun har nemlig oppdaget noe hun ikke kan motstå – bøker. graverens håndbok er det første av hennes 14 tyverier i løpet av de neste årene. Snart stjeler hun bøker fra nazistenes bokbål, borgermesterfruens bibliotek og andre steder. fosterfaren lærer henne å lese, og takket være bøkene klarer hun å finne mening i en verden som er i ferd med å gå av hengslene. liesel deler historiene hun har lest, med naboene i bomberommet og med jøden max, som skjules i kjelleren.

ned

ens ser

ie

m o d e r n e k l a s s i k e r e

«Sterke saker [...] en litterær genistrek [...].»cAthrine krøger, dAgblAdet

«…fi kk meg til å gråte høylytt.»ketil bJørnStAd i mAgASinet kk

«… vil få mange øyne til å renne over.»independent on SundAy

«magisk.» elle

« … en bok som kan endre et liv.»neW york timeS book revieW

«En stor roman»kJell olAf JenSen, AftenpoSten

«tar pusten fra deg.» guArdiAn

«Oppslukende og hjerteskjærende.»WAShington poSt

«Vakker og viktig.»kirkuS revieWS

NÅ 100 000SOLGtE

NyHEtNYe kLaSSIkere

UNder ÅretS JULetre

Page 115: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

115

ok

tober

niCoLe Krauss

kjærlighetens historie oversetter: Aase gjerdrum iSbn: 978-82-02-36529-5 | intropriS: kun kr 149,-

i en nedslitt leilighet i new york prøver leo gursky å overleve litt til. hver kveld banker han på radiatoren for at naboen over skal høre at han fortsatt lever. for seksti år siden bodde han hjemme i polen, der han forelsket seg og skrev en bok. kjæresten mistet han da hun flyktet til Amerika rett før krigen. boka ble også borte. men uten at han selv er klar over det, har den overlevd: den har krysset hav, blitt overlevert mellom generasjoner, og forandret liv.

personene i kjærlighetens historie sysler med gåter som på bemerkelsesverdig vis er forbundet med hverandre. nicole krauss har fått strålende kritikk for sin medrivende roman om mennesker som har blitt avkuttet fra sin fortid, og som på hver sin pussige, rørende måte forsøker å få livet til å henge sammen.

«Vakkert om tap og sorg og litteratur blant eksil-jøder i New york.»inger bentzrud, dAgblAdet

«Briljant. Et verk med ekstraordinær dybde og skjønnhet.»NEWSDAY

«Et forbløffende talent»the neW york timeS

«Minst like hjerteskjærende som den er ustyrtelig morsom.» WAShington poSt

«Bragden i dette romanverket er ikke ubetydelig: Å ha skapt en form for fi ksjon som er både fortryllende, komisk og dypt bevegende.»lA Weekly

m o d e r n e k l a s s i k e r e

ned

ens serie

nicole krauss – aktuell med ny roman på norsk Høsten 2011: DET STORE HUSET

LIKER DUSiri Hustvedt

VIL dU eLSke nIcoLe kraUSS

«Rørende og virtuost.»SAn frAnciSco chronicle

Page 116: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

116

ok

tober

ned

ens 3

i 1

Bok 1: the CoCa hola Companyromanen byr på originale, minneverdige karakterer og drivende situasjoner. med burlesk og skarp humor skildrer forfatteren en gruppe mennesker som driver aksjonsrettet handling mot konformiteten og vanetenkningen i samfunnet, finansiert av et pornofilmselskap.

«Ei bok som flommer over – av obskøniteter, fyll, dop og sex, men framfor alt sylskarpe karakteristikker, intelligens, humor – og en suveren dans med språket [...] For denne elleville, skarpsindige, vanvittige og hylende morsomme romanen er som et friskt pust – eller snarere en orkan – i ei tid som kan virke litt grå med sine mange skoleflinke forfatterskoledebutanter»cAthrine krøger, dAgblAdet

Bok 2: maCht und reBel Jeg har sluttet å dope meg. Jeg får ikke dårlig samvittighet av det lenger. Alt som ikke gir meg dårlig samvittighet begynner å fremstå som meningsløst.

«Her er et svartsyn og en språklig finurlighet som får resten av den unge samtidslitteraturen til å fremstå som pludrete Ole Brumm-bøker.»SuSAnne hedemAnn hiorth, vg

«Den er en af de mest morsomme og ubehagelige bøger, der er udkommet i Skandinavien i lang tid. Og ubehagelig, netop fordi den er morsom. til efteråret kommer den på dansk. Man tæller ned til eksplosionen.»dAgblAdet informAtion, københAvn

aBo rasulmatias faldbakken (1974–), også kjent under psevdonymet Abo rasul, har bakgrunn som billedkunstner. debuterte sterkt med the cocka Hola company – Skandinavisk misantropi (2001), iflg. dagbladet en «vanvittig roman». Sterke reaksjoner møtte også roman nr. to, Macht und Rebel, Skandinavisk misantropi 2 (2002). har også skrevet Snort stories (2005), en samling korttekster.

Page 117: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

117

ok

tober

ned

ens 3

i 1

m å n e d e n s 3 i 1 – m e r po c k e t fo r p e n G e n e

aBo rasuL

skandinavisk misantropiiSbn: 978-82-02-36616-2 | kr 169,- 3 bøker i 1

Skandinavisk misantropi består av bøkene i trilogien ved samme navn: the coca Hola company, Macht und Rebel og unfun.

«Rasul skriver med et driv som holder grepet på leseren hele veien ut. Dette er ikke noen bok for pastor Manders, tante Pose eller Valgerd Svarstad Haugland. Og heller ikke for Dagbladets Øystein Rottem. Men for dem som med utbytte har lest sin Kerouac, Burroughs og Bukowski, Bjørneboe og Axel Jensen, er Macht und Rebel den beste julegaven de kan drømme om fra denne bokhøsten.»eivind tJønnelAnd, morgenblAdet, om MAcHt uND REBEl

Bok 3: unFun dan castellaneta kommer til norge for å legge stemme på et pc-spill. han blir involvert i miljøet rundt Slaktus, hjernen bak spillet. Sentrale er også hans tidligere samboer lucy og deres to sønner Atal og vatamann. voldslogikken i splatterspillet får en brutal smitteeffekt på det virkelige liv.

Sindre hovdenAkk, vg

«det er få her til lands som i originalitet kan måle seg med hans bruk av det underholdende og overfladiske i kombinasjon med tung tenkning.»Ane fArSethåS, dAgenS næringSliv

Page 118: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

118

ok

tober

kr

im

r i v e rto n p r i sv i n n e r e n – n å sa m l e t i ny t t d e s i G n

Chris tvedt Fare for gjentakelse iSbn: 978-82-02-36293-5 | kr 149,-

Chris tvedt rimelig tvil iSbn: 978-82-02-31817-8 | kr 149,-

Chris tvedt dødens sirkel iSbn: 978-82-02-34618-8 | kr 149,-

Chris tvedt skjellig grunn til mistanke iSbn: 978-82-02-29792-3 | kr 149,-

Chris tvedt rottejegeren iSbn: 978-82-02-32429-2 | kr 149,-

Chris tvedt

NyHEt

cHris t vedt – aktuell med ny krim Høsten 2011. les mer på side 206.

Page 119: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

119

ok

tober

ned

ens bo

k o

G film

a k t u e l l på t v - o G dv d

miCheL faBer

rosenrød og liljehvit filmpocketoversetter: Stian omland iSbn: 978-82-02-36294-2 | kr 149,-

Sugar er en forførende ung prostituert i bordellet til eiendommelige mrs. castaway. hun drømmer om et bedre liv, og da hun møter William rackham, den motstrebende arvingen til rackham perfumeries, griper hun sjansen han byr henne. gjennom ham begynner Sugar å bevege seg oppover i det klassedelte samfunnet london på 1870-tallet. vi møter en gruppe elskelige, irriterende, triste, livsbejagende og i aller høyeste grad vidunderlig levende mennesker.

Rosenrød og liljehvit er en fargerik og duftende skildring av det viktorianske london.

nærgående og direkte skildres de fattiges armod, de rikes arroganse, seksuell fornedring og erotisk nytelse.

engelsk FilMPocket: PÅ 1. PlAss PÅ WAterstone's Bestselgerliste i 2011

«Mesterlig moderne roman fra viktoriatida […] Er du i beit for sommerlektyre som attpåtil varer en stund, da er Rosenrød og Liljehvit et perfekt valg.» kurt hAnSSen, dAgblAdet

«Ha luktesaltet lett tilgjengelig, jenter.»elle

«Et stort, sexy bravurnummer av en roman […] Vilt underholdende»neW york timeS

«Romanen som har gitt meg mest glede i år.»independent on SundAy

NyHEt:tV-SERIEFILMatISert aV BBc

INtERNASJONAL

BEStSELGER

«Ufattelig fornøyelig»the timeS

Page 120: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

o k to b e r

ok

tober

120

roSenrød og lilJehvit

b b c-s e r i e n å dv d -a k t u e ll

«Romanen Dickens kanskje kunne ha skrevet, om han hadde vært helt fri til å ytre seg… Faber skriver så svimlende dyktig at han klarer å overbevise deg om at noen ganger er de gamle fortellingene virkelig de beste.»guArdiAn

ned

ens bestselG

er

Page 121: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

121

o k to b e r

121

ned

ens bestselG

ero

kto

ber

«Fantastisk fornøyelig … en intenst fantasifull tidsreiseskildring.»independent

«En bragd som vil få deg til å spørre deg om dette omfangsrike verket muligens er litt i korteste laget.»dAily mAil

«Mange store romaner er blitt lagt til viktoriansk tid, blant andre A.S. Byatts Besettelse og John Fowles Den franske løytenantens kvinne. Ikke til forringelse for disse bøkene, men ingen av dem tåler sammenlikning med Fabers moralske fabel. Den er virkelig så unik.»SundAy herAld

«En forbløffende, sveipende fortelling som fanger det viktorianske samfunnet i hele sitt fargerike mangfold, skreller av lag av borgerlig overfl atedyd, og graver seg ned til en verden som bugner av liv. Den er en fest for de fem sansene, og er tross sin betydelige vekt, umulig å legge fra seg.»vAl mcdermid

Page 122: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

122

ok

tober

ned

ens bestselG

er

o k to b e r

HUSK! GRØSS OG GRU

tIL HALLOWEEN

Page 123: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

123

ok

tober

det m

ørk

e tårn

a k t u e l l o G s k r e k k e l i G l e s n i n G

Stephen King

HUSK! GRØSS OG GRU

tIL HALLOWEEN

Stephen king, født 1947, bor i maine og florida sammen med sin kone, forfatteren tabitha king. han ga ut sin første novelle som tjueåring, og har siden skrevet mer enn 40 bøker og 200 noveller. han begynte å jobbe med serien Det mørke tårn i 1970, og første bok kom ut i 1982. king har dedikerte lesere over hele verden, og har vunnet en lang rekke litteraturpriser. i 2013 kommer flere filmatiseringer av Det mørke tårn. følg med!

«Stephen King overgår alle forventninger i dette storslåtte, siste bindet i det episke mesterverket Det mørke tårn.»WAShington poSt om bok nr. 7. leS mer på neSte Side.

n r . 1 PÅ n e W York ti M e s B e s tselgerlis te

Page 124: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

124

ok

tober

det m

ør

ke tå

rn

H u s k G røs s o G G ru t i l H a l loW e e n

stePhen KinG det mørke tårn 4

trollmannen og glasskulen oversetter: frank lie iSbn: 978-82-04-15476-7 | kr 149,-

revolvermannen og hans følgesvenner fortsetter jakten på det mørke tårn. roland forteller en fascinerende og tragisk kjærlighetshistorie fra sin egen ungdom. rolands tilhørere rundt bålet sitter som fengslet til siste ord er fortalt.

stePhen KinG det mørke tårn 3

ødemarken oversetter: vibeke ekeland grønn iSbn: 978-82-04-13766-1 | kr 149,-

roland, eddie dean og schizofrene odetta finner en følgesvenn på sin ferd mot tårnet.

de har en lang reise foran seg. de skal overvinne den giftige ødemarken og den krigsherjede byen lud. i ødemarken går det opp for roland hva som driver ham fremover.

stePhen KinG det mørke tårn 1 & 2

revolvermannen/de utvalgte oversetter: vibeke ekeland grønn iSbn: 978-82-04-13169-0 | kr 149,-

i Revolvermannen møter vi helten roland av gilead. vi følger jakten på den sortkledde, og kunnskap om det mørke tårn.

i De utvalgte finner roland tre mystiske dører på en strand, og får følgesvenner som skal hjelpe ham videre i jakten på det mørke tårn.det mørke tårn.

NyHEt

ødemarken og den krigsherjede byen lud. i ødemarken går det opp for roland hva som driver ham fremover.

NyHEt

Page 125: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

125

ok

tober

bac

klist

H u s k G røs s o G G ru t i l H a l loW e e n

stePhen KinG det mørke tårn 7

det mørke tårn oversetter: Johann grip iSbn: 978-82-02-36292-8 | kr 149,-

den lange reisen mot det mørke tårn er inne i den avgjørende fasen. roland og hans ka-tet reiser gjennom en frossen ødemark og møter uforutsette hindringer. den karmosinrøde kongen venter på dem i tårnet, og mordred kan slå til mot roland når som helst.

stePhen KinG det mørke tårn 6

sangen om susannah oversetter: Johann grip iSbn: 978-82-02-36291-1 | kr 149,-

revolvermennene beseiret ulvene i calla, og oppdaget at Susannah var forsvunnet. demonen mia har inntatt kroppen hennes og ført henne til new york i året 1999. Susannah føder mias «krabat». revolvermennene leter desperat etter henne. rekker de fram i tide?

stePhen KinG det mørke tårn 5

ulvene oversetter: Johann grip iSbn: 978-82-02-31467-5 | kr 149,-

roland er på vei mot tårnet i følge med sin trofaste ka-tet, bestående av eddie dean og hans hustru Susan, Jake chambers og dovenhunden utt.

Strålens vei fører dem til byen calla. en ulveflokk stjeler småbarn, og calla trenger hjelp av en revolvermann.

Page 126: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

126

ok

tober

na

ttejeGer

e

H u s k va m py r ro m a n e r t i l H a l loW e e n

sherriLyn Kenyon

nattens nytelser oversetter: Jana kristensen iSbn: 978-82-02-33822-0 | kr 139,-

Amanda devereaux kommer fra en spesiell familie. moren og de eldre søstrene hennes er hekser og klarsynte, og tvillingsøsteren er vam-pyrjeger. men Amanda ønsker å leve et stille og rolig liv. en dag blir hun utsatt for et angrep, og hun våkner lenket med håndjern til en sexy, blond fremmed mann.

«VAMPYrroMAnens Dronning»pocketförlAget i Sverige

- internAsJonAl sUksess- Utgitt i oVer 30 lAnD- klAtrer HøYt PÅ Bestselgerlistene

sherriLyn Kenyon

nattens omfavnelser oversetter: maria øygarden

iSbn: 978-82-02-33823-7 | kr 139,-

«kenyon er den regjerende dronning av vampyrromaner.» publiSherS Weekly

«fengende lesning.»entertAinment Weekly

neW York tiMes Bestselger

«gi plass, Anne rice. kenyons serie om nattejegerne forandrer formatet på vampyrromanen, og gjør den kulere, mørkere og mye mer forførende.»publiSherS Weekly

Sherrilyn kenyon er et internasjonalt navn og en pionér i sin sjanger – vampyrromanen. hun er blant de største, og en gjenganger høyt på new york times bestselgerliste.

