Top Banner
Voordat de grond voor de nieuwe wijk De Bunt bouwrijp gemaakt kan worden, zijn eerst nog twee boerderijen gesloopt. Daar is de gemeente in september mee gestart. Het begin is gemaakt! In het najaar wordt de grond vervolgens bouw- rijp gemaakt. De aanleg van riolering, kabels, leidingen en bouwwegen vindt dan plaats. De bouw van de eerste woningen start begin 2013. Nu start verkoop eerste woningen en kavels! Voorbereidingen gestart nieuwsbrief Oktober 2012 8 Na jaren van overleg en plannen maken, is het nu zover. De schetsontwerpen voor de eerste woningen zijn klaar! Vlak voor de zomervakantie kregen de inwoners van Nijkerkerveen tijdens een informatieavond een exclusief voorproefje van de woningen die gebouwd gaan worden in de nieuwe wijk De Bunt. Het was goed te zien dat veel Veenders interesse toonden en met name de jonge Veenders die op zoek zijn naar een starterswoning in het eigen dorp. In de nieuwe wijk De Bunt komen in totaal 69 woningen en een aantal woonwerk- en bedrijfska- vels in de verkoop. Er is een gevarieerd aanbod van woningen. Voor starters zijn er koopwoningen in de prijsklasse vanaf 170.000,- en er worden zes sociale huurwoningen gebouwd. Verder is er de keus uit rijwoningen, drie-onder-een-kapwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrije kavels waar op je zelf een huis kunt ontwerpen en bouwen. Gevarieerd woningaanbod en vrije kavels Benieuwd naar het eerste aanbod aan woningen in Nijkerkerveen? Neem dan een kijkje op de website: www.woneninnijkerkerveen.nl. De gemeente Nijkerk start nu met verkoop van de vrije kavels. De eerste woningen worden door Midden Nederland Makelaars en Drieklomp Makelaars verkocht. Via de website hebben al veel Veenders aangegeven geïnteresseerd te zijn in een kavel of woning. Daar uit maak ik op dat de nieuwe wijk De Bunt er nu snel mag komen. En daar ben ik het helemaal mee eens! Ondertussen brengen we ook verbeteringen aan in het bestaande dorp. Begin 2013 worden de Van Dijkhuizenstraat en Nieuwe Kerkstraat ingericht met fietssuggestiestroken. Dit als signaal naar automobi- listen om rekening te houden met het fietsverkeer. René Windhouwer Wethouder Ruimteljike Ontwikkeling Nu start verkoop eerste woningen en kavels! Voorbereidingen gestart Informatieavond van Rootselaarschool goed bezocht Schrijf nu in voor een vrije kavel Woningverkoop verloopt via makelaars De Goede Woning bouwt 6 sociale huurwoningen Constructieve samen- werking in het COV Herinrichting Van Dijkhuizenstraat en Nieuwe Kerkstraat
4

Nieuwsbrief Nijkerkerveen okt, 2012

Mar 13, 2016

Download

Documents

Oddydesign

Voor de gemeente nijkerk hebben wij de opmaak verzorgd voor de oktober nieuwsbrief voor de inwoners van Nijkerkerveen.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Nieuwsbrief Nijkerkerveen okt, 2012

Voordat de grond voor de nieuwe wijk De Bunt bouwrijp gemaakt kan worden, zijn eerst nog twee boerderijen gesloopt. Daar is de gemeente in september mee gestart. Het begin is gemaakt!In het najaar wordt de grond vervolgens bouw-rijp gemaakt. De aanleg van riolering, kabels, leidingen en bouwwegen vindt dan plaats. De bouw van de eerste woningen start begin 2013.

Nu start verkoop eerste woningen en kavels!

Voorbereidingen gestart

nieuwsbriefOktober 2012

8

Na jaren van overleg en plannen maken, is het nu zover. De schetsontwerpen voor de eerste woningen zijn klaar! Vlak voor de zomervakantie kregen de inwoners van Nijkerkerveen tijdens een informatieavond een exclusief voorproefje van de woningen die gebouwd gaan worden in de nieuwe wijk De Bunt. Het was goed te zien dat veel Veenders interesse toonden en met name de jonge Veenders die op zoek zijn naar een starterswoning in het eigen dorp. In de nieuwe wijk De Bunt komen in totaal 69 woningen en een aantal woonwerk- en bedrijfska-vels in de verkoop. Er is een gevarieerd aanbod van woningen. Voor starters zijn er koopwoningen in de prijsklasse vanaf 170.000,- en er worden zes sociale huurwoningen gebouwd. Verder is er de keus uit rijwoningen, drie-onder-een-kapwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrije kavels waar op je zelf een huis kunt ontwerpen en bouwen.

