Top Banner
14

Kga eği̇ti̇m katoloğu

Jul 30, 2015

Download

Education

Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 2: Kga  eği̇ti̇m katoloğu

[email protected]

KGA-EĞİTİM PROGRAM BAŞLIKLARIKGA-EĞİTİM PROGRAM BAŞLIKLARI

DUYGUSAL ZEKA ODAKLI PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİDUYGUSAL ZEKA ODAKLI PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİ SIX SIGMA TEMEL BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİSIX SIGMA TEMEL BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ KAİZEN VE YALIN ÜRETİM TEMEL BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİKAİZEN VE YALIN ÜRETİM TEMEL BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ SATINALMA VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİM EĞİTİMİSATINALMA VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİM EĞİTİMİ ÜRETİM VE LOJİSTİK PLANLAMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİÜRETİM VE LOJİSTİK PLANLAMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ SÜREÇ YÖNETİMİ , İYİLEŞTİRİLMESİ VE YENİDEN TASARIMI EĞİTİMİSÜREÇ YÖNETİMİ , İYİLEŞTİRİLMESİ VE YENİDEN TASARIMI EĞİTİMİ FMEA-Hata Modu Etkileri Analizi EğitimiFMEA-Hata Modu Etkileri Analizi Eğitimi KALİTE MALİYETLERİ-BS 6143 std.-EğitimiKALİTE MALİYETLERİ-BS 6143 std.-Eğitimi SPC istatistiksel Proses Kontrol Teknikleri eğitimiSPC istatistiksel Proses Kontrol Teknikleri eğitimi Q7 ve 8 D formatı ile  Problem Çözme Teknikleri EĞİTİMİQ7 ve 8 D formatı ile  Problem Çözme Teknikleri EĞİTİMİ 5 S ENDÜSTRİYEL DİSİPLİN TEKNİKLERİ EĞİTİMİ5 S ENDÜSTRİYEL DİSİPLİN TEKNİKLERİ EĞİTİMİ AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİCİLERİ VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ İÇİN AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİCİLERİ VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ İÇİN

KURUMSAL YÖNETİŞİM EĞİTİMİ KURUMSAL YÖNETİŞİM EĞİTİMİ

Page 3: Kga  eği̇ti̇m katoloğu

[email protected]

DUYGUSAL ZEKA ODAKLI PROJE DUYGUSAL ZEKA ODAKLI PROJE YÖNETİMİ EĞİTİMİYÖNETİMİ EĞİTİMİ

Katılımcı Profili:Mühendis,Orta ve Üst Kademe Yönetici ve Proje Ekip Üyeleri

SÜRE: 1 GÜN

SEMİNERİN AMACI:

Artan rekabet karşısında gereken esnekliği gösterebilmek,yaratıcılığı ve matris organizasyonun öğrenme etkinliğini arttırmak için kullanılan proje yönetimini katılımcılara aktarmak,projelerde görev alanların bir proje ekibinin başarısında rol dağılımını öğrenmelerini ve gannt şeması,pert diyagramı gibi teknikleri en verimli biçimde kullanarak sonuca ulaşabilmelerini sağlamaktır.

SEMİNER KAPSAMI:

· Proje Yönetiminin gelişimi· Proje Yönetiminin sekiz boyutunun incelenmesi: maliyet analizi,risk analiz,kalite standartlarının saptanması,zaman yönetimi,iletişim,yasal ve teknik kısıtlar,satınalma sözleşmeleri,planlama teknikleri· Üst yönetiminin proje seçim ve koordinasyonu· Proje Yöneticisi ve ekip seçimi· Sık rastlanan proje yönetim sorunları· Proje planlama ve matris organizasyon yapısal analizi· Proje ekip yönetimi ve liderlik· Proje toplantıları· Duygusal zeka odaklı yaklaşımın proje başarındaki rölü· Çatışma yönetimi· Kontrol ve raporlama· İş sonuçlarının katkısı: case study ler ile kavramların anlaşılması,uygulamalı workshoplar ile pekişmesi sağlanacaktır. 

