Top Banner
NR. 2 - 2008 HØYLAND I HELG OG HVERDAG Fra kor til dok- torgrad I høst tok Ingeborg Kvammen doktor- graden i teologi. Hun har vært aktiv i ungdomsarbeidet i Høyland menighet. Side 4 Jul i Chicago I USA kan du ikke unngå å bli slått av all pyntingen til jul. Utenfor ethvert hus er det dekorert med lysende figurer av alle slag. Side 12 Luftige svev Konfirmanttiden startet i år opp med en weekend til Tondstadli leirsenter i midten av oktober. Her ble det mange luftige svev. Side 14 Jesus kommer... Dette er det sentrale i advent- og juleevangeliet. Ordet advent betyr vente eller forberedelsestid. Vi skal vente og forberede oss på at Jesus skal komme, men gjør vi egentlig det? Side 2
16

menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

Aug 07, 2020

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

NR. 2 - 2008 HØYLAND I HELG OG HVERDAG

Fra kortil dok-torgradI høst tok IngeborgKvammen doktor-graden i teologi.Hun har vært aktivi ungdomsarbeideti Høylandmenighet.

Side 4

Jul i ChicagoI USA kan du ikke unngå å bli slått av allpyntingen til jul. Utenfor ethvert hus erdet dekorert med lysende figurer av alleslag. Side 12

LuftigesvevKonfirmanttidenstartet i år oppmed en weekendtil Tondstadlileirsenter i midtenav oktober. Herble det mangeluftige svev.

Side 14

Jesus kommer...Dette er det sentrale i advent- og juleevangeliet.Ordet advent betyr vente eller forberedelsestid.Vi skal vente og forberede oss på at Jesus skalkomme, men gjør vi egentlig det? Side 2

Page 2: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

Sandnes kirkekontor tlf. 51974770Åpningstider:man.-fred. 09.00 – 15.00Eidsvollsgt. 49, Sandnes.

Kontaktes for dåp, begravelse, vigsel.

Høyland menighetskontorÅpningstider: mand. – fred. 09.00 – 15.00Kyrkjevn,.345, 4325 SandnesTelefon 51971465e-post: [email protected]

Høyland eldresenterTlf. 51 97 14 75 tirsdag og torsdag

AnsatteKantor: Viggo Fagerjord, mob. 48997129 e-post: [email protected]

Ungdomsprest: Johanne Høyvik, mob. 91750877 e-post: johannes.hoyvik@sandnes,kirken.no

Kirketjener Høyland; Raafat Habib Ishak,mob 99551140 e-post: [email protected]

Diakon: Sissel Lein- Mathisen, mob. 93831898 e-post: [email protected]

Daglig leder: Svein Olav Nesse, mob. 92022874 e-post: [email protected]

Fung.sokneprest: Bjarne Saltveit, mob. 92096632 e-post: [email protected]

Sokneprest: Helge Nesse, mob. 92450134 e-post: [email protected]

Leder eldresenteret: Aud Sviland mob. 95408467Organist Sviland kapell: Solfrid Stokka,mob. 45883582Kirketjener Sviland Kapell: RoaldSkjæveland, mob. 90892928

Høyland soknerådLeder: Sigurd Egeland, mob. 40415171

e-post: [email protected]

Bankkontonr. 3250.30.31808Org.nr.: 971 338 482

MenighetsbladetRedaktør: Svein Olav Nesse tlf. 51971465Utkommer med 4 nr. pr. år Grafisk design: Commentum forlag a/sGamlevn. 87, 4315 Sandnese-post: [email protected]

Dette er det sentrale i advent-og juleevangeliet. Ordetadvent betyr vente eller for-beredelsestid. Vi skal vente ogforberede oss på at Jesus skalkomme, men gjør vi egentligdet?

ange venter på et lite barn som skalbli født i en stall, lagt i en krybbe,

med hester, sauer og kyr som står og serpå. Andre venter på frelseren som skalkomme for å utfri dem fra undertrykkereog onde herskere. Andre igjen venter påjulegaver og familiekos.

Jesus kommer snartHan kommer som Guds egen sønn, i detuskyldige lille barns skikkelse. Han kom-mer fordi han har et oppdrag å utføre.Jesus sier selv at han kommer snart, detteskal adventstiden få være med og minneoss på. Du må ikke glemme hvem du skal

vente på, og hvorfor du skal vente på ham.Og ikke minst må du vente med forventningtil hva han vil gjøre for deg og hva han ønskerå gi deg.

Jesus kom for å døDette minner oss om påskens budskap, mendet er en viktig del av julens budskap. Hankom til jorden for å ta all synd med seg påkorset, betale all gjeld som menneskenehadde – i form av synd. Han tok det på segda han hang der og ble pint og døde påkorset.

Jesus døde - ikke som en synder, men somsynd. Alt som var imot Guds vilje ble tattmed og gjort opp på korset. All synd som vargjort i verden og all synd som skal bli gjort idenne verden betalte Jesus for da han døde.Han kunne gjøre dette fordi han selv ikke varen synder, men han var Guds egen sønn. (2.kor. 5.21)

Det var nødvendig for Gud å komme tiljorden, for å kunne opprette ny kontaktmellom en menneskeslekt som haddevendt ham ryggen, og en Gud som elsketmenneskene høyt. Så viser han oss hvakjærlighet egentlig er, ved å sende sin sønntil jorden, for å opprette denne kontaktenog åpne veien på nytt.

Jesus kom fordi det var nødvendig, slikat menneskene kunne få direkte adgang tilGud.

Hvem venter du på?Dette er viktig å ta med seg inn iadventstiden. Venter du på Frelseren ellerhar du egentlig ingen forventninger til hamsom skal komme??!!

1.Johs. 4.9-10.Lykke til med forberedelse- og venteti-

den.

AV SVEIN OLAV NESSE

M

2

Jesus kommer...

Page 3: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

3

Som mange har registrert så harHøyland Kirke vært stengt helehøsten, for å bli ferdig medrestaureringsarbeidene. Det erstore arbeider som er foretattog fortsatt står flere ting igjen.

aket har fått nye taksteiner, og råttentmateriale er skiftet ut. Golvet i kirka

innvendig er tatt opp, og golvbjelkene erdelvis skiftet og reparert. De var fulle avmårr. Trappa i hovedinngangen er blitt ny oghar fått innlagte varmekabler, slik at der skalvære isfritt. Mye bordkledning og søylerutvendig er reparert etter omfattenderåteskade.

De største overraskelsene var nok at en isperra fant inskripsjonen 1645 og 1840.Videre fant en rosemalte golvbjelker. Dettetyder på at materialene som er brukt iHøyland kirke er gjenbruk fra tidligere kirker iområdet.

Historien forteller om Soma gamle kirkeog Høyland gamle kirke som ble revet ogmaterialene ble altså brukt i Høyland kirkenår denne ble bygget.

