Top Banner
KIRKENYT NR. OMME ØRNHØJ NUMMER 1 · 2013 DEC · JAN · FEB INDHOLD Siden sidst 2 Glæden ved juletid 3 Det skal vi med til… 4 - 5 Kirkelige handlinger 6 Mødekalender 7 Gudstjenester 8
8

Nr. Omme og Ørnhøj kirkeblad - Nr 1 - 2013

Mar 12, 2016

Download

Documents

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Nr. Omme og Ørnhøj kirkeblad - Nr 1 - 2013

KIRKENYTNR. OMMEØ R N H Ø J

NU

MM

ER

1 ·

20

13

DE

C ·

JA

N ·

FE

B

INDHOLD

Siden sidst 2

Glæden ved juletid 3

Det skal vi med til… 4 - 5

Kirkelige handlinger 6

Mødekalender 7

Gudstjenester 8

Page 2: Nr. Omme og Ørnhøj kirkeblad - Nr 1 - 2013

2

S I D E N S I D S T

Menighedsrådsformand Nørre Omme: Else Katrine Pedersen, Ørnhøjvej 23, Grønbjerg6971 Spjald Tlf. 97 38 43 73 [email protected]

KirkeværgeNørre Omme kirke: Gravers Kjærgaard, Kjærgårdsvej 10, Grønbjerg, 6971 SpjaldTlf. 97 38 40 94 [email protected]

ADRESSER: Sognepræst: Bodil Toftdahl, Algade 34, Grønbjerg, 6971 Spjald Tlf. 97 38 41 83 / 20 87 83 67, [email protected]

Nørre Omme KirkeSønderkjærsvej 8Grønbjerg6971 Spjald

GraverNørre Omme kirke: Klaus TangTlf. 25 32 33 58

Menighedsrådsformand Ørnhøj: Pia Volsgaard, Damstrupvej 2, 6973 Ørnhøj Tlf. 9738 [email protected]

Kirkeværge Ørnhøj kirke: Anders JustNørhedevej 116973 ØrnhøjTlf. 97 38 63 41

Ørnhøj KirkeHovedgaden 726973 Ørnhøj

Ørnhøj kirkecenter /graverkontor: Tlf. 97 38 66 08

Graver Ørnhøj kirke: Kirsten Bylov Steensgaard, Spåbækvej 5. Tlf. 97 38 66 99 / 22 40 86 82Uden forudgående aftale træf fes graveren bedst på kirke gården tirs. og fre. kl. 10-11.2

Konstituering i Ørnhøj menighedsråd

Formand: Pia VolsgaardNæstformand: Karen Kirk MikkelsenKasserer: Gerda KongsgaardSekretær: Birgit Bech ChristensenKirkeværge og kontaktperson: Anders JustRådsmedlem: Karl Ove FalkesgaardMedarbejderrepræsentant: Kirsten Bylov Stensgaard

Valg til menighedsrådet i Nr. Omme

Afstemning til menighedsrådsvalget den 13. november, er aflyst, da der ved fristen for indlevering af kandidatlister den 16. oktober, kun er indkommet én liste. Den-ne blev lavet ved opstillingsmødet den 4. september.Følgende blev valgt: Else Pedersen, Gra-vers Kjærgaard, Marianne Hansen, Grethe Lorentzen og Eva Broni.

Page 3: Nr. Omme og Ørnhøj kirkeblad - Nr 1 - 2013

GLÆDEN VED JULETIDaf Sognepræst Bodil Toftdahl

Kan man være glad, selv om man er ked af det? Der er så mange ting, som føles værre ved juletid end ellers. Det kan være sorg over én, man har mistet, det kan være en-somhed eller tristhed, det kan være træthed eller syg-dom - når julen nærmer sig, forstærkes både forventnin-gen og det, der tynger. Man ser alle omkring sig være gla-de - og selv graver man sig bare længere ned i det, der gør ondt. Der er mange, der har det sådan ved juletid.

Glæden, som julen handler om, er ikke den almindelige slags glæde over noget be-stemt. Julens budskab hand-ler ikke om en glæde, som skal gøre os muntre. Det er en glæde, som skal findes bag ved det, der måske tryk-ker os til hverdag. Det er en højtids-glæde.

Højtid er forskellig fra hver-dag, lige som juleglæden er forskellig fra glæden over noget bestemt. Højtiden rækker ud over det enkelte menneske og vores situation. Glæden her kan man godt have del i, selv om man er ked af det.