- Utgitt i oVer 30 lAnD- klAtrer HøYt PÅ Bestselgerlistene

sherriLyn Kenyon

NyHEtER

Page 127: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

127

ok

tober

AN

ITA BLA

KE • BA

CK

LIST

H u s k va m py r ro m a n e r t i l H a l loW e e n

LaureLL K hamiLton AnitA blAke 1vampyrdreper oversetter: maria øygarden iSbn: 978-82-02-33555-7 | kr 139,-

LaureLL K hamiLton AnitA blAke 4 dødelig trekant oversetter: maria øygarden iSbn: 978-82-02-33558-8 | kr 139,-

LaureLL K hamiLton AnitA blAke 2de døde våkner oversetter: Jana kristensen iSbn: 978-82-02-33556-4 | kr 139,-

LaureLL K hamiLton AnitA blAke 5Gravens hemmeligheter oversetter: Jana kristensen iSbn: 978-82-02-33559-5 | kr 139,-

LaureLL K hamiLton AnitA blAke 3 anita Blake og Jean-claude oversetter: maria øygarden iSbn: 978-82-02-33557-1 | kr 139,-

«Monsterlig underholdende.»publiSherS Weekly

«Det Da Vinci-koden gjorde for konspirasjonsthrillere, har Anita Blake gjort for vampyrsjangeren»uSA todAy

nr. 1 PÅ neW York tiMes' Bestselgerliste

laurell k. hamilton har skrevet 19 bøker om Anita blake, fem er hittil utgitt på norsk. bøkene er oversatt til 16 språk og er et fast innslag på bestselgerlistene i uSA. cappelen damm får stadig mailer fra norske fans som venter på flere bøker.

jeG Går ikke på date med vampyrer. jeG dreper dem. anita blake

Page 128: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

128

ok

tober

bac

klist

t ru e b lo o d – p e r f e k t t i l H a l loW e e n - f e i r i n G e n

CharLaine harris true blood 1dødsjakt i louisiana oversetter: petter natvig iSbn: 978-82-02-31169-8 | kr 139,-

CharLaine harris true blood 4dødelig fare oversetter: frøydis eriksen iSbn: 978-82-02-32275-5 | kr 139,-

CharLaine harris true blood 2de udødeliges assistent oversetter: Anne maria røe iSbn: 978-82-02-31171-1 | kr 139,-

CharLaine harris true blood 5kamp til døden oversetter: Anne maria røe iSbn: 978-82-02-32276-2 | kr 139,-

CharLaine harris true blood 3de dødes klubb oversetter: frøydis eriksen iSbn: 978-82-02-31172-8 | kr 139,-

ove r 15 millione r solGte bøke r på ve rde nsbasis.

bøkene bAkt v-Serien

«Alle» Ser .

Page 129: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

129

ok

tober

bac

klist

t ru e b lo o d – p e r f e k t t i l H a l loW e e n - f e i r i n G e n

CharLaine harris true blood 7død og begravet oversetter: Anne maria røe iSbn: 978-82-02-32295-3 | kr 139,-

CharLaine harris true blood 10død i familien oversetter: Anne maria røe iSbn: 978-82-02-33712-4 | kr 139,-

CharLaine harris true blood 8dødelig maktkamp oversetter: Sigrid larsson iSbn: 978-82-02-32296-0 | kr 139,-

CharLaine harris true blood 9en skjebne verre enn døden oversetter: petter natvig iSbn: 978-82-02-32297-7 | kr 139,-

CharLaine harris true blood 6På død og liv oversetter: petter natvig iSbn: 978-82-02-32277-9 | kr 139,-

bok 11 gikk rett inn på 1. plass på new york times bestselgerliste for innbundet skjønnlitteratur da den utkom i vår. kommer rett i pocket på norsk i 2012.

SeSong 4kommer på norSk t v

høSten 2011

Page 130: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

130

ok

tober

DEN

SORTE D

OLK

S BROR

SKA

P • BAC

KLIST

H u s k va m py r e r t i l H a l loW e e n

J. r. Ward bok 1

mørkets elsker oversetter: kari helene bergsjø iSbn: 978-82-02-31188-9 | kr 139,-

J. r. Ward bok 4

Fryktløs elsker oversetter: kari helene bergsjø iSbn: 978-82-02-31191-9 | kr 139,-

J. r. Ward bok 7

hevnens elsker oversetter: kari helene bergsjø iSbn: 978-82-02-33199-3 | kr 139,-

J. r. Ward bok 2

evig elskede oversetter: Ann-magritt Sævold iSbn: 978-82-02-31189-6 | kr 139,-

J. r. Ward bok 5

Jaget elsker oversetter: kari helene bergsjø iSbn: 978-82-02-31192-6 | kr 139,-

J. r. Ward bok 8

min egen elskede oversetter: kari helene bergsjø iSbn: 978-82-02-33824-4 | kr 139,-

J. r. Ward bok 3

hatets elsker oversetter: may-monica fevang iSbn: 978-82-02-31190-2 | kr 139,-

J. r. Ward bok 6

elsker i fritt fall oversetter: kari helene bergsjø iSbn: 978-82-02-31193-3 | kr 139,-

NR. 1pÅ NeW York t IMeS

BeS tSeLGerL I S te

NyHEt

«skremmende og avhengighetsskapende […] du blir hekta fra første side.»publiSherS Weekly

Page 131: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

131

ok

tober

spenn

inG

s p e n n i n G

WiLBur smith

solfuglen iSbn: 978-82-02-36276-8 | kr 149,-

et uklart flyfoto setter Afrika-forskeren ben kazin på sporet av en sensasjonell arkeologisk oppdagelse. med entusiasme og dristighet kjemper han seg inn i et farlig terreng. området er omspunnet av årtusengamle forestillinger om de begravdes hevn.

forfølgelse og konkrete trusler forfølger ekspedisjonen.

WiLBur smith

elefantenes sang iSbn: 978-82-02-36277-5 | kr 149,-

daniel Armstrong, verdensberømt tv-reporter, befinner seg i zimbabwe for å filme slaktingen av en flokk elefanter. elefantenes dødssang gjør et voldsomt inntrykk på Armstrong, og på Johnny nzou, sjef for naturparken.

Armstrong finner like etter Johnny nzou og hans familie myrdet på en bestialsk måte.

«Wilbur smith er en mester i å fange leseren med intense, nervepirrende episoder.»ågot caroline nilssen, bA

få oversikt over alle tilgjengelige Wilbur Smith-titler på sidene 216–219.

Page 132: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

132

ok

tober

ned

ens bestselG

er

k a l i b e r – ca p p e l e n da m m s b e s ts e lG e r k r i m

Cappelen Damms bestselgerpocket innen spenning, thrillere og krim.

Spør etter neste gang du kjøper krim.

TREFFSIKKER KRIM

til kun 149,- pr bok

Page 133: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

133

ok

tober

krim

k a l i b e r – ca p p e l e n da m m s b e s ts e lG e r k r i m

Lars KePLer hypnotisøren oversetter: henning J. gundersen iSbn: 978-82-02-34194-7 | kr 149,-

Chris tvedt dødens sirkel iSbn: 978-82-02-34618-8 | kr 149,-

arne dahL etterskjelv oversetter: einar blomgren iSbn: 978-82-02-34623-2 | kr 149,-

Lars KePLer Paganinikontrakten oversetter: henning J. gundersen iSbn: 978-82-02-36087-0 | kr 149,-

arnaLdur indriÐason irrganger oversetter: Silje beite løken iSbn: 978-82-02-33235-8 | kr 149,-

John Le CarrÉ en forræder etter vårt hjerte oversetter: heidi grinde iSbn: 978-82-02-36272-0 | kr 149,-

hans oLav LahLum menneskefl uene iSbn: 978-82-02-34619-5 | kr 149,-

vaL mCdermid i blodets grep oversetter: henning kolstad iSbn: 978-82-02-34620-1 | kr 149,-

Cappelen Damms bestselgerpocket innen spenning, thrillere og krim.

TREFFSIKKER KRIM

til kun 149,- pr bok

Page 134: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011
Page 135: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

«Med unntak av det levende menneske finnes det intet mer

vidunderlig enn en bok.»Charles Kingsley

nove M be r

gi far kloke ord fr a nelson mandela i farsdagsgave. eller le carrés tinker , tailor , soldier, spy (muldvarpen)

i filmpocket, så han får lest den (igjen) før filmen kommer på kino i 2012. til jul k an du gi bort spis elsk lev og evig din ,

samlet i lekkert gaveformat, til din beste venninne.

Page 136: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

n ov e M b e r

136

ned

ens bestselg

ern

ov

eMber

«I Evig din gjør Gilbert det hun kan best. Hun utleverer seg gladelig til sine lesere på samme vis som gjorde Spis, elsk, lev til en slik gallopperende suksess.» inDePenDenT

neW YorK tIMes bestselgere

ElizabEth GilbErtelizabeth gilbert er født i 1969 i Connecticut, Usa. hennes første bok, novellesamlingen Pilgrims, var finalist i Pen/hemingway award.  hun har også gitt ut romanen Stern Men og biografien The Last American Man. sistnevnte var en av finalistene til både national Book award og The national Book Critics’ Circle award. som journalist har hun skrevet for harper’s Bazaar, gQ Magazine og The new york Magazine, og hennes tekster har vært publisert i esquire, story og Paris review. Forfatteren er mest kjent for Spis, elsk, lev, som har blitt et fenomen verden over. Boka er oversatt til 40 språk og har solgt i 10 millioner eksemplarer. Spis, elsk, lev er også filmatisert med Julia roberts og Javier Bardem i hovedrollene.

Page 137: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

s tj e r n e – c a p p e l e n da M M s b e s t s e lg e r ro M a n e r

137

ned

ens bestselg

ern

ov

eMber

ElizabEth GilbErt

eLiZabeth giLbert

Spis elsk lev/Evig din Oversetter: gry Wastvedt isBn: 978-82-02-36621-6 | Kr 159,-

sPis elsK leV : Spis, elsk, lev er morsom, levende og gledesspreden-de. Dette er en bok som alle kvinner kan kjenne seg igjen i. elizabeth gilberts liv er tilsynelatende perfekt. etter en vond skilsmisse og periode med depresjon ønsker hun å finne meningen med livet og legger alene ut på en reise til italia, india og indonesia. i løpet av turen finner hun både etterlengtet balanse og kjærlighet.

Over 10 millioner solgte 200 uker på New York Times bestselgerlisteutgitt i mer enn 40 landI Norge – 100 000 solgte eks!25. opplag – 1 år på boklista

evig din – en tviler forsoner seg med ekteskapet: Mot slutten av Spis, elsk, lev forelsket elizabeth gilbert seg i Felipe – en brasilskfødt mann med australsk statsborgerskap. Tilbake i amerika lovet de hverandre evig troskap, men også at de ikke under noen omstendigheter skulle inngå offisielt ekteskap.

så ga den amerikanske staten paret et valg: enten måtte de gifte seg, eller så ville Felipe aldri få lov til å komme inn i landet igjen. gilbert gir seg så i kast med å finne ut mer om ekteskapet.

OPPfølGereN TIl verDeNssUKsesseN SPIS ELSK LEV

Nr. 1 på New York Times bestselgerliste

ÅRETS ULTIMATEVEnnInnE-GAVE

2 BøkEr i 1MER POCKET

FOR PENGENE

EVIG DIN – allerede 12 000 solgte eKseMplarer

«Herlig lesning»Daily Mail

«... uimotståelig bekjennende»sUnDay TiMes

Page 138: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

138

no

veM

berM

ån

eden

s bestselger

s tj e r n e – c a p p e l e n da M M s b e s t s e lg e r ro M a n e r

Sagn om Evig din:

«Jeg slukte boka rått og leste store deler langt inn i natten. Hver gang jeg la den fra meg for et øyeblikk, snappet min mor og min søster den til seg.» sUnDay TiMes

«Gilbert er gjennomført underholdende, opplyst og ofte morsom... vil falle i smak hos Spis, elsk, lev-fansen.»neW yOrK TiMes

«Må leses av enhver moderne kvinne som overveier en tur opp kirkegulvet.»Marie Claire

«En vittig, klarsynt, følsom forfatter... Hun undersøker kjærlighet og giftermål, skilsmisse, barn og kvinners liv med glede og entusiasme.» saga MagaZine

«… hun [Gilbert] forteller en uimotståelig romantisk historie med usedvanlig og treffende innsikt i kjærlighet og ekteskap.»BOOKlisT

«Gilbert graver dypt i historien om ekteskapet og dets kulturelle betydning, så vel som i sitt eget forhold.»FinanCial TiMes

«Innsiktsfull… Hun snakker for mange som setter spørsmålstegn ved ekteskapet som institusjon, og for dem som ønsker å forstå hvordan og hvorfor tradisjonen fremdeles eksisterer. I gode og onde dager.»VOgUe

Page 139: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

139

no

veM

berM

ån

eden

s bestselger

s tj e r n e – c a p p e l e n da M M s b e s t s e lg e r ro M a n e r

«Innsiktsfullt og fornøyelig» enTerTainMenT WeeKly

«Gilberts stemme er smart, men upretensiøs, morsom, varm og sjenerøs. Mot slutten av hennes bøker føler du at hun er din venn også.»san FranCisCO ChrOniCle

«En smart forfatter, hun er avvæpnende rett fram i sin personlige tilnærmelse til emnet.»irish TiMes

«Evig din viser hvordan en begynnende erkjennelse kan vokse fram fra en godt fortalt personlig historie.»Tls MagaZine

«Gilberts sanselige og dristige åndelige reise er like dypt fornøyelig som den er opplysende.»BOOKlisT

«Gilberts prosa drives fremover i en miks av intelligens, vidd og frodighet som er uimotståelig.»The neW yOrK TiMes BOOK reVieW

«Oppslukende, intelligent og høyst underholdende»TiMe

Page 140: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

SPIS, ELSk, LEV – nå tIlgjengelIg på dvd

SPIS

LES BOK A ,

SE FILMEN

Page 141: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

M Y K b I n d M e d K l a f f e r

K U n K r 149 –169,-

f I n e j U l e gav e r

s tj e r n e– c a p p e l e n da M M s b e s t s e lg e r ro M a n e r

Page 142: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

142

no

veM

berM

ån

eden

s an

befalte

ir EnE Sabatini

Foto

: Fab

io S

abat

ini

«Umiddelbart engasjerende, levende, og full av energi. nabogutten er verket til en sann forteller. Kjernen er en kjærlighetsfortelling, men romanen er så mye mer, der den gjennom sine karismatiske hovedkarakterer kartlegger de første to tiårene av den unge zimbabwiske nasjonen, med ærlighet, humor, og menneskelighet. Irene sabatini har skrevet en viktig bok som vil besnære leserne, og som introduserer oss for et seriøst, nytt talent.» Di sPiers, eDiTOr OF reaDings aT BBC raDiO 4, Orange aWarD FOr neW WriTers Chair

OF JUDges

«Det kjennes i kroppen og gjør vondt når man leser.»aFTOnBlaDeT

«… en fullstendig oppslukende historie, med en kombinasjon av veltegnede fiktive karakterer, og en levende, sørgelig realistisk skildring av forfallet i et en gang så lovende land.»Daily Mail

«… en nydelig skrevet debutroman.»BOOKlisT

irene sabatini er født og oppvokst i Zimbabwe. hun tok sin mastergrad i london og har blant annet jobbet som lærer i Bogotá. hun bor for tiden i genève med sin ektemann og to sønner. For Nabogutten (The Boy Next Door) mottok hun den prestisjetunge Orange award for new Writers 2010. her kan du lese en av jurymedlemmenes begrunnelse:

Page 143: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

143

no

veM

berM

ån

eden

s an

befalte

M å n e d e n s a n b e fa lt e

irene sabatini

nabogutten Oversetter: guro Dimmen isBn: 978-82-02-36305-5 | Kr 139,-

i Bulawayo, Zimbabwe, våkner tenåringsjenta lindiwe av brann i nabohuset. sytten år gamle ian McKenzie arresteres, mistenkt for en grusom forbrytelse. han skal ha startet brannen som forårsaker stemorens død. et år etter er ian tilbake, anklagene er frafalt. Fargede lindiwe fascineres av hvite ian, og det oppstår nærhet, vennskap og kjærlighet mellom ungdommene som har vokst opp på hver sin side av gjerdet. Vi følger deres dramatiske forhold i en tid med store politiske omveltninger og mye uro i Zimbabwe.

