Top Banner
EVANKELIUMI KAIKKIIN MAIHIN ENITEN MUSLIMEJA JUURI INDONESIASSA Teemanumero 4/2012 INDONESIA Tesa kertoo maastaan s. 4 - 5 SIBOLGA Evankeliumi kosketti Indonesiassa s. 8 - 11 3 TÄRKEÄÄ Joulun keräyskohteet s. 6 - 7 Olen oppinut huutamaan kansani puolesta omien ongelmieni sijasta. Olen löytänyt todellisen rakkauteni ja intohimoni: itsensä Jeesuksen. TESA KERTOO
12

Lähetysnäky 4/2012

Mar 23, 2016

Download

Documents

Lähetysjärjestö EKM - Evankeliumi Kaikkiin Maihin ry.:n ilmainen tiedotuslehti Lähetysnäky 4/2012.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Lähetysnäky 4/2012

E v a n k E l i u m i k a i k k i i n m a i h i n

En iTEn muSlimEJaJuuRiinDOnESiaSSa

Teemanumero

4 / 2 0 1 2

inDOnESiaTesa ker too maastaan

s. 4 - 5

SiBOlGaEvankel iumi kosket t iIndonesiassa s . 8 - 11

3 TÄRkEÄÄJoulun keräyskohteet

s . 6 - 7

“Olen oppinut huutamaan kansan i

puo lesta omien onge lmien i s i jasta .

Olen löytänyt tode l l isen rakkauten i ja in toh imoni : i tsensä

Jeesuksen.

TESakERTOO

Page 2: Lähetysnäky 4/2012

Sivu 2 Lähetysnäky 4/2012

l ä h e t y s n ä k y4 / 2 0 1 2Lähetys jär jestö EKM -

Evanke l iumi Kaikk i in

Maih in ry:n i lmainen

t iedotus leht i

Pääto imi t ta ja :

Tom L ipk in

2 PÄÄk iRJO iTuSRakkaus ve tovo imana

3 kuTSumukSESTaMi tä sanoo Raamat tu?

4 TESa kERTOOindones ias ta

6 OSall iSTu lÄhETYkSEEnJou lun keräyskoh tee t

8 S iBOlGa 17 . -20.10 .Evanke l i um i koske t t i

Tämän lehden tek i jö i tä :

Tom L ipk in

Ank i Sandv ik

Dav id Ster l ing

Jukka Laamanen

Kat i L i l lbacka

Tesa F iona Kaban

Tai t to : Kat i L i l lbacka

Ti laukset , pa laute ja

oso i t teenmuutokset :

EKM, Myl lykatu 15

65100 VAASA

Puh ja tekst iv iest i t :

044 017 6000

[email protected]

www.ekm.nu

Pankkiyhteydet :

FI04 4970 1020 0178 32

BIC: HELSFIHH tai

FI22 8000 1670 3201 92

BIC: DABAFIHH

keräys lupanumero :

2020/2010/4094

Ahvenanmaa: 1444 K12

Paino:

KTMP Ykkös Offset

Kans i : S ibo lgan Jeesus-

kampanjasta 2012

4/2012

Lähe t ysnäkyS I S Ä L L Y S

P u h e e n j o h t a j a n s y d ä m e l t ä

Tom LipkinR

akkaudessa on valtava veto-voima. Vanhassa testamentissa rakkaus oli vaatimus, eikä ku-

kaan pystynyt elämään sen mukaisesti – ”sinun tulee rakastaa jne...” Uudessa testamentissa rakkaus on hedelmä sii-tä, että on jo rakastettu. Rakkaus on vetovoimamme. 2. Kor. 5:14-15 lukee: ”Sillä Kristuksen rakkaus vaa-tii meitä, jotka olemme tulleet tähän päätökseen: yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet; ja hän on kuol-lut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut.”

Kristuksen rakkauden omakohtaisesti kokenut ei tule koskaan enää olemaan samanlainen. Rakkauden tarve yh-teiskunnassamme on tuskin koskaan ollut suurempi. Tätä kirjoittaessani Syyriassa vallitsee sisällissota. Mo-net kristityt veljet ja sisaret kärsivät. Gazassa on aselepo, mutta kuin-ka monet kummallakin puolella jo kärsivät? Joku kommentoi kristil-lisellä tv-kanavalla: ”Tällä kertaa siviiliuhrien määrähän ei ollut niin suuri...”, mikä kuvastaa Jumalan sy-dämen vastaista asennetta. Raama-tun Jumala rakastaa kaikkia sodan osapuolia. Hän suree jokaisen elä-mänsä menettäneen puolesta. Hän suree sitä, että niin moni ei vielä ole kuullut evankeliumia.

