Top Banner
KIRKEBLADET NR. 3 · 2013 · JUNI · JULI · AUGUST FOR SEVEL, HERRUP & TRANDUM KIRKER SEVEL TRANDUM HERRUP www.sevelkirke.dk www.herrupkirke.dk www.trandumkirke.dk Påskemåltid = festmåltid En salme jeg holder af Kirketælling En søndag ved søen Kunstudstilling i Kirkehuset Besøg af hollandsk gospelkor Konfirmandindskrivning NÆSTEN KLAR TIL KONFIRMATION! Nogle af forårets konfirmander
12

Kirkebladet for Sevel/Herrup/Trandum - Nr. 3 - 2013

Mar 06, 2016

Download

Documents

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Kirkebladet for Sevel/Herrup/Trandum - Nr. 3 - 2013

K I R K E B L A D E TN R . 3 · 2 0 1 3 · J U N I · J U L I · AU G U S T

FOR SEVEL, HERRUP& TRANDUM KIRKER

SEVEL TRANDUMHERRUP

www.sevelkirke.dk www.herrupkirke.dk www.trandumkirke.dk

Påskemåltid = festmåltid • En salme jeg holder af • Kirketælling • En søndag ved søen • Kunstudstilling i Kirkehuset • Besøg af hollandsk gospelkor • Konfirmandindskrivning

N Æ S T E N K L A R T I LK O N F I R M A T I O N !Nogle af forårets konfirmander

Page 2: Kirkebladet for Sevel/Herrup/Trandum - Nr. 3 - 2013

2

PÅ S K E M Å L T I D = F E S TM Å L T I DPå opfordring vil vi gerne skrive om vores op-levelser af og tanker om Påskemåltidet i Her-rup Menighedshus og Kirke skærtorsdag aften i år. Henrik Hansen, Voel ved Silkeborg, som har arbejdet for ”Ordet og Israel” og har boet fire år i Israel, fortalte om det jødiske påskemåltid ud fra Det gamle Testamente. Jøderne havde og har deres traditioner med spisningen af usyret brød og forskellige urter, som er tilberedt efter specielle opskrifter. Derudover bliver der læst og sunget fra Det gamle Testamente.

Skærtorsdag år 33 spiste Jesus med disciplene efter jødisk skik, men det var også der, han indstiftede Den hellige Nadver, som vi bruger den i den kristne kirke i dag.

Han brød brødet, velsignede det og gav det til sine disciple. Ligeledes brugte han også bæger

Sognepræst Erik Bjørn, Hjerl Hedevej 3, Sevel, 7830 Vinderup. Tlf. 9744 8059. E-mail: [email protected] fridage: mandag samt fredage i ulige uger og lørdage i lige uger.Fravær/ferie/fridage: 15. juli til og med 4. august. Der henvises til sognepræst Gertrud Bangshøj, Vinderup, tlf. 9744 1105.

S E V E LMenighedsrådsformand: Else HjorthOrganist: Charlotte Møller Nielsen, 4061 3173 [email protected]: Bodil Sørensen, 9744 8303Graver: Poul Sørensen, 4012 9812. Træffes i dagtimerne. Mandag er kirkebetjeningens fridag.

KirkebilKirkebil kan bestilles til gudstjenester og kirkelige handlinger ved henvendelse til Vinderup Taxi tlf. 9744 1516 senest dagen før transport ønskes. Pris: 20,- kr.

H E R R U PMenighedsrådsformand: Theodor Fihl.Organist: Jens Erik Jørgensen, 9745 2185 [email protected]: Anne Marie Thorsen, 9744 8828Graver: Peter Møller, 2323 2583Mandag er kirkebetjeningens fridag.

T R A N D U MMenighedsrådsformand: Else Hansen.Organist: Charlotte Møller Nielsen, 4061 3173 [email protected]: Anni Borg, 9754 4127 mobil 3032 5897Graver: Per Larsen, 2167 8578 Mandag er kirkebetjeningens fridag.

