Top Banner
KOMPAN A/ S C.F. Tietgens Boulevard 32 C, 5220 Odense SØ CVR-nr. 40 55 98 17 Årsrapport 2019 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27. maj 2020 Dirigent: ................................................... Peter Møller Nielsen Penneo dokumentnøgle: 352VO-VCAUG-2I0KS-W7S45-ZLPIJ-UOVEB
34

KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

Feb 07, 2022

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ SC.F. Tietgens Boulevard 32 C, 5220 Odense SØ

CVR-nr. 40 55 98 17

Årsrapport 2019

Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27. maj 2020

Dirigent:

...................................................Peter Møller Nielsen

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 2: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Indhold

Ledelsespåtegning 2

Den uafhængige revisors revisionspåtegning 3

Ledelsesberetning 5

Årsregnskab 1. januar - 31. december 10Resultatopgørelse 10Balance 11Egenkapitalopgørelse 13Noter 14

Ernst & Young P/ S - Englandsgade 25 - Postboks 200 - 5100 Odense C - CVR-nr. 30 70 02 2860252062.cw

1

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 3: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Ledelsespåtegning

Bestyrelse og direkt ion har dags dato behandlet og godkendt årsrapporten for KOMPAN A/ S for regn-skabsåret 1. januar - 31. december 2019.

Årsrapporten aflægges i overensstemmelse med årsregnskabsloven.

Det er vores opfat telse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af selskabets akt iver, passiver ogfinansielle st illing pr. 31. december 2019 samt af resultatet af selskabets akt iviteter for regnskabs-året 1. januar - 31. december 2019.

Det er endvidere vores opfat telse, at ledelsesberetningen indeholder en retvisende redegørelse forudviklingen i selskabets akt iviteter og økonomiske forhold, årets resultat og for selskabets f inansiellest illing.

Årsrapporten indst illes t il generalforsamlingens godkendelse.

Odense, den 27. maj 2020Direkt ion:

Connie Astrup-Larsen Peter Elkjær-Larsen Jesper Egelykke Jensen

Bestyrelse:

Peter Møller Nielsenformand

Connie Astrup-Larsen Henrik Ugilt Ege

Christensen

Jeanette Fich Jespersen Otto Nørgård Mertz

2

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 4: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Den uafhængige revisors revisionspåtegning

Til kapitalejeren i KOMPAN A/ S

Konklusion

Vi har revideret årsregnskabet for KOMPAN A/ S for regnskabsåret 1. januar - 31. december 2019, deromfatter resultatopgørelse, balance, egenkapitalopgørelse og noter, herunder anvendt regnskabs-praksis. Årsregnskabet udarbejdes ef ter årsregnskabsloven.

Det er vores opfat telse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af selskabets akt iver, passiver ogfinansielle st illing pr. 31. december 2019 samt af resultatet af selskabets akt iviteter for regnskabs-året 1. januar - 31. december 2019 i overensstemmelse med årsregnskabsloven.

Grundlag for konklusion

Vi har udført vores revision i overensstemmelse med internat ionale standarder om revision og deyderligere krav, der er gældende i Danmark. Vores ansvar ifølge disse standarder og krav er nærmerebeskrevet i revisionspåtegningens afsnit "Revisors ansvar for revisionen af årsregnskabet" . Det ervores opfat telse, at det opnåede revisionsbevis er t ilst rækkeligt og egnet som grundlag for vores kon-klusion.

Uafhængighed

Vi er uafhængige af selskabet i overensstemmelse med internat ionale et iske regler for revisorer(IESBA's et iske regler) og de yderligere krav, der er gældende i Danmark, ligesom vi har opfyldt voresøvrige et iske forpligtelser i henhold t il disse regler og krav.

Ledelsens ansvar for årsregnskabet

Ledelsen har ansvaret for udarbejdelsen af et årsregnskab, der giver et retvisende billede i overens-stemmelse med årsregnskabsloven. Ledelsen har endvidere ansvaret for den interne kontrol, som le-delsen anser for nødvendig for at udarbejde et årsregnskab uden væsent lig fejlinformat ion, uanset omdenne skyldes besvigelser eller fejl.

Ved udarbejdelsen af årsregnskabet er ledelsen ansvarlig for at vurdere selskabets evne t il atfortsætte drif ten; at oplyse om forhold vedrørende fortsat drift , hvor det te er relevant; samt at udar-bejde årsregnskabet på grundlag af regnskabsprincippet om fortsat drift , medmindre ledelsen entenhar t il hensigt at likvidere selskabet, indst ille drif ten eller ikke har andet realist isk alternat iv end atgøre det te.

Revisors ansvar for revisionen af årsregnskabet

Vores mål er at opnå høj grad af sikkerhed for, om årsregnskabet som helhed er uden væsent lig fejlin-formation, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl, og at afgive en revisionspåtegning med enkonklusion. Høj grad af sikkerhed er et højt niveau af sikkerhed, men er ikke en garant i for, at en revi-sion, der udføres i overensstemmelse med internat ionale standarder om revision og de yderligerekrav, der er gældende i Danmark, alt id vil afdække væsent lig fejlinformat ion, når sådan f indes. Fejlin-formationer kan opstå som følge af besvigelser eller fejl og kan betragtes som væsent lige, hvis detmed rimelighed kan forventes, at de enkeltvis eller samlet har indf lydelse på de økonomiske beslut-ninger, som regnskabsbrugerne t ræffer på grundlag af årsregnskabet.

Som led i en revision, der udføres i overensstemmelse med internat ionale standarder om revision ogde yderligere krav, der er gældende i Danmark, foretager vi faglige vurderinger og opretholder profes-sionel skepsis under revisionen. Herudover:

u Ident if icerer og vurderer vi r isikoen for væsent lig fejlinformation i årsregnskabet, uanset omdenne skyldes besvigelser eller fejl, udformer og udfører revisionshandlinger som reakt ion pådisse risici samt opnår revisionsbevis, der er t ilst rækkeligt og egnet t il at danne grundlag forvores konklusion. Risikoen for ikke at opdage væsent lig fejlinformat ion forårsaget af besvigelserer højere end ved væsent lig fejlinformat ion forårsaget af fejl, idet besvigelser kan omfatte sam-mensværgelser, dokumentfalsk, bevidste udeladelser, vildledning eller t ilsidesættelse af internkontrol.

3

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 5: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Den uafhængige revisors revisionspåtegning

u Opnår vi forståelse af den interne kontrol med relevans for revisionen for at kunne udforme revi-sionshandlinger, der er passende efter omstændighederne, men ikke for at kunne udtrykke enkonklusion om ef fekt iviteten af selskabets interne kontrol.

u Tager vi st illing t il, om den regnskabspraksis, som er anvendt af ledelsen, er passende, samt omde regnskabsmæssige skøn og t ilknyt tede oplysninger, som ledelsen har udarbejdet , er rimelige.

u Konkluderer vi, om ledelsens udarbejdelse af årsregnskabet på grundlag af regnskabsprincippetom fortsat drift er passende, samt om der på grundlag af det opnåede revisionsbevis er væsent ligusikkerhed forbundet med begivenheder eller forhold, der kan skabe betydelig tvivl om selskabetsevne t il at fortsætte drif ten. Hvis vi konkluderer, at der er en væsent lig usikkerhed, skal vi i voresrevisionspåtegning gøre opmærksom på oplysninger herom i årsregnskabet eller, hvis sådanneoplysninger ikke er t ilst rækkelige, modif icere vores konklusion. Vores konklusion er baseret pådet revisionsbevis, der er opnået f rem t il datoen for vores revisionspåtegning. Fremtidige begi-venheder eller forhold kan dog medføre, at selskabet ikke længere kan fortsætte drif ten.

u Tager vi st illing t il den samlede præsentat ion, struktur og indhold af årsregnskabet, herundernoteoplysningerne, samt om årsregnskabet afspejler de underliggende transakt ioner og begiven-heder på en sådan måde, at der gives et retvisende billede heraf.

Vi kommunikerer med den øverste ledelse om bl.a. det planlagte omfang og den t idsmæssige place-ring af revisionen samt betydelige revisionsmæssige observat ioner, herunder eventuelle betydeligemangler i intern kontrol, som vi ident if icerer under revisionen.

Udtalelse om ledelsesberetningen

Ledelsen er ansvarlig for ledelsesberetningen.

Vores konklusion om årsregnskabet omfat ter ikke ledelsesberetningen, og vi udtrykker ingen form forkonklusion med sikkerhed om ledelsesberetningen.

I t ilknytning t il vores revision af årsregnskabet er det vores ansvar at læse ledelsesberetningen og iden forbindelse overveje, om ledelsesberetningen er væsent ligt inkonsistent med årsregnskabet ellervores viden opnået ved revisionen eller på anden måde synes at indeholde væsent lig fejlinformat ion.