Tässä Lähetysnäyn numerossa keski-tymme maailman suurimpaan musli-mivaltioon, Indonesiaan, jossa väestöä

on noin 240 miljoonaa. Jumala rakas-taa heistä jokaista rakkaudellaan. Maa on auki evankeliumille. Sivuilla 4-8 raportoidun Sibolgan kampanjan vas-takaiku oli niin suuri, että järjestävät seurakunnat tahtoivat toisen seuranta-kampanjan järjestettäväksi heti, kun se

vain oli mahdollista.

Muslimien joukosta kuuluu huuto saa-da kuulla kristallin-

kirkas evankeliumi. Älä koskaan pidä heitä

vihollisinasi. Näe heidät Golgatan ristin kautta. Muista,

että ainoastaan murto-osalla mus-limeista on sotilaallisen negatiivi-nen asenne kristittyjä ja kristinuskoa kohtaan. Kaupungin islaminuskoinen pormestari toivotti minut tervetulleek-si Indonesiaan sellaisella lämmöllä ja sydämellisyydellä, jollaista olen harvoin kokenut. Hän kohtasi meidät sydämellään. Emmekö me kristitytkin voisi osoittaa samaa muslimeja koh-taan ja jopa vielä enemmän?

Kristuksen rakkaus on meissä. Voit sydämessäsi

tuntea, että se, mitä Jumalalla on sydä-messään, ei vain ole Indonesiaa vaan kaikkia niitä ihmisiä varten, jotka eivät vielä ole evankeliumia kuulleet.

Ehkä kampanja Sibolgassa Indonesi-assa voi olla alku laajemmalle lähe-tystyölle EKM:ssä. Vielä on matkaa

kuljettavana, ennen kuin ”kaikki ovat kuulleet”. Tahdotko seisoa rinnallam-me?

RAKKAUSVETO-

VOIMANAK

uva B

rian C

ole

, C

reationS

wap

Page 3: Lähetysnäky 4/2012

Sivu 3Lähetysnäky 4/2012

Kutsumus on useimpia usko-via kiinnostava aihe, ja monet miettivät omaa henkilökoh-

taista kutsumustaan. On äärimmäisen tärkeää ymmärtää, että Jumala on kut-sunut jokaisen – eikä ainoastaan joita-kin valittuja täysipäiväistä julistustyötä tekeviä!

Kutsumus merkitsee sitä, että olet ero-tettu tiettyä tehtävää varten. Raamat-tu puhuu edessämme olevan juoksun juoksemisesta kestävänä (Hebr. 12:1) ja juoksumme päättämisestä (2. Tim. 4:7). Seuraava kysymys kuuluu: ”Mikä on minun juoksuni ja tehtäväni?”

Raamatussa kutsumus kattaa elämäm-me eri alueet:

a) Meidät on kutsuttu yhteyteen Her-ran kanssa (1. Kor. 1:9, Joh. 17:3) sekä kutsutut kuninkaiksi ja papeiksi (1. Piet. 2:9). Tässä on kyse palvonnasta ja esirukouksesta kuten auktoriteettim-me harjoittamisesta rukouksessa toisten puolesta.

b) Meidät on kutsuttu muuttumaan enemmän Jeesuksen kaltaisiksi: ajatte-lemaan, puhumaan ja toimimaan kuten Hän. Tästä tulee todellista mielen uu-distuksen kautta (Room. 12:2) ja salli-essamme Pyhän Hengen muokata sisin-tämme sekä salliessamme sydämeem-me vuodatetun rakkauden virrata muille (Room. 5:5).

c) Meidät on kutsuttu tehtävään Jumalan valtakunnassa, ja kirkastamme Isää suo-rittamalla tehtävämme (Joh. 17:4). Tämä tehtävä on osittain ns. uskovan kutsumus, joka on sama kaikille (Matt. 28:18-20, Mark. 16:15-18) ja osittain henkilökoh-

tainen erityinen kutsumuksemme (Joh. 3:27, Gal. 1:15, 1. Kor. 3:5-8).

Kutsuessaan johonkin tehtävään Jumala antaa myös kyvyn ja varustuksen. Mei-dän osuutemme on vastata myöntävästi ja kulkea Herran osoittamaan suuntaan. Jotkut ovat kutsutut palvelemaan täy-sipäiväisesti seurakunnassa tai muussa kristillisessä työssä, mutta useimmat meistä olemme kutsuttuja uskovina pal-velemaan muissa ammateissa. Jumala tarvitsee kristittyjä yhteiskunnan kaikil-la sektoreilla. Meidän on ymmärrettävä, että kutsumuksemme ei ole vähempiar-voinen vaikka toimisimmekin pääasi-allisesti kristityn yhteisön ulkopuolel-la! Olemme suuremmaksi hyödyksi oman, Herralta saamamme tehtävän, suorittamisessa yhteiskunnassa kuin seurakuntatehtävässä, johon Jumala ei ole kutsunut.