TAXA/Kirkebil:Kirkebil kan bestilles til gudstj. og kirkelige handlinger ved henvendelse til Vinderup Taxi tlf. 9744 1516 senest dagen før transport ønskes.

K I R K E L I G V E J V I S E R

2

KIRKETÆLLING- betyder ikke, at der skal tælles kirker, men at der skal tælles mennesker, som kommer i kirken - og til menighedsråde-nes arrangementer.

Vores biskop har, sammen med flertallet af landets biskopper, besluttet, at vi frem-over skal tælle og indberette  antallet af deltagere i alle gudstjenester og kirkelige handlinger, samt alle arrangementer som menighedsrådene står for - for eksempel koncerter, foredrag og fredagscafé.

Tællingerne skal bruges til at dokumen-tere kirkernes brug og sognenes aktivite-ter, i første omgang for at  få et overblik over, hvordan kirkens ressourcer bruges, og i anden omgang for at få et redskab, som kan bruges i den fremtidige ressour-cefordeling.

Page 3: Kirkebladet for Sevel/Herrup/Trandum - Nr. 3 - 2013

og vin og velsignede det. I andagtsbogen, som vi bruger i år, står der til Skærtorsdag: Når vi i dag knæler ved nadverbordet i kirken, kon-fronteres vi med to billeder, der hver især rum-mer en lille prædiken. Brødet, vi får i hånden, ligner en lille mønt, præget med billedet af Jesus. Han er den, der står inde for ”møntens” værdi, og på billedet ser vi ham på korset. Det minder os om, at Jesus har betalt for vore syn-der med det, han gjorde på korset.

I nadveren ser vi også et andet billede: Spejl-billedet af os selv i bunden af sølvbægeret. Dette billede bliver dækket af Jesu Kristi blod, når vinen skænkes i bægeret. På denne måde bliver vi mindet om, at Jesu blod dækker os. Gud ser mig gennem dette blod, og derfor kan vi være retfærdig i Guds øjne. De to billeder kalder takken frem for det blod, Jesus blødte for mig til syndernes forladelse.

Denne aften blev for os meget nærværende med hensyn til altergangen hver søndag i kir-ken og et vers, som betyder meget for os, lyder:

Ja, jeg tror på korsets gådegør det frelser af din nådestå mig bi når fjenden fristerræk mig hånd når øjet bristersig vi går til Paradis.

Der skal lyde en stor TAK til arrangørerne af denne dejlige og veltilrettelagte aften.

Esther og Jens Borg

PÅ S K E M Å L T I D = F E S TM Å L T I D

33

E N S A L M E J E G H O L D E R A F Anni Borg

Ja, der er mange. Vores salmebog er fuld af gode og dejlige salmer. Nu har vi lige fejret på-ske, og så er den første salme, jeg kommer til at tænke på: Dig være ære.

Tænk, at vi får lov at tro på en Herre, der har sejret over dødens magt. At døden for evigt er Kristus underlagt.

Jesu grav var tom, da kvinderne kom ud for at salve ham. Se, Herren lever! Jubelråbet run-ger: Frelseren er her! Kristus er Herre!

Og som der står i sidste vers:

Frygt ikke mere! Evigt er han med! Troens øje ser det: Han gi´r liv og fred. Kristi navn er ære, sejer er hans vej. Nu skal han regere, aldrig frygter jeg. Dig være ære, Herre over dødens magt!Evigt skal døden være Kristus underlagt.

Edmond Louis Budry 1855Arne Fjelberg 1947 - Dansk 1993Den Danske Salmebog nr. 240

Det er ord, der er gode at have med sig i livet, men også når døden kommer lidt tæt på, som når man mister nære familiemedlemmer.