Page 4: Kga  eği̇ti̇m katoloğu

[email protected]

SIX SIGMA TEMEL BİLİNÇLENDİRME SIX SIGMA TEMEL BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİEĞİTİMİ

AMAÇ:

Altı Sigma Metodolojisi hakkında bilgi almayı amaçlayan kişi ve kuruluşların üst ve orta kademe yöneticilerinin katılması beklenilen bir bilinçlendirme eğitimidir.Altı Sigma konusunda popüler yaklaşımlarla hazırlanmış kitap ve makalelerde Altı Sigma Metodolojisi'nin çok faydalı olduğu anlatılmasına karşın, metodolojinin içeriği ve nasıl uygulanacağı konularında yeterli düzeyde açıklayıcı bilgilere ulaşılamamaktadır.Kalite evriminin ulaştığı en son noktalarda bulunan metodoloji hakkında,merak edilen her türlü sorulara cevap verebilecek bu programa, özellikle yönetici ve kalite çalışanlarının katılarak, metodolojiyi tanımaları beklenmektedir.

İÇERİK:

Altı Sigma metodolojisinin nasıl başladığı ve yayıldığı hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra, metodolojinin genel felsefesi, müşteri, kalite ve maliyet yaklaşımı, toplam süreç verimliliği gibi kavramlar üzerinde durulacaktır.Hataların kaynağı olan değişkenlikler, değişkenlik kaynakları ve maliyetleri ile Altı Sigma Metodolojisinin bu değişkenlikleri yok edebilmek için kullandığı araçlar hakkında bilgi verilerek, uygulama örnekleri paylaşılacaktır.ltı Sigma Metodolojisinin uygulanması amacı ile izlenecek değişik yaklaşımlar ve stratejiler hakkında bilgiler ve uygulama sonuçları aktarılarak, kritik başarı faktörleri tartışmaya açılacaktır.SONUÇ: Katılımcılar operasyonal verimlilikte mükemmelliğe ulaşabilmek için kullanılacak teknikler konusunda temel bir bilgi seviyesine sahip olmaları seminer sonunda sağlanacaktır.

KİMLER KATILMALI:

Üst ve Orta Kademe Yöneticiler, Kalite Yöneticileri, Kalite ve Üretim Mühendisleri.

Page 5: Kga  eği̇ti̇m katoloğu

[email protected]

KAİZEN VE YALIN ÜRETİM TEMEL KAİZEN VE YALIN ÜRETİM TEMEL BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİBİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİEğer yaptığın işte hiçbir iyileşme göstermiyorsan, aslında

geriliyorsundur.KAIZEN; JAPON felsefesinde “İYİ “ yönde DEĞİŞİM anlamına gelir.

Batı Kaizen felsefesini yalın düşünce sistemi olarak işletme yönetim sistemine entegre etmiştir.

yalın üretin tanımı: ürün ve hizmetlerde israfı ortadan kaldırmaktır İsraf –MUDA -değer oluşturmaksızın maliyete eklenen her şeydir.Küçük küçük de olsa iyileştirmelerin sistematik bir biçimde

gerçekleştirilmesi ve alışkanlık haline getirilmesi yöntemidir.Ayrıca; iyileşme için büyük yatırımlar gerektirmeyen, tüm personelin

yaratıcılıklarını ön plana çıkartan, çalışanlar tarafından uygulandığı için benimsenmesi kolay olan bir yöntemdir

Eğitimde kaizen felsefesi, yalın üretim uygulamalı ve örnekler ile anlatılacaktır.

Page 6: Kga  eği̇ti̇m katoloğu

[email protected]

AMAÇ: satın alma stratejisi geliştirilerek malzeme hareketinden, stoklara maliyeti düşürecek tekniklerin öğrenilmesidir.

süre: 1 günhedef kitle: satın alma sürecinde yer alan personel ve yöneticiler

Eğitimin İçeriği:

Satın almanın organizasyon içindeki yeri.