Raamattu puhuu uskovista Kristuksen ruumiina (1. Kor. 12:12-31). Ruumis toimii parhaiten kaikkien osien olles-sa omalla, oikealla paikallaan annettua tehtäväänsä suorittamassa. Voimme verrata tätä luonnolliseen kehoomme. Jos munuainen yrittäisi toimia silmänä, olisi näkeminen todella vaikeaa! 1. Kor. 12:14 lukee Jumalan asettaneen jäsenet ruumiiseen oman tahtonsa mukaan, ja näkymättömät ja heikkoina pitämäm-me osat ovat paljon tärkeämpiä (1. Kor. 12:22). Herra tahtoo jokaisen meistä hyväksyvän paikkansa ilolla ja olevan luotettava huoneenhaltija ja palvelija tehtävässään (1. Kor. 4:2).

Kun uskovat pääsevät kutsumukseensa ja ovat kuuliaisia taivaalliselle näylle (Apt. 26:19), vaikutukset näkyvät, ei vain us-kovan itsensä elämässä vaan koko Kris-

tuksen ruumiissa ja jopa niiden kohdalla, jotka eivät vielä ole Jumalan valtakun-nassa. Yksilöuskova kokee sisäistä täyt-tymyksen tunnetta (Joh 4:34) ja motivaa-tiota näyn ansiosta. Riski joutua hengel-liseen työttömyyteen ja sen seurauksiin vähenee. Sananlaskuissa 29:18 sanotaan, että ilman ilmestystä (näkyä, tietyt kään-nökset) eksyy helpommin. Kun löytää tehtävänsä, voi sen sijaan Jumalan val-takunta levitä ja yhteys Kristuksen ruu-miissa kasvaa. Näin tapahtuu erityisesti, jos ymmärrämme, miten paljon ruumiin eri osat tarvitsevat toisiaan, ja että kaikki ovat riippuvaisia päästä, Kristuksesta.

Miten oman kutsumuksensa voi sitten tietää? Raamattu auttaa meitä tässäkin kohtaa: Gal. 1:15 lukee kutsumuksen ol-leen meissä jo ennen kuin synnyimme, mutta emme aina ole tietoisia siitä. Fil. 2:13 lukee Herran vaikuttavan meissä, että Hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi. Usein sisimmässämme on tuntemus, joka ei koskaan jätä meitä rauhaan, ja tunnemme vetoa tiettyyn suuntaan. Yksi hengellisten johtajien tehtävistä on aut-taa uskovia löytämään oikea tie sekä antaa sijaa kasvulle ja kehittymiselle. Joskus tehtävään ei tulekaan tarttua heti. Galatalaiskirjeessä 2:7 lukee, että Paa-valin ja Pietarin kutsumukset nähtiin. Ihmisen saama tehtävä (armo, voitelu) huomataan hänen toimiessaan omalla kutsumusalueellaan. Profetia voi vahvis-taa asian, jonka ihminen jo sydämessään tietää, mutta on varottava rakentamasta kutsumustaan yksinomaan profetioiden varaan.

Lopuksi tahdon painottaa, että jokai-sella uskovalla on oma kutsumuksensa ja Jumalan silmissä jokaisella Hänen antamallaan tehtävällä on suuri merki-tys! Meidän ei tule aliarvioida mitään tehtävää tai verrata omaa kutsumus-tamme toiseen. Kunkin kutsumus on ainutlaatuinen, ja voimme vastaanottaa tehtävämme kiitollisuudella ja sallia Ju-malan Hengen johdattaa meidät Hänen viitoittamalleen polulle. •

MITÄ RAAMATTU SANOO

KUTSUMUKSESTA? Teks t i : Ank i Sandv ikKäännös : Kat i L i l l backa ?

Page 4: Lähetysnäky 4/2012

“Suomalais i l le

uskovi l le Indonesia

on avoin lähetyskenttä.”

Sivu 4 Lähetysnäky 4/2012

Teks t i : Tesa F iona KabanKäännös : Jukka Laamanen

TESANKOTIMAASTA

Nimen i on Tesa F iona Kaban, ja o len ko to i s i n I ndones ias ta . Tä l l ä he t -ke l l ä op iske len va ih to -opp i laana Suomessa, I tä -Suomen Y l i op i s tossa Joensuussa . Osa l l i s tun tää l l ä pa ika l l i sseura-kunnan , Joensuun C i -tyseurakunnan , to im in -taan , ja pas to r i n i Jukka Laamanen pyys i m inua k i r j o i t tamaan muutaman r i v i n ko t imaas tan i ja Juma lan työs tä s ie l l ä .

