Top Banner
F r METAVS.A. SITUATII FINANCIARE intocmite in conformitate cu OMFP 1802/2014 31 decembrie 2015
95

METAVS.A. - METAV | Business Park

Feb 03, 2023

Download

Documents

Khang Minh
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: METAVS.A. - METAV | Business Park

Fr

METAVS.A.

SITUATII FINANCIAREintocmite in conformitate cu OMFP 1802/2014

31 decembrie 2015

Page 2: METAVS.A. - METAV | Business Park

. .

Page 3: METAVS.A. - METAV | Business Park

Ernst & Young Assurance Services SRL Tel: +40214024000~ Bucharest Tower Center Building, 21u Floor Fax: +40213107193

• 15-17 Ion Mihalache Blvd., District 1 [email protected] 011171 Bucharest, Rornania ey,com

Building a betterworking world

RAPORT DE AUDIT FINANCIAR

Catre actionarii METAV SA

Raport asupra situatiilor financiare

I Am auditat situatijle financiare anexate ale societatii METAV SA (“Societatea”) carecuprind bilantul a data de 31 decembrie 2015, contul de profit si pierdere, situatiamodificarilor capitalulul propriu si situatia fluxurilor de trezorerie pentru exercitiul financiarincheiat Ia aceasta data si Un sumar al politicilor contabile semnificative si alte noteexplicative. Situatille financiare mentionate se refera Ia:

Activ net/Total capitaluri: 164,679 mu RON

Rezultatul net al exercitiului financiar: 1,280 mU RON, profit

Responsabilitatea conducerii pentru situatlile financiare

2 Conducerea Societatli are responsabilitatea intocmirfl si prezentarii fidele a acestor situatiifinanciare in conformitate cu Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 1802/2014 cumodificarile si completarile ulterioare si cu politicile contabile descrise in notele Ia situatfllefinanciare, si pentru acel control intern pe care conducerea II considera necesar pentru apermite intocmirea de situatui financiare care sunt lipsite de denaturari semnificative, cauzatefie de frauda, fie de eroare.

Responsabilitatea auditorulul

3 Responsabilitatea noastra este ca, pe baza auditulul efectuat, sa exprimam 0 opinieasupra acestor situatii financiare. Noi am efectuat auditul conform standardelor de auditadoptate de Camera Auditorilor Financiari din Romania. Aceste standarde cer ca noi sarespectam cerintele etice ale Camerei, sa planificam si sa efectuam auditul in vedereaobtinerii unei asigurari rezonabile ca situatiile financiare nu cuprind denaturari semnificative.

4 Un audit consta in efectuarea de proceduri pentru obtinerea probelor de audit cu privire Iasumele si informatUle prezentate in situatHle financiare. Procedurile selectate depind derationamentul profesional al auditorulul, incluzand evaluarea riscurilor de denaturaresemnificativa a situatfllor financiare, datorate fraudei sau erorii. In evaluarea acestor riscuri,auditorul ia in considerare controlul intern relevant pentru intocmirea si prezentarea fidela asituatiilor financiare ale Societatii pentru a stabili procedurile de audit relevante incircumstantele date, dar nu si in scopul exprimarii unei opinii asupra eficientei controluluiintern al Societath. Un audit include, de asemenea, evaluarea gradului de adecvare apoliticilor contabile folosite si rezonabilitatea estimarilor contabile elaborate de catreconducere, precum si evaluarea prezentarui situatiilor financiare luate in ansamblul or.

5 Consideram ca probele de audit pe care le-am obtinut sunt suficiente si adecvate pentru aconstitui baza opiniei noastre de audit.

Page 4: METAVS.A. - METAV | Business Park

EYBuilding a betterworking world

Opinia

6 In opinia noastra, situatille financiare ofera 0 imagine fidela sijusta a pozitiei financiare aSocietatii Ia data de 31 decembrie 2015, ca si asupra performantei financiare si a fluxurilorde numerar pentru exercitiul financiar incheiat Ia aceasta data, in conformitate Cu OrdinulMinistrului Finantelor Publice nr. 1802/2014 Cu modificarile Si completarile ulterioare Si cupoliticile Contabile descrise in notele Ia situatiile finanCiare.

[ Cerinte de raportare cu privire Ia raportul

Administratorii au responsabilitatea intocmirii si prezentarii raportului administratorilor caresa nu contina denaturari semnificative, in conformitate cu cerintele Ordinului KiinistruluiFinantelor Publice nr. 1802/2014 Cu modificarile si completarile ulterioare, punctele 489-492, si pentru acel Control intern pe care administratorii H considera necesar pentru apermite intoCmirea raportului administratorilor Care sa nu contina denaturari semnificative,cauzate lie de frauda, fie de eroare.

Raportul administratorilor prezentat de Ia pagina 1 Ia 10 nu face parte din situatiilefinanciare. Opinia noastra privind situatille financiare Ia data de 31 decembrie 2015 nuacopera raportul administratorilor.

In legatura cu auditul nostru privind situatiile financiare Ia data de 31 deCembrie 2015, noiam citit raportul administratorilor si raportam urmatoarele:

a) in raportul administratorilor nu am identificat informatii care sa nu fie consecvente, intoate aspectele semnificative, cu informatille prezentate in situatiile finanCiare Ia data de 31decembrie 2015, atasate;b) raportul administratorilor, identificat mai sus, include, in toate aspectelesemnificative, informatiile cerute de Ordinului Ministrului Finantelor Publice nr. 1802/2014cu modificarile si Completarile ulterioare, punctele 489-492;c) pe baza cunoasterii si a intelegerii dobandite in cursul auditului situatiilor financiareintocmite Ia data de 31 decembrie 2015 cu privire Ia Societate si Ia mediul acesteia nu amidentificat informatii eronate semnificative prezentate in raportul administratorilor.

In numele

Ernst & Young Assurance Services SRLInregistrat Ia Camera Auditorilor FinanCiari din Romania

Cu nr. 77/15 august 2001

~ ~Numele semnatarului: Alma Dimitriu

Inregistrat ía Camera Auditorilor Financiari din Romania Bucuresti, RomaniaCu nr. 1272/17 decembrie 2004 7 aprilie 2016

Page 5: METAVS.A. - METAV | Business Park
Page 6: METAVS.A. - METAV | Business Park

METAV

Data: 7Apr11 2016

Ernst & Young Assurance Services SRLBucharest Tower Center, 21st Floor,15-17 Ion Mihalache Blvd.,District 1,011171 Bucharest,Romania

DearSirs,/ Stimati domni,

METAV 5.A.67-77 B,hada Stftet. District I, Bucharest

Phone: 021159977.65

Fax: 021/599.77.68

E-mail: [email protected]

www.metav.ro

This representation Teller is provided In connection with youraudit of the financial statements1 of METAV SA (“theCompany”) prepared in accordance with Minister of PublicFinance Order 1802/2014 and subsequent amendments(“MoP 1802/2014”) for the year ended 31 December 2015.We recognize that obtaining representations for us concemingthe information contained in this after is a significantprocedure in enablingyou to form an opinion asto whetherthefinancial statements give a true and fair view of the financialposition of the Company as of3l December 2015, and of itsfinancial performance and its cash flows for the year thenended in accordance with the Order of the Minister of PublicFinance no. 1802/2014 and subsequent amendments andas described in the accounting policies presented in the notesto the financial statements.

We understand thatthe purpose ofyourauditofourfinancialstatements is to express an opinion thereon and that yourauditwas conducted in accordance with Romanian Standardson Auditing, which Involves an examination of the accountingsystem, intemal control and related data to the extent youconsidered necessary in the circumstances, and is notdesigned to ldentl~, - nor necessarily be expected to disclose- fraud, shortages, errors and other irregularities, should anyexist.

We acknowledge, as members of management of theCompany, our responsibility for fair presentation of thefinancial statements in compliance with MoF1802/2014. We believe the financial statementsreferred to above present fairly, in all material respectsthe financial position, financial performance and cashflows of the Company in accordance with MoF

Aceasta scrisoare de reprezentare este inaintata in legatura cuauditarea situatiilor flnanciare2 ale METAV BA (“Societatea9,intocmite in confomiitate cu OMF 1802/2014 Si modificarileulterioare (UOMF 1802/2014”) pentru exercitiul incheiat Ia 31decembrie 2015. Recunoastem ca obtinerea unor declaratii dinpartea noastra In legatura cv informatlile din prezenta scrisoarereprezinta o procedura semnificativa care sa va permita sa vaformati o opinie cv privire Ia faptul daca situatBle financlareprezinta a imagine fldela si justa a pozitiei financiare a SocietatflIa data de 31 decembrie 2015, precum si asupra performanteifinanciare si a fluxurilor de numerar pentru exercitiul financiarinchelat Ia aceasta data, in conformitate cv Ordinul MinistruluiFinantelor Publice nr. 1802/2014 cu modificarile uiterioare sidupa cum este descris in politicile contabile prezentate in noteleIa situatiile financiare.

lntelegem ca scopul auditului efectuatde dumneavoastra asuprasituatlilor noastre financiare este acela de a exprima a opinieasupra acestora si ca auditul a fost efectuat in conformitate cuStandardele de Audit romanesti, care presupun 0 examinare asistemului contabil, a controluiui intern si a datelor conexe, inmasura in care le considerati necesare in circumstantele date,auditul netUnd insa conceput pentru a identifica, si nici nu sepreconizeaza, de altfel, ca va prezenta Iraude, lipsuri, erori sI altenereguli, in cazul in care acestea exists.

1. Recunoastem, in calitate de membrii ai conducerli Sacietatli,responsabilitatea noastra pentru o prezentare fidela asituatnlor financiare in conformitate cu OMF 1802/2014.Consideram ca situatiile financiare rnentionate mal susprezinta in mod fidel, sub toate aspectele semniticative,pozitia financiara, performanta financiara, precum si fluxurilede numerarale Societatfl in conformitatecu OMF 1802/2014

I “Financial statements’ comprise the balance sheet. profit and

s equity and notes to the accounts.loss statement, cash — flow statement, changes in shareholders’

2 SituatilIe flnwwiare” cuprind bilcmtul, contul tie pro/it si pierdere, situatia fiuxuhu tie n11u;etTh~, suite/ia tnodylcarii

capita!iv- iior piapi p si note.

Hexjquarle,s 67-?? B,har,a St,eei, lr.,de Re~ish,, Na J;404c31j199I hank AXOLnI ftO39lIiOi45O5Vc643~oS45ODDotuct 1, 8uch~,cst flscal Rc9,,:raten code 1583522 6~D sic

,,,nas,MTr.x ~rnN~rxC

[

1.

Accordingly, we make the following representations, which In consecinta, facem urmatoarele aflrmatii, care sunt corecte,are true to the best of our knowledge and belief~ conform cunostintelorsi convingerilor noastre.A. Financial Statements and Financial Records A. Situatli financiare sI evldente contablle

Page 7: METAVS.A. - METAV | Business Park

EMETAV

METAV S.A.67-77 Biharia Street. District 1, Bucharest

Phone: 02 11599.7765Fax: 021/599.77.68

E.maiV [email protected]

www.metav.ro

C

I.

1’

1802/2014, and are free of material misstatements, si flu contin erorl semnificative, lncluslv omisiuni. Am aprobatincluding omissions. We have approved the financial situatiile financiare.statements.

2. The financial statements forwarded to you to express an 2. Situatlile financiare pe care vi le-am inaintat in vedereaopinion on have been approved by the Board of exprimarfl unei opinH au fost aprobate de Consiliul deAdministration of the Company forsignature. Administratie al Societatii spre all semnate.

3. The significant accounting policies adopted in the 3. Politicile contabile semnifIcative adoptate pentru intocrnireapreparation of thefinancial statements are appropriately situatfllor financiare sunt descrise adecvat in situatiiledescribed in the financial statements. financiare.

4. Each element of the financial statements is properly 4. Fiecare elemental situatfllorfinanciare este clasificat, descrisclassified, described and disclosed in accordance with si prezentat corespunzator in conformitate cu OMFMoP 1802/2014. 1802/2014.

5. As members of management of the Company, we believe 5. In calitate de membrii ai conduceril SocietatH, considerarncathat the Company has a system of internal controls aceasta are un sistem de control intern adecvat care H permiteadequate to permitthe preparation of accurate financial intocmirea unor situatii financiare corecte, in conformitate custatements in accordance with MoF 1802/2014. OMF 1802/2014.

6. We believe that the effects of any unadjusted audit 6. Consideram ca efectele oricaror diferente de audit neajustate,differences, summarized in the accompanying schedule prezentate pe scurt in lists anexata (Anexa 1), insumate de(Appendix 1), accumulated by you during the current dumneavoastra in decursul auditului curent si care apartinaudit and pertaining to the latest period presented are celel mal recente perioade do raportare prezentate, suntimmaterial, both individually and in the aggregate, to the nesemnificative, atat individual cat si cumulat, Ia nivelulfinancial statements taken as a whole. situatiilor financiare luate ca intreg.

B. Fraud and Error . -

B. Fraude si eron

1. We acknowledge our responsibility for the 1. Ne asumani responsabilitatea pentru implementarea siimplementation and operations of accounting and operarea sistemelor contabile si de control intern care suntinternal control systems that are designed to prevent and destinate preveniril si detectarN fraudei si eroril.detectfraud and error.

2. Wehavedisclosedtoyoutheresultsofourassessmentof 2. V-am prezentat rezultatele evaluaril efectuate de noi asuprathe risk that the financial statements may be materially risculul ca situatlile financiare sa fie semnificativ eronate dinmisstated as a resultof fraud. cauza unorfraude.

3. We have no knowledge of any fraud or suspected fraud 3. Nu ni s-a adus Ia cunostinta nicio frauda sau posibila fraudainvolving management or other employees who have a care sa implice conducerea sau alti angajati care au un rolsignificant role in the Company’s internal controls over semnificativ in controlul intern al Societatii asupra raportadlorfinancial reporting. In addition, we have no knowledge of financiare. In plus, nu cunoastem nicio frauda sau posibilaany fraud or suspected fraud involving other employees frauda care sa implice alti angajati si care sa aiba un efectin which the fraud could have a material effect on the semnificativ asupra situatUlor financiare. Nu cunoastem niciofinancial statements. We have no knowledge of any alegatie privind nereguli financiare, inclusivfrauda sau posibilaallegations of financial improprieties, including fraud or frauda (indiferentdesursasauforma acesteia, inclusiv, darfarasuspected fraud, (regardless of the source or form and a se limita Ia alegatii transmise de ‘inforniatori”) care ar puteaincluding without limitation, any allegations by detemiina denaturarea situatiilor financiare sau care ar putea‘whistleblowers”) which could result in a misstatement of afecta in alt mod raportarea financiara a Societatii.the financial statements or otherwise affect the financialreporting of the Company.

C. Compliance with Laws and Regulations C. Conformitatea cu legile Si reglernentarile

1. We have disclosed to you all known actual or possiblenon-compliance with laws and regulations whose effectsshould be considered when preparing the financialstatements.

1. V-am informat cu privire Ia toate situatiile actuale sau posibilede neconformitate cu legile si reglementarile, ale caror efectetrebuieluate in considerare Ia intocmirea situatHlorfinanciare.

Iiradquarie,s 67 77 Elba a Street Trade Re-g se~ ka 10.031 1991 Cant. A rourt R03°6R’.t ..505. ~5-.3°0S .iOO nNanrarrxD,t,ct I, 8u~harest r Ical Rrgc:raton Code 1553522 I ono S’.IC -)

Page 8: METAVS.A. - METAV | Business Park

METAV S.A.6777 Biharia Street, District 1. Bucharest

METAVPhone: 02 1/599.77.65Fax: 02 1/599.77.63

E-mail: [email protected]

www.metav.ro

2. There has been no non-compliance with requirements of 2. Nu a existat nicio neconformitate Cu cerintele autoritatilor deregulatory authorities that could have a material effect reglementare care ar putea avea un efect semnificativ asupraon the financial statements in the event of non- situatiilor financiare in cazul unor neconformitati.compliance.

D. Completeness of lnftrmatlon D. Exhaustivitatea Informatlilor

1. We have provided you with: 1. V-am oferit:• Access to all information of which we are aware that • Acces Ia toate informatlile de care avem cunostinta Siis relevantto the preparation of the financial statements care sunt relevante pentra intocmirea situatNlor financiare,such as records, documentation and other matters precum evidente, documentatie Si alte aspecte

Additional information that you have requested • lnfomiatNle suplimentare pe care ni le-ati solicitatfrom us for the purpose of the audit and pentru desfasurarea auditului si• Unrestricted access to persons within the entity • Acces nerestrictionat Ia persoane din cadrul entitatii defrom whom you determined it necessary to obtain audit Ia care ati considerat ca este necesar sa obtinem probe deevidence, audit.

2. All material transactions have been recorded in the 2. Toate tranzactille semnificative au fost inregistrate inaccounting records and are reflected in the financial evidentele contabile Si sunt reflectate in situatflle financiare.statements.

3. We have made available to you all financial records and 3. V-am pus (a dispozitie toate evidentele financiare si datelerelated data and all minutes of the meetings of conexe, precum si toate procesele verbale ale intrunirilorshareholders directors and committees of directors (or actionarilor, directorilor si comitetelor de administratie (sausummaries of actions of recent meetings for which rezumate ale intmnirilor recente pentnj care nu au fostminutes have not yet been prepared) held during 2015 intocmite inca procese verbale), care au avut bc in anul 2015,and 2016 up to the date of this letter. precum si in anul 2016 pana Ia data acestel scrisorl.

The dates of all meetings in accordance with Romanlan Datele tuturor adunarilor care au avut bc, in conformitate cuCompany Law requirements held are Indicated in cerintele LegH Societatilor Comerciale, sunt indicate inAppendã-3 Agexa 3.

4. There are no material transactions that have not been 4. Nu exista tranzactii semnificative care sa nu fi fost reflectateproperly recorded in the accounting records underlying corespunzator in evidentele contabile care stau Ia bazathe financial statements. situatiilor financiare -

5. We confirm the completeness of information provided 5. Confirmam exhaustivitatea Informatlilorfurnizate referitoare Iaregarding the identification of related parties. We have identificarea partibor afiliate. V-am prezentat toate partiledisclosed to you all known related parties and related afiliate si tranzactiile cu partile afiliate cunoscute, lnciusivparty transactions, including sales, purchases, loans, vanzari, achizitH, imprumuturi, transferuri de active, datorii sitransfers of assets, liabilities and seMces, leasing servicii prestate, acordurl de leasing, garantil, tranzactu nearrangements, guarantees, non-monetary transactions monetare si tranzactli cu titlu gratuit pentru perioadaand transactions for no consideration for the period incheiata, preoum si soldurile de creante si datorii aferenteended, as well as related balances due to or from such partilor afiliate Ia sfarsitul perioadei. Aceste tranzactii au fostparties at the period end. These transactions have been cuantificate si prezentate in situatlile financlaremeasured and disclosed in the financial statements.

The Company does not have business relationships with Societatea nu are relatH comerciale cu patti afiliate, curelated parties otherthan those disclosed in thefinancial exceptia color prezentate in situatHle financiare si detaliate instatements and detailed in annex2. anexa 2.

E. Recognition, Measurement and Disclosure E. Recunoastere, evaluare si prezentare

)le~dqaa era 6, 778 has a St eel Trade reg tsr 0 J ‘04031 1991 Bank A to rt ROt9BTaDt4 05V06 3°B .50 1 a a rDstrsct 1. Bucharest fccal Rogistratson Code I 553522 BAD scic ~

I

r

1. We believe that the significant assumptions underlyingthe fair value measurements and disclosures used in thepreparation of the financial statements are reasonableand appropriate in the circumstances.

1. Consideram ca ipotezele semnificative care stau Ia bazaevaluaiii Ia valoarea justa, precum si informatflle utilizate Iaintocmirea situatiiborflnanciare sunt rezonabile si adecvate Incircumstantele date.

1± ~a~rx fl

Page 9: METAVS.A. - METAV | Business Park

METAV

METAV S.A.67.77 Biharia Street. District 1, Bucharest

Phone: 021)Sgg.7765Fax: 021/509.77.68

E.mail: [email protected]

v,vo~metav.ro

2. We have informed you of all outstanding and possibleclaims, whether or not they have been discussed withlegal counsel.

2. V-am informat asupra tuturor pretentNlor existente si posibile,indiferent daca au fost discutate sau nu cu consilierul juridic.

Ilradqjarteis 6777 Biharia Stwet, trade Register No J4D403111991 IjankAccourt ItO39BRDt45OSVOM3~24B0BDistrict I. Bucharest r scat Reqistraton Code 1583522 BtD SMC

fl’NASiMTrX i’S

A

2. We believe that the estimates made for depreciation 2. Conslderam ca estimarile ratelor de depreciere alerates of the property, plant and equipment used for imobiIizarilor corporale utilizate pentw raportarea statutarastatutory reporting are appropriate and are in sunt adecvate si sunt conform cerintelor OMF 1802/2014.accordance with_the_requirements_of OMF_1802/2014.

3. We have no plans orintentions that may materiallyaffect 3. Nu avem niciun plansau intentiecare poate afecta semnlficativthe carrying value or classification of assets and valoarea contabila sau clasificarea activelor si datorlilorliabilities reflected in the financial statements. reflectate in situatiile financiare.

4. We have disclosed to you, and the Company has 4. V-am prezentat si Societatea a respectat toate aspectelecomplied with, all aspects of contractual agreements acordurilor contractuale care pot avea un efect semnificativthat could have a material effect in the event of non- asupra situatiilor financiare in cazul unor neconformitati,compliance, including all covenants, conditions or other inclusiv toate clauzele, conditlile sau alte cerinte legate derequirements of all outstanding debt. toate datorflie restante.

5. We consider that all assets are carried at a value that 5. Consideram ca toate activele sunt inregistrate Ia o valoarereflects an appropriate value taking into consideration corespunzatoare, luand in considerare once depreclere aany impairment ol value issues, based on information acestora, pe baza informatiilor cunoscute Ia sfarsitulknown as of the year end and that has come to our exercitiului financlar si care ne-au fost aduse Ia cunostintaattention to the date of this letter. pana Ia data intocmirii acestei scrisori.

F. Dreptul tie proprietate asupra activelorF. Ownership ofAssels

Except for assets capitalized under finance leases, the 1. Cu exceptia activelor capitalizate in cadrul contractelor deCompany has satisfactory title to all assets appearing in leasing financiar, Societatea detine titiuri de proprietatethe balance sheet and there are no liens or satisfacatoare pentru toate activele inregistrate in bilant si nuencumbrances on the Company’s assets, nor has any exista niciun drept de sechestru sau ipoteci asupra activelorasset been pledged as collateral, other than those that Societatfl si niciunul dintre active nu a fost gajatdreptgarantie,are disclosed in the financial statements. All assets to cu exceptia celor care sunt prezentate in situatlile financiarewhich the Company has satisfactory title appear in the Toate activele pentru care Societatea detine titluri tiebalance sheet. proprietate satisfacatoare sunt inregistrate in bilant.

2. All agreementsand optionsto buybackassets previously 2. Toate acordurile si optiunile de rascumparare a activelorsold have been properly recorded and adequately vandute anterior au fost inregistrate corespunzator cidisclosed in the financial statements. prezentate adecvat in situatiile financiare.

3. We have no plans to abandon lines of product or other 3. Nu intentionam sa abandonani mu de produse Si nu avem aiteplans or intentions that will result in any excess or planuri sau intentH care pot detemfina aparitia de stocuriobsolete inventory, and no inventory is stated at an nevandabule sau invechite, niclun element de stoc nefflndamount in excess of net realizablevalue. inregistrat Ia o suma care sa depaseasca valoarea sa neta

reaBzabiia.4. There are no formal or informal compensating balance 4. Nu exista acorduri formale sau informale pentru compensari in

arrangements with any of our cash and investment ceea ce priveste conturile noastre de numerar si investitii. Cuaccounts. Except as disclosed in the financial exceptia celor prezentate in situatiile financiare, nu avem altestatements, we have no other line of credit acorduri privind mU de credit.arrangements.

G. UablIlties and Contingencies C. Datorii si contingente

1. All liabilities and contingencies, including those 1. Toate datormile si coritingentele, inclusiv cele legate deassociatedwith guarantees,whetherwriuen ororal, have garantii, indiferent daca scrise sau orale, v-au fost prezentatebeen disclosed to you and are appropriately reflected in si sunt reflectate corespunzator in situatflle financiare.the financial statements.

Page 10: METAVS.A. - METAV | Business Park

METAV

METAV LA.67-77 Biharia Street. District 1, Bucharest

Phone: 021/59977.65Fax: 021/5997768

E-mail: [email protected]

wvn-Lmatav.ro

2. At the period end, the Company had no unusualcommitments or contractual obligations of any sortwhich were not in the ordinary course of business andwhich might have an adverse effect upon the company(e.g., contracts or purchase agreements above marketprice; repurchase or other agreements not in the ordinarycourse of business; material commitments for thepurchase of property, plant and equipment; significantforeign exchange commitments; open balances onletters of credit; purchase commitments for inventory

2. La sfarsitul perioadei, Societatea nu avea angajamente sauobligatii contractuale neobisnuite de niciun fel care sa flu facaparte din cursul normal al activitatH si care ar fi putut avea unefect negativ asupra societatU (de ex. contracte sau acordud decumparare peste pretul pietei; rascumparari sau alte acordurlcare flu fac parte din cursul normal al activitatii; angajamentesemnificative pentru achizitionarea de imobilizari corporale;angajamente semnificative deschimb valutar; pozitii deschisede acreditive; angajamente de achizitionare de stocurl caredepasesc cantitatile uzuale sau Ia preturi peste pretul pietei;

I3. We have recorded or disclosed, as appropriate, all 3. Am inregistrat sau prezentat, dupa caz, toate datoriile, atat

liabilities, both actual and contingent, and have curente, cat si contingente, si am prezentat in situatiiledisclosed in the financial statements all guarantees that financiare toate garantflie pe care le-am acordat tertilor.we have given to third parties.

4. We are not aware of any pendingorthreatened litigation, 4. Nu avem cunostlnta de litigfl in curs sau anuntate, on deor unasserted claims orassessments thatare required to pretentil neformulate sau evaluari pentru care ar trebuibe accrued, that are significant, or could be significant, inregistrate provizioane si care sunt, sau ar putea fithat have not been provided in the financial statements semnificative, care sa nu fl fost prevazute in situatflleand we have consulted a lawyer concerning litigation, financiare si am consultat un avocat cu piivire Ia litigli,claims orassessments. pretentU sau evaluari.

5. l.awyers and law firms included in Appendix 4 to this 7. Avocatii si firmele de avocatura incluse in Anexa 4 Ia aceastaletter represented the Company during 2015 and up to scrisoare, au reprezentat Societatea in cursul anului 2015 sithe date of this letter in litigatlons against the Company. pana Ia data acestel scrisori in litigU impotriva SocietatU/.The Company was not represented in litigations against Socletatea nu a fost reprezentata in litigii impotniva acesteia, dethe Company other lawyers than those disclosed to your catre alti avocati si firme de avocatura decat cele prezentaterepresentatives (see Appendix 4). reprezentantilordumneavoastra.

I-I. Pension and other postretirement benefits H. Pensil si alte beneficli postangajare

1. We have disclosed to you all signiflcantpension benefits 1. V-am prezentattoate beneficiile semnificative privind pensfllepromised and have made available toyou all significant promise si v-am adus Ia cunostinta toate descrierilesummary plan descriptions, benefit communications semnificative ale planulul pe scurt, comunicarile privindand all other relevant information,, beneficUle si toate celelalte informatii relevante.

2. The actuarial assumptions and methods used to 2. lpotezele actuariale si nietodele utilizate pentru a evaiuameasure pension liabilities and costs for financial obligatflle Ia pensionare si costurile din punct de vedereaccounting purposes, including prescribed financiar-contabil, inclusiv ipotezele prescrise, sent adecvateassumptions, are appropriate in the circumstances, in circumstantele date.

3. Key management personnel are not Included in the 3. Personalul cheie de conducere nu este inclus in planul deretirement benefits plan of the Company. Also, the pensii al Societatii. De asemenea, Societatea nu are beneficilCompany does not have any post-employment benefits post-angajare pentru personalul cheie de conducere.for key_management personnel.

I. Equity I. Capitalul proprtu

1. We have properly recorded or disclosed in the financial 1. Am Inregistrat sau prezentat adecvat in situatiile financiarestatements the share/capital stock repurchase options optiunile si acordurile de rascumparare de actiuni, precum siand agreements, and shares/capital stock reserved for actiunile rezervate pentru optiuni, garantii, conversii si alteoptions, warrants, conversions and other requirements. cerinte.

i. Purchase and Sales Commitments and Sales Terms i. An~ajamente de vanzare-cumparare si ternienl de vanzare

1. Losses arising from purchase and sales commitments 1. Pierderile rezultate din angajamentele de vanzare si dehave been properly recorded and adequately disclosed cumparare au lost inregistrate si prezentate adecvat inin the financial statements, situatUle financiare -

tte~dq~a te,, 677’ B hatia Si ect Trade Regis erF 0 494033 1993 SM count ROSiBRiE 4509/06—399 SD ~

Distuct I. Bucharest r~scaI Rogsuaton Cede 1S83522 BRD S.SC *1

Page 11: METAVS.A. - METAV | Business Park

II

METAVMETAV S.A.67.77 Biharia Street, District 1, Bucharest

Phone: 021/599.77.65Fax: 021/59977.68

E-mail: [email protected]

WWW.metav.ro

Q

F

I

.1.

FF

quantities in excess of normal requirements orat prices pierderi rezultate din indeplinirea sau din incapacitatea de ain excess of the prevailing market prices; losses from indepliniangajamenteledevanzareetc.)fulfilment of, or inability to fulfil, sales commitments,etc.).

3. We have provided you with all agreements regarding 3. V-am fumizat toate acordurile referitoare Ia vanzari catresales to distributors and resellers. These agreements distribuitorl si revanzatori. Aceste acorduri reprezintarepresent the entire arrangements and are not acordurileintegrale si nu sunt completate de alte acorduri,supplemented byotheragreementseitherwritten ororal. scrise sau orale.

K. Going Concem K. Contlnuitatea actlvitatli

1. We consider that the Company will continue to operate 1. Consideram ca Societatea va continua sa si desfasoareas a going concem for the foreseeable future (being 12 activitatea normal in vfltorul apropriat (respectiv, in 12 lunl demonths from the date of these financial statements). Ia data acestor situatii financiare.

L Subsequent Events L. Evenimente ulteiioare

1. Other than as described in Note 10 to the financIal 1. Pe langa cele descrise in nota 10 Ia situatflle financiare, nu austatements, there have been no events subsequent to existat evenimente ulterioare sfarsitului perioadei care saperiod end which require adjustment of or disclosure in necesite ajustari sau prezentarea in situatflle flnanclare sau inthe financial statements or notes thereto. notele Ia acestea.

M. ContingentLiabilitles M. Datoriicontingente

1. We are not aware of any material liabilities (such as 1. Nu avem cunostinta de datorfl semnificative (precum decizfl dereassessment notices, court cases, customer impunere recalculate, , procese In Instanta, garantfl acordateguarantees, litigation procedures, etc.) or potential clientilor litigii etc.) ori potentiale pierderi sau angajamentelosses or commitments which have not been recorded in care sa nu Ii lost fie inregistrate in situatUle financiare, tiethe financial statements ordisclosed in the notes to the prezentate in notele Ia situatiilefinanciare.financial statements.

N. IncomeTaxes and Other Payments to the State N. Impozitul pe profitsi alte plati catre stat

1. Weacknowledgeourresponsibilityforthetaxaccounting 1. Ne asumam raspunderea pentru metodele de contabilitatemethods adopted by the Company, which have been fiscala adoptate de Societate, care au fost aplicate consecventconsistently applied in the current period, and for the in perioada curenta, precum si pentru calculul provizionuluicurrentyear income tax provision calculation. pentru impozitul pe profit pentni exercitiul curent.

2. Wealsoacknowledgeourresponsibilityforthe planswith 2. Ne asumam, de asemenea, responsabilitatea pentru planurilerespect to future taxable income, which represent our noastre legate de vfltoarele venituri impozabile, care reprezintaestimates as to the outcome of those plans, based on estimarile noastre in ceea ce priveste rezultatul acelor planuri,available evidence, and for the significant assumptions pe baza informatiilor disponibile, precum si pentru ipotezeleused in our analysis. We would implement such utilizate In analiza noastra. Vom implementa strategUlestrategies as necessaiyto prevent a tax operating loss or necesare pentni a prevenl neutilizarea unel plerderi fiscale dincredit carty foiward from expiring. exploatare say a unei creante fiscale reportate in termenele

stabilite.3. We have disclosed to you all tax opinions, 3. V-am prezentat toate opiniile fiscale, corespondenta cu

correspondence with tax authorities, or other autoritatile fiscale sau alte informatii corespunzatoare care auappropriate information that served as support for the folosit drept suport pentru contabilizarea unor potentialeaccounting for potentially material matters. aspecte semnificative.

