Top Banner
Pridite in zaživite Avstrija POPOLNA SVOBODA, NEPOZABNA DOžIVETJA // ALTERNATIVNI ZIMSKI šPORTI // šTAJERSKA, MURAU, MöLLTAL, HOCHZILLERTAL, HOCHPUSTERTAL, KALS-MATREI // ZIMA, POLNA žIVLJENJSKIH RADOSTI // GASTEIN, ARLBERG // ZIMSKA PRAVLJICA V ADVENTU // SALZBURG, GRADEC, CELOVEC // HREPENITE PO POčITNIšKI SREčI? Zima, polna življenjskih radosti www.austria.info www.austria.info
23

ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

Mar 23, 2016

Download

Documents

Katalog für Winterangebote auf Slowenisch
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

Pridite in zaživite

Avstrija

PoPolna svoboda, nePozabna doživetja // alternativni zimski šPorti // štajerska, murau, mölltal, HocHzillertal, HocHPustertal, kals-matrei // zima, Polna življenjskiH radosti // Gastein, arlberG // zimska Pravljica v adventu // salzburG, Gradec, celovec // HrePenite Po Počitniški sreči?

Zima, polna življenjskih radosti

www.austria.infowww.austria.info

Page 2: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

Smučarski

tečaj, pri katerem

se tudi starši

nekaj naučijo:

prave sprostitve.

www. a u s t r i a . i n f o

Page 3: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

3

Foto

graf

ije: Ö

ster

reic

h W

erbu

ng/P

eter

Bur

gsta

ller(C

over

); Sa

m E

dwar

ds/O

JO Im

ages

/Get

ty Im

ages

; Öst

erre

ich

Wer

bung

/Jun

gwirt

h

Če vprašate mene ...... potem obljublja zima v Avstriji veliko več kot le počitniško srečo. Obdari nas z intenzivnim življenjskim občutjem, ki traja in traja. Gre za neštete trenutke popolne sreče, ki tvorijo čudovito celoto: škripanje snega pod nogami ob sprehodu po zasneženi pokrajini, mamljiv vonj punča in sveže pečenih piškotov na božičnih sejmih, čarobna glasba na razposajenih plesnih večerih, prijetna družba, ki ob kaminu prisluhne zabavnim anekdotam upravnika koče, ali ples snežink nad toplim zunanjim bazenom alpskih term.

Vsi ti trenutki, polni nepopisne življenjske radosti, spremenijo zimski oddih v Avstriji v nepozabno doživetje. In naši gostje se veselijo izkušenj, ki se jim usidrajo globoko v spomin.

Vaša Petra Stolba, direktorica Österreich Werbung

Page 4: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

4

Snežne radosti na nedo-taknjenih belih strminah. Enkratno doživetje, ki se zapiše v spomin.

Popolna svoboda, nepozabna doživetja Turno smučanje po nedotaknjenih belih strminah, drzne salte v snežnih parkih ali ledno plezanje – Avstrija je pravi eldorado za ljubitelje alternativ-nih športnih zvrsti. Tukaj odkrijete nove športne svetove in se vam razkrijejo doslej neslutena obzorja. Fo

togr

afije

: TVB

Pitz

tal/S

tein

er

Page 5: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

5

Na naši spletni strani najdete veliko koristnih informacij in skrivnih namigov o alternativnih zimskih športih.

Online www.austria.info

Preprosto vzleteti. Zavestno izgubiti tla pod nogami in doživeti edin­stveni občutek svobode. Nekateri zimski dopustniki dajejo prednost nenavadnim, ekstremnim, adrena­

lina polnim dogodivščinam in avstrijske smučarske regije, kjer so snežni parki že ustaljeni standard, so pravi naslov zanje. Pravi paradiž za atletske deskarje na sne­gu in smučarje prostega sloga, ki visoko v zraku izvajajo dih jemajoče akrobatske skoke.

Visoko v višave se povzpnemo pri turnem smučanju, ki je nekoliko zah­tevnejša alternativa nežnemu krpljanju. Preko nedotaknjenih, globoko zasneženih strmin se podamo proti vrhu, si vrh gore kratko oddahnemo na mehkem snegu, občudujemo osupljivi panoramski razgled in vsrkamo nežne sončne žarke. Nato se po globokem pršiču podamo proti do­lini. V objemu neokrnjene narave, daleč stran od vrveža smučarskih središč, izku­simo bogata doživetja in odkrijemo nove športne svetove. Vendar pozor: previd­nost je vedno dobrodošla in vsekakor pri­poročamo turno smučanje v spremstvu profesionalnega vodnika. Ta obenem zagotavlja še več zabave, kajti nenazadnje poznajo lokalni poznavalci številna skrita pobočja in radi pripovedujejo anekdote iz visokogorskega sveta. Tako boste priča marsikateri zanimivi zgodbi in obenem iz prve roke izkusili pristno avstrijsko šarmantnost.

Želite še več adrenalina? Potem vas vabimo na ledno plezanje na zahod države. Tam se izkušeni plezalci pa tudi začetniki podajo na adrenalinsko dogodivščino brez primere, na vzpon po zaledenelih slapovih in ledenih zavesah. Seveda le v spremstvu izkušenih lokalnih strokovnjakov. Veliko zabave in nove, navdihujoče izkušnje so zagotovljene!

Page 6: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

6

Foto

graf

ije: S

ilvre

tta M

onta

fon

Nov

a Pa

rk

Info: Alternativni zimski športiLjubitelji prostega smučanja, divjega deskanja na snegu, turnega smučanja, lednega plezanja in biatlona najdejo v avstrijskih smučarskih središčih svoj mali raj na zemlji.

Snežni parki/Freestyle Avstrijske zimske regije se ponašajo s številnimi snežnimi parki, ki so pravi naslov za ljubitelje alter-nativnih zimskih športov, saj vsakodnevno nudijo bogate užitke na skakalnicah in ostalih elementih. Tukaj nedvomno vladajo zabava, akcija in adrena-lin. Številni ljubitelji smučanja in deskanja prostega sloga ter drugih adrenalinskih snežnih podvigov so že odkrili svoj idealen kotiček. Pa vi? V nadaljeva-nju vam predstavljamo nekatere najpomembnejše in najbolj znane snežne parke:

ZILLERTAL, TIROLSKA Vans Penken Park v dolini Zillertal nedvomno spada med najboljše snežne parke v Evropi, saj nudi zabavo v šestih ločenih sklopih različnih težavnostnih stopenj, ki so primerni tako za začetnike kot za izkušene in profesionalne uporabnike. Lastna štirisedežnica, velikanske skakalnice, znameniti „Multijip Beastbox“ in pri-ljubljeni half-pipe so le nekatere izmed glavnih atrakcij. Snežni park vsako leto postavlja nove standarde in se je uveljavil kot priljubljeno zbi-rališče mednarodne freestyle scene. 630 m do 2.590 m. Odprto: do sredine aprila, odlične snežne razmere. www.vans-penken-park.com