Satın almanın kalite sorumluluğu. 

Tedarikçi ilişkileri ve değerlemesi. 

Tedarikçi seçiminde kullanılacak olan olası standart yöntemler. 

Satın alma mesleğinde profesyonellik ve etik ilkeler

Malzeme yönetimi ve planlama işbirliği. 

Satın alma planlaması ve satın almanın stok yönetimi konusundaki sorumluluğu. 

Satın alma bütçesi ve Başarılı bir bütçe hazırlamaya yönelik yaklaşımlar

SATINALMA VE TEDARİK SATINALMA VE TEDARİK ZİNCİRİ . . YÖNETİM ZİNCİRİ . . YÖNETİM EĞİTİMİEĞİTİMİ

Page 7: Kga  eği̇ti̇m katoloğu

[email protected]

ÜRETİM VE LOJİSTİK PLANLAMA ÜRETİM VE LOJİSTİK PLANLAMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİTEKNİKLERİ EĞİTİMİ AMAÇ: ŞİRKETİNİZİN PLANLAMA SÜREÇLERİNİ ANALİZ EDEREK FARKINDALIK SAĞLAMAKTIR.

Süre: 1 gün

PROĞRAM İÇERİĞİ

® Üretim Yönetimi ve Üretim Lojistiği, Kod ve Kavramları

· MRP ( Material Requirements Planning ? Malzeme Kaynakları Planlaması )

· MRP II ( Manufacturing Requirements Planning ? İmalat Kaynakları Planlaması )

Üretim Planlamasında Uyulması Gereken Prensipler

· Üretim Planlamada Temel Alternatifler

· Üretim Planlamada Engelleyici Faktörler

· Üretim Planlama Modülleri ve Yönetimi

o ERP ( Kurumsal kaynak Planlama ) ve Ürün Ağacı

o Lojistikte MRP ve MRP II

o İş Planı ve terminleme

o Kapasite Planlaması ve Planlama Stratejileri

Page 8: Kga  eği̇ti̇m katoloğu

[email protected]

SÜREÇ YÖNETİMİ , İYİLEŞTİRİLMESİ VE YENİDEN TASARIMI EĞİTİMİ AMAÇ

Süreç yapılandırma ve iyileştirme yoluyla: Operasyonel verimsizlikleri gidermek, Maliyetleri azaltmak, Rekabet gücünü artırmak,Ürün hatalarını azaltmak.Küresel rekabet ortamında hayatta kalabilme ve piyasa taleplerine hızlı çözümler üretmenin temel koşulu rekabet dinamiklerine sahip olmaktır. Bu rekabet dinamiklerin inin en önemlilerinden biri ise iş yapış tarzındaki farklılaşmadır. İÇERİK

İş süreçlerinin yapılandırılması 6 ana adımdan oluşmaktadır: 1. Sorunlu alanların tespit edilmesi:Bu adımda müşteri istek ve beklentileri dikkate alınarak

problemli alanlar firma çalışanları ile yapılan workshoplar ve müşteri geribildirimleri doğrultusunda tespit edilir.

2. Süreç adımlarının belirlenmesi:Tespit edilen problemli alanlardaki süreçlerin ve faaliyetlerin adımları belirlenir.

3. Süreç analizi: Süreç iyileştirme teknikleri yardımıyla süreçlerde yaşanan problemlerin kaynağına inilerek kök neden tespit edilmeye çalışılır.

4. Süreç iyileştirme :Problem Kaynağının ortadan kaldırılmasına yönelik önerilen hedef yapılar alternatifli olarak ortaya konulur ve firma yönetimi ile paylaşılır.

5. Dokümantasyon Önerilen yeni iş yapış tarzında, firma yönetimi ile mutabakat sağlanmasını müteakip süreçler dokümante edilerek yürürlüğe girer.