Vores ansvar er derudover at overveje, om ledelsesberetningen indeholder krævede oplysninger ihenhold t il årsregnskabsloven.

Baseret på det udførte arbejde er det vores opfat telse, at ledelsesberetningen er i overensstemmelsemed årsregnskabet og er udarbejdet i overensstemmelse med årsregnskabslovens krav. Vi har ikkefundet væsent lig fejlinformation i ledelsesberetningen.

Odense, den 27. maj 2020ERNST & YOUNGGodkendt RevisionspartnerselskabCVR-nr. 30 70 02 28

Brian Skovhus Jakobsenstatsaut. revisormne27701

4

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 6: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Ledelsesberetning

Oplysninger om selskabet

Navn KOMPAN A/ SAdresse, postnr., by C.F. Tietgens Boulevard 32 C, 5220 Odense SØ

CVR-nr. 40 55 98 17Stif tet 7. juni 1984Regnskabsår 1. januar - 31. december

Telefon 63 62 12 50Telefax 63 62 10 00

Bestyrelse Peter Møller Nielsen, formandConnie Astrup-LarsenHenrik Ugilt Ege ChristensenJeanette Fich JespersenOtto Nørgård Mertz

Direkt ion Connie Astrup-LarsenPeter Elkjær-LarsenJesper Egelykke Jensen

Revision Ernst & Young Godkendt RevisionspartnerselskabEnglandsgade 25, Postboks 200, 5100 Odense C

5

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 7: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Ledelsesberetning

Hoved- og nøgletal

t.kr. 2019 2018 2017 2016 2015

HovedtalNettoomsætning 859.848 746.317 568.694 488.589 451.636Resultat af primær drift 145.897 74.427 -13.494 32.253 26.389Resultat af f inansielle poster 15.459 26.258 6.669 13.808 9.094Årets resultat 222.527 133.565 44.369 88.307 60.762

Balancesum 975.774 813.039 703.694 696.482 586.823Investering i materielle anlægsakt iver 10.987 8.687 8.465 9.884 5.215Egenkapital 426.284 315.341 301.368 257.953 223.543

NøgletalOverskudsgrad %17,0 %9,9 %-2,4 %6,5 %5,8Soliditetsgrad %43,7 %38,8 %42,8 %37,0 %38,1Egenkapitalforrentning %60,0 %43,3 %15,9 %36,7 %31,7

Gennemsnitligt antal fuldtidsbe-skæftigede 104 103 95 93 90

Nøgletallene er beregnet i overensstemmelse med Finansforeningens anbefalinger. Der henvises t ildef init ioner og begreber under anvendt regnskabspraksis.

6

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 8: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Ledelsesberetning

Virksomhedens væsentligste aktiviteter

Moderselskabet og de underliggende datterselskabers hovedaktivitet er udvikling, produkt ion og salgaf legepladser, udendørs sport- og f itness faciliteter samt indendørs løsninger og møbler.

Koncernen sælger på det globale marked og er markedsledende.

Udvikling i aktiviteter og økonomiske forhold

Virksomhedens resultatopgørelse for 2019 udviser et overskud på 222.527 t .kr. mod et overskud på133.565 t .kr. sidste år, og virksomhedens balance pr. 31. december 2019 udviser en egenkapital på426.284 t .kr.

Resultatet for 2019 er påvirket af fortsat øgede investeringer i salg og distribut ionsnetværk samtproduktudvikling. Det begyndende afkast af disse investeringer kan aflæses i det te års resultat ogforventes at forbedre koncernens resultater for 2020 og f remadret tet .

Årets resultat anses for t ilfredsst illende.

Korrektioner:

Kompan har i 2015 opkøbt akt iviteter indenfor segmentet Fitness. I forbindelse med købet er detaftalt , at sælgerne skal modtage en andel af det f remtidige overskud fra den t ilkøbte akt ivitet . Dennebet ingede betaling har t idligere været anset for en bonus. Det er i 2019 konstateret , at dennebet ingede betaling skal klassif iceres som en del af købesummen.

Korrekt ionen er derfor foretaget i regnskabsåret 2019 ved indregning over egenkapitalen af skyldigkøbesum på 22,2 mio. kr., goodwill på 22,2 mio. kr., akkumulerede afskrivninger på 8,9 mio. kr. ogudskudt skat på 1,6 mio. kr.

Den endelige købesum afhænger af udviklingen i segmentet Fitness’ resultat for fremtiden og såledesbehæftet med væsent lige skøn, som ikke er prakt isk muligt at opgøre med t ilbagevirkende kraft . Somfølge heraf er t idligere regnskabsår ikke korrigeret .

Særlige risici

Risikoforhold - markeder:

Størstedelen af KOMPANs omsætning sker direkte eller indirekte t il of fent lige myndigheder. Derfor erKOMPAN påvirket af udviklingen i efterspørgsel fra disse områder. Hovedmarkedet er Europa, hvorbesparelsest iltag i f lere europæiske lande ligeledes vil påvirke ef terspørgslen.

KOMPAN søger at t ilpasse salgs og produkt ionskapaciteten t il den aktuelle markedsudvikling. Det erledelsens vurdering, at koncernens kapacitetsrisiko er begrænset.

Risikoforhold - produkter:

KOMPAN anser det for et krit isk konkurrenceparameter at være førende inden for udvikling afredskaber t il legepladser, udendørs sport og f itness samt møbler og nytænkning inden for disseområder.

Det vurderes, at selskabet med den nuværende produktudviklingsindsats og ident if icerede opkøbsmålkan fastholde posit ionen som markedets mest innovat ive leverandør af legeredskaber, samt f itness-og sportsredskaber.

Risikoforhold – varelagre:

KOMPAN er som udgangspunkt ordreproducerende. Kommercielle ønsker om hurt ig leveringst id samtminimumsordrer for enkeltkomponenter og reservedelsforpligtelser betyder dog, at der t il enhver t idføres et vist færdigvarelager.

Det samlede lager søges løbende nedbragt ved brug af stadigt mere ef fekt ive forecast og supply chainmodeller samt implementering af fælles komponentplat forme på tværs af designlinjer.

7

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 9: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Ledelsesberetning

Risikoforhold - installation:

KOMPAN har outsourcet installationen af legepladser og løber i den forbindelse en risiko i forhold t il,om installationen sker i overensstemmelse med KOMPANs retningslinjer.

For at mindske denne risiko har KOMPAN søgt at standardisere installationsservicen via udarbejdelseaf retningslinjer indeholdende ’best pract ice’ vejledninger og forventet installat ionst id forprodukterne. KOMPAN har ligeledes etableret en global installationsafdeling, som yder support t ildat terselskaberne og foretager løbende kvalitetskontrol.

Risikoforhold - valutarisici:

KOMPAN er eksponeret for valutakursudsving, som følge af at de enkelte koncernvirksomhederforetager købs og salgstransakt ioner og har t ilgodehavender og gæld i andre valutaer end deres egenfunkt ionelle valuta.

Dattervirksomhederne påvirkes ikke i betydelig grad af valutakursudsving, idet såvel indtægter somomkostninger afregnes i lokal valuta. Akt iviteter i KOMPAN A/ S påvirkes af valutakursændringer, idetomsætning primært genereres i udenlandsk valuta, mens omkostninger afholdes primært i danskekroner, US dollars og t jekkiske koruna.

KOMPANs valutarisici afdækkes primært ved, at indtægter og omkostninger afholdes i samme valutasamt ved brug af afledte f inansielle instrumenter. Ledelsen gennemgår hvert kvartal den forventedeeksponering 12 måneder frem og afdækker heref ter i overensstemmelse med den vedtagne polit ik.Eksponering i EUR afdækkes ikke.

Størstedelen af koncernens gæld t il kredit inst itut ter er primært denomineret i EUR og DKK.

Forsknings- og udviklingsaktiviteter

De samlede afholdte udgifter t il udvikling udgør DKK 37,6 mio. i 2019 (2018: DKK 31,2 mio.). Deafholdte udgifter vedrører hovedsageligt udvikling af produkt linier inden for f itness, temat iseredehøje strukturer, samt legepladser i Robinie t ræ. Af de afholdte udgifter i året er DKK 19,0 mio.indregnet i balancen under immaterielle anlægsakt iver (2018: DKK 19,1 mio.), hvilket modsvares afafskrivninger på DKK 17,9 mio. (2018: DKK 12,3 mio.). De drif tsførte omkostninger t il udviklinginklusive afskrivninger udgør herefter DKK 36,5 mio. i 2019 (2018: 24,4).

Hovedparten af de omkostninger, der er indregnet i resultatet , vedrører projektomkostninger påløbet ide indledende udviklingsfaser.

Videnressourcer

Ved udgangen af 2019 var 69 (2018: 63) medarbejdere beskæft iget med design, udvikling, market ingeller salgsarbejde og antallet af medarbejdere i produkt ionsselskabet i Tjekkiet udgjorde 522 (2018:494).