KREISCHBERG, ŠTAJERSKA Znameniti Airypark nudi adrenalinsko zabavo za smučarje in deskarje prostega sloga. Smučarsko središče Kreischberg obsega skupaj 46 km smučarskih prog, poligon za dričanje z napihljivimi blazinami, poligon za sankanje ter dirkalno in hitrostno progo. Novost od decembra: gondolska žičnica za 10 oseb. Kreischberg je tudi v med-narodnem merilu top destinacija in bo leta 2015 gostil svetovno prvenstvo v smučanju in deskanju prostega sloga. 868 m do 2.100 m. Odprto: do sredine aprila. www.kreischberg.at

ISCHGH, TIROLSKA PlayStation Vita Snowpark spada med najboljše snežne parke v Tirolskih Alpah. Smučarji in de-skarji prostega sloga uživajo v ločenih predelih, nekoliko manj izkušeni pa se predajo zabavi v parku za začetnike. 1.377 m do 2.800 m. Odprto: do začetka maja, zagotovljen sneg. Nočno smučanje: See in Galtür. www.ischgl.com

KITZSTEINHORN, DEŽELA SALZBURG Kitzsteinhorn je eno najbolj priljubljenih ob-močij za smučanje in deskanje prostega sloga v Evropi, zlasti po zaslugi izvrstnih razmer na ledeniku ter številnih možnosti za zabavo. Privrženci adrenalinskih zimskih športov začu-tijo brezmejno svobodo alpskega sveta v treh vrhunskih snežnih parkih ter na velikanskem snežnem kanalu. Med novembrom in aprilom se vrstijo številni dogodki in prireditve. Odprto: do sredine/konca aprila (do junija/julija v zgor-njem ledeniškem predelu), zagotovljen sneg.

786 m (Kaprun) do 3.029 m. www.kitzsteinhorn.at

KRIPPENSTEIN, ZGORNJA AVSTRIJAFreesports Arena Krippenstein na ledeniku Dachstein je priljubljena destinacija ljubiteljev snežnega adrenalina, ki očara s predeli free-ride v skupni dolžini več kot 30 km, na višinski razliki 1.500 m. Odprto: do začetka aprila.

780 m do 2.042 m. Nočno smučanje v smučarskem središču Gosau (Dachstein West). www.krippenstein.com

FIEBERBRUNN, TIROLSKA Fieberbrunn je po zaslugi idealne topografije pravi eldorado ljubiteljev smučanja in deskanja prostega sloga. Najboljši freeriderji na svetu se vsako leto zberejo na tekmovanju Big Mountain, ki spada pod Freeride World Tour. Easy Park je primeren za tekmovalce vseh stopenj. Odprto: preko velike noči. 830 m do 2.020 m. Nočno smučanje v Roseneggu. www.bergbahnen-fieberbrunn.at MONTAFON, PREDARLSKA V največjem smučarskem središču Predarlske so privrženci alternativnih zimskih športov na pravem mestu – predvsem po zaslugi Nike Snowboard Parka, ki se razprostira na površini 300.000 m². Nekaj zanimivih dejstev o enem izmed najboljših snežnih parkov v Evropi: na voljo so snežni kanal, trije impozantni kickerji, trije rollerji, 12 railov in 20 boxov. Po obilni meri adrenalina si lahko gostje oddahnejo v predelu z ležalniki. Odprto: do konca aprila (preko Velike noči), zagotovljen sneg.

2.050 m. www.montafon.at

Page 7: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

7

Foto

graf

ije: S

alzb

urge

rLan

d; Ö

ster

reic

h W

erbu

ng/ W

olfg

ang

Zajc

; TVB

Pitz

tal/S

tein

er; Ö

ster

reic

h W

erbu

ng/F

ankh

ause

r

Ko je dopustovanje polno nepozabnih doživetij ... še vrsto let pripo­veduješ o svojih dogodivščinah. Sama še vedno ne najdem besed. In skorajda ne verjamem, da mi je resnično uspelo. V spremstvu šport­nega plezalca sem preplezala 25 metrov visok zaledeneli slap. Do takrat sploh nisem verjela, da sem sposobna česa podobnega, saj sem se ponavadi preiz­kusila le po manjših ledenih stenah. Vau. Občutkov se še vedno ne da opisati. In za to neponovljivo izkušnjo sem še vedno neskončno hvaležna.

Julia, 29, Utrecht

VESELJE DO ŽIvLjENjA

Biatlon je športna panoga, ki združuje tek na smučeh in streljanje z malokalibrsko puško. Pri smučarskem teku je v ospredju vzdržljivost, pri streljanju natančnost. Biatlon je olimpijska disciplina, ki v Avstriji sodi med najbolj priljublje-ne zimske športe. Avstrijska prestolnica biatlona je Hochfilzen.

HOCHFILZEN, TIROLSKA Ko je v ospredju biatlon, je prava destinacija v Avstriji Hochfilzen. Tukaj, kjer se na tekmovanju za svetovni pokal vsako leto zberejo najboljši biatlonci sveta, se bo leta 2017 odvijalo svetovno prvenstvo v biatlonu. Privrženci te zahtevne športne zvrsti se lahko sami preizkusijo na progi in strelišču, vabljeni pa so tudi na vsakoletno tekmovanje „Volks-biathlon“. Odprto: do začetka/sredine aprila.

960 m do 1.000 m. Nočni tek na smučeh: vaška proga za smučarski tek je redno razsvetljena. www.hochfilzen.at www.volksbiathlon.com

Avstrija je pravi eldorado ljubiteljev adrenalinskih zimskih športov. Spo-znajte intenzivni občutek brezmejne svobode življenja!

Turno smučanje zagotavlja bogata doživetja v osrčju gorskega sveta. Turni smu-čarji se na smučeh povzpejo na goro in nato po neurejenih terenih – v idealnem primeru po nedotaknjenem pršiču – spustijo proti dolini. Priporočamo, da se turnega smučanja udeležite v spremstvu lokalnih gorskih strokovnjakov. Tako bo vaša pustolovščina varnejša in obenem zabavnejša, saj vam bodo lokalni vodniki pred-stavili tudi marsikatere skrite kotičke.

PITZTAL, TIROLSKA Doživite ledeniški svet območja Pitztal ob turnem smučanju daleč stran od trume ljudi. Zgornja postaja žičnice Gletscherexpress, ki leži na 2.840 m, je idealno izhodišče za impozantno smučarsko turo v gorske višave. Spoznajte goro Wildspitze (3.774 m) ali pa se odpravite na Hinteren Brochkogel (3.600 m). Ampak pozor: vsekakor priporočamo uporabo derez. Pričakuje vas nepozabno doživetje! 2.840 m do 3.774 m (Wildspitze). www.pitztaler-gletscher.at

RAURISERTAL, DEŽELA SALZBURG Pravi dragulj za vse ljubitelje narave in turnega smučanja. Legendarni končni spust, slikovita dolina Hüttwinkltal in ponosne gorske verige okrog gore Hocharn (3.245 m) ter Sonnblick (3.106 m) zagotavljajo očarljivo prizorišče za nepozabno doživetje. 3.245 m. www.raurisertal.at

Page 8: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

8

Schladming je februarja 2013 gostil svetov-no prvenstvo v alpskem smučanju, ki se je v zgodovino zapisalo kot smučarski praznik presežnikov. V spominu posebej ostaja prisrčna štajerska gostoljubnost, ki je popolnoma očarala obiskovalce od blizu in daleč. Športni navdušenci tukaj izbirajo med vrhunskimi počitniškimi destinacijami kot so Schladming, Kreischberg, Tauplitz ali Stuhleck. Na voljo je pisana paleta smučarskih prog vseh težavnostnih stopenj ter obsežne strmine za prosto smučanje na Dachsteinu.