Page 5: Lähetysnäky 4/2012

Sivu 5Lähetysnäky 4/2012

Indonesia on saaristovaltio; siihen kuu-luu kymmenen tuhatta saarta. Vaikka kutsumme itseämme indonesialaisiksi

ja puhumme indonesiaa kansalliskiele-nämme, koostumme itse asiassa 783 eri etnisestä ryhmästä. Olemme myöskin maailman suurin muslimivaltio; 80 % ihmisistä on muslimeja. Indonesiassa on vain 10 % kristittyjä ja katolisia.

Kristinusko tuli Indonesiaan 1800-luvun alkupuolella. Hollantilaiset ja portugali-laiset, aikaisemmat siirtomaaisäntämme, toivat kristinuskon eteläiseen, itäiseen ja pohjoiseen osaan maatamme. Sitten tulivat saksalaiset lähetystyöntekijät, ja he toivat evankeliumin Indonesian länsi-osiin. Kristinusko on nykyään juurtunut laajasti suurkaupunkeihin, samalla kun jotkut paikalliset ja vierasmaalaiset lä-hetystyöntekijät yhä yrittävät avata pai-kallisseurakuntia maaseudulla ja maan syrjäisemmissä osissa. Sen mukaan kuin itse asiasta tiedän, seurakunta Indone-siassa on nyt keskittänyt huomiomme kahteen suureen asiaan: tehdä ja lähettää kypsiä kristittyjä olemaan valoina omas-sa maassamme maallisen sektorin työ-paikoilla kuten hallituksen, taiteen, huvi-maailman, koulutuksen, liike-elämän ja median keskellä, sekä täyttää Indonesian seurakunnan erityinen Jumalalta saatu kutsumus kansojen keskellä.

uudest isynny in y l iop is tossaOlen ollut kristitty syntymästäni lähti-en. Synnyin uudesti ylhäältä, ja minus-

ta tuli todellinen Kristuksen seuraaja, kun opiskelin aiemmassa yliopistossani Bandung’issa. Yliopistoissa tehtävällä työllä on suuri merkitys nuorten tavoit-tamisessa. Paikallisseurakunnat usein pääsevät sisälle nuoren sukupolven kes-kelle muodostamalla yliopistojen kam-puksilla toimivia soluryhmiä.

Opetus lapseut taminenToimin aiemmin aktiivisesti paikallis-seurakunnan ohjaamassa kristillisessä työssä omalla yliopistollani. Olemme ottaneet käyttöön opetuslapseuttamis-työtavan. Toisena vuonna saatuani kou-lutusta minusta tuli mentori. Toimin mentorina noin seitsemälle hengellisel-le tyttärelle palvelutyöni aikana. Yleen-sä jokaisella mentorilla on 2-10 hengel-listä lasta ohjattavanaan. Opetuslapse-us on pääasiallisin toimintatapamme, mutta usein osallistumme myös muihin palvelutehtäviin. Itse palvelin aiemmin multimedia-osastolla ja sitten neljän-tenä vuonna liityin tiimiin, joka avasi uuden hengellisen yhteisön eräässä toi-sessa yliopistossa.

Koen, että Jumala on muuttanut minua yliopistoaikanani. Olen oppinut ole-maan kuuliainen, palvelemaan, olemaan nöyrä, olemaan herkkä Jumalan äänelle ja ihmisten tarpeille sekä seuraamaan omaa kutsumustani. Olen oppinut tun-temaan Jumalan sydäntä kadotettuja kohtaan sekä maksamaan hinnan hei-dän tavoittamisekseen. Olen oppinut

huutamaan kansani puolesta omien ongelmieni sijasta. Olen löytänyt to-dellisen rakkauteni ja intohimoni: itsensä Jeesuksen. Samoja asioita ta-pahtuu kaikkialla maassamme monille opiskelijoille, jotka antavat itsensä pai-kallisen yliopistotyön tai seurakunnan istutustyöhön.

Suomalaisille uskoville Indonesia on avoin lähetyskenttä. Meillä on vielä yli 200 tavoittamatonta kansanryhmää. Heitä löytyy kaikkialta suurkaupun-geista, maaseudulta ja jopa syrjäisiltä saarilta. Heitä tapaa myös yliopistoissa, jonne koko nuori sukupolvi kokoontuu opiskelemaan. Vaikka evankeliumin saarnaaminen muslimien keskellä saat-taa olla haasteellista, niin pohjimmiltaan indonesialaisilla on pehmeä sydän. Monet kansalaisistamme ovat köy-hiä ja apua tarvitsevia, ja siitä syystä olemme janoisia elämän todelliselle ratkaisulle. Monet maalla ja syrjäisissä paikoissa asuvat ihmiset kokevat ole-vansa unohdettuja, ja se tekee meistä herkkiä vieraiden ihmisten taholta tule-valle rakkaudelle ja huolenpidolle.

