Top Banner
LAAKDAL V.U.: Jeroen Helsen - Veldstraat 13 - 2430 Laakdal - [email protected] DENKEN.DURVEN.DOEN. www.n-va.be/laakdal Jaargang 4 • Nr. 4 • december 2014 Nieuwjaarsreceptie 20 uur Zaal Druivenrank Veerledorp 13, Veerle Op 30 januari 2015 is het eindelijk zo ver. Samen met u willen we dan graag het nieuwe jaar inzetten met een glaasje en een hapje op onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Wij kijken alvast uit naar deze ge- zellige, maar ook boeiende avond. Hopelijk bent u ook van de partij! Meer info vindt u op www.n-va.be/laakdal en op onze Facebook-pagina. Zij die graag een persoonlijke uit- nodiging krijgen voor onze nieuwjaarsreceptie, kunnen een een mailtje of sms te sturen met hun naam en adres. Wij bezorgen er dan één. Contacteer Niels Vermeulen op 0475 74 77 21 of via [email protected]. VRIJDAG 30 JANUARI 2015 Laakdal stoot zich twee keer aan zelfde steen In 2011 opende het gemeenschapshuis ’T Fortun zijn deuren. Dit project werd oorspronkelijk begroot op 750 000 euro, maar zou uiteindelijk meer dan 2 mil- joen euro kosten. Een dure grap dus. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen zou je denken, maar niet zo ons gemeentebestuur. De meerder- heid gaf recent goedkeuring om de pas- torij van Veerle om te bouwen tot een brasserie. Het voorlopige prijskaartje is geraamd op meer dan 1 miljoen euro. Laakdal heeft een mooi gemeentelijk patrimonium. Denk maar aan de oude gemeentehuizen van Vorst en Eindhout of de pastorijen van Veerle en Groot- Vorst. Deze gebouwen kunnen met renovatiepremies opgewaardeerd wor- den en verschillende diensten van de gemeente huisvesten. Met een mini- mum aan kosten waarderen we ons patrimonium op en geven we de ge- bouwen een zinvolle bestemming. Maar de burgemeester wil liever een nieuw gemeentehuis bouwen, met een voorlopige kostprijs van bijna 15 miljoen euro (alle kosten meegere- kend). Innovatieve ideeën om ons patrimonium zinnige bestemmingen te geven, ontbreken volledig. Meer zelfs, onze burgemeester wil blijkbaar ook de pastorij van Groot-Vorst en het oud ge- meentehuis van Eindhout verkopen. Een domme beslissing, want deze gebouwen zijn een financiële reserve voor de ge- meente. Maar de burgemeester heeft na- tuurlijk geld nodig voor haar nieuw gemeentehuis. Dit beeld zien we niet bij het gemeentebestuur.
4

LAAKDAL · 2015 Laakdal stoot zich twee keer aan zelfde steen In 2011 opende het gemeenschapshuis ’T Fortun zijn deuren. Dit project werd oorspronkelijk begroot op 750 000 euro,

Sep 21, 2020

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: LAAKDAL · 2015 Laakdal stoot zich twee keer aan zelfde steen In 2011 opende het gemeenschapshuis ’T Fortun zijn deuren. Dit project werd oorspronkelijk begroot op 750 000 euro,

LAAKDAL

V.U.

: Jer

oen

Hels

en -

Vel

dstra

at 1

3 -

2430

Laa

kdal

- je

roen

.hel

sen@

n-va

.be

DENKEN.DURVEN.DOEN.www.n-va.be/laakdal

Jaargang 4 • Nr. 4 • december 2014

Nieuwjaarsreceptie

20 uurZaal DruivenrankVeerledorp 13,Veerle

Op 30 januari 2015 is het eindelijkzo ver. Samen met u willen we dangraag het nieuwe jaar inzetten meteen glaasje en een hapje op onzejaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

Wij kijken alvast uit naar deze ge-zellige, maar ook boeiende avond. Hopelijk bent u ook van de partij!

Meer info vindt u op www.n-va.be/laakdal

en op onze Facebook-pagina.

Zij die graag een persoonlijke uit-nodiging krijgen voor onze

nieuwjaarsreceptie, kunnen een een mailtje of sms te sturen met

hun naam en adres. Wij bezorgen er dan één. Contacteer

Niels Vermeulen op 0475 74 77 21 of via

[email protected].

VRIJDAG

30JANUARI

2015

Laakdal stoot zich twee keer aan zelfde steenIn 2011 opende het gemeenschapshuis’T Fortun zijn deuren. Dit project werdoorspronkelijk begroot op 750 000 euro,maar zou uiteindelijk meer dan 2 mil-joen euro kosten. Een dure grap dus.Een ezel stoot zich geen twee keer aandezelfde steen zou je denken, maar nietzo ons gemeentebestuur. De meerder-heid gaf recent goedkeuring om de pas-torij van Veerle om te bouwen tot eenbrasserie. Het voorlopige prijskaartje isgeraamd op meer dan 1 miljoen euro.

Laakdal heeft een mooi gemeentelijkpatrimonium. Denk maar aan de oudegemeentehuizen van Vorst en Eindhoutof de pastorijen van Veerle en Groot-Vorst. Deze gebouwen kunnen met renovatiepremies opgewaardeerd wor-den en verschillende diensten van degemeente huisvesten. Met een mini-mum aan kosten waarderen we ons patrimonium op en geven we de ge-bouwen een zinvolle bestemming.

Maar de burgemeester wil liever eennieuw gemeentehuis bouwen, met een voorlopige kostprijs van bijna 15 miljoen euro (alle kosten meegere-kend). Innovatieve ideeën om ons patrimonium zinnige bestemmingen te

geven, ontbreken volledig. Meer zelfs,onze burgemeester wil blijkbaar ook depastorij van Groot-Vorst en het oud ge-meentehuis van Eindhout verkopen. Eendomme beslissing, want deze gebouwenzijn een financiële reserve voor de ge-meente. Maar de burgemeester heeft na-tuurlijk geld nodig voor haar nieuwgemeentehuis.

Dit beeld zien we niet bijhet gemeentebestuur.

Page 2: LAAKDAL · 2015 Laakdal stoot zich twee keer aan zelfde steen In 2011 opende het gemeenschapshuis ’T Fortun zijn deuren. Dit project werd oorspronkelijk begroot op 750 000 euro,

[email protected]

De gemeente moet geen ‘cafeeke’ spelen

Onze gemeente lijkt stilaan op eenhoreca-imperium. Ze beheert al degemeenschapshuizen in Groot-Vorsten Veerle-Heide en daarnaast is ookde sporthal met taverne eigendom

van de gemeente. Nu komt er nog eenbrasserie bij in de pastorij vanVeerle. En het stopt nog niet.

Onze burgemeester wil misschien ookhet oud gemeentehuis van Groot-Vorstomtoveren tot brasserie. Aan de witteschool in Klein-Vorst zijn er plannenvoor een drank- en eetgelegenheid.Heeft dit bestuur dan echt zo weinigcreativiteit dat het niets anders kan be-denken?

Waarom bovendien onze eigen zelf-standigen beconcurreren? Enkel degrote brouwerijen worden hier beter

van. Terwijl veel gelegenheden het zoal moeilijk genoeg hebben om te over-leven.

Beter dan de sector kapot te concurre-ren, zou onze gemeente het gemakkel i jkermoeten makenom een eigenzaak uit de grondte stampen. Deb&b’s zijn eenperfect voor-beeld van wat ermogelijk is in Laakdal.

60 000 euro voor wielerwedstrijd

Gemeente maakt Ethias slapend rijk

In 2016 wil dit bestuur een etappevan de Ronde van België naar Laak-dal halen. Een mooi evenement waarburgemeester en schepenen zichzelfin het zonnetje kunnen zetten. Wat zeer niet bij vertellen is dat dit grapje60 000 euro kost. Gelooft dit bestuurnu echt dat ze de mensen kunnenpaaien met ‘brood en spelen’?

Burgemeester Gielis begint zich steedsmeer als een keizer uit het oude Rome

te gedragen. Zij etaleert haar machtmet het bouwen van prestigeprojecten,zoals het nieuwe gemeentehuis. Dehorecagelegenheden die ze wil bou-wen, vervangen het brood en de gladiatorgevechten maken plaats vooreen wielerwedstrijd.

Wil je in onze gemeente iets realiseren,dan valt of staat dit met de gratie vande burgemeester. De gemeentekas isleeg en dreigt in schulden te vervallen.

Dat de burger moet opdraaien voor de verhoogde kosten van Diftar of derioleringswerken is blijkbaar bijzaak.

De gemeente beconcurreert onze zelfstandigen.

NIELS VERMEULENgemeenteraadslid

Verkeersremmers op het VerboektAl enige tijd waren de mensen van het Ver-boekt vertrouwd met de ‘bakken’ op deweg. Meermaals werden zij verplaatst totmen onlangs overging tot een andere tijde-lijke opstelling. De Nieuwstraat is het-zelfde lot beschoren.

Deze opstelling, die op sommige plaatsenmet verkeersborden is aangeduid maar er

dan weer effectief niet staat, brengt veelverwarring met zich mee. Zelfs in het don-ker zie je de wegversmalling nauwelijksstaan. Raadslid Niels Vermeulen is vanmening dat men zowel op het Verboekt, inde Nieuwstraat als de straten eromheeneen oplossing moet vinden met een draag-vlak bij de omwonenden. Om de haverklapaanpassingen aanbrengen, lost niets op.

Jeroen Helsen vroeg op de ge-meenteraad om een audit vanonze verzekeringen. In verge-lijkbare gemeenten als Laakdalleverde dit een besparing opvan meer dan 50 procent.

Een goede huisvader kijkt omde paar jaar zijn verzekerings-polissen eens na, zodat hijzeker is van de juiste prijs aande juiste kwaliteit. Niet in onzegemeente. Dit bestuur weigert

om zo’n screening te doen.Triestig, want dit zou vooronze gemeente al snel een be-sparing van enkele tienduizen-den euro’s kunnen betekenen.

Page 3: LAAKDAL · 2015 Laakdal stoot zich twee keer aan zelfde steen In 2011 opende het gemeenschapshuis ’T Fortun zijn deuren. Dit project werd oorspronkelijk begroot op 750 000 euro,

Caroline Janssens verkozen voor nationale partijraad

Terwijl men in Veerle volop het oudeVineaterrein klaarstoomt voor eennieuw project, blijft de site van devroegere Witte School verweesd ach-ter. Natuurlijk kan men beide dossiersniet vergelijken. De Vinea en zijn om-geving zijn eigendom van de ge-meente en de site Witte School van deKleine Landeigendommen. Terwijl hetproject in Klein-Vorst al lang omge-doopt is tot Capellebeemden, houdthet werkelijke dossier enkel nog maarwat schetsen in.

Men zou in de verre toekomst willenovergaan tot het bouwen (in de vel-den) van groepen wooneenheden metop de voorgrond een ontmoetings- entoneelzaal met taverne. Raadslid NielsVermeulen is van mening dat hier snelschot in de zaak moet komen, maarwijst erop dat men de plaatselijke ho-reca geen concurrentie moet aandoen.Ook Klein-Vorst verdient een aange-name dorpskern, maar de gemeentemoet niet in elk dorp cafébaas spelen.

Op 13 oktober kozen de N-VA-leden van het arrondissement Turnhout een nieuw be-stuur. Peter Keymeulen uit Herselt werd voorzitter, Marc Janssen uit Beerse ondervoor-zitter. Er werden ook vijf leden voor de partijraad aangeduid. Caroline Janssens kwamhier als eerste uit de bus. Ze haalde 233 stemmen op 289.

En dat zullen ze in Brussel geweten hebben. Ze zullen hun mening over ‘de stille Kem-pen’ moeten herzien, want Caroline zal er alles aan doen om de belangen van ons arron-dissement en de gemeente te verdedigen.

Gevraagd: strenger toezicht op bouwvoorwaardenIn Laakdal rijzen appartementsgebouwen als padden-stoelen uit de grond. Op zich een goed teken, want dit be-tekent dat Laakdal een bruisende gemeente is. Jammergenoeg hangt hier ook een minder positief kantje aanvast. Want de bouwvoorwaarden die de gemeente oplegt,worden vaak heel soepel geïnterpreteerd of zelfs gene-geerd door de bouwheer. De eigenaars of hun buren zit-ten daardoor achteraf met de gebakken peren.

Gemeenteraadslid Caroline Janssens deed haar ronde inGroot-Vorst in een aantal appartementsblokken en merkteheel wat gebreken op. Ze stelde dan ook de vraag of de ge-meente niet strenger kon optreden tegen deze overschrij-dingen.

Blijkbaar staan er termijnen op deze bouwvoorwaarden enkan de gemeente pas ingrijpen als deze termijnen zijn over-schreden. Maar de controle hierop is niet zo gemakkelijkomdat het over private eigendommen gaat, die men nietzomaar mag betreden.

Wij raden de burgers dan ook aan om deze termijnen op tevragen bij de gemeente en foto’s te bezorgen aan de ge-meentediensten als die zijn verlopen. De kans dat u als bur-ger dan sneller geholpen kan worden, is dan een stukgroter.

www.n-va.be/laakdal

Dossier 'Witte School'

Page 4: LAAKDAL · 2015 Laakdal stoot zich twee keer aan zelfde steen In 2011 opende het gemeenschapshuis ’T Fortun zijn deuren. Dit project werd oorspronkelijk begroot op 750 000 euro,

Eindelijk de regering waarvoor u koos Dit is niet alleen een besparingsregering, dit is vooral een herstel- en hervormingsregering. De Vlamingen die op 25 mei voor verandering kozen, krijgen dus écht een ander beleid. “Na 25 jaar gaat de PS eruit”, zei N-VA-voorzitter Bart De Wever op het congres waar de N-VA-leden de federale regeringsdeelname haast unaniem goedkeurden. “Eindelijk is er ook federaal een coalitie gevormd die uiting geeft aan wat de Vlaamse kiezer wil.”

25 concrete verbintenissen voor de toekomst. Die ging de N-VA met u aan voor de verkiezingen van 25 mei 2014. Na de verkiezingsoverwinning trokken we met diezelfde 25 Verbintenissen voor Vooruitgang naar de Vlaamse en federale onderhandelingstafels.

Hoeveel en welke verbintenissen het uiteindelijk hebben gehaald, en in welke concrete maatregelen wij ze precies hebben gegoten, kan je zelf nakijken op www.n-va.be/verbintenissen-regeerakkoord.

sie, Asieeneffeciën, DnaFinalem bdien oenvot bgaaat

ors glie atosir paak hoon de nieuen aassiraetcrestsaaats

ie minit drervA lee N-VVAD

Met vijf voor verandering

rtesbdeeomrie en Atraatigl en Msieinns Bladen, zoehdegovee bjkiijrgna

egen de rinnj biijtrae psmaale Vttsot wa. Dgineregle rderaee ffewde nieuuw

emier – en tricepén vie éder wns – oertsie mini

Met vijf voor verandering

.gdinjiijren,keae Zsdnaleninn

et . Heglopgsineregen eett mleiegpserewwe

e ewemier – en t

eere VVeveitartsinimden Aen) en wuobeer Ge digeegR

er vtsinier en miemrpeepci(vn Daer vtsini (mtt upeepdnVaag vnngijdiijrttse, Bgg,nngikerpeepbrr Aoos viratecrestsaat(srve OnaVVanahoJJo.:.l.n.rr.VV.

k

g).nigiigduovens viratecrestsaat (snekncarra FoTheen) en ghiigleien, VVekae Zsddsnalennnin Baer v

en), kaenzrraenttbme en Aienseffen Dpaaphcenstee en WWeduare ffrlacse fin dda

en, Pnsae KKajkiijle, Ggg,nijdiijrtsebedeomrën), cinanin Fiaer vtsini (mttldvetr

kkkorg ttinninwwreevoovgszineirkkeee vdr doon vvoeenisseetinrbeee vveteetncroo25 c

e

e itargiigl en Meisr Aoos ven en dete Stord, Geigh

nobm JanJaneveeStd), eilesbpen t eeen mnoseren, P

rsuele SElk

tinrbeee 25 VVedlffdeelzet die meetn wwekeeA me N-VVAg dine gg. Ditmskoeekoe tr d

e Vr dg naaanagtuirooor VVooon veennisseenn vageezineirkkeee vr doon vvot u aaaA me

e

t.bae derreiattanemeploooprde veet goep hoe oope ttokke

tjkiijr kettterzivooremaKKa’dnet lan hr vargeue bttersee‘e

.rr.ettterzivoorremawe KKauiede n

‘eerste burger’

lareeden ffee eenmsaale Vai 2014. NNan 25 men va

geve

ns, h

et v

erbe

tere

n of

het

ver

wijd

eren

erv

an.

de g

e-to

t to

egan

gsre

cht

soon

lijke

lev

enss

feer

ten

opz

icht

e va

n de

geg

e-19

92 in

ver

band

met

de

besc

herm

ing

van

de p

er-

dien

sten

van

de

N-V

A. D

e w

et v

an 8

dec

embe

rdi

vers

ede

va

n ge

brui

k ve

rmel

dw

ordt

do

cum

ent

D E N - VJ A ,

HEERED EVROUWM

Ja, ik wil graag lid worden. Stuur mij de nodige informatie.

Ik wens de kennismakingsfolder te ontvangen.

wp n ojkeiijkkilf naen je zan, kkaeentgoogen heenissetinrbeeke vllken wwel eeneevveeevoH

ls.effetaagslineelndrhaaeendookkkkorg ttinninwwreevoovgszineirkkeee vd

R E E K T M E A A NA S P D E N - V

EVROUW

Ja, ik wil graag lid worden. Stuur mij de nodige informatie.

Ik wens de kennismakingsfolder te ontvangen.

ge, e

en-reennisseetinrbeee/v.n-va.bww.wwwwwwdlhaaaln geebbjk heebliijeelindeett uin he

etinrbeee 25 VVedlffdeelzet die meetn wwekee

R E E K T M E A A N

.n w

drokokkkaregeelgeelertte maaatteetncrooke cleeln in wwe, ee

e Vr dg naaanagtuirooor VVooon veennisseen

R E E K T M E A A N

neebbes heebciere pj ziijn wwi

elareeden ffee eenmsaale V

T

geve

ns, h

et v

erbe

tere

n of

het

ver

wijd

eren

erv

an.

toeg

angs

rech

t vo

orzi

et

vens

verw

erki

ng

soon

lijke

lev

enss

feer

ten

opz

icht

e va

n de

geg

e-19

92 in

ver

band

met

de

besc

herm

ing

van

de p

er-

dien

sten

van

de

N-V

A. D

e w

et v

an 8

dec

embe

rin

tern

e he

t vo

or

best

emd

is

docu

men

t di

t op

di

e in

form

atie

D

e

[email protected] wwwinfE:: oningsstraat 47 bKA,,N-Verugsturen naar::TTe

: AAMN

:TTRAAS

: GOSTCODEP

: ELT

.n-va.beus 6 in 1000 Brussel of faxen naar:oningsstraat 47 b

:EMEENTE: G

: GMAILE-

02 217 35 10us 6 in 1000 Brussel of faxen naar:

: OORNAAMV

TUMTEDAEBOORRT: G

02 217 35 10

: / /TUM