Top Banner
Vi har böckerna – du väljer hur du vill lyssna #13/2014 LYK 1314 Fynda i fullspäckat julnummer! HANDLA NU – få gullig hundkalender PÅ KÖPET! års väntan är över CAMILLA LÄCKBERG tillbaka med ny FJÄLLBACKA- DECKARE! TRE
22

Lyssnarklubben #13 2014

Apr 06, 2016

Download

Documents

Bonnierforlagen

bokklubb, ljudbok, medlemstidning, läckberg, camilla, lejontämjaren
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Lyssnarklubben #13 2014

Vi har böckerna – du väljer hur du vill lyssna #13/2014

LYK 1314

Fynda i

fullspäckat

julnummer!

HANDLA NU – få gullig

hundkalender PÅ KÖPET!

års väntan är över CAMILLA

LÄCKBERGtillbaka med ny

FJÄLLBACKA- DECKARE!

TRE

LYK Mag 1413.indd 1 2014-11-14 11:12

Page 2: Lyssnarklubben #13 2014

Torterad, knäckt – vilka fasor har tonårsflickan Victoria varit med om?

Som ur en skräckfilm, tänker ryttarinnan när hon upptäcker Victoria. Scenen är så hemskt: flickan stapplar fram ute på det vidsträckta fältet. Hon rör sig ryckigt framåt, med armar tätt lindade tätt om den nakna blodiga kroppen. Så stannar hon. Vänder upp ansiktet mot himlen. Något är väldigt konstigt med hennes ögon. Det är som svarta hål i det utmärglade ansiktet.

Victoria förs ilfart till Uddevalla lasarett och på sjukhuset gör läkarna allt de kan för att rädda henne, men skadorna är för omfattande och hon dör på ope-rationsbordet. Victoria har utsatts för ofattbart våld – och det värsta av allt är att hennes ögon är utstuckna och tungan bortskuren … Vad är det för galning som utfört detta? Ryktet om vad som hänt sprider sig snabbt och snart befinner sig hela Fjällbacka i chock.

Och hos Rikspolisen är man bekymrad då flera andra flickor runt om i Sverige har anmälts försvunna.

Patrik och hans kolleger vid Tanumhedepolisen drar genast igång en omfattande utredning som tar all deras tid och kraft. På kvällarna kommer en utmattad Patrik hem till sin familj och önskar ingenting annat än varm mat och sömn. Men i den trivsamma villan råder för närvarande kaos. Patriks och Ericas tvillingpojkar Anton och Noel befinner sig i värsta trotsåldern och säger NEJ och JAG VILL INTE till precis allting. Utom en sak. Glass. Deras storasyster Maja är, precis som de hårt prövade föräldrarna, mer än lovligt trött på de små vildbat-tingarna. Som tur är rycker Ericas svärmor Kristina gärna in som barnvakt och till allas förvåning tar hon allt oftare tagit med sig sin ”gode vän” – Gunnar.

Välkommen till västkusten och den lilla orten Fjällbacka igen. I denna nionde och mycket efter-längtade deckare av Camilla Läckberg kastas vi direkt in i ett dramatiskt händelseförlopp. Det är vinter och iskallt ute. På ett öde skogsfält kommer en mager, näst intill naken, flicka stapplande. Hon är barfota, illa tilltygad och där ögonen borde sitta finns bara två svarta hål … Flickan heter Victoria och har varit försvunnen i fyra månader. Vad har hon varit med om? Vem har plågat henne så fruktansvärt? Polisen Patrik och hans Erica blir båda två involverade i en av Fjällbackas svåraste – och mest obehagliga – utredningar.

KATASTROFLÄGE I FJÄLLBACKA!

2 Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 2 2014-11-14 11:12

Page 3: Lyssnarklubben #13 2014

Patrik befarar nu att hans mamma är kär. Erica är som vanligt nyfiken och intresserad av

Patriks arbete och trots att han blir retad på jobbet, då kollegerna tycker frugan lägger sig i för mycket, berät-tar Patrik om fallet för Erica. Han vet ju hur smart och kvicktänkt hon är.

Och kanske är hon redan något på spåren. Samma dag som det otäcka med Victoria händer är Erica på besök hos livstidsdömda Laila Kopek på ortens kvin-nofängelse. Erica är mitt uppe arbetet med en ny bok om en fasansfull familjetragedi som inträffade i trak-terna kring Fjällbacka på sjuttiotalet. Laila erkände och dömdes då för det brutala knivmordet på sin egen man, den före detta lejontämjaren Vladek Kopek. Men när polisen kom till brottsplatsen var det inte bara en blodig och sönderstucken Vladek man fann – nere i

källare hittades även parets sjuåriga dotter Louise – fastkedjad som ett djur …

Laila har under alla år hon suttit i fängelse vägrat att yppa ett enda ord om vad som hände i det som kallas Skräckens hus. Är hon rädd? Eller skyddar hon någon`? En dag har fängelsevakten något att visa Erica. I Lailas cell har man hittat någonting mycket märkligt …

Torterad, knäckt – vilka fasor har tonårsflickan Victoria varit med om?

MÅNADENS LJUDBOK

Välj mellan

CD 199:-

MP3-CD 169:-

LJUDFIL 159:-

Katarina Ewerlöf läser!

Läckbergs tidigare deckarsuccéer: • Isprinsessan• Predikanten• Stenhuggaren• Olycksfågeln• Tyskungen• Sjöjungfrun• Fyrvaktaren• Änglamakerskan – och nu äntligen LEJONTÄMJAREN!

LEJONTÄMJAREN Camilla Läckberg Uppl: Katarina Ewerlöf Speltid: ca 14 tim

CD

199:- Ord pris 259:- Nr 18721

MP3-CD

169:- Ord pris 199:- Nr 18739

LJUDFIL

159:- Ord pris 185:-

Vad är sambandet mellan en gammal familje-tragedi och de försvunna

tonårsflickorna?

Laila dömdes för mordet på sin egen man – men var det verkligen hon som begått dådet?

Efter att ha varit saknad i fyra månader

hittas bortrövade Victoria, i ett fruktansvärt

skick …

3Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 3 2014-11-14 11:12

Page 4: Lyssnarklubben #13 2014

L Ä S E T T S M A K P R O V U R M Å N A D E N S L J U D B O K

Flickan följde henne med blicken var hon än gick, och det kändes som om

Laila var fången i sitt eget hem. Vladek stod lika handfallen som hon, men till skillnad från henne vände han sin frustration utåt.

Fingret värkte. Det hade börjat läka, men det kliade i benet när det växte ihop. Hon hade varit på läkarmottagningen rätt många gånger det senaste halvåret. Sist hade de börjat bli misstänksamma och ställt frågor. Inombords hade hon skrikit av längtan efter att luta pannan mot läkarens skrivbord, släppa fram gråten och berätta allt. Men tanken på Vladek fick henne att hejda sig. Problem skulle lösas inom familjen, det var vad han ansåg. Och han skulle ald-rig förlåta henne om hon inte höll tyst.

Sin egen familj hade hon dragit sig undan. Hon visste att hennes syster undrade, liksom hennes

mamma. Den första tiden hade de kommit på besök till Uddevalla, men de hade slutat med det. Nu ring-de de bara ibland och frågade försynt hur det stod till. De hade gett upp och hon önskade att hon också kunde göra det. Men det gick inte, så hon höll dem på armlängds avstånd, svarade kortfattat på deras frågor och försökte hålla tonen lättsam och orden vardagliga. Hon kunde inte berätta något.

Vladeks familj hörde av sig ännu mer sällan, men så hade det varit från början. De reste runt och hade ingen fast adress, så hur skulle de kunna hålla kontakt? Och det var lika bra. Det skulle ha varit lika omöjligt att förklara alltihop för dem som för hennes familj. Hon och Vladek kunde ju inte ens förklara det för sig själva.

Det här var en börda de måste bära ensamma.

P R E M I E

MÅNADENS LJUDBOK

En släkthistoria fylld av tragiska hemligheter

ÄNGLAMAKERSKAN Camilla Läckberg Uppl: Katarina Ewerlöf Speltid: ca 15 tim

CD

Premiepris 69:- Ord pris 149:- Nr 18747

MP3-CD

Premiepris 49:- Ord pris 199:- Nr 18754 Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

Innan en påskmiddag på ska gå av stapeln på ön Valö utanför Fjällbacka 1974 försvin-ner en hel familj spårlöst. Bara babyn Ebba lämnas kvar, alldeles ensam i den stora matsalen. Gåtan har aldrig fått sin lösning.

Långt senare återvänder den vuxna Ebba till ön. Hon och hennes man har förlorat sin 3-årige son och i ett försök att fördriva sorgen öppnar de ett bed & breakfast i den gamla skolbyggnaden. Men obehag-liga saker händer och när de bryter upp matsalsgolvet hittar de intorkat blod under plankorna …

PREMIEPRIS

49:-69:-MP3-CD

CD

Han skulle aldrig förlåta henne om hon inte höll tyst!