Tårnet gjenstårNå gjenstår arbeidet i tårnet. Der skal leggestakstein og sjekkes for råteskader. Ingen vethva som skjuler seg under blekket.

Soknerådet har satt av søndag den 15. feb-ruar til gjenåpning av kirka. Da skal alle arbei-dene være ferdige og stillasene fjernet.Denne dagen blir det stor festgudstjeneste iHøyland kirke. Sett av dagen og bli med påfeiringen!

PS! Vet du hvor de gamle vedovnene somstod i kirken er blitt av? Kontakt menighets-kontoret!

T

Restaureringsarbeider i Høyland kirke

Ingeborg Erikstein Krager ogRune Skøyen har i flere årvært innarbeidet som de tobyprestene i Sandnes.

ra august av er det endret til trebyprester. Øyvind Justnes

Andersen skal også inn i full stilling ret-tet inn mot arbeidet i rusmiljøet iSandnes.

Ett av hans spesialfelt kommer til å

være å ha lokalt ansvar i Sandnes fordet nye gatemagasinet som byprestenei Sandnes i samarbeid med KirkensBymisjon Stavanger og Crux oppføl-gingssenter i Sandnes skal utgi. Det blirde rusavhavhengige selv som skal selgemagasinet.

Første nummer er nok ikke på plassfør godt over nyttår.

Vi kommer tilbake med fyldigere infoom dette etter hvert og gleder ossover økt bemanning.

F

Nytt om byprestene

Høyland kirke har gjennomgått engrundig restaurering. Bare tårnet gjen-står.

Under restaureringen avHøyland kirke fant manrosemalte gulvbjelker.Dette tyder på at materi-alene som er brukt iHøyland kirke er gjen-bruk fra tidligere kirker iområdet.

Byprest Øyvind J. Andersen.Byprest Ingeborg EriksteinKrager.

ByprestRuneSkøyen.

Page 4: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

4

”Vi syngerjulen inn”Høyland kirke søndag 21. desemeber kl 1930.

Medvirkende:Chorus Sopranos Sandeskameratene

Dirigent:Viggo Fagerjord

Instrumentalister.

Kollekt ved utgangen tilmusikkarbeidet i Høyland kirke.

Hjertelig takk!Høyland menighet har fått enstor anonym gave på kr. 50.000.Hjertelig takk for gaven og Gudsvelsignelse ønskes giveren.

Svein Olav Nesse

Bernhard J.Sørbø oghustrus legatUngdom frå Høyland som erunder utdanning i landbruks-sektoren, kan søkja stipend frå ovannemnde legat.Søknaden må attesterast avutdanningsinstitusjonen.

Søknad kan sendast til:Styret for Bernhard J. Sørbøog hustrus legat,v/soknepresten i Høyland,Kyrkjevegen 330,4325 Sandnesinnan 20.januar 2009.

Legatstyret

Vi vil ønske alle vårelesere en Riktig god jul og etfredfullt nyttår!

Hilsen oss påmenighetskontoret.

I høst tok Ingeborg Kvammendoktorgraden i teologi. Hun harvært aktiv i ungdomsarbeidet iHøyland menighet. Særlig varhun knyttet til Bukkene Bruse,men har også hatt tatt på segandre lederoppgaver imenigheten.

un er styreleder i KFUM/KFUK og ernylig begynt som kapteinløyntnant i

Feltprestkorpset. Det var derfor naturlig at vitok en prat med henne om det arbeidet hunhar gjort. Ingeborg sin doktoravhandling er etarbeid med Jakobs brev og vi spør henne –hvorfor hun valgte Jakobs brev?

-Jeg ønsket en problemstilling som kananvendes på hverdagen i 2008. Jeg syntes atrik/fattig problematikken ville være aktuell.Veilederen min anbefalte at jeg arbeidet medJakobs brev.

Hva fant du så i ditt arbeid? -Jeg kom fram til at det ikke bare er

rik/fattig problemet, men at det er like myerangsforskjell det handler om. Det kan ogsåvære en aktuell problemstilling. I Jakobs brev(kap.2) står det om at du ikke skal gjøreforskjell på folk. Jakob illustrerer dette meden liten fortelling. ”Sett at det kommer tomenn inn i forsamlingen deres, den ene istaselige klær og med gullring på fingeren,den andre i fattig og i skitne klær.” I fortellin-gen gis den i staselige klær en mye bedreplass enn den fattige. Men Jakob sier: ”Gjør

dere forskjell på folk, da synder dere, ogloven anklager dere som lovbrytere.”Gullringen som mannen bærer er rangsmer-ket i Romerrikets ridderordning. Tidligerekommentarer legger vekt på at mannen varrik – hvilket han også var, men viktigere errangsmerket. Drakten er beskrevet som enhvit bleket drakt. Dette er drakten til kandi-daten til et politisk embete. Candida betyrskinnende hvit. Derav ordet kandidat. Ordetfor fattig er ikke bare en med mindre penger,men en som trenger hjelp fra dag til dag.Uretten menigheten gjør i eksempelfortellin-gen er at den handler ut i fra romersketikette. Jakob tar utgangspunkt i kjærlighets-budet. Det er dette budet som avgjør hvor-dan de i menigheten tar i mot folk. Ut i fraderes egen tro skal disse to behandles likegodt.

Hvordan har du tenkt å bruke arbeidet du harutført?

-Neste skritt blir å publisere avhandlingen.I feltprestkorpset er det et høyt kvalifisertpersonale. I alt 10% har doktoravhandlingeller holder på med et vitenskapelig arbeid.For hele presteskapet vil det bety at detfaglige nivået blir høyere.

Kan du komme til Høyland menighet å fortellemer om det du har funnet ut?

-Det vil jeg veldig gjerne, men akkurat nåer det mye å gjøre, så det kan nok ikke bli førjul.

Vi takker Ingeborg som stilte opp til inter-vjue og ønsker henne Guds velsignelse iarbeidet sitt videre framover.

H

Fra Bukkene Bruse til Dr.theol.

Ingeborg Kvammen har tatt doktorgraden i teologi. Foto: Turid Helgeland, MHS

Page 5: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

5

Bønn i kirkenHver mandag kl.9.30 – 10.30

Velkommen til et godt bønnefel-lesskap! De som ønsker det går turetterpå. Husk termos og niste.

ForbønnskasseDu finner bønnekassen i kirkerom-met på veggen til høyre forinngangsdøren, eller du kan ringediakonen og si hva du ønsker for-bønn for. Mobil 938 31 898.

BesøkDu som liker å stikke innom andre,kan du tenke deg å knytte dennetjenesten til Høyland menighet? Vileter etter deg.

SoknebudEr du blitt for skrøpelig til å kunnedelta på gudstjenesten?

Du behøver ikke gå glipp avnattverden. Kontakt prest ellerdiakon så kommer vi hjem til deg.

SamtalerStore og små ting det kan være godtå sette ord på.

Tilbudet gjelder alle, gammel ogung!