Page 4: Kirkebladet for Sevel/Herrup/Trandum - Nr. 3 - 2013

4

O P S L A G

KRISTENDOMSKURSUSI marts måned blev der afholdt et kursusfor-løb i Kirkehuset i Sevel, hvis indhold var de grundlæggende temaer i kirstendommen - konfirmandundervisning for voksne, kan man måske kalde kurset.Der var 32 deltagere tilmeldt kurset, og delta-gerne fik over fire aftner gode snakke om spørgsmål som: Hvad ved vi om Gud? Hvem er Jesus? Hvad er et menneske værd? Hvad betyder dåben og nadveren? Det er meningen, at kurset skal fortsætte til ef-teråret, hvor vi vil se på emner som: Helligån-den, troen, bøn, Bibelen, livet som kristen, livet efter døden. Så hvis du har lyst til at fordybe dig i nogle af disse emner, så hold øje med kir-kernes hjemmeside eller næste nummer af kir-kebladet, hvor kurset vil blive annonceret. Det er ikke en forudsætning for deltagelse, at man har været med til forløbet i foråret.

Erik Bjørn, sognepræst

HOLLANDSK GOSPEL I HERRUPGospelkoret ”The Freedomsingers” fra EE, Holland, kommer til Herrup for at medvirke ved gudstjenesten i Herrup Kirke søndag den 23. juni.

Koret består af 16 begejstrede sangere og et orkester bestående af 5 musikere, dirigeret af Ben Brunt. I Holland medvirker de i gudstje-nester, ungdomsgudstjenester, specielle aftener og arrangementer mm.

Koret vil, igennem sangene de synger, videre-bringe Guds Ord, som er rettet til både gamle og unge. Til gudstjenesten vil der være en for-klaring til alle sange, så alle ved, hvad koret synger om. Alle er velkomne i Herrup Kirke den 23. juni.

EN SØNDAG VED SØENFrilufts- og teltgudstjeneste ved Stubbergård Sø, søndag den 25. august.Fra kl. 10.00: Kaffe og rundstykkerKl. 11.00: Gudstjeneste, hvor sanger, musiker, tryllekunstner, bugtaler og komiker Hans Jørn Østerby medvirker. Efter gudstjenesten: Spisning af medbragt mad. Der er tændt op i stor grill.Medbring: Noget at sidde på, mad og drikke til frokost/grill, tøj efter forholdene.Indkørsel fra Trevældvej.

KONFIRMANDINDSKRIVNINGI forbindelse med ”En søndag ved søen” den 25. august (se omtale andet-steds) er der indskrivning til konfirmati-onsforberedelse og konfirmation i Sevel, Herrup og Trandum kirker. (Hvis man ønsker indskrivning, men er forhindret i at være med ved ”En søndag ved søen”, skal man kontakte mig i ugen inden).

Sognepræst Erik Bjørn

Hans Jørn Østerby

The Freedomsingers

LOVSANGSGUDSTJENESTEFredag den 31. maj kl. 19.00 i Trandum Kirke. Tema: ”Hvad vil du ha’?” Musik: X DREAM BAND

Page 5: Kirkebladet for Sevel/Herrup/Trandum - Nr. 3 - 2013

Monica Manne Jønsson med et af sine abstrakte værker, der for

tiden udstilles i Kirkehuset.

5

FORÅRETS BABYSALMESANGER NETOP AFSLUTTETDet har som altid været helt fantastisk at undervise i baby-salmesang i Trandum Kirke. Der har fra første dag været en god stemning med indlevelse, humor og engagement. De 4 babyer og deres mødre har med sprudlende energi danset, spillet på instrumenter, gestiku-leret, pludret og leget, mens der er blevet sunget salmer.Som det fremgår af billedet har børnene store forventningsful-de øjne og en enorm opmærk-somhed og indlevelse omkring

alt det spænden-de og nye der foregår. De store børn fører helt naturligt an og erobrer opmærksomheden til stor morskab for de voksne og til lige så stor inspiration for de mindste. Den sidste gang vi er samlet til babysalmesang, hælder vi vand i døbefonden. Det er altid et stort øjeblik for børnene! Selvom de små poder bliver mættet/trætte efter alle de for-

skellige sanseindtryk, så er der ingen tvivl om, at de nyder at komme til musik!Derfor glæder jeg mig til en ny omgang babysalmesang. Sæt allerede X i kalenderen til ef-terårets babysalmesang, som bliver fredag formiddage i uge 38, 39, 40, 41 + 43, 44, 45, 46.

