Top Banner
Kotlíkov é dotace 2014
8

Kotlíkové dotace 2014

Jan 02, 2016

Download

Documents

Mark Joyce

Kotlíkové dotace 2014. Společný program na podporu výměny kotlů. Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva. - PowerPoint PPT Presentation
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Kotlíkové dotace 2014

Kotlíkové dotace 2014

Page 2: Kotlíkové dotace 2014

Společný program na podporu výměny kotlů

Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva.Snížení znečištění ovzduší bude dosaženo náhradou stávajících kotlů na tuhá paliva instalací účinných nízkoemisních kotlů na tuhá a plynná paliva o jmenovitém výkonu do 50 kW.

Předmětem podpory je výměna stávajících ručně plněných kotlů na tuhá paliva za nové účinné nízkoemisní tepelné zdroje v nemovitostech ve vlastnictví fyzických osob, užívaných k bydlení na území příslušného kraje dle společné výzvy MŽP a předmětného kraje. Pro podnikatele a firmy není tento program určen.

Výše dotace v závislosti na typu pořízeného nového účinného nízkoemisního tepelného zdroje je specifikována příslušnou výzvou.

Finanční prostředky jsou alokovány společně z rozpočtu příslušného kraje a SFŽP a to v poměru 50% / 50%.

Page 3: Kotlíkové dotace 2014

Společný program na podporu výměny kotlů

Page 4: Kotlíkové dotace 2014

Společný program na podporu výměny kotlůFinanční dotace

Dotace bude poskytnuta maximálně do výše uznatelných nákladů projektu a dle podmínek stanovených ve smlouvě o poskytnutí dotace.

Page 5: Kotlíkové dotace 2014

Společný program na podporu výměny kotlů

Postup při podání žádosti.Žádost o Kotlíkovou dotaci musí být podána osobně na příslušném podacím místě. Žádosti tedy nelze podávat elektronicky, ani je posílat poštou. Podací místo obvykle tvoří příslušný krajský úřad.

K žádosti se přikládá čestné prohlášení o vlastnictví rodinného domu nebo bytové jednotky a také o tom, že bude instalován pouze takový kotel, který je uveden v SVT. Pokud je žadatel pouze spoluvlastníkem domu, musí být také přiloženy souhlasy ostatních vlastníků nebo druhého z manželů, atp. Dále musí žádost obsahovat fotodokumentaci stávajícího kotle, který bude vyměněn, napojeného na otopnou soustavu a komínové těleso. Posledním dokladem je určení typu kotle včetně emisní třídy dle ČSN EN 303-5. Podporovány jsou pouze emisní třídy 3,4 nebo 5 .

Příjem žádostí končí dnem uvedeným v příslušné výzvě nebo vyčerpáním alokovaných prostředků pro danou výzvu. Potřebné formuláře a podrobnosti ke Kotlíkovým dotacím naleznete na webu SFŽP v menu „Národní programy“ a pod odkazem „Společný program na podporu výměny kotlů“.

Page 6: Kotlíkové dotace 2014

Společný program na podporu výměny kotlůDoklady požadované k uzavření smlouvy o poskytnutí dotace

Page 7: Kotlíkové dotace 2014

Společný program na podporu výměny kotlů- podporu Fond poskytne jednorázově bezhotovostním bankovním převodem

na účet příjemce do 30 kalendářních dnů od nabytí účinnosti smlouvy o poskytnutí podpory

- žadatel se podpisem smlouvy zavazuje řádně provozovat, nezcizit a udržovat nový kotel podpořený z Programu po dobu 10 let ode dne nabytí účinnosti smlouvy o poskytnutí dotace nebo jej vyměnit bez nároku na dotaci z tohoto Programu za zdroj se stejnými nebo lepšími ekologickými parametry

Ukončené výzvy - Kotlíkové dotace:Moravskoslezský kraj - poslední (4 výzva) uzavřená 24.2.2014Ústecký kraj - první výzva uzavřená 3.9.2013Středočeský kraj - první výzva uzavřená 5.9.2013

Vyhlášené výzvy – Kotlíkové dotace:Královehradecký kraj, Ústecký kraj - spuštění 12.5.2014 !!!

Připravované výzvy - Kotlíkové dotace:Středočeský a Plzeňský kraj - léto 2014 !!!

Page 8: Kotlíkové dotace 2014

Nabídka automatických kotlů na uhlí

Galmet - výkony 15, 19, 25 a 30 kW- emisní třída 3

Dakon - výkony 25 a 30 kW- emisní třída 3

Rojek - výkony 15 a 45 kW - emisní třída 3

- výkon 25 kW - emisní třída 4

Benekov - výkony 15,20, 25, 30, 35, 48 kW- emisní třída 3- výkony 19, 25 a 49 kW

- emisní třída 4

v.140512