Top Banner
EVANGELIUM TILL ALLA LÄNDER MEST MUSLIMER BLAND INDONESIERNA Temanummer 2/2012 INDONESIEN Tesa berättar om sitt land, s. 4 - 5 SIBOLGA Evangeliet berörde i Indonesien, s. 8 - 11 TRE VIKTIGA insamlingsmål inför julen, s. 6 - 7 Jag har lärt mig att be för mitt folk istället för mina egna problem. Jag har funnit sann kärlek och passion: Jesus själv. TESA BERÄTTAR
12

MissionsVisionen 2/2012

Mar 19, 2016

Download

Documents

En gratis informationstidning som missionsorganisationen ETAL - Evangelium Till Alla Länder rf. (på finska EKM - Evankeliumi Kaikkiin Maihin ry.) ger ut.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: MissionsVisionen 2/2012

E V A N G E L I U M T I L L A L L A L Ä N D E R

MEST MUSLIMERBLANDINDONESIERNA

Temanummer

2 / 2 0 1 2

INDONESIENTesa berät tar om si t t land, s . 4 - 5

SIBOLGAEvangel ie t berörde i Indonesien, s . 8 - 11

TRE VIKT IGA insamlingsmål inför

julen, s . 6 - 7

“Jag har lär t mig at t be för mi t t

fo lk is tä l le t för mina egna prob lem. Jag

har funn i t sann kär lek och pass ion:

Jesus s jä lv .

TESABERÄTTAR

Page 2: MissionsVisionen 2/2012

Sid 2 Miss ionsVis ionen 2/2012

2 LEDARENKär l eken som d r i vk ra f t

3 VAD SÄGER B IBELNom ka l l e l sen?

4 TESA BERÄTTARom I ndones i en

6 VAD MED I miss ionsarbe te t

8 S IBOLGA 17 . -20.10 .Evange l i e t berö rde

2/2012

MissionsVisionenI N N E H Å L L

F r å n o r d f ö r a n d e s h j ä r t a

Tom LipkinK

ärleken är enorm drivkraft. I GT var kärlek ett krav som ingen kunde leva upp till, ”du

skall älska osv”. I NT är kärleken en frukt av att redan vara älskad. Kärlek är vår drivkraft. 2 Kor. 5:14-15 säger:

”Ty Kristi kärlek dri-ver oss, eftersom vi är övertygade om att en har dött i allas ställe, och därför har alla dött. Och han dog för alla, för att de som le-ver inte längre skall leva för sig själva utan för honom som har dött och uppstått för dem.”

Den som har erfarit Kristi kärlek kan aldrig förbli densamme. Beho-vet av kärlek i vår värld har knap-past varit större någon gång. I skri-vande stund pågår ett inbördeskrig i Syrien. Många av kristna bröder och systrar lider. I Gaza råder va-penvila men hur många på båda sidor lider av sviterna? En kommentar i en kristen tv-kanal sade att ”det var ju inte så många civila offer denna gång” men detta utrycker en at-tityd som inte alls återspeglar Guds hjärta. Bibelns Gud älskar alla människor på alla sidor av ett krig. Han sörjer över en enda som får sätta livet till. Han sör-jer över att så många ännu aldrig hört evangelium.

I detta nummer fokuserar vi på Indo-nesien som är världens största mus-limska land med en befolkning kring

240 miljoner. Gud älskar var och en av dem med en sin kärlek. Indonesien är nu vidöppet för evangeliet. Responsen från kampanjen som beskrivs i detta nummer var så stor att de arrangerande församlingarna ville ha en uppföljande

kampanj så snart det bara gick att ordna.

Det finns ett rop efter det kristall-klara evangeliet bland muslimerna.

Se dem aldrig som fiender. Se dem genom

golgata kors. Kom ihåg att det bara är en bråkdel av musli-

merna som har en militant negativ inställning mot kristna och kristen tro. Den muslimska borgmästaren i staden för kampanjen välkomnade mig till Indonesien med en sällad upplevd värme och hjärtlighet. Han tog emot mig från hjärtat. Skall inte vi som kristna visa detsamma gen-temot muslimer och ännu mer?

