Top Banner
Dit is een gezamenlijke uitgave van De Katwijksche Post, De Rijnsburger/De Valkenburger en Katwijk Speciaal. Deze komt in de plaats van de reguliere uitgaven.
56

KRV 29 december 2011

Mar 06, 2016

Download

Documents

Dit is een gezamenlijke uitgave van De Katwijksche Post, De Rijnsburger/De Valkenburger en Katwijk Speciaal. Deze komt in de plaats van de reguliere uitgaven.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: KRV 29 december 2011

Dit is een gezamenlijke uitgave van De Katwijksche Post,De Rijnsburger/De Valkenburger en Katwijk Speciaal.Deze komt in de plaats van de reguliere uitgaven.

Page 2: KRV 29 december 2011

Achterweg 22, 2223 BG KatwijkTel. 071 402 90 35. www.biketotaal-luyten.nl

Bike Totaal Luyten tweewielers heeft altijd een aantal prachtige 2e hands elektrische fietsen op voorraad staan.

Deze fietsen worden in technische top staat afgeleverd. Tevens krijgt u 1 jaar garantie op deze fietsen.

De fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen vanaf € 795,-

Aktie!!! Aktie!!! Aktie!!!

n verkrijgbaar in verschillende anaf € 795,-

Knip deze advertentie uit

en u ontvangt een leuke

attentie bij aanschaf van een

2e hands elektrische fiets!

Tot ziens bij Bike Totaal Luyten!

Bekijk alle modellen en de prijzen op

www.BIKETOTAAL-LUYTEN.nl

MODE

Schoenmakerij De Palm

ZONNETUINKEES EN SANDRA v. DELFT

KeurslagerDe Mooij

B L O K K E R

SERVICEAPOTHEEKRIJNSBURG

De winkeliersvan de Hoftuin

danken uvoor het vertrouwen

in 2011,en wensen u

een heel gelukkigen voorspoedig 2012!

www.d eho f t u i n . n l

Page 3: KRV 29 december 2011

Januari

• Peuters hamsteren De Peuters van De Dreumes zijn met het

thema ‘boodschappen doen’ aan de slag gegaan. Net als bij de supermarkten werd er volop gehamsterd: volle karren gingen de toonbank over, de wanden hingen vol pos-ters met aanbiedingen, en het personeel liep rond in uniforms van AH. Voor de peuters was het leerzaam.

Z aterdag 15 januari is het zover: Teun Bakkenes en Jan van Duyn, visrokers in hart en nieren, nemen afscheid van hun ambachtelijke rokerij, personeel, klanten, vrienden en bekenden. Van zes uur ’s och-

tends tot één uur ’s middags kunnen mensen bij Rokerij Schaap aa de Haven terecht om nog wat van de door hen laatste gerookte producten te bemach-tigen en beiden heren de hand te schudden. Na 35 jaar is het doek defi nitief gevallen voor Rokerij Schaap. Na jaren van procederen, waarbij ook door de eigenaren van Rokerij Schaap diverse zaken werden gewonnen, trekt de gemeente uiteindelijk aan het langste eind. Bakkenes en Van Duyn hangen noodgedwongen hun zelfstandig ondernemerschap aan de wilgen.

Afscheid van twee ’rookiconen’

Kor

t

O rganisten Sietze Strating en Dick Durieux zijn blij dat begonnen is met de restauratie van het orgel van de Grote Kerk. ‘De klanken komen niet goed tot hun recht, het eindproduct is saai, het tintelt

niet. Het geluid is afstandelijk. Na de restauratie zullen de klanken en de intonatie goed op elkaar zijn afgestemd. De muziek moet weer gaan leven. Er zit veel meer in het orgel.’, legt Dick Durieux uit. De werkzaamheden wor-den uitgevoerd door Adema’s kerkorgelbouw uit Hillegom. De historie van het kerkorgel in de Laurentiuskerk gaat terug naar 1923. Het is toen gebouwd door fi rma G. van Leeuwen uit Leiderdorp. In 1975 is het orgel verbouwd en in 1989 vond de laatste restauratie plaats.

Restauratie voor orgel Grote Kerk

’ Onbegonnen werk’, ’Waar begin je aan’. Zomaar enkele reacties die Ruud van Rijn te horen krijgt. Hij en zeven andere oud-Jokkers vormen het voorlopige bestuur dat begin dit jaar jongerencentrum ’t Jok nieuw

leven wil inblazen. Dat roemruchte jongerencentrum aan de Kerkstraat in het Katwijkse Rijndorp sloot in december 2009 de deuren wegens gebrek aan belangstelling. De bedoeling is om het jongerencentrum na de komende zomervakantie te heropenen. Het voorlopig bestuur begint niet aan een van de makkelijkste opdrachten. Bij de andere jongerencentra in Katwijk is ook een terugloop te zien in de belangstelling van de jeugd. De poging strandt als de gemeente geen subsidie wenst te geven.

Oud-leden willen herstart Jok

T raditiegetrouw wordt begin januari de jaarlijkse ledenvergadering van de Oranje Vereniging Rijnsburg. Bestuurslid Balt van Eesteren had besloten om na achtentwintig jaar bestuurslid geweest te zijn,

zijn functie neer te leggen. Voorzitter Wim Vooijs blikte kort terug over die jaren en wat Van Eesteren zoal voor de OV heeft betekend. Voor zijn inzet ontving hij een mand vol met cadeautjes die bij hem en zijn bestuursjaren binnen de OV passen. Zijn vrouw Gerda ontving een schitterende bos bloe-men, dit omdat zij haar man Balt altijd aan de OV heeft afgestaan. Balt zal echter niet helemaal uit het zicht van de OV verdwijnen. Op de achtergrond zal hij nog hand- en spandiensten blijven uitvoeren.

Afscheid Balt van Eesteren

• Actie voor Haïti Het huis van familie Van Tol aan de Kleipet-

tenlaan was omgetoverd tot Ristoranto di Tollo. Zestig mensen hadden zich aangemeld te komen dineren voor het goede doel. De opbrengst was voor Stichting Hart voor Haïti. Fijne ontmoetingen en heerlijk eten. De op-brengst was ver-bazingwekkend: € 2.025,-.

• Heropleving GroenLinks GroenLinks (GL) maakte in de jaren negentig

tot aan 2002 deel uit van de Katwijkse ge-meenteraad. Daarna werd het stil rond GL Katwijk. Die stilte gaat de Katwijker Pieter Hartevelt komende jaren doorbreken. Het doel is om over drie jaar met twee zetels in de Katwijkse gemeenteraad te komen.

• Renovatie Andreashofje Eindelijk gaat het gebeuren, de langverwach-

te renovatie van het Andreashofje naast de Oude Kerk. Die renovatie liep de afgelopen twee jaar steeds vertraging op en dat kwam de uitstraling van de karakteristieke witte huisjes niet ten goede. De twaalf senioren-woningen worden aangepast aan de huidige eisen.

Page 4: KRV 29 december 2011

Hét adres voor uw keuken en badkamer.Eén verbouwing, één aanspreekpunt.

Kwestie van kwaliteit en vertrouwen!

G-Level Store Langevoort 2N, 2341 KA Oegstgeest

Page 5: KRV 29 december 2011

Januari/februari

• Romantisch diner‘Een landschap van rimpels, krakende knieën, haren grijs, maar… mijn Valentijn hij houdt van mij, draagt me op handen en zegt: dag lief grijs muisje, je bent zo écht’. Met deze Valentijnwens won El van Egmond een diner bij Sunset Boulevard. Samen met haar man Joop heeft ze hier op Va-lentijnsdag van genoten.

P vdA partijleider Job Cohen bracht een bezoek aan de Vlietstede omdat zijn partij 65 jaar geleden is opgericht. Cohen kwam naar Rijnsburg voor een speciale missie. Bewoonster mevrouw Rie Ho-

gewoning-Henry, 88 jaar, had zich namelijk op 9 februari 1946 ingeschreven als lid van de PvdA. Voor dit 65-jarige lidmaatschap kreeg zij van Cohen de ‘Zilveren speld van verdienste’ opgespeld, met daarbij natuurlijk een prach-tige bos rode PvdA rozen. Mevrouw Hogewoning-Henry genoot zichtbaar van dit bijzondere bezoek. In het verleden is zij actief geweest als afdeling secretaris, bij 1 mei vieringen. Ook heeft ze in 1966, nummer 7 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rijnsburg gestaan.

Cohen bezoekt Rie Hogewoning

Kor

t

D e Bibliotheek Katwijk lanceert in het begin van het jaar een bij-zonder project. Het heeft tot doel om hele jonge kinderen al in een vroeg stadium spelenderwijze te betrekken bij het lezen. Hier-

voor werd een startkoffertje samengesteld waarin voor de kleuters boekjes en plaatjes zitten, maar ook een CD met kinderliedjes. Burgemeester Jos Wienen, die eerst aandachtig naar Bernadet Bakker, de ‘domeinspecialiste’ van de jeugdafdeling in de Bieb luisterde hoe het idee ontstaan was, mocht daarna de enkele tientallen aanwezige met hun kleinen aanwezige ouders de eerste exemplaren uitreiken. Moeder AnikaRemerij: “Het is een geweldig initiatief”. Haar buurvrouw viel haar hierin bij.

Kleine boekenwurmen

V alkenburger Jan Portengen vond op de website van de Vereniging Oud Valkenburg de afbeelding van een ets over de kerkgang van Lu-theranen rond 1690. Hij wilde meer weten over de achtergrond van

de ets: ‘Afbeeldingen der vergadering van de malcontente Lutheranen’. Het is een drieluik met o.a. een afbeelding van een huis in een straat van Valken-burg. Waarschijnlijk is de ets gemaakt tussen 1689 en 1699. Portengen vond een vriend van hem bereid om dit oude tafereel op de binnenmuur boven de voordeur van zijn huis in de Burg. Lotsystraat te schilderen. Het resultaat geeft een goed beeld van het Valkenburg eind zeventiende eeuw. Portengen hoopt dat hij meer te weet komt over deze geschiedenis.

Ets Malcontente Lutheranen

N a vier jaar praten, passen en meten werd op 1 januari het samenwer-kingsverband tussen De Vier Gewesten en Holland Rijnland van kracht. Het betekent voor veel passagiers, met name voor degenen

met een Wmo indicatie, dat zij met speciaal vervoer nu verder kunnen reizen dan het gebied wat door de Belbus wordt verzorgd. Dit beperkte zich hoofd-zakelijk tot de ziekenhuizen en verpleeghuizen tot in Leiden. Voor slechts 50 eurocent per zône kan men op bezoek of naar een bestemming in een groot deel van de Duin- en Bollenstreek en ook naar een aantal plaatsen buiten Lei-den kan er worden gereisd. Mensen zonder Wmo indicatie kunnen ook van de Regiotaxi gebruik maken, maar zij betalen dan 2,35 per zône.

Regiotaxi zorgt voor ruimer bereik

• KringloopwinkelVazen, stoelen, pannen, bloempotten, lampen, bankstellen. Het zijn tweede-hands spullen die Kringloopwinkel Rijns-burg verkoopt. De winkel is gestart op het oude bedrijventerrein van veiling Flora en wordt gerund door Johan Gerrits. De win-kel is inmiddels verhuisd naar het voormalige garagebedrijf Dijksman.

• Veel diamantenBurgemeester Wienen ging 4 keer op visite bij echtparen die de mijlpaal van het 60-jarig huwelijk hadden bereikt. Hij kreeg in gezellige babbeltjes veel verha-len hoe het de echtelieden in hun leven is vergaan. Wienen bezocht de paren Ouwe-hand-Peeman, Van der Plas-Snijder, Hoek-Dubbelaar en Mast-Planken.

• K&O haalt broekriem aanDe bezuinigingen die de gemeente de komende jaren gaat doorvoeren zullen ook niet aan K&O voorbij gaan. Bestuur-der De Best is zich ervan bewust en zich met zijn team erop aan het voorbereiden. “Wij zijn op allerlei manieren bezig om te kosten te druk-ken en creatieve oplossingen te vinden”.

Page 6: KRV 29 december 2011

VUURWERK?Bestel online op:DUMPSHOP.NLof kom langs in de winkel

W. Malefijtstraat 111 - Katwijk - (071) 401 53 85

Koopavond 29 t/m 31 december tot 21.00 uur.

Page 7: KRV 29 december 2011

NIEUW!

1995

525016 shots

NEERLAND’S HARDSTE KNALLERS!’

500 gram500 gramggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg

Super Size

1150

36 stuks!

Aftershock serie

3756 stuks

850

NIEUW!72 cm

>

>

Nu in de aanbieding!XXXL ratelband

4995

Fascinating Sky High21 pijlen

4995Van

€ 69.95

nu voor

110 cm

>

>

Op zoek naar het grootste assortiment bij jou in de buurt? Mooij Vuurwerk is de beste keuze. Bij onze vestigingen in Katwijk en Rijnsburg vind je alle ingrediënten voor een spectaculair oud & nieuw!

Bekijk ons hele assortiment op www.mooijvuurwerk.nl

oud & nieuw!

Goedkoopste en

grootste assortiment

in de regio!!

Tuincentrum de MooijNoordwijkerweg 36

Mooij VuurwerkHoornesplein 23

Volg ons voor nog meer voordeel op

Openingstijden

Mooij’s stapelvoordeel 4 stuks

4795 3495 4995 3995

500 gram 450 gram500 gram500 gramAlle 4 Mooij Cakes

14995

Mooi vuurwerk haal je bij Mooij Vuurwerk

www.mooijvuurwerk.nl

PRIJSVECHTER Earthquake of Breakout500 gram

49 shots

Per stuk

Per 2 stuks

3295

5500500 gram

36 shots 4500

Delta Devil500 gram

36 shots 5250

Fraction300 gram

25 shots

2995

Rainbow120 gram

8 shots 1150

Matrix350 gram

324 shots

2650

Devil’s Dance7 geweldige potten + fontein!

>>

35003350000000

Tiger Claw

4995

Silver Collectionpakketten

Al vanaf

Page 8: KRV 29 december 2011

VEEL VOOR WEINIGVOORDELIG HET

NIEUWE JAAR IN!!!Color Space

Van € 8,50 voor 450

3 voor1000KNALLER!!

Happy Dick Van € 9,95 voor 500

Stromboli Vulkaan595 2e GRATIS!

Titanium Thunder Van € 9,95 voor 550

Air 350 gram - 49 shots

Van € 39,95 voor 2995

Vesuvius 100 gram

Van 695p.st. voor 450 3 voor1000

XXL Rockets19 fantastische pijlen

Van € 59,95 voor 3995

Time Rain 280 gram - 35 shots

Een fantastische pot!

Van € 27,95 NU 1495

Shoot Twister100 shots fluitcake

795 2e GRATIS!Ceres Cake 500 gram

3500 2e GRATIS!Tommy Gun Cake 500 gram

3500 2e GRATIS!League Blow Cake 500 gram

3900 2e GRATIS!Northstar Fontein395 2e GRATIS!Kanonslagen! 2 euro per slof

3 sloffen voor 500

Fabulous I van € 45,00 voor 3500

Pakketten II van € 37,50 voor 2750

III van € 25,00 voor 1750

Korte Voorhouterweg 8 Rijnsburg

(voorheen EKL’s vuurwerk)WWW.OUTLETVUURWERK.NL

Openingstijden:

Donderdag 29 dec. 08.00-18.00 uur

Vrijdag 30 dec. 08.00-18.00 uur

Zaterdag 31 dec. 08.00-17.00 uur

OP=OP!

BOORDEVOL GEWELDIG

VUURWERK!

WEG = PECH!

Page 9: KRV 29 december 2011

Februari

• Erevoorzitter VerdoesPrecies op de dag af dat hij 35 jaar gele-den medeoprichter was van de Stichting Jachthaven Katwijk, neemt voorzitter Bernard Verdoes afscheid als voorzitter. Het roer wordt overgenomen door Piet de Vries, naast watersporter ook directeur van de Keuken-hof. Verdoes is tot erevoorzitter benoemd.

O ok Katwijk ontkomt niet aan bezuinigen. Het mes moet er in. Het snijden in diverse posten in de begroting t/m 2014, gaat pijn doen. De voorgenomen 11 miljoen die er bezuinigd moet worden, zijn

in het rapport Scherp aan de wind opgenomen en zullen zo eerlijk mogelijk worden verdeeld. 3 miljoen hoopt men te vinden in de gemeentelijke organi-satie; 4 miljoen moet er gekort worden op taken en subsidies; 2 miljoen zal er uit de lucht in de meestal ruime begroting gezocht worden. Nog eens 2 mil-joen zullen er boven water moeten komen om in de post diverse uitgaven te knijpen.Vooral onderwijs, sport en cultuur moeten het ontgelden hetgeen hier en daar rationele commotie teweegbracht. Vooral bij de te treffen partijen.

Scherp aan de wind

Kor

t

D e bibliotheek in de Fresiastraat in Katwijk aan de Rijn is in febru-ari omgetoverd in een klein theater vanwege de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. 16 kinderen uit groep 7 en 8 van ver-

schillende basisscholen uit Rijnsburg, Katwijk en Valkenburg gaan de voor-leeswedstrijd met elkaar aan. Op het podium pronkt een grote zetel waarin zij ieder een fragment uit hun favoriete boek mochten voorlezen. Na uitvoerig juryberaad worden Rita Melkonian uit groep 7 de Emmaschool uit Rijnsburg en Trijntje van der Mark uit groep 8 van de Fárelschool uit Katwijk uitgeroe-pen tot winnaressen. Opvallend is dat zij beide voorlezen uit een boek van Dikke meester Jaap, van schrijver Jacques Vriens.

Meester Jaap favoriet bij voorlezen

B ewoners van de Zanderij, de plaatselijke politiek, de landelijke poli-tiek en de bezwaar makende partijen… Hoeveel tijd en gesteggel is er niet besteed aan de enerzijds gewenste en anderzijds ongewenste

openstelling van de Westerbaan. De omstreden weg werd in 2009 afgesloten voor verkeer. In februari krijgt het de aandacht van de landelijke politiek. De weg lijkt op korte termijn weer open te gaan. “Op 7 juli was het gelukkig zover en de rust keerde in de wijk terug”, aldus Berend Oudshoorn, een van de actievoerders om de weg open te krijgen. Bezwaren werden in oktober ongegrond verklaard. “Er lopen echter nog procedures dus 2012 zal wel weer spannend worden. Wij houden echter vertrouwen in een goede afl oop”.

Westerbaan open of niet?

A lle andere opties waren al geprobeerd, maar niets hielp afdoende. Daarom is uiteindelijk besloten het ultieme middel in te zetten om auto’s tot stoppen te dwingen: verkeerslichten. De gemeente is er

geen voorstander van en ziet liever het autoverkeer doorrijden. Maar de gemeente is uiteindelijk gezwicht voor de jarenlange roep van bewoners om te zorgen voor een veilige oversteek van de ene naar de andere kant van de Rijnstraat. Die weg scheidt de wijken Schutterswei en Blekerij, met veel gezinnen en jonge kinderen, van de rest van het Rijndorp, waar de voorzie-ningen als scholen en winkels zijn. Kinderen en ouders moeten dus dagelijks de Rijnstraat oversteken, en vaak meerdere keren per dag.

Stoplichten op Rijnstraat

• Nieuw riool NoordduinenParkeerterrein Noordduinen gaat op de schop. Er kan daar voorlopig niet worden geparkeerd. De werkzaamheden hebben alles te maken met een nieuw infi ltra-tieriool. Dat is nodig, omdat regenwater na een fi kse bui vaak langdurig blijft lig-gen. Het werk is eind april klaar als het Huis van Oranje er weer opbouwt.

• OlympiabrugDe laatste schakel tussen het hoge deel en de al bestaande lagere sportcom-plexen was het aanbrengen van de Olym-piabrug. Het prestigieuze plan dat eerst Sport op de Stort werd genoemd, is hier-mee voltooid. De infrastructuur op het totale complex was hiermee rond.

• Ouders getoetstVoor leerlingen van de hoogste klas van de basisscholen is het een jaarlijks ge-beuren: de CITO-test. Wat de test inhoudt en of deze al of niet zwaar is, mochten de ouders van de De Horizon bij wijze van proef zelf aan de lijve ondervinden. Het bleek dat de oudjes het nog best deden.

Page 10: KRV 29 december 2011

Neefies

wenst

iedereen...

...een sprankelend 2012.

Uiteraard is dit niet alles wat wij in

huis hebben, maar een beknopte

opsomming om u een idee te geven.OWEL keurslager

2221 BE Katwijk

OUDEJAARSAVOND 2011sluit u feestelijk af met Keurslagerij Owel

Oudejaarsbestellingen te plaatsen v.a. dinsdag 27 december.

Fijne rundvleessaladesSalade 6 pers. ..........................................19,50Salade 8 pers. ..........................................25,00Salade 10 pers. ........................................35,00Voor de eigen huzarensalade geldt een meerprijs van € 1,- p.p.

Broodje smulpaap .................. 3,95Tortilla’s ..................................... 2,75Gevuld stokbrood p.st ............. 2,952 voor .............................................. 5,00Gehaktballetjes in div. sausjes100 gram ......................................... 1,25Hoornespleinballen3 halen ................................ 2 betalenKipsaté portie .............................. 3,50Gebr. borrelhapjes 100 gram ... 0,65

Haassaté portie ........................... 3,95Gebr. kiphapjes 100 gram ......... 0,95Gehaktballen3 halen ................................ 2 betalenGebr. spareribs 1000 gram ........ 9,951 Hele rookworst .................... 5,501 Hele leverworst .................... 5,501 Grillworst ............................... 5,501 Paardenworst ....................... 5,50

Snacks

Wij wensen iedereen eengezond en zorgeloos 2012!

SchotelsFondue, gourmet of

steengrillschotel p.p.8,95

Exclusieve schotels met een ruime

portie biefstuk van de haas, varkenshaas

en kipfilet, aangevuld met bijv. 1 slavink,

1 hamburger, 1 saté en shoarmavlees.

Alles wordt vers afgesneden en met de

grootste zorg behandeld. Probeert u ook eens

onze heerlijke zelfgemaakte sauzen voor bij de schotels!

Aanbieding:

Bakje cocktailsaus, knoflooksaus,

ravigottesaus en pindasaus .............. voor 5,95

Oudejaarsschotel

Luxe vleeswaren, paté, etc. ....................50,00

Hapjesschotel ......... 70 stuks 35,00

Erwtensoep 1 liter 4,95 2 liter 8,50

Rijnstraat 119 2223 EA Katwijk Telefoon 071 40 30 151 Telefax 071 40 34 221 E-mail: [email protected]

Waar wijsheid regeert, zal het recht zegevieren.

Dank voor het ook dit jaar weer in ons gestelde vertrouwen en een voorspoedig 2012 toegewenst.

Wij wensen u

een smakelijk 2012.

Sluisweg 2a, Katwijk aan Zee, tel. 071-4018010www.wapenvankattuk.nl

Page 11: KRV 29 december 2011

Maart

• Bomen en struiken plantenEr worden heel wat bomen gekapt in Katwijk. Er wordt op de Nationale Boom-feestdag weer een fl ink aantal geplant. Veel basisscholieren trekken eind maart er op uit voor een praktijkles bomen planten. Die van de Brugghenschool planten bomen aan de Jupiter, geholpen door wethouder Thijs Udo.