KjærlIghet I MUgabes Kaos

«Sabatinis bedrageriske fortellerstil i denne urovekkende romanen drar leseren inn med utsøkt langsomhet – og kveiler seg sammen som en slange som er klar for å hugge til. når du skjønner at hun har hypnotisert deg, er det allerede for sent. Du er hekta på Sabatinis suverene narrative evner, og det er ingenting annet å gjøre enn å lese fortere og fortere … Nabogutten er en intellektuell gåte forkledd som detektivfortelling. når alt til slutt avdekkes, er det umulig å ikke være imponert av Sabatinis feilfrie debutroman. Måtte hun skrive fl ere.»Charles r. larsOn, PrOFessOr OF liTeraTUre aT aMeriCan UniVersiTy, WashingTOn D.C.

«En av tiårets og kanskje århundrets beste bøker.»PrOFessOr r l WiDMann, COlOraDO UniVersiTy

«En av de mest engasjerende romanene om kjærlighet på tvers av hudfarge, som er blitt utgitt dette århundret … underholdende, ambisiøs, og proppfull av nyheter fra et helt annet sted, gjennsomsyret av ungdommens dyrebare optimisme. Gå ikke glipp av den.»inDePenDenT

opp på hver sin side av gjerdet. Vi følger deres

OrAnGEAWArDS FOr

nEW WrITErS2010

engelsk omslag

Page 144: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

144

no

veM

ber

n ov e M b e r

ned

ens d

oK

UM

enta

r

nelson Mandela ble født i Transkei i sør-afrika 18. juli 1918. han meldte seg inn i african national Congress (anC) i 1944 og var engasjert i motstandskampen mot det regjerende nasjonalistpartiets apartheidpolitikk i mange år før han ble arrestert i august 1962. Mandela satt fengslet i over tjuesju år, og i denne tiden ble hans ry som et mektig motstandssymbol for anti-apartheidbevegelsen stadig sterkere. etter at han ble løslatt fra fengselet i 1990, ble Mandela tildelt nobels fredspris i 1993 og innsatt som sør-afrikas første demokratisk valgte president i 1994. han har skrevet den internasjonale bestselgeren Veien til frihet.

nElSon MandEla

«I sum blir vi presentert for en mer privat og mangefasettert personlighet enn det noe endimensjonale helgenbildet vi kjenner fra før – uten at det gjør Mandela mindre inspirerende. Snarere tvert imot.» sTen inge Jørgensen, Vg

«Boka er intenst bevegende, rå og umiddelbar.»OBserVer

«Verdens største statsmann viser i denne bemerkelsesverdig oppriktige selvbiografien hvordan man kan leve et sjenerøst, meningsfylt liv […] Han fanger også selve menneskelighetens essens.»Daily MirrOr

«oppslukende lesestoff, både for brennende Mandela-fans og de uinnvidde.»The inDePenDenT

Page 145: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

145

no

veM

ber

M å n e d e n s d o KU M e n ta r

ned

ens d

oK

UM

enta

r

neLson MandeLa

Samtaler med meg selv Oversetter: Kirsti Vogt isBn: 978-82-02-36520-2 | Kr 159,-

Med forord av President Barack Obama

nelson Mandela er av mange betraktet som en av de mest inspirerende og ikoniske skikkelsene i vår tid. Boka Samtaler med meg selv er en unik begivenhet internasjonalt. Boka baserer seg på Mandelas personlige arkiv og dokumenter, og gir oss for første gang et bilde av denne lederens liv – slik han selv opplevde det. her brukes dagbøkene han skrev under kampen mot apartheid på begynnelsen av 60-tallet, dagbøker og brev fra de 27 årene i sørafrikanske fengsler, notatbøker fra tiden etter apartheid-perioden; private samtaler, taler og korrespondanse skrevet under hans presidentperiode – en omfattende samling historiske dokumter som gir en gripende beretning om Mandelas liv.

«Selv på betydelig avstand i tid er det smertefullt å lese fengselsdagbøkene og brevene som så nakent avslører Mandelas dype ensomhet og isolasjon … Mandelas styrke, tålmodighet og umåtelige evne til tilgivelse og forsoning, lyser gjennom hele tekstsamlingen.»Daily Mail reVieW

«En intim reise fra den spede starten på en politisk samvittighet, til en transformerende rolle på verdens scene. En sjelden sjanse til å tilbringe tid med mennesket nelson Mandela, og lytte til hans egen røst – direkte, klar, privat.»OXFOrD TiMes

ny BOK sOMgJør BilDeT aV

nelsOn ManDela Mer KOMPleTT

Page 146: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

146

no

veM

berM

ån

eden

s lItt eræ

re per

le

M å n e d e n s l I t t e r æ r e p e r l e

Line nyborg

bare mamma som er Gud isBn: 978-82-02-36306-2 | Kr 139,-

Denne debutromanen er en nær og sanselig beskrivelse av et familieliv. Den beveger seg stillferdig i elleveåringen elins verden, en attpåklatt som bor sammen med sine gamle foreldre på et lite sted i nord-norge. Moren er hardt arbeidende, jobber i bank og er gammeldags husmor, faren er arbeidsledig. Tre eldre søsken er flyttet hjemmefra. romanen følger elleveåringen gjennom en periode der hun ser omgivelsene med et stadig mer våkent blikk. hun registrerer alle de små detaljene mellom to voksne som verken har det godt med seg selv eller med hverandre. Bare mamma som er Gud er en oppvekstskildring der det fortelles med kjærlighet om det som er vondt.

«et finstemt barneportrett, en sanselig og leseverdig opplevelse.»sigMUnD Jensen, sTaVanger aFTenBlaD

«Forfatterens innlevelse i barnesinnet, barnets følsomhet og ‘ulogiske’ tankesprang, er imponerende sett og uttrykt. [...] dirrende billedbruk formelig drar leseren med seg.»TerJe sTeMlanD, aFTenPOsTen

«… en jordnær, varm og vond debutroman om to livstrøtte voksne. Og i klem mellom dem: Et bekymret barn.»Maya TrOBerg DJUVe, DagBlaDeT

«personlig, tett, var og skarpskåret jeg-roman.»Finn sTensTaD, TønsBergs BlaD

«Det er bare én ting å si om denne boka, og det er at den må leses.»rannVeig MariT MinDresUnDe, BOKaVisen

Page 147: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

«Den ene handa til mamma holder

over den ferdigstekte kaka, som ikke

må brekke, og smøret glir på lefsa med

hjelp av den andre handa og kniven.

Fingrene til mamma som vaktposter rundt kanten så det skal bli helt jevnt. Jeg

tenker på da jeg fi kk lefse av ho Leikny,

nystekt, men den var brunfl ekkete, skjev,

og ikke helt rund, og da skjønte jeg at det

var bare mamma som var Gud.»SITAT FRA BARE MAMMA SOM ER GUD

Page 148: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

148

no

veM

berM

ån

eden

s boK

og

fIlM

l e s bo K a FØ R f I l M e n

John Le CarrÉ

Muldvarpen/tinker, tailor, Soldier, Spy FilMPOCKeT Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-36586-8 | Kr 139,-

i secret service finnes en muldvarp. en forræder som via mørke irrganger undergraver etterretningsvesenets virksomhet og lekker hemmelige opplysninger til fienden. Det blir george smiley som får i oppdrag å røke ut muldvarpen.

i TV-versjonen av Muldvarpen fra 1979 spillte alec guiness rollen som smiley.

Filmversjonen kommer høsten 2011 med gary Oldman i hovedrollen.

John le Carré er født i 1931. hans store gjennombrudd som forfatter skjedde med Spionen som kom inn fra kulden i 1964. Denne boka ble filmatisert i 1965. siden har flere av hans bøker blitt filmatisert, og le Carré har mottatt en rekke priser og utmerkelser. i høst utgir vi også le Carrés siste bok i pocket, les mer på side 59. Få oversikt over alle forfatterens titler vi har i salg på side 60–61.

«John le Carré er den store mesteren av spionhistorier ... den konstante strømmen av følelser løfter ham over de fl este romanforfattere.»The FinanCial TiMes

«En fantastisk historie» The Wall sTreeT JOUrnal

Omslag ikke ferdig

Page 149: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

jo h n l e c a r r é

Tin k er , Tai l o r , So l di er ,

Spy

Page 150: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

150

no

veM

berM

ån

eden

s boK

og

fIlM

l e s bo K a fø r f I l M e n

Tinker, Tailor, Soldier, SpyNOrsK BOKTITTel: MULDVARPEN

La den rette komme inn-regissøren Tomas Alfredson har satt sammen et imponerende cast til sin nye fi lm Tinker, Tailor, Soldier, Spy.

På rOllelIsTa: Tom Hardy, Colin Firth, Gary Oldman, ralph Fiennes, Ciarán Hinds, Benedict Cumberbatch, Jared Harris.

les BOK aFør FilMen!

«En fantastisk thriller, den beste le Carré har skrevet.»The sPeCTaTOr

«En fantastisk historie» The Wall sTreeT JOUrnal

«John le Carré er spionfortellingenes store mester… Den konstante strømmen av følelser løfter ham over de fl este romanforfattere.»The FinanCial TiMes

Page 151: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

151

no

veM

berM

ån

eden

s boK

og

fIlM

l e s b o K a fø r f I l M e n

nOrsKkInO-

PrEMIErEFeBrUar 2012

DisTr iBUTør : sF nOrge

Page 152: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

152

no

veM

ber

n ov e M b e r

Un

gd

oM

«For mange år siden leste jeg en bok som het Edison's Eve: a magical history of the quest for magical life, av Gaby Wood. Boka fortalte den sanne historien om en samling avanserte, mekaniske trekkoppfigurer (kjent som automata). Disse ble donert til et museum i Paris. Samlingen ble stående på et fuktig loft og måtte til slutt kastes. Jeg så for meg en gutt som fant disse ødelagte og rustne maskinene, og i det øyeblikket ble Hugo Cabret og hans historie til.»Brian selZniCK OM iDeen Til BOKa OPPfiNNeLSeN AV HuGO CABreT .

brian SElznick

Brian selznick er illustratør til vinneren av Caldecott honor-prisen Waterhouse Hawkins' dinosaurer og The New York Times-Best illustrated Walt Whitman: Words for America, begge av Barbara Kerley. selznick har også illustrert vinneren av sibert honor-prisen When Marian Sang av Pam Munoz ryan, og utallige andre lovpriste bildebøker og romaner.

Brian selznick bor i Brooklyn, new york og san Diego, California.

Page 153: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

153

no

veM

beru

ng

do

m • bo

k o

g film

U n g d o M

brian seLZniCK

oppfi nnelsen av hugo cabret Oversetter: Johann grip isBn: 978-82-02-36358-1 | Kr 179,- MeD KlaFFer

Med sine 284 sider med originaltegninger, hvor det kombineres elementer fra bildebøker, grafiske romaner og film, bryter Brian selznick opp den gamle romanformen og skaper en helt ny leseopplevelse. Dette er en imponerende, filmatisk styrkeoppvisning fra en dristig og oppfinnsom historieforteller, tegner og bokdesigner.

«Alt i alt er dette meget fascinerende saker. Det hører med til sjeldenhetene å oppleve at en barnebok så sterkt defi nerer sin egen virkelighet, uavhengig av genre og andre litterære referanser. Det er et virkelig kunststykke.»MeTTe hOFsøDegårD, aFTenPOsTen

«... en svært spennende og emosjonelt engasjerende bok på over 530 sider som de fl este 10–12-åringer vil ha store problemer med å legge fra seg.»CeCilie esTelle WiiK, BarneBOKKriTiKK

«Oppfi nnelsen av Hugo Cabret inneholder fl ere parallelle historier, og den har fl ere lag. Derfor fi kk den også mitt voksne leserhjerte til å svulme. Blant ordene og bildene skjuler det seg mange hemmeligheter og en spennende historie.»JOriD MaThiassen, BOK Og saMFUnn 

kInO-PrEMIErE

DeseMBer 2011

Page 154: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

154

no

veM

berU

ng

do

M

K I n o p r e M I e r e d e s e M b e r 2011

oPPFinnElSEn aV hUGo cabrEtbrIan selznIcKs MesterstYKKe blIr fIlM.

«Det er en slik stor fortelling som alle drømmer om å lese, og som man blir ytterligere begeistret av å oppdage at inneholder en sann historie. Anbefales for de aller fleste!»MOrTen haUgen, aDresseaVisen

«En stilig fortelling der forfatter og tegner Brian Selznick ubesværlig hopper fra ord til streker og tilbake igjen. Det er en oppfinnsom overskuddshistorie som fascinerer fra første ord til siste tegning. Oppfinnelsen av Hugo Cabret er en mursteinsroman for unge lesere. Forlaget antyder at den passer for 10–12-åringer, men det kan strekkes mange år oppover. Jeg innrømmer gladelig at jeg ble fanget etter ti minutter, og kostet gjennom de 500 sidene på rekordtid. Det er fordi Selznick rett og slett har en spennende beretning å by på, og han leverer den med stor framdrift og enorm fortellerglede.»TaralD aanO, sTaVanger aFTenBlaD 

Page 155: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

155

no

veM

beru

ng

do

m • bo

k o

g film

K I n o p r e M I e r e d e s e M b e r 2011

«Dei mjuke blyantteik ningane formidlar stemningane på ein var og presis måte, og særleg har dei heilt nære por tretta av figurane ein beinveges appell. Men fyrst og fremst er dette ei visuelt botnsolid bok med dra matisk driv.»KJersTi rOrgeMOen, Dag Og TiD

«Boken er både tykk og tung, men inneholder forbausende lett og spennende lesestoff. Til tider kan den faktisk være ganske nifs! En slik mysteriøs bok burde finnes i alle bokhyller.»MarTine sOlsTaD, FreDriKssTaD BlaD

«Here is a true masterpiece – an artful blending of narrative, illustration and cinematic technique, for a story as tantalizing as it is touching.»PUBlishers WeeKly

Page 156: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

156

no

veM

berth

rIll er

e og

spenn

Ing

t h r I l l e r e o g s p e n n I n g

CLive CussLer

JaktenOversetter: roar sørensen isBn: 978-82-02-36708-4 | Kr 139,-

april 1950: et rustent damplokomotiv heves fra en innsjø i Montana. inne i lokomotivet ligger levningene etter tre menn som døde for førtifire år siden.

1906: Dusinvis av banker i Vesten blir ranet av en mann som med kaldt blod myrder alle vitner, og så forsvinner sporløst. For å stoppe «Bankbøddelen»s plyndretokter, engasjerer de amerikanske myndighetene den beste etterforskeren de kan få tak i – en handlekraftig mann ved navn isaac Bell.

Bell tar opp jakten på den smarteste og farligste forbryterhjernen han noensinne er blitt stilt overfor. hovedvåpnene hans er vitenskap, intuisjon og logikk. Men bankraneren blir rasende og bestemmer seg for å snu spillet og ta opp jakten på Bell i stedet. isaac Bell må nå ta i bruk alle sine evner som etterforsker – ikke bare for å utføre oppdraget, men for å holde seg i live.

Verden elsker Clive Cussler.

Forfatteren er oversatt til 40 språk og

har solgt over 75 millioner eksemplarer.

les oM clIve cUsslers nYeste boK på norsK, soM KoMMer rett I storpocKet, på sIde 33.

Fo re l ø p i g o m s l a g

Page 157: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

157

no

veM

berba

cK

lIst

c l I v e cU s s l e r

CliVe CUssler Og Craig DirgO

GullbuddhaenOversetter: Carl-Bernhard Kjelstrup jr.isBn: 978-82-02-36300-0 | Kr 139,-

Under all rusten er Oregon et velutstyrt og høyteknologisk skip. Oppdraget er å fjerne de kinesiske styrkene fra Tibet og å få Dalai lama uskadd tilbake til hjemlandet. De må spille på parti med den russiske presidenten, og gUllBUDDhaen er viktig.