4. We are aware that potential liabilities may arise fromdiffering interpretations of fiscal legislation by Romanianauthorities in relation to the issues discussed during our

4. Stim ca pot aparea potentiale obligatii ca urmare a diferitelorinterpretari ale legislaticifiscale de catre autoritatile romane inlegatura cu aspectele discutate in timpul auditului desfasurat

lleadqua-ie,s 67-72 B.har.a Street, Trade Regster No J/4O:4O3i~192i Bank/,ccourt n0s9anDt4sosvas~39as4soo ninaO,tr,ct I, Bucha,cst rscal Rcga:iat-onCcde 1533522 BRD.SMC .~ ~

Page 12: METAVS.A. - METAV | Business Park

II

I

METAV LA.6777 Biharia Street. District 1, Bucharest

Phone: 021/599.77.65

Fax: 021/599.7768

E-mail: [email protected]

WwW,metav,rO

I eadqaa es 677 B ha a St cr1 T,ade Reg s No 34040,1 1991 Bank cort RC~9~llD[ OSVCb—39351 03 a Nfl SM Cx flDstrict 1. Burha,ett rscalpeos,,oton Code 1585522 CR0 SMC I ~ Sl•47Cx

t=~=no~z çj

A-

I METAV

audit and we believe that we have made adequate si consideram ca am constituit in situatflle financiareprovision of potential liabilities due to the Romanian provizioanele corespunzatoare pentru potentiale datorn catreState (for taxation and other matters including statul roman (impozite si alte elemente precum impoziteadditional taxes, penalties and Interests, known or suplimentare, penalitati si dobanzi, cunoscute sau despre careconsidered as liable to arise) in thefinancial statements se considera ca pot sa apara), in masura in care o plata esteto the extent that a payment is deemed probable and the considerata probablla, lar suma poate fi evaluata cu suficientaamount can be measured with sufficient reliability. precizie.

0. Related PartIes 0. Partl aflllate

Related party transactions are on an “arms length basis. Tranzactiiie cu partile afiliate s-au realizat pe principflconcurentiale.

P. Use of the Work of an Expert P. Apelarea Ia servicille unul expert

1. We agree with the findings of the experts engaged to 1.Acceptam constatariieexpertllorangajatisaevaluezevaloareaevaluate the fair value of the buildings owned by the justa a cladirilor detinute de Societate, precum si provizionulCompany as well as the provision for post retirement pentru beneficil postangajare si am tinut cont in mod adecvatbenefits and have adequateiy considered the de competenteie expertilor implicati in determinarea sumelorquahfications of the experts in determiningthe amounts si informatiilor incluse in situatiile financiare si in evidenteleand disclosures included in the financial statements and contabile care stau a baza acestora. Nu am transmisthe underlying accounting records. We did not give or instructiuni si nu am mijiocit transmiterea de instructiunicause any instructions to be given to the experts with expertilor in ceea ce priveste valorile sau sumele rezultate, curespectto the vaiues oramounts derived in an attemptto scopul de a le influenta activitatea, si nu avem cunostinta debias their work, and we are not otheiwise aware of any alte aspecte care sa fi avut efect asupra independentei saumatters that have had an effect on the independence or obiectivitatii expertilor.objectivity of the experts.

Q. Other Matters Q. Alte aspecte

I. Global credit crises consideratIon: 1. Considerente ale crlzei de creditare globaie:We have considered the risks associated with the disruption in Am luat in considerare riscurile asociate perturbarii survenite pethe global credit markets that could have a material effect on pietele creditului globale, ce ar putea afecta in mod semnificativthe statutory financial statements and disciosures. We have situatOle financiare statutare Si informathle prezentate. Nu amnot identified any impacts which have orcould have a material identificat factori ce au sau ar putea avea un efect negativadverse affect on our financial position, results of operations semniflcativ asupra pozitiei noastre financiare, a rezultateloror cash flows. operationaie sau a fluxurilorde numerar.

2. Events of default underdebt agreements: 2. Evenimente de incalcare a conditiiloracordurilorde Imprumut:Nu au avut bc evenimente de incaicare ae vreunui acord de

No events of default have occurred with respectto any of the imprumut de-al Societatii, cu exceptia cazurilor descrise inCompany’s debt agreements, except as described in the situatBlefinanciare.financial statements.

Page 13: METAVS.A. - METAV | Business Park

I1~F.

METAV

METAV LA.67-77 Biharia Street, District 1. Oucharest

Phone: 0211599.7765

Fax: 021/599.7768

Email: [email protected]

~W,W.metaV.r0

iieadq.ja it,, 67 77 haria Slit I trade Reg s ci No J ‘.0 4031/1921 Bank count hOBOBl1j[4jOSV S39j 4 00 — nraa n~ C’.’I Bucharest rucal Registrai on Code 1583522 BAD SVC lt==i ) nin* .~i T4 ()

3.Comparative information-statements.

comparative financial 3. Informatll comparative - situatil tinanciare comparative.

There have been no significant errors or misstatements, orchanges in accounting policies that would require arestatement of the amounts from the financial statements forthe year ended 31 December 2014 which are shown ascomparative amounts in the financial statements for the yearended 31 December 2015. Any differences in tIlecomparative amounts from the amounts in the financialstatements for the year ended 31 December 2014 are solelythe result of reclassifications for comparative purposes.

Nu au existaterorl sau denaturarl semnificative on modificari alepoliticilor contabile care sa necesite retratarea sumelor dinsituatUle financiare pentru exercitiul financiar incheiat Ia 31Decembrie 2014, care sunt prezentate dreptvalori comparativein situatiile financiare pentru exercitiul financiar incheiat Ia 31Decembrie 2015. Odce diferente ale valorilor comparative fatade valorile din situatflle financiare pentni exercitiul financlarincheiat Ia 31 Decembrie 2014 se datoreaza door reclasificarilorin scop comparativ.

Yours faithfully, / C stima,

/

Cristina Dinu / ~-‘

Chief Executive Officer! DirectorGeneral (MEIAVSA ~z_i-~,

_____ */~

Ovidiu Pocan

Chief FInancIal Officer! Director Financiar

MEFAV SA

Page 14: METAVS.A. - METAV | Business Park

ME~AV 5.4.67-77 Biharia Street, D~strict 1, Bucharest

Phone: 021/599.77,65I1~/I E~’I”A’J Fax: 021/59977.68

E-mail: [email protected]

~WAV. me tav. ra

Appendix 1/ Anexa .1

We acknowledge that we have been advised of the items noted by Recunoastem ca ne-a fost atrasa atentia asupra elementeloryou as “audit differences” arising from yourwork during the current mentionate de dvs. ca “diferente de audit” rezultate din activitateayear. dumneavoastra desfasurata in exercitiul curent.

There are no auditdifferences uncorrected bythe Company as at Nu exista diferente de audit neinregistrate de Companie Ia 31December31, 2015. Decembrie 2015.

ieadqaa tets 67 ib h na Sue trade Heg seiNe J 40 N031 9~l Oanfrl court R03913i 0t4 ocs b—39a3 1Q3 I na S fl1M5 INTrE

0,s nell Bach ~t r ccal Po~ s I ~nceo 1S83522 B ) S IC ~

A-

Page 15: METAVS.A. - METAV | Business Park

I METAV

METAV SA.67-77 Brharra Street. Drslric~ I Sucharest

Phone: 021/599.77.63

Fax: 021/59977.68

marl: [email protected]

wvA9.metav.ro

1•Appendlx2/Anewa2

During 2015 and as of the end of the year, the Company had In timpul anului 2015 ci Ia slarsitul anulul, Societatea a avuttransactions and balances with the following related parties: tranzactll si soldurl cu urmatoarele parti afiliate Si parti legate:

Ni~ Name1 Alltrom SRL2 Baneasa Business & Technology Park S.A.S Baneasa Developments S.R.L4 Baneasa InvestmentsS.A.5 Baneasa Rezidential SRL6 Casa Doina S,R.L7 Doamnel lmobiliare 5k8 Dorobanti 239 Imobillare SRL9 Grand Plaza Hotel S.A.

10 International BusinessTradingsRL11 Intreprinderea Metalurgica PentruAeronautica MetavS.A.12 Ligia Popoviciu13 Meteor lnvestitU Mobiliare S.A.14 Meteors.A.15 Muntenia Management S.R.L.16 Parc Hotels SA.17 Piata Obor Market & Complex Comercial S.A.18 Practic S.A.19 RaduDimofte20 Satel Consultants SRL21 Synthesis SRL22 The Laundry Services S.R.L23 Trinity Real Estate SRL24 Universal S.A.25 Wellkept Group S.A.26 Woodlands Investments S.R.L.

Headqua tc s 67 79 h~ St cc t lradr. hegn Cr No 10.0,1,1991 (Sanc ccounl 1059511314 OSVu6—39 S-.,09 n a r0 strEct I. Sucharest Isral 502stralon Code 1555522 CR0 SMC

nINA sItflcx-p

A-

Page 16: METAVS.A. - METAV | Business Park

METAV 5.A.6777 Biharia S[reet, District 1, Bucharest

[

METAV

Appendix 3/ Anexa3

Phone: 021/599.7765

Fax: 021/599.7768

E-mail olflce-metay@meray.,o

wwW.metav.rO

I leadq~a e,s 67 77 &rh≥r,a Street in,de Rr9iS or No j ~o —03 1991 tiank 7 cojrt ltOJLFlD~ 051 Qf~3CUi~4 ‘fl t II A TCx

1~ Ouchateg rcral Reg ~t’at’on Cede 583522 ORb SMC ~L’44 FiiflA SiMTrx

The minutes of the Board of Directors meetings and General Proceseleverbale ale intnjnirilorGonsiliului de Administratie si aleShareholders’ meetings which took place in 2015 and 2016 Adunarilor Generale ale Actionarilor care au avut icc in 2015,through the date of this letter are as follows: precum si in 2016 pana Ia data acestei scrisori, sunt dupa curn

urmeaza:

Date Type Data Tip9-Jan-15 Board of directors meeting — 9-Jan-15 Consiliul de administratie28-Jan-15 Board of directors meeting — 28-Jan-15 Consiliul de administratie30-Jan-15 Board of directors meeting — 30-Jan-15 Consiliul de administratie16-Feb-15 Shareholder’s general meeting 16-Feb-iS Decizia adunaril generale a actionarilor27-Feb-15 Board of directors meeting — 27-Feb-15 Consiliul de administratie4-Mar-IS Board of directors meeting — 4-Mar-15 Gonsiliul de administratie10-Mar-15 Board of directors meeting 10-Mar-15 Consiliul de administratie23-Mar-15 Board of directors meeting — 23-Mar-15 Consiliul de administratle2-Apr-15 Board of directors meeting — 2-Apr-15 Consiliul de administratie2-Apr-15 Board of directors meeting — 2-Apr-15 Consillul de administratie6-Apr-15 Shareholder’s general meeting — 6-Apr-15 Decizia adunarD generale a actionarilor

24-Apr-15 Shareholder’s general meeting — 24-Apr-15 Decizia adunarii generale a actionarilor30-Apr-15 Board of directors meeting 30-Apr-15 Consiliul de administratie6-May-15 Board of directors meeting — 6-May-15 Consiliul de administratle11-May-15 Board of directors meeting — 11-May-15 Consiliul de administratie29-May-IS Board of directors meeting — 29-May-15 Consiliul de administratie15-Jun-15 Shareholder’s general meeting — 15-Jun-15 Decizia adunarii generale a actionarilor30-Jun-15 Board of directors meeting — 30-Jun-15 Consiliul de administratie10-Jul-15 Board of directors meeting — 10-Jul-15 Consiliul deadministratie27-Jul-15 Board of directors meeting 27-Jul-15 Consiliul de administratie31-Aug-is Board of directors meeting 31-Aug-15 Consiliul de administratie30-Sep-15 Board of directors meeting 30-Sep-15 Consiliul de administratie29-Oct-15 Board of directors meeting — 29-Oct-15 Consiliul de administratie29-Oct-15 Board of directors meeting — 29-Oct-15 Consiliul de administratie11-Nov-is Board of directors meeting — 11-Nov-15 Consiliul de administratie26-Nov-iS Board of directors meeting — 26-Nov-15 Consiliul de administratie17-Dec-15 Shareholder’s general meeting — 17-Dec-15 Decizia adunarN generale a actionarilor18-Dec-15 Board of directors meeting — 18-Dec-15 Consiliul de administratie22-Jan-16 Board of directors meeting — 22-Jan-16 Consiliul de administratie28-Jan-16 Board of directors meeting — 28-Jan-16 Consiliul de administratie1-Mar-16 Shareholder’s general meeting — 1-Mar-16 Decizia adunarii gencrale a actionarilor1-Mar-16 Shareholder’s general meeting — 1-Mar-16 Decizia adunarii generale a actionarilor

Page 17: METAVS.A. - METAV | Business Park

METAV S.A.67-77 Biharia Street. Dtstrict 1. Bucharest

Phone: 021/599.77.65

I’d1 E”IAAk’J Fax: 021/599.77.68E-mait: oIflce-metav@motavro

wVAY.metav.ro

Appendix 4 / Anexa 4

Legal advisors which have cooperated with the Company in ConsultantN Societatil in probleme juridice, in 2015 pana a zi,2015 to date were: au fost:

1. S.P.A.R.L. Dima & Asociatil 1. S.P.A,R.L Dima & Asociath

2. Brezuleanu Ana- Maria 2. Brezuleanu Ana- Maria

3. Gabriela-Elena Petcu 3. Gabriela-Elena Petcu

4. Stanescu Laura 4. Stanescu Laura

5. Bancioiu Mircea-Dan 5. Banciolu Mircea-Dan

6. Paslaru Nicoleta 6. Paslaru Nicoleta

I Ieadqaa ters 61 116 har aS tee, I,ade Ilog c or ~ a J 40—031,1091 I5~rk i cci cii HO_OCR 31. c~~S — ~. 03 P1NA sIMrrx P1 IA t~ a, x

Dii rtl Buch~,r,.t Is aiPeas unCode 15835t2 0~D< C ==~= LI ~

Page 18: METAVS.A. - METAV | Business Park

49043 221) 1Tip situatie financiara: BL

Bifat) nurnai daca Li Man Contribuabili care depun bilantul a I3ucuresti

eslecazu!: ~ Sucursala Jc An C Semestru J Anul

Entitatea SCMEJAVSA

— Jude( Sector Locattate

~ Bucuresti I ~ 1 I BucLiresli

t Sirada Nr. Bloc Scara A Telefon< BIHARIA 67.77 ~ _______ _______ 0215997765

Numardin registrul cornentulul J40/4031/1 991 Cod unic do inregistrare 1 5 I~ I 5 2 12Forms do propnietate

34’-Socictati cornerciate p0 actitmi

Activitatea preponderenta (cod si denumire data CAEN)

6832 Adminiatraroa niobilelor pa baza do cornision sos contract

Acovitatea preponderenta erectly desfasurata (cod si denumire dlasa CAEN}

6832 Adniinhslraroa in,cbilrlor pe bars do coniislon 555 contract

Situatjjfjnancjareanuale~ entita~i al cCror exercitiu financla, coincide Cu anul calendaristic

IC Raportãri anuale

W 1. entitaj Jo care au optot pentru un exerci;iu financlar diferit deanul calendaristic, dart, 27 dIn Lcaca contobilitdtii nr. 82.17991

liz 2. persoanerejuridice aflate in lichidare, perilWrit9!!

Entltagi mIjiocil, marl si eptIt~ti do Entita~ dointones public intern ____________________________________________________________________

publicIC Entltãtlmlcl I ___________________________________________________3. subunltaçue aescaise In Homanla Ge socletop roxidente in stateIr Microentlt5ti I C_nparin5nd_Spa~iului_Economic_European

Situatille linanciare anualeinchelate In 31.12.2015 dc cMre entitii{ile tie interes public si do entit5tile prevazule In pct.9 alin.(4)din Reglementarile contabile, riprobate pda OMFP an. 1.802)2014, cu modificarile ~i complelarile ulteriosire, sal caror

exercititi financiar corespunde Cu sinul calendaristieFlU - BILANTflU - CONTUL DC PROFIT SI PIERDEREF30 - DATE iNFORMATIVEF40 - SITUATIA ACTIVELOR IMOBILIZATE

Jndicatori: Capitaluri - total 164.679.2651

Profit! pierdere I 1.279.8811

INTOCMIT,ADMINISTRATOR,Numele si prenumele

Semnatura

CORNEAFLORENTADANIELA

~emna!tsra electronics

Numele si prenumele

I TPG ACCOUNTING PRACTICE SAL

Calitatea

22..PERSOANEJURIOIcE AUTORlZAT~~)5EM3RECECCAR7/~\At~~

Semnatuna rIll ti.,’ ‘,

Nr.de Inregistrare in organih~Jql ~

6823 \~:~‘ ‘~‘~‘ - ‘,

L FormuIarVAL1DAT

AIJDItÔR, “

Nume at prenume auditor persoana fizica? Denumire fir~IZe audit

[ERNST&YoUNo

Nr do inregistrare in Registrul CAFR Cod fiscal

119097331

07, hPRZU1~

Page 19: METAVS.A. - METAV | Business Park

F.

F.

FlO-pag. 1BILANT

ladatade 31.12.2015Cod 10 -~j.

Denumirea elementulul Nr, Sold Ia:rd.

01.01.2015 31.12.2015

A B 1 2A, ACTIVE IMOBELIZATE —

I. IMOBIUZARI NECORPORALE

1.Cheltuielideconstituire (ct,201-2801) 01 0 0

2.Cheltuiehle de dezvoltare (ct.203-2803-2903) 02 0 0

3. Concesiuni. brevete, licente, mErci comerciale, drepturi ~i active similare ~ 293 060 283516Ite imobilizEri necorporale (Ct. 205 + 208- 2805- 2808- 2905- 2908) —

4. Fond comercial (ct.2071-2807) 04 0 — 05.Active necorporale tie explorare si evaluare a resurselor minerale 05 0 0

(206-2806-2906)

6.Avansuri(ct4094) 06 319.486 47.801

TOTAL (rd.01 Ia 06) 07 61 2.546 331.317

II. IMOBILIZARI CORPORALE

1. Terenuri ~i constructii (Ct. 211 + 212- 2811 -2812-2911 -2912) 08 35.509.226 34.951368

2. Instalaçii tehnice ~] ma~inI Cct. 213 + 223-2813 - 2913) 09 326.149 367.351

3. AIte instalatli, utilaje ~i mobilier (Ct. 214 + 224- 2814- 2914) 10 78.185 204.829

4. Investitii irnobiliare (Ct. 215-2815 -2915) 11 100.114.816 131.640.499

5. Imobilizari corporale in curs tie executie (Ct. 231-2931) 12 93.900 90.440

6.Investitii imobiliare in Curs tie executie (Ct. 235-2935) 13 12.646 10254

7.Actfve corporale tie explorare si evaluare a resurselor minerale (Ct 14 0 0216-2816-2916)

8.Active biologice productive (ct.21 7+227-2817-2917) 15 0 0

9. Avansuri (Ct. 4093) 16 843.414 630.575

TOTAL (rd. 08 Ia 16) 17 136.978.336 167.896.416

III. IMOBILIZARI FINANCIARE —

1. Ac~iuni detinute Ia fihiale (Ct. 261 -2961) 18 2.398.530 2.398.530

2. Imprumuturi acordate entItE~iIor din grup (cL 2671 + 2672- 2964) 19 0 0

3. Actiunile detinute a entitatile asociate si Ia entitatile controlate in cornun 20 4219 4167(ct2621-263-2962)

4. Imprumuturi acordate entitatilor asociate si entitatilor controlate in comun 21 0 0(Ct. 2673 + 2674- 2965) —

5. AIte titluri imobilizate (Ct. 265 + 266- 2963) 22 0

6.AIte imprurnuturi Cd. 2675* + 2676* + 2677 + 2678* + 2679* - 2966*. 29689 23 0 0

TOTAl. (rd. 18 Ia 23) 24 2.402.749 2.401697

ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL (rd, 07 + 17 + 24) 25 139.993.631 170.630.430

B. ACTIVE CIRCULANTE

I. STOCURI I1. Materii prime ~i materiale consumabile (ct. 301 + 302 + 303 +1- 308 +321 + 322 + 26 69 192 76 254

323 +328+351 +358+381 +1-388-391 -392-3951 -3958-398) —

Page 20: METAVS.A. - METAV | Business Park

07 t~PR 2311

1•

Fl 0 - pag. 2

2. Productia in curs de executie (ct. 331 ÷ 332 + 341 +1- 348~ -393- 3941- 3952) 27 J oJ 538.324

3. Produse finite ~i marfuri (Ct. 345 + 346 ÷ 347 ÷1- 348w + 354 + 356 ÷ 357 + 361 + —

326+1-368+371 +327+1-378-3945-3946- 3947-3953-3954-3955-3956-3957- 28 17.207 8.219396-397- dinct4428) —

4.Avansuri (Ct 4091) 29 0 55

TOTAL (rd. 26 Ia 29) 30 86.399 622.852

II. CREANfE (Sumele care urmeazã sä tie incasate dupa a perioada mai mare de tinan trebuie prezentate separat pentru fiecare element.)

1. Crean~e comerciale ii (ct 2575~ + 2676 ~+ 2578w + 2679~ - 2966~ - 2968~ + 4092 + 31 3 724 407 3 162 018411+413+418-491)

2. Sume de incasat de a entitä;ile afiliate (Ct 451 ~ -4959 32 0 0

3. Sume de incasat do Ia entitäple asociate si entitatile controlate in comun 0 0(ct 4S3~ - 4959

4. Alto crean~e (CL 425 + 4282 ÷ 431~ + 437~ + 4382 ÷ 44V*+ 4424 + din ct.4-428~ 34 622 513 441 789+ 444 ÷445+446 +447~÷4482+4582+4662+461+473~-496+5187)

5. Capital subscris ~i nevärsat (Ct. 456- 4959 35 0 0

TOTAL fri 31 Ia 35) 36 4.346.920 3.603.807

III. INVESTIflI PETERMEN SCURT

1. Acçiuni detinute Ia entita;ile afiliate (Ct. 501 -591) 37 0 0

2. AIte investitii pe termen scurt 38 3 741 069 2 201 140(ct.505+506+507+dinct.508-595-596-598÷5113+5114) — .

TOTAL (rd 37 + 38) 39 1741.069 2.201.140

IV. CASA ~I CONTURI LA BANd (din ct 508+ct 5112 + 512 ÷ 531 + 532 + 541 + 542) 40 1.089.806 1.143.994

ACTIVE CIRCULANTE- TOTAL (rd. 30 + 36 + 39+40) 41 9.264.194 7.571.793

C. CHELTUIELI IN MANS (CL 471) (rd.43+44) 42 157.745 114.760

Sume de reluat intr-o perioada do pana a tin an (din ct 4719 43 97.108 83,341

Sume do roluat intr-o perioada mai mare do tin an (din ct. 4719 44 60.637 31.419

0. DATORII: SUMELE CARE TREBUIE PLATITE INTR-O PERIOADA DE PANA LA 1 AN

1. Imprumuturi din emisiunea de obliga~iuni, prezentandu-se separat 0 0in-iprumuturile din emisiunea do obligatiuni convertibile (Ct. 161 + 1681 - 169)

2- Surne datorate institutfllor do credit (ct 1621 + 1622 + 1624 + 1625 + 1627 + 46 0 01682+5191 +5192+5198) —

3. Avansuri incasate in contul comenzilor (ct 419) 47 8.251 18.131

4. Datorii cornerciale - furnizori (Ct. 401 + 404 + 408) 48 5.429.021 7.093.504

5. Efecte de comert de plãtit (Ct 403 + 405) 49 0 0

6. Sume datorate entitätilor din grup (ct 1661 + 1685 + 2691 + 451 “9 50 0 0

7. Sume datorate entitatilor asociate si entitatilor controlate in carnun (Ct. 1 663 51 0 0+1 686+2692+2693+ 453~E9

8. AIte datarH. inclusiv datorHie fiscale ~i datoriile privind asigurarile sociale (ct 1623+1626+167-+ 1687+2695+421i423÷424÷426i-427÷4281÷431”~÷437~” 52 1414267 1446051+4381 + 441~” + 4423 +4428”~ + 444~” + 446~” +447*~+ 4481 +455~ +

457 +4581 ±462 +4661+473~k ±509+5186± 5193 + 5194+5195+5196+ 5197)

TOTAL (rd 45 Ia 52) 53 6.851.539 8 557.686

E. ACTIVE CIRCULANTE NETE,’DATORII CURENTE NETE (rd. 41 +43-53-70-73-76) 54 2.509.763 -907.418

F. TOTAL ACTIVE MINUS DATORII CURENTE (rd. 25+44+54) 55 142.564.031 169.754.431

Page 21: METAVS.A. - METAV | Business Park

107 APR 2O~S

F

FlO - pag. 3

C. DATORIT: SUMELE CARE TREBUIE PLATITE INTR-O PERIOADAMAT MARE DE 1 AN

1. Iniprumuturi din emisiunea do obliga;iuni. prezentàndu-se separat 0 0imprumuturile din emisiunea de obligatiuni convertibilo (Ct. 161 + 1681- 169)

2. Sume datorate institutiilor do credit (Ct 1621 + 1622 ÷ 1624 + 1625 + 1627 + 0 01682+5191 +5192÷5198)

3. Avansuri inCasate in contul comenzilor (Ct. 419) 58 0 0

4. Datorii comorciale - furnizori (Ct. 401 + 404 + 408) 59 6.815.929 2.355.907

5. Efecte do comert do plátit (ct. 403 + 405) 60 0 0

6. Sume datorate entitStilor din grup (Ct. 1661 + 1685 + 2691 + 451 ~~*) 61 0 0

7. Sumo datorato entitäçilor asociate si entitãtilor controlate in comun 0 0(Ct. 1663 + 1686 + 2692 +2693+ 453**~ —

8. Alto datorii, inclusiv datoriile fiscalo ~i datoriilo privind asigurãrilo sociale (Ct.1623÷1626+167÷1687÷2695÷421 +423+424+426+427+4281 t431”’÷ 1437” + 4381 ÷ 441” ÷ 4423 + 4428” + 444” + 445m ÷ 447” ÷ 4481 ± 455 ÷ . . . .1 14456”+4581+462÷4661+47r”+509+5186+5193+5194+51g5+5196+5197)

TOTAL (rd.56 Ia 63) 64 7.992.127 3.383.021

H. PROVIZIQANE

1. Provizioano pentru benefidilo anga)atilor (Ct 1 515+1517) 65 0 0

2. Provizioanepentru impozite (Ct. 1516) 66 20,107 20.098

3.Alteprovizioane(ct.1511 ÷1512+1513+1514+1518) 67 325.257 1.667.358

TOTAL (rd. 65 Ta 67) 68 345.364 1.687.456

I. VENITURI IN MANS

1. Subvon~ii pentru investi;ii (Ct. 475)(rd. 70+71) 69 0 0

Sumo do roluat intr-o porioada do pana Ta tin an (ct.475’) 70 0 0

Sumo do roluat intr-o perioada nlai mare do un an (Ct. 475’) 71 0 0

2. Vonituri inregistrato in avans (Ct. 472) (rd.73 ÷ 74) 72 0 9.555

Sumo do reluat intr-o porioada do pana Ia tin an (ct. 472’) 73 0 4.866

Sumo do roluat intr-o porioada mai mare do un an (Ct. 472*) 74 0 4.689

3. Vonituri in avans aforonto aCtivolor primite prin transfer do Ta clienti 75 0 0(ct. 478Hrd.76+77)

Sumo do roluat intr-o porioada do pana Ia un an (Ct. 478*) 76 0 0

Sume do roluat intr-o perioada mai mare do tin an (Ct. 475*) 77 0 0

Fond comercial negativ (Ct.2075) 78 0 0

TOTAL (rd. 69 + 72 + 75 + 78) 79 0 9.555

.1. CAPITAL $1 REZERVE

I. CAPITAL

1. Capital subsCris värsat (Ct. 1012) 80 49.043.220 49.043.220

2. Capital subsCris novàrsat (Ct. 1011) 81 0 0

3. Patrimoniul regiei (Ct. 1015) 82 0 0

4. Patrimoniul institutolor nationalo do CerCetaro-dozvoltare (Ct. 1018) 53 0 0

5.AIte olomonto do capitaluri proprii (1031) 84 0 0

TOTAL (rd. 80 Ia 84) 85 49.043.220 49.043.220

II. PRIME DE CAPITAL (Ct. 104) 86 0 0

Page 22: METAVS.A. - METAV | Business Park

HO - pag. 4

Ill. REZERVE DIN REEVALUARE (Ct. 105) 87 643411791 95.328.720

IV. REZERVE

1. Rezerve legale (Ct, 1061) 88 2.574.428j 2.698.129

2. Rezerve statutaresau contractuale (Ct. 1063) 89 0 0

3. AIte rezerve (Ct. 1068) 90 0 0

TOTAL (rd. 88 Ia 90) 91 2.574.428 2698.129

Ac;iuni proprii (Ct. 109) 92 0 0

Câ$iguri legate de instrumentele de capitaluri proprii (Ct. 141) 93 0 0

Pierderi legate de instrumentele de capitaluri propril (Ct. 149) 94 0 0

V. PROFITUL SAIJ PIERDEREA REPORTAT(A) SOLD C (ct. 117) 95 14.296,720 15.443.539

SOLDD(ct.117) 96 0 0

VI. PROFITUL SAt) PIERDEREA EXERCI11ULUI FINANCIAR

SOLD C (Ct. 121) 97 4.232.688 1.279.881

SOLDD(ct.121) 98 0 0

Repartizarea profitului (Ct. 129) 99 261 .695 114.224

CAPITALURI PROPRII - TOTAL (rd. 85+86+87+91-92+93-94+95-96+97-98.99) 100 134.225.540 164.679.265

Patrimoniul public (Ct. 1015) 101 0 0

Patrimoniul privat (ct. 1017) 102 0 0

CAPITALURI - TOTAL (rd.1 00+101+102) (rd.25+41 +42-53-64-68-79 103 134.226.540 164.679.265

4) Conturi de repartizat dupa natura elementelor respective.“I Solduri debitoare ale conturilor respective.“~) Solduri creditoare ale conturilor respective.

1) Surnele inscrise Ia acest rand (rd.31) ~i preluate din conturile 2675 Ia 2679 reprezintä creaiflele aferente contractelor de leasing financiar ~i altercontracte asimilate, precum ~i alte crean~e imobilizate, scadente intr-o perioada mai mica de 12 luni.

ADMINISTRATOR,

Synthesis SRI, prin Argentopoulos Georgios TPG ACCOUNTING PRACTICE SRI

Calitatea

22—PERSOANEJURIDICE, 06 AT~MFMBRE CECCAR

Ckt~T~q ~Semnátura ‘~C4’ ‘‘(N~’~h ,,~,,.c)

“,‘~:h!(k,

Nr.de inregistrare in org~n~sj~ipjØt~naI:

6823

I 87, ~?R7D~

I

F

Suma decontrol Fl 0: 23531 03462 /4272595573

Numele si prenumele

Semnatura ‘

I NTOCMIT,

Nurnele si prenumele

FormularVALIDAT

Page 23: METAVS.A. - METAV | Business Park

07 4PR Z~i3

F

P20 - pag. I

CONTUL DE PROFIT SI PIERDERE

Ia data de 31.12.2015

Cod2O -Iei

Exercitiul finariciarDenumirea indicatorilor Nr.

rd.

