Top Banner
Med evangeliet till Indiens onådda Afghanistan Ville och Johannas sju år i e av världens farligaste länder. En ny generation Unga måste få smaka på det verkliga livet med Jesus. Nu åker vi! Bibelskoleelever redo a pröva sina vingar. VI ÄR MISSION. Tillsammans utför vi missionsbefallningen. Du är precis lika viktig som missionären. Våra böner och gåvor gör det möjligt för dem att gå. 9 771650 798005 En tidning från Livets Ord NUMMER 4 2014
36

MissionsMagazinet #4 2014

Apr 06, 2016

Download

Documents

Livets Ord

Arbetet i Indien utvecklas. I detta nummer kan du läsa om våra fyra bibelskolor i landet där två är helt nya och i onådda områden. Dessutom får du träffa missionärsparet Männistö som arbetat i Afghanistan och Indien i 7år, krönikor med Christian Åkerhielm och Roar Sørensen samt ett härligt vittnesbörd från Kina.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: MissionsMagazinet #4 2014

Med evangeliet till Indiens onådda

AfghanistanVille och Johannas sju år i ett av världens farligaste länder.

En ny generationUnga måste få smaka på det verkliga livet med Jesus.

Nu åker vi!Bibelskoleelever redo att pröva sina vingar.

VI ÄR MISSION. Tillsammans utför vi missionsbefallningen. Du är precis lika viktig som missionären. Våra böner och gåvor gör det möjligt för dem att gå.

9 771650 798005

ISSN 1650-7983

En tidning från Livets Ord

NUMMER 4 2014

Page 2: MissionsMagazinet #4 2014

postadress Box 17, 751 03 Uppsala telefon: 018-489 81 00e-post: [email protected] hemsida: webshop.livetsord.se

MISSA INTE KATALOGEN!

Där finns många fler julklappstips!

Lois RockBerättelser från BibelnTjugo av Bibelns berättelser vackert illustrerade med både humor och allvar. För barn 3-9 år.

129KR 169KRNya folkbibeln 2014Svart med dragkedjaNT och Psaltaren i Svenska folkbibelns nya översättning. Mellanformat, svart konstskinn med dragkedja. 279kr

John MaxwellDagliga andakterBibliska principer i ämnen som framgång, förval-tarskap, teamwork och mentorskap. 249kr

John BevereLär känna den helige AndeEn helt ny bok av John Bevere, som med undervisning, dagliga andakter och frågor för gruppdiskussion, bjuder in dig att själv upptäcka den mest ignorerade och miss-förstådda personen i kyrkan: den helige Ande. Missa inte denna fantastiska introduktion till honom!

199KR

FÖR LEDARENY ÖVER ÄT NIN

NY BOK AV JoHN BEVERE

FEMMINUTER-BERÄTTELSER

J�LKL PP T P !

Page 3: MissionsMagazinet #4 2014

MISSIONSMAGAZINET #4 2014 3

SEDAN KOM CHOCKEN. Det var när han berättade om hur han som ung börjat använda droger, vilket lett honom in i ett femårigt heroinmiss-bruk. Jag kunde inte se ett spår av detta. Frälsningen och vistelse på ett av våra många rehabiliteringscenter

blev utvägen. Utan Jesus hade han troligen inte ens levt idag.

Istället är han idag en familjefar som det går

bra för och som lever för Herren. Otroligt rö-rande att se hur Guds kärlek och kraft genom evangelium kan lyfta

en person ur mörker och ge honom en framtid

och ett hopp.

Det är detta vi brinner och arbetar för på Livets Ords mis-sion – förvandlade människoliv!

Till jordens yttersta gräns,

Christian Åkerhielm,missions-direktor, Livets Ord

DET ÄR MED STOR GLÄDJE jag skriver dessa rader. Efter en höst av intensivt resande till våra olika missionsfält har min inspiration och tro stärkts ytterligare. Vårt missionsarbete står stadigt, har härlig växtkraft på samma gång som nya dörrar öppnas. Samtidigt som arbetet är vid-sträckt och berör väldigt många människor, så är det ändå individer vars liv har blivit för-vandlade som står fram speciellt.

JAG PREDIKADE NY-LIGEN på Livets Ords Euroasiatiska Pastors- och ledarkonferens i Moskva. 2 000 delegater från 200 städer och 14 länder. Vi hade härliga möten och däremellan stark gemenskap. Jag träffade några personer vars dramatiska levnadsö-den väcker en sådan djup tacksamhet till Jesus.

EN AV DEM HETER DMITRI, det var första gången jag träffade honom. Han skulle köra mig till flygplatsen när konferensen var över. Han såg sportig ut, var välklädd med välansat skägg och körde fram i en stor fin vit jeep. Det såg ut att gå bra för honom.På väg till flygplatsen pratade vi om allt möjligt. Han kom från Sibirien, hade fru och barn, gillade vildmarks-liv med jakt och fiske, och höll nu på att etablera sig i Moskva. Allt lät som en lyckad medelklasshistoria.

Förvandlade liv

»Otroligt rörande att se

hur Guds kärlek och kraft genom evangelium kan lyfta en person«

1. Inget hotell alls. Övernattningar med småbarn i sovjetiska flygplats-avgångs- hallar. 2. Ingen fungerande luftkonditionering eller fläkt då lastbil kört in i elplinten utanför hotellet i ett 50 grader varmt New Delhi, Indien. Kylning av kroppen med trasa och vatten hela natten.

3. Övernattning på kinesiskt sjukhus på stenhård brits. Det var

bara att klä på sig och använ-da det tunna täcket som madrass.

TOPP 3: VÄRSTA HOTELL-

UPPLEVELSER

LEDARE

föLj mig

På instagrAm!@chrisaker

Page 4: MissionsMagazinet #4 2014

MISSIONSMAGAZINET #4 20144

Roar Sörensen:»Säg något gott om Israel« sid 11

Bibelcenter: IndienTill Indiens onådda sid 13

Fyra bibelskolor är bara början sid 14

»Nu är det vår tid« sid 17

Notiser:Multiplikation sid 6

Upptäck Israel på nytt. sid 6

Ledarkonferens i Moskva sid 7

Rapport från Livets Ord Jerevan sid 7

Vittnesbörd:En bättre version av mig själv sid 8

Missionsäventyr i Afghanistan sid 20

LOBC:Nu åker vi! sid 24

UTGIVARE: Livets Ord

ANSVARIG UTGIVARE: Christian Åkerhielm

REDAKTÖR: Rune Borgsö

ART DIRECTOR: Jonatan Strömgren

FORMGIVARE: Jonatan Ahlin

ANNONSANSVARIG: Anne Karin Ekman [email protected]

TRYCK: Hallvigs, Morgongåva

KONTAKT: 018-489 80 00 [email protected]

MissionsMagazinet Box 17, 751 03 Uppsala www.livetsord.se

ISSN: 1650-7983

KONTOUPPGIFTER LIVETS ORD: Sverige: Plusgiro: 900 166-0 Bankgiro: 900-1660

Finland: Sampo Bank, konto: 800017-70838192

Copyright © 2014 Livets Ord.

Eftertryck av artiklar och annat material i denna tidning, helt eller delvis, utan tillstånd från Livets Ord är förbjudet. Vid förfrågningar kontak-ta redaktionen.

