Top Banner
ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA 1 INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA CURS 2011-2012 P LA I NDIVIDUALITZAT Primer ESO
24

Pi 1r eso a haojie 2011 2012

Jun 27, 2015

Download

Documents

mjvercher
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

1

INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

CURS 2011-2012

P L A I N D I V I D U A L I T Z A T

P r i m e r E S O

Page 2: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

2

PLA INDIVIDUALITZAT Curs 2011-12 Adreça: C/ Escorial, 9, 3r, 1a

Data de naixement: 10.06.1998

Tutora: Anna Prat Tutora Acollida: Maria Josep Vercher

Data d’arribada a l’institut: 07. 09. 2010

Matèria Professorat Hores aula ordinària

Hores aula acollida

Català Caterina Coll 3

Castellà Zulema Royo 3

Matemàtiques Anna Prat 3

C. Socials M Josep Vercher 3

Anglès Esperanza Terrón 3

C. de la Naturalesa Magda Mateo 3

Tecnologia Félix García 3

Ed Física Antonio Borruel 3

Música Nuncy Herreras 3

Ens. alternatius Fina Granero 3

Lectura Joan F. / Marga D. 1

Tècniques d’estudi Fina Granero 3

Page 3: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

3

HORARI

Dies Hores

Dilluns

Dimarts

Dimecres

Dijous

Divendres

8:30-9:30h

Alternativa Aula 1A

Matemàtiques Aula 1B

Ll. Castellana Aula 1B

Ll. Catalana Aula 9

Ll. Anglesa G2 Aula 1B

9:30-10:30h

C. Naturals Aula 1B

Ll. Castellana Aula 1B

Matemàtiques Aula 1B

Música Aula Música

Alternativa Aula 1A

10:30-11:30h

Música G2 Aula Música

Edu. Física G2

Pati

C. Naturals Aula 1B

LL. Castellana Aula 1B

C. Socials Aula 9

11:30-12h Pati Pati Pati Pati Pati

12-13h

Ll. Catalana Aula 9

C. Socials Aula 9

Ll. Anglesa G2 Aula 1B

Lectura Aules 1A / 1B

Matemàtiques Aula 1B

13-14h

Tècn. estudi

Aules 1A / 1B Tecnologia 1

Aula 1B

Edu. Física

G2 Pati

Música G2

Aula Música

Dinar

15:30-16:30h Tutoria Aula 1B

Ll. Anglesa G2 Aula 15

C. Naturals

Laboratori CN

16:30-17:30h C. Socials

Aula 9 Ll. Catalana

Aula 9

Tecnologia 1 Taller 2

Page 4: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

4

PLA INDIVIDUALITZAT Matèria: Ciències Socials Acollida Professora: Maria Josep Vercher Alberola

Període del PI Anual COMPETÈNCIES BÀSIQUES 1. Competència: Coneixement i la interacció amb el món físic:

Conèixer les característiques de l’ espai físic en què es desenvolupen la vida i l’ activitat humana. Localitzar en l’ espai els elements del medi físic i els esdeveniments històrics treballats. Analitzar l’ acció de l’ ésser humà sobre el medi i interessar-se per la conservació del medi ambient Aprendre a orientar-se i a situar-se en l’ espai, utilitzant mapes i plans.

2. Competència matemàtica:

Interpretar escales numèriques i gràfiques senzilles. Analitzar i comparar informació quantitativa de taules, llistats,gràfics i mapes a un nivell bàsic. Fer càlculs matemàtics senzills per comparar dimensions,distàncies i deferències horàries.

3. Competència social i ciutadana:

Relacionar-se, cooperar i treballar en equip. Escoltar activament i expressar les pròpies opinions de forma assertiva.

4. Tractament de la informació i competència digital

Utilitzar els cercadors per localitzar informació en Internet, tot seguint un criteri específic. 5. Competència lingüística:

Interpretar llenguatges simbòlics icònics i de representació. Utilitzar terminologia adequada en les exposicions orals i escrites dels temes treballats.

