Top Banner
AHTAAJAFUTISTA VUODESTA 1927 2/2015 IN MEMORIAM HANNU sivu 21 JUUSO SALONEN sivu 28
44

KTP-julkaisu 2/2015

Jul 24, 2016

Download

Documents

FC KTP

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: KTP-julkaisu 2/2015

AHTAAJAFUTISTA VUODESTA 1927

2/20

15

IN MEMORIAMHANNU

sivu 21

JUUSOSALONEN

sivu 28

Page 2: KTP-julkaisu 2/2015

fcktp.fi

FC KTP Kotka ry. Kotkan Futis Oy

Koulukatu 8, 48100 Kotka Puh. 05 229 4200 [email protected]

Toimitusjohtaja: Riku Tapio, puh. 050 340 5550

Hallitus Puheenjohtaja: Jarkko Pippola Jäsenet: Joel Björkqvist (vpj), Jari-Pekka Gummerus, Jukka Mustonen, Pasi Peltomäki, Kader Rahkonen, Jukka Vilkki ja Matti Välimaa

Juniorijaos Puheenjohtaja: Pasi Peltomäki Jäsenet: Kimmo Anttila, Samuli Kansa ja Petteri Kärkkäinen Valmennuspäällikkö: Mika Pulkkinen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT

Taitto: Nitro ID

Kuvat: Esa Kuparinen, Pekka Vainio, Mikko Hovi ja Marko Laukkarinen

Sisältö: FC KTP ja Nitro ID

Paino: PunaMusta

MINKENKYNÄSTÄ

sivu 7

PELAAJASTA PELAAJIEN EDUSTAJAKSI

sivu 12

KOUTSINKORNERI

sivu 4

RIKSANRUSTAUS

sivu 30

JUUSOSALONEN

sivu 28

KAUDENMATSIT

sivu 18

IN MEMORIAMHANNU

sivu 21

NOLLAKOLMOSILLAHYVÄ MEININKI

sivu 42

Page 3: KTP-julkaisu 2/2015

3

KIITOS KAUDESTA 2015 Edustusjoukkueemme visiitti maamme pää-sarjassa jäi tällä kertaa, valitettavasti, vain yhden kauden mittaiseksi. Kausi oli urheilul-lisesti haastava, kuten lopputulos osoittaa. Emme saavuttaneet yksiselitteistä tavoitet-tamme, joka oli sarjapaikan säilyttäminen.

Kiitämme Veikkausliigaa, sen seuroja ja heidän kannatta-jiaan unohtumattomista hetkistä, joita saimme kauden aikana kokea. Veikkausliiga 2015 oli ennätyksellisen tasainen ja jännittävä aina kauden loppuun saakka.

Haluamme kiittää kaikkia seuraamme tukeneita yrityksiä ja tahoja. Iloksemme saimme huomata, että kotkalaiset ja kymenlaaksolaiset yritykset ottivat yhdessä kanssam-me vastaan haasteen Veikkausliigan vaatiman taloudel-lisen pohjan rakentamiseksi. Kaudella 2015 seuraamme on tukenut yhteensä yli 300 yritystä, suuri kiitos kaikille! Toivottavasti otatte yhdessä kanssamme vastaan myös Ykkösen haasteet ja olette mukanamme rakentamassa uutta nousua kohti maamme pääsarjaa.

Kaikkein suurin Kiitos isolla Koolla menee kotkalaisel-le yleisölle ja kannattajille! Vihreävalkoinen oli jälleen kerran hienosti esillä ympäri Suomea, kannustuksen puutteesta menestyksemme ei jäänyt kiinni.

Joukkueemme poistuessa Arto Tolsa Areenalta liiga-karsinnan tappion jälkeen, kannattajamme kajauttivat ilmoille komeat KTP-huudot. Se on teko, joka kertoo kotkalaisesta jalkapallokulttuurista.

Taloudellisessa tavoitteessamme onnistuimme parem-min, taloudellinen tilanteemme on vakaalla pohjalla ja antaa edellytykset pitkäjänteiselle kehittämiselle. Toki sarjatason muuttuminen tuo siihen omat haasteensa. Panostamme entistä voimakkaammin omaan junioritoi-mintaamme ja siinä on hyviä merkkejä ilmassa. Junio-reidemme päättäjäisissä oli runsaasti iloisia nuoria ja taitokisoista tulleet lukuisat palkinnot enteilevät hyvää. Toivottavasti saamme muutaman vuoden kuluessa selvästi lisää kotkalaisväriä myös aikuisten kentille.

Putoaminen pääsarjasta on kova paikka, muttei maailman- loppu. Työ kohti tulevaa on jo aloitettu ja tarvitsemme siinä jälleen kaikkien tahojen tukea. Paluu Veikkauslii-gaan on yksiselitteinen urheilullinen tavoitteemme!

Vihreävalkoisen seuramme puolesta

Jarkko Pippola puheenjohtaja

Page 4: KTP-julkaisu 2/2015

4

KOUTSINKORNERI

Kausi Veikkausliigaa takana. Valitettavasti pelit jatkuvat kaudella 2016 Ykkösessä. Sarjapaikan uusiminen oli kauden päätavoitteemme, jota emme onnistuneet saavuttamaan karsintojenkaan jälkeen. Saimme kauden päätteeksi vielä yhden ottelupallon, jonka hävisimme.

Kausi oli pitkä ja ennen kaikkea opettavainen. Vuosi Veikkausliigassa oli visiitiksi liian lyhyt – sen tunnustamme kaikki. Tiesimme haasteen suureksi jo kauteen lähdettäessä, mutta tahto ja usko tavoitteeseen pääsemiseksi oli vahva. Emme epäilleet hetkeäkään, ettemmekö pystyisi yltämään maaliin. Vasta kalkkiviivoilla tavoite tuntui luisuvan käsistämme.

Joukkueen kasaaminen venyi liian pitkään, tämä teki kauteen valmistautumises-ta erittäin haastavaa. Pelasimme alkukauden evakossa, otteemme olivat liian epätasaisia. Monet viimeisten minuuttien takaiskumaalit haastoivat henkisen puolemme äärirajoille. Hyökkäyspelin tehoista söivät suuren osan Kaivonurmen ja Anttilaisen lähes koko kauden mittaiset poissaolot. Mikään edellä mainituista ei helpottanut pisteiden haalimisessa. Syitä ja syyllisiä on kuitenkaan turha etsiä kuitenkaan muualta kuin omasta tekemisestämme. Tulokset ovat seurausta tehdystä työstä, johon lisämausteen tuo sattuma. Sattuman varaan emme voi koskaan laskea ja rakentaa, joten jäljelle jää oma tekemisemme. Piste.

Kauden paras jaksomme osui elokuulle ja saavutimme kauden parhaan piste-putkemme (4 peliä, 3 voittoa ja 1 tasapeli). Nuo pisteet viitoittivat tietä taiste-luun sarjapaikasta. Loppukauden hyvät esitykset lisäsivät luottoa sarjapaikan uusimiseen. Viimeisen 12 pelin pistekeskiarvo oli mallikas 1.33 pistettä per peli. Esitykset eivät kuitenkaan olleet lopulta riittävän laadukkaita koko kauden ajan, sillä vain voitot ja sarjapisteet ratkaisevat.

Sarjapaikan menettäminen oli suuri pettymys. Karsintapelin jälkeistä tunnetilaa joukkueen sisällä on äärimmäisen vaikea kuvailla. Poistuminen omalta kotiken-tältä kauden viimeisen ottelun jälkeen äärimmäisen pettyneenä on rankkaa pelaajille ja valmentajille. Jälkeenpäin lohduttavaa oli faniemme KTP-huudot pelaajien kävellessä pukukopin suojiin. Huudot olivat osoitus kotkalaisesta jalka-pallokulttuurista. Iso kiitos kaikille mukanamme eläneille kannattajillemme!

Katseet on käännetty jo tulevaan - tuleen ei kannata, eikä voi jäädä makaamaan. Kausi 2016 tuo tullessaan uudistuneen joukkueen ja uuden strategian. Tavoit-teenamme on palata Veikkausliigaan lähitulevaisuudessa ja sementoida paikkamme Suomen jalkapallon korkeimmalla tasolla! Toivottavasti olette mukanamme myös ensi kaudella!

Sami Ristilä päävalmentaja

Page 5: KTP-julkaisu 2/2015

MEET PUMA’S LIGHTEST MATCH BOOT EVER.

SUPPORTLaser-cut SPEEDFRAME provides support during forward acceleration and quick turns

LIGHTWEIGHTUltra-thin textile upper reduces weight for enhanced speed

TRACTIONMix of conical and bladed studs improves traction and acceleration

REACTIVITYRaised SPEEDTRACK spines improve reactivity and torsional stability

TUPLA ON

NYT MYÖSURHEILUPATUKKA!

Page 6: KTP-julkaisu 2/2015

www.datagroupkotka.fi

Helppo IT-ratkaisu?Saat meiltä kaikki tuotteet ja palvelut yhdellä kuukausihinnalla.

Kova treeni jättää elimistösi lihassoluja kuluttavaan kataboliseen tilaan. Niinpä harjoituksen hyödyt muuttuvat haitoiksi, jos et pidä huolta kehosi palautumisesta heti treenin jälkeen. TEHO Sport –palautusjuomat ja proteiinipatukat sisältävät optimaalisen yhdistelmän palautumiseen tarvittavia proteiineja ja hiilihydraatteja paitsi nopeasti imeytyvässä myös maistuvassa muodossa. Niiden avulla kehosi pysyy kunnossa, saat enemmän irti treeneistäsi ja olet nopeammin valmis uusiin suorituksiin. Kokeile vaikka.

KOSKA KEHOSI JATKAA TREENIÄ SEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEENKIN.

Page 7: KTP-julkaisu 2/2015

7

Kausi 2015 on paketissa. Tuloksena harmillinen tip-puminen Ykköseen. Nätisti sanottuna ketuttaa. Kausi päättyi toistamiseen pettymykseen omalla kotikentäl-lä. Tätä kirjoittaessa viimeisestä ottelusta on kulunut reipas viikko, eikä asian käsitteleminen ole vieläkään helppoa. Hiljalleen tilanne on pakko hyväksyä ja suun-nata katse tulevaisuuteen!

