Top Banner
KULTUR 60+ KULTURTILBUD FOR SENIORER VÅREN 2017 KULTUR Lørenskog kommune
8

KULTUR ommunelorenskog-kultur.no/files/dokumenter/kultur/publikasjoner/kultur60-v2017.pdfSWINGKURS Mandag 13.februar t.o.m mandag 3.april kl. 13-14.30 på aktivitetshuset Volt I samarbeid

Aug 12, 2020

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: KULTUR ommunelorenskog-kultur.no/files/dokumenter/kultur/publikasjoner/kultur60-v2017.pdfSWINGKURS Mandag 13.februar t.o.m mandag 3.april kl. 13-14.30 på aktivitetshuset Volt I samarbeid

KULTUR 60+ KULTURTILBUD FOR SENIORER VÅREN 2017

KU

LTUR

Lørenskog kommune

Page 2: KULTUR ommunelorenskog-kultur.no/files/dokumenter/kultur/publikasjoner/kultur60-v2017.pdfSWINGKURS Mandag 13.februar t.o.m mandag 3.april kl. 13-14.30 på aktivitetshuset Volt I samarbeid

PROGRAM VÅR 2017LUNSJKULTUR: RUNE GERHARDSENTirsdag 10.januar kl. 12.00 i Lørenskog hus, VasshjuletPolitikk, 50-tallet og andre eventyr - Rune Gerhardsen forteller om sin far Einar Gerhardsen.Han var nok den eneste fireåring i Norge som visste om kontraheringsstoppen, som var en viktig del av gjenreisningspolitikken etter andre verdenskrig. Som del av Norges mest politiske familie har han samlet opp inntrykk og historier om landets utvikling gjennom det forrige århundret.Kr. 150,- inkl. noe å bite i.

«HENNES LØGNAKTIGE YTRE» SELMA LØNNING AARØETirsdag 24.januar kl. 12.00 i Lørenskog bibliotekSelma Lønning Aarø presenterer sin nyeste bok, den historiske romanen “Hennes løgnaktige ytre”.Våren 1897 anmeldte Knut Hamsun forfatteren Anna Munch til politiet og forlangte at hennes mentale tilstand ble undersøkt. Bakgrunnen for anmeldelsen var at det hadde blitt spredt en rekke anonyme brev som svertet ham, og Hamsun var overbevist om at brevene kom fra henne. Dette danner utgangspunktet for en helt særegen kunstnerroman: en tragisk, intens og hittil ukjent historie om å være kvinne og kunstner. Den vekker til live et glemt forfatterskap, og kaster nytt lys over norgeshistoriens mest omdiskuterte forfatter.

KULTURNATT 2016Torsdag 26.januar fra kl. 17.30på Lørenskog hus, Festplassen og RådhusparkenKulturnatt er et samarbeidsprosjekt mellom de ulike kultur- og næringsvirksomhetene i Lørenskog hus, flere av skolene i kommunen, lokale lag og foreninger og Metro Senter. Kulturnatta består av mange ulike aktiviteter og kultur-opplevelser både i Lørenskog hus og i området rundt. Mer info og fullt program på www.lorenskog-kultur.no/kulturnatt

BOKPRAT OM BØKER FRA 2016 Tirsdag 7.februar kl. 12.00i Lørenskog bibliotekKjersti Furu og Heidi Andreassen forteller deg om noen av bøkene som kom ut i 2016.Vi har lest noen godbiter og har lyst til å dele dem med deg!

LUNSJKULTUR: ARNE GARVANGTirsdag 7.februar kl. 12.00i Lørenskog hus, VasshjuletArne Garvang, som vi alle husker fra Tramteatret, har våknet opp som soloartist. Arne solo har med seg gitaren og synger kjente og kjære viser fra den norske viseskatten. Dessuten kommer han selvfølgelig ikke forbi låtene fra Tramteatrets tid.Kr. 150,- inkl. noe å bite i.

Page 3: KULTUR ommunelorenskog-kultur.no/files/dokumenter/kultur/publikasjoner/kultur60-v2017.pdfSWINGKURS Mandag 13.februar t.o.m mandag 3.april kl. 13-14.30 på aktivitetshuset Volt I samarbeid

NYBEGYNNERKURS I SLEKTSFORSKNINGMandag 6. og 13. februar kl. 12-15 i møterom Framtida, 8.etg Lørenskog husLyst til å komme i gang med slektsforskning? Lørenskog Historielag holder nybegynnerkurs med temaene: Hva er slektsforskning? Hvordan komme i gang? Hvilke kilder har vi, og hvordan bruker vi de? Vurdering av innsamlet materiale og sammen-setting av innsamlet materiale. Ta gjerne med egen PC eller nettbrett, men ingen absolutt forutsetning! GRATIS! Maks 15 deltagere, førstemann til mølla. Påmelding til [email protected]/ tlf 67 93 44 53 innen 30.januar. Se også bibliotekets arrangement under her!

