Top Banner
LETNIK XV JUNIJ 2013 ŠTEVILKA 146 MESTNA OBČINA MARIBOR-URAD ZA ŠPORT ŠPORTNA ZVEZA MARIBOR Pred vrati je 23. Športni vikend Maribora Podobno kot vsa leta doslej bo tudi letošnji Športni vik- end Maribora na prvo junijsko soboto in nedeljo. Gre za že 23. tradicionalno prireditev, ki se je že dodobra usidrala v srcih Mariborčank, Mariborčanov, okoličanov in tudi pre- bivalcev drugih slovenskih mest in krajev. Kajti prireditev Športni vikend Maribora, kakršni v Sloveniji ni para, je že zdavnaj prerasla lokalne okvire - zanjo je vsako leto več zanimanja tudi med ljudmi, ki življenjsko niso vezani za štajersko prestolnico. Če se ozremo v zgodovino Športnega vikenda Maribora, zlahka ugotovimo, da gre za izjemno priljubljeno prired- itev, ki vsako leto razveseljuje mlado in staro. Le malo kje se ljudem ponujajo možnosti, da dva dneva preživijo na prostem, v naravi, na svežem zraku, na športno-rekreativnih objektih, ki jih zaradi delovnih ali drugih obveznosti med letom le poredko utegnejo obiskati. Športni vikend Mari- bora jim ponuja dva dneva brezplačnega in brezskrbnega rekreiranja in sprostitve. Ponuja jim tudi priložnost za dvodnevno druženje s prijatelji in znanci in možnost za sklepanje novih poznanstev. Športni vikend Maribora je Športna zveza Maribor prvič priredila leta 1991. Z željo, da zvabi na mariborske in okoliške športno-rekreativne objekte čim več občanov in jim omogoči dvodnevno brezplačno rekreacijo. Prireditev je naletela na dober odziv, čeprav ne na takega, kakršnega so prireditelji pričakovali - oba dneva se je zbralo približno 7.000 rekreacije željnih občanov. Toda vsako leto, razen ko je bilo slabo vreme, jih je bilo več, rekordno število obiskovalcev pa je prireditev doživela leta 2000, ko jih je bilo približno 70.000. Razveseljuje tudi podatek, da je med obiskovalci vsako leto več družin, saj se starši za- vedajo, kako pomembno je za otroke gibanje v naravi ali na športno-rekreativnem objektu. Za to imajo zasluge tudi prireditelji, ki so vsako leto dopolnjevali že tako pisan pro- gram, da je ta postal še bolj privlačen za obiskovalce vseh starosti. Verjamemo, da bo tudi letošnji Športni vikend Maribora privabil na tisoče obiskovalcev, zagotovo največ jih bo svoje zadovoljstvo našlo na Mariborskem Pohorju ali pod njim, kjer je vsako leto pravo mravljišče. A tudi na drugih športno-rekreativnih objektih, denimo ob reki Dravi in Bresterniškem jezeru, nekdanjem ribniku Tran- soma, na letališču v Skokah, na hipodromu v Kamnici, pri konjeniškem klubu Karlo na Meljskem Hribu, v kopališču Pristan in še kje bo oba dneva zagotovo zelo živahno. Na svidenje torej 1. in 2. junija. Zmago Gomzi
8

Mb sport št 146 (junij 2013)

Mar 24, 2016

Download

Documents

franjo izlakar

sport in maribor, sport weekend in maribor
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Mb sport št 146 (junij 2013)

LETNIK XV • JUNIJ 2013 • ŠTEVILKA 146

MESTNA OBČINA MARIBOR-URAD ZA ŠPORT ŠPORTNA ZVEZA MARIBOR

Pred vrati je 23. Športni vikend Maribora Podobno kot vsa leta doslej bo tudi letošnji Športni vik-end Maribora na prvo junijsko soboto in nedeljo. Gre za že 23. tradicionalno prireditev, ki se je že dodobra usidrala v srcih Mariborčank, Mariborčanov, okoličanov in tudi pre-bivalcev drugih slovenskih mest in krajev. Kajti prireditev Športni vikend Maribora, kakršni v Sloveniji ni para, je že zdavnaj prerasla lokalne okvire - zanjo je vsako leto več zanimanja tudi med ljudmi, ki življenjsko niso vezani za štajersko prestolnico. Če se ozremo v zgodovino Športnega vikenda Maribora, zlahka ugotovimo, da gre za izjemno priljubljeno prired-itev, ki vsako leto razveseljuje mlado in staro. Le malo kje se ljudem ponujajo možnosti, da dva dneva preživijo na prostem, v naravi, na svežem zraku, na športno-rekreativnih objektih, ki jih zaradi delovnih ali drugih obveznosti med letom le poredko utegnejo obiskati. Športni vikend Mari-bora jim ponuja dva dneva brezplačnega in brezskrbnega rekreiranja in sprostitve. Ponuja jim tudi priložnost za dvodnevno druženje s prijatelji in znanci in možnost za sklepanje novih poznanstev. Športni vikend Maribora je Športna zveza Maribor prvič priredila leta 1991. Z željo, da zvabi na mariborske in okoliške športno-rekreativne objekte čim več občanov in jim omogoči dvodnevno brezplačno rekreacijo. Prireditev je naletela na dober odziv, čeprav ne na takega, kakršnega so prireditelji pričakovali - oba dneva se je zbralo približno 7.000 rekreacije željnih občanov. Toda vsako leto, razen ko je bilo slabo vreme, jih je bilo več, rekordno število obiskovalcev pa je prireditev doživela leta 2000, ko jih je bilo približno 70.000. Razveseljuje tudi podatek, da je

med obiskovalci vsako leto več družin, saj se starši za-vedajo, kako pomembno je za otroke gibanje v naravi ali na športno-rekreativnem objektu. Za to imajo zasluge tudi prireditelji, ki so vsako leto dopolnjevali že tako pisan pro-gram, da je ta postal še bolj privlačen za obiskovalce vseh starosti. Verjamemo, da bo tudi letošnji Športni vikend Maribora privabil na tisoče obiskovalcev, zagotovo največ jih bo svoje zadovoljstvo našlo na Mariborskem Pohorju ali pod njim, kjer je vsako leto pravo mravljišče. A tudi na drugih športno-rekreativnih objektih, denimo ob reki Dravi in Bresterniškem jezeru, nekdanjem ribniku Tran-soma, na letališču v Skokah, na hipodromu v Kamnici, pri konjeniškem klubu Karlo na Meljskem Hribu, v kopališču Pristan in še kje bo oba dneva zagotovo zelo živahno.Na svidenje torej 1. in 2. junija.

Zmago Gomzi

Page 2: Mb sport št 146 (junij 2013)

2 MARIBORSKI ŠPORT

SOBOTA, 1. JUNIJA 2013, OD 7. DO 19. URE

ŠPORTNO-REKREATIVNE DEJAVNOSTI NA POHORJU IN POD NJIM

LOKOSTRELSTVOPredstavitev panoge in poskusno streljanje z lokom pri hotelu Arena.