Gevarieerd woningaanbod en vrije kavelsBenieuwd naar het eerste aanbod aan woningen in Nijkerkerveen? Neem dan een kijkje op de website: www.woneninnijkerkerveen.nl. De gemeente Nijkerk start nu met verkoop van

de vrije kavels. De eerste woningen worden door Midden Nederland Makelaars en Drieklomp Makelaars verkocht. Via de website hebben al veel Veenders aangegeven geïnteresseerd te zijn in een kavel of woning. Daar uit maak ik op dat de nieuwe wijk De Bunt er nu snel mag komen. En daar ben ik het helemaal mee eens!

Ondertussen brengen we ook verbeteringen aan in het bestaande dorp. Begin 2013 worden de Van Dijkhuizenstraat en Nieuwe Kerkstraat ingericht met fietssuggestiestroken. Dit als signaal naar automobi-listen om rekening te houden met het fietsverkeer.

René WindhouwerWethouder Ruimteljike Ontwikkeling

Nu start verkoop eerste woningen en kavels!

Voorbereidingen gestart

Informatieavond van Rootselaarschool goed bezocht

Schrijf nu in voor een vrije kavel

Woningverkoop verloopt via makelaars

De Goede Woning bouwt 6 sociale huurwoningen

Constructieve samen-werking in het COV

Herinrichting Van Dijkhuizenstraat en Nieuwe Kerkstraat

Page 2: Nieuwsbrief Nijkerkerveen okt, 2012

De eerste nieuwe woningen in De Bunt in Nijkerkerveen worden gebouwd door Plankenburg B.V. Deze woningen worden verkocht door Midden Nederland Makelaars en Drieklomp Makelaars. Voor de prijzen van de verschillende woningen kunt u wel alvast terecht op de website. Heeft u interesse in een woning? Neem dan contact op met een van de geselec-teerde makelaars.

Informatieavond van Rootselaarschool goed bezochtOndanks dat de informatieavond vlak voor de zomervakantie plaatsvond was de ontvangstruimte van de Van Rootse-laarschool wederom goed gevuld. Door de gemeente werden aanwezigen geïnformeerd over de aanpak van de Van Dijkhuizenstraat en Nieuwe Kerkstraat, het onderzoek naar voorzieningen en de verkoop van de nieuwe woningen. Daarnaast werd de nieuwe website gelanceerd. Website gelanceerd!

Voor de verkoop van de kavels en woningen in Nijkerkerveen is een aparte website gemaakt. Deze website geeft alle informatie over de beschik-bare woningen, de toekomstige opzet van de nieuwe wijk De Bunt en de beschikbare kavels. Ook kunt u hier meer achtergrondinformatie vinden over het project en het dorp Nijkerkerveen. Regelmatig wordt nieuwe informatie via de website www.woneninnijkerkerveen.nl bekend gemaakt.

Schrijf nu in voor een vrije kavel De verkoop van de eerste drie vrije kavels is gestart. Tot 30 november 2012 staat de inschrijving voor een bouwkavel open. Dit wordt gedaan om iedereen een gelijke kans te geven een mooie kavel uit te zoeken. De informatie over de verkoopprocedure, verkoopprijzen en bouwmogelijkheden kunt u vinden op onze website www.wonenin-nijkerkerveen.nl in een zogenaamd kavelpaspoort. Hier kunt u ook een informatiepakket opvragen. Tevens kunt u een informatiepak-ket afhalen op het stadhuis bij de publieksbalie.

Woningverkoop verloopt via makelaars

Page 3: Nieuwsbrief Nijkerkerveen okt, 2012

De Goede Woning bouwt 6 sociale huurwoningen

Constructieve samenwerking in het COV

“Wij staan midden tussen de huurders”, Bert van Essen van de Goede Woning

“De Goede Woning is een echte Veense woonstichting. Ons kan-toor zit midden in het dorp en iedereen loopt hier gewoon naar binnen. Het is dan ook geen verrassing dat wij de zes te bouwen sociale huurwoningen voor onze rekening nemen in de nieuwe wijk De Bunt. Ik denk zelfs dat wij de eerste zijn die begin volgend jaar de schop in de grond steken en starten met de bouw van de eerste woningen!