MissionsMagazinet kommer ut fyra ggr/år och innehåller undervisning, reportage och nyheter från Livets Ords internationella arbete.

Livets Ords vision är: Utrusta Guds folk med hans trosord, visa dem vilka andliga vapen de har, lär dem att använda dem och sänd ut dem i segerrik strid för Herren.

INnEHÅLL #4 2014

»Låt oss hjälpa den unga gene­rationen att få tag på en vision för mission«

Undervisning:Christian Åkerhielm sid 27

Page 5: MissionsMagazinet #4 2014

Sedan 1984 har InPress genomfört cirka 2 000 unika tidningsprojekt med uppdrags-givare i hela Norden. Varje produktion har ett team av redaktör, projektledare, säljare och formgivare som står för idé, införsäljning, design, produktion och distribution. Bland uppdragsgivarna fi nns både internationella bolag, organisationer och offentlig sektor.

”The only people in the world who can change things are those

who can sell ideas.”

Hör av dig, så berättar jag mer om vad jobbet innebär i praktiken. Lars Jakobsson, vice vd • tlf: 018-68 30 10 • [email protected]

Nu söker vi dig som är hungrig på nya utmaningar och att göra affärer. Viktigast för oss är att du gillar att sälja, är orädd och har ett bra driv. Ditt jobb blir att jobba med försäljning av annonser i redaktionella produkter och att sälja in hela tidningsprojekt. Du kommer att lära dig att göra tidningar i samarbete med vår redaktion, affärs-mannaskap och att fatta snabba beslut. Du får också möjlighet till hög lön. Jobbet som säljare kräver fokusering och hårt arbete, men ger också mycket tillbaka. För att du ska lyckas i jobbet tror vi att du behöver ha följande bakgrund och egenskaper:

• Gärna god utbildning (universitet/högskola) • Ha god allmänbildning, vara idérik och intresserad av näringsliv och samhällsutveckling • Gärna erfarenhet av försäljning och kundkontakter • Ärlig, öppen, aktiv, uthållig och en bra teamspelare • Tycka att tidningsbranschen verkar spännande

JUST NU SÖKER VI SÄLJARE

LÅTER DET SOM NÅGOT FÖR DIG?

www.inpress.com

Mediasälja

re

SÖKES:

Lois Wyse

Följ oss på

Page 6: MissionsMagazinet #4 2014

6 MISSIONSMAGAZINET #4 2014

Multi- plikationPRINCIPEN ÄR ganska en-kel. Så ett frö i marken och det bär riklig frukt. Träna en lärjunge till tjänst och han eller hon bär frukt för Guds rike. Våra artiklar från Indien i det här num-ret av Missionsmagazinet är en illustration av detta. Vi går in i nya och svåra områden till folk som inte nåtts av evang-eliet, därför att vi har ett team av högt kvali-ficerade indiska predikanter förberedda för den här tjänsten. Wow, läs och inspireras!Du får också läsa om bibel-skolelever som nu reser till många olika länder för att predika evangeliet. Vi ser fram emot rapporterna när de kommer hem.

Med önskan om inspirerande läsning.

Rune Borgsö,redaktör och missionär

[email protected]

»Så ett frö

för riklig frukt«

BIBELN ÄR FULL AV INTRESSANTA historier, färgstarka personer och geografiska och historiska referenser. Nu låter Livets Ord dessa komma till liv! Med vårt nya resekoncept, där varje resa har ett eget tema, får du upptäcka delar av Isra-el som du inte har sett förut. Genom besök på särskilt utvalda platser får du uppleva hur de

bibliska händelserna och per-sonerna träder fram ur Bibelns sidor. Du kommer själva landet närmare och lär känna miljön som formade de bibliska person-ligheterna.

Detta är resor för dig som redan har sett de tradi-tionella platserna och som nu vill vidga hori-sonten

- Israel är mer!

Upptäck Israel på nytt

viLkEn RESa

väLjErDu?

I kung Davids fotspår

För datum, se livetsord.seBesök de plat-ser där historis-ka event som formade Israels störste kung ägde rum. Vi kommer även att besöka an-dra platser av särskilt intresse i området.

Jerusalem

16-21 APRIL Jerusalemre-san ger dig en förståelse för Jerusa-lems plats i Bibeln, his-toriskt och i nutid.

Hela Israel

21-28 JUNIEn spännan-de resa som tar dig genom hela Israel. Den passar alla som vill upptäcka de klassiska bib-liska platserna och samtidigt lära känna det moderna Israel.

Vandra i Galileen

10-17 MAJ Lär känna Bibelns land genom att uppleva dess skönhet till fots.

Page 7: MissionsMagazinet #4 2014

7MISSIONSMAGAZINET #4 2014

I SEPTEMBER hölls en ledarskapskon-ferens i Moskva med närmare 2 000 delegater från 200 städer i 14 länder. Artur Simonyan, från Livets Ord i Armenien och legendariske Nicky Cruz från USA deltog. Cruz per-sonliga vittnesbörd om förlåtelsens betydelse smälte mångas hjärtan.

Christian Åkerhielms kvällsmöte präglades av stark närvaro av den Helige Ande och en utmaning att leva i frimodig tro. På söndagen predikade pastor Mats Ola Ishoel om att vi alla är missionärer. I an-slutning firades också församlingens nittonårsjubileum.

PÅ EUROPAKONFEREN-SEN i somras talade Gud till oss gång på gång om nya tider, nya skördar, nya arbetssätt, nya nivåer av hans här-lighet, och inte minst: att det bästa ligger framför. #youth2014 var definitivt en förs-mak av allt detta! Hela konferensen inleddes med ett imponerande intro bestå-ende av drama, video, sång och dans med kon-ferensens tema: Stå upp för san-ningen. Många unga människor fick uppleva starka gudsmöten, inte minst under lördags-kvällen då 133 personer gav sina liv till Jesus.

I SEPTEMBER ÖPPNADE teologiska seminariet i Livets Ord i Moskva dörrarna för 56 studenter från hela Ryssland. Det åtta månader långa akademiska programmet består av

kurser från Li-vets Ord i andlig fortbildning för pastorer och ledare i karismatisk teologi.

Nytt läsår för teologiska studier i Moskva

Ett livsför-vandlande höstlov

LIVETS ORD MOSKVA. Livets Ord i Moskva är center och ledande församling i det ryska nätverket. Församlingen grundades 1995.

Församlingen är center och ledan-de församling i det ryska nätverket med 349 direktanslutna församlingar.

Församlingens pastor MatsOla Ishoel predikar på nationellt täckande TV.

5Kmedlemar. Totalt ca 30 000 i hela församlingsnätet.

22gudstjänster varje helg.

Påfyllning för ledare Över hundra ungdomar från

församlingen var delaktiga i introt.

Page 8: MissionsMagazinet #4 2014

8 MISSIONSMAGAZINET #4 2014

»En bättre version av mig själv«

BIYU HAR GÅTT på vår bibelskola i Kina. För henne blev teamresan en särskilt livsförvandlande upplevelse.

– Jag såg hur alla omkring mig var så upptagna av pengar och karriär, det kändes så tomt, berättar Biyu.