V eel kinderen met hun ouders-verzorgers uit Valkenburg hebben vorige week in de voorjaarsvakantie van een gezellige zwemavond genoten in zwembad Aquamar. Tegen een gereduceerde prijs van

twee euro kon men zich een avond vermaken. Maar liefst 137 mensen had-den aan de oproep gehoor gegeven. Er werd lekker geplonsd en gegleden van de glijbaan. JIVAK, wat staat voor Jeugd in Vakantie, had ook nog voor een lekker chocolaatje gezorgd en die waren dan ook zo op. Moe maar voldaan ging iedereen weer naar huis. In het Rijndorp organiseert JIVAK al jaren tal van activiteiten. Vooral bekend is de Huttenbouw in de zomervakantie, alsook de vlottenbouw met een vaartocht over de Rijn.

Zwemmen met JIVAK

Kor

t

U it acht voorgedragen bijzondere vrouwen roept de jury de 39-ja-rige Corine Hoek-Vooys uit tot Vrouwe van Katwijk 2011. Corine wordt begin maart tijdens de viering van Vrouwendag verrast met

die benoeming en ontvangt een onderscheiding, oorkonde en beeldje van een krachtig vrouwenfi guur. De jury van de Vrouwe van Katwijk-prijs had een moeilijke taak, vertelt juryvoorzitter Joke Slings. Eigenlijk verdienen alle voorgedragen vrouwen een prijs. ’Maar je moet nu eenmaal kiezen en unaniem hebben we voor Corine gekozen. Zij verdient de titel vanwege haar bijzondere inzet als vrijwilliger.’ De lijst met vrijwilligerstaken van Hoek-Vooys is zeer divers, van CJV-kampwerk tot voorzitter van koor Mare Canto.

Corine Hoek Vrouwe van Katwijk

D e jaarlijkse bloemenstoet die in augustus door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk rijdt moet in de toekomst met een nieuw elan aan het publiek worden gepresenteerd. Bloemen blijven de hoofdrol

spelen. Het moet mogelijk zijn dit volksevent aan een breder publiek te pre-senteren, onder de nieuwe naam Flower Parade. Dit is de mening van Gerrit Ravensbergen, de nieuwe voorzitter van het Rijnsburgse Corsocomité. Ook Pascal Koeleman, een van de partners van 2Dezign, maakt deel uit van het Corsocomité: ‘Vooral het publiek moet bij dit volksfeest betrokken raken. Er moet een interactie komen met uiteindelijk resultaat dat men volgend jaar in de rij staat om aan de Flower Parade mee te doen.’

Bloemencorso wordt Flower Parade

K atwijk doet in maart voor het eerst mee aan de landelijke vrijwil-ligersactie NL DOET en het smaakt naar meer. ‘Je mag het zeker een succes noemen. Boven verwachting’, vertelt Loes Olivier van

het organiserende Vrijwilligers Informatie Punt Katwijk (VIP). ‘Rond de tweehonderd vrijwilligers van verschillende organisaties en bedrijven zijn aan de slag gegaan.’ NL DOET wordt georganiseerd door het Oranje Fonds in samenwerking met duizenden organisaties. In Katwijk is dat het VIP. ‘Ons doel was klussen en klussers samen te brengen. Dat is goed gelukt. We heb-ben van beide kanten positieve reacties ontvangen’. Op vrijdag en zaterdag steken vrijwilligers bij verschillende instanties de handen uit de mouwen.

Katwijk in actie voor NL DOET

• Ethiopiëreis AndreasNa elf dagen Ethiopië komen drie An-dreasleerlingen weer terug op Schiphol. Ze maken deel uit van de onderwijsactie Edukans, waarbij Nederlandse leerlingen kennis maken met scholen en leerlingen in andere landen. De bedoeling is dat ze op school actie voeren om de leef- en leerom-standigheden te verbeteren.

• Buurtzorg RijnsburgMenselijkheid boven bureaucratie en on-dersteuning op maat. Dat is kenmerkend voor Buurtzorg. Door toenemende vraag heeft Buurtzorg Katwijk aan den Rijn haar zorgverlening uitgebreid naar Rijnsburg. Er wordt gewerkt met kleinschalige teams. Buurt-zorg gaat terug naar de tijd van de wijkverple-ging.

• Brouwerstraat 30 kmRijnsburg moet bereikbaar zijn voor bewoners en ondernemers. Daarom is de Brouwerstraat als 30 kilometerweg écht nodig. Wanneer de gemeente nu geen maatregelen in Rijnsburg neemt, zoals het inrichten van de Brouwerstraat als 30 km-weg, zit Rijnsburg in 2020 op slot. Er is weinig begrip bij omwonenden.

Page 12: KRV 29 december 2011

NU OOK TUSSEN DE MIDDAG OPEN!

DE GEHELE WINTERCOLLECTIE

TOT 20% KORTING

Nieuwe openingstijden: ma. 13.30 - 18.00 uur do. 09.30 - 18.00 uur di. 09.30 - 18.00 uur 19.00 - 21.00 uur wo. 09.30 - 18.00 uur vr. 09.30 - 18.00 uur za. 09.00 - 17.00 uur

FIRST MANSCHUITEMAKER

M O D E M E T K A R A K T E RPrincestraat 22 - 2225 GB KATWIJK AAN ZEE

Tel. 071 - 407 77 97

Wij wensen iedereen een gezegend en gezond 2012 toe!

BADER MARIANNE BAER JAN VAN DEN BERG LINDA DUINNEVELD RONALD GGORTZAK ED HARTTEENNDORP PIDER HORST MIKE DE KAN LEO DE BLAEY GULIA ALIJEVA COR VAN LEEUWEEN HARRY DIJKMAANN DIRK MEIJVAGUEBZ

RYN V

E

BEY

N EAB

DEVAGUE

www.vanrhijnbouw.nl

VAN RHIJN BOUWKATWIJK | NIEUW-VENNEP

In 2012 bestaat Van Rhijn Bouw 40 jaar. Een mijlpaal. Neergezet dankzij duurzame relaties, collegiali-

teit en het voortdurende streven naar innovatie en gezonde groei. Stuk voor stuk elementen waarmee

Van Rhijn Bouw ook de toekomst positief tegemoet kan zien. Maar voordat het zover is wordt het

jubileumjaar feestelijk ingeluid met de lancering van een speciaal jubileumlogo. Heeft u nog even

geduld? In de tussentijd wenst Van Rhijn Bouw u alvast een gezond en succesvol nieuwjaar!

AL 40 JAAR SUCCES DOOR SAMENWERKING!

IN 2012 PAKKEN WIJ GROOTS UIT…

Page 13: KRV 29 december 2011

����������������� ��

������������ ���������������� ���������� ������ ������������� �

����������������� ������������� �����������������������

����� ��� ��������� �������� ��������������������������������������� ����

������� �� � ��� �� ���� � �� ���������� !���� ������� ������ ����� � ��� ����

�������� �� "��� ����� ������������ ��������� � �� ������� �� ���� ���� ��

�������� ������ ������������#����������������������������

�������������

�� ����

������������� ��

HOLLEN…NAAR ONZE OLIEBOLLEN!

85 CT PER STUK

7.99VOOR10

Voorstraat 21 - 2225 EK Katwijk - 071 - 401 22 94www.banketbakkerijkrijnverdoes.nl

SALEWINTER

M E N ’ S FA S H I O N & C A S U A L W E A R

Men’s Fashion :: Hoofdstraat 73 | Noordwijk | T 071 364 70 36 Casual Wear :: Hoofdstraat 71 | Noordwijk | T 071 362 25 35 @BenBorst | www.benborst.nl

Page 14: KRV 29 december 2011

���������� � ���� sraalekamdaared

www.deraadmakelaars.nl 071 - 405 15 00

gereg

istreerdmakelaar

overbruggingsgar

antie

De Raad Makelaars wenst u

veel woonplezier in 2012!

Geheel verbouwd woonhuis Woonoppervlakte: ca. 160 m2

Perceeloppervlakte: ca. 255 m2

Aangebouwde garage met ruimte voor twee auto's

Zeer grote tuin aan de achterzijde Grote zolderruimte boven garage met

doorgang naar woonhuis

€ 449.000,00 K.K.Nieuwstraat 10

Katwijk

Volledig gemoderniseerd 3-kamer hoekappartement met zeezicht!

Woonoppervlakte: ca. 62m² Gelegen aan de Katwijksche boulevard

met uizicht over zee Balkon gelegen op het zuiden Geheel vernieuwde badkamer (2009) Moderne keuken voorzien van

inbouwapparatuur

€ 249.500,00 K.K.Rijnmond 5

Katwijk

Ruime, zeer centraal gelegen eengezinswoning

Woonoppervlakte: ca. 105m² Perceeloppervlakte: ca. 138m² 5 kamer (4 slaapkamers) Diepe achtertuin gelegen op het

Zuid-westen Op loopafstand van duin en strand

€ 299.000,00 K.K.Melkweg 90

Katwijk

Luxe 3-kamerappartement Woonoppervlakte: ca. 89m² Bouwjaar 2007 Perfect onderhouden en zo te betrekken Ruime woonkamer met half open keuken Riante geheel betegelde

badkamer met inloopdouche

€ 249.999,00 K.K.Weth. Meerburgkade

52 Katwijk

Moderne, perfect onderhouden eengezinswoning

Woonoppervlakte: ca. 175m² Perceeloppervlakte ca. 121m² Ruime woonkamer met open keuken

(ca. 60m²) 5 slaapkamers Uitgebouwd aan voor- en achterzijde

€ 319.000,00 K.K.Akkerwinde 44

Rijnsburg

Modern vide-appartement Woonoppervlak: ca. 155m² Bouwjaar: 2007 Aanlegsteiger met zonneterras op het

zuid-westen Royale woonkeuken met kook- eiland en

inbouwapparatuur 4 slaapkamers

€ 459.000,00 K.K.Westerpark 135

Rijnsburg

Centraal gelegen, ruim 2-kamerappartement

Woonoppervlakte: ca. 58m² Zonnig balkon op het Zuid-Oosten Nabij winkelcentrum, bibliotheek en

bushalte Slaapkamer op de schaduwzijde Moderne open keuken

€ 165.000,00 K.K.Piersonstraat 31

Katwijk

Schitterend 3-kamerappartement Woonoppervlakte: 87m² Perfect onderhouden en zo te betrekken Leuk uitzicht over Katwijk Balkon gelegen op het zuid-westen Inclusief parkeerplaats en berging in de

garage

€ 259.500,00 K.K.Tramstraat 242

Katwijk

����������������

Fase II

5 eengezinswoningenBlok A - Fase II

Nog slechts 4 appartementen & 2 maisonnettesvanaf € 174.000 v.o.n.

Blok A - Fase II

Luxe appartementen &Penthouses vanaf € 205.000 v.o.n.

Binnenkort in de verkoop

2 onder 1 kap woningen

Fase I

Nog 10 eengezinswoningen. Kom naar het open huis, elke vrijdag van 15:00-17:00 uur.Bezoek onze modelwoning!

Fase III

In voorbereiding!O.a. appartementen vanaf € 192.500 v.o.n. Meld je nu aan op www.de-bloem.nl

Blok F

Nog 1 appartement te koop € 192.500 v.o.n.

Ons woningaanbod

€ 369.000, v.o.n.Verdeelstraat 13

Rijnsburg

Riante eengezinswoning in nieuwbouwproject De Bloem

Woonoppervlakte: 159m²

Perceeloppervlakte:119m²

3 slaapkamers (met mogelijkheid tot creëren

van extra slaapkamers op de spectaculaire zolder!)

Oplevering per direct

Moderne keuken met inbouwapparatuur

Geheel betegelde badkamer voorzien van ligbad en toilet

Te huur

6 Winkelunits vanaf ca. 90 m2

tot ca. 300 m2.

Huurprijs vanaf € 160 per m2

Page 15: KRV 29 december 2011

Maart/april

• Opening uitgesteldLijstrekker Liesbeth Spies moest even op het matje komen. Kort daarvoor had beweerd dat de Westerbaan weer vrij zou worden gegeven voor verkeer. De poli-tica had echter voor haar beurt gepraat en moest iets uitleggen. Ondanks haar welgemeende excuses werd de openstelling weer uitgesteld.

L euk of lelijk? Of de meningen daarover verdeeld zijn, dat doet er niet toe. Feit is dat de opvallend gekleurde palen een duidelijk signaal afge-ven dat men een school nadert. In het kader van het landelijke project

Een veilige schoolomgeving, heeft de gemeente besloten om bij alle scholen de zogenoemde attentiepalen te plaatsen. De eerste paal werd door wethou-der Udo bij de Oranjeschool onthuld. De ontwerper van dit opvallende baken is Dennis van Duijn van diezelfde school. ‘Het is een welkome aanvulling op de al bestaande voorzieningen die bij de scholen zijn aangebracht’, was de mening van directeur van Gils van de Oranjeschool. Geen oranje, maar een rood-gele paal. Al snel bleek dat rood-geel een bijzonder effect heeft.

Voorzichtig, u nadert een school!

Kor

t

S amen met de provincie, Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap te-kende namens de gemeente burgemeester Wienen het akkoord dat werd bereikt om de kust voor Katwijk te versterken. Het ambitieuze plan

waarin ook een ondergrondse parkeergarage is opgenomen, wordt in fasen uitgevoerd. Als alles volgens plan verloopt, zal het in 2015 gereed zijn. De 45 miljoen die op tafel moeten komen, zullen grotendeels door Rijkswater-staat worden opgehoest. De horeca is een schadeloosstelling in het vooruit-zicht gesteld. Ondernemer Jan Schipper: ‘Ik vind het plan echt super. Ik hoop dat het met de afwikkeling van de schadeloosstelling niet zoals in Noordwijk gaat’. Wethouder Binnendijk beloofde dat dit in Katwijk niet zal gebeuren.

Kust krijgt versterking

’ De wijk en de omgeving spreken mij aan’, onthulde Anja van Duijn waarom zij van het oude Rijnsoever naar de wijk in aanbouw wilde verhuizen. Op zaterdag 9 april schoof wethouder Binnendijk met uiterste

precisie de laatste funderingsbalk onder haar toekomstige woning. Oleander, Jasmijn, Rozemarijn, zij moeten een mooi boeket vormen in park Rijnsoever dat een variatie aan woningen krijgt en dus op voorhand geen saaie woon-omgeving wordt. Eéngezinswoningen, appartementen, geschakelde villa’s en herenhuizen vormen een fraaie melange die de wijk haar uitstraling geven. Dick van der Plas van KBM: ‘Wij zijn er trots op dat wij hier dankzij enkele aanpassingen voor een aantrekkelijke prijs mogen bouwen’.

Mooi wonen in Park Rijnsoever

’ Onthutsend. Confronterend’. Het zijn een paar boute maar wel ge-meende uitspraken van enkele raadsleden die donderdag 24 maart de discussieavond over bezuinigingen in het leerlingenvervoer bijwoonden.

Verontruste ouders zaten aan tafel om hun problemen in het bijzijn van de raadsleden openhartig uit te storten. De consequenties zijn voor een aantal gezinnen nog niet te overzien als er gesneden gaat worden in het budget voor speciaal leerlingenvervoer. ‘We moeten onszelf zien te redden, maar ik heb niemand die voor mij in de bres kan springen. Hoe moet ik dat met mijn werk oplossen. Zo rezen er diverse vragen waarop vooralsnog geen antwoord is en leven een aantal bezorgde ouders in het onzekere.

Bezuinigen op schoolvervoer

• Ondernemersfonds van startMet de oprichting van het Ondernemers-fonds is gestart met de organisatie van collectieve activiteiten in alle sectoren. Wethouder Mostert, voorzitter Gerrit Ra-vensbergen en secretaris Marian Krijgs-man tekenden het offi ciële startbewijs. Na 2 jaar wordt er geëvalueerd.

• Majorettes aan topKatwijk werd op de nationale sportkaart gezet. Desiree en The Flying Stars lever-den Nederlandse kampioenen af en dat leverde een ticket op naar de Europese kampioenschappen. Vanwege hun pres-taties kregen de dames eerst vrije toe-gang op een ge-droomde plaats: het bordes van het gemeente-huis.

• Rechter gedoogt feestEnkele Zanderij-bewoners spanden een rechtszaak aan om de Najaarsfeesten aan de rand van hun wijk te verbieden. Over-last van vorig jaar zou hen hiertoe hebben aangezet. De voorzieningenrechter nam het besluit waar de feestgangers vrolijk van werden. De tegenstanders zullen het feest moeten gedo-gen.

Page 16: KRV 29 december 2011

Autobedrijf Heemskerk & ZN,Langevaart 34,2231 GD RijnsburgTelefoon: (071) 402 03 65U vindt ons ook op Internet!

www.autoheemskerk.nl

*Vanaf € 4.950,- iPod Touch*Vanaf € 9.950,- iPad t.w.v. € 500,-

WW

W.A

UTO

HEE

MSK

ERK

.NL

Incl.diagnose onder-houdsbeurt en6 maanden Bovag garantie

Nu iPodof iPad

cadeau*

VOORDEEL BIJ RENAULT HEEMSKERK

EINDEJAARS OCCASIONSHOWbij Renault Heemskerk & ZN

Scherpe

inruilprijs

Gespecialiseerd in Renault & Dacia & NissanKeuze uit 60 occasions

RENAULT KOLEOS 2.5 16V Dynamique Packnovember 200810.427 kmNavigatieE.C.C.

€ 21.600

RENAULT GRAND SCENIC 2.0 16V Dyn. Luxenovember 2004102.435 kmNavigatieTrekhaak

€ 11.500

RENAULT TWINGO 1.2 16V Authentiquejuni 201012.360 kmAircoRadio/cd Ren.

€ 7.950

RENAULT CLIO1.2 16V Authentiquejuli 200674.558 kmAircoRadio Renault

€ 7.250

MINI COOPER S Park Laneaugustus 200652.165 kmLichtmetalen velgenE.C.C.

€ 16.500

NISSAN QUASQAI 2.0 16V Teknaaugustus 200795.277 kmLichtmetalen velgen

€ 17.500

DODGE CALIBER 1.8 16V SXTmei 2007135.671 kmAircoLichtmetalen velgen

€ 10.950

AUDI A4 1.9 TDi 115 pk Prolinejanuari 2007165.340 kmNavigatieLichtmetalen velgen

€ 14.950

Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2012 toe!

�������������� �����������������������������������������

����!"#$%����& €'('('('())))))))*����!(#')%����& €+,+,+,+,))))))))-�.������������������������/�.��0���1)/'+2�����������������0���22��3�0������������0����������%��4���5�0��.����3�����

��������������

6������������ %������ €""""7"7"7"7"

8����� %������€''''$"$"$"$"

9����%���0�� %������€1111:":":":"�������5%���;%�������

<�%�������� %������ €:::::":":":"

���������� %������ €((((::::""""

*�.��������2����0�� %������€++++7"7"7"7"!�������55���������������5 �%%���;%���&

-�����2�����0�� "))����€""""")")")")

������������������������������������ � � ��������������������������������������� ��������!"��#�!��������! ��

���2���������������/�1'/'+/+)''

=�������1'�����2��>�0�=�������1'�����2��>�0�=�������1'�����2��>�0�=�������1'�����2��>�0�3�03�03�03�0�%��.��7�1)�%��.��7�1)�%��.��7�1)�%��.��7�1);;;;'$�))����'$�))����'$�))����'$�))����

�?� �*�� @@���

*�%�����������������*�%�����������������*�%�����������������*�%�����������������

,����� €""""")")")")

?�<��*�� �? ��

��3������%��3������%��3������%��3������%

+����� €7777")")")")

��=�6��

A��A@@����

"))����*������������"))����*������������"))����*������������"))����*������������,���2������,���2������,���2������,���2������

����.��� €""""")")")")

A ��6���� @@���

-�0-�0-�0-�0 �%������B�%������B�%������B�%������B<�%�<�%�<�%�<�%�����������������!+C'")����&

*��<�����0����D��%�

�����

�����D2��5�����D2��5�����D2��5�����D2��5

'))���� €++++')')')')

Page 17: KRV 29 december 2011

April

•Zomers PaasweekendToeristisch Katwijk opende onder aan-voering van wethouder Daan Binnendijk en citymarketeer Wilma van Lent donder-dag 14 april het nieuwe Katwijkse badsei-zoen en prompt werd het zomers weer met middagtemperaturen van boven de 20 graden en volop zon. Deze jongens nemen daar alvast een voorschot op.

’ Het gaat er bij mij niet in dat er geen levensvatbaar tuinbouwgebied mogelijk zou zijn in de nabijheid van De Zijlhoek-De Woerd. Er zijn nog allerlei kansen om woon- en glaslocaties van elkaars nabijheid te laten

profi teren’. Deze woorden sprak de heer Timo Huges, algemeen directeur van FloraHolland tijdens de opening van Kom in de Kas. Hij doelde op com-pensatieruimte voor dit gebied, die wat hem betreft te vinden is in de nieuwe woonlocatie op het voormalige vliegveld Valkenburg. De bedrijven van De Zijlhoek hadden voor deze landelijke manifestatie hun deuren opengezet, zodat het publiek deze sector eens van dichtbij kon bekijken. De offi ciële opening vond plaats bij Royal Van Zanten.

Kom in de Kas in Zijlhoek-de Woerd

Kor

t

W inkelhart Zeezijde achter de Boulevard kreeg in april haar tweede ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) gekregen. De sterren staan op een tegel in de Princestraat ter hoogte van het

beeldje van straatmuzikanten en staan symbool voor een veilig en schoon winkelcentrum. De winkeliersvereniging kreeg daar 150 bezems bij van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, als symbool voor het feit dat ze goed bezig zijn om het winkelcentrum schoon en veilig te houden. Na het leggen van de tegel met sterren vegen winkeliers Nico Haasnoot en Wim van Rijn, wethou-der Gerard Mostert en politiechef John Oppelaar (v.l.n.r.) het straatje even schoon. Op weg naar de derde, vinden wethouder en winkeliers.

Tweede ster voor Zeezijde

A an de Bankijkerweg 6 in Rijnsburg heeft in de nacht van vrijdag 15 april een grote brand gewoed in een opslagloods van F. van den Eijkel. Een gedeelte van het dak bevatte asbest. Dit asbest is vrij-

gekomen en alleen verspreid in de directe omgeving, zo’n 300 meter in het benedenwinds gelegen gebied. Het gaat hierbij om de Bankijkerweg en een deel van de Voorhouterweg. Inmiddels is de openbare weg in dit gebied ge-reinigd en is het gespecialiseerde reinigingsbedrijf bezig met de schoonmaak van het overige deel van het benoemde gebied. Het gedeelte dat nog niet is behandeld, is afgezet met lint. De brandweer is tot in de vroege ochtend bezig geweest met het gecontroleerd laten uitbranden.