CliVe CUssler

den forsvunne byOversetter: Carl-Bernhard Kjelstrup jr.isBn: 978-82-02-36301-7 | Kr 139,-

et enzym som kan forlenge livet er funnet nord i atlanterhavet. De som forsøker å komme til bunns i hemmeligheten dør, og forskere forsvinner fra et laboratorium i hellas. har dette noe å gjøre med funnet av et nedfrosset lik i isen høyt oppe i alpene?

CliVe CUssler

Jakten på polarkodenOversetter: roar sørensenisBn: 978-82-02-36302-4 | Kr 139,-

Polvandring ødelegger elektrisk utstyr, fugler og dyr blir desorienterte. Jordskjelv, klimaforandringer og vulkanutbrudd kan forekomme, og alt liv på jorden kan utslettes. nå vil en anti-globaliseringsgruppe bruke kunnskapene til å gi verden en støkk.

Page 158: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

158

no

veM

berba

cK

lIst

c l I v e cU s s l e r

CLive CussLer Skjebnetraktaten Oversetter: sven lange isBn: 978-82-02-30094-4 | Kr 139,-

CLive CussLer dødsbølgen Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-33295-2 | Kr 139,-

CLive CussLer atlantis funnet Oversetter: Frank lie isBn: 978-82-02-34637-9 | Kr 139,-

CLive CussLer Farlig dyp Oversetter: Torfinn haukås isBn: 978-82-02-31468-2 | Kr 139,-

CLive CussLer dødelig vind Oversetter: Carl Bernhard Kjelstrup isBn: 978-82-02-29860-9 | Kr 139,-

CLive CussLer Gjenferd fra Valhall Oversetter: roar sørensen isBn: 978-82-02-34639-3 | Kr 139,-

s I t r e n d e s p e n n I n g t I l a l l e ac t I o n g l a d e

Page 159: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

159

no

veM

berba

cK

lIst

c l I v e cU s s l e r

CLive CussLer hev titanic! Oversetter: Berit Marianne gabrielsen isBn: 978-82-02-30092-0 | Kr 139,-

CLive CussLer odyssevs' tapte fl åte Oversetter: Frank lie isBn: 978-82-02-34640-9 | Kr 139,-

CLive CussLer Sahara Oversetter: Kai holtan isBn: 978-82-02-32581-7 | Kr 139,-

CLive CussLer inkaenes gull Oversetter: ragnar aschim isBn: 978-82-02-33296-9 | Kr 139,-

CLive CussLer operasjon Villrose Oversetter: axel s. seeberg isBn: 978-82-02-30093-7 | Kr 139,-

CLive CussLer Skatten Oversetter: Jan nergaard isBn: 978-82-02-31470-5 | Kr 139,-

CLive CussLer nemesis Oversetter: Jan nergaard isBn: 978-82-02-32485-8 | Kr 139,-

CLive CussLer På dypt vann Oversetter: Torstein Velsand isBn: 978-82-02-33334-8 | Kr 139,-

CLive CussLer operasjon fortid Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-31469-9 | Kr 139,-

Page 160: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

160

no

veM

ber

I n t e r n a s j o n a l e b e s ts e lg e r e – r e t t I po c K e t

stor

poc

Ket

Lee ChiLd

reachers hevn Oversetter: Kurt hanssen isBn: 978-82-02-36599-8 | Kr 199,-

innestående beløp: 1030 dollar. en feil i minibanken? Det ville kanskje mange tro, men ikke Jack reacher. 1030 er en militær kode for «trenger øyeblikkelig hjelp». et av medlemmene i Jacks gamle team er blitt drept. Jack samler den gamle gjengen, men finner bare en håndfull. De andre er også drept. Tid for hevn.

en av verdens mestselgende forfattere. spennings-romanene om Jack reacher utgis i 40 land, og alle har spillefilm-opsjon. Prisbelønt. Child har ligget som nr. 1 på bestselgerlistene til new york Times, Wall street Journal, Publishers Weekly, Washington Post, los angeles Times og sunday Times (london). les også: ingenting å tape, fienden, Hardt mot hardt, ett skudd, Livvakten, Haikeren, Gjesten, Slakteren og Syndebukk.

david baLdaCCi

Guddommelig rettferdighet Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-02-32217-5 | Kr 199,-

Oliver stone er Usas mest ettersøkte mann. De to mennene som hadde ødelagt hans liv, var bragt til taushet.

Frihetens pris er høy, amerikanske myndigheter setter i gang en storstilt menneskejakt.

i bakgrunnen spiller mesterspionen Macklin hayes et personlig spill. stones venner vil risikere alt for ham.

Baldacci er oversatt til 40 språk, utgitt i over 80 land og har solgt 70 millioner eksemplarer. han har skrevet 15 new york Times-bestselgere.

«JEG ELSkEr

JACk rEACHEr»

B ILL CL INTON

Page 161: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

161

no

veM

berba

cK

lIst

I n t e r n a s j o n a l e b e s ts e lg e r e - r e t t I po c K e t

CLive CussLer hellig stein Oversetter: Kåre snekvik isBn: 978-82-04-11147-0 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

CLive CussLer og PauL KeMPreCos navigatøren Oversetter: roar sørensen isBn: 978-82-04-15358-6 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

CLive CussLer khans skatt Oversetter: Thor Dag halvorsen isBn: 978-82-04-13656-5 | Kr 199,-sTOrPOCKeT

CLive CussLer Jakten Oversetter: roar sørensen isBn: 978-82-04-15359-3 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

CLive CussLer og JaCK du bruL Vakt i mørket Oversetter: Frank lie isBn: 978-82-04-12519-4 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

CLive CussLer Skjelettkysten Oversetter: roar sørensen isBn: 978-82-04-13437-0 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

n Y h e t e r – r e t t I p o c K e t - K U n 199,-

Page 162: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

162

no

veM

berba

cK

lIst

I n t e r n a s j o n a l e b e s ts e lg e r e

eriC van Lustbader bourne-sanksjonen Oversetter: roar sørensen isBn: 978-82-02-30174-3 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

david baLdaCCi hevnerne Oversetter: Thor Dag halvorsen isBn: 978-82-04-15357-9 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

eriC van Lustbader Jason bourne forrådt Oversetter: roar sørensen isBn: 978-82-04-14246-7 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

david baLdaCCi Et enkelt geni Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-04-13870-5 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

david baLdaCCi hele sannheten Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-02-31577-1 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

david baLdaCCi Samlerne Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-04-15356-2 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

n Y h e t e r – r e t t I p o c K e t - K U n 199,-

Page 163: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

163

no

veM

berba

cK

lIst

I n t e r n a s j o n a l e b e s ts e lg e r e

dean KoontZ Årets mørkeste natt Oversetter: Frank lie isBn: 978-82-04-15323-4 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

Lee ChiLd ingenting å tape Oversetter: Kurt hanssen isBn: 978-82-02-33726-1 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

dean KoontZ odds forunderlige timer Oversetter: Frank lie isBn: 978-82-02-28901-0 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

JaMes roLLins Judasarven Oversetter: Tore aurstad isBn: 978-82-04-11788-5 | Kr 199,- sTOrPOCKeT

dean KoontZ ditt hjerte er mitt Oversetter: Frank lie isBn: 978-82-02-31216-9 | Kr 199,-sTOrPOCKeT

t h r I l l e r e s o M få r o p p p U l s e n

Page 164: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

164

no

veM

berth

riller

e • spenn

ing

t h r i l l e r e • s p e n n i n g

JOhn grishaM

broderskapet Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-36296-6 | Kr 149,-

Trumble er et statlig fengsel. her sitter tre tidligere dommere som kaller seg Broderskapet. De gir juridiske råd til de andre innsatte, og driver en omfattende utpressingsplan.

en dag svarer de på en annonse fra en mektig mann med farlige venner.

JOhn grishaM

Stevningen Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-36297-3 | Kr 149,-

Dommer atlee vet han skal dø, og ber begge sønnene om å komme hjem.

ray drar motstrebende sørover til hjembyen. Men dommeren dør for tidlig, og etterlater seg en sjokkerende hemmelighet som bare ray vet om. Og muligens en annen ...

JOhn grishaM

kongen av tort og svie Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-36299-7 | Kr 149,-

Juristen Clay Carter tar motvillig saken til en ung mann som er siktet for et gatedrap. han graver i klientens bakgrunn, og snubler over en sammensvergelse som er for grusom til å kunne være sann.

Plutselig har han en mektig motstander.

«stormesteren i amerikansk krim.»aFTenPOsTen

Foreløpig omsla g

Fore løpig omsla g

Fore løpig omsla g

Page 165: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

165

no

veM

berba

cK

lIst

j o h n g r I s h a M

John grishaM Firmaets mann Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-32435-3 | Kr 149,-

John grishaM Partneren Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-34606-5 | Kr 149,-

John grishaM dødskammeret Oversetter: stig aspaas isBn: 978-82-02-33297-6 | Kr 149,-

John grishaM regnmakeren Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-33298-3 | Kr 149,-

John grishaM tid for hevn Oversetter: Kjell Dragnes isBn: 978-82-02-34605-8 | Kr 149,-

John grishaM anken Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-02-31276-3 | Kr 149,-

John grishaM Pelikanrapporten Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-32436-0 | Kr 149,-

John grishaM Juryen Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-33299-0 | Kr 149,-

John grishaM klienten Oversetter: stig aspaas isBn: 978-82-02-32437-7 | Kr 149,-

Page 166: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

166

no

veM

ber

j o h n g r I s h a M

bac

KlIst

John grishaM En uskyldig mann Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-04-15490-3 | Kr 149,-

John grishaM Sannhetens pris Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-02-32751-4 | Kr 149,-

John grishaM En amerikaner i italia Oversetter: Truls Kopperud isBn: 978-82-02-32434-6 | Kr 149,-

John grishaM Gatens advokat Oversetter: Peter lorentzen isBn: 978-82-02-34626-3 | Kr 149,-

John grishaM testamentet Oversetter: Peter a. lorentzen isBn: 978-82-02-34627-0 | Kr 149,-

thrIllere I førstedIvIson

Page 167: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

167

no

veM

berth

rillere • spenn

ing

t h r i l l e r e • s p e n n i n g

alisTair MaClean

På vei mot dødenisBn: 978-82-02-36307-9 | Kr 129,-

en serie uforklarlige ulykker har rammet utøverne i et racerbilmiljø. Mistanken går i en bestemt retning, og den mistenkte må ta kampen opp for å renvaske seg. Johnny harlows lynraske reaksjonsevne kommer ham til nytte i kappløpet med motstanderne.

«han er en virtuos.»niels Chr. Brøgger, naTiOnen

alisTair MaClean

dødsmikrobenisBn: 978-82-02-36309-3 | Kr 129,-

et laboratorium fremstiller drepende virus til krigsbruk. Det ligger langt ute på landsbygda bak piggtråd og strømførende gjerder. To menn ligger døde, og hele beholdningen av instituttets nyeste og mest dødbringende virus er forsvunnet.

alisTair MaClean

PerleportenisBn: 978-82-02-36311-6 | Kr 129,-

Vi befinner oss på Bjørnøya, der tonnevis av gullbarrer har ligget «nedsaltet» i en grotte siden krigens dager – da de ble stjålet fra norges Bank. skurken er tredobbelt-agent med bakgrunn fra KgB og mer lugubre deler av britisk filmindustri.

O m s l a g s s k i s s e

O m s l a g s s k i s s e

O m s l a g s s k i s s e

Page 168: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

168

no

veM

berba

cK

lIst

a l I s ta I r M ac l e a n

aListair MaCLean raketten Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-34772-7 | Kr 129,-

aListair MaCLean SoS nordpolen Oversetter: einar schøning isBn: 978-82-02-32413-1 | Kr 129,-

aListair MaCLean Ulysses Oversetter: Trond Petter stamsø Munch isBn: 978-82-02-32340-0 | Kr 129,-

aListair MaCLean Siste båt fra Singapore Oversetter: einar schøning isBn: 978-82-02-32583-1 | Kr 129,-

aListair MaCLean Ørneredet Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-28203-5 | Kr 129,-

aListair MaCLean Åtte glass Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-32584-8 | Kr 129,-

aListair MaCLean Møte i rom sjø Oversetter: einar schøning isBn: 978-82-02-30088-3 | Kr 129,-

aListair MaCLean Styrke 10 fra navarone Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-32582-4 | Kr 129,-

aListair MaCLean den usynlige fi ende Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-34773-4 | Kr 129,-

Page 169: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

169

no

veM

berba

cK

lIst

a l I s ta I r M ac l e a n

aListair MaCLean Frykten er mitt våpen Oversetter: einar schøning isBn: 978-82-02-32412-4 | Kr 129,-

aListair MaCLean karneval i Vaccarès Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-34771-0 | Kr 129,-

aListair MaCLean inferno i hvitt Oversetter: einar schøning isBn: 978-82-02-30089-0 | Kr 129,-

aListair MaCLean oljesabotørene Oversetter: Per a. hartun isBn: 978-82-02-28243-1 | Kr 129,-

aListair MaCLean kanonene på navarone Oversetter: Colbjørn helander isBn: 978-82-02-28227-1 | Kr 129,-

aListair MaCLean operasjon jernteppe Oversetter: georg Wankel isBn: 978-82-02-29780-0 | Kr 129,-

alIstaIr Maclean:• Skotsk forfatter• Kjent for sin gode og troverdige skrivestil og eventyrlige action• Kanonene på Navarone og Ørneredet er begge blitt suksessfulle filmer• Hans egen erfaring som 18-årig torpedoskytter i Den Kongelig marine og opplevelser i de arktiske konvoiene har gitt ham verdifullt materiale til bøkene

e n av v e r d e n s s to r e t h r I l l e r f o r fat t e r e

Page 170: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011
Page 171: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

«bøker er den beste gave.»

dese M be r

årets fineste julegave er juleor atoriet i vakker innbinding og til den krigsinteresserte gir du en av oss. da skulle julen være reddet.

Page 172: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

172

ned

ens bestselg

erd

eseMber

göran Tunström var født i sunne i Värmland i 1937 og døde i stockholm 2000. han skrev dikt, dramatiske arbeider, noveller, essays og romaner. så å si alle hans skjønnlitterære verker et utgitt på norsk. han mottok flere priser, blant dem nordisk råds pris i 1984 og august-prisen i 1998. hans største romansuksess, Juleoratoriet, ble filmatisert i 1996. Tunström oversettes til stadig flere språk og er anerkjent som en av nordens største forfattere i sin generasjon. Tunström har selv sagt om Juleoratoriet at hele romanen utspiller seg idet taktstokken heves.

Mer enn en generasjonskrønike, er Juleoratoriet et av de sjeldne verkene som omfatter hele det menneskelige dramaet, i all sin rørende, komiske, erotiske og surreelle prakt. Denne romanen, av en av skandinavias mest anerkjente forfattere, har en fenomenal bredde og innsikt.

GÖran tUnStrÖM

Foto

: ULL

a M

on

tan

«En vidunderlig roman, spekket av levende og overraskende opptrinn … Som Bachs store, musikalske verk er Tunströms oratorium en storslått feiring av det som varer.»WashingTOn TiMes

«Med en stil som forener det poetiske, romantiske, fantastiske og realistiske, fyller Tunström sine karakterer med lyriske, individuelle stemmer, i et polyfont verk som har en gripende intensitet ved seg.»PUBlishers WeeKly

Page 173: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

s tj e r n e – ca p p e l e n da M M s b e s ts e lg e r ro M a n e r

173

ned

ens bestselg

erd

eseMber

GÖran tUnStrÖM

gÖran tunstrÖM

Juleoratoriet Oversetter: Per Qvale isBn: 978-82-02-36304-8 | KUn Kr 149,- MyKBinD MeD KlaFFer

Familien nordensson mister sitt lyspunkt, en elsket hustru og en strålende mor, solveig.

solveig nordensson hadde en visjon om å oppføre Bachs Juleoriatoriet i kirken i den lille byen sunne. Det skulle gå tre generasjoner før drømmen ble virkelighet.