SorgVi har sorggrupper for barn, ung-dom og voksne. Egne grupper forsamlivsbrudd.

Ønsker du heller samtale medprest eller diakon? La oss få vite hvadu ønsker, så gjør vi en avtale.

”Sannelig, våre sykdommer tok han påseg og våre smerter bar han.Vi trodde han var blitt rammet, slått avGud og plaget. Men han ble såret forvåre overtredelser og knust for våremisgjerninger. Straffen lå på ham forat vi skulle ha fred, ved hans sår har vifått legedom.”

Jes. 53,4-5

Hver siste onsdag i månedensamles 60-70 pensjonister påMenighetshuset til pensjonist-treff.

er er det bevertning og utlodning,kåseri og andakt og god sang. Siste

gang før jul er onsdag 26. november. Daserverer vi riskrem. Fung. sokneprest BjarneSaltveit har feiret jul i Chicago de 2 sisteårene. Dette vil han fortelle oss om. Ta meddeg naboen og kom!

Noter datoene for vårhalvåret: 28. januar,25. februar, 25.mars og 29.april. Tur 9.-15.mai.

Til våren nøyer vi oss ikke med dagstur. Sistvi prøvde det, måtte vi avlyse turen pga for fåpåmeldte. Denne gang slår vi på stortrommen

og inviterer hele menigheten med oss på tur til Portugal! Du vil bli kjent med byen

Lisboa og den vakre kysten vestover. Hotellethar svømmebasseng på taket og ligger vedstranden i fiskerlandsbyen Cascais. Det er godanledning til rusleturer på den idylliske strand-promenaden. Det er planlagt 2 dagsutflukter.Mye fritid. På denne tiden er dagstempera-turen vanligvis litt over 20 grader.

Reiseledere: Sissel og Ivar Lein-MathisenNærmere opplysninger får du hos diakonen

mobil 938 31 898Vær rask med påmelding. Dessverre er der

plassbegrensing!

DIAKONEN

H

Spennende om Dubrovnik

FOTO

: IVA

R L

EIN

-MA

TH

ISEN

Pensjonisttreffet 28. januar blir etspennende tema presentert.

eorg P. Nodland, tidligere politi vedSandnes politistasjon, er aktivt med i

Stiftelsen Sandnes – Dubrovnik. På pensjonist-treffet denne dagen vil Georg P. Nodland pre-sentere det arbeidet som denne stiftelsenutfører.

Stiftelsen Sandnes-Dubrovnik startet sitthjelpearbeide i Bosnia-Herzegovina i 1992,mens krigen enda raste.

Etter å ha bygget opp en landsby inærheten av Dubrovnik, ble virksomheten fly-

ttet til den nordvestlige delen av Bosnia-Herzegovina hvor man tok fatt på oppbygnin-gen av en landsby som var blitt fullstendigødelagt av krigshandlingene. Stiftelsens arbei-de resulterte i 100% tilbakeflytting.

Foruten å hjelpe til med mikrolån til gård-brukere følger arbeidet vårt i dag tre hoved-spor; først og fremst utvikling av jordbrukmed henblikk på kompetanseoverføring ogbistand til drift, deretter sending av datama-teriell som vi ikke har bruk for i Norge tilinnsats i skolene i området og til sluttdemokratibygging ved overføring av ideen ombarn og unges bystyre i Sandnes.

Vi ønsker velkommen til Pensjonisttreff !

G

Page 6: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

6

Korsvandringsandakter kalles enandaktsform som har røttertilbake til middelalderen.Praksisen handler om at man ibilder, musikk og bønn følgerJesu vandring med korset langsVia Dolerosa – smertens vei.

dag finnes denne praksisen i ulike vari-anter i den katolske kirken. Men flere

protestantiske kirker har også i den seneretiden fått øynene opp for denne andaktsfor-men. På konfirmantweekenden brukte vi envariant av korsandaktene hvor vi vandret uteom kvelden og stoppet opp på ni ulikestasjoner. Kanskje er dette noe vi kan utvideog bruke i andre menighetssammenhengerogså? Å la et budskap synke inn mens manvandrer i stillhet og ettertanke, kan gi sterkeinntrykk.

Teologien bak korsandakteneGjennom hele bibelen blir Guds folk bedt omå huske. Men de blir ikke bedt om å huskehendelser for hendelsens egen del. De blirbedt om å huske fordi disse hendelsene er endel av hvem de er, og det de skal bli.Hensikten med å huske er å gjøre det fortidi-ge nåværende som en del av en levendefortelling som enda ikke er avsluttet, enfortelling som vi fortsatt deltar i. På denmåten veves fortellingene om våre egne livsammen med bibelens fortellinger.

Som protestanter er vi vandt til å tenke påJesu korsfestelse som en hendelse som skjed-de på et bestemt sted til en bestemt tid.Dette er den historiske siden ved korsfes-telsen. Men den er mer enn det.Fortellingene ønsker også å fortelle sannheterom Gud og om hvordan han handler i verdenmed mennesker. I denne sammenhengen vildet handle om hvor Gud er når det onde

skjer. Det er her handlingen gir oss et viktigberøringspunkt mellom fortellingen om Jesuvandring og vår egen livsfortelling

En del av våre livsfortellinger rommer ogsåmotgang og smerte. Noen ganger blir også visett ned på og vendt ryggen til av andre ellervi opplever selv å bli årsak til andres smerte.Vi opplever tap av ulik slag, som skillsmisse,framtidsdrømmer det ikke ble noe av, ellerrent faktisk å miste et menneske vi var glad ipå grunn av sykdom eller ulykke. Hver enkeltav oss går gjennom sine egne lidelseshistorier.Det er ikke slik å forstå at vår lidelse er lik

FestgudstjenesteDet inviteres til festgudstjeneste i anledninggjenåpning av Høyland kirke etter res-teureringsarbeidene.SØNDAG 15. februar 2009 kl. 11.00Chorus og Sopranos, blåsegruppeProst Bjerkreim og fung.soknepr. Saltveit.Kantor Viggo Fagerjord.Kirkekaffi etterpå.Sett av denne dagen og bli med på feiringen.Vekommen.

I

Korsvandringsandakter(”Stations of the cross”)

Jesu lidelse. Men i våre egne mørke rom kanvi erfare lignende følelser av hjelpeløshet oghåpløshet. I møte med dette trenger vi glimtav lys, noen hint om håp, styrke fra en trosom har tillit til at Gud er i det vanskelige ogvil følge oss gjennom det.

Innholdet i Korsvandringsandaktene er rel-evante gjennom hele året, men i kirkeåretville denne praksisen passe fint i fastetiden oglike før påske.

AV JOHANNES HØYVIK

JulemessaVelkommen til julemesse på Austrått bydelshus lørdag22.nov. kl.11.00! Det blir andakt, sang av et barnekor,åresalg/trekning, basar, kafè, salg av julekaker, lefser,håndarbeider, også fra Madagaskar, aktiviteter for barna. Inntekten går til Høyland/Skaarliamenighet. Ønsket vårt er at hele menigheten kommerdenne dagen, og at vi sammen gjør en kjempeinnsatsfor menigheten vår!