Hienoa on, että Kotka on vahva jalkapallokaupunki – sen aisti läpi kauden kentällä ja sen ulkopuolella. Kotkassa pelataan ja kehitetään jalkapalloa intohimoi-sesti yhdessä. Joukkue hakee ja janoaa menestystä, pelattiin sitten Ykkösessä tai Veikkausliigassa.

Kuten todettua, tilanne on hyväksyttävä ja lähdettävä uuteen nousuun tämänhetkisillä lähtökohdilla. Nyt on vaikea spekuloida joukkueen runkoa tulevalle kaudelle, mutta varmasti sekä seurajohto että valmennus suun- nittelevat asiaa jo kovaa tahtia. Ensi kauteen on pitkä matka. Olen varma, että saamme kasaan hyvän ja voit-tavan joukkueen.

Itselläni on voimassa oleva sopimus, enkä ole het-keäkään miettinyt KTP:n jättämistä. Olen varma, että lisäkseni löytyy monia hyviä pelaajia, jotka tavoittele-vat ensi kauden pelipaikkaa juuri KTP:stä. Seuralla ja kaupungilla on hyvä maine. Kotka tunnetaan pelaajille hyvänä paikkana. Suuri osa tuosta maineesta liittyy kulttuuriin – fanit ja yleisö elävät ja hengittävät futista, se tekee pelaamisesta mielekästä.

Tulevaisuudessa on kehityttävä entisestään. Laadu-kas toiminta seuran ja joukkueen sisällä takaavat, että voimme kasata kilpailukykyisen joukkueen ensi kaudeksi. Pelaajat haluavat seuraan, joka hoitaa asiat mallikkaasti. KTP:n kehityssuunta on oikea, ja maine kiirii pelaajien keskuudessa.

Olen varma, että seura ja joukkue ovat valmiita tuleviin haasteisiin. Pian taas pelit käynnistyvät ja joukkue antaa kotkalaisille elämyksiä ja iloa.

Kun tämä teksti on luettavissanne, joukkue on aloitta-nut valmistautumisen uuteen kauteen.

Ensi kautta kohti! Intohimolla ja ilolla!

Voimia kaikille KTP-ihmisille!

Valeri Minkenen kapteeni

MINKENKYNÄSTÄ

”Fanit ja yleisö elävät ja hengittävät futista, ja tekevät pelaajien pelaamisesta mielekästä.”

Minke

Page 8: KTP-julkaisu 2/2015

8

fcktp.fi#AHTAAJAFUTIS #TOLSANPOIKII #SUKILLE #TAHTOLAJI#VIHERVALKOSOKEUS

NÄYTÄÄN JA KUULUTAAN ENSI KAUDELLA YKKÖSESSÄ.

Page 9: KTP-julkaisu 2/2015

Kotkan maistuvimmat kisaeväät hotkaistaan Subway®-ravintolassa!

©2015 Doctor’s Associates Inc. Subway® is a registered trademark of Doctor’s Associates Inc.

Subway® on Veikkausliigan yhteistyökumppani.

SUBWAY PASAATIKauppakeskus PasaatiKirkkokatu 7, 2.krs48100 Kotka

Aukioloajatma-pe: 09.00–21.00la: 09.00–18.00su: 12.00–18.00

• puh. 045 139 1815 • puh. 040 521 0375

Kotkaemail: [email protected]

Page 10: KTP-julkaisu 2/2015

HARVA SITÄHUVIKSEENMARKKINOI

SSM_roll-up_85x200.indd 3 21.8.2014 9.13

MENESTYKSEN TEKIJÄ JAKELUSUORA OY

Page 11: KTP-julkaisu 2/2015

11KOVAT PAKETIT PUKINKONTTIIN!

VA

LOK

KU

VA

: PEK

KA

VA

INIO

HYVÄNTEKEVÄISYYSKALENTERI 15 €FC KTP:n pojat riisuivat hyvän asian vuoksi, koko myyntihinta lyhentämättömänä Roosa nauha -keräykseen! Myynnissä

kauppakeskus Pasaatin Suomalaisessa Kirjakaupassa. Seinäkalenterin koko: 25x25 cm. Pasaati ja Nitro ID lähtivät tukijoiksi.

LAHJAKORTTI 180 / 145 €Anna lahjaksi paikka Arto Tolsa Areenalle! Pääkatsomo: 180 / 100* €. Pääty- ja aurinkokatsomo 145 / 85* €.

MUKI 15 €Jalkapallokaupungin virallinen fanimuki! *)alennusryhmät

HYVÄNTEKEVÄISYYS-KALENTERIN OVAT TOTEUTTANEET YHTEISTYÖSSÄ

Mukana tukemassa

Roosa nauhaa

Vi stödjer rosa bandet

Page 12: KTP-julkaisu 2/2015

PELAAJASTA PELAAJIEN

EDUSTAJAKSITeemu Turunen on tuttu monelle kotkalaiselle urheilun ystävälle.

Parhaiten Teemu tunnetaan peliurastaan, joka päättyi pitkään piinanneiden polvivaivojen johdosta lopulta vuonna 2011.

12

Urallaan Teemu ehti edustaa vihreävalkoisten raitapaitojen lisäksi kotimaisia FC Interiä ja FC Lahtea sekä ulkomailla ruotsalaista Falkenbergsia ja norjalaista Sogndalia. Lisäksi Teemu on edustanut Suomea alle 18- ja alle 21-vuotiaiden maajoukkueissa.

Pelaajauran jälkeen Turunen keskittyi opiskeluun. Syksyllä 2011 hän aloitti oikeustieteen opinnot Helsingin yliopistossa. Kiinnostus ja motivaatio opiskeluun oli kova, mutta kaipuu jalkapallon pariin ei päästänyt otteestaan. Ajatus jalkapallon ja juridiikan yhdistämisestä löysi lopulta muotonsa, vuonna 2012 syntyi konsultti- ja agenttitoimisto Twentyfour Management Oy.

Twentyfour Management edustaa tällä hetkellä vain koti-maisia jalkapalloilijoita. Määrätietoisella nuorella yrittäjällä tulevaisuuden tavoitteet ovat kuitenkin korkealla, kansain- välistyminen ja laajentuminen ulkomaille on tähtäimessä. Teemu ei peittele yritystoiminnalleen asettamia tavoittei-taan. ”Tavoitteet ovat korkealla. Tämä on siitä mielenkiin- toista bisnestä, että ulkomailla onnistuessaan yksikin pelaajakauppa voi mullistaa kaiken.”

Twentyfour Managementin Teemu laittoi alulle yksin, mutta jo puoli vuotta myöhemmin hän sai työkaverin Kalle Sormusesta. Myös Kalle on entinen ammattilais- jalkapalloilija, jonka ura päättyi aikaisessa vaiheessa loukkaantumisiin.

Agenttitoimiston edustamista pelaajista kirkkain tähti on kesällä tanskalaisen Bröndby FF:n kanssa kolmen vuoden sopimuksen tehnyt kotkalaislähtöinen Teemu Pukki. Toimis-tosta löytyy liuta muitakin kotkalaisille tuttuja pelimiehiä. Lis-toilla on Teemun veli Tuomo Turunen, joka edusti kuluneella kaudella Kakkosessa pelaavaa FC Esport Honkaa, sekä Saku Kvist, joka oli tärkeä hahmo Ykkösen voittaneen PS Kemin keskikentällä. KTP:n pelaajista joukossa on Felipe Aspegren. Twentyfour edustaa myös muita mielenkiintoisia nimiä, kuten Norjan pääsarjassa pelaavan Ålesund FK:n kapteeni Sakari Mattilaa ja alkukauden veikkausliigakomeetta Vahid Hamboa, joka siirtyi kesällä Englannin Mestaruussarjan Brighton & Hove Albioniin.

Pelaaja-agenttitoiminta ei välttämättä ole kaikille yksise-litteistä. Teemu ei mielellään käytä itsestään termiä pelaa-ja-agentti, vaan mieluummin edustaja tai lakimies. Pelaa-ja-agenttien ammattikunnassa on monenlaisia toimijoita, ja yksittäisten toimijoiden jopa epäeettinen toiminta leimaa koko ammattikuntaa. Keväällä 2015 kansainvälinen jalkapal-loliitto FIFA luopuikin termistä ”pelaaja-agentti”. Nykyisellään pelaajia voivat heidän suostumuksellaan edustaa kansallisiin jalkapalloliittoihin rekisteröidyt edustajat.

Mistä toiminnassa sitten on kysymys? ”Toiminta vaihtelee paljon. Ensimmäisenä tulee tietysti mieleen välitystoiminta, missä saatetaan kaksi osapuolta yhteen. Tarkoitus on saada seura tekemään sopimus edustamamme pelaajan kanssa.”

Page 13: KTP-julkaisu 2/2015

”Olemme kokeneet omat hyvät ja huonot hetkemme ja osaamme valmentaa pelaajia molempiin.”

13

”Meidän toimintamme ei jää kuitenkaan tähän, vaan se on paljon kokonaisvaltaisempaa. Twentyfour koittaa maksimoi-da jokaisen edustamansa pelaajan urakehityksen. Autamme kaikissa mahdollisissa asioissa, kuten koulussa, harjoituksissa, fysiikkavalmennuksessa ja työasioissa. Urheilijan kokonaisval-tainen tukeminen on tärkeää, kun tähdätään kohti maksimaa-lista potentiaalia”, Teemu sanoo.

Kokonaisvaltaisella uraohjauksellaan Twentyfour erottuu muista suomalaisista pelaaja-agenttitoimistoista. Myös se, että sekä Teemu että Kalle ovat entisiä ammattilaispelaajia, nostaa Twentyfourin markkina-arvoa. ”Molemmat meis-tä ovat pelanneet ulkomailla ja tiedämme, mitä huipulle pääseminen vaatii. Olemme kokeneet omat hyvät ja huonot hetkemme ja osaamme valmentaa pelaajia molempiin. Myös lakimiehen koulutuksesta on alalla erittäin paljon hyötyä. Me olemme avoimia joka suuntaan ja teemme liiketoimintaa, josta hyötyy jokainen osapuoli.”