Vi har Kristi kärlek i oss. Du kan i ditt hjärta känna det Gud har i sitt

hjärta inte bara för Indo-nesien utan för alla människor som ännu aldrig hört evangeliet.

Kanske kampanjen i Sibolga i In-donesien får vara starten på en bredare missionssatsning i ETAL. Det är ännu god bit innan ”alla har

hört”. Vill du stå samman med oss?

KÄRLEKENSOM

DRIVKRAFTB

ild:

Brian C

ole

, C

reationS

wap

M i s s i o n s V i s i o n e ngrat is in format ionst idn ing

som ETAL - Evange l ium

Ti l l A l la Länder r f . ger ut

Ansvar ig utg ivare:

Tom L ipk in

Medverkat i denna t idn ing:

Tom L ipk in

Anki Sandvik

David Sterl ing

Jukka Laamanen

Kati Lillbacka

Tesa Fiona Kaban

Design och layout :

Kat i L i l lbacka

Feedback och

adressändr ingar :

ETAL, Kvarngatan 15

65100 VASA

te l och sms:

044 017 6000

[email protected]

www.ekm.nu

Bank:

Aktia:

IBAN: FI04 4970 1020 0178 32

BIC: HELSFIHH

Danske Bank:

IBAN: FI22 8000 1670 3201 92

BIC: DABAFIHH

I nsaml ingst i l l s tånd :

2020/2010/4094

Åland: 1444 K12

Trycker i :

KTMP | Ykkös Offset

Page 3: MissionsVisionen 2/2012

Sid 3Miss ionsVis ionen 2/2012

Kallelse är ett tema som väcker intresse hos de flesta troende och många undrar över sin per-

sonliga kallelse. Det är av yttersta vikt att konstatera att kallelsen inte enbart gäller några få utvalda heltidspredikan-ter utan Gud har en kallelse för alla!

Kallelsen innebär att man är avskild för en uppgift och att man har fått ett upp-drag att utföra. Bibeln talar både om att löpa uthålligt i det lopp vi har framför oss (Hebr 12:1) och att fullborda loppet (2 Tim 4:7). När man läser detta är en naturlig följdfråga: ”Vilket är mitt lopp och vilken är min uppgift?”

När Bibeln talar om kallelse avses flera olika områden i våra liv:

a) vi är kallade till gemenskap med Herren (1 Kor 1:9, Joh 17:3) och vi är kallade att vara konungar och präster (1 Peter 2:9), vilket handlar om tillbedjan och förbön, bl.a att utöva vår andliga auktoritet i bön för andra.

b) vi är kallade att bli mer lik Jesus, dvs tänka, tala och agera som Han gör. Detta blir en verklighet genom att förnya vårt sinne (Rom 12:2) och låta DHA forma vårt inre samt även tillåta den kärlek som är utgjuten i vårt innersta att flöda ut till andra (Rom 5:5).

c) vi är kallade till ett uppdrag i Guds rike, och vi förhärligar Fadern genom att fullborda uppdraget (Joh 17:4). I detta uppdrag finns dels den troen-des kallelse, som är lika för alla (Matt 28:18-20, Mark 16:15-18) och dels den mer specifika personliga kallelsen (Joh 3:27, Gal 1:15, 1 Kor 3:5-8).

När Gud kallar till ett uppdrag ger Han också förmåga och utrustning. Vår an-del är att bejaka kallelsen och ta steg i den riktning Herren visar. Några är kallade till att tjäna på heltid inom en församling eller ett annat kristet arbete, men de flesta är kallade att verka som troende i ett profant yrke. Gud behöver kristna inom alla samhällssektorer. Vi måste inse att man inte är mindre kallad av Gud om uppdraget huvudsakligen gäller utanför ett kristet sammanhang! Man gör betydligt större nytta om man fullföljer den uppgift Herren anförtrott ute i samhället än att man tar sig en för-samlingsuppgift, som man inte har en kallelse för.

Bibeln talar om de troende som Kristi kropp (1 Kor 12:12-31). Kroppen fung-erar bäst då alla är på rätt plats och gör sin givna del. Detta kan jämföras med den naturliga kroppen - om t.ex. en njure försöker verka som öga då är det verk-ligen svårt att se! Enligt 1 Kor 12:14 har Gud placerat delarna i kroppen som Han velat och de osynliga delarna som vi anser som svagast är så mycket mer nödvändiga (1 Kor 12:22). Herrens vil-ja är att var och en accepterar sin plats med glädje och är en pålitlig förvaltare och tjänare i sitt uppdrag (1 Kor 4:2).