Og det skjer akkurat på dagen da det lokale koret står klar til å fremføre Juleoriatoriet etter ti års forberedelser. aron, ektemannen, søker tilflukt i tausheten. sønnen sidner leter etter kjærlighet og samhold etter morens død, og må reise til den andre siden av jorden for å finne det. Først sønnesønnen Victor blir i stand til å realisere sin bestemors visjon om å oppføre det monumentale verket i den lille småbykirken.

«nydelig håndverk.»liBrary JOUrnal

I å r b l I r d e t I K K e j U l U t e n JULEORIATORIET

realisere sin bestemors visjon om å oppføre det VINNER AV

nOrDISkråDS

LITTErATur-PrIS

Kommer med nytt omslag

Page 174: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

174

deseM

ber

Handlingen starter på 30-tallet og følger tre

generasjoner fram til i dag. Filmen handler om

kjærlighet, glede og lidenskap, men også om

sorg og smerte. Den forteller om samhold mellom

generasjoner og at vi hele tiden påvirkes av

samfunnet og menneskene rundt oss.

Personenes savn og lengsler får universell karakter,

drømmer og virkelighet fl yter over i hverandre.

Og bak det hele toner Bachs musikk.

ned

ens bestselg

er

s tj e r n e – ca p p e l e n da M M s b e s ts e lg e r ro M a n e r

Personenes savn og lengsler får universell karakter,

drømmer og virkelighet fl yter over i hverandre.

sorg og smerte. Den forteller om samhold mellom

generasjoner og at vi hele tiden påvirkes av

samfunnet og menneskene rundt oss.

Personenes savn og lengsler får universell karakter,

drømmer og virkelighet fl yter over i hverandre.

Og bak det hele toner Bachs musikk.

drømmer og virkelighet fl yter over i hverandre.

Og bak det hele toner Bachs musikk.

drømmer og virkelighet fl yter over i hverandre. drømmer og virkelighet fl yter over i hverandre.

Personenes savn og lengsler får universell karakter,

drømmer og virkelighet fl yter over i hverandre. drømmer og virkelighet fl yter over i hverandre.

sorg og smerte. Den forteller om samhold mellom

generasjoner og at vi hele tiden påvirkes av

samfunnet og menneskene rundt oss.

Personenes savn og lengsler får universell karakter,

drømmer og virkelighet fl yter over i hverandre.

sorg og smerte. Den forteller om samhold mellom

Personenes savn og lengsler får universell karakter,

drømmer og virkelighet fl yter over i hverandre.

s tj e r n e – ca p p e l e n da M M s b e s ts e lg e r ro M a n e rs tj e r n e – ca p p e l e n da M M s b e s ts e lg e r ro M a n e rs tj e r n e – ca p p e l e n da M M s b e s ts e lg e r ro M a n e r

Page 175: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

175

deseM

ber

«… skinner, lever og berører … en fi lm å trykke til sitt hjerte»sVensKa DagBlaDeT

«Gripende hyllest til kjærligheten»gÖTeBOrgs TiDningen

Peter haber

lena endre

Page 176: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

deseM

ber

176

ned

ens d

oK

UM

enta

r

Vegard sæther (født 1967) er historiker og forfatter. har tidligere utgitt i grenseland, og skriver for tiden en doktorgradsavhandling om norske frontkjempere. han arbeider som lektor.

VEGard SæthEr

«oversiktlig og velskrevet»iVO De FigUeireDO, aFTenPOsTen

å r e t s j U l e gav e t I l d e n K r I g s I n t e r e s s e r t e

16 ½ år gammel meldte Trygve seg som

frivillig til regiment nordland i divisjon

Wiking. Mens divisjonen ble gjort krigsklar

i militærleiren heuberg, ble han overført til

artilleriregiment 5. Der tjenestegjorde han i

sin første periode som frivillig i Waffen-ss.

nystumoen i østerdalen. i mellomkrigstiden ble denne gården, som så mange andre, gjeldstynget av blant annet skyhøye renter. ns’ rentepolitikk var blant årsakene til at gårdens odelsgutt, Johan Peter Balstad, gikk inn for partiets politikk.

«Sæthers bok er grundig og godt dokumentert ... Det er viktig lesning»

Jens VeTlanD, FæDrelanDsVennen

Page 177: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

deseM

ber

177

M å n e d e n s d o KU M e n ta r

ned

ens d

oK

UM

enta

r

vegard sæther

En av oss – norske frontkjempere i krig og fred isBn: 978-82-02-36761-9 | KUn Kr 139,- KOMMer På lager 20. OKTOBer

Boka følger et utvalg frontkjempere gjennom oppvekst, krigsopplevelser, rettsoppgjør og etterkrigstid. Basert på omfattende kilder tegner sæther et nyansert bilde av livet deres i norge og ved østfronten. Kameratskap var en viktig drivkraft i alle fasene.

Kom

mer

med

nyt

t om

slag

Teltbahn. Trygve til venstre sammen med de tyske kameratene. hver soldat hadde ansvaret for hver sin trekant av teltet (Telt-bahn). Denne delen var en del av soldatens standardutrustning, og øvelse i å knappe sammen telt hørte med til den militære eksersis i beredskapsstillingen.

nedskutt sovjetisk fly. i den innledende fasen av operasjon Bar-barossa gjorde det tyske flyvåpenet, luftwaffe, kort prosess med det sovjetiske flyvåpenet. Dette hadde imidlertid liten betydning på lang sikt. Til tross for at tyskerne utvidet flyproduksjonen utover krigen, var den tyske økonomien for liten til å stå imot det som ble mobilisert og produsert av krigsmateriell i sovjetunio-nen, storbritannia og Usa.

«Vegard Sæther treffer en innertier med sin tittel En av oss og ved allerede i forordet å trekke sterke sammenlikninger med forholdene i dag. [...] det kastes lys over noe som vi ikke vil vite noe om og at det trekkes sterke paralleller inn i vår egen tid. Derfor: Les den!»KJell MOe, KUlTUrsPeileT

Page 178: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

178

deseM

berfa

vo

rItt

I n n bU n d n e gav e bø K e r

erLend Loe naiv.Super isBn: 978-82-02-33225-9 | Kr 199,-

gert nygÅrdshaug Prost Gotvins geometri isBn: 978-82-02-28939-3 | Kr 199,-

BJØRG VIK Elsi lund-trilogien isBn: 978-82-02-31184-1 | Kr 199,-

roy JaCobsen Seierherrene isBn: 978-82-02-30141-5 | Kr 199,-

INGVAR AMBJØRNSEN dronningen sover isBn: 978-82-02-31183-4 | Kr 199,-

eriK Fosnes hansen beretninger om beskyttelse 1 isBn: 978-82-02-29775-6 | Kr 199,-

flotte InnbUndne jUlegaver tIl KUn I99,-

Page 179: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

179

deseM

berfav

orItt

I n n b U n d n e gav e b ø K e r

Karin FossuM Elskede Poona isBn: 978-82-02-30142-2 | Kr 199,-

vigdis hJorth om bare isBn: 978-82-02-31182-7 | Kr 199,-

Lars saabye Christensen amatøren isBn: 978-82-02-30143-9 | Kr 199,-

JETTE A. KAARSBØL den lukkede bok Oversetter: erik Johs. Krogstad isBn: 978-82-02-33139-9 | Kr 199,-

torgriM eggen trynefaktoren isBn: 978-82-02-31187-2 | Kr 199,-

Ken FoLLett Sverdet og korset STORMENES TID 1 Oversetter: Dag heyerdahl larsen isBn: 978-82-02-29763-3 | Kr 199,-

Ken FoLLett katedralen sTOrMenes TiD 2 Oversetter: Dag heyerdahl larsen isBn: 978-82-02-29767-1 | Kr 199,-

Page 180: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

«skaff ditt hus en boksamling, og du skaffer din kropp en sjel.»

laTinsK OrDsPråK

Page 181: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

bestse lge reuTGITT VårEn 2011

Page 182: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

182

bestselger

eU

tgItt v

år

en 2

01

1

b e s ts e lg e r e U tg I t t vå r e n 2011

På DE nESTE SIDEnE

FInnEr Du CAPPELEn

DAMMS 15 MEST SOLGTE POCkET-BøkEr

(førsTe halvår 2011.)

Page 183: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

183

bestselger

eU

tgItt vå

ren 2

01

1

b e s ts e lg e r e U tg I t t vå r e n 2011

JOnaThan FranZen

Frihet Oversetter: Monica Carlsen isBn: 978-82-02-34793-2 | Kr 149,-

«frIheT er åreTs rOMaN, OG århUNDreTs.»

gUarDian

«et mesterverk»ane FarseThås, Dagens næringsliV

«romanen seirer»hans h. sKei, aFTenPOsTen

lars saaBye ChrisTensen

bernhard hvals forsnakkelser isBn: 978-82-02-34721-5 | Kr 159,-

«en intens, original og drivende roman om et dramatisk liv» sVein JOhs OTTesen, aFTenPOsTen

«Uten overdrivelse kan man si at hver side av denne romanen er en språklig nytelse»TUriD larsen, DagsaVisen

«fornøyelig og fascinerende.» FæDrelanDsVennen

Marian Keyes

En stjerne i natten Oversetter: linda Marie Vikaune isBn: 978-82-02-34726-0 | Kr 149,-

«I en klasse for seg» Daily eXPress

DrONNINGeN av feelGOOD

– over 23 millioner solgte eks verden over!samtlige bøker Marian Keyes har skrevet, har blitt bestselgere.

PÅ BOKLISTA

PÅ BOKLISTA

PÅ BOKLISTA

På DE nESTE SIDEnE

FInnEr Du CAPPELEn

DAMMS 15 MEST SOLGTE POCkET-BøkEr

TOTALOPPLAG:

58 000EKSEMPLARER

sinDre hOVDenaKK, Vg

«en fest å lese!» leiF eKle, nrK P2

Page 184: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

184

bestselger

eU

tgItt v

år

en 2

01

1

b e s ts e lg e r e U tg I t t vå r e n 2011

JeTTe a. KaarsBøl

din nestes hus Oversetter: Trude Marstein isBn: 978-82-02-34576-1 | Kr 149,-

«fester nakketak på leseren.» TerJe sTeMlanD, aFTenPOsTen

«forfatteren bergtar leseren med sitt fortellertalent.»Jens VeTlanD, FæDrelanDsVennen

KnUT nærUM

Ø isBn: 978-82-02-34843-4 | Kr 139,-

Per ranDers haUKaas, Ba

«… fornøyelig og morsom lesning […] Nærum er en smart mann og en dyktig håndverker.»sigMUnD Jensen, sTaVanger aFTenBlaD

«Nærum i full blomst. han sparker, slår og stikker i nær sagt alle retninger. Men han gjør det med stil og eleganse.»Per iVar henriKsBø, gUDBranDsDølen Dagningen

BelinDa sTarling

bokbindersken Oversetter: Benedicta Windt-Val isBn: 978-82-02-34629-4 | Kr 139,-

«Belinda starlings første, og siste, roman er en vinner! hun har skapt en vittig og sympatisk heltinne full av vår tids pågangsmot som bare forsterker hennes naturlige sjarm.» OBserVer

«GlITreNDe OM vICTOrIaTIDeN [...] storartet leseopplevelse»TerJe sTeMlanD, aFTenPOsTen

PÅ BOKLISTA

Page 185: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

185

bestselger

eU

tgItt vå

ren 2

01

1

b e s ts e lg e r e U tg I t t vå r e n 2011

KaThryn sTOCKeTT

barnepiken Oversetter: Monica Carlsen isBn: 978-82-02-33290-7 | Kr 149,-

«får deg til å le og gråte samtidig.» MariUs arOnsen, BOKKlUBBen

«Interessant og medrivende» hans h. sKei, aFTenPOsTen

«full av varme og historisk sus» PUBlishers WeeKly

lars KePler

hypnotisøren Oversetter: henning J. gundersen isBn: 978-82-02-34194-7 | Kr 149,-

«... både original og svært godt fortalt.»ingriD BreKKe, aFTenPOsTen

«skal du lese bare ei bok i år, må du vurdere å la det bli Hypnotisøren.» sTina håKensBaKKen rOlanD, OPPlanD arBeiDerBlaD

Chris TVeDT

dødens sirkel isBn: 978-82-02-34618-8 | Kr 149,-

rIvertonprIsen 2010

«spennende og godt skrevet.» KUrT hansen, DagBlaDeT

«en skikkelig højdare.» lars helge nilsen, Bergens TiDenDe

60 000I POCKET

TOTALT93 000

PÅ BOKLISTA

PÅ BOKLISTA

PÅ BOKLISTA

Page 186: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

186

oK

tober

ned

ens bestselg

er

o K to b e r

arnalDUr inÐriDasOn

irrganger Oversetter: silje Beite løken isBn: 978-82-02-33235-8 | Kr 149,-

«solid krimhåndverk»ann KrisTin øDegårD, Ba

«helstøpt krimfortelling» sinDre hOVDenaKK, Vg

hans OlaV lahlUM

Menneskefl uene isBn: 978-82-02-34619-5 | Kr 149,-

OPPlanD arBeiDerBlaD

ingVar aMBJørnsen, Vg

FæDrelanDsVennen

«Menneskefluene beriker dagens norske krim.» TerJe sTeMlanD, aFTenPOsTen

VigDis hJOrTh

Snakk til meg isBn: 978-82-02-34791-8 | Kr 149,-

Mari nyMOen nilsen, Vg

«en sjeldent god fortelling»TOM egil hVerVen, KlasseKaMPen

PÅ BOKLISTA

PÅ BOKLISTA

Page 187: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

187

bestselger

eU

tgItt vå

ren 2

01

1

b e s ts e lg e r e U tg I t t vå r e n 2011

eliZaBeTh gilBerT

Evig din Oversetter: gry Wastvedt isBn: 978-82-02-34725-3 | Kr 139,-

«Må leses av enhver moderne kvinne som overveier en tur opp kirkegulvet.»Marie Claire

«Jeg slukte boken rått og leste store deler langt inn i natten. hver gang jeg la den fra meg for et øyeblikk, snappet min mor og min søster den til seg.»sUnDay TiMes

aleXanDer MCCall sMiTh

Miraklet på Speedy Motors Oversetter: Toril hanssen isBn: 978-82-02-34632-4 | Kr 139,-

«vi er millioner av fans som gleder oss til neste bok og til å følge Mma ramotswe, som er ’traditionally built’, det vil si meget omfangsrik. Og gjennom den vellykkede Tv-serien har nye entusiaster fått øynene opp for noe av den mest underholdende litteratur som er skrevet i de senere år.» Jan Magne lUnD, VårT lanD

VigDis hJOrTh

Jørgen + anne er sant isBn: 978-82-02-34315-6 | Kr 99,- FilMPOCKeT

noen blir aldri så forelsket mer i hele livet som de var da de var ti år. Da anne lunde gikk i fjerde, var hun så forelsket i Jørgen ruge at hun nesten ødela gjerdet i Banditthagen og sov bak en stein hele natten da de ikke skulle være kjærester mer.

vIGDIs hJOrThs sUKsessBOKKINOfIlMeN – sNarT På DvD!

KrITIKerPrIseN fOr BesTe BarNe- OG UNGDOMsBOK PÅ BOKLISTA

Page 188: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

«et menneske lever bare ett liv på denne jorden. Gjennom bøkene

kan det leve mange.»iVan TUrgenJeV

Page 189: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

HØSTENS NYE ROMANER – hUsK bacKlIst I pocKet!

boKhøst

k arin fossum, jens lapidus, nicole kr auss, vigdis hjorth, gert nygårdshaug, hans olav lahlum, chris tvedt, torkil

damhaug, roy jacobsen, erlend loe, wilbur smith, k ari hotak ainen, stig sæterbakken og roddy doyle

er alle aktuelle med nye romaner i høst. husk forfatternes backlist i pocketutgaver.