6. Uygulama etkinliğinin takibi :Yeni iş yapış tarzının uygulamaya girdikten sonraki performansının takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması Konusunda gerekli destek sağlanır.

Page 9: Kga  eği̇ti̇m katoloğu

[email protected]

FMEA-Hata Modu Etkileri Analizi FMEA-Hata Modu Etkileri Analizi EğitimiEğitimi KATILIMCI PROFİLİ:ÜRETİM, TASARIM , ARGE,METOD ,PLANLAMA DEPARTMANINDA ÇALIŞAN TEKNİK

KADRO VE YÖNETİCİLERİ, RİSK YÖNETİM TEKNİĞİNE İLGİ DUYAN HERKES

SÜRE: 1GÜN

TEKNİK RİSK YÖNETİM EĞİTİM AMACI:

FMEA çalışmaları ile; gerek ürün, gerekse proses aşamalarında yüksek potansiyel risk taşıyan operasyon adımları incelenerek, önleyici faaliyetler geliştirilmek suretiyle, söz konusu riskler azaltılmayaçalışılır.FMEA metodları özellikle kalite sisteminin; kalite sistemi, ürününgerçekleştirilmesi ve tasarım kontrolü, tasarım girdileri bölümlerinde hata önlemeye dayalı sistematiği oturtmak üzere kullanılan yöntemlerdenbirisi olarak yer almaktadır.

EĞİTİMİN HEDEFİ

Eğitimin hedefi; katılımcılara hataların oluşma öncesi meydana gelebilme risklerini değerlendiren bir metod olan FMEA uygulamaları hakkında gerekli bilgilendirmenin yapılması ve örneklerle konunun pekiştirilmesinin sağlanmasıdır.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

FMEA'in anlamı, tipleri, farklılıkları, uygulama alanları, uygulama zamanları ve faydalarıUygulamaDeğerlendirme ve yorumlarÖneriler

Page 10: Kga  eği̇ti̇m katoloğu

[email protected]

KALİTE MALİYETLERİ KALİTE MALİYETLERİ -BS 6143 std.-eğitimi -BS 6143 std.-eğitimi

Amaç :

Şirket faaliyetlerinde ortaya çıkan başarısızlık maliyetleri rekabette en önemli engeldir. Gerek başarısızlık maliyetlerinin gerekse katma değeri olmayan faaliyetlerin belirlenerek, önleme ve değerlendirme maliyetlerine önem vererek ortadan kaldırılmaları mümkündür. Böylece, şirketin rekabetçi olabilmesinin yanısıra, kârlılığı da artacaktır.

Eğitimin amacı katılımcıların, şirket içerisinde ortaya çıkan başarısızlıkları görebilme ve izlemelerle onları ortadan kaldıracak iyileştirme faaliyetleri konusunda bilgi ve deneyim kazanmalarını sağlamaktır.

İçerik :

maliyetinin önemimaliyet programının oluşturulmasımaliyetleri ve sınıflarının belirlenmesimaliyet unsurlarının tanımlanmasıÖnleme maliyetleriDeğerlendirme maliyetleriİç başarısızlık maliyetleriDış başarısızlık maliyetleriKalite maliyetlerinin raporlanmasıKalite maliyet göstergeleriKalite maliyet prosedürü ve hesaplama talimatıSistemin yaygınlaştırılmasıSürekli iyileştirme 

Page 11: Kga  eği̇ti̇m katoloğu

[email protected]

SPC istatistiksel Proses Kontrol Teknikleri eğitimi

Amaç :

Bütünsel Kalite Yönetiminin çok önemli ve etkili metodlarından biri olan, proseslerin iyileştirilmelerinde istatistiksel teknikler kullanılarak, değişkenlik analizlerinin yapılması yoluyla iyileştirme faaliyetlerinde bir araç olarak "İstatistiksel Proses Kontrolu" tekniğini uygulamalı olarak aktarmak.