Man bruger ordet »frelser« om Jesus. Hvad er det, vi frel-ses fra? Han frelser os fra af-magt. Vi ved alle sammen, at over for de virkelig store sor-ger eller smertelige begiven-heder er vi afmægtige. Vi kan ikke gøre de døde le-vende igen eller fjerne døden som et vilkår i livet eller fjerne al ondskab fra verden. Jesus fra Nazareth var heller ingen krigskonge, som fejede ond-skab væk med mere ond-skab. Gud kom til verden som en lille barn, helt af-mægtig. Og alligevel handler

det om Guds al-magt. For antihelten Jesus er den, som virkelig har magten til at ven-de død til liv og ondt til godt. Afmagten får en kontravægt i en glæde, som gælder Guds almagt. Barnet i Bethlehem er Guds glæde til enhver som tør tro på, at afmagt i Guds Rige er den største magt i verden. Det afmægtige barn er intet mindre end Guds almægtige ord til dem, der har brug for en frelser. Det er højtidsglæden. Har vi brug for en frelser, så er denne frelser født til verden, og vi kan lære af ham, hvilken vej vi skal gå. Det står enhver frit for at tro det eller lade være. Og netop dét er det almæg-tige ords største styrke.

3»Løvfald i vest«.Et helt nyt værk skrevet til Spil Dansk

Dag i Ørnhøj kirke blev opført af lokale sangere.

Page 4: Nr. Omme og Ørnhøj kirkeblad - Nr 1 - 2013

4

Torsdags-Komsammen i Sognehuset, Søndervang 19, Ørnhøj, alle møder begynder kl. 9.30.

13. december Adventshygge v/ Bodil Toftdahl.10. januar Bodil Toftdahl fortæller.14. februar Greta og Aage Mikkelsen, Aulum, fortæller og viser billeder fra tur til Indien.

Kaffe med brød 25 kr. Evt. spørgsmål Margit og Laurits Mosegaard 9738 4171

D E T S K A L V I M E D T I L . . .

Kreativ dag i konfirmandstuen!

Lørdag den 24. novemberkl. 9.30 - 16.00

Vi inviterer unge & voksne til en dag i kreativitetens tegn. Jena Bangsgaard kommer og arbejder sam-men med os på en dag, hvor det er tilladt at bruge alle slags materialer. Tjek Runestens mail, eller kon-takt Dorthe Liv [email protected], hvis du er inte-resseret.

Nr. Omme menighedsråd

Sang og fortælling

i præstegårdenDer er julehygge og æbleski-ver i præstegården torsdag d. 6. december kl. 14.I vinterkulden er der lunt med sange og historier torsdag d. 31. januar kl. 14.

Alle fra begge sogne er velkomne! BT

Syng julen indØrnhøj kirke inviterer til en af-ten med de bedste julesalmer på Luciadagen d. 13. decem-ber. Det er lige måden at kom-me i julestemning på - vi skal høre tekster og dejlig musik, blandet med fællessang. Det sker torsdag d. 13. december kl. 19.00.

BT

Musik i Nørre OmmeDer er tradition for en musikalsk oplevelse i Nørre Omme kirke 2. juledag. I år bliver der julemusik for fløjte, violin og cello samt vokal ved gudstjenesten 2. juledag kl. 10.30.

BT

MidnatsgudstjenesteOgså i år bliver der mulighed for at nyde en stilfær-dig afslutning på juleaftens festligheder i Nørre Omme kirke. Der er gudstjeneste juleaften kl. 23.30 med lidt ekstra julestemning og dejlig musik foruden de smukkeste julesalmer vi kan finde.

BT

Jul for børnene: Nørre Omme: 19. december kl. 9.30 Børnehaven og Dagplejer; 20. december kl. 8.30 Grønbjerg Friskole. Ørnhøj: 21. december kl. 9.00 Ørnhøj skole, 10.00 Børnehaven og Dagplejer.

Page 5: Nr. Omme og Ørnhøj kirkeblad - Nr 1 - 2013

5

Kultur og Samvær Torsdag d. 20. december kl. 19. 30 Førjulehygge med hygge og knas.Tag en lille pakke med til juleraflespil.

Tirsdag d. 22. januar 2013 kl. 19. 30Sang- og musikaften v. Lise Esbjerg (klaver) og Jørn Esbjerg (Saxofon), Tarm.Kom og tag del i et festligt nytårsarrange-ment!

Torsdag d. 28. febr. kl. 19.30TO spiller UD med forslag (Lisbeth og Alan Sand Larsen) og fortæller om det, at være forstanderpar på en grundtvigsk efterskole.

Alle arrangementer foregår i konfirmandstuen på Frydendalsvej. Entre, kaffe og kage: 50 kr.

Med venlig hilsen Bestyrelsen

Ørnhøj FriplejehjemGudstjenesterHver måned er der gudstjeneste, som alle byens ældre er vel-komne til at deltage i. Det bliver den sidste onsdag i hver måned kl. 14.15, med altergang hver anden måned. Der bliver således seniorgudstjeneste onsdag d. 30. januar og onsdag d. 27. fe-bruar. Gudstjenesterne holdes i stuen på 1. sal.