6. Competència per aprendre a aprendre:

Buscar explicacions multicausals per comprendre un fenomen i avaluar-ne les conseqüències. Saber comunicar i expressar el més clarament possible els resultats del seu treball.

7. Competència d’autonomia i iniciativa personal.

Comprendre les activitats plantejades i cercar l’estratègia més adient per resoldre-les.

Page 5: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

5

CONTINGUTS: Unitats i temporització 1r Trimestre

2n Trimestre 3r Trimestre

1. La Terra: nostre planeta.

2. El dia i la nit.

3. Les estacions de l'any.

4. Continents i oceans.

5. Muntanyes i planes.

6. Rius i mars.

7. Orientació: els mapes.

8. El clima ( 1 )

9. El clima ( 2 ).

10. Amèrica:muntanyes.

11. Amèrica:rius.

12. Amèrica:la selva.

13. Àfrica:muntanyes.

14. Àfrica:rius.

15. Àfrica:sabana i desert.

16. Àsia: muntanyes i rius.

17. Europa: les muntanyes.

18. Europa: els rius.

19. Europa: les costes.

20. La península Ibèrica: relleu.

21. La península Ibèrica: rius.

22. Catalunya.

MATERIALS 1. Aprenem C. Socials: llicència d'estudis de Maria Jesús Monter Domec de l'Institut Pau Casals, que ens proporciona interessants materials adaptats per treballar les C. Socials a 1r d'ESO: http://www.slideshare.net/Arnaucerda/aprenemcienciessocials1eso-090902184817-phpapp02 Podeu seguir la seva programació diària a http://mjvercher20112012.blogspot.com/ AVALUACIÓ 1. Saber fer : Avaluació continuada de la participació oral, la realització de les activitats programades per a la sessió, la seva autocorrecció i l’entrega del dossier trimestral d’activitats, valorant el seu grau de realització i la seva presentació: 40%. 2. Saber: Proves cada dues unitats per valorar el grau d’ assoliment dels continguts conceptuals, l’adquisició de nou vocabulari referent a cada tema i localització en mapes, lectura de gràfics senzills, interpretació de mapes temàtics senzills: 40%. 3. Saber estar: Actitud positiva davant la matèria, els companys i la professora: 20%.

Page 6: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

6

PLA INDIVIDUALITZAT Matèria: PI amb els continguts que se treballen a les hores de les matèries que els alumnes deixen de fer: - Castellà - T. Estudi - Alternativa

Departament d’ Orientació: Josefina Granero

Període del PI Anual

OBJECTIUS/COMPETÈNCIES BÀSIQUES

1. Assolir una competència lingüística comunicativa que permeti relacionar-se. 2. Ser capaç de produir missatges orals en català. 3. Comprendre ordres i explicacions orals. 4. Iniciar-se en l'habilitat lectora. 5. Comprendre textos escrits de dificultat baixa. 6. Conèixer un lèxic bàsic, assegurar-lo, enriquir-lo i ampliar-lo a mesura que es desenvolupen nous coneixements. 7. Escriure textos curts. 8. Iniciar-se en el coneixement de la gramàtica: concordança de gènere i nombre, temps verbal, signes de puntuació, ús de connectors... 9. Mostrar sensibilitat, respecte i interès per la llengua catalana. 10. Tenir interès per entendre i fer-se entendre.

Page 7: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

7

CONTINGUTS

1. La classe: lèxic relacionat, el gènere i el nombre, determinants (un, una, el , la, els, les, molts, moltes), conjugació verbal (present de l’indicatiu de la primera conjugació), adjectivació i frases interrogatives.

2. L'escola i l'institut: lèxic relacionat, adjectivació, conjugació verbal (present d'indicatiu del verb “entrar”), frases interrogatives (Quants/quantes?, A quina hora?).