Za obiskovalce prireditve na Pohorju in pod njim, ki se bodo znašli v težavah, bo poskrbela Gorska reševalna služba Maribor.

SPREMLJAJOČE DEJAVNOSTI

GORSKI TEKGorski tek rekreativcev od Rogle do ŠC Draš - start ob 11. uri na Rogli, cilj pri ŠC Draš; proga bo dolga 31 km.

AKTIVNOSTI SO BREZPLAČNE!

Informacije in prijave: Bojan Šušteršič, 041 775 175.

Zdravstvena ekipa Društva za zdravje srca in ožilja bo pod nadzorom zdravnika kardiologa merila krv-ni pritisk in srčni utrip od 7. do 14. ure pri spodnji in zgornji postaji Pohorske vzpenjače. Obiskovalci, ki si bodo želeli izmeriti stopnjo holesterola in sladkorja v krvi, bodo to lahko opravili pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače med 7. in 12. uro ob minimalnem plačilu, biti pa morajo tešči; dobili bodo tudi evidenčno kartico za spremljanje svojega zdravstvenega stanja. Zdravniki Društva za zdravje srca in ožilja bodo dajali strokovne nasvete vsem, ki bodo to želeli, in izdajali evidenčne kartice za spremljanje zdravstvenega stanja. Člani društva zeliščarjev Maribor bodo pri hotelu Bellevue na Pohorju pripravili razstavo zdravilnih zelišč in poskrbeli za pokušino nekaterih zdravilnih prehram-benih pripravkov, med drugim skutno-zeliščnih nama-zov in bezgovega soka. Člani društva Kneipp bodo predstavili celotno Kneip-povo metodo zdravega življenja po petih stebrih. Pred-stavitev metode bosanja in vrtička zdravilnih rastlin ter ponudba zdrave, polnovredne hrane in pijače bo pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače.Defibrilator bo na voljo na zgornji postaji Pohorske vzpenjače.

PROGRAM 23. ŠPORTNEGA VIKENDAMariborčane vabimo, da preživijo konec tedna na športno-rekreativnih površinah, objektih in napravah, ki bodo udeležencem praviloma na razpolago brezplačno.

ŠAHOb 9., 11. in 13. uri bodo hitropotezni turnirji, prijave pred vsakim turnirjem pri hotelu Bellevue.

TABORNIŠTVOPrikaz taborniških veščin pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače.

BADMINTONPrikaz tehnike in pravil igre in igranje badmintona na igriščih v večnamenski športni dvorani Železničarskega športnega društva Maribor (igranje je možno samo v dvoranskih copatah) od 9. do 19. ure.

POHODNIŠTVO23. pohod po Mariborski poti Ivana Šumljaka; začetek od 7. do 10. ure - pot na Okope - cilj do 15. ure na Mari-borski koči.

Avtobus bo tekače na Roglo odpeljal ob 8. uri izpred ŠC Draš. Tek spada v sklop prireditev Toti Pohorc. ANIMACIJSKI PROGRAM z občutnim cenovnim popustomPohor JET in Mini JET pri hotelu Arena, orjaška gu-galnica, steber poguma (adrenalinski park pri Trikotni jasi); 30-odstotni popust za obisk bazenov in savn Gorskega wellnes centra Bolfenk in hotela Arena.Bolfenkova pravljična vasica (v naselju Bolfenk za ho-telom Bellevue). Za športno rekreacijo bo poskrbela tudi agencija MOPA, d.o.o. ob sodelovanju z Giga sportom; na Snežnem stadi-onu pod Pohorjem bo na voljo Giga razvedrilni kotiček, kjer bo poskrbljeno za vožnjo s specialnimi skiro kolesi, z gorskimi kolesi in mono kolesi, za igranje badmintona, na voljo pa bodo tudi najrazličnejša igrala in pripomočki za zabavo na prostem od 10. do 19. ure.

Page 3: Mb sport št 146 (junij 2013)

3MARIBORSKI ŠPORT

NEDELJA, 2. JUNIJA 2013, OD 8. DO 18. URE

ŠPORTNO-REKREATIVNE DEJAVNOSTI NA POHORJU IN POD NJIM

AKTIVNOSTI SO BREZPLAČNE!

Informacije in prijave: Bojan Šušteršič, 041 775 175.

Brezplačni prevozi s Pohorsko vzpenjačo od 7. do 17. ure navzgor in od 7. do 19. ure navzdol, po 19. uri pa po voznem redu, cene po ceniku. Od 8. do 17. ure bodo brezplačni prevozi na sedežnici Radvanje v smeri navzgor, od 8. do 19. ure pa navzdol.

KONJENIŠKI KLUB KARLOKmetija Kovačič, Meljski Hrib 41, Maribor Od 11. do 17. ure rekreativno jahanje obiskovalcev pod strokovnim vodstvom.

HIPODROM V KAMNICIRekreativno jahanje otrok in odraslih od 8. do 11. ure in

od 17. do 19. ure pod strokovnim vodstvom jahalne šole jahalnega kluba Maribor.

ŠD LETALSKI CENTER MARIBOR - SKOKEPanoramski leti nad Mariborom z motornimi in jadral-nimi letali in akrobatski poleti od 10. ure dalje po zelo ugodni ceni. Do LC Skoke vozi tudi avtobus Maribor - Skoke.

RIBIŠTVO Stari ribnik Transoma od 7. do 19. ure (ribolov po pravilniku ribnika - ujemi&spusti); upošteval se bo ulov sobote in nedelje ter ulov obeh dni, nagrade bo podeljevalo ČZP Večer (založnik revije Blinker).

KOPALIŠČE PRISTANRekreativno plavanje od 15. do 18. ure.

LOKOSTRELSTVOPredstavitev panoge in poskusno streljanje z lokom pri hotelu Arena

ŠAH Ob 9., 11. in 13. uri bodo hitropotezni turnirji, prijave pred vsakim turnirjem pri hotelu Bellevue.

TABORNIŠTVOPrikaz taborniških veščin pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače. POHODNIŠTVOVoden pohod do koče na Žavcarjevem vrhu. Začetek pohoda ob 8. uri s kmetije Šiker ob cesti Bresternica - Gaj. Pohodniki se na pot lahko podajo tudi z drugih smeri; cilj do 13. ure.

Za obiskovalce prireditve na Pohorju in pod njim, ki se bodo znašli v težavah, bo poskrbela Gorska reševalna služba Maribor.