8

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 10: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Ledelsesberetning

Redegørelse for samfundsansvar

Samfundsansvar er en integreret del af forretningsstrategien i KOMPAN. KOMPAN har et ønske om atagere ansvarligt i forhold t il kunder, brugere, medarbejdere, forretningspartnere og omverden ogstøt ter principperne i FN's Global Compact.

KOMPAN koncernen har valgt at offent liggøre den lovpligt ige redegørelse for samfundsansvar ogkønsfordeling i ledelsen på koncernens hjemmeside, hvor der t illige kan f indes yderligere oplysningerom koncernens polit ikker.

KOMPAN A/ S’ lovpligt ige redegørelse for samfundsansvar jf . ÅRL §99a for regnskabsåret 2019 kanlæses eller downloades på:

ht tps:/ / secure.viewer.zmags.com/ publication/ 2d7b6be3.

Redegørelse for kønsmæssig sammensætning af ledelsen

KOMPAN A/ S’ lovpligt ige redegørelse for kønsfordeling i ledelsen jf. ÅRL §99b for regnskabsåret2019 kan læses eller downloades på:

ht tps:/ / secure.viewer.zmags.com/ publication/ 2d7b6be3

Begivenheder efter balancedagen

30. januar 2020 of fent liggjorde WHO at coronavirussen var at betragte som en internat ionalsundhedskrise og ef terfølgende som en global pandemi. KOMPAN følger udviklingen dagligt , ogvurdere løbende hvilken konsekvens det vil få for koncernen samt hvordan denne konsekvensminimeres, som omtalt i afsnit tet omkring forventninger t il 2020. Der forventes på nuværendet idspunkt ikke yderligere konsekvenser end de omtalte.

Der er herudover ikke indtruffet andre væsent lige hændelser efter 31. december 2019.

Forventet udvikling

KOMPAN har i en f lerårig periode investeret kraft igt i distribut ionsnetværk og produktudvikling, og harde senere år set afkastet heraf, med en solid vækst både på omsætning og indt jening. De oprindeligeforventninger for 2020, var at denne vækst på både omsætning og indt jening ville fortsætte.Coronavirussen som for alvor er blevet spredt i verden i løbet af første kvartal af 2020, påvirker dogdisse forventninger negat ivt .

KOMPAN er som en global koncern, der producerer og sælger legepladsudstyr i f lere segmentereksponeret i f lere led i værdikæden, samt geografisk og i de forskellige segmenter som koncernenopererer i. Denne bredde eksponering styrker dog også KOMPAN´ s muligheder for at agere i denneusædvanlige situation og afbøde konsekvensen heraf. På nuværende t idspunkt, har coronavirussenikke påvirket koncernens produkt ionsberedskab i Tyskland, Polen og Tjekkiet hvor produkt ionen stadiger akt iv, ligesom der stadig akt ivitet i hele koncernens distribut ionsnetværk, også i markeder som erhårdt ramt af coronavirussen. KOMPAN opererer primært i segmentet med of fent lige kunder, og detforventes at ef fekten af coronavirussen i det te segment, vil være lavere end eksempelvis segmentetfor private kunder i oplevelsesindustrien, som udgør en mindre del af koncernens samlede akt ivitet .

9

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 11: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Resultatopgørelse

Note t.kr. 2019 2018

2 Nettoomsætning 859.848 746.31715 Produkt ionsomkostninger -598.951 -549.209

Bruttoresultat 260.897 197.10815 Distribut ionsomkostninger -48.465 -49.99515 Administrationsomkostninger -66.534 -72.687

Resultat af primær drift 145.898 74.426Andre drif tsomkostninger -31 -542

Resultat før finansielle poster 145.867 73.884Indtægter af kapitalandele i t ilknyt tede virksomheder 96.191 55.620

3 Finansielle indtægter 36.326 37.4654 Finansielle omkostninger -20.867 -11.207

Resultat før skat 257.517 155.7625 Skat af årets resultat -34.990 -22.197

Årets resultat 222.527 133.565

10

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 12: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Balance

Note t.kr. 2019 2018

AKTIVERAnlægsaktiver

6 Immaterielle anlægsaktiverFærdiggjorte udviklingsprojekter 51.862 41.336Erhvervede immaterielle anlægsakt iver 25.150 26.265Goodwill 11.606 688Udviklingsprojekter under udførelse og forudbetalinger for

immaterielle anlægsakt iver 8.897 18.286

97.515 86.575

7 Materielle anlægsaktiverGrunde og bygninger 52.154 52.964Produkt ionsanlæg og maskiner 25.581 19.636Materielle anlægsakt iver under udførelse 1.439 4.898

79.174 77.498

8 Finansielle anlægsaktiverKapitalandele i t ilknyt tede virksomheder 254.082 185.574Andre t ilgodehavender 4.783 11

258.865 185.585

Anlægsaktiver i alt435.554 349.658

OmsætningsaktiverVarebeholdningerRåvarer og hjælpematerialer 2.338 3.953Fremst illede færdigvarer og handelsvarer 76.166 81.300

78.504 85.253

TilgodehavenderTilgodehavender fra salg og t jenesteydelser 40.456 51.714Tilgodehavender hos t ilknyt tede virksomheder 385.108 306.424Andre t ilgodehavender 12.494 10.481

9 Periodeafgrænsningsposter 11.406 7.350

449.464 375.969

Likvide beholdninger 12.252 2.159

Omsætningsaktiver i alt 540.220 463.381

AKTIVER I ALT 975.774 813.039

11

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 13: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Balance

Note t.kr. 2019 2018

PASSIVEREgenkapital

10 Selskabskapital 59.100 59.100Reserve for udviklingsomkostninger 35.630 31.330Overført resultat 196.554 99.911Foreslået udbytte for regnskabsåret 135.000 125.000

Egenkapital i alt 426.284 315.341Hensatte forpligtelser

12 Udskudt skat 29.463 34.437Andre hensatte forpligtelser 11.469 12.217

8 Hensættelse vedr. kapitalandele i t ilknyt tede virksomheder 1.522 2.031

14 Hensatte forpligtelser i alt 42.454 48.685Gældsforpligtelser

13 Langfristede gældsforpligtelserGæld t il realkredit inst itut ter 14.490 15.508Gæld t il t ilknyt tede virksomheder 0 25.000Anden gæld 64.614 52.864

79.104 93.372Kortfristede gældsforpligtelser

13 Kort fristet del af langfristede gældsforpligtelser 22.532 11.198Kredit inst itut ter i øvrigt 13.140 0Modtagne forudbetalinger fra kunder 80 3.887Leverandører af varer og t jenesteydelser 97.793 102.252Gæld t il t ilknyt tede virksomheder 228.428 184.944Skyldig selskabsskat 40.714 15.202Anden gæld 25.245 38.158

427.932 355.641

Gældsforpligtelser i alt 507.036 449.013

PASSIVER I ALT 975.774 813.039

1 Anvendt regnskabspraksis11 Egne kapitalandele16 Kontrakt lige forpligtelser og eventualposter m.v.17 Sikkerhedsst illelser18 Nærtstående parter

12

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 14: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Egenkapitalopgørelse

Note t.kr. Selskabskapital

Reserve forudviklings-

omkostninger Overført resultat

Foreslåetudbytte for

regnskabsåret I alt

Egenkapital 1. januar 2018 59.100 28.564 103.703 110.000 301.36719 Overført via resultatdisponering 0 2.766 5.799 125.000 133.565

Valutakursregulering 0 0 -5.941 0 -5.941Andre værdireguleringer af egenkapital 0 0 -502 0 -502Regulering af sikringsinstrumenter t il dagsværdi 0 0 -6.559 0 -6.559Skat af egenkapitalbevægelser 0 0 1.442 0 1.442Udloddet udbytte 0 0 1.969 -110.000 -108.031

Egenkapital 1. januar 2019 59.100 31.330 99.911 125.000 315.341Korrekt ion 0 0 -7.254 0 -7.254

19 Overført via resultatdisponering 0 4.300 83.227 135.000 222.527Valutakursregulering 0 0 11.164 0 11.164Andre værdireguleringer af egenkapital 0 0 -270 0 -270Regulering af sikringsinstrumenter t il dagsværdi 0 0 9.664 0 9.664Skat af egenkapitalbevægelser 0 0 -2.126 0 -2.126Udloddet udbytte 0 0 2.238 -125.000 -122.762

Egenkapital 31. december 2019 59.100 35.630 196.554 135.000 426.284

13

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 15: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

1 Anvendt regnskabspraksis

Årsrapporten for KOMPAN A/ S for 2019 er aflagt i overensstemmelse med årsregnskabslovens be-stemmelser for store klasse C-virksomheder.

Med henvisning t il årsregnskabslovens § 112, stk. 1 udarbejdes ikke koncernregnskab. Årsregnskabetfor KOMPAN A/ S og dets t ilknyt tede virksomheder indgår i koncernregnskabet for KOMPAN HoldingA/ S.