3. Comprensió lectora 1. “Anem a l'escola. Anem a l'institut.”: funcions i exponents (saludar, identificar-se, demanar), gramàtica (noms propis, “hi ha”, interrogacions funcionals, infinitiu i present d'indicatiu, adjectius (els colors)), lèxic (objectes, persones, espais), llengua escrita (lletra i so, completar frases, comprensió lectora de textos curts, l'agenda i el calendari escolars).

4. El cos: lèxic relacionat, el nombre, l'article, adjectivació (característiques corporals), antònims. 5. Comprensió lectora 2. “El nostre cos”: funcions i exponents (agrair i respondre a l'agraïment, demanar disculpes, donar excuses, demanar per la

salut), gramàtica (adjectius, plurals, estructures relacionades amb les malalties, verbs en present, preposicions amb i sense, pronoms personals), lèxic (parts del cos, sensacions, estats d'ànim, estris, numeració de l'1 al 20, espais), llengua escrita (lletra i so -O, M, S, T-, escriptura de les estructures orals apreses, text instructiu, fitxa amb les dades personals, text narratiu, comprensió de textos curts i de frases incompletes).

6. Els vestits: lèxic relacionat, determinants (el, la, l', els, les un, una), el nombre, present d'indicatiu de la 1ª conjugació, concordança nom-adjectiu/ nom-verb.

7. La família: lèxic relacionat, el gènere, adjectius possessius (meu, meus, meva, meves), coneixement d'estructures familiars. 8. La casa: lèxic relacionat, el nombre, diminutius, frases enunciatives afirmatives, frases interrogatives, preposicions (sobre, sota, dins), adejctius

(concordança de gènere i nombre amb el nom), verbs (present d'indicatiu, verbs reflexius i la forma verbal “hi ha”). 9. Comprensió lectora 3. “La casa i la família”: funcions i exponents (demanar per una persona, iniciar contacte telefònic, demanar i dir on és un

objecte o un lloc/espai, demanar alguna cosa), gramàtica (demostratius, quantificadors ordinals, possessius, demostratius, temps verbal de futur), lèxic (la casa, el dormitori, el menjador, la cuina, el bany, la família), llengua escrita (lletra i so -I, F, P, C/QU-, frases, agenda amb l'adreça i el telèfon dels amics, escriptura d'estructures orals, arbre genealògic de la pròpia família, escriptura d'un diàleg telefònic, complimentar dades personals, descripció del dormitori).

10. Les botigues: lèxic relacionat, present d’indicatiu del verb pagar, el gènere i el nombre, present- passat- futur. 11. El menjar: lèxic relacionat, el gènere i el nombre, concordança: nom – adjectiu, present d’indicatiu dels verbs menjar i beure, frases interrogatives i

enunciatives negatives. 12. Els animals: lèxic relacionat, gènere (masculí / femení, mascle / femella), verb tenir (3a persona singular del present d’indicatiu). 13. La ciutat: lèxic relacionat, present, passat i futur, present d'indicatiu, el gènere, contraris d'adjectius. 14. Els vehicles: lèxic relacionat, el gènere (un / una), el nombre, fonètica (o / u i / e a / e), present d’indicatiu 1ª conjugació / 3ª conjugació, present

d’Indicatiu verb anar, adjectius (masculí / femení). 15. Comprensió lectora 4. “El carrer. Els mitjans de transport”: funcions i exponents (demanar direccions, comprar bitllets, demanar preu, preguntar,

explicar, definir, informar, opinar), gramàtica (les parts de les frases, formes dels verbs viure, viatjar ui escriure, temps verbals de present, passat i futur, plurals, noms, adjectius, homònims, situacionals, tipus de frases, adverbis de temps), lèxic (), llengua escrita ().