Družine najdejo svojo počitniško srečo tudi v številnih manjših smučarskih središčih, ki nudijo točno to, kar je za malčke najbolj po-membno: široka smučišča, odlično razmerje med ceno in storitvami ter enostavno dos-topnost. Tako traja smučarska zabava še dlje! Štajerska je mimogrede prava „družinska zakladnica“, ki zagotavlja številne zanimive aktivnosti in obilo zabave. Med vrhunce vse-kakor spadata otroški smučarski poligon na Riesenalmu ter galska vasica z Asterixom in Obelixom sredi Galsterberga.

Enako navdušujoče so tudi aktivnosti izven smučarskih prog. Vožnja s sanmi s konjsko vprego, krpljanje ali zasanjani sprehodi po očarljivi zimski pokrajini, sredi katere naleti-mo na idilične koče. Iz njih se že širi vonj po vanilji, cimetu in svežih piškotih, ki nas popol-noma prevzame. Štajerska nenazadnje slovi po odlični kuhinji, ki navdušuje s številnimi regionalnimi dobrotami in odlično zaokroža vsako dopustovanje. Steiermark Tourismus T +43 316 4003-0, F +43 316 4003-30 [email protected], www.steiermark.com/sl

PRIHOD: Iz Maribora do vrhunskih smučarskih središč na Štajerskem v samo uri in pol.

Zimske radosti na Štajerskem ne očarajo le najmlajših.

Naša ponudba Smučanje & wellness v

regiji Murau-Kreischberg 14 žičnic, arena za dričanje, tekmovalna proga z meritvijo hitrosti in še več zabave na Kreischbergu.

– 2 ali 5 nočitev s polpenzionom v hotelu 4*– 2- ali 4-dnevna smučarska vozovnica – uporaba wellness predela v izbranem hotelu– zvonček v obliki srca, simbol SP 2013Cena: od 269 EUR/2 noči/osebo, od 599 EUR/5 noči/osebo. Velja: 02.12.2013 – 31.03.2014 (ne velja med božično-novoletnimi prazniki).

ŠtajerSka

Zima za vse Prava zabava tudi izven smučarskih prog

Informacije in rezervacije: Steiermark Touristik T +43 316 4003-450, [email protected] www.steiermark-touristik.com

Foto

graf

ije: S

teie

rmar

k To

uris

mus

/ikar

us.c

c

Page 9: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

9

Gremo na sneG! juHej! Vam srce ob misli na odlično pripravljene smučarske strmine močno poskoči? Zimska idila je na dosegu roke. Regija Murau-Kreisch-berg čaka na vas!

Naši znameniti smučarski gori, Kreischberg in Frauenalpe, nudita smučarske radosti za vsakogar. Na Kreischbergu (2.050 m) so svoj košček nebes našli deskarji in ljubitelji karving smučanja. Novost leta 2013 je kabinska žičnica za 10 oseb, ki popelje s 1.600 m na 2.050 m. Obsežne smučarske proge v skupni dolžini več kot 46 km, 15 žičniških naprav in vlečnic, prvovrstna arena za driča-nje z zračnimi blazinami, trampolin, tekmoval-na proga, ki neprekinjeno obratuje, in odlično opremljen snežni park – Kreischberg nudi vse, kar srce smučarskega zanesenjaka poželi.

Izvrstni so tudi pogoji za smučarje začet-nike. Kreischberg se ponaša s priznanimi smučarskimi šolami, kjer strokovnjaki z vese-ljem priskočijo na pomoč pri usvajanju elegan-tnih zavojev in izboljšanju smučarske tehnike.

Smučarsko območje Frauenalpe (1.997 m) navdušuje s 100 % naravnim snegom in edinstvenimi smučarskimi doživetji. Naša smu-čarska središča nudijo optimalne pogoje za družine.

Regija Murau-Kreischberg se ponaša z obsež-nimi progami za smučarski tek, ki navdušujejo ljubitelje te prikupne športne discipline. Našim gostom je na voljo bogata ponudba nastanitve-nih možnosti – na voljo so udobni hoteli, zasebne sobe, počitniški apartmaji, kampi in počitniške hiše. Doživite brezmejne zimske radosti v regiji Murau-Kreischberg!

Informacije in rezervacije: Tourismusverband Murau-KreischbergLiechtensteinstraße 3-5, 8850 MurauT +43 3532 2720, [email protected]

Obsežna smučišča in osupljiva panorama. Smučanje na Kreischbergu predstavlja užitek brez primere!

Top ponudbe za začetek smučarske

sezone in sončno smučanje!

(za obdobje od 30.11. do 20.12.2013 in od 17. do 30.03.2014)

Kreischberg Weekend: 3-dnevna smučarska vozovnica, 2 nočitvi od 165 EUR na osebo.

Kreischberg Week: 6-dnevna smučarska vozovnica, 5 nočitev od 315 EUR na osebo.

Otroci do 15. leta starosti (v spremstvu odrasle osebe) smučajo brezplačno.

Murau-kreiSchberg

Gremo na sneg! Regija Murau-Kreischberg navdušuje ljubitelje smučanja

Foto

graf

ije: T

om L

amm

, Ika

rus

PRIHOD: Ljubljana-Celovec-MurauMaribor-Gradec-Murau

Page 10: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

10

Lanskoletna posebna akcija na ledeniku Möll- tal, v okviru katere so otroci in mladostniki do 18. leta uživali otroške cene, je navdušila vse ljubitelje smučanja. Tudi v zimski sezoni 2013/2014 se zabava nadaljuje. Bodisi šolarji, mladi, ki so na poti v študentsko življenje ali pa so že vstopili v poklicni svet – vsi, ki še niso dopolnili 18 let, se bodo znova razveselili otroških tarif. Za malčke do 6. leta starosti je smučarska zabava na edinem koroškem ledeniškem smučišču tako ali tako brezplačna.

Ledenik Mölltal, ki se od jeseni 2011 naprej ponaša z 71 km smučarskih prog, in Anko-gel (35 km) sta najvišje ležeči smučarski gori avstrijske Koroške ter nudita vsem genera-cijam maksimalno smučarsko zabavo brez čakalnih vrst. Najmlajši se zabavajo v deželi pingvina Boba in v otroški smučarski šoli na smučišču Ankogel. Zahvaljujoč smučarski in deskarski šoli „Ski & Board Academy Mölltal“ na ledeniku Mölltal se tudi odrasli z lahkoto naučijo elegantnih zavojev na snegu.