2014 2015

A B 1 2

1. Cifra de afaceri netá (rd. 02+03-04+05+06) 01 21.020.898 21.31 8.524

Producçia vândutä (ct.701+702+703+704+705+706+708) 02 20.893.314 21.363,305

Venituri din vänzarea mãrfurilor (Ct. 707) 03 122.584 7.628

Reduceri comerciale acordate (Ct. 709) 04 0 52.409

Venituri din dobanzi inregistrate de entita;ile radiate din Registrul general si Care 05 0 0mai au in derulare contracte de leasing (ct.766*)

Venituri din subventii de exploatare aferente Cifrei de afaCeri nete (Ct.741 1) 06 0 0

2. Venituri aferente Costului produCliei in Curs de execu~ie (Ct.71 1+712)

Sold C 07 0 538.324

Soldo 08 0 0

3. Venituri din productia de irnobilizari necorporale si Corporale (Ct.721 + 722) 09 0 0

4. Venituri din reevaluarea imobiIiz~rilor corporale (Ct. 755) 10 0 49.297

5. Venituri din produCtia de investitii imobiliare (CL 725) 11 0 0

6. Venituri din subven~ii de exploatare (Ct. 7412 + 7413 + 7414 + 7415 + 7416 + 2 0 07417+7419) 1

7. Alte venituri din exploatare (Ct.751 +758+7815) 13 429.071 90.273

-din Care, venituri din londul comerCial negativ (ct.781 5) 14 0 0

-din Care, venituri din subventii peritru investi~ii (Ct.7584) 15 0 0

VENITIJRI DIN EXPLOATARE—TOTAL (rd. 01+07-08 +09 + 10 + 11 + 12 + 13) 16 21.449.969 21.996,418

8. a) Cheltuieli cu materiile prime ~i materialele Consurnabile (Ct.601 +602) 17 313.336 21 9.820

Alte Cheltuieli materiale (ct.603+604+606+608) 18 96.421 72.924

b) Alte Cheltuieli externe (Cu energie ~i apä)(Ct.605) ig 349164 312.742

C) Cheltuieli privind mSrfurile (ct.607) 20 121 .304 4,084

ReduCeri comerCiale primite (Ct. 609) 21 0 0

9. Cheltuieli Cu personalul (rd. 23+24) 22 3.768.431 4.170.016

a) Salaril ~i indernnizatii (ct.641+642+643+644) 23 2.993.294 3.409.746

b) Cheltuieli Cu asigurãrile ~i proteqia sociala (ct.645) 24 775.137 760.270

1 Ga) Ajustári de valoare privind imobilizSrile corporale ~i neCorporale (rd. 26- 27) 25 4.074.497 6.642,159

al) Cheltuieli (Ct.6811÷6813+6817) 26 4.886,601 6.642.159

a.2) Venituri (ct.781 3) 27 812,104 0

b) Ajustari de valoare priv~nd aCtivele CirCulante (rd. 29- 30) 28 782.053 427.797

Page 24: METAVS.A. - METAV | Business Park

0 APR 21113

F20 - pag. 2

b.1)Che(tuieli(ct.654+6814) 29 1M10.646 1.122.266

b.2) Venituri (ct.754+7814) 30 228.593 694469

11. AIte cheltuieli de exploatare (rd. 32 Ia 38) 31 6.414.936 6.552533

11.1. Cheltuieli privind prestatiile externe 32 4 090 531 5 034(ct.61 1+612+613+614+615+6214622+623+624+625+626+627+528)

11.2. Cheltuieli Cu alte impozite, taxe ~i vãrsáminte asimilate;cheltuieli reprezentând transferuri ~i contribuiN datorate in baza unor acte 33 880.829 1.432.719normative speciale(ct. 635 +6586*)

11.3. Cheltuieli Cu proteclia mediului inconjurätor (Ct. 652) 34 0 0

11.4 Cheltuieli din reevaluarea imobilizarilor corporale (Ct. 655) 35 0 0

11.5. Cheltuieli privind calaniitaple ~i alte evenimente similare (Ct. 6587) 36 0 0

11.6. AIte cheltuieji (ct.651 + 6581 + 6582 ÷ 6583 + 6588) 37 1.443.576 85.009

Cheltuieli cu dobânzile de refinantare inregistrate de entità~iIe radiate din Registrul 38 0 0general si Care mai au in derulare contracte de leasing (ct,666*)

Ajustári privind provizioanele (rd. 40-41) 39 224.986 1.342.092

-Cheltuieli (ct.6812) 40 319.724 1.667.448

-Venituri(c17812) 41 94.738 325.356

CHELTIJIELI DE EXPLOATARE — TOTAL (rd. 17 Ia 20-21 +22 + 25+28 + 31 + 39) 42 16.145.128 1 9.744,1 67

PROFITUL SAU PIERDEREA DIN EXPLOATARE:

- Profit (rd. 16- 42) 43 5.304.841 2.252,251

- Pierdere (rd. 42- 16) 44 0 0

12. Venituri din interese de participare (ct,761 1+7612+7613) 45 0 0

- din care, veniturile ob;inute deja entitätile afiliate 46 0 0

13. Venituri din dobânzi (Ct. 7659 47 45.017 5.591

- din care. veniturije ob;inute de Ia entitã~ije afiliate 48 0 0

14. Venituri din subven(ii de exploatare pentru dobânda datoratä (Ct. 7418) 49 0 0

15. Alte venituri financiare (ct.762+764+755+757÷768÷761 5) 50 2.663.765 477.934

- din care, venituri din alte imobilizari financiare C ct. 7615) 51 0 0

VENITURI FINANCIARE—TOTAI. (rd.45+47+49+50) 52 2.708.782 483.525

16. Ajustãri de valoare privind irnobilizari Ic financiare ~i investitilefinanciare 53 334 53de;inute ca active circulante (rd. 54- 55)

- Cheltuieli (ct.685) 54 686 53

-Venituri (ct.786) 55 1.020 0

17. Cheltuieli privind dobânzile (ct.666) 56 0 0

- din care, cheltuielilein relatia Cu entità;ile afiliate 57 0 0

Alte cheltuieli financiare (ct.663+664÷665-i-667+668) 58 2.780.059 451.244

CHELTUIELI FINANCIARE—TOTAL(rd.53+55+5g) 59 2.779.725 451.297

PROFITUL 5AU PIERDEREA FINANCIAR(A):

- Profit (rd. 52 - 59) 60 0 32.228

- Pierdere (rd. 59 - 52) 61 70.943 0

Page 25: METAVS.A. - METAV | Business Park

P20 - pag. 3

VENITURI TOTALE (rd. 16 + 52) 62 24.158.751 22.479.943

CHELTUIELITOTALE(rd.424-59) 63 18.924.853 20.195.464

18. PROFITUL SAU PIERDEREA BRUT(A):

- Profit (rd, 62- 631 64 5.233.898 2,284.479

- Pierdere (rd. 63- 62) 65 0 0

19. Impozitul peprofit(ct.691) 66 1.001210 1.004.598

20. AIte impozite neprezentate Ia elementele de mai sus (ct.698) 67

21. PROFITUI SAU PIERDEREA NET(A) A EXERCEfIULUI FINANCIAR:

- Profit (rd. 64-65-66- 67) 68 4.232.688 1.279.881

-Pierdere(rd,65+66+67-64) 69 0 0

Suma decontrol F20: 361130069/4272595573

9 Conturi de repartizat dupa natura elementelor respective.La randul 23- secuprind ~i drepturilecolaboratorilor, stabilite potrivit legislatiei muncU,carc so preiau din rulajul debitor al contului 621

£heltuieli cu colaboratorir, anaIitic~CoIaboratori persoanefizice”.La rãndul 33 - in contul 6586 ,Cheltuieli reprezentand transferuri si contributii datorate in baza unor acte normative speciale” Se evidentiaza

cheltuielile reprezentând transferuri ~i contnbu~U datorate in baza unor acte normative speciale, altele decát cele prevazute de Codul Fiscal.

ADMINISTRATOR,

Numele si prenumele

~ Synthesis SRL prin ArgentopoulosGeorgios

Semnatura

INTOCMIT,

Numele si prenumele

TPG ACCOUNTING PRACTICE SRL

Calitatea

22--PERSOANE JURlDlcEAt:.~ä ~\MEMBRE CECCAR

/i*i/o’ TPG ~‘

(I~~,wckrr,jr~:l~

Semn~tura ~ ( V~

c~LL~-~Nr.de inregistrare in organis~fiur~FofesionaI:

6823Form u TarVALIDAT

Page 26: METAVS.A. - METAV | Business Park

F. _________________________________________________ ______________________

r ______________________________________________ ____________________

I _______________________________________________________________________ ________________________________ ___________

[ ________________________________________________________________________ _____________________ _____________________

I. ______________________________________________ ______________ ______________

r ________________________________________ ____________ ____________

[~. ____________________________________ __________ __________

r ____________________________________ __________ __________

F:, ______________________________________________ _____________ _____________

[ __________________________________________________ _______________ _______________

L __________________________________________________ ______________________

~SRL

0/. ~ 2016

I 8~nadTht~td~’i.’

DATE INFORMATIVE F30 - pag. 1

Ia data de 31.12.2015Cod3O -Jel

l. Date privind rezultatulinregistrat Nr.uriitati Siirne

IJnItati care au inregistrat profit 01 1 1.279.881

Unitati care au inregistrat pierdere 02

Unitati care nu au inregistrat nici profit nici pierdere 03

Pentru Pentru

II Date privind platile restante Ph. Total, activitatea activitatea derd. din care:

curenta Investitli

A 8 1=2+3 2 3

Plati restante — total (rd-OS ÷ 09 + 15 Ia 19 + 23) 04 1.270.815 6.161 1.264.654

Furnizori restan~i — total (rd, 06 Ia 08) 05 1.270.815 6.161 1.264.654

- peste 30 de zile 06 1.264.654 0 1.264.654

- peste 90 tIe zile 07 461 461 0

- peste 1 an 08 5.700 5.700 0

Obligatii restante fata de bugetul asigurarilor sociale — total 0 0 0(rd.10 Ia 14)

- contributli pentru asigurari sociale de stat datorate tIe 10 0 0 0angajatori, salariati si alte persoane asirnilate

.- contributli pentru foridul asigurarilor sociale de sanatate 11 0 0 0

- contribu~ia pentru pensia supllmentar~ 12 0 0 0

- con tributii pentru bugetul asigurarflor pentru son,aj 13 0 0 0

-altedatorilsociale 14 0 0 0

Obllgatii restante fata tie bugetele fondurilor speciale si alte 0 0 0fonduri

Obligatli restante fata tie alti creditori 16 0 0 0

Impozite sI taxe neplatite Ia termenul stabilit Ia bugetul de stat 17 0 0 0

Impozite si taxe neplatite Ia termenul stabilit Ia bugetele locale 18 0 0 0

Credite bancare nerarnbursate Ia scadenta — 19 0 0 0total (rd. 20 Ia 22)

- restante dupa 30 de zile 20 0 0 0

- restante dupa go tie zile 21 °I 0 0

- restante dupa 1 an 22 0 0 0

Dobanzi restante 23 0 0 0

III. Numar medlu de salariati Nr. 31.12.2014 31.12.2015rd.

A 8 1 2

Nurnar rriediu tie salariati 24 49 55

Nuniarul efectlv tie salarlati existenti Ia sfarsitul perioadei, 25 54 53respectiv Ia data de 31 decembrie

Page 27: METAVS.A. - METAV | Business Park

F30 - pag. 2

IV, Dobânzi, dividende ~i redeven;e plãtite in cursul perioadei de Nfl Sume (Iei)raportare. Subvenhii Incasate ~i crean;e restante rd.

A 8 1

Venituri brute din dobânzi platite catre persoanele fizice nerezidente, din care: 26 0

- impozitul datorat a bugetul de stat 27 0

Venituri brute din dobânzi platite catre persoanele fizice nerezidente din statele membre 28 0ale Uniunii Europene, din care:

- inipozitul datorat a bugetul de stat 29 0

Venituri brute din dobanzi platite catre persoanejuridice nerezidente, din care: 30 0

- irnpozitul datorat In bugetul de stat 31 0

Venituri brute din dobanzi platite catre persoanejuridice asociatel nerezidente din 32 0statele membre ale Uniunii Europene, din care:

~ impozitul datorat Ia bugetul de stat 33 0

Venituri brute din dividende platite catre persoanele fizice nerezidente, din care: 34 184.832

- impozitul datorat In bugetul de stat 35 29.573

Venituri brute din dividende plãtite càtre persoanele fizice nerezidente din statele 36 0mernbre ale I,Jniunii Europene, din care:

- impozitul datorat Ia bugetul de stat 37 0

Venituri brute din dividende plâtite cätre persoanejuridice nerezidente, potrivit —

prevederilor art, 117 lit. h) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificärile ~i 38 634.329completãrile ulterioare, din care:

- impozitul datorat Ia bugetul de stat 39 90.880

Venituri brute din redeven;e plâtite cätre persoane fizice nerezidente, din care: 40 0

- impozitul datorat Ia bugetul de stat 41 0

Venituri brute din redeven;e platite cätre persoane fizice nerezidente din state rnernbre 42 0ale Uniunii Europene, din care:

- irnpozitul datorat Ia bugetul de stat 43 0

Venituri brute din redevente pl~tite catre persoane juridice nerezidente, din care: 44 0

- impozitul datorat Ia bugetul de stat 45 0

Venituri brute din redeven;e plátite cätre persoane juridice asociatel nerezidente din 0statele membre ale Uniunii Europene, din care:

- impozitul datorat Ia bugetul de stat 47 0

Redeven;e platite in cursul perioadei de raportare pentru bunurile din domeniul public, 48 0primite in concesiune, din care: —

- redeven~e pentru bunurile din domeniul public platite Ia bugetul de stat 49 0

Redeventä minierä plátitá a bugetul de stat 50 0

Redeventa petrolierä plätitS Ia bugetul de stat 51 0

Chirü plãtite in cursul perioadei de raportare pentru terenuri II 0

Venituri brute din servicii plätite cätre persoane nerezidente, din care: 53 80.515

- impozitul datorat Ia bugetul de stat 54 0

Venituri brute din servicii plStite cätre persoane nerezidente din statele membre aletiniunii Europene, din care: St. 0

- impozitul datorat Ia bugetul de stat 56 0

Subven;ii incasate in cursul perioadei de raportare, din care: 57 0

E~.t ~

Q 1. WA. 23133

Page 28: METAVS.A. - METAV | Business Park

- subvenpi ~ncasate in cursul perioadei de raportare aterente activelor J58 0

- subven~ii aferente veniturilor, din care: 59 0

- subven~ii pentru stimularea ocupárfl folei de muncä ~i 60 0

Creante restante, care nu au lost incasate Ia termenele prevàzute in contractele comerciale 4 269 003~i/sau In actele normative in vigoare, din care:

- crean~e restante de a entitati din sectorul majoritar sau integral de stat 62 0

‘. crean~e restante de Ia entitàti din sectorul privat 63 4.269.003

Nr.V. Tichete de masa rd. Sume (Iei)

A 8 1

Contravaloarea tichetelor de masa acordate salariatilor 64 92.509

VI. Cheltuieli efectuate pentru activitatea de Nr. 31.12.2014 — 31.12.2015cercetare - dezvoltare ~‘~~*) rd.

A 8 1 2Cheltuieli de cercetare - dezvoltare (65=66=69): 65 0 0

dupa surse de finantare (rd. 66=67+68) 66 0 0

din fonduri publice 67 0 0

din fonduri private 68 0 0

- dupa natura cheltuielilor (rd. 69=70+71) 69 0 0

- cheituieli curente 70 0 0

- cheltuieli de capital 71 0 0

VII. Cheltuieli de inovare **fl) Nr. 31.12.2014 31.12.2015rd,

A B 1 2Cheltuieli de inovare 72 0 0

VIII.Alteinforma;ii A Nr. 31.12.2014 31.12.2015

Avarisuri acordate pentru imobilizãri necorporale 73 319.486 47.801

Avansuri acordate pentru imobilizki corporale (ct. 4093) 74 843.414 630.575

Imobilizari financiare, in some brute (rd. 76 ÷ 84) 75 2.427.163 2.427,1 63

Actiuni detinute Ia entitätile afiliate, interese departicipare, alte titluri imobilizate ~i obIiga~iuni, in some 76 2.409.078 2.409.078brute (rd,77 1a83)

- aqiuni cotate emise de rezidenti 77 10.548 10.548

- ac~iuni necotate emise de rezidenti 78 2.398,530 2.398.530

- pàr~i sociale emise de rezidenti 79 0 0

obIiga~iuni emise de rezidenti 80 0 0. aqiuni emise de organismele de plasament colectiv 0 0

emise de rezidenti

actiuni si parti sociale emise de nerezidenti 82 0 0

- obligatiuni emise de nerezidenti 83 0 0

Creante imobilizate, in sume brute {rd. 85+86) 84 18.085 18085

Isa1

[17 APR Z0i~

P30-pug. 3

Page 29: METAVS.A. - METAV | Business Park

F30 - pag. 4

- crean~e imobilizate In Iei si exprimate in TeL a caror —

decontare se face in functie de cursul unei valute 85 18085 18.085(din ct. 267)

- crean~e imobilizate in valuta (din Ct. 267) 86 0 0

Creante comerciale, avansuri acordate furnizorilor ~i alte —

contorT asimilate, in some brute 87 5.1 24.273 4.989.681(Ct. 4092 + 411 + 413 + 418), din care: —

. crean~e comerciale externe, avansuri acordatefurnizorilor externi ~i alte conturi asirnilate, in some brute 88 0 0(din ci. 4092 + din ct 411 + din ct. 413 +dinct4ls)

Creante comerciale neincasate Ta terrnenul stabilit 89 3.763.212 4.270.844(din ct. 4092 ÷ din ct. 41 1 + din ct. 413)

Creante in Iegãturá Cu personalul ~i conturi asirnilate 90(Ct, 425 + 4282)

Creante in Iegátur~ cu bugetul asigurarilor 5ociate ~ibugetul statului (ci 431 + 437 ÷ 4382 + 441 + 4424 + 91 11 7.744 113.2434428 + 444 + 445 + 446 + 447 + 4482), (rd.92 Ia 96)

- creante in legatura cu bugetul asigurarilor sociale 92 12.821 22.546(ct.431 +437+4382)

- Creante fisCale in legatura Cu bugetul statului (ct.441 93 104.696 90.697+4424+4428+444+446)

- subventii de inCasat(Ct.445) 94 0 0

- fonduri speciale - taxe si varsarninte asimilate 95 0 0(ct.447)

- alte creante in legatura cu bugetul statului(ct.4482) 96 227 0

Creantele entitatii in relatille CU entitatile afiliate(Ct.451) 97 0 0

Creante in Iegäturä Cu bugetul asigurãrilor sociale $ibugetul statului neincasate a termenul stabilit (din ct.

431 + din ci. 437 + din ci. 4382 + din ci. 4~41 + din ci. 98 0 04424 + din ci. 4428 + din ci. 444 + din ci. 445 + din ci.

446 + din ci. 447 + din ct. 4482)Alte Creante (Ct. 453** + 456 + 4582 + 461 + 471 + 473+ 99 662.514 443.2934662), (rd.100 Ta 102)

- decontari privind interesele de participare ,decontariCO actionariif asociatci privind capitalul ,decontari din 100 0 0operatiuni in participatie (ct.453+456+4582)

- aTte creante in egatura Cu persoaneTe (iziCe sipersoanelejuridice, aTteTe decat creanteTe in Tegatura Cu 101 662.514 443.293nstitutiile pubTice (institutiiTe statuTui)

(din ct. 461 + din ct. 471 + din ct.473-l’4662)

- sumeTe preluate din Contul 542 ‘Avansuri de trezorerie’reprezentànd avansuriTe de trezorerie, aCordate potrivit 102 0Iegii ~i nedecontate pânà Ta data de 31 decembrie (din ct.461)

Dobânzi deIncasat (ci. 5187) , din Care: 103 0 12

- de a nerezidenti 104 0 0

VaToarea imprumuturiTor acordate operatorilor 105 0 0

economic’”””)

Investitii pe termen SCurt,in some brute (Ct. 501 + 505 ± 106 1.250.000 2.150.000506 + din ct.508), (rd.107 Ia 113)

- aqiuni cotate emise de rezidenti 107 0] 0

- ac~iuni necotate enhise de rezidenti 108 q~........-.1 0

07 JJ’R. ZOIS

C

Page 30: METAVS.A. - METAV | Business Park

I

a 7, APR. 2U16I..,

,.-.-,

r1’r -

I.

F30-pag.5

- päri saciale ernise tie rezidenti 109 0 0

- obligaçiuni emise de rezidenti 1110 1.250.000 2.1 50.000

- aqiuni emise de organisrriele tie plasarnent colectiv 0rezidente

- actiuni emise tie nerezidenti 112 0 0

- abligatiuni emise tie nerezldenti 113 0 0

Alte valari deincasat (Ct. 5113 + 51 14) 114 0 41467

Casa in el ~i in valutä (rd.1 16+117) 115 1.516 3.388

-inIel(ct.5311) 116 1.516 3.388

-invaluta(ct,5314) 117 0 0

Canturi curente a bänci in el ~i in valutã (rd.1 19+121) 118 1.088.290 1.140.606

-in let (Ct. 5121), din Care: 119 1.084.159 1.133.018

- conturi curente in ci deschise a band nerezidente 120 0 0

in valutâ (Ct. 5124), din Care: 121 4.131 7.588

- contuii curente in valutã deschise a banci 122 0 0nerezidente

Alte Conturi curente Ia banci 0 acreditive, (rd.124÷125) 123 0 0

- slime in curs de decontare, acreditive ~i alte valori 124 0 0deincasat, in Iei (Ct. 5112 +5125 + 5411)

- sume in curs tie deContare $1 aCreditive in valuta 125 0 0(dinct.5125+5414)

Datorii(rcLl27+130÷133+ 136+139+142+145+148+151+154+157+158+162+164+165+170+ 126 14.843.666 11.950,262171 + 172 + 378)

imprumuturi din emisiuni tie obligatiuni, in sunle brute 127 0 0(Ct. 161 ),(rd. 128 +129)

-inlel 128 0 0

-invaluta 129 0 0

Dobanzi aferente imprumuturilor din emisiuni tie 130 0 0obligatiuni in surne brute (ct.1681), (rcl,131 +132)

-inlet 133 0 0

-invaluta 132 0 0

Credite bancare interne pe temien scurt (Ct. 5191 + 5192 133 0+5197 ),(rd. 134+1 35)

-inlei 134 0 0

-invalutá 135 0 0

Dthanzile aferente creditelor bancare interne pe termen 136 0 0scurt(din ct. 5198), (rd 1 37+138)

-inlei 137 0 0

-invaluta 138 0 0

Credite bancare externe pe termen scurt (ct.51 93+5194 139 0 0+5195), (rd .140+141) —

-inlei 140 0 0

-Invalutá 141 0 0

Dobarizi aferente creditelor bancare externe pe terrrien 0 0scurt (din ctS 198), ( rd. 143+144)

-inlei 143 0 0

-invaluta 144 0 0

Page 31: METAVS.A. - METAV | Business Park

07 APR 20i~

I P30 - pag.6

Credite bancare pe terrnen lung (Ct 1621 + 1622 +

1627), (rd.146+147)

-inlei 146J 0 0

-invalutà 147 0 0

Dobanzi aferente creditelor bancare pe ternien lung (dinc11682) (rd.149+150)

-inlei 149 0 0-invaluta 150 0

Credite bancare externe pe termen lung (Ct 1623 + 1624 151+ 1625) (rd.152+153)

-inlei 152 0 0

-invalut6 153 0

Dobanzi aferente creditelor bancare externe pe termenlung ( din ct1682), (rd. 155+1 56)

-inlei 155 0 0

- in valuta 156 0 0

Credite de a trezoreria statului si dobanzile aferente (Ct. a1626 ÷ din Ct 1682)

Alte imprurnuturi ~i dobãnzile aferente (Ct. 166 ÷ 167 + 158 1.897.782 1.821.7971685 + 1686+ 1687) (rd. 159+160)

- in lei Si exprimate in lei, a caror decontare se 1.897.782 1.821.797face in functie de cursul unei valute

-invalutä 160 0 0

Valoarea concesiunilor primite (din ct. 167) 161 0 0

Datorii comerciale, avansuri primite de a clien;i ~i alteconturi asirnilate, in sume brute (Ct. 401 + 403 + 404 + 405 162 12.253.202 9.467.542+408 +419), din care:

- datoril comerciale externe, avansuri prirnite de Iaclienti externi si alte conturi asimulate, in sume brute 163 5.649.015 4.005.766( din ct4Ol +din ct403 -I-din ct. 404 + din ct. 405 + din ct408 + din ct4l 9)

Datoril in Iegàturã Cu personalul ~i conturi asimulate (Ct. 164 2.436 2.234421 +423+424+426+427+4281)

Datorii in Iegâtura Cu bugetul asigurárilor sociale ~ibugetul statului (Ct 431 + 437 ÷ 4381 + 441 + 4423 + 165 550.390 425.1024428+ 444+ 446 + 447 + 4481) (rd.166 Ia 169)

- datorii in legatura Cu bugetul asigurarilor sociale 166 98.1 78 1 05.585(ct.431 +437+4381)

- datorii fiscale in legatura Cu bugetul statului 167 451.384 318.593(ct.44 1 +4423+4428+444+446)

- fonduri speciale - taxe S~ varsarninte asimulate 168 828 924(c 1447)

- alte datorii in legatura cu bugetul statului 169 0 0(ct.448 1)

Datoriile entitatii in relatiile Cu entitatile afiliate (ct.451) 170 0 0

Sume datorate actionarilor / asociatilor (ct.455) 171 0 0

Alte datorii (ct, 269 + 453 + 456 + 457 + 4581 + 4661 + 172 139.856 233.587462 + 472 ± 473 + 478 + 509) (rd.173 Ia 177)

Page 32: METAVS.A. - METAV | Business Park

I

07. ~ l01~

r1

F30 - pag. 7

-decontari privind interesele de participare,decontari Cu actionarii /asociatii privind capitalul, 173 78.066 223.726decontari din operatu in participatie

(ct453+456i-457÷4581)

-alte datoril In legatura Cu persoanele fizice sipersoanelejuriclice, altele decat datoriile in legatura cu 174 61 790 9 861Institutille publice (Institutiile statulul) 2)

(din ct462+din ct.472+din ct.473-p4661)

- subventii nereluate Ia venituri (din Ct. 472) 175 0 0

-varsamintede efectuatpentru imobilizari 176 0 0financiare Si investitil pe termen scurt (ct.269+509)

- venituri in avans aferente activelor prirnite prin 177 0 0

transfer de a clienli (ct.478)

Dobânzi de pl~tit (ct. 5186) 178 0 0

Valoarea imprumuturilor prlmite de Ia operatoril 179 0

economici )Capital subscris v~rsat Cd. 1012), din care: 180 49.043.220 49.043.220

- ac~iuni Cotate 3) 181 49.043.220 49.043.220

- ac~iuni necotate 4) 182 0 0

- pär~i sociale 183 0 0

- capital subscris varsat de nerezidenti (din ct. 1012) 184 6.975.043 6.975.043

Brevete si licente (din ct2OS) 185 0 0

IX. Inforluatil privind cheltuielile CU 31.12.2014 31.12.2015colaboratorii rd.

A 8 1 2

Cheltuieli Cu colaboratorli (ct. 621) 186 0 0

X. lnforma~ii privind bunurile din dornenful Nr. 31.12.2014 31.12.2015public a! statulut rd.

A 8 1 2

Valoarea bunurilor din domeniul public al statului aflate 0 0in administrare

Valoarea bunurilor din domeniul public al statului aflate 0 0in concesiune

Valoarea bunurilor din domenlul public al statulul 0 0inchiriate

Xl. lnforma~ii privind bunurile dinproprietatea privat~ a statulul supuse rci 31.12.2014 31.12.2015inventarierli cf. OMFP nr. 668/2014

A B 1 2

Valoarea contabilä netã a bunurilors) 190 0 0

Page 33: METAVS.A. - METAV | Business Park

I F30-pag.8

XII. Capital soda! vârsat 31.12.2014 31.12.2015

Suma (Iei) % 6) Suma (lei) % 6)

A B Coin Col.2 CoL3 Col.4

Capital social vãrsat (Ct. 1012) o, 191 49.043.220 X 49.043.220 X(rd.192+195+199+200÷201 +202)

- deçinut de institutli publice, (rd. 193+194) 192 0 0,00 0 0,00

. de~inut de institupi publice de subordonare centralà 193 0 0,00 0 0,00

. de~inut de institutil publice de subordonare Iocalà 194 0 0,00 0 0,00

: depnut de societátile Cu Capital de stat 195 0 0,00 0 0,00din Care:

- cu Capital integral do stat 196 0 0.00 0 0,00

~ cu capital niajoritar de stat 197 0 0,00 0 0,00

- CU Capital minoritar do stat 198 0 0,00 0 0,00

-de{inutderegüautonome 199 0 0,00 0 0,00

- de~inut de soCietáti CLI Capital privat 200 45.655.800 93,09 45.656.183 93,09

. de~inut do persoane fizice 201 3.387.420 6,91 3.387.037 6,91

- de~inut do alto entitati 202 0 0,00 0 0,00

Nr.Sum e

rd.A B 31.12.2014 31.12.2015

XIII. Dividende/vàrsámjnte cuvenitebugetului de stat sau local, de repartizat dinprofitul exercitiului financiar de cãtre 203 0 0companiile nationale, societãtile nationale,societàtile ~i regiile autonome, din care:

—càtre institutii publice centrale; 204 0 0

- catre institt4ii publice locale; 205 0 0

— cãtre alti actionari a care statulfunitatile administrativteritoriale/institutule publice detin directJindirectactiuni 206 0 0sau participa~ii indiferent de ponderea acestora.

Nr.Sum e

rd.

A B 31.12.2014 31.12.2015

XIV. Dividende/varsaminte cuvenitebugetului de stat sau local, viratein perioadade raportare din profitul companiilor 207 0 0

nalionale, societàtilor nalionale, societãtilor~i al regiilor autonome, din care:

- dividende/vàrsaniinte din profitul exercitiului financiaral 208 0 0anului precedent, din care virate:

- cätre institutii publice centrale; 209 0 0

- cãtre institutii publice locale; 210 0~ ~__~ 0

o7

Page 34: METAVS.A. - METAV | Business Park

F30 - pag. 9

- câtre al~i actionari Ta care statul/ unitapleadministrativ teritoriale /institupile publice de;in 211 0 0direct/indirect actiuni sau participa;ii indiferent deporiderea acestora.

- dividende/värsäminte din profitul exercitülor linanciare 212 0 0anterioare anului precedent din care virate: —

- cätre institutii publice centrale; 213 0 0

- càtre instituçii publice locale; 214 0 0

- cätre alçi actionari Ia care statul/ unitatileadministrativ teritoriale /institt4iile publice detin 215 0 odirect/indirect actiuni sau participatii indiferent deponderea acestora.

XV. Crean~e preluate prin cesionare de Ia persoane juridice ******) Sume (Iei)

A 6 31.12.2014 31.12.2015

Creante preluate prin cesionare de a persoane juridice (Ia valoarea norninala), dincare:

- crean~e preluate prin cesionare de Ia persoane juridice afiliate 217 0

Creante preluate prin cesionare de a persoane juridice (Ia cost de achizi;ie), din care: 218 0

- creançe preluate prin cesionare de Ia persoane juridice afiliate 219 0

XVI. Venituri obtinute din activitali agricole *n~***) Sume (leD

A 8 31.12.2014 31.12.2015

Venituri obtinute din activitati agricole 220 0 0

Suma de control F30 443612115/4272595573

ADMINISTRATOR, INTOCMIT,

Numele si prenumele Numele si prenurnele

~ Synthesis SRL, prin Argentöpbulos Georgios

Calitatea

22--PER5OANEJURTQKE AtjtORIZATE, ME~1~E CECCARf~ ~/~‘ 4flr, -\

hi L~~ ‘•‘Semnatura [ NI JrY(j~

~ ~

Formular Nr.de inregistrare in organi;riitIfr~fesii≤~I:

VALI DAT 6823

Sernnatura

S A.

~PG ACCOUNTING PRACflCE SRL

—I

Page 35: METAVS.A. - METAV | Business Park

9 Pentru statululde’persoanejuridiceasociatese voraveeinvedereprevederlle art, 124(20, lit, bi din Legea nr.571/2003 privind Codu fiscalcu modifkarile ~icorn prethile ultenoare.‘‘I Subvenpi peniru stimularea oruparii Iorçei rAe munc~ {transferuri rAe Ia bugetul slalului cãtre ancjajator) — reprezinta surnele acordate angajatorilor pentru plateabsolventrlor instItu~illor de invatam~nt, stinsularea ~ornerilor care as incadreaza In munct inainte rAe expirarea periosdei de coma), stimularea angajatorilor carelncedreazC In muncA pa perioada nedeterminate )omeri in vârsta rAe peste 45 ani, ~omeriintre;inttod unici de Camille sau )omeri rare in termen rAe 3 ani de ladataangaj&ii indeplinesc condr)liIe pentru a soilcita pensia anticipatC partiala sau de acordare a pensiei pentru limita rAe vãrstA, cr1 per’tru cite situatli prevãzute prinlegislata in vigoars privind sislemul asigurarilor pentru )omaj ~i stimularea ocupCrii forlei de muncã,“‘I Se Va compieta Cu cheltuielile efectuate pentru aclivitalea de cercetare-dervoltare. renpecfivcercetarea fundamentalà, cercetarea aplicativa, dezvoltareatehnologica ~i Inovarea, slabilte potrrvt preeederiiorordonan)ei Guvernulul nr. 57/2002 pnvtnd cercetarea ~titnttica ~l dezvoltarea tehnologira, aprobata Cu moditicCri~i rompletari prin Legea nr. 324/2003, Cu modificarile ~l conaplelarileulterloare. Cheltuielite cc vor rompleta Conform Reguiameniuiui de punere in aplicare CUE) or,995/2012 al Comlslei din 26ortombrle 2012 de stabilire a normelor rAe punere in aplicarea Deciziel nr. 1603/2003/CE a Parlamentuiui European )i a Consiliului pri’Mndproduqia )idezvoltareastatiaticilorcomunjlareindomeniul )tiin;ei ~iaItehnolocjiei, publlcatinJurnalulOficialal Uniuniituropene,seria t,nr. 299/27.102012.

Se ye complete cu cheltuielile efectuare pentru artivitetea de inovare conform Regulamentului rAe punere in aplirare CUE) or. 995/2012 al Comiciei din 26octombrle 2012 rAe stabilire a normelor rAe punere in apilcare a Deciziei nr. I .60a/2003,CE a Parlamentulur European ~‘ a Constiiului privind productia ~i dezvoltareastatisticilurcomunitarein rionseniul stiinlei ~i al tehnoiogiei, publicat in Jurnalul Oficial al Unrunii Europene, seria L nr.299/27.10.2012.

In categoria operatoriloreconomici nu Se cuprind entitã;ile reglementate ci supravegheate de Banra Nationala a Romaniel, respectiv Autoritatea deSupraveghere Financiara, sorletatile reclasilicaee in sectorul administratiel publice ci institu$ille fãrC scop lucrativin serviciul gospodariiior populaliei.