Korrektioner

Kompan har i 2015 opkøbt akt iviteter indenfor segmentet Fitness. I forbindelse med købet er detaftalt , at sælgerne skal modtage en andel af det f remtidige overskud fra den t ilkøbte akt ivitet . Dennebet ingede betaling har t idligere været anset for en bonus. Det er i 2019 konstateret , at dennebet ingede betaling skal klassif iceres som en del af købesummen. Korrekt ionen er derfor foretaget iregnskabsåret 2019 ved indregning over egenkapitalen af skyldig købesum på 22,2 mio. kr., goodwillpå 22,2 mio. kr., akkumulerede afskrivninger på 8,9 mio. kr. og udskudt skat på 1,6 mio. kr. Denendelige købesum afhænger af udviklingen i segmentet Fitness’ resultat for fremtiden og såledesbehæftet med væsent lige skøn, som ikke er prakt isk muligt at opgøre med t ilbagevirkende kraft . Somfølge heraf er t idligere regnskabsår ikke korrigeret .

Undladelse af pengestrømsopgørelse

Med henvisning t il ÅRL § 86, stk. 4 udarbejdes ikke pengestrømsopgørelse. Selskabets pengestrømmeindgår i den samlede pengestrømsopgørelse i koncernregnskabet for KOMPAN Holding A/ S.

Præsentationsvaluta

Årsregnskabet er aflagt i danske kroner (t .kr.).

Eksterne virksomhedssammenslutninger

Nyerhvervede akt iviteter indregnes i årsregnskabet f ra overtagelsest idspunktet . Overtagelsest ids-punktet er det t idspunkt, hvor koncernen fakt isk opnår kontrol over den overtagne akt ivitet .

Købsvederlaget for en virksomhed består af dagsværdien af det aftalte vederlag i form af overdragneakt iver, påtagne forpligtelser og udstedte egenkapitalinstrumenter. Hvis en del af købsvederlaget erbet inget af f remtidige begivenheder eller opfyldelse af aftalte bet ingelser, indregnes denne del afkøbsvederlaget t il dagsværdi på overtagelsest idspunktet . Efterfølgende reguleringer af bet ingedekøbsvederlag indregnes i resultatopgørelsen under f inansielle indtægter og omkostninger.

Valutaomregning

Transaktioner i f remmed valuta omregnes ved første indregning t il t ransaktionsdagens kurs. Valuta-kursdif ferencer, der opstår mellem transaktionsdagens kurs og kursen på betalingsdagen, indregnes iresultatopgørelsen som en f inansiel post .

Tilgodehavender, gæld og andre monetære poster i fremmed valuta omregnes t il balancedagens valu-takurs. Forskellen mellem balancedagens kurs og kursen på t idspunktet for t ilgodehavendets ellergældsforpligtelsens opståen eller indregning i seneste årsregnskab indregnes i resultatopgørelsenunder f inansielle indtægter og omkostninger.

Udenlandske dattervirksomheder

Udenlandske dattervirksomheder og associerede virksomheder anses for at være selvstændige enhe-der. Resultatopgørelserne omregnes t il en gennemsnit lig valutakurs for måneden, og balanceposterneomregnes t il balancedagens valutakurser. Kursdif ferencer, opstået ved omregning af udenlandske dat-tervirksomheders egenkapital ved årets begyndelse t il balancedagens valutakurser og ved omregningaf resultatopgørelser fra gennemsnitskurser t il balancedagens valutakurser, indregnes direkte i egen-kapitalen.

14

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 16: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

1 Anvendt regnskabspraksis (fortsat)

Afledte finansielle instrumenter

Afledte f inansielle instrumenter indregnes første gang i balancen t il kostpris og måles efterfølgende t ildagsværdi. Posit ive og negat ive dagsværdier af afledte f inansielle instrumenter indgår i andre t ilgode-havender henholdsvis anden gæld.

Ændringer i dagsværdien af afledte f inansielle instrumenter, der er klassif iceret som og opfylder krite-rierne for sikring af dagsværdien af et indregnet akt iv eller en indregnet forpligtelse, indregnes i resul-tatopgørelsen sammen med ændringer i dagsværdien af det sikrede aktiv eller den sikrede forpligtel-se.

Ændringer i dagsværdien af afledte f inansielle instrumenter, der er klassif iceret som og opfylderbet ingelserne for sikring af fremtidige akt iver eller forpligtelser, indregnes i andre t ilgodehavendereller anden gæld og i egenkapitalen. Resulterer den fremtidige t ransakt ion i indregning af akt iver ellerforpligtelser, overføres beløb, som t idligere er indregnet på egenkapitalen, t il kostprisen for henholds-vis akt ivet eller forpligtelsen. Resulterer den fremtidige t ransakt ion i indtægter eller omkostninger,overføres beløb, som t idligere er indregnet i egenkapitalen, t il resultatopgørelsen i den periode, hvordet sikrede påvirker resultatopgørelsen.

Resultatopgørelsen

Nettoomsætning

Virksomheden har som fortolkningsbidrag for indregning af omsætning valgt IAS 11/ IAS18.

Indtægter f ra salg af handelsvarer og færdigvarer indregnes i net toomsætningen, når overgang af devæsent ligste fordele og risici t il køber har fundet sted, indtægten kan opgøres pålideligt og betalingforventes modtaget.

Nettoomsætning måles t il dagsværdien af det aftalte vederlag ekskl. moms og afgifter opkrævet påvegne af t redjepart. Alle former for afgivne rabatter indregnes i net toomsætningen.

Produktionsomkostninger

Produkt ionsomkostninger omfat ter de omkostninger, der er medgået t il at opnå årets omsætning,herunder råvarer og hjælpematerialer, direkte løn og indirekte produkt ionsomkostninger,afskrivninger på de anlægsaktiver, der vedrører produkt ionen, samt drift , ledelse og administration afprodukt ionsselskaber.

Under produkt ionsomkostninger indregnes t illige udviklingsomkostninger, der ikke opfylderkriterierne for aktivering, samt afskrivning på akt iverede udviklingsomkostninger.

Distributionsomkostninger

Distribut ionsomkostninger omfat ter omkostninger t il salg og distribut ion, herunder reklame- ogmarkedsføringsomkostninger, afskrivninger samt drif t , ledelse og administration af salgsselskaber.

Administrationsomkostninger

I administrat ionsomkostninger indregnes omkostninger, der er afholdt i året t il ledelse ogadministration af selskabet, herunder omkostninger t il administrativt personale, ledelsen,kontorlokaler og kontoromkostninger samt afskrivninger på akt iver, som benyttes i administrationen.

Honorar t il revisor er ikke oplyst med henvisning t il ÅRL § 96, stk. 3. Honoraret er specif iceret ikoncernregnskabet for KOMPAN Holding A/ S.

15

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 17: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

1 Anvendt regnskabspraksis (fortsat)

Andre driftsomkostninger

Andre drif tsomkostninger omfatter regulering af bet ingede købspriser vedrørende t idligere års t ilkøbaf t ilknyt tede virksomheder m.v.

Personaleomkostninger

Personaleomkostninger omfatter løn og gager, inklusive feriepenge og pensioner, samt andre omkost-ninger t il social sikring m.v. t il virksomhedens medarbejdere. I personaleomkostninger er fratrukketmodtagne godtgørelser fra offent lige myndigheder.

16

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 18: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

1 Anvendt regnskabspraksis (fortsat)

Af- og nedskrivninger

Af- og nedskrivninger omfatter af- og nedskrivninger på immaterielle og materielle anlægsakt iver.

Kostprisen med fradrag af forventet scrapværdi for færdiggjorte udviklingsprojekter og erhvervedeimmaterielle ret t igheder afskrives lineært over den forventede brugst id. Erhvervede immaterielle ret-t igheder omfatter patenter, ret t igheder og licenser.

Goodwill afskrives over den vurderede økonomiske levet id, der fast lægges på baggrund af ledelsenserfaringer inden for de enkelte forretningsområder. Goodwill afskrives lineært over afskrivningsperi-oden, der er mellem 3 og 10 år. Afskrivningsperioden er fastsat med udgangspunkt i forventett ilbagebetalingsperiode.

Afskrivningsgrundlaget, der opgøres som kostprisen med f radrag af eventuel restværdi, afskrives line-ært over den forventede brugst id, baseret på følgende vurdering af akt ivernes forventede brugst ider:

Færdiggjorte udviklingsprojekter 5 årErhvervede immaterielle anlægsakt iver 3-5 årGoodwill 3-10 årIt -software 3-10 år

Kostprisen på et samlet materielt anlægsaktiv opdeles i separate bestanddele, der afskrives hver forsig, hvis brugst iden på de enkelte bestanddele er forskellige.