Uskomme, että jonakin päivänä Jumala täyttää kutsumuksensa meitä kohtaan, jotta meistä voisi tulla siunaus kansojen keskellä. Rukoilkaa meidän puolestam-me, täällä tehtävän lähetystyön puolesta ja Indonesiassa olevien paikallisseura-kuntien puolesta. Olkoon Indonesia Ju-malan kunniaksi! •

Page 6: Lähetysnäky 4/2012

Sivu 6 Lähetysnäky 4/2012

Suurin osa Jumalaa palvelevista kristityistä ei tule koskaan mat-kustamaan ympäri maailmaa

lähetystyössä, kirjoittamaan menestys-kirjoja tai julistamaan tuhansille.

Huolimatta Jumalalta saamastamme kutsumuksesta meistä lähes jokainen voi silti osallistua lähetystyöhön anta-malla. Kun annamme rakkaudessa, se ilmentää suurinta ihmiskunnan edestä koskaan annettua uhria: Jeesuksen ris-tinkuolemaa.

ku tsu t t u j a muu r i n auko l l eKuulin hiljattain seuraavat rakkautta ja rahaa käsittelevät lauseet. Mielestäni ne ilmentävät hyvin, miten syvä on omis-tautumisemme Jumalan tarkoitusperille: “Se, miten käytämme rahamme, kertoo miten todellinen on rakkautemme Ju-malaan. Monin tavoin rahankäyttömme todistaa rakkautemme paremmin kuin tietomme syvyys, rukouksiemme pituus tai palvelustyömme merkittävyys. Nämä muut voivat olla teeskentelyä tai valheel-lista, mutta rahankäyttömme ja omaisuu-temme paljastavat todellisen minämme.”

Jumala kutsuu meistä jokaisen täyttä-mään paikkamme muurinaukossa, jotta Hänen evankeliuminsa leviäisi kaikkial-le maailmaan. Raamatun Esterin tavoin

jokaisen uskovan on valittava joko sallia Jumalan käyttää häntä tai sallia jonkun toisen tulla valituksi sijaansa.

Antaessamme siksi että Jumalan sano-ma voi levitä kaikkialle maailmaan, il-maisemme tällä ulkoisella ja materiaan liittyvällä teollamme syvää hengellistä omistautumista Jumalan suunnitelmille. Tekomme kuvastaa halukasta ja kuuli-aista sydäntä. “Antakoon kukin, niinkuin hänen sydämensä vaatii, ei surkeillen eikä pakosta; sillä iloista antajaa Juma-la rakastaa” (2. Kor. 9:7). Paras sijoi-tus, minkä ihminen voi koskaan tehdä, on sijoittaminen Jumalan valtakuntaan.

Juma la e i koskaan epäonn i s t uVuonna 1832 William Carey “modernin lähetystyön isä” sanoi: “Kerran olin nuo-ri, nyt olen vanha, mutta en ole kertaa-kaan todistanut Jumalan epäonnistumista Hänen huolenpidossaan minua kohtaan, kunhan aina olen antanut omastani Hä-nen työnsä etenemiseksi. Hän ei ole siis pettänyt lupaustaan, enkä siis minäkään voi olla Häntä palvelematta.”

an ta ja on s i una t t uVaikka tärkein syy lähetystyölle anta-miseen on Herran työn rahoittaminen, antamisesta on myös muita etuja:

Teks t i : Dav id S te r l i ngKäännös : Kat i L i l l backa

OSALLISTULÄHETYSTYÖHÖN

Joulun KERÄYSKOHTEET1) Jeesus-kampanja

ACEH, Indones ia2) Evanke l iumin työ Israe l issa

3) Love Ind ia - työ In t iassa

1) Muistamme Herran omistavan kaiken ja tiedostamme olevamme vain talou-denhoitajia.2) Evankeliumi voi levitä kaikkeen maa-ilmaan.3) Voimme kokea hengellisen siunauk-sen, koska tiedämme ymmärtäneem-me Jumalan kutsuneen meidät kristityt ”muurinaukkoon”.4) Voimme itsekin kokea taloudellisia siunauksia.

Kuuluisa 1800-luvun julistaja Charles Spurgeon on sanonut: “Näiden kaikkien vuosien aikana Herran palveluksessa olen saanut selville pettämättömän ja murtumattoman totuuden. Tuo totuus on se, että on mahdotonta, että kukaan voi-si antaa Jumalalle enemmän, kuin mitä saamme vastaanottaa häneltä. Vaikka antaisin Hänelle kaikkeni, Hän tulee aina löytämään tien antaa minulle pal-jon enemmän, kuin itse annoin.”