Novi „Herminatorji“ se lahko preizkusijo na znamenitih progah v dolino: 7 km dolgi spust z Ankogla do Mallnitza (višinska razlika 1.349 m) in enako dolga, najvišje ležeča FIS-pro-ga avstrijske Koroške na ledeniku Mölltal predstavljata tudi najbolj izkušenim smučar-skim zanesenjakom pravi izziv.

Informacije in rezervacije: Mölltaler Gletscherbahnen, Innerfragant 46 A - 9831 Flattach, T +43 4785 8110-0, [email protected], www.gletscher.co.at

Doživetje 3000 na ledeniku Mölltal.

Naša ponudba Družinski paketi na

ledeniku Mölltal

6-dnevna smučarska vozovnica Ski)-Hit in 7 nočitev – v hotelu 4* s polpenzionom od 873 EUR naprej,

– v gostišču 3* s polpenzionom od 629 EUR naprej, – v zasebnem penzionu z zajtrkom od 436 EUR naprej. Vse navedene cene veljajo na osebo. Za otroke in mladostnike do 18 let starosti velja 50 % popust.

MÖlltaler gletScher

„Mölli“ podaljšuje Posebna družinska akcija za otroke do 6 oziroma 18 let

Foto

graf

ije: s

chul

tz-s

ki.a

t 201

3

Page 11: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

11

Smučanje, legendarni sloves Zillertala in prava sprostitev. Neskončni kilometri odlično pripra-vljenih smučarskih prog na območju SKi-optimal Hochzillertal Kaltenbach zagotavljajo vrhunsko sončno smuko. Gondolske žičnice in vlečnice obratujejo vsak dan med 7.30 in 17.00 uro. 8 ki-lometrov dolga proga Stephan-Eberharter-Gold-piste in 11 kilometrov dolga proga v dolino z gore Öfelerjoch se vse do konca sezone predstavljata v najboljši luči. Generacijo deskarjev navdušuje-jo snežni parki z najrazličnejšimi skakalnicami in objekti ter obsežna območja za prosto deskanje. S sončnih strmin se odpravimo do žlahtnih koč, ki vabijo s pristnim gorskim šarmom. Legen-darna Wadelhütte, ki počiva na 2.350 metrih vrh smučarskega središča, je prava poslastica za obiskovalce, v prvi vrsti po zaslugi prefinje-ne gurmanske restavracije Premium Lounge in izbranih vin iz najvišje ležeče vinske kleti Tirol-ske. Le nekaj smučarskih kilometrov stran se nahaja prekrasna Kristalhütte, ki je bila že vr-sto let zapored okronana za „najboljšo kočo na svetu“. Posebej priporočamo okusne kulinarične dobrote tamkajšnje kuhinje in nočitev v eni iz-med dvoposteljnih sob s panoramskim razgle-dom. Odločite se lahko za sprostitev v moder-

nem lounge prostoru z odprtim kaminom ali pa preizkusite masažni bazen in ogrevane vodne postelje. Spokojnost, ki jo izžarevajo okoliške gore, zunanja savna s panoramskim razgledom in kozarec odličnega vina ob kaminu so le uvod v prijetno noč visoko nad dolino. Obe znameniti koči zagotavljata avtentična in obenem nadvse moderna gorska doživetja. Namesto značilne na-rodnozabavne glasbe in prevečkrat slišanih pop uspešnic gostita koncerte klasične glasbe, jazz dogodke, priznane DJ-je in pokušine vrhunskih penin. Na voljo je več dvoposteljnih sob z dih jemajočim panoramskim razgledom, ki zagota-vljajo nočitev na nivoju 4 zvezdic.

Smučarski užitki vse do konca aprila!

Naša ponudba Družinski tedni

Storitve (2 odrasli osebi in 2 otroka do 14 let): – 7 nočitev v počitniškem apartmaju, – 6-dnevna smučarska karta „Zillertaler Superskipass“, vključno z dostopom do ledenika in uporabo vseh avtobusov ter vlakov prevoznika Zillertaler Verkehrsbetriebe. Cena na družino: od 1.379 EUR naprej.

Ski oPtiMal hochZillertal

Ski optimal Hochzillertal – Kaltenbach

Informacije in rezervacije: Ski optimal Hochzillertal – Kaltenbach T +43 5283 2800, [email protected] www.ski-optimal.at

Foto

graf

ije: s

chul

tz-s

ki.a

t 201

3

Page 12: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

12

Smučarsko središče Hochpustertal je eden najsvetlejših biserov Vzhodne Tirolske, kjer značilna avstrijska kakovost naleti na italijan-sko lahkotnost in so snežne radosti zagoto-vljene. Smučišče bo v letošnji sezoni odprto od 7. decembra 2013 do 30. marca 2014. Po zaslugi višinske lege (1.100–2.400 m) na južni strani Visokih Tur, v zavetju mogočnih tritisoča-kov med Velikim Klekom in gore Großvenedi-ger na severu, so obsežne količine naravnega snega zagotovljene. Trajno belo preprogo čez raznolike smučarske proge (skupaj 55 km) pa zagotavljajo tudi najsodobnejše zasneževalne naprave. Obe dolinski progi, proti Sillianu (11 km) in Außervillgratnu (9 km), sta vse do po-mladi vrhunsko pripravljeni. Dolgih čakalnih vrst pred žičnicami in natrpanih smučišč tukaj ne poznamo. Marsikateri radoveden pogled še vedno privablja nova 6-sedežnica z usnjenimi, ogrevanimi sedeži in zaščitnimi pokrovi pred vremenskimi vplivi. Gostje si lahko odpočijejo in se pogrejejo v eni od treh nadvse udobnih smučarskih koč, kjer jim postrežejo z najokus-nejšimi dobrotami Vzhodne Tirolske. Ljubitelji

turnega in prostega smučanja cenijo visoko zagotovilo snega ter prostrane strmine, ob-sijane s soncem, med privrženci smučanja in deskanja prostega sloga pa velja za pravo po-slastico znameniti snežni park „Yellow-Snow“. Edinstvena je tudi smučarska karta SKI HIT Osttirol, s katero imate dostop do osmih smu-čarskih središč, ki skupaj obsegajo 398 km smučarskih prog. In to še ni vse: karta je tudi posebej prijazna družinam, saj otrokom in mla-dim do 18. leta starosti zagotavlja 50 % popust.

Skizentrum Hochpustertal - Sillian T +43 4842 6011, [email protected] www.hochpustertal-ski.at

Smučarsko središče Sillian navdušuje s svojo prostra-nostjo in odlično urejenimi smučarskimi progami.

Naša ponudba Ekskluzivno: nastanitev tik ob smučarski progi!