Vi tar og veldig gjerne imot praktisk hjelp og ting vikan selge. (Ta kontakt med menighetskontoret).

Hilsen Kirkering II

Page 7: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

7

Den norske kirke er midt inne ien omfattende og spennendereform av arbeidet med gudst-jenestelivet i vår kirke. Frem tilnå har forarbeidet vært gjort avfagfolk og i ulike Arbeidsgrupper.Nå er forslagene til nye ord-ninger for gudstjenestens liturgiog tekstbok sendt ut på høringtil lokalmenighetene. I tillegg erdet utarbeidet et forslag til nyesalmer til en ny salmebok.

enighetene er invitert til å kommemed reaksjoner og innspill før

Kirkemøtet skal vedta de nye ordingenehøsten 2010. Alle høringsfrister er forlengettil 15. september. Dette skulle gi god anled-ning til å prøve ut ny liturgi i de flestemenigheter.

Det er tre viktige stikkord i arbeidet meddenne gudstjenestereformen: fleksibilitet,involvering og stedegengjøring.

Arbeidet med reformen reiser viktigediskusjoner om hva en gudstjeneste egentliger. Begrepet ”møtested” er blitt et hovedord.Det settes fokus på relasjoner. Når vi kom-mer sammen og feirer gudstjeneste, møter viførst og fremst Gud. Men vi møter ogsåhverandre og oss selv. Vi kommer til guds-tjeneste som enkeltmennesker, men blir igudstjenesten et møte med Gud i fellesskap.

Reformen vektlegger at når menneskermøtes for å feire gudstjeneste, så er det en

aktiv handling vi gjør sammen. Det er ikkenoe bare presten og kantoren gjør alene, derandre er tilskuere eller ”publikum”. Mange eri dag med som tekstlesere, nattverdsmed-hjelpere, kirkeverter, kor sangere, musikereosv.

Hva er nytt? Noen endringer vil mange fort legge merketil. Velkomstord og kunngjøringer kommer iforkant av selve starten på gud-stjenesten. Syndsbekjennelsener flyttet til forbønnen, og tros-bekjennelsen til etter prekenen.Videre foreslås det atmenigheten skal stå når vi syn-ger salmer, slik mange andrekirkesamfunn allerede gjør idag. I tillegg reiser menighetennår evangeliet leses, men blirsittende under de andre tek-stlesningene. Fredshilsen erforeslått som et fast ledd undernattverden.

Det vil alltid ta tid å venneseg til nye ordninger, og menin-gene om det som er nytt vilsikkert variere. Jeg tror oghåper at vi som menighet fårprøvd ut de nye ordningene, vilvi bli fortrolig og glad i de. Jeghar hørt andre fortelle om pos-itive tilbakemeldinger på dennye dåpsliturgien, som harstørre fokus på takken og gle-den over det store under etnyfødt lite barn er, som livetsgave, skapt av Gud.

Gudstjenesten vil alltid være iforandring, språk og tradisjon

M

Ny Gudstjenestereform

utvikler seg. Vår kristne tro kan ha mangeuttrykk. Sammen får vi komme til kirken medhele livet vårt. Her får vi feire gudstjeneste-et levende møte mellom Gud og mennesker,der alle har et rom der vi hører til.

Mer om gudstjenestereformen finnes påwww.kirken.no

VIGGO FAGERJORD, KANTOR

Temakveld om sorg og sorggrupper

Torsdag 19.februar kl. 19:30

Høyland menighetshus Sykehusprest Johannes Høyvik:

”Å leve med sorg”

Det blir informasjon om sorggrupper, og mulighet for påmelding til slike grupper.

Alle er velkommen

Arr: Diakonene i menighetene i Den norske kirke i Hå, Time, Klepp, Sandnes og Sola

Page 8: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

8

Menighetsweekendtur3. - 5. oktober til OgnatunFamilier, enslige store og småinnenfor Høyland Sokn, fraSkaarlia til Håbafjell, i alt 65 per-soner reiste til Ognatun påmenighets week end helga 3-5oktober.

i fikk oppleve et fellesskapet i sammen.Alle var positivt innstilt, ikke minst på

tanken med å være i sammen ”høyland folk”og ” skaarlia folk”. Med andre ord, et sam-lende fellesskap i vår bydel Austrått.

Vi var flere familier og mange barn somkoste oss inne og ute. Det var stor stas medkanopadling, selv om været ikke var helt detstore og noen måtte hentes inn etter at dehadde satt seg fast i sivet.

Fotballkamp var også engasjerende medbarna mot de voksne.

Vi fikk også tatt en tur til tyskerbunkersene

i Sirevåg, det var spennende å gå og lyse i demørke gangene.

På lørdag hadde vi en veldig fin bibeltimemed Sølve Salte, som talte over tema: Jesuser Herre. Barna ble delt opp i grupper, medtilpasset opplegg. Der var kveldsamlingermed sang, og fine tanker, samt mye godunderholdning og lek.

Gudstjeneste på søndag ble på barnas pre-misser, hvor barna dagen før var engasjert iet gudstjeneste verksted, der de utformetGudstjenesten og der mange av barna varmed og deltok.

Husorkesteret besto denne gang av KariKjestveit på piano, Fartein Haga på bass ogOle Øvestad på trommer. De skapte, i sam-men med en sangglad gjeng, god stemning.

Tror at små og store har hatt en flott helg.

BESTE HILSENBJØRG ØKLAND HIDLE

V

Gudstjeneste på søndag ble på barnas premiss-er.

På lørdag hadde vi en veldig fin bibeltime medSølve Salte, som talte over tema: Jesus er Herre.Barna ble delt opp i grupper, med tilpasset opp-legg.

Vi var flere familier og mange barn som kosteoss inne og ute.

Mangekjekkeuteak-

tiviteter påweekend.

Julehelsing frå Høyland prestegard

Med dette vil eg ønskje

alle i Høyland sokn ei

velsigna julehøgtid og

eit godt nytt år 2009!Med helsing

Helge Nesse, sokneprest

”Diakoni i desember”

Prosjektet ”Diakoni i desember” starteropp som vanlig fra første mandag idesember. Det betyr at du vil finne prest,diakon eller frivillige fra Høylandmenighet på stand på Sparkjøp iGjesdalbakken. Vi deler ut gratis kaffe, teog pepperkaker og setter fram en stol tiltrette bein som har behov for en pause ijuletravelheten. Velkommen!

Har du lyst å delta? Flott om vi kan bliflere. Meld fra til diakonen mobil 938 31 898.