Uddevalla 1972

4 Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 4 2014-11-14 11:12

Page 5: Lyssnarklubben #13 2014

CD: Ljudboken på vanliga CD-skivor som du kan spela i din stereo hemma eller i bilen.

MP3-CD: Hela ljudbo-ken på en CD-skiva i MP3-format. Skivan tar mindre plats och kostar mindre än vanliga CD-skivor, och gör det lätt att föra över ljudboken till din dator och vidare till din MP3-spelare eller telefon (om du lyssnar via den). Många vanliga CD-spelare kan också spela MP3-CD.  

LJUDFIL: Ljudböcker som du kan ladda ner direkt till din dator, MP3-spelare eller telefon från vår hemsida.

F O R M AT G U I D EJesus Christ – vilken Superstar!

I D E T TA N U M M E R

Om du idag får Månadens ljudbok på CD men vill byta till MP3-CD kan du kontakta vår kundservice på 08-696 87 50 eller [email protected] och ange ditt medlemsnummer. OBS!

Ta del av fina erbjudanden, roliga tävlingar med mera – anmäl dig till vårt nyhetsbrev. www.lyssnarklubben.se

S P E C I A L P R I S E R

LEJONTÄMJARENSid 2-4

ÄNGLAMAKERSKANSid 4

PYJAMASKUDDESid 17

VÅR HUND OOGYSid 9

LÅT MIG TA DIN HANDSid 11

JUL, JUL STRÅLANDE JULSid 16

RIMFROSTJULSid 17

IS-BRODDARSid 20

SANTA LJUSLYKTASid 21

P R E M I E R

CD

199:-MP3-CD

169:- LJUDFIL

159:- CD

199:-MP3-CD

179:- LJUDFIL

159:-

CD

69:- MP3-CD

49:-

DUBBEL GRYTVANTESid 12

ÖGA FÖR ÖGA, TASS FÖR TASSSid 13

FYNDPRIS

49:-

FYNDPRIS

59:-FYNDPRIS

29:-

CD

199:-MP3-CD

109:-LJUDFIL

149:-

39:- 39:-

PLÄD MED HARLEKINMÖNSTERSid 16

49:- 69:-

CD

199:-LJUDFIL

159:-

CD

189:-LJUDFIL

159:-

HUR SKA DET GÅ FÖR PINNEBERGS?Sid 18

KALENDER 2015 ÅRETS LEDARHUNDSVALPARSid 19

SONENSid 22CD

199:-MP3-CD

169:-LJUDFIL

169:-

MÅNADENS LJUDBOK

PÅ KÖPETKom ihåg att

kryssa i

PÅ KÖPET

Maria Törner-Mason, redaktionsansvarig

Jag såg på teveprogrammet Så mycket bättre. Det var det första avsnittet och del-tagarna presenterades när de var på väg till Got lands-gården. Sist kom Carola – i tajt skinn ställ, mörka solbrillor framsusande på en motorcykel. De andra var spända inför att möta henne – ”Hon är ju en äkta super-star!” sa både Orup och Ola Salo med vörd-nad i rösten. Inga jämförelser i öv rigt, men en liknande respekt tycker jag man känner inför den alltid lika klart lysande stjärnan på deckarförfattar-himlen – Camil la Läck-berg! Jag tror att många kommer att till-bringa julhelgen med att lyssna på hennes ruskigt spännande nya och efterlängtade

Fjällbacka-deckare - Lejontämjaren!

Mycket bra lyssning finns i detta full-späckade julnummer. Till exempel de hyllade spänningsromanerna Tove Alster-dals Tag min hand och Jo Nesbøs Sonen, klassikern Hur ska det gå för Pinnebergs? av Hans Fal lada, Ferrytales av Björn Ferry, Oberoende är stark av P G Gyllenhammar och en rö rande historia om valpen Oogy som räddas undan ett hemskt öde.

En riktigt fin jul önskar jag er alla!

Postadress: H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund Bankgiro: 843-3344Ansvarig utgivare: Niclas SandinRedaktionsansvarig: Maria Törner-Mason

Formgivning: DesignstormTryck: Forssa Print, FinlandHemsida: www.lyssnarklubben.seE-post: [email protected]

Telefon: 08-696 87 50, dygnet runt, personlig service vardagar 08:00–18:00. Kom ihåg att alltid ange ditt medlemsnummerOrg nr: 556074-9318

5Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 5 2014-11-14 11:12

Page 6: Lyssnarklubben #13 2014

Stoner handlar om en helt vanligt mans livs-resa. Utåt är han oansenlig, men inom ho-nom ryms en värld av sorger, förhoppningar och besvikelser. John Williams gestaltar detta på ett mästerligt sätt. Vi är alla Stoner!

STONER John Williams Uppl: Björn Granath Speltid: ca 11 tim Översättare: Rose-Marie Nielsen CD 219:- Nr 16873

MP3-CD 239:- Nr 16881

LJUDFIL 149:-

Hyllad av alla! En bortglömd

klassiker!

En typisk Klas Östergrensk berättelse som tar avstamp i ett avgörande möte i skärgår-den i mitten av 60-talet under en sommar då alla lyssnade till Twist and Shout av The Beatles och en ung mans kärlek till en viss kvinna vid namn Anne-Marie väcks.

TWIST Klas Östergren Uppl: Reine Brynolfsson Speltid: ca 11 tim CD 219:- Nr 17400

MP3-CD 235:- Nr 17418

LJUDFIL 149:-

Martina får jobb som hembiträde hos en gammal dam på en herrgård utanför stan. Men det råder en kuslig stämning i det lätt förfallna huset. Florence, som ägarinnan he-ter, befinner sig i en låtsasvärld. Hon tror att det fortfarande är fyrtiotal, att kriget pågår och att alla hennes vänner lever.

SKYMNINGSLANDET Marie Hermanson Uppl: Kerstin Andersson Speltid: ca 7 tim CD 209:- Nr 17517

LJUDFIL 169:-

När åtta personer vaknar upp på en cam-pingplats är det alldeles tyst. Kvällen innan var här fullt ös, nu finns bara fyra husvagnar kvar, omgivna av ett ödsligt fält och sedan … ingenting. NY ruggig roman av populära Ajvide LIndqvist

HIMMELSTRAND John Ajvide Lindqvist Uppl: John Ajvide Lindqvist Speltid: ca 17 tim CD 229:- Nr 17426

MP3-CD 189:- Nr 17434

LJUDFIL 169:-

Andra världskriget eskalerar runt om i världen och det är svåra tider. Bröderna Lauritzen kämpar för att hålla ihop sin familj, men kriget binder inte bara samman folk, det splittrar också …

ATT INTE VILJA SE Jan Guillou Uppl: Tomas Bolme Speltid: ca 14 tim CD 229:- Nr 17236

MP3-CD 199:- Nr 17244

LJUDFIL 199:-

Lars Lerin tillbringade sina sommarlov på 1970-talet på en liten gård mitt i Värmland, i Sunnemo socken. Här lärde han sig slipa en lie, mjölka och mocka, såga och klyva ved. Lyssna till hans kärleksfulla berättelse som går rakt in under huden.

SNIGELSOMMAR Lars Lerin Uppl: Lars Lerin Speltid: ca 1 tim CD 165:- Nr 17186

Av författaren till bl a Gentlemen, som

är filmaktuell

En romsk flicka tar en död judinnas identitet på väg till koncentrationslägret Ravensbrück. Efter kriget hamnar hon i Sverige, i Nässjö, och skapar sig ett tryggt liv. Men Miriam berättar aldrig sanningen om vem hon egentligen är …

JAG HETER INTE MIRIAM Majgull Axelsson Uppl: Katarina Ewerlöf Speltid: ca 10 tim CD 229:- Nr 14902

LJUDFIL 189:-

Oförglömlig och gripande – lika bra som

Aprilhäxan!

Ny ruggig skräckroman av

författaren till Låt den rätta komma in!

Prästen och hans två kvinnor!När kyrkoherden Anders Lindbäck år 1861 anländer till det problemtyngda Silbodal är han efterlängtad. Han tar tag i det utbredda fylleriet, är generös mot fattiga och är en skicklig predikant. Att Lindbäck lever med två kvinnor, hustrun Charlotta och husmamsellen Johanna, är något man har överseende med. Trots prästens framgångar gör hans alltmer nyckfulla beteende att Johanna och Charlotta blir oroliga. Är det problemen i socknen som jagar Lindbäck eller är det något annat, något mörkare?

INGA GUDAR JÄMTE MIG Caroline Eriksson Uppl: Torsten Wahlund Speltid: ca 12 tim CD 259:- Nr 18762

MP3-CD 239:- Nr 18770

LJUDFIL 179:-

Inga gudar jämte mig är andra delen i

Caroline Erikssons serie Svenska mord!