Dolomiten Residenz**** Sporthotel Sillian osvaja z idealno lego in ekskluzivno ponudbo.PAvŠALNA PONUDBA SKI-AKTIv:– 7 nočitev s polnim penzionom, – dostop v sprostitveni center na 3.000 m², – 6-dnevna smučarska karta SKI HIT, od 849 EUR na osebo v dvoposteljni sobi(za obdobje 07.12.2013 – 30.03.2014).

SkiZeNtruM hochPuStertal – SilliaN

Ski Hochpustertal - Sillian Snežne radosti v osrčju Dolomitov, na sončni strani Alp

Informacije in rezervacije: Dolomiten Residenz**** Sporthotel Sillian T +43 4842 6011, [email protected] www.sporthotel-sillian.at

Foto

graf

ije: H

ochp

uste

rtal

er B

ergb

ahne

n; D

olom

iten

Resi

denz

Page 13: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

13

Großglockner Resort Kals-Matrei s smučarski-mi progami v skupni dolžini 110 km velja za najobsežnejše in največkrat odlikovano smu-čarsko območje Vzhodne Tirolske. Tako sta ga nemški avtomobilski klub ADAC in Skire-sort International uvrstila med deset najboljših smučarskih središč na svetu, spletni portal www.skigebiete-test.de pa ga je imenoval za top destinacijo za družine ter izkušene smu-čarje. Komisijo kulinaričnega vodnika Gault Millau je prepričala spektakularna koča Adler Lounge na Cimarossu, ki je bila leta 2013 na-grajena z eno kuharsko čepico. V privlačnem ambientu se vrstijo številni zanimivi dogodki, nedvomno nepozabna pa je tudi nočitev v di-zajnerskih apartmajih, s pogledom na Veliki Klek in okrog 60 drugih tritisočakov.Veliko snežnih užitkov zagotavlja najdaljša vzhodnotirolska dolinska proga s Cimarossa proti Matreiu (11,3 km), “črni” poslastici za najbolj pogumne pa sta proga Blauspitzabfahrt ter varianta Goldriedsee. 90 % vseh prog, med drugim tudi vse tri dolinske proge, je po potrebi možno umetno zasneževati.

Decembra 2012 je svoja vrata odprl novi po-čitniški kompleks Gradonna****S Mountain Resort Châlets & Hotel, kjer je vse usmerjeno k naravi in trajnosti. Tako hotel, ki leži na 1.350 m in se ponaša z razkošno sprostitveno oazo, kot tudi vse prostrane alpske koče z majhnim, am-pak nadvse udobnim predelom wellness, so iz lesa, zasnovane v značilnem stilu alpskega sve-ta. Počitniška destinacija je brez avtomobilov, vsi dopustniki pa imajo zagotovljeno parkirno mesto v podzemni garaži.

Info Büro: 9981 Kals am Grossglockner T +43 4876 82330, www.gg-resort.at

Naša ponudba Gradonna****S Mountain

Resort Châlets & Hotel 07.12. – 26.12.2013 & 04.01. – 01.02.2014

Nastanitev v standardni dvoposteljni ali družinski sobi, s stenami iz zdravju prijaznega cempri-no ve ga lesa in sprostitvenim območjem s panoramskim pogledom, plus:

– odlični penzion in specialitete vzhodnotirolske kuhinje,– privlačni sprostitveni prostori v velikosti čez 3000 m², – Ski in / Ski out – nastanitev tik ob smučarski progi,od 129 EUR na osebo na noč. Popusti za otroke do 18 let!Bonusi za zgodnje rezervacije do 30.09.2013!

groSSglockNer reSort kalS - Matrei

Top za družine Počitnice v Großglockner Skiresortu Kals-Matrei

Informacije in rezervacije: Gradonna****S Mountain Resort Châlets & Hotel, A-9981 Kals, T +43 4876 82000 [email protected], www.gradonna.at

Foto

graf

ije: s

chul

tz-s

ki.a

t 201

3

Page 14: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

14

Zima, polna življenjskih radosti Avstrijci in njihova ljubezen do najhladnejšega letnega časa ... Ko resnično začutimo miselnost naroda, njegovo sproščenost in voljo do zabave. Ko spozna-mo, da marsikomu zimski šport ne pomeni le užitka, temveč način življenja.

Zima in Avstrijci. Ljubeč odnos, me­šanica nežne življenske radosti in razposajene zabave. Tukaj je zima še vedno pristna, mirna in mogočna obenem. Zabavna ter strastna, kaj­

ti Avstrijci so na zimski šport še posebej ponosni.

Navdušenje nad športnimi priredi­tvami v Avstriji ne pozna meja – vsaj do­kler se odvijajo na zasneženih strminah. Zimski športniki imajo v Avstriji pose­ben status, so občudovani in priljubljeni, tudi desetletja po koncu njihove športne poti. Prvi smučarski superzvezdnik je bil Toni Sailer iz Kitzbühela, ki je v 50. letih osvojil tri zlate olimpijske kolajne in se­dem naslovov svetovnega prvaka. Danes je bolj priljubljen kot kdajkoli prej.

Avstrijci se mnogokrat tudi sami dojemajo kot prvaki. Kolektivni občutek zmagoslavja je ob posebnih smučarskih uspehih še intenzivnejši. „Šest Avstrijcev med najboljšimi petimi“. Tako se je na primer glasila naslovnica enega izmed avstrijskih časnikov ob neponovljivem uspehu domačih smučarjev. V takšnih trenutkih narod okusi najlepše strani življenja. „Praznikov se je potrebno ve­seliti“, radi pravijo. In velikokrat se tudi povsem običajen dan spreobrne v praznik – na primer ob sproščenem srkanju kave melanž v rustikalni kavarni ali ob krplja­nju v objemu gora.

Avstrijci slovijo po sproščenosti in smislu za zabavo, radi se enostavno prepustijo blagodejnim vplivom zime. Ne manjka jim niti samoironije. Tako se lažje soočijo s stvarmi, ki jim tradicional­no ne gredo od rok. Oziroma nog – kot na primer nogomet. O tem priča med drugim citat enega izmed avstrijskih nogometnih trenerjev: „Na današnjem treningu smo se posebej posvetili našim prednostim. Po 15 minutah smo trening že zaključili.“ Kakšna škoda, mogoče bi se tudi nogomet moral igrati na snegu.

Foto

graf

ije: Ö

ster

reic

h W

erbu

ng/P

eter

Bur

gsta

ller

Page 15: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

15

Ob strani se dvigajo strme skalne stene. Prispeli smo na cilj. Tja, kjer je narava najbolj spektaku-larna in osupljiva. Na potepanju po dolini Gastein naletimo na tri vasice: Bad Gastein, Bad Hofga-stein in Dorfgastein. Idilične, a tako raznolike, tako edinstvene!