Asbest vrij bij brand Bankijkerweg

E r is een nieuw Comité Visserijdagen Katwijk op initiatief van Lies van Beelen. Die wil de Visserijdagen nieuw leven in te blazen, in afge-slankte vorm, maar met de potentie om in de komende jaren weer te

groeien. ’Niet alles hoeft als vroeger te zijn’, refereert comitélid IJs Plug aan de succesvolle Visserijdagen eind jaren tachtig. Het comité kan bogen op de nodige organisatie-ervaring. Programma-onderdeel is het Nationaal Kampi-oenschap Kattuks Visbakken. ’De geur van zaterdag weer terug in het dorp. De geur van visbakken.’ Het was de bedoeling om de eerste editie dit jaar al te houden, maar dat ging op het laatste moment door ontbrekende fi nancien niet door. Het comité zet in op volgend jaar.

De geur van zaterdag in het dorp

• Paaspassie klinkt nog doorOp het strand van Katwijk bij de Uitwate-ring wordt in april op Stille Zaterdag voor de derde keer het strandtheater Paaspas-sie door Piek opgevoerd. Belangstellen-den uit Katwijk en de regio verzamelen zich rond zonsondergang op het strand. Ruim 500 toe-schouwers ma-ken een bijzon-dere start mee van het paas-weekend.

•KoninginnedagEr wordt gezongen bij aubades en gemu-siceerd in de Streetparade. Er wordt hard-gelopen over de Boulevard en geslenterd in de Zwaaikom. Er wordt verkocht door de kinderen en gekocht door de ouders. Er wordt gedraaid en gezwierd, gesjouwd met vrouwen, gevoetbald door mannen in jur-ken. Het is Ko-ninginnedag.

• Hoofdstraat weer okHet einde van de werkzaamheden aan de Hoofdstraat is in zicht. De bomen staan op hun plek, de gedenkplaten markeren begin en einde van de straat en het asfalt ligt er prachtig bij. De streetprint wordt aangebracht. Het ongemak is groot ge-weest. Het ver-keer kan weer veilig van de Hoofdstraat ge-bruik maken.

Page 18: KRV 29 december 2011

Normaal € 29,95 per maandNu de eerste twee maanden

€ 16,95 per maand

TV Extra: 19 HD zenders

Circa 120 digitale zenders

Programma’s terugkijken met TV Gemist

Films en series bestellen zonder extra kosten

Verwen je HD TV eens extra deze maandNu 2 maanden TV Extra zonder extra kosten!

*

29,95 per maande twee maanden

d

nders

* Deze actie is geldig t/m 31 december 2011.

Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Prijswijzigingen, type- en zetfouten voorbehouden.

Bang & Olufsen Oegstgeest

Lange Voort 11A

2343 CA Oegstgeest

071-519.33.33

GW Roest BV

In de Hoftuin

2231 GT Rijnsburg

071-409.77.77

GW Roest BV

Lange Voort 11F + G

2343 CA Oegstgeest

071-519.33.33

Page 19: KRV 29 december 2011

Voorstraat 94a, Katwijk, tel. [071] 407 10 44, e-mail [email protected]

Alle medewerkers van Administratie- & Belastingadviesbureau Peter Guytwensen u een voorspoedig en gezond 2012

Wij zijn u ook in 2012 weer graag van dienst.Voor informatie over ons kantoor verwijzen wij u naar onze website: www.peterguytadvies.nl

& NIEUWOUD

WENST U EEN GEZELLIG EN GOED

Page 20: KRV 29 december 2011

Kom langs en test onzeboxsprings en matrassen.De koffie staat klaar!Wij zijn ook zondags open!!

OpeningstijdenMa. 13:30 - 18:00Di. / Wo. 9:30 - 18:00Do. / Vr. 9:30 - 21:00Za. 9:30 - 17:00Zo. 14:00 - 18:00

KoopavondenDo. / Vr. 18:30 - 21:00

De getoonde aanbiedingen zijn slechts een klein gedeelte van ons assortiment | Kom ook langs voor onze kwaliteits kussens en accessoires! November 2011 Zet- en drukfouten voorbehouden

BASIC

Eigenschappen:√ Goede matras voor

de laagste prijs√ Geschikt voor vaste

en verstelbare bedbodems

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Matras

2eMATRASGRATIS!

2eMATRASGRATIS!

ROYAL WELLNESS

Eigenschappen:

√ Top HR60 Koudschuim!√ 4cm traagschuim in tijk√ Koel in de zomer√ 3D profiel / hard en zacht√ Beter ligcomfort en ventilatie

2eMATRASGRATIS!Tijdelijk

Matras

CONTOUR COMFORT

Eigenschappen:√ 15cm Koudschuim!√ 7 cm NASA Traagschuimlaag√ Afritsbare en wasbare tijk√ Anti-slip onderlaag√ Anti-allergisch

Matras

LAAGSTEPRIJS!

€ 999,-

€ 899,-

€ 49,-Leverbaar in alle maten!

ANTI-ALLERGISCH

ANTI-ALLERGISCH

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer√ 360 veren m2 met 3cm HR50

koudschuim afdeklaag√ 7 ergonomische comfortzones√ Afritsbare en wasbare tijk

2eMATRASGRATIS!

DREAM LATEX

Eigenschappen:√ 18cm Latex Kern√ 1,5 cm doorgestikte traagschuim

afdeklaag√ 7 comfortzones√ Anti-allergisch

2eMATRASGRATIS!

Matras

Matras

LUXE!

€599,-Leverbaar in alle maten!

€ 799,-Leverbaar in alle maten!

�����

Beds 2 BasicWINNAAR!!

Matras

SUPER KING

MARKIES (CLASSIC HANDMADE!)

EXELLENT SLAAPCOMFORT!!

Eigenschappen:Diverse toplagen mogelijklatex, koudschuim of traagschuim√ Handgemaakt matras met

7 slags micro pocketveer√ 500 veren /m2√ 7 comfortzones√ Zomer en Winterzijde

Wasbare en afritsbare tijkIn harde en medium uitvoering

2eMATRASGRATIS!Tijdelijk

�����

Beds 2 BasicWINNAAR!!

Matras

Leverbaar in alle maten!

LUXE!

LUXE!

�����

Beds 2 BasicWINNAAR!!

NIEUW IN HET ASSORTIMENT > MOLTONS VOOR MATRASSEN EN TOPPERS IN ALLE MATEN!!

BEDS 2 BASIC DÉ NR. 1 BEDDENSPECIALIST IN UW REGIO!

PRIJZEN ONDER VOORBEHOUD

TOP BOXSPRINGS IN DIVERSE KLEUREN, MATEN EN STOFFEN!!

POLYSENSUAL

Eigenschappen:

√ 19cm SG25 Polyether kern√ Elastisch dubbeldoek tijk√ Handgrepen

2eMATRASGRATIS!

Matras

Leverbaar in alle maten! €179,-

BALANCE SENSE

Eigenschappen:

√ 15cm Koudschuim kern

√ Ergonomische comfortzones

√ Elastisch dubeldoek tijk

√ Afritsbare en wasbare

2eMATRASGRATIS!

Matras

€ 199,-Leverbaar in alle maten!

BODY FIT

ANTI-ALLERGISCH

Eigenschappen:√ 7-Slags pocketveer√ 300 veren met hoogwaardig

koudschuim ombouwlaag√ met NASA traagschuim afdeklaag√ Harde en zachte uitvoering

Wasbare en afritsbare tijkIn harde en medium uitvoering

2eMATRASGRATIS!Tijdelijk

Matras

Leverbaar in alle maten! €749,-

LUXE!

�����

Beds 2 BasicWINNAAR!!

SPA SPRING

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer matras √ 360 veren/m2 met koudschuim

afdeklaag√ 5 ergonomische comfortzones√ Elastisch dubbeldoek tijk

2eMATRASGRATIS!

€ 349,-Leverbaar in alle maten!

ZIE ONDEROPONZE OPENINGSTIJDEN,

U BENT VAN HARTE WELKOM.

MATRASKNALLERS!MATRASSEN SPECIALIST

LAAGSTEPRIJS!

1 GRATIS

DEKBED én

2 GRATIS

KUSSENS!!

1 GRATIS

DEKBED én

2 GRATIS

KUSSENS!!

1 GRATIS

DEKBED én

2 GRATIS

KUSSENS!!

1 GRATIS

DEKBED én

2 GRATIS

KUSSENS!!

1 GRATIS

DEKBED én

2 GRATIS

KUSSENS!!

1 GRATIS

DEKBED én

2 GRATIS

KUSSENS!!

1 GRATIS

DEKBED én

2 GRATIS

KUSSENS!!

1 GRATIS

DEKBED én

2 GRATIS

KUSSENS!!

€1099,-

SLEEP KING

Eigenschappen:

√ Dikke koudschuim vulling √ Hoge veerkracht√ Blijft koel tijdens de nachtrust√ Vormt perfect naar uw lichaam

2eMATRASGRATIS!

Matras

€ 269,-Leverbaar in alle maten!

1 GRATIS

DEKBED én

2 GRATIS

KUSSENS!!

1 GRATIS

DEKBED én

2 GRATIS

KUSSENS!!

EINDEJAARS KNALLER!LAAGSTE PRIJZEN!! KWALITEIT BOXSPRINGS EN MATRASSEN

GRATIS FLES CHAMPAGNE BIJ AANKOOP VAN EEN BOXSPRING

�����

2eMATRASGRATIS!

ZONDAGSOPEN!! 14:00 t/m

18:00 uur

COMPLETE 2-PERSOONS ELECTRISCHE BOXSPRINGNORWICH ACTIE!!

Kom langs en test dezefantastische boxspring!

-58%

Ook verkrijgbaarin de maten 1.60én 180 breed999.-

Normaal 2399.-SUPER STUNT!

����Maat 1.40

Beds 2 BasicWINNAAR!!

�����

Luxe Design hoofdbord+ 2x electr. verstelbare boxsprings

met pocketvering, + 2x supersterke volva motoren+ 2x topkwaliteit pocketveermatrassen + 2x poten set+ 2x metalen matrasrem

keuze uit diverse maten!

COMPLEET ENAFZONDERLIJKELECTRISCH VERSTELBAAR!!

SUPERSTUNT!!

LAAGSTE PRIJS

GARANTIE

NÚ LAATSTE

MODELLEN!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

Designhoofdbord!+ 2 Beklede boxen+ 2 geveerde matrassen gestoffeerd!!+ hoogwaardig dekbed+ 1 comfort matras topper!+ 2 luxe kussens

ONGELOOFLIJK COMPLEET!

ook leverbaar 1.40 / 1.60 en 1.80 en ook leverbaar in pocketveer

uitvoeringen!

399.-Normaal 1099.-

DEZE WEEK VOOR

Maat 1.20

-64%

Met als optie:de electrische versie

MEGAACTIE!!!

LAAGSTE PRIJS

GARANTIE

PRIJS IS VOOR

DIT ONGELOOFLIJK

COMPLETE

BOXSPRING!

Adres: Kerkstraat 58 - Noordwijk (binnen) INGANG Passage 071 2000168�

Bij Beds 2 Basic

√ Laagste prijzen

√ Beste kwaliteit

√ Beste comfort

√ TOP-advies

√ TOP-service

Page 21: KRV 29 december 2011

Mei

•KindergemeenteraadLeerlingen van vier basisscholen uit Kat-wijk vormen medio mei de speciale Kin-dergemeenteraad, waarin plannen op het gebied van milieu worden besproken. De gemeente stelt 2.500 euro beschikbaar voor het plan dat op de meerderheid kan rekenen. Dat geld gaat uitein-delijk naar de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren.

H et behaagde Koningin Beatrix drie heren uit het Rijndorp een ko-ninklijke onderscheiding uit te reiken, en te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze happening gebeurde in De Terp waar

de heren niets vermoedend arriveerden. K.J. Smits (57) ontving het lintje vanwege zijn bestuurlijke activiteiten bij de Oranjevereniging, de Paarden-markt en de voetbalsport. De heer D. de Vries (66) vanwege zijn inzet voor de Christelijk Historische Unie, zijn werk als raadslid en betrokkenheid bij de PKN en voor zijn werkzaamheden voor de Rabobank. De heer C. van der Zwart (58) kreeg de Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de EHBO als bestuurslid en instructeur.

Lintje voor drie Valkenburgers

Kor

t

D e wijkraad Katwijk aan Zee ontvangt in mei burgemeester en wethouders voor een bezoek aan de wijk. De leden van de wijkraad wijzen het college op de verpaupering in de wijk en de leegstand

in het winkelcentrum. ‘Wij willen van het college weten waar ze mee bezig zijn.’ Voor de wijkraad betekent het bezoek een nieuwe start. ‘We willen meer een bijdrage leveren aan de eigen identiteit van de wijk en meer in ge-sprek gaan met de bewoners’, zegt voorzitter Cock van der Krogt. ‘We willen ons als wijkraad meer laten zien aan de bewoners en meepraten over ontwik-kelingen in de wijk.’ De wijkraad is blij met het besluit om de wijkraden een eigen budget te geven en heeft daarvoor al een wensenlijstje.

Wijkraad wil meer in gesprek

’ Vrijheid op straat’ was het thema van Bevrijdingsdag 2011. Vrij zijn om zonder angst over straat te lopen. Vrij zijn om muziek te maken, te zingen en te lachen. Traditiegetrouw brachten de hardlopers van AV

Rijnsoever het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Katwijk bij het ge-meentehuis aan de Kon. Julianalaan. Burgemeester Jos Wienen ontstak hier de bevrijdingsvlam. Vervolgens ontvingen de leden van de Rijnsburgse IJs-club het bevrijdingsvuur en brachten dit naar Rijnsburg. Op de Katwijkerweg werden de fakkels uitgereikt en ontstoken aan de basisschoolkinderen en kon de tocht beginnen. Onder leiding van de Jong Floraband werd een route door Rijnsburg gelopen o.a. langs het vrijheidsmonument.

Bevrijdingsvuur met fakkeloptocht

V iskiosk ‘Vis en Zo’ hoeft niet te verhuizen naar de hoek Andreas-plein/Princestraat. Dat besluit het college van burgemeester en wethouders deze maand. De viskiosk mag zelfs op de huidige locatie

uitbreiden. Het college, dat later het jaar met richtlijnen daarover komt, vindt dat de nieuwe viskiosk een bijzondere uitstraling moet krijgen. De viskiosk is naar de mening van het college namelijk ‘meer dan alleen maar een verkoop-punt van verse vis’. En dus worden daar hoge eisen aan gesteld. De nieuwe kiosk, die in grootte bijna mag verdubbelen, mag ‘geen optische concurrent worden van de Andreaskerk, het Andreashofje en van het nieuwe monu-ment’. De kiosk moet een ‘archetype’ zijn van die kerk.

Viskiosk mag op zelfde plek blijven

• Peter Schreve SmitshofPeter Schreve vindt het leuk om men-sen te ondersteunen die het wat minder getroffen hebben en hen te enthousiast-meren. Deze maand werkt hij 25 jaar als locatiehoofd bij gezinsvervangend tehuis Smitshof, onderdeel van de Gemiva-Svg Groep. Tijdens een receptie in de GoGo kon men de jubilaris feliciteren.

• Na jaren leren examinerenUitgerust, maar ongetwijfeld nerveus, gaan de Katwijkse eindejaarsscholieren de derde maandag van mei naar school. Het worden weer spannende weken die in het teken staan van het eindexamen. De laatste examendag is 30 mei, waarna het grote zweten begint, want dan is het nog twee weken wachten op de uitslag.

• Vernieuwingsfestival Zo’n 1500 mensen hebben het Vernieu-wingsfestival in Rijnsburg bezocht. De organisatie was in handen van de plaat-selijke PKN kerken. Er waren tal van workshops en bijeenkomsten. In kerken en centra kon het publiek genieten van di-verse sprekers, waarbij het thema ‘Als God de hemel opent’ centraal stond.

Page 22: KRV 29 december 2011

*Om aanspraak te kunnen maken op de inruilpremie bij aanschaf van een nieuwe Rio of cee’d dient de inruilauto minimaal 3 maanden op naam te staan van de koper (privé persoon of klein zakelijke markt, uitgezonderd verhuurmaatschappijen). Actie geldig zolang de voorraad strekt. Getoonde modellen kunnen afwijken van de beschreven uitvoering. Verkoopprijzen zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW/BPM, exclusief metalliclak, kosten rijklaar maken, leges en verwijderingsbijdrage.

Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Kijk voor meer informatie en garantievoorwaarden op www.kia.nl.

BIJ KLEVERLAANEINDEJAARSKNALLERS

Voorzien van de volgende luxe extra’s:+ Full map navigatiesysteem

+ Bluetooth connectiviteit

+ Cruise control

+ 16” Lichtmetalen velgen

+ Mistlampen vóór

+ Achteruitrij-camera

+ Lederen stuurwiel en pookknop

KIA CEE’D SW BROOKLYN VANAF € 19.995,-

KIA CEE’D BROOKLYN VANAF € 18.995,-

KIA PRO_CEE’D BROOKLYN VANAF € 18.995,-

Voorzien van de volgende luxe extra’s:+ Full map navigatie

+ Achteruitrij-camera

+ Bluetooth connectiviteit

+ 16” lichtmetalen velgen

+ Cruise control

+ Mistlampen vóór

+ Lederen stuurwiel en pookknop

Voorzien van de volgende luxe extra’s:+ Full map navigatie

+ Achteruitrij-camera

+ Bluetooth connectiviteit

+ 16” lichtmetalen velgen

+ Cruise control

+ Mistlampen vóór

+ Lederen stuurwiel en pookknop

+ +€ 2.000,- BROOKLYN VOORDEEL

€ 1.250,- EXTRA INRUILVOORDEEL*

GRATIS WINTERPAKKETT.W.V. € 950,-

(Dwarsdragers + set van 4 stalen 15” velgen met winterbanden)

Het gemiddelde brandstofverbruik varieert van 3,2 - 8,8 l/100 km tot 31,3 - 11,4 km/l. Gemiddelde CO2-uitstoot van 85 g/km tot 209 g/km.

AUTOBEDRIJF KLEVERLAANGieterij 2, 2211 XK Noordwijkerhout

www.kia-noordwijkerhout.nl

SLECHTS

4

STUKS!

KIA VENGADE MPV DIE ALLES HEEFT

KIA VENGA BROOKLYN VANAF € 17.995,-

Voorzien van de volgende luxe extra’s:+ Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels

+ Buitenspiegels en portiergrepen in carrosseriekleur

+ Full map navigatie met touchscreen

+ Bluetooth connectiviteit

+ Cruise control incl. speed limiter

+ Achteruitrij-camera

+ Mistlampen vóór

+ Armsteun vóór

LEVERBAARVANAF € 11.695,-

A 14% bijtelling BPM & wegenbelastingvrij

NU MET

€ 500,- EXTRA

INRUILPREMIE!*

DE NIEUWE KIA RIOSTANDAARD OPMERKELIJK

Standaard voorzien van onder andere:

Page 23: KRV 29 december 2011

Mei/juni

•Cultureel voorproefjeIn Tripodia werd het programma voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Burge-meester Jos Wienen kreeg van directeur Cees Wassenaar het fraaie programma-boekje overhandigd waarin alle voorstel-lingen waren omschreven en verwerkt. De band Pater Moeskroen gaf een voorproef-je.

N a 2 jaar in de steigers te hebben gestaan, werd de watertoren weer ontmanteld. De 45.000 stenen van het uit 1878 dateerde bouwwerk moesten allemaal weer op maat worden gezaagd en opnieuw wor-

den ingezet omdat de tand des tijds er fl ink aan had geknaagd. Het zelfde gold ook voor de ramen die door geheel nieuwe gietijzeren exemplaren zijn vervangen. De toren pronkt weer in al haar glorie en voorziet de regio van Leiden tot de Bollenstreek van 400.000 liter water per dag. Heineken Brouwerijen is de grootste afnemer en ook het LUMC in Leiden is een grote klant. Het water wordt overigens voor 90% vanuit de Oude Maas aangevoerd en de bekende meertjes in de duinen leveren slechts een bescheiden bijdrage.

Watertoren weer uit de steigers

Kor

t

D at Katwijk veel vrijwilligers onder haar inwoners heeft is een bekend gegeven. Het rijke verenigingsleven, kerken en instellin-gen draaien vaak grotendeels op deze mensen die ‘het cement in

de samenleving zijn’. Zij werden dan ook hoog geprezen op “deze dag van saamhorigheid en verbondenheid”, zoals burgemeester Jos Wienen deze dag noemde. De burgervader mocht namens Hare Majesteit maar liefst veer-tien personen decoreren waaronder zelfs een Ridder in de Orde van Oranje Nassau. En dan moet je inderdaad wel iets hebben betekend in de Katwijkse samenleving. Deze hoge onderscheiding viel Harry Minnee ten deel.

Veel Koninklijke schouderklopjes

V oor de vijfde keer behaalde Jong DVS de allerhoogste landelijke eer bij de jeugdkorpsen. Het bordes van het gemeentehuis is dus inmid-dels een bekend plekje voor hen geworden waar zij weer spontaan

door een enthousiaste menigte werden toegejuichd. Tamboer-maître Willem de Mol: “De eerste keer winnen is leuk, maar de vijfde keer is even goed weer leuk. Toch is het elke keer weer spannend”. De jonge muzikanten kwa-men tot deze prestatie dankzij de inspirerende instructeurs Huig Ouwehand en Johan van Iterson. En niet in de laatste plaats door de bezielende leiding van dirigent Dennis Haasnoot.

Jong DVS blaast van hoogste toren

D e cultuurbox wordt geïntroduceerd. Wandelroutes met verrassende verhalen en foto’s van en over Katwijk aan Zee, Katwijk aan de Rijn, Rijnsburg en Valkenburg. Een handleiding voor een wande-

ling terug in de tijd van de dorpskernen. Een idee wat ontsproot aan het brein van Peter Minnee. Het is een succes en ook op scholen wordt het document gebruikt. “Op het Pieter Groen College is er zelfs een tweedaags project van gemaakt en hebben de leerlingen het als inspiratiebron gebruikt om er een fi lmpje van te maken”, vertelt Minnee. “En later zelfs een toneelstukje”. Een goed initiatief dat precies in het plaatje van het culturele Katwijk past.

Cultuur verpakt in een doos

• Moeilijke discussieZoals het in het echte politieke leven vaak discussiëren en nog eens discussiëren is om tot een besluit te komen, was het in de kindergemeenteraad al niet anders. Uit 4 bestemmingen mocht de beste worden gekozen. Na veel vijven en zessen werd het project EHBZ gekozen.

• MuziekschoolkrantDe Gemeentelijke Muziekschool helpt jaarlijks veel talenten een stapje verder. Wat de school allemaal doet en wat de mogelijkheden zijn om met talloze instru-menten muziek in het leven te brengen, werd voor het eerst keurig in een speci-ale krant vervat. De primeur was voor Katwijks eerste burger.

• Niet tutten maar juttenPraten en steeds maar tutten over een schoon strand is goed. Beter is het om het ook daadwerkelijk schoon te krijgen en te houden. Scholieren voegden de daad bij het woord en verzamelden met veel plezier allerhande reut bij elkaar. De boodschap: ruim je eigen rom-mel op. Hou het strand plezierig.

Page 24: KRV 29 december 2011

JAN CORDESAl bijna 14 jaar het vertrouwde adres voor uw oliebollen en appelflappen

Speciale Oud & Nieuw aanbiedingen:

Oliebollen per stuk € 0,80 NU 14 VOOR € 10,-Krentenbollen per stuk € 0,80 NU 14 VOOR € 10,-Appelbeignets per stuk € 2,00 NU 6 VOOR € 10,-

Wij wensen u een voorspoedig 2012!