SPREMLJAJOČE DEJAVNOSTI

ANIMACIJSKI PROGRAM z občutnim cenovnim popustomPohor JET in Mini JET pri hotelu Arena, orjaška gu-galnica, steber poguma (adrenalinski park pri Trikotni jasi); 30-odstotni popust za obisk bazenov in savn Gor-skega wellnes centra Bolfenk in hotela Arena.Bolfenkova pravljična vasica (v naselju Bolfenk za ho-telom Bellevue). Za športno rekreacijo bo poskrbela tudi agencija MOPA, d.o.o. ob sodelovanju z Giga sportom; na Snežnem stadionu pod Pohorjem bo na voljo Giga razvedrilni kotiček, kjer bo poskrbljeno za vožnjo s specialnimi skiro kolesi, z gorskimi kolesi in mono kolesi, za ig-ranje badmintona, na voljo pa bodo tudi najrazličnejša igrala in pripomočki za zabavo na prostem od 10. do 19. ure.

PROGRAM 23. ŠPORTNEGA VIKENDA

Page 4: Mb sport št 146 (junij 2013)

4 MARIBORSKI ŠPORT

Brezplačni prevozi s Pohorsko vzpenjačo od 7. do 17. ure navzgor in od 7. do 19. ure navzdol, po 19. uri pa po voznem redu, cene po ceniku. Od 8. do 17. ure bodo brezplačni prevozi na sedežnici Radvanje v smeri navzgor, od 8. do 19. ure pa navzdol.

Zdravstvena ekipa Društva za zdravje srca in ožilja bo pod nadzorom zdravnika kardiologa merila krvni pritisk in srčni utrip od 7. do 14. ure pri spodnji in zgornji postaji Pohorske vzpenjače. Obiskovalci, ki si bodo želeli izmeriti stopnjo holesterola in sladkorja v krvi, bodo to lahko opravili pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače med 7. in 12. uro ob minimalnem plačilu, biti pa morajo tešči; dobili bodo evidenčno kartico za spremljanje svojega zdravstvenega stanja. Zdravniki Društva za zdravje srca in ožilja bodo dajali strokovne nasvete vsem, ki bodo to želeli, in izdajali evidenčne kartice za spremljanje zdravstvenega stanja.Člani društva zeliščarjev Maribor bodo pri hotelu Bellevue na Pohorju pripravili razstavo zdravilnih zelišč in poskrbeli za pokušino nekaterih zdravilnih prehrambenih pripravkov, med drugim skutno-zeliščnih namazov in bezgovega soka. Člani društva Kneipp bodo predstavili celotno Kneippovo metodo zdravega življenja po petih stebrih. Predstavitev metode bosanja in vrtička zdravilnih rastlin ter ponudba zdrave, polnovredne hrane in pijače bo pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače. Defibrilator bo na voljo na zgornji postaji Pohorske vzpenjače.

BRESTERNIŠKO JEZEROZaključek akcije Športno popoldne

ČOLNARNA BRODARSKEGA DRUŠTVA SIDROPredstavitev delovanja društva. Predstavitev tekmovalnega jadranja v tekmovalnem razredu Laser.Predstavitev malih družinskih plovil.Razstava drugih starih in obnovljenih plovil.Prikaz veslanja na deski “SUP”.Za razvedrilo bo skrbela godba veteranov Štajerske.

RAFTING KLUB MARIBORPredstavitev veslanja s čolni - rafti; veslanje bo možno med 10. in 14. uro.

ČOLNARNA VESLAŠKEGA KLUBA DRAVSKE ELEKTRARNE MARIBORPredstavitev “Štajerske veslaške šole” in vpisovanje otrok v šolo. Veslanje na ergometrih. Veslanje v kajakih. Zdravniška služba: reševalno vozilo Zdravstvenega doma Maribor

KONJENIŠTVO

KONJENIŠKI KLUB KARLOKmetija Kovačič, Meljski Hrib 41, Maribor Od 11. do 13. ure rekreativno jahanje obiskovalcev pod strokovnim vodstvom.Od 10. do 17. ure ogled tekmovanja v preskakovanju ovir.

HIPODROM V KAMNICI Rekreativno jahanje otrok in odraslih od 8. do 11. ure in od 16. do 18. ure pod strokovnim vodstvom jahalne šole jahalnega kluba Maribor.

RIBIŠTVO Stari ribnik Transoma od 7. do 19. ure (ribolov po pravilniku ribnika - ujemi&spusti); upošteval se bo ulov sobote in nedelje ter ulov obeh dni, nagrade bo podeljevalo ČZP Večer (založnik revije Blinker).

Page 5: Mb sport št 146 (junij 2013)

5MARIBORSKI ŠPORT

IZVAJALCI ŠPORTNEGA VIKENDA:ŠPORTNI CENTER POHORJE, JAVNI ZAVOD ŠPORTNI OBJEKTI MARIBOR, JAHALNI KLUB MARIBOR, KONJENIŠKI KLUB KARLO, ŠD LE-TALSKI CENTER MARIBOR, VESLAŠKI KLUB DRAVSKE ELEKTRARNE MARIBOR, BRODARSKO DRUŠTVO SIDRO, PLANINSKO DRUŠTVO MARI-BOR MATICA, OKRAJNA ZVEZA TABORNIKOV MARIBOR, ŠAHOVSKI KLUB MALEČNIK, LOKO-STRELSKI KLUB MARIBOR, BADMINTONSKI KLUB MARIBOR, DRUŠTVO ZA ZDRAVJE SRCA IN OŽILJA MARIBOR, DRUŠTVO KNEIPP MARIBOR, MOPA, d.o.o., RAFTING KLUB MARIBOR, DRUŠTVO ZELIŠČARJEV MARIBOR, IN GORSKA REŠEVALNA SLUŽBA MARIBOR. PRI PRIPRAVI ŠPORTNEGA VIKENDA SODELUJEJO:RTS, NET TV, RADIO CITY, RADIO CENTER, JAVNO KOMUNALNO PODJETJE NIGRAD d.d, IN ZDRAVST-VENI DOM DR. ADOLFA DROLCA MARIBOR MEDIJSKA POKROVITELJA

Regionalni RTV-center Maribor

NA ŠPORTNEM VIKENDU SODELUJETENA LASTNO ODGOVORNOST!

MESTNA OBČINA MARIBOR-URAD ZA ŠPORT ŠPORTNA ZVEZA MARIBOR

KOPALIŠČE PRISTANRekreativno plavanje od 15. do 18. ure.

ŠD LETALSKI CENTER MARIBOR - SKOKEPanoramski leti nad Mariborom z motornimi in jadralnimi letali in akrobatski poleti od 10. ure dalje po zelo ugodni ceni; do LC Skoke vozi tudi avtobus Maribor - Skoke.

Podrobnejše informacije so na voljo do 31. maja 2013, od 7. do 13. ure na telefonski številki:02 23 00 473.