16. Els oficis:Lèxic relacionat, gènere (masculí / femení),determinants (el/la/l'), verbs (present, passat i futur).

Page 8: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

8

MATERIALS

1. Quadern de treball “Comencem” (http://www.xtec.es/lic/nouvingut/professorat/prof_ori_propostes3.htm). 2. Diccionari visual “Comencem” (http://www.xtec.es/lic/nouvingut/professorat/prof_ori_propostes3.htm). 3. Quadern de treball “Parlem, llegim i escrivim amb la Nàdia i en Li” (http://www.xtec.es/lic/nouvingut/professorat/prof_ori_propostes3.htm).

AVALUACIÓ CONTINGUTS/ SABER 40% o 30% 1. Observació de l'avenç del seu treball a classe. 2. Extracció d'exercicis fets a l'aula per tal d'avaluar la seva capacitat de retenció. 3. Nivell de reproducció oral i escrita adquirida. PROCEDIMENTS/ SABER FER 40% o 50% 1. Freqüència amb que dóna suport a un altre company. o, a la inversa, número de cops que rep suport i ajut dels companys/es i del/a professor/a. 2. Es prioritza l’esforç o d’interès. 3. Presentació del dossier amb portada, índex, apunts i selecció d'exercicis encomanats pel professorat. 4. Seguiment diari a l'aula dels exercicis treballats. ACTITUD/ SABER ESTAR 20% 1. Mostra atenció a l'aula. 2. Nivell de motivació. 3. Valoració de l'actitud positiva davant l'aprenentatge de la matèria, companys i companyes i professorat. OBSERVACIONS Aquests continguts es treballaran fora de l’ Aula d’ Acollida per tal de reforçar l’ aprenentatge de la llengua catalana dintre del marc horari destinat a l’Alternativa a la Religió, T. Estudi, Llengua castellana. METODOLOGIA Durant el 1r i 2n trimestre comptem amb professorat de suport per dur a terme aquesta programació. Al 3r trimestre el professorat de les àrees abans esmentades continuarà amb la programació dintre de l’aula ordinària.

Page 9: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

9

PLA INDIVIDUALITZAT

Matèria: Matemàtiques Professora: Anna Prat

Període del PI Anual

OBJECTIUS/COMPETÈNCIES BÀSIQUES Tant els objectius com les competències bàsiques són els corresponents a l’àrea de Matemàtiques per a 1r d’ESO, especificats a la programació establerta pel seminari matemàtiques de l’INS. CONTINGUTS Temes treballats: Temes corresponents a la programació curricular de primer d’ESO. MATERIALS 1. Llibre de text 2. Fotocòpies 3. Material per treballar geometria ( regle, escaire, cartabó, semicercle graduat, compàs) 4. Cossos geomètrics. 5. Pàg. Web : GEOCLIC 6. Premsa ( gràfics)

Page 10: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

10

AVALUACIÓ Els procediments, continguts i actitud es valoraran igual que la resta de companys del grup. Serà per tant la que indica la programació. Dins la part de continguts la interpretació i resolució de problemes tindrà una ponderació molt més baixa i si cal els enunciats seran diferents. OBSERVACIONS L'obstacle afegit que té en Haojie per seguir l'assignatura de matemàtiques és la dificultat en la comprensió de l’ idioma. METODOLOGIA En Haojie assisteix tres hores a l’aula ordinària de matemàtiques. A la matèria de matemàtiques de 1r ESO dels dos grups , 1r ESO A i 1r ESO B, se'n fan tres. Dos d'uns 17 alumnes aproximadament i un més nombrós d'uns 26 alumnes. Els tres grups treballen els mateixos continguts tot i que en casos puntuals el grau de dificultat pot ser diferent. Al grup del Haojie són 17 alumnes i el seguiment és molt proper. Els alumnes estan asseguts en parelles de treball. Durant un trimestre i dues hores la setmana el grup de 1er A gaudeix d'una professora de suport. La professora de suport es dedica, a tres alumnes que mostren serioses dificultats en la competència matemàtica. El fet de que aquests alumnes ja estiguin atesos fa que la professora del grup tingui una mica més de marge per a poder-se dedicar als altres alumnes, en particular a en Haojie a l'hora d'interpretar problemes. Durant el 1r trimestre en Haojie s'ha assegut al costat d' un company , també xinès que entén bé el català, que l'ha ajudat en la dificultat lingüística. Durant el segon i tercer trimestre s'asseu, molt a prop de la professora, amb una parella de treball no xinesa que a més d'ajudar-lo en la llengua també l'ajuda a integrar-se i relacionar-se. Respecte a les activitats fa les mateixes que la resta de companys . El fet de que en Haojie tingui certa facilitat en la part de càlcul fa que les mancances lingüístiques respecte l'assignatura no l'impedeixin de sentir-se segur en una part important del contingut de la matèria i això ajuda i col·labora a que estigui receptiu respecte les matemàtiques.