Då troende kommer in i sin kallelse och är lydiga sin himmelska vision (Apg 26:19) har det konsekvenser inte bara för den enskilde troende utan för Kristi kropp och även för dem som ännu inte befinner sig i Guds rike. Den enskilde troende upplever en inre tillfredsställel-se (Joh 4:34) och motivation tack vare visionen, och risken att hamna i andlig arbetslöshet med dess konsekvenser minskar. Ords 29:18 talar om att utan

uppenbarelse (vision i en del översätt-ningar) går man lättare vilse. Då man däremot hittar sitt uppdrag kan Guds rike utbredas och enheten i Kristi kropp öka speciellt då man inser hur mycket kroppens olika delar behöver varandra och att alla är beroende av huvudet, Kristus.

Hur kan man då veta sin kallelse? Bi-beln hjälper oss naturligtvis på den här punkten: Gal 1:15 talar om att kallelsen fanns i oss redan innan vi föddes, men vi är inte alltid medvetna om den. Fil 2:13 säger att Gud verkar i vår vilja så att Hans goda vilja skall ske. Det finns ofta en inre förvissning, som alltid finns där och aldrig lämnar oss, och man kän-ner ofta en dragning åt det håll där kal-lelsen finns. En av de andliga ledarnas uppgifter är att hjälpa troende att hitta rätt, men också att ge utrymme för till-växt och mognad. Ibland tar det tid inn-an det är dags att ta sig an ett uppdrag. I Gal 2:7 nämns att man insåg vad Paulus och Petrus var kallade till, dvs. uppdra-get (nåden, smörjelsen) märks när nå-gon verkar i det område man är kallad till. En profetia kan bekräfta något som finns i ens ande, men man bör vara noga att inte bygga sin kallelse enbart på pro-fetiska tilltal.

Avslutningsvis kan ännu en gång be-tonas att varje troende har ett specifikt uppdrag och i Guds ögon är varje upp-gift Han ger av största betydelse! Vi skall inte nedvärdera någon uppgift el-ler tillåta oss att jämföra vårt uppdrag med någon annans. Vars och ens kallel-se är specialdesignad av Herren: vi kan ta emot uppdraget med tacksamhet och låta Guds Ande leda oss på den stig Han önskar att vi skall vandra på. •

VAD SÄGER BIBELN OM

KALLELSEN? Tex t : Ank i Sandv ik ?

Page 4: MissionsVisionen 2/2012

“För f inländska

troende är Indonesien

ett öppet m

issionsfält”

Sid 4 Miss ionsVis ionen 2/2012

Tex t : Tesa F iona KabanÖversä t tn ing : Ank i Sandv ik

OM TESASHEMLAND

Mi t t namn ä r Tesa F i ona Kaban och j ag kommer f r ån I ndone -s i en . Fö r t i l l f ä l l e t ä r j ag u t by t ess t uden t på I t ä -Suomen Y l i op i s t o i Joensuu . Jag ä r ak -t i v i l o ka l f ö r sam l i ngen Joensuun C i t y seu ra -kun ta och m i n pas t o r Jukka Laamanen bad m i g sk r i va någ ra ra -de r om m i t t hem land och om de t and l i ga a rbe t e t dä r .

Page 5: MissionsVisionen 2/2012

Sid 5Miss ionsVis ionen 2/2012

Indonesien är en önation med 10 000 öar. Fastän det finns 783 olika etniska grupper i nationen kallar vi

oss alla indonesier och har indonesiska som gemensamt nationellt språk. Vi är också världens största muslimna-tion: 80 % av invånarna är musli-mer. I Indonesien är bara 10 % kristna och katoliker.

Kristendomen kom till Indonesien i början av 1800-talet. Holländare och portugiser, våra tidigare kolonisatö-rer, hämtade kristendomen till södra, östra och norra delarna av vårt land. Sedan kom tyska missionärer och de förde evangeliet till de västra de-larna av Indonesien. Kristendomen är nu starkt rotad i storstäderna och på samma gång har lokala och utländska missionärer startat lokalförsamlingar på landsbygden och i landets mer isolerade områden. Min uppfattning är att församlingen i Indonesien har fokuserat på två stora arbetsfält: att utrusta och sända mogna kristna till att vara ljus inom den profana sek-torn såsom regeringen, konstvärlden, nöjesbranschen, utbildningssektorn, affärsvärlden och mediasektorn samt att fullborda kallelsen från Gud att nå folkgrupperna.

Född på ny t t på un i ve rs i t e t e tJag har varit kristen hela mitt liv. Jag föddes på nytt och blev en sann Kristi

efterföljare när jag tidigare studerade på universitetet i Bandung. Det kristna arbetet som görs på universitetet har stor betydelse för att nå ungdomarna. Lokalförsamlingarna kommer ofta in bland den unga generationen genom att starta fungerande cellgrupper på universitetens campusområden.

At t b l i en l ä r j ungeJag verkade tidigare aktivt i lokalför-samlingens kristna arbete på mitt eget universitet. Vi har tagit i bruk ett ar-betssätt med målsättningen att göra lärjungar. Efter att ha fått undervisning under mitt andra år blev jag mentor. Min tjänst var att verka som mentor för ca 7 andliga döttrar. Vanligtvis har varje mentor 2-10 andliga barn att leda. Lärjungaskap är vårt huvudsak-liga arbetssätt, men ofta fungerar vi också i andra tjänster. Själv tjänade jag på multimedia avdelningen och sedan under mitt fjärde år anslöt jag mig till ett team, som startade en andlig ge-menskap på ett annat universitet.

Jag upplever att Gud har förändrat mig under min tid på universitetet. Jag har lärt mig att lyda, tjäna, vara ödmjuk, vara känslig för Guds röst och människors behov och att följa min egen kallelse. Jag har lärt att känna Guds hjärta för de förlorade och betala priset för att nå dem. Jag har lärt mig att be för mitt folk istäl-let för mina egna problem. Jag har

funnit sann kärlek och passion: Je-sus själv. Samma saker händer många indonesiska studerande, som överlåter sig själva till att tjäna i det lokala uni-versitetsarbetet eller i församlingens planteringsarbete.

För finländska troende är Indone-sien ett öppet missionsfält. Vi har ännu över 200 onådda folkgrupper. Man hittar dem överallt i storstäderna, på landsbygden och även på avlägsna öar. Man möter dem även på univer-siteten, till vilka hela den unga gene-rationen kommer för att studera. Fast förkunnandet av evangeliet mitt ibland muslimer kan vara utmanande så har indonesierna i grund och botten ett mjukt hjärta. Många i Indonesien är fattiga och i behov av hjälp och av den anledningen törstiga efter att få de verkliga lösningarna i livet.

Många som lever på landsbygden och isolerade öar upplever sig bortglömda och det gör oss känsliga för främman-de människors behov av kärlek och omsorg.

Vi tror att Gud en dag skall full-borda kallelsen, så vi kan bli en väl-signelse mitt ibland folken. Be för oss, för missionsarbetet som görs här och för lokalförsamlingarna i Indonesien. Må Gud bli ärad i In-donesien! •

Page 6: MissionsVisionen 2/2012

Sid 6 Miss ionsVis ionen 2/2012

Största delen av de kristna som tjänar Gud kommer aldrig att resa runt jorden i missionsar-

bete, skriva framgångsrika böcker eller predika för tusental.

Oberoende av den kallelse Gud gett oss kan ändå var och en vara delaktig i missionsarbetet genom att ge. Då vi ger i kärlek, är det ett ett uttryckssätt för det största offer som någonsin getts för mänskligheten: Jesu död på korset.

Ka l l ade a t t s tå i mu rens öppn i ngJag hörde nyligen följande meningar om kärlek och pengar. I mitt tycke uttrycker det väl hur djupt överlåtna vi är till Guds syften: ”Det sätt vi använder våra peng-ar på, visar hur verklig vår kärlek till Gud är. På många sätt bevisar bruket av pengar vår kärlek bättre än djupet i vår kunskap, längden på våra böner el-ler vår andliga tjänst. Dessa andra sa-ker kan ibland vara ett yttre sken och ett hyckleri, men hur vi använder våra pengar och vår egendom avslöjar vårt verkliga jag”.

Gud kallar oss var och en att fylla vår plats i murens öppning, så att Hans evangelium sprids överallt på jorden.

På samma sätt som Bibelns Ester väl-jer varje troende om man ställer sig till Guds förfogande eller låter någon annan bli vald i stället.

Då vi ger för att evangeliet skall kunna spridas över hela världen, uttrycker vi genom detta yttre och materialistiska sätt ett djupt överlåtande till Guds pla-ner. Vårt agerande återspeglar ett villigt och lydigt hjärta. ”Var och en må ge vad han har beslutat sig för i sitt hjärta, inte av olust eller av tvång. Ty Gud älskar en glad givare” (2 Kor 9:7). Den bästa investering, som en människa någonsin kan göra, är att investera i Guds rike.

Gud m iss l yckas a ld r i gÅr 1832 sade William Carey ”det mo-derna missionsarbetets fader”; ”En gång var jag ung, nu är jag gammal. Men jag har aldrig sett Gud misslyckas i sin om-sorg om mig då jag först har gett av mitt eget för att Hans arbete skall gå framåt. Han har således inte svikit sina löften, och inte kan jag heller låta bli att tjäna Honom.”

En g i va re ä r vä l s i gnadFastän den viktigaste orsaken att ge till missionsarbetet är att så in i Guds verk finns det fördelar med att ge:

Tex t : Dav id S te r l i ngÖversä t tn ing : Ank i Sandv ik

VAR MED IMISSIONSARBETET

JULENS INSAMLINGSMÅL

1) Jesuskampanjen i ACEH, Indones ien

2) Arbetet at t spr ida evange l ie t i Israe l3) Love Ind ia -arbetet i Ind ien

1. Vi bör minnas att det är Herren som äger allt och vi är bara förvaltare.

2. Evangeliet kan spridas över hela jor-den.

3. Vi kan uppleva en andlig välsignelse, för vi förstår att Gud kallat oss kristna in i ”muröppningen”.

4. Vi kan själva uppleva ekonomiska välsignelser.

Den välkända 1800-tals predikanten Charles Spurgeon har sagt: ”Under alla dessa år i Herrens tjänst har jag kom-mit till insikt om en osviklig och bestå-ende sanning. Denna sanning är, att det är omöjligt, att någon skulle kunna ge mer till Gud, än vad vi får ta emot av Honom. Även om jag skulle ge allt till Honom, kommer Han alltid att hitta en väg att ge mycket mer till mig än vad jag själv gav.”

Vi i ETAL är uppriktigt tacksamma för varje understödare och partner, som gör det möjligt att förverkliga Jesu missions-befallning och sprida evangeliet till dem som lever i mörkret. Vi vill säga ”ETT STORT TACK” till alla förebedjare och understödare för er insats under de gångna åren och för ert stöd under åren som ligger framför oss! •

Sivu 6 Lähetysnäky 3/2012

Page 7: MissionsVisionen 2/2012

JULENSiNSamLiNgSmåL NR 2JULENS

iNSamLiNgSmåL

NR 3JULENS

iNSamLiNgSmåL

NR 1

föRSam-LiNgS-paRtNER

SatSar din förSamling på miSSionSarbetet?Vi satsar! Vi i Tampereen Kristillinen Yh-

teisö har beslutat att regelbundet under-

stöda missionsarbetet genom ETAL. Det

understöd vi ger går oavkortat till missions-

arbetet.

1) Välj missionsmål

2) sänd in ditt understöd och meddelandet ”församlingspart-ner” + missionsmålets namn

3) Vi sänder ert understöd oaVkortat Vidare

etal, tel. 044 017 6000 | [email protected]

Sid 7Miss ionsVis ionen 2/2012

jesus-kampanjen

iSrael

dugit-missionscenter

&

Beit haYeshuaarBete med al-koholister och

narkomaner

acehindonesien

feBruari

2013

ref.nr. 1012ref.nr. 10443

indienloVe india-

arBetet

ref.nr. 11002

4€/ månad hjälper ett •Barn i slummen

20 €/månad täcker kost-•naderna för ett Barn på Barnhemmet

69€/månad täcker må-•nadslönen för en sjuk-sköterska samt mediciner

80€/månad är lönen för •en pastor eller eVang-elist i en nYstartad församling

att gräVa till ca 120 •meters djup för att in-stallera en Vattenpump kostar ca 450€

Page 8: MissionsVisionen 2/2012

Sid 8 Miss ionsVis ionen 2/2012

Page 9: MissionsVisionen 2/2012

Sid 9Miss ionsVis ionen 2/2012

D u känner säkert till ovan-stående bibelcitat. Detta blev så levande i Sibolga,

Indonesien, oktober 2012. Kväll ef-ter kväll fylldes kampanjområdet av människor från Batak-folket. Det verkade som om alla ville be med i frälsningsbönen och varje kväll kom många och vittnade om vad Gud hade gjort för dem!

Indonesien har en större muslimsk befolkning (ca 240 miljoner) än nå-got annat land. Sibolga ligger i västra Sumatra strax söder om Aceh provin-sen som drabbades hårt av tsunamin 2004. Den muslimska sharia lagen gäller i Aceh men inte i Sibolga.

Den muslimska borgmästaren hade inbjudits för att öppna festivalen. Han mötte oss med en stor värme

och hjärtlighet. Med eftertryck upp-manade han folket att lyssna till vårt budskap, för om de gjorde så ”skulle ingenting vara omöjligt för Gud”. Verkligen uppmuntrande! Han be-mötte oss som sina vänner och öns-kade oss all framgång.

Redan första kvällen kom tusentals till området. Gola Tirenuh predikade varför Jesus måste komma till jor-den och vad Jesus gjort för alla folk och alla människor. Mirakler började ske. Flera döva kunde höra. Under vittnesbörden skedde ännu fler he-landen. En kvinna fick sin syn för-bättrad. En annan hade inte kunnat gå på två månader men kom fylld av Guds kraft och berättade vad som hänt. En helt underbar öppning på kampanjen. >

Ty så ä lskade Gud vär lden at t han utgav s in enfödde Son, för at t den som tror på honom inte ska l l gå för lorad utan ha ev igt l i v . In te sände Gud s in Son t i l l vär lden för at t döma vär lden utan för at t vär lden sku l le b l i f rä ls t genom honom. (Joh. 3:16-17)

‘‘

Tex t : Tom L ipk inB i l de r : Gospe l T rans fo rmat ion As ia | Go la T i runeh

SIBOLGAINDONESIEN

17. - 20.10.2012

<< Både en mamma och hennes son b lev he lade, mamman från en o lycksskada och sonen i s ina lungor . Mamman hämtade med s ig röntgenbi lder som bev is på at t et t he lande hade sket t .

< Tom L ikp in omfamnar en po jke som upplevt Guds berör ing.

<< Kampanjmötena var i d i rektsändn ing i rad ion och f lera t idn ingar skrev på första s idan om kampanjen.

< Denna för t jusande musl imkv inna berät tade för Gola och Esther T i runeh at t Jesus hade botat hennes öga och öra.

Page 10: MissionsVisionen 2/2012

Miss ionsVis ionen 2/2012Sid 10

Kampanjkvällarna gick även ut i radi-on och nådde på det sättet många fler. Den andra kvällen predikade jag om ”det stora utbytet som skedde på kor-set”:

Jesus tog vårt straff – vi fick • hans förlåtelseJesus tog vår synd – vi fick • hans rättfärdighetJesus tog vår skam – vi får dela • hans härlighetJesus tog vår sjukdom – i hans • sår blev vi heladeJesus tog vår förbannelse – han • gav oss sin välsignelseJesus tog vår fattigdom – så att • vi får del av hans rikedom osv

Det är på något svårt att stå emot evangelium när det predikas klart

och tydligt. Atmosfären var fylld av Guds kärlek och responsen på evangeliet var påtaglig. Många he-landen skedde. En liten pojke hade blivit helad från njurproblem. Sist, men inte minst, så kommer en kvinna fram och berättar att hon var helad från cancer!

Den tredje och fjärde kampanjkväl-len fortsatte på samma sätt. Trots att det tidvis regnade ordentligt (som det gör denna årstid) hindrade detta inte folket från att komma och stå flera timmar i regn. Jesus älskar männis-kor oberoende om det regnar eller inte. Sista kvällen predikade jag om ”Jesus som helaren” och atmosfä-ren fylldes av tro och förväntan. En kvinna grät av glädje då hon berät-tade om att hennes pojke hade blivit

helad från fläckar på lungorna. Hon hade med röntgenbilderna. Men inte nog med detta. Hon hade själv blivit helad från en skada hon fått via en olycka!

Indonesierna stannar i regel hemma när det regnar. Men nu kom de till kampanjen när Guds kärlek och kraft var utgjuten. Indonesierna är i regel även blyga att vittna offentligt. Men ändå kom så många fram och berät-tade vilket under Gud hade gjort för dem!

Under tre av dagarna hade jag under-visning för pastorerna och ledarna. Ett 30-tal församlingar var invol-verade i kampanjen. Hungern att ”på nytt” få tag på uppenbarelsen i evangeliet var stor. Trots att de första

Den musl imska borgmästaren hä lsade oss varmt vä lkomna. Han uppmuntrade också s i t t fo lk at t

ivr ig t lyssna på vårt budskap för at t om de g jorde så “var inget omöj l ig t

för Gud” .

<< Jesus botade denna kv innas föt ter .

Kryckorna kunde hon lämna kvar .

< Gola och Esther T i runeh g läds t i l l sammans med en kv inna, vars för lamade hand Jesus botade.

<

Page 11: MissionsVisionen 2/2012

Sid 11Miss ionsVis ionen 2/2012

kyrkorna bland Batak folket grundades re-dan på 1800-talet så är det ingen självklar-het att evang-eliet förblir en uppenbare l se . Där, precis som här i Finland, kan traditioner lätt fördunkla kraften i evangeliet. Mot-tagligheten var stor och vi avslutade seminariet med en ”utgjutelse” av Guds ande och kärlek!

Flera tidningar hade uppmärksam-mat kampanjen på första sidan vil-ket naturligtvis gav ”gratisreklam”. Vicebormästaren samt den tidigare pensionerade borgmästaren kom

varje kväll med hela sin familj till kampanjen. De visade stor gästvänlighet.

Bara himmelen vet hur många

som första gången tog emot

Jesus under kampanjen. Vi vet inte heller hur många som blev helade. Vi hade ingen möjlighet att via läka-re eller på annat sätt kunna verifiera det som skedde. Vi kan bara berätta det vi såg och upplevde. Men en sak är säker, evangeliet har fortfarande samma kraft!

Människorna på Sumatra var oerhört varma och spontana. Det var en gläd-

je att få vara tillsammans med dem. I mitt eget hjärta ville jag inte bara ge ett budskap, en predikan, utan jag ville ge av mig själv från mitt hjärta. På detta sätt kom denna vecka i okto-ber 2012 inte bara att förvandla deras liv som bor där utan denna vecka för-vandlade även mitt liv.

Se aldrig muslimer som ”fiender”. Se dem som dyrbara människor som Jesus gav sitt liv för. Han vill att de skall veta om det.

Tack för stöd, dina förböner och ditt hjärta att stå med oss! •

”S is t , men inte minst , så kommer

en kv inna fram och berät tar at t hon var he lad f rån cancer !

Denna musl imkv inna berät tade at t hennes döva öron b lev botade.

<

Kv innans hörse l b lev he lad.

.

<< Jesus botade den unga po jkens n jurar . Han omfamnas på b i lden

av pastor Tom L ipk in .

<

Page 12: MissionsVisionen 2/2012

beStÄll anki

Sandviks minibok

om ämnethJÄrta

3 , -

Anki Sandvik är en bibellärare från Vasa, som i sin undervisning går djupt in i Bibelns sanningar och undervisar tydligt också om svåra ämnen. Viljan att uppbygga Kristi kropp och sprida Guds Ord i hela världen har under årens lopp fört Anki till olika länder i Sydostasien, Ryssland, Kenya och till underjordiska församlingar i Kina.

finns at t få även på f inska och på engelska!

Helmisnätbut ik

öppet24/7

w w w.he lmimed ia.comte l . 0 50 5 431 431

t i l au s@he lmimed ia.com