MorgensangTo gange hver måned bliver der morgensang i den store daglig-stue. Alle i Ørnhøj er velkomne til at være med; vi synger et par sange eller salmer samt måske en lille fortælling, og der er for-middagskaffe bagefter. Der er morgensang tirsdag d. 4. og 18. dec., 8. og 22. jan., samt 5. og 19. feb., alle dage kl. 10.15.

StillegudstjenesteStilhed kan rumme en forkyndelse af net-op det, som er allervigtigst for vores tro. Det handler om fred med Gud og fred med sig selv, og stilheden kan gøre, at tanker får lov at vende forvirring til afkla-ring, uro til fred. Der stillegudstjeneste i Ørnhøj kirke tirs-dag d. 8. januar kl. 19.30.

KFUM/K

Fastelavn I Grønbjerg fejrer vi fastelavn med en gudstjeneste søndag den 10. februar kl. 14.00 og efterfølgende tøndeslagning i multisalen.

Sogneforening og menighedsrådet

Møde i KLFTorsdag d. 21. februar kl. 19.30 er der møde i Sognehuset med Mikael Arendt Laursen, ny ge-neralsekretær i Kirke og Medier. Emnet er indfly-delse og fremgang. Ef-ter kaffen er der general-forsamling

Alle er velkomne, og indbydere er Brej-ning og Nørre Omme

Lokalforening.

Ørnhøj SognehusGeneralforsamling afholdes i Ørnhøj Sognehus tirsdag den 26. februar kl. 19.30. Dagsorden ifølge vedtægterne.

Bestyrelsen

Nytårsgudstjeneste 1. januar 2013

Igen i år vil Grønbjerg Gymnastik- og Ung-domsforening og Nr. Omme kirke være sam-men om en fælles gåtur, der starter kl. 13.00 fra Nr. Omme Kirke. Turen ender ved kirken igen kl. 14.00, hvor menighedsrådet byder på varm suppe. Dernæst vil der vil være en kort gudstjeneste.

Page 6: Nr. Omme og Ørnhøj kirkeblad - Nr 1 - 2013

6

Kirkelige handlingeraugust - november 2012

DÅB

Nikolai AstrupTilde Kynde BergerMagnus Melchior KristensenJanni Ramskov HøjerPetrine My FrederiksenLukas Byskov Krogh MadsenValdemar FrederiksenViktor Frederiksen

VIELSER

Anne Hillgaard Pedersen og Arne Lund ThomsenTanja Terese Nygaard Svenstrup og Kent NygaardSvenstrup

DØDE

Dagny Martine KjærNiels Kristian NielsenThorvald SørensenArne JensenTage Hyldgaard PedersenBent Arne AlverljungHenny PepelsHardy Marinus ErlandsenTommy Mourids BidstrupHenning Richard HansenSvend Kristian Jensen

SøgesHar du 3-4 timer om ugen, hvor du kunne have lyst til at give en hånd? Blå Kors Gen-brug i Ørnhøj er en rigtig hyggelig forret-ning, hvor du kan gøre en forskel for no-gen med din indsats og selv være med i et godt arbejdsfællesskab.Henv. til 2948 8661 ml. 10 og 17.

Hjemmeside Nr. Ommewww.nr-omme.dk

Her er der mulighed for at læse referater fra menighedsrådets møder, læse sidste søndags prædiken og se, hvilke salmer der skal synges ved søndagens gudstje-nester. Hjemmesiden opdateres løbende.

N O T I T S E R

Tak for høstofferet i vore kirker

Ørnhøj Kirke: 5.170,00 kr. som går til Kir-kens Korshærs varmestue i Holstebro.Nørre Omme kirke: 2.017 kr. som går til PULS.

Festival of Carols and Lessons

Engelske Christmas carols er efterhånden kendt over hele verden. I år er der mulig-hed for at synge med og lytte til julens budskab på engelsk i Nørre Omme kirke: fredag d. 21. december kl. 19.30

Come and enjoy the Christmas message in the English language. Email the pastor if you would like to read a lesson.

Alle er velkomne.

Høstauktion efter høstgudstjenesten i Nørre Omme kirke,

Klaus Tang var en dygtig auktionarius, som man

kan se af resultatet.

Page 7: Nr. Omme og Ørnhøj kirkeblad - Nr 1 - 2013

M Ø D E K A L E N D E RAlle møder er i Sognehuset og kl. 19.30, medmindre andet er nævnt.

Til alle fælles møder gælder det at man kan blive hentet og afleveret ved sit hjem, når blot man ringer og aftaler med enten Lisbeth Just tlf. 97386341 eller Margit Mosegaard tlf. 97384171.

