Top Banner
Medlemshåndbog 1 GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD Nørlev Strand, Hjørring Kommune INDHOLD: 1. Foreningens love 2. Hjørring Kommunes Lokalplan 480.7 3. Bestyrelsens medlemmer 4. Referat fra sidste periode 5. Regnskabet fra sidste periode 6. Naturen i og ved foreningens område 7. Stier til stranden 8. Regler for færdsel i klitter og på stranden 9. Vandre- og cykelstier Hjemmeside: http://www.noerlev-strand.dk/ Opdateret: maj 2013 Nørlev Strand Foto: Jørgen Wilhelmsen
15

Medlemsborg 2013

Nov 08, 2014

Download

Documents

jw6480

Grundejerforeningen Skallerup Præstegård
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript

Medlemshndbog 1

Nrlev Strand Foto: Jrgen Wilhelmsen

GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRSTEGAARDNrlev Strand, Hjrring Kommune

INDHOLD: 1. Foreningens love 2. Hjrring Kommunes Lokalplan 480.7 3. Bestyrelsens medlemmer 4. Referat fra sidste periode 5. Regnskabet fra sidste periode 6. Naturen i og ved foreningens omrde 7. Stier til stranden 8. Regler for frdsel i klitter og p stranden 9. Vandre- og cykelstier Hjemmeside: http://www.noerlev-strand.dk/

Opdateret: maj 2013

Medlemshndbog 2

Medlemshndbog 3

Medlemshndbog 4

Medlemshndbog 5

Medlemshndbog 6

2. Hjrring Kommunes Lokalplan 480.7Lokalplanen er gldende for foreningens omrde, og indeholder bl.a. en rkke bestemmelser for placering, indretning, udseende, materialevalg og tilladte farver p bygninger p foreningens omrde. Lokalplanen findes p internettet som flger: Hjemmesiden med adresse: www.plansystem.dk ,bnes. P denne hjemmeside findes lokalplanen som flger: I det blt felt, klikkes p SE LOKALPLANER, I feltet i venstre side klikkes i hvidt felt Sommerhusomrde. Derefter klikkes i feltet Vlg DK eller Kommune, og i den alfabetiske liste, der bnes, findes og klikkes p Hjrring Kommune, P landkortet, der herefter bnes, sges med pilen blandt de sm felter, der viser grundejerforeningerne mellem Hirtshals og Lnstrup. Find LOKALPLAN 480. 7 NRLEV Klik p feltet og lokalplanen 480.7 kan lses og udskrives.

Medlemshndbog 7

GRUNDEJERFORENING SKALLERUP PRSTEGAARDNrlev Strand, Hjrring KommuneOpdateret: Januar 2012

3. Bestyrelsens medlemmer, 2011- 2012

Opgaver: Formand: Erik Hammer, Bragesvej 23, 8230 byhj, tlf. 20825341. Mail: [email protected] Kasserer: Niels Jensen, Ved Bjerget 29, 9530 Stvring, tlf. 29708200. Mail: [email protected] Bent Jensen (vejvedligeholdelse) Jrgen Wilhelmsen (sekretr og hjemmeside)Christiansgade 26, 9800 Hjrring 98929375 [email protected] Else Jgersdorf (foreliggende arbejde) Bestyrelsessuppleanter: Henrik Nielsen, Niels Tikb Olsen.

Jrgen Lind Thomsen Niels Tikb Olesen

revisor revisorsuppleant

Medlemshndbog 8Referat fra generalforsamling Grundejerforeningen Skallerup Prstegrd lrdag d. 30 marts 2013 1. Valg af dirigent Jrgen Thomsen blev valgt som dirigent. Han konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indvarslet. 2. Formandens beretning. Vejene Tilstand: Vejene er slidt i nogle sving, men ellers i god stand. De er vedligeholdt som sdvanligt, bl.a. genoprettelse af bump og tromling. Bump og ple: Ved sidste rs generalforsamling blev det foreslet, at der opsttes ple i stedet for bump, men tilladelse til det kan ikke gives pga. klitfredningen. Politiet gav tilladelse til bumpene. Bevoksning langs vejene: Der opfordres til at de enkelte grundejere plejer egne arealer langs vejene. Snerydning Kun lidt sne i r. Snerydning tager grundejerforeningen sig ikke af. Friarealer Arealerne er botanisk set meget vrdifulde og Danmarks Naturfredningsforening undersger i jeblikket muligheden for at rejse en fredningssag for vore 2 friarealer (fllesarealer). Det er dels Nrlevkret og fllesarealet mellem Udemarken, Hummervej og Sslangevej. Der nskes fredning fra vores omrde ud til det store grsningsomrde ved Vandplasken. Kysten Kysten ud for foreningens omrde har klaret ret godt og kun lidt f skader. Udemarken trues af sand, da der allerede p nuvrende tidspunkt, ved svinget i den sydvestlige ende, er sandflugt fra en nydannet vandreklit. Bestyrelsen har rettet henvendelse til Hjrring Kommune og bedt om, at der indledes en undersgelse for p sigt at finde nye muligheder for at lede trafikken ad anden

Medlemshndbogvej til og fra de over 150 huse i omrdet. Det er sikkert at vejen p et eller andet tidspunkt m lukkes, men ingen ved hvornr det sker. Hvis sandet giver trafikale problemer, er kommunens svar, at vi selv m finde en lsning. Bestyrelsen er derfor i frd med at planlgge nd tilkald af gravemaskiner. Oplysninger vil komme p hjemmesiden i efterret. Vesterhavsgaardens Grundejerforening er kontaktet angende et samarbejde, og der ventes svar i efterret. Sandfodringsgruppen, som blev nvnt sidste r, har vret aktiv. Vor forening har med de gldende vedtgter ingen muligheder for at deltage i eller udfre kystbeskyttelses aktiviteter. Formanden har deltaget i mderne og opfordrer til at ogs den kommende bestyrelse deltager i mderne for at vre orienteret om de aktiviteter, der sttes i gang og som evt. kan pvirke nedbrydningen af vor kyststrkning. Konkylievej Kommunen mener, at vejen skal lukkes, da det er en sti. Bestyrelsen nsker at der kommer et skilt med gennemkrsel forbudt i begge ender og ikke en sprring. Der ansges kommunen om tilladelse til skiltning i stedet for sprring. Formandens beretning godkendes. 3. Fremlggelse af regnskab for 2012 Regnskabet fremlgges og godkendes. Der er ikke noget specielt at bemrke. Alle indbetalinger er get ind. 4. Fremlggelse af budget for 2013 Budgettet og forslag til kontingent for 2013 godkendes. 5. Eventuelle forslag fra medlemmer Ingen fremkomne forslag 6. Valg af bestyrelse Torben Bartholin trder af. Jrgen Wilhelmsen og Niels Larsen genvlges Else Jgersdorf er valgt som nyt bestyrelsesmedlem. Bestyrelsen konstitueres som flg. Erik Hammer: Formand, Niels Larsen: kasser, Jrgen Wilhelmsen: sekretr og ansvarlig for hjemmesiden, Bent Schtt Jensen: Ansvarlig for veje, Else Jgersdorf: foreliggende arbejde.

9

Medlemshndbog7. Valg af bestyrelsessuppleanter Henrik Nielsen genvlges, Karen Rnnebro nsker ikke genvalg og Niels Tikb Olsen vlges som ny bestyrelsessuppleant. 8. Valg af revisor Jrgen Lind Thomsen genvlges.9. Valg af revisorsuppleant Niels Tikb Olsen genvlges 10. Evt. Bestyrelsesmedlem Bent Jensen holder tale for afgende formand Torben Bartholin, der siden 2001 har vret formand for bestyrelsen. Torben takkes for ihrdigt, vedholdende og godt arbejde i alle rene. Det foresls at vejen frst renoveres om efterret.

10

Der foresprges om mulighed for deltagelse i sandfodring. Bestyrelsen oplyser, at dette for nuvrende ikke er muligt, da der i givet fald skal en vedtgtsndring til. Der gres opmrksom p, at det skal stilles som et forslag til en vedtgtsndring. Der opfordres til at bestyrelsen er p forkant med hensyn til Udemarken og evt. nedlggelse af den.