Mednarodni plesni turnir Maribor open 2011Plesni klub Pingi Maribor je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Ple-sni pari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagoval-cev v standardnih in latinsko-ameriških plesih.Dvorana Tabor je vse tri tekmovalne dni zasijala v drugačni podobi. Veličasten preplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko-ameriških ritmov je bil prava paša za oči, ušesa in dušo. Mednarodna udeležba z več kot 500 plesnimi pari iz 31 držav, ki so nastopili pod budnimi očmi 24 sodnikov iz 14 držav, je bila več kot pravi razlog za obisk prireditve. V petek so se predstavili plesni pari, ki še niso uvrščeni med najboljših 50 na svetovni lestvici, v tekmovanju z nazivom Vzhajajoče zvezde. V standardnih plesih sta se na odlično 3. mesto uvrstila Tine Kranjc in Saša Ul iz PK Pingi Maribor; v razredu mladincev je bilo tekmovanje v kombinaciji desetih plesov, kjer sta slavila Marcel Vodenik in Naja Dolenc, tretja pa sta bila Žiga Tantegel in Nuša Črnko; oba prihajata iz PK Pingi.V latinsko-ameriških plesih sta nastopila aktualna svetovna prvaka Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich, ki sta sicer začela svojo plesno pot prav pri trenerjema Alenki in Branku Bohak, bila dolgoletna člana PK Pingi, sedaj pa plešeta za Hrvaško. To je bila njuna zadnja tekma med amaterji, saj bosta z novim letom prestopila med profesionalce.V standardnih plesih smo med mladinci imeli dva predstavnika, in sicer ponovno sta bila to člana PK Pingi; tretje mesto sta osvojila Marcel Vodenik in Naja Dolenc, peto pa Žiga Tantegel in Nuša Črnko.Med profesionalnimi pari v standardnih plesih sta zmagala slovenska predstavnika Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, med seniorji II in III pa svetovna podprvaka Vitam in Barbara Kodelja iz Slovenije.Alenka in Branko Bohak, organizatorja največjega slovenskega medn-arodnega plesnega tekmovanja Maribor open 2011, ki sta tekmovanje priredila letos že trinajstič, sta s prireditvijo - podprla sta jo tudi MOM in ŠZ Maribor - izredno zadovoljna, saj je bil obisk plesnih parov na tekmovanju rekorden, gledalcev pa je bilo v dvorani Tabor tudi veliko več kot prejšnja leta.

Vsem športnicam in športnikom, njihovim trenerjem, športnim delavcem, rekreativcem in sodelavcemMariborskega športa želimo prijetne božično-novoletne praznike ter zdravo, srečno

in zadovoljstva polno leto 2012Uredniški odbor

Mednarodni plesni turnir MARIBOR OPEN 2011

Plesni klub PINGI MARIBOR je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra2011gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Plesnipari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagovalcev vstandardnih in latinsko ameriških plesih

Od petka, 9. 12. do nedelje, 11.12.2011 je dvorana Tabor zasijala v druga ni podobi. Veli astenpreplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko ameriških ritmov je bil prava paša za o i,ušesa in dušo. Mednarodna udeležba ve kot 500 ih plesnih parov iz 31 ih držav, pod budnim o esom24 ih sodnikov iz 14 ih držav, je bil ve kot pravi razlog za obisk prireditve.

Maribor ana Tine Kranjc in Saša Ul, tretjeuvrš ena na turnirju RisingStars, standardni plesi

Tine Kranjc in Saša Ul

Mariborski šport je uradno glasilo, ki ga izdajata Urad za šport in Športna zveza Maribor, Vita Kraigherja 8, 2000 Maribor • Uredniški odbor: Alojz Križman, Gregor Žmak, Manuela Pendl Žalek, Bojan Pihlar • Glavni in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Matjaž Ledinek • Oblikovanje in tisk: Tiskarna Saje, Maribor • Naklada: 32.600 izvodov.

Page 6: Mb sport št 146 (junij 2013)

6 MARIBORSKI ŠPORT

Prireditev je vabljiva

Prikaz obiskanosti dosedanjih športnih vikendov

Prireditelji lanskega 22. Športnega vikenda Maribora so za obiskovalce pripravili anketo s sedmimi vprašanji. Odgov-ori so bili zelo spodbudni, saj so pokazali, da je prireditev vabljiva. V anketi je sodelovalo 171 naključnih obiskovalcev prired-itve, od tega 92 moških (53,8 odstotka) in 79 žensk (46,2 odstotka), pri čemer jih je bilo 8 ali 4,7 odstotka starih do 15 let, 9 ali 5,3 odstotka do 16 let, 17 ali 9,9 odstotka od 19 do 25 let, 66 ali 38,6 odstotka od 26 do 40 let, 55 ali 32,2 odstotka od 41 do 60 let in 8 ali 8,8 odstotka nad 60 let.Poglejmo vprašanja in odgovore.Na vprašanje, ali ste redni obiskovalec Športnega vikenda Maribora ali ne, je z DA odgovorilo 127 obiskovalcev (74,2 odstotka), z NE 44 (25,8 odstotka).Na vprašanje, ali ste na Športnem vikendu Maribora sami, je z DA odgovorilo 16 (9,3 odstotka) obiskovalcev, z DRUŽINO 114 (66,7 odstotka), z ZNANCI 41 (24 odsto-tkov). Na vprašanje, ali se ukvarjate s športno rekreacijo, je 54 (31,6 odstotka) obiskovalcev odgovorilo, da se s športno rekreacijo ukvarja REDNO, da se ukvarjajo OBČASNO, pa 106 (69,4 odstotka) obiskovalcev. Na vprašanje, kako ocenjujejo zamisel o Športnem vik-endu Maribora, je kot ODLIČNO odgovorilo 112 (65,5 odstotka) obiskovalcev, kot DOBRO 57 (33,3 odstotka), kot SLABO pa 2 (1,2 odstotka).Na vprašanje, ali so lokacije Športnega vikenda Maribora primerno izbrane, je z DA odgovorilo 166 (97 odstotkov) obiskovalcev, z NE 5 (3 odstotki). Na vprašanje, ali je program aktivnosti na Športnem vik-endu Maribora dober ali slab, je, da je DOBER, odgov-orilo 163 (95,3 odstotka) obiskovalcev, da je SLAB, pa 8 (4,7 odstotka) Na vprašanje, kje so dobili informacijo o Športnem vik-endu Maribora, je 76 (44,4 odstotka) obiskovalcev odgov-orilo, da so informacijo dobili po RADIU, 37 (21,6 odsto-tka) v VEČERU, 29 (17 odstotkov) od ZNANCEV, 17 (10 odstotkov) prek LETAKOV in 10 (5,8 odstotka) prek drugih virov.

Zap. št. Leto prireditve Število obiskovalcev

1. 1991 7.0002. 1992 16.0003. 1993 7.0004. 1994 24.0005. 1995 28.0006. 1996 33.0007. 1997 45.0008. 1998 50.0009. 1999 60.00010. 2000 70.00011. 2001 42.30012. 2002 62.30013. 2003 53.00014. 2004 53.64115, 2005 41.00016. 2006 41.19317. 2007 60.00018. 2008 40.00019. 2009 25.00020. 2010 45.00021. 2011 45.00022. 2012 45.000

Page 7: Mb sport št 146 (junij 2013)

7MARIBORSKI ŠPORT

Vsako leto so štiri prireditve. Namenjene so občanom vseh starosti. Predvidene dolžine proge so glede na starost 3, 4 in 5 km. Ob koncu vseh štirih prireditev je krajša slove-snost s podelitvijo priznanj:- zlatih: za udeležbo na 4 tekih;- srebrnih: za udeležbo na 3 tekih;- bronastih: za udeležbo na 2 tekih.Do konca leta bosta še dva tekaMestni park: sobota, 7. septembra, s star-

tom ob 10. uri pri Akvariju v Mestnem parku.Pod Pohorjem: sobota, 5. oktobra, s startom ob 10. uri pri ŠC Draš pod Pohorjem.