JANUAR

5. Fælles rengøring i sognehuset . Vi starter med kaffe og rundstykker kl. 9.30.10. Torsdagskomsammen kl. 9.30. Bodil Toftdal fortæller.21.- 22. Ringkøbing kredsens IM bibelkursus i Sognehuset.22. Vi besøger Anker Fjord Hospice i Hvide Sande - Afgang sognehuset kl. 18.30.22. Kultur og samvær i konfirmandstuen kl. 19.30. Sang- og musikaften.26.- 27. Familie lejr på Holmsborg.29. M & K generalforsamling i sognehuset kl. 19.30.31. Sang og fortælling i præstegården kl. 14.00. Se omtale side 4.

FEBRUAR

5. Bibeltime Senior hos Lisbeth og Anders Just, Nørhedevej 11. Familie/voksne hos Lone og Henrik Sundgaard, Askovvej 41.14. Torsdagskomsammen kl. 9.30. v/ Greta og Aage Mikkelsen, Aulum.19. Hyggeaften for voksne kl. 19.30 i sognehuset.19. Filmaften i Sognehuset.21. Møde i KLF kl. 19.30. 26. Sognehusets generalforsamling.28. Kultur og samvær i konfirmandstuen kl. 19.30. TO spiller UD.

NOVEMBER

24. Kreativ dag i konfirmandstuen kl. 9.30-16.00. Se omtale side 4.27. Bibeltime Senior hos Agnete og Egon Svendsen Nørhedevej 19. Familie/voksne hos Else og Ulrik Volsgaard Askovvej 25.

7

DECEMBER

6. Sang og fortælling i præstegården kl. 14.00. Se omtale side 4. 7. Adventsfest i sognehuset kl. 19.30 v/ sognepræst Margrethe Koch Tim en familie aften for både børn og voksne.13. Torsdagskomsammen kl. 9.30. Adventshygge v/ Bodil Toftdahl.13. Syng julen ind i Ørnhøj kirke kl. 19.00.20. Kultur og samvær i konfirmandstuen kl. 19.30. Førjulehygge.21. Julefrokost for alle - vi starter kl. 18.00 med at pynte træet. Kl. 18.45 julefrokost (medbring jeres julefrokost livret ) så lave vi et kæmpe ta selv bord.28. Julefest for alle kl. 19.30.

N O T I T S E R

Page 8: Nr. Omme og Ørnhøj kirkeblad - Nr 1 - 2013

DATO NR. OMME ØRNHØJ KIRKEÅRET

Søndag 2. dec. 10.30 14.00 1. søndag i advent

Søndag 9. dec. 9.00 10.30 2. søndag i advent

Søndag 16. dec. 10.30 9.00 3. søndag i advent

Fredag 21. dec. 19.30 - Engelsk julegudstjeneste

Søndag 23. dec. - 10.30 Plejehjemmet 4. søndag i advent

Mandag 24. dec. 14.45 og 23.30 13.30 og 16.00 Juleaften

Tirsdag 25. dec. - 10.30 Juledag

Onsdag 26. dec. 10.30 Musikgudstjeneste - 2. juledag

Søndag 30. dec. - 10.30 Julesøndag

Tirsdag 1. jan. 14.00 AH Nytårsdag

Søndag 6. jan. 9.00 10.30 Hellig 3 kongers søndag

Tirsdag 8. jan. - 19.30 Stillegudstjeneste

Søndag 13. jan. 10.30 9.00 1. s. e. Hellig 3 konger

Søndag 20. jan. 9.00 10.30 Sidste s. e. Hellig 3 konger

Søndag 27. jan. 10.30 - Septuagesima

Søndag 3. feb. 9.00 10.30 Seksagesima

Søndag 10. feb. 14.00 10.30 Fastelavn

Søndag 17. feb. 10.30 - 1. søndag i fasten

Søndag 24. feb. 9.00 10.30 2. søndag i fasten

Søndag 3. marts 10.30 9.00 3. søndag i fasten

TE

AM

LY

ND

ER

UP

97

17 3

4 08

Næste nummer af Kirkebladet Medio februar - medio juni.Indlevering af stof til dette blad senest fredag den 11. januar til Bodil Toftdahl på mail: [email protected] eller til udvalget. Kirkebladet udgives af menighedsrådene.

FORSIDE: Konfirmanderne i Nørre Omme klar til julemåneden. Foto: Mogens Ballegaard.

REDAKTION: Bodil Toftdahl (ansv.) Eva Broni, Birgit Bech Christensen og Karen Kirk Mikkelsen.

KIRKEBIL: Ring senest kl. 18 aftenen før til Vildbjerg Taxi på tlf. 20 13 25 13. Kirkebilen er for alle, der ikke selv har kørelejlighed til kirken.

I N F O R M AT I O N

210

G U D S T J E N E S T E R