Page 9: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

9

Byggefirma

LEIF RØNNEBERG A/S Ålgårdsvn. 165, 4325 Sandnes

Tlf 51 62 72 51 – Faks 51 62 69 99 Mobil tlf 922 62 930

Alt i nybygg og reparasjonerTlf 51 68 58 00 – Faks 51 68 58 05

Bestill turen på tlf. 51 68 95 55www.haga-bussreiser.no

Humørbussene bringer begeistring!

Åpentt man-ons

10.00-16.00

tir-tor-fre10.00-19.00

lørdag10.00-15.00

Avd.. Bogafjellsenterett tlf.. 51625657Her kan DIN annonse stå!

Kontakt Rut Høllesli vedmenighetskontoret for

bestilling.

Billettbestilling: 51 60 20 10 eller www.sandnes-kulturhus.no

Onsdag 3.12 og torsdag 4.12 kl 1900.

Her kan DIN annonse stå!Kontakt Svein Olav Nesse

ved menighetskontoret for bestilling. Her kan DIN annonse stå!

Kontakt Svein Olav Nesse vedmenighetskontoret for bestilling.

Page 10: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

10

Mange møtte fram til song- ogsalmekvelden i Sviland kapellsøndag 26. oktober. Ei finoppfølging etter songgudstenes-ta i kapellet i vår. På Svilandbedehus var det også ein finsongkveld søndag 12. oktober.

å song-gudstenesta i Sviland 26.10. del-tok Svilandskarane, Koll Kyllingstad og

Alvdis Johannessen. Sokneprest Helge Nesseknytte saman songane og salmane i temaetfor kvelden: ”I Gud Faders hender”. Gudshender er talande bilete på kristen tru oguttrykk for Guds omsorg. Trygve Bjerkrheimforma heilt frå tidleg ungdom mange avopplevingane sine med Gud og i naturen idikt og songar. Ein salme henter tydeleg inspi-rasjon frå Salme 121 i Bibelen: ”Eg lyfter augomine opp til dei høge fjell: Frå kven skal hjelpikoma, den hand som fast meg held?” Fornegerslavane i sørstatane i USA var det, trassi forfølging og mykje liding, nettopp det åvere i Guds hender som heldt dei oppe:”He’s got he whole world in his hand.”

For mange menneske er minne knytta tilsalmar og gode minne å ta med seg vidare ilivet. Det er positive ”knagger” i livet der viminnes spesielle menneske, eller det kan verehendingar i livet som kan vere verdt å ta varepå. På den måten får salmeskatten oss til åtenkje positivt med ein klang av takksemd.Menighetsfakultetet feirer 100-årsjubileum idesse dagar, og takkofferet på songgudsten-esta gjekk til MF. Kyrkjekaffen gav tid og romfor folk til å talast ved. Det kom fram sterkeønskje om ein songkveld også til våren.

”I Gud Faders hender er jeg glad og fri.Tryggere kan ingen steder bli….”

HELGE NESSE

Songar og salmar som samlar:”I Gud Faders hender”

P

Søndagsskole

VELKOMMEN TILSØNDAGSSKOLE PÅ HØY-LAND MENIGHETSHUS, IKJELLERSTUEN KL. 11.00!

Denne høsten blir det:16.11., 23.11. OG 14.12.

Vi starter opp igjen18.01.09. V/SPØRSMÅL,KONTAKT BERIT S.ÅDNANES 92410097

HøylandhopenVed hjelp av våre gode instruk-tører Inger og Magne Hopelærer vi folkedans og swing påmenighetshuset. Ingenforkunnskaper er nødvendige.

Kvelden avsluttes medandakt.

Velkommen hver første ons-dag i måneden kl.20-22

Onsdag 5.nov, 3.des, 4.febr.4.mars

Obs Obs viktig melding:NYTTÅRSBALL 7. januar kl. 19.00Frammøte kl. 19.00 dennekvelden!

Vi kler oss i finstasen og tarmed oss et fat med mat somsettes på langbord.

Alle er velkommen – også dusom ikke har anledning å dansemed oss til vanlig!

Page 11: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

11

DØPTE IHØYLANDSOKN

Skjæveland, Mathilde08.06.2008Ganddalen menighetTjelta, Mathias15.06.2008Høyland kirkeLøvendahl, Mads15.06.2008Høyland kirkeRobberstad, Camilla29.06.2008Høyland kirkeMoseng, Feline29.06.2008Skare kirkeDyvik, Anton29.06.2008Høyland kirkeAuestad, Jakob13.07.2008Sviland kapellHagland, Mia20.07.2008Riska kirkeSeland, Mikal27.07.2008Gand kirkeBirkeland, Marius27.07.2008Høyland kirkeHåland, Torjus27.07.2008Høyland kirkeSele, Vetle27.07.2008Høyland kirkeAntonsen, Eira03.08.2008Hana kirkeSunde, Tobias10.08.2008Høyland kirkeSunde, Nathalie10.08.2008Høyland kirkeTaksdal, Eveline10.08.2008Høyland kirkeKvamsøe, Fredrik10.08.2008Høyland kirkeSagland, Oscar10.08.2008Høyland kirkeBirkeland Daniel10.08.2008Høyland kirkeStuvik, Sofie10.08.2008Høyland kirke

Enoksen, Linnea17.08.2008Hana kirkeIdland, Martin24.08.2008Høyland kirkeKristensen, Matias24.08.2008Høyland kirkeJohnsen, KarianneIsabella 31.08.2008Høyland kirkeHäger, Lukas Martin31.08.2008Høyland kirkeGilje. Henrik07.09.2008Hana kirkeRamsland, Victor14.09.2008Sandnes kirkeØygard, Robin14.09.2008Riska kirkeOlsen, BenjaminReed 14.09.2008Henning kirke,SteinkjerKjølberg Mathias21.09.2008Riska kirkeNorland, Jon Helge27.09.2008Vangskyrkja, VossStrømstad, Emrik28.09.2008Austrått bydelshusGrødem, Tilde28.09.2008Sviland kapellStokkeland, Rikke28.09.2008Austrått bydelshusRostad, StormAlexander28.09.2008Sylte kirkeIversen, Sara28.09.2008Austrått bydelshusRavndal Charlotte28.09.2008Sviland kapellNorum, Milla28.09.2008Hana kirkeFurenes, Linnea28.09.2008Sviland kapellLohne, Isak05.10.2008Høyland menighetshusSporaland, HaakonStorm 05.10.2008Sandnes kirkeBerge, Anders Nicolai19.10.2008Høle kyrkje

Olsen, Eyla19.10.2008Høyland menighet-shusAukland, Mari19.10.2008Høyland menighetshusGundersen, Sander19.10.2008Hana kirkeTorgersen, Natalie19.10.2008Bekkefaret kirkeUtvik, Eliah19.10.2008Avaldsnes kirkeSkjørestad, Elias25.10.2008Julebygda kapellThesen, Mia26.10.2008Ganddalen menighetIvan, ZantenOdne Wilmar26.10.2008Sandnes kirkeKoløy, Tomas Fredrik09.11.2008Sandnes kirkeBerge, Kasper09.11.2008Sviland kapellBorgersen, Marcus09.11.2008Gand kirkeFjelde, Lisa09.11.2008Hana kirke

VIELSER IHØYLANDSOKN

Åreskjold, SirilFurenes, Eirik31.05.2008Høyland kirke Olsson, MetteÅbø, Rudi31.05.2008Høyland kirkeLyng, Linn HelenSmørsgård, StenRune 07.06.2008Høyland kirke Tjelta, MonicaÅsen, Tom Are14.06.2008Høyland kirkeKvia, KristinMidthaugen, Per14.06.2008Høyland kirke

Sømme, MonicaVasvik, Dag Andre14.06.2008Høyland kirke Husvæg, VictoriaHusvæg, Glenn Ove14.06.2008Høyland kirke Blåsternes, TrineLarsen, Tom21.06.2008Høyland kirkeSeldal, HenrietteIsaksen, Fritz-Morten28.06.2008Høyland kirkeKråbøl, MonaAuestad, Leon05.07.2008Høyland kirkeFemoen, LindaBreilid, Martin12.07.2008Høyland kirke Presttun, LenePerson, Bjørn Andre19.07.2008Sviland kapell Eknes, TrineLogsdail, Craig19.07.2008Høyland kirkeKarlsen, LindaHvidsten, Sverre26.07.2008Høyland kirke Ariansen, SisselKilhavn, Kjetil02.08.2008Høyland kirke Larsen, UnniEriksen, Glenn Helge02.08.2008Høyland kirke Habbestad, IrenHøiland, Kim Are08.08.2008Høyland kirke Eik, Lisbet Tjelta, KaiArne08.08.2008Høyland kirkeRovik, IrisHetland, SveinHarald 08.08.2008Høyland kirke Aardal, MonicaNilsson, Nils JohanFredrik 08.08.2008Rogaland Arboret Jakobsen, RenateZorlu, Ali09.08.2008Høyland kirkeMikalsen, HeidiSvendsen, Eivind09.08.2008Høyland kirke

Ovedal, IngvildIversen, Inge09.08.2008Høyland kirke Kvanvik, Siw JeanetteBerg, Øystein16.08.2008Høyland kirke Tollefsen, TonjeJørgensen , Kim16.08.2008Høyland kirke Breiland, JorunnVassøy, Bent Ronny16.08.2008Høyland kirke Torheim, Inger HelenLarsen, John23.08.2008Høyland kirkeHalvorsen, GroAardal, Gunnar30.08.2008Høyland kirke Solvang, AnetteHansen, Kristian06.09.2008Høyland kirke Rosland, Thu06.09.2008Høyland kirke Habbestad, HildeJørgensen, Rolf08.1.2008Høyland kirke

DØDE I HØYLANDSOKN

05.06.2008Bolme, Bjørg Alfhild06.06.2008Ravndal, Ester31.07.2008Josdal, Eldfrid05.08.2008Ekkje, Marius17.06.2008Arnøy, Odd13.06.2008Skogland, Johan26.08.2008Jespersen, Thor14.10.2008Fjeldså, Marius

��

Page 12: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

12

I USA kan du ikke unngå å blislått av all pyntingen til jul.Utenfor ethvert hus er detdekorert med lysende figurer avalle slag.

en ene naboen vår hadde Josefog Maria og barnet i krybben.Den andre hadde lysende reins-dyr, som til og med beveget påhodet. Bybildet var preget av at

alle trær var med lys og juletrær kunne du sei alle slags farger. Pyntingen startet allerede 1.desember. Da var også juletreet på plass imange stuer.

”Museum of Science and Industry” har sinårlige utstilling: ”Christmas Around theWorld”. Juletrær fra 50 forskjellige nasjonerer pyntet med den enkelte nasjons spesiellekulturelle preg. Grupper fra noen av lan-dene opptrer. Det norske innslaget var med

julespill, folkedans og korsang av GriegLadies.

I Minnekirken, hvor jeg var ansatt somprest, samler ”Christmas Concert” fullt hus ibegynnelsen av desember. På disse kon-sertene deltar ”Normennenes”,”Bjørnsons”, som er to store mansskor, ogkirkens eget ”The Church Choir”. Den andrestore dagen som samler spesielt mange er 1.Juledag. I Minnekirken synges de norske jule-salmene. Det er viktig at de blir sunget pånorsk. Norsk-amerikanerne ønsker å førevidere den norske juletradisjonen gjennomsangene. Sangen er god og de synger med avfull hals også de av norsk- amerikanerne somikke forstår teksten så godt, eller kanskje ikkei det hele tatt. En av de helt norske julesan-gene er likevel oversatt og brukes mye i USA,”I am So Glad Each Christmas Eve” – ”Jeg erså glad hver julekveld”. På den kan alleamerikanere synge med. Minnekirken harogså ført videre tradisjonen med juletrefest.Ingen andre amerikanere har et slikt arrange-

D

ment. De er ikke vant med å gå rundt jule-treet og synge julesanger. Mange kommerlangvegsfra for å være med på dette, selv omde ikke går tiil Minnekirken ellers.

Mega kirken ”Willow Creek” hadde enjuleforestilling i stjerneklasse. Flere tusenmennesker kom og forestillingen gikk overflere dager. Julespillet hadde sitt synsvinkelgjennom to, ikke helt vellykkede, engler somfikk være med da Jesus ble født. Engler opp-trådte i trapeser og skuespillerne var avypperste klasse. Forestillingen ble overført iflere fjernsynskanaler. Siden det ikke skjeddenoe i Minnekirken julaften, var det vårjulaftens gudstjeneste.

Noen markering av 2. juledag var det ikke.Det er en vanlig arbeidsdag. Da er alt overog folk begynner å pakke ned all julepynten,og det oppleves vel greit etter at heledesember har vært preget av jul på en ellerannen måte.

AV BJARNE SALTVEIT

Jul i Chicago

Page 13: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

13

50-års konfirmantjubilanter i Høyland

Kyrkjeboka for Høyland viser atdet var 15 konfirmantar i Svilandkapell den 24. august 1958.

11 av desse møtte fram til 50-års jubileums-gudsteneste i Sviland kapell den 31.08 2008.Dei blei også

”presenterte” for kyrkjelyden, og etter gud-stenesta var det kyrkjekaffi, bilettaking ogpåfølgjande jubileumsmiddag på Kronen Gård.Ein gild dag der mange gode minne vart teknefram.

På biletet (foto: Rasmus Hetland) ser vi fråvenstre:

Astrid (Skailand) Løining, Herborg(Svela) Egeland, GeirmundAareskjold, Gunnleiv Aareskjold,

Marit (Tveit) Nesse, Kjell Tjessem, Anbjørg(Tjessem) Osaland, Einar Gaute Aareskjold,Gunnlaug Marie (Aareskjold) Håland, GerdKristine (Sviland) Hetland, Sigurd Andersen ogsokneprest Helge Nesse (som også er 50-års-konfirmant i år, frå Vikøy kyrkje,Norheimsund).