Prireditve Toti šport do konca leta 2013Prireditve pod skupnim naslovom TOTI ŠPORT so se že dobro usidrale med Mariborčani. Gre za štiri prireditve - Toti Mariborčan tota Mariborčanka, Toti pecikl, Toti tek in Toti Pohorc. Potekajo vse leto, namenjene pa so posameznikom in družinam, ki želijo na tak ali drugačen način organizirano in pod strokovnim vodstvom preživeti del svojega prostega časa. Edini pogoj je plačana članarina, ki na leto znaša 5 evrov za mladino do 18 let in 10 evrov za odrasle. Z izjemo prireditev Toti Pohorc so druge prireditve za obiskovalce s plačano članarino brezplačne ali z znatnim popustom. Dokaz članstva je zloženka, ki jo je možno dobiti v prostorih Športne zveze Maribor v Ul. Vita Kraigherja 8, v Giga sportu v Industrijski ulici 5 in pri agenciji Mopa (tel. 041 755 175), kjer so na voljo tudi podrobnejše informacije o vseh prireditvah pod skupnim naslovom TOTI ŠPORT.

TOTI MARIBORČANTOTA MARIBORČANKA

TOTI PECIKL

TOTI TEK

TOTI POHORC

Prireditve pod naslovom Toti Mariborčan tota Mariborčanka potekajo vse leto, od januarja do decembra. Skupno jih je 12, končajo pa se s krajšo slovesnostjo in

podelitvijo priznanj:- zlatih: za udeležbo na vsaj 10 prireditvah;- srebrnih: za udeležbo na 7 do 9 prireditvah;- bronastih: za udeležbo na 4 do 6 prireditvah. Program prireditev do konca leta - Plavanje na kopališču Mariborski otok: nedelja, 14. ju-lija, od 9. do 12. ure.- Športne igre: nedelja, 28. julija, od 9. do 12. ure pred športno hišo Giga sport.- Gorsko kolesarjenje: sobota, 3. avgusta, ob 9. uri s startom in ciljem pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače.- Fitnes in aerobika: nedelja, 20. oktobra, ob 9. uri v fitnes studiu Forma na Pobrežju.- Drsanje na ledu: nedelja, 8. decembra, od 15. do 18. ure v Ledni dvorani Tabor.

Kolesarjenje je privlačna, zdravju ko-ristna in okolju prijazna aktivnost, prim-erna za ljudi vseh starosti. S kolesarskimi izleti tudi spoznavamo značilnosti in lep-ote krajev, po katerih kolesarimo. Za kolesarske izlete - vsako leto jih je sedem - skrbi komisija za kolesarjenje

pri ŠZ Maribor. Kolesarski izleti so namenjeni rekreativnim kolesarjem, so manj zahtevni, potekajo po manj prometnih asfaltiranih in tudi makadamskih cestah. Uporaba zaščitne čelade je obvezna. Po zadnjem izletu je krajša slovesnost s podelitvijo priznanj:- zlatih: za udeležbo na vseh 7 izletih;- srebrnih: za udeležbo na 5 izletih;- bronastih: za udeležbo na vsaj 3 izletih. Program kolesarskih izletov do konca letaOkrog Maribora: nedelja, 9. junija; proga bo dolga 40 km, start bo ob 9. uri pred Betnavskim gradom.Ob Dravi do Ptuja in nazaj: nedelja, 30. junija; proga bo dolga 60 km, start bo ob 8. uri (Športni Lent) pri Koloseju.Ruška, od Maribora do Ruš in nazaj: nedelja, 25. avgusta; proga bo dolga 30 km, start bo ob 9. uri na Glavnem trgu.

Prireditve pod skupnim naslovom Toti Pohorc so štiri, vse pa so povezane s Po-horjem (tek na smučeh po Pohorju, tek po Pohorju, pohod čez Pohorje in gorsko kolesarjenje po Pohorju). Po vseh štirih prireditvah je krajša slovesnost s podel-itvijo priznanj:- zlatih: za udeležbo na 4 prireditvah;- srebrnih: za udeležbo na 3 prireditvah;- bronastih: za udeležbo na 2 prireditvah

Do konca leta bosta še dve prireditviTradicionalni pohod čez Pohorje ob dnevu državnosti (50 km): sobota, 15. junija; začetek pohoda je ob 7. uri na Kopah, cilj pri ŠC Draš pod Pohorjem.Gorsko kolesarjenje (Pohorska gorska transverzala) po označeni kolesarski poti po Pohorju: sobota, 3. avgusta, s startom ob 8. uri pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače in ciljem v Slovenj Gradcu.

Rački ribniki, od Maribora do Račkih ribnikov in nazaj: nedelja, 8. septembra; proga bo dolga 30 km, start bo ob 9. uri na parkirišču pred Betnavskim gradom.Jesenski izlet Rošpoh - Pesnica: nedelja, 6. oktobra; pro-ga bo dolga 45 km, start bo ob 9. uri pri bifeju na začetku Kamniškega drevoreda.

Dodatne informacije za vse prireditve daje izvajalec prireditev, agencija Mopa d.o.o.(Bojan Šušteršič, 041 775 175).

Page 8: Mb sport št 146 (junij 2013)

Mariborski šport je uradno glasilo, ki ga izdajata Urad za šport in Športna zveza Maribor, Vita Kraigherja 8, 2000 Maribor • Uredniški odbor: Alojz Križman, Gregor Žmak, Manuela Pendl, Bojan Pihlar • Glavni in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Matjaž Ledinek • Oblikovanje in tisk: Tiskarna Saje, Maribor • Naklada: 32.600 izvodov.