Charlotte Møller Nielsen

N Y U D S T I L L E RI K I R K E H U S E TJeg hedder Monica Manne Jønsson og er bosat lidt uden for Sevel med min mand og vores to små børn.Jeg er 29 år og har tegnet, malet, udforsket og leget med mange andre kreative udtryksformer, lige siden jeg kunne holde på en blyant, men her udstiller jeg for før-ste gang officielt.Udstillingen omfatter akryl-malerier og ”akvareller” m. kridt. Teknikker såvel som udtryk i mine værker er mangeartede, hvorfor de fremstår meget forskellige, men fælles for næsten alle udstillede værker er dog, at de er abstrakt figurative. Alle værker er skabt ud fra følelser og sindsstemning.

Det at arbejde kreativt er no-get, der for mig altid har været en metode at håndtere livet og alle dets udfordringer på, en ganske nødvendig og uund-værlig udtryksform for at kom-me gennem tilværelsens op- og nedture.

Det er samtidig en metode til rent følelsesmæssigt at forholde mig til det samfund og den ver-den, jeg lever i, de mennesker, hvis veje jeg krydser, og ikke mindst en metode til at forhol-de mig til mig selv.

Page 6: Kirkebladet for Sevel/Herrup/Trandum - Nr. 3 - 2013

6

S O G N & K I R K ES E V E L J U N I / J U L I / A U G U S T

INDRE MISSIONKontaktperson: Ingeman Nielsen · 9744 8236

JuniTorsdag den 13. kl. 14.00 Samtalemøde i Kirkehuset.Torsdag den 27. kl. 14.00 Samtalemøde i Kirkehuset.

JuliSommerferie.25. juli til 3. august. Bibelcamping i Haderup.

AugustTorsdag den 8. kl. 14.00 Samtalemøde i Kirkehuset.Fredag den 9. kl. 19.00 Sommermøde hos Bente og Ole Nørgaard,

Søgårdvej 11B, Aftenens taler: Sognemedhjælper Inge Knudsen.

Torsdag den 29. kl. 14.00 Samtalemøde i Kirkehuset.

BIBELKREDSENKontaktpersoner: Birthe og Evald Buskov · 9744 8199

JuniOnsdag den 12. Tur i det blå. Mødested Kirkehuset P-plads

kl. 17.45. Program følger.Onsdag den 19. Grillaften i Olga og Boyes sommerhus,

Rylevej 4, Vendal. Afgang Kirkehusets P-plads kl. 18.00. Tilmelding senest den 17. juni til Olga og Boye Bruhn tlf. 9744 6104.

Onsdag den 26. kl. 19.30 Bibeltime hos Grethe og Jens Andersen,

Djeldvej 57.

JuliOnsdag den 31. kl. 19.30 Bibeltime hos Helene og Gorm Hansen,

Skovvej 3.

AugustFredag den 9. kl. 19.00 Sommermøde hos Bente og Ole Nørgård,

Søgårdvej 11. Sognemedhjælper Inge B. Knudsen fortæller om sit arbejde.

Onsdag den 21. kl. 19.30 Bibeltime hos Mary og Kurt Davidsen,

Svendshøjvej 7.

DANMISSIONKontaktperson: Agnethe Andersen · 9744 8096

JuniMandag den 10. kl. 13.30 Afgang fra Kirkehuset. Vi besøger pensionist-

lejren ved Virksund. Tilmelding til Agnete.

JuliFerie.