Turunen nauttii silminnähden tekemästään työstä ja hän ker-too, että jokainen työpäivä on erilainen. ”Siirtoikkunoiden viimeiset päivät kesällä ja talvella, sekä Skandinaavien siir-toikkuna keväällä ovat kiireisintä aikaa. Silloin tulee matkus-teltua paljon ja tavattua ihmisiä. Matkustelu ja kontaktien sekä verkostojen luominen ovat muutenkin iso osa toimin-taamme. Väliajat teemme pelaajiemme kanssa suunnitelmia tulevasta. Pohdimme, miten urakehitystä viedään eteenpäin, ja miten parannamme edustamiamme pelaajien tasoa.”

Pelatessaan vielä ammattilaisena Teemu teki aina kaiken sataprosenttisesti. Sama tinkimätön asenne pitää myös siviili- sekä työelämässä.

”Haluan työskennellä juristina ja olla mukana jalkapallon parissa. Intohimo juridiikkaa ja jalkapalloa kohtaan on valtava! Koitan joka päivä tulla paremmaksi. Tarkoituksem- me on tarjota parasta mahdollista palvelua asiakkaille. Työn laatu pitää olla parasta mahdollista, enkä halua päästää käsistäni mitään, mikä ei ole valmista. En ikinä pelannut tai harjoitellut puolivaloilla, joten miksi tekisin niin yrittäjänä? Lähipiiri ja ne, ketkä tuntevat minut hyvin, tietävät, että annan aina 110 prosenttia.”

Twentyfour Managementin tulevaisuuden suunnitelmissa on kehittyä joka päivä. Toiminnan tavoitteet ovat korkealla ja varsinkin Pohjoismaissa yritys on tunnettu hyvästä ja laa-dukkaasta palvelusta.

”Tavoitteenamme on ennen kaikkea työskennellä sellaisten ihmisten kanssa, jotka jakavat meidän periaatteemme. Oma unelmani on, että olemme menestyvä lakitoimisto, missä yhtenä osa-alueena on urheilijoiden ja jalkapalloilijoiden edustaminen. En ikinä ole valmis, vaan haluan aina kehittyä. Haluan olla ihminen, joka antaa mahdollisuuksia pelaajille, seuroille tai kelle vaan ja auttaa tilanteiden ratkaisemisessa.” Nykyisellään Turunen seuraa kotkalaista jalkapalloa aitiopai-kalta Peli-Karhujen valmennuspäällikkönä. •

Teemu Turunen

Page 14: KTP-julkaisu 2/2015

14

FC KTP solmi elokuussa loppukautta 2015 koskeneen kolmikantaisen yhteistyösopimuksen suojaavia jalkapallovarusteita maahantuovan Storelli Nordicin ja Aivovammaliitto ry:n kanssa.

Yhteistyön tarkoituksena on nostaa esille suojaavien varusteiden merkitystä jalkapallossa. KTP on Storellille ensimmäinen Veikkausliigaseura, jonka kanssa se toteuttaa virallisen, laajemman yhteistyön.

”Olemme tiettävästi ensimmäinen jalkapalloseura Suomessa, joka tarjoaa pelaajil-leen kattavat suojaavat varusteet. Haluamme esimerkillämme viestiä, että aina ei tarvitse reagoida vasta, kun vamma on jo sattunut. Jokainen vamma, joka pysty-tään ehkäisemään tai jota pystytään lieventämään suojaavilla varusteilla on niin sanotusti kotiin päin”, kertoo KTP:n toimitusjohtaja Riku Tapio.

Jalkapallo on kehittynyt vuosien saatossa entistä fyysisemmäksi, mikä on nostanut esille myös suojaavien varusteiden tarpeen. Pelaajat ovat nykyään todella vahvoja ja nopeita, ja peleissä tilanteisiin mennään lujaa. Kontakti- tilanteissa syntyvien vammojen ehkäisemiseksi ei ole juurikaan mitään tehtävissä esimerkiksi harjoittelun keinoin.

”Muutama vuosikymmen sitten jääkiekossa ei käytetty suojaavia varusteita, mutta nykyisellään tilanne on aivan toinen. Jalka-pallossa vauhti ja pelin fyysisyys on koko ajan kovempaa, ja siten suojaaville varusteillekin on syntynyt uudenlainen tarve”, valottaa tuotteiden tarvetta Storelli Nordicin kaupallinen johtaja Werner Kaitila.

Storelli Nordicin näkyvin tuote on päähän kohdistu-vilta vammoilta suojaava päähine, mutta valikoi-miin kuuluu myös muita jalkapalloon tarkoitet-tuja suojaavia tuotteita, kuten säären ja reiden alueita, sekä ylävartaloa suojaavia varusteita. Valikoimissa on lisäksi erikseen maalivahdille tarkoitetut tuotteet.

”Tuotteet suojaavat fyysisesti pelaajia, mutta kyse on myös henkisestä puolesta. Jos tuotteemme saavat pelaajat uskaltautu-maan tilanteisiin aikaisempaa kovempaa, he myös voittavat tilanteet todennäköisemmin. Kyse on siis myös mentaalipuolen jutusta”, Kaitila toteaa.

Päähän kohdistuvilta vammoilta ehkäisevä päähine sai Aivovammaliiton kiinnostumaan yhteistyöstä. Aivovammaliitto mahdollisti omalla panoksellaan varusteiden hankin-nan KTP:n pelaajille.

STORELLISUOJAVARUSTEITA FUTISLOUKKAANTUMISTEN EHKÄISEMISEKSI

Page 15: KTP-julkaisu 2/2015

”Yhtäkkiä ura olikin vaakalaudalla päävamman takia.”

Samuli Kaivonurmi

”Tämä on meillekin uudenlainen yhteistyön muoto. Urheilijat ovat aina esimerkkejä ja roolimalleja muille. Meidän mieles- tämme on tärkeää, että päähän kohdistuvia, kuten myös muitakin vammoja ehkäistään ennakolta. Seuraukset voivat näin olla merkittävästi vähäisempiä. Siksi olemme mukana yhteistyössä”, Aivovammaliiton vs. toiminnanjohtaja Anna- maria Marttila kertoo.

Useampikin KTP:n pelaaja on tällä kaudella kärsinyt päävam-moista. Tamas Gruborovics sai aivotärähdyksen kuluneella kaudella, ja on käyttänyt Storellin suojaavaa jalkapallopäähi-nettä jo pitkään. KTP-hyökkääjä Samuli Kaivonurmi oli pitkään sivussa toukokuun alkupuoliskolla syntyneen aivo- ruhjeen takia. Kaivonurmi palasi kentille loppukaudesta Storellin pääsuojan kera.

Samuli Kaivonurmen tapaus osoittaa, että päävammat ovat vakavasti otettava asia myös jalkapallossa. Harmittoman oloisessa tilanteessa syntynyt vamma sai myös Kaivonurmen pohtimaan lajin luonnetta.

”Tilanne oli ihan harmiton. En koskaan ollut miettinyt, että näin voisi käydä. Yhtäkkiä ura olikin vaakalaudalla pää- vamman takia.”

Toipuminen päävammasta otti aikaa, ja haittasi pahimmillaan elämää kentän ulkopuolella.

”Olisikin ollut kyse vain futiksesta, mutta kun ei meinannut pystyssä pysyä. Tuli oikeasti tunne, että menikö tässä nyt ura ja siviilielämäkin. Onneksi toivuin ja pääsin kentälle takaisin. En tiedä, olisinko uskaltautunut viheriölle ilman pääsuojaa”, Kaivonurmi päättää. •

15

Page 16: KTP-julkaisu 2/2015

16

NICE TO KNOW

2015

32pistettä

27maalia

44päästettyä maalia

20 pistettä kotiotteluissa12 pistettä vierasotteluissa

5 ensimmäisen 10 min aikana 4 viimeisen 10 min aikana, joista1 voittomaali

4 ensimmäisen 10 min aikana 13 viimeisen 10 min aikana, joista6 vastustajan voittomaaleja

10 pistettä ensimmäisen 11 kierroksen aikana9 pistettä kierroksien 12–22 aikana

13 pistettä kierroksien 23–33 aikana

Page 17: KTP-julkaisu 2/2015

fcktp.fi

KUMMIPELAAJAT

Järviniemi GruborovicsÄijälä Kaivonurmi Ikävalko McFaul

16000 kpl

9834 l

Vähiten yleisöä Veikkausliigassa

to 14.5. FF Jaro – FC Lahti

903 katsojaa

Eniten yleisöä Veikkausliigassa

ma 6.7. HJK – HIFK

10521 katsojaa

Kotiotteluiden yleisökeskiarvo

2565

Arto Tolsa Areenan kenttä päästä päähän yli 20 kertaa (2 km pätkä)