Mamman dog när Biyu var 12 år och pappan var mycket upptagen av sitt arbete, så flickan var mycket en-sam under tonåren. Hon lyckades bra i skolan, men mådde inte bra på insi-dan. Filosofistudierna gjorde henne förvirrad och ännu mer sökande efter något mer. Tomheten ledde henne in i en relation med en man som miss-

»Bibel-

skolan blev som en kär-

leksvandring med Jesus.«

Biyu

handlade henne fysiskt och psykiskt och kontrollerade henne hårt, vilket lämnade Biyu deprimerad och sjuk.

FÖR ATT BRYTA relationen reste hon till USA för vidare studier, men han kom efter. Biyu blev rädd.

– För första gången gick jag ner på knä och bad, berättar hon.

”Tala till honom så milt du kan”, hörde hon en stilla röst säga på insidan. Hon förstod att det måste vara Gud. Så Biyu talade med man-nen på telefon och berättade hur hon kände det. Han accepterade det

Page 9: MissionsMagazinet #4 2014

9MISSIONSMAGAZINET #4 2014

ICA Supermarket Cityhallen

önskar Bengt Valberg med personal

ICA Supermarket Cityhallen • Bondegatan 9 • 643 21 Vingåker • Telefon 0151 - 51 80 50

Valkommen till var butik

Hos oss får du lite mer...Service • Omtanke • Kvalitét

och lät henne gå. För Biyu blev det beviset på att Gud finns och bryr sig om henne.Hon kom i kontakt med en kinesisk församling i USA och där tog hon emot Jesus.

– Dagen efter kände jag som ett ljus på insidan. Det var så varmt och verkligt och det smälte och rensade ut alla jobbiga minnen och helade mina inre sår.

EFTER EN TID av bön och fasta upplev-de Biyu att Herren ledde henne till-baka till Kina, där hon fick jobb som chefredaktör för en internationell interiörtidning. I jobbet reste hon till en större stad, där hon kom i kontakt med Livets Ords samarbetsförsam-ling. Här kände hon sig hemma, och av en tillfällighet blev hon förflyttad just dit i jobbet och därmed kunde hon också gå bibelskola.

– Bibelskolan blev som en kärleks-vandring med Jesus. Det var en otrolig upplevelse att få sjunka in i hans Ord, och jag blev så berörd av det liv med Her-ren jag såg att lärarna från Sverige hade. Det blev en stor inspiration.

BIYU HAR VARIT på tre mis-sionsteam från bibelskolan under hösten.

– Vi besökte fattiga byar för att ge den Jesus och jag kände rent fysiskt hur strömmar av barmhärtighet och kärlek flödade genom mig till bybor-na. Vi bad för människor till helande och befrielse och predikade det vi lärt oss på bibelskolan. Det kändes som om jag inte var mig själv, utan snarare en bättre version av mig själv, säger Biyu.

På mission i den kinesiska landsbygden.

Rågvägen 3 • 612 94 • Finspång • skogsvardstjanst.seAnders Rising 0706-84 80 97

Röjnings och planteringsuppdrag • Försäljning av skogsplantor

Page 10: MissionsMagazinet #4 2014

MISSIONSMAGAZINET #4 201410

Vilken resa väljer du?

Kung DavidFör datum se livetsord.se 8 900 kr

Jerusalem16-21 april 2015 7 900 kr

Vandra Galileen10-17 maj 2015 8 900 kr

Hela Israel21-28 juni 2015 8 500 kr

Änmäl dig till resorna på livetsord.se/israel

israel.livetsord.se/total

[email protected]

www

16/2–7/5 2015

Du kan spara både tid och pengar på smartare

ledningsbygge.

Vi hjälper dig på vägen.

SCHAKTFRITT

www.johanlundberg.se

MarkplaneringGrundarbeten

TrädgårdsentreprenaderTrädfällning

Grund & design

UPPSALA

MARKTJÄNST

Jens Andersson | Carl-Johan Rydh

Page 11: MissionsMagazinet #4 2014

rOARS TrE UPPMAnInGAR:

– DET ÄR MED MIG som med många andra, jag upp-levde en djup beröring av Herren under en resa till Israel 1986, säger Roar.

– På flyget från Tel Aviv kom Herren över mig och sade, ”du kommer att arbeta med judarna”.Roar utbildade sig i teologi innan han fortsatte med judiska studier.

– Det handlar egentligen om Guds kärlek till landet och folket. Israels kallelse är inte över i och med korset, utan fortsätter. Det är till Israel som Jesus ska komma tillbaka. Herren älskar detta folk och land, och då gör jag, hans barn, det också, förklarar Roar.

För Roar handlar det just om landets kallelse och profetiska plats i Guds frälsningshistoria. Samt att stå upp för det som är sant.

– Människor blir generellt antingen-eller i för-hållande till Israel. De som är för blir ofta roman-tiska och tycker allt som är judiskt är fantastiskt, medan de som är emot blir det ordentligt.Orsaken, tror Roar, är att det råder en andlig strid om nationen, vilket kristna måste förstå.

– BIBELN SÄGER att vi ska be om fred över Jerusa-lem och påminna Gud om hans löften till Israel. Herren söker människor som står i gapet för det judiska folket, som ber, talar väl och hjälper dem, fortsätter han.Ofta är samhällsdiskussioner väldigt känslolad-dade och dåligt förankrade i fakta. Därför menar Roar att vi kristna måste hålla oss uppdaterade och kunna ta diskussioner på ett sakligt sätt. Det är också orsaken till att Livets Ord ger ut Israel Rap-port varje vecka, ett nyhetsmejl om det som pågår i Mellanöstern.

– Vi har fyra olika profiler på våra resor för att kunna ge fler möjlighet att resa och även fördjupa sig inom olika ämnen. Nu är det dags att sätta sig på flyget igen, tillägger Roar.

– Det Heliga landet väntar.

Be!– Bibeln säger att vi ska be om

fred över Jerusalem.Förstå!– Att ta

diskussioner på ett sakligt sätt är A och O. Genom 'Israel Rapport' kan du få saklig information varje vecka.

Res!– Det viktigas-

te en kristen kan göra är att resa till landet. Vi erbjuder numera

fyra resor med olika profil.

12

BIBELLÄRARE. Han har två masterexamina i judiska studier från He-brew University och reser i skytteltrafik mellan Uppsala och Jerusa-lem. Vad driver Roar Sörensen, som leder Livets Ords Israelarbete?

»Säg något gott om Israel«

11MISSIONSMAGAZINET #4 2014

3

Page 12: MissionsMagazinet #4 2014

12

EUROPA KONFERENSEN

26 JULI-2 AUGUSTI 2O15

Joakim

LUNDQVIST Tommy

BARNETTHans

WEICHBRODTAnne

CHRISTIANSEN

och många fler

europakonferensen.

livetsord.se

El & Teleinstallationerwww.sommerelteknik.se070-777 42 70 • Uppsala

Örnsköldsvik, tel: 0660-104 [email protected]

Vi får din skog att växa!

Oscarssons Energi & Rörservice ABmail: [email protected] tel: 073-941 02 25adress: Stavby-bärsta 43, 747 94 ALUNDA

Allt inom VVS

Page 13: MissionsMagazinet #4 2014

Till Indiens onådda

Livets Ords arbete i Indien utvecklas. Fyra bibelskolor där två är helt nya och i onådda områden, samt lädarskolor,

IndianChildren och tusentals av förvandlade liv som det underbara resultatet.