S K Ö N L I T T E R AT U R

6 Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 6 2014-11-14 11:13

Page 7: Lyssnarklubben #13 2014

Ester Nilsson är tillbaka. Och hon har inte lärt sig någonting …Det har gått fem år sedan Ester Nilsson efter många turer lämnade det destruktiva förhållandet med Hugo Rask. När hon träffar skådespelaren Olof Sten blir hon handslöst förälskad i honom. Och han i henne. Och trots att Olof är gift med Ebba Silfversköld inleder de en het relation.

Ester gör allt för Olof. Kör kors och tvärs genom landet för att kunna träffa honom. Men när sommaren kommer ser hon inte röken av honom. För somrarna tillbringar alltid gifta män med sina fruar. Ester har blivit en klassisk älskarinna med allt vad det innebär. För trots att Olof aldrig sagt att han

tänker skilja sig, finns ändå hoppet där …

Med mycket humor och skarp blick tar sig Lena Andersson an älskarinnans roll i vår kultur.

UTAN PERSONLIGT ANSVAR Lena Andersson Uppl: Anna Godenius Speltid: ca 9 tim

CD 259:- Nr 18788

MP3-CD 239:- Nr 18796

LJUDFIL 159:-

RASTLÖS OCH NYFIKEN – JOHANNES BROST TALAR UT!Han har en lång, fin och prisbelönt skådespelarkar-riär bakom sig med minnesvärda roller som t ex Joker i Rederiet och populära sängkammarfarser. En skandalernas man är han också, Johannes Brost – under årens lopp har det varit många tidningsrub-riker om vilt festande på Café Opera och ett struligt privatliv.

”Jag har gjort saker som jag är stolt över, och såda-na jag efteråt skämts över. Men jag har aldrig tvekat om jag fått chansen att göra något nytt. Min största drivkraft har alltid varit min rastlöshet och min nyfi-kenhet. Jag har ibland fått betala ett högt pris för det, men jag har också vunnit oerhört mycket både som privatperson och som skådespelare”, säger han själv.

Dö inte nyfiken! är en hudlös berättelse om en man som har gått sin egen väg och inte frågat sig vad som är rätt eller fel i andras ögon. Ibland har det gått käpprätt åt helvete, men det har aldrig varit tråkigt.

DÖ INTE NYFIKEN! Johannes Brost, Leif Eriksson & Martin Svensson Uppl: Johannes Brost Speltid: 6 tim, 30 min

CD 229:- Nr 18804

LJUDFIL 159:-

Rolig, öppenhjärtig, skvallrig ...

Välj mellan

CD 199:-

MP3-CD 159:-

LJUDFIL 149:-

En fristående fortsättning på August-vinnaren Egenmäktigt

förfarande!

LENA ANDERSSON

Fo

to: U

lla M

ont

an

JOHANNES BROST

Fo

to: S

evd

a S

vens

son

”Mästerlig skildring av kärlekens ovisshet.”

S V D

7

LYK Mag 1413.indd 7 2014-11-14 11:13

Page 8: Lyssnarklubben #13 2014

Vad händer när Viveca Lärns Göteborgsgäng med tobakashandlarbröderna Holger och Åke i spetsen hamnar på Saltön? Det blir liv i luckan såklart, men det leder också till en fin gemenskap då alla måste jobba för en och samma sak – att locka fler besökare till ön. Året runt!

SÖDRA VÄGEN TILL SALTÖN Viveca Lärn Uppl: Viveca Lärn Speltid: ca 14 tim CD 229:- Nr 18218

LJUDFIL 169:-

I den lilla byn Spjutstorp i Skåne läggs allt från busslinjer till mataffärer ner. Edit, som bor tillsammans med sin bror Hjalmar i deras föräldrahem, behöver muntras upp. Hon och väninnorna startar en vinklubb – Kranvri-darna.

KRANVRIDARNA Karin Brunk Holmqvist Uppl: Anna Maria Käll Speltid: ca 7 tim CD 209:- Nr 15487

LJUDFIL 189:-

Vad får den buttra och asociala sjukhuskat-ten Oscar att tillbringa tid hos patienter som håller på att dö? Han tycks känna på sig vad som ska ske. Lyssna till en fantastisk – och sann – historia.

SJUKHUSKATTEN OSCAR David Dosa Uppl: Torsten Wahlund Speltid: ca 6 tim Översättare: Lottie Eriksson CD 209:- Nr 15636

MP3-CD 169:-Nr 15644

LJUDFIL 169:-

Dålig mat, ingen motion och ständiga bespa-ringar. Märtha, Anna-Greta, Stina, Krattan och Snillet har tröttnat på servicehemmet Diamanten. De skulle ha det bättre i fäng-else! En galen idé tar snart form.

KAFFE MED RÅN Catharina Ingelman-Sundberg Uppl: Helge Skoog Speltid: ca 11 tim CD 149:- Nr 13607

LJUDFIL 149:-

Precis vid Visbys ringmur, bredvid korv-kiosken, ligger Salong d’ Amour. I den fina lokalen med rosentapeter och två gamla frisörstolar i vinrött läder, huserar 48-åriga Angelika Lagermark och hennes unga kollega Ricky.

ÖDESGUDINNAN PÅ SALONG D'AMOUR Anna Jansson Uppl: Anne-Li Norberg Speltid: ca 10 tim CD 219:- Nr 16758

MP3-CD 199:- Nr 16766

LJUDFIL 189:-

Genom Fredrik Backman har vi lärt känna surgubben Ove och den alldeles speciella flickan Elsa. Nu kliver rekorderliga Britt-Marie in på scenen. En sån där kvinna som alltid vet bäst, ni vet. Men bakom hennes beskäftiga yta döljer sig någonting helt annat.

BRITT-MARIE VAR HÄR Fredrik Backman Uppl: Marie Richardson Speltid: ca 11 tim CD 249:- Nr 17970

MP3-CD 239:- Nr 17988

LJUDFIL 185:-

Vad gör en fyrtioårig, extremt strukturerad forskare som vill gifta sig? Don Tillman utformar ett frågeformulär som han kallar Projekt Fru. Men så dyker den slarviga och impulsiva bartendern Rosie upp och allt vänds på ända ...

PROJEKT ROSIE Graeme Simsion Uppl: Mattias Linderoth Speltid: ca 9 tim Översättare: Marianne Mattsson CD 229:- Nr 17533

MP3-CD 189:- Nr 17541

LJUDFIL 169:-

Vilken genial idé, Viveca Lärn! Att

sammanföra göteborgs-gänget med Saltö-

borna!

Hennes böcker har sålts i 750 000

exemplar

Fyra uttråkade pensionärer gör slag i saken! Skrattfest

utlovas!

Betagande och annorlunda feelgood-

roman!

S K Ö N L I T T E R AT U R

Album med 17 av Björn Skifs största hits i nya och fräscha versioner. Till exempel Det blir alltid värre framåt natten, Michelangelo, Härligt, härligt men farligt farligt med flera.

DACAPO CD 146:- Nr 14316

Vackert illustrerad kalender fylld av tänk-värda reflexioner hämtade från den välkända författaren Paulo Coelhos bästsäljande böcker som t ex Alkemisten och Pilgrims-resan.

ALKEMI KALENDER 2015 Paulo Coelho inb. ill Översättare: Örjan Sjögren 149:- Nr 18200

Björn Skifs största hits!

Fin kalender signerad Paulo

Coelho!

8 Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 8 2014-11-14 11:13

Page 9: Lyssnarklubben #13 2014

Missa inte den fina kalendern

Årets ledarhundsvalpar som du får på köpet!

Se sid 19

Det krävs många och svåra operationer för att repare-ra alla de skador som Oogy ådragit sig. Vidriga männ-iskor har använt honom och andra oskyldiga valpar som ”lockbete” när de arrangerat hundslagsmål, där kamphundar hetsas till att förgöra varandra. Efteråt slängs de illa tilltygade "lockbetena" blödande i en bur där de oftast dör ensamma och övergivna.

När familjen Levin möter Oogy och får höra hans sorgliga historia bestämmer de sig genast för att erbjuda valpen ett hem. Visst är de lite nervösa. De har två tvillingpojkar i 12-årsåldern och är oroliga att Oogy ska vara psykiskt störd och kanske bli våldsam. Men en mer godhjärtad vovve än Oogy finns inte. För trots de fasansfulla han varit med om, verkar han vara gjord av kärlek.

Oogy, som snart kallas ”Den tredje tvillingen”, släpper inte sina småhussar ur sikte. Han sov bredvid dem, han följer dem till skolbussen, överöser dem med

hundpussar, hämtar bollarna när de spelar ping-pong. Vart än tvillingarna är, är Oogy där också.

Familjen Levin älskar Oogy precis som han är, även om han faktiskt inte ser klok ut. Grannarna kallar honom monsterhunden och en del är rädda för honom. Men den här beundransvärda jycken tar alla till sitt hjärta. Det är som att han vet att han fått en andra chans – och tar tillvara på den varendaste dag. Lyssna till den sanna historien om en riktig överlevare.

