Top Banner
23 FIRDA LAURDAG 24. SEPTEMBER 2011 annonsar 28. september –1. oktober 2011 Knut Faldbakken Jan Mehlum Rune Timberlid Ragnhild Kolden Jørgen Brekke Vigdis Kroken BOKBAKKELØP I ANGEDALEN HÅPAR PÅ 600 TIL KRIMBOKFEST RITA ERIKSEN KJEM TIL OPNINGA KRIMVANDRING MED BORNAS TURLAG TOM ROGER AADLAND SPELAR I KRIMFJØSEN LES MEIR PÅ DEI NESTE SIDENE Quality Hotel Førde Quality Hotel Førde Andre sponsorar: Sogn og Fjordane Fylkeskommune Førde Kommune Hovudsponsorar: Støtta av: www.krimfest.no
4

Krimfest Vest 2011

Mar 06, 2016

Download

Documents

Firda Media AS

Napput frå Firda
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Krimfest Vest 2011

23FIRDALAURDAG 24. SEPTEMBER 2011annonsar

28. september –1. oktober 2011

Knut FaldbakkenJan Mehlum

Rune Timberlid Ragnhild Kolden

Jørgen BrekkeVigdis Kroken

BOKBAKKELØP I ANGEDALENHÅPAR PÅ 600 TIL KRIMBOKFEST

RITA ERIKSEN KJEM TIL OPNINGAKRIMVANDRING MED BORNAS TURLAG

TOM ROGER AADLAND SPELAR I KRIMFJØSENLES MEIR PÅ DEI NESTE SIDENE

Quality Hotel FørdeQuality Hotel Førde

Andre sponsorar:

Sogn og Fjordane Fylkeskommune

Førde Kommune

Hovudsponsorar: Støtta av:

www.krimfest.no

Page 2: Krimfest Vest 2011

24 nyhendeFIRDALAURDAG 24. SEPTEMBER 2011

Korleis skape leselyst blant barn og unge er eit heitttema. Angedalen skule har funne si suksessoppskrift.Skulen har i fleire år arrangert «Bokbakkeløp» i sam-arbeid med Krimfesten, med bøker og lesing i fokus.

I desse dagar gjer Angedelan skule seg klar til detårlege Bokbakkeløpet. Heile skulen tek del, og somvanleg ventar besøk av ein forfattar og ein spennandeute-dag full av aktivitetar.– Samarbeidet med Krimfestener spennande, og gir oss sjansetil å presentere elevane for for-fattarar. Når forfattarar kjem hitog tek seg tida til å prate medelevane og les høgt frå eignebøker, vert litteraturen formidlapå ein inspirerande måte sommotiverer elevane for lesing ogskriving.

Reidar Eide er lærar vedAngedalen skule, og var densom drog i gang Bokbakkeløpet for fire år sidan. Hanfortel at dette er ein kjekk dag som elevane ser framtil. Samveret rundt ei bok og den felles leseopplevingabetyr dessutan mykje for å skape positive haldningar

til lesing. Dei yngre elevane ser jo at dei eldre elevanekosar seg med bøker og lesinga, noko som kan gi einheldig smitteeffekt.

Aktivitetsdagen byr i tillegg på opplesing av elev-tekstar, scrabble med bokstavkjeks, bygging av bok-tårn og bering av bøker i motbakke. Kombinasjonen avå få kroppen i rørsle ute i naturen og hjernetrim med

morosame lagkonkurransarser ut til å fungere bra. Detviktige er å få til noko somgir elevane gode opplevingarmed bøker. Med leik som innfallsvinkel vert lesing ogbøker verken skummelt ellerkjedeleg. I staden byggjer eindet viktige grunnlaget forleseglede og lyst til å lese.Reidar Eide er ikkje i tvil.– Dette arrangementet må viha kvart år!