8 MARIBORSKI ŠPORT

Mednarodni plesni turnir Maribor open 2011Plesni klub Pingi Maribor je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Ple-sni pari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagoval-cev v standardnih in latinsko-ameriških plesih.Dvorana Tabor je vse tri tekmovalne dni zasijala v drugačni podobi. Veličasten preplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko-ameriških ritmov je bil prava paša za oči, ušesa in dušo. Mednarodna udeležba z več kot 500 plesnimi pari iz 31 držav, ki so nastopili pod budnimi očmi 24 sodnikov iz 14 držav, je bila več kot pravi razlog za obisk prireditve. V petek so se predstavili plesni pari, ki še niso uvrščeni med najboljših 50 na svetovni lestvici, v tekmovanju z nazivom Vzhajajoče zvezde. V standardnih plesih sta se na odlično 3. mesto uvrstila Tine Kranjc in Saša Ul iz PK Pingi Maribor; v razredu mladincev je bilo tekmovanje v kombinaciji desetih plesov, kjer sta slavila Marcel Vodenik in Naja Dolenc, tretja pa sta bila Žiga Tantegel in Nuša Črnko; oba prihajata iz PK Pingi.V latinsko-ameriških plesih sta nastopila aktualna svetovna prvaka Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich, ki sta sicer začela svojo plesno pot prav pri trenerjema Alenki in Branku Bohak, bila dolgoletna člana PK Pingi, sedaj pa plešeta za Hrvaško. To je bila njuna zadnja tekma med amaterji, saj bosta z novim letom prestopila med profesionalce.V standardnih plesih smo med mladinci imeli dva predstavnika, in sicer ponovno sta bila to člana PK Pingi; tretje mesto sta osvojila Marcel Vodenik in Naja Dolenc, peto pa Žiga Tantegel in Nuša Črnko.Med profesionalnimi pari v standardnih plesih sta zmagala slovenska predstavnika Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, med seniorji II in III pa svetovna podprvaka Vitam in Barbara Kodelja iz Slovenije.Alenka in Branko Bohak, organizatorja največjega slovenskega medn-arodnega plesnega tekmovanja Maribor open 2011, ki sta tekmovanje priredila letos že trinajstič, sta s prireditvijo - podprla sta jo tudi MOM in ŠZ Maribor - izredno zadovoljna, saj je bil obisk plesnih parov na tekmovanju rekorden, gledalcev pa je bilo v dvorani Tabor tudi veliko več kot prejšnja leta.

Vsem športnicam in športnikom, njihovim trenerjem, športnim delavcem, rekreativcem in sodelavcemMariborskega športa želimo prijetne božično-novoletne praznike ter zdravo, srečno

in zadovoljstva polno leto 2012Uredniški odbor

Mednarodni plesni turnir MARIBOR OPEN 2011

Plesni klub PINGI MARIBOR je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra2011gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Plesnipari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagovalcev vstandardnih in latinsko ameriških plesih

Od petka, 9. 12. do nedelje, 11.12.2011 je dvorana Tabor zasijala v druga ni podobi. Veli astenpreplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko ameriških ritmov je bil prava paša za o i,ušesa in dušo. Mednarodna udeležba ve kot 500 ih plesnih parov iz 31 ih držav, pod budnim o esom24 ih sodnikov iz 14 ih držav, je bil ve kot pravi razlog za obisk prireditve.

Maribor ana Tine Kranjc in Saša Ul, tretjeuvrš ena na turnirju RisingStars, standardni plesi

Tine Kranjc in Saša Ul

Mariborski šport je uradno glasilo, ki ga izdajata Urad za šport in Športna zveza Maribor, Vita Kraigherja 8, 2000 Maribor • Uredniški odbor: Alojz Križman, Gregor Žmak, Manuela Pendl Žalek, Bojan Pihlar • Glavni in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Matjaž Ledinek • Oblikovanje in tisk: Tiskarna Saje, Maribor • Naklada: 32.600 izvodov.

Mednarodni plesni turnir Maribor open 2011Plesni klub Pingi Maribor je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Ple-sni pari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagoval-cev v standardnih in latinsko-ameriških plesih.Dvorana Tabor je vse tri tekmovalne dni zasijala v drugačni podobi. Veličasten preplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko-ameriških ritmov je bil prava paša za oči, ušesa in dušo. Mednarodna udeležba z več kot 500 plesnimi pari iz 31 držav, ki so nastopili pod budnimi očmi 24 sodnikov iz 14 držav, je bila več kot pravi razlog za obisk prireditve. V petek so se predstavili plesni pari, ki še niso uvrščeni med najboljših 50 na svetovni lestvici, v tekmovanju z nazivom Vzhajajoče zvezde. V standardnih plesih sta se na odlično 3. mesto uvrstila Tine Kranjc in Saša Ul iz PK Pingi Maribor; v razredu mladincev je bilo tekmovanje v kombinaciji desetih plesov, kjer sta slavila Marcel Vodenik in Naja Dolenc, tretja pa sta bila Žiga Tantegel in Nuša Črnko; oba prihajata iz PK Pingi.V latinsko-ameriških plesih sta nastopila aktualna svetovna prvaka Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich, ki sta sicer začela svojo plesno pot prav pri trenerjema Alenki in Branku Bohak, bila dolgoletna člana PK Pingi, sedaj pa plešeta za Hrvaško. To je bila njuna zadnja tekma med amaterji, saj bosta z novim letom prestopila med profesionalce.V standardnih plesih smo med mladinci imeli dva predstavnika, in sicer ponovno sta bila to člana PK Pingi; tretje mesto sta osvojila Marcel Vodenik in Naja Dolenc, peto pa Žiga Tantegel in Nuša Črnko.Med profesionalnimi pari v standardnih plesih sta zmagala slovenska predstavnika Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, med seniorji II in III pa svetovna podprvaka Vitam in Barbara Kodelja iz Slovenije.Alenka in Branko Bohak, organizatorja največjega slovenskega medn-arodnega plesnega tekmovanja Maribor open 2011, ki sta tekmovanje priredila letos že trinajstič, sta s prireditvijo - podprla sta jo tudi MOM in ŠZ Maribor - izredno zadovoljna, saj je bil obisk plesnih parov na tekmovanju rekorden, gledalcev pa je bilo v dvorani Tabor tudi veliko več kot prejšnja leta.

Vsem športnicam in športnikom, njihovim trenerjem, športnim delavcem, rekreativcem in sodelavcemMariborskega športa želimo prijetne božično-novoletne praznike ter zdravo, srečno

in zadovoljstva polno leto 2012Uredniški odbor

Mednarodni plesni turnir MARIBOR OPEN 2011

Plesni klub PINGI MARIBOR je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra2011gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Plesnipari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagovalcev vstandardnih in latinsko ameriških plesih

Od petka, 9. 12. do nedelje, 11.12.2011 je dvorana Tabor zasijala v druga ni podobi. Veli astenpreplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko ameriških ritmov je bil prava paša za o i,ušesa in dušo. Mednarodna udeležba ve kot 500 ih plesnih parov iz 31 ih držav, pod budnim o esom24 ih sodnikov iz 14 ih držav, je bil ve kot pravi razlog za obisk prireditve.

Maribor ana Tine Kranjc in Saša Ul, tretjeuvrš ena na turnirju RisingStars, standardni plesi

Tine Kranjc in Saša Ul

Mariborski šport je uradno glasilo, ki ga izdajata Urad za šport in Športna zveza Maribor, Vita Kraigherja 8, 2000 Maribor • Uredniški odbor: Alojz Križman, Gregor Žmak, Manuela Pendl Žalek, Bojan Pihlar • Glavni in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Matjaž Ledinek • Oblikovanje in tisk: Tiskarna Saje, Maribor • Naklada: 32.600 izvodov.