Afskrivningsgrundlaget, der opgøres som kostprisen med f radrag af eventuel restværdi, afskrives line-ært over den forventede brugst id, baseret på følgende vurdering af akt ivernes forventede brugst ider:

Bygninger 10-50 årProdukt ionsanlæg og maskiner 3-10 år

Grunde afskrives ikke.

Resultat af kapitalandele i dattervirksomheder

Posten omfat ter den forholdsmæssige andel af resultat ef ter skat i t ilknyt tede virksomheder ef tereliminering af interne avancer eller tab og f ratrukket af- og nedskrivning på goodwill og andremerværdier på erhvervelsest idspunktet .

Finansielle indtægter og omkostninger

Finansielle indtægter og omkostninger indregnes i resultatopgørelsen med de beløb, der vedrørerregnskabsåret . Finansielle poster omfatter renteindtægter og -omkostninger, f inansielle omkostningerved realiserede og urealiserede kursgevinster og -tab vedrørende værdipapirer, gæld og t ransaktioneri fremmed valuta samt t illæg og godtgørelse under acontoskatteordningen m.v.

17

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 19: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

1 Anvendt regnskabspraksis (fortsat)

Skat

Selskabet er omfat tet af de danske regler om tvungen sambeskatning af KOMPAN koncernens danskeselskaber.

Selskabet er sambeskattet med andre danske koncernvirksomheder. Selskabet af 31.12.2013 A/ S eradministrationsselskab i sambeskatningen. Den aktuelle danske selskabsskat fordeles mellem desambeskattede selskaber i forhold t il disses skattepligt ige indkomster.

Den aktuelle danske selskabsskat fordeles ved afregning af sambeskatningsbidrag mellem desambeskattede selskaber i forhold t il disses skattepligt ige indkomster. I t ilknytning hertil modtagerselskaber med skattemæssigt underskud sambeskatningsbidrag fra selskaber, der har kunnet anvendedette underskud t il nedsættelse af eget skat temæssigt overskud.

Årets skat , der består af årets aktuelle selskabsskat, årets sambeskatningsbidrag og ændring i udskudtskat - herunder som følge af ændring i skat tesats - indregnes i resultatopgørelsen med den del, derkan henføres t il årets resultat , og direkte i egenkapitalen med den del, der kan henføres t il posteringerdirekte i egenkapitalen.

Balancen

Immaterielle anlægsaktiver

Immaterielle anlægsakt iver omfat ter goodwill, t rademarks, udviklingsprojekter, patenter, licenser ogit -software. Udviklingsomkostninger omfatter omkostninger, gager og afskrivninger, der direkte ogindirekte kan henføres t il virksomhedens udviklingsakt iviteter.

Udviklingsprojekter, der er klart def inerede og ident if icerbare, og hvor den tekniske udnyttelsesgrad,t ilst rækkelige ressourcer og et potent ielt fremtidigt marked eller udviklingsmulighed i virksomhedenkan påvises, og hvor det er hensigten at fremst ille, markedsføre eller anvende projektet , indregnessom immaterielle anlægsakt iver, såfremt kostprisen kan opgøres pålideligt , og der er t ilst rækkeligsikkerhed for at den f remtidige indt jening kan dække produkt ions-, salgs- og administrat iveomkostninger samt selve udviklingsomkostningerne. Efter færdiggørelsen af udviklingsarbejdetafskrives udviklingsomkostninger lineært over den vurderede økonomiske brugst id.Afskrivningsperioden udgør sædvanligvis 5 år.

Øvrige udviklingsomkostninger indregnes som omkostninger i resultatopgørelsen, efterhånden somomkostningerne afholdes.

Akt iverede udviklingsomkostninger måles t il kostpris med f radrag af akkumulerede afskrivninger ellergenindvindingsværdi, såfremt denne er lavere.

It -software måles t il kostpris med f radrag af akkumulerede afskrivninger.

Immaterielle anlægsakt iver nedskrives t il genindvindingsværdien, såfremt denne er lavere end denregnskabsmæssige værdi.

18

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 20: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

1 Anvendt regnskabspraksis (fortsat)

Materielle anlægsaktiver

Grunde og bygninger måles t il kostpris med f radrag af akkumulerede afskrivninger. Der afskrives ikkepå grunde.

Produkt ionsanlæg og maskiner samt andre anlæg, driftsmateriel og inventar måles t il kostpris medfradrag af akkumulerede afskrivninger.

Kostprisen omfat ter anskaffelsesprisen samt omkostninger direkte t ilknyt tet anskaffelsen indt il dett idspunkt, hvor aktivet er klar t il brug. For egenfremst illede aktiver omfat ter kostprisen direkte ogindirekte omkostninger t il materialer, komponenter, underleverandører og løn. Afskrivninger på egnefremst illede materielle akt iver påbegyndes når akivet er klar t il brug.

Kostprisen på et samlet akt iv opdeles i separate bestanddele, der afskrives hver for sig, hvisbrugst iden på de enkelte bestanddele er forskellige.

Afskrivninger indregnes i resultatopgørelsen under produkt ions-, distribut ions- ogadministrationsomkostninger.

Materielle anlægsakt iver nedskrives t il genindvindingsværdien, såfremt denne er lavere end denregnskabsmæssige værdi.

Fortjeneste og tab ved afhændelse af materielle anlægsakt iver opgøres som forskellen mellemsalgsprisen med fradrag af salgsomkostninger og den regnskabsmæssige værdi på salgst idspunktet .Fortjeneste eller tab indregnes i resultatopgørelsen under andre driftsindtægter eller andredrif tsomkostninger.

19

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 21: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

1 Anvendt regnskabspraksis (fortsat)

Leasingkontrakter

Virksomheden har som fortolkningsbidrag for klassif ikat ion og indregning af leasingkontrakter valgtIAS 17.

Leasingkontrakter, hvor virksomheden ikke har alle væsent lige fordele og risici forbundet med ejen-domsret ten, er operat ionel leasing. Ydelser i forbindelse med operat ionel leasing og øvrige lejekon-trakter indregnes i resultatopgørelsen over kontraktens løbet id. Virksomhedens samlede forpligtelservedrørende operat ionelle leasing og lejekontrakter oplyses under eventualposter.

Kapitalandele i dattervirksomheder

Kapitalandele i t ilknyt tede virksomheder måles efter den indre værdis metode t il den forholdsmæssigtejede andel af virksomhedernes egenkapital, med t illæg af koncerngoodwill og koncerninterne tab ogfradrag af koncerninterne avancer og eventuel negat iv goodwill. Kapitalandele i virksomheder mednegat iv indre værdi måles t il kr. 0. Virksomhedens forholdsmæssige andel af en eventuel negat ivegenkapital modregnes i t ilgodehavender hos kapitalandelen i det omfang det er uerholdeligt . Beløbherudover indregnes under posten hensatte forpligtelser, i det omfang modervirksomheden har enret lig eller faktisk forpligtelse t il at dække underbalancen.

Ved køb af virksomheder anvendes overtagelsesmetoden.

Konstaterede merværdier og eventuel goodwill i forhold t il den underliggende virksomheds regnskabs-mæssige indre værdi amort iseres i overensstemmelse med anvendt regnskabspraksis for de akt iver ogforpligtelser, som de kan henføres t il. Negat iv goodwill indregnes i resultatopgørelsen.

Modtaget udbytte f radrages den regnskabsmæssige værdi.

Kapitalandele i dat tervirksomheder, der måles t il regnskabsmæssig indre værdi, er underlagt krav omnedskrivningstest , hvis der foreligger indikat ioner på værdiforringelse.

Andre værdipapirer og kapitalandele

Andre kapitalandele måles t il kostpris. Modtaget udbytte, der overst iger den akkumulerede indt jening iejerperioden, behandles som en redukt ion af kostprisen.

Værdiforringelse af anlægsaktiver

Immaterielle og materielle anlægsakt iver samt kapitalandele i dat tervirksomheder vurderes årligt forindikationer på værdiforringelse, ud over det som udtrykkes ved afskrivning. Såfremt der er indikatio-ner på værdiforringelse, foretages nedskrivningstest for hvert enkelt akt iv henholdsvis hver gruppe afakt iver, der genererer uafhængige pengestrømme. Akt iverne nedskrives t il genindvindingsværdien,som udgør den højeste værdi af kapitalværdien og nettosalgsprisen (genvindingspris), såfremt denneer lavere end den regnskabsmæssige værdi. Nedskrivning på en gruppe af akt iver fordeles således, atder først nedskrives på goodwill og derefter forholdsmæssigt på de øvrige akt iver.

Foreligger der indikat ioner på værdiforringelse, foretages nedskrivningstest af hvert enkelt akt iv hen-holdsvis gruppe af akt iver. Der foretages nedskrivning t il genindvindingsværdien, hvis denne er lavereend den regnskabsmæssige værdi.