Počitniški dan se je pravkar pričel in kaj je na sporedu? Smučanje seveda! Pohiteteti je treba in ujeti prvo žičnico, kajti le redki smučarski navdušenci imajo ta privilegij, da zarišejo prve sledi v sneg. Na voljo je 220 km smučarskih prog. Sneg je vrhunski – praškast in fin. Soproga je tokrat ostala v dolini, saj smučanja ne mara preveč. Toda na voljo ima ogromno alternativ, lahko se odloči za krpljanje ali preizkusi tek na smučeh.

Družina se bo znova srečala pozno popoldne v termah. Odločitev je težka. Gremo v Alpenther-me ali Felsentherme? Oboje so vrhunske! Ob-čutek, ko se boleče mišice sprostijo v zdravilni termalni vodi, je odličen. Preizkusiti je treba tudi svet savn. Danes je na programu savna z medom, ki bo snežne nadobudneže zagotovo pogrela. Navdušuje nas, da tudi hotel razpolaga

z lastnim termalnim in sprostitvenim predelom. Preizkusili ga bomo takoj naslednji dan.

GASTEIN – DOŽIvITE SKI AmADè v ŽIvOSki amadé je prava odločitev za vse, ki se nikoli ne naveličajo neskončnih spustov, udobnih smu-čarskih koč in ugodnih ponudb. Sestavlja ga pet prvovrstnih smučarskih regij, ki skupaj obsegajo 760 km smučarskih prog. Že vsaka od regij je vrhunska, a skupaj tvorijo znameniti Ski amadé z značilno dodano vrednostjo. Z enotno smučar-sko vozovnico ga lahko doživite tudi vi! V nobeni drugi alpski regiji ne boste našli več vrhunskih ponudb na tako majhnem prostoru. Obiščite www.skiamade.com!

Razburljiv in obenem sproščujoč pogled na gorski svet Gasteina.

Naša ponudba Ski & Spa Week

Do 21.12.2013, med 05.01. in 02.02.2014 ter med 15.03. in 01.05.2014.

7 nočitev v izbrani kategoriji, 6-dnevna smučarska vozovnica Ski amadé, 1 obisk Alpentherme, 1 obisk Felsentherme, cena z zajtrkom od 422,50 EUR, s polpenzionom od 506,50 EUR, v počitniškem stanovanju brez oskrbe (2 osebi) od 415,50 EUR.

gaSteiN – Ski aMaDÉ

Zima v Gasteinu Navdušuje in poživlja!

Informacije in rezervacije: Gastein Tourismus T +43 6432 3393-0, F +43 6432 3393-120 [email protected], www.gastein.com

Foto

graf

ije: G

aste

iner

tal T

ouris

mus

PriHod: Ljubljana-Beljak-Gastein Maribor-Celovec-Beljak-Gastein

Page 16: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

16

Arlberg Zibelka alpskega smučanja

lecH, zürs, stuben, st. cHristoPH in st. anton – s petimi vrhunskimi destinacijami je Arlberg sinonim za enega najboljših smu-čarskih območij na svetu. Tukaj se vsako leto srečujejo mednarodni ljubitelji zimskih športov, neustrašni smučarji prostega sloga, smučarski intuziasti, uživači, ljubitelji krplanja ter teka na smučeh. In jasno je, zakaj se vedno znova vra-čajo: 340 km označenih prog, obsežne strmine za smučanje po celcu, 94 žičniških naprav, ki popeljejo v pravljične višave, povprečno 7 m snega med novembrom in majem ter zagoto-vljeno sonce – Arlberg nudi popolno zimsko doživetje!

nePonovljivi smučarski užitkiNa Arlbergu so svoj košček nebes našli vsi, ki jih je fascinacija alpskih užitkov popolnoma zasvoji-la. V Alpah ni druge pokrajine, ki bi bila podobno raznolika, vznemirljiva in vabljiva obenem. Odlič-no pripravljene proge vseh težavnostnih stopenj, nedotaknjene strmine z najfinejšim snegom in obsežni tereni za prosto smučanje – dopustniki lahko na Arlbergu smučajo od zgodnjih jutranjih ur do poznega večera, ne da bi ob tem dva-krat zapeljali po isti progi. Ljubitelji smučanja in deskanja prostega sloga se srečujejo sredi snežnega parka na Rendlu. Znamenita strmina Schindlerkar v St. Antonu, Albona, domača gora

Stubna, Zürsertäli v Zürsu ali vsem dobro znani Schlegelkopf v Lechu očarajo vse, tudi tiste, ki so odraščali s smučkami na nogah. Kdor želi izku-siti pristno zabavo, se lahko odloči za lokalnega vodnika, ki regijo odlično pozna in natančno ve, kdaj katera izmed prog nudi optimalne pogoje.Vse te mednarodno priznane smučarske strmi-ne lahko dopustniki na Arlbergu odkrivajo z eno samo smučarsko vozovnico. Arlberg-Liftpass omogoča namreč neponovljivo smučarsko za-bavo v vseh petih destinacijah na Arlbergu ter popolnoma brezplačno uporabo smučarskih av-tobusov, ki zimske športne navdušence venomer popeljejo na željeni cilj. Dežela presežnikov!

arlberg

94 žičniških naprav, 340 km smučarskih prog in smučanje po celcu.

Foto

graf

ije: A

rlber

g/M

alla

un

Page 17: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

17

PRIREDITVENI VRHUNCI05. – 08.december 2013 Snow & Safety Conference, Zürs am Arlberg18. januar 2014 Der Weiße Ring – smučarska prireditev, Lech Zürs am Arlberg5. april 2014 Longboard Classic, Stuben am Arlberg10. – 13.april 2014 New Orleans meets Snow, St. Anton am Arlberg19. april 2014 Der Weiße Rausch, St. Anton am Arlberg27. april 2014 Closing

lecH zürs am arlberG Zimska destinacija, ki slovi po ekskluzivnosti, avtentični gostoljubnosti, športni zanesenosti in medna-rodni odprtosti ter kljub temu ohranja svoj pristen vaški šarm. Zimski športni navdušenci iz vsega sveta se vedno znova vračajo v zasneženi eldorado, ki sodi v izbrano skupino „Best of the Alps“ in je tudi onstran meja znan po veličastnih smučarskih progah, prefinjenem ambientu ter izvrstni gastronomiji.

Informacije in rezervacije: Lech Zürs Tourismus GmbH 6764 Lech am Arlberg, T +43 5583 2161, [email protected], www.lechzuers.com

stuben am arlberG Smučanje ima v Stubnu dolgo tradicijo. V idilični in prijazni vasici se je rodil smučarski pionir ter ustanovitelj prve smučarske šole na Arlbergu. Danes posebno pozornost namenjajo smučarjem prostega sloga in oskrbi otrok. Kdor je vsaj enkrat okusil smuko po tukajšnjih strminah ve, kaj pomeni, ko začutiš klic gore.