13MISSIONSMAGAZINET #4 2014

Page 14: MissionsMagazinet #4 2014

14 MISSIONSMAGAZINET #4 2014

DE NAXALITISKA REBELLERNA, vars ledare följer maoistiska doktriner om ett beväpnat folks kamp, har fört ge-rillakrig gentemot den indiska reger-ingen ända sedan deras första uppror i den västbengaliska byn Naxalbari 1967. I de 34 regioner som regeringen anser vara värst utsatta för maoister-nas aktiviteter har rebellrörelsen fått särskilt blodiga dimensioner. Naxa-literna orkestrerar där polismassak-rer, bombningar, bank- och gruvrån, barnamord och kidnappningar på rutinbasis.

Länge har lokala pastorer ropat om hjälp, och de senaste fem åren har de skickat folk till våra bibelskolor i storstäderna. Men nu var det dags för nästa steg.

– Det finns många ute på landsbyg-

den som skulle vilja gå på bibelskola, men som saknar möjlighet att göra den långa resan. Vi måste komma dem närmre, förklarar Raj, vår studierektor.

L ivets Ord har bedrivit bibelsko-la i Indien sedan 2002 och fler än fyra tusen elever har studer-

at på hel- eller halvtid. Under dessa år har vi även kunnat undervisa och uppmuntra lokala pastorer och bibel-lärare.

Tidigare har övervägande väs-terländska lärare kommit in för att undervisa, men numera kompletteras de av flera inhemska. På så sätt kan trosundervisningen nå ännu längre ut på landsbygden.

– Några av dessa områden kan vara

Fyra nya bibelskolor

är bara börjanI år har vi startat bibelskolor nära områden

kontrollerade av så kallade naxalitiska rebeller. Trots gerillakrig i gränstrakterna blir Guds ord

predikat med stor framgång.Text: Ville Männistö

BIBELCEntER: iNDIEn

Page 15: MissionsMagazinet #4 2014

15MISSIONSMAGAZINET #4 2014

farliga för västerlänningar att resa in i på grund av närheten till de naxali-tiska rebellerna, fortsätter Raj.

– De tror att alla västerlänningar arbetar för regeringen och därför är emot dem. Men för oss lokalbor är det mycket lättare. Det är en öppning vi måste utnyttja.

I år har vi startat fyra bibelskolor i Indien och två av dem i just gränstrakterna till naxalitiska om-

råden. Pastorerna har varit mycket välkomnande. En av dem har upplåtit sin kyrka som vandrarhem för elever under studietiden, från måndag till fredag. Han förser dem även med frukost och församlingsmedlemmar-na tar god hand om dem.

– Vi är så glada att ni kommit hit för att ge oss bibelundervisning. Detta är precis vad vi behöver och vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa er, säger pastorn.

Han är en av trettio pastorer som nu skickat församlingsmedlemmar till bibelskolorna.

M ånga elever kommer lång-väga ifrån, ibland så myck-et som tio mil, och vissa

reser med tåg i timtal för att ta sig

»Vi mås-te komma

människorna på landsbyggden

närmre«Raj,

studierektor

Page 16: MissionsMagazinet #4 2014

MISSIONSMAGAZINET #4 201416

till skolan. De kommer från underut-vecklade skogsområden i centrala och östra Indien. Där finns ingen elektricitet och inga närliggande sjukhus, och fattigdomen har under-blåst naxalitrörelsen.

– Eleverna från dessa tuffa områ-den tar med sig undervisningen hem till sina byar, som vi andra inte kan ta oss till. Genom dem når vi de onådda, menar Raj.

E n av dem är en ung man vid namn Samay. Han bor i en ler-hydda utan elektricitet och ar-

betar hårt på fälten för att hjälpa sin familj att överleva. Samay blev frälst genom en lokal pastor och skickades förra året på bibelskola inne i stan.

– Bibelskolan förändrade mitt sätt att tänka. Innan var mitt sinne blockerat av fruktan och hopplöshet, men genom undervisningen har jag nu funnit en framtid och ett hopp i

BIBELCEntER: iNDIEn

Livets Ord i Indien:

⌦ Bibelskolor sedan 2002.

⌦ Fler än 4 000 bibel-skoleelever.

⌦ Både ett- och två-årig bibelskola.

⌦ Ledarskola för 700 ledare.

⌦ 449 sponsrade fadderbarn.

⌦ 1 625 barn som varje vecka nås genom olika projekt.

⌦ 4 674 skolluncher varje vecka.

⌦ Center för 60 kvin-nor från bordellkvar-teren (ett samarbe-te).

⌦ Center för 30 barn till prostituerade (ett samarbete).

Jesus. Han gav mig en vision för mitt område och jag vill arbeta för Jesus resten av mitt liv, säger Samay.

I hans område brukar naxaliterna ofta trakassera de troende. Maois-terna tror inte på Gud och menar att Jesus är en utländsk gud. Men Samay har inte gett upp på dem. Efter bibelskoleåret återvände han hem och började hjälpa sin pastor. Snart hade husförsamlingen vuxit från några få människor till 50. Samay har blivit en bra predikant och delar sin tro med alla i byn, även naxaliter.

– Jag är så lycklig över att Livets Ord har kommit närmare mitt om-råde. Vi har nu skickat tio elever till den nya skolan. Jag vet att deras liv kommer att bli förvandlade. När de kommer tillbaka om ett år ska vi starta egna bibelstudiegrupper. Hittills har bara jag undervisat, men nästa år har vi tio lärare till. En underbar framtid ligger framför oss! jublar Samay.

Våra bibelskolelever kommer att nå in med evangelium till onådda områden djupt inne i djungeln. Trots den stän-diga närvaron av gerillakrig, blir Guds ord förkunnat med stor framgång.Foto: Livets Ord

Page 17: MissionsMagazinet #4 2014

tel: 018-489 8141 e-post: [email protected]: 900-1843 plusgiro: 900184-3

ge närings- rik mat

Naxaliternas huvudsakligen associerad med Indiska Kom-munistpartiet, The Communist Party of India (Marxist-Leni-nist). Konflikterna har sitt ur-sprung i misslyckandet av ett försök att införa en begränsad form av stamsjälvstyre med syfte att utnyttja naturresurser

i områdena. Kastsystemet är en annan viktig social aspekt av konflikterna. Naxaliterna hämtar sitt ideologiska styre från Mao Zedong i Kina och förespråkar att indiska bönder och stammar av lägre klass med våld ska störta regeringen och de övre klasserna.

»Bibel-skolan

förändrade mitt sätt att

tänka«Samay

NAXALITERNA. Naxaliterna är en maoist- kommunistisk gerillagrupp i Indien

Kolkata

New Delhi

Indien

Page 18: MissionsMagazinet #4 2014

MISSIONSMAGAZINET #4 201418

AnilBakgrund: Föräldralös och drogberoende vid 9-10 års ålder. Levde på gatorna. Kriminell och på väg att döda andra och sig själv.Gör nu: Ledare i sin för-samling och en del av vårt bibelskolearbete.Passion: Att se andliga ledare växa upp i Indien.