Vierasotteluiden yleisökeskiarvo

2200

Yleisökeskiarvo Arto Tolsa Areenalla

2730Veikkausliigan

yleisökeskiarvo

2574

=

490 lehmän päivässä lypsämä määrä=

Page 18: KTP-julkaisu 2/2015

18

Tulos Yleisö1 Su 12.4.2015 17:00 FC Lahti - FC KTP 1 — 1 2120

2 Su 19.4.2015 16:00 FC KTP - KuPS 0 — 1 1610

3 To 23.4.2015 18:30 Ilves - FC KTP 0 — 0 2520

4 Ke 29.4.2015 18:30 HJK - FC KTP 1 — 0 2152

5 Su 3.5.2015 16:00 FC KTP - VPS 3 — 2 1215

6 Pe 8.5.2015 18:30 IFK Mariehamn - FC KTP 2 — 1 1127

7 To 14.5.2015 18:30 FC Inter - FC KTP 4 — 1 2082

8 Su 17.5.2015 17:00 FC KTP - SJK 0 — 0 2580

9 To 21.5.2015 18:30 FC KTP - HIFK 1 — 2 2842

10 Su 24.5.2015 18:30 FF Jaro - FC KTP 0 — 2 1332

11 To 28.5.2015 18:30 FC KTP - FC Lahti 0 — 0 2420

12 Ke 3.6.2015 18:30 RoPS - FC KTP 4 — 0 1014

13 Ma 8.6.2015 18:30 FC KTP - IFK Mariehamn 0 — 2 1974

14 Ke 17.6.2015 18:30 FC Inter - FC KTP 3 — 0 1720

15 Ma 22.6.2015 18:30 FC KTP - KuPS 3 — 1 1832

16 To 25.6.2015 18:30 FF Jaro - FC KTP 0 — 0 1053

17 Ma 6.7.2015 18:30 FC KTP - RoPS 0 — 0 3327

18 Su 12.7.2015 18:30 SJK - FC KTP 1 — 0 2215

19 La 25.7.2015 16:00 HJK - FC KTP 2 — 1 3647

20 Ma 3.8.2015 18:30 FC KTP - VPS 0 — 0 3583

21 Su 9.8.2015 16:00 Ilves - FC KTP 2 — 0 4127

22 Ke 12.8.2015 18:30 IFK Mariehamn - FC KTP 0 — 1 1302

23 Ke 19.8.2015 18:30 FC KTP - FC Inter 4 — 1 3140

24 Su 23.8.2015 18:30 KuPS - FC KTP 1 — 1 2391

25 La 29.8.2015 16:00 FC KTP - FF Jaro 1 — 0 2985

26 To 10.9.2015 18:30 FC Lahti - FC KTP 3 — 2 2528

27 Ma 14.9.2015 18:30 FC KTP - RoPS 0 — 4 3106

28 Su 20.9.2015 16:00 FC KTP - SJK 1 — 3 1320

29 Ke 23.9.2015 18:30 HIFK - FC KTP 0 — 0 2594

30 Su 27.9.2015 18:30 FC KTP - HJK 1 — 1 2645

31 Su 4.10.2015 15:00 FC KTP - HIFK 1 — 0 2682

32 Su 18.10.2015 14:00 VPS - FC KTP 1 — 1 3476

33 Su 25.10.2015 13:00 FC KTP - Ilves 1 — 2 3785

Ke 28.10.2015 18:30 PK-35 - FC KTP 0 — 0

La 31.10.2015 15:00 FC KTP - PK-35 2 — 3 3470

KAUDEN MATSIT2015

Page 19: KTP-julkaisu 2/2015

19veikkausliiga.com

Page 20: KTP-julkaisu 2/2015

Kymdata Oy PL 90, 48101 Kotka

Toimialakohtaiset CADS-suunnittelu-ohjelmistot www.cads.fi

CADSILLÄ ASIAT TUPPAAVAT HOITUMAAN

AAVISTUKSEN HELPOMMIN

Nauti sinäkin. Hoida sähköasiat silloinkun itse haluat. Online palvelee 24 /7

www.ksoy.fi /online

www.ksoy.fi

Teppo nauttiitäysillä talvesta

TUPLA ON

NYT MYÖSURHEILUPATUKKA!

Page 21: KTP-julkaisu 2/2015

21

KTP-yhteisöä kohtasi loppukaudesta suru-uutinen. KTP:n

pitkäaikainen kannattaja Hannu Leppänen siirtyi yllättäen

suuremmille pelikentille. Hannu oli kaikille kotkalaisille

jalkapallon seuraajille tuttu näky Arto Tolsa Areenan

katsomossa eri vuosikymmenillä. Hannu kuului viime

vuosina myös Kotkan kaupungin liikuntalautakuntaan.

Hannun persoona kuvasti pitkälti kotkalaista jalkapallo-

kulttuuria ja vannoutunutta oman seuran kannattamista.

Hannun antama K ja sitä seuranneet rytmikkäät KTP-

huudot kajahtivat lukemattomia kertoja katsomoissa,

ja kannustivat kotijoukkuetta parempiin suorituksiin.

Huolimatta surullisesta uutisesta olemme varmoja, että

Hannun omalla panoksellaan luoma kannatusperinne

jatkuu Arto Tolsa Areenan katsomossa vahvana. Ja Hannu

seuraa KTP:n otteita myös jatkossa, vaikka ei olekaan

enää antamassa koota pyynnöistä huolimatta.

Osanottomme Hannun perheelle

ja voimia hänen läheisilleen.

Page 22: KTP-julkaisu 2/2015

Ilman teitä ei ole meitä.

Page 23: KTP-julkaisu 2/2015

BOYSFROM THEDOCKS

Page 24: KTP-julkaisu 2/2015

24

RAKKAUDESTALAJIIN JASEURAANJukka ”Vile” Vilkki on nähnyt kotkalaisen jalkapallon monet vaiheet erilaisissa rooleissa.

Page 25: KTP-julkaisu 2/2015

25

Pelaajana Vile oli aikoinaan mukana nostamassa vihervalko- paitoja liigaan kaudella 1998. Tuohon aikaan Vile kantoi hihassaan kapteeninnauhaa ja johti joukkueen peliä puolustuk-sen keskustasta. Veikkausliiga-ura loppui kuitenkin akillesjän-teen katkeamiseen seuraavan kauden alkupuolella. Vamman seurauksena Vile lopetti pelaajauransa jo 28-vuotiaana. ”Taisi olla vauhti Veikkausliigassa sen verran kova, että paikat eivät kestäneet. Uran kannalta napsahti kirjaimellisesti akilleen kantapää”, Vile naurahtaa.

Vilen uralle mahtui kokonaisuudessaan vain kolme peliä korkeimmalla sarjatasolla, vaikka ura edustusjoukkueessa kestikin monta vuotta. Vile nousi edustusjoukkueeseen ensimmäisen kerran ollessaan vasta 16-vuotias. Tuolloin joukkue pelasi Kakkosessa. Edustusjoukkue koostui lähes kokonaan kotkalaisista pelaajista ja sen runko perustui hyviin 70-luvun alun pelaajaikäluokkiin. ”Omien poikien” pelaajapolku edustukseen oli selkeä, eikä pelipaikasta täytynyt kilpailla yhtä hanakasti kaupungin ulkopuolelta tulevien pelaajien kanssa. ”Siihen aikaan pelaajamarkkinat eivät olleet yhtä kilpaillut. Meidän aikanamme tie edustus- joukkueeseen oli helpompi kuin nykyään. Silloin ei hirveästi edes yritetty saada pelaajia muualta. Omilla mentiin ja niillä oli pärjättävä.”

Jalkapallo on näytellyt Vilen elämässä suurta roolia, mutta mitkä ovat niitä ikimuistoisimpia hetkiä pelaajana? ”Tietysti nousut Ykköseen ja Liigaan. Huikeita jalkapallomuistoja kuuluu myös juniorivuosiin, kun käytiin pelireissulla Tanskassa, sekä voitettiin D –nuorten SM-pronssi Maarianhaminassa.”

Monet eri roolit

Vilen pelaajauran päättymisestä on jo kulunut aikaa reippaat 15 vuotta, mutta missään vaiheessa hän ei ole jalkapalloa hylännyt. Lopettaminen ennenaikaisesti ajoi Vilen muihin jalkapallotehtäviin. ”Kyllähän se oli kova paikka, kun peliura loppui suunnittelematta. Sattumien kautta ajau-duin mukaan Kotkan TP:n pelastusyritykseen muiden uusien henkilöiden kanssa ja siitä työ sitten jatkui FC KooTeePeen taustoissa. Sillä tiellä ollaan oltu vuodesta 2000.”

Työ seurassa on ollut paitsi hallinnollista myös haalari- hommia. Tehtäviä ja töitä on riittänyt laidasta laitaan. Vastapainoa työlle toi oman pojan joukkueen valmennus- tehtävät alkuun Kotkan Nappuloissa, ja sittemmin KTP:n junioreissa aina vuoteen 2013 saakka. Toisin kuin monet muut pelaajat Vile ei kuitenkaan päätynyt rakentamaan uraansa valmentajana, vaikka kokeilikin taitojaan juniori- puolella. ”Olen kyllä kova neuvomaan muita, että sikäli olisi ollut varmaan siihenkin edellytykset. Jätetään ne hommat kuitenkin muille.”

Vuonna 2004 Vile jäi virkavapaalle silloisen ja nykyisen työnantajansa Työväen Urheiluliiton (TUL) palveluksesta. Virkavapaan aikana Vile toimi FC KooTeePee:n toiminnan- johtajana. Viiden vuoden taipaleeseen kuului ylä- ja alamäkiä, iloja ja suruja. ”Kyllä se oli mielenkiintoista aikaa monellakin tapaa. Iloja ja suruja riitti vuoron perään. Talouden kanssa riitti tasapainoilua silloinkin ja hommia sai paiskoa laidasta laitaan kelloon katsomatta.”

Sitoutuneella sydämellä

Kun FC KooTeePee kauden 2008 päätteeksi tippui Veikkaus-liigasta, Vile palasi virkavapaalta takaisin TUL:n palvelukseen. Sen jälkeen hän on paiskinut töitä seuran eteen omalla vapaa- ajallaan. Vile kuuluu nykyiselläänkin FC KTP:n hallitukseen, ainoana alkuperäisjäsenenä. ”Sitä aina välillä sanoo, että jäisi näistä hommista pois, jos voisi, mutta tuskinpa sitä oikeasti osaisi vain sivusta seurata. Eikä näistä hommista ihan hevillä pois edes pääse. Kun on hyvä ryhmä tekemässä hommia, niin kyllähän sitä viihtyy.”

Ei ole epäilystäkään, etteikö Vile käyttäisi liikenevästä vapaa- ajastaan leijonan osaa seuran eteen. Huhujen mukaan Vile ei aina kerro kotona olevansa vapaalla töistä, sillä jalkapallotyöt odottavat toimistolla. Pitääkö huhu paikkansa? ”Kyllähän tässä aina välillä tulee lähdettyä töihin, vaikka töistä olisikin vapaa- päivä.” Vaikuttaisi siis siltä, että huhu pitää paikkansa ja sitou-tuminen seuraan on melko korkealla tasolla. Mistä tämä joh-tuu? ”Kyllä se ihan oikeasti taitaa olla rakkautta lajia ja seuraa kohtaan”, Vile päättää. •

Jukka Vilkki on seurannut kotkalaista jalkapalloa läheltä jo pitkään – ensin pelaajana, myöhemmin toiminnanjohtajana, juniorivalmentajana ja nykyisellään seuran hallituksen jäsenenä. Matkalle on mahtunut kaikenlaista, ja rooli on vaihtunut vuosien mittaan. Jalkapallo on kuitenkin pitänyt ja pitää edelleen otteessaan.

Page 26: KTP-julkaisu 2/2015

26

Page 27: KTP-julkaisu 2/2015

27

OLE OMAN PELISIIBRA, NJR, KIRPPU, BALE, LITTI, BALO, PISTOLERO TAI IHAN KUKA TAHANSA

HALUAT. ME AUTAMME.

Page 28: KTP-julkaisu 2/2015

2828

JUUSOH A K A S T A A H T A A J A K S I

Page 29: KTP-julkaisu 2/2015

2929

Vihreävalkoinen puolustaja Juuso Salonen, 24, on alkujaan Valkeakosken Hakan kasvatti. Hän on viihtynyt ahtaajajoukkueessa hyvin ja kauden musertavan pettymyksen jälkeen katseet on hiljalleen käännetty kohti tulevaa.

”Olen palloillut Hakassa koko ikäni”, puolustaja kertoo. Kausille 2015–2016 Juusolla on sopimus KTP:n kanssa. Pelaamisen lisäksi Juuso opiskelee Kyamkissa logistiikka- insinööriksi. Joustavat metodit ovat mahdollistaneet jalkapallon ja opiskelun sujuvan yhdistämisen. ”Opinnot ovat edenneet samassa tahdissa muiden kanssa ja arvo- sanat ovat olleet hyviä.”

Merikaupunki Kotka on ollut Juusolle mieluisa kotipaikka. ”Kotkassa on mukavia ihmisiä ja tämä on sopivan kokoinen kaupunki, isompi kuin Valkeakoski. Teollisuuskaupungin hajutkin ovat ennestään jo tuttuja”, Juuso naurahtaa.

Uuteen nousuun

Veikkausliigasta putoaminen oli todella kova pettymys. ”Farssiksihan se meni”, Juuso kiteyttää. ”Opiskelu on on-neksi antanut muuta ajateltavaa. Joukkueena emme pal-jon ehtineet ajatuksia purkaa, kun kaikki lähtivät nopeasti omille teilleen.” Yksittäisiä syitä liigatippumiselle on vaikea löytää. ”Mitään yhtä isoa syytä ei ole. Meidän olisi varmasti pitänyt löytää oma tapamme pelata eikä mennä vastustajien ehdoilla. Joukkuehenki oli koko kauden pelaa-jien kesken hyvä, joten siitä syytä ei löydy.”

Yksiselitteisenä tavoitteena on nousta ensi kaudella takaisin Veikkausliigaan. Juuso on harvoja pelaajia, joilla on jo KTP-sopimus taskussa myös vuodelle 2016. Nyt odotetaan mielenkiinnolla muita joukkuekavereita ja sitä, että päästään rakentamaan erilainen peli-ilme ensi kaudelle. KTP:ssä tarvitaan uusien pelaajien kasvatusta ja omista junioreista nousseet sopimuspelaajat ovatkin olleet Juuson mielestä hyviä.

Olisiko pukukoppilaisten mielestä pelaajia pitänyt ostaa menneelle kaudelle isommilla rahoilla? ”Arvostan sitä, että KTP toimii sen mukaan, mihin on varaa. Esimerkiksi kotikaupunkini Haka on ollut talousongelmissa ja maksuvaikeuksissa, mitä on ollut surullista seurata.”

Kaikkensa antaen

Pelaajaprofiililtaan Juuso on vahva joukkuepelaaja. ”Olen hyvä puolustaja, joka antaa aina kaikkensa joukkueelle.” Idolikseen Juuso mainitsee viisitoista kautta Hakassa tai-turoineen Valeri Popovitšin. “Hänellä on älytön näkemys, silmät joka puolella ja ilmiömäinen syöttötaitto.”

Ahtaajafutis on Juusosta hyvä termi myös sille, mitä ensi kaudella tarvitaan. ”Ahtaajafutis on minulle sitä, että antaa aina kaikkensa ja taistelee joukkueen eteen.” Tällä asenteella on hyvä lähteä kohti vuotta 2016. •

”Ahtaajafutison sitä, että

taistellaan kokojoukkueen eteen.”

Juuso Salonen

TEHDAS-KAUPUNGIN

POIKA

Page 30: KTP-julkaisu 2/2015

RIKSANRU

STAU

S

Tappioita ja vastoinkäymisiä tulee kaikille. Meistä jokainen lyödään mattoon aika ajoin.

Pelaajien, valmentajien ja meidän muiden seuratoimijoiden lisäksi jokainen talkoolainen, satunnainen katsoja, vannoutunut kannattaja ja yhteistyökumppani joutuvat silloin tällöin pettymään urheilun parissa. Kiitos kaikille edellä mainituille kuluneesta kaudesta! Ja anteeksi, ettemme kyenneet täyttämään odotuksianne.

Fokuksemme on jo tulevassa kaudessa. Tai oikeastaan tulevissa. Olemme monien urheiluseurojen tapaan keskittyneet rakentamaan vain vuoden mittaisia projekteja. Jatkuvuus on syntynyt vain noiden yksittäisten projektien liittymisestä toisiinsa hetkellisten katkeamien kautta. Nyt on aika puhua prosessista projektien sijaan. Jatkumosta, jolle voidaan osoittaa alku, muttei loppua. Prosessi on jatkuvaa kehittymistä.

Paluu Veikkausliigaan on yksiselitteinen tavoitteemme, kuten puheenjohtajakin tämän aviisin pääkirjoituksessa kertoi. Jokainen voitto, mestaruus, nousu tai mikä tahansa urheilullinen tai muu onnistuminen on seurausta laadukkaasta työstä. Sattumalla on osuutensa, mutta pitkässä juoksussa sen rooli on rajallinen. Sattumalta nousu ei tapahdu. Se tapahtuu, kun olemme riittävän hyviä ja valmiita – silloin, kun prosessimme on riittävän pitkällä.

Päivittäinen kehitys vie meidät kohti tavoitteiden saavuttamista. Kun olemme tänään parempia kuin eilen, olemme oikealla tiellä. Promillen – siis tuhannesosan – päivittäinen kehitys on maltillinen tavoite. Se johtaa vuodessa noin 44 % parempaan tulokseen, mikä on erittäin merkittävä vuosittainen kehitysaskel tai oikeastaan harppaus. Jonain päivänä kehitys johtaa tavoiteltuun päämäärään.

Kun epäonnistumme, petymme tai häviämme, kun meidät lyödään mattoon, ratkaisevaa on, nousemmeko sieltä ylös. Laskemmeko leuan pysyvästi rintaan ja alistumme vai nostammeko leuan ylös ja kohdistamme katseen tulevaan valmiina uusiin haasteisiin? Me valitsemme jälkimmäisen.

KTP on koko Kotkan ja sen lähialueiden seura. Me olemme juuri niin vahvoja, kuin koko yhteisö. Jotta pystymme tekemään asioita pidemmällä perspektiivillä, tarvitsemme koko tärkeimmän voimavaramme eli yhtei- sömme laajan tuen. Tarvitsemme jokaisen talkoolaisen, satunnaisen katsojan, vannou- tuneen kannattajan ja yhteistyökumppanin mukaamme matkalla takaisin Veikkausliigaan. Tehdään nousu yhdessä mahdolliseksi!

Riku Tapio toimitusjohtaja hyvässä seurassa

30

Page 31: KTP-julkaisu 2/2015

Liity nyt Avainasiakkaaksi!Keskittäminen kannattaa.

OVI TERVEYTEEN

KESKI-KOTKAN APTEEKKI

KESKI-KOTKAN APTEEKKIKeskuskatu 3148100 Kotka

puh. 05-229 6200keskikotka.kotka@apteekit.netwww.keskikotkanapteekki.fiwww.avainapteekit.fi

AUKIOLOAJATMa-Pe 8.30–18.00La 8.30–14.00Päivystämme parillisina viikkoina seuraavasti:ma-pe 8.30–20.00la ja aatot 8.30–18.00su ja pyhät 10.00–18.00

FC_KTP_Kausijulkaisu_10/15.indd 1 22/10/15 13:59

1-20 -paikkaiset pikkubussit

Pyydä

tarjous!Puhelimitse 05-2255 252

tai osoitteeessa www.jyrkila.com

Keltakalliontie 18, 48770 Kotkawww.produal.fi

Page 32: KTP-julkaisu 2/2015

Kapteeninkatu 14 Kotka (05) 214 022www.ravintolaoliivi.fi

Good Food - Quality Service

RAITAKERHOPLUS -JÄSENETAsianajotoimisto Bardy Rahikkala

Aubox Oy

DNA Oy

Duuniboxi Oy

Eagle Fun Hauskuutta Elämään!

Gasum

Hertz Autovuokraamo

HoKuPa Oy

Intersport Jumalniemi

Irka Oy

Joen Lämpö Oy

K-market Siltis

KOOKENKÄ Kotka

Kouvolan JH Suunnittelu Oy

Kunnon Keidas

L T Pykäläinen Oy Kuljetusratkaisut

Loviisan Leka Oy

Meri Cafe Kristina

Multicann Finland Oy

Pyhtään Autopurkaamo Oy

Rakennus- ja Saneeraus- palvelu Heikki Pousi Ky

Rakennussuunnittelu- ja valvonta Valkoinen Linja Oy

Ramboll Finland

Sofeltech Oy

Sportti Pub Karaoke Bar

Suomen Euromaster

Sähköliike Teho Oy

Sähköneliö Oy

Tikander-Metall Oy Ab

TMK-Hihnapiste Ky

Page 33: KTP-julkaisu 2/2015

RAITAKERHO- JÄSENET

Hotelli ja ravintolaCafe Neptunus

Club Bakkanaali

Itäväylän Bensis Oy

Kotka Mix

Majatalo Torppa

Metson Majoitus

Moliendo Cafe

Pub Lankila

Ravintola for you

Ravintola Jokihelmi

Ravintola Wanha Fiskari

Ravintola Wanha Lasimestari

Ravintola Villaggio

Ruokataivas Pitopalvelukotka.fi

www.rockingfood.fi

Hyvinvointi ja liikuntaAnkkuriapteekki

Eagle Town CrossFit

Erikoishammasteknikko Erkki Hartikainen

Fysisport.fi

Hoivapalvelut Viklund Kotipalvelua Ikääntyville

Hyvinvointikeskus Huuma

Hyväntuulen KuntoKlubi

Kaakon Golf

Kotkan Automaattipalvelu Oy

Kotkan Fysikaalinen Hoitola Oy

Kotkan II Uusi Apteekki

Lindo Lifestyle

Manuelle

Parturi-Kampaamo Liiseville

Pyhtään Apteekki

Sirkuskoulu Rainbow

www.hempyolintalli.fi

Kaupan alaCalifornia Kotka

Eagle Card

Itäväylän R-kioski

Kauppakadun Kukkapuoti

K-market Mussalo

Kymen Pultti ja Työväline Oy

Locus-Keittiöt

Martela-keskus Offimar Oy

Motobox Sahala Oy

Motonet

Mänttärin kukkakauppa, juhla- ja hautauspalvelu

Piispan Puutarha

Puumarket Oy

Ruukin Kyläkauppa

Simon Kangastori

Teotools Oy

Tiiskeri

TPT-Lasi

Veikon Kone J. Kuntsi Oy

Värisilmä Kotka

Kiinteistöpalvelut

Itä-Suomen Turvatekniikka Oy

Kiinteistö Memo

Kiinteistömaailma Kotka

Kotkan City-kaihdin Ky

Kotkan Nuohous ja Ilmastointi

Kotkan Sammutinhuolto

Suurpää Oy

Kuljetus ja logistiikkaAnvix Oy

Baltic Tank Oy

Crofin Oy

DFDS Logistics

Finn-Mica Oy

Hacklin Hamiko Oy Ltd

Henkilökuljetukset www.jm-palvelut.fi

J M Metsänen Oy

JMJ-Nordic Oy

JR Tarvekuljetus Oy

Kuljetus Jari Niemi Oy

Kuljetus Jukka Pöyry

Kuljetus Kujala & Muuri

Kuljetus Lampinen Ky

Kuljetus Lanki Oy

Kuljetusliike Kaartinen Oy

Kuljetusliike Lehtonen

Kymenlaakson Taksi

Lukko- ja Yleishuolto Markku Kölli Ky

Lääti Finland Oy

Matti Kekarainen Ky

Siik & Laakkonen Oy

SN-Trade Ky

T & K Karppanen Oy

t:mi M.Mattsson

Taksi Eagle Pro Oy

Taksi Veikko Hemmilä

Taksi Villikka Oy

Markkinointi ja viestintäRokkilokki Oy

Palvelut ja muut123tuulilasi

Akvaariotalo Maretarium

Antikaisen Autohuolto

Asianajotoimisto Jussi Neuvonen

Autokorjaamo Laitinen

Autopesu Fusha

Barona

Hieroja Jari Hotanen Tmi

Inter Marine Oy

J. Kuosa Consulting

Jelppiskoti

Juha Lustig Ky

K.K Audio

Kaljaasi Vivan Kotka

Karhulan Pesuliike Oy

Karhulan Snagari

Kauneusmeri

Koiviston Autokoulu

Kotkan Autoklinikka

Kotkan Automaalaus Oy

Kotkan Leipä Ky/Turkia

Kotkan Pika-Pesu

Kylmähuolto Miikkulainen

Kymenmatkat Oy

MagneettiLevi Oy

Marko Pulli

Matkagrilli

Matkatoimisto Matkapojat

Mercantus Oy

Parturi-kampaamo Emil & Emilia

Parturi-Kampaamo Sea Style

Rampsi

Reijon Diesel Oy

Risto Rämä Oy

SGS Finland

Sijoituspalvelu Nina Nylund

Taikapaita Ky

Takopaja Antti Liakka

Talsin Metsätyö

Tase Oy

ValoWorks Ky Valaistussuunnittelu

Venekuomu Ma-Re Tmi

www.ajo-opistoturunen.fi

www.apuvalinetalo.fi

RakentaminenAsbesti- ja kiinteistösaneeraus Paldan Oy

Eriste-Kate

Euro Katto Oy

Rakennuspelti Jokinen

HS-Automaatio Ky

Ilma-Eero Oy

Keittiökalustetukku Kotka

Koneurakointi M. Petola

Kotkan Sähköpaja Oy

Kotkan Vantti Oy

Kymen Pintakäsittely Oy

Kymen Sipti Oy

Kymera Oy

Maanrakennus Hoikkala Oy

Metsäkylän Sementtivalimo Oy

MN-Carpet Oy

MP-kaivu & kuljetus

NH-Putki oy

Oy LVI O. Vuokkovaara Ab

Pelti ja Rakennus Huusko Oy

Peltisepänliike Veljekset Kiviranta

Puistolan LVI-Asennus

Putkiollikainen Oy

puurakentajat.fi

Rakennus- ja saneerausliike P. Laitinen Ky

Rakennus Kelkka Oy

Rakennus Kämäräinen Oy

Rakennus Teikari Oy

Rakennusapu Puumalainen Oy

Rakennusliike LR-Lenkkerit Ky

Rakennusliike M. Luostarinen Oy

Rakennusliike Paavilainen

Rakennus-Rinnekoski Ky

Rakennustoimisto Insinöörilinja Oy

Rakennuttajapalvelu Ilperi Oy

Rauhalan Lvi-asennus

Rau-Tek Fin Oy

Remontek

Suomen KattoCenter

Sähkö-Karhunen Oy

Sähkökuva Oy

Sähköpalvelu Hämäläinen

Sähköpalvelu Petri Kosonen Oy

Tmi Harjakainen Kattojen Korjaustyöt

Tmi Tapio Sinisalo

TeollisuusAuser Oy

Casi Oy

Helapala Oy

Hydromax Oy

JT-Komet

KMT Oy

Kumilaakso Oy

Metallien uusiokäsittely I. Pentikäinen

Nomico

Suunnittelupalvelu Palm

Teollisuuden putkiasennus ja hitsaus

Tmi Tiia Renlund

VL Power Plant Service Oy

Woikoski

www.kkmetalli.fi

Tietoliikenne ja tekniikkaBIBOC Oy

mendIT

Nitro Games

KIITOS RAITAKERHO 2015

Page 34: KTP-julkaisu 2/2015

3131

Puh. (05) 262 118

05-100 4105-100 41TAKSIKYMENLAAKSON

TAKSIKYMENLAAKSON

“ “TAKSILLA KETTERÄSTI FUTAAMAAN

WWW.KYMENLAAKSONTAKSI.FI

1,25 €/PUH. + 0,68 €/MIN. + PVM

010 087 227Kauppakatu 3, Kotka

www.mroom.com

Tiliaktiiva Kotka, Rantalainen & Talsi OyKirkkokatu 1, 48100 KotkaPuh. 05 287 1111www.tiliaktiiva.fi

ОБСЛУЖИВАЕМ НА РУССКОМ ЯЗЫКЕВ КОТКE И ХАМИНEтел. +358(0)5 287 1111 / Nataliaтел. +358(0)5 340 880 / Veronika

Ammattitaitoinen henkilökuntamme taitaa taloushallinnon!Energia tehokkaasti...

Hyvät sisäilmaolosuhteet!

dConSys Oy, William Ruthinkatu 1, 48600 Kotka

KYLMÄKOMPRESSIOLAITTEEN VUOKRAUSPALVELU KOTKASSA

KONSERTTITALON SAUNA– arkeen ja juhlaan

Hyvät tilat keskellä Kotkaa halusit sitten kokoustaa, juhlistaa pelivoittoja, virkistäytyä kaveriporukalla

saunan löylyssä tai pitää perhejuhlia.

Lisätiedot: facebook > Konserttitalon Saunapuh. 040 065 9832

Page 35: KTP-julkaisu 2/2015

Tiliaktiiva Kotkaon nyt

RantalainenKotka

[email protected]

WWW.RANTALAINEN.FI

044 788 1800TALOUSHALLINTOAPARHAIMMILLAAN.

Kotkan Palveluauto

1-16 matkustajan kuljetukset

puh. 0400 258990

AutomaalamoVärikaara Oy

Kisällinkatu 25, 48770 Kotka

Ikkunateippaukset

AutoteippauksetKyltit

Opasteet

TarratProfiilivaatteet TyövaatteetMarkkinointituotteet

Page 36: KTP-julkaisu 2/2015

TÄYDEN PALVELUN BETONIALAN YRITYS!Meiltä yhdellä soitolla betoni-, pumppaus- ja

betonilattiatyöt sekä tarvittaessa alan ammattitaitoiset työmiehet.

Puh. 0400 254 [email protected]

www.nr-urakointi.fi

Palveluihimme kuuluvat pyörätuolikuljetukset, 1-16 hengen

henkilökuljetukset ja paarikuljetukset.

www.nortamaa.fiTilaus: (05) 2184 [email protected]

S-marketKarhulantie 3048600 Karhulawww.kontioapteekki.fi

TIETOA, TAITOA JA VÄLITTÄMISTÄ

Karhuvuori, Tarinatie 2(S-Marketin kiinteistö)Puh. 05-223 1900 Avoinna ma-pe 9-19, la 9-14

Metsola, Koskelontie 11(Langinkosken koulua vastapäätä)Puh. 05-223 1930 Avoinna ma-pe 10-18

www.ankkuriapteekki.fi

Merituulentie 424, 48310 KotkaPuh. (05) 226 8108

Page 37: KTP-julkaisu 2/2015

Kauppakeskus Prisma, Hakamäentie 1, 48400 Kotka

Betonia ja betonin pumppausta Kotka p. 020 447 6030 Hamina p. 020 447 6150Kouvola p. 020 447 6050 Virolahti p. 020 447 6009

Kiviainekset helposti ja nopeasti myös verkosta

www.sorakauppa.fitoimitukset Loviisan, Pyhtään, Kotkan ja Haminan alueille

KiviaineksiaMyynti p. 020 447 6114 Tilaukset p. 020 447 6102

Laatutuotteita ja hyvää palvelua

KARHULA

PALVELUA PUHTAAMMAN YMPÄRISTÖN PUOLESTA KYMENLAAKSON ALUEELLA

• kuljetus ja keräys • käsittely ja lajittelu • pesu ja huolto • keräysastiat • vaihtolavat • jätesäiliöt • puristimet • pikakontit

Kierrätys

alkaa kotoa

Ekokaari 5046860 Keltakangasvaihde: 05 744 3400

www.kymenlaaksonjate.fi

Page 38: KTP-julkaisu 2/2015

E N M A CR Puh. 040 586 2014

Page 39: KTP-julkaisu 2/2015

22

TEHTY SUOM

ES

SA

• MA

DE IN F IN L A N D

ALLAWAY_KooTeePee_92x60.indd 1 5/30/2013 3:01:42 PM

Kauppakeskus Prisma, Hakamäentie 1, 48400 Kotka

9

Vuokrateltatja kalusteet

044-030 9798

Vuokrateltatja kalusteet

044-030 9798

INSINÖÖRITOIMISTOH. ESKELINEN OY

Hannu Eskelinen, RI

Kotkankatu 1148100 Kotka

GSM 0400 814 [email protected]

www.ire.fi

Kesän aukioloajat:ma-pe 9-17 , la ja su 9-15

www.kotkanenergia.fi

Hammaslääkäri JUKKA HELLE

Keskuskatu 25B20 Kotka p. 0407572524

[email protected]

30

05-218 280005-218 2806

Kotkan Toimistotarvike OyPuutarhakatu 25, 48100 Kotka

fax. 05-218 [email protected]

Kotkan Palveluauto

1-16 matkustajan kuljetukset

puh. 0400 258990Auttaa

maalit

tapetit

kaakelit

lattiapäällysteet

ym. sisustustarvikkeet

Rautatienkatu 2

48100 KOTKA

puh. 010 2290 600

fax. 05 2230 080

[email protected]

Avoinna

ark. 8-17, la 9-13

www.varisilma.fi

Energia tehokkaasti...Hyvät sisäilmaolosuhteet!

AdConSys Oy, William Ruthinkatu 1, 48600 Kotkawww.adconsys.fi

Asbesti-ja kiinteistösaneeraus

PALDAN OYMarko ”Pave” Paldan

0500 553 531

FC KTP

Isännöintipalvelut ammattitaidolla.

Ota yhteyttä

Ovenia Isännöinti OyKauppakatu 5, Kotkawww.ovenia.fi

020 177 4640

Meiltä saat taloyhtiön tarpeita vastaavan palvelukokonaisuuden. Huolto pelaa, ympäristö pysyy siistinä ja ruutinit hoituvat.

22

www.evgroup.fi

Soita heti (05)

267

3131

Puh. (05) 262 118

05-100 4105-100 41TAKSIKYMENLAAKSON

TAKSIKYMENLAAKSON

“ “TAKSILLA KETTERÄSTI FUTAAMAAN

WWW.KYMENLAAKSONTAKSI.FI

1,25 €/PUH. + 0,68 €/MIN. + PVM

010 087 227Kauppakatu 3, Kotka

www.mroom.com

Tiliaktiiva Kotka, Rantalainen & Talsi OyKirkkokatu 1, 48100 KotkaPuh. 05 287 1111www.tiliaktiiva.fi

ОБСЛУЖИВАЕМ НА РУССКОМ ЯЗЫКЕВ КОТКE И ХАМИНEтел. +358(0)5 287 1111 / Nataliaтел. +358(0)5 340 880 / Veronika

Ammattitaitoinen henkilökuntamme taitaa taloushallinnon!

14

Joukkue koostuu 26 pelaajasta, jotka edustavat poikia Kotkasta, Haminasta, Pyhtäältä ja Loviisasta. Tällä kokoonpanolla olemme pelanneet vuoden 2013 alusta lähtien. Harjoittelemme 4-6 kertaa viikossa. Pelaajat: Anttonen Julius , Rossi Elias, Forsström Alex, Kiiski Lauri, Koivikko Riku. Piirainen Pyry. Peltomäki Eero, Paavola Matias, Salopelto Jaakko, Bruce Topias, Manner Oliver, Jernvall Roope, Lauren Anton, Rantala Max, Kopra Tomi, Eriksson Victor, Silfvast Adrian, Kolsi Miika, Tamminen Matias, Ek Linus, Saarelainen Akseli, Ekman Justus, Pasanen Arttu, Ervaala Joshua ja Borup Jonas.

Osallistumme - HU aluesarjaan, jossa kevätkierroksen tavoitteena on vakiinnuttaa paikka sarjan keskivaiheen yläpuolella ja varmistaa näin pääsy syksyn kierrokselle. Syyskierroksen voittaja nousee suoraan Etelä-Länsiliigaan,- C15 piirisarja Kakkoseen, jossa peliaikaa saavat HU –aluesarjassa vähemmälle peliajalle jääneet pelaajat.- Sami Hyypiä Akatemian (SHA) toimintaan vielä vuoden 2014- Pajulahti Cupin karsintaturnaukseen (27.-29.6) Helsingissä, jossa karsitaan paikasta Pajulahdessa elokuussa pelattavaan loppu-turnaukseen. Edustamme karsintaturnauksessa Kaakkois-Suomen piiriä- SHA kesäturnaukseen (30.6-2.7), jossa karsitaan paikasta Eerikkilässä joulukuussa pelattavaan SHA:n kansainväliseen turnauk-seen

Joukkueemme pelaajista on 10-13 poikaa osallistunut piirijoukkueen toimintaan. Määrä on sen verran suuri, että olemme joutu-neet huomioimaan ko. tapahtumat oman joukkueen kausisuunnitelmassa.

C14-pojatPelaajat:Anttonen, Julius Rossi, EliasForsström, AlexKiiski, LauriKoivikko, RikuPiirainen, PyryPeltomäki, EeroPaavola, MatiasSalopelto, JaakkoThomasson, CedricBruce, TopiasManner, OliverJernvall, RoopeLauren, AntonRantala, MaxKopra, Tomi Eriksson, VictorSilfvast, AdrianKolsi, MiikaTamminen, MatiasEk, LinusSaarelainen, AkseliEkman, JustusPasanen, ArttuErvaala, JoshuaBorup, Jonas

Täyden palvelun Café Kolibri Kotkan uimahallissa

Palvelun tuottaa Monikulttuurinen toimintakeskus

www.mylly.eu

27

SUUTARI & AVAINPALVELUKymenlaaksonkatu 18, KOTKA

(05) 212 001, ma-pe 10–17, la 10–13

MUSSALO

PUB LANKILATakapellontie 10, Kotka

045 885 7333

KARHULAN PESULIIKEVirsumäentie 32, 48600 Kotka

p. 05 262 118

Tule pelaamaan bilistä!Kotkankatu 20, 48100 Kotka

046-812 7375

27

SUUTARI & AVAINPALVELUKymenlaaksonkatu 18, KOTKA

(05) 212 001, ma-pe 10–17, la 10–13

MUSSALO

PUB LANKILATakapellontie 10, Kotka

045 885 7333

KARHULAN PESULIIKEVirsumäentie 32, 48600 Kotka

p. 05 262 118

Tule pelaamaan bilistä!Kotkankatu 20, 48100 Kotka

046-812 7375

14

KOTKAN KREPP-PAPERI

05 228 569

Korelan Baari Keisarinmajantie 7,

48230 Kotka

Koskenheimo Ky

SOITA 0400 651 973

KULJETUKSET VAIHTOLAVATHIAB NOSTURITYÖT

PURKUTYÖTROMUNKERÄYSAUTOPURKAAMO

VELJEKSET

Karhulan Pesuliike Oy

• yksilöllistä pesupalvelua yksityisille ja laitoksille (myös sopimuspesut)

• kuljetuspalvelu • kemiallista pesua • mattopesupalvelu

Kotkan vanhin pesula - mattopesu ja muut pesulapalvelut

ammattitaidolla

avoinna ma-pe 7-17 Virsumäentie 32 • puh: 05 262 118

www.karhulanpesuliike.fi

Page 40: KTP-julkaisu 2/2015

JOENSUU | HELSINKI TAMPERE | NURMES

Lank

apuh

. 8,3

5 sn

t/pu

h.+6

,00

snt/

min

. Mat

kapu

h. 8

,35

snt/

puh.

+17,1

7 sn

t/m

in.