Oogy är bara en liten valp när han binds fast och används som lockbete för kamphundar. Han attackeras brutalt – halva huvudet bits sönder – och lämnas sedan att dö. I sista stund blir han räddad och när han vaknar upp befinner han sig på sjukhus. Dit kommer familjen Levin och de förälskar sig i den demolerade valpen och tar honom under sina vingars beskydd. Lyssna till en fantastisk historia om en enastående hund.

VÅR HUND OOGYLarry Levin Uppl: Torsten Wahlund Speltid: ca 5 tim CD

199:- Ord pris 235:- Nr 18820

MP3-CD

179:- Ord pris 205:- Nr 18838

LJUDFIL

159:- Ord pris 179:-

SPEC

IALP

RIS

Torsten Wahlund läser!

Välj mellan

CD 199:-

MP3-CD 179:-

LJUDFIL 159:-

Misshandlad och lämnad att dö, men Oogy räddades och fick ett nytt liv

9Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 9 2014-11-14 11:13

Page 10: Lyssnarklubben #13 2014

Två kvinnor dödas i sina hem av en person som filmar dem innan. Polisen ber hypno-tisören Erik Maria Bark om hjälp. Han ser likheter med ett nio år gammalt mord som den galne prästen Rocky Kyrklund dömdes för. Men Kyrklund sitter inspärrad på Karsud-dens sjukhus. Eller …?

STALKER Lars Kepler Uppl: Jonas Malmsjö Speltid: ca 19 tim CD 259:- Nr 17749

MP3-CD 199:- Nr 17756

LJUDFIL 185:-

Den fristående och åttonde deckaren med kommissarie Malin Fors från Linköping är ruggigt otäck. Någon har begravt en ung flicka levande mitt i den mörka Östgötasko-gen …

JORDSTORM Mons Kallentoft Uppl: Torsten Wahlund Speltid: ca 9 tim CD 235:- Nr 17830

MP3-CD 199:- Nr 17848

LJUDFIL 169:-

Olidigt spännande thriller som sträcker sig från Stockholm och vidare ut i världen, i en förödande händelsekedja som ifrågasätter vårt eget ursprung samtidigt som den hotar hela mänsklighetens framtid.

SLUTET PÅ KEDJAN Fredrik T Olsson Uppl: Stefan Sauk Speltid: ca 20 tim MP3-CD 139:- Nr 15040

LJUDFIL 169:-

Överläkaren Nathalie Svensson är nybliven singel och partajar i Stockholm. Hon träffar hon skådespelaren Rickard som hon har ett flirt med. En kväll ber han om en träff vid Karlaplan, men när Nathalie kommer till mötesplatsen ligger han död i fontänen.

HIMLEN ÄR ALLTID HÖGRE Jonas Moström Uppl: Marie Richardson Speltid: ca 10 tim CD 229:- Nr 18093

LJUDFIL 189:-

Han är snygg, charmig, sexig, rik och belevad, men fullkomligt galen. Psykopaten, och tillika seriemördaren, Christopher Silverbielke, har mot alla odds lyckats bli frigiven från den slutna psykiatriska vård han dömts till.

ERÖVRAREN Dan Buthler & Dag Öhrlund Uppl: Stefan Sauk Speltid: ca 13 tim CD 229:- Nr 17459

MP3-CD 199:- Nr 17467

LJUDFIL 179:-

Ny spänningsroman av Gillian Flynn vars förra bok Gone Girl sålts i över 6 miljoner exemplar och blivit film med Ben Affleck och Rosamund Pike. I Vassa föremål återvänder journalisten Camille Parker till sin hemstad där två små flickor försvunnit.

VASSA FÖREMÅL Gillian Flynn Uppl: Anna Maria Käll Speltid: ca 10 tim Översättare: Rebecca Alsberg CD 259:- Nr 18119

MP3-CD 189:- Nr 18127

LJUDFIL 185:-

I en fridfull ort utanför Torsby i Värmland hittas en hel familj – mamma, pappa och två barn – mördade. Ihjälskjutna med ett hagel-gevär. Snart visar det sig att det finns ett vittne till morden, barnens kusin. Men Nicole är spårlöst försvunnen …

DEN STUMMA FLICKAN Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt Uppl: Niklas Falk Speltid: ca 15 tim CD 229:- Nr 17053

MP3-CD 189:- Nr 17061

LJUDFIL 185:-

Spännande Stockholms-deckare av läkaren och författaren

Jonas Moström!

Den svenska thrillern som gör

sitt segertåg genom världen!

Hon skrev bok- och filmsuccén

Gone Girl!

Hjorth/Rosenfeldts fjärde kriminalroman!

Det är sommaren 1984 och Anton Modin är 18 år. Han har precis avslutat sin militärtjänstgöring som attackdykare på Kustjägarskolan och längtar efter nya utmaningar i livet. Då får han sparken och hela världen rasar samman. Men när allt ser som mörkast ut dyker en man vid namn Chris Loklinth upp. Han är chef på SSI:s inrikes-avdelning, Byrån kallad, som skyddar Sve-riges inre säkerhet. En slags hemlig militär enhet – med mer makt än Säpo. Loklinth vill värva torpeden Anton Modin till sin avdelning för våta uppdrag – Black Ops. Detta är den femte boken i serien med nyckelromaner om det kalla kriget, skrivna av experten på området, Anders Jallai.

ANTON MODIN – I RIKETS TJÄNST Anders Jallai Uppl: Reine Brynolfsson Speltid: ca 10 tim CD 249:- Nr 18846

LJUDFIL 189:-

S PÄ N N I N G

10 Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 10 2014-11-14 11:13

Page 11: Lyssnarklubben #13 2014

”Det här är årets bästa deckare .../ ... bättre än så här blir det inte.”

Helene och Charlie var nära som barn, men i vuxen ålder har deras liv utvecklats i helt olika riktning. He-lene lämnade förorten och misären de växt upp i med en suput till pappa och en mamma som tidigt över-gav dem. Charlie däremot blev kvar och började själv missbruka sprit och droger.

Mystiken kring modern och vad som egentligen hänt henne hade alltid gäckat Charlie. Det man vis-ste var att deras mamma blivit blixtförälskad i en argentinsk flykting på folkhögskolan i Jakobsberg och i hemlighet följt med honom till Buenos Aires för att försöka störta juntan. Men där tog alla spår slut – ingen hörde någonsin av henne mer.

Nu har det gått över trettio år sedan hon försvann och när Helene får det chockerande beskedet om att Charlie är död i ett förmodat självmord, börjar hon

misstänka att det ligger någonting annat bakom. Att någon faktiskt mördat hennes syster. Bland Char-lies tillhörigheter hittar hon nämligen anteckningar som leder till obehagliga datingsidor och vidare mot Sydamerikas djungler och palats i Buenos Aires flotta kvarter. Helene förstår att Charlie själv besökt Argen-tina några veckor innan hon dog. Vad hade fått henne att åka dit och vad hade hon varit med om där ..?

När Charlie, en trasig medelålders kvinna, ramlar ner från sin balkong på elfte våningen i Jakobsberg utanför Stockholm finns det ingen anledning att misstänka någonting annat är själv-

mord. Men hennes yngre syster Helene vägrar tro att så är fallet. Varför hade Charlie rest till Argentina strax innan sin död? Och vad är det deras försupna pappa egentligen antyder?

LÅT MIG TA DIN HAND Tove Alsterdal Uppl: Angela Kovács Speltid: 15 tim, 17 minCD

199:- Ord pris 229:- Nr 18853

LJUDFIL

159:- Ord pris 179:-

SPEC

IALP

RIS

Angela Kovács läser!

Har moderns försvinnande för trettio år sedan något att göra

med Charlies död?

TOVE ALSTERDAL

M A L I N P E R S S O N G I O L I T O, A M E L I A

11Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 11 2014-11-14 11:13

Page 12: Lyssnarklubben #13 2014

Det här är den första delen av Igguldens nya serie om Rosornas krig, historien om hur två släkter – York och Lancaster – störtade England i ett blodigt inbördeskrig.

ROSORNAS KRIG, STORMFÅGEL Conn Iggulden Uppl: Torsten Wahlund Speltid: ca 16 tim Översättare: Leif Jacobsen CD 235:- Nr 17814

LJUDFIL 169:-

Två små adopterade barn mördas på det mest grymma sätt. Ett i Skåne och ett i Stockholm. Polisen Olivia Rönning och hennes kolleger börjar jakten på en rasistisk seriemördare. Spåren leder dem till en sekt i Stockholms skärgård.

SVART GRYNING Cilla och Rolf Börjlind Uppl: Tomas Bolme Speltid: ca 16 tim CD 229:- Nr 17673

MP3-CD 199:- Nr 17681

LJUDFIL 189:-

Ingen vet att den framgångsrika åklagaren Jana Berzeliuz har ett mörkt förflutet. Men när hon blir inkopplad på fallet där verksam-hetschefen på Migrationsverket hittas mör-dad, kastas hon tillbaka i tiden och minns saker hon förträngt i hela sitt liv …

MÄRKTA FÖR LIVET Emelie Schepp Uppl: Katarina Ewerlöf Speltid: ca 12 tim MP3-CD 199:- Nr 17632

LJUDFIL 189:-

Vid ett överfall ser Helena sin mamma träffas av en pil. Själv flyr hon in i skogen. 1200-talet är en grym tid där kvinnor är särskilt utsatta.Helena tar ett vågat beslut som komplicerar saker och ting, men också räddar hennes liv.

RINGENS GÅTA Elisabet Nemert Uppl: Anna Maria Käll Speltid: ca 14 tim CD 229:- Nr 17111

MP3-CD 189:- Nr 17129

LJUDFIL 169:-

Mitt på blanka förmiddagen går en sjuårig flicka naken och blodig in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Brottsutredare Leona Lindberg tar sig an fallet.

LEONA – TÄRNINGEN ÄR KASTADJenny Rogneby Uppl: Mirja Turestedt Speltid: ca 12 tim CD 219:- Nr 17137

LJUDFIL 185:-

Med hjälp av Susanne Alfvengrens och Gun Olofssons fina röster, har vi fått lyssna till Mirjams och Hervors äventyr på Gotland, i Tornedalen och i New York. Solsvärta är den femte och avslutande delen och nu beger vi oss ut i Europa.

SOLSVÄRTA Marianne Cedervall Uppl: Susanne Alfvengren Speltid: ca 9 tim CD 209:- Nr 17798

LJUDFIL 189:-

Efter några års uppehåll är det dags för Björn Hellbergs efterlängtade comeback för poliserna i den fiktiva storstaden Loviken. En rädd pensionär gömmer sig i sitt eget hem då han tror att någon bryter sig in. Det skulle han inte ha gjort ...

DE TYSTA Björn Hellberg Uppl: Torsten Wahlund Speltid: ca 10 tim CD 235:- Nr 17657

LJUDFIL 189:-

Ny succé av författaren till Kejsar-

serien & Erövrar-serien!

Av författarna till Springfloden och Den tredje

rösten!

Annorlunda svensk deckardebutant att hålla

ögonen på!

Femte och avslutande

delen i den fina och omtyckta serien om Mirjam och Hervor!

Grytvante för BÅDA händerna – perfekt för julstöket!Denna snygga dubbla grytvante i värmetålig bomullscanvas kommer att rädda dig från stänk och brända fingrar när du t.ex. ska plocka ut den heta plåten med saffransbullar eller när du ställer fram grötkastrullen. Vantarna sitter med hela 48 cm mellanrum för att lättare ge ett fast och säkert grepp.

DUBBEL GRYTVANTE Tillverkad av 100 % bomull. Storlek: Längd: 86 cm. Bredd: 16 cm. 40° maskintvätt.

ALDRIG mer brända fingrar!

S PÄ N N I N G S R O M A N E R

FYNDPRIS

49:- Ord pris 200:- Nr 18374

FYNDPRIS

49:- OBS! Lagret är begränsat.

Välj mellan

CD 199:-

MP3-CD 109:-

LJUDFIL 149:-

12 Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 12 2014-11-14 11:13

Page 13: Lyssnarklubben #13 2014

Det är inte bara grannkatten som lurar på sitt byte …Sara och Björn har efter mycket möda och besvär äntligen flyttat in i sin nyrenoverade villa. Här ska de, tillsammans med sin lilla katt Miszka, njuta av lugnet, trädgården och varandra.

Redan första kvällen hälsas de välkomna av grannparet – Lars och Agneta. Och kan snabbt konstatera att även de är kattägare. Grunden verkar vara lagd för god gemenskap. Men Lars och Agnetas katt Alexander är ett stridbart djur som stenhårt försvarar sitt revir, och i takt med att kriget mellan de båda katterna intensifieras ökar också spänning-en mellan de nyblivna grannarna. Samtidigt upp-dagas att det även tidigare har förekommit osämja mellan människor i de båda ensligt belägna husen. Bråk som slutat i en spöklik tragedi …

ÖGA FÖR ÖGA, TASS FÖR TASS Maria Ernestam Uppl: Anna Maria Käll Speltid: 2 tim, 11 minCD

199:- Ord pris 259:- Nr 18879

MP3-CD

109:- Ord pris 139:- Nr 18887

LJUDFIL

149:- Ord pris 169:-

Anna Maria Käll läser!

MARIONETTERNAS DÖTTRAR Maria Ernestam Uppl: Anna Maria Käll Speltid: ca 11 tim CD 199:- Nr 93633

LJUDFIL 149:-

ALLTID HOS DIG Maria Ernestam Uppl: Anna Maria Käll Speltid: ca 11 tim CD 199:- Nr 58974

LJUDFIL 149:-

BUSTERS ÖRON Maria Ernestam Uppl: Eva Röse Speltid: ca 13 tim CD 199:- Nr 18903

LJUDFIL 149:-

SPEC

IALP

RIS

Välj mellan

CD 199:-

MP3-CD 109:-

LJUDFIL 149:-

M E R AV M A R I A E R N E S TA M

En annorlunda spänningshistoria

i sann Maria Ernestam-anda!

MARIA ERNESTAM

Fo

to: R

icha

rd R

yan

13Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 13 2014-11-14 11:13

Page 14: Lyssnarklubben #13 2014

Varför är det så svårt att ha med andra människor att göra? I förhållanden, med barnen, och på jobbet. Mia Törnblom vill-öppna våra ögon och göra oss bättre på att kommunicera. Krångla inte till det, är hennes huvudbudskap!

HUR SVÅRT KAN DET VARA? Mia Törnblom Uppl: Mia Törnblom Speltid: ca 5 tim MP3-CD 199:- Nr 17483

LJUDFIL 169:-

200 av de mest populära hitlåtarna från fyrtio- och femtiotalen med bland andra Paul Anka, Elvis Presley, The Drifters, Harry Belafonte och Fats Domino.

GRANDMAS JUKEBOX CD 149:- Nr 98947

Lotta Lundgrens bok handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, före detta pojkvän-ner, otacksamma ungar, vikten av jämställd-het, maten som religion, kökets utrustning och mycket, mycket mer.

TIO LEKTIONER I MATLAGNING Lotta Lundgren Uppl: Lotta Lundgren Speltid: ca 7 tim MP3-CD 179:- Nr 18143

LJUDFIL 169:-

Erik XIV var så mycket mer än den galne kungen som blev förgiftad av ärstoppa. En renässansfurste, bildad, begåvad och duktig på språk. Men han hade en mörker inom sig. Lyssna till fenomenale Herman Lindqvist – han kan berätta historia, han!

ERIK XIV Herman Lindqvist Uppl: Herman Lindqvist Speltid: ca 7 tim CD 259:- Nr 17194

LJUDFIL 185:-

Rock´n´roll forever! 200 topplistehits!

Matprat och recept inlästa

av populära Lotta Lundgren!

I N T R E S S A N T

Jaktlaget har gett sig fasiken på att få korn på skogens konung. Men Hälge tar det piano. Hittils har han klarat sig. Det ska nog gå vägen i år också. Som vanligt innehåller Hälge en massa roliga seriestrippar, knasiga fotomontage och skämtteckningar.

HÄLGE Snabbare än Blixten Lars Mortimer 48 sid, inb, ill 99:- Nr 18945

Att hantera en katastrof

NÖDROP Lottie Knutson Uppl: Lottie Knutson Speltid: ca 7 tim MP3-CD 159:- Nr 18911

LJUDFIL 149:-

För tio år sedan gick Lottie Knutson rakt genom TV-rutorna i ett vinterkallt och chockat Sverige när tsunamin drabbade många tusen svenskar på plats i Thailand och Sri Lanka. Än fler påverkades indirekt: anhöriga, vän-ner, hjälparbetare, makthavare.

Som informationsdirektör på ett stort reseföretag var det Lotties uppgift att hantera den fruktansvärda situationen. I Nödrop ger hon sin högst personliga bild av vad som hände bakom kulisserna, främst under tsunamin men också vid andra kriser. Hon möter människor, drar lärdomar och ger verktyg inför en kritisk situation.

NÄR LIVET STANNAR Malin Sävstam Uppl: Malin Sävstam Speltid: ca 8 tim LJUDFIL 149:-

KÄRLEKEN ÄR STARKARE ÄN DÖDEN Malin Sävstam Uppl: Malin Sävstam Speltid: ca 9 tim LJUDFIL 149:-

LY S S N A O C K S Å PÅ

Vilka krafter sätter stora

trauman igång?

Läcker kokbok där countrystjärnan Jill Johnson delar med sig av sina personliga favoritrecept på amerikansk mat, samt berättar countrymusikens historia. Medföljer gör en CD-skiva där bland annat Doug Seegers låt Down to the River finns med.

COUNTRY COOKING Med Jill i Nashville Jill Johnson & Mia Gahne 169 sid, inb, ill + CD-skiva239:- Nr 17509

Mat & musik med Jill Johnson!

Författar-uppläsning!

14 Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 14 2014-11-14 11:13

Page 15: Lyssnarklubben #13 2014

FERRY TALES Björn Ferry Uppl: Björn Ferry Speltid: 12 tim, 10 minMP3-CD 159:- Nr 18952

LJUDFIL 149:-

Färgstark skidskytt öppnar upp!

Efter många år och stora framgångar i både VM och OS har Sveriges mest framgångsrika manliga skidskytt Björn Ferry klivit av sporten. Numera

titulerar han sig skogsbrukare, affärsman, expertkommentator och – författare. Lyssna till hans uppfriskande dagboksbiografi – här avslöjas en hel del …

Efter många år i hetluften drar nu Pehr G Gyllenham-mar sina slutsatser. Om näringslivets konservativa strukturer, girigheten, korruptionen, medierna, monar-kin och konsekvenserna av att förlora en hel generation på grund av arbetslöshet. Det är ärliga, råa sanningar om sakernas tillstånd och vad som borde göras. Signe-rade en självständig tänkare med stark integritet.

Oberoende är stark är ett samarbete med TV4 Nyhe-ternas nyhetschef Anders Palmgren, som bidrar med sitt perspektiv och håller i pennan. Resultatet är en ovanlig bok som vågar ifrågasätta det samhälle vi lever i idag.

OBEROENDE ÄR STARK Pehr G Gyllenhammar & Anders Palmgren Uppl: Jens Hultén Speltid: ca 4 tim MP3-CD 159:- Nr 18978

LJUDFIL 149:-

I femtio år har Pehr G Gyllenhammar varit en framgångsrik och kontroversiell affärsman inom det svenska näringslivet. En rebell. Han är omtyckt och res-pekterad och har gånger röstats fram till Sveriges populäraste man. I denna

storsäljande bok levererar han råa sanningar om ett Sverige i förändring.

"Sällan har en bok känts så rätt i tiden." E X P R E S S E N

Så här presenterar Björn Ferry själv sin bok: "Jag började skriva om sådant jag trodde folk skulle gilla; om onanins effekter på formen, vindrickande och an-dra diverse lustigheter. Men vartefter tiden gick tving-ade skrivandet mig att också tänka och reflektera.//. Boken handlar om mitt liv som jag upplevt det, om skid-skytte, skog och politik – om träningen, pengarna och kärleken. Om omgivningens uppoffringar, rädslan för smittor och att inte vara där för dem som man tycker om. En resa under drygt två år, om livet som elitidrotts-man, frånvarande pappa och smygkapitalist. Och inte så förbannat tillrättalagt. Inte alls. Tvärtom, öppen, bitvis inskränkt, om mina tankar, drömmar och möten."

Författar-uppläsning!

15

LYK Mag 1413.indd 15 2014-11-14 11:13

Page 16: Lyssnarklubben #13 2014

”Vi har fått många av våra bästa idéer i en rondell i Gävle”, säger paret Berglin och fort-sätter ”Och sett ur ett större per spektiv är vi kanske alla som rondellhundar; undrande över varför någon satte oss just där – och varför inte fler har gått i Eidhagens körskola – och livet rusar förbi, vidare och vidare?”

MITT I RONDELLEN Jan Berglin & Maria Berglin 132 sid, mjukband, ill139:- Nr 19026

Mäktiga julsånger framförda av världsartis-ter, t ex Amazing Grace med Il Divo, O helga natt med Carola, Gabriellas sång med Helen Sjöholm & Stefan Nilsson, How great thou art med Susan Boyle, You'll never walk alone med Tommy Körberg och många fler.

PASSIONE – A CHRISTMAS COLLECTION CD 129:- Nr 18994

CD-box med tre skivor fyllda med underbart vacker julmusik framförd av bland andra Leif Strands Damkör och Göteborgs Domkyrkas Gosskör. Alla favoriter hittar du här – Dotter Sion, Gläns över sjö och strand, O helga natt.

JUL, JUL, STRÅLANDE JUL CD

Premiepris 39:- Ord pris 99:- Nr 19000 Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

PREMIEPRIS

39:-

P R E M I EJ U L K L A P P S T I P S

Boken som varje år ligger i topp bland Sveriges mest sålda faktaböcker. Kort-fattade fakta och statistik om stater, historia, geografi, byggnadsverk, musik med mera. Inklusive 10 sidor kartor och nationsflaggor i färg.

FAKTAKALENDERN 2015 384 sid, inb105:- Nr 19018

Den perfekta uppslagsboken för alla tillfällen och given för

kalenderbitaren!

Om vintern vill man ha en mjuk och skön pläd!

Ingenting går upp emot en len och skön pläd att svepa in sig i och denna fina fleecepläd har ett mönster som är inspirerat av den klassiska harlekinrutan. Färgkombinationen är en fin mix av milda pastellfärger i grönt, brunt, blått och violett. Filten är tillverkad i 100 % polyesterfleece vilket gör den extra len och fluffig. Tvättas i maskin 40°. Måtten är 110 x 150 cm.

PLÄD MED HARLEKINMÖNSTER FYNDPRIS

59:- Ord pris 200:- Nr 18366

Harlekinrutan är trendigare än

någonsin!

FYNDPRIS

59:-

Årets Berglin! Roligare än någonsin!

M E D L E M S R E G L E R

Bonnierkoncernen (där Lyssnarklubben ingår) håller ett register över koncernens kunder och användare som har registrerat sig eller köpt något hos Bonnier. Registret innehåller personuppgifter som namn, personnummer, postadress, telefonnummer, elektroniska adresser, leverans- och betalnings- och inköpsuppgifter, profilering baserad på adress, samt uppgifter baserade på användning av digitala tjänster. Uppgifterna används av företagen inom Bonnier för fakturering, leverans av produkter, m.m., och som underlag för statistik och marknadsföring. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med dig.

Marknadsföring kan ske via post, telefon, eller på annat sätt (e-post och sms används endast i befintlig relation eller efter samtycke). Dina personuppgifter kan lämnas ut till Bonniers samarbetspartners. Personuppgifter sparas under den tid man har en pågående användarrelation och en tid därefter, eller i enlighet med lämnat samtycke. Samtycket är giltigt till dess användaren själv säger upp det, och upphör inte om tjänsten inte nyttjas och samtycket är heller inte beroende av eventuella köp av produkter. Du har rätt att skriftligen utan kostnad återkalla samtycke, begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter om dig. Registerutdrag kan också begäras från Lyssnarklubbens leveransregister, där detaljerade uppgifter finns om ditt medlemskap. Du kan också spärra uppgifterna mot marknadsföring. För mer information se www.kunddata.bonnier.se

• Som medlem i Lyssnarklubben får du vår med-lemstidning 13 gånger per år. Där presenteras Månadens ljudbok samt ett stort antal andra boknyheter valda från alla förlag. Du hittar även specialerbjudanden, fyndpriser och andra aktuella erbjudanden.

• Bekvämlighet. Du väljer dina ljudböcker i lugn och ro hemma. Månadens ljudbok får du hem-skickad till dig, om du inte väljer att avbeställa den på vår hemsida, www.lyssnarklubben.se eller genom att ringa vår automatiska beställ-ning/avbeställning dygnet runt: 08-696 87 50, eller använda medlemtidningens portofria svarskort. Obs! inga meddelanden kan lämnas på kupongen, den avläses maskinellt.

• Du handlar till bra priser, och utöver redan låga medlemspriser finns även böcker till klubber-bjudandepriser och fyndpriser.

• Du får normalt dina böcker inom 7-10 vardagar.• Pack & porto, hur många böcker du än köper

betalar du endast ett pack & porto på f.n. 34:- per köptillfälle.

• Skulle du behöva ytterligare informa-tion, hjälp eller om något fel skulle uppstå hjälper vi dig gärna. Vill du gå ur klub-ben efter uppfyllt åtagande kontaktar du bara vår kundservice via vår hemsida på www.lyssnarklubben.se, alternativt skickar ett mail till [email protected] eller via tel 08-696 87 50 vardagar 08:00 – 18:00.

• Du måste vara myndig (minst 18 år) och bo i Sverige för att kunna bli medlem i Lyssnar-klubben.

Beställning/avbeställningDin beställning gör du enklast via vår hem-sida www.lyssnarklubben.se eller per telefon 08-696 87 50 dygnet runt. Du kan också fylla i din beställning på svarskortet och skicka in det till oss. Varje månad får du i medlemstidningen månadens ljudbok presenterat. Vill du ha denna bok gör du ingenting, den skickas automatiskt ut till dig om du inte avbeställer den. Avbeställer gör du innan sista svarsdatum genom att besöka

hemsidan, skicka ett mail eller ringa till kund-tjänst, du kan även skicka in svarskortet.

BetalningsvillkorDu får tillsammans med din leverans en faktura, pack och porto på fn 34 kronor tillkommer oavsett hur många böcker du beställt. Du har 30 dagar på dig att betala från fakturadatum, däref-ter tillkommer en påminnelseavgift på 60 kronor. Glöm inte meddela oss vid adressändring.

ÅngerrättDu har givetvis 14 dagars ånger-/returrätt. Eventuell retur meddelas till kundservice inom 14 dagar från att du mottagit varan och skickas därefter tillsam-mans med fakturan till: Samdistribution, 173 80 Stockholm. Returportot står du själv för. Returen krediteras när vi mottagit varan. Vid eventuell vär-deminskning såsom att varan inte är i originalskick, påverkar det beloppet vi krediterar. Vi tar inte emot returer skickade mot postförskott. Vi förbehåller oss rätten att debitera postvända paket med fn 149 kr.

ReklamationOm varan är defekt eller felaktig så hjälper vi dig naturligtvis att åtgärda felet. Återsänd produkten tillsammans med ifylld reklamationsblankett, som du hittar på vår hemsida under mina sidor. Det går bra att återsända produkten i samma embal-lage den levererades så länge den är väl förslu-ten, frankerad och har en tydlig adress. Kontakta kundservice – vi står för portot. Vi accepterar inga reklamationer skickade mot postförskott. Returadress: Samdistribution, 173 80 Stockholm

Kontakta ossLyssnarklubben, Box 613, 83127 Östersund Hemsida: www.lyssnarklubben.seTelefon: 08-696 87 50 dygnet runt, personlig service vardagar 08:00 – 18:00E-post: [email protected] Org nr: 556074-9318Bankgiro: 843-3344

Kom ihåg att alltid ange ditt medlemsnummer.

OBS! Lagret är begränsat.

16 Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 16 2014-11-14 11:13

Page 17: Lyssnarklubben #13 2014

Mysig pyjamaskudde för de minstaDen här jättesöta lilla kudden i form av en nalle har en hemlighet! I ryggen sitter en dragkedja där man kan lägga in sin pyjamas, för att förvara, gömma eller värma! Kudden är gjord i ett silkeslent velourliknande tyg.

PYJAMASKUDDE FYNDPRIS

29:- Ord pris 99:- Nr 18382

OBS! Lagret är begränsat.

J U L K L A P P S T I P S

GOD JUL ÖNSKAR CHARLOTTE PERELLI!

En finurlig julhälsning från Jonas Karlsson!Det lackar mot jul i kommunhuset och trots nedskärningar och stundande eventuella varsel är alla överens om att det vore trevligt att överraska med en spännande julhälsning för att sprida lite glädje till kommuninvånarna. Något som visar sig bli allt annat än lätt …

GOD JUL En berättelse Jonas Karlsson Uppl: Jonas Karlsson Speltid: 3 tim, 29 minMP3-CD 199:- Nr 19158

LJUDFIL 169:-

Här sjunger populära Charlotte Perelli vackra julsånger tillsammans med Lunds studentsångare och Malmö Symfoniorkester. Ett axplock ur skivan: Rimfrostjul, Ave Maria, Mitt hjärta slår för dig, Låt julen förkunna och En släde för två.

RIMFROSTJUL CD

Premiepris 39:- Ord pris 69:- Nr 19034 Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

För att fira Hassans 20-årsjubileum presen-teras här de roligaste och mest populära busringningarna och sketcherna på cd, tillsammans med Hassan-fakta och kuriosite-ter i text och bild. Bakom kulisserna, okända anekdoter, citat, skön 90-talsnostalgi och mycket, mycket mer.

HASSAN – SAMLAT GULD VOL. 2 48 sid, inb + CD-skiva119:- Nr 19042

Göm pyjamasen i en kudde!

FYNDPRIS

29:-

Tjusig dubbel-cd med underbart vacker julmusik som t ex A Holy

Night, Joy to the World, God Rest You Merry, Gentlemen, In Dulci

Jubilo och In the Bleak Midwinter framförda av bl a Dame Kiri Te

Kanawa, Choir of Kings College, Cambridge och Elizabeth McGovern

& Julian Ovenden.

CHRISTMAS AT DOWNTOWN ABBEY

CD 199:- Nr 19190

Stilfull brittisk

julmusik!

DE BÄSTA

JULLÅTARNA

– kolla in vår spellista

på hemsidan

www.lyssnarklubben.se

VOLYM 2!

Det lackar mot jul i kommunhuset!

Bok & CD-skiva!

PREMIEPRIS

39:-

17Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 17 2014-11-14 11:13

Page 18: Lyssnarklubben #13 2014

"Oerhört gripande bok ... Han beskriver precis hur det är när allting rasar för den lilla människan, den vanliga människan, som

det är i Grekland och Spanien nu."

K E R S T I N E K M A N

"Många författare har skrivit om andra världskriget, men få

har gjort det så levande som Hans Fallada."

N E R I K E S A L L E H A N D A

VARDAGSLIV OCH VARDAGSORO I TYSKLAND PÅ 30-TALET!

Johannes Pinneberg och hans Emma, Lämmchen kallad, är unga. Bara 23 och 22 år gamla, men de är mycket förälskade och vill vara tillsammans hela tiden. När Lämmchen upptäcker att hon är med barn gifter de sig och flyttar ihop.

Tiderna är svåra. Det är ont om jobb och Johan-nes tar sitt arbete som expedit i en herrklädesaffär på största allvar. Men chefen är krävande och sätter stor press på sin personal. Trots att Johannes fjäskar för kunderna lyckas han inte sälja tillräckligt mycket. Han och Lämmchen bor enkelt, unnar sig ingenting – ändå räcker inte pengarna. Det medför både oro och irrita-tion som det unga paret tappert försöker hålla i schack.

Historien om Pinnebergs är vemodig och gripande men också rolig. Johannes och Lämmchen kämpar på med sitt, de bryr sig inte så mycket om vad som händer i deras land politiskt och ekonomiskt. De är lättlurade

och naiva, men goda människor som gör så gott de kan, trots att de sjunker allt längre ner i fattigdom och utsatthet.

Hur ska det gå för Pinnebergs? betraktas idag som en modern klassiker. Här skildras Weimarrepublikens sista dagar och nazisternas smygande maktöver-tagande. En hyllning till den lilla människan och till kärlekens styrka i en tid av politisk osäkerhet och ekonomisk kollaps.

På vår sommarsemester hade min man inhandlat sjutton (!) böcker. Han läste alla, gillade de flesta, men den bok han inte kunde sluta prata om var Hans Falladas Ensam i Berlin. När nu Falladas genombrottsroman Hur ska det gå för Pinnebergs? utkommer börjar jag förväntansfull att lyssna. Och det är sannerligen en alldeles speciell historia. En recensent omnämnde den som filmisk och det stämmer bra. Man blir väldigt berörd av Johannes och Lämmchens livsöde under en omvälvande tid i Tyskland under 1930-talet.

HUR SKA DET GÅ FÖR PINNEBERGS? Hans Fallada Uppl: Torsten Wahlund Speltid: 12 tim, 39 minÖversättare: Aimée Delblanc CD

189:- Ord pris 219:- Nr 19059

LJUDFIL

159:- Ord pris 179:-

SPEC

IALP

RIS

Torsten Wahlund läser!

En enorm framgång i Tyskland 1932 – boken trycktes i 45 upplagor

första året!

18 Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 18 2014-11-14 11:14

Page 19: Lyssnarklubben #13 2014

15/12

KRÅKORNAS FEST George R. R. Martin Uppl: Harald Leander Speltid: ca 34 tim Översättare: Louise Thulin MP3-CD 215:- Nr 19083

LJUDFIL 179:-

DRAKARNAS DANS George R. R. Martin Uppl: Harald Leander Speltid: ca 35 tim Översättare: Louise Thulin MP3-CD 215:- Nr 19091

LJUDFIL 179:-

Hundvalpar som får hjärtat att svämma över!

KALENDER 2015 – ÅRETS LEDARHUNDSVALPAR Väggkalender, mått: 20 x 20 cm PÅ KÖPET Nr 19174Om du samtidigt köper valfri bok ur detta nummer.

Möt 2015 med proffsiga fotografier på underbara små hundvalpar som ska bli ledarhundar när de blir stora. Ledarhundarna symbolise-rar trygghet och frihet för den som inte kan se. Kalenderns skapare, Synskadades Riksförbund, gör ett mycket viktigt arbete och vill skapa möjligheter för ett aktivare och friskare liv för landets cirka 100 000 synskadade. Passa på att få denna fina kalender PÅ KÖPET när du beställer något ur denna tidning.

OBS!

KUNGARNAS KRIG George R. R. Martin Uppl: Harald Leander Speltid: ca 36 tim Översättare: Louise Thulin MP3-CD 215:- Nr 16055

LJUDFIL 179:-

Del 2

SVÄRDETS MAKT George R. R. Martin Uppl: Harald Leander Speltid: ca 40 tim Översättare: Louise Thulin MP3-CD 215:- Nr 16634

LJUDFIL 179:-

Del 3 Del 4 Del 5

När kråkorna festar och drakarna dansar är det bara ett fåtal som överlever!Efter århundraden av bittra strider råder vapenvila i de sju konungarikena. Men framtiden är oviss. Det jäser av missnöje. Många kommer att gå under, andra växer sig starkare i skuggan av mörkret. Fredlösa och präster, riddare, soldater, ädlingar och slavar, ingen går säker, ingen slipper undan. I tider av om-välvande förändring för ödets vindar och kampen om järntronen dem sam-man till den mäktigaste dansen på liv och död som någonsin skådats.

när du beställer något ur detta

nummer!

På köpet !–-

Kom ihåg att kryssa i på svarskortet att du vill ha kalendern, eller beställ den utan kostnad via hemsidan eller på telefon.

KAMPEN OM JÄRNTRONEN George R. R. Martin Uppl: Harald Leander Speltid: ca 33 tim Översättare: Louise Thulin MP3-CD 215:- Nr 15115

LJUDFIL 179:-

Del 1

S VA R S KO R T

SVARA SENAST

19

LYK Mag 1413.indd 19 2014-11-14 11:14

Page 20: Lyssnarklubben #13 2014

Trygg och säker i vinter – med broddar av god kvalité!Snö, slask, minusgrader … Att ta sig fram på vinterns trottoarer är inte alltid riskfritt. Men med ett par pålitliga broddar under skosulorna blir promenaden betydligt tryggare. De här broddarna är tillverkade i tåligt, flexibelt silikonmaterial och du fäster dem enkelt på dina skor eller stövlar. Varje brodd har fyra spikar och passar skostorlek 37-41. Du kan använda dem i vilken landsände du än befinner dig – de tål ända ner till 40 minusgrader! Broddarna levereras i en smart ask.

IS-BRODDAR Premiepris 49:- Ord pris 200:- Nr 17608Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

P R E M I E

15/12

LÅT MIG TA DIN HAND CD Nr 18853

DUBBEL GRYTVANTE Nr 18374

HUR SKA DET GÅ FÖR PINNEBERGS?

CD Nr 19059

LEJONTÄMJAREN CD Nr 18721 MP3-CD Nr 18739

KALENDER 2015 ÅRETS LEDARHUNDSVALPAR

Nr 19174

PYJAMASKUDDE Nr 18382

SONEN CD Nr 19117 MP3-CD Nr 19125

VÅR HUND OOGY CD Nr 18820 MP3-CD Nr 18838

ÖGA FÖR ÖGA, TASS FÖR TASS CD Nr 18879 MP3-CD Nr 18887

PLÄD MED HARLEKINMÖNSTER

Nr 18366

ÄNGLAMAKERSKAN CD Nr 18747 MP3-CD Nr 18754

JUL, JUL STRÅLANDE JUL Nr 19000

RIMFROSTJUL Nr 19034

IS-BRODDAR Nr 17608

SANTA LJUSLYKTA Nr 18358

P R E M I E R

Ö V R I G A B E S TÄ L L N I N G A R

S P E C I A L P R I S E R

Om du köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer får du också köpa en bok eller en artikel till premiepris.

MÅNADENS LJUDBOK

När du beställer andra böcker och dessutom vill ha Månadens ljudbok måste du beställa den genom att kryssa för i beställningsrutan. Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil.

PREMIEPRIS

49:-

CD

199:-MP3-CD

169:-LJUDFIL

159:-

CD

199:-MP3-CD

169:-LJUDFIL

169:-

CD

199:-MP3-CD

179:-LJUDFIL

159:-

CD

199:-MP3-CD

109:-LJUDFIL

149:-

CD

199:-LJUDFIL

159:-

CD

189:-LJUDFIL

159:-

PÅ KÖPET

0:-

CD

69:-MP3-CD

49:-

39:-

FYNDPRIS

49:-

FYNDPRIS

59:-FYNDPRIS

29:-

49:- 69:-

39:-

PÅ KÖPETKom ihåg att

kryssa i

S VA R S KO R T

SVARA SENAST

Inga meddelanden kan lämnas på

kupongen då den avläses maskinellt.

Har du frågor besök vår

hemsida, ring eller mejla oss.

Nej tack, jag vill inte ha Månadens ljudbok.

Genom att skicka in svarskortet accepterar jag villkoren samt att ett eventuellt köp innebär ett betalningsansvar. Jag har 14 dagars ångerrätt. Returportot betalar jag själv. Läs mer om köpvillkoren i tidningen under Medlemsregler eller på www.lyssnarklubben.se

20

LYK Mag 1413.indd 20 2014-11-14 11:14

Page 21: Lyssnarklubben #13 2014

UPPLYST!Ljuslyktor kan man inte ha för många av och speciellt inte nu inför julen. Det är mörkt ute, men det kan bli ljust inne. Denna fina ljuslykta från Sagaform heter Santa och är designad av Katarina Hjalmarsson. Den avger ett jättefint ljus och skänker hemmet en ombonad julkänsla. Lyktan är tillverkad av glas och har en röd bottenplatta. Höjden är 13 cm och bredden 9 cm.

PREMIEPRIS

69:-

15/12

MÅNADENS LJUDBOK

P R E M I E

SANTA LJUSLYKTA FRÅN SAGAFORM Premiepris 69:- Ord pris 149:- Nr 18358 Om du samtidigt köper Månadens ljudbok eller en annan bok (dock ej annan premie) ur detta nummer.

LEJONTÄMJAREN Camilla Läckberg CD

199:- Ord pris 259:- Nr 18721

MP3-CD

169:- Ord pris 199:- Nr 18739

LJUDFIL

159:- Ord pris 185:-

Beställ

snabbt för

leverans i god

tid till jul!

BPortot

är betalt.

Svarspost120 153 202110 88 Stockholm

Beställ snabbt och enkelt på internet eller telefon!Du kan beställa/avbeställa via vår hemsida

www.lyssnarklubben.seDu kan också beställa/avbeställa via vår automatiska Beställningsservice dygnet runt

Bok på telefon: 08-696 87 50Eller ringa Kundservice på telefon 08-696 87 50 under telefontid mån–fre 08.00–18.00

Vill du få våra nyhetsbrev samt erbjudanden som inte presenteras i tidningen lämnar du din e-postadress genom att gå in på vår hemsida www.lyssnarklubben.se eller mejlar adressen till Kundservice på [email protected]

H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund. Bankgiro 843-3344

SVARA SENAST

VA R VÄ N L I G V I K E L L E R T E J PA I N T E !

OBS! Inga meddelanden kan lämnas på kupongen då den avläses maskinellt. Har du frågor, besök www.lyssnarklubben.se eller kontakta Kundservice på tel 08-696 87 50 alternativt skriv ett mejl till [email protected]

21

LYK Mag 1413.indd 21 2014-11-14 11:14

Page 22: Lyssnarklubben #13 2014

SPEC

IALP

RIS

Sonny har mycket – och många – att hämnas …

Dagarna har gått. Åren likaså. Ett ickeliv som ändå blivit ett slags liv. Det kunde ha varit värre, tänker Sony uppgivet där han sitter i cellen hög som ett hus. Han har ju allt han behöver; mat tre gånger om da-gen, och hur mycket droger som helst.

Men så här har det inte alltid varit. En gång i tiden var Sonny en helt vanlig grabb, duktig i skolan, fram-gångsrik i brottning. Men den dag hans pappa blev uthängd som korrupt polis och tog livet av sig, gick något sönder i Sonny. I knarket fann han tröst och snart var han fast i ett tungt missbruk. Det ena ledde till det andra och i fängelset har han trots allt skaffat sig en position. Det skvallras om att Sonny har över-naturliga gåvor. Nästa som en helbrägdagörare.

En dag, efter tolv långa år, får Sonny höra något som förändrar allt. Han rymmer. Från fängelset och från den person han blivit – och börjar jaga de männ-iskor som var ansvariga för hans fars död. Och i nya eleganta kläder, proper frisyr blir Sony helt omöjlig att känna igen ...

Han kallas Grabben, men heter egentligen Sonny Loft-hus. I tolv år har han suttit inlåst i ett av Oslos mest bevakade fängelser. Ingen vet varför, men Sonny erkän-ner andras brott och tar straffet i utbyte mot en dag-lig dos heroin. Han verkar snäll, nästan lite dum, men inom sig bär Sonny på ett stort mörker – och mycket hat. Och en dag för han höra något som förändrar allt …

Av författaren till deckarna om

Harry Hole!

Christian Fex läser!

LYK 1314

Välj mellan

CD 199:-

MP3-CD 169:-

LJUDFIL 169:-

SONEN Jo Nesbø Uppl: Christian Fex Speltid: 15 tim, 33 minÖversättare: Per Olaisen

CD

199:- Ord pris 229:- Nr 19117

MP3-CD

169:- Ord pris 199:- Nr 19125

LJUDFIL

169:- Ord pris 199:-

Fo

to: N

ikla

s R

. Lel

lo

JO NESBØ

1413012

Returadress: H1 Communication, Box 613, 83127 Östersund

BPortot

är betalt.

Gå in på www.lyssnarklubben.se för att beställa böcker som ljudfil

LYK Mag 1413.indd 22 2014-11-14 11:14