KiranBakgrund: Föräldralös och drogberoende vid 10 års ålder. Mycket kriminell aktivitet.Gör nu: Ledare i sin för-samling och en del av vårt bibelskolearbete.Passion: Att se människor bli frälsta och helade.

AbhayBakgrund: Uppväxt i slummen. Drogberoende redan som ung. Mycket kriminell aktivitet.Gör nu: Bibellärare och pastor. Passion: Att byg-ga starka församlingar i Kolkata.

RajBakgrund: Uppväxt i ett kristet hem. Började hjäl-pa sin pappa i kyrkan vid ung ålder. Gör nu: Bibellä-rare och pastor. Passion: Att se människors liv bli förvandlade.

– JAG BEHÖVDE VERKLIGEN mer grundläggande undervisning i mitt liv och blev så glad när Gud ledde mig till Livets Ords bibelskola för sju år sedan.

– Det största behovet vi som troende har i Indien är enhet. Ibland är pasto-rer även ovilliga att för-ändra sitt tänkesätt, men bibelskolan är en lösning på dessa problem.

Raj har sedan han gick bibelskolan arbetat med oss och haft en nyckel-roll i utvecklandet av bibelskolorna. De senaste fyra åren har han skickat trettio personer från sin kyrka till bi-

belskolan och många av dem arbetar idag som ledare.

– Vi är så tacksamma till alla lärare som har kommit hit och för allt som vi har fått. Nu är det vår tur, som in-dier, att själva ta mer ansvar och föra visionen vidare. Vi behöver gå till områden som ännu inte har nåtts och

hjälpa pastorer i avlägsna byar, menar Raj.

– Kanske kan vi inte kom-ma hela vägen in, men vi kan träna elever som sedan reser tillbaka och planterar

kyrkor där. Vi har redan sett detta hända.

– Jag undervisar i äm-net Tro, vilket är en stor förmån för mig. Jag älskar

att undervisa om detta ämne, det är ett så centralt begrepp för våra liv. Jag tror att vi kommer att se många nya kyrkor och många människor kommer att bli frälsta i framtiden, tillägger Raj med glädje i rösten.

Vår nästa

gener ation bibellära-

re

»Nu är det vår tur«

Raj är en av den nya generatio-nen bibellärare i vårt arbete.

Raj är ledare för de nya bibelskolorna. Här till-sammans med sin fru.

BIBELCEntER: iNDIEn

Page 19: MissionsMagazinet #4 2014

19

www.fkomp.com

Plötsligt händer det...Har ditt företag rätt försäkring?

Page 20: MissionsMagazinet #4 2014

»Mannen blev omedel-

bart helad och kunde hoppa upp

från golvet. Se-dan blev han

frälst«

20 MISSIONSMAGAZINET #4 2014

Ville och Johanna på ett bombat ryskt pansarfordon.

Page 21: MissionsMagazinet #4 2014

21

Missionsäventyr i AfghanistanDet unga finska paret Männistö upplevde enorma faror, men också stora glädjeämnen och segrar för Guds rike i Afghanistan under sina två första år som missionärer.

Text: Rune Borgsö Foto: Ville & Johanna Männistö

DET VAR EN rent skrämmande upp-levelse. Hindukushbergen reste sig majestätiskt framför dem och tvingade flygplanet att cirkla runt det oktoberkalla Kabul vid nedstig-ningen mot flygplatsen. Mötet med Afghanistan – paret Männistös första missionsland – var pirrigt och ner-vöst. Under Ville syntes kala slätter, höga berg och lerhus, liksom sön-derskjutna och bombade byggnader, rester från de oupphörliga krigen.

Ville reste dit första gången i ok-tober 2006 tillsammans med missio-närer från Livets Ord. I februari året därpå flyttade paret dit.

– Vi visste att det var Gud, men också att det inte skulle bli enkelt, säger Johanna.

Livets Ord hade byggt upp ett arbete i Kabul och Bamyan, uppe i bergen i Hindu Kush. Detta bestod av ett nätverk av cellgrupper, liksom ett stort undervisningsprojekt. De byggde hus i Kabul som använ-des för undervisning av anal-fabetiska kvinnor, och tränade bybor uppe i bergen i hygien och hälsovård.

– 80 procent av Afghanis-tans kvinnor kan inte läsa eller skriva, berättar Ville.

VItTnEsBÖRD

MISSIONSMAGAZINET #4 2014

– Därför lade vi stort fokus på just detta. Genom åren har omkring sex tusen kvinnor gått våra kurser, liksom flera hundra barn.

P aret anlände tillsammans med missionärer från Livets Ord i närliggande länder.

– Vi kom mitt i vintern och det kunde bli 20-25 grader kallt, minns Ville.

I sovrummet hade de en vedugn och varannan timme måste en av dem gå upp för att fylla på mer ved. Eftersom det nästan inte finns några träd i Afghanistan måste all ved importeras från Pakistan. De fattiga afghanerna har inte råd med det, så varje år fryser tusentals ihjäl.

– Vi kröp ner i sovsäckarna och när vi vaknade på morgonen var det två grader kallt i rummet. Det blev tävling varje morgon, med sten-sax-påse, om vem som skulle krypa ut och tända

i kaminen, berättar Johanna leende.

De arbetade i 24 byar i Ba-myanregionen.

– För att kunna påbörja en kurs i en by måste vi först få tillstånd från en av de äldste. Därefter måste vi hyra något

Mannen blev helad från reumatism.

Page 22: MissionsMagazinet #4 2014

22 MISSIONSMAGAZINET #4 2014

av de privata husen i byn, berättar Ville.

I en by som en av de tadzjikiska medarbetarna kom till var den ledan-de äldste svårt plågad av reumatism i fötter och knän och kunde inte resa sig från golvet. Medan tadzjiken samtalade med honom nämnde han att den Gud som han trodde på också kunde bota. Han frågade om han kunde få be för mannen, vilket denne sade ja till.

– Mannen blev omedelbart helad och kunde hoppa upp från golvet. Vår medarbetare förklarade evang-eliet för honom, vilket ledde till att mannen blev frälst och även ande-döpt.

De upplevde även att människor kom till deras medarbetare efter att ha fått drömmar och visioner, där Je-sus hade visat sig för dem. Det ledde också till att flera blev frälsta.

V ille och Johanna umgicks med andra kristna som arbetade i andra NGO:s

(icke-statliga organisationer). En av deras bästa vänner, som bodde i sam-ma område, var Gayle från England.

– Vi tillbringade mycket tid med henne, minns Johanna.

En dag när Gayle var på väg hem stoppades hon av två talibaner på motorcykel. Ögonvittnen har berättat att männen talade med henne innan hon försökte springa ifrån dem. Då sköt de kallblodigt ner henne, mitt på gatan.

Nyheten spred sig som en chock genom hela det internationella sam-fundet i Kabul. Ville, som fick höra om det först, skyndade sig hem för att hämta Johanna och sätta henne i säkerhet, ifall talibanerna var på jakt efter fler. På vägen såg han blodet på väggen efter deras vän och körde därför en annan väg tillbaka med Johanna i bilen.

Johanna & Ville Männistö.

Ville underviser en klass i en by i Bamyan, bland Hindukush-bergen norr om Kabul.

De var även med om en annan händelse som blev en varning för dem båda.

– Varje fredagseftermiddag klock-an fyra brukade vi handla på en viss mataffär, men en fredag upplevde vi tydligt en maning från Herren att skjuta på det en dag, säger Ville.

Just den fredagen stängde tre talibaner in sig i butiken och sköt ner alla med automatvapen.

– Vi är så tacksamma för Guds hand som skyddade oss, säger Ville.

I april 2009 flyttade de vidare till ett annat missionsland i Asien. Men arbetet i Kabul fortsatte ändå, utifrån Livets Ord i Tadzjikistan. Totalt har trettio tadzjikiska missionärer arbetat

i Afghanistan, mycket tack vare den grund som Ville, Johanna

och andra missionärer från Livets Ord i Uppsala lagt.

– Det är en fantastisk till-fredsställelse att se hur arbetet har kunnat fortsätta efter att vi flyttat, säger Johanna.

Livets Ord har lärt 6 000 kvinnor att skriva och läsa genom våra kurser.

Page 23: MissionsMagazinet #4 2014

23MISSIONSMAGAZINET #4 2014

www.ahlezon.com

AHLEZONPRODUKTION AB

LACKERING • BLASTRING • MONTERING

Dragarbrunnsg 37, 753 20 Uppsala • 018-12 22 20 • [email protected]

Förlovnings- & vigselringar Vi köper ditt gamla guld

ANDERSSONS TRAFIKSKOLA

www.anderssonskorkort.se 018-10 45 45Anmäl dig till Introduktionskurs ”Handledare/Elev” via vår hemsidaHult • 690 45 ÅSBRO

Anders & Maria Östlund • 0582-503 82 • 0706-85 03 92

Ekologisk odling

För högtid och fest...

CATERINGVi kan Torget, Hässelby Gård • Tel 08-38 35 [email protected]

Page 24: MissionsMagazinet #4 2014

24

Nu åker vi!70 glada elever från bibelskolans årskurs två åker på missionsteam i tre veckor. För många av dem är det första gången. Nu ska de få praktisera det de har lärt

i skolan. Och många är de människor som ska beröras av Herren genom dem.

Hit åker vi:

MISSIONSMAGAZINET #4 2014

Team till Rwanda/Burundi Vi reser till två spän-nande länder där vi kommer att predika i församlingar, be för de sjuka, ha utemöten på landsbygden och bygga hus för änkor.

Team till SverigeVi kommer att delta i flera utåtriktade ak-tiviteter i Uppsala; bland annat soppkök, värme-stugan för hemlösa och hembesök till äldre.

1

2

Page 25: MissionsMagazinet #4 2014

25MISSIONSMAGAZINET #4 2014

Team till KinaVi besöker försam-lingar i två större städer. Där ska vi undervisa och predi-ka för nyfrälsta, be för sjuka och betjä-na folket.

Team till IndienVi kommer att resa till en provins i väs-tra delen av landet, där vi kommer att predika i kyrkor, be-tjäna människor på landsbygden och be för sjuka.

Team till RysslandVi kommer att delta på ungdomskon-ferensen "Youth" i Moskva, och betjäna människor genom deras sociala och evangeliserande ar-bete, bland annat på ett rehabiliterings-center för före detta missbrukare.

Team till Giorgien/ Armenien Vi kommer att evangeli-sera i de större städerna, samt resa till mindre orter på landsbygden där vi kommer att tjäna i församlingarna och hjälpa de lokala pastorerna.

3

5

6

4

Page 26: MissionsMagazinet #4 2014

Hör av dig för en offert: 018-10 10 10www.andersproduktion.se

Med snickare, målare och murare under samma tak, samt ett brett kontaktnät,

tar vi gärna ansvar för hela entreprenaden.”

före

efter

Vi tackar för förtroendet att få bygga ut Fridhemsskolan

Page 27: MissionsMagazinet #4 2014

27MISSIONSMAGAZINET #4 2014

VI HAR FÖRMÅNEN att vara involverade i nå-got som är mycket större än oss själva. Det fanns här långt innan vi föddes och det kommer att finnas kvar när vi är färdiga med våra jordeliv. Det finns något befriande i detta, att mitt i en tid då tidsandan frene-tiskt vill pracka på oss en livsstil som bara handlar om oss själva, så kan vi istället leva för ett högre och evigt syfte. Något spännande och friskt kommer då in i våra liv.

J esus utmanar oss rakt på sak att söka hans rike först! Där ger han också ett fantastiskt löfte om att möta våra behov. Det är viktigt

att se att han inte i första hand betonar vad vi kan behöva välja bort eller lämna, han betonar vad han vill föra oss in i. Han nämnde inte ens Petrus nät. Han uppmanade Petrus ”Kom följ mig, så ska jag göra dig till en människofiskare”. Han kallade Petrus till något större. Petrus tvekade inte och

när han gensvarade gick han från att vara en fiskare till att bli en Herrens tjänare

som i tidens längd skulle komma att välsigna miljontals människor. Det

är fantastiskt att finna sin livskal-lelse, ödesbestämmelse, sin plats i Herrens planer. Och bara Gud vet vilken frukt som kommer ut ur det.

Vi kan gensvara till samma uppmaning, fatta samma beslut och

ansluta oss till det större. För en del innebär det att lämna hemlandet och flyt-

ta ut till missionsfältet. För andra innebär det inte att man flyttar någonstans, snarare att hjärtat brinner för Guds verk både hemma och därute. Men man lever då för ett högre syfte och detta är sann rikedom.

Det fantastiska med att bygga på Guds rike är att det är något bestående, något som varar och går vidare till kommande generationer. När Moses löpt sitt liv färdigt lämnade han stafettpinnen till Josua,

»Nej, sök först Guds rike

och hans rättfär-dighet, så skall ni få allt det andra

också.«

Matt 6:33

En ny generation

Text: Christian Åkerhielm

UnDERVIsNiNG

Page 28: MissionsMagazinet #4 2014

28 MISSIONSMAGAZINET #4 2014

Elia gjorde det till Elisa och Paulus till Timoteus med flera. Faktum är att den tillträdande genera-tionen kunde gå längre än den föregående.

V i ska löpa våra lopp. Men det handlar inte bara om hur fort eller effektivt just vi löper. Det handlar också om

att skapa de bästa förutsättningarna för att nästa löpare ska kunna ta vid. För en lyckad växling behöver båda löparna under en viss sträcka springa tillsammans, bredvid var-andra. Gör de inte det så kan en fantastisk löparinsats slarvas bort i växlingen. I början av ett lopp ligger ens hela fokus på att göra en bra insats, men när slutet av sträckan närmar sig blir man allt med medveten om den som ska ta över.

Man säger ibland att kristendomen bara är en generation från utplåning. Genom Guds nåd har församlingen gått från generation till generation i

två tusen år och på samma sätt behöver den föras vidare. En sak som kan tappas bort i växlingen är missionsbefallningen. Även om kyrkor lever vida-re, så är det inte garanterat att missionsivern gör det. Här har vår generation stort ansvar.

Vi kan frestas att tänka att ungdomar inte är intresserade av exempelvis mission. Vi

betonar annat istället, för att göra det kristna livet mer attraktivt för dem.

