Top Banner
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA 8. Sınıf Bilgilendirme Broşürü Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkezi 0354 415 21 35 Liselere Geçiş Sınavına Yönelik Yapacağımız Çalışmalarda; Günlük Tekrar çalışmalarınızın ardın- dan o gün için ; TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ İNKILAP TARİHİ İNGİLİZİCE Derslerinden 1-2 tane ders ekleyebilir- sin. (Çalışacağın konunun durumuna göre) Bu derslerdeki çalışmaların için 8. sınıf konularının en başına giderek, konu konu önce 1 test çözüp neyi bilip bil- mediği anlayıp eksikliklere yönelik ko- nu çalışması ve ardından o konuyla ilgi- li örnek sorulara bakabilirsin.
2

nav na Yönelik Yapacağımız n ardı VER ML DERS TÜRKÇE ...sorgunram.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/66/07/963633/...VERİMLİ DERS ÇALI ŞMA 8. Sınıf Bilgilendirme Broşürü Sorgun

Jan 24, 2021

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: nav na Yönelik Yapacağımız n ardı VER ML DERS TÜRKÇE ...sorgunram.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/66/07/963633/...VERİMLİ DERS ÇALI ŞMA 8. Sınıf Bilgilendirme Broşürü Sorgun

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

8. Sınıf Bilgilendirme Broşürü

Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkezi

0354 415 21 35

Liselere Geçiş Sınavına Yönelik Yapacağımız Çalışmalarda;

Günlük Tekrar çalışmalarınızın ardın-dan o gün için ;

TÜRKÇE

MATEMATİK

FEN BİLİMLERİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

İNKILAP TARİHİ

İNGİLİZİCE

Derslerinden 1-2 tane ders ekleyebilir-sin. (Çalışacağın konunun durumuna göre)

Bu derslerdeki çalışmaların için 8. sınıf konularının en başına giderek, konu konu önce 1 test çözüp neyi bilip bil-mediği anlayıp eksikliklere yönelik ko-nu çalışması ve ardından o konuyla ilgi-li örnek sorulara bakabilirsin.

Page 2: nav na Yönelik Yapacağımız n ardı VER ML DERS TÜRKÇE ...sorgunram.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/66/07/963633/...VERİMLİ DERS ÇALI ŞMA 8. Sınıf Bilgilendirme Broşürü Sorgun

VERİMLİ ÇALIŞMA NEDİR? Kişinin çalışma konularını kendisine göre ;zaman, içerik ve ne şekilde çalışacağını planlayarak bir dü-zen içerisinde çalışmalarını anlamlandırabilir ve sürdürebilir hale gelerek istendik sonuçları belirli zaman içerisinde elde edilmesidir.

Çalışmalarınızdan verim alabilmeniz için tekrar oldukça önemlidir.

Tekrar aralıklı bir şekilde yapıldıkça daha kalıcı olur.

Ders ve konularınızla ilgili planlamalarınızı yapar-ken tekrar çalışmalarınızı şu şekilde ele alabilirsi-niz;

Günlük Tekrar( ilk 24 saat)/ Pekiş rme

Ha alık Tekrar/ Ha zaya Alma

Sınav Öncesi Tekrar/ Aylık tekrar (kalıcı öğ-renme)

Mutlaka yazılı bir planınız olsun. Bunun için renkli kalemlerle hazırlayacağınız günlük ve ya ha alık planlarınız kendi gelişiminizi görmenizde ve takip etmede oldukça faydalı olacak r.

TEST ÇÖZÜMÜ Testlerde konuyla ilgili bildiklerimiz ve bile-

mediklerimiz neler bunun sonucunu elde ederiz.

Test çözmekte amaç çok soru çözmek değil çözdüğümüz sorulardaki konu eksikliklerimizi gidererek bir sonraki çözeceğimiz testlerde benzer hataları yapmamak r.

Testlerden sonra mutlaka yanlış ve boşları-mızla ilgili konuya dönüp ek çalışmalar yap-malıyız.

Nerede eksik ve yanlışlarımızın ne olduğunu bilmeden çalışmak çok zaman alır. Bilmedik-lerimiz üzerine odaklanarak çalışmalar daha ekonomik r.

Testlerde hangi soruyu yanlış yap ğımız daha akılda kalıcı olur, dikka mizi çeker. Konusuna bakıp bilmediğimiz bilgiyi telafi e ğimizde bir sonraki tes e benzer konuya daha dikkat-li cevap verebiliriz.

* KAYNAKÇA: Çiftçi, T.(2017).Ders Çalışma Motivasyonu: Ankara:Eğiten Kitap

GÜNLÜK TEKRAR; Günlük olarak işlenen konular her gün ders bitip eve gidildiğinde defterden ya da konunun işlediği kitap not aldığınız araç gereç ne ise oralardan tekrarının yapılması ve konuya ilişkin 3-5-10 var ise soruya bakılması, böylece günlük işlen bilgiler daha kalıcı olacaktır.

HAFTALIK TEKRAR; Hafta sonu, hafta içi kaç gün ve ne kadar konu işlenmişse, günlük tekrardan daha kapsayıcı bir test çözümü yapmak, yanlış ce-vaplarımıza ve boş bıraktığımız sorulara ilgili def-ter, konu anlatımlı kitaptan yada konuyla ilgili vi-deo anlatımlardan bir kez daha tekrar etmek

SINAV ÖNCESİ TEKRAR; Sınavdan sorumlu oldu-

ğun konulara yeniden göz atmak. Burada amaç

konulardaki eksiklikleri gidermek, bu sebeple sı-

nav konularını kapsayan test çözüp testteki hata-

larla ilgili konu çalışması yapılmalı örnekler ince-

lenmeli.

Her birey farklı hız ve şekillerde öğrenir, bu sebep-le öncelikle kişi nasıl daha iyi öğrendiğini ortaya koyabilmeli.

Kendi başına sesli bir şekilde birine anla yor gibi

Özet çıkarma/ Not tutma

Öğretmeninden veya arkadaşından anlat-masını isteyerek

Video izleyerek

Not kartları hazırlamak

Al nı çizmek