Om knapt to veker er det ein lokal kjenning som fårta del i arrangementet i Angedalen. FlorøværingenBjarte Sindre har gjeve ut bokserien Odins smykke, ogi år er det hans tur til å stige opp på «Forfattarsteinen».

RITA ERIKSEN TRIOOpningskvelden gir i tillegg til bøker og bokbad også høve til å nyteein fantastisk konsert med Rita Eriksen Trio.

Rita Eriksen, stemma heile Noreg kjenner frå dei mange Eriksen-hitane, kjem nemleg til Krimfesten! Eriksen har ei imponerandemerittliste bak seg, mange kjenner henne nok frå duettar med andrenorske toppartistar, med låtar som «Tir n'a Noir», «Sønnavindvalsen»,«The Water Is Wide», «Coming Down In The Rain» og «Karl Johan».

Denne kvelden skal vi nyte konserten i Quality Hotel Førde sinestemningsfulle lokale, medan dei tunge prismelysekronene kastartrolsk lys over artistar og publikum!

Opning av Krimfest Vest 2011 på Quality Hotel Førde

torsdag 29. september kl. 20.00

28. september

«Det viktige er åfå til noko som girelevane gode opp-levingar med bøker.Med leik som inn-fallsvinkel vertlesing og bøkerverken skummelteller kjedeleg.»

BARNAS TURLAGKrimfest Vest og Barnas Turlag inviterer til eit felles-arrangement onsdag 28. september.

Krimfest Vest representerer ein del av mangfaldetsom Førde har å by på. Barnas Turlag samarbeidermed Krimfesten for å tilby ein tur litt utanom det vanlege. Ei Krimvandring som kan skape ei spanandekopling mellom natur og kultur, der friluftsliv og små-skumle historier kan skape ei litt annleis oppleving,fortel Jorunn Kleiven, ein av turleiarane i Barnas Turlag.

Vi tar på turskoa og hovudlykta og blir med på ei kriminelt spanande vandring til den idylliske fjellgardenInstehogen. Turen tenkjer vi høver best for barn ogunge frå 7 år og oppover. Vel møtt, vi gler oss!

BOKBAKKELØP

Foto: Mona Nordøy

Alle foto: Reidar Eide

Page 3: Krimfest Vest 2011

25FIRDALAURDAG 24. SEPTEMBER 2011nyhende

HÅPAR PÅ 600

TIL KRIMBOKFESTFor sjette året på rad vert Krimfesten arrangert. Ti forfattarar vil i laupet av tre dagar gipublikum eit innblikk i spenningsforfattarar sin kvardag. Men arrangementet byr ikkjeberre på litteratur, det er også musikk, mat og teater.

– Vi ønskjer å nå flest mogleg, og difor er det viktig med breidd i arrangementa vitilbyr. Ein god festival vert skapt i samspelet mellom eit godt program og ei god sosialoppleving. Det meiner vi at vi har klart å få til, men vi treng også å utvikle og fornyeoss. Judith Hegrenes fortel ivrig at nytt av året er eit samarbeid med Barnas Turlagmed «krimløype» til ein fjellgard i Angedalen.

Det var Judith Hegrenes som gjorde at ein eigen litteraturfest med spenning ogkrim i fokus fekk sjå dagens lys i Sogn og Fjordane. Det velkjende «Trodalsmordet» frå1839 ligg som eit bakteppe for arrangementet med hovudarena i Førde. Årets Krimfestvert arrangert den 28. september – 1. oktober.

TRUR PÅ VEKSTKrimfesten har framleis plass til mange nye gjester. 600 besøkjande på dei sju arrangementa vil gi besøksrekord. Nordmenn les krim som aldri før, og arrangementetbør kunne fengje vidt.

– Det er stor konkurranse om dei mest profilerte krimforfattarane. InitiativtakarJudith Hegrenes har i fleire år arbeidd med å plassere Førde som ein by å satse på fornorske forlag og forfattarar. Det hittil største namnet på blokka er Jo Nesbø, som gjesta Krimfesten i 2008.