“TID FOR SLEKT” - OM SLEKTSFORSKNINGMandag 13.februar kl. 18.00i Lørenskog bibliotekEr du nysgjerrig på å vite mer om din egen slekt?Torill Johnsen, Nina Hanssen og Mette Gunnari har sammen skrevet boken «Tid for slekt». Her får du gode tips for å forske på din egen slekt.

SWINGKURSMandag 13.februar t.o.m mandag 3.aprilkl. 13-14.30 på aktivitetshuset Volt I samarbeid med Kom og Dans Romerike arrangeres swingkurs 8 mandager denne våren. Dette blir et uhøytidelig kurs for alle, du trenger ikke å ha danset før. Vi starter fra grunnen av og lærer å danse swing til hygge og moro. Har du danset før og bare vil være med for trimmen og hyggens skyld, er du også velkommen. En morsom og sosial måte å trimme på! GRATIS! Påmelding til [email protected]/tlf 67 93 44 53 innen 30.januar.

“MINNENES KAFÉ” - BYGDETRUPPENS TEATERTirsdag 21.februar kl. 12.00 på Skårer gårdMinnenes kafé oppsto som et resultat av inn-samling av lokalhistorie i form av minner og personlig opplevde historier. Liv Sylteviks barn-domsminner var blant disse, hun vokste opp på Hornåseng i Høland på 20-30-tallet, da meste-parten av livet ble levd innenfor bygdas grenser. I tillegg til Liv Sylteviks minner presenteres også andre lokale minner sammen med god gammel-dags mat, i kaféen på Skårer gård. Billetter: voksen kr. 70,- barn kr. 30,-

“100 ÅR MED VERA LYNN” UNDERHOLDNINGSVOGNATirsdag 28.februar kl. 17.30, Lørenskog sykehjemTorsdag 2.mars kl. 12.45, Rolvsrudhjemmet kl. 12.45, Lørenskog sykehjem, avd. Finstad/LosbyveienForestillingen tar utgangspunkt i Vera Lynn og hennes betydning for de allierte styrkene under krigen, og vi får et innblikk i den britiske stjernens liv og karriere. Med sangskatter som ”We´ll meet again” og ”White Cliffs of Dover” vekkes gamle minner fra radioens storhetstid. Vi oppfordrer til all-sang og Afternoon Tea når vi hyller en av nåtidens aller største gjenlevende stjerner.

Page 4: KULTUR ommunelorenskog-kultur.no/files/dokumenter/kultur/publikasjoner/kultur60-v2017.pdfSWINGKURS Mandag 13.februar t.o.m mandag 3.april kl. 13-14.30 på aktivitetshuset Volt I samarbeid

“HJERNEN ER STJERNEN” KAJA NORDENGENMandag 6.mars kl. 12.00 i Lørenskog bibliotekHjernen gjør oss til den vi er. Hjernen er både oss og tankene våre. Den lærer, den forelsker seg og den tolker kompliserte mønstre. Men hjernen lokker deg også til å ta dårlige valg og den belønner avhengighet. Hvorfor gjør hjernen som den gjør? Kaja Nordengen er lege og hjerneforsker og hun har skrevet boka «Hjernen er stjernen», som foredraget tar utgangspunkt i. Boka har ligget på bestselgerlisten siden utgivelsen i oktober, og er nå trykket i hele 14 000 eksemplarer.

LUNSJKULTUR: ELIN FURUBOTNTirsdag 7.mars kl. 12.00 i Lørenskog hus, VasshjuletElin Furubotn har lang fartstid som vokalist, gitarist, tekstforfatter og komponist og har på sine seks album sunget seg inn i mange hjerter med hverdagsromantiske tekster på dialekt. Hun er hyppig spilt på radio med bl.a. “Så lett det kan ver”, i duett med Morten Abel. Hun har turnert i inn- og utland og har også blitt spilt på europeiske radio-stasjoner. Kr 150,- inkl. noe å bite i.

SANG - OG MUSIKKABARET MED SKOGBLOMSTEN JUBAMandag 13.mars kl. 17.30, Rolvsrudhjemmet Mandag 27.mars kl. 17.30, Lørenskog sykehjem kl. 19. 30, Lørenskog sykehjem avd. Finstad/LosbyveienBarn og unge i Skogblomsten JUBA fremfører musikkabaret med både nye og gamle innslag.