Som genindvindingsværdi anvendes den højeste værdi af net tosalgspris og kapitalværdi. Kapitalværdi-en opgøres som nut idsværdien af de forventede nettopengestrømme f ra anvendelsen af aktivet ellerakt ivgruppen og forventede nettopengestrømme ved salg af akt ivet eller akt ivgruppen efter endtbrugst id.

Tidligere indregnede nedskrivninger t ilbageføres, når begrundelsen for nedskrivningen ikke længerebestår. Nedskrivninger på goodwill t ilbageføres ikke.

20

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 22: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

1 Anvendt regnskabspraksis (fortsat)

Varebeholdninger

Varebeholdninger måles t il kostpris efter FIFO-metoden. Er net torealisationsværdien lavere end kost-prisen, nedskrives t il denne lavere værdi. Nettorealisationsværdien for varebeholdninger opgøres somsalgssum med fradrag af færdiggørelsesomkostninger og omkostninger, der afholdes for at ef fektueresalget , og fastsættes under hensyntagen t il omsættelighed, ukurans og udvikling i forventet salgspris.

Kostprisen for råvarer og hjælpematerialer omfat ter købspris med t illæg af hjemtagelsesomkostnin-ger.

Kostpris for f remst illede færdigvarer og varer under fremst illing omfat ter kostpris for råvarer, hjælpe-materialer, direkte løn og indirekte produkt ionsomkostninger.

Indirekte produkt ionsomkostninger indeholder indirekte materialer og løn samt vedligeholdelse af ogafskrivning på de i produkt ionsprocessen benyttede maskiner, fabriksbygninger og udstyr samtomkostninger t il fabriksadministrat ion og ledelse. Låneomkostninger indregnes ikke i salgsprisen.

Handelsvarer måles t il kostpris, hvilket omfatter købspris med t illæg af hjemtagelsesomkostninger ogandre omkostninger direkte forbundet med købet.

Nettorealisationsværdien for varebeholdninger opgøres som salgssum med fradrag affærdiggørelsesomkostninger og omkostninger, der afholdes for at ef fektuere salget , og fastsættesunder hensyntagen t il omsættelighed, ukurans og udvikling i forventet salgspris.

Tilgodehavender

Tilgodehavender måles t il amort iseret kostpris.

Virksomheden har som fortolkningsbidrag for nedskrivninger af f inansielle t ilgodehavender valgt IAS39.

Der foretages nedskrivning t il imødegåelse af tab, hvor der vurderes at være indtruf fet en objekt ivindikation på, at et t ilgodehavende eller en portefølje af t ilgodehavender er værdiforringet. Hvis derforeligger en objekt iv indikat ion på, at et individuelt t ilgodehavende er værdiforringet, foretages ned-skrivning på individuelt niveau.

Tilgodehavender, hvor der ikke foreligger en objekt iv indikat ion på værdiforringelse på individueltniveau, vurderes på porteføljeniveau for objekt iv indikat ion for værdiforringelse. Porteføljerne base-res primært på debitorernes hjemsted og kreditvurdering i overensstemmelse med virksomhedens risi-kostyringspolit ik. De objekt ive indikatorer, som anvendes for porteføljer, er fastsat baseret på histo-riske tabserfaringer.

Nedskrivninger opgøres som forskellen mellem den regnskabsmæssige værdi af t ilgodehavender ognut idsværdien af de forventede pengestrømme, herunder realisat ionsværdi af eventuelle modtagnesikkerhedsst illelser. Som diskonteringssats anvendes den effekt ive rente for det enkelte t ilgodehaven-de eller portefølje.

Periodeafgrænsningsposter

Periodeafgrænsningsposter, indregnet under akt iver, omfatter forudbetalte omkostninger vedrørendeef terfølgende regnskabsår.

Likvider

Likvider omfat ter likvide beholdninger og kort fr istede værdipapirer, som uden hindring kan omsættest il likvide beholdninger, og hvorpå der kun er ubetydelige risici for værdiændringer.

21

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 23: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

1 Anvendt regnskabspraksis (fortsat)

Indestående på koncernens cash pool-ordning anses som følge af ordningens karakter ikke som likvidebeholdninger, men indgår i regnskabsposten t ilgodehavender hos dattervirksomheder.

Egenkapital

Egne kapitalandele

Købs- og salgssummer af egne kapitalandele indregnes direkte i egenkapitalen under overført resultat .

Reserve for nettoopskrivning efter den indre værdis metode

Nettoopskrivning af kapitalandele i t ilknyt tede virksomheder overføres under egenkapitalen t il reservefor net toopskrivning ef ter den indre værdis metode i det omfang, den regnskabsmæssige værdioverst iger anskaffelsesværdien.

Reserve for udviklingsomkostninger

Reserve for udviklingsomkostninger omfat ter indregnede udviklingsomkostninger. Reserven kan ikkebenyttes t il udbyt te eller dækning af underskud. Reserven reduceres eller opløses, hvis de indregnedeudviklingsomkostninger udgår af virksomhedens drif t . Dette sker ved overførsel direkte t il egenkapita-lens f rie reserver.

Foreslået udbytte

Foreslået udbytte indregnes som en forpligtelse på t idspunktet for vedtagelse på den ordinære gene-ralforsamling (deklareringst idspunktet). Udbytte, som forventes udbetalt for året , vises som en sær-skilt post under egenkapitalen.

Hensatte forpligtelser

Hensatte forpligtelser omfat ter forventede omkostninger t il garant iforpligtelser og omstruktureringermv. Hensatte forpligtelser indregnes, når virksomheden, som følge af en t idligere begivenhed på ba-lancedagen har en ret lig eller fakt isk forpligtelse, og det er sandsynligt , at indfrielse af forpligtelsen vilmedføre en afgang af økonomiske ressourcer.

Hensatte forpligtelser måles t il net torealisat ionsværdi eller t il dagsværdi, hvor opfyldelse af forpligtel-sen t idsmæssigt forventes at ligge langt ude i f remtiden.

Garant iforpligtelser omfat ter forventede omkostninger t il udbedring af arbejder indenfor garant iperi-oden og indregnes på baggrund af erfaring med garant iarbejder.

Selskabsskat

Aktuelle skatteforpligtelser og t ilgodehavende aktuel skat indregnes i balancen som beregnet skat afårets skat tepligt ige indkomst, reguleret for skat af t idligere års skat tepligt ige indkomster samt betalteacontoskatter.

Udskudt skat måles efter den balanceorienterede gældsmetode af alle midlert idige forskelle mellemregnskabsmæssig og skattemæssig værdi af aktiver og forpligtelser. Der indregnes dog ikke udskudtskat af midlert idige forskelle vedrørende skattemæssigt ikke-afskrivningsberet t iget goodwill og kon-torejendomme samt andre poster, hvor midlert idige forskelle bortset f ra virksomhedsovertagelser eropstået på anskaffelsest idspunktet uden at have indvirkning på resultat eller skat tepligt ig indkomst. Ide t ilfælde, hvor opgørelse af skat teværdien kan foretages efter forskellige beskatningsregler, målesudskudt skat på grundlag af den af ledelsen planlagte anvendelse af akt ivet , henholdsvis afvikling afforpligtelsen.

22

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 24: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

1 Anvendt regnskabspraksis (fortsat)

Udskudt skat måles på grundlag af de skatteregler og skattesatser, der med balancedagens lovgivningvil være gældende, når den udskudte skat forventes udløst som aktuel skat . Udskudte skat teaktiverindregnes med den værdi, som de forventes at blive udnyttet med, enten ved udligning i skat af frem-t idig indt jening eller ved modregning i udskudte skat teforpligtelser inden for samme jurisdikt ion.Ændring i udskudt skat som følge af ændringer i skat tesatser indregnes i resultatopgørelsen.

Gældsforpligtelser

Finansielle gældsforpligtelser indregnes ved lånoptagelse t il det modtagne provenu ef ter fradrag afafholdte t ransakt ionsomkostninger. I ef terfølgende perioder måles de f inansielle forpligtelser t il amor-t iseret kostpris, svarende t il den kapitaliserede værdi ved anvendelse af den effekt ive rente, så for-skellen mellem provenuet og den nominelle værdi indregnes i resultatopgørelsen over låneperioden. If inansielle forpligtelser indregnes t illige den kapitaliserede rest leasingforpligtelse på f inansielle lea-singkontrakter.

Andre gældsforpligtelser, som omfatter gæld t il leverandører, t ilknyt tede virksomheder samt andengæld, måles t il amort iseret kostpris.

Segmentoplysninger

Selskabet opererer kun i primært segment vedrørende legepladser. Oplysninger for det primæresegment f remgår derfor at resultatopgørelse og balance. Omsætningens fordeling på geografiskesegmenter er oplyst i noterne.