– Det er nok enklare å få til litteraturarrangement i store byar og i hovudstaden derdei største forlaga held hus. Forfattarane slepp gjerne lange reiser og overnattingar, ogdet er meir pengar for forlaga å satse der det er størst publikum.

– Men alle forfattarane som har tatt turen, har vore fulle av lovord, og vi trur atomdømet til Krimfesten er i ferd med å spreie seg, også utanfor fylket.

FRIVILLIG INNSATS OG VIKTIGE SPONSORKRONER– Den lokale forankringa er grunnleggjande for at vi skal lukkast. Vi er heilt avhengigeav at folk møter opp og støttar oss.

Det er klart at det går mykje tid og krefter på å få til eit slikt arrangement. I under-kant av ti personar står for årets arrangement og gjer ein formidabel, frivillig innsats.

Samarbeidet med forlaga og med Quality Hotel Førde som husar mange av arrangementa, er uvurderleg. Hovudsponsoren Sparebanken Vest, saman med lokaltnæringsliv, kommune, fylke og Norsk kulturråd har alle synt si støtte til arrangementet.

– Den travle tida i forkant av og medan det pågår, vert lønt ved at folk snakkarvarmt om arrangementet. Då føler ein at innsatsen var verd kvar ein time, og det erdet som skal til for at ein brettar opp ermene også neste år.

TOM ROGER

AADLAND

TIL KRIMFJØSENUnder Krimfest Vest får vi i år besøk av Tom RogerAadland, som til no har vore best kjend fordi hantolkar og presenterer Bob Dylan på nynorsk påcden «Blod på spora». I år kom ein ny cd, med tittelen «Det du aldri sa», og med den er han uteav Dylan og inne i sitt eige landskap. Aadland er 46 år og kjem frå Vikedal. Tekstane på den nyeplata har lokal forankring og gir preg av eit levdliv i skjeringspunktet mellom sjø og land. Aadlandhar ei utruleg flott stemme, musikalsk og full avvarme, og i tillegg er han ein dyktig gitarist.

«Aadland har laget en versjon av dette vemodige, melodiøse og lidenskapelige albumetsom er både vakker og rørende... Det nynorskespråket blåser mildt rundt tekstene, formidlet medtilbakelent melankoli av vokalisten... Rent som enklar, luftig høstdag.»

Terningkast 5/6 Dagbladet 20.10.2009

Kom til krimfjøsen fredag 30. september og fåei oppleving du kan leve lenge på!

Krimnatt i fjøsen på Hegrenes Bruk

fredag 30. september kl. 19.30

– 1. oktober

SPARE-

BANKEN

VESTSparebanken Vest er kultur-banken i Sogn og Fjordane.Vi er hovudsponsor tilmellom annaFørdefestivalen, OperaNordfjord og MalakoffRockfestival. Krimfest Vester den siste samarbeids-avtalen Sparebanken Vesthar inngått så langt. Ogdette har til denne tid voreeit svært interessant sam-arbeid. Grunnen til atSparebanken Vest sa ja til å bli hovudsponsor tilKrimfest Vest er først ogfremst at dette er ein nytype festival. Krimlitteraturer noko vi alle har lese. I tillegg er dette noko vi allehar ei meining og ei opp-fatning om. God krim fengaross. At vi no har mangelokale krimforfattarar somskriv spanande bøker medhistorier frå lokalmiljøet, erkjempemoro. Dette vilSparebanken Vest vere medog støtte. Og at folk fråSogn og Fjordane tykkjerdette er spanande, har mefått bekrefta på dei lokalelitteraturkveldane vi harvore med og arrangert i lagmed Krimfest Vest. Fullehus med interesserte til-høyrarar som har spurtkrimforfattarane RuneTimberlid og Bjarte Sindreom det meste.Arrangementa har vore einsuksess, og slike arrange-ment er noko SparebankenVest vil engasjere seg endåmeir i framover. Då gjenstårdet berre for oss å ønskjebåde Krimfest Vest og lokale krimforfattarar lykke til framover.