Olemme EKM:ssä vilpittömän kiitol-lisia jokaisesta tukijasta ja partnerista, joka mahdollistaa Jeesuksen antaman lähetyskäskyn toteuttamisen ja evanke-liumin levittämisen pimeydessä eläville. Tahdomme sanoa ”SUURET KIITOK-SET” esirukoilijoille ja tukijoille kulu-neiden vuosien tuesta ja myös avustanne tulevina vuosina! •

Sivu 6 Lähetysnäky 3/2012

Page 7: Lähetysnäky 4/2012

JOULUNKERÄYSKOHDE NRO 2JOULUNKERÄYSKOHDE

NRO 3JOULUNKERÄYSKOHDE

NRO 1

SEURa-KUNta-paRtNERi

Panostaako seurakuntasi lähetystyöhön?ME PANOSTAMME! Olemme Tampereen

Kristillisessä Yhteisössä päättäneet lähettää

säännöllisesti tukemme lähetystyölle EKM:n

kautta. Lahjoittamamme varat menevät

lyhentämättömänä lähetystyön hyväksi.

1) Valitse lähetyskohde

2) lähetä meille lahjoituksesi ja Viesti “seurakunta-partneri” sekä Valitsemanne lähetyskohde

3) lähetämme tukenne eteenpäin lyhentämättömänä

ekm, puh. 044 017 6000 tai [email protected]

Sivu 7Lähetysnäky 4/2012

jeesus-kampanja

israel

duGit-lähetyskeskus

tel aViV &

Beit hayeshuaalkoholisti- ja narkomaanityö

acehindonesiahelmikuu

2013

Viitenro 1012Viitenro 10443

intialoVe india-työ

Viitenro 11002

• 4 €/kk auttaa yhtä slum-milasta

• 20 €/kk kattaa yhden lapsen elatuksen lasten-kodissa

• 60 €/kk kattaa yhden sairaanhoitajan kuukausi-palkan ja lääkkeet

• 80 €/kk on uuden vasta-perustetun seurakunnan pastorin tai eVankelistan palkka

• vesipumpun kaivaminen noin 120 metrin syVyyteen maksaa noin 450 €

Page 8: Lähetysnäky 4/2012

Sivu 8 Lähetysnäky 4/2012

Page 9: Lähetysnäky 4/2012

Sivu 9Lähetysnäky 4/2012

Yllä oleva Raamatun lainaus on varmaankin sinulle tuttu. Itsel-leni tuo kohta tuli taas eläväksi

Sibolgassa, Indonesiassa, lokakuussa 2012. Kampanja-alue täyttyi Batak-kansan ihmisistä ilta toisensa jälkeen. Vaikutti siltä, kuin kaikki olisivat tah-toneet rukoilla pelastusrukouksen, ja joka ilta lavalle tuli monia ihmisiä to-distamaan Jumalan tekemästä ihmeestä elämässään.

Indonesiassa muslimiväestöä (noin 240 miljoonaa) on enemmän kuin mis-sään muussa maailman maassa. Sibol-ga sijaitsee läntisellä Sumatralla aivan Aceh-maakunnan eteläpuolella, jota tsunami pahoin koetteli vuonna 2004. Muslimien sharia-laki on voimassa Acehissa, mutta ei Sibolgassa.

Islaminuskoinen pormestari oli kutsut-tu avaamaan kampanjan. Hän toivotti

meidät tervetulleeksi suurella lämmöl-lä ja sydämellisyydellä. Hän rohkaisi kansaa painokkaasti kuuntelemaan sa-nomaamme, sillä jos he sen tekisivät, ”ei Jumalalle olisi mikään mahdoton-ta”. Todella rohkaisevaa! Hän kohteli meitä ystävinään ja toivotti meille me-nestystä.

Jo ensimmäisenä iltana kampanjaken-tälle saapui useampi tuhat kuulijaa. Gola Tiruneh julisti siitä, miksi Jee-suksen täytyi tulla maan päälle ja mitä Jeesus on tehnyt kaikkien kansojen ja ihmisten edestä. Alkoi tapahtua ihmei-tä. Useat kuurot saivat kuulonsa. To-distusten aikana ihmisiä parantui lisää. Erään naisen näkö parantui. Toinen ei ollut voinut kävellä kahteen kuukau-teen, mutta hän tuli täynnä Jumalan voimaa kertomaan Jumalan tekemästä ihmeestä. Aivan ihmeellinen kampan-jan avausilta. >

Si l lä n i in on Jumala maai lmaa rakastanut , et tä hän anto i a inokaisen Poikansa, et te i yks ikään, joka häneen uskoo, hukku is i , vaan häne l lä o l is i ianka ikk inen e lämä. S i l lä e i Jumala lähet tänyt Po ikaansa maai lmaan tuomi tsemaan maai lmaa, vaan s i tä varten, et tä maai lma hänen kaut tansa pe lastu is i . (Joh. 3:16-17)

‘‘

Teks t i : Tom L ipk inKäännös : Kat i L i l l backa

Kuvat : Gospe l T rans fo rmat ion As ia | Go la T i runeh

SIBOLGAINDONESIA

17. - 20.10.2012

<< Äi t i ja po ika parantu ivat molemmat ! Ä i t i onnet tomuudessa saamastaan vammasta, po ika keuhkoissaan. Ä i t i to i parantumisen tod is tavat röntgen-kuvat mukanaan t i la isuuteen.