Informacije in rezervacije: Tourismusbüro Stuben 6762 Stuben am Arlberg, T +43 5582 777-399, [email protected], www.stuben.com

st. anton am arlberG St. Anton am Arlberg je kozmopolitsko shajališče mednarodne smučarske in freeriderske scene na Arlbergu, ki ne navdušuje le z osupljivim gorskim svetom, temveč predvsem s prisrčno gostoljubnostjo in tirolsko tradicijo. Priljubljena destinacija poleg obsežnega gorskega sveta ter obilnih količin snega nudi tudi vse prednosti in udobje mednarodno priznane počitniske regije. Krasijo jo prisrčna gostoljub-nost, tirolska tradicija, mednarodnost in svetovljanstvo.

Informacije in rezervacije: Tourismusverband St. Anton 6580 St. Anton am Arlberg, T +43 5446 2269, [email protected] www.stantonamarlberg.com

Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph, St. Anton

Informacije in rezervacije: Arlberg Marketing GmbH, www.arlberg.net

arlberg

Page 18: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

18

Foto

graf

ije: w

ww

.mar

iaze

llerla

nd-b

log.

at/ F

red

Lind

mos

er

Zimska pravljica v adventu Nežna božična idila, bogata tradicija, mladostna razposajenost, osupljivi ambient. Božični sejmi v Avstriji združujejo številne trenutke sreče v očarljivo celoto. Edinstveno doživetje!

Page 19: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

19

Online www.austria.info

Tukaj najdete najboljše božične sejme v Avstriji.

Ko nežen vonj po kuhanem vinu in božičnih kolačih s cimetom preplavi ulice, ko se dobro razpo­ložena družba sreča ob skodelici toplega čaja in prisluhne čustve­

nim božičnim melodijam, ko domačini v zasneženih kočicah izžarevajo pristno veselje, takrat prav jasno začutimo, da advent v tej deželi pomeni veliko več kot le predbožično pričakovanje. Gre za in­tezivno, avtentično življensko občutje, edinstveno mešanico mile zimske idile, predbožičnega miru, prijetnega vrveža in vznemirljive dinamike.

Avstrija je znana po bleščečih božič­nih sejmih. Najdemo jih skorajda povsod, toda vsak ima drugačen, prav poseben čar. Božična sejma pred dvorcem Schönbrunn ter dunajsko mestno hišo se ponašata z edinstveno podobo, ki spominja na čase monarhije, v Salzburgu se sejem odvija pred dih jemajočo baročno kuliso tam­kajšnje stolnice, podoben baročni pridih zasledimo tudi v Innsbrucku. Božični sejem v St. Wolfgangu nas pričaka sredi zasanjane zimske pokrajine, tik ob jezeru Wolfgangsee in s pogledom na zasnežene gorske vrhove. Tradicionalni Christkindl­markt v Steyru odseva bogato tradicijo in običaje, z neponovljivo kulturno idilo pa se ponašata sejma pri dvorcu Grafenegg ter v dvorcu Hof v Spodnji Avstriji.

In znova bomo skupaj pohajkovali po snegu, občudovali tradicionalne iz­delke domače in umetnostne obrti, iskali ideje za božična darila, se prepustili spro­ščenim pogovorom s prisrčnimi prodajalci po stojnicah ter uživali v bogati ponudbi skrbno pripravljenih regionalnih dobrot. Začinjena slanina, sveži kruh s suhim sadjem, pečen krompir, odlični jabolčni piškoti, medenjaki ... Življenjska radost, ki jo začutimo v predbožičnem času, je resnično nalezljiva.

Advent je vendarle praznik. Praznik za dušo. Božični sejmi v Avstriji

simbolizirajo pred-božično življenjsko radost. So mešanica nežne zimske idile in vznemirljive dinamike.

Page 20: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

20

Ko se baročno srce Mozartovega mesta ovije v nežno belino, se potopimo v skorajda že pravljično kuliso. Slavne znamenitosti, tradicio-nalni božični sejmi, adventni glasbeni vrhunci ter enkratna smučarska središča privabljajo obiskovalce od blizu in daleč.

OHRANJANJE TRADICIJE V začetku decembra zavzamejo stari del mesta divje pojave. Parklji in hudičeve pojave z rogovi, srhljivimi maskami, debelimi kožuhi in dolgimi kremplji rogovilijo skozi zimske ulice ter s kri-čanjem, šibami in zvonenjem prestrašijo marsi-katerega obiskovalca.

ADvENT v SALZBURGU Posebno doživetje obljubljajo zdaj že tradicio-nalni, skrbno okrašeni adventni in božični sej-mi. Pred salzburško katedralo omamlja nežna mešanica sladkih vonjav in nebeških melodij. Stojnice navdušujejo s pisano ponudbo tradi-cionalnih izdelkov domače obrti, okusnimi peče-nimi jabolki, kadili, domačimi piškoti ter vročimi maroni. Pri družinah je posebej priljubljena božična tržnica v Hellbrunnu, ki obsega bogat

spremljevalni program za najmlajše, z jahanjem ponijev in peko klobas na tabornem ognju.

sveta noč, blažena noč Ste vedeli, da je Salzburg zibelka bržkone naj-znamenitejše božične pesmi? Slikovita kapela v Obendorfu še dandanes spominja na ustvarjalca nezamenljive melodije, Franza Xaverja Gruberja, ter Josefa Mohra, ki je prispeval besedilo. Tukaj je bila znamenita pesem leta 1818 prvič predsta-vljena, danes pa jo prepevamo že v 200 jezikih.

SKI SHUTTLE Brezplačni smučarski avtobus popelje zimske navdušence iz Salzburga do smučarskega sredi-šča Flachau od 21.12.2013 do 9.3.2014.

KULTURNI vRHUNcI:– Tradicionalni salzburški Christkindlmarkt (21.11. – 26.12.2013)– Hellbrunner Adventzauber (21.11. – 24.12.2013)– Adventni glasbeni vrhunci v Salzburgu (29.11. – 15.12.2013) – Sprevod parkljev (30.11.2013)– Mozartov teden (23.01. – 02.02.2014)

Umetnost, kultura in neskončna zabava na snegu.

Ponudba Salzburg Card Package

Salzburg Card Package že od 109 EUR na osebo! 2 nočitvi s samopostrežnim zajtrkom in kartica Salzburg Card za 48 ur, ki omogoča brezplačen ogled vseh znamenitosti ter neomejeno upora-bo javnih prevoznih sredstev.

SalZburg

Salzburg Oder sveta

Informacije in rezervacije: Tourismus Salzburg GmbH Auerspergstr. 6, 5020 Salzburg T +43 662-88987-0, F +43-662-88987-32 [email protected], www.salzburg.info

Foto

graf

ije: T

ouris

mus

Sal

zbur

g

Page 21: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

21

Natanko teden dni pred prvo adventno nede-ljo v starem mestnem jedru Gradca zdaj že tradicionalno zaživijo božični sejmi. Mesto si v adventnem času nadene praznično podo-bo, ki obiskovalce očara na vsakem koraku. Domačini ta čas radi poimenujejo kar “peti letni čas”.

dvanajst božičniH sejmov Od petka, 22. novembra, do ponedeljka, 24. decembra 2013 se staro mestno jedro okiti z dvanajstimi adventnimi in božičnimi sejmi, ki vabijo s prijetnimi dišavami ter izvirnimi ide-jami za darila. V nadaljevanju nekaj namigov:

Eden izmed vrhuncev predbožičnega časa v Gradcu je božični sejem na znamenitem Schloss bergu, ki se bo letos prvič odvijal vsak teden od petka do nedelje. Na grič se popelje-mo z vzpenjačo in že smo v središču dogaja-nja. V prijetnem prazničnem vzdušju naletimo na pisano ponudbo novoletnih okraskov in naj-različnejših tradicionalnih izdelkov.