HELGE NESSE

50-årskonfirmantjubilantar på Sviland 2008

JULEN I HØYLAND KIRKE

JulaftenKl. 14.00 Familiegudstjeneste v/Ungdoms-

prest Johannes Høyvik, sang av Chorus,

messingblåsere. Offer til Kirkens Nødhjelp

Kl. 16.00 Familiegudstjeneste v/Ungdoms-

prest Johannes Høyvik, sang av Sopranos,

messingblåsere. Offer til Kirkens Nødhjelp

1 JuledagKl. 11.00 Høgtidsmesse v/ fung.

Sokneprest Bjarne Saltveit, Solist.

Offer til Byprestene

Hjertelig velkommen til Kirken!

Page 14: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

Konfirmanttiden startet i år oppmed en weekend til Tondstadlileirsenter den 12-14 oktober.

ør avreise er konfirmantene spente ogforventningsfulle til hva som skal skje, og

det utvikles ofte en et godt klima for samar-beid og læring. I år var vi 40 konfirmanter og10 ledere, hvorav 5 var ungdomsledere. Littekstra for i år var at vi hadde fått låne en delutstyr til en hinderløype fra Hana menighet.Her var bla. en gondolbane med fullt rap-pelerings-utstyr. Målet med aktivitetene varat lek, fellesskap og læring skulle gå hånd ihånd. Heldigvis hadde vi med oss to kyndigekonfirmantforeldre, Ove Morten Berge ogAsbjørn Wathne, som hadde noe mer innsikti hva det ville si å sette opp en slik løype enndet undertegnede hadde. Planen var at detskulle ta ca. to timer å sette opp løypen iskogholtet rundt Tondstadli leirsenter. Vibrukte fire timer! Og jeg er sikker på at vihadde brukt 4 timer til hvis det ikke var fordisse to gutta som sammen med ungdom-

slederne gjorde en stor innsats for å få løypaopp og gå. De hadde stått tidlig opp ommorgenen før konfirmantene våknet etter engod natt søvn. (For noen ble det nok enveldig kort natt). Da de var ferdige, varTonstadlis nærområde forvandlet tilTonstadligubbens rike med store hindre oglunefulle farer. Kun god kløkt og intenstsamarbeid mellom konfirmantgruppenekunne hjelpe konfirmantene gjennom ursko-gen og trygt tilbake til leirstedet.

Å reise på konfirmantweekend skal væreen god blanding mellom læring og å ha detmoro sammen. Soknepresten vår, BjarneSaltveit, var innom på lørdag og undervistelyttende ungdommer om bibelen som bok ogsom troskilde. Den øvrige undervisningenhadde vi prøvd å flette inn i aktivitetene påweekenden. Bla. Skulle konfirmantene væremed på korsvandring, en gammel tradisjonmed røtter tilbake til middelalderen.Vandringen bestod i vårt tilfelle av ni stasjon-er fra Jesu veg mot korsfestelsen. Påstasjonene skulle det være mørkt, bilder fra

Jesus lidelseshistorie opplyst av små T-lys,gregoriansk musikk og tekstlesninger fralidelseshistorien. Konfirmantene skulle selvlage kors som de bar med fra stasjon tilstasjon. Hovedformålet med vandringen varå vise en sammenheng mellom Jesu lidelse ogvår egne erfaringer med vanskelige perioder ilivet. Nå kom vi dessverre ikke i gang meddenne aktiviteten før nærmere midnatt. Dahadde det blitt kalt ute, og en utilsiktet kon-sekvens ble at konfirmantenes korsvandringmedførte litt mer realistisk lidelse enn detsom var tiltenkt.

Da vi vendte hjemover til Austrått var nokbåde konfirmanter og ledere trette. Menforhåpentligvis var det en god tretthet somgav lyst til flere lignende samlinger. Tusentakk til alle lederne og konfirmantene for enfin weekend.

JOHANNES HØYVIKUNGDOMSPREST

F

14

Ungdom i fritt svev!Det var også noen barrierer i en selv som måtte overvinnes.

Når en førsthadde kastetseg utpå, vardet bare å nytefallet.

En post påkorsvandringen.

Page 15: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

15

Gjesdalveien 3 – 4306 Sandnes – 51 68 17 50

bokforlagetbokforlaget

AUT. RØRLEGGERFORRETNING

Telefon: 51 66 11 44Hana, 4306 Sandnes Graverveien 51

K B

Krogedal

Begravelsesbyrå

Solbakken 27 – 4321 Sandnes

DØGNVAKT – Tlf 51 67 50 88 Mob. 946 73 339

Vi står til tjeneste ved begravelse, kremasjoner, minnesamvær og gravmonomenter

Langgt. 2 B, Sandnes. Tlf. 51 66 55 88Kvadrat-senteret, Sandnes. Tlf. 51 96 01 95

Amfisenteret,Vågen, Sandnes. Tlf. 51 62 97 99Bryne Torg Senter, Bryne. Tlf. 51 48 66 90

M44-senteret, Bryne. Tlf. 51 20 76 82Stasjonen, Ålgård. Tlf. 51 61 10 11

www.skoringen.no

Har du føttene,har vi skoene

Garmann Auklend Noredalen 539, 4308 Sandnes Tlf 51 67 22 92 Utstyr for skog og hage! Salg - Service - Utleige

���������� �������������������������������

��������������� ���������������������������!!������

������������ �������������������������������

Buggeland Vaskeri

Karl Hodnefjell Buggeland - 4300 Sandnes

Mob. 946 13 818

Matteservice – Vask av arbeidstøy

Gravmonumenter i stort og variert utvalg

Firma Bjarne HovGravarvn. 49, 4306 Sandnes

Tlf. 51 66 25 24

Foto-SentralenLanggt. 49 - 4306 SANDNES

Tlf. 51 68 32 10Bilder på nett: www.bilderonline.no Langgt. 90 - 4306 Sandnes - Tlf. 51 66 63 20

Buggeland - 4308 Sandnes

Tlf. 51 67 02 83

Her kan DIN annonse stå!Kontakt Høyland

Menighetskontor 51971465for informasjon!

Tlf. 51 60 95 90Torkel Haabethsv. 45, 4325 Sandnes

Vi skreddersyr:Garderobe - Kjøkken - Baderomsinnredning

Noredalen 539, 4308 SandnesTlf. 51 67 22 92 - www.skogsutstyr.no

Utstyr for skog og hage!Salg - service

Oalsgt. 75, 4316 SandnesDØGNVAKT - Tlf. 51 97 29 00

Vi står til tjeneste ved begravelser, kremasjoner, minnesamvær og gravmonomenter.

TRONSHOLEN HAGESENTERTronsholen, 4325 Sandnes.

www.oasenhageland.no

Tlf. 51 63 10 20

Tlf. Martin: 51 67 10 32

ODDNYS ATELIER

Spesialproduserte dører - vinduer og vinterhager - glasstak og takvindu.