Mednarodni plesni turnir Maribor open 2011Plesni klub Pingi Maribor je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Ple-sni pari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagoval-cev v standardnih in latinsko-ameriških plesih.Dvorana Tabor je vse tri tekmovalne dni zasijala v drugačni podobi. Veličasten preplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko-ameriških ritmov je bil prava paša za oči, ušesa in dušo. Mednarodna udeležba z več kot 500 plesnimi pari iz 31 držav, ki so nastopili pod budnimi očmi 24 sodnikov iz 14 držav, je bila več kot pravi razlog za obisk prireditve. V petek so se predstavili plesni pari, ki še niso uvrščeni med najboljših 50 na svetovni lestvici, v tekmovanju z nazivom Vzhajajoče zvezde. V standardnih plesih sta se na odlično 3. mesto uvrstila Tine Kranjc in Saša Ul iz PK Pingi Maribor; v razredu mladincev je bilo tekmovanje v kombinaciji desetih plesov, kjer sta slavila Marcel Vodenik in Naja Dolenc, tretja pa sta bila Žiga Tantegel in Nuša Črnko; oba prihajata iz PK Pingi.V latinsko-ameriških plesih sta nastopila aktualna svetovna prvaka Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich, ki sta sicer začela svojo plesno pot prav pri trenerjema Alenki in Branku Bohak, bila dolgoletna člana PK Pingi, sedaj pa plešeta za Hrvaško. To je bila njuna zadnja tekma med amaterji, saj bosta z novim letom prestopila med profesionalce.V standardnih plesih smo med mladinci imeli dva predstavnika, in sicer ponovno sta bila to člana PK Pingi; tretje mesto sta osvojila Marcel Vodenik in Naja Dolenc, peto pa Žiga Tantegel in Nuša Črnko.Med profesionalnimi pari v standardnih plesih sta zmagala slovenska predstavnika Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, med seniorji II in III pa svetovna podprvaka Vitam in Barbara Kodelja iz Slovenije.Alenka in Branko Bohak, organizatorja največjega slovenskega medn-arodnega plesnega tekmovanja Maribor open 2011, ki sta tekmovanje priredila letos že trinajstič, sta s prireditvijo - podprla sta jo tudi MOM in ŠZ Maribor - izredno zadovoljna, saj je bil obisk plesnih parov na tekmovanju rekorden, gledalcev pa je bilo v dvorani Tabor tudi veliko več kot prejšnja leta.

Vsem športnicam in športnikom, njihovim trenerjem, športnim delavcem, rekreativcem in sodelavcemMariborskega športa želimo prijetne božično-novoletne praznike ter zdravo, srečno

in zadovoljstva polno leto 2012Uredniški odbor

Mednarodni plesni turnir MARIBOR OPEN 2011

Plesni klub PINGI MARIBOR je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra2011gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Plesnipari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagovalcev vstandardnih in latinsko ameriških plesih

Od petka, 9. 12. do nedelje, 11.12.2011 je dvorana Tabor zasijala v druga ni podobi. Veli astenpreplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko ameriških ritmov je bil prava paša za o i,ušesa in dušo. Mednarodna udeležba ve kot 500 ih plesnih parov iz 31 ih držav, pod budnim o esom24 ih sodnikov iz 14 ih držav, je bil ve kot pravi razlog za obisk prireditve.

Maribor ana Tine Kranjc in Saša Ul, tretjeuvrš ena na turnirju RisingStars, standardni plesi

Tine Kranjc in Saša Ul

Mariborski šport je uradno glasilo, ki ga izdajata Urad za šport in Športna zveza Maribor, Vita Kraigherja 8, 2000 Maribor • Uredniški odbor: Alojz Križman, Gregor Žmak, Manuela Pendl Žalek, Bojan Pihlar • Glavni in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Matjaž Ledinek • Oblikovanje in tisk: Tiskarna Saje, Maribor • Naklada: 32.600 izvodov.

Mednarodni plesni turnir Maribor open 2011Plesni klub Pingi Maribor je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Ple-sni pari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagoval-cev v standardnih in latinsko-ameriških plesih.Dvorana Tabor je vse tri tekmovalne dni zasijala v drugačni podobi. Veličasten preplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko-ameriških ritmov je bil prava paša za oči, ušesa in dušo. Mednarodna udeležba z več kot 500 plesnimi pari iz 31 držav, ki so nastopili pod budnimi očmi 24 sodnikov iz 14 držav, je bila več kot pravi razlog za obisk prireditve. V petek so se predstavili plesni pari, ki še niso uvrščeni med najboljših 50 na svetovni lestvici, v tekmovanju z nazivom Vzhajajoče zvezde. V standardnih plesih sta se na odlično 3. mesto uvrstila Tine Kranjc in Saša Ul iz PK Pingi Maribor; v razredu mladincev je bilo tekmovanje v kombinaciji desetih plesov, kjer sta slavila Marcel Vodenik in Naja Dolenc, tretja pa sta bila Žiga Tantegel in Nuša Črnko; oba prihajata iz PK Pingi.V latinsko-ameriških plesih sta nastopila aktualna svetovna prvaka Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich, ki sta sicer začela svojo plesno pot prav pri trenerjema Alenki in Branku Bohak, bila dolgoletna člana PK Pingi, sedaj pa plešeta za Hrvaško. To je bila njuna zadnja tekma med amaterji, saj bosta z novim letom prestopila med profesionalce.V standardnih plesih smo med mladinci imeli dva predstavnika, in sicer ponovno sta bila to člana PK Pingi; tretje mesto sta osvojila Marcel Vodenik in Naja Dolenc, peto pa Žiga Tantegel in Nuša Črnko.Med profesionalnimi pari v standardnih plesih sta zmagala slovenska predstavnika Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, med seniorji II in III pa svetovna podprvaka Vitam in Barbara Kodelja iz Slovenije.Alenka in Branko Bohak, organizatorja največjega slovenskega medn-arodnega plesnega tekmovanja Maribor open 2011, ki sta tekmovanje priredila letos že trinajstič, sta s prireditvijo - podprla sta jo tudi MOM in ŠZ Maribor - izredno zadovoljna, saj je bil obisk plesnih parov na tekmovanju rekorden, gledalcev pa je bilo v dvorani Tabor tudi veliko več kot prejšnja leta.

Vsem športnicam in športnikom, njihovim trenerjem, športnim delavcem, rekreativcem in sodelavcemMariborskega športa želimo prijetne božično-novoletne praznike ter zdravo, srečno

in zadovoljstva polno leto 2012Uredniški odbor

Mednarodni plesni turnir MARIBOR OPEN 2011

Plesni klub PINGI MARIBOR je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra2011gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Plesnipari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagovalcev vstandardnih in latinsko ameriških plesih

Od petka, 9. 12. do nedelje, 11.12.2011 je dvorana Tabor zasijala v druga ni podobi. Veli astenpreplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko ameriških ritmov je bil prava paša za o i,ušesa in dušo. Mednarodna udeležba ve kot 500 ih plesnih parov iz 31 ih držav, pod budnim o esom24 ih sodnikov iz 14 ih držav, je bil ve kot pravi razlog za obisk prireditve.