Det tror jag är ett fundamentalt misstag. Ungdomar är visserligen ofta nöjeslystna, men samtidigt så finns det en oerhörd kraft i ung-domars längtan efter idealism och

ett högre syfte. Det kan vi erbjuda dem. En ung människa behöver inte

söka sina äventyr i en virtuell värld. Det finns mer än nog av äventyr i den

verkliga missionsvärlden. Där kan de få göra riktiga hjältedåd genom att hjälpa fattiga barn i ett missionsprojekt, att dela sin tro med människor som lever i andligt mörker eller utrusta kristna med

»Hans välde är ett evigt

välde, hans rike varar från släkte

till släkte.«

Daniel 4:31

Page 29: MissionsMagazinet #4 2014

29MISSIONSMAGAZINET #4 2014

är du sugen på ett äventyr?Förvandla och bli förvandlad! Kom och hjälp oss att utrusta Guds folk på alla livets områden. Kom och ge vad du har!

Som volontär med oss blir du en viktig del av att ge Indiens och Vietnams folk hopp om en bättre framtid.

Maila oss på [email protected] för mer information.

Ansök om stipen-dium indien15 september - 15 december 2014

19 januari - 19 april 2015Med bas i Kolkata får du arbeta med våra olika projekt i nordöstra Indien.

vietnamHösten 2014 & Våren 2015.

Här får du hjälpa till i ett snabbt växande församlingsarbete mitt i

Hanoi, där behoven är stora.

Make adifference

ordet om tron. Många gånger kommer de hem för-vandlade, med ny passion för Jesus och en dröm om att tjäna Honom.

Personligen började min missionsbana under en teamresa till Bangladesh, efter att i en för mig helt främmande kultur drabbas av kärlek

till det folk vi arbetade bland, samtidigt som jag fick se hur mirakel skedde när jag bad för svårt sjuka. Det blev plötsligt mycket personligt. Jag var ung, jag fick korn på något och där blev jag missionär.

Den evangeliska kyrkan har en stark missions-ådra. De har fått vara med om storverk ut över världen. Missionärer har rest ut samtidigt som bedjarna stridit i bön för dem. Låt oss se till att nästa generation också får smak för detta.

Kanske bästa sättet är att hjälpa dem att kom-ma ut på just en teamresa eller en volontärperiod på missionsfältet. Ingen generation i historien har haft bättre förutsättningar att nå världen med evangelium. Låt oss hälpa den unga generationen att få tag på en vision för mission.

Alla kan göra

något!

Page 30: MissionsMagazinet #4 2014

30 MISSIONSMAGAZINET #4 2014

TILL jOrDENS YtTErstA GräNS

VI ÄR MISSION. Misson är inte ett projekt för några få experter. Det är vårt gemensamma uppdrag; vi ber, vi ger och vi går. Stå därför med våra resande predikanter och volontärer ute på fältet. Låt oss vara med i våra böner och på det sättet ta del av frukten för Guds rike.

Toni GaddKina, undervisar på bibelskolor. Be om Guds be-röring av elever-na och en ande av uppenbarelse.

Rune BorgsöUkraina och Ryssland.Be om Guds närvaro i mötena.

Jan Wandeby Filipinerna, levererar resterande 16 båtar till fiskarfamiljer.Be för dessa familjer att deras liv och arbete upp-rättas efter tsunamin.

Roar SörensenIsrael.Be för de nya reskoncepten, be om resenärer.

hjälP oSS AtT BE fÖr:

Carl-Gustaf SeverinUSA och Kina.Be om Guds beröring, helanden och frälsning i hans möten.

Christian ÅkerhielmNovosibirsk och Kina.Be om stark gudsnärvaro i möten, frälsning och ledning.

Carl-Gustaf AmritzerMellanöstern och Asien. Besöker våra projekt i flyktingläger för syrier. Be om Guds ledning och nåd och försörj-ning för syerierna inför vintern.

Daniel Severin och Ville MännistöAfghanistan. Be om beskydd och Guds ledning för det fortsatta arbetet.

LäS Om koNCEPtEN

På Sid 6!

Page 31: MissionsMagazinet #4 2014

31MISSIONSMAGAZINET #4 2014

OLLE OCH LENA ERIKSSON åker till Tadzjikistan för två månader. De kommer att hjälpa kyrkan där med rådgivning och praktiska frågor.

De har arbetat i Ser-bien, Tjeckien, Kirgizistan, Tadzjikistan och Afghanistan 1995-2006. Nu efter pensione-ringen i somras är de tillbaka på fältet.

– Det är vår gyllene tid nu. Nu är våra barn vuxna,

pensionen kommer varje månad och fortfarande har vi styrkan att resa och arbeta. Vi är inte färdiga, nya segrar är framför oss,

säger Olle och Lena.Be för oss att Guds hand är

med, be om styrka, ledning och beskydd, samt att människor ska få möta Jesus genom oss.

föLj OSs PÅ iNSTagRAM!

@livetsordmission

Höstupptakt med våra fantastiska ledare i Indien. Spännande tider!

Nu har vi startat bibelskolor på fyra platser i Indien.

Två av våra fantastis-ka medarbetare! Roligt på jobbet!

Häng med!Nu har du möjlighet

att få spännande och dagsfärska rapporter

direkt från missionsfäl-tet i din mailbox eller

på Instagram. Små som stora vittnesbörd. Allt

för att vi ska kunna stå tillsammans i världens mest betydelsefulla uppdrag. Häng med!

mISSion diREKT

Esther Renkel åker till Indien som volontär.

– Efter studenten 2008 åkte jag som volontär till Indien och spen-derade sedan 12 månader i detta kaotiska och fantastiska land. Med ett intresse för textil sedan barn-domen började jag fundera på hur man kan hjälpa dem att använda

sina kunskaper och tillgångar för att motverka den fattigdom som många indier lever i. Idag stude-rar jag textilt entreprenörskap och startar i höst ett projekt för att hjälpa prostituerade kvinnor i Kolkata till en ljusare framtid.

Be om att Herren frälser dessa prostituerade kvinnor.

Äntligen tillbaka i Tadzjikistan!

En ljusare framtid i Kolkata

Följ med oss ut på missionsfältet – medan du är hemma! Via e-postbrevet Mission direkt får du rapporter och vittnesbörd från våra missionsfält. Prenumerera på livetsord.se/missiondirekt.

DiREkT­RAPportER

fRån misSONS-fäLTEn!

Page 32: MissionsMagazinet #4 2014

32 MISSIONSMAGAZINET #4 2014

Rasbo Yrestahed755 96 UPPSALA

E-POST: [email protected] 0733-44 93 23 • 018 25 30 01

Henriks VVS AB”Vi säljer marknadens effektivaste solfångare Intelli-Heat”

perewert.se

guldetblev tillsand

av per ewert

»En tankeväckande och allt-igenom fin bok som avslöjar och utmanar samtiden, men också mig själv som läsare!«berit simonsson, inspiratör oasrörelsen

M FRANSSONS TRANSPORT

Kör taxi för Stor & liten i Knivsta

018-34 92 00

Vi ökar din räckvidd

”Ett komplett liftföretag”www.malarlift.se

Västerås021-81 07 20Stockholm08-19 40 00Gävle070-631 09 99Uppsala070-626 32 21

Page 33: MissionsMagazinet #4 2014

dU Kan VARa MED!