23

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 25: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

1 Anvendt regnskabspraksis (fortsat)

Nøgletal

De i hoved- og nøgletalsoversigten anførte nøgletal er beregnet således:

Resultat af primær drif t Resultat før f inansielle poster reguleret forandre drif tsindtægter og andre drif tsomkostninger

OverskudsgradDriftsresultat (EBIT) x 100

Nettoomsætning

SoliditetsgradEgenkapital ult imo x 100

Passiver i alt , ult imo

EgenkapitalforrentningResultat ef ter skat x 100

Gennemsnit lig egenkapital

t.kr. 2019 2018

2 Segmentoplysninger

Nettoomsætning fordelt på geografiske segmenter:

Europa 696.184 573.413USA 67.980 55.417Asien 95.684 117.487

859.848 746.317

3 Finansielle indtægterRenteindtægter f ra t ilknyt tede virksomheder 22.603 26.744Regulering af bet ingede købsvederlag 9.650 0Valutakursreguleringer 3.860 10.183Andre f inansielle indtægter 213 538

36.326 37.465

4 Finansielle omkostningerRenteomkostninger t il t ilknyt tede virksomheder 473 308Regulering af bet ingede købsvederlag 9.613 0Valutakursreguleringer 8.966 6.717Andre f inansielle omkostninger 1.815 4.182

20.867 11.207

5 Skat af årets resultatBeregnet skat af årets skat tepligt ige indkomst 42.607 36.261Årets regulering af udskudt skat -7.100 6.510Regulering af skat vedrørende t idligere år -517 -20.574

34.990 22.197

24

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 26: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

6 Immaterielle anlægsaktiver

t.kr.

Færdiggjorteudviklings-

projekter

Erhvervedeimmaterielle

anlægsaktiver Goodwill

Udviklings-projekter under

udførelse ogforudbetalingerfor immaterielle

anlægsaktiver I alt

Kostpris 1. januar 2019 129.097 63.120 866 18.286 211.369Regulering af primo 0 0 22.191 0 22.191Tilgang i årets løb 0 5.877 0 19.015 24.892Afgang i årets løb 0 -6.231 0 0 -6.231Overførsler f ra andre poster 28.404 0 0 -28.404 0

Kostpris 31. december 2019 157.501 62.766 23.057 8.897 252.221

Af- og nedskrivninger1. januar 2019 87.761 36.855 178 0 124.794

Regulering af primo 0 0 8.876 0 8.876Årets afskrivninger 17.878 6.992 2.397 0 27.267Tilbageførsel af af- og

nedskrivninger på afhændedeakt iver 0 -6.231 0 0 -6.231

Af- og nedskrivninger31. december 2019 105.639 37.616 11.451 0 154.706

Regnskabsmæssig værdi31. december 2019 51.862 25.150 11.606 8.897 97.515

Erhvervede immaterielle anlægsakt iver omfat ter it -software med en regnskabsmæssig værdi på19.700 t .kr. samt igangværende udvikling af it -software med en regnskabsmæssig værdi på 5.449t.kr.

Udviklingsprojekter

Færdiggjorte og igangværende udviklingsprojekter omfat ter udvikling af KOMPAN koncernensprodukter, herunder design af legepladser, udendørs sport og f itness faciliteter samt indendørsmøbler og løsninger. Årets investeringer vedrører hovedsageligt udvikling af produkt linier inden forGiants og Fitness.

Igangværende udviklingsprojekter forventes færdigudviklet i løbet af 2020, hvorefter markedsføringog salg påbegyndes. De nye produkt linier forventes at medføre konkurrencemæssige fordele ogdermed en st igning i akt ivitetsniveauet og resultat for KOMPAN A/ S fra 2020.

Ledelsen har ikke konstateret indikation på nedskrivningsbehov i forhold t il den regnskabsmæssigeværdi.

25

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 27: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

7 Materielle anlægsaktiver

t.kr.Grunde ogbygninger

Produktions-anlæg ogmaskiner

Materielleanlægsaktiver

under udførelse I alt

Kostpris 1. januar 2019 59.369 51.646 4.898 115.913Tilgang i årets løb 0 0 10.987 10.987Afgang i årets løb 0 -10.487 0 -10.487Overførsel fra andre poster 0 14.446 -14.446 0

Kostpris 31. december 2019 59.369 55.605 1.439 116.413

Af- og nedskrivninger1. januar 2019 6.405 32.010 0 38.415

Årets nedskrivninger 810 0 0 810Årets afskrivninger 0 8.501 0 8.501Årets af- og nedskrivninger på

afhændede akt iver 0 -10.487 0 -10.487

Af- og nedskrivninger31. december 2019 7.215 30.024 0 37.239

Regnskabsmæssig værdi31. december 2019 52.154 25.581 1.439 79.174

8 Finansielle anlægsaktiver

t.kr.

Kapitalandele itilknyttede

virksomhederAndre

tilgodehavender I alt

Kostpris 1. januar 2019 649.205 11 649.216Afgang i årets løb -98 -11 -109

Kostpris 31. december 2019 649.107 0 649.107

Værdireguleringer 1. januar 2019 -463.631 0 -463.631Valutakursregulering 11.164 4.783 15.947Udloddet udbytte -35.034 0 -35.034Andel af årets resultat samt afskrivninger på

goodwill 96.191 0 96.191Egenkapitalreguleringer hos kapitalandele -268 0 -268Regulering af negat ive kapitalandele -3.545 0 -3.545Tilbageførsel af nedskrivninger på afhændede

akt iver 98 0 98

Værdireguleringer 31. december 2019 -395.025 4.783 -390.242

Regnskabsmæssig værdi 31. december 2019 254.082 4.783 258.865

26

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 28: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

8 Finansielle anlægsaktiver (fortsat)Navn Retsform Hjemsted Ejerandel

Dattervirksomheder

KOMPAN Czech Republic s.r.o Tjekkiet %100,00KOMPAN KK Japan %100,00KOMPAN Ltd. England %100,00KOMPAN Scot land Ltd. Skot land %100,00JEUX KOMPAN S.A Frankrig %100,00PINUPAN S.A.R.L Frankrig %100,00Juegos KOMPAN S.A. Spanien %100,00KOMPAN Playscape PTY. Ltd Australien %100,00KOMPAN Inc. USA %100,00KOMPAN Playscape Inc. Canada %100,00KOMPAN NV Belgien %100,00KOMPAN COMMERCIAL SYSTEM SA Belgien %100,00KOMPAN Suomi OY Finland %100,00KOMPAN RUSSIA A/ S Danmark %100,00OOO KOMPAN Russia OOO Rusland %100,00KOMPAN Sverige AB Sverige %100,00KOMPAN Danmark A/ S Danmark %100,00KOMPAN Italia S.R.L. Italien %100,00KOMPAN Ireland Ltd. Irland %100,00KOMPAN Manufacturing Polen S.P Z.o.o Polen %100,00KOMPAN Design Studio & Manufacturing, Berlin GmbH Tyskland %100,00KOMPAN GmbH Schweiz %100,00KOMPAN HOLDING NORWAY AS Norge %100,00KOMPAN Norway AS Norge %100,00KOMPAN HOLDING GmbH Tyskland %100,00KOMPAN BV Holland %100,00KOMPAN Austria GmbH Østrig %100,00Repcon BV Holland %100,00Repcon GmbH Tyskland %100,00KOMPAN Playgrounds Equipment Co Ltd Kina %100,00KOMPAN Asia Pacif ic Pte. Ltd. Singapore %100,00KOMPAN GmbH Tyskland %100,00

27

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 29: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

9 Periodeafgrænsningsposter

Periodeafgrænsningsposter omfat ter periodisering af omkostninger, der først vedrører ef terfølgendeår, herunder it -licensaftaler med 7.506 t .kr. (2018: 5.685 t .kr.).

t.kr. 2019 2018

10 Selskabskapital

Selskabskapitalen er fordelt således:

Akt ier, 591.000 stk. a nom. 100,00 kr. 59.100 59.100

59.100 59.100

Virksomhedens selskabskapital har uændret været 59.100 t .kr. de seneste 5 år.

11 Egne kapitalandele

Antal stk. Nominel værdiAndel af

selskabskapital

t.kr.