< Tom L ipk in ha laa Jumalan kosketuksesta l i ikut tunut ta po ikaa.

<< Kampanjakokoukset lähetet t i in suorana rad iossa, ja useat sanomalehdet k i r jo i t t ivat kampanjasta etus ivu l laan.

< Su lo inen mus l im ina inen kerto i Gola ja Esther T i runeh i l le Jeesuksen parantaneen hänen s i lmänsä ja korvansa.

Page 10: Lähetysnäky 4/2012

Lähetysnäky 4/2012Sivu 10

Kokoukset lähetettiin myös radion vä-lityksellä, ja kuulijoita oli sitä kautta paljon enemmän. Julistin itse toisena iltana ”suuresta ristillä tapahtuneesta vaihdosta”:

Jeesus otti rangaistuksemme – • me saimme hänen anteeksian-tonsa.Jeesus otti syntimme – me saim-• me hänen vanhurskautensa.Jeesus otti häpeämme – me • saamme jakaa hänen kirkkau-tensa.Jeesus otti sairautemme – me • saimme parantua hänen haavo-jensa kautta.Jeesus otti kirouksemme – hän • antoi meille siunauksensa.- Jeesus otti köyhyytemme – me • pääsemme osallisiksi hänen rik-kauksistaan.

Evankeliumia on hyvin vaikea vas-tustaa, kun se julistetaan selkeästi. Il-mapiiri oli täynnä Jumalan rakkautta ja ihmisten antama vastakaiku evan-keliumille käsinkosketeltavaa. Monet parantuivat. Nuoren pojan munuaiset olivat parantuneet. Lopulta, muttei vähäisimpänä, eräs nainen tuli esiin ja kertoi Jumalan parantaneen hänen syö-pänsä!

Kolmas ja neljäs kampanjailta jatkui-vat samaan tapaan. Vaikka ajoittain sa-toi runsaastikin (kuten tänä vuodenai-kana yleensäkin), ei se estänyt ihmisiä tulemasta sateeseen seisomaan useaksi tunniksi. Jeesus rakastaa ihmisiä satoi tai paistoi. Viimeisenä iltana julistin aiheesta ”Jeesus parantajamme” ja il-mapiiri täyttyi uskosta ja odotuksesta. Eräs nainen itki ilosta kertoessaan poi-

kansa keuhkoista kadonneista läiskistä. Hän näytti meille myös röntgenkuvat parantuneista keuhkoista. Mutta ei täs-sä vielä kaikki – hän itse kertoi paran-tuneensa onnettomuudessa saamastaan vammasta!

Yleensä indonesialaiset jäävät sa-teella kotiin. Nyt he kuitenkin tulivat kampanjaan, kun Jumalan rakkaus ja voima oli vuodatettu. Indonesialaiset ovat myös yleensä ujoja todistamaan julkisesti. Silti monet tulivat eteen ker-tomaan Jumalan tekemästä ihmeestä heidän elämässään.

Kolmena päivänä opetin myös pasto-reita ja johtajia. Kampanjaan osallistui noin 30 paikallisseurakuntaa. Nälkä saada ”uudelleen” kiinni evankeliumin ilmestyksestä oli suurta. Vaikka en-

I s laminusko inen pormestar i to ivot t i meidät lämpimäst i tervetu l le iks i . Hän myös rohkais i kansaa painokkaast i kuunte lemaan sanomaamme, s i l lä jos he sen tek is ivät , ”e i Jumala l le

o l is i mikään mahdotonta” .

<< Jeesus parans i tämän na isen ja lat .

Ka ina losauvat sa ivat jäädä!

< Gola ja Esther T i runeh r iemui tsevat yhdessä na isen kanssa, jonka ha lvaantuneen käden Jeesus

parans i !

<

Page 11: Lähetysnäky 4/2012

Sivu 11Lähetysnäky 4/2012

simmäiset seu-rakunnat Batak-kansan keskuu-teen perustettiin jo 1800-luvulla, ei evankeliumin pysyminen elä-vänä silti ole it-sestään selvää. Siellä, aivan kuin täällä Suomessakin, voi uskonto helposti tu-kahduttaa evankeliumin voiman. Osal-listujien vastaanottavaisuus oli suurta, ja saimme päättää seminaarin Jumalan hengen ja rakkauden ”vuodatukseen”!

Useat lehdet kirjoittivat kampanjasta etusivullaan, mikä luonnollisesti oli meille ”ilmaista mainontaa”. Vara-pormestari sekä jo eläkkeelle jäänyt aikaisempi pormestari tulivat kampan-jaan joka ilta perheidensä kanssa. He

osoittivat meille suurta vieraan-varaisuutta.

A i n o a s t a a n taivas tietää, kuinka moni

vastaanotti Jee-suksen ensimmäistä kertaa elämässään kampanjan aikana. Emme myöskään tiedä, kuinka moni parantui. Meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia lääkä-reiden avulla tai muulla tavoin pitää kirjaa kaikesta, mitä tapahtui. Voim-me kertoa vain siitä, minkä näimme ja koimme. Yksi asia on kuitenkin var-maa: evankeliumissa on edelleenkin sama voima!

Ihmiset Sumatralla olivat valtavan lämpimiä ja spontaaneja. Oli ilo olla

heidän kanssaan. Omassa sydämessä-ni en vain tahtonut antaa sanomaa tai saarnaa, vaan itsestäni ja sydämestäni. Siksi tämä viikko lokakuussa 2012 ei muuttanut vain sumatralaisten elämää, vaan myös minun omaa elämääni.

Älä koskaan pidä muslimeja ”vihol-lisinasi”. Näe heidät kallisarvoisina ihmisinä, joiden edestä Jeesus antoi elämänsä. Hän tahtoo heidän saavan tietää sen.

Kiitos tuestasi, esirukouksistasi ja ha-lustasi sydämestäsi seistä rinnallam-me! •

”Eräs na inen tu l i es i in ja kerto i

Jumalan parantaneen hänen syöpänsä! ”

Tämä musl im ina inen kerto i kuuron korvansa parantuneen.

< Na isen kuu lo parantu i . << Jeesus parans i tämän pastor i Tom L ipk in in ha lauksessa o levan

nuoren po jan munuaiset !

<

Page 12: Lähetysnäky 4/2012

Hinta 24,- nYt 15,-!

Raamatun ta lous on a inut laatu inen k i r ja , joka on tu l lu t tode l l iseks i kr is t i l l i set arvot omaav ien käs ik i r jaks i ja oppaaks i hyvään ta loudenhoi toon.Uskovat ovat ka ivanneet raamatu l l i s ta perustaa s i l le , mi ten he idän p i tää jär jestää yks i ty is ta loutensa, mi ten perustaa yr i tys ja mi ten ho i taa s i tä, ta i mikä ta lous jär jeste lmä maassa p i tä is i o l la .

Tunnet tu ruotsa la inen l i ikemies Anders Wal l k i r jo i t taa k i r jasta nä in: “To ivon monien luk i jo iden huomaavan minun la i l lan i sen, ku inka kr is t i l l i set arvot ; o l ivatpa ihmiset kr is t i t ty jä ta i e ivät , ovat va ikut taneet e l inke inoe lämään ja yhte iskunnan keh i tykseen ka ikk ina a iko ina. K i r jan luet tuaan to ivoo, et tä kr is t i l l inen opetus taas sa is i s i jaa kou lu issak in . ”

Hennes & Maur iz -vaateket jun yks i omista j is ta ja Ruots in r ikka impia ihmis iä Stefan Persson on sanonut Dagens Industr i - lehden haastat te lussa: ”Eure l l in ve l jekset ovat o ikeassa. . . ”

RaaMatUntaLOUSjan-gunnar & per-olof eurell

Jan-Gunnar ja Per-Olof Eure l l ovat kaksos ia, ekonomeja ja johta j ia Ruots in e l inke inoe lämässä. He ovat omistaneet pa l jon a ikaansa Raamatun tutk imiseen. He idän akateeminen kou lutuksensa ja ammat i l l inen kokemuksensa antavat he i l le a inut laatu isen kyvyn ymmärtää ja tuoda se lkeäst i es i in Raamatun näkemyks iä ta loudesta. He ovat tuoneet myös tv :ssä rad iossa ja lehd issä es i in näkemyks iään s i i tä , et tä Jeesus on hyväks i e l inke inoe lämäl le ja kansakunnan hyv invo inn i l le . Kun a lkuperä is teos Kan man t jäna pengar och t jäna Gud?! i lmesty i ruots iks i , s i i tä tu l i hetkessä bestse l ler i , jonka kaks i pa inosta myyt i in nopeast i loppuun.

w w w.he lmimed ia.compuh. 050 5 431 431t i l au s@he lmimed ia.comw w w.he lmimed ia.com

Tar jous vo imassa vuoden 2012 loppuun.