33MISSIONSMAGAZINET #4 2014

SmsSkicka ett sms med texten ”MISSION” mellanslag ”BELOPP” (t ex ”MISSION 300”) till 72 323.

BankgiroDu kan enkelt ge via bank till Plusgiro: 900166-0Bankgiro: 900-1660

OnlineGe direkt på livetsord.se /kollektboxen.

SwishAnge vårt bank-giro nr 9001660 i din swish-app som mottagre. Ange valfritt belopp.

Bli partnerStöd Livets Ords

arbete över hela världen med en månatlig gåva.

Registrera dig på livetsord.se/partner.

Du kAn gE PÅ fLEra sÄtT

NU KAN DU vara med och direkt finansiera våra bibelskolor i Indien. Läs artikeln i mitten av tidningen för information om de två nya skolorna som vi har startat. En elev kostar 177 kr i månaden, ett bokpaket kostar 352 kr per år och en indisk lärare kostar 220 kr per månad. Du

Givande till konkreta ändamål

kan stödja skolorna som en månat-lig partner eller ge ett belopp som motsvarar vad du skulle vilja stödja, till exempel, en student i ett antal månader. Tillsammans är vi Mission, några går, andra ger och ber.Tusen tack för din gåva!

BibelskoleelevGe varje månad och supporta en elev. 177:- /månad

BibelskolelärareGe varje månad och supporta en lärare. 220:- /månad

BokpaketGe ett bokpaket. 352:- /år

Page 34: MissionsMagazinet #4 2014

34 MISSIONSMAGAZINET #4 2014

Stångjärnsgatan 10, BolandcityMån–Fre 10–19 Lör 10–17 Sön 11–17

Tel 018-65 03 70 www.valamagasinet.se

VålaMagasinet är designbutiken för dig som söker det lilla extra.Här finns tidlösa klassiker och moderna möbler i en spännande

mix.

GodNatt Sängkompaniet är butiken med sovrummet som specialitet. Här

finns sängar och tillbehör i alla prislägen.

EM Uppsala, Möbler & SlöjdSylveniusgatan 7, Tel 018-65 13 00

Mån–Fre 10–19 Lör 10–16 Sön 12–15

EM har med sina 4000 kvm möbel-utställning allt man kan önska sig i möbelväg.Här finns ett komplett

sortiment för alla rum.

Storvreta Möbler har allt för dig som vill fynda kvalitetsmöbler till bra priser. Vi har det mesta som behövs för att möblera ert hem.

Upplands möbeloutlet

Storvreta Möbler Tel: 018-36 61 90 Öppet: Ons 11-19, Tor-Fre 11-18, Lör 10-15

i n f o @ s t o r v r e t a m o b l e r . s e w w w . s t o r v r e t a m o b l e r . s e

SavannaSoffa med divan och öppet avslut

Nu 9.995:-Ord 13.195:-

Ny soffa innan Jul!

Leo 3+2 skinn/skNu 17.560:-Ord. 21.930:-

Jensen 3+2Nu 13.495:-Ord. 17.230:-

Bolandsgatan 15A, Uppsala,Mån-Fre 11–19 Lör 10–16 Sön 12–15

Tel 018-65 34 50 www.godnatt.se

Möbler för alla!Välkommen till något av våra möbelvaruhus. Tillsammans har vi ett brett

utbud av möbler och övriga inredningsaccessoarer.Välkomna att besöka oss.

Solstrålevägen 4, StorvretaOns 11–19 Tor-Fre 11–18 Lör 10–15

Tel 018-36 61 90 www.storvretamobler.se

Page 35: MissionsMagazinet #4 2014

35

En plusmeny från himlen KRÖNika

»Guds plusmenyer kommer inte

slumpvis, utan då de bäst

behövs«

MISSIONSMAGAZINET #4 2014

JAG SKRIVER DETTA med ett leende på läpparna och ett speciellt ord i mina tan-kar. Ett som man visserligen inte hittar i bibeln men ändå känns högst passande just nu: plusmeny. Att utgå från en ordi-narie portion av något gott, men få ännu mer än vanligt av det goda.

Just detta var min och tusentals andras upplevelse av Livets Ords Europakonfe-rens i somras. Jag har aldrig varit på en sådan som inte välsignat och styrkt mig, men i somras skedde något utöver det vanliga. Guds Ande kom på ett så spe-ciellt sätt och berörde, betjänade och bekräftade. Starka gudsmöten, glädje, en påtaglig Andens frihet, profetiska tilltal och en genuin tro på framtiden präglade hela veckan. En plusmeny från himlen.

Under vår Youthkonferens: samma sak. Jag har predikat på alla 17 Youthkonfe-renserna men inte upplevt maken till vad Gud gjorde nu. En sådan Andens närva-ro, en stark, himmelsk signal att stå upp för sanningen och så genuina frälsnings-beslut. 133 ungdomar gav sina liv till Je-sus vid en av kvällarna, och scenkanten var efteråt blöt av tårar från ungdomar som mötte Jesus. En plusmeny från himlen.

Nu är jag nyss hemkommen från tre dagar med trosrörelsens pas-torer. Det har alltid varit härligt att samlas, men denna gång anslöt fler än någonsin och Guds Ande drog oss på ett helt nytt sätt ihop till en familj, med en enhet, ett djup och en

kärlekens samhörighet som jag hoppas att varje pastor och förkunnare får nå-den att uppleva inom sitt sammanhang. I Apostlagärningarna läser vi hur Petrus och Johannes kom till 'sina egna', hur de bad tillsammans och Guds kraft uppfyll-de dem med mäktig frimodighet. Exakt detta var vi med om tillsammans. En plusmeny från himlen.

Naturligtvis utdelas inte Guds plusme-nyer slumpvis. De kommer då de bäst behövs.

Många har ställt frågor angående Livets Ords framtid, utifrån Ulf Ekmans besked att konvertera till den Katolska kyrkan. Jag har givit

raka och tydliga svar på detta, men långt bättre är det svar Guds Ande nu

ger, genom att på ett så påtagligt sätt bekräfta och centrera oss kring vårt viktigaste mandat och bidrag till övriga kristenheten: undervisning och frimodig förkunnelse av Guds Ord, livet i och med den helige Ande och ett klart och starkt fokus på mission. En profetisk skärpa och tydlighet vad gäller sanningsfrå-gorna och landet Israel. En betoning på

Kristi kropp i allt från byggandet av den lokala församlingen till ekumeniskt

samarbete, och ett fokus på att trä-na och hjälpa nästa generation.

Joakim Lundqvist,pastor, Livets Ord

Page 36: MissionsMagazinet #4 2014

MISSIONSMAGAZINET #4 201436

livets ord

Välkommen till en konferens med 88 skräddarsydda seminarier för dig

som är engagerad i en församling!

byggakyrka.livetsord.se#byggakyrka

15-17 maj

media & kommunikation

administration & ekonomi

socialt arbete

mission

lovsång & kreativitet

pastoralt

ungdom

gudstjänst, event & teknik

barnverksamhet

företag

Skapa din egen konferens!

Välj mellan 11 olika spår och 88 olika

seminarier!