FREDAGSFAMILIENKontaktperson: Tina Nørgaard · 6137 0465

I Fredagsfamilien mødes vi ca. hver 3.-4. uge til forskellige aktiviteter med familien. Har du lyst til at være med, så ring til kontaktpersonen og forhør dig om tid og sted. Vi har altid plads til flere.

JuniLørdag den 22. Sommerferieafslutning. Program følger senere.

JuliSommerferie.

AugustFredag den 9. kl. 19.00 Sommermøde hos Bente og Ole Nørgaard,

Søgårdvej 11B. Aftenens taler: Sognemedhjælper Inge Knudsen.

BIBELGRUPPEN Kontaktpersoner: Lene og Keld Bedsted · 9744 8248 [email protected]

JuniMandag den 17. kl. 19.30 Møde hos Lene og Keld Bedsted, Højvang 7.

Stof til næste kirkeblad afleveres senest mandag den 24. juni 2013

til Else Hjorth, Skrænten 20, eller på e-mail: [email protected]

Page 7: Kirkebladet for Sevel/Herrup/Trandum - Nr. 3 - 2013

AugustFredag den 9. kl. 19.00 Sommermøde hos Bente og Ole Nørgaard,

Søgårdvej 11B. Aftenens taler: Sognemedhjælper Inge Knudsen.

Mandag den 12. kl. 19.30 Møde hos Hanne Kjeldsen, Nautrupvej 30.

SeptemberMandag den 2. kl. 19.30 Møde hos Merete og Bent Larsen,

Skrænten 34.

FIFTY-FIFTYKontaktpersoner: Majbrit og Lars Eriksen · 9744 8170Alle voksne er velkomne i fifty-fifty.

JuniFredag den 21. kl. 18.30 Kroket-turnering hos Majbrit og

Lars Eriksen, Svendshøjvej 1.

AugustFredag den 9. kl. 19.00 Sommermøde hos Bente og Ole Nørgård,

Søgårdvej 11.Aftenens taler: Sognemedhjælper Inge Knudsen.

Fredag den 23. kl. 18.00 Bålmad – Mødested oplyses senere.

Lene og Keld Bedsted.

MENIGHEDSRÅDETJuniTirsdag den 4. kl. 19.00 Menighedsrådsmøde i Kirkehuset.Lørdag den 29. kl. 9.30 ”Sevel i bevægelse”

AugustTirsdag den 13. kl. 19.00 Fælles menighedsrådsmøde i

menighedshuset i Herrup.Søndag den 25. kl. 10.00 ”En søndag ved søen”.

Se næmere under www.sevelby.dk - foreninger -Sevel KFUM spejderne.

7

SÆRLIGE GUDSTJENESTER MV.

• Lovsangsgudstjeneste i Trandum Kirke

Fredag den 31. maj kl. 19.00. Tema ”Hvad vil du ha?”.

• Hollandsk gospel i Herrup Kirke

Søndag den 23. juni kl. 10.30.

• ”Sevel i bevægelse” Lørdag den 29. juni kl. 9.30.

Gudstjeneste på sportspladsen. Kaffe og rundstykker efter gudstjenesten.

• Frilufts- og teltgudstjeneste ved Stubbergård Sø

Søndag den 25. august kl. 11.00. Voksenkor medvirker. Kaffe fra kl. 10.00.

WWW.SEVELKIRKE.DKSe og hør hvad der også sker i Sevel!Tilmeld dig nyhedsmail fra kirken, skriv til:[email protected]

KVINDEGRUPPENEnhver kan være med i kvindegruppen, hvor vi er sammen på tværs af alle aldre, forskelligheder og vilkår. Få mere at vide om gruppen ved at kontakte Randi Møller på tlf. 9744 8640.

MANDEGRUPPENMandegruppen er en mindre gruppe mænd, der samles hver anden uge for at bede sammen og snakke om Bibelen og livet som kristen. Vil du vide mere, kan du ringe til Morten Ras-mussen på tlf. 5184 3957.