Maribor ana Tine Kranjc in Saša Ul, tretjeuvrš ena na turnirju RisingStars, standardni plesi

Tine Kranjc in Saša Ul

Mariborski šport je uradno glasilo, ki ga izdajata Urad za šport in Športna zveza Maribor, Vita Kraigherja 8, 2000 Maribor • Uredniški odbor: Alojz Križman, Gregor Žmak, Manuela Pendl Žalek, Bojan Pihlar • Glavni in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Matjaž Ledinek • Oblikovanje in tisk: Tiskarna Saje, Maribor • Naklada: 32.600 izvodov.

Športna zveza Maribor je 8. maja 2013 dobila novo vodstvo. Na volilni skupščini v sejni sobi javnega zavoda Športni objekti Maribor, ki se je je udeležilo 40 delegatov športnih društev in klubov ali 91 odstotkov, so delegati najprej

razrešili dosedanje vodstvo Športne zveze Maribor, ki ji je štiri leta predsedoval dr. Alojz Križman, nato pa izvolili novega predsednika, upravni odbor, nadzorni odbor in disciplinsko komisijo. Za predsednika Športne zveze Maribor je bil izvoljen Uroš Lovrenčič, ki bo to dolžnost opravljal štiri leta. V 12-članski upravni odbor so bili izvoljeni Iztok Ciglarič (atletika) kot prvi podpredsednik, Darko Golob (veslanje) kot drugi podpredsednik, kot člani pa Borut Jarc (nogomet), Aleš Antolinc (judo), Karl Kelc (ju-jitsu), Andrej Bauman (rokomet), Mitja Dragšič (smučanje),

Novi predsednik ŠZ Maribor je Uroš Lovrenčič

Novi predsednik ŠZ MariborUroš Lovrenčič.

Mednarodni plesni turnir Maribor open 2011Plesni klub Pingi Maribor je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Ple-sni pari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagoval-cev v standardnih in latinsko-ameriških plesih.Dvorana Tabor je vse tri tekmovalne dni zasijala v drugačni podobi. Veličasten preplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko-ameriških ritmov je bil prava paša za oči, ušesa in dušo. Mednarodna udeležba z več kot 500 plesnimi pari iz 31 držav, ki so nastopili pod budnimi očmi 24 sodnikov iz 14 držav, je bila več kot pravi razlog za obisk prireditve. V petek so se predstavili plesni pari, ki še niso uvrščeni med najboljših 50 na svetovni lestvici, v tekmovanju z nazivom Vzhajajoče zvezde. V standardnih plesih sta se na odlično 3. mesto uvrstila Tine Kranjc in Saša Ul iz PK Pingi Maribor; v razredu mladincev je bilo tekmovanje v kombinaciji desetih plesov, kjer sta slavila Marcel Vodenik in Naja Dolenc, tretja pa sta bila Žiga Tantegel in Nuša Črnko; oba prihajata iz PK Pingi.V latinsko-ameriških plesih sta nastopila aktualna svetovna prvaka Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich, ki sta sicer začela svojo plesno pot prav pri trenerjema Alenki in Branku Bohak, bila dolgoletna člana PK Pingi, sedaj pa plešeta za Hrvaško. To je bila njuna zadnja tekma med amaterji, saj bosta z novim letom prestopila med profesionalce.V standardnih plesih smo med mladinci imeli dva predstavnika, in sicer ponovno sta bila to člana PK Pingi; tretje mesto sta osvojila Marcel Vodenik in Naja Dolenc, peto pa Žiga Tantegel in Nuša Črnko.Med profesionalnimi pari v standardnih plesih sta zmagala slovenska predstavnika Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, med seniorji II in III pa svetovna podprvaka Vitam in Barbara Kodelja iz Slovenije.Alenka in Branko Bohak, organizatorja največjega slovenskega medn-arodnega plesnega tekmovanja Maribor open 2011, ki sta tekmovanje priredila letos že trinajstič, sta s prireditvijo - podprla sta jo tudi MOM in ŠZ Maribor - izredno zadovoljna, saj je bil obisk plesnih parov na tekmovanju rekorden, gledalcev pa je bilo v dvorani Tabor tudi veliko več kot prejšnja leta.

Vsem športnicam in športnikom, njihovim trenerjem, športnim delavcem, rekreativcem in sodelavcemMariborskega športa želimo prijetne božično-novoletne praznike ter zdravo, srečno

in zadovoljstva polno leto 2012Uredniški odbor

Mednarodni plesni turnir MARIBOR OPEN 2011

Plesni klub PINGI MARIBOR je v dvorani Tabor 9., 10. in 11. decembra2011gostil eno najprestižnejših plesnih tekmovanj svetovnega slovesa. Plesnipari vseh starostnih kategorij so se potegovali za naslove zmagovalcev vstandardnih in latinsko ameriških plesih

Od petka, 9. 12. do nedelje, 11.12.2011 je dvorana Tabor zasijala v druga ni podobi. Veli astenpreplet elegance standardnih plesov s strastjo latinsko ameriških ritmov je bil prava paša za o i,ušesa in dušo. Mednarodna udeležba ve kot 500 ih plesnih parov iz 31 ih držav, pod budnim o esom24 ih sodnikov iz 14 ih držav, je bil ve kot pravi razlog za obisk prireditve.

Maribor ana Tine Kranjc in Saša Ul, tretjeuvrš ena na turnirju RisingStars, standardni plesi

Tine Kranjc in Saša Ul

Mariborski šport je uradno glasilo, ki ga izdajata Urad za šport in Športna zveza Maribor, Vita Kraigherja 8, 2000 Maribor • Uredniški odbor: Alojz Križman, Gregor Žmak, Manuela Pendl Žalek, Bojan Pihlar • Glavni in odgovorni urednik: Zmago Gomzi • Posnetki: Matjaž Ledinek • Oblikovanje in tisk: Tiskarna Saje, Maribor • Naklada: 32.600 izvodov.

Branko Tekmec (kolesarstvo), Marko Geršak (fitnes), Mitja Koželj (odbojka), Matjaž Meško (jadranje) in Jure Petič (košarka), neposredno pa bosta člana tega organa po funkciji postala še predsednik strokovnega sveta in predsednik komisije za šolski šport. V tričlanski nadzorni odbor so bili izvoljeni Donald Keranović, Jože Dover in Jože Raišp, kot nadomestna člana Blaž Medvešek in Mladen Gogić, v tričlansko disciplinsko komisijo pa Zlatko Žilarević, Sebastijan Škorc in Branko Rokavec, kot nadomestna člana Martin Dover in Darko Žižek.