I Pentru crean)ele preluale pun cesionare de Ia persoane juridice cc vor completa atM valoarea nominala a acestora, cCt ~i costul br rAe achlzi;ie.Pentru statutuide ‘persoanejuridireafiliate’se voravea invedereprevederle art lalin I)) pcI. 21 lit drAin Legea nr,571/2003 privind Codulfitcal,cu rnodifirarile ~i

cornpletaribe ulterioare.Conform art Ii din Regulamentul Delegat LIE) nr. 639)2014 al Cornlsiei din Ii martle 2014 deconiplelare a Regulamentului CUE) or. 1307/2013 al

Parlamentului European alal Consillubui de stabilire a unor norme privind plã~ile directe acordate fermierilorprin scheme de apr~in in cadwi politicii agricole comune cide modiuicare a anexei CC a regulameneul mençionat, ~1) ,.,ven)turile obtinute din actlvlcatlleagrlcole sunt veniturile care au Cost ob;inute de un fermier din acsivitateasa agricola in sensu) articoluiui 4 elineatul CII litera Cc) din regulamentul men;lonat CR CUE) 1307/2013), in cadrul exploatatlel sale, inclusiv sprijinul din partea Unlunli dinFondul european de garantareagricola (FEC/i) 1i din Fondul european agrirol pentru douvoltare rurala (FEADR), prerum ~i once ajutor national arordat pentru activitatiagrirole, Cu exceptia platilor directe na)ionaie compiementare in temeiul artlcolelor 18 ~i 19 din Regulamenlul CUE) nr. 1307/2013.Veniturlie obtinute din prelucrarea produsebor agricole in sensul articoiului 4 allneetul Cl) Item Cd) din Regulamentul CUE) or. 1307/2013 ale expboataCiei sunsconsiderate venituni din activita)i agricoIecucondi~ia Ca produsele prelucratesa rCmàn8 proprietatea fermieruiui 1i CaD astlel de prelucrare sa ciba cc rezultat un altprodus agricol rn sensul artirolului 4 alineatul Cl) litera Cd) din Regulamentul CUE) nr. 1307/2013.Once able veniturl sum considerate venicunl din acti’eita)I neagricole.C2) In sensul alinsatulul (I), ‘venituri’inseamná venitunile brute, inaintea deducern costurilorsi impoziteior aferente....’.

1) Sevorlncludechirilleplatite pentru terenuriocupaleCculturiagricole, pa~uni,fane)e etc.) )I aferentespa)illorcomerciale Iteraseetc.) apan)inând proprietaniborpnivati sau unor unita(l ale admlnlslratlei publice, incluslv chinllle pentru folosirea luclubui de ape in scop recreativ sau in aRe scopuri Cpescuii etc.).2)In categoric ‘Alte daturiiin legatura Cu persoaneiefizlce~i persoaneie)urtdlce, alteledecatdatorillein Jegaturacu institu~Iiiepublice CinstltuLIliestatulut)’nu Se vor

inscrie subven)iile aferente venituribor exlstente In scidul contulul 472.3) l’itlurl rAe valoare care conrera dreptunl rAe proprietate asupra societãtilor, care sunt negociablie 0 Iranzac)ionate, potrivit legli.4) Titluri do valoare care confera dreptuni rAe proprietate asupra societa)ilor, care nu sunt tranzactlonate.5) Se Va completa de cátre operatorii economici carora Is sunt incidenle prevedenile Ordinului ministrului finan5elor publice nr. 668/2014 pentru aprobarea Precizarilorprivind intormirea )t acrualizarea inventarului ceniralizet al bununrborimobile propnietate privatS a statulul cia drepturilor reale supuse inventarienil, publicat inMonitorul Oliclal al Rornän)ei, Pm-teal, nr, 374 din 21 n-sal 2014,VaIoarea contabila a unui achy este valoarea Ia care acesta este rocunoscut dup2 cc Se deducamortizarea acumulata, pentru artivele amortizabile ~i a)ustarile acumubate din depreciere sau pierdere de valoare.6) La secliunea ‘Xli Capital social vCrsat’ lard. 192- 202 in col. 2 ~i col. 4 entitatllevorinscrie procentul corespunrAtor capitalului social de;inut intotalul capilaiuluisocial varsac Inscrls lard. 191.

Page 36: METAVS.A. - METAV | Business Park

I

F40 - ~3ag. I

SJTUATIA ACTIVELOR IMOBILIZATETa data de 31.12.2015

Cod4O -IeiElemente cie Valori bruteimobilizari rd.

Sold Cresteri Reduceri Sold finalinitial Total Din care: (col.5=1+2-3)

dezm em b ranSi casani

A B 1 2 3 4 5

lJmobilizani necorporale

Cheltuieli de constituire si01 0 0 0 X 0cheltuieli de dezvoltare

Alte imobilizari 02 409.419 165.488 0 X 574.907

Avansuri acordate pentru 03 319.486 177.325 449.010 X 47801imobilizari necorporale

Active necorporale de explorare04 0 0 0 X 0Si evaluare a resurselor rninerale

TOTAL (rd. 01 Ia 04) 05 728.905 342.813 449.010 X 622.708

lI.lmobilizari corporale

Terenuri 06 35.509.226 0 557.258 X 34.951.968

Constructii 07 0 0 0 0 0

Instalatii tehnice si masini 08 2.668.299 350.573 70.735 65,347 2.948.137

Alte instalatii, utilaje si mobilier 09 154.580 202.653 14.775 2.582 342.458

Investitii imobiliare 10 100.114.816 37,615.618 6.089.935 0 131.640.499

Active corporale de explorare si11 0 0 0 0 0evaluare a resurselor minerale

Active biologice productive 12 0 0 0 0 0

Irnobilizari corporale in curs de13 93.900 998.678 1.002.138 0 90.440executie

Investitii inriobiliare in curs de14 12.646 1.424.135 1.426.027 0 10.754executie

Avarisuri acordate pentru15 843.414 0 21 2.839 0 630.575imobilizari corporale

TOTAL (rd. 06 Ia 15) 16 139.396.881 40.591.657 9.373.707 67.929 170.614.831

lll.lmobilizari uinanciare 17 2.409.078 0 0 X 2.409.078

ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL18 142.534.864 40.934.470 9.822.717 67.929 173.646.617(rd.05+16÷17)

fl7, k?W2O~

Page 37: METAVS.A. - METAV | Business Park

I

SITUATEA AMORTIZARII ACTIVELOR IMOBILIZATE

P40 - pag. 2

-lei

. . Amortizareaferenta Amortizare Ia.. . Nr. . . . Amortizare in cursul . ..Elemente tie Imobilizati Sold initial . imobilizarilor scoase sfarsitul anului

rd. anului din evidenta (col.9=6÷7-8)

A B 6 7 8 9

l.lmobilizari necorporale

Cheftuieli de constituire si 0 0 0cheltuieli tie dezvoltare —

Alte imobilizari 20 115359 175.032 0 291.391

Active necorporale tie explorare 0 0 0si evaluare a resurselor rninerale

TOTAL(rd.19+20+21) 22 116.359 175.032 0 291391

II.lmobilizari corporale —

Terenuri 23 0 0 0 0

Constructil 24 0 0 0 0

Instalatiitehnlcesin,asini 25 2.342.150 308.369 69.733 2.580.786

Alte instalatli ,utilaje si mobilier 26 76.395 68.823 7.589 137.629

rnvestitii imobiliare 27 0 0 0 0

Active corporale de explorare ~ 0 0 0evaluare a resurselor minerale

Active biologice productive 29 0 0 0 0

TOTAL (rd.23 Ia 29) 30 2418545 377.192 77322 2.718.415

AMORTIZARI-TOTAL(rd.22t30) 31 [ 2.534.904 552224 77.322 3.009.806

Page 38: METAVS.A. - METAV | Business Park

SITUATIA- pag. 3

AJUSTARILOR PENTRU DEPRECIER9 07 f~R

Nr.Eleniente de imobilizari Sold initial Ajustari constituite Ajustari Sold finalrd. * in cursul anului reluate Ia venituri {col. 13=10÷1 1-12)

A B 10 11 12 13

I.Imobilizari necorporale

Cheltuieli de constituire si32 0 0 0 ocheltuieli de dezvoltare

Alte imobilizari 33 0 0 0 0

Active necorporale de explorare si34 0 0 0evaluare a resurselor minerale

TOTAL (rd.32 Ia 34) 35 0 0 0 0

ll.Imobilizari corporale

Terenuri 36 0 0 0 0

Coristructii 37 0 0 0 0

lnstalatii tehnice Si masini 38 0 0 0 0

Alte instalatii, utilaje si rnobilier 39 0 0 0 0

lnvestitii imobiliare 40 0 0 0 0

Active corporale de explorare si41 0 0 0 0evaluare a resurselor minerale

Active biologice productive 42 0 0 0 0

Imobilizari corporale in curs de43 0 0 0 0executie

Investitii imobiliare in curs de44 0 0 0 0executie

TOTAL(rd.36Ia44) 45 0 0 0 0

lll.lmobilizarifinanciare 46 6.329 52 0 6.381

AJLJSTARI PENTRU DEPRECIERE -47 6329 52 0 6.381TOTAL (rd.35+45+46)

Suma de control F40: 1114749927 / 4272S95573

ADMINISTRATOR,

Numele si prenumele

Synthesis 5RL, prin Argentopoulos Ge9~gioc1 \

Semnätura

INTOCMIT,

-3 Il

Nuniele si prenumele

TPG ACCOUNTING PRAaICE SRL

caItatea —

I22~~0A~ JURIDICE~.~GTORIZATE, MW~8~E CECCAR

~ ‘Ii( ;Semnatura “d

Nr do inregistrare In orgahismul profesiooaV

6823

FormularVALIDAT

Page 39: METAVS.A. - METAV | Business Park

I.METAV SACUt: 1583522J40?4031,1 991

I SITUATIA MOOIFICARIL0R CAPITALULUI PROPRIU ‘a data do 31 decembrie 2015LEI

Element Sold Ia Crestori Reduceri Sold a‘ aT capttalulul 1 lanuarle Total, prin Total, prin 31 decembrie

proprlu 2015 din care transfer din care transfer 20150 1 2 3 4 5 6

Capital subscns 49,043220 . . - 49,043,220Patrimoniut rogici - - . . -

Prime do capital - - - - - -

Reserve din reevaluaro 64,341,179 34,961.378 2.973837 2,973.837 96,328,720Reserve legate 2,574,428 123,701 II 4,22t - - 2,618,129Reserve stalulare sau conlreclualo - - - -

Pile reserve - - - - -

Actiuni proprii - - - - - -

Castiguri legalo do insirumente do capitaluri proprit - - - - -

Pierdori legato do instmmonto do capilaluri propni - - . - . -

Rezultat reportat reprezentand prolilul nerepartisat saupierderea neacoporita

Sold creditor - 3,970,993 3.970,993 3,970.993 . -

Sold deblior - - - . -

Rozultat roporlat proverat din adoptarea pl.prima data a lAS,mat putin lAS 29

Sold creditor . . . . -

Sold debilor . - . - -

Rezullatul roportat provenil din coreciaroa ororilortundamonlala

Sold creditor - -

Sold debitor . 38,289 . . 30,289Rezultarut reporlal reprezentand surptusut roalizat din reservedin reovaluare

Sold creditor 14,296,720 2,973,837 2,973,037 1.788.729 . 15,481,628Sold dobilor - . . - . -

Rezultatul exercidului linanciarSold creditor 4,232,688 1.279,881 4,232,688 4.232.685 1,279,801Sold debitor . . . . -

Repartizarea protitului 261,695 1 14,224 114,224 261,695 261.695 114,224

Total capitaluri propril 134,226,540 43,157,277 6,944,830 12,704,552 6,944,830 154,679,265

Rezeivole din reevaluate s-au redus in cursul anulul Cu valoarea do 2.973.837 ci Ca urmare a casligulut din amorlzarea mijloacolor lixo in acelasi limpaceslea au crescut Cu sums do 34.951.378 lei Ca urmare a reevaluaril investitillor imobiliaro ale saclotali Ia data de 31.12.201S.

Reserve tagnla este creata in coniormitate Cu prevedorile Logil Soccotatior Comorciale, contorm Carela 5% din protilul contabil anual inainto do impozitaroesto transferal Ia reserve tegalo pana cand soldul acoalora atingo 20% din capitolul social at Sociolati

Rezorva togala a Crescul in onul 2015 Cu suma do ha.?01 Iei , roprezentend rezelva atorenla corecliol exercitiulut 2014 in suma do 9.4?? Lot si5% dinprolitul anului 2015, respocttv sums do 114.224 toi.

tncapand Cu exorcitiul linanciar 2012, castigul din amortizaroa diforenlelor din roevaluare s-a decis sa tie considerate realizale PB masura Ce activut soamortizeaza (Oslo utilizal do caIro enlilatca economica). In acost Car, valoarea rezervoi transterato esto dilerenta dintro amotizaroa catculata pe base valoriicontebilo reevaluate si valoarea amorlizari calculate po baza costutut iniliat al activului. Surptusut realizat din rozorvo do roovatuare astlet oreat oslodiatribuibi, in limp Ce rozerva do revaluoro flU Oslo diatribuibita.

Rezultatut reportat reprezenlând surplu sul realizat din reserve din reevaluate a inregistrat 0 crostaro do 2.973.837 ci drool urmare a castgutui dinamorlizarea miiloacelor fixe. Diminuaroa acoatuia Cu 1.788.729 lois-a datorat ropartizarii CO si dividondo in decursut anului 2015.

Rezutlatut roportat in suma do 3.970.993 ci p0 cresteri si reduced reprezinta rezuttalul anutu’ precedent ropartizat in dividende.

Rezullatul exercitiutul tinanctar 201 5 Gate do 1.279.681 tei in scadero tata do rozuttatut exerciliutut tinanciar 2014 care Oslo do 4.232,686. Scadereaprocenjuola Oslo do 69,76%. Acoasta scadore oslo datoreta, h-i general, rozultalulut din oxploataro cam in 2015 are o valoara do 2.252.251 to, tata do5.304.841 toi, rozutat din explaalare 2014.

Administrator,Prosodintolo Consiliul’ji do AdministSynthesis SRL,pnn.

Arga,itopoutcs Georg os

lntocmit,

TPi3 Accounting Practice SRL

Page 40: METAVS.A. - METAV | Business Park

METAV SACUI :1583622J40140311199I

SITCATIA FLUXIRILOI1 DETREZORERIE

LEl LEl LEI LEIFlux 2012 2013 2014 2015

IncasarlIncasari chirl.asocieri,recuperari 21.275,717 19.237245 19053079 9,592,119Incasari vanzari maria (mc) TVA) ‘ ‘ - -

WA do rambursal - - -

Incasari garanti salariati - -

Incasari garantl licitatli . . . -

Incasari dobanzi - . - -

Alto incasari 4,949,347 6,025,544 8,470,864 9,024,380Total Incasarl 26,225,064 25,262,790 27,523,942 28,616,499PlatiPlati garanhi inchirieri . - -

P1811 garanti salariali - - -

Plali garantii participare licitahi ‘ - -

Plati lurnizori maria ‘

Plot) lurnizori diversi (7.386.893) (9.199.021) (10,275.124) (10,462.200)Plati avansuri turnizorm,salariali - - -

Plali lurnizori lichele mEsa salariali (49,068) (66,541) (87,881) (92.546)Plali salarl(incl col)i-alte pI,Iegate do salarii (1,742,565) (2,396,479) (3,685,069) (4,207,501)PIaIaTVA (5.142.171) (1,926,740) (2,300.956) (2,190,775)Plata impozil prolIl (1,693.780) (1,202,155) (1.036.444) (683,107)Plala impozil cladirm+aIle impozile(4%,2%) (5,066) (28,103) (455,252) (1,321,104)Plati comisioane bancare (15,649) (13.677) (15,142) (15.225)Ate plati - - (9.243)Tola!plati (16.035.592) (14.832.715) (17,856,867) (18.981,701)Flux do numorar din acilvitatea do exploalaro 10,189,472 10,430.075 9,667,075 9.634.798

Incasari din vanzari mijloace lixe - - 391,857 281,577Incasari din dividende - -

Incasari din dobanzi depozile pe lermen semI 487,634 138,919 44,713 5.882Incasari alle investitil lmnanclare 1 .657,500 -

Incasari inveslil)) linanciare en lermen scunl 1 69,729,040 1 25,640,749 60,916,604 44,452.437Plali investitii linanciaro pe tormen scurl (I 55.428,793) (121.608,462) (61,909.621) 41 .965,353)FlaIl penlru alto inveslilil linanciaro (1 .250,000) (900,000)Plali achizibi do mijloace 111<0 (14.351.612) (6.661.352) (5.835,551) (5,939,136)Flux do numorar din aclivitatea do investitil 436,169 (1,510,146) (5,984,497) (4,064,622)

Incasarl obligaliuni .

lncasari dobanda obtigatiuni . . - 90,965Incasari credite bancareIncasari elecl varialie curs do schimb valular 690,917 376,574 58461 47.096Total incasari 660,917 376,674 58,461 130,061FlaIl dividends (6,889,952j (6,639.989) (5,749.097) (5,591,668)Plali credile bancare + dobanda (3,264,413)FlaIl credile exlerne’dobanda . -

FlaIl ublicjaliunk- dubanda . -

FlaIl leasing tmnanciar (15,107) -

Flail elect variatie curs do schimb valular (791,944) (406.170) (49,860) (62,382)Total plati (10,961,416) (7,046,160) (5,796,957) (5,654,050)Flux do numerar din aclivltatea do ilnantare (10,270,499) (6,669,486) (5,740,495) (5,515,988)

TOTAL FLUX DE NUMERAR 355.142 2,250,444 (2,057,917) 54,167

Miscarl In (luxu! do nunlerar:Numerarla mncepululporioadei 642,137 897,279 3,147,723 1,089,806Fluxun do numerar 355.142 2.250,444 12,057.917) 54,187Numerar a slarsilul perloadel 897,279 3,147,723 1089806 1,143,994

AdmInistrator,Prasedinlelo Cnnsiliulai doSynthesis SRL,pnmn

Argenlopoulos Georgios

lntocmit,

TPG Accounting Practce SR Q ‘

( ‘R’it..k’\ i{.~,

I , j

Page 41: METAVS.A. - METAV | Business Park

— flEE FEE —

METAV SACiii 1583522J40/4031/199l

— r —n ~N — — — N —~ —

NOTA 1/2015

Aclive iniobilizato

I ElValoarea brula” Deprecier (amorlizaroa imobilizadlor) Valoare coiltabila neta

Denumirea elenientului “) Sold [a 1 Cresleri Reduced Sold Ia 31 Sold a I lanuarle ~ Reducerisau Sold Ia 31 Sold Ia I lanuarie Sold Ia 31lanIjaria 2015 doceinbrie 2016 2015 cursul exercltiulul raluarl decombria 2015 2015 deoernbrie 2015

0 1 2 3 4=1+2-3 5 6 7 8=5t5’7 9-1-5 10=4.8Alteimobilizari 409,419 165,486 574,907 116359 175.032 - 291391 293,050 283,515Avansuri si imob. netorp. In curs 319.486 177,325 449,010 47,801 . - - - 319,486 47,801Imobilix.necorp 726,905 342,813 449,010 622,708 116,359 175,032 . 291,391 612,546 331,317

Toronuri 35,509,226 - 557,258 34,951,968 . . - 35,509,226 34.951.968Construcili - - - - - - - - - -

Instalatil [choice si masini 2,658,299 350,573 70,735 2,948.1 37 2,342,160 308,369 69,733 2.580,766 326,149 367,351MoblIier,birotlca,echlpamente 154,580 202,653 14,775 342,456 76,395 68,823 7,589 137.629 78,185 204.829lnvostitiiimobiliaro 100,114,816 37,515,618 6,089,935 131,640,499 - - - - 100.114.816 131,640,499Irnobilizari corporalo to curs doexecuIie 93,900 998,678 1,002,138 90,440 - - - - 93.900 90,440lnvoslitii irnobiliaro in curs 12,646 1,424,135 1,426,027 10,754 - - - . 12,646 10.754Avansuri imobilizari corp. in CurS 843,414 - 212,839 630,575 - . - - 843,414 630,575Totallmobeorporalo 139,396,881 40,591,657 9,373,707 170,614,831 2,418,545 377,192 77,322 2,718415 136,978,336 167,896,416

Imobilizarl tlnanclare 2,409,078 . - 2,409,078 6,329 52 - 6,381 2,402,749 2,402,697

TOTAL AC11VE IMOBILIZATE 142,534,664 40,934,470 9,822,717 173,646,617 2,541,233 552,276 77,322 3,016,187 139,993,631 170,630,430

- peniru chelluielile de deavollare S8 vet prezenta rnohivele imobilizarii si periouda do aruontizare, Cu justilicarea acestelo.so vor prozenta moditicarile acoslela in lunctic do tralamontelo contabile aplicate.so vor prezenla ajustarile care prlvesC exercitlite anlerloare.

Incursul anului 2015, socielateaaachizitionat irnobilizani necorporale in valoaro lotalade 165.488101, roprezentand licente IT, soft inventariero siliconta”CRM”.

In cursul anulul 2015, ponfru avansunilo xi imobilizarile necoiporalo in curs a lost o creslore in valoaro do 177.325 tel sI 0 reducere In valoare de449.010, miscarl care au delerminal punerli in luncllune do imobilizari 0000rporalo;acestea flu mel lie folesite do cairo soclotalo lIe au rUst Vandulo caIro cllentli Sal. La 31 .12.2015 Societatatea mal ace Un avans in valnare do 47.801 do Id reprezonland soltul ‘Maximo Iohnlc” core vs II pus in Iuncliune In anul 2016Ia niomentul [inalizanii acestuia.

In data do 7 clecombrie 2012, Soclolatea a achizitlonat un teron in supratata lotalado 25.069 mp situat in Ducuresll, Setter 2, Slrada Fab,iea do Giucoza or. 6-8, do Ia 2 persoane fizice En calilalo do co’proprie~tE4~Tot atun~ ?pstachilal Si un avans. ResIul oslo plaIlt do socielale lnioepan~ Cu a 91-a 21, Ia fiecare 90 do ziIe, pnin rate in suma do 250.000 euro ~. 0

La 31.122015,conlormscadoniarniaiexislaplatidc olectuatinvaloarede 1.770.700 euro, rospecliv 8.011.532 loi Conform crrsvalabllln 31.12.2015fl’oate ratele scadento panala momenl, au toll adulate ~lwonz?~’cad~otojoxceplie facand rate din nolembrie 2015 Care nu a lost acllitata, • ,,, .,, I

~La 31.12,2015 grupa “teronuni’ a inregistrato scaderede5s7.258 Ieidalorilareclasilicaril lorenurilordin SIr. Cantonului nr.1l si slr.Cantonului nr.35-37 in grupade “Investitil Imoblllaro’. Decizlaa fosl luala di~im,q?ajainoerliludinit in legalura Cu uIiIiZaroa viiloaro a acostor teronuri,ramanand valabila pana Ia o clarilicaro ullorioara a ulilizarii acesIora. ~

Grupa do invoslilfl irnobiliaro a lost afoclata do urmaloarole crosteri: 7- Sacietalea a recaptionat in cursul aoului 2015 lucrari do invoslilil In valoare do 2,047.685 el reprezentand lucrani do hidroizolalie/modcrnizaro Ia corpurilo 8,C.D,E,G.H,l.JK,N,P,S,S,Vprecuni si lucrari do modemizaro InfrasliucluraDrumuri AId.‘La 31 .1 2.2015 s-a electuat evaluarea inveslitiilor imobiliare din gesliuneasocielalii. flaporluldeevaluare a lost inlocmitde sociotalea Colliers Valuation and Athisory. Conform raportulul, valoarea aceslora a croscut Cu 36.010.675

Page 42: METAVS.A. - METAV | Business Park

n r r r r Er; Er

Lol.aslIel Incat noua valoaro a invesliliilorimobilioroestede 131.640.499 tel. Sunia do 35.010.675 Lola tosI Inre~lsirala inconlabitlate aleciand croslorea rezorvolor din reevaluate cu 34.961.378101 si a vonhturilor din ajustaroadeprecierilor imobilizarilor cc valoarea do 49.297101.

La categotta inslalatli tohnice si niasini, scaderea In valoare do 70.735 Iei esle dale do vanzari do calculalotve In valoaro do 5.388 el si de casad conlorm proces vernal do inventariere In vatoaro do 65,347 tel.La catogoria inslalatü Iehnite si 0135101, cresierea in valoare do 350.573 Id ogle data in principal do rnodernizariea until server in valoare do 286.122 tel.

La catogoria moblher,birollca,aIlo aclive corporate scadorea do 14.775 lei Oslo dale do vanzarea unol iniprimanie in some do 11.160 lei si do casart conForm procos verbal do invonlariore In vatoaro do 2.582 Lei.La categoria mobllier,birolica,aile aclive corporate cresterea do 202.653 el oslo data in principal do aacNzliiaa2sorvere In valoare do 137.488 lot sI a uni sistem do sungere incondt in valoaro do 48.858 ci.

In cursul anulul 2015, pontru calogorla “Imobilizari corporals in curs do oxecutie”afosl inregistratocrestoro in valoarodo 998.670 si a ‘ociucoro in vatoaro do 1.002.138, mlscari care au detcrnijnatpunerii In lunchtime deirnobilizaricorporalo; acesloa au lost lie lolosito do cairo snciolato Oo au lost vandule caIro client sal.

In cursul anului 2015, pentro calegoria ‘Invostitli inlobiliere in curs” a lost inregistrat 0 crestere in valoare do 1.424,135 si 0 reducero In valoare do 1.426.027, miscarl care au dolorminal adilli do valoare atoronte grupoi “InvesiiIiiimobitare’. La 31.12.2015 scclotataloa mel are 0 inveslitie Incurs in valoaro do 10.754 Lei alerenla corpulul I. Aceaslava II pusa in lunctiuno In antil 2016 Ia mornentul linalizaril lucrarilor.

Avansurilo pontru imobihizari au scazut in cursul anului 2015 Cu suma do 212.839,00 ni roprezontand stamen do avansuri reprezentand avansuri pentru sorvor si lucrari do roabiiharo drumuri din incinta soclelatli

La data do 31 docenibnie 2015 soclolatea are un avans achital In valoare do 630.575 el caIro Nao Laura Ramona in baza unel promisiuni do vanzare cumparare din dala do 29.03.2010 si a allot doua otto aditionalo. Pdn acosioaso dorosto achizitia imobllului situat in municipiul I3ucurosIi, sir. Mioilor nr. 16. Tinand conl Ca Ia dale lntocmirii slluahlllor Ilnanclare flu a lost posibia realizarea nlcunui domors in vodorea perloctaril contraclulul Ilnat do vangarocempamare Si penlni OS s-a procedat Ia retacerea documenlelor cadastrale, socielalea a creel un provizion pontru introaga sunla do 830.576 Lol.

Obhir,aliuniAu lost achlzltlonato data IFN EXTRA FINANCE S.A. 43 do obligallunh In lorma domaleiiatzata, nomInative, llbor Iranslorabihe at evidenllato pun Insorlerl In toni, cu C valoare iioininaIa per obligatiuno do 50.000 RON, Quo valoarelotala de 2.150.000 RON, punlaloare do o dobSnda lire si platloile trimestrial, in valoame do 4,75% pe an.

Imoblllzarl tlnanclareImobilizarllo linanclare au urniatoarea structure Ia data do 31 decembnie 2015:

Sold Ia 31 Sold Ia 31docombrle decombrlo 2015

2014

Actiuni dotinute Ia enIiIatiIo atihialo{inchusiv ajustari) 2398.530 2,398,530Interese de parlicipare (inclusivajustari) 4.219 4.167Alto litluri dotinuto ye ImobilizarllinanciareIrnprurauturi acordalo ontilaklor

Imprumnuturl acordato entitalilor Cuintoroso do parliclpareImpruniulurl acordato altor patti

Allo ImpruniuturlTotal 2,402749 4402,bS~

Dehallile despro ontitahilo in Care Sociotatea dotine imobiiizanl linanciare:

Procont do Procenl cia Ajustaredotinore Ia delinore Ia Valoarea investiliei Vahoarea inveslilioi exlslenla 1a31 Entitate Ilsiata

31 d000mbrlo 31 decembrle brulo Ia 31 brute Ia 31 decombrio 2015Nume sociotate Natura rolatiei 2014 2015 decombrle 2814 decembrie 201$

SC MA Motav SA Conlrol 50.00% 25,94% 2,uUu,b30 2,suu,bsu U NTolalTiIIurI in enlItati allIlale 43SU,~U 2,396,530

Page 43: METAVS.A. - METAV | Business Park

— — —. —

Doproclerea aclivelor imot,ilizaloAvond in vudoro conloxiul cdxci linanciaro. cc si alti laden intern’ a’ oxterni, Societatoa a analizal valoaroa contabila nelafvaloaroa usIa Inregistrata Ia data bilanlului pontru imobil,zar,Io corporate depreciable. pentru a ovatuaposibilitatea existentei unet deprecterl a acestora, Ce Sr pulea alrage inregistrarea uniti ajuslani pentru depreciore

band in considerare o~oIuIia piotel in 2015 cal Si rezuttatele operalionale oblinute Si citadel do titilizano a capacitatiler do inchintat pe parcursut anutui 2015, Sociotatoa a decis Ca flu Oslo nocosara inrogistrarea a data bitantutui aunei atuslani peniru deprocierea irnobitizarilor corporale sea necorporate detinute.

Societalon a consl,tuil provixtoane do depnecie,e a irnobitizarilor linanciare in vatoane do 6.381 RON pentru invostilla in societetea Casa do Bucovina; conlorm curs do tranzactionano Ia 31.12.2015.

0,

-t ,r

:9’

F

DotatIte dospro Soldunite a incheicrea exercit,utui tinancrar Si lranzactiilo din timpul anutui Cureilt Cu entitatile aliliate Si alto parti legate sunt incluse ri Nola 11.

AdmInistrator,Presedintele Conaitiulul do Ad,nLnistrat,oSynthesis SRL,prin:

Argentopoutos Georgios~Intoomlt,

TPG Accounttng Practice SRI ~

Page 44: METAVS.A. - METAV | Business Park

ME1AV SACUI :1503522J404031/l 991

!.*n Si~L1

[~ 7. APR ZOlfi

NOTA 2/2015

I Pn,visio.u,e

LU

Denumiroo proviaoriutui Sold Ia I anuarlo , Trarstoruri’ Sold Ia 31 docombdoin con din coal

0 1 2 3 4~1t2’3Alto provIsicaro 325.257 1.667.358 I 325.257 1.667.358Provisroono pontru irapozlte 20.107 . 9 20.098TOTAL 345,364 1,667,358 325,266 1,687,456

La 31.12.2015 Socretaloa a prowizoilal corlravaloaroa cancod/ilor do odihno o.oonito ci nooloctualo do CaIro salarial’ in anul 2015 in valoaro do 93.049 lolTolodala sacrelolea a rovorsal pm lroceroa pa vontlurl proviziorlul exialenl (a dala do 3112.2014 in valoaro do 102.945 Ic, reprezontand concodii do odihna ojvoniladolcrita efocluori, ocoslora do caIro salariali sau plati contravolarri concadilor darorita plocari salariolilar.

Do osornonea SocroIaIoa a conadluil Un prooizion in vatoaro do 370.510 Iei reprazenland slime atorenie estinianl bonuaur’Ior care so var ocarda tolarialilor in anul 2016ponlw aclivilalea deslasurata In curstd anutui 2015.Totodala sodolalon 0 rOllolsat pan Irocorea p0 venituri prozziorul consl.IurI Ia dala do 31.12.2014 in valoaro do 222.312 lot roprozonlard pravizion borusud acordate InanoI2OlS.

La 31.12.2015 ScoioIaIoa a croal un providon do 26.000 br pontru bonofrcri vrilaaro urmand at’ acordalo sabariatlar saciolath dalonta ponsanani acoslora.

La 31.12.2015 Socrolabea a provisional avanaul aclatat In valoaro do 530.575 (ci caIro Nac Laura Rarnona a ban unci promisiuni do vaozarc curspararo dn data do29.03.2010 ala allor deco acto adilisnolo. Porn aceslea so doroste achizilia inmobilului ailual in niunicipiul Sua,rosli. sir. Mioilor nr. IS. La dab isllocsnirii silualiilorlinandare nu a lost pasibla roalizarea nicunui demons in vodorea pedoctarii conlraclulur fInal do vanzaro-cunlparare. Socielalea Va lace in conilnuaro domorauri lie Invoderea pesiOcbarii conlraclulul final lie ri vodoroa rocuperari po cole udidara a avansubul ~~alil.

La 29.01.2015, pun hotararea Carnsilrubu, do Admmnislratle. datorlia unui liIigiu ex’Slenl, Sociotatea oslo nevcilt sO suspende ini/oslilia prograniati P001W lerOnriachizitronalin Bucurotti, SIr. Fobr.ca do GlucezO, sector 2. AvOodin vedere faptbi câ ladala do 31.12.2015. srluatia Ju~IdioO a PLIZ-ubul oblinutin vederea dezvoltOrriimabiului prozintO uo anunnis grad do irrcerl,Iudrno vi impasibstatea do a previziona a daIS do prenunbaro a unol hoItrSn Iudocsb000p dofisrlrva ci irovocabrla Cu priviro Iataniernicia a, logablatea em 10dm acesluja Sociolalema a docia crearea unui proVision ponlw intioego invoalitto oloctuala pana Ia 31.12.2015 in sumo botala do 536.324 lei.

Tronsforul din consul do provizlao,’e, In valoaro do 9 lot oslo rozallalul recalcattarii voloril provlzlanutul penins mmpozIle Ia data do 31 decemtvle 2015. ACoSI proviasn aaparut co urmore a oprulul Ca sociesatea Malay S.A. a aplical ladlitatoafiscala prevazutade art. 24dm Logos nr57112003 privind Codul liscal, cu modilicattlo Sicom~etaribe ultotiosro in sonaul ca a dodus cholluieti vu arnanizarea. echivalenlul a 20% din vatosro do inhraro. Ia moniesrut punodi in lunstiune a mulloacotar Sac ambrevetelor do inverlii amodizabtie).