Foto: Marie Dombestein Frå v. Leila Øvreseth, Judith Hegrenes og Liv Unni Aardal. Foto Rune Timberlid

Page 4: Krimfest Vest 2011

26 annonsarFIRDALAURDAG 24. SEPTEMBER 2011

Billettinformasjon: Billettar kan bestillast på tlf. 57 72 19 00, kjøpast på Førdehuset, på Servicetorget til Førde kommune

eller ved dørsal der dette er nemnt. Billettar til Mord & Middag vert kun seld på Quality Hotel Førde, frist 29. september.Følgje for funksjonshemma får gratis ved visning av gyldig følgjebevis.

Firdakortet gir 20% rabatt.

Kontakt Quality Hotel Førde på tlf. 57 82 81 10 for tilbod på overnatting og «Krimweekend».

Krimfest Vest v./ Sunnfjord Næringsutvikling. Hafstadvegen 34, P.b. 133, 6800 Førde. Tlf. 57 72 19 51

www.krimfest.no

Program:

Stanislav Jerzy Lec

KIROPRAKTOR

Didriksen Alltid ei hjelpande hand

FØRDE FØRDEKriminelt god service

ONSDAG 28. SEPTEMBER18.00 Kveldskrimvandring med Barnas Turlag

Turen går frå Eikeland i Angedalen til den gamle fjellgarden Instehaugen.Det vert natursti og forteljing ved bålet v/barnebokforfattar Hans Sande.Kr 30 pr. person. Betaling ved startpunkt.

21.00 Krim-quiz på PikantVinnarlaget får bokpremie og krimfestbillettar til opningskvelden!

TORSDAG 29. SEPTEMBER20.00 Offisiell opning av Krimfest Vest 2011 på Quality Hotel Førde

Billett kr 250 ved førehandskjøp i Førdehuset eller på Servicetorget.Ledige billettar kr 300 vert selde i døra.

FREDAG 30. SEPTEMBER10.00 Bokbakkeløp for elevar ved Angedalen skule

Utandørs aktivitetsdag med forfattarbesøk, konkurranse og vitjing av eitlokalt kulturminne. I år deltek Bjarte Sindre som vil fortelje om bokseriensin «Odins smykke» og i tillegg vert Vassbrekkestemnet tema.

19.30 Krimnatt i fjøsen på Hegrenes BrukGratis buss frå Quality Hotel Førde kl. 19.00. Billett kr 250 ved førehandskjøp og kr 300 ved kjøp av overskotsbillettar i døra. Tom RogerOdland syng Bob Dylan på nynorsk.

LAURDAG 1. OKTOBER12.00 Bokslepp og bokkafé «I krig og kjærleik

– hendingar i kjølvatnet av krig» På Quality Hotel Førde. Billett kr 75 vert seld i døra Underårets bokkafé vert det bokslepp og signering av Egil Ulateigsi bok «To levende og to døde». Boka som teaterforstillinga«Brenningmysteriet» er bygd på, har vore utseld i fleire år,men kjem no i ny utgåve!

19.00 Mord & middagsmeny - «Døden på Førde Hotel»Billett kr 550 inkludert 3-rettars middag.Førehandssal berre på Quality Hotel Førde,salet vert avslutta torsdag 29. september.Velkomen inn i ei gåte der du får vere med å oppklare mysteriet!

Vi støttar Krimfest Vest 2011

Flatenhuset

MARKISER – PERSIENNER – TRAPPER

F R R

Firda Revisjon & Rådgivning

AnleggsgartnerBaarøy

Gyldig til: 01.01.2012

OLA NORDMANNKode til «Mi Firda»: 12345NORAbonnentnr.: 12345