Ljubitelje unikatnih ročnih izdelkov vleče na trg Mehlplatz, kjer dizajnerske adventne hiške nudijo izbrane umetnine domače obrti. Skrivni namig: zanimive novoletne okraske najdete tudi na trgu Färberplatz.

Božični sejem na Glavnem trgu zaznamujejo zapeljive dišave najrazličnejših dobrot, ki raz-veseljujejo dušo in telo. Eden izmed vrhuncev je očarljiv paviljon, ki gosti najrazličnejše prire-ditve in nastope. Otroci se zabavajo na vrtiljaku na trgu pred mestno hišo. Ob večernem so-mraku na fasadi mestne hiše zasije velikanski adventni koledar.

Trg Am Eisernen Tor bo tudi letos v znamenju dobrodelnosti. Celoten izkupiček od proda-je kuhanega vina bo namenjen v dobrodelne namene.

Graz Tourismus T +43 316 8075-0, F +43 316 8075-15 [email protected], www.graztourismus.at

Jaslice iz ledu – veličastne minljive umetnine na dvorišču graške Deželne hiše.

Naša vikend ponudba (petek-nedelja)

– 2 nočitvi v dvoposteljni sobi, – 1 ogled adventnih znamenitosti,– plus ev. posebne storitve hotelaod 78 EUR na osebo v dvoposteljni sobi v hotelu 3* inod 112 EUR na osebo v dvoposteljni sobi v hotelu 4*.

graDec

Zima v Gradcu Izkusite prestolnico užitkov v adventnem in novoletnem času

Informacije in rezervacije: Graz Tourismus T +43 316 8075-10, F +43 316 8075-15 [email protected] www.adventingraz.at, www.weekend.graz.at

Foto

graf

ije: G

raz

Tour

ism

us/H

arry

Sch

iffer

;

Page 22: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

22

Ko zaživi božična tržnica in mesto zažari v soju prazničnih luči, se po ulicah Celovca razlega prijetno predbožično vzdušje. Obiskovalce od blizu in daleč spremlja ob pohajkovanju mimo več kot 70 praznično okrašenih stojnic prijeten vonj kuhanega vina in svežih mede-njakov. Očarajo nas navdihujoči ročni izdelki, bogati običaji, zanimive atrakcije za najmlaj-še ter pisan spremljevalni program.

Nežni zvoki božičnih pesmi napovedujejo, da se sveti večer bliža in bliža. Eden izmed vr-huncev je prireditev „Mednarodni božič“, ko se na istem odru predstavijo izvajalci iz vseh koncev Evrope.

Božični sejem v Celovcu navdušuje staro in mlado. Vrtiljak, otroški vlakec in mini živalski vrt poskrbijo, da se zaiskri marsikatero otro-ško oko. Lutkovne predstave, prihod Miklavža in parkljev, tradicionalno obdarovanje otrok ter številne druge prireditve pa zagotavljajo, da je čakanje na božička pestro in zanimivo.

nakuPovanje v starem mestnem jedruV iskanju popolnih božičnih daril v zgodo-vinskem središču mesta, nedaleč stran od idiličnega božičnega sejma, naletimo na šte-vilne elegantne butike, trgovine in večji naku-povalni center. Privlačna cona za pešce je s pisanimi blagovnicami, kavarnami, gostilnami in restavracijami pravi magnet za ljubitelje pohajkovanja.

kulturni vrHunci Celovec nudi še veliko več! Občudovalci li-kovnih umetnosti so navdušeni nad številni-mi galerijami, Koroški muzej moderne ume-tnosti in Mestna galerija očarata z bogatimi razstavami, Mestno gledališče Celovec pa gosti zanimive predstave številnih priznanih režiserjev.

Čudoviti božični sejem bo odprt od 23. novembra naprej.

Divji ples po ulicah Celovca

Enkrat na leto zaživi Celovec v hudičevskem vzdušju. V soboto, 30. novembra, ob 19.00 uri zavzamejo ulice starega mestnega jedra divje pojave, podobne parkljem, ki marsikateremu obiskovalcu poženejo strah v kosti. Sprevod v Celovcu velja za enega največjih v Avstriji in v mestno središče privabi okrog 50.000 obisko-valcev. Toda naj vas ne skrbi – strah bo hitro premagan in povorka vas bo navdušila!

celovec

Božični čar v Celovcu Božični sejem v Celovcu spada med najlepše v regiji Alpe-Jadran

Informacije in rezervacije: Tourismus Region Klagenfurt am Wörthersee T +43 463 537 2223, [email protected] www.klagenfurt-tourismus.at

Foto

graf

ije: P

artn

erna

me/

Foto

graf

enna

me;

Par

tner

nam

e/Fo

togr

afen

nam

e;

PriHod: Ljubljana-Beljak-Celovec Maribor-Gradec-Celovec

Page 23: ÖW Winterbeileger Slowenien 2013-2014

23

www.austria.infoUradna spletna stran Avstrijske nacionalne turistične organizacije, ki nudi koristne informacije o deželi in ljudeh, pregled nad aktualnimi prireditvami, kopico koristnih nasvetov in veliko drugih zanimivosti.

to.austria.info/iaustriamagNovo, sveže, interaktivno. Počitniške žurnale lahko s pomočjo aplikacije iAustria prebirate tudi na vašem iPadu.

apps.austria.infoVaši popolni spremljevalci! iSki Austria, iAlps Austria in iAustria Kultur so zanimive aplikacije za pametne telefone, ki nudijo številne koristne informacije.

www.austria.info/facebookJe sploh kaj boljšega kot počitniški nasveti iz prve roke? Naj vas navdihnejo ljudje, ki so že izkusili počitnice v Avstriji. Obiščite nas na Facebooku in oddajte svoje mnenje!

www.youtube.com/austriaTukaj vam predstavljamo najbolj razburljive videoposnetke z izbranimi vrhunci in skrivnimi namigi.

Hrepenite po počitniški sreči?Predajte se novim navdihom za vaše počitnice!

kolofonIzdajatelj in založnik: Österreich Werbung, Margaretenstraße 1, A-1040 Dunaj. Registrska številka: 075857630.

Datum izdaje: oktober 2013. Ne jamčimo in ne prevzemamo odgovornosti za pravilnost vsebin. Foto

graf

ije:Ö

ster

reic

h W

erbu

ng/P

eter

Bur

gsta

ller