Standplaats: Zeilmakerstraat 1

(voor de ingang van Albert Heijn in ’t Heen)

31 december geopend van 07.00-18.00 uur

Hoorneslaan 201-203Katwijk aan Zee (Noord)

Telefoon (071) 402 40 85

Wij wensen iedereen een smaakvol en gezond 2012!

Iedere vrijdag en zaterdag v.a. 18.00 uur:

Chinees, Indisch en Thais lopend buffet

€ 18,50 p.p. (kinderen tot 10 jaar halve prijs)

ONBEPERKT ETENALL YOU CAN EAT

keuze uit 50 verschillende gerechtenMaandag t/m donderdag en zondag m.u.v. feestdagen

€ 16,95 p.p. (t/m 10 jaar € 9,25)

Wij danken al onze opdrachtgevers en medewerkers voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar.We spreken de wens uit ook het komende jaar samen, met respect voor elkaar, verder te kunnen bouwen aan een gezonde toekomst.

Maar bovenal wensen wij een ieder ook voor 2012gezondheid, liefde en geluk.

Wattstraat 26

2171 TR Sassenheim

Telefoon 0252 - 223 010

Telefax 0252 - 223 011

E-mail [email protected]

SCHOONMAKERS IN DE RUIMSTE ZIN VAN HET WOORD

Page 25: KRV 29 december 2011

���������� ��������������� �����������������������������

Van € 1150,- voor

€ 725,-�

�������������� �������������� �����������������������������

Van € 1350,- voor € 895,-

������������������� ������

Van € 215,- voor

€ 139,-�

Emmaplein 1 2225 BK Katwijk aan Zee 071 4016748 [email protected] www.strego.nl

per gram 14 krt. goud bij aankoop

van een artikel (of in waardecheques)

Geld voor uw Goud€ 25,-

������������ ����� � ���������������� ���������� ����������������������� ������ ��!��������" #�����������$�%� ��������&���%�'(�����)��(������$�%� ��������&���%�'(����������* !���$�%� ��������&���%�'(����� ������ �����������(( #"���" #�� �� �+&,-+�.)��$� �������� #����������)���* #�� ���� #������������������� �, #" � ������������%���

�����������%������������� ����(��)���(�����������!�������������( #��(����������"�����/,+��( ��0122� ��������� �����"% � �)����!���'��������� ��� #������������*���������� ��������'�������������� ��� �� ������������������!�3�4 555)'

+������!���% ��������������%��6'�����7���426-0114����850-0119:�;);'6)0��-211��<�25)0'00)4���-�<�7=0'% ������:�21>'200��-��

������ �����(�����(������ �����������% ��������� #!����*�������� ��%� �!������������������(��� ��)� ����������" �����!��%������" �������� �� #� ���������"% � ���������(�����2 1� ��� #������������*���������� ����2 1�??&���� ��� ��� ����������(���������!�3�9 855)'

+������!���% ��������������%��6'�����7���426-0114����850-0119:�;)8'6)4��-211��<�24)6'02)4���-�<�7=0'% ������:�215'2>>��-��

�����������%���������* !�� ����������������(��������� #����!����������@��������*��� �� �� �A #�����(����2 0������ ���(�� �!)������������"% � ����'������ �.���4�� �������������� ������* !�������� �������� � ���6��������� � ��� �� ��� ����������* !������!�3�22 2>5)'

+������!���% ��������������%��6'�����7���426-0114����850-0119:�;)5'6)8��-211��<�24)5'01);���-�<�7=0'% ������:�22>'205��-��

��������������������������������������������� �������������������������������������

��������������������������������������������� �������������������������������������

��������������������������������������������� �������������������������������������

B�)�%��������������� �,��������%������ �%*���%"%� ����(�)�������������%��������������!� �������������!����������%�(��������*���#�� �A���������C�D�(�E������

���������������������� ������������������������������

�������� ����������� #���� ������������ �%*���%"%� ���������% ����� �����������( #� �F��������������� #����������C

�������� ����!�"����#�$#�������

� ��� ��'�����(�������� ���*��������������������%"%� �G ��� ������ ���H����� ������2���������-��>2��������0122� H� I�� ���� �� �-�� 26� #��%� � 0120� H� ?��� ���� � �%*�� �%"%� � ����)� �(����� ��� �* !�� H� D� E���� ��� 61J� ���� ������%������( #������������$ �%����� ������������3�21 111)'<�� � �%��3�> 611)'�H�=�����������%��������� ��'��(��� �� H� &���� ��� ��� �� ���� �� � #� +FI� ��� & ��� H� �%"%� � G ��� ��� ��� ��� ������ ����� ���" ��� ���� ��� �%�� �� ��G ��� @���.��������G.��H�, #" � ���������%�!�%�����������%����H� �!�K�%"%� !� ��

%������&����� '�� ������� ������ (��������������)� *� ��)� +��&����� ���,��� ������ ���������� � ������� ������ &���������� ���������� ���,������� � ������ �����

3���4 555)'� 3�> 555)'� 3�; 111)'� 1J� 1J� 0;� 3�1)'�� 3�; 111)'

3���9 855)'� 3�; >;5)'� 3�; >61)'� 1J� 1J� 0;� 3�1)'�� 3�; >61)'

3�22 2>5)'� 3�6 685)'� 3�6 641)'� 1J� 1J� 0;� 3�1)'�� 3�6 641)'

����

�(����

�* !�

��������� ����!"���#��������*���5)�0000����F��* #�)�&�� ��142��;1>2�506)�*** �%����� ��

�������$����%�������!"�"��&��

Page 26: KRV 29 december 2011

REIJNHOUDT & VAN DER ZWETOpenhaarden- ontwerp en realisering

Kijk ook op onze site www.sfeerverwarming.info

Wij zijn gesloten van23 december t/m 2 januari

Sinds 1973Oranjeboomstraat 166

2013 WC Haarlem

Wattstraat 662171 TR Sassenheim

Tel: 023-5313709Fax: 023-5318332

[email protected]

oteijn gW enu

Wij wensen u een goede jaarwisseling

en een voorspoedig 2012!

AUTOCENTRUM VAN EGMONDDé VW, AUDI en SEAT specialist van Rijnsburg en omstreken!

Namens het hele team van AC:

Een voorspoedig

2012!

Showroom: Langevaart 1a Rijnsburg, 071-4022911Werkplaats: Noordeinde 12

Daar kom je verder mee

www.rlo.nlApollolaan 1, Oegstgeest

Voorlichtingsavond voor ouders:

maandag 16 januari van 19.30 tot 21.30 uur

Open dag voor leerlingen en ouders:

zaterdag 21 januari van 10.00 tot 13.00 uur

Page 27: KRV 29 december 2011

Juni

•Veteranendag KatwijkKatwijk telt 409 oorlogsveteranen. De gemeente houdt eind juni een lokale bijeenkomst voor de oorlogsveteranen. Behalve de ochtendbijeenkomst verzorgt de gemeente ook busvervoer voor de veteranen naar de landelijke manifesta-tie in Den Haag en terug. Het initia tief wordt op prijs gesteld.

P aardenmarkt 2011 gaat de boeken in als een bijzondere. Sinds de jaren zestig nu een Paardenmarkt zónder erevoorzitter Willem ‘de Klink’, die vorig jaar december is overleden. De traditionele opening was wel

op de Willem ‘de Klink’-brug. Als eerbetoon sloeg voorzitter Kor Kleijwegt nog een keer op de klink. Rond tien uur hadden zo’n 110 paarden en pony’s een wit voetje gekregen. Er werd gehandeld, maar de meeste mensen bezoch-ten de Paardenmarkt om de edele viervoeters van dichtbij te bekijken.Velen be-zochten de braderie en kinderen vermaakten zich op het KoomansKinderplein. ‘s Middags barste het muziekspektakel los bij het Kraaienest, met een optreden van The Clarks als hoogtepunt.

Dorpsfeest met paarden en muziek

Kor

t

K atwijk aantrekkelijker voor toeristen. Dat kan volgens het college van burgemeester en wethouders door het toestaan van grotere strandpaviljoens en meer strandvakantiehuisjes. Paviljoenhouders

hebben vaker aangegeven grotere paviljoens te willen. De maximale grootte mag 1000 m2 worden. Er komen steeds meer aanvragen om workshops en evenementen te organiseren in de paviljoens. Er is bij de horecasector ook behoefte aan uitbreiding van het aantal strandhuisjes. Behalve op de zes strand-vakken waar die nu staan, kunnen er ook nieuwe strandvakken voor bestemd worden. De raad staat daar welwillend tegenover. Beide maatregelen moeten Katwijk sterker maken in de concurrentie met naburige badplaatsen.

Megapaviljoenen op het strand

R ijnsburg krijgt een ‘gemeenschapshuis’ aan het Burgemeester Koom-anplein. Onder de werktitel ‘Ons huis’ zijn de gemeente, de wijkraad Rijnsburg en een speciaal voor dit project opgerichte klankbordgroep

aan de slag gegaan. De klankbordgroep bestaat uit een aantal prominente Rijnsburgers waarvan oud-burgemeester Fedde Jonkman voorzitter is. Doel is te komen tot een plek waar de Rijnsburgers elkaar kunnen ontmoeten, waar instellingen en organisaties onderdak vinden en die Rijnsburg als dorp letterlijk en fi guurlijk verbindt. Om inzicht te krijgen naar behoeften, wensen en ideeën voor het gemeenshapshuis is een enquête verspreid onder de inwoners. Zo wordt iedereen betrokken bij de plannen.

On line enquête voor ‘Ons Huis’

A l zes jaar is het met het Katwijkse wandelevenement de Kippenloop mooi wandelweer. Het moest er dus een keer van komen dat de weergoden deze happening niet zo goed gezind zijn. Dat is dus dit

jaar het geval. Al vroeg in de ochtend van 11 juni worden de wandelaars ge-troffen door regenbuien. Bij de meeste deelnemers zal dat de pret niet druk-ken en alle inspanning wordt aan het eind van de dag beloond met een fl auw zonnetje. Helaas moest deze editie ook een ambulance worden ingeroepen. Een van de wandelaars van de 42 km wordt ’s middags bevangen door de kou en kan daardoor de tocht niet afmaken. De sponsorwandeltocht, inclusief Kuikenloop, levert deze keer maar liefst 169.500 euro op.

Regen trotseren tijdens Kippenloop

• Eerste haring: 67 milleDe Katwijkse schipper Maart van Rijn van de kotter Wiron 6 bracht dit jaar de beste eerste haring binnen. De veiling het eerste vaatje in de Scheveningse visafslag werd gewonnen door Scheveninger’Best, een nieuw keurmerk voor verse Noordzeevis. De opbrengst, 67.750 euro, is bestemd voor Jantje Beton.

• Kinderspeelfestijn De Buitenspeeldag in de Karel Doormans-traat werd weer druk bezocht. Kinderen konden een hele middag veilig op straat spelen. De straat was afgesloten voor ver-keer en was daarom een prima straat om te spelen. De kinderen amuseerden zich met spijkerbroek hangen, vissen vangen, bibber-spiraal, klompen-dans.

• Brand HeerenwegIn het appartementencomplex aan de Heerenweg in Rijnsburg zou een midden-brand gaande zijn. Bij aankomst van de brandweer bleek het om een korte brand te gaan met de nodige rookontwikkeling. Een droger is de mogelijke oorzaak van de brand. De Sandtlaan was enige tijd afge-zet omdat daar de ladderwagen stond.

Page 28: KRV 29 december 2011

Informatie van de gemeente

AfvalkalenderDe afvalkalender 2012 met het ophaalschema van huisvuil is digitaal beschikbaar op de gemeentelijke website, www.katwijk.nl onder het menu wonen, verkeer en leefomgeving, leefomgeving, ophaaldagen huisvuil. Heeft u geen computer? Dan kunt u een papieren versie opvragen via tel. (071) 406 5000.

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

02

16

30

10

24

11

25

05

19

09

23

03

17

31

04

18

12

26

12

27

07

21

08

22

02

16

06

20

14

28

01

15

09

23

12

26

06

20

07

21

01

15

29

05

19

13

27

14

28

08

22

10

23

03

17

04

18

12

26

02

16

10

24

11

25

05

19

07

21

01

15

29

02

16

30

10

24

01

14

29

08

22

09

23

03

18

31

04

18

12

26

13

27

07

21

11

25

05

19

06

20

14

28

02

16

30

10

24

11

25

05

19

09

23

03

17

31

04

18

12

26

13

27

07

21

08

22

02

16

30

06

20

14

28

01

15

29

09

23

10

24

04

18

05

19

13

27

03

17

11

25

12

26

06

20

08

22

02

16

30

03

17

31

11

25

01

29

09

23

10

24

04

18

05

19

13

27

14

28

08

22

12

26

06

20

07

21

01

15

29

03

17

31

11

24

12

27

06

20

10

24

04

18

05

19

13

27

Containers tijdelijk afgesloten of verwijderd- Bovengrondse plastic- en kledingcontainers worden op 28 december tijdelijk verwijderd vanwege brandgevaar door vuurwerk. Op 2 januari wordt begonnen met het terugplaatsen. Wij doen een drin-gend beroep op u om tussen 28 december en 2 januari geen zakken plastic of kleding naast de contai-ners te plaatsen.

- Ondergrondse containers worden op 30 december afgesloten. Op 2 januari wordt begonnen met het weer openen ervan. Het kan even duren voor uw afval weer in de container kunt doen. Zet u vooral geen afval naast de containers tussen 30 december en 2 januari. Zo voorkomt u brand door vuurwerk en vervuiling van de omgeving.

- Het is belangrijk dat uw grijze of groene container in de vuurwerkperiode zo snel mogelijk na het legen van de openbare weg wordt gehaald. Zet de container op een veilige plaats. Mocht uw container door vuurwerk beschadigd raken, dan kost een nieuwe u € 25.

MilieupasDit jaar hebben alle inwoners die afvalstoffenbelasting betalen een milieupas ontvangen. Deze pas geeft toegang tot de milieustraat. De milieupas is bij de invoering eenmalig gratis verstrekt. Bij beschadiging of verlies van de milieupas wordt € 15 in rekening gebracht. Vergeet uw milieupas niet bij een bezoek aan de milieustraat. Deze is nodig om toegang te krijgen.

Milieustraat 31-12 geslotenOp oudejaarsdag, zaterdag 31 december, is de Milieustraat gesloten.

NieuwjaarsreceptieEen goed begin is het halve werk. Om het nieuwe jaar goed te beginnen, luiden we dit graag samen metu in. U bent van harte welkom bij de nieuwjaarsreceptie, of u nu inwoner, ondernemer of vertegenwoor-diger van een vereniging bent.Net als andere jaren spreekt de burgemeester zijn nieuwjaarstoespraak uit en zorgt de gemeentelijkemuziekschool voor de muzikale omlijsting.De nieuwjaarsreceptie wordt gehouden op maandag 2 januari van 19.30 – 21.00 uur in de Burgerzaalvan het gemeentehuis in Katwijk, Koningin Julianalaan 3.

U bent van harte welkom! Burgemeester en wethouders van Katwijk

Nieu

wjaa

rsrec

eptie

2012

Openingstijden gemeentehuisMaandag 2 januari 2012 is het gemeentehuis vanaf 10.00 uur open.

KerstboominzamelingOp 4 januari 2012 is de jaarlijkse kerstboominzameling. U kunt op de volgende locaties kerstbomen aanleveren: E.A. Borgerstraat, Cleijn Duinplein, Fresiastraat (bibliotheek), Industrieterrein ‘t Heen, Kerklaan, Kon. Julianalaan (bij de Duinroos), Korte Voorhouterweg (werf Rijnsburg), Marktplein, Milieus-traat, Parnassia, Poolster, Schoolstraat (werf Katwijk aan Zee), Van Houtenstraat, Vloedstroom en Water-bospad (sporthal Frederiksoord).

KerstboomverlotingVoor elke ingeleverde kerstboom ontvangt u een lot waarmee u mooie prijzen kunt winnen. Vanaf 11 januari kunt u voor de uitslag kijken op www.katwijk.nl. De prijswinnaars worden ook in de Katwijk-sche Post op de gemeentepagina bekendgemaakt. U kunt uw kerstboom al voor 4 januari naar de Milieu-straat brengen. U ontvangt dan geen lot. Deze worden alleen op 4 januari uitgereikt.

KerstboomverbrandingOp 8 januari 2012 is de jaarlijkse kerstboomverbranding in de Torenvlietslaan, ter hoogte van de brand-weerkazerne in Valkenburg. De kerstboomverbranding, georganiseerd door het JIVAK, start om 19.00 uur.

VuurwerkHelp mee uw straat schoon te maken na het afsteken van vuur-werk. U kunt hiervoor de gratis zak voor vuurwerkafval gebrui-ken. De vuurwerkzak kan gewoon in uw grijze container of in de ondergrondse restcontainer.

Publicatie belastingverordeningen 2012Bekendmaking vaststelling diverse belastingverordeningen

Burgemeester en wethouders van Katwijk delen mee dat de raad van de gemeente Katwijk op 22 december 2011 heeft vastgesteld:

- Verordening rioolbelasting 2012;- Verordening afvalstoffenheffing 2012 en de daarbij behorende tarieventabel;- Verordening hondenbelasting 2012;- Verordening precariobelasting 2012 en de daarbij behorende tarieventabel;- Verordening parkeerbelasting 2012 en de daarbij behorende tarieventabel;- Verordening havengeld 2012;- Verordening begraafrechten 2012 en de daarbij behorende tarieventabel;- Verordening marktgelden 2012;- Legesverordening 2012 en de daarbij behorende tarieventabel;- Verordening onroerende zaakbelastingen 2012;- Verordening belasting op de roerende woon- en bedrijfsruimten 2012;- Verordening brandweerrechten 2012;- Verordening toeristenbelasting 2012.

Deze verordeningen treden in werking op 1 januari 2012. De verordeningen liggen kosteloos ter inzage op de informatietafel in de publiekshal van het gemeentehuis Koningin Julianalaan 3, Kat-wijk, op elke werkdag van 08.00 - 17.00 uur; op donderdagavond tot 20.00 uur. Een ieder kan op verzoek tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift verkrijgen van de genoemde verordening(en). De belastingverordeningen zijn ook te raadplegen op de gemeentelijk-website www.katwijk.nl.

Ga jij oud& nieuw (ver)knallen?De jaarwisseling in onze gemeente gaat meestal gepaard met familiebezoek, oliebollen, vuurwerk en veel gezelligheid. Helaas is afgelopen jaar de schade door o.a. (illegaal) vuurwerk in de gemeente aanzienlijk gestegen. Dit jaar neemt de gemeente in samenwerking met de Politie, Halt en brandweer Katwijk de nodige maatregelen om de schade tijdens de jaarwisseling terug te dringen. De postercampagne over vuurwerkgeweld die in december in heel Katwijk is te zien is hiervan een goed voor-beeld.

Nieuwjaarsgroet

Nog een paar dagen en dan is het jaar 2011 voorbij. Het is een tijd van bezinning en vooruit kijken. De vooruitzichten voor 2012 zijn niet voor iedereen even gunstig. Het is belangrijk dat we onze medemensniet uit het oog verliezen. We zijn een zorgzame gemeente, met betrokken inwoners, met ondernemen-de inwoners en hebben een grote gemeenschapszin. Dit willen we, ook in het nieuwe jaar, graag zo houden.

Wij wensen u een feestelijke jaarwisseling, een goed begin van het nieuwe jaar en alle goeds voor u enuw naasten.

Volg ons op Twitter: twitter.com/gemeentekatwijk

Nieuwsbrief ontvangen? Meld u aan via www.katwijk.nl

Page 29: KRV 29 december 2011

Jaaroverzicht

JanuariInformatiemarktombuigingenOm de gemeentelijke begroting voor 2011 en komende jaren sluitend te krijgen, presenteerde de gemeente ombuigings-voorstellen: 11 miljoen euro minder uitgeven door te besparen op taken en subsidies. Hierbij moest wel ruimte blijven voor verantwoorde investeringen in de kwaliteit van voorzieningen en infrastructuur. Dankzij het evenwichtig gekozen pakket aan maatregelen is ook de begroting voor 2012 sluitend.

FebruariKeuze voor kustverster-king kracht bijgezetEen dijk in duin als veilige en mooie oplossing voor onze kustversterking: het gaat echt gebeuren. De pro-vincie Zuid-Holland, het hoogheemraadschap van Rijnland, Rijkswaterstaat en de gemeente tekenden op 23 februari een bestuursovereenkomst. Hiermee is de keuze voor de variant dijk in duin bekrachtigd. Ook wordt hiermee de ambitie uitgesproken om kustversterking te com-bineren met de bouw van een parkeergarage.

MaartAfvalproject voorleerlingen basisscholenEen nieuw, gemeentelijk project brengt kinderen in aanraking met afval. Leerlingen brengen een bezoek aan de milieustraat en het VAB (vuilafvoerbe-drijf). De vuilnisman komt langs met de vuilniswagen. De Oranje Nassauschool uit Rijnsburg heeft meegedaan aan het project en de bijbehorende leskist uitge-probeerd. In de leskist zitten o.a. een afvalspel, kleurplaten en een knutselplaat.

ToegangspasMilieustraatOok inwoners van de gemeente Noordwijk maken gebruik van de milieustraat aan de Taan-derstraat. Om de controle en doorstroming te bevor-deren, is de milieupas inge-voerd. Alle huishoudens die afvalstoffenbelasting betalen, kregen de milieupas thuis gestuurd.

AprilCultuurbox: wandelroutes inValkenburg, Rijnsburg, Katwijk aan Zee en Katwijk aan den RijnDe Cultuurmanager heeft in samen-werking met enthousiaste inwoners van de vier dorpskernen vier unieke cultuurhistorische wandelroutes ontwikkeld. Deze wandelroutes zijn uitgebracht in een unieke doos, de Cultuurbox. In de box zitten vier prachtige boekjes en een CD met zestien unieke audioverhalen die de wandelingen verrijken.

MeiSpeurtochten in PanbosSpeciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar heeft de gemeente een boekje met drie nieuwe speur- en avonturenroutes gemaakt. De routes maken een bezoek aan Panbos extra leuk en leerzaam. Het boekje is te koop bij de ingang van Panbos en het VVV.

JuniWensen gebruikers Gemeenschapshuis Rijnsburg gepeildRijnsburg krijgt een gemeenschapshuis, een plek waar Rijnsburgers elkaar ontmoeten en instellingen en organi-saties onderdak vinden. Inwoners zijn betrokken bij de invulling van de plannen. De in juni gehouden enquête maakte hun behoeften, wen-sen en ideeën inzichtelijk.

Milieupas

registratienummer

Bij verhuizing blijft deze pas achter in de woning.

De vinder kan deze pas kosteloos sturen naar:Gemeente KatwijkAntwoordnummer 140092220 VB Katwijk

IndrukwekkendeKatwijkseVeteranendagVeteranen uit onze hele gemeente reisden op 25 juni met een afvaardiging van de gemeente naar de nationale viering in Den Haag. De indrukwekkende manifestatie op het Malie-veld bracht een gevoel van verbondenheid onder de veteranen teweeg. “Hun inzet voor het bevorderen van vrede, vrij-heid en rechtsorde wereldwijd mag worden getoond en gevierd,” aldus burgemeester Jos Wienen.

Nieuwe inrichtingvoor ValkenburgseHoofdstraatDe belangen en eigen ver-antwoordelijkheid van gebruikers van de straat stonden bij de nieuwe inrichting voorop. Het kunstwerk van Ravelli heeft een prominente plaats in de straat gekregen. In combinatie met de leilindes is er een wegversmalling ontstaan.

JuliKatwijk, Noordwijker-hout en Lisse:samenwerken voor archeologisch erfgoedSamenwerking draagt bij aan een nog beter behoud van het archeologisch erf-goed in de regio. De kennis-uitwisseling over en promotie van het archeologisch erfgoed horen daarbij. Het is niet uitgesloten dat andere gemeenten binnen de Duin- en Bollenstreek zich in de toekomst aansluiten.

AugustusGeen voortuin?Geveltuin!Wethouder Gerard Mos-tert heeft op woensdag 17 augustus een attentie over-handigd aan de eerste aan-vragers van een geveltuin, de familie Dijkdrent uit de Rijnstraat. Hiermee wordt het onderhouden van de geveltuin een fluitje van een cent. Voor wie geen voortuin heeft, biedt een gevel-tuin de mogelijkheid om de aanblik van de woning op te fleuren.

Feestelijke openingSportpark De KromOp 19 augustus opende burgemeester Jos Wie-nen het multifunctionele sportpark De Krom. Het beschikt nu over accom-modaties voor de atletiek –en schietsportvereniging. De hockey-, tennis- en voet-balvereniging zijn flink uitgebreid. Door aanleg van nieuwe (fiets)routes is het sportpark let-terlijk de verbinding tussen Rijnsoever en de nog aan te leggen wijk Rijnsoever-Noord.

SeptemberProjectlocatie Valken-burg: van vliegveld naar energieneutraal wonenVoormalig Marinevlieg-kamp Valkenburg wordt een energieneutrale wijk die zichzelf voorziet van energie. Dit energiemodel kan als voorbeeld dienen voor de rest van Nederland. Op 30 septem-ber hebben het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB) en de koploperbedrijven van Gebieden Energieneutraal (GEN) en de gemeente hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties steunt dit project door een financiële bijdrage.

Westerbaan enCantinewegverbindende schakelsDe Westerbaan is de scha-kel die Katwijk bereikbaar, leefbaar en veilig houdt. De permanente verbinding van de Westerbaan met de Meeuwenlaan maakt deel uit van een optimaal func-tionerende verkeersring. Het open blijven van de Cantineweg is voor de gemeente en voor de inwoners van de Zanderij een belangrijke ontwikkeling voor de leef-baarheid, de bereikbaarheid en de veiligheid in de wijk.

OktoberBurgernet officieel van start: veelalerte ogen en oren in de gemeenteOp 31 oktober gaf burgemeester Jos Wienen het officiële startsein voor Bur-gernet in onze gemeente. Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie, bedoeld om de vei-ligheid in onze woon- en werkomgeving te bevorderen. Al bijna 2000 alerte bur-gers hebben zich hiervoor aangemeld. Burgernet, dat zijn wij samen.

Bibliotheek van de toekomstHet bestuur van de bibliotheek en de gemeente hebben een nieuw ontwerp voor de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gemaakt. Het ontwerp beschrijft het bibliotheekwerk van nu en in de toekomst. De bibliotheek van de toe-komst wordt een netwerk van bibli-otheken in de wijken met een brede centrale vestiging. Op advies van de commissie Welzijn werkt de gemeen-te nu aan een samenhangend beeld van verschillende voorzieningen voor de kernen, waaronder de bibliotheekvoorzieningen.

NovemberISO-certificaatVergunningenISO is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Het begint en eindigt met de klant: de burger, de ondernemer of de vereniging. Wat heeft de klant nodig? Een onafhankelijke partij stelt vast of het kwaliteitssy-steem aan de eisen voldoet. In november mocht de gemeente het cer-tificaat voor het onderdeel Vergunningen in ontvangst nemen. Een belangrijk moment en een belangrijke stap in het verbeteren van de dienstverlening.

Nieuwe gemeentelijkewebsite: u kunt het zelf!Katwijk.nl is flink verbeterd. Op de nieuwe site kunnen heel wat zaken online vanuit huis geregeld worden, zoals een melding maken over de openbare ruimte, een uit-treksel burgerlijke stand aanvra-gen, een paspoort aanvragen en meer. Ook op de nieuwe site staat de klant centraal.

Zeejachthaven niet langer gemeentelijk projectOp 24 november stelde de gemeenteraad vast dat de ontwikkeling van een zeejachthaven technisch haalbaar is. Als gevolg van de grootschaligheid en de daaraan verbonden financiële risico’s wordt de zeejachthaven als gemeen-telijk project nu niet verder ontwikkeld. De gemeente blijft wel gesprekspartner voor discussies, plannen en initiatieven van der-den.

DecemberTrouwambtenaren benoemdVanwege het aflopen van de benoemingster-mijn heeft de gemeente opnieuw trouwambtena-ren benoemd. De benoem-de trouwambtenaren zijn: de dames Netty Koelewijn, Jacoline van Leeuwen, Anke Minnee en Miep van der Woude en deheren Gerard Bol, Kier Brul, Wim van Duijn, Wim Imming, Jaap de Mooij en Johannes Post.

Uitreiking Awards voor Vrijwilligers 2011We zijn zorgzaam, betrok-ken en hebben een rijk vrij-willigersnetwerk. Daarom zet de gemeente de vrijwil-ligers jaarlijks in het zon-netje. Dit jaar zijn er vier ‘Meer Dan Handen Awards’ uitgereikt aan vrijwilligers die met hart en ziel klaar-staan voor onze gemeen-schap. Voor iedereen was er een heerlijk stuk taart. Alle aanwezigevrijwilligers werden bedankt door burgemeester Jos Wienen: “U maakt het verschil!”

katwijk.nl1 NOVEMBER LIVE

Druk nu op de knop en ontdek wat u zelf kunt regelen op de website van de gemeente.

Page 30: KRV 29 december 2011

Beste Rijnsburger,Het gemeentelijk servicepunt in Rijnsburg aan het Burgemeester Koomanplein sluit per 1 januari. Het bezoek aan de publieksbalie is in de loop der jaren steeds verder terug gelopen en de kosten voor het openhouden (personeel, beveiliging, systemen) wegen niet meer op tegen het gebruik er van. Natuurlijk zijn er andere manieren voor het aanvragen en afhandelen van uw producten als rijbewijzen, paspoorten e.d. Graag brengen we deze onder uw aandacht.

OnlineVia onze vernieuwde website, www.katwijk.nl kunt u steeds meer producten online afnemen.Op dit moment kunt u de onderstaande onderwerpen via onze website digitaal aanvragen.

akte van overlijden, huwelijksakte)

Op afspraak-

laan in Katwijk. Dat betekent geen wachttijden meer, u kunt meteen terecht bij één van de balieme-dewerkers wanneer het u uitkomt. Voor de volgende producten kunt u op afspraak terecht:

Een afspraak maken kan via het algemene nummer van de gemeente: 071-406 5000 of via www.katwijk.nl

De openingstijdenMaandag 08.00 – 15.30 uurDinsdag 08.00 – 12.30 uurWoensdag 08.00 – 15.30 uurDonderdag 08.00 – 20.00 uurVrijdag 08.00 – 15.30 uur

Heeft u vragen of wilt u over andere zaken van gedachten wisselen? Neemt u dan contact op met de gemeente via 071-406 5000.

Page 31: KRV 29 december 2011

Juli

• Veld van de VerbeeldingDrie dagen lang staat het skatepark in de Katwijkse Noordduinen in het teken van fantasie, verbeelding en bovenal gezellig-heid. Factor W organiseert begin juli het ‘Veld van de Verbeelding’ met activiteiten voor kinderen en jongeren. Het Veld van de Verbeelding komt in plaats van de succes-volle Zomercar-rousel.

Z e hadden er zin in, maar wat waren de weersvoorspellingen somber voor de 95e vierdaagse. De Valkenburgers Pieter van der Meij, Kees Korpershoek, Anneke van der Meij en Annie de Mooij vertrokken

naar Nijmegen om daar de 4daagse te wandelen. Gelukkig zijn de voorspel-lingen niet allemaal uitgekomen en is het prima wandelweer geweest. Tijdens het evenement was er overal een reuze sfeer met veel en enthousiast publiek. Tijdens de Zevenheuvelenwandeldag was er bij Berg en Dal een ontmoeting met veel Valkenburgers die daar stonden te feesten: een leuke stop. Vlak daarna volgde een fi kse regenbui, maar dat kon de pret toch niet drukken. De laatste dag al feestend over de Via Gladiola, op naar 2012.

Wandelaars genieten van Vierdaagse

Kor

t

B lije gezichten in de wijk Zanderij op een woensdagmiddag in juli. Niet alleen sijpelt het bericht door dat daags daarna de Cantineweg en Westerbaan weer open gaat; ook wordt de laatste hand gelegd aan

een nieuwe speeltuin. Die ligt tussen de woningen van de Zilverschoon en Vogelwikke en met behulp van ouders en kinderen worden die morgen de speeltoestellen geplaatst. Het kunstgras lag er al een tijdje te aarden. Wet-houder Daan Binnendijk komt tussen de middag nog een handje helpen en doet aansluitend de offi ciële opening. De ruim opgezette speeltuin, zo’n 500 vierkante meter, telt een fl ink aantal speeltoestellen. De omwonende ouders en kinderen zijn bij de keus daarvan betrokken.

Nieuwe speeltuin in Zanderij

M et een grote kraanwagen is onlangs begonnen met het onderhoud van de Grote kerk. Het is een bijzondere klus en een imposant ge-zicht op het Burgemeester Koomansplein. Het bovenste deel van

de toren wordt weer helemaal geschilderd. Niet alle werkzaamheden kunnen ter plaatse worden uitgevoerd, zoals het onderhoud van de windwijzer van de kerktoren. Schilder Cock van der Gugten, van het gelijknamige schildersbe-drijf, is in de werkplaats bezig met het aanbrengen van puur bladgoud op de bol. Deze symboliseert de christelijke leer. De rest van de windwijzer wordt weer helemaal in oorspronkelijke staat gebracht. Een secuur klusje. Binnen-kort ziet de toren van de Grote kerk er weer pico bello uit.

Nieuw bladgoud windwijzer

W ijkvereniging Koestal-Overduin heeft een nieuw onderkomen in het nieuwbouwproject De ColignY. Boven wordt gewoond in 25 appartementen, op de begane grond zitten wijkvereniging, een

peuterspeelzaal en Praktijkschool De Rijn, omgedoopt tot Praktijkonderwijs De Limes. De nieuwe accommodatie van de wijkvereniging is om jaloers op te zijn, zegt voorzitter Jan van Beelen. Een accommodatie met ‘alles er op en er aan’, met allerlei nieuwigheden en elektrische snufjes. Op zaterdag 3 septem-ber was de offi ciële opening. De nieuwbouw staat aan de rand van de nieuwe woonwijk Zanderij, die met jonge gezinnen en jeugd veel potentie heeft voor de vereniging. ‘De wijkvereniging kan wel wat verjonging gebruiken’.

Wijkgebouw om jaloers op te zijn

• Rooie Buurt opgeleuktDe wijkbewoners wisten het natuurlijk al, maar de argeloze passant die in juli door de prachtig gerenoveerde buurt wandelt, werd ineens geconfronteerd met een reu-zenslak en -rups midden op het trottoir. De kleurige speelobjecten zijn leuk om naar te kijken, leuk om mee te spelen, in te klimmen of op te zitten.

• KinderpiratenfeestTraditiegetrouw wordt woensdagmiddag voor dat de schoolvakantie losbarst, in de Hoftuin een kindermarkt gehouden. Dit jaar stond de kindermarkt in het teken van de piraten.Vele kinderen hadden dan ook hun speelgoed opgeruimd en menig kraampje bood voldoende keus voor de bezoekers die de kindermarkt bezochten.

• 250ste VoorstellingDe cast van ‘Soldaat van Oranje - De Musical’ heeft vorige week voor de 250e keer voor een uitverkochte zaal gespeeld. Sinds de première zijn alle 1103 plaatsen avond aan avond uitverkocht. De Musical heeft de Musicalworld Award in de wacht gesleept voor de beste productie en de beste originele productie.

Page 32: KRV 29 december 2011

snoot SlaapkennerHaHaHaasasasnononoootot SSlSilk en DesignSSiSillklkLampenierHaasnoot WonenHuys op de DamSaton OptiekPearle OpticiensWWWooster Katwijk BVEye Wish GroeneveldMModehuis de SterBeach BoetiekJJJuffersYYYes’s ModeHenny’s Rits Didi fashionStreetwiseStepsWWWitteveenEsprit

Haasnoot SlaapkennerSilk en DesignLampenierHaasnoot WonenHuys op de DamSaton OptiekPearle OpticiensWooster Katwijk BVEye Wish GroeneveldModehuis de SterBeach BoetiekJuffersYes’s ModeHenny’s Rits Didi fashionStreetwiseStepsWitteveen

EspritFirst ManCo StarringSisters / CecillTwinkelstarThe KameleonSps SuperstarHaasnoot modePluimgraaff SportJack & JonesVero ModaTime KidsLivera PetersHunkemollerLindessaJambelle been en ondermodeHaasnoot schoenen

Lefferts schoenenSalsa Schoenmode & access.Wereldwinkel KatwijkHema KatwijkXenosFoto KruytPeursum BVDixons BVT for TelecomThe Phone HouseFree Record ShopBrunaReisburo KatwijkD-reizenRabobankSns BankSchoonenberg hoortoestel

IntertoysEtos den HollanderKatwijkse ApotheekIci ParisFreke inbraakbeveiligingPluimgraaff SportPostmusWinter.nlStrego juweliersMKM DesignBakkerij van MaanenBanketbakkerij Krijn VerdoesCafe LindeboomDe ijsbonbonSunset BlvdHotel NoordzeeVis & Zo

��

��

Wij wensen u eenprettige jaarwisseling

en een gezond 2012 toe!

We staan graagvoor u klaar

in het nieuwe jaar!

Page 33: KRV 29 december 2011

Juli/augustus

• Honderd jaarMevrouw Sneep-Onderdelinden heeft de eeuwgrens bereikt en kon zich ook nog wel een aantal dingen uit haar leven her-inneren. Tegenwoordig lopen we met een mobieltje of i-Pad rond, de gewoonste zaak van de wereld. De eerste telefoon was voor haar een openba-ring. “Eng zo’n ding”.

D e eerste digitale Beursvloer is het medium bij uitstek om vrijwilli-gersorganisaties en het bedrijfsleven bij elkaar te brengen. Op deze ‘markplaats’ kan vraag en aanbod van de partijen vaak met dichte

beurzen er toe leiden dat de een de nader kan helpen. En onder het motto: voor wat-hoort wat, elkaar van dienst zijn. Zo hebben bijvoorbeeld de stoelen van K & O inmiddels een andere bestemming gevonden. Maar de decorgroep van de oud-ennieuwfeesten zit nog om wat gereedschap verlegen en Moeder Kind Centrum Femke heeft nog computers nodig. Als tegenprestatie stellen zij hun ruimte voor vergaderingen beschikbaar. Voor meer informatie: www.vipkatwijk.nl.

Vrijwilligers op beursvloer

Kor

t

L ies van Beelen van de klederdrachtgroep van het Genootschap Oud Katwijk had het zo goed voor elkaar en ontvouwde in juli haar plan-nen. Maar dinsdag 9 augustus zal zij niet snel vergeten. De dag waarop

zij 12 gezelschappen uit het hele land naar Katwijk wist te halen verregende grotendeels en de klederdrachtmanifestatie kwam niet helemaal tot z’n recht. Ook haar primeur door Medelanders in klederdracht in de show te integreren viel daardoor gedeeltelijk in het water. Er werd uitgeweken naar de Hervorm-de Kerk aan de Voorstraat, maar dat was op het laatste moment nauwelijks meer kenbaar te maken. Wellicht dat dit goede initiatief volgend keer wel tot z’n recht komt.

Verregende folklore

E indelijk weer terug op het oude stekkie, maar wel in een gloednieuwe behuizing. Het zijn de buren geworden van de praktijkschool in De Coligny. De leden van de wijkvereniging zijn minstens net zo ge-

lukkig als de buren, want hun accommodatie is uitstekend om er gezellige uurtjes door te brengen.

Nieuwe wijkgebouw

I n navolging van de gemeente Teylingen hebben nu ook Lisse en Noord-wijkerhout aan de archeologische poort van Katwijk geklopt. Onze gemeente vervult op dit terrein een voortrekkersrol waar buurgemeenten

dankbaar gebruik van maken. Katwijk met zijn rijke historie vanuit de Ro-meinse tijd, heeft een eigen ambtenaar, Boudewijn Voormolen in dienst voor dit speciale werk. Vanwege een Europees verdrag is elke gemeente verplicht om voordat er ergens gebouwd gaat worden om archeologisch onderzoek te verrichten. Onze gemeente heeft dit dus goed opgepakt en van de opgedane kennis en ervaring kunnen andere gemeenten profi teren door deze kennis in te huren.

Historische samenwerking

• Twintigste huttenbouwGames en spelletjes is het thema van de twintigste Huttenbouw op de Goerie in de Hoornes. Over de feestelijke editie hangen donkere wolken. Vanwege het teruglopen-de aantal vrijwilligers, maar ook fi nancieel. Vanaf 2013 is er geen subsidie meer. De kinderen knut-selden, timmer-den en speelden er toch vrolijk op los.

• Bruinvis mag bijkomenEerste Hulp Bij Zeehonden (EHBZ) maakt medio juli overuren vanwege de storm-achtige wind. Ze rijden meerdere malen per dag over het strand om eventuele ge-strande zeehonden of bruinvissen te red-den, zoals José, een nog levende bruinvis. De naar schat-ting één jaar oude bruinvis mag bijkomen in Harderwijk.

• Olympische openingMet het ontsteken van de Olympische vlam door burgemeester Wienen op de atletiekbaan van de AVR, werd het hele sportcomplex offi cieel geopend en de tij-delijke naam Sport op de stort verzwolg hiermee fi guurlijk in het vuur. Een nieuw licht ging schij-nen over dit voor Katwijk unieke sportcomplex.

Page 34: KRV 29 december 2011

Den Haan RijnsburgVliet Zuidzijde 24 Rijnsburg - aan het grachtje in het centrum - t. 071 402 13 01

www.denhaanrijnsburg.nl

nn

Wintersport25% korting

op alles(M.u.v. verhuur

ski’s enskischoenen)

Tuin-techniekUwmachines startklaar?

Tuin-artikelen

...eengelukkig

2012!

Tuinmeubelen

Wijwensen u...

(M

sk�

SCHOENEN EN TASSENTulpenstraat 10, 2231 GW Rijnsburg,

T 071-4028726 - F 071-5614149 - E-mail [email protected]

van Haastrecht

Alle dames merklaarzen tot

25% KORTINGKuitmaten van S t/m XXXXXL!!

of www.pottersenvooijs.nl

Wij wensen u een heel voorspoedig 2012...Wij wensen u een heel voorspoedig 2012...

Van €

voor €,--

Oude Haven 3 - Sassenheim - T 0252-210151Rederijstraat 13 - Katwijk - T 071-4080060

Zeilmakerstraat 2 (AH ‘t Heen) - Katwijk - T [email protected] - WWW.SCHUITEMAKER-VIS.NL

Smakelijk Oud- & Nieuwjaar, natuurlijk met Schuitemaker!

Bestel nu online uw eigen visfeest op www.vissalade.nl

Visschotels, gourmetschotels, de lekkerste sushi, oesters, amuses, huisgemaakte salades, ambachtelijk gerookte zalm en nog veel meer!

Lekker gezond, lekker handig en lekker smakelijk!

Tip: In de Rederijstraat ook volop keuze uit heerlijke biologische prosecco’s en wijnen bij elk gerecht!

Schuitemaker wenst u goede feestdagen en een gezegend 2012.

urlijk met Schuitemakj ker!

alade nl

ke

l

Page 35: KRV 29 december 2011

Augustus

• Tante Pie 100 jaar17 augustus 1911 werd ze geboren in de Smitsteeg: Pie van Egmond-Heemskerk. In verzorgingshuis De Vlietstede vierde ze haar 100ste verjaardag te midden van haar familie en bewoners. In haar kamer stonden 100 rode rozen. Wethouder Daan Binnen-dijk bracht de felicitaties over namens het ge-meentebestuur.

’ Ongeloofl ijk en overweldigend hoeveel kinderen met hun ouders-verzorgers bij de opening van de speeltuin in Westerhaghe zijn geweest. Hier hadden we niet van durven dromen’. Dit zei Monique Hogervorst,

een van de initiatiefnemers van de speeltuin tijdens de opening. Maar liefst 600 kinderen kwamen een kijkje nemen. Dit toont dat er behoefte is aan een speeltuin in Rijnsburg. Met het doorknippen van verschillende kleuren linten kregen de kinderen toegang tot het speeldomein. ‘Wouw, dit is gaaf’, riep een jongen, om vervolgens de trap van de glijbaan op te lopen. Twee meisjes pro-beerden het hink-stap spel uit en het klautertoestel. De speeltuin is geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Speeltuin Westerhaghe in de smaak

Kor

t

H et bestelkantoor van PostNL op de hoek Heerenweg/Taanderstraat in ’t Heen gaat volgend jaar tussen september en november dicht. Die sluiting maakt deel uit van de enkele jaren geleden al aangekon-

digde reorganisatie van PostNL. In het Katwijkse bestelkantoor werken zo’n honderd mensen, waaronder dertig postbodes die zelf de post daar sorteren. Die groep zal ander werk moeten vinden. Er is een uitgebreid sociaal plan is. Landelijk gaat het 11.000 banen kosten. Sluiting is nodig, omdat er minder post wordt verstuurd en sorteren veel geautomatiseerder. In het pand in ’t Heen is ook het Business Point met postbussen van bedrijven. Daarvoor wordt een andere locatie gezocht, het liefst bij een bedrijf.

Bestelkantoor PostNL sluit over jaar

V ier Engelsen en twee Nederlanders proberen in augustus per kano de oversteek te maken van Nederland naar Engeland. De twintigers treden daarmee in de voetsporen van de zogenoemde Engelandvaar-

ders, die in de Tweede Wereldoorlog vanuit bezet Nederland de vrijheid ach-ter de horizon zochten. De Engelsen hadden zich acht maanden voorbereid op de overtocht. Ben Stoel en Chiel van Bakel hoorden pas zes weken eerder van de onderneming en besloten deel te nemen. Hoge golven, harde wind, regen, zeeziekte, verveling en slaapgebrek, ze maakten het allemaal mee. Slecht drie, waaronder de twee Nederlanders, wisten het einddoel te behalen en kwamen na meer dan veertig uur peddelen in het Engelse Sizewell aan.

In kielzog Engelandvaarders

D e dag voorafgaand aan de Flower Parade werd deze in FloraHol-land offi cieel geopend. ‘s Avonds kon het publiek alvast een kijkje nemen. De volgende dag trok de bloemenstoet door Rijnsburg,

Katwijk en Noordwijk. De Flower Parade is een echt volksfeest. In de Flower Parade veel livemuziek op de wagens alsook verschillende muziek-korpsen. Nieuw dit jaar was dat de stoet uit verschillende thema’s bestond. Zo genoot het publiek van Bloemen-, Landen-, Weense-, Disney-, Ik hou van Holland-, Jazz-, Koninklijke-, Dans-, Circus-, Tropical- en Hartenparade, met daarop de fi guranten aangekleed door Lollypop Entertainment. Ondanks het druilerige weer genoten velen van de rijdende bloemenstoet.

Verregende Flower Parade

• Zomerexpositie’Leuke expositie, inspirerend, mooie hobby’, schrijft P. Smittenaar in het gas-tenboek van de Katwijkse kunstschilder-vereniging Pictura. De vereniging, opge-richt in 1968 en in 1972 met haar eerste zomertentoonstelling, exposeert dit jaar voor de 40ste keer. Wethouder Willem van Duijn deed de offi ciele opening.

• 40 jaar in onderwijsDe leerlingen en leerkrachten van de Oranje Nassauschool zijn het schooljaar goed en feestelijk begonnen. Tijdens de startactiviteit was er een feestje voor di-recteur Huug Ouwehand. 40 jaar geleden kwam hij als gewone meester in het on-derwijs te wer-ken. Nu is hij al jaren directeur van deze basis-school.

• Olympische dromenDe Olympiaweg leidt naar het nieuwe sportcomplex. Een toepasselijke naam, net zoals de andere wegen rondom het nieuwe sportpark. De Krom. Het sport-park wordt in augustus offi cieel geopend en biedt plaats aan vijf sportclubs. Mis-schien leidt die weg ook naar het eerste Kat-wijkse Olympi-sche successen.

Page 36: KRV 29 december 2011

Wij wensen u een stijlvol 2012

Vliet Noordzijde 71, Rijnsburg, telefoon (071) 4021317www.ravensbergeninterieurs.nl www.esatto.nl

SALEAlle uitverkoop

50%KORTING

Alle medewerkers van De Leeuw wensen u een gelukkig en gezond 2012

Page 37: KRV 29 december 2011

SLAAPKAMERCENTRUMwww.kelto.nl

KELTO

Kelto slaapkamercentrum

Luxe 7 zonePocketmatrasMet meerzone latexafdekkingaan beide zijden.Afneembare dubbeljerseyhoesmet rijkelijke woldoorstikking

Nu 2e matrasGRATIS!

Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

ontvangt u de 2e matras GRATIS!

€ 695,-ipv € 1.390,-

ACTIE

Velda by VeldemanBedding

Goede nachtrust is een must! Op een goed bed kunt u dan ook beter niet bezuini-gen. De kwaliteit van uw nachtrust hangt in grote mate af van uw matras, uw bedbo-dem, én de combinatie daarvan. Het Belgische topmerk Velda levert al 55 jaar bedden met oog voor gezondheid, comfort, en vormgeving, zoals de Classic, de Phases en de Carlton bedden. Het assortiment van Velda bevat matrassen, lattenbo-dems en boxsprings die voldoen aan de laatste technische eisen en tege-moetkomen aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van slapen. Ergonomische matrassen van diverse materialen zoals latex, veren of HR-schuim. Ze zijn comfortabel, gemakkelijk te reinigen en daar-door hygiënisch, ademend en anti-allergisch. Perfect ventilerende (latten)bodems, elektrisch of met de hand verstelbaar, en internationaal gewaar-deerd om hun degelijkheid. En natuurlijk mooie en duurzame boxsprings. Uiteraard kan het team van Kelto u vakkundig adviseren over alles wat met slapen, maar ook met slaapkamerinterieur te maken heeft. In de

showroom vindt u elke denkbare stijl: van klassiek en romantisch tot strak en modern. Met een aanbod van maar liefst 23 jeugdkamers

is Kelto een landelijke specialist op dit gebied.

Op- en uitklapbeddenby Kelto SlaapkamercentrumRuimtegebrek? Een kamer waarin zowel gestudeerd als geslapen wordt? Of een bed op kantoor voor noodgevallen? Kelto Slaapkamercentrum biedt een ruim assortiment aan op- en uitklapbedden van uitstekende merken als Cubed, Flat, Base en Loft. Ideaal voor appartementen, studio’s of een studentenkamer. Moderne opklapbedden zijn vrijwel net zo ergonomisch als gewone bedden en de keuze is in de laatste jaren alleen maar groter geworden. Zo zijn ze zowel verticaal als horizontaal uitklapbaar en in di-verse uitvoeringen verkrijgbaar. Opklapbedden zijn er niet alleen in de klas-sieke kleuren wit en zwart, maar ook in modieuze kleuren zoals pistache, mokka, vanille, mauve of blauw. Het grote voordeel van een opklapbed is natuurlijk dat u uw kamer flexibel kunt inrichten en gebruiken. Neem

nu het uitklapbed Flat. Over-dag een mooi bureau om aan te werken, en ‘s avonds tover je het in een handomdraai om tot een comfortabel bed. En het mooie is: je computer en werkspullen kunnen gewoon blijven staan! Ideaal voor bij-voorbeeld studenten of thuis-werkers. Net als de meeste opklapbedden is Flat zowel als éénpersoons als tweeper-soonsbed leverbaar.

������

������

��� �!

������

��� �!

������

������

������� !��

Gratis bezorgd en gemonteerd!

Boxspringscompleet met topper

al vanaf € 575,-

PVoor de

deur

23 jeugdslaapkamers

Page 38: KRV 29 december 2011
Page 39: KRV 29 december 2011

september

•Pleidooi voor behoudDe gemeente heeft voor het havengebied een stedenbouwkundig plan laten opstellen voor nieuwbouw. Het enige pand dat be-houden blijft, is voormalig rederijgebouw van M. Parlevliet. De Katwijkse Lies van Beelen vindt het voormalige scheepstim-merbedrijf Gebr. Taat ook het be-houden waard. Dat is van Jesse.

I n Salem werd eind september de bijzondere verjaardag gevierd van de 100-jarige Neeltje Zwanenburg-Kuijt. Burgemeester Jos Wienen kwam op verjaardagsvisite. De jarige zat te midden van de vele felicitatiekaar-

ten en bloemstukken zichtbaar te genieten van alle belangstelling om haar heen. De verjaardag was al uitgebreid gevierd met familie, 11 klein- en 15 achterkleinkinderen in de feestelijk versierde recreatiezaal van Salem, waar zij sinds een jaar woont en van haar ’ouwe’ dag geniet. Uit haar huwelijk met Cornelis Zwanenburg werden vijf kinderen geboren. Het geheim van oud worden is volgens de 100-jarige eenvoudig: ’Gezond eten, een wijntje of bor-reltje op z’n tijd en iedere vrijdag een visje’.

Honderdjarige Neeltje Zwanenburg

Kor

t

H et is ze gelukt. Pieter van Vliet en zijn medewerkers zijn tijdens de beurs AGF Detail in Houten uitgeroepen tot de Beste Groenteman van Nederland. Deze titel mag Van Vliet een jaar dragen. ‘Het was

best spannend, want je weet niet hoe je collega fi nalisten het doen en welke richtlijnen de jury hanteert’, vertelt van Vliet. Vorig jaar deed het bedrijf voor het eerst mee met deze verkiezing en ging toen al met een tweede prijs aan de haal. Ook hier telt alleen de eerste prijs, dus namen de heren van Vliet revanche. Zij kregen lovende woorden van de jury over hun vakkennis. Ge-passioneerd kan Van Vliet zijn clienten over nieuwe soorten groenten en fruit vertellen met de bijbehorende recepten.

Pieter van Vliet Beste Groenteman

D e omstandigheden konden niet beter zijn begin september: 275 sportieve dames uit Katwijk en omstreken en prima weercondities. Anita Witzier, ambassadeur van stichting Hulphond Nederland,

geeft het startschot voor de allereerste Ladies Run Katwijk over vijf en tien kilometer. Dankzij het grote deelnemersveld, de vele sponsoren en belan-geloze inzet van artiesten en vrijwilligers werd aan het eind van de dag de balans opgemaakt en kan er een vette cheque van 8.200 euro aan Hulphond Nederland wordenovergedragen. De organisatie van deze sportieve hardloop-wedstrijd voor vrouwen is in handen van het ondernemende Ladies’ Circle Aan Zee. Zij kijken tevreden terug op een zeer geslaagd evenement.

Ladies Run voor Hulphond.nL

S tel je eens voor: een plek voor iedere jongere, een plek waar iedereen zich welkom voelt, geen hangjongeren meer, geen vandalisme meer, je nooit meer eenzaam voelen of anders. Dát is wat Stichting Immanuël

voor ogen heeft met de Bethelkerk aan de Brouwerstraat in Rijnsburg. Lobat Krayenoord laat namens Stichting Immanuël weten dat er een verlangen is om de jeugd te bereiken, kerkelijk of niet kerkelijk. Om de jongeren een plek te geven waar ze thee kunnen drinken, huiswerk kunnen maken, samen kunnen zijn, praten, zingen, biljarten, of een luisterend oor aantreffen. De ini-tiatiefnemers hopen dat de Bethelkerk kan blijven bestaan en dat het gebouw zijn christelijke bestemming blijft behouden.

Bethelkerk thuis voor jongeren

•Lopen voor schoner klimaatHet is beter voor het milieu en je eigen ge-zondheid. Daar draait het allemaal in het project Groene Voetstappen medio sep-tember. De Krulder is de enige Katwijkse school die meedoet. Wethouder Thijs Udo gaf het startsein door een speciale (door de school zelf gemaakte) tegel met Groe-ne Voetstappen te leggen.

•Mart is mooiste feestDe paarden voor de 1067e Mart werden aangevoerd en voor de inwoners was er een dorpsontbijt geregeld. Aan lange ta-fels genoot men van de koffi e, thee, melk, en de heerlijke broodjes. De kermis, jaar-markt, maar ook het muzikale feestpro-gramma werd goed bezocht. Twee dagen su-per feest in het Rijndorp.

• HondenspeelveldVeel hondenbezitters zijn blij met het hondenspeelveld bij de Valkenburger-weg. Hoewel het een tijdelijke speelveld zou zijn, in verband met de geplande woningbouw, hopen de hondenbezitters namens hun viervoeters dat het speelveld nog heel lang ge-opend kan blij-ven. Onderling is er vriendschap-pelijk contact.

Page 40: KRV 29 december 2011

De Hooge Krocht 33 2201 TP Noordwijk T 071 4012204 E [email protected] www.olympiasport.nl

FunXtion Move it! Haal het maximale uit jezelf en krijg volop ENERGIE van je fitnesstraining!

Nieuw!

Een goed begin van 2012Vanaf 2 januari kun je bij Olympia kennis maken met een nieuwe vorm van fitness; Move it!. Met FunXtion wordt jouw fitness training een beleving, vol passie en plezier! 

Je gaat werken in kleine groepjes met een gediplomeerd trainer die je van begin tot het eind van de les zal begeleiden en stimuleren om het beste uit jezelf te halen. Elke training duurt 30 minuten. Je werkt met Kettlebells, powerbags, bokszakken en ander uitdagend trainingsmateriaal. Nog nooit met dit soort materiaal getraind? Geen probleem! De trainer zorgt ervoor dat jij je prima op je gemak voelt met deze functionele materialen.

Is FunXtion ook iets voor mij?FunXtion trainingsprogramma’s zijn bedoeld voor iedereen, met elk conditieniveau. De lessen zijn er speciaal op ingericht om op je eigen niveau te kunnen trainen, terwijl je toch met anderen bezig bent.

PLAY AND BE FIT!

Wist je dat...Onze kinderhoek van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 11.30 uur geopend is. De opvang is voor kinderen van 0 - 4 jaar. Deze service is gratis voor leden!

Page 41: KRV 29 december 2011

september/oktober

•B&W schouwen HoornesParkeerproblemen bij de Kringloop van-wege het grote succes. Overdaad aan we-lig groen dat het woongenot van diverse bewoners aantast . De gereduceerde overlast in winkelcentrum Hoornes. Een greep uit de zaken die tijdens de wijk-schouw door de vroede va-deren door be-trokkenen wer-den toegelicht.

O p ludieke wijze stampte wethouder Udo de bezegeling van een unieke overeenkomst op een groot puzzelstuk. Het is een primeur dat 14 partijen zich sterk maken om de toekomstige woonwijk

op het voormalig vliegveld energieneutraal te maken. Vanuit onder meer de Provincie, bouw, energieleveranciers, installatiebedrijven, banken en advies-bureaus zijn de handen ineengeslagen om voor de toekomstige bewoners het leven op energiegebied zuinig te maken. Dak- en vloerisolatie, warmteboi-lers, tripleglas, warmteterugwinning uit koelkasten en diepvriezers; het is een aantal voorbeelden die de energierekening drastisch zullen verlagen. De doelstelling is echter om het helemaal energieneutraal te krijgen.

Energieneutraal wonen

Kor

t

H et is stralend weer en op De Goerie leven de G-sporters zich op ini-tiatief van de Dirk Kuyt Foundation zich helemaal uit. ‘Knallen met z’n allen’ was het motto. En ze hebben geknald onder de tonen van

vrolijke muziek en Hollandse meedeiners. Het voetballetje rolde, de hinder-nissen op de atletiekbaan werden genomen, de hockeysticks zwaaiden door de lucht en de tennisballen vlogen in het rond. Op de luchtbaan mochten de sporters kijken en proberen of ze deze springend en deinend de baas bleven. Dirk Kuyt kon zelf niet aanwezig zijn, maar had een bemoedigende brief gestuurd. ‘Zonde dat Dirk er niet is’, sprak G-sporter Henk teleurgesteld. Het kon de pret van een heerlijke middag echter niet drukken.

Feestelijke dag voor G-sporters

H et bordes van het gemeentehuis. Welke sporter wil daar nou niet op staan om te worden gehuldigd na een topprestatie? Eigenlijk was het felbegeerde balkon te klein om maar liefst twee Europese kampi-

oensteams tegelijk te herbergen. Daarom mochten de dames van Desireé en The Flying Stars afzonderlijk luid en hartstochtelijk worden toegejuicht door hun enthousiaste aanhang. In het Engelse Bath hadden zij zich in hun respec-tievelijke senioren- en juniorenklasse met hun performance immers de besten van Europa getoond. Twee teams tegelijk die Katwijk als sportgemeente op de kaart hebben gezet, nu tot over de landsgrenzen. Een uniek gebeuren in de plaatselijke sporthistorie!

Europese kampioenen

W ethouder Daan Binnendijk tekende namens de gemeente en direc-teur/bestuurder Gerard Herbrink zette namens DSV (Duinrand, Salem en Vlietstede) zijn handtekening onder een intentieverkla-

ring. Deze houdt in dat in het nieuwbouwplan Haven 2 er gezocht zal worden naar de beste woonlocatie voor senioren. Conform de richtlijnen van de regering zullen wonen en zorg gescheiden worden. ‘Wij willen DSV een plek dichtbij het centrum geven”, zegde wethouder Daan Binnendijk toe maar voegde er wel aan toe dat de plannen nog niet vaststaan. ‘Ze zijn kneedbaar, er kan nog aan gesleuteld worden’. Herbrink toonde zich verheugd met de gang van zaken.

DSV in nieuwbouw Haven 2

• Nieuw open monumentOpen Monumentendag trok weer veel belangstellenden. Velen gingen vooral een kijkje nemen in de boerderij aan de Wassenaarseweg, de markante hoeve net voorbij het Panbos. Vervolgens gingen zij de boer op om nog veel andere mo-numentale be-zienswaardighe-den die Katwijk rijk is, te bezich-tigen.

• Historie De WilbertHet arsenaal aan boeken over Katwijk breidt zich steeds verder uit. Oud-Kat-wijk-Binder Harry Fennes dook in de geschiedenis van het voormalige Missie College, thans beter bekend als De Wil-bert. Hij ging spitten, ontdeed oude docu-menten van stof en verwerkte dit in zijn levens-werk.

• Dubbele capaciteitVoor natte voeten hoeft men voortaan niet bang te zijn. De nieuwe pompen in het boezemgemaal hebben de dubbele capaciteit van de verouderde en daarom vervangen dieselpompen. Een nieuwe vierde pomp erbij staat borg voor een goede water-huishouding in het gebied van Gouda tot IJmui-den.

Page 42: KRV 29 december 2011

“Vertrouwen op Gods genade”Psalm 40

Dankbaar dat zij een lang leven mocht hebben is na een kortstondig ziekbed overleden onze moeder, oma en overgrootoma

ARIEA VARKEVISSER-VAN BEELENWEDUWE VAN WILLEM VARKEVISSER

in de gezegende leeftijd van 86 jaar.

Ald en LenieWim en TanjaRienMartin en TinekeMargrietKlein- en achterkleinkinderen

19 december 2011 Verpleeghuis Van Wijckerslooth, OegstgeestCorrespondentieadres: A. VarkevisserVoorhouterweg 31, 2231 NB Rijnsburg

De begrafenis heeft plaatsgevonden op vrijdag 23 december jl. op begraafplaats Duinrust aan de Parklaan te Katwijk.

Haar levenspad is afgelopen,de grens bereikt met laatste kracht.De hemel gaat nu voor haar open,zij is voor eeuwig thuisgebracht.

Verdrietig zijn wij om het overlijden van onze

LIEVE “OUDE” OMA BERGMAN

Wij zullen haar missen. Rick, Niels, Rozanne en Steven de Boer

Katwijk, 21 december 2011

JACHTHAVEN KATWIJK

Volkomen onverwacht is zaterdag 24 december jl. ons oud-bestuurslid overleden de heer

ING. JAN SLOOTWEG

Jan Slootweg is ruim 7 jaar lid geweest van ons bestuur. Jan zat namens de gemeente Katwijk tot 1996 in ons bestuur. Hij heeft mede bijgedra-gen aan de opbouw van onze Jachthaven aan de Haringkade zoals deze nu is. Wij zijn hem dankbaar voor zijn inbreng op weg- en water-bouwkundig gebied tijdens de aanleg van onze haven.

Zijn echtgenote Ada, zijn kinderen en verdere familie wensen wij veel sterkte bij het verwer-ken van dit verlies. Dat zij de troost en kracht mogen ontvangen hun leven te vervolgen, in herinnering aan een humoristische en immer opgewekte echtgenoot en vader.

Namens de Stichting Jachthaven Katwijk,

Piet de Vries Voorzitter Marjan Haasnoot Secretaris Simon Bachofner Directeur

“Mijn genade is u genoeg”2 Kor. 12: 9

Dankbaar voor alles wat hij in zijn leven voor ons en zovele anderen betekend heeft, delen wij u mee dat God tot Zich heeft genomen mijn lieve man, onze zorgzame vader, onvergetelijke opa en overgrootopa

JACOB DE JONG~ JAAP ~

in de leeftijd van 80 jaar.

M. de Jong-van der Bent Arie en Anneloes Liesbeth en Arie Margareth Marco en Miranda Klein- en achterkleinkinderen 26 december 2011Fazantstraat 8, 2225 PN Katwijk

Er is gelegenheid tot condoleren D.V. donder-dag 29 december van 19.00 tot 20.30 uur in de Ichthuskerk, Nachtegaallaan 7 te Katwijk.

De rouwdienst zal gehouden worden D.V. vrij-dag 30 december om 10.30 uur in voornoemde kerk. Aansluitend zal omstreeks 11.45 uur de begrafenis plaatsvinden op begraafplaats Duin-rust aan de Parklaan te Katwijk. Na de begra-fenis is er gelegenheid tot condoleren in de Ichthuskerk.

Geen bloemen. Geen bezoek aan huis.

Mocht u geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, dan hopen wij u toch met deze aan-kondiging te bereiken.

“De Heer is mijn Herder”

Psalm 23 vers 1

Dankbaar voor alle goede jaren die wij mochten delen, gedenken wij in grote liefde mijn man, onze vader en grootvader

JAN SLOOTWEG

* 14 januari 1937 † 24 december 2011

Ada Slootweg-de GraafEline en Djéan

BolouTibé Gouê

JanHugoLars

Nico en SophineWillem en UrszulaMirjam en Joost

Looyerslaan 11, 2223 GH Katwijk aan den Rijn

Er is gelegenheid tot condoleren op woens-dag 28 december van 19.00 tot 20.30 uur in de Open Hofkerk, Rijnstraat 18 te Katwijk aan den Rijn.

De dankdienst zal gehouden worden op don-derdag 29 december om 10.30 uur in voor-noemde kerk. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden omstreeks 12.00 uur op de alge-mene begraafplaats Blekerij aan de Sijp 13 te Katwijk aan den Rijn. Na de begrafenis is er ge-legenheid tot condoleren in de Open Hofkerk.

Mocht u geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, dan hopen wij u toch met deze aan-kondiging te bereiken.

De praktijk van dokter

M. Schonenberg/H.J. Smaal

is

WEGENS VAKANTIE GESLOTEN

van maandag 2 januaritot en met vrijdag 6 januari.

Voor spoedeisende gevallen neemt waar:(uitsluitend na telefonisch overleg!)

Praktijk F.J. Dijk - Randweg 35ATel.: 4076752

“ Veilig in Jezus armen”

Met droefheid delen wij u mede, dat op 24 december 2011 van ons heen is gegaan onze lieve zus en schoonzus

CORNELIA SEEBREGTS-VAN DER GUGTEN

WEDUWE VAN

PETRUS JOHANNES JACOBUS SEEBREGTS

in de leeftijd van 78 jaar.

Gré Biesbroek-van der GugtenHenk Biesbroek †Wim van der GugtenJitske van der Gugten-de HaanPrijna Kasbergen-van der GugtenBert Kasbergen †Adrie Post-van der GugtenGerard PostDirk van der GugtenMarianne van der Gugten-de GrootMarjo van der Gugten

Neven en nichten

Correspondentieadres:Graaf Florislaan 100, 2231 EG Rijnsburg.

Er is gelegenheid tot condoleren op donderdag 29 december van 19.30 tot 20.30 uur in rouw-centrum De Laatste Eer aan de Oude Vlietweg 5, 2231 CN te Rijnsburg.

Dankbaar voor haar leven, wordt een dank-dienst gehouden in de Petrakerk, Korte Voor-houterweg 2c, 2231 JH te Rijnsburg op D.V. vrij-dag 30 december 2011 om 13.30 uur.

Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden om ca. 14.45 uur, op de algemene begraafplaats aan de Sandtlaan te Rijnsburg.

Na afloop is er nog gelegenheid tot condoleren en samenzijn in de zaal van de Petrakerk.

- ALGEMENE KENNISGEVING -

De Heere kent degenen die de Zijnen zijn.

Heden overleed mijn zus, schoonzus en onze tante

JACOBA VAN ELTEN

in de leeftijd van 77 jaar.

Katwijk: H.J.M. van Elten S.P. van Elten-Linthorst † F.H.T. van Elten † B. van Elten-Faber † Rozenburg: C.J. van Duijvenbode-van Elten † J. van Duijvenbode

neven en nichten

Wij danken de verpleeghuizen Salem en de Wilbert voor de goede verzorging. Correspondentieadres: H.J.M. van EltenDuindoornlaan 34, kamer 4-07, 2225 RT Katwijk

De begrafenis heeft plaatsgevonden op woens-dag 28 december jl. op de begraafplaats Duin-rust aan de Parklaan te Katwijk.

J.A.J. LODDER, huisarts

AFWEZIG wegens vakantievan 2 t/m 6 januari 2012.

De praktijk wordt waargenomen afhankelijk van de eerste letter van uw achternaam:

A t/m G:W.C.M. Meewisse,

Hogeweg 21, telefoon 4012023

H t/m O:H.C. Brameijer,

Drieplassenweg 17c, telefoon 4012182

P t/m Z:J.H. ten Hove,

Boulevard 59, telefoon 4013777

Page 43: KRV 29 december 2011

SWS2WHEELSGoed nieuws van uw scooterspecialist

Wegens de grote vraag naar onze service en producten gaan wij per januari 2012 op een nieuwe lokatie in Oegstgeest openen. Om dat met u te vieren kunt u gebruik maken van leuke deals:

Vespa LX 50 25 of 45 km/h

Van 2759,- voor 2499,-Afgebeeld staat de LX ‘Touring’, normaal 3099,-

nu voor slechts 2899,-. Nog enkele modellen beschikbaar

Sym Mio 25 of 45 km/h

Van 1749,- voor 1499,-Diverse kleuren in onze showroom!

Tomos Standard 25 of 45 km/h

Van 1069,- voor 949,-(meerprijs De Luxe E-start € 130,-)

Voor al onze occasion scooters geldt:10% van het aankoopbedrag te besteden aan gratis accessoires!

Nieuw voor onze klanten:

Binnenkort bij SWS:

VespaverhuurDiverse leuke arrangementen(o.a. gevulde picknickmand voor 2 personen: CADEAUTIP!).

Werkplaatsadres:

Zoutkeetlaan 7a Oegstgeest

(slechts 200 meter vanaf onze huidige showroomlokatie op de Dorpsstraat 79)

Uiteraard blijven wij gewoon doorgaan met onze mobiele

Bollenstreek genieten van onze service.

Meer informatie en aanbiedingen:

SWS 2 Wheels is niet alleen uw scooterspecialist... Wij gaan in 2012 beginnen met service voor fietsen.Banden, kleine reparaties en onderhoudsbeurtjes vanaf nu ook bij uw vertrouwde adres!

Ook verkoop van diverse merken en modellen. Ook elektrisch!

Wij wensen al onze (toekomstige) klanten veel geluk, gezondheid

en veilige kilometers toe voor 2012!

Aanbiedingen geldig t/m 01-03-2012. Wel is het mogelijk om uw aangeschafte tweewieler gratis te stallen tot het voorjaar.

Page 44: KRV 29 december 2011

Dit is een uitgave vanUitgeverij Verhagen

Ambachtsweg 7a, 2222 AH Katwijk. Postadres: Postbus 3066, 2220 CB Katwijk.

T: 071 4022901

Redactie: De Katwijksche Post, De Rijnsburger/De Valkenburger, Katwijk Speciaal.

Fotografie: Adrie van Duijvenvoorde, Bouwe Prins, Piet van Kampen, en anderen.

Advertenties: Carlo van Zelst.

Dit jaaroverzicht is een speciale uitgave van De Katwijksche Post, De Rijnsburger/De Valkenburger en Katwijk Speciaal en verschijnt in een oplage van 27.500 exemplaren

huis-aan-huis in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Colofon

In het weekend van 17 december is een promotiefolder verspreid voor de verkoop van de woningen van VORM ontwikkeling in Park Rijnsoever. Tot onze schrik is een deel van de folders op zondag 18 december verspreid. Wij waren hiervan niet op de hoogte en zouden verspreiding op een rustdag niet goedgekeurd hebben. Aan degenen die hier aanstoot aan hebben genomen, bieden wij onze op-rechte excuses aan.

Geen 50/50 maar een 100% uitgestelde betaling.Maak gebruik van deze aanbieding of Gratisof - Een set winterbandenof - 250 liter brandstofof - een iPad

250 literbrandstof

iPad

Een set

winter-

banden

g

Rekenvoorbeeld

Uw ‘Nieuwe’ occasion € 9.950,-

Inruil huidige auto -/- € 3.000,-

U betaalt nu slechts € 0,-Betaal na 1 jaar rente vrij € 6.950,-

Rij nu en betaal in 2013!

Totale kredietbedrag

i.g.v. geldkrediet

Termijnbedrag Duur van de

krediet overeenkomst

Jaarlijks kosten-

percentage

Totale prijs van

het krediet

€ 5.000,- € 0,- 12 1,80% € 5.089,95

€ 7.500,- € 0,- 12 1,20% € 7.589,95

€ 10.000,- € 0,- 12 0,90% € 10.089,95

€ 15.000,- € 0,- 12 0,60% € 15.089,95

December voordeel maand regels: 1 jaar uitgestelde betaling 0% rente of een set winterbanden of 250 liter brandstof of een iPad. Winterbanden zijn exclusief

velgen. Deze actie geldt voor auto’s vanaf verkoopprijs € 4.500,-. Alleen geldig in december 2011.

Bedrijvenpark Klei-Oost De Scheysloot 57 T 071 36 400 40 www.bootnoordwijk.nl

KEUZE UIT 60 OCCASIONS!

0%Betaal een jaar later

RENTE

Renault Espace 2.0 T Privilege

Navig

atie

DVD

- syste

em

Bouwjaar 2006 Km-Stand 130.348BKNU € 11.950,-

€ 12.950,-

Volvo C30 2.0 Momentum R-Design

Leder

Schuifdak

Bouwjaar 2007 Km-Stand 46.903BKNU € 14.950,-

€ 15.950,-

Opel Antara 2.4 16V Temptation

4WD

140PK

Bouwjaar 2008 Km-Stand 91.598BKNU € 16.900,-

€ 17.750,-

Lancia Ypsilon 1.2 Argento 60 PK

AIRCO

Bouwjaar 2009 Km-Stand 31.376BKNU € 8.950,-

€ 9.950,-

Renault Laguna grand tour 2.0

AIRCO

Bouwjaar 2003 Km-Stand 144.470BKNU € 5.450,-

€ 5.950,-

Opel Z

7 pers

oons

140PK

Bouwjaar 2007 Km-Stand 110.008BKNU € 12.900,-

€ 13.900,-

Volvo XC70 Cross Country 2.4T

Navig

atie

Autom

aat+Leder

Bouwjaar 2001 Km-Stand 159.062BKNU € 9.450,-

€ 10.900,-

Mercedes-Benz C-klasse 200 CDI

Bouwjaar 2004 Km-Stand 159.691

Lage KM

stand

BKNU € 9.950,-

€ 10.750,-

Ford Focus 1.6 futura 74kW

Lage KM

stand

Bouwjaar 2006 Km-Stand 42.567BKNU € 8.950,-

€ 9.950,-

Opel Astra coupe 2.2

Leder inte

rieur

Bouwjaar 2003 Km-Stand 120.204BKNU € 5.940,-

€ 6.750,-

Genoemde voorbeelden zijn op basis van een Uitgestelde Betaling. De eenmalige kosten € 89,95 dienen bij aanvang te worden voldaan. Het kredietbedrag

van het krediet tot uitdrukking. In samenwerking met kredietbemiddelaar DTC te IJsselstein bekend onder WFT vergunningnummer 12003200. Toetsing

en registratie BKR te Tiel. Een prospectus van dit product is op aanvraag te downloaden via www.dealertotaalconcept.nl. Andere maandbedragen en

kredietbedragen zijn in overleg met DTC mogelijk. Autobedrijf Boot gebruikt uw gegevens om u op de hoogte te houden van diverse aanbiedingen.

Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van informatie, dan kunt u uw persoonsgegevens hiertegen laten blokkeren door dit aan te geven op www.

en dealeronderhouden auto, maximaal 20.000 kilometer per jaar. Onder voorbehoud van goedkeuring directie. Verkoopprijs is inclusief BTW / BPM, exclusief

kosten rijklaar maken, metallic lak, leges en verwijderingsbijdrage. © 11/12

Dagelijks geopend van 10.00 - 23.00 uur. Strandweg 2 (direct onder de vuurtoren) | T 071 407 41 98

"Nog lekker even opwarmen met een bakje koffie?"

Genieten vansfeer en het weer...Ook in de winter is ons strandpaviljoen elke dag geopend. Vanaf 10.00 uur

‘s ochtends kunt u al genieten van een verse kop koffie met een prachtig uitzicht

op zee. U kunt bij ons terecht voor een smakelijke lunch en ‘s avonds genieten van

een heerlijk diner. Het haardvuur staat aan en wij zijn er weer helemaal klaar voor.

U bent van harte welkom!

Restaurant & Strandexploitatie

Het héle jaar open!

gezellig,goed en gastvrij.

www.restaurantaanzee.nl

Page 45: KRV 29 december 2011

oktober

•Innovatieve kustversterkingConsortium Multikering heeft een inno-vatieve en goedkopere oplossing voor de kustversterking bij Katwijk. Dat plan maakt gebruik van een verticale keer-wand, waardoor aan beide kanten veel mogelijkheden ontstaan, zoals een onder-grondse par-keergarage aan de Boulevard-kant en horeca op het strand.

’ Henk Knipscheer belichaamt een man die zich op veel terreinen inzet en heeft ingezet en opkomt voor de belangen van anderen’, zo prees burge-meester Jos Wienen de geboren en getogen maar thans in Leiden woon-

achtige decorandus. Tijdens de Lijnrijdersbeurs bij FloraHolland in Rijns-burg werd Knipscheer in het bijzijn van familie en veel beursstandhouders in de bloemen en het zonnetje gezet. ‘Blij verrast en heel erg leuk. Ik doe het allemaal niet voor een medaille of erkenning, maar voor de gemeenschap’, reageerde de spontane en goedlachse Henk na afl oop van de ceremonie. Te midden van familie liet Knipscheer de ‘overval’ breed glimlachend over zich heen komen en het lintje met medaille opspelden.

Lintje voor Henk Knipscheer

Kor

t

O uderenbond Kat-Rijn verhuist per januari 2012 naar wijkcentrum De ColignY aan de Louise de Colignylaan in de wijk Koestal Overduin. Die verhuizing is het gevolg van de gemeentelijke

bezuiniging op de subsidie. Het cursusaanbod wordt overgeheveld naar K&O Katwijk. Het bestuur van Kat-Rijn vindt het jammer, dat de cursus-sen moeten verdwijnen, maar is op zich tevreden met de nieuwe ruimte. De ouderenbond krijgt vanaf 2013 30.000 euro minder subsidie, bijna de helft van de totale subsidie voor deze stichting. Op zich is Kat-Rijn tevreden, want de stichting kan gewoon doorgaan. Daar zullen vooral de 650 leden blij mee zijn. Voor de biljarters en jeu-de-boulers van Kat-Rijn is nog geen oplossing.

Ouderenbond Kat-Rijn opgesplitst

’ Het boek is er. Scherp geformuleerd met treffende anekdotes en hu-mor. Een feest van erkenning voor alle Katwijkers. En interessant voor mensen buiten Katwijk vanwege de veranderingen in een samenleving’,

roemt burgemeester Jos Wienen. Historicus/columnist Bart Jan Spruyt gooit er nog een schepje bovenop. ‘Dit is Van Deursen op z’n best.’ Dergelijke aanbevelingen maken nieuwsgierig naar ‘In Katwijk is alles anders’, het boek over Katwijk na 1940 van A. Th. van Deursen. Burgemeester had nog een verrassing voor de auteur. ‘Een zilveren erepenning, omdat hij zich bij-zonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente, vanwege zijn waarde-volle beschrijving van de eigentijdse geschiedenis van Katwijk.’

Boek ’In Katwijk is alles anders’

E en bekend Valkenburgs gezicht verlaat de Katwijkse politiek. Na bijna achttien jaar komt er een eind aan de politieke loopbaan van Nico van der Horst (61). Na eerst het raadslid voor GPV/RPF in de voormalige

gemeente Valkenburg, volgde hij Arie de Vries op als wethouder en bleef als raadslid voor de ChristenUnie zitten tot aan de fusie met Katwijk. ‘Ik zag Katwijk als een uitdaging en zie het als een zegen dat ik de de ruimte heb gekregen om aan deze taak, het rentmeesterschap van onze aarde, op deze wijze inhoud te geven’. Ook John Zuijderduijn stopt voor de CU. Het tweetal wordt opgevolgd door Gerard Mostert uit Rijnsburg en Gert Varkevisser uit Katwijk.

Nico van der Horst stopt

• 40 jaar kleuterjufDe accommodatie van YMCA-kamp Leus-den is door brand volledig verwoest. Alle tenten lagen netjes opgeruimd en opge-slagen in de kampschuur. Een enorme klap voor iedereen die met Leusden te maken heeft. De organisatie vanuit Rijnsburg gaat er van uit dat Kamp Leusden 2012 gewoon doorgaat.

• Drama Kamp LeusdenDe accommodatie van YMCA-kamp Leusden is door brand volledig verwoest. Alle tenten lagen netjes opgeruimd en op-geslagen in de kampschuur. Een enorme klap voor iedereen die met Leusden te maken heeft. De organisatie vanuit Rijns-burg gaat er van uit dat Kamp Leusden 2012 gewoon door-gaat.

• Nieuwe voorzitter SLB‘Ik vind het een uitdaging om de SLB verder uit te bouwen en een club te ma-ken waar mensen graag bij willen horen. Waar ze vertrouwen in hebben die hun belangen behartigt.’ Dit zegt Erik van Starkenburg, de nieuwe vice-voorzitter van de Stuur-groep Lijnrijders Bedrijven (SLB). Hij volgt Henk Knipscheer op.

Page 46: KRV 29 december 2011

MEENEMENMEMEMEMEMEENENENENENEMEMEMEMEMENENENENENDIRECTMEENEMEN

799,-

GENOVA 2-zitsbank met longchair van 999,-

TRENDS VOOR THUIS

Trendhopper KatwijkAmbachtsweg 11 | T. (071) 40 33 179

www.trendhopper.com

T dh K ijk

EE SS SALESALESALEESALESSSSSSSSSSSSSSSSSS SALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESSSSEEEEEEESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESSALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALESALE

GENOVA 2-zitsbank met longchair in stof Break, in diverse kleuren verkrijgbaar, 80 x 277 x 154 van 999,- voor 799,-2,5-zitsbank met longchair in stof Break, in diverse kleuren verkrijgbaar, 80 x 337 x 154 van 1199,- voor 899,-

TEQUILA eetkamerstoel met leder-

look zitting, in zwart of wit verkrijgbaar

van 149,- voor 99,95

Gm

GE

2 52,5

eetkamerstoel met tt leededer-

in zwart of wit verkrijgbaarin zwart of wit verkrijgbaar

9,- voor 99,95

LUGANO kussenhoes, in diverse kleuren verkrijgbaar,

45 x 45 cm van 16,95 voor 11,95ELIAN zweefdeurkast, in de combinatie essen met wit,

220 x 243 x 64 cm van 549,- voor 349,-

OP ELK 2e

WOONACCESSOIRE*

50%KORTING

11,95

LUGANO van 16,95

349,-

ELIAN zweefdeurkast van 549,-

*m.u.v. verlichting, karpetten, gordijnen en dekbedovertrekken.

U vindt ons richting Vliegveld Valkenburg!

VUURWERKVERKOOP29 december van 08.00-21.00 uur

30 december van 08.00-21.00 uur

31 december van 08.00-17.00 uur

www.moerkerkvuurwerk.nl

Wij wensen iedereeneen knallend 2012 toe!

Z O N W E R I N G

Page 47: KRV 29 december 2011

November

• € 10.500,- voor bazaarDe jaarlijkse bazaar van de Ned. Herv. Kerk Valkenburg heeft een mooi bedrag van € 10.500,- opgebracht. Die opbrengst is onder meer bestemd voor nieuwe dak-pannen voor de kerk en een gedeelte voor Roemenië. Ds. B. Brunt opende de bazaar, waar oa speelgoed en veel hebbedin-getjes te koop waren.

J uwelier Kaptein aan de Oegstgeesterweg in Rijnsburg is door twee gemaskerde mannen overvallen. Tijdens de overval had de juwelier ook de mogelijkheid om middels de alarmknop de politie in te seinen. Twee

mannen hadden het personeel bedreigd met een vuurwapen, vitrines vernield en vervolgens sieraden meegenomen. Buiten wachtte één man hen met een motorscooter op. Mede door de alertheid van omstanders richting de politie konden vrij snel drie verdachten worden gepakt: een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 42-jarige man uit Almere en nog een 23-ja-rige man uit Amsterdam. Nummer vier, een 23-jarige man, werd later die dag in zijn woning in Amsterdam aangehouden.

Daders overval juwelier snel gepakt

Kor

t

D e gemeente gaat een zeejachthaven bij de Uitwatering niet verder onderzoeken. De politieke meerderheid van heeft zich in de raads-vergadering van november uitgesproken tégen verder gemeentelijk

onderzoek naar dat megaproject. Vooral de opstelling van de CDA-fractie verbaasde voor- én tegenstanders. Die partij - in de jaren daarvoor altijd vóór de zeejachthaven - stemde ook tegen, omdat de fi nanciële gevolgen voor de gemeente niet te overzien zijn. Met CDA stemden ook GemeenteBelangen en PvdA tégen. Net als de SGP, die vanaf het begin al tegen de zeejachthaven was. ChristenUnie (CU) en VVD hadden wel verder willen gaan met onder-zoeken. Het raadsbesluit laat nog wel ruimte voor particuliere initiatieven.

Politiek: géén zeejachthaven

W im van Klaveren van Business Bikes Katwijk heeft de sleutel van deze prachtige marketingfi ets overhandigd aan de nieuwe eigenaar slager Edwin Ouwersloot. Bij mooi weer gaat Slage-

rij Timmers bestellingen op deze fi ets bij hun cliënten thuis afl everen. Een duurzaam productieproces is hieraan voorafgegaan en het eindresultaat is een fi ets die handmatig en met oog voor kwaliteit en detail is gemaakt. Dit geheel naar wens van de gebruiker. Voor Keurslager Timmers fungeert het tevens als een rijdend reclamebord. Op deze manier kunnen we op een milieuvrien-delijke manier de klanten van dienst zijn. In de bak zit een koelbox, dus het vlees blijft goed. Er kan zelfs een hele barbecue in.

Duurzame bestelfi ets

G ezocht: sportclubs, koren, muziekkorpsen, ondernemers, kerken, wijkverenigingen, sociëteiten, kaartclubs, inwoners van Katwijk, politici en wie zich maar aangesproken voelt om donderdag 22 de-

cember een uurtje als wasploeg aan de gang te gaan in de levende wasstraat in Princestraat, Voorstraat en Badstraat. Om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor het goede doel van Serious Request: moeders die geraakt zijn door oorlog- of confl ictsituaties. Dat alles onder het motto: ‘Serious Request - deze is van Katwijk!’. Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat dit jaar in buurgemeente Leiden. Katwijk gaat van die gelegenheid gebruik maken om zich te presenteren als een gastvrije en betrokken gemeente.

Levende wasstraat voor 3FM

• Reünie babyboomersSommige hadden elkaar al bijna vijftig jaar niet gezien. Anderen zien elkaar nog regelmatig. De reünie was een bijzondere ontmoeting van een vriendengroep begin zestiger jaren van de vorige eeuw. Initi-atiefnemer was de 65-jarige Rijnsburger Peter Korbee. Voor iedereen was er na afl oop een herinne-ringsboek.

•Afscheid Joma HetebrijZij was lerares in hart en nieren, geliefd bij collega’s en leerlingen van de Rijn-school. Joma Hetebrij zwaait na veertig af, iets te vroeg voor de 63-jarige. ’Graag had ik nog tot mijn 65ste willen blijven werken. Maar de school verhuisde en ik wilde niet voor die korte periode nog ’opnieuw’ beginnen.’

• Burgernet Katwijk’Horen, zien en bellen’. Dat is Burgernet. ’Een nieuw revolutionair concept van moderne techniek en ouderwets burger-schap’, zegt burgemeester Jos Wienen. De burgmeester en politiechef John Op-pelaar geven medio november het of-fi ciële startsein van Burgernet Katwijk.

Page 48: KRV 29 december 2011

Annastraat 18Katwijk aan Zee

Tel. 071-4012271

Spare ribbetjes Kip piri piriBalletjes gehakt in div. soorten saussaus

Wij wensen u een goed en gezond 2012

Genieten van het beste vlees met oud en nieuw!

€ 5,75

€ 6,75

€ 5,75

€ 5,25

Gourmetschotel����������� ���������� �������� �

hamburgers, slavinken en worstjes

p.p. 400 gram

Gourmetschotel luxe���������������� ���������� �������� �

rundervink, cordonbleu, shaslick en saté.

p.p. 400 gram

Fondueschotel���������������� �������� ���������� �

minivinkjes en tartaartjes.

p.p. 400 gram

Steengrillschotel���������������� �������� ��������������

tartaartje of hamburger.

p.p. 400 gram

Vitello TonatoLuxe salade schotel ........ € 1,75 p.p.Carpaccio tapenade....... Serveer op een toastje of als amuse.

Geniet! van HartigTijd voor een warme snack,

Ambachtsweg 52222 AH Katwijktel. 071 760 02 63fax. 071 760 02 [email protected]

ZO HELDER ALS GLASSAMEN MET U ONTWERPEN WE UW NIEUWE KEUKEN. OPEN EN TRANSPARANT. VOOR DE BESTE PRIJS. WIJ TELLEN NIET EERST GELD BIJ DE PRIJS OP, OM DIT VERVOLGENS ALS KORTING TE KUNNEN WEGGEVEN. REDDY KEUKENS. GOED VOOR ELKAAR.

Page 49: KRV 29 december 2011
Page 50: KRV 29 december 2011

Hypotheek niet haalbaar?

Huidige woning niet verkocht?

Maak een afspraak om te bekijken wat wij voor u

kunnen betekenen

in Katwijk aan Zee

NOG ENKELE WONINGEN TE KOOP!

d.m.v. overbruggingsgarantie mogelijk

9800

19 a

mai

amai

.nl

PenthouseJasmijn

Woonoppervlakte:2

Terras:2 rondom

Prijs:

HerenhuisHibiscus

Inhoud woning:3

Woonoppervlakte:2

Kaveloppervlakte:2

Prijs:

Geschakelde villaMagnolia

Inhoud woning:3

Woonoppervlakte:2

Kaveloppervlakte:2

Prijs:

Oleander

Inhoud woning:3 3

Woonoppervlakte:2 2

Kaveloppervlakte:2

Prijs:vanaf

ruimte om te wonenwww.parkrijnsoever.nl

Ontwikkeling: Realisatie: Verkoop:

Wij wensen u een heerlijk en voorspoedig

2012!