İçerik :

Bütünsel kalite yönetiminde İPK'nın yeri ve önemiİPK metodolojisiTemel istatistik bilgileriDeğişkenlik, normal dağılım, normal dağılım parametreleriÖrnekleme, histogramKontrol çizelgeleri (Xort-R, Xort-s, XmR, p, np, c, u çizelgeleri)Proses yeterliliği analiziMakina yeterliliği analiziÇok sayıda alıştırma ve uygulama örneği 

Katılımcı Profili :

Kalite, Üretim, Teknik Hizmetler, Satınalma, Malzeme, Ürün Geliştirme (Ar-Ge) departmanlarında çalışan mühendis ve orta kademe yöneticiler, Hizmet sektöründe çalışan orta kademe yöneticiler

Page 12: Kga  eği̇ti̇m katoloğu

[email protected]

Q7 ve 8 D formatı ile  Problem Çözme Teknikleri EĞİTİMİ

Amaç :

Şirket içindeki tüm çalışanların ekip halinde katılımıyla, mevcut ürün ve proseslerdeki kalite ve verimlilik problemlerini sürekli iyileştirme olarak çözümlemek ve şirketin rekabetçi durumunu devam ettirmek; Katılımcıların, problemlere sistematik yaklaşma ve ekip çalışmasına yatkınlığını geliştirmek.

İçerik :

8D Problemin tanımlanması ve ekibin belirlenmesi8D Problemin boyutunun ortaya konması8D Geçici önlemlerin belirlenmesi ve uygulanması8D Olası sebeplerin belirlenmesi8D Olası sebeplerin doğrulanma önceliklerinin belirlenmesi8D Olası sebeplerin doğrulanması ve asıl sebeplerin tespiti8D Olası çözümlerin belirlenmesi8D Çözümlerin analizi ve seçimi8D Çözümün planlanması ve yaşama geçirilmesi8D Sonuçların değerlendirilmesi ve gerekli düzeltmeler8 d formunun otomotiv ve beyaz eşya sektöründe kullanımıProblem çözme tekniklerini ekip olarak kullanılmasıSunuş ve kutlama

Kullanılan Araçlar:

Akış şeması, Beyin fırtınası, Sebep-Sonuç diyagramı, Pareto analizi, gruplandırma, dağılma diyagramı, histogram, zaman şeridi, veri toplama. 

Page 13: Kga  eği̇ti̇m katoloğu

[email protected]

5 S ENDÜSTRİYEL DİSİPLİN 5 S ENDÜSTRİYEL DİSİPLİN TEKNİKLERİ EĞİTİMİTEKNİKLERİ EĞİTİMİ

AMAÇ

Olumlu etkiler yaratacak bir çevre oluşturmak için sıradan bir temizlik operasyonu yerine genel düşünce yapısını değiştirmeye yönelik 5 adımlı bir eyleme ihtiyaç vardır.

Bu eğitimin sonunda katılımcılar adımda temizlik, tertip ve düzen sağlamanın gereklerini açıklayabileceklerdir.

İÇERİK

Niçin 5S?

5S temelleri5S uygulamalarında karşılaşılan itirazlar5S' in sağlayacağı yararlar (çalışana, işletmeye)1. Temel: organizasyonKırmızı etiket eylemi2. Temel: düzenlilikUygun konumların belirlenmesiKonumların tanımlanması3. Temel: temizlikTemizliği uygulamaTemizlik denetimi4. Temel: standartlaştırmaStandartlaştırma aşamalarıÖnleme5. Temel: disiplinGerekli koşullarKarşılıklı rollerAraç ve yöntemlerUygulama ile ilgili ipuçları

Page 14: Kga  eği̇ti̇m katoloğu

[email protected]

AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİCİLERİ VE YÖNETİM AİLE ŞİRKETLERİ YÖNETİCİLERİ VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ İÇİN KURULU ÜYELERİ İÇİN

KURUMSAL YÖNETİŞİM EĞİTİMİKURUMSAL YÖNