Top Banner
Trendanalys: Kuratering April 2016
8

Kuratering april 2016

Apr 13, 2017

Download

Internet

Buzzter
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Kuratering april 2016

Trendanalys: Kuratering

April 2016

Page 2: Kuratering april 2016

Curare

Ordet kurator kommer från latinets curare. Kurator är någon som tar hand om, en ombesörjare eller upplysningsman. Många tänker på en curator som arrangerar en utställning eller dylikt. Uppgiften handlar om att välja ut de verk som ska visas och att de exponeras på rätt sätt.

Page 3: Kuratering april 2016

Nya mellanhänder

Det vi ser nu är en ny typ av ”middle men” som tränger sig emellan kunden och leverantören. Vi kallar dem kuratorer.

Page 4: Kuratering april 2016

Twitter har en ny tjänst som heter Twitter Curator. Syftet är att man ska ha möjlighet att kuratera Twitterflöden. Det har enligt Twitter fungerat bra och intresset är ökande.

Kuratera ditt Twitter-flöde

Page 5: Kuratering april 2016

Inom flyg och resor kryllar det av kuratorer. De blir fler och de blir smartare. Hipmunk är en ny tjänst som kan skanna din e-post och kalender för att förstå dina resplaner och kunna rekommendera rätt resa.

Hipmunk – för ett smartare resande

Page 6: Kuratering april 2016

Vem kommer att äga kunden?En ny typ av mellanhänder är på väg att ta över kundrelationerna. Företag och tjänster som samlar in, selekterar och väljer ut vad som är värt att sprida vidare. Dessa får därmed en stor makt. Gamla aktörer riskerar att bli tillbakaflyttade i värdekedjan och mista sin kontakt med kunder och läsare. Det blir allt viktigare att ha en bra relation till dessa aktörer och förstå hur man sticker ut.

Page 7: Kuratering april 2016

Om Buzzter

Buzzter är Sveriges största sajt för den som vill ha koll på vilka trender som påverkar dagens samhälle och konsumenter. Här hämtar man inspiration från spaningar, strukturerade i 14 konsumentkategorier.

Buzzter ger färska insikter och trendanalyser om tjänster, koncept, idéer, beteenden och

annat som sticker ut, och som kan komma att ha effekt på konsumentens handlingar.

www.buzzter.se

Page 8: Kuratering april 2016

Bobo af EkenstamChefredaktö[email protected]

Jörgen Ramnelö[email protected]

Kontakta oss