Adnlnlalnalor,P:eoedmntcle Consiliulur doSynthesis SRL.prin:

Inlocmi(,

Arganlopouloc Georgios TPG Accounting

Page 45: METAVS.A. - METAV | Business Park

I

Distribuirea profitului obtinut in cursul anulul 2015 Va Ii hotarata in sedinta AGA din data de 28.042016.

07 APB 70i~

Oividendele alerente exercitiului financiar 2015 vor propuse spre distribuire in exercitiul financiar 2016 Si vor reduce profitulreportat in anul 2016 in cazul aprobarü distribuirii acestora.

LEI

SumaElemente de repartizat 31.12.2014

Profit net de distrlbult 4232,688Rezerva legala 261,695Dividende 3970993RezuttatuI reporiat reprezentand pierderea neacoperita din anN anterioriProfit net nedistribult: -

-Dislribuirea profitului obtinut in cursul anului 2014 a lost hotarala in sedinta AGA din data de 06.05.2015.

Dividendele propuse si dectarate pentru exercitiul tinanciar 2014, aprobate prin AGA organizala Ia data de 06.05.2015 auredus protitul reportat al Societatii tn exercitiul financiar 2015.

Administrator,Presedintele Gonsiliului de AdministraheSynthesis SRL.prin:

ArgentopouIos Gecrgics ) TPG Accounting Practice

Intocmtt,

METAV SAGUI :1563522

I ,34o/4031119g1

NOTA 3/2015

Distribuirea profituIui curent, rezultatul reportat ci alte

LEI

. SumaElemente de reparttzat 31.1 2.2015

Profit net de distribuit 1,279,881Rezerva legala 114,224Rezuttatul reportat proVenit din corectii 38.289Dividende posibihe do repartizat 1,127.368Profit net nedlstrtbuit: -

Page 46: METAVS.A. - METAV | Business Park

In snul 2015 are loG 0 croslore pr008nluala a c,froi do afaceri do 1.42%. cr891018 care ills rio 980910323 Em le2uIrao din exploalaro mai mare inansI 2015 lola do onut 2014.Scoderos rOtuilaluioi din oxploalaro do 57.54% do Ia 9.304.841 Id fl 2014 22.252.2511201510 Oslonoaza lii maro maSUra crostorO croltulol’I-zndo inIreIino’e ci reparelie do Ia 630.098 lot in 2014 Ia 1.491.939 el in2OlS. ciosledi chollurolilor do amsilizare do Ia 4.880.601 Id in 2034 Ia6.6-12.159 loin 201581 a crodorl chetlulehlsr gonoral-adainlctrolivo do Ia 9.512.092 rI ii 2014 Ia 10.570.774 Id In 2015.

07, APR. ZUifi

ill.t.-’a’ -.

Choltulollleaclivitalii do baza j 2014 2015•cl,olt chill apali 491.321 567.631•coiob ulKI.lali: n,aloriale coaournab:lo si onalonalo noslocate atoronlo

inontonatol facturale 625.106 u71,663chok inchirioll uldafe

-iflneOIiIli-inlretivore Si renalalii 630 018 1,491,230

Told coalwl direcle 1,746,525 2,531,231•amorllzaro 4,886.601 6.042.152•cheIl achy operat-acllv invostiliomala

Total cholt acly liszt 0,633,026 2,173,093

Total choltuloll oxploalaro 16,145.128 16.744.167

Cholt ~onoraI-admInlshrallvo 9,512,002 10,570,774

Angonlopoulca 900IóiOs

METAV SACUt: 1553522340403111001

II.

NOTA 4’2015

Analiza rezullolulul din ooploalano

, , . Esorcilol trance,Denunaron IldicalarubiProcodont Cuirent

0 1 2I. GIfts do afacort iota 21,020,808 21,318,5242. Costul bunurilor vandule aId sorvlcIllor prostate (3,4.5) 6.633,126 9,173,3033. Cttollu’uI Ic acl’viatil do bats 5,003,028 7 681.4534. CIteIluicI lo acunilatilor aEmliore 610,090 I 495,9395. CheIluotIt ildileclo do prOduclie6. RozulIotul bout aforool I cUre) do afecorl note (5.2) 14.387,772 12,145,1317. Cilotturol Ic do doalacoro . -

6, Crtolluiol gonooslo do adm~nialraIlo 9,512.002 10.570,7749. Venturi alorento cost pioduclio in cult do 010culie - 538.324ID. Alto Venuiijii din enpioataro SI din roevaluaroa imobl’carilor corpo’sle 429,071 139,5701 2.Rozultaoul din oxploatsro (6-74.9) 1.204,841 2,252,251

AdmInIstrator,Prosudirlolo Connuliulu, do AdnnnlalnSynth09s5PL~n

Inhoomil,

f:’ \\

TPG AccoEmIi~ PractIce SRt/~ w~ ~

Ilniw

Page 47: METAVS.A. - METAV | Business Park

Sold Ia Sold Ia Termen do lichiditatoCroanle 31-Dec-14 31-Dec-15 sub 1 an peste 1 an

(cot3÷4)0 I 2 3 4

TOTAL DIN CARE: 4504,664 3,718,567 3,687.148 31,419Cflenti,inclusiv etecte comerciale do incasat (411÷418+2678) 5,122,589 5,005.924 5,005,924 -

Ajuslari do valoare pentru creante comerciate (491 I (1.417.951) (1.845.747) (1845,747)Croanlo cornerciale net 3,704,638 3,160,177 3,160,177Choltuiell Inregistrate In avails 471 157,745 114,760 83.341 31,419

Alto croanto, inclusiv tiscale (425,5187,4424.441,4428,4481.461, 473) 622,513 441,789 441.789 -

Furnizori dobitori 4002 19,768 1,841 1,841

Pontru conditii Si lernione pnvind creanlelo do Ia penile aliliate / legato, a so vodoa Nota 11Creantelo comerciale nu sunt purtatcaro do dobanda si au in general, Un lotion do plate intro 10-3D do zilo

La 31 docombrio 2015, creantele comorciale indojolnice avand 0 valoaro do 1,845.747 RON (2014:1,417,951 RON) au lost ajustato pontru dopreciere hliscarite in ajustarilepentru do doprocioro a croanlolor au lost urmatoarolo:

LEISold Is Sold Ia

31.12.2014 3112.2015

La 1 ‘anuarie 635,891 1,41 7,951(irostori in umpul anului 1,01 0,64t, 4,138,445Sume Irocuto P0 vonit 228,bS2 /lu,o41La 31 docombrto 1,411,951 1,845,/4t

LEtSold Ia Sotd a Tormon do oxigibititato

Datoril 31.12.2014 31,12.2015 sub 1 an 1-Sani pesto5ani(vol.3÷4+5)

0 1 2 3 4 5TOTAL 0410811 DIN CARE: 14.843.666 11,950,263 8,562.553 3,387,710 -

Alto datorli tinanciare 167 1,897,783 1,821797 794,683 1027,114 -

Docontari Cu bugetul statului (impoSt profit, Wa) 409.649 242,480 242,480 -

TVA neoxigibila (4428) 2,431 9,797 9,797lmpozit pa dividande 446 3,890 27.767 27,767 - -

Furnizori (4D1+4D4+408) 12.244,950 9,449,411 7,093,504 2,355,907 -

Docontari Cu porsonalul si asigurarito sociale (claselo 42+43.444+447) 138,856 147,292 147,292 - -

Allo dalorii (457÷455+451) 78,066 223,726 223,726 - -

Clienti creditori 419 8,251 18.131 18,131 -

Creditori diversi 462 61 .790 307 307Veniluri inregistrate in evans 472 - 9,555 4,866 4,689 -

In cadrul sumelor incluso do mci sue oxide valori care so rotora Ia franzactit inrogistrate vu alto perIl legate (atli actionari ). A so vodoa Nota 11.

Au lost retinute garantii conlorm contractelor do inchirioro in valoare do 1.604.499 Ioi Si garanth do buna oxocutie din tacturi turnizori in valcaro do 217.298 lei.

Daroriilo caIro bugolul stalului sum roprozonlato do impozitul po protitdatorat in suma do 222,377 loi; TVA’utdo plate in sumado 20.103101 Si impozitul p0 dividondo in sums do27,767 lei

Din turnizorii in suma totota do 9,449.411 bile 31.12,2015.8.011,532 lob roprezinta suma ramasade plataaterenta terenutul achizitionstin datade 7deconlbrie 2012 (a sovedea Note 1). Din suma totals do 3.387,710 Ici ateronta tenon do oxigib litato 1-5 ani sums do 2.355.907 si roprozinta sumo cu scadanto mai marl do I an aferonto toronuluiian restul do 1.027,114 Loi reprezinta garantii do rambursat catro partenori.

Administrator,Prosedintole Consiliului doSynthesis SRL,prin:

Argentopoulos 000rgios TPG Accounting Practice SRL

METAVSA I 07 APR. 7015CUl :1583522 .. NOTh 5/2015

I J40/4031/1991 ~

I.I SITUATIA CREANTIELOR SI A DATORIILOR I

LEt

lntocmlt,

Page 48: METAVS.A. - METAV | Business Park

~Ert~Jtrk.;3PL

07. APR. 2016

NOTE EXPLICATIVE LA SITUATIILE FINANCIAkELA 31 DECEMBRIE 2015

NOTA 6

PRINCIPU, POLITICI SI METODE CONTABILE

Societatea METAV S.A. dispune de un manual de politici si proceduri contabile,adoptate in intoemirea situatiilor financiare anuale, din care am extras cele prezentatemai jos.

Principalele poitici contabile adoptate in intocmirea acestor situatil financiare suntprezentate mai jos.

Infonnatii generaleAceste politici contabile au fost corelate cu principalele politici de intreprindere (carecuprind si politicile privind organizarea, analiza si prelucrarea documentelorjustificative, politicile tie audit intern, etc.) pe care le aplica societatea Metav SA. Dcasemenea, acolo unde a fost cazul, politidile contabile au fost corelate cu legislatiafiscala din Romania, in general, si Cu cea din industria de profil, in special.

Politicile contabile, aplicabile Ia SC Metav SA, au fast structurate in urinatoarelecategorii generale tie abordare:

• Politic! contab!le generale: referitoare Ia probleme de fond ale organizariiraportarii financiare, respectiv recunoastere, clasificare, evaluare, prag desemnificatie etc.;

• Politic! cantabile spedilice, aferente raportarli financiare: referitoare Iaparticularitatile aferente categoriilor specifice de active, datorii, capitaluriproprii, venituri, cheltuieli si rezultate.

Dc asemenea, sunt prezentate politicile de raportare consolidata pe care societateaIc aplica.

POLITIC! CONTABILE GENERALE

Reglementari de banAceste situatii financiare au fost intocmite in conforinitate cu Ordinul MinistruluiFinantelor Publice al Romanici Nr. 1802 din 29 decembrie 2014 pentru aprobarearegltementarilor contabile conforme Cu directivele europene (“OMF 1802/ 2014”), cumodificarile si completarile ulterioare S~ CU prevedenle Legii contlabilitatii 82/1991(republicata).

Elementele prezentate in situatiile financiare anuale se evalucaza in conformitate cuprincipiile cantabile generale prevazute in prezenta sectiune, Conform contabilitatiide angajamente. Astfel, efectele tranzactiilor si ale altor evenimente sunt recunoscute

Page 49: METAVS.A. - METAV | Business Park

rn

07. ArR. ZOIB

atunci cand tranzactnle si everiimentele se produc (si flu pe masura c&ttczorerftrsatr’echivalentul san este incasat sau platit) si sunt inregistrate in contabilitate si raportatein situatiile financiare ale perioadelor aferente.

Inregistrarile contabile pe baza carora an fost intocmite situatiile financiare Suntefectuate in lei (RON)la cost istoric, cu exceptia situatiilor in care a fost utilizatavaloarea justa, conform politicilor contabile ale societatii.

Societatea flu este obligata sa intocmeasca situatli financiare anuale consolidate siraport consolidat al administratorilor, deoarece acestea sunt intocmite de catresocietatea — mama, SC Meteor Investitii Mobiliare SA.

Moneda si Hmba de prezentareContabilitatea. se tine in limba romana si in moneda nationala. Contabilitateaoperatiunilor efectuate in valuta se tine atat in moneda nationala, cat si in valuta.Toate cifrele sunt prezentate in LEI la data de 31 decembrie 2015, iar sumele invaluta sunt evaluate in lei Ia aceeasi data.

Conversia tranzactlilor in moneda strainaTranzactiile societatii in moneda straina sunt inregistrate Ia cursul de schimb din datatranzactiilor: castigurile si pierderile inregistrate din decontarea unor astfel detranzactil si din conversia activelor si datoriilor monetare exprimate in monedastraina, sunt recunoscute in contul de profit si pierdere. Soldurile ereantelor,datoriilor si disponibilitatilor banesti in valuta la 31 decembrie sunt convertite in lei,la cursul de referinta ai zilei publicat de Banca Nationala a Romaniei.

La 31 decenjbfle 2015 cursul de schimb utilizat a fost:1USD =4,14771ei;I EUR = 4,5245 lei.

Utilizarea estimarilor

Intocrnirea situatiilor financiare in conformjtate en OMP 1802/ 2Ol4cere conduceriiSocietatii sa faca estimari si ipoteze care afecteaza valorile raportate ale activelor sipasivelor, prezentarea activelor si datoriilor contingente Ia data intocmirii situatiilorfinanciare si cheltuielile raportate pentru respectiva perioada.

Conventli si principil

Ca si reguli generale de recunoastere a elementelor din situatiile financiare, precizamca sc Metav SA s-a prelevat de urmatoarele conventii, principii si reguli:

a) conventia continuitatli activitatii, potrivit careia activitatea generala aintreprinderii se deruleaza pe baza continua, fara sa existe premisa (intentia saunecesitatea) intreniperii activitatii san intrarii in stare de falirnent a intreprinderii;

7

Page 50: METAVS.A. - METAV | Business Park

B 7. APR. 2015SI~flcdç..........’

b) conventia contabilitatli de angajamente, potrivit careia efectele trafli~Pi”°”’’

r ale altor evenimente sunt recunoscute (si implicit contabilizate si raportate insituatiile financiare) atunci cand tranzactiile si evenilnentele se produc (si flu pemasura ce trezoreria sau echivalentul san este rncasat sau platit).

c) elementele prezentate in situatiile financiare se evaluaza in conformitate cuurmatoarele principii contabile:

• Principiul continuitatil activitatil• Principiul permanentel metoclelor• Priucipiul prudentei• Principiul contabilitatii de angajamente• Principiul evaluaril separate a elementelor de activ si de datorii• Principiul intangibilitatli• Principiul necompensarii• Principiul prevalentei econoiniculni asupra juridicului1• Principiul pragului de semnificatie

d) calitatfle jnformatiei contabile care s-au avut in vedere la elaborarea situatiilorfinanciare stint: relevanta, credibilitatea, comparabilitatea, inteilgibilitatea.

Pragul de semnificatie

Un aspect important este ccl al determinarii pragulul de semnificatie, care Iasocietatea Metav SA s-a stabilit astfel: 0.5% din c~fra de afaceri(21.318.524 lei*Q5%= 106593 lei).

Alegerea cifrei de afaceri ca indicator pentru stabilirea pragului de semnificatie s-afacut intrucat reflecta in mod real profilul activitatii societatli, comparabil cu anulprecedent. Pragul de semnificatie este o limita fata de care omisiunea sau declarareaeronata a informatiilor care an o marime situata peste acesta ar putea influentadeciziile economice ale utilizatorilor luate pe ban situatiior financiare.

Dispozitil tranzitorli aferente schimbarilor de legislatie contabila1(fiscala

In cazul schimbarilor legislative SC Metav SA va aplica noile reglementaricontabile/flscale conform legislatiei in vigoare.

Ordinul 1802/2014 a intrat in vigoare incepând cu 1 ianuarie 2015 ~i Ifl1ocuie~teOrdinul 3055/2009. Ca urmare, situatiile financiare aferente anului 2015 au fostpregAtite in conformitate cu acesta.

La data de 01.01.2015 an fost efectuate retratari/inregistrari conform noilor prevedericontabile, respectiv:

3

Page 51: METAVS.A. - METAV | Business Park

mYrr4AseS:M~;S.RL

r 0 7. APR 2Ol~,~ r

- mijloacele fixe aferente gnupei ‘Constnuctu” si partial mif[oadëW tixeaferente grupei “Terenuri” au fost retratate ca si “Investitii Imobiliare”; totusi inpatrimonial SC Metav SA exista in continuare “Terenuri” care sum dednute cii altscop decat eel al investitiilor imobiliare;

- soldul aferent “Rezervelor reprezentand surplusul realizat din rezerve dinreevaluare” a fost reclasificat in contul “Rezultatul reportat reprezentând surplusulrealizat din rezerve din reevaluare”;

- sumele reprezentând avansuri acordate pentru imobilizari corporale se preiauin contul 4093 ‘Avansuri acordate pentru imobilizäri corporale”;

- sumele reprezentând avansuri acordate pentru imobilizàri necorporale, sepreiau in contul 4094 “Avansuri acordate pentru imobilizari necorporale’;

- au fost introduse conturi noi, respectiv: Investitii imobiliare, Jnvestitiiimobiliare in curs de executie, Amortizarea investi~i1or imobiliare, Cheltuieli cupregãtirea personaluhui; Cheltuieli cu avantajele in naturã ~i tichetele acordatesalaria;ilor;

De asemenea incepand cu data de 1 ianuarie 2015, surnele inregistrate in conturile409 “Furnizori - debitori” ~i 419 “Clien@ - creditori”, nu mai fac obiectul evaluArii infunclie de cursul valutar, Ia finele lunii, respectiv Ia finele exercitiului financiar.

POLITICT SPECIflCE

In ceea ce priveste regulile de recunoastere si evaluare, SC Metav SA se prevaleazade urmatoarele:

> Recunoasterea activelor prezentare in situatiile financiare anuale este realizatain functie de utilitatea (obtinerea de beneficii economice viitoare din utilizare,respectiv vanzare) si, respectiv, evaluarea credibila a acestora, Si seevalueaza, in general, pe baza pnncipiului costuLul de achizitie sau a costululde productie. Exceptie fac irnohilizarile corporale, in cazul carora s-aoptat pentru aplicarea regulilor de evalnare alternative, si anume,reevaluarea irnobilizarilor corporale.

> Recunoasterea pasivelor/datoriilor prezentate in situatiile financiare anualeeste realizata in functie de posibilitatea unei iesiri de resurse, purtatoare debeneficii economice si, respectiv, evaluarea sa sepoateface in ,nodcredibil sise evahueaza la valoarea br istorica sau actualizata a iesirilor vjjtcare denumerar sau de resurse, necesare decontarii datoriei.

> Recunoasterea si evaluarea veniturilor se realizeaza in functie de:

4

Page 52: METAVS.A. - METAV | Business Park

07~ APR. 2015 1• cresterea de beneficit economice, prin cresterea determinata atunci cand

r sunt indeplinite cumulativ urmatoarele- transferul tuturor riscurilor si avantajelor aferente proprietatii bunului;- flu mai este detinut controlul efectiv asupra bunului vandut;- flu se mai poate gestiona respectivul bun.

• evaluarea credibila

> Recunoasterea cheltujeijior se realizeaza atunci cand se estimeaza o dirninuarea benefkiikir economice viitoare, prin diminuarea de active sau cresterea dedatorii, si sunt evaluate credibil. Societatea se prevaleaza de prncipiulconectarii cheltuielilor cu veniturile pe care le-au generat, in cadrul aceluiasiexercitiu financiar. De asemenea, trecerea pe cheltuieli se va face si atuncicand activul nu va putea fi valorificat prin vanzare san schimb, datoritadeprecierii de valoare, deteriorarii, pierderii sau altar cauze.

FOLITICI SPECIFICE AFERENTE ACTIVELOR TMOBIII[ZATE

IMOBILIZARI NECORPORALE

Evaluarea imobilizarilor necorporale se realizeaza Ia costul de achizitie, pentruactivele care intra prin cumparare, la costul de productie, pentru activele care suntproduse de societate in regie proprie, Ia valoarea justa, respectiv valoarea de utilitatepentru activele care intra prin aport la capitalul social, prin donatie, prin subventiesau prin schimb cu alte active. In valoarea de intrare a imobilizarilor se (mai)capitalizeaza si cheltuielile aferente modernizarilor, imbunatatirilor si altor eforturicare imbunatatesc perforrnantele/parametrii de utilizare ai respectivului activ.Evaluarea la bilant se realizeaza la minimal djntre valoarea contabila neta si valoarearecuperabila, jar iesirea din gestiune se realizeaza Ia valoarea de intrare.

Concesinul, brevete, licente, marci comerciale, drepturile si activele similareConcesiunile, brevetele, licentele, inarci comerciale, drepturile si activele similarereprezentand aport, achizitionate sau dobandite pe alte cal, se inregistreaza inconturile de imobilizari necorporale Ia valoarea de aport san cost de achizitie, dupacaz. In aceasta situatie valoarea de apart se asimileaza valoriijuste.

Concesiunile priniite se reflecta ca irnobilizari necorporale atunci cand contractul deconcesiune stabileste o durata si o valoare determinate pentru concesiune.Arnortizarea concesiunii urmeaza a fi inregistrata pe durata de folosire a acesteia,stabilita potrivit contractului. In cazul in care contractul prevede plata unei chirii siflu o valoare arnortizabila se va reflecta cheltuiala reprezentand china, fararecunoasterea unei imobilizari necorporale.

5

Page 53: METAVS.A. - METAV | Business Park

07. APRt ZO~8I t~nt.-.

Fondu~ comercial

r Fondul cornercial a aparut Ia consolidare si reprezinta diferenta clintre costul deachizitie si valoarea la data tranzactiei, a partii din activele nete achizitionate.Fondul

r comercial este tratat ca Un activ Si se amortizeazã In cadrul unei perioade de cinci ani.

Avansuri ~i alte imobilizäri necorporaleIn cadrul avansurilor ~i altor imobilizäfl necorporale se Inregistreazà avansurileacordate furnizorilor de imobilizari necorporale, programele informatice create deentitate sari achizitionate de la terti, pentru necesitâtile proprii de utilizare, precum cialte imobilizäri necorporale.

Cheltuieli ulterioareCheltuielile ulterioare efectuate cu un activ necorporal majoreaza costul activuluidoar atunci cand este probabil ca aceste cheltuieli vor pernilte activului sa generezebeneficil economice viitoare peste performanta prevazuta initial si sunt evaluatecredibil. In caz contrar, ele sunt trecute pe cheltuiala atunci cand sunt efectuate.

Câ~tiguriIe sau pierderile care apar o data cu Incetarea utilizArli sau ie$irea unui activnecorporal se determina ca diferenta Intre veniturile generate de ie~irea activului ~ivaloarea sa neamortizatä, inclusiv cheltuielile ocazionate de cedarea acestuia, ~i suntprezentate ca venit san cheltuiala, dupa caz, in contul de profit ci pierdere.

Evaluarea Ia data bilantuluiActivele necorporale se prezinta in bilan.t Ia valoarea de intrare, mai putin ajustarilecumulate de valoare.

IMOBIJAZARI CORPORALE

TERENURJIn cazul imobilizarilor corporale din grupa ,,Terenuri” Sc Metav SA a optat pentruinregistrarea valorii acestora la costul de achizitie.

Evaluarea terenurilor la data bilantului se efectueazä la cost, mai pu~n ajustarilecumulate din depreciere.

In cazul constatani unor indicii de diminuare a valorii terenurilor (ex. scadereasemnificativa a valorii de piata a activului) se va proceda la corectarea valoriiterenurilor prin constituirea sau suplimentarea ajustarilor pentru depreciere, in cazulin care se Constatä o depreciere reversibilà a acestora.

In cazul constatarii unor indicii de crestere a valorii terenurilor (ex. crestereasemnificativa a valorii de piata a activului) se va proceda Ia corectarea valoriiterenurilor prin anularea ajustärilor pentm depreciere existente.

6

Page 54: METAVS.A. - METAV | Business Park

07, ~FR 2016

INVESTITJI IMOBILIARE

La 01.01.2015 conform prevededior O~ 1802/ 2014 au fost efectuate reclasificaridin grupa de ,,Terenuri” si grupa ,,Constructii” in grupa de ,,Investitii imobiliare”.

In cazul imobilizañlor coiporale din grupa ,,Investitfl imobiliare” SC Metav SA aoptat pentru inregistrarea valorii acestora Ia valoarea br justa, pe baza reevaluarilor,in conformitate cii reglementarile legale emise in acest scop, evaluari efectuate deregula,de profesionisti calificati in evaluare,membri ai unui organism profesional indomeniu,recunoscut national si international. Metoda de reevaluare adoptata este ceabazata pe valori nete, respectiv la fiecare reevaluare amortizarea cumulata [a datareevaluarij este eliminata din valoarea bruta a activului si valoarea neta, determinatain urma corectarii cu ajustarile de valoare, este recalculata Ia valoarea reevahuata aactivului(evaluarea este facuta la valoarea de piata).

phusul sau minusul rezultat din reevaluare este reflectat in debitul sau creditulcontului “Rezerve din reevaluare”, dupa caz. Cu toate acestea majorarea constatatadin reevaluare trebuje recunoscuta ca venit in masura in care aceasta compenseaza 0descrestere din reevaluarea aceluiasi activ, recunoscuta anterior ca o cheltuiala.

In Cazul in care valoarea contabila a unui activ, este diminuata ca rezultat alreevaluarii, aceasta diminuare trebuie recunoscuta ca 0 clieltuiala. Cu toate acestea odiminuare rezultata din reevaluare trebuie scazuta direct din once surplus dinreevaluare corespunzator, in masura in care diminuarea flu depaseste valoareainregistrata anterior ca surplus din reevaluarea pentru acelasi activ.

Ultima reevaluare a fost efectuata la 3 1.12.2015 de catre un evaluator atestat conformlegilor in vigoare si a avut Ca scop alinierea valorilor contabile Ia valorile pietei.

Metoda de reevaluare adoptata a fost cea bazata pe valori nete, aducandu-se astfelinvestitiile irnobiliare aflate in propnietatea Societatii la valoarea br justa la databilantului. Rezultatele evahuarü au fost reflectate in contul 105 ,,Rezerve dinreevaluare”, pe debitul san creditul acestui cont, dupa caz, jar acolo unde a fostnecesar a fost afectat contul de profit si pierdere.

Cheltuieli ultenloareCheltuielile ultenioare cu imbunatatirile semnificative sunt recunoscute ca 0componenta a activului in conditiile in care acestea au ca efect imbunatatireaparametrior tehnici initiali ai acestuia si/sau conduc Ia obtinerea de beneficiieconomice viitoare, suplimentare fata de cele estimate initial. Obtinerea de beneficiise poate facefie direct, piTh cresterea venituribor, fie indirect, prin reducereacheltuielilor de intretinere si thnctionare, Costurile de intretinere, reparatli siimbunatatirile minore sunt recunoscute drept cheltuieli in perioada in care au fostefectuate.

7

Page 55: METAVS.A. - METAV | Business Park

I

Cheltuielile cu dobanzile aferente imprumuturilor pentru finantareaachizitionarii de mijloace fixe flu se capitalizeaza.

Cedarea si casarea

[ Irnobilizarile corporale care sum casate sau retrase din functiune sunt eliminate dinbilantul contabil impreuna cu amorrizarea cumulata aferenta. Once profit sanpierdere rezultata dintr-o astfel de operatiune este determinata ca diferenta intreveniturile generate de scoaterea din evidenta si valoarea neamortizata, inclusivcheltuielile ocazionate de aceasta, fUnd incluse ca venit, respectiv cheltuiala, incontul de profit si pierdere.

Castigunile si pierderile din vanzarea mijloacelor fixe sum determinate pe bazavaloril Ion de vanzare si sum luate in considerare Ia stabilirea profitului dinexploatare.

Active imobflizate de natura obiectelor de inventarActivele irnobilizate de natura obiectelor de inventar, sunt trecute pe cheltuieli inmomentul trecerii in consum si flu sum incluse in valoarea contabila a imobilizanilor.

In cazul in care valoarea contabila a unui activ este mai mare decat valoarearecuperabila estimata, valoarea sa contabila este redusa imediat la valoarea sarealizabjia.

Imobilizarile corporale in curs de executieImobilizarile corporale in curs de executie reprezinta investitiiie neterniinateefectuate in regie proprie sau in antrepriza si sunt evaluate la costul de actizitie sau deproductie, dupa caz. Ele se trec in categoria imobilizanilor finalizate dupa receptia,darea in folosinta sau punerea in functiune a acestora, dupa caz.

Leasing uinanciarImobilizarile care von fi achizitionate in leasing financiar vor fi capitalizate siamortizate conform duratei de viata estimata pe aceleasi baze ca si imobilizarileproprii. Activele achizitionate in leasing financiar sunt recunoscute ca active lavaloarea justa la data achizitiei sau Ta valoarea actualizata a platilor minime deleasing daca aceasta din urma este mai mica. Datoria corespunzatoare catre locatoreste inclusa in bilant ca o obligatie financiara de leasing. Costul tie finantare, carereprezinta diferenta dintre totalul ratelor de leasing si valoarea justa a activelorachizitionate in regim de leasing sum alocate in bilant tie-a lungul contractulni deleasing astfel incat sa se obtina o rata periodica constanta a dobanzii la soldul datorieiramase in fiecare perioada.

AmortizareImobiizarile corporale si necorporale sunt amortizate contabil prin metoda liniara, inconformitate cu “Reglementanile contabile conforme cu Directivele Europene”aprobate prin OMF 1802/ 2014, pe baza duratelor de viata utila estimata, din

S

Page 56: METAVS.A. - METAV | Business Park

L

O7.APRZUISII

momentul in care sunt puse in functiune, in asa fel incat costul sa se diminueze pana

r la valoarea reziduala estimata pe durata de functionare considerata, dupaurmeaza:

[ MiCladiri si constructii speciale 40 — 60• Instalatii industriale 3 — 28

f Echipamente si vehicule 2 — 20Mobilier, aparatura birotica 3 — 16Terenurile flu se amortizeaza deoarece se presupune ca au o durata de viatanelimftata.

Din punct de vedere fiscal, societatea s-a prevalat de prevederile art. 24 din legea nr571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare in sensul ca adedus, la data punerii in functiune a mijloacelor fixe amortizabile si a brevetelor deinventii amortizabile, cheltuieli cu amortizarea reprezentand 20% din valoarea deintrare a acestora conform prevederior legale in vigoare la acea data.

Societatea are obligatia sa pastreze in patrimoniu aceste mijloace fixe pentru cclputin o perioada egala cu jumatate din durata br de normala de utilizare. In cazcontrar, impozitul pe profit se recalculeaza gi se vor stabilil dobanzi si penalitati deintarziere de Ia data aplicarli facilitatilor respective, potrivit Iegii.

Amortizarea imobilizarilor corporale concesionate, inchiriate se calculeaza si seinregistreaza in contabilitate de catre entitatea care le are in proprietate.

Regimul de amortizare fiscal in conformitatea cu Legea 571/2003 cu modificarileulterioare, art.24 este tot regimul de arnorcizare linear cu exceptia echipamentelortehnologice, respectiv al masinilor, uneltelor si instalatiilor precum si pentmcomputere si echipamente periferice ale acestora, pentru care se aplica metoda deamortizare accelerata.

Incadrarea mijloacelor Ike non achizitionate pe coduri de clasificareIncadrarea mijloacebor the achizitionate in codurile de clasificare conform“Catabogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelorfixe” aprobat prin HG 2139/2004 se va face de catre Comisia de receptie amijboacelor fixe numita de Conducerea Societatii.

Duratele normale de functionare ale mijloacelor fixe achizitionate de catre Societatevor fl stabilite de catre Comisia de receptie a acestora numita de Directorul Generalal societatii, prin respectarea prevederilor “Catalogului privind clasificarea si duratelenormale de functionare a mijloacelor fixe” aprobat prin HG 2139/2004, privitor laincadrarile in duratele minime si maxime prevazute de lege. Regula generala dealocare a duratelor normale de functionare a rnijloacelor fixe achizitionate esteaplicarea duratelor normale minime de functionare prevazute de lege.

9

Page 57: METAVS.A. - METAV | Business Park

07 WR 2016r

iS~,.~fl.fl~pfrI;lt-I

Incadrarea activelor care an o durata de functionare mai mare de 1 an cu 0valoare semnificativa si care nu depasesc Jinilta fiscala de 2.500 Let.Pentru mijloacele fixe care au o durata de functionare mai mare de 1 an, care au o

valoare semnificativa insa care flu depa.sesc limita fiscala de 2.500 Lei comisia dereceplie va stabii o durata de functionare. Pentru aceste mijloace fixe societateaopteaza pentru regimul de amortizare contabil egal cu regirnul de amortizare fiscalape intreaga durata de functionare.

Evaluarea Ia data bilantuluiImobilizarile corporale se prezinta in bilant la valoarea justa, mai putin eventualeleajustari cumulate de valoare.

IMOBILIZARILE FINANCIARE

Imobilizanle fmartciare reprezinta participatiile pe termen lung, actiunule in societatiafiliate si aRe participatil si suffi evaluate la cost de achizitie sau valoarea determinatapnn contractul de dobandire a acestora mai putin ajustarile cumulate pentru pierderilede valoare,Investitule financiare pe termen scurt sum acele investitii de natura certificatelor departicipare, a obligatiunilor san altor valorilor mobiliare pentru care intentia societatiicu privire Ia durata de detinere este de pana la un an (12 luni de Ia data bilantului).Valorile mobiliare pe termen scurt admise la tranzactionare pe o piata reglementatase evalueaza Ia valoarea de cotatie din ultima zi de tranzactionare, jar celenetranzactionate Ia costul istoric mai putin eventualele ajustari pentru pierderi devaloare.