FREDAGSCAFÉ I SEVEL KIRKEHUS Kontaktperson: Anne-Grethe Thøgersen 9744 8276 Hver fredag fra kl. 9.30 til 11.30. Fredagscaféen henvender sig særligt til personer, der kommer på kirkegården, og enlige, der her har mulighed for at mødes og snakke med andre over en kop kaffe og et stykke fransk-brød. Ud over kaffen og snakken synges der salmer og sange fra Højskolesangbogen, det daglige liv drøftes, og vi nyder hinandens selskab.

Page 8: Kirkebladet for Sevel/Herrup/Trandum - Nr. 3 - 2013

HYGGEEFTERMIDDAGE I MENIGHEDSHUSETKontaktperson: Esther Borg · 9745 2287

JuniTorsdag den 13. kl. ? Udflugt. Mere herom senere.

JuliTorsdag den 11. juli kl. 14.30 Sommerferiehygge.

AugustTorsdag den 8. kl. 14.30 Hygge.

Velkommen til alle der har lyst!

BJERGBYKREDSENKontaktperson: Vera Jørgensen · 9745 2073

JuniTorsdag den 20. kl. 19.30 Hos Elin og Amdi Christiansen,

Viborgvej 342, Bjergby.

AugustTorsdag den 15. kl. 19.30 Hos Krista Rasmussen, Degnevænget 3, Sevel.

BIBELKREDSENKontaktperson: Asta Munk · 9745 2276

JuniOnsdag den 5. kl. 19.30 Hos Birgit og Egon Svenningsen,

Tophøjvej 24.Onsdag den 19. kl. 19.30 Hos Vita og Erik Villadsen, Tophøjvej 1b.

AugustOnsdag den 21. kl. 19.30 Hos Asta Munk, Kirkevænget 3.

FAMILIEGRUPPENKontaktperson: Jens Erik Jørgensen · 9745 2185 [email protected]

8

S O G N & K I R K EH E R R U P J U N I / J U L I / A U G U S T

MENIGHEDSHUSETKontaktperson: Orla Svinth · 9745 2296

JuniOnsdag den 12. kl. 19.30 Møde.28. juni til 2. juli Seniorcamping i Haderup.

Juli25. juli til 3. august Bibelcamping i Haderup.

August3. til 7. - Bibelcamping Bibelcamping 2 i Haderup.

Med hjerte, mund og hænder.Fredag den 9. Udflugt. Program senere.Onsdag den 14. kl. 19.30 Sang og vidnemøde. Limfjordsgruppen

medvirker.Onsdag den 28. kl. 19.30 Møde ved Lorens Hedelund, Gjern.

”Kristen i verdens farligste stift”. Sammen med Mogenstrup.

SAMTALEKREDSENKontaktperson: Carl Bech · 9745 2230

JuniOnsdag den 19. kl. 19.30 Hos Marie og Kristian Sørensen,

Tophøjvej 4. Tekst: Luk.6 , 32-42.Søndag den 23. kl. 19.30 Sankthansfest hos Kurt Hallum,

Bjergbyvej 19.

AugustFredag den 9. Udflugt. Program senere.Onsdag den 21. kl. 19.30 Hos Esther og Jens Borg, Vinkelvej 9.

Luk. 10, 23-27.

Stof til næste kirkeblad afleveres senestmandag den 24. juni 2013

til Wietske Wiersma, Viborgvej 312, Herrup, eller på e-mail [email protected]

Page 9: Kirkebladet for Sevel/Herrup/Trandum - Nr. 3 - 2013

K I R K E L I G I N F O

K I R K E L I G EH A N D L I N G E R

Sevel Kirke17.03.13 Abel August Bejder Porse17.03.13 Asta Jeberg Knudsen23.03.13 Emma Josefine Mørk Villadsen23.03.13 Bastian Dybdahl Jensen23.03.13 Naja Overgaard Samsøe28.03.13 Sophia Søgaard Andersen28.03.13 Ellen Sofie Dybvad

Brask-Nielsen21.04.13 Frederikke Meldgaard

Trandum Kirke24.02.13 Marie Høgh Petersen

D Å B

B E G R A V E L S E RSevel Kirke19.02.13 Anna Marie Hedegaard

Herrup Kirke09.02.13 Aksel Damtoft Jensen

Trandum Kirke15.03.13 Mette Skov Madsen

K O N F I R M A T I O N E R2014 27. april Trandum Kirke 4. maj Sevel Kirke 11. maj Herrup Kirke

2015 26. april Herrup Kirke 3. maj Trandum Kirke 10. maj Sevel Kirke

MENIGHEDSRÅDET JuniTirsdag den 18. kl. 19.00 Menighedsrådsmøde i graverhuset.

AugustTirsdag den 13. kl. 19.00 Fælles menighedsrådsmøde i Menighedshuset

i Herrup.

SÆRLIGE GUDSTJENESTER MV.

• Lovsangsgudstjeneste i Trandum Kirke

Fredag den 31. maj kl. 19.00. Tema ”Hvad vil du ha?”.

• Hollandsk gospel Søndag den 23. juni kl. 10.30.

• Herrup Sportsplads Lørdag den 17. august kl. 09.00.

Kaffe og rundstykker fra kl. 08.00. Voksenkor medvirker.

• Frilufts- og teltgudstjeneste ved Stubbergård Sø

Søndag den 25. august kl. 11.00. Voksenkor medvirker. Kaffe fra kl. 10.00.

9

F Ø D S E L Anmeldes normalt af jordemoder. Ugifte forældre skal aflevere omsorgs- og ansvarserklæring inden 14 dage efter barnets fødsel til sognepræsten.

D Å B Aftales med sognepræsten i god tid.

V I E L S E Aftales med sognepræsten i god tid. På rådhuset i bopælskommunen bestilles prøvelsesattest, som medbringes til samtalen inden vielsen.

D Ø D S F A L D Anmeldes på dødsanmeldelse til sognepræsten senest 2 hverdage efter døds-faldet.

H J E M M E A L T E R G A N G Er man forhindret i at deltage i gudstjenesten, kan man træffe aftale med præsten om en hjemmealtergang.

S Y G E H U S B E S Ø G Ønsker man besøg på sygehu-set eller kender nogen, der gør det, er man vel-kommen til at henvende sig til sognepræsten.

Page 10: Kirkebladet for Sevel/Herrup/Trandum - Nr. 3 - 2013

S O G N & K I R K ET R A N D U MJ U N I / J U L I / A U G U S T

MOGENSTRUP MISSIONSHUSKontaktperson: Jørgen Nielsen · 9754 4091

JuniOnsdag den 5. kl. 18.30 Fødselsdagsfest i missionshuset.

Tale ved Henrik Didriksen, Skive. Vi spiser sammen. Medbring tallerken og bestik. Tilmelding til bestyrelsen senest den 29. maj.

Søndag den 23. kl. 20.00 Sankthansfest ved Anny og Vagner

Ringgaard, Tingvej 11B. Alle er velkomne.

28. juni til 2. juli Seniorcamping i Haderup.

Juli25. juli til 3. august Bibelcamping i Haderup.

AugustOnsdag den 28. kl. 19.30 Fællesmøde i Herrup Menighedshus.

Tale ved Lorens Hedelund.

SAMTALEMØDER I MOGENSTRUPKontaktperson: Anny Ringgaard · 9754 4151

JuniOnsdag den 26. kl. 20.00 Hos Kr. Nørgaard, Klostervej 9, Sevel.

AugustOnsdag den 14. kl. 20.00 Hos Anders Borg, Åglimt 57, Mogenstrup.

SÆRLIGE GUDSTJENESTER MV.