Page 11: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

11

PLA INDIVIDUALITZAT Matèria: Música Professora: Nuncy Herreras

Període del PI Anual

OBJECTIUS 1. Objectius generals de 1r d'ESO escrits a la programació . CONTINGUTS 1. Les notes 2. Els compassos 3. Els instruments a l’ orquestra i la veu 4. La flauta i les seves posicions MATERIALS 1. Llibre de text: Digital Text: http://www.digital-text.com/ca/ver-contenido/quienes.htm 2. Fotocòpies. Partitures per tocar amb la flauta.

Page 12: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

12

AVALUACIÓ CONTINGUTS/ SABER 30% 1. Examen igual que la resta amb una ponderació diferent. PROCEDIMENTS/ SABER FER 50% 1. Es prioritza l’esforç o d’interès. 2. Presentació del dossier amb portada, índex, apunts i selecció d'exercicis encomanats pel professorat. 3. Seguiment diari a l'aula dels exercicis treballats i de la classe de flauta.. ACTITUD/ SABER ESTAR 20% 1. Valoració de l'actitud positiva davant l'aprenentatge de la matèria, companys i companyes i professorat. 2. L'avaluació serà contínua, fent un seguiment directe del treball i l'actitud de l'alumne/a dins l'aula. OBSERVACIONS És molt important que aprengui a tocar la flauta. METODOLOGIA L’ alumne ha de consultar el seu llibre digital per manipular, jugar i comprendre de manera intuïtiva.

Page 13: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

13

PLA INDIVIDUALITZAT Matèria: Llengua anglesa Professora: Esperanza Terrón

Període del PI Anual OBJECTIUS 1.Objectius generals de 1r d'ESO escrits a la programació de la matèria. CONTINGUTS

Vocabulary:

Languages, countries and nationalities. Adjectives Family. Describingpeople. Free tïme activities. Daily routines. School subjects. Skills and abilities. Endengered animals. Adverbs ofmanner. Places to visit. Food and drink. History makers- Irregular verbs. Olímpic sports. Clothes and accessòries. The weather and seasons. Landscape features.

Grammar:

Be: affirmative and negative, qüestions and short answers. Possessive adjectives and subjectpronouns, possessive 's. Question words.

Have got: qffirmative and negative,qüestions and short answers.

How many...? Present Simple: affirmative and negative, qüestions and short answers Word order Time expressions: at, on, in Adverbs offrequency Love, hate, (don 't) like + ing Object pronouns Review ofquestionforms: word order Why... ?/ Because... Present Continuous: affirmative and negative, qüestions and short answers Present Simple and Continuous Time expressions There is/there are: affirmative and negative, qüestions and short answers Prepositions ofplace

Countable and uncountable nouns A/an, some and any

.