Medlemshndbog 11

Medlemshndbog 6. Naturen i og ved foreningens omrde. 12

Vi anbefaler ture i de smukke og srprgede arealer med unik flora. De nedenfor nvnte arealer er beskyttede eller fredede naturarealer. Det er tilladt at frdes til fods, hold god afstand til og tag hensyn til de grssende dyr. Hunde m ikke medtages. Nrlevkret er vor forenings friareal nord for Sslangevej. Arealet er indhegnet og afgrsses af en flok ker og en tyr. Der er adgang til arealet gennem lgen i hegnet ved Konkylievejs tilslutning til Sslangevej. Se floraliste Nrlevkret. Fllesarealet syd for Sslangevej. Arealet er ikke indhegnet. Der er adgang fra den vestlige ende af Konkylievej og fra Udemarken nord for Konkylievej. Se floraliste Fllesarealet syd for Sslangevej Grundejerforeningen Vesterhavsgaardens friareal. Arealet gennemskres af Kystmarken og bestr af to indhegnede og afgrssede arealer. Der er adgang til arealerne gennem led i hegnene langs Kystmarken. Lien er de gamle kystskrnter, der rejser sig p stsiden af sommerhusomrdernes flade slette, og som strkker sig fra Krsgaard Strand til Lnstrup. Lien og arealer foran Lien er fredet. Omrdet plejes ved afgrsning. Der er mange steder adgang til omrdet.

Bilag:

Floraliste Fllesareal syd for Sslangevej Floraliste Nrlevkret

Medlemshndbog GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRSTEGAARD 13

Medlemshndbog 14

Medlemshndbog 15 SKALLERUP PRSTEGAARD GRUNDEJERFORENING

9. Vandre- og cykelstier Vi anbefaler ture i den fredelig, smukke og srprgede omegn. Fra grundejerforeningens omrde er der adgang til vandre- og cykelstier. I det flgende beskrives nogle af de muligheder, der byder sig. Til Krsgaard Strand, Tornby Strand, Tornby Klitplantage, Hirtshals. Mod nord udgr en vandresti, Nordsstien, fra den nordlige ende af Udemarken. Stien frer bag klitterne gennem et fredet omrde til Krsgaard Strand, derfra til Liver , hvor en kan krydses via en gang- og heste bro, ca. 2,5 km. Herfra kan man fortstte mod nord p stranden til Tornby Strand med kbmand og Munks Hotel, ca. 3km, og til Hirtshals, yderligere 4 km. 1 km. nord for broen over Liver frer en sti fra stranden mod st til Tornby Klitplantage. Afstand mellem strand og plantage er ca. 0,5 km. Det er ogs muligt at vandre p stranden fra fx Nrlev Strandvej til Liver , krydse en via broen og forstte til Tornby Klitplantage, Tornby Strand og Hirtshals. Til Skallerup Klit Feriecenter, Lnstrup, Rbjerg Knude. Mod syd frer Cykelrute1, Vesterhavsruten bl.a. til ovennvnte. Ruten krydser Nrlev Strandvej lige fr bakken op ad Lien. Ruten bruges ogs som vandrerute og er afmrket med skilte. Flg ruten mod syd under Lien, og passer Skallerup Klit Feriecenter, ca. 2 km, og fortst gennem det kuperede sommerhusomrde, Harrerenden til Lnstrup ca. 3,5 km. Syd for Lnstrup by findes et stort naturomrde, med bl.a. Mrup Kirke og Rubjerg Knude, yderligere 3 km. Det er ogs muligt at vandre mod syd p stranden, fra fx Nrlev Strandvej til Lnstrup, undervejs passeres sandstrand, stenede flader og grusveje, det er en spndende rute langs havet. Til Hjrring. Mod st frer ovennvnte Cykelrute1 mod Hjrring og Hirtshals. Kr mod st (op ad bakken) ad Nrlev Strandvej ca. 1 km og drej til venstre ad grusvejen, Slettingenvej. Hvor Slettingenvej ender drejes til hjre ad Cykelrute 212 mod Hjrring, ca. 13 km.

Opdateret: januar 2012