• Lovsangsgudstjeneste Fredag den 31. maj kl. 19.00. Tema ”Hvad vil du ha?”.

• Mogenstrup Sportsplads Søndag den 16. juni kl. 11.00.

Voksenkor medvirker.

• Hollandsk gospel i Herrup Kirke

Søndag den 23. juni kl. 10.30.

• Frilufts- og teltgudstjeneste ved Stubbergård Sø

Søndag den 25. august kl. 11.00. Voksenkor medvirker. Kaffe fra kl. 10.00.

»MYRETUEN«Kontaktperson: Per Larsen· 9754 4143

JuniMandag den 10. kl. 16.15 til 17.30

Juli Sommerferie.

AugustMandag den 26. kl. 16.15 til 17.30

MENIGHEDSRÅDETJuni Onsdag den 12. kl. 19.00 Møde hos Else Hansen, Åglimt 33.

AugustTirsdag den 13. kl. 19.00 Fælles menighedsrådsmøde i Menigheds-

huset i Herrup.

Stof til næste kirkeblad afleveres senest mandag den 24. juni 2013

til Anders Borg, Åglimt 57, Mogenstrup, eller på e-mail

[email protected]

1010

Page 11: Kirkebladet for Sevel/Herrup/Trandum - Nr. 3 - 2013

DE NYE MENIGHEDSRÅD

1111

S I D E N S I D S T …En søndag i Herrup 14. april

Menighedsmøde 7. april i Trandum Kirke

Fældede aske- og bøgetræer på Sevel kirkegård

En søndag i Herrup 14. april

Fredagscafé i kirkehuset i Sevel

Fredagscafé i kirkehuset i Sevel

Page 12: Kirkebladet for Sevel/Herrup/Trandum - Nr. 3 - 2013

Team

Lyn

deru

p · 9

7 17

34

08

213

DAG KIRKEÅRET SEVEL HERRUP TRANDUMMAJ31. Fredag 19.00 LovsangsgudstjenesteJUNI 2. 1. s. e. trinitatis Ingen 10.30 Ingen 9. 2. s. e. trinitatis 10.30 Ingen 9.00 (ia)16. 3. s. e. trinitatis 19.00 9.00 11.00 Mogenstrup

Sportsplads22. Lørdag 10.00 Dåbsgudstjeneste *)23. 4. s. e. trinitatis Ingen 10.30 Kor fra Holland Ingen29. Lørdag 9.30 Sevel Sportsplads30. 5. s. e. trinitatis Ingen 9.00 10.30JULI 7. 6. s. e. trinitatis 10.30 Ingen Ingen

14. 7. s. e. trinitatis Ingen 10.30 Ingen

21. 8. s. e. trinitatis 9.00 Boye Bruhn (ia) Ingen 10.30 Boye Bruhn28. 9. s. e. trinitatis Ingen 9.00

Gertrud BangshøjIngen

AUGUST 4. 10. s. e. trinitatis Ingen Ingen 9.00 Gertrud Bangshøj

(ia) Kirkekaffe11. 11. s. e. trinitatis 10.30 19.00 Ingen17. Lørdag 9.00

Herrup Sportsplads18. 12. s. e. trinitatis 9.00 Kirkekaffe Ingen 10.3024. Lørdag 10.00 Dåbsgudstjeneste *)25. 13. s. e. trinitatis (10.00) 11.00 ”En søndag ved søen”

GUDSTJENESTER

(ia) = Ingen altergang · *) Aflyses, hvis der ikke er tilmeldt dåb · Hvor andet ikke er nævnt er præsten Erik Bjørn

R E D A K T I O N E NElse Hjorth, Skrænten 20, Sevel. Anders Borg,

Åglimt 57, Mogenstrup. Wietska Wiersma, Viborgvej 312, Herrup. Sognepræsten er ansvarshavende.

Stof til næste blad afleveres senest mandag den 24. juni.

Layout & tryk: Team Lynderup · 9717 3408.