LUNSJKULTUR: LOUIS JACOBYTirsdag 5.april kl. 12.00 i Lørenskog hus, VasshjuletEn ekte singer/songwriter som skriver og produ-serer hver eneste dag. Han er kjent som kyst-poeten med de vakreste viser fra skjærgården, som den som skriver om unger og om ulike faser i livet, som synger kjærlighetsviser så man merker det i hjertet, og ølviser som skaper stemning og latter. Men ikke minst er han kåsøren med vanvittige morsomme kåserier. Bak seg har han et vell av bøker og CD’er. Kr 150,- inkl noe å bite i.

FOTOKURS MED RONNY ØSTNESTorsdag 20.april, 27.april og 4.mai kl. 10-15Fotograf Ronny Østnes har gitt ut 5 bøker og hatt en rekke utstillinger, og vil på dette kurset inspirere deg til å ta bilder som betyr noe. Lær deg å ta bilder som virkelig lever og forteller historien videre på sin egen måte. Sammen er vi ute og tar bilder, og du får små uhøytidelige oppgaver fra gang til gang. Det viktigste disse dagene er at vi skal kose oss med å fotografere og være sammen. Ta med eget kamera, det er ingen spesielle krav til utstyr utover dette. Oppmøte på aktivitetshuset Volt, 6.etg Lørenskog hus. Pris kr. 750 for hele kurset. Maks 15 deltagere, førstemann til mølla! Påmelding til [email protected]/ tlf 67 93 44 53 innen 6.april.

Page 5: KULTUR ommunelorenskog-kultur.no/files/dokumenter/kultur/publikasjoner/kultur60-v2017.pdfSWINGKURS Mandag 13.februar t.o.m mandag 3.april kl. 13-14.30 på aktivitetshuset Volt I samarbeid

“KIRSTEN LANGBO - EN LUN TIME MED KAFFEKRUS OG TUSENBEIN” Mandag 24.april kl. 11.15, Rolvsrudhjemmet kl. 12.45 Lørenskog sykehjem, avd. Finstad/LosbyveienTirsdag 25.april kl. 17.30 Lørenskog sykehjemKirsten Langbo var hele Norges barnetime- og barneTV-tante i NRK. Forestillingen består av sanger, opplesning fra hennes bøker og biografi om Kirsten Langbo, og gir rom for mimring, latter og glede. Sang: Karin Fristad, piano: Tor Ingar Jakobsen.

STRIKKEKVELD MED ARNE & CARLOSTirsdag 25.april kl. 18.00 i Lørenskog bibliotekStrikkeguruene Arne & Carlos har gjort stor internasjonal suksess med sine strikkekuler, strikkebøker og har bragt norsk strikketradisjon og kultur på agendaen i moteverdenen. Foredraget varer cirka halvannen time, deretter blir det mingling og strikking med publikum. Ta med deg strikketøyet og bli med på denne inspirerende kvelden! Boksalg og signering.

LUNSJKULTUR: RICHARD BOWERSTirsdag 2.mai kl. 12.00i Vasshjulet, Lørenskog husVi er så heldige å få besøk av Richard Bowers (UK). En gentleman som har stemme, mimikk og sjarm nok til å bringe både Frank Sinatra, Dean Martin og Sammy Davies jr til live igjen. Mr. Bowers, også kjent som «han kule med smoking», er Oslos mest enesteående crooner og vil fremføre kjente låter av blant andre Frank Sinatra, Dean Martin og Nat King Cole. Kr 150,- inkl. noe å bite i.

INTERNASJONAL BASAR Lørdag 10.juni kl. 12.00 på Skårer gårdMarkedsdag med internasjonalt preg. Du kan smake på mat fra mange land og verdenshjørner, kjøpe husflidsprodukter og kunsthåndverk, og oppleve ulike innslag av dans, sang og musikk.

RULLATORFESTIVALENTorsdag 15.juni kl. 11.30 i Rådhusparken og Kjenn samfunnshusFor 8.gang setter vi i gang Rullatorfestivalen i Lørenskog. Vi starter i Rådhusparken og ender opp i Kjenn samfunnshus til middag, kaffe og under- holdning. Som hjelpere i løypa har vi med ungdommer fra Mailand vgs.- «Livsglede for eldre», og vi inviterer masse barnehagebarn til å heie på deltakerne i løypa. Det er «Hans og Svein» som synger, spiller og shower for oss denne gangen. Du er velkommen til å delta med eller uten rullator og rullestol. Mer info om påmelding og program kommer.