ObligatiuniObligatiunile achizitionate de societate se prezinta in bilant la valoarea de intrareavand la baza ca si documente justificative prospectul de emisie obligatiuni si cerereade subscnere din partea societatii, cerere care indica numarul obligatiuilorachizitionate.Dobanda aferenta acestor obligatiuni se inregistreaza lunar conform dobanzii aferenteobligatiunilor astfel incat aceasta va ft incasata conform scadentei prezentate inprospectul de enisie obligatiuni.Obligatiunile emise in valuta vor fi evaluate corespunzator legislatiei in vigoare.

Evaluarea Ia data bilantuluiImobilizarile financiare se prezinta in bilant la valoarea de intrare, mai putinajustarile cumulate pentru pierderea de valoare.

I0

Page 58: METAVS.A. - METAV | Business Park

— 01. APR. 2016 IS~ned:~rr:.,..,,~:jj.~ j

Evaluaj’ea Ia consolidareIn vederea consolidarii situatiilor financiare societatea Metav SA a hotarat aplicarearegulilor de evaluare alternative in ceea ce priveste instrumentele financiare, sianume, lavaloarealorjusta.

In sensul prezentelor politici contabile, un instrument financiar este once contractcare genereaza simuftan un activ financiar pentru 0 entitate Si 0 datorie financiara sau

[ un instrument de capitaluri proprii pentru o alta entitate.

POLITICI SPECII?JCE AFERENTE ACTIVELOR CIRCULANTE

STOCURIStocurile sunt evaluate Ia costul de achizitie, respectiv la costul de productie.

Costul stocurilor cuprinde toate costurile aferente achizitiei si prelucrarli, precum sitoate costurile suportate de societate pentru aducerea stocurilor in forma si in locul incare se gasesc.

Costul produselor finite, precum si a celor in curs de executie, include matenialeledirecte, manopera directa si alte cheltuieli directe de productie, precum si cotacheltuielilor indirecte alocate in mod rational ca find legata do fabricarea acestora.

Organizarea de gestiuneOrganizarea gestiunii stocurilor se realizeaza dupa metoda cantitativ-valorica pentrumateriile prime, materiale consumabile, produse finite si obiecte de inventar.Metoda global-valonica este utilizata pentru marfuni.

Descarcarea de gestiuneMetoda de descarcare din gestiune este FIFO (adica primul intrat — prirnul iesit).

Evaluarea Ia data bilantuluiStocurile sunt prezentate in bilant la cea mai mica valoare dintre cost si valoarerealizabila neta. Acolo nude este necesar, se fac ajustari pentru depreciere (stocuridefecte/deteniorate sau cu miscare lenta). Valoarea neta realizabila este pretul devanzare estimat care ar putea fi obdnut pe parcursul desfasurarii normale a activitatii,mai putin costurile estimate pentru flnalizarea bunului si costurile estimate necesarevanzarii.

INVESTITH PE TERMENT S CURTAcestea includ depozitele pe termen scurt do la banci si alte participatii pe termenscurt cu lichiditate mare, precum certificatele de trezorerie.

Investitiile pe termen scurt se evalueaza la costul de achizitie, prin care se intelegepretul. de cumparare, san la valoarea stabilita potrivit contractelor. Scoaterea dinevidenta este facuta prin metoda FIFO.

11

Page 59: METAVS.A. - METAV | Business Park

07 APR. 2016Shn~d ~ ,LL..;n.

r Pentru deprecierea investitiilor pe termen scurt, Ia sfarsitul exercitiului financiar,ocazia inventarierii, pe seama cheltuielilor se reflecta ajustarile pentru pierdere devaloare. Aceste ajustari pentru pierdere de valoare se anuleaza odata cu iesirea din

[ societate a investitiilor pe termen

CREANTECreantele pe termen scurt (Cu scadente de pana Ia 12 luni) sunt evaluate Ia valoareanominala, Ia data aparitiei br, nemaifiind necesare actualizari periodice. Creantele petermen lung sunt evidentiate Ia vaboarea actualizata, functie de un curs valutar sau infunctie de graficul de esalonare a incasarilor.

Penalitatile de intarziere Ia plata a creantelor sunt tratate conform procedurii derecuperari creante aprobata de catre Consiliul de Administratie al societatii.

Ajustari Si provizioane pentru deprecierea creantelorPentru deprecierea creantelor din conturile de clienti, decontari in cadrul grupului sidebitori, Cu ocazia inventarierii Ia sfarsitul exercitiului financiar, se reflecta ajustaripentru depreciere.

Recunoasterea unei cheltuieli asociate creantelor este comparabila en situatiadeprecierii creantelor, respectiv imposibilitatea incasarii acesteia.Societatea Metav SA considera ca pentru clientii neincasati cu o vechime mat marede 270 de zile se impune constituirea de ajustari pentni depreciere.La constituirea acestor provizioane se va tine cont de garantiile existente aferenteclientilor ( incasate cash sau scrisori de garantie bancara).Nu se constituie provizioane pentru neincasarea creantelor provenind de Iapersoanele afiliate.

Din punct de vedere fiscal, provizioanele pentru deprecierea creantelor se vorcircumscrie prevederior legale in vigoare.

Societatea duce o politica sustinuta de incasare a creantelor la timp si diminuareariscului de neincasare. In acest sens, sunt practicate politici comerciale specifice(plait in avans, calcul de penalitati de intarziere Ia plata conform contractului, etc.),precum si trimiterea periodica de scrisori de confirmare a soldurilorneineasate.Eventualele neconcordante descoperite cii ocazia confirmarit soldurilorsunt clarificate si inregisirate diferentele, daca este cazul, astfel meat sa se asigure oimagine fldela a creantelor inscrise in bilantul contabil.

Compensarea creantelorIn anumite situatii specifice, creantele comerciale pot fi compensate cu datoriilecomerciale, realizate cu acelasi partener, dar numai cu respectarea documentatiei siprevederilor legale, precurn si a procedurilor interne in vigoare.

12

Page 60: METAVS.A. - METAV | Business Park

I07• ~PR 201&

Diferentele de curs valutarDiferentelede curs valutar aferente creantelor in devize Ia finele fiecarui exercitiufinanciar sunt recunoscute ca venituri sau cheltuieli financiare ale perioadei,

F - Recunoasterea zrnei pierderi din creante£ Creantele neincasate vor antrena recunoasterea unor pierderi in situatiile financiare

r ale anului in care sunt identificate ca atare nuniai daca este certa imposibilitatea de aincasa respectiva surna si numai dupa cc societatea a intreprins toate actiunile care seimpun in aceste cazuri (urmarirea in justitie a respectivului rau-platnic si obtinereaunei sentinte definitive, cererea falimentului respectivului debitor, etc.).

Evaluarea Ia data bilantuluiCreantele sunt inregistrate in situatiile financiare Ia valoarea estimata a fi realizata,dupa cc s-au constituit ajustari de depreciere pentru creante incerte (Ce depasesc 270de zile de Ia scadenta).

DISPONIBILITATI BANESTI SI ECHIVALENTE DE NUMERAR

Casa si conturi Ia bandDisponibilitatile sunt evidentiate distinct si contabilizate pe fiecare tip de valuta inparte. Evidentierea contabila a disponibilitatilor in devize si a miscarii acestora seface in id, Ia cursul de schimb de Ia data tranzactiei.La sfarsitul exercitiului financiar, soldurile in valuta sunt convertite in functie decursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romanici, valabil Ia data inchideriiexercitiului financiar, iar diferentele de curs valutar sunt evidentiate ca si cheltuielisau venituri financiare ale perioadei.

Situatia tluxului de numerarSistemul de evidenta contabila a miscarilor din cadrul conturilor de disponibilitatieste apt sa fumizeze informatii cu privire la detalierea tuturor fluxurilor de numerarprin corespondenta cu destinatia (pentru plati) sau provenienta (pentnt incasari)acestora.Situatia fluxului de numerar include si numerarul in casierie, depozitele Ia vedere,aRe investitii pe termen scurt cu lichiditate mare, precum si descoperirile de cont. Inbilant descoperirile de cont sunt incluse Ia datoril pe termen scurt (scadente sub 1 an).

Deprecierea de valoareDeprecierea de valoare a elementelor cupnnse in categoria ,,echivalente de nutnerar”este recunoscuta atunci cand valoarea contabila a acestora este mai mare decatvaloarea realizabila neta, data de regula de valoare de piata. Deprecierea de valoare,daca este ternporara, va antrena recunoasterea unui provizion de depreciere, daca esteireversibila va antrena recunoasterea unei pierderi din activitatea de exploatare.Testarea de depreciere a activelor se face Ia inchiderea exercitiului financiar.

13

Page 61: METAVS.A. - METAV | Business Park

i~~u~zr;c ~:r—~;SjU.

07. A?R. 2016S~&ao~.,_ -.

LSanr~~ WnflhlRegimul fiscal al diferentelor de curs valutar se circumscrie legislatiei in Vtgbare, iaisocietatea Metav SA prezinta, in cadrul situatiilor flnanciare anuale, un tablou dereconciliere a rezultatului fiscal cu cel contabil.

Alte valoriAlte valori (tichete si bilete de odihna, calatorie, tratament, timbre fiscale si postaleetc) vor ft scoase din evidenta numai daca este certa imposibilitatea de a mai ftutilizate. Scoaterea din evidenta se va face, pe baza de referat aprobat de persoaneleresponsabile, cu respectarea tuturor prevederilor legale in vigoare referitoare Iaproceduri, formularistica, responsabilitati.

POLITICI SPECIflCE AFERENTE CHELTUIELILOR IN AVANS

Cheltuielile efectuate in exercitiul tinanciar curent, dar care privesc exercitillefinanciare urmatoare se inregistreaza distinct, ca si cheltuieli inregistrate in avans sipot fi de natura chirillor, a abonamentelor sau a altor cheltuieli efectuate anticipat.Cheltuielile inregistrate in avans se evalueaza Ia costul do achizitie sau la valoareastipulata prin contract.

POLITICI SPECIFICE AFERENTE DATORIILOR

Datorille sunt evaluate Ia valoarea nominala a sumelor de bani care vor ft platite sauIa valoarea nominala a altor modalitati pentru stingerea obligatiei. Actualizareavalorii datoriilor se face in cazul datorillor in valuta, nedecontate pana Ia sfarsitulanului, care antreneaza recunoasterea unor cheltuieli sau venituri din diferente decurs valutar in cadrul perioadei, sau in cazul datoriilor pe termen mediu si lung caretrebuie indexate in functie de anumite rate (credite bancare, alte imprumuturisimilare, etc.)

Decontarile Cu personalul si contributlile aferenteContabilitatea decontarilor cu personalul cuprinde drepturile salariale, sporurile,adaosnrile, premilie din fondul do salarii, indernnizatiile pentru concediile de odihna,precum si cele pentru incapacitate [emporara de munca, platite din fondul de saiarii sialte drepturi in bani silsau in natura datorate de entitate personalului pentru muncaprestata.

Contabilitatea decontarilor privind contributiile sociale cuprinde obligatiile pentrucontributia Ia asigurari sociale, contributia la asigurari sociale de sanatate si laconstituirea fondului pentru ajutorul do ~omaj.

Contributiile sociale prezente in balanta la finele exercitiului financiar vor ftprezentate separat, respectiv contributüle sociale do recuperat ca si creante iarcontributiile sociale de plata ca si datorie.

[4

Page 62: METAVS.A. - METAV | Business Park

r 07~ APR. 2018 1I

Sumele datorate si neachitate personalului (concediile de odihna si alte &~ê~5tfi’H9ft~personal), aferente exercitiului in curs, se inregistreaza ca alte datorii in legatura cupersonalul.

Societatea Mecav SA evalueaza si inregistreaza in fiecare tuna cheltuielile de naturasalariala si obligatlile de plata aferente. Toate avantajele de natura salariilor care seacorda angajatilor se evalueaza si se includ in nivelul salariului brut. Exceptia de Iaaceasta regula o constituie beneficiile de natura tichetelor de masa care se acordasalariatilor in limitele legal stabilite.

Decontari cu bugetul statulni si fondurile speckleIn cadrul decontarilor cu bugetul statului si fondurile speckle se cuprind: impozitulpe profit/venit, taxa pe valoarea adaugata, irnpozitul pe venituri de natura salariilor,subventiile de primit, alte impozite, taxe si varsaminte asimilate.

Impozitul pe profitlvenit de plata trebuie recunoscut ca datorie in limita Sumeineplatite. Daca suma platita depaseste suma datorata, surplusul trebuie recunoscutdrept creanta.

Taxa pe valoarea adaugata datorata bugetului de stat se stabileste ca diferenta intrevaloarea taxel exigibile aferente bunurilor livrate sau serviciilor prestate (TVAcolectata) si a taxei deductibile pentru cumpararile de bunuri si servicii (TVAdeductibila).

In situatia in care exista decalaje intre faptul generator de TVA si exigibilitateaacesteia, totalul TVA se inregistreaza intr-un corfl distinct, denumit TVA neexigibilacare, pe masura ce devine exigibila potrivit legii, se trece Ia TVA colectata sau TVAdeductibila, dupa caz.

De asemenea, in contul de TVA neexigibila se inregistreaza si TVA deductibila sancolectata, pentru livrari de bunuri si prestari de servicii pentru care mu au sosit sau flus-au intocrnit facturile.

Diferenta de taxa, in plus san in minus, dintre TVA colectata si TVA deductibila seinregistreaza in conturi distincte (TVA de plata sau TVA de recuperat) si seregularizeaza in conditile legii.

TVA-ul neexigibil prezent in balanta Ia finele exercitiului financiar va fi prezentatseparat, respectiv TVA neexigibila deductibila ca si creanta iar TVA neexigibilacolectata ca si datorie.

In cazul in care Societatea realizeazá sau urrneazà sa realizeze atât operatiuni caredau drept de deducere, cat ~i operatiuni care nu dau drept de deducere este denumitApersoan~ impozabila cu regim rnixt. Societatea va aplica astfel prevederile CoduluiFiscal, in ceea ce priveste sistemul de aplicare al pro-ratei TVA.

15

Page 63: METAVS.A. - METAV | Business Park

Impozitul pe venituri de natura salariilor, care se inregistreaza in contabilitate,cuprinde totalul impozitelor individuale, calculate potrivit legil,

Datorille Ia bugetul statului si fondurile speciale sunt calculate, evidentiate si virateconform prevederilor legale in vigoare.

Decontari intre entitati din cadrul grupulniDividendele repartizate detinatorilor de actiuni, propuse sau declarate dupa databilantului, precum si celelalte repartizari sinñlare efectuate din profit, flu trebuierecunoscute ca datorie Ia data bilantului.

Imprumuturi din emisiunea de obligatiuniDatoriile din emisiunea de obligatiuni sunt recunoscute Ia emisiunea Si punerea incirculatie de obligatiuni ale societatii Metav SA, jar evaluarea acestor datorli seefectueaza la valoarea de rambursat a respectivelor titluri. Diferenta dintre valoareade rambursat si valoarea de emisiune a obligatiunilor este recunoscuta intr-un cont deajustare — ,,Prime pnvind rambursarea obligatiunilor”, care se arnortizeaza pmintermediul unuj cont de cheltujelj financiare privind amortizarea primelor derambursare a obligatiunilor, pe toata durata de derulare a respectivulni iniprumut.

De asernenea, o cheltuiala cu dobanzile asociate acestui imprumut va flu recunoscutain flecare exercitiu financiar in care se demleaza imprumutul din emisiunea deobligatiuni.

Credite bancareCreditele bancare atrase in viitor de SC Metav SA vor fi evaluate si prezentate inbilant Ia valoarea actualizata a platilor viitoare, necesare pentru decontarea datoriei.Calculul actualizarii se va face fie cu ajutorul graficelor de rambursare intocmite debanca creditoare, fie cu ajutorul unei rate de actualizare considerata reprezentativa.Dobanzile aferente creditelor bancare se vor recunoaste ca si cheltuieli alerespectivelor exercitii financiare.Dobanzile vor ft trecute direct pe costuri.

Datoriile asociate creditelor bancare in valuta vor ft convertite la inchidereaexercitiului financiar in moneda de raportare, utilizand cursul de schimb de referintacomunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru data inchiderii exercitiuluifinanciar, jar diferentele de curs valutar care apar vor fi recunoscute ca venituri,respectiv cheltuieli financiare ale perioadei.

Partea curenta a imprurnuturilor PC ternien lung va ft inclusa in “Datorii ce trebuieplatite intr-o perioada de un an”. Dobanda acumulata la data bilanmlui contabil va ftinclusa in “Sue datorate institutiilor de credit” din cadrul datoriilor curente.

16

Page 64: METAVS.A. - METAV | Business Park

Provizioanele I flN~1IP~~C

Provizioanele flu pot depasi din punci de vedere valoric sumele care sunt necesarestingeril obligatiei curente Ia data bilantului.

Un provizion este o datorie cu exigibilitate sau valoare incerta.

Un provizion va fi recunoscut nurnai in momentul in care:- o entitate are o obligatie curenta generata de Un eveniment anterior;-este probabil ca o iesire de resurse sa tie necesara peni:ru a onora obligatiarespectiva; si- poate fi realizata o estimare credibila a valorii obligatiei.Daca aceste conditii nu sunt indeplinite, flu va fi recunoscut un proviziofi.

Valoarea recunoscuta ca provizion trebuie sa constituie cea mal buna estimare la databilantului a costurilor necesare stingerii obligatiei curenteProvizioanele trebuie revizuite la data fiecarui bilant Si ajustate pentru a reflecta ceamai buna estimare curenta. In cazul in care pentru stingerea unei obligatii nu mai esteprobabila o iesire de resurse, provizionul va ti anulat prin reluare Ia venituri.

Provizionul va fi utilizat numai pentru scopul pentru care a fost initial recunoscut.

Provizioanele pentru impozite se constitnie pentru surnele viitoare de plata datoratebugetului de stat, in conditiile in care sumele respective nu apar reflectate ca datoriein relatia Cu statul,

Provizioaneie se evalueaza inarntea determinarii impozitului pe profit, tratamentulfiscal al acestora find cel prevazut de legislatia fiscala.

POLITICI SPECIFICE AF’ERENTE VENITURILOR IN AVANS

Veniturile inregistrate in exercitiul curent, dar care privesc exercitllie financiareurmatoare se inregistreaza distinct, ca Si venituri inregistrate in avans si pot fi denatura chiriilor, a abonamentelor sau a altor venituri aferente perioadelor sauexercitiilor urmatoare. Veniturile inregistrate in avans urrneaza regimul de evaluateSi inregistrare at datoriilor.

Stimulentele acordate cu ocazia inchejerfi de contracte de mnchiriere (noi sauremnnoite) sau de alte contracte care presupun acordarea de stimulente pentruatragerea chiria~ilor trebuie recunoscute la valoarea netà a contraprestatiei de-alungul duratei contractului, pe o baza liniarä. Societatea va diminua sau creste venituldin chine aferent acelei luni pana la valoarea neta a chiriei pe intreaga durata acontractului, diferentele inregistrandu-se intr-un analitic distinct al contului devenituri in avans.

17

Page 65: METAVS.A. - METAV | Business Park

~CRL

POLITICI SPECIFICE AFERENTE CAPITALURILOR PROPRH

Capitalul socialSocietatea Metav SA s-a inflintat conform Legii nr 3 1/1990 republicata, cu

F completarile si modificarile ulterioare. Structura si forma capitalului suntpelarginNota7.

Majorarea capitalului social se poate face prin emisiunea de noi actiuni, enilse sisubscrise Ia valoarea de piata a actiunilor, sau prin emisiuni de actiuni acordate Cu

[ titluSituatia modificarli capitalurilor propriiSocietatea Metav SAelaboreaza si raporteaza un document de sinteza care reflectavariatiile capita[urilor proprii dintr—un exercitiu financiar — ,,Situatia modificariicapitalurilor proprii”.

Societatea este preocupata in permanenta de a mentine capitalul financiar si fizic decare dispune.

Societatea nu aplica ajustarea la inflatie a capitalurilor proprii. Se efectueaza insareevaluari periodice ale activelor, precurn si actualizari ale yalorii datorillor, pentru a

[ oferi o imagine fidela asupra activitatii.

Rezervele din reevaluare

lii; Plusul sau minusul rezultat din reevaluarea imobilizarilor corporale, in conformitatecu prevederile prezentelor reglementari, trebuie reflectat in debitul sau creditul

r contului ,,Rezerve din reevaluare”, dupa caz, cu respectarea prevederilor privindreevaluarea irnobilizarilor corporale prezentate mai sus.

1 Diminuarea rezervelor din reevaluare poate fi efectuata numai in limita solduluiL creditor existent.

Nici o parte din rezerva din reevaluare flu poate fi distribuita, direct sau indirect, cuexceptia cazului in care activul reevaluat a fost valorificat, siluatie in care surplusuldin reevaluare reprezinta castig efectiv realizat.

ISocietatea Metav SA aplica Reglementarile contabile 1802/2014 conform caruia

r capitalizeaza surplusul din reevaluare inclus in rezerva din reevaluare prin transferulL direct in rezultatul reportat (contul 1175 ‘Rezultatul reportat reprezentflnd surplusul

realizat din rezerve din reevaluare”), atunci când acest surplus reprezintá un câ~tig

F realizat,L

Incepand cu exercitiul financiar 2012, prin schimbarea pollticii contabile , castiguldin arnortizarea diferentelor din reevaluare este considerat realizat pe masura ceactivul se amortizeaza (este utilizat de catre entitatea economica).

I8

ii

Page 66: METAVS.A. - METAV | Business Park

Societati legateSocietalile stint considerate legate atunci cand una dintre ele, pedrepturilor contracluale, a relatiilor familiale sau altor clrepturi,controla direct sau indirect sau de a influenta semnificativ cealalta parte.

Societatile legate includ de asemenea persoanele care sunt actionari majoritari,manageri si memhrii Consiliului de Administratie al Societatii, directori generaliprecum si rnembrii familiilor br.

In notele explicative se ~‘or prezenta toti actionarii care exercita o influentasemnificativa (respectiv ati o participare mal mare de 20% in capitalul social alSocietatii conform prevederilor pct. 6 si 59 din directiva a Vu-a europeana).Restul actionarilor vor fi prezentati curnulat, pe categoriile: actionari persoanejuridice si respectiv actionari persoane fizice.

Pensii si alte beneficii dupa pensionareIn cursul normal al activitatii. societatea face plati statului roman in contul angajatilorsai. Toti angajatii societatii suM inclusi in sistemul de pensii de stat. Costul acestorplati se inregistreaza in contul de profit si pierderi odata cu inregistrarea salariilor.

Societatea nu opereaza nici un alt plan de pensii san beneficii dupa pensionare si dcciflu are nici un alt fel de obligatii referitoare Ia pensii. Mai mult, Societatea nu esteobligata sa ofere beneficii suplirnentare angajatilor.

TPnji “A ( t!~jj 11cc

~( r

07 APR. 7011

baza proprielatii, aare ahilitatea de a

Administrator,Presedintele Consiliulni de AdministratieSynthesis SRL,prin:

Argentopoulos Georgios

lntocmit,TPG Accounting Practice SRL

25

Page 67: METAVS.A. - METAV | Business Park

METAV SAGUI :1583522340/4031/1991

Parlicitatii Si SUt’SO de linanlare

NOTA 7i2015

07 APR. 2013

AdministratorProsedinlelo Gonsiliulul do AdminisiratieSynthesis SRL.pdn:

Argontopoulos Georgios TPG Accounting Practice SAL

InIocmlI,

,‘(~! TPG

Ii “~~/~c ‘((IN I NO’ IHfl iRE

Capitatul social subscris at vársal al societã~i esle do 49.043.220 la.Valoarea nominala a une, actiun’ oslo do 2,5 loi.

Struclura act,00ar,Ior Ia 31 decembne 2015 oslo urmãloarea:

METEOR INVESTITII MO8ILIARE S.A.SIP MUNTENIAALTII

Slruclura acijonarilor Ia 31 docambrie 2014 oslo urmälosrca’

METEOR INVESTITII MOBILIARE S,A.SIP MUNTENIAALT/I

Tolal

Acliuni 2015 Oelinere (%) Valoare In Id10,646.285 54.2699% 26,615.7135,449,061 27.7766% 13,522,6533,521,942 17.9533% 8.604,855

19,617.206 1fl0,00800~ 49.043.220

AcliunI 201410,646,2855,449,0613,521,942

Delinere (1~i54.2699%27.7766%17,9533%

Valoare In lel26,615,71313,522,6538.804,855

19,017,288 100.00000% A9,543,flfl

Page 68: METAVS.A. - METAV | Business Park

07 APR. 2]~3

inlormatli privind salariaLil si membril organelor do administratie, conducere side supraveghereLEI

Nr. Cr1. Descriore 31.12.2014 31.12.20151 Socjeiaiea a avut Un numär mediu do saiariati do 49

2 Fondul total do saiarii a lost do 2,905,413 3,317,237

3 Cheltuielile Cu asigurãrile sociale au lost de: 775,137 760,270

4 Alto chelluieli Cu lichelele do masa 87.881 92,509

5 flemunera~ia totala a direclorilor SccietStii Ia nivelul anulul din Care: 335,187 690,7026 Sunia lotalá a indemnizatUior ( brtilo) a membrilor Consiliului do Administratie (persoane lizioe) 17.016 17.016

~ Cheltuileile Cu prestãriie do sorvicil do adm’nistraro a SociolãUi (adniinistralorfl porsoano juridico) I .066,828 1 .066,486

Total choiluieli Cu personalul inclusiv administratori porsoane juridico 4,835,259 5,236,502

LA 31 decembrie 2015 Socielatea flu avea obligatii contractuale Cu privire Ia plata ponsülor caLve losti monibni ai organelorde administralie,conducere Si supraveghore. De asomorlea, societatea flu a acordat in cursul anulul 2015, avansuri sau credilo mernbrilor organelor doadministralie, conducoro Si do supraveghere.

[ La slarsitul anuiui 2015, Societalea flu avea inregislrale avansuri spre doconlare catro membrS conducodi executive cia comisiei do supravoghereLa incheierea exerciliului linanciar flu exisla garanlü sau obligatu vütoaro preluato do Sociotato in numele adrninistralorilor sau directorilor.

Administrator,Presodintele Consiliuiui doSynthesis SRL,prin:

Argeniopoulos Georgios

lntocmICc~

..~

TPG Accounting Practice S ~,

- 7

F

METAV SA NOTA 8/2015CU1 :1583522J40/4031/1991

Page 69: METAVS.A. - METAV | Business Park

164,679,265undo:- capital iniprurnulat = credite pasta 1 anPenile sa so judece pulerea Societatli de a-si rambursa daloniite pe termen lung Si medlu pun sumele generate de autolinantare

b) Indlcatoml privind acoperirea dcbanzilor Profit inaintea plalii dobanzii siinipozilului pe profit

Chelluieli Cu dcbandao.oo on’ 2,284,479 0.00 On

Detenmina de cate on Socielatea poale ochila cheltuiafa cu dobanda . Cu oat valoarea indicatonului oslo mai mare cv alit pozitia penSoanci

3. Indlcatoril de activitate9,173,393

83.15 on354.626

Numarul de zile de stocara Stoc mediu’365Costul vanzaniiDr

129.438.3084 2110 9,173,393 14 zife

Evalucaaa clicacitatea activelor totale prin analiza cifrei do afaceri

a) Henlaollltatea capitalului angajatProfit inaintea platii dobanzii Si

irnpczltulul pa profit

Capitalul angajat

1.234.697.74262 zile

21,318,524

3.959.221.100799 ale

9.173,393

21.31 8.524178,316,983 .12

2.284.479

164679,265

METAV SACu, 1583522,i401403111991

F’1’1’

j INOICATORI ECONOMICO-FINANCIARI I

NOTA 912015

— 20141. lndicalorii de lichiditale:a) lndicatcru de lichiditate Active curente 1 38

Datorii curenleClara gananlia acoperirii datoriilor curente din activele curente0) InGicaloni iionioitapi inieoiate = Active curenle - Stocuni 1 36

Datonil curenleExpnima capacitatea intreprindeni de a-si rambursa inslantaneu datorfile pe tenmen scud din dispcnibilul existentIndicatorul de solvabilitatea) Rata solvabilitätii = Acliva total 9 84

Datonii totaleoptim 0 ratà, 1,5

2. Indicatoni de risc:

a) Inolcalonul graouiui Ce Indaicrare Capitalul lnnprumutal0.OOh

Capital angajat

2015

7.655.1348,552,552

7,032.282

8,562,552

178.316.95313.637.718

0.89

0.62

13.08

0.00%

Viteza de rotatie a StocunilorCoslul vanzanilor

Stocul mediu25.87 On

Viteza do rotatie a debitelor -clianti

Viteza de notatie a creditelon-furnizori

Vileza do rotatie a aolivelor imcbilizato

Sold mediu olTenti SGSzileCilia de afaceni

Sold niediu Iuniizoniss5 zileAchizilfi de bununi

Cifra do alaceniAcllve imcbilizate

Cifra do alaconiTolal active

Viteza de notatie a activelor latale

4. Indlcatonl de profllabilitate

58 zile

432 zile

0i221318,524

l70630,4300.15

0i4

3.90% 1.39%

Page 70: METAVS.A. - METAV | Business Park

Profitul brut din vanzariCifra de afaceri

Profit netCifra de afaceri

12.145.13121.318,524

1.279.88121.318.524

5.Indicatori privind rezultatul pe acliune

a)Rezultatul pe actiune

Profitut net atribuibit acliunitor ccmune 4,232688 LEI 1,279,881 LEI

Media ponderala a actiunilor ordinare existente intimput anutui 19.61 7,266 19,617288

Profit do ban pe actiune (in LEI/actiune)

b)Rezuttatul pe achurie 0.22 LEI 0.07 LEI

Prof pe actiune pe piata Rasdaq (LEt) 4.05 LEI 6.20 LEI

Profit do baza per actiune(in LEI/actiune) 19 LEI 95 LEtRaportut dintre pretul pe piata at actiunü Si rezuttatul pe actiune

SC METAV SA deline 19.617.288 actiuni nominative cu valcarea norninala de 2.5 LEI/ acliune. Nr de actiuni flu s-a modificat (ata de anut 2014.

Administrator,Presedintete Consitiului de Administralie:::~: :::rgos TPG Accounting Practice SRL

Intocmit,

II IN\~ I’~. ICE

SPL

b) Marja bruta din vanzari

c) flaia profitutui net

68.45~~

20.14%

56.97%

6.00%

Page 71: METAVS.A. - METAV | Business Park

METAV S.A NOTACU: 1583522J4014031/1991

ALTE INFORMATII

10.1. SC METAV SA este o societate inflintata conform Legli 1511990 si HG 242/1991,inregistrata Ia Registrul Cornertului sub nr.340/403111991, Certificar de inregistrare fiscalaCI? RO 1583522, cii sediul in str.Biharia, nr. 67-77, sector 1, Bucuresti.

10.2. Obiectul de activitate este Cod CAEN 6832 — Administrarea imobilelor pe baza detarife sau contract — conform Certificat de inregistrare B nr. 0311143.

10.3. Societatea nu dispune de puncte de lucru, aclivitatea desfasurandu-se in spatlile situatein I3ucuresti, strada Biharia, nr 67-77, sector 1.

10.4. In perioada 14.12.2015 — 13.01.2016 pdn Decizia directonului general nr. 27 din04.12,2015 s-a desfasurat inventarierea generala a patrimoniului. finalizata prin procesulverbal al comisiel centrale de inventariere.

Rezultatele inventarierii au fost operate in evidentele contabile in luna decembrie 2015.

10.5. La data inchidex-ji exercitiului societatea inregistreaza o cifra de afaceri de 21.3 18.524Id. In anul 2015 societatea a inregistrat in profit contabil de 1.279.881 tel.

Exercitiul financiar Exercitiul financiarinchetat Ia 31.12.2014 incheiat Ia 31.12.2015

Cheltuialacu impozitul peprofit in an 1.001.210 1.004.598Impozit pe prolit platit in an I 806.748 I 782.221Impozit pe profit <le plata Ia 31 decembrie I 194.4621 222.377

Total profit fiscal la 31 decembrie 2015 a fost de 6.675.836 tel.

Ajustarile efectuate prin declaratia anuala de impozit pe profit an fost urmatoarele:

- cheltuieli nedeductibile in valoare de 10.262.155 lei din care: 6.642.159 Ieireprezinta amortizarea contabila aferenta imobilizarilor corporale si necorporale, 1.004.598Iei cheltuiala cu impozitul pe profit, 1.876 lei amenzi si penalitati platite in cursul anului,784.566 lei cheltuieli en provizioanele clientilor constituite peste limitele legale admise,630.575 Id provizion aferent avans plaUt pentru imobil; 538.324 lei provizion aferentinvestitiei suspendate din Str. Fabrica de Glucoza, 378.6 10 lei provizioane pentm bonusuriurmand a se acorda in 2016, 93.849 Iei reprezentand provizioane pentru concedil neefectuate2015; 26.000 Iei reprezentand provizioane pentru pensionare salariati, 63.477 let chekuieli Cusponsorizarea, 34.455 lei carburanti, 57.105 cheltuieli auto (chirii, impozit auto, asigurariauto), 5,528 lei protocol nedeductibil si 1.033 lei casare mijlcace fixe.