Page 190: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

190

boK

stens n

Ye ro

Ma

ner

boK

st

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

aKTUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: JEG K AN SE I MØRKET

karin FoSSUM karin FoSSUM karin

Foto

: FRE

DRi

K aR

FF

Page 191: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

191

boK

st

– h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Karin FossuM Evas øye isBn: 978-82-02-32423-0 | Kr 149,-

Karin FossuM djevelen holder lyset isBn: 978-82-02-32426-1 | Kr 149,-

Karin FossuM drapet på harriet krohn isBn: 978-82-02-32489-6 | Kr 149,-

Karin FossuM Se deg ikke tilbake isBn: 978-82-02-32424-7 | Kr 149,-

Karin FossuM Elskede Poona isBn: 978-82-02-32427-8 | Kr 149,-

Karin FossuM den som elsker noe annet isBn: 978-82-02-32490-2 | Kr 149,-

Karin FossuM den som frykter ulven isBn: 978-82-02-32425-4 | Kr 149,-

Karin FossuM Svarte sekunder isBn: 978-82-02-32488-9 | Kr 149,-

Karin FossuM den onde viljen isBn: 978-82-02-32491-9 | Kr 149,-

kA

rin fo

ssum

• bAC

klist

Page 192: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

192

kA

rin

fossu

m • bA

Ck

listbo

Kh

øst

Karin FossuM Varsleren isBn: 978-82-02-33271-6 | Kr 149,-

Karin FossuM brudd isBn: 978-82-02-27639-3 | Kr 149,-

Karin FossuM natt til fjerde november isBn: 978-82-02-23514-7 | Kr 149,-

Karin FossuM de gales hus isBn: 978-82-02-28730-6 | Kr 149,-

Karin FossuM Jonas Eckel isBn: 978-82-02-23182-8 | Kr 149,-

karin Fossums ti bøker om konrad Seier er utgitt i 30 land. Forfatteren har mottatt blant annet rivertonprisen, Glassnøkkelen, Bokhandlerprisen, Brageprisen, Svenska Deckarakademins pris for beste oversatte kriminalroman og The Los Angeles Book Award.

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Page 193: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

boK

stens n

Ye ro

Ma

ner

193

boK

st

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e rh U s K bac K l I s t I po c K e t !

Foto

: JØRG

En Rin

GStRan

D

JEnS laPidUS JEnS laPidUS JEnS

aKTUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: LIVET DELUXE

Page 194: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

194

Jens LaPidus cash & aldri fucke opp Oversetter: inge Ulrik gundersen

isBn: 978-82-02-36620-9 | Kr 149,- 2 BøKer i 1

Jens LaPidus aldri fucke opp Oversetter: inge Ulrik gundersen isBn: 978-82-02-32422-3 | Kr 139,-

Jens LaPidus caSh Oversetter: inge Ulrik gundersen isBn: 978-82-02-29840-1 | Kr 139,-

nYHET2 i 1

Jens lA

pidu

s • bAC

klist

«Jens Lapidus skriver med et svært direkte språk, og det virker som han har veldig god oversikt over Stockholms kriminelle miljøer og sjargong. Boka gjør sterkt inntrykk, ikke bare fordi den er spennende, men mest fordi den er troverdig.» KUrT hanssen, DagBlaDeT

svensK thrIllersUKsess

• Cash: Braksuksess. Solgt til over 30 land• Filmatiseringen av Cash: Den mest sette kinofi lmen i Sverige i 2010• Aldri fucke opp: kinoporemiere 2012• Begge fi lmene er også solgt som «remakes» i Hollywood• Høstens nye roman Livet deluxe: over 100 000 solgte den første uken i Sverige!

cash & aldri fucke opp Jens LaPidus

aldri fucke opp

Mer POCKeT fOr

PeNGeNe

boK

st

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Page 195: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

boK

stens n

Ye ro

Ma

ner

195

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e r– h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Foto

: JoYC

E RaViD

nicolE kraUSS nicolE kraUSS nicolE

aKTUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: DET STORE HUSET

boK

st

Page 196: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

196

niC

ole k

rA

uss • bA

Ck

list

«Vakkert om tap og sorg og litteratur blant eksil-jøder i new york.»Inger bentzrud, dagbladet

niCoLe Krauss

kjærlighetens historie Oversetter: aase gjerdrum isBn: 978-82-02-36529-5 | inTrOPris KUn Kr 149,- MODerne KlassiKer

i en nedslitt leilighet i new york prøver leo gursky å overleve litt til. hver kveld banker han på radiatoren for at naboen over skal høre at han fortsatt lever. For seksti år siden bodde han hjemme i Polen, der han forelsket seg og skrev en bok. Kjæresten mistet han da hun flyktet til amerika rett før krigen. Boka ble også borte. Men uten at han selv er klar over det, har den overlevd: Den har krysset hav, blitt overlevert mellom generasjoner, og forandret liv.

Personene i Kjærlighetens historie sysler med gåter som på bemerkelsesverdig vis er forbundet med hverandre. nicole Krauss har fått strålende kritikk for sin medrivende roman om mennesker som har blitt avkuttet fra sin fortid, og som på hver sin pussige, rørende måte forsøker å få livet til å henge sammen.

n Y h e t !

U tg I t t I 15 l a n d

liker du s ir i h u s t vedt, v i l du e l s ke n icole K rau s s . les mer på s ide 115.

boK

st

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Page 197: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

197

boK

stens n

Ye ro

Ma

ner

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e rh U s K bac K l I s t I po c K e t !

Foto

: FREDRiK aRFF

ViGdiS hJorth ViGdiS hJorth ViGdiS

aKTUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: 30 DAGER I SANDEFJORD

boK

st

Page 198: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

198

Vig

dis h

Jorth

• bAC

klist

vigdis hJorth Snakk til meg isBn: 978-82-02-34791-8 | Kr 149,-

vigdis hJorth Fransk åpning isBn: 978-82-02-30970-1 | Kr 149,-

vigdis hJorth om bare isBn: 978-82-02-30966-4 | Kr 149,-

vigdis hJorth takk, ganske bra isBn: 978-82-02-30968-8 | Kr 149,-

vigdis hJorth hjulskift isBn: 978-82-02-30959-6 | Kr 149,-

vigdis hJorth tredje person entall isBn: 978-82-02-29844-9 | Kr 149,-

vigdis hJorth drama med hilde isBn: 978-82-02-30974-9 | Kr 149,-

vigdis hJorth hva er det med mor ? isBn: 978-82-02-30967-1 | Kr 149,-

vigdis hJorth Med hånden på hjertet isBn: 978-82-02-30973-2 | Kr 149,-

boK

st

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Page 199: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

199

Vig

dis h

Jorth

• bAC

klist

vigdis hJorth Fordeler og ulemper ved å være til isBn: 978-82-02-28240-0 | Kr 149,-

vigdis hJorth 17.15 til tønsberg isBn: 978-82-02-23532-1 | Kr 149,-

vigdis hJorth død sheriff isBn: 978-82-02-15921-4 | Kr 149,-

vigdis hJorth Jørgen + anne er sant isBn: 978-82-02-34315-6 | Kr 99,- FilMPOCKeT

vigdis hJorth hysj isBn: 978-82-02-16728-8 | Kr 149,-

boK

st

vIgdIs hjort

tIldelt gYldendalprIsen 2011

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Page 200: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

200

boK

stens n

Ye ro

Ma

ner

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

GErt nYGÅrdS-haUG

Foto

: FRE

DRi

K aR

FF

aKTUell MeD NY øKO-ThrIller høsTeN 2011: CHIMER A

boK

st

Page 201: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

201

gert n

YgÅ

rdsh

Au

g • bA

Ck

list

201

GErt nYGÅrdS-haUG

gert nygÅrdshaug Mengele zoo isBn: 978-82-02-28849-5 | Kr 149,-

gert nygÅrdshaug dverghesten isBn: 978-82-02-28701-6 | Kr 149,-

gert nygÅrdshaug klokkemakeren isBn: 978-82-02-32502-2 | Kr 149,-

gert nygÅrdshaug himmelblomsttreet isBn: 978-82-02-28714-6 | Kr 149,-

gert nygÅrdshaug nullpluss pluss isBn: 978-82-02-28716-0 | Kr 149,-

gert nygÅrdshaug Fortellernes marked isBn: 978-82-02-30128-6 | Kr 149,-

gert nygÅrdshaug afrodites basseng isBn: 978-82-02-28747-4 | Kr 149,-

gert nygÅrdshaug Prost Gotvins geometri isBn: 978-82-02-28715-3 | Kr 149,-

gert nygÅrdshaug Mino-trilogien: Mengele zoo, himmelblomsttreet, afrodites basseng isBn: 978-82-02-36622-3 | KUn Kr 159,-

nYhet!

3 i 1Mer POCKeT

FOr Pengene

boK

st

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Page 202: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

boK

st

202

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

gert n

YgÅ

rdsh

Au

g • bA

Ck

list

gert nygÅrdshaug Søthjerte isBn: 978-82-02-28596-8 | Kr 149,-

gert nygÅrdshaug Jegerdukken isBn: 978-82-02-36278-2 | Kr 139,-

gert nygÅrdshaug cassandras fi nger isBn: 978-82-02-36281-2 | Kr 139,-

gert nygÅrdshaug Solfi olinen alkymisten isBn: 978-82-02-32086-7 | Kr 149,-

gert nygÅrdshaug dødens codex isBn: 978-82-02-36279-9 | Kr 139,-

gert nygÅrdshaug kiste nummer fem isBn: 978-82-02-36594-3 | Kr 139,-

gert nygÅrdshaug honningkrukken isBn: 978-82-02-36660-5 | Kr 139,-

gert nygÅrdshaug det niende prinsipp isBn: 978-82-02-36593-6 | Kr 139,-

gert nygÅrdshaug den balsamerte ulven isBn: 978-82-02-36595-0 | Kr 139,-

Om

slags

skiss

e

Om

slags

skiss

eO

msla

gssk

isse

Om

slags

skiss

eO

msla

gssk

isse

Om

slags

skiss

eO

msla

gssk

isse

Page 203: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

boK

st

203

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

gert n

YgÅ

rdsh

Au

g • bA

Ck

list

gert nygÅrdshaug liljer fra Jerusalem isBn: 978-82-02-36596-7 | Kr 139,-

gert nygÅrdshaug alle orkaners mor isBn: 978-82-02-36597-4 | Kr 139,-

gert nygÅrdshaug rødsonen isBn: 978-82-02-36598-1 | Kr 139,-

«Det fi nnes ingen forfattere i verden som skriver krim som Gert nygårdshaug.»Ole JaCOB hOel, aDresseaVisen

M I n o -t r I lo g I e n :ov e r 20 0 0 0 0 s o lg t e

Om

slags

skiss

e

Om

slags

skiss

e

Om

slags

skiss

e

Page 204: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

204

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

boK

stens n

Ye ro

Ma

ner

boK

st

hanS olaV hanS olaV hanS lahlUM olaV lahlUM olaV

Foto

: FRE

DRi

K aR

FF

aKTUell MeD NY KrIMINalrOMaN høsTeN 2011: SATELLITTMENNESKENE

Page 205: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

205

boK

st

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

hA

ns o

lAV lA

hlu

m • bA

Ck

list

hans oLav LahLuM

Menneskefl uene isBn: 978-82-02-34619-5 | Kr 149,-

Påsken 1968. i en bygård på Torshov blir den gamle motstandshelten harald Olesen funnet død bak låst dør. Førstebetjent Kristiansen skjønner at morderen er en av beboerne, men søker hjelp hos en utradisjonell rådgiver for å finne ut hvem, og hvorfor.

«Medrivende intellektuell krimroman»

FæDrelanDsVennen

«... en dyktig krimforfatter.»KUrT hanssen, DagBlaDeT

«At han kan skrive har han for lengst bevist gjennom blant annet biografi er om både Oscar Torp og Haakon Lie. Men kan han skrive krim? Svaret er ja.» ingVar aMBJørnsen, Vg

«At historikeren Hans Olav Lahlum skriver godt, kommer ikke som noen bombe. Men at han skulle levere en så helstøpt kriminalroman ved første forsøk, er kanskje litt mer overraskende.»MOss aVis

«Skriv mer! Menneskefl uene beriker dagens norske krim.»TerJe sTeMlanD, aFTenPOsTen

«at Lahlum har maktet å turnere dette så overbevisende, sier sitt, både om talentet og om arbeidet som er lagt ned. [...] Forfatteren åpner for muligheten av å skrive ytterligere to bøker i denne serien, noe som umiddelbart bør bli et folkekrav. Er det noe vi ikke kan få for mye av her til lands, er det intelligente, historiske krimromaner.» Ola a. hegDal, Dagens næringsliV

Page 206: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

206

boK

stens n

Ye ro

Ma

ner

boK

st

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

chriS tVEdt

Foto

: FRE

DRi

K aR

FF

aKTUell MeD NY KrIMINalrOMaN høsTeN 2011: AV JORD ER DU KOMMET

Page 207: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

207

boK

st

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Ch

ris tVed

t • bAC

klist

Chris tvedt dødens sirkel isBn: 978-82-02-34618-8 | Kr 149,-

Chris tvedt Skjellig grunn til mistanke isBn: 978-82-02-29792-3 | Kr 149,-

Chris tvedt rottejegeren isBn: 978-82-02-32429-2 | Kr 149,-

Chris tvedt Fare for gjentakelse isBn: 978-82-02-36-293-5 | Kr 149,-

Chris tvedt rimelig tvil isBn: 978-82-02-31817-8 | Kr 149,-

rIverton-prIs-

vInneren2010

Page 208: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

boK

stens n

Ye ro

Ma

ner

208

boK

st

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

torkil daMhaUGtorkil daMhaUGtorkil

aKTUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: ILDMANNEN

Foto

: FRE

DRi

K aR

FF

Page 209: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

209

boK

st

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

tork

il dA

mh

Au

g • bA

Ck

list

torKiL daMhaug døden ved vann isBn: 978-82-02-32336-3 | Kr 149,-

torKiL daMhaug overlord isBn: 978-82-02-32349-3 | Kr 149,-

torKiL daMhaug Se meg, Medusa isBn: 978-82-02-32772-9 | Kr 149,-

torKiL daMhaug Syk rose isBn: 978-82-02-29781-7 | Kr 149,-

torKiL daMhaug Flykt, måne isBn: 978-82-02-29782-4 | Kr 149,-

les gjerne Se meg Medusa, Døden ved vann og Ildmannen etter hverandre! Men NB - alle kan leses frittstående.

«... norsk krims øverste

divisjon»aFTenPOsTen

Page 210: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

210

boK

stens n

Ye ro

Ma

ner

boK

st

roY JacobSEn roY JacobSEn roY

Foto

: FRE

DRi

K aR

FF

aKTUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: ANGER

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Page 211: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

boK

st

211

roY

JAC

obsen

• bAC

klist

roy JaCobsen Vidunderbarn isBn: 978-82-02-32478-0 | Kr 149,-

roy JaCobsen hoggerne isBn: 978-82-02-32352-3 | Kr 139,-

roy JaCobsen Seierherrene isBn: 978-82-02-30907-7 | Kr 149,-

roy JaCobsen Frost isBn: 978-82-02-32339-4 | Kr 139,-

roy JaCobsen Marions slør isBn: 978-82-02-32482-7 | Kr 139,-

roy JaCobsen ismael isBn: 978-82-02-32483-4 | Kr 139,-

Page 212: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

212

boK

st

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

roY

JAC

obsen

• bAC

klist

roy JaCobsen det nye vinduet isBn: 978-82-02-32354-7 | Kr 139,-

roy JaCobsen den høyre armen isBn: 978-82-02-32355-4 | Kr 139,-

roy JaCobsen hjertetrøbbel isBn: 978-82-02-17496-5 | Kr 99,-

roy JaCobsen det nye vannet isBn: 978-82-02-32353-0 | Kr 139,-

roy JaCobsen Fangeliv isBn: 978-82-02-12786-2 | Kr 99,-

roy JaCobsen det kan komme noen isBn: 978-82-02-12787-9 | Kr 99,-

roy JaCobsen Grenser isBn: 978-82-02-32484-1 | Kr 139,-

roy JaCobsen Fugler og soldater isBn: 978-82-02-21956-7 | Kr 99,-

roy JaCobsen trygve bratteli- en fortelling isBn: 978-82-02-32439-1 | Kr 169,-

Page 213: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

bøK

stens n

Ye ro

Ma

ner

213

boK

st

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Foto

: FREDRiK aRFF

ErlEnd

bøK

stens n

Ye ro

Ma

nerErlEnd

bøK

stens n

Ye ro

Ma

ner

loEErlEnd loEErlEnd

aKTUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: FVONK

Page 214: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

214

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

erlen

d lo

e • bAC

klist

erlenD lOe

Stille dager i Mixing Part isBn: 978-82-02-32438-4 | Kr 149,-

Telemann har nesten ikke alkoholproblemer og elsker ikke Tyskland, mens kona hans, nina, har ganske tykke briller og elsker alt det tyske.

noen utrolig morsomme e-poster mellom familien Telemann fra norge og den østerrikse familien Bader innleder romanen.

erlenD lOe

Muleum isBn: 978-82-02-28416-9 | Kr 149,-

«Vi styrter. elsker deg. Gjør hva du vil. Pappa».

slik åpner erlend loes roman om 18 år gamle Julie fra Oslo som mister far, mor og bror i en flystyrt over afrika.

i dagboka får vi innblikk i jentas tanker og opplevelser i tiden etter den tragiske ulykken.

erlenD lOe

Maria & José isBn: 978-82-02-34042-1 | Kr 119,-

José elsker Maria mer enn noe annet i hele verden. han bor i Marias øre – innerst i øregangen. Til fots kan det ta opptil en halv time å gå fra Marias øre og ned til hoftekammen. På sykkel knappe tre minutter. Om kvelden musiserer han foran trommehinnen.

boK

st

Page 215: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

215

boK

st

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

erlend

loe • bA

Ck

list

erLend Loe tatt av kvinnen isBn: 978-82-02-27600-3 | Kr 149,-

erLend Loe Fakta om Finland isBn: 978-82-02-21957-4 | Kr 149,-

erLend Loe og Petter aMundsen organisten isBn: 978-82-02-27405-4 | Kr 149,-

erLend Loe naiv. Super. isBn: 978-82-02-16729-5 | Kr 149,-

erLend Loe doppler isBn: 978-82-02-24477-4 | Kr 149,-

erLend Loe kurt 3 isBn: 978-82-02-2109-84 | Kr 249,-

erLend Loe l isBn: 978-82-02-20100-5 | Kr 149,-

erLend Loe Volvo lastvagnar isBn: 978-82-02-26018-7 | Kr 149,-

erLend Loe kurt blir grusom – the movie isBn: 978-82-02-2893-48 | Kr 129,-

Page 216: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

216

boK

stens n

Ye ro

Ma

ner

boK

st

Foto

: StE

Fan

o M

aURi

/ Lo

nG

anES

i

WilbUr SMith WilbUr SMith WilbUr

aKTUell MeD NY ThrIller høsTeN 2011: DE SOM ER I STORM OG FARE

Page 217: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

boK

st

217

Wilbu

r smith

• bAC

klist

WiLbur sMith hapi – elvegudinnen isBn: 978-82-02-27626-3 | Kr 149,-

WiLbur sMith Vismannen taita isBn: 978-82-02-27627-0 | Kr 149,-

WiLbur sMith Monsun Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-28433-6 | Kr 149,-

WiLbur sMith nilens hemmelighet Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-28230-1 | Kr 149,-

WiLbur sMith Svart hevn Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-34935-6 | Kr 149,-

WiLbur sMith brennende kyst Oversetter: ådne goplen isBn: 978-82-02-27681-2 | Kr 149,-

WiLbur sMith taita og den 7. gåten isBn: 978-82-02-27607-2 | Kr 149,-

WiLbur sMith dødens time Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-28226-4 | Kr 149,-

WiLbur sMith Solens triumf Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-29783-1 | Kr 149,-

Page 218: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

218

boK

st

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Wilbu

r smith

• bAC

klist

WiLbur sMith torden over landet Oversetter: Finn aasen isBn: 978-82-02-27679-9 | Kr 149,-

WiLbur sMith dolket Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-28244-8 | Kr 149,-

WiLbur sMith En spurv til jorden Oversetter: axel s. seeberg isBn: 978-82-02-27680-5 | Kr 149,-

WiLbur sMith assegai Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-32443-8 | Kr 149,-

WiLbur sMith rovfuglene Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-28376-6 | Kr 149,-

WiLbur sMith blå horisont Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-28439-8 | Kr 149,-

WiLbur sMith Sverdets makt Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-27682-9 | Kr 149,-

WiLbur sMith Ung manns land Oversetter: Finn aasen isBn: 978-82-02-27678-2 | Kr 149,-

WiLbur sMith Farlig opptakt Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-34609-6 | Kr 149,-

Page 219: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

219

boK

st

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Wilbu

r smith

• bAC

klist

WiLbur sMith Siste tog til katanga Oversetter: henning Kolstad isBn: 978-82-02-34608-9 | Kr 149,-

WiLbur sMith terror Oversetter: Jan D. Ulrichsen isBn: 978-82-02-33217-4 | Kr 149,-

WiLbur sMith tigerens øye Oversetter: einar schøning isBn: 978-82-02-31162-9 | Kr 149,-

WiLbur sMith Skinnende gull Oversetter: sven lange isBn: 978-82-02-32415-5 | Kr 149,-

WiLbur sMith leoparden jager i mørket Oversetter: ådne goplen isBn: 978-82-02-29804-3 | Kr 149,-

WiLbur sMith Fri som ørnen Oversetter: Dag Biseth isBn: 978-82-02-33218-1 | Kr 149,-

WiLbur sMith Falkens hevn Oversetter: Jan D. Ulrichsen isBn: 978-82-02-29801-2 | Kr 149,-

WiLbur sMith oppgjør i jungelen Oversetter: Finn aasen isBn: 978-82-02-32414-8 | Kr 149,-

WiLbur sMith diamantjegere Oversetter: sven lange isBn: 978-82-02-31161-2 | Kr 149,-

Page 220: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

boK

stens n

Ye ro

Ma

ner

220

boK

st

kari kari hota- kari hota- kari kainEn

aKTUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: MENNESKETS DEL

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Page 221: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

221

boK

st

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

kA

ri ho

tAk

Ain

en • bA

Ck

list

Kari hotaKainen

de skjødesløse Oversetter: Tor Tveite isBn: 978-82-02-32450-6 | Kr 149,-

«Glitrende morsom finsk samfunnssatire over den finske mannsrollen og et samfunn ikke ulikt vårt eget, der mange er i ferd med å miste taket i livets sentrale holdepunkter.»sVein JOhs OTTesen, aFTenPOsTen

hOTaK aINeN MOT TOK NOrDIsK r åDs

lIT Ter aTUrPrIs I 2004.

Kari hotaKainen

På hjemmefronten Oversetter: Tor Tveite isBn: 978-82-02-24498-9 | Kr 149,-

Den Matti Virtanen vi møter i På hjemmefronten utvikler seg i løpet av romanen til å bli noe ganske uvanlig. Det som beskriver ham best, er muligens betegnelsen gal maniker. Forventningene til mannsrollen i Finland har endret seg, men mannen er fremdeles mer eller mindre den samme.

«ellevilt over en moderne hjemmefrontsoldat»CaThrine Krøger, DagBlaDeT

KnUT FalDBaKKen, Vg

Page 222: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

boK

stens n

Ye ro

Ma

ner

222

boK

st

Foto

: Cat

o@

LEin

.aS

StiG SætEr- StiG SætEr- StiG bakkEn

aKTUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: GJENNOM NATTEN

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Page 223: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

223

boK

ststig

sÆterbA

kk

en • bA

Ck

list

stig sæterbaKKen ikke forlat meg isBn: 978-82-02-33190-0 | Kr 139,-

stig sæterbaKKen dirty things isBn: 978-82-02-32321-9 | Kr 329,-

stig sæterbaKKen Siamesisk Selvbeherskelse Sauermugg 2007 isBn: 978-82-02-27952-3 | Kr 99,-

stig sæterbaKKen Usynlige hender isBn: 978-82-02-28252-3 | Kr 129,-

stig sæterbaKKen kapital isBn: 978-82-02-23771-4 | Kr 99,-

stig sæterbaKKen besøket isBn: 978-82-02-27389-7 | Kr 99,-

«Styrken i Sæterbakkens forfattarskap er evna han har til å sjå djupt. Djupt i menneskets indre liv, historie, voner, draumar, mørke og sakn.»nOra siMOnhJell, MOrgenBlaDeT

Page 224: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

boK

stens n

Ye ro

Ma

ner

bo K h øs t e n s nY e ro M a n e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

224

Foto

: (C) M

aRK

niX

on

roddY doYlE

aKTUell MeD NY rOMaN høsTeN 2011: DEN DØDE REPUBLIKKEN

BOOkEr-PrIS-

VInnEr

boK

st

Page 225: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

h U s K bac K l I s t I po c K e t !

225

rod

dY

do

Yle • bA

Ck

listbo

Kh

øst

roddy doyLe Paula Spencer Oversetter: Bjørn alex herrman isBn: 978-82-02-29853-1 | Kr 149,-

roddy doyLe En stjerne ved navn henry Oversetter: Bjørn alex herrman isBn: 978-82-02-20711-3 | Kr 149,-

roddy doyLe dama som gikk på dører Oversetter: Bjørn alex herrman isBn: 978-82-02-28603-3 | Kr 149,-

roddy doyLe 57% irsk. historier om immigrasjon Oversetter: Bjørn alex herrman isBn: 978-82-02-34598-3 | Kr 149,-

I r s K h U M o r s o M b e r ø r e r h j e rt e t.

Page 226: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

«Man skal ikke lese for å sluke, men for å se hva man kan bruke.»

henriK iBsen

«litteratur har rett og plikt til å fortelle leserne hva

som rører seg i tiden.»BerTOlT BreChT

Page 227: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

boKhøst

nye DOKUMenTarer Og BiOgraFier – hUsK bacKlIst I pocKet!

axel jensen er igjen i vinden i forbindelse med torgrim eggens nyskrevne biogr afi. sigurd falkenberg mikkelsen, tomm kristiansen, tor bomann-larsen og simon sebag montefiore er alle aktuelle med nye bøker i høst. husk forfatternes backlist i pocketutgaver

Page 228: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

228

boK

stn

Y d

oK

UM

enta

r – hU

sK ba

cK

lIst I poc

Ket!

SiGUrd SiGUrd FalkEnbErG SiGUrd FalkEnbErG SiGUrd MikkElSEn FalkEnbErGMikkElSEn FalkEnbErG

Foto

: an

nE

LiV

EKRo

LL/n

RK

sigurd FaLKenberg MiKKeLsen Siste stopp bagdad isBn: 978-82-02-31140-7 Kr 149,-

aKTUell MeD NY DOKUMeNTar høsTeN 2011: FØR FLOMMEN

d o KU M e n ta r e r o g b I o g r a f I e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Page 229: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

229

boK

stn

Y bIo

gra

fI – hU

sK ba

clIst I po

cK

et!

tor boMann-Larsen Folket isBn: 978-82-02-22529-2 Kr 149,-

tor boMann-Larsen Makten isBn: 978-82-02-27356-9 Kr 149,-

tor boMann-Larsen kongstanken isBn: 978-82-02-22527-8 Kr 149,-

tor boMann-Larsen Vintertronen isBn: 978-82-02-24666-2 Kr 149,-

tor boMann-larSEn

aKTUell MeD NY BIOGr afI høsTeN 2011: BIND 5 OM KONG HA AKON OG DRONNING MaUd

d o KU M e n ta r e r o g b I o g r a f I e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Foto

: toRE San

DbER

Page 230: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

230

nY

do

ku

men

tAr • h

usk

bAC

list i poC

ket

Foto

: FRE

DRi

K aR

FF

toMM Kristiansen afrika – en vakker dag isBn: 978-82-02-24035-6 Kr 139,-

toMM Kristiansen Presidentens mann isBn: 978-82-02-32469-8 Kr 139,-

aKTUell MeD NY DOKUMeNTar høsTeN 2011: CAPE TOWN

toMMkriStianSEn

d o KU M e n ta r e r o g b I o g r a f I e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

boK

st

Page 231: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

boK

st

231

nY

do

ku

men

tAr • h

usk

bAC

klist i po

Ck

et!

SiMon SEbaG MontEFiorE

siMon sebag MonteFiore

Sasjenka Oversetter: erik Johs. Krogstad isBn: 978-82-02-32505-3

Kr 149,-

siMon sebag MonteFiore

den unge Stalin Oversettere: Jorunn og arne-Carsten Carlsen isBn: 978-82-02-27445-0

Kr 199,-

siMon sebag MonteFiore

Potemkin Oversettere: Jorunn og arne-Carsten Carlsen isBn: 978-82-02-29865-4

Kr 189,-

siMon sebag MonteFiore

Stalin Oversettere: Jorunn og arne-Carsten Carlsen isBn: 978-82-02-26753-7

Kr 199,-

aKTUell MeD NY DOKUMeNTar høsTeN 2011: JERUSALEM

I n t e r n a s j o n a l e b e s t s e lg e r e U tg I t t I 34 l a n d

Foto

: ian Jo

nES

SiMon KoMMer

TIL OSLOBOKFESTIVAL

d o KU M e n ta r e r o g b I o g r a f I e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Page 232: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

nY

biog

rA

fi • hu

sk bA

Ck

list i poC

ket!

boK

st

aXEl JEnSEn

aXeL Jensen ikaros isBn: 978-82-02-23534-5 Kr 139,-

aXeL Jensen og resten står skrivd i stjernene isBn: 978-82-02-28731-3 Kr 139,-

aXeL Jensen

Epp isBn: 978-82-02-28470-1 Kr 139,-

aXeL Jensen line isBn: 978-82-02-23533-8 Kr 139,-

Jan Christian MoLLestad

trollmannen i ålefjær. axel jensen om axel Jensen isBn: 978-82-02-31295-4 Kr 139,-

NYheT! aKTUelT høsTeN 2011:torgrIM eggens bIogr afI oM a Xel jensen232

d o KU M e n ta r e r o g b I o g r a f I e r – h U s K bac K l I s t I po c K e t !

Page 233: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

v I M I n n e r o M to rg I M eg g e n s po c K e t U tgav e r :

aXEl JEnSEn

torgriM eggen Gjeld isBn: 978-82-02-30394-5 | Kr 139,-

torgriM eggen trynefaktoren isBn: 978-82-02-23521-5 | Kr 139,-

torgriM eggen hermanas isBn: 978-82-02-27640-9 | Kr 139,-

torgriM eggen Manhattan isBn: 978-82-02-28338-4 | Kr 139,-

torgriM eggen Jern isBn: 978-82-02-34575-4 | Kr 139,-

torgrIM eggen er aKtUell Med bIografI oM aXel jensen

boK

stto

rgrim

egg

en • bA

Ck

list

233

Page 234: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

« e t h j e m u t e n b ø ke r e r s o m e t h u s u t e n v i n d u e r »

hOraCe Mann

Page 235: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

forfat te r-regIste r

Page 236: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

236

reg

Isterfo

rfa

ttere

fo r fat t e r r eg I s t e r

a

alameddine, rabih 102

ambjørnsen, ingvar 178

amundsen, Petter 215

B

Baldacci, David 160

Behrendt, greg 50

Bennett, sophia 55

Binchy, Maeve 41

Bomann-larsen, Tor 229

Bonnevie, live 54

Brul, Jack Du 33

C

Cacace, Mariangela 80

Carré, John le 58, 59, 148

Chamberlain, Diane 51

Child, lee 160

Christensen, lars saabye 179

Coetzee, J.M. 113

Cussler, Clive 33, 156

D

Dahl, arne 133

Dahle, gro 108

Damhaug, Torkil 208

Dirgo, Craig 157

Doyle, roddy 224

e

eggen, Torgrim 179

F

Faber, Michel 119

Follett, Ken 14

Fossum, Karin 179

Franzen, Jonathan 183

Page 237: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

237

reg

Isterfo

rfatterreg

Ister

fo r fat t e r r eg I s t e r

g

geraghty, Ciara 39

giffin, emily 42

gilbert, elizabeth 136

goolrick, robert 94

goudge, eileen 49

graham, eliza 95

gray, John 49

grimsrud, Beate 62

grisham, John 164

grogan, John 49

grue, anna 86

grøndahl, Christopher 87

h

hamilton, laurell K 127

hansen, erik Fosnes 178

harper, Tom 32

harris, Charlaine 128

hawes, annie 36

hilderbrand, elin 49

hjorth, Vigdis 179

holeman, linda 90

hotakainen, Kari 220

i

indriðason, arnaldur 133

ishiguro, Kazuo 28

J

Jacobsen, roy 178

Jensen, axel 232

Jessen, ida 104

K

Kaarsbøl, Jette a. 179

Kelk, lindsey 49

Kemprecos, Paul 161

Kenyon, sherrilyn 126

Kepler, lars 8

Kerr, P. B. 55

Keyes, Marian 183

King, stephen 123

Klippenvåg, Odd 82

Koontz, Dean 163

Krauss, nicole 115

Kristiansen, Tomm 230

Kroneberg, Benedicte Meyer 26

Kundera, Milan 112

Page 238: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

238

reg

Isterfo

rfa

ttere

fo r fat t e r r eg I s t e r

l

lahlum, hans Olav 133

lapidus, Jens 78, 193

larsen, Britt Karin 81

lessmann, C.B. 55

loe, erlend 178

lustbader, eric van 162

M

Maclean, alistair 167

Mandela, nelson 144

Mansell, Jill 38

Matthews, Carole 50

McDermid, Val 133

McDermott, andy 32

McMahon, Katharine 95

Mikkelsen, sigurd Falkenberg 228

Mollestad, Jan Christian 232

Montefiore, simon sebag 231

n

nordang, astrid 92

nyborg, line 146

nygårdshaug, gert 30

nærum, Knut 184

Pr

Palm, Carl Magnus 84

rasul, abo 116

rem, Tore 106

rollins, James 163

rougthvedt, Bernt 66

rowling, J.K. 53

rudberg, Denise 51

s

sabatini, irene 142

santos, Marisa de los 51

saramago, José 68

selznick, Brian 152

sheridan, sara 94

smith, alexander McCall 187

smith, Wilbur 131

snicket, lemony 55

starling, Belinda 94

stimson, Tess 40

stockett, Kathryn 72

svingen, arne 87

sæterbakken, stig 222

sæther, Vegard 176

Page 239: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

239

reg

Isterfo

rfatterreg

Ister

fo r fat t e r r eg I s t e r

T

Tuccillo, liz 50

Tucker, lisa 32

Tunström, göran 172

Tvedt, Chris 118

V

Vik, Bjørg 178

W

Waldman, ayelet 51

Ward, J. r. 130

Willoch, Kåre 24

Wilson, Jacqueline 55

y

young, sara 95

Z

Zusak, Markus 114

østli, siri 51

aamodt, ingunn 55

Page 240: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

«Bøker er, takket være Gutenberg, både verdens fellesgode og

enkeltmenneskets eie.»JaCOB PalUDan

Page 241: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

tIt te l-regIste r

Page 242: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

242

reg

IstertItte lr

egIste r

t I t t e l r eg I s t e r

17.15 til Tønsberg 19957% irsk. historier om immigrasjon 225

aaBBa 84afrika – en vakker dag 230afrodites basseng 201aldri fucke opp 194alkymistens datter 95alle orkaners mor 111, 203amatøren 179

aniTa BlaKe:1: Vampyrdreper 1272: De døde våkner 1273: Anita Blake og Jean-Claude 1274: Dødelig trekant 1275: Gravens hemmeligheter 127

anken 165assegai 218atlantis funnet 158

BBaby eller ikke 46Ballen i øyet 64Barbent 49Bare mamma som er gud 146Barna 105

Barnepiken 73, 185Barnepiken, filmpocket 73Beleiringen av lisboa 71Beretninger om beskyttelse 1 178Bernhard hvals forsnakkelser 1832Besøket 223Blomsterhandlersken 108Blå horisont 218Bokbindersken 94, 184Boktyven 114Bourne-sanksjonen 162Brennende kyst 217Broderskapet 164Bruckner, Camille, Prins Carlo – en komponisttrilogi 82Brudd 192

CCamorraland 80Cash 194Cash & aldri fucke opp (2 i 1) 79, 194Cassandras finger 99, 202

DDama som gikk på dører 225De desperates café 46De gales hus 192De skjødesløse 221Den andre mannen 71Den balsamerte ulven 111, 202Den forsvunne by 157

Page 243: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

243

reg

IstertIttelreg

Ister

t I t t e l r eg I s t e r

Den hellige kilden 48Den høyre armen 212Den lukkede bok 179Den onde viljen 191Den perfekte spion 60Den rette for meg 47Den skrekkelige skolen + Den skjulte sjak-ten 55Den som elsker noe annet 191Den som frykter ulven 191Den tredje tvilling 22Den unge stalin 231Den usynlige fiende 168Den usynlige spion 60Der frihet rår 22Det fins grenser for hva jeg ikke forstår 64Det første jeg tenker på 105Det kan komme noen 212

DeT MørKe Tårn:1 & 2: revolvermannen/De utvalgte 1243: ødemarken 1244: Trollmannen og glasskulen 1245: Ulvene 1256: sangen om susannah 1257: Det mørke tårn 125

Det niende prinsipp 99, 202Det nye vannet 212Det nye vinduet 212Det perfekte liv som single 50Det vokser et tre i Mostamägg 81Det året ricardo reis døde 71Diamantjegere 219Din nestes hus 184Dirty Things 223Ditt hjerte er mitt 163Djevelen holder lyset 191

Dolket 218Doppler 215Drama med hilde 198Drapet på harriet Krohn 191Dronningen sover 178Dverghesten 201Dypt å falle 86Død sheriff 199Dødelig vind 158Døden ved vann 209Dødens codex 99, 202Dødens sirkel 118, 133, 185, 207Dødens time 217Dødsbølgen 158Dødskammeret 165Dødsmikroben 167Dødsskipet 33

eedens hammer 22elefantenes sang 131elefantens reise 68elsi lund-trilogien 178elskede Poona 191, 179elsker, elsker ikke 50elsker i fritt fall 130en amerikaner i italia 166en av oss 177en beretning om blindhet 71en beretning om klarsyn 71en dåre fri 63en forræder etter vårt hjerte 59, 133en god praktikant 40en liten by i Tyskland 61en mann med et rykte 47en pålitelig hustru 94en sak har minst tre sider 47en spurv til jorden 218

Page 244: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

244

reg

IstertItte lr

egIste r

t I t t e l r eg I s t e r

en stjerne i natten 46, 183en stjerne ved navn henry 225en uskyldig mann 166engler i la 47epp 232er du der ute? 47erfaringer for fremtiden 25et bord på Quentins 49et enkelt geni 162et hemmelig liv 51et hjem til Frankie 41et liv som scarlett 39et sommereventyr 49etterskjelv 133evas øye 191evig din 36, 187evig elskede 130extra Virgin – en ung kvinne oppdagerden italienske riviera 36

FFakta om Finland 215Falkens hevn 219Fangeliv 212Fare for gjentakelse 118, 207Farlig dyp 158Farlig formue 22Farlig opptakt 218Firmaets mann 165Fluktens vinger 22Flykt, måne 209Folket 229For god til å være sann 46Fordeler og ulemper ved å være til 199Forelskelser, forlovelser og forviklinger 55Fortellernes marked 201Fransk åpning 198Fri som ørnen 219

Frihet 183Fristet over evne 48Frost 211Frykten er mitt våpen 169Fryktløs elsker 130Fugler og soldater 212Født til frihet 107

ggatens advokat 166gjeld 233gjenferd fra Valhall 158glassjøen 48grenser 212guddommelig rettferdighet 160gullbuddhaen 157gå aldri fra meg – Filmpocket 29

hhakawati 103han er faktisk ikke interessert 50hapi – elvegudinnen 217

harry POTTer: harry Potter og de vises stein 53harry Potter og dødstalismanene 53harry Potter og fangen fra azkaban 53harry Potter og Føniksordenen 53harry Potter og halvblodsprinsen 53harry Potter og ildbegeret 53harry Potter og mysteriekammeret 53

hatets elsker 130hele sannheten 162hellig stein 161herfra til månen 38herkules' grav 32hermanas 233

Page 245: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

245

reg

IstertIttelreg

Ister

t I t t e l r eg I s t e r

hestenes klan 54hev Titanic! 159hevnens elsker 130hevnerne 162himmelbjørnens skog 81himmelblomsttreet 201hjerte og sinn 48hjertetrøbbel 212hjulskift 198hoggerne 211honningkrukken 98, 202hulen 71hva er det med mor 198hva er det som fins i skogen barn? 65hvem som helst, hvor som helst 110hvite netter 95hvitt på hvitt 23hypnotisøren 10, 133, 185hysj 199

ii all evighet 21i blodets grep 133i fiendens favn 95i gode og onde dager 46i tykt og tynt 46ikaros 232ikke forlat meg 223ildfluesommer 48inferno i hvitt 169ingen skal høre hvor stille det er 26ingen som deg 48ingenting å tape 163inkaenes gull 159irrganger 133, 186ismael 211italienske kvelder 48

JJaget elsker 130Jakten 156, 161Jakten på polarkoden 157Jason Bourne forrådt 162Jeg elsker hollywood 49Jeg elsker new york 49Jeg, han og hun 51Jegerdukken 98, 202Jenny s 51Jern 233Jesusevangeliet 71Jonas eckel 197Judasarven 163Juleoratoriet 173Juryen 165Jørgen + anne er sant 187, 199

KKanonene på navarone 169Kaos hos Daisy 47Kapital 223Karneval 110Karneval i Vaccarès 169Khans skatt 161Kiste nummer fem 111, 202Kjempenes fall 15Kjærlighet og andre forviklinger 51Kjærligheten banker på 51Kjærlighetens historie 115, 196Klienten 165Klokkemakeren 201Klosterkrønike 71Kobrakongen av Katmandu/ Djevelkrigerne våkner 55Kongen av tort og svie 164Kongstanken 229Krigens kaier 21

Page 246: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

246

reg

IstertItte lr

egIste r

t I t t e l r eg I s t e r

Kurt blir grusom – the movie 215Kurt 3 215

ll 215lengsel, drøm og kjærlighet 55lenket 87leoparden jager i mørket 219liljer fra Jerusalem 111, 203line 232lucy sullivan skal gifte seg 47løvenes kamp 23

MMakten 229Manhattan 233Mannen fra st. Petersburg 23Maria & José 214Marions slør 211Marlena evensen 55Marley & jeg 49Matilde 51Med hånden på hjertet 198Med penn og pistol 67Mengele Zoo 201Menn er fra Mars, kvinner er fra Venus 49Menneskefluene 133, 186, 205Millies flørt 48Min egen elskede 130Min hemmelige Mandarin 94

MinO-TrilOgien: Mengele Zoo, himmelblomsttreet, afrodites basseng 31, 201

Miraklet på speedy Motors 187Modigliani-skandalen 23

Monsun 217Mord av klasse 60Muldvarpen 60Muldvarpen, filmpocket 148Muleum 214Mørkets elsker 130Møte i rom sjø 168

nnabogutten 143naiv. super. 178, 215natt over havet 23natt til fjerde november 192nattens nytelser 126nattens omfavnelser 126navigatøren 161nedtelling mot null 22nemesis 159nestemann ut? 55nilens hemmelighet 217nullpluss pluss 201nærmere enn du tror 49nålen 22

OOdds forunderlige timer 163Odyssevs' tapte flåte 159Og resten står skrivd i stjernene 232Oljesabotørene 169Om bare 179, 198Operasjon fortid 159Operasjon jernteppe 169Operasjon Villrose 159Oppfinnelsen av hugo Cabret 153Oppgjør i jungelen 219Organisten 215Overlord 209

Page 247: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

247

reg

IstertIttelreg

Ister

t I t t e l r eg I s t e r

PPaganinikontrakten 9, 133Papirpenger 23Partneren 165Paula spencer 225Pelikanrapporten 165Perleporten 167Piken med trommestikkene 61Porten i Marrakech 91Potemkin 231Presidentens mann 230Prost gotvins geometri 178, 201På dypt vann 159På hjemmefronten 221På høye hæler over grønland 51På vei mot døden 167På ørnevinger 23På øverste hylle 48

rrachels ferie 46raketten 168reachers hevn 160rebecca-koden 22regnmakeren 165reisen til Portugal 71rimelig tvil 118, 207rosenrød og liljehvit 119rottejegeren 118, 207rovfuglene 218russlands hus 60rødsonen 111, 203

ssahara 159samlerne 162samtaler med meg selv 145sannhetens pris 166

sasjenka 231se deg ikke tilbake 191se meg Medusa 209seierherrene 178, 211siamesisk selvbeherskelse sauermugg 2007 223sin egen herre 107siste båt fra singapore 168siste stopp Bagdad 228siste tog til Katanga 219sjokolade-engelens diett 50skandinavisk Misantropi 117skatten 159skinnende gull 219skjebnetraktaten 158skjelettkysten 161skjellig grunn til mistanke 118, 207skjulte talenter 50slinger i brudevalsen 50snakk til meg 186, 198solens triumf 217solfiolinen alkymisten 202solfuglen 131sOs nordpolen 168speilkrigen 61spionen som gikk sine egne veier 61spionen som kom inn fra kulden 61spis elsk lev 36spis elsk lev / evig din 137spurvungen 90stalin 231stevningen 164stille dager i Mixing Part 214storm i en tekopp 50

sTOrMenes TiD: 1: sverdet og korset 17, 23, 1792: Katedralen 17, 23, 179

Page 248: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011

248

reg

IstertItte lr

egIste r

t I t t e l r eg I s t e r

styrke 10 fra navarone 168større enn livet 32sushi for nybegynnere 47svart hevn 217svarte sekunder 191sverdets makt 218syk rose 209søsteren 51søthjerte 202søvnens lekkasje 65

TTaita og den 7. gåten 217Takk, ganske bra 198Tatt av kvinnen 215Telefon til avdøde 60Tempelet som forsvant 32Terror 219Testamentet 166Tid for hevn 165Tigerens øye 219Til odel og eie 46Til odel og eie – Filmpocket 43Tilværelsens uutholdelige letthet 112Torden over landet 218Tredje person entall 198Trippel 22Trollmannen i ålefjær. axel Jensen om axel Jensen 232Trygve Bratteli – en fortelling 212

TrUe BlOOD:1: Dødsjakt i louisiana 1282: De udødeliges assistent 1283: De dødes klubb 1284: Dødelig fare 1285: Kamp til døden 1286: På død og liv 1297: Død og begravet 129

8: Dødelig maktkamp 1299: en skjebne verre enn døden 12910: Død i familien 129

Trynefaktoren 179, 233Tråder 55

UUlysses 168Ung manns land 218Ustyrlige jenter + Deppa jenter 55Usynlige hender 223

VVakt i mørket 161Vannmelonen 46Vanære 113Varsleren 192Veien til lykken 50Vennekretsen 49Venninnen/str. 37/Prinsen 51Venner i tykt og tynt 55Verdt å vente på 47Vestalinnen 93Vi møtes på Chocholat heaven 50Vidunderbarn 211Vintertronen 229Vismannen Taita 217Volvo lastvagnar 215

øø 184ørneredet 168

åå smyge forbi en øks 65årets mørkeste natt 163åtte glass 168

Page 249: Pocketkatalog Cappelen Damm 2011