Page 6: KULTUR ommunelorenskog-kultur.no/files/dokumenter/kultur/publikasjoner/kultur60-v2017.pdfSWINGKURS Mandag 13.februar t.o.m mandag 3.april kl. 13-14.30 på aktivitetshuset Volt I samarbeid

Spilles 28.februar og 2.mars på sykehjemmene i Lørenskog

KULTURFestplassen 1, Postboks 304, 1471 Lørenskog Telefon: 67 93 40 [email protected]

Page 7: KULTUR ommunelorenskog-kultur.no/files/dokumenter/kultur/publikasjoner/kultur60-v2017.pdfSWINGKURS Mandag 13.februar t.o.m mandag 3.april kl. 13-14.30 på aktivitetshuset Volt I samarbeid

SENIORKINO - Gode filmer verdt å se!Torsdager kl. 12.30 Hver torsdag viser Lørenskog kino film fra aktuelt program, som vi tror vil falle i smak hos et voksent publikum. Våren 2017 har vi mange spennende filmer i vente, bl.a. «Hundreogettåringen som stakk fra regningen og forsvant» – Allan Karlsson på nye eventyr og «Jackie» - Jacqueline Kennedy følges gjennom den første uken etter drapet på hennes mann. En gang iblant disker vi også opp med kake og kaffe utenfor kinosalen.Velkommen til en hyggelig filmopplevelse hos oss!Mer informasjon om dette vil bli lagt ut på kinoens hjemmeside www.lorenskogkino.no.

BILLETTINFORMASJONBilletter til arrangementer i Lørenskog hus og Lørenskog kino kjøpes i Veiviseren, 1.etg Lørenskog hus, eller på nettsidene til kinoen og kulturhuset.

De øvrige arrangementene er gratis dersom ikke annet er oppgitt.

HUSETS FARGEPALETTPå aktivitetshuset Volt i Lørenskog hus er det en aktiv gruppe for male- og kunstinteresserte. Det arrangeres faste treff mandager kl. 11.00-14.00 og det avholdes kurs med jevne mellomrom. Interesserte kan kontakte frivilligsentralen på tlf. 67 93 44 44.

SENIORTEATERET JUBILADO Det er startet opp musikal- teater for pensjonister i Lørenskog! Kontakt Cathrine Bjørlo Hagerup for mer info: [email protected].

ORGANISERTE TILTAK; KOR OG DANSFlere ulike organisasjoner driver faste tiltak for seniorer i Lørenskog, blant annet Lørenskog senior-kor, Lørenskog seniordans, Kurland seniordans, Leikarringen Hunar og Lørenskogs mannskor og damekor.

Se www.lorenskog-kultur.no/lorenskogportalen for oversikt over alle organisasjoner i Lørenskog.

Page 8: KULTUR ommunelorenskog-kultur.no/files/dokumenter/kultur/publikasjoner/kultur60-v2017.pdfSWINGKURS Mandag 13.februar t.o.m mandag 3.april kl. 13-14.30 på aktivitetshuset Volt I samarbeid

Bilder: Forside: Kaja Nordengen (foto: Sturlason)/bokomslag, Kirsten Langbo/Fristad-Jakobsen, Arne&Carlos, swingdans, Louis JacobyBakside: Underholdningsvogna/Vera Lynn, bokomslag Tid for slekt, Jackie (foto: Norsk filmdistribusjon) Skogblomsten JUBA, Rune Gerhardsen.Midt: malepalett, teatermasker (www.colourbox.com)Trykk: Xidé media

KULTUR 60+Kultur er et viktig virkemiddel i helsefore-byggende arbeid, og kulturopplevelser er med på å skape trivsel. Det er viktig for alle alders-grupper at opplevelsene gjøres tilgjengelige også i perioder hvor det sosiale ofte må nedprioriteres.

Dette programmet er muliggjort ved midler fra Den kulturelle spaserstokken. Målet med Den kulturelle spaserstokken er å gi alle seniorer i kommunen mulighet til å delta i kulturelle aktiviteter.

Tilbudene er spesielt beregnet på seniorene (60+) i kommunen, men alle er velkommen. Arrangementer på kommunens institusjoner er åpne for alle.

Endringer kan forekomme, det tas forbehold om feil i programmet.Se www.lorenskog-kultur.no for mer informasjon, eller kontakt Kultur på tlf. 67 93 44 53 / 60.

RELEVANTE NETTSIDER

Hva skjer i Lørenskog - informasjon om kulturtilbud:www.lorenskog-kultur.no/lorenskog-arena

Informasjon om Kultur 60+:www.lorenskog-kultur.no/kultur60

Frivilligsentralen:www.lorenskog-kultur.no/frivilligsentralen

Lørenskog bibliotek:www.bibliotekrom.no/lorenskog/

Lørenskog hus:www.lorenskoghus.no

Lørenskog kino:www.lorenskogkino.no