Keurslagerij De MooyAnjelierenstraat 39 2231 GT Rijnsburg tel. 071-4020755 www.demooy.keurslager.nl

Het juiste adres waar u terecht kunt voornieuwe & gebruikte auto’s

WWW.AUTOBEDRIJFVANDERGUGTEN.NL

Heerenweg 11 - 2222 AM Katwijk

Tel. 071 - 402 80 47

Mobiel 06 - 51612121

ex. btw

BMW 320I STATION AUT. 2001 blauw m. 9.950,- CITROËN XSARA COUPE 1.6i 2001 blauw m. 3.950,- DAEWOO MATIZ 2009 zwart m. 5.950,- DAEWOO KALOS 1.2i 5-DRS 2004 blauw m. 4.950,- DAEWOO NUBIRA 1.6i 2002 groen m. 3.950,-FORD FOCUS 1.6i STATION 2002 grijs m. 5.450,-FORD FOCUS 1.4i 5-DRS 2005 rood m. 7.450,- FORD FOCUS 1.6i AUTOMAAT 2005 grijs m. 7.950,-FORD C-MAX 1.8i 2006 grijs m. 9.950,-FORD MONDEO 1.8i GHIA 5-DRS 2003 blauw m. 5.950,-FIAT PANDA 2004 blauw m. 4.950,- FIAT PUNTO 1.2i 2002 grijs m. 2.950,- HYUNDAI ATOS 2000 blauw m. 2.450,- HYUNDAI GETZ 1.1i 3-DRS 2006 grijs m. 5.950,- HYUNDAI COUPE 1.6i 2000 groen m. 4.950,- KIA RIO 1.5i 4-DRS 2001 grijs m. 1.950,-KIA RIO 1.4i 5-DRS 2006 rood m. 5.950,-KIA CEE D 2.0 2008 grijs m. 14.950,-MERCEDES SLK 200 AUTOMAAT 1999 zwart m. 9.950,- OPEL COMBO 1.3 CDTI 2006 zwart m. 4.950,- OPEL ASTRA 1.6i 5-DRS 1999 grijs m. 2.450,-OPEL ASRA 1.4i 5-DRS 2006 blauw m. 8.950,-OPEL CORSA 1.2i 2009 blauw m. 8.950,-OPEL MERIVA 1.6i 2005 blauw m. 7.950,-OPEL VIVARO 2009 wit 12.950,-PEUGEOT 206 1.1 2003 blauw m. 4.450,-

PEUGEOT 207 1.4i STATION 2008 blauw m. 9.950,- PEUGEOT 307 1.6i STATION AUT 2003 grijs m. 5.950,- PEUGEOT 307 1.6i SW 2007 blauw m. 9.950,-PEUGEOT 807 2.0i 2005 blauw m. 9.950,-RENAULT TWINGO 2002 zwart m. 2.950,-RENAULT TWINGO 2002 zwart m. 3.950,-RENAULT CLIO AUTOMAAT 2004 zwart m. 4.950,-RENAULT CLIO 1.2i 2006 blauw m. 5.950,-RENAULT KANGOO 2000 rood m. 2.950,-RENAULT LAGUNA 1.8i STATION 2001 blauw m. 3.450,-RENAULT TRAFIC 1.9D 2008 grijs m. 14.950,-SKODA FABIA 1.4i 5-DRS 2002 grijs m. 3.950,-SMART 2003 zwart/wit 3.450,-SUZUKI WAGON R 2002 grijs m. 3.450,-SUZUKI WAGON R AUTOMAAT 2004 grijs m. 6.950,-SUZUKI IGNIS 1.3i 2005 grijs m. 5.950,-SUZUKI SWIFT 1.3i 5-DRS 2006 grijs m. 7.950,-TOYOTA COROLLA VERSO 1.6i 7P 2006 grijs m. 9.950,-VOLKSWAGEN POLO 5-DRS 2005 blauw m. 7.950,-VOLKSWAGEN V50 1.8i 2006 grijs m. 10.950,-

ex. btw

ex. btw

De Jong’s Taxicentrale

wenst u een gezond, gelukkig

en succesvol 2012.

071 - 401 22 77

www.taxidejong.nl

Page 51: KRV 29 december 2011

November/december

• BezoekersrecordMevrouw Wint uit Leiden wist niet wat haar overkwam toen zij als trouwe be-zoekster niets vermoedend het Katwijks Museum binnenstapte. Voorzitter Scho-nenberg verraste haar met een boeket en een naslagwerk: “Mevrouw, u bent de 20.000e bezoe-ker dit jaar. Een nieuw record, dat willen wij vieren”.

T ijdens een inloopavond in het gemeentehuis werd de huidige stand van zaken omtrent de plannen van Plan Haven 2 gepresenteerd. Een aangepaste versie op het eerste plan waarin 400 woningen waren

opgenomen. Dit werd echter afgeketst. In de huidige (voorlopige) versie zijn 61 appartementen, 97 eengezinswoningen en een parkeergarage met een capaciteit van 70 plaatsen opgenomen. In het pand van Parlevliet zullen er kantoren voor DSV en de eerstelijnsvoorzieningen voor senioren worden ondergebracht. Deze zijn met name bedoeld voor senioren die in de apparte-menten komen te wonen. Sommige bewoners vrezen voor verkeersoverlast. Het zal waarschijnlijk weinig aan de plannen veranderen.

Haven 2 in zicht

Kor

t

D e gemeente doet er alles aan om het hele ambtelijke circuit waar-mee burgers te maken krijgen, zo soepel en effi ciënt mogelijk in te richten. “Wij willen voor kwaliteit gaan. En daar zijn snelheid,

de juiste prijs en klantgerichtheid de voorwaarden voor”, lichtte wethouder Daan Binnendijk toe nadat hij namens de gemeente het Management Cer-tifi caat ISO-9001-2008 kreeg uitgereikt. Veritas werd 150 jaar geleden in Noorwegen opgericht en had als doelstelling alles wat met kwaliteitsnormen te maken had, te certifi ceren als het aan de gestelde voorwaarden voldeed. Katwijk voldeed aan deze voorwaarden en is één van de eerste in ons land die zich de trotse bezitter van het certifi caat mag noemen.

Kwaliteitsinspanningen beloond

H et aantal vrijwilligers in Katwijk is groot. Liefst 1 op de 3 stelt zijn of haar diensten vrijwillig beschikbaar in dienst van de medemens. “Katwijk is gemeenschapsgezind”, bevestigt burgemeester Wienen

tijdens de 2 bijeenkomsten waar de vrijwilligers in 4 verschillende catego-rieën werden gehuldigd. Omdat het aantal genodigden zo groot was, werd de ceremonie in 2 gedeelten opgesplitst. In het gemeentehuis van Katwijk en het voormalige gemeentehuis van Rijnsburg. Passie, Innovatie, Verbinding en Competentie. Het waren de 4 thema’s waarin de genomineerden zich op een bijzondere wijze hadden onderscheiden en daarvoor terecht werden beloond.

Loftrompet voor vrijwilligers

D e Visserijschool moest verkassen maar de gemeente wilde deze graag voor Katwijk behouden. De oude locatie aan de Rijnmond/hoek Sluisweg voldeed niet meer aan de eisen des tijds dus ging de

gemeente samen met Het Scheepvaart en Transport College naarstig op zoek naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden bij de Gemeentewerf aan de Schoolstraat die door verhuizing van diverse gemeentelijke diensten vrij kwam en een ideale locatie bleek. Omwonenden hadden echter zo hun bedenkingen tijdens een informatieavond, maar er werd verzekerd er alles aan te doen om mogelijke overlast te beperken. In december werd het koopcontract door STC getekend en medio maart zal er een open huis worden gehouden.

Visserijschool naar nieuwe stek

• Grip op de knipOnverwachte problemen kunnen vaak tot fi nanciële zorgen lijden. Zeker in de ‘magere jaren’ waarin wij nu leven. Ge-trainde vrijwilligers zijn bereid om men-sen in problemen te begeleiden om hen weer perspectief te bieden. Deze ‘lichten in de duisternis’ werden door wethouder Wil-lem van Duijn geprezen.

• Marechaussee vastOp 1 december gaf de KNRM hulp aan de Marechaussee. Het voertuig dat sur-veilleerde op het Katwijkse strand kwam vast te zitten in het mulle zand. De KNRM bracht uitkomst en hielp de KMAR uit de brand. Twee wachtmeester kwamen persoonlijk hun dank overbren-gen en gaven zij een donatie.

• HavenmeesterHavenmeester Kees Remmelzwaal neemt eind november afscheid van de Jachtha-ven Katwijk. Velen namen de gelegenheid te baat om hem de hand te schudden in het overvolle jachthavenpaviljoen ‘Het roer om’. De 72-jarige Kees ‘Rem’ geeft na twintig jaar trouwe dienst het stokje over aan Ed van den Berg.

Page 52: KRV 29 december 2011

EVEN GENOEG VAN DE KOU?

Kom dan genieten van de tropische warmte in het Tikibad. Het

Tikibad is het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux

en biedt een onvergetelijke dag vol slides voor echte speedfreaks

en families. Voor de snelheidsduivels zijn er glijbanen waarbij je

tijdens de ride de adrenaline door je lichaam voelt gieren zoals de

Cycloon, de Tyfoon, de Blits en de Flits!

In de Moonlight en de Starfright stap je in een tweepersoonsband

en word je meegevoerd in een donkere buis waarin je wordt over-

vallen door lichteffecten en spetterende watervallen. Daarna is het

even heerlijk bijkomen in het golfslagbad, Hotwhirlpools of op de

Lazy River. Maar er is nog meer!

X-STREAM

Wat zou je doen als de bodem onder je voeten vandaan zou

verdwijnen? Beleef het in de spannende glijbaan X-stream.

NIEUWJAARSDUIK

Maak je eigen warme en spetterende nieuwjaarsduik in het

tropische Tikibad of glij met hoge snelheid het oude jaar uit. Deze

kerstvakantie is het Tikibad dagelijks geopend voor heel veel

tropisch glijbaanplezier.

VEILIGHEID VOOROP!

Aangezien het Tikibad geen ‘gewoon’ zwembad is gelden er

extra veiligheidsregels. Iedereen kleiner dan 1.20 mtr is verplicht

een drijfmiddel te dragen ongeacht men in het bezit van een

zwem diploma is. Uitgebreide veiligheidsregels staan vermeld bij

de kassa, bij elke glijbaan en op www.tikibad.nl

PRIJZEN

Al voor € 15,- p.p. beleef je 5 uur lang glijbaanplezier. Kinderen t/m

3 jaar hebben gratis toegang.

Koop je tickets online met € 1,- korting!

Kom voor een spetterende kerst naar het Tropisch Tikibad!

KIJK VOOR PRIJZEN EN OPENINGSTIJDEN OP WWW.TIKIBAD.NL

Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar(070) 5155 255

Familie glijbanen Voor ieder wat wils

X-stream Glijbaanplezier

KERST-VAKANTIETIP!

In de kerstvakantie elke dag geopend!

Page 53: KRV 29 december 2011

December

•Nieuw kunstwerk RijndorpValkenburg krijgt een nieuw kunstwerk. Maar zo eenvoudig is dat nog niet. De Commissie Beeldende Kunsten heeft zich gebogen over een tweetal ontwer-pen: een Romeinse ruiter te paard in de Hoofdstraat op het plein voor Rijnweide. Of de Romeinse poort in het plantsoen in de ver-keerslus Voorschoterweg-Tjalmaweg.

’ Koopcentrum In de Hoftuin moet leefbaar worden gehouden voor nu en in de toekomst’. Dit is de drive van Theo van Haastrecht, winkelier en voorzitter van de winkeliersvereniging van de Hoftuin. ‘Dat is mogelijk,

daarvan ben ik overtuigd, maar dan moeten de inwoners van Rijnsburg wel de Hoftuin blijven bezoeken en hun inkopen hier blijven doen’, zo meent hij. Mede namens zijn collega winkeliers uit de voorzitter zijn zorgen. Naast grote winkelketens is internet ook een grote concurrent van de detailhandel.Vanaf mei 2012 komt de HEMA het koopcentrum versterken. Daarnaast zou het mooi zijn om een kinderkledingzaak, woninginrichter, computer- en/of een delicatessenzaak in het koopcentrum te verwelkomen.

Leegstand Hoftuin zorgelijk

Kor

t

H et offi ciële startsein is gegeven voor de nieuwbouw van rouwcen-trum De Laatste Eer. Wim Glasbergen had de eer de eerste paal de grond in te slaan. Hij hoefde dit niet alleen te doen: hij kreeg as-

sistentie van mede bestuursleden. Als alles naar wens verloopt wordt het nieuwe rouwcentrum achter de begraafplaats aan de Sandtlaan in het derde kwartaal 2012 opgeleverd. Het nieuwe centrum voorziet straks in de wensen van deze tijd. Er komt een aula en ontvangstzaal terwijl er in het gebouw ook een drietal ‘24 uurs’-kamers worden ingericht. Familie van de overledene kan dan rustig bij elkaar komen wanneer men wil. De entree van het nieuwe rouwcentrum is gesitueerd achter de huidige begraafplaats.

Start bouw rouwcentrum

D e Groen van Prinstererschool in Katwijk is gestopt met de klaar-overs. Dat besluit is genomen op advies van de politie die na snel-heidsmetingen constateerde, dat de Zeeweg te gevaarlijk werd voor

de jeugdige klaar-overs. Er wordt te hard gereden bij de voetgangersover-steekplaats op die weg bij het Marktplein, hoewel automobilisten de voetgan-gers op een zebrapad daar voorrang zouden moeten geven. Daarom hielpen klaar-overs, oudere leerlingen in oranje refl ecterende hesjes en stopborden, hun medeleerlingen om veilig over te steken. De politie adviseerde om niet meer alleen met kinderen te klaar-overen, maar ook ouders in te zetten. Dat is niet gelukt en daarom is gestopt met klaar-overen.

School stopt met ’klaar-overen’

E r komen zes camera’s in het uitgaanscentrum van het Katwijkse zeedorp. Dat heeft burgemeester Jos Wienen besloten. Die camera’s moeten de politie helpen bij toezicht en handhaving van de openbare

orde in dat gebied. De aanwezigheid van camera’s verhoogt bovendien het veiligheidsgevoel en vergroot pakkans van eventuele daders door de politie. Met het cameratoezicht kan de politie effi ciënter worden ingezet, vooral op andere dagen dan zaterdag. Ook op donderdag- en vrijdagavond is er sprake van veel uitgaanspubliek in het centrum, terwijl de politie-inzet dan minder groot is dan op zaterdagavond en zondagnacht. De camera’s staan er in ieder geval de komende twee jaar, waarna er wordt geëvalueerd.

Cameratoezicht in uitgaanscentrum

• Flower Parade week eerderDe Flower Parade 2012 wordt niet gehou-den aan het eind van de Rijnsburgse feest-week, maar een week eerder. Voorafgaan-de aan de festiviteiten in het bloemendorp rijdt de bloemenstoet op 11 augustus door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Dit komt door de Truckrun, een activiteitvan OV Katwijk aan den Rijn.

• Driebergen wil OS-medailleRijnsburger Nick Driebergen wil zich vol-gend jaar naar een Olympische medaille zwemmen. Het liefst op zijn persoonlijke nummers, de 100 en 200 meter rugslag, en anders op de 4 x 100 meter estafet-te, waarvan hij de startzwemmer is. Hij wordt in zijn am-bitie fi nancieel gesteund door de gemeente Katwijk.

• Nieuwbouw op Zeehos Met het ingraven van geluksmunten door

wethouder Binnendijk en het ontsteken van vuurwerk, begeleid door het lied ‘Dare to dream’, werd de bouw van het nieuwe complex op het Zeehos ingeluid. Een schitterend moment voor de min-dervaliden die er hun toekomstige huisvesting zullen krijgen.

Page 54: KRV 29 december 2011

Bouwer Bas van Dijk:

Nu zegt een naam ook niet alles, maar het helpt wel. Jobo de Bouwers bestaat bijna 40 jaar en is uitgegroeid tot een suc-cesvol middelgroot allround

bouwbedrijf. Bas van Dijk ziet nog genoeg mogelijkheden. Bas: “Wat ik vooral wil is in deze regio een belangrijke speler blij-ven, we hoeven niet zo nodig te bouwen in Utrecht of Brabant. Hier in onze omgeving is voldoende ruimte om mooie projecten te realiseren.”

En mooie projecten realiseren zij voldoende. Zelf ziet Van Dijk dat als een kracht van zijn bedrijf: “Ik zeg het heel simpel, we zijn een allround bouwbedrijf. Een kleine uitbouw van een particuliere woning is net zo interessant als het bouwen van een splinternieuw kinderdagverblijf, een sport-school of een serie luxe appartementen. We hebben nu midden in de stad Leiden een kleinschalig project met 13 nieuwbouw woningen. We hebben nog 3 woningen te koop, en dat in deze tijd. Maar we hebben ook voldoende opdrachten van professio-nele opdrachtgevers zoals gemeenten en

woningbouwverenigingen. Daarnaast doen we monumentale verbouwingen en reno-vatieprojecten. In een oude stad als Leiden of in de omliggende kwetsbare historische dorpskernen zijn wij de gespecialiseerde partner voor renovatie, restauratie, verbou-wingen of uitbreiding van bestaande bouw. Daar worden wij vaak voor geselecteerd.”

“IK ZEG HET HEEL SIMPEL, WE ZIJN EEN ALLROUND BOUWBEDRIJF”

Van Dijk heeft ervoor gezorgd dat Jobo de Bouwers zoveel mogelijk met eigen mate-rieel werkt. Het bedrijf beschikt over een aanzienlijk machinepark en een kleine 50 vakmensen in eigen huis, inclusief technisch tekenaars, een architect en projectmana-gers. Van Dijk: “We hebben alles onder één dak. Dat is belangrijk voor de controle, de kwaliteit en de voortgang van de projecten.

Ik vergelijk ons bedrijf wel eens met een maatjas; je krijgt precies wat je nodig hebt. Of het nou om 80 woningen gaat, om het bouwen van een privékliniek of een villa aan het water.”

Jobo de Bouwers werkt voor verschillende opdrachtgevers: particulieren (van dak-opbouw tot complete nieuwbouw), wo-ningbouwverenigingen, zorginstellingen, gemeenten, architecten en bedrijven enz.

Hazerswoude-dorp Nieuwbouw 8 woningen, gezondheidscentrum en renovatie oud schoolgebouw tot 4 woningen.

“In deze moeilijke periode gaat het erom dat je optimaal gebruik maakt van de creativiteit, slagvaardig-heid en kwaliteiten van je organisatie.” Bas van Dijk, van het bekende bouwbedrijf Jobo de Bouwers heeft weinig te klagen: “Mede dankzij een gemotiveerd team en een goede reputatie behouden wij onze sterke positie op de markt”.

“Dit is juist een heel boeiende tijd”

Page 55: KRV 29 december 2011

ADRES Admiraa lsweg 4 2315 SC Le iden

Tel . (071) 522 72 25 Fax (071) 521 96 21

w w w . j o b o d e b o u w e r s . n l

i n f o @ j o b o d e b o u w e r s . n l

1. Leiden Nieuwbouw buitenschoolseopvang IJsselkade. 2. Warmond Nieuwbouw villa Veerpolder. 3. Hazerswoude-dorp Nieuwbouw 8 woningen, gezondheidscentrum enrenovatie oud schoolgebouw tot 4 woningen. 4. Alphen aan de Rijn Nieuwbouw boerderij Gnephoek. 5. Leiden Nieuwbouw 13 woningen Rijnkade. 6. Leiden Restauratie8 hofjes woningen Oude Vest. 7. Oegstgeest Uitbreiding woning met serre Hofdijck. 8. Leiden Verbouw en uitbreiding woning Vlietweg. 9. Zoeterwoude-dorp Realisatieberging Miening. 10. Den Haag Interne verbouwing Carnegieplein (Vredespaleis). 11. Leiden Vernieuwen gevels en herinrichting bedrijfspand Admiraal Banckertweg.12. Noordwijk Verbouw en restylen woning Westeinde. 13. Leiderdorp Aanpassen hoofd-draagconstructie en vernieuwen gevels Keerpunt de Ommedijk.14. Hazerswoude-dorp Renovatie 76 woningen Rubenslaan. 15. Leiden Restauratie en uitbreiding woning Vlietweg.

JOBO DE BOUWERS STERK IN ELK BOUWWERK

11.

12.

13.6.

14.7.

15.8.

9.

10.

1.

2.

3.

4.

5.

NOG SLECHTS 3 VAN 13 WONINGEN TE KOOP www.rijnkadeleiden.nl

Page 56: KRV 29 december 2011

BUIS MEUBELENMAESSLOOT 1

INDUSTRIETERREIN KLEI-OOST RIJNSBURG

ECHTE OPRUIMING!20% - 30% - 40% - 50% - 60% - 70%

Openingstijden winkel: normale winkeltijden

Buis meubelenSluisweg 25, Katwijk aan zee

Openingstijden magazijn: 27 t/m 30 december 10.00 - 19.00 uur31 december 10.00 - 14.00 uur2 t/m 6 januari 10.00 - 19.00 uur7 januari 10.00 - 14.00 uur

OP = OP

WEG = PECH

Hier vindtu ons.

OP = OPWEG = PECH

Bankstelfauteuil hoog

Van € 5639,-� €3495,-

bed

Van € 3198,-� €1998,-

Diverse relaxfauteuilsNederlands fabricaat, elektr. verstelbaarVan € 2195,-� €998,-

DEMOSET Warm Oak

Van € 5695,-� €2995,-

� Leren relaxfauteuil

Van € 1895,-�

€1495,-

Ledikant blank patiné

en matrassenVan € 2398,-� €698,-

DEMOSET ‘Blank Antiek’

Van € 5965,-� €3595,-

2,5 zits zandkleur +fauteuil bruin samen:

van € 2195,-� €695,-2,5 zits Alcina

van € 1398,-� €698,-

DEMOSET ‘Lifestyle’

-

Van € 6695,-� €3395,-

Boxspringset Horssens

Van € 2695,-� €1995,-

2,5 - 2 zits loom/stof

Van € 2195,-� €495,-

Seniorenbankstel2,5 / 1 / 1Van € 3495,-� €1895,-

Luxe boxspringset ‘Linnen’electrisch verstelbaar topkwaliteit

Van € 6195,-� €3995,-

2 fauteuils rood of zwartnu samen:� €495,-

3 zits leer + 2x fauteuil stof bloem

Van € 3495,-� €1895,-

��

��

2,5 zits / 2 zits

Van € 2198,-� €998,-

4 zits 240cm

Van € 798,-� €445,-

diverse 2,5 zits banken

Van € 1195,-� €795,-

Let op!! Let op!! Let op!! Let op!!Dit is maar een KLEIN gedeelte van ons totale opruimingsassortiment

* * EVT. TEGEN VERGOEDING TE BEZORGEN * *

= goederen in magazijn = goederen in de winkel� �

MATRASSENACTIENu 2e matras GRATIS!!

7 Zone pocketveer afgedekt met comfortschuim 80/90/200 € 398,-7 Zone pocketveer afgedekt met latex 80/90/200 € 695,-

2 zits bankvan € 695,-� €295,-2,5 zits bankvan € 595,-� €395,-

3 zits EldoradoAfrica leerVan € 1998,-� €1295,-

Boxspringset 180/200

antraciet� €595,-

Boxspringset 180/200

verstelbaar� €1895,-

Buffetkast eiken

van € 1895,-

�€1195,-Vintage boxspringset

matrassenvan € 3998,-� €2295,-

Fedde hoekbank

� €795,-

��