- venituri neimpozabile in valoare do 845.052 let din care: 9 lei reprezinta venituldin impozitul pe profitul amanat, 325.347 mi venituri din preluarea provizioane concediineefectuate si bonusuri, 470.399 lei venituri din preluare provizioane clienti incerti incasati si49.297 lel venituri din reevaluarea investitli or imobiliare Ia 3 1.12.2015.

Page 72: METAVS.A. - METAV | Business Park

V.

In comparatie, total profit fiscal Ia 31 decembrie 2014 a fost de 6.651.708 let. F!~ .r’fl~.

- cheltuieli nedeductibie in valoare de 8,222,309 lei din care: 4,886,601 leireprezinta amortizarea contabila aferenta imobilizarilor corporale si necorporale, 1.001.210lei cheltuiala cu ünpozitul pe profit, 155 lei amenzi si penalitati platite in cursul anuiui,630.144 lei cheltuieli en provizioanele si rezervele constituite peste limitele legale admise,1.346,029 lei reprezentand valoare nededuetibila a erenta amortizarii mijloacelor fixevandute, 222.312 Iei provizioane penn bonusuri urmand a se acorda in 2015, 63.122 leicheltuieii cu sponsorizarea, 27.615 Iei carburanti, 7.589 lei reparatii auto, 7.400 lei asigurari,855 lei roviniete si impozit auto, alte cheltuieli nedeductibile 3.456 lei, 24.594 lei altecheltuieli de exploatare nedeductibile ocazionate din lichidarea societatii Airinet SRL, 1.227lei casare mijloace fixe.

- venituri neimpozabile in valoare de 1.069.262 lei din care: 9 lei reprezinta venituldin impozitul pe profitul amanat, 812.104 lei venituri din reevaluare znijloacelor fixe si257.149 lei reprezinta venituri din preluarea provizioanelor ramase fan suport.

10.6. Casa si conturi la hanoiGel)

An 2014 An2015Conturi Ia banci in lei 1.084.159 1.133.018Numerar in casa 1,516 3.388Conturi labanci in devize 4.131 7.588Total 1.089.806 1.143.994

10.7. Cifra de afaceri aferenta anului 2015, in suma de 21.318.524 lei, a fost realizata astfel:fJeO

31.12.2014 31.12.2015Venituri din inchirieri spatii, utilaje, panouri publicitare 17.131.291 17.571.136Venituri din vanzari marffiri 122.584 7.628Venituri din lucrari executate si servicii prestate (reparatii,Lucrari executate, internet mentenanta IT) 3.767.023 3.739.760

21.020.898 21.318.524

10.8. Alto eheltuieli de exploatareIn tabelul do mai jos sunt detaliate alte cheltuieli de exploatare dupa natura acestora:

An 2014 An 2015Cheltuieli cu transportul de bunuri si personal 4.243 3.37CChettuieli cu redeventele, locatiile de gestiune si chirille 491.321 567.63 1Chettuieli cu serviciile bancare si asimilate 15.14: 15.375Cheltuieli cu primele do asigurare 149.76~ 128.268Cheltuieli pnvind comisioanele si onorariile 59.60 69.563Cheltuieli Cu intretinerea si reparatiile 630.09~ 1.491.93cCheltuieli postale si taxe de telecomunicatil 280.121 268.381Cheltuieli cu pregatire personal ( 39.5 12Cheltuieli cu deplasarile C 5.81€Chehiiieli de protocol, reclarna si publieitate 14.67~ 26.808~Jte cheltuieli Cu serviciile executate de terti 2.445.563 2.4 18.143Cheltuieli privind prestatille externe, Total 4.090.531 5.034.80ECheltuieli en alte impozite, taxe ~i vãrsäininte assimilate 880.82~ 1.432.715Alte cheltuieli (ct.652±658) l.443.5R 85.005Alte cheltuieli de exploatare, Total 6.414.93( 6.552.531

Page 73: METAVS.A. - METAV | Business Park

07 APR. iBID

+r~t rnr$fr1~*.r*’ -

10.9. Auditul situatijior financiare ale societatii, intocmite pentru exercitiul financiar incheiatIa 31.12,2015, este efecruat de catre ERNST & YOUNG S.R.L., jar onorariul platitauditorilor in cursul anului 2015 (audit preliminar) a fost de 11.565 lei (2014: 11.876lei ).

10.10. Societatea nu avea Ia 31.12.2015 si respectiv 31.12.2014 angajamente acordate sauprimite, altele decaL cele mentionate deja in prezentele situatii financiare.

10.11. Garantli

Garantii primiteSocietatea are constituite La data de 31.12.2015 garantii de buna executie in valoare de217.298 lei (96.378 Iei Ia 31.12.2014), retinute pentru lucrari executate, restituibile dupaexpirarea perioadei prevazute in contractele incheiate si garantii incasate de Ia chiriasi, invaloare de 1.604.499 lei (1.801.404 Ici Ia 31.12.2014) stabilite prin contractele de inchiriereincheiate.

Garantii acordate tertilorLa data de 3 1.12.2015, societatea inregistreaza garantii acordate tertilor in valoare 18.085 Ici(18.085 ml Ia data de 31.12.2014) constituire pentru utilajele si spatiuL inchiriate de catreMetav, conform prevederilor din contractele incheiate.

10.12. Societatea detine, Ia finele anuLui 2015, titluri 1e participare in valoare totala de2.398.530 Lei reprezentand 239,853 actiuni cu valoare nominaLa de 10 lei fiecare dincapitalul social al SC IMA METAV S.A.Societatea detine, Ia finele anului 2014, titluri de participare in valoare totala de2.398.530 Lei reprezentand 239.853 actiuni cu valoare nominaLa de 10 lei ficcare dincapitalul social al Sc IMA METAV S.A.

10.13. Societatea deline la data de 31.12.2015 interese do participare in valoare de 10.548lei reprezentand 52.742 actiuni emise de CASA de EUCOVINA S.A. cu valoarenominala de 0,1 Iej fiecare. Procent de detinere Ia CASA de BUCOVINA S.A. este de0.03%.Societatea a constituit ajustari do depreciere in valoare de 6.381 RON, aferentainvestitillor in societatea CASA de BUCOVINA S.A.

10.14. Societatea a achizitionat 43 de obligatiuni do Ia IFN EXTRA FINANCE S.A. in fonnadematerializata, nominative, liber transferabile si evidentiate prin inscrieri in cont, Cu 0valoare nominala per obligatiune de 50.000 RON avand o valoare totala de 2.150.000RON, purtatoare de a dobânda, rata dobânzii fund fixa si platibila trimestrial, invaloare do 4,75% pe an.

10.15. Societatea a incheiat contractul do leasing operational nr. LS00531/15.09.2014 Cufurnizonii Premium Leasing SRL avand drept object utilizarea a 11 autovehicule.In decursul anului 2015 s-a renuntat Ia inchirierea unei masini astfel incat Ia31.12.2015 Societatea inchiriaza doar 10 masini.Durata contractului este de 57 de luni.

Page 74: METAVS.A. - METAV | Business Park

07. ~?R 2815

10.16. TaxareToace sumele datorate Statului pentru (axe si impozite au fost platite san inregistrate Ia databllantului. Sistemul fiscal din Romania este in curs de consolidare si armonizare Cu legislatiaeuropeana, putand exista interpretari diferite ale autoritatilor in legatura en legislatia fiscala,care pot da nastere Ia impozite, (axe Si penalitati suplimentare. In cazul in care autoritatilesta(ului descopera incalcari ale prevederilor legale din Romania, acestea pot determina dupacaz: confiscarea sumelor in cauza, impunerea obligatiilor fiscale suplimentare, aplicarea unoramenzi, aplicarea unor majorari de intarziere (aplicate Ia sumele de plata efecliv ramase).Prin urmare, sanctiunile fiscale rezultate din incalcari ale prevederilor legale pot ajunge Iasume importante do platit caire Stat.Socielatea considera ca si-a achitat Ia timp si in totalitate toate taxele, impozitele, penalitatilesi dobanzile penalizatoare, in rnasura in care este cazul.

10.17. Criza financiaraTurbulentele semnificative aparute Ia nivelul pietei globale de credit au avut un efectsemnificativ asupra entitatilor ce activeaza in diverse industrii, creand o criza generalizata delichiditate si solvabilitate Ia nivelul pietelor financiar bancare.

ARe efecte semnificative ale crizei stint cresterea cosiurilor de finantare, reducerea pieteicreditarii si a consumului, o volatilitate semnificativa a pietelor de capital si a ratelor deschimb, etc. Falimentele au afectat sectorul financiar bancar, anumite State contribuind Ia recapitalizarea unor asemenea entitati in scopul salvarii acestora de la faliment. Capacitatea decreditare s-a redus semnificativ ca si disponibilitatea de a credita, astfel incat cea mai mareparte a sectorului non-bancar Ia nivel mondial se confrunta cu incetinirea cresterii san cu 0

Severn recesiune econoimca.

In prezent sunt imposibil de estimat efectele acestei crizei financiare, Conducerea Societatii aadresat situatia curenta din piata si considera ca s-au luat masurile necesare pentrucontinuarea activitatii Societatii.

10.18. Pretul de transferIn conformitate Cu legislacia fiscala relevanta, evaluama fiscala a unei tranzactii realizate enpartile afiliate are Ia baza conceptul de pret de piata aferent respectivei rranzactii. In bazaacestui concept, preturile de transfer trebuie sa tie ajustate astfel incat sa reflecte preturile depiata care ar fi fost stabilite intre entitati intre care an exista o relatie de afiliere si careactioneaza independent, pe baza ,,conditiilor normale de piata”.

Este probabil ca verificari ale preturilor de transfer sa fie realizate in viitor de cairoautoritatile fiscale, pentru a determina data respectivele preturi respecta principiul,,conditiilor normale de piata” si ca baza impozabila a contribuabilului roman flu estedistorsionata.

10.19. Pretentii de natura juridica

Conducerea Societatii considera ca nu exista situatii semnificative do natura juridica cc artrebui prezentate, litigiile aflate in curs tie solutionare nu vor avea un impact semnificativasupra operatiunilor Si pozinet financiare a Societatii, dat fund istoricul cazurilor similareinstrurnentate pentru societate.

Page 75: METAVS.A. - METAV | Business Park

~RL

07 APR; 201S

10.21. Eveniniente ulterioareIn perioada cupritisa hare irichiderea exercitiului finauciar si data intucmirii prezente]orsiwatii financiare nit an avut Inc evdnimente ultedoare datei bilantului de o asernencaimportanta meat neprezentarea acestora sa afecteze capacitatea utilizatorilor situatiilorfinanciare de a face evaluari si/sau de a ma decizii.

Administrator,Presedmntele Consiliului de AdministratieSynthesis SRL.prin:

Argentopoulos Georgios

Intocmit,TPG Accounting Practice SRL

—/

LA,:4~

Page 76: METAVS.A. - METAV | Business Park

In sensul prezenlelor sihiatil tinanciare, urmatoarele societati sunt considerate a Ii parli legate Ia 31.12,2015:

Tarn doNume societate Natura relatlel Tip tranzactli engine

Ailtrom SRL actionariat comun servicii RomanlaBaneasa Business & Technology Park S.A. director general comun serviciiflununi RomaniaSaneasa Developments S.FLL. actionariat conlun servicS Romania

deFine actiuni in BBTP care are CuBaneasa Investments 8k Metav administraro comuna servicil RomaniaBaneasa Rezidentlal SRL administrator comun servicii RomaniaCasa Doina S.R.L. actionarlatcomun servicii RomanlaDoamnei Irnobiliare S.A. conducere comuna servicü RomanlaDorobanti 239 Irnobiliare SRL director general comun scrvioii RomaniaGrand Plaza Hotel S.A, actionariat comun servicii RomaniaInternational Business Trading SRL adminisirator cornun servicli RomáhlaIntreprinderea Metalurgica Peniru Aeronautica Melav S.A. socielate Iiioa serviol RomaniaLigia Popoviciu actionar achizitie teren RomaniaMeteor Inveslitil Mobiliare S.A. Societate mama servlcfl RomanlaMeteor S.A. aclionariat comun servicil RomanlaMuntenia Management SRL administrator sew administrate RomanlaPare Hotels S.A. actionariat comun servicU RomaniaPiala Obor Market & Complex Comeroial S_A. actionariat comun servicil RomaniaPractio S.A. aellonariat comun servicU RomaniaRadu Dimotto actionar achizille teren RomaniaSate! Consultants SRL administrator serv administrare RomaniaSynthesis SRL administrator serv adminlstrare RomaniaThe Laundry Services S.R.L. aclionariat comun servici RomaniaTrinity Real Estate SRL administrator serv administrate RomanlaUniversal 8.A. actionariat conlun servici RomaniaWeilkept Group BA. acionaniatcomun servici RornaniaWoodlands Investments SRI. aoflonariatcomun servicl Romanla

La SI decembrie 2014 ci respecliv 31 decembnie 2015, soldurile relenitoare Iapartile legate sunt:

2~Zli 31-Dec-2014 3I~Deo-2O15(LEQ (LEI)

ALLTROMSRL 16.619 201,260BANEASA BUSINESS & TECHNCLDGY PARK SA 72,102 68,671BANEASA DEVELOPMENT 4.901 3,084

CasaDoina S.R.L. - 1,046

DOROBANTI 239 IMOBILIARESRL 16.619 16,801Grand Plaza Hotel S.A. 6.693 6.169IMA METAV S.A. 1,208,773 522,567

SATEL CONSULTANTS 13.606 13,606The Laundry Services S.R.L. 68.304 107TRINITY REAL ESTATE - 5WELKEPT IMOBILIARE BA 5,327 1,103I~t~i l,412S44 834.618

Participati (~I 261 2631: 31-Deo-2014 31-Dec-2015MA METAV BA 2,398,530 2.398.530

12111 2.398.530 2,398.530‘Detallerea participatici so regaseste Ia Nota I

IDatarti lata do parti legate (401,404, 408. 419. 462, 457, etol: I 31-Dec-20l4~ 31-Dec-20151

METAV SACUr :1583522-J4014031/1991

I Tnanzaotii cu partile legate I

Note 11/2015

Page 77: METAVS.A. - METAV | Business Park

MUNTENIA MANAGEMENT SRL (408) 27789 -

TRINITY REAL ESTATE SRL - 27,965SATEL CONSULTANTS SRL 27,717 65569SYNTHESIS 28,001RADU DIMOFTE -ACHIZITIE TEREN 5,649,015 4.005786LIGIA POPOVICIU - ACHIZITIE TEREN 5,649,015 4005766DIVIDENDE ACTIONARI DIVERSI 78,066 223726I2L~I 11.431,602 8.357.7,6Z

In anh 2015, sI respectlv 20l4 au avut cc urmatoarete IranzactU cu partilelegate:

Vanzpri de oroduse finite sifsau marfuri si/san I fixe catre: 2014 2015BANEASA BUSINESS & TECHNOLOGY PARK SA 5,746 390IMAMETAVSA 266,5l4 -

TRINITY REAL ESTATE SRL 6W -

SATEL CONSULTANTS 4,634 -

Universal S.A. 18,567 -

Piata Obar Market & Complex Comercial 3k 178 -

Part Hotels S.A. 3,254 -

Case Doina S.R.L. 3,029 -

£~L~1 302,534 390

Vanzari de servicil catre: 2014 2015

BANEASA BUSINESS & TECHNOLOGY PARK SA - mentenala ci reparatii 585775 1,495,484DOROBANTI 239 IMOBILIARE SRL - exec lucrarl 201,772 175,210MA METAV 5k - inchirleri ulilaje 85.250 -

MA MEIAV 8k - chirli spatü 350,042 446,721MA METAV SA - taril dist,ibulie 21.329 20,299

ALLTROM - servicU chine - 39,021SANEASA DEVELO?MENT-servicii chine - 259.408BANEASA BUSINESS & TECHNOLOGY PARK SA -implernentare soft - 15,664IMA METAV SA: - utilitati{ct.461) - 441,134ALLTROM- utilitati(cL461) - 10,277Piata Obor Market & Complex Cornercial S.A.- taril distributie - 37Grand Plaza Hotel 5k- taril distribulie 109 1,210PialaOborMarket&ComplexComercial SA-chirt spatil 9,477 17,014Grand Plaza Hotel S.A.- chirii spali - 172,829The Laundry Services S.R.L- chirti spatli 60.063 60,030Plate Obor Market & Complex Comercial SA- utilitati(ot46l) - 147Grand Plaza Hotel S.A.- utilitati(ct.461) 422 4,809The Laundry Services SRI.- utiktati(ct,461) 522,905 495,065BANEASA DEVELOPMENTS -utlIltatl(ct.451) 1,083SQIII 1,837,147 3,655,440

Vanzari de senvicii inlernet Si mentenanta IT: 2014 2015BANEASA BUSINESS & TECHNOLOGY PARK SA -nientenanta IT 224,316 79,859BANEASA BUSINESS & TECHNOLOGY PARK SA - senvicil Internet 5,325 3,900DORO8ANTI 239 IMOBILIARE SRL - mentenanta IT 97,312 13,310MA METAV SA -servicli Internet 6,124 6,123

TRINITY REAL ESTATE SRL- mentenanta IT 21,326 21,296ALLTROM - mentenanta IT - 3,993BANEASA DEVELOPMENT-rnenlenanta IT - 595,4588ANEASA DEVELOPMENT-implementare soil - 121,0408ANEASA INVESTMENT-mantenanta IT - 2.209BANEASA REZI0ENTIAL-rnentenanta IT - 1,579MeteorS.A.- rnenlenanta IT - 9,051PRACTIC SA-mentenanta IT - 9,051Universal SA. - servicli IT 9,061 9,051Piata Obcr Market & Complex Cornercial S.A.- servicfl IT 5.331 5,324Grand Plaza Hold S.A.- servicii IT 55,640 55,563Parc Hotels S.A.- servicli IT 50.643 50,577The Laundry Services SR.L.- servicU IT 2.663 2,662

07 APR. 2016SirneJ ~ir iJ~r,:it,~r’~ il

Page 78: METAVS.A. - METAV | Business Park

APR 2B1~

PlaIt dividende 2014 20ThMETEOR INVESTITII MOBILIARE 5k 3,125764 3,125,796SIP MUNTENIA 1,599,852 1,599866ACTIDNARI PERSOANE JURIDICE 545,044 481780ACTIONARI PERSOANE FIZICE 469,584 375,430Total plati dividende 5,740,244 5,582,873

::::D~::::o. Ainis:~ie

Casa Doina S.R.L. - servicU IT 15,452 15,439Welikept Group S.A.-mentenata IT 1O,6a8Total vanzari 496,193 1,019,132

EANEASA INVESTMENTS SA-achizitñ mlCasa Coma SAL - servicü

Cheltuieli Cu serviciile:

MUNTENIA MANAGEMENT SAL-managementTRINITY REAL ESTATE SAL-managementSATEL CONSULTANTS-management

2014

SATEL CONSULTANTS-chirii administraloriSYNTHESIS SRL-managementTotal cheltuieli

20150

2986,668

266.2603,950

267,355266,408

266,655266,809

210,696266.504

266,769103.253

1,278,035266,765

1,180,357

Administrator, Intocmit,

TPG Accounting Practice SRL

Page 79: METAVS.A. - METAV | Business Park

DECLARATIE

in conformitate cu prevederi]e art. 30 din Legea Contahilitatii nr. 82/1991

Noi, membrjj Consiliului de Administratie al S-C. METAV SA., CIF RO 1583522,

inregistrata Ia Registrul Cornertului sub J40/403 111991, format din:

• SC Synthesis SRL - pre~edinLe - prin reprezentant permanent Argentopoulos Georgios,

• SC Trinity Real Estate SRL — membru - prin reprezentant permanent Lavrie Elena,

• SC Muntenia Management SRL— membrit - prin reprezentant permanent Constantin Mircea

isi asunia raspunderea pentru intocmirca situatiilor financiare anuale si conlirma

a) politicile contabile utilizate Ia intocmirea situatiilor financiare anuale sunt inconforniitate cu reglernentari le contabile aplicabile,

b) situatiile financiare anuale ofera o imagine fidela a pozitiel financiare, perforrnanteifinanciare si a celorlalte informatii referitoare Ia activitatea desfasurata.

c) persoanajuridica isi desfasoara activitatea respectancl principiul continuitatii activitatii.

CONSILIUL DE ADMINISTRATIE

SC Synthesis SRL -presedinte

prin reprezentant permanent Argentopoulos Georgios

SC Trinity Real Estate SRL -membru

prin reprezentant permanent Lavric Elena

SC Muntenia Management SRL -nienibru

prn repreientant permanent Constantin Mircea

U-

-7

A

Page 80: METAVS.A. - METAV | Business Park

I0 Z APR 2O1~

RAPORTLJLCONSILILILUI DE .4DMINISTRATIE PRIVIND

EXERCITIULFINANCIAR INCH EMiT LA31 DECEMBRIE 2015

CAP.!. PREZENTAREA CENERAL4 A SOCIETATI!

i.t ThLDEPLINTREA CONDITJILOR LECALE DE F(JNCTIONARE

Societatea METAV L.A., este o persoan~ juridicä rom~nä, mnmatriculatä ]a Oficiul RegistrululComertului sub nr. J 40/4031/1991 ,are cod de identificare fiscalä nr. 1583522.

Functioneazä ca societate pe acçiuni conform LegH nr. 31/1990, republicatä, având ca object principalde activitate Administrarea imobilelor pe bazä de comision sau contract (cod CAEN 6832).

z~ flLUNI, .4CTJONARI, CAPITAL SOCIAL

Capitalul sodal al METAV L.A. Ia finele anului 2015 este de 49.043.220 RON. Acesta este divizat In19.617.288 acçiuni nominative a câte 2,5 Id fiecare. Dreptul Ta vot In Adunarea GeneraI~ a Ac~ionariIorse exercitä proporçional cu numärul de actiuni detinute.

Structura actionarilor Ia data de 31.12.2015, se prezintä astfel:

Actiuni Procent

METEOR INVESTITI] MOBILIARE L.A. 10.646.285 54.26991%S.I.F. MUNTENIA 5.449.061 27.77683%ALfil 3,521,942 17.95326%

19.617.288 J~Q~Q~

L3JI2NPVS-ERE&SQCIfIATI!

Conducerea societätii In cursul anulul 2015 a fost asiguratä de Consiliul de Adn~inistratie, astfel:

1. np~n~sLL.dat?de27Ao.2~n~Lpânâ Ia data de ~1.12.2o1s, conform Deciziei Consiliului deAdministratie al Metav LA. din data de 26.10.2012 Consiliul de Administratie are urmätoareacomponen~:

• Satel Consultants S.R.L. - pre~edinte - prin reprezentant permanent Chi~oiu Cristina —

Monica;• Trinity Real Estate S.R.L. — membru - prin reprezentant permanent Lavric Elena;

Page 81: METAVS.A. - METAV | Business Park

IFsz~~~&r&s &RL}

07 AVR. ZOIB

• Muntenia Management S.R.L. — mernbru - prin reprezentant permanent ConstantinMircea;

• Synthesis S.R.L. — membru - prin reprezentant permanent Argentopoulos Georgios;• Dinu Cristina Valentina — membru.

2. Conform deciziei Adunarii Generale a Actionarilor Metav S.A. din data de 01.03.2016 ConsiliuldeAdministratie are urmatoarea componen~ä:

• Trinity Real Estate S.R.L. — membru - prin reprezentant permanent Lavric Elena;

• Muntenia Management S.R.L. — membru - prin reprezentant permanent ConstantinMircea;

• Synthesis S.R,L. — presedinte - prin reprezentant permanent Argentopoulos Georgios.

CAP.Il. REZULTATELE ECONOMICO-FINANCIARE

2,t CONDIT1I DE DESFA~URARE AACTIVITATII, INFORMATIJ FRIVIND SJTUATIILE FINANCIARE

In cursut anulul 2015 Consiliul de Adn,inistratie s-a mntrunit in ~edin;e lunare sau on de câte on a fostnecesar pentru analizarea ~F discutarea problemelor cc cad in sarcina sa, conform Actului Constitutiv.

Ca ~i in ar-ui anterioni, pnincipala preocupare a Consfliului de Administratie in anul 2015 a fostinchinienea spa;iilor disponibile, astfel incât gradul mediu de ocupare a spatiilor (birouri si depozite)pentru anut 2015 a fost de 92,64%, iar gradul de ocupare Ia 31.12.2015 a fost de 93,17%.

2.2. EXPUNEREA SOCIETATIE LA RISCURI

In desfä~urarea activitámii sate, societatea se confruntä Cu 0 senie de niscuri, cum ar fi niscul de piatä,riscul de credit, niscul de lichiditate si niscul fluxului de trezorenie.

Riscul de pic~d cuprinde trei tipuri de riscuni:

riscut valutcr:

o este riscul ca valoarea unui element bilantier sá fluctueze datoritä cursului de schimbvalutar;

0 creanteie comerciale ale societatü sunt denominate in euro dar sunt incasate in Ieiapärând astfel un risc valutar, Societatea este expusä riscului valutar in perioadadintre emiterea facturif ~i Incasarea acesteia, insã ~i pentru aceastä penioadä de tinipsocietatea efectueazà in mod curent curnpäräni de valuta Ia cursuni apropiate sauchiar sub cursul de schimb din momentul facturärii. Sumele astfel convertitemn valutaContinua s~ fie supuse niscului valutar de depreciere a valutei In raport cu rnonedalocalä, insä se urmäreste in mod constant un raport optim intre sumele disponibile inel ~i sumele disponibile in valutä in funcçie de moneda In care urmeazä sä fie folositeaceste disponibilitäti ~i momentul utilizärii acestora.

-2

Page 82: METAVS.A. - METAV | Business Park

I07 APR2016~ ~

riscul rotel dobônzii Ici Va? ourea justd: -

o este riscul ca valoarea unu! element bilan;ier sä fiuctueze datoritä variatiilor ratelorde piat~ ale dob~nzii;

o mntrucât societatea flu are contractate credite bancare, ea flu este expusâ riscului decrestere a rate! dobânzii acestora. Lichiditãt!le societätü sunt plasate In depozite Iadiferite termene. Dat fUnd cä dobânda pasivã a bäncilor este In continu~ scädererandamentul unor astfel de depozite bancare este relativ scâzut. Din acest motiv,societatea a càutat plasarea disponibilitátifor bänesti in plasamente de obligaçiuni cuvenit fix, Cu un randament superior plasamentelor in depozite bancare.

• riscul cle prep:

o este riscul ca valoarea reala unui element bilantier sä fiuctueze ca urrnare amodifidri! preçurilor pie~ei, chiar dad aceste modificári sunt cauzate de factorispecific! bilantului unei societatii (factor! endogeni) sau factor! care afecteaza toatesectoarele sau segmentele de pia;á (factor! exogen~;

- pentru acoperirea acestui risc, ca si masur~ Impotriva factorilor endogeni, Incontractele de Inchiriere s-a inclus a clauzä potrivit cäreia valoarea lunarä a chine!este indexatä periodic cu inflatia Zone! Euro publicatä de Comisfa Europeanä deStatisticä “EUROSTAT”. De asemenea, ca ~i màsur~ Impotriva factorilor exogeni,Consiliul de Administratie a urrnärit pe Intregul an 2015 evolutia tanifelor de inchirierepe piata, realizând men~inerea unui tarif mediu de Inchiriere pe metru pätrat de 4,67Euro (birouri + depozite).

Riscvi de credit este riscul ca una dintre parçile unu! contract de credit sau unui contract comercialcare are o componentâ de credit,sä flu execute obliga~ia asumatä, cauz~nd celeilalte p~r~i o pierderefinanciarä. La data de 31.12.2015 societatea nu avea imprumutuni.

Riscul de lichiditate — (sau riscul de finantare), este riscul ca o entitate s~ intâmpine dificuldti inprocurarea fondunilor necesare Indepliniril angajamentelor contractuale. Riscul de lichiditate poaterezulta din incapacitatea de a vinde/ disponibiliza/ lichida sau de a incasa/ colecta rapid un act!vfinanciar Ia o valoare apropiatä de valoarea sa just~. In acest sens, societatea a adoptat a politicä derecuperare a creançelor care a condus In anul 2015 Ia o vitezä de rota~ie a debitelor-clienti de 58 dezile, mai scäzuth faç~ de aflul 2014 când aceasta a fost de 62 de zile. Dc asemenea, viteza de rotatie acreditelorfurnizori pentru anut 2015 este de 432 zile, mai scäzutã fatá de anul 2014 cânid aceasta afost de 799 zile.

Riscul expunerii fluxului de trezorerie Ia rata dobânzii este riscul ca fluxurile de trezorerie prezente~i viitoare precum ~i disponibilitatile bAnesti existente Ia nivelul saciethti! sá fluctueze datoritavariat!ilor ratelor de piaç~ ale dobànzH. Societatea desfä~oarä un management activ aldisponibiN~4iIor bänesti urmärind maximizarea randamentului plasamentelor sale. Astfel, societatea a

3

Page 83: METAVS.A. - METAV | Business Park

,~,~i~2S~i.ktSIRL

07, DJ3R~ 2D16- r~ ,:,

plasat disponibiIit~ti bane$i atât In depozite bancare Cu Ufl randament mai scäzut dar cu 0 lichiditatemai mare, cat Si in irnprumuturi obligatare, Cu Ufl randament mai ridkat, dar cu a Lichiditate mai mica.Veniturile din dobânzi inregistrate in anul 2015 au fast in valoare de 101.520 Tei, jar cheltuielile cudobânzile, aferente aceleia~i perioade au fast in valaare de 0 ci.

L3SQl~LT8OLULIAUDlTUL INTERN AL SOCIETATII TN ANUL 2015

Auditul intern al societati a fost efectuat in cur5ul anului 2015 de catre persoane fizice angajate Cucarte de muncä pe perioada nedeterminatä, In baza planulul de audit si evaluarea riscurilor pe anul2015 aprobate de Consiliul de Admfnistra;ie al societatii.

Prmn controalele efectuate s-au urmärit urmätoarele:

• Auditul de conformitate: macJul de aplicare al procedurilor operationale, politicilor contabileale societäti, regulilor, fi~elor de post, circuite intormationale, etc.

• Auditul de eficacitate (de performan~a) - opinil nu numai Cu privire Ia buna aplicare a reguli[ar,ci ~i Cu privire La calitatea br.

• Auditub de management - pohtica ~i strategia diferitelor compartimente in corelatie custrategia de ansamblu a societatii.

• Respectarea reglementarilor cantabile si fiscale in vigoare in baza actelor legislative invigoaremn anul 2015.

Auditul intern/Controlul intern efectuat Ia nivelul societätii s-a concretizat prin rapoarte periodice,prin care s-au urmärit:

- aprecierea exactitätii si a sincerithtii informatillor, in special, a celor contabile;- asigurarea securitaçii fizice ~i cantabile a opera~iuniIor;

- garantarea integritä~ii patrimoniului;- eficacitatea sistemebor de informare;- respectarea procedurilor apera~Jonale existente a nivelul societatu;- respectarea politicilar cantabile ale societätii.

2.4. EXEC(JTIA BUGETUWI PE VEN1TVR±~I CHELTUIEL)

AnalizârLd veniturile obtinute In anul 2015, observäm, ca ~i in pei-ioadele precedente, c~ in totalulvenituribor din expboatare, ponderea semnificativa au de~inut-o veniturile din activitätile de inchirberea bunuribor mobile ~i imobile, de prest~ri servicii de mentenantä cladiri si mentenantá IT, celebaltevenituri realizate au fast nesemnificative, jar unele dintre dc nu au avut o ritmicitate §i continuitate inactivitatea din cursul anului.

Astfel, veniturile realizate din activitatea de inchiriere - obiectul principal de activitate al societäii - au

reprezentat 82,42% din totalul cifrel de afaceri, jar veniturile din diverse servicii prestate ~i lucrariexecutate au reprezentat 17,54% din totalul cifreb de afaceri.

4

Page 84: METAVS.A. - METAV | Business Park

1•1~~

RealizärUe anului 2015 comparativ Cu cele ale anului 2014 ~I cu ceLe din bugetul de veniturI ~i cheltuieli,se prezint~ astfel:

- LEE —

REALIZARI EXERCITIIJL FINANCIAR 2015 GRAD DE REALIZARE (%) FATA

INDIcATORI PRECEDENT PREVEDERI - REALIZARI PREVEDERI

(2014) BVC REALIZARI AN 2014 BVC

VENITURI TOTALE, din care 24~I58 751 23 193 997 fl 479 943 93,05% 96 gz%- Veniturl din exploatare 21.449.969 22.572.066 2t996.418 10255% 97,45%-Veniturifinunciare 2.708.782 621.931 483.525 17,85% 77,75%-Venituriextraordinare - - a o,oo% 0,00%CI-IELTIJIELI TOTALE, din care ‘ 18 924 853 20 015 928 20 195 464 106,71% iob,go%- cheituieli de exploatare 16.145.128 19.102.943 19.744.167 122,29% 103,36%

-cheltuieliflnanclare 2.779.725 912.985 451.197 16,24% 49,43%- cheltuleil extraordinare - - 0 0,00% 0,00%REZULTATUL BRUT 5 233 898 3178 069 2 284 479 43,65%IMPOZITUL PE PROFIT 1.001.210 811.868 1.004.598 100,34% 123,74%REZULTATUL NET 4 232 68&~ 2366 201 1 279 881 30,24% 54,09%REZULTATUL NET PE ACJ1UNE(Iei!actiune) 0,22 0,12 0,0652 ag,66% 54.37%

Analizând veniturile din exploatare realizate in exerci~iut financiar 2015 se observä faptul ca acesteaau crescut Cu 2,55% comparativ Cu sumele Inregistrate in anut anterior ~i au fost sub prevederilebugetului de venituri ~i cheftuieli aprobat, Cu 2,55%.