Joillekin elinikäinen oppiminen on ihan vaan itsestäänselvyys. Meidän painotalollemme kehittyminen on sydämenasia, ollut jo 115 vuotta. Onhan siinä ripaus näyttämisen haluakin mukana. Mutta kun me näytämme, mistä meidät on tehty, sinä siitä ensikädessä hyödyt.

p. 010 230 8400 | www.punamusta.com

Lukusali 24/7

Suurkuvatulostus

Painotuotteet

Vain yksi voi olla tällainen

Otavankatu 21 50130 Mikkeli - Automyynti ma-pe 9-17, la 10-14 Huoltopalvelut ma-pe 7.30-17.00 - Puh. 020 1415 776

VAUHTI-VAUNU AIDOSTI PAIKALLINEN TAYDEN PALVELUN AUTOTALOMEILTÄ LÖYDÄT:• Uudet Fordit, Opelit ja Subarut merkkihuoltoineen ja varaosapalveluineen• Neljän toimipisteen laajan vaihtoautovalikoiman• Autoasi -huoltopalvelun kaikkiin merkkeihin• Rengasmyynnin• Huippuedullisen katsastuspalvelun (bensa 39 € ja diesel 49 €)• Rengashotellin (60 €/kausi)

KORJAAMO - MYYNTI - VARAOSAT - HUOLTO

Otavankatu 21 50130 Mikkeli - Automyynti ma-pe 9-17, la 10-14 Huoltopalvelut ma-pe 7.30-17.00 - Puh. 020 1415 776

VAUHTI-VAUNU AIDOSTI PAIKALLINEN TAYDEN PALVELUN AUTOTALOMEILTÄ LÖYDÄT:• Uudet Fordit, Opelit ja Subarut merkkihuoltoineen ja varaosapalveluineen• Neljän toimipisteen laajan vaihtoautovalikoiman• Autoasi -huoltopalvelun kaikkiin merkkeihin• Rengasmyynnin• Huippuedullisen katsastuspalvelun (bensa 39 € ja diesel 49 €)• Rengashotellin (60 €/kausi)

KORJAAMO - MYYNTI - VARAOSAT - HUOLTO

Otavankatu 21 50130 Mikkeli - Automyynti ma-pe 9-17, la 10-14 Huoltopalvelut ma-pe 7.30-17.00 - Puh. 020 1415 776

VAUHTI-VAUNU AIDOSTI PAIKALLINEN TAYDEN PALVELUN AUTOTALOMEILTÄ LÖYDÄT:• Uudet Fordit, Opelit ja Subarut merkkihuoltoineen ja varaosapalveluineen• Neljän toimipisteen laajan vaihtoautovalikoiman• Autoasi -huoltopalvelun kaikkiin merkkeihin• Rengasmyynnin• Huippuedullisen katsastuspalvelun (bensa 39 € ja diesel 49 €)• Rengashotellin (60 €/kausi)

KORJAAMO - MYYNTI - VARAOSAT - HUOLTO

Jumalniementie 5 48600 Kotka Automyynti ma-pe 9-17, la 10-14 - Puh. 020 141 5461 Huoltopalvelut ma-pe 7.30-16.30 - Puh. 020 141 5490

KORJAAMO - MYYNTI - VARAOSAT - HUOLTO

MeILTä LöYdäT:• Uudet Fordit ja Opelit merkkihuoltoineen ja

varaosapalveluineen• Subaru merkkihuolto• Neljän toimipisteen laajan vaihtoautovalikoiman• Autoasi -huoltopalvelun

kaikkiin merkkeihin• Rengasmyynnin• Huippuedullisen

katsastuspalvelun (bensiini 49 € ja diesel 59 €)

• Rengashotellin (55 €/kausi)

Otavankatu 21 50130 Mikkeli - Automyynti ma-pe 9-17, la 10-14 Huoltopalvelut ma-pe 7.30-17.00 - Puh. 020 1415 776

VAUHTI-VAUNU AIDOSTI PAIKALLINEN TAYDEN PALVELUN AUTOTALOMEILTÄ LÖYDÄT:• Uudet Fordit, Opelit ja Subarut merkkihuoltoineen ja varaosapalveluineen• Neljän toimipisteen laajan vaihtoautovalikoiman• Autoasi -huoltopalvelun kaikkiin merkkeihin• Rengasmyynnin• Huippuedullisen katsastuspalvelun (bensa 39 € ja diesel 49 €)• Rengashotellin (60 €/kausi)

KORJAAMO - MYYNTI - VARAOSAT - HUOLTO

Page 41: KTP-julkaisu 2/2015

           

 Kotkan  KR-­‐Tukku  Oy      

                               

Hietasentie  92   040  510  9344  48200  Kotka   krtukku.fi  

                 

   

 

Isännöinti | Kiinteistönhoito | Kiinteistö-tekninen konsultointi | Rakentaminen | Kodinhoito | Kotihoiva

Rautatienkatu 248100 Kotka Toimisto: 05 225 1222 www.talokeskuskotka.fi

Kaikki hyvän asumisen palvelut saman katon alta.

SUUTARI & AVAINPALVELU Kymenlaaksonkatu 18, Kotka

(05) 212 001, ma–pe 10–17, la 10–13

Page 42: KTP-julkaisu 2/2015

”Meillä on yli neljäkymmentä poikaa. Jossain vaiheessa puhuttiin, että parisenkymmentä voisi jatkaa Nappuloista KTP:n riveihin ja samassa yhteydessä myös uumoiltiin, että moni pelaaja jättää pelaamisen tässä siirtymävaiheessa. Nyt meillä on kuitenkin erinomaisen hyvä tilanne. Samaan hengenvetoon pitää lisäksi todeta, että ikäluokan pelaaja- tilanne on myös Peli-Karhuilla hyvä, sillä sieltä löytyy lähes toiset neljäkymmentä innokasta peluria.”

Edellä mainittujen lisäksi Kotkan Nappuloiden KoNa Plus -ryhmästä löytyy saman ikäluokan pelaajia, joten pelaaja- massaa ikäluokassa riittää. Tilanne kertonee jalkapallon vetovoimasta harrastusmuotona, ja tilanne on tältä osin Kotkassa erittäin hyvällä mallilla.

Taustoilla merkittävä rooli

Hyppösen mukaan ryhmällä on ollut riittävästi valmentajia sekä taustoja, mutta normaali eläminen tuo omat haasteensa harrastustoimintaan.

”Kaikkien meidän vanhempien täytyy käydä myös töissä ja tämä asettaa omat haasteensa toimintaan. Tähän kun lisää vielä sen, että pelasimme kolmea eri sarjaa, niin voidaan todeta, että siinä on pyörittämistä. Harjoitukset, pelit ja kaikki muu vie aikaa. Onneksi meillä on ollut aktiivista väkeä taustalla”, Hyppönen toteaa.

42

Nollakolmosten eli 2003 syntyneiden ikäluokka aloitti toimin-tansa marraskuussa 2014, jolloin pelaajat siirtyivät Kotkan Nappuloista FC KTP:n organisaatioon. Joukkue on mukana myös Sami Hyypiä Akatemiassa (SHA), joka on suomalaisen jalkapallon valmennus-, tutkimus- ja kehitystoimintaan keskittyvä keskus Eerikkilässä. Mukana SHA:n toiminnassa on vain pieni joukko valikoituja seuroja, joten kyse ei ole mistä tahansa porukasta.

Valmennukseen joukkue sai heti alkuun rutkasti kokemusta ja osaamista. Vastuuvalmentajana hääri kuluneella kaudella kokenut valmentajavelho Janne Hyppönen, joka muistetaan varmasti parhaiten KTP:n edustusjoukkueen valmentajana. Jannella on valmennuskokemusta aina Veikkausliigaa myöten. Jannen apuna toimivat Tero Huusko, Juha Säämänen, Antti Asplund ja Andres Pablo sekä maalivahtivalmen- tajana takavuosien liigamaalivahti Antti Pynnönen.

Joukkue toimi koko kauden ajan tiiviissä yhteistyössä seu-ramme 2002-ikäluokan kanssa, jonka johdosta nollakolmosia nähdään myös heidän mukanaan. Vanhemman ikäluokan mukana saadut kokemukset ovat omiaan kehittämään pelaajia. Ratkaiseva osa on toki osaavilla taustahenkilöillä ja aktiivisilla vanhemmilla, sekä tärkeillä yhteistyökumppaneilla, joiden panos ikäryhmän toimintaan on erittäin merkittävä.

Alusta saakka nuorten pelaajien alkuinnostus on ollut todella suurta ja pelaajia on riittänyt useampaankin joukkueeseen. Vastuuvalmentaja Janne Hyppönen myhäileekin tyytyväisenä tilanteen johdosta.

Nollakolmosilla hyvä meininki

Page 43: KTP-julkaisu 2/2015

”Lasten harrastus vaatii vanhemmilta paljon ja ainahan kehitettävääkin varmaan löytyy, mutta olen tosi kiitollinen, että poikien vanhemmat ovat jaksaneet olla mukana kuskailemassa heitä harjoituksiin ja peleihin välillä pitkiäkin matkoja kaiken muun toiminnan lisäksi.”

Nollakolmosilla on kolme eri ryhmää ja tavoitteena on, että jokainen pelaaja löytää oman tasoisensa paikan pelaamiseen. Ryhmiä ei kuitenkaan ole millään tavoin lukittu, vaan pojat voivat siirtyä ryhmästä toiseen tarvittaessa.

”Tavoitteena on löytää kaikille se oma taso, jolla pystyy pelaamaan. Tällä kaudella osa meidän pojista pelasi 02-ikäluokan piirisarjaa. Osallistuimme lisäksi useisiin turnauksiin, joista voidaan mainita muun muassa kovatasoinen Sami Hyypiä Akatemian kesäturnaus, missä oli mukana kaikki Suomen parhaat joukkueet.”

Menestystä plakkarissa

”Kaiken ytimessä on se, että jokainen yksilö löytää oman tasonsa myös vanhempana ja sitä kautta saamme tuotettua mahdollisimman hyviä pelaajia lopulta ihan edustusjoukkueeseenkin”, Hyppönen kiteyttää.

Ikäluokka on marraskuun aloituksen jälkeen ollut todella aktiivinen. Pojat ovat talven, kevään ja kesän aikana osallistuneet useisiin hyvätasoisiin turnauksiin ja pe-lanneet paljon harjoitusotteluita. Kevään turnauksissa menestystä on tullut muun muassa Valtti-cupissa sekä MPS:n isännöimässä Kevät-turnauksessa. Tal-vella joukkue piipahti myös Tallinnassa Nömme-cu-pissa, mistä tuliaisena oli seitsemäs sija. Myös jo edellä mainittu SHA-kesäturnaus meni mainiosti, sijoituksena hieno kolmas sija. Helsinki Cupissa joukkue tippui pudotuspeleissä niukan tappion jälkeen mestaruuden voittaneelle HJK:lle. •

43

Page 44: KTP-julkaisu 2/2015

KOTKA KOUVOLA LAPPEENRANTA

puh. 044 412 0100

[email protected]

Tiiminä ihan timantti. Ne jotka tukevat toisiaan, pystyvät mihin tahansa.

Ei pelkkää puhetta. www.nitroid.fi

Tykkää meistä Facebookissa.

Seuraa meitä LinkedInissä.

#NitroID löytyy Twitteristä.

Soitellaan! etunimi.sukunimi.id