Page 14: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

14

. MATERIALS 1. Llibre de text: . 2. Fotocòpies de reforç. AVALUACIÓ 1. Presentació treball escrit de llibreta i Workbook 20% 2. Comprensió oral 10% 3. Comprensió escrita 10% 4. Gramàtica i vocabulari 60%

Page 15: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

15

PLA INDIVIDUALITZAT Matèria: Llengua Catalana Acollida Professora: Caterina Coll

Període del PI Anual

OBJECTIUS

1. Ser capaç d’entendre la informació que els altres li demanen.

2. Donar informació sobre la seva entitat.

3. Saber saludar tal com es fa aquí.

4. Produir missatges curts després d'haver treballat prèviament el vocabulari a l’aula.

5. Conèixer i utilitzar el lèxic treballat a l’aula.

6. Valorar el progrés en la llengua catalana,

7. Tenir interès per entendre i fer-se entendre.

MATERIALS

1. Llibre de Llengua Catalana Bàsic 2 Barcanova.

2. Programació TIC http://www.xtec.net/~rherrer6/index.htm

3. Propostes didàctiques: http://acollidagarraf.wikispaces.com/Llengua+catalana

Page 16: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

16

CONTINGUTS

Després de treballar la lectoescriptura durant el primer trimestre. Es treballarà la comprensió i l’expressió oral a fi que alumne pugui integrar-se en el grup

Es treballaran els temes següents:

1. La presentació personal. Verbs dir-se, ser, tenir i viure. L'article masculí i femení. Els dies de la setmana,els mesos de l’any; ell nombre natural.

2. L’ institut: Vocabulari relacionat; els pronoms interrogatius.

3. La família. Les peces de vestir i els colors. Us del verb anar i venir.

4. Els aliments. El mercat.

5. La casa.

6. Els caps de setmana.

7. Temps lliure i entreteniments.

8. Vocabulari: els oficis, l’entorn, les eines,les malalties,la farmaciola, el cotxe, els senyals de trànsit.

9. Dictats preparats del vocabulari treballat a l'aula.

10. Formes verbals: Distinció de present , passat i futur. Incorporació progressiva d'altres formes verbals a mesura que s'avanci en el coneixement de la llengua.

11. Activitats orals lúdiques amb la resta de l'alumnat del grup per tal de fomentar la cohesió social i la cooperació entre tots els integrants del grup. classe. S'incorporarà l'expressió escrita a mesura que l'alumne avanci en el coneixement de la llengua.

Page 17: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

17

AVALUACIÓ

Ens basem per avaluar: 11.. MMEECCRR

•• MMaarrcc eeuurrooppeeuu ccoommúú ddee rreeffeerrèènncciiaa ppeerr aa lleess lllleennggüüeess:: 22.. EEIINNEESS

• AAvvaalluuaacciióó iinniicciiaall:: iinnssttrruummeennttss ppeerr aa ll’’aavvaalluuaacciióó iinniicciiaall

Ens centrem i concretem en la següent ponderació: SABER: 50 %

1. Emprar el vocabulari apropiat. 2. Saber expressar-se correctament, fer frases correctes i coherents. 3. Demostrar un bon grau de coneixement dels conceptes i procediments estudiats en cada tema. 4. Voler parlar català

SSAABBEERR FFEERR:: 2255%%

1. Portar sempre el material necessari (Llibre de text, llibreta, fotocòpies..) 2. Mantenir les llibretes netes i amb l’ordre corresponent. 3. Corregir els exercicis a classe. 4. Tenir cura de les faltes d’ortografia. 5. Planificar el treball fent un bon ús de l’agenda.

SSAABBEERR EESSTTAARR:: 2255%%

1. Ser puntual. 2. Comportar-se degudament, és a dir, mantenir una actitud que faciliti el

treball personal i dels companys. 3. Ser respectuós envers els companys i el professor/a. Mantenir el material propi en bones condicions. 4. Demostrar interès i ganes d’aprendre. 5. Respectar el torn de paraula.

Page 18: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

18

OOBBSSEERRVVAACCIIOONNSS El Departament d’Acollida acorda els següents objectius a assolir: Objectius generals: 1. Comprendre i utilitzar expressions quotidianes i familiars i frases molt senzilles que permetin satisfer les primeres necessitats. 2. Presentar-se i presentar una tercera persona demanar i donar informació sobre ell mateix (on viu, etc.), gent que coneix i coses que té interactuar de

manera senzilla. Objectius específics: Comprensió oral 1. Reconèixer paraules usuals (tant aquelles que anomenen objectes o conceptes ja prèviament coneguts per ells com les que anomenen objectes o

conceptes que els resulten nous però que els comencen a resultar familiars) 2. Reconèixer expressions molt bàsiques sobre temes de l’entorn immediat. Expressió oral 1. Utilitzar un repertori bàsic de paraules, expressions i frases senzilles relacionades amb detalls personals, per descriure el lloc on viuen, les persones

que coneixen... Interacció oral 1. Formular i respondre preguntes senzilles sobre temes quotidians o relacionats amb l’entorn i les necessitats immediates comunicar-se de manera

senzilla (en el benentès que l’ interlocutor parlarà a poc a poc, repetirà si cal i ajudarà a formular allò que l’aprenent vol comunicar)

Page 19: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

19

PLA INDIVIDUALITZAT Matèria: Ciències de la Naturalesa Professora: Magdalena Mateo Soria

Període del PI Anual COMPETÈNCIES BÀSIQUES 1. Competència: Coneixement i la interacció amb el món físic:

Conèixer les característiques de l’ espai físic en què es desenvolupen la vida i l’ activitat humana. Analitzar l’ acció de l’ ésser humà sobre el medi i interessar-se per la conservació del medi ambient

2. Competència social i ciutadana:

Relacionar-se, cooperar i treballar en equip. Escoltar activament i expressar les pròpies opinions de forma assertiva.

3. Tractament de la informació i competència digital

Utilitzar els cercadors per localitzar informació en Internet, tot seguint un criteri específic. 4. Competència lingüística:

Utilitzar terminologia adequada en les exposicions orals i escrites dels temes treballats. 5. Competència per aprendre a aprendre:

Buscar explicacions multicausals per comprendre un fenomen i avaluar-ne les conseqüències. Saber comunicar i expressar el més clarament possible els resultats del seu treball.

6. Competència d’autonomia i iniciativa personal.

Comprendre les activitats plantejades i cercar l’estratègia més adient per resoldre-les. 7. Competència matemàtica:

Interpretar escales numèriques i gràfiques senzilles. Analitzar i comparar informació quantitativa, explicada a classe i en el llibre de text, de taules, llistats i gràfics a un nivell bàsic

Page 20: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

20

CONTINGUTS: Unitats i temporització 1r Trimestre 2n Trimestre 3r Trimestre

Tema1. Els éssers vius i les cèl·lules. Tema 2. Els animals

Tema 3. Animals invertebrats Tema 4. Animals vertebrats

Tema 5. Les plantes.

Tema 6. Els ecosistemes

MATERIALS

1. Material de l’equip d’assessorament en Llengua, interculturalitat i Cohesió Social de les Comarques gironines. 2. En les hores B, les pràctiques les fan amb els guions de pràctiques que proporciona la professora . 3. Material didàctic fotocopiable de reforç de la editorial Casals. 4. Material audiovisual recomanat per la editorial Casal i altres de diversos orígens. Pàgines web recomanades de diverses fonts, generalment XTEC.

AVALUACIÓ.

1. La presentació del dossier adaptat de cada tema. 70% 2. Qüestionari de preguntes idèntiques a les del dossier és la prova escrita. Es realitza un cop acabat el dossier del tema.10% 3. Presentació setmanal de la pràctica del laboratori. 20%

Page 21: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

21

PLA INDIVIDUALITZAT Matèria: Tecnologia Professor: Félix Garcia

Període del PI Anual

OBJECTIUS 1. Objectius d'àrea generals de 1r d'ESO, escrits a la programació de la matèria.

CONTINGUTS

1. El procés Tecnològic. 2. Ciència. 3. Tecnologia. 4. Tecnologia: natura i societat. 5. El dibuix tècnic. 6. Materials i estris. 7. L’ escala 8. L’ acotament. 9. Esbossos. 10. Croquis i plànols. 11. Treballs Aula Tecnologia. 12. Figures geomètriques amb soldadures. 13. L’ aula de Tecnologia 14. Les eines.

Page 22: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

22

MATERIALS 1. Llibre de text 2. Pàgines web.

AVALUACIÓ

CONTINGUTS / SABER 1. Segueix el currículum del grup i se l'avalua igual que a la resta. PROCEDIMENTS / SABER FER

1. Es prioritza l’esforç o d’interès. 2. Presentació del dossier amb portada, índex, apunts i selecció d'exercicis encomanats pel professorat. 3. Seguiment diari a l'aula dels exercicis treballats. 4. No es tindran en compte les faltes d'ortografia

ACTITUD / SABER ESTAR

1. Mostra atenció a l'aula. 2. Valoració de l'actitud positiva davant l'aprenentatge de la matèria, companys i companyes i professorat. 3. L'avaluació serà contínua, fent un seguiment directe del treball i l'actitud de l'alumne/a dins l'aula.

OBSEVACIONS

És alumne amb un bon comportament a l’ aula. Li agrada treballar a l’ aula de tecnologia i els treballs els fa bé. No segueix les explicacions en el grup classe degut a les seves mancances lingüístiques

Page 23: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

23

PLA INDIVIDUALITZAT

Matèria: Educació Física Professor: Antonio Borruel

Període del PI Anual

OBJECTIUS/COMPETÈNCIES BÀSIQUES Objectius d'àrea generals i competències bàsiques de 1r d'ESO escrits i escrites a la programació d’ Educació Física de 1r d’ ESO.

CONTINGUTS Temes corresponents a la programació curricular de primer d’ESO.

MATERIALS

1. Llibre de text: Educació Física 1r Cicle, ed. Teide. 2. Vídeos d'iniciació esportiva de futbol sala, i handbol.(ed. Imatge i esport). 3. Pàg. Web : XTEC.cat , edu365,materials de ESO. Treballarem les unitats didàctiques d'escalfament, qualitats físiques i jocs tradicionals

Page 24: Pi 1r eso a haojie 2011 2012

ALUMNE: Haojie Wu Grup: 1r ESO A INSTITUT PRÍNCEP DE GIRONA

24

AVALUACIÓ CONTINGUTS CONCEPTUALS / SABER 10%: 1. Elaboració d'un treball en grup, de recopilació de 10 fitxes de jocs tradicionals, realitzats a les sessions pràctiques. 2. Realització d'un treball de reglament i tècnica bàsica de handbol i futbol sala. PROCEDIMENTS / SABER FER 50%: 1. Realització de les proves de condició física i avaluació de les mateixes en funció de la seva edat i sexe ( bateria EUROFIT). 2. Durant les sessions s'observarà i anotarà el grau d'habilitat motriu i de millora , així com la seva integració i integració en la dinàmica de la classe. Amb totes aquestes dades, realitzarem una avaluació qualitativa i contínua, del grau d'assumpció dels objectius didàctics. 3. Realització de proves de habilitat motriu dels esports treballats. ACTITUD/ SABER ESTAR 30%: 1. Portar el material i hàbits higiènics. 2. Mostrar atenció i interès per les activitats realitzades. 3. Valoració global de les accions de cooperació, participació i integració amb la resta de companys. OBSERVACIONS En Haojie assisteix amb normalitat a les classes d'Educació física i no té cap dificultat per segueix el desenvolupament de les activitats de caràcter pràctic. Ara bé, durant les explicacions teòriques, te moltes dificultades de comprensió, generades per les seves dificultats lingüístiques, i moltes vegades durant les activitats he de tornar a explicar-li amb molt deteniment el que ha de fer.