Nivelul Crescut a! veniturilor din exploatare, inregistrat in anul 2015 façä dcccl din 2014 se explica princresterea veniturilorobtinute din chirir:

Tipvenit)An 2014 %din 2015 %dtn Diferente, total CA . total CA 2015 vs 2014

Venituri din chirii 17.131.291 Si,5o% 17.571.136 82,42% 1,14%Venituri din prestärl Servicii ~i iucr8ri executate 3.767.023 17,92% 3.739.760 17,54% -2,11%

Venituri din vãnzare m~rfud 122.584 0,58% 7.628 0,04% -93,86%TOTAL CIFRA DEAFACERI 21.020.899 iooo% 21.318.524 ioo%

Gradul mediu de ocupare a spatillor a suferit 0 cre~tere u~oarä fatä de anul precedent, respectiv92,64% fata de 89%, pre~ul mediu de inchiriere sc~zând cu o,i8 Eurofm.p. in arm! 2015, din cauza

evolutnior generale din pia~ä.

Referitor Ia nivelul chelturelilor de exploatare putem constata 0 cre~tere tIe 3,36% fat~ de surnele

bugetate ~ 0 cre~tere de 22,29% comparativ Cu anul 2014, cre~tere explicabiläin principal prin Crearealiniei tIe venit “prestäri servicli diverse”; a inregistraril tIe provizioane (pentru avansul plätit pentruachiz4ie imobil ~i pentru investitia suspendatä din Strada Fabrica de Glucozá)in valoare totalä de 1,17

milioane ci; alte caine posibile- crestere cost sularii de Ia 3,77 n,iliocne let hi 4.17 milioane let; cre~terecheltufeii CU taxele locale de Ia o,88 milioane let Ia 1,43 milioane Iei (Cu impact major impozitul pe

constructlt - in 2014 societatea a beneftciat de 5,5 hint scutire to in1pozit~; cre~terea cheltuielilor pentruprestaçlt externe dc Ia 4,09 mtJ tel Ia 5,03 milioane let.

S

Page 85: METAVS.A. - METAV | Business Park

ay~APR,za1~Si:.

rtt~r~~4l

VenituriFe financiare at, avut o scãdere de 82,15%, jar cheituielite financiare au avut a scädere de83,76%, efectui net al acestara fund de doar -i,6i%. Acest Jucru se datoreazà in mare mäsuràfluctuaçUlor reduse ale cursului de schimb valutar in cursul exercitiulut financiar 2015.

Dacá analizäm cheltuielile financiare prin prisma bugetârii acestora, cre~terea Sc explicä princheltuielile cu diferer4ele de curs, nebugetate, rezultate din evaluarea Iunarä a soldulul depozitelorpe termen scurt, datorulor pentru achizi~ii[e a cãror decontare se efectueaza in vaiutä, a cursul tieinchidere BNR.

In conformitate cii dispozi~iuIe legale in vigoare, societatea a tinut seama, Ia calculul impozitului peprofit, at~t de veniturile neimpozabile cat ~i de cheltuielile nedeductibile fiscal.

Situatia in detaliu privind componen~a veniturilor ~i cheltuielilor este redatä in formularul cod 20

“Contul de profit ~i pierciere” precum ~iIn notele [a situatille financiare aI~turate acestui raport, notecare fac parte integrantä din situatiile financiare.

2.S BIL4NTIJL CONTA WLJ,&3LDECEMBR$E 2015

ELEMENTE de BILANT INCEPUTTJL ANULUT SFAR5[T1JL ANULUT CRE$TEREISCADE~E (%)I. Imobilizarinecorporale 612.546 331.317 -45,91%II. IniobiTiz~ri corporaTe 136.978.336 167.896.416 22,57%III. lmobflizärifinanciare 2.402.749 2.402.697 0,00%A. Total active imobilizate 139.993.631 170.630.430 21,88%I. Stocuri 86.399 622.852 620,90%

TI. Crean~e 4.346.920 3.603.807 -17,10%

Ill. Tnvestiiifinanciare pe termen scull 3.741.069 2.201.140 -41,16%TV. Cas~ Si conturi Ta banci i.o8g.8o6 1.143.994 4,97%B.Total active circuTarite 9.264.194 7.571.793 -18,27%CCheltuieliinavans 157.745 114,760 -27,25%TOTALACTIV 149.415.570 178.316.983 19,34%

ELEMENTE tie BILANT INCEPTJTUL ANULIJI SFAR~LTULANULtJT CREflERE/SC4DERE (%)P. Datorii totale 14.843.666 11.940.707 -19,56%E. Venituri in avans 0 9.555 100,00%F. Provizioane 345.364 1.687.456 388,60%I. Capital 49.043.220 49.043.220 0,00%II. Rezerve din reevaluare 64.341.179 96.328.720 49,72%LII. Rezerve 2.574.428 2.698.129 4,80%IV. RezuTtatul reportat (soTd debitor) 14.296.720 15.443.539 8,02%V. Rezultatul exercitiuhul (soTti creditor) 4.232.688 1.279.881 -69,76%Repartizarea profituTui -261.695 -114.224 -56,35%C. Total capitaluri propril 134.226.540 164.679.265 22,69%TOTAL PASIV 149.415.570 178.316.983 19,34%

La partea de activ, se poate constata a modificare semnificativä, faç~ de anul precedent, a nivehului:

imobilizarilor necorporale Cu -45,91% datoritä vânzärü cätre clientii societäçii de softuri ~i servicifconexe de implementarein valoare de 127.340 lei ~i a inregistr~rii deprecierii aferente anului 2013;

6

Page 86: METAVS.A. - METAV | Business Park

07 APR. 2016

- imobilizarilor corporate cu 22,57% datoritä reevaluärii investitiilor imobiliare detinute de societate Iadata de 31.12.2015;

- stocurilor CU 620,90% datoritä investi~ii1or realizate de societate in demararea proiectului deconstructii (in curs de executie) “Fabrica de Glucoza”;

- creantelor cu -17,10% datoritä cresterfi gradului de Tncasare din cliençi, a Incasarfl In mare másurâ asumelor din vânzarea de mijloace fixe inregistrate in 2014 ~I a cre~teri alustaril sumelor aferenteclientilor incerti;

- investi;ii[or financiare pe termen scurt CU -41,16%, ca urmare a faptutul cà plata de divideridesuplimentare aferente anului 2014, achitate in 2015, a condus a dimiriuarea depozitelor bancareCreate de socfetate cornparativ cu cele din 2014;

- cheltuielilor in avans CU -27,25% datorit~ descärcärii acestora pentru exerci~iuI financier 2015.

Referitor Ia partea de pasty se poate observa 0 scadere a datoriilor Cu 19,56%, datoratä achitarii inanul 2015 a ratelor aferente contractuiui de achizitie a terenului din Str.. Fabrica de Glucoz~.

De asernenea, 0 crestere semnificativä de 388,60% au avut-o inia de provizioane, astfel Ta data de31.122015 au fost create not provizioane pentru:

- avansul achitat in vatoare de 630.575 let catre Nae Laura Ramona in baza unei promisiuni devânzare cumpärare din data de 29.03.2010 ~i a altor douâ acte adi~ionale. Prin acestea se dore~teachizi~a imobilului situat in municipiul Bucuresti, Str. Zäpada Mieilor nr. i6. La data Intocmirii

situa~iilor financiare nu a fost posibilä realizarea nicunul demers in vederea perfectáriicontractulut final de vânzare-cump~rare. Societatea va face in continuare deniersuri fle invederea perfect&ii contractului final lie In vederea recuperani pe cale judiciara a avansului plàtit.

- investitia programatá pentru terenul achizitionatln 8ucure~ti, Str. Fabrica de Glucoz~, sector 2, Insumä total~ de 538.324 let. Având In vederefaptul Ca Ia data de 31.12.2015, situatia juridicä a PUZului obtinut in vederea dezvoltarii imobilului prezintä urt anumit grad de incertitudine ~iimposibilitatea de a previziona o data de pronun~are a unei hotärari judecatore~ti definitive ~iirevocabile cu privire Ta temeinicia si legalitatea emiterii acestuia, Societatea a decis crearea unuiprovizion pentru Intreaga investitie efectuatä pänä Ia data de 31.12.2015.

Rezultatul exercitiului financiar 2015, 1.279.881 lei, denota ca activitatea desfáçurata este profitabila,

pozitia financiara este una sãnätoasä, ar activitatea anulul 2015, corelata cu incheierea sustinut~ decontracte de inchiriere in 2014 ~i 2015, este de naturä a conferi siguran~â ~i stabilitate In timp.

Investitiile ~i reparatiile realizate In anul 2015

Societatea a receptionat in cursul anului 2015 Iucräri de investitii in valoare de 2.041.685 let,reprezentând:

V lucrari de hidroizolatie/moderriizare Ta corpurile 3, C, D, E, G, H, I, J, K, N, F, R, 5, V.V lucrari modernizare Infrastructuâa Drumuri Alet.

Au lost executate pe parcursul anului 2015 Iucräri de modernizare, dintre care cele mat semnificative,constau in principal in:

7

Page 87: METAVS.A. - METAV | Business Park

V Infrastructura Drumuri AIeiTn valoare totalä de 1.077.632 el;V Modernizare fatadà, acoperi~, instalatie eTectricä ~i hidroizolatie pentru CORP 3/ PARCELA

9963/116/I In valoare totala de 476.233 Tel;V Modernizare fa;ada, acoperi~ ~T hidroizolatie pentru CORP C/ PARCELA 9963/1/7 In valoare de

70.248 Iei;

2.6. ANALIZA INDICATORILOR ECONOMICO-FINANCIARI PENTRU EXERCJTTUL FINANCIAR INcHEIAT LA

3j~caIsB1ElQ1.5

Indicatorul de lichiditate a societätii are a valoare de 0,89. Indicatorul de Tichiditate imediatä (activecurente - stocuri / datorli curente) are a valoare de 0,82. Acest Jucru demonstreazá c~ societatea are0 capacitate relativ bunä tie acoperire a datorliCor pe termen scurt; valoarea recomandatá fUnd injurul valaru del.

[ndicatoru[ de soNabilitate are o valoare supraunftarä de 13,08 care demonstreazä cä societatea nuprez~ntà niciun risc de acoperire a datoriilor societätii.

Cradul de indatorare aT societhtii [a data de 3142,2015 este de 0%.

Viteza de rotatie a debitelor- cTien~i este de ~8 ziCe si reflecta numárul de zile pân~ Ta care debitorii 151achitã datorlile cätre societate.

Viteza de rotatie a creditelor- fumizori este de 432 zile si reflectä numârul de zile de creditare pe caresocietatea ii obtine tie Ta furnizoril s~i.

Viteza de rotatie a activelor imobilizate (cifra de afaceri J active imobilizate) evalueaza eficacitateaactivelor imobilizate prin analiza cifrei de afaceri raportate Ta activeTe imobilizate. Acest indicatoravea Ia data tie 31 decembrie 2015 valoarea tie 0,12.

Rata profitulul net Inregistrata a data de 31.12.2015 (profit net / cifl de afaceri) este de 6,oo%,

rezultatul /ac~iune de a,oG leT / actiune.

Capita[urile proprii ale societ~ii sunt pozitive, in valoare de 164.679.265,00 Iei.

≤SP~llk.GUVERNANTA CORPORATIVA

3.1. MANAGEMENT

Guvernanta corporativä a METAV S.A. are Ia bazä 0 structurá format~ din 3 niveluri:

+ Adunarea Generalä a Actionarilor;

.. Consiliul de Aciministratie;

+ Conducerea executiv~.

Componen;a ~l experiença profesionalá a rnembrilor Consiliului de Administratie Ta data de 31.12.2015

este urmàtoarea:

Satel Consultans S.R.L. pre~edinte- prin reprezentant permanent Ghi~oiu Cristina — Monica

(economist);

~, APR. 1615—. ~_,

8

Page 88: METAVS.A. - METAV | Business Park

- r

• Trinity Real Estate S.R.L. — membru - prin reprezentant permanent Lavric Elena (economist);• Muntenia Management S,R.L. — membru - prin reprezentant permanent Constantin Mircea

(inginer);• Synthesis S.R.L. — membru - prin reprezentant permanent Argentopoulos Georgios

(inginerjeconomist);• Dinu Cristina Valentina — membru (economist).

Componenta Consiliului de Administratie a data semnárii situa;iilor financiare este urmätoarea:

• Synthesis S.R.L. — pre~edinte - prin reprezentant permanent Argentopoulos Georgios.• Trinity Real Estate S.R.L — membru - prin reprezentant permanent Lavric Elena;• Muntenia Management S.R.L, — membru - prin reprezentant permanent Constantin Mircea;

Conducerea executivä a fost asigurat~ de cätre directorul general Dinu Cristina — Vaierttina.

3.2. PRJNCIPII STRATEGICE

3.2.1. Misiuneci noasträ

Metav S.A. va deveni un model de referintá in pia~a de real estate pentru sustenabilitatea afacerilorsale, pentru eficienØ ~i pentru valoarea creatä pentru acçionarii sal.

Metav L.A. va deveni o locatie preferatá pentru cl~diri de birouri clasa A si B, precum ~i pentrudepozite, pe piata imobiliara a Bucurestiului.

3.2.2.VaIorile companie!

~- lntegritate ci Transparen~:

Suntem etici si onesti In activitatea noasträ de business.

0 Dedicatie~

Suntem hotar~ti s~ neIndeplinim promisiunile, cuvântul nostru este angajamentul nostru.

~-Muncamn Echipä:

Muncim Impreunä, ajutându-i pe aJ~ii sä dep~easca obstacolele ~i s~ Impart~ cu not succesele.

~-Sustenabjljtate;

Planificam, construh-n ~l operäm având o gândire stategicä pe termen lung, conforma Cu direcvilede evolutie ale pietel.

$- Valoare pentru actionari:

Toate decizille noastre au a bazä maximizarea profiturilorpentru actionari.

3.2.3 Dezvoltarea previzibiiä a societáf ii

Pentru anul 2016, se prevad urmatoarele dezvoltäri ale activitJtii comerciale:

— o crestere a venfturilor din activitatec de inchiriere Cu 1,9%, respectiv Cu 7Z044 Euro

9

Page 89: METAVS.A. - METAV | Business Park

~PR.2D15

- a cre~tere a gradului de ocupare Ta birouri de Ia 86,4% Ia 92,5% silo depozite de Ia 99,6% Ia 99,8%

- veniturile dirt activitatea de servicii de mentenantã vor rdmone constante

Proiectul Fabrica de Glucozd este amânat panã Ia rezolvarea contestatiei in instantà a PUZ-uIui.

Se var continua programele de reabilitare / reparare a? hidroizolatiei teraselor si acoperi~uriIor, a? collarde ru?are, a? instolatiilor ide ventilatie, a? posturilor ide transformare ~i a? fo;odelor, programe demaratein anul 2013.

Toote acpunile ce se var mntreprinde sunt in scoput prezervorii volorii activelor ~i a cre~terii gradu?ui ide

satisfactie at chiriasilor, factori esentiali in asigurarea realizarii gradului ide ocupare bugetat.

CAP. IV. PROPUNEREA DE REPARTIZARE A PROFITULU! CURENTAL ANULUI 201541

ALTE REZERVE

Consiliul de Adniinistra~ie al Metav S.A. supune spre aprobarea AdunärH Generale a Actionarilorurmätoarea propunere de r~partizare a profitulul curent al anq.hsIipj~

Profitul curent net In sumä ide 1.279.881 Iei, propunem a fi repartizat astfel:a) 114.224 Tel pentru constituirea rezervei legale;b) 38.289 Tel pentru acoperirea pierderli rezultate din corectille efectuate asupra rezultatulul

exercitiului financiar 2014;

c) 1.127.368 el — repartizarea acestel sume se va decide ulterior.

Având in vedere cele prezentate rnai sus, Consiliul de Administratie propune spre aprobare Situ4iileFinanciare aferente anulul 2015, Tntocmite in conformitate Cu prevederile OMFP nr. 1802/2014 cumodificärile ~i completârile ulterioare, Legii Contabilitãtli nr. 82)1991 republicata ~i a celorlalte actenormative In vigoare.

Membril Cons iliului de Admiriistratie:

— prin reprezentant permanent

Trinity Real Estate S.R.L — membru — prin reprezentant

permanent Elena Lavric -

Muntenia Management S.R.L. — membru — prin reprezentant

permanent Mircea Constantin ________________________

I0

Page 90: METAVS.A. - METAV | Business Park

METAV

CONVENING NOTICEOF THE MEETiNG OF

THE BOARD OF DIRECTORS OFMETAV S.A.

In accordance with the provisions of art. 141 of Law31/1990 on companies, as republished, with all itssubsequent amendments (hereinafter referred to as the“Companies Law”) and of art. 15.4 Company’s Articles ofIncorporation,

The President of the Board of Directors of METAV S.A.. acompany duly incorporated and existing under the laws ofRomania, having its registered office at Bucharest, 67-77Biharia St., District 1, having share capital: RON49,043,220, registered with the Trade Register under no.J40/403 1/1991 and having fiscal registration code 1583522(the “Company”), hereby convenes the Meeting of theBoard of Directors on 07.04.20 16, at [2:00 hours on theCompany’s headquarters located in Bucharest, 67-77Biharia St., District I.

Attendance at the meeting of the Board of Directors is inaccordance with the Company’s Articles of Incorporationand the legal provisions applicable to companies.

THE AGENDAOF THE MEETING OF THE BOARD OF

DIRECTORS

Presentation, debate and submission for approval tothe General Meeting of the Shareholders of theBoard of Directors’ administration report for thefinancial exercise ofthe year 2015.

CON VOCAREASEDINTE! CONSILIULUI DE

ADMINISTRATIE ALMETAV S.A.

In conformitate cu prevederile art. 141 din Legea nr.31/1990 privind societatile, republicata si rnodificata(in continuare denumita “Legea Societatilor”) si aleart. 15.4 din Actul Constitutiv al societatii,

Presedintele Consiliului de Administratie al METAVS.A,, o societate pe actiuni inflintata si functionandconform legilor din Romania, cu sediul social in stradaBiharia nr. 67-77, Sector 1, Bucuresti, avand capitalsocial: 49.043.220 RON Si fund inmatriculata inRegistrul Comertului sub nr. J40/403 1/1 991, Cod Unic

de Inregistrare 1583522 (“Societatea”), convoaca prinprezenta Sedinta Consiliului de Administratie alSocietatii in data de 07.04.2016. orele 12:00, Ia sediulsocial aI Societatii din Bucuresti, strada Biharia nr. 67-77, Sector 1.

Participarea Ia sedinta Consiliului de Administratie seface in conformitate cu dispozitiile Actului ConstitutivaI Societatii si cu prevederile legale aplicabilesocietati br.

ORDINEA DE ZIA SEDINTEI CONSILIULUI DE

ADMINISTRATIE

S~diusoctat Str.eiharia Or o7~77 j Nr.Reg.Com )/40/4031/1991 Nr.C0ntRO8913ROE450SVO5439O84500 ~ _________ .C\ ~ n~n.su.crg “-m~Sector 1. Bucuresti cut 1583522 OR0-SMC ‘çf~J ¼J ~

METAV 5.4.Str. B,hario nr. 67—77. sector 1, Bucuresti

Tel. 0211599.77.65Fax: 021/599.7768

E-mail: [email protected]

www.metav.ro

i. Prezentarea, dezbaterea siaprobarea Adunarii Generaleraportului de gestiune alAdministratie pentru exercitiul

ii. Acknowledgement. debate, analysis and approval ofthe report drafted by the external financial auditor ofthe Company for the year 2015.

supunerea sprea Actionarilor aConsiliului de

financiar al anului2015.

ii. Luarea Ia cttnostinta. dezbaterea, analiza siaprobarea raportului intocmit de catre auditorulfinanciar external Societatii pentru anul 2015.

Page 91: METAVS.A. - METAV | Business Park

07 APR, 7016

iii. Acknowledgement, debate, analysis and approval ofthe report drafted by the internal auditor of theCompany with regard to the financial statements forthe year 2015.

iv. Presentation, debate and submission for approval ofthe annual financial statements for the financialexercise of the year 2015, composed by: balancesheet, profit and losses account, cash flow report, thechanges in equity status and supplementary notes atthe annual financial statements for the financial year2015, based on the Board of Directors’adniinistration report and the report drafted by theexternal financial auditor of the Company, in orderto be stibmitted for approval to the General Meetingof the Shareholders.

V. Proposal for the assignment of the net profitsubsequent to the financial year 2015, as well as thereserves.

vi. Empowerment ofcertain persons in order to sign anydocuments related to the decisions of the Board ofDirectors, and to perform, personally or by asubsequent empowered person, all the proceduresand formalities required pursuant to the applicablelaws for the valid fulfilment of the decisions of theBoard ofDirectors of the Company etc..

vii. Miscellaneous

iii. Luarea Ia cunostinta, dezbaterea,aprobarea raportului auditoruluiSocietatii in legatura cu situatillepentru anul financiar 20] 5.

iv. Prezentarea, dezbaterea Si supunerea spreaprobare a situatiilor financiare anuale pentruexercitiul financiar al anului 2015, compuse din:bilant, cont de profit si pierderi, situatia fluxurilorde numerar, situatia modificarilor capitalurilorproprii si notele explicative Ia situatiile financiarepentru exercitiul financiar al anului 2015, in bazaraportului de gestiune al Consiliului deAdministratie si al raportului intoemit de catreauditorul financiarextern al Societatii, in vedereasupuner br spre aprobare catre AdunareaGenerala a Actionarilor.

v. Propunerea privind repartizarea profiiului netaferent exercitiului financiar al anului 2015precum si a rezervelor.

vi. imputernicirea unor persoane sa semneze oncedocumente aferente deciziibor Consiliu]ui deAdministratie si sa efectueze, personal sau printro imputernicire subsecventa, toate procedurile siformalitatile prevazute de lege in scopulindepl mini dec iziilor Consil iu lu I deAdministratie al Societatli etc..

vii. Diverse.

analiza siintern atfinanciare

The hereby convening notice has been issued and signed onthis day, 06.04.2016. by the president of the Company’sBoard of Directors.

Prezenta convocare a fost emisa si semnata astazi,06.04.2016, de catre presedintele Consiliului deAdministratie al Societatii.

SYNTHESIS S.ItL.President of the Board of Directors! Preselinte al Consiliului de AdministratieBy Georgios Argentopoulos! Prin Georgios ArgentopoulosActing as permanent representative! Tn calitate de reprezentant permanent

Page 92: METAVS.A. - METAV | Business Park

• METAVBUSINESS PARK

07 APR. 2016

METAVS.A.Sw. aibaria nr. 67— 77, sector 1, Sucuresti

TeL. 0211599.77.65

~ax 021/59937.68

E.maih [email protected]

www.metay.ro

DECIZIILE CONSILIULUJ DEADMINISTRATIE AL

METAY S.A.

Din data cIt 07.04.2016

Q~ Q7th of April 2016, 12:00 hours, all members of theBoard of Directors (the “Board of Directors”) of METAVS.A., a company duly incorporated and existing under thelaws of Romania, having its registered office at Bucharest,67-77 Biharia St., Dislrict 1, having share capital: RON49,043,220, registered with the Trade Register under no.J40/403 1/1991 and having fiscal registration code 1583522(the “Company”), namely:

1. SYNTHESIS S.R.L., President of the Board ofDirectors, represented by Mr. GeorgiosArgentopoulos, acting as permanent representative;

2. MUNTENL4 MANAGEMENT S.R.L., member ofthe Board of Directors, represented by Mr MirceaConstantin, acting as permanent representative;

3. TRINITY REAL ESTATE SiLL, member of theBoard of Directors, represented by Mrs. ElenaLavric, acting as permanent representative;

met in the Meeting of the Company’s Board of Directors(the “Meeting”) at the Company’s headquarters, inaccordance with the provisions of Art. 15.4 of theCompany’s Articles of Incorporation (the “Articles ofIncorporation”) and Law 31/1990 on companies (the“O~mpany Law”).

Mr. Georgios Argentopoulos, acting as permanentrepresentative of Synthesis S.ILL., and President of theMeeting (the “President”), conducted the Meeting, afterascertaining the fulfilment of all formalities provided forby the Company Law and the Articles of Incorporation in

La data de 07 aprilie 2016, ora 12:00, toti membriiConsiliului do Administratie (“Consiliul deAdministratie”) al METAV S.A., a societate peactiuni inflintata si functionand conform legilor dinRomania, cu sediul social in strada Biharia nr. 67-77,Sector 1, Bucuresti, avand capital social: 49,043.220RON si fUnd inmatriculata in Registrul Comertululsub nr. 340/4031/1991, Cod Unic de Inregistrare1583522 (“Societa tea”), respectiv:

I. SYNTHESIS S.R.L, Presedinte al Consiliuluide Administratie, reprezentata prin Dl. GeorgiosArgentopoulos, in calitate de reprezentantpermanent;

2. MUNTENIA MANAGEMENT S.R.L,,membru al Consiliului de Administratie,reprezentata deOl. Mircea Constantin, in calitate

- de reprezentant permanent;

3. TRINITY REAL ESTATE S.R.L, niembru alConsiLiului de Administratie, reprezentata deDna. Elena Lavric, in calitate de reprezentantpermanent;

s-au intrunit in Sedinta Consiliului de Administratie alSocietatii (“Sedinta”) Ia sediul Societatil, inconfbrmitate cu prevederile Art. 15.4 din Actulconstitutiv al Societatil (“Actul Constitutiv”) si aleLegii nr, 31/1990 privind societatile (“LegeaSocietatilor”).

Dl. Georgios Argentopoulos, in calitate dereprezentant permanent al Synthesis S.R.L., sipresedinte de Sedinta (‘Presedintele”), a conduslucrarile Sedintei, dupa constataren indeplinirii tuturorformalitatilor prevazute de Legea Societatilor si de

Sediu saciaI:Str. Biharianr. 67.77 Nr.Reg.ComuI4O/4031/1991 Nr.Cont 80898RDE450SV06439084500 .‘ “.~Secto, 1,Bucuresti CUl: 1583522 8R0~5MC ,~

DECISIONS OF THE BOARD OF DiRECTORS OF

METAV S.A.

Dated 07.04.2016

C

Page 93: METAVS.A. - METAV | Business Park

F

&‘~‘ ~1~!.~s$RL

1 0 ~: APR. 2016

order to validly hold the MeetingDirectors.

Following the debates, the membersDirectors decided as follows:

Decision No. I

of the Board of

of the Board of

The Board of Directors approves the Board of Directors’administration report for the financial exercise of the year2015, as attached herein as Appendix I, in order to besubmitted for approval to the General Meeting of theShareholders.

The Decision no. I was passed with unanimity of votes.

Decision No. 2

The Board of Directors acknowledged the results of thereport drafted by the external financial auditor of theCompany for the year 2015, which it approves, as attachedherein as Appendix 2.

The Decision no.2 was passed with unanimity of votes.

Decision No. 3

The Board of Directors acknowledged the results of thereport drafted by the internal auditor of the Company withregard to the financial statements for the year 2015, whichit approves, as attached heroin as Appendix 3.

Actul Constitutiv pentru desfasurarea in mod valabil aSedintei Consiliului de Adniinistratie.

Ca urmare a dezbaterilor, membrii Consiliulni deAdministratie au decis dupa cum urrneaza:

Decizia Nr. 1

Consiliul de Administratie aproba raportul de gestiuneal Consiliului de Administratie pentru exercitiulfinanciar a] anului 2015, astfel cum este atasat Iaprezenta ca Anexa I, in vederea supuncrii sale spreaprobarea Adunarii Generale a Actionarilor.

Decizia nr. I a fost adoptata en unanimitate de voturi.

Decizia Nr. 2

Consiliul de Administratie a mat Ia cunostinta derezultatele raportului intocmit de catre auditorulfinanciar extern at Societatii pentru anul 2015, pe careil aproba, astfel cum acesta este atasat Ia prezenta caAnexa 2.

Decizia nr. 2 a fost adoptata cu unanimitate de voturi.

Decizia Nr. 3

Consiliul de Administratie a luat Ia cunostinta derezultatele raportului intccmit de catre auditorul internal Societatii in legatura cu situatlile financiare pentruanul financiar 2015, pe care it aproba, astfel cumacesta osLo atasat Ia prezenta ca Anexa 3.

The Decision no, 3 was passed with unanimity of votes. Decizia nr. 3 a Post adoptata cu unanimitate de voturi.

Page 94: METAVS.A. - METAV | Business Park

F

07. APR. 2015S’.7rt: .

I - f~tiflc~rn

Decision No. 4

The Board of Directors approves the annual financialstatements of the Company for the financial exercise of theyear2OlS, as attached herein as Appendix 4, composed by:balance sheet, profit and losses account, cash flow report,the changes in equity status and supplementary notes at theannual financial statements for the financial year 2015,based on the Board of Directors’ administration report andthe report drafted by the external financial auditor of theCompany, in order to be submitted for approval to theGeneral Meeting of the Shareholders.

The Decision no.4 was passed with unanimity of votes.

Decision No. S

The Board of Directors, considering the financialstatements for the financial exercise of the year 2015,submits to the approval of the General Meeting ofShareholders that the net profit made to be destributed asfollows:

a. Lei 114,224 represents the legal reserve;b. Lei 38.289 for covering the loss resulted from the

corrections made over the result of the financialyear2Ol4;

c. Lei 1.127.368 — the distribution of this amountshall be decided afterwards.

The Board of Directors proposes that, if the GeneralMeeting of Shareholders shall decide the distribution ofthe dividends, the distribution date of the dividends whichwill be paid to the shareholders owning shares at theregistration date to be the date of 03.06.2016.

Decizia Nr. 4

Consiliul de Adrninistratie aproba situatiile financiareanuale ale Societatii pentru exercitiul financiar alanului 2015, astfel cum acestea sunt atasate Iaprezenta ca Anexa 4, compuse din: bilant, cont deprofit si pierderi, situatia fluxurilor de numerar,situatia modificarilor capitalurilor proprii si noteleexplicative La situatiije financiare pentru exercitiulfinanciar al anului 2015, in baza raportului de gestiuneal Consiliului de Administratie si al raportuluiintocmit de catre auditorul financiar extort alSocietatii, in vederea supunerii br spre aprobare catreAdunarea Generala a Actionari]or.

Decizia nr. 4 a fost adoptata cu unanimitate de voturi.

Decizia Nr. 5

Consiliul do Administratie, avand in vedere situatillefinanciare aferente exercitiulul financiar al anufui2015, propune Adunarii Generale a Actionarilor caprofitul net realizat Sn lie repartizat dupa cumurrneaza:

a. 114.224 lei constituie rezerva legala;b. 38.289 lei pentru acoperirea pierderii

rezultate din corectiile efectuate asuprarezultatului exercitiului financiar 2014;

c. 1.127.368 lei — repartizarea acestel sume seva decide ulterior.

Consiliul de Administratie propune, in cazul in care,Adunarea Generala a Actionarilor va decidedistribuirea tie dividende, ca data de distribuire adividondelor care urnicaza a so plati actionarilor cedetin actiuni Ia data de inregistrare sa lie data do03.06.2016.

The Decision no.5 was passed with majority of votes. Decizia nr. 5 a fost adoptata cu majoritate de voturi.

Page 95: METAVS.A. - METAV | Business Park

S

m07 APR. 2016

Spi,e~ ~‘j:

SYNTHESIS S.R.L.President ofthe Board of Directors? Presedilite at Consiliului de AdministratieBy Georgios Argentopoulos) Prin Georgios ArgentopoulosActing as permanent representative? In calitate do reprezeniant permanent

MUNTENIA MANAGEMENT S.R.LMember of the Board of Directors) Membru at Consiliului de AdministratieBy Mircea Constantin / Prin Mircea ConstantinActing as permanent representative? In calitate de reprezentant permanent

- -~~CTATE SR LMen~b~ ofthe Board of Directors? Menibru al Consiliului de AdministratieBy Elena Lavric/ Prin Elena LavricActing as permanent representative! In calitate de reprezentant permanent

Decision No. 6 Decizia Nr. 6

The Board of Directors hereby empowers the president ofthe Board of Directors, SYNTHESIS S.R.L., throughpermanent representative Mr. Georgios Argentopouiosand/or the Company’s General Manager, Ms. Cristina —

Valentina Dinu, to sign any documents subsequent to thedecisions of the Board of Directors and to act personally orby subsequently empowered person, in view of fulfillingany and/or all formalities required by law for the purposeof canying out the decisions herein of the Company’sBoard of Directors.

Consiliul do Administratie imputerniceste presedinteleConsiliului de Administratie, SYNTHESIS S.R.L.,prin reprezentant permanent Dl. GeorgiosArgentopoulos si/san Directorul General al Societatii,Dna. Cristina — Valentina Dinu, sa semneze oncedocumente aferente deciziilor Consiliului deAdministratie si sa efectueze, personal sau printr-oimputernicire subsecventa, toate procedurile siformalitatile prevazute de loge in scopul indepliniriiprezentelor dccizii ale Consiliului de Administratie alSocietatii.

The Decision no. 6 was passed with unanimity of votes. Decizia nr. 6 a fost adoptata cu unanimitate de voturi.

Deliberations and the vote regarding the items on theagenda being finalised, these Decisions have been drafiedand signed today, 07” of April 2016, in 4 (four) originalcounterparts.

Deliberarile si votul privind punctele do pe ordinea dezi fund epuizate, aceste decizii au fost redactate sisemnate astazi, 07 aprilie 2016, in 4 (patru) exemplareoriginale.