Praktisch en efficiënt is ons mottoVos en Teeuwissen gaat de huurwoningen bouwen. Praktisch en efficiënt is daarbij ons motto. De woningen worden gebouwd met hoogwaardige en duurzame materialen. Aan ruimte geen gebrek met kavelgroten variërend van 125 m² tot 172 m², een inhoud van ruim 400 m³ en ruime tuinen met berging. En dat voor een geschatte huurprijs tussen de € 550-600 per maand. We hadden de woningen graag alleen voor Veenders op de markt

gebracht. Maar op de advertentie mag straks iedereen reageren. Ongeveer een maand voordat de woningen opgeleverd worden, plaatsen we een advertentie in De Stad Nijkerk. Het is belangrijk dat u daarop reageert. De computer selecteert namelijk alleen uit de ontvangen reacties de woningzoekenden die als eersten in aanmerking komen. Hierbij is het type woning van belang, maten van urgentie en de duur van de inschrijving. Het is dus niet zo dat wie het eerste komt, het eerste maalt.

Zorg voor zorgNaast de bouw van de zes sociale huurwoningen, zet de Goede Woning zich ook in voor de centrumvoorzieningen van Nijkerker-veen. We denken in het Centraal Overleg Voorzieningen (COV) mee over de verschillende scenario’s voor het dorpshart. Daarbij maken wij ons sterk voor de ouderenzorg. Zorgbehoevende senioren moeten nu Nijkerkerveen verlaten omdat hier onvoldoende zorgvoorzieningen zijn. Dat vind ik zorge-lijk. Dat moet wat de Goede Woning betreft heel snel veranderen.”

Start tweede fase

Voor de zomer is de eerste fase van het onderzoek naar de voorzie-ningen in Nijkerkerveen afgerond. De gemeenteraad heeft ermee ingestemd dat een aantal scenario’s wordt uitgewerkt. De tweede fase van het onderzoek is gestart. De eerste twee bijeenkomsten met een vertegenwoordiging van voorzieninghouders (COV) hebben plaatsgevonden. Alle partijen worden ook weer in deze fase betrokken; scholen, voorzieningen die worden vertegenwoordigd door het bestuur van de kerngroep Nijkerkerveen, kinderopvang etc. De sfeer tijdens de bijeenkomsten en tussen de verschillende partijen is goed. Er wordt enthousiast samengewerkt aan het verbeteren van de voorzieningen in de dorpskern.

Eind 2012 zijn de scenario’s ruimtelijke en financieel uitgewerkt zodat vervolgens de gemeenteraad begin 2013 een besluit kan nemen over de omvang, de financiering en de locatie van de voorzieningen.

Page 4: Nieuwsbrief Nijkerkerveen okt, 2012

Herinrichting Van Dijkhuizenstraat en Nieuwe Kerkstraat

Meer weten? Heeft u vragen over de informatie in deze nieuwsbrief of algemeen over de ontwikkeling van Nijkerker veen? Neem dan contact op met Gerard van Dijken, assistent-projectleider: T 033-247 22 61 of [email protected]

De twee drukste straten van Nijkerkerveen worden aangepakt. De straten worden zo ingericht dat er voor alle verkeersdeelnemers een duidelijke plek is op de rijbaan. Er komt een trottoir voor voetgangers, fietssuggestiestroken voor de fietsers en een rijbaan voor gemotoriseerd verkeer. Kruisingen met andere wegen worden in plateaus ingericht zodat de plekken goed waarneembaar zijn voor alle verkeersdeelnemers. De plateaus dienen tevens als snelheidsremmers.

Een inrichtingstekening is te downloaden op www.nijkerk.eu onder gebiedsontwikkeling & projecten en op www.woneninnijkerkerveen.nl.

Er is een uitgebreide inspraakprocedure geweest waar veel omwonenden gebruik van hebben gemaakt. De reacties zijn zoveel als mogelijk verwerkt in het ontwerp. Begin 2013 wordt gestart met de uitvoering van de werkzaamheden. Voor de zomer van 2013 zijn de straten klaar.