Rehab. av dører og vinduer.Kvålveien 16 - 4323 SANDNES

Tlf. 51668640 - Fax 51668641Mobil 90504513

E-post: [email protected]

Velkommen til byens minste og koseligste galleri. Du finner det i Storgata 53b (Salamonsmauet) Sandnes.

Åpent: Tirsdag: 10-17Torsdag: 11-18 Fredag: 11-18 Lørdag: 10-15

www.publicabok.no

Her kan DIN annonse stå!Kontakt Høyland

Menighetskontor 51971465for informasjon!

Thrane Gård GalleriAustråttvn. 10

billedkunst, sølvsmykker,keramikk, glasskunst,strikk, etc.

Åpningstider; tirsdag 11 - 15onsdag 17 -20 fredag 11 -15

søndag 12 -15

www.thranegaardgalleri.no

Page 16: menighetsbladet nr 2 2008:hoyland · en synder, men han var Guds egen sønn. (2. kor. 5.21) Det var nødvendig for Gud å komme til jorden, for å kunne opprette ny kontakt mellom

ww

w.c

omm

entu

m.n

o /

5196

1250

Sviland kapell

23.11. kl.11 Siste s. ik.å. Nesse. Song v/KarlNærland. Nattv. Offer tilNorsk Misjon iØst/Åpne Dører.Kyrkjekaffi.

7.12. kl.11. 2.s. i adv.Familiegudst./Lysmesse.Nesse. Konfirmantanedeltek. Misjonsoffer.Kyrkjekaffi.

14.12. kl.14 Vi syng jula inn. Svilandbarnegospel,Svilandskarane,Korpsmusikk m.m.Årets Svilandsbu.Kollekt.

24.12. kl.15 Familiegudsteneste.Nesse. Offer KirkensNødhjelp

25.12. kl.11 Høgtidsgudsteneste.Nesse. Nattv. OfferMenighetspleien

11.01.09. kl.11. 1.s.e.Kr.opb. Med NMS

11.01. kl.11. 1.s.e.Kr.opb.Nesse og repr. Frå

NMS. Offer NMS

18.01. kl.11. 3.s.e.Kr.opb.Nesse.Familiegudsteneste.Offer Menighetsarbeidet

1.02. kl.11. Vingardssønd.Nesse. Nattv. OfferBibelmisjonen

15.02. kl.11.Kr.forkl.dag.Nesse.Familiegudsteneste.Offer Menighetsarbeidet

1.03. kl.11. 1.s.i fasteNesse. Nattv. OfferIsraelsmisjonen

15.03. kl.19. 3.s.i fasteNesse. Offer IKO.Songgudsteneste.Svilandskarane m.fl.

Austråttbydelshus

30. nov. kl. 17.00 Familiegudstjeneste, v/Bjarne Saltveit Dåp, utdel-ing av 4 årsbibel, Offer tilHøyland sokn, Sopranosdeltar.

7. des. kl. 17.00 Ung Messe v/ JohannesHøyvik, offer til konfirman-tarbeidet. Konfirmantkoretdeltar.

11. jan. kl. 17.00 Familiegudstjeneste, offertil Menighetsarbeidet

25. jan kl. 17.00 Familiegudstjeneste, offermisjonsprosjektet

8. febr. Kl. 17.00 Familiegudstjeneste, offertil menightesarbeidet.Konfirmantkoret deltar.

22. febr. Kl. 17.00 Familiegudstjeneste,Nattverd, offer til NMS

8. mars kl. 17.00Familiegudstjeneste, Offerlønn til egne ansatte

22. mars kl. 17.00 Familiegudstjeneste, offermenighetsarbeidet

Høyland kirke

7. des. kl. 11.00 Høymesse, Prost LudvigBjerkreim, nattverd, offermenighetsarbeidet

14. des. kl.11.00 Høymesse, Bjarne Saltveit,dåp, offer misjonsprosjek-tet

21. des. kl. 11.00 Høymesse, Bjarne Saltveit,nattverd, offer Utstein pile-grimsgard

21. des. kl. 19.30Vi synger jula inn, Chorus,Sopranos, sandneskamer-atene, musikere, dirigentViggo Fagerjord. Offer tilmusikkarbeidet

24. des. kl. 14.00Julegudstjeneste, JohannesHøyvik, Chorus,offerkirkens nødhjelp

24. des, kl.16.00 Julegudstjeneste, Johannes

Høyvik, Sporanos, offerKirkens nødhjelp

25. des. kl.11.00 Høymesse, Bjarne Saltveit,nattverd, offer Byprestene

26. des. kl. 11.00 Dåpsgudstjeneste, BjarneSaltveit, offer menighetsar-beidet

1. jan. kl. 11.00Høymesse, Bjarne Saltveit,nattverd, offer menighet-sarbeidet

4. jan. kl. 11.00Høymesse, vikar, nattverd,offer NMS

11. jan. kl. 11.00Høymesse, Bjarne Saltveit,dåp, offer diakoniarbeidet

18. jan. kl. 11.00 Høymesse, Bjarne Saltveit,nattverd, offer Lønn egneansatte

25. jan. kl. 11.00 Høymesse, Bjarne Saltveit,dåp, offer misjonsprosjek-tet

1. febr. Kl. 11.00Familiegudstjeneste, Bjarne

Saltveit, nattverd, dåp,Sopranos deltar, offerBibelselskapet

8. febr. Kl. 11.00 Høymesse, Bjarne Saltveit,dåp, offer Normisjon

15. febr. kl. 11.00Festgudstjeneste, BjarneSaltveit, Prost LudvigBjerkreim, Sang av Chorusog Sopranos. Markeringav gjenåpniong avkirken,Offer menighetsar-beidet

22. febr. Kl. 1100 Høymesse, Bjarne Saltveit,dåp, offer misjon-shøgskolen

1. mars. Kl. 11.00 Høymesse, Bjarne Saltveit,nattverd, offer diakoniar-beidet

8. mars kl. 11.00 Høymesse, Bjarne Saltveit,nattverd, dåp, offer lønnegne ansatte

15. mars kl. 11.00Familiegudstjeneste, BjarneSaltveit, nattverd, Sangsusdeltar, offer IKO

Gudstjenester i Høyland sokn

Sviland bedehus

Søndag 23. nov. kl 19.30Møte. Bønemøte frå kl 19.00.Knut Buljo, Samemisjonen

Torsdag 4. des kl20.00Bønemøte

Fredag 5. des kl 19.00Førjulskos. Barne- og ung-domsarbeidar Åshild Mælandfrå NMS talar. Barnegospelsyng. Pizzaservering.Utlodning

Torsdag 22. januar kl19.30Årsmøte Sviland bedehus.Terje Eggebø andakt

Søndag 22. feb kl 19.00Sangkveld. FastelavensfestHusets Trekkspillklubb