Saldo 1. januar 2019 10.582 1.058 %1,79

Saldo 31. december 2019 10.582 1.058 %1,79

t.kr. 2019 2018

12 Udskudt skat

Udskudt skat 1. januar 34.437 29.369Årets regulering af udskudt skat i resultatopgørelsen -7.100 6.510Årets regulering af udskudt skat ført over egenkapitalen 2.125 -1.442

Udskudt skat 31. december 29.462 34.437

Udskudt skat vedrører:

Immaterielle anlægsakt iver 18.311 18.644Materielle anlægsakt iver -1.232 -1.636Varebeholdninger -1.059 -1.448Hensatte forpligtelser -209 -618Gældsforpligtelser 13.651 19.495

29.462 34.437

28

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 30: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

13 Langfristede gældsforpligtelser

t.kr.Gæld i alt

31/ 12 2019Afdrag

næste årLangfristet

andelRestgældefter 5 år

Gæld t il realkredit inst itut ter 15.491 1.001 14.490 10.476Anden gæld 86.145 21.531 64.614 5.930

101.636 22.532 79.104 16.406

14 Hensatte forpligtelser

Andre hensatte forpligtelser omfat ter primært garant iforpligtelser, hvoraf 3.000 t .kr. forventesafviklet inden for 1 år.

t.kr. 2019 2018

15 PersonaleomkostningerLønninger 70.315 75.477Pensioner 5.109 5.116Andre omkostninger t il social sikring 811 232

76.235 80.825

Personaleomkostninger indregnes således i årsregnskabet:

Produkt ion 9.815 13.083Distribut ion 27.134 31.149Administration 39.286 36.593

76.235 80.825

Gennemsnit ligt antal fuldt idsbeskæft igede 104 103

Vederlag t il virksomhedens ledelse udgør:

Direkt ion 11.946 9.516Bestyrelse 739 1.461

12.685 10.977

Heraf er 9.617 t .kr. af det samlede ledelsesvederlag afholdt af moderselskabet (2018: 8.204 t .kr.).

29

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 31: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

16 Kontraktlige forpligtelser og eventualposter m.v.

Andre eventualforpligtelser

Selskabet har indgået leje- og leasingaftaler med en samlet forpligtelse på 3,4 mio. kr. (2018: 2,0mio. kr.), der forfalder inden for 4 år f ra balancedagen.

Der er afgivet garant i overfor t redjemand t il en værdi af 4,0 mio. kr. (2018: 4,5 mio. kr.).

KOMPAN A/ S hæfter solidarisk med Kompan Czech Republic s.r.o, (Tjekkiet) for huslejeforpligtelsen iTjekkiet . Forpligtelsen udgør 90,0 mio. kr. pr. 31/ 12 2019. (2018: 88,6 mio. kr.).

KOMPAN A/ S har st illet kaut ion for dat terselskabs bankgarant ier over for t redjemand, der pr. 31.december 2019 udgør 6.020 t .kr.

Selskabet er sambeskattet med øvrige danske selskaber i KOMPAN-koncernen. Som sambeskattetselskab, der ikke er helejet , hæfter selskabet begrænset og subsidiært for danske selskabsskatter ogkildeskatter på udbytte, renter og royalt ies inden for sambeskatningskredsen.

17 Sikkerhedsstillelser

KOMPAN-koncernen har en cash-pool aftale, hvor det danske moderselskab, KOMPAN Holding A/ S, ihenhold t il aftalen er kontoindehaver. Øvrige datterselskaber er underkontoindehavere. Banken kanafregne træk og indeståender med hinanden, således at net tobeløbet udgør et mellemværendemellem banken og KOMPAN Holding A/ S. KOMPAN A/ S' t ræk på den fælles cash-pool aftale udgør120.694 t .kr. pr. 31. december 2019.

Til sikkerhed for gæld t il realkredit inst itut ter, 15.491 t .kr., er afgivet pant i grunde og bygninger, hvisregnskabsmæssige værdi pr. 31. december 2019 udgør 52.154 t .kr.

18 Nærtstående parter

KOMPAN A/ S' nærtstående parter omfat ter følgende:

Bestemmende indflydelse

Nærtstående part Bopæl/ HjemstedGrundlag forbestemmende indflydelse

KOMPAN Holding A/ S C.F. Tietgens Boulevard 32C5220 Odense SØDanmark

Kapitalbesiddelse

Oplysning om koncernregnskaber

Modervirksomhed HjemstedRekvirering af modervirksom-hedens koncernregnskab

Selskabet af 31.12.2013 A/ S C.F. Tietgens Boulevard 32C5220 Odense SØDanmark

www.cvr.dk

KOMPAN Holding A/ S C.F. Tietgens Boulevard 32C5220 Odense SØDanmark

www.cvr.dk

Transaktioner med nærtstående parter

Virksomheden oplyser kun om transaktioner med nærtstående parter, der ikke er gennemført på nor-male markedsvilkår, jf . lovens § 98 c, stk. 7.

Der har ikke været t ransaktioner med nærtstående partner, som ikke er foretaget på normalemarkedsvilkår.

30

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 32: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

KOMPAN A/ S

Årsrapport 2019

Årsregnskab 1. januar - 31. december

Noter

t.kr. 2019 2018

19 ResultatdisponeringForslag til resultatdisponeringForeslået udbytte 135.000 125.000Reserve for udviklingsakt iver 4.300 2.766Overført resultat 83.227 5.799

222.527 133.565

31

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 33: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

Dette dokument er underskrevet digitalt via Penneo.com. Signeringsbeviserne i dokumentet er sikret og valideret ved anvendelse af den matematiske hashværdi af det originale dokument. Dokumentet er låst for ændringer og tidsstemplet med et certifikat fra en betroet tredjepart. Alle kryptografiske signeringsbeviser er indlejret i denne PDF, i tilfælde af de skal anvendes til validering i fremtiden.

Sådan kan du sikre, at dokumentet er originaltDette dokument er beskyttet med et Adobe CDS certifikat. Når du åbner dokumentet

i Adobe Reader, kan du se, at dokumentet er certificeret af Penneo e-signature ser-vice <[email protected]>. Dette er din garanti for, at indholdet af dokumentet er uændret.

Du har mulighed for at efterprøve de kryptografiske signeringsbeviser indle-jret i dokumentet ved at anvende Penneos validator på følgende websted: https://penneo.com/validate

Underskrifterne i dette dokument er juridisk bindende. Dokumentet er underskrevet via Penneo™ sikker digital underskrift.Underskrivernes identiteter er blevet registereret, og informationerne er listet herunder.

“Med min underskrift bekræfter jeg indholdet og alle datoer i dette dokument.”

Connie Astrup-LarsenDirektionSerienummer: PID:9208-2002-2-161246573813IP: 217.63.xxx.xxx2020-05-27 11:49:14Z

Jesper Egelykke JensenDirektionSerienummer: PID:9208-2002-2-055417251396IP: 213.83.xxx.xxx2020-05-27 11:50:56Z

Peter Elkjær-LarsenDirektionSerienummer: PID:9208-2002-2-050372680179IP: 213.83.xxx.xxx2020-06-02 06:26:35Z

Henrik Ugilt Ege ChristensenBestyrelseSerienummer: PID:9208-2002-2-259990377351IP: 217.63.xxx.xxx2020-06-02 06:41:31Z

Connie Astrup-LarsenBestyrelseSerienummer: PID:9208-2002-2-161246573813IP: 212.10.xxx.xxx2020-06-02 07:04:56Z

Otto Nørgård MertzBestyrelseSerienummer: PID:9208-2002-2-800198655594IP: 213.83.xxx.xxx2020-06-02 08:31:05Z

Peter Møller NielsenDirigentSerienummer: PID:9208-2002-2-567090300245IP: 2.131.xxx.xxx2020-06-02 08:38:45Z

Peter Møller NielsenBestyrelseSerienummer: PID:9208-2002-2-567090300245IP: 2.131.xxx.xxx2020-06-02 08:38:45Z

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB

Page 34: KOMPAN A/S - datacvr.virk.dk

Dette dokument er underskrevet digitalt via Penneo.com. Signeringsbeviserne i dokumentet er sikret og valideret ved anvendelse af den matematiske hashværdi af det originale dokument. Dokumentet er låst for ændringer og tidsstemplet med et certifikat fra en betroet tredjepart. Alle kryptografiske signeringsbeviser er indlejret i denne PDF, i tilfælde af de skal anvendes til validering i fremtiden.

Sådan kan du sikre, at dokumentet er originaltDette dokument er beskyttet med et Adobe CDS certifikat. Når du åbner dokumentet

i Adobe Reader, kan du se, at dokumentet er certificeret af Penneo e-signature ser-vice <[email protected]>. Dette er din garanti for, at indholdet af dokumentet er uændret.

Du har mulighed for at efterprøve de kryptografiske signeringsbeviser indle-jret i dokumentet ved at anvende Penneos validator på følgende websted: https://penneo.com/validate

Underskrifterne i dette dokument er juridisk bindende. Dokumentet er underskrevet via Penneo™ sikker digital underskrift.Underskrivernes identiteter er blevet registereret, og informationerne er listet herunder.

“Med min underskrift bekræfter jeg indholdet og alle datoer i dette dokument.”

Jeanette Fich JespersenBestyrelseSerienummer: PID:9208-2002-2-926273290800IP: 213.83.xxx.xxx2020-06-02 10:51:24Z

Brian Skovhus JakobsenStatsautoriseret revisorSerienummer: CVR:30700228-RID:90136501IP: 145.62.xxx.xxx2020-06-02 10:57:33Z

Penn

eo d

okum

entn

øgle

: 352

VO-V

CAU

G-2

I0KS

-W7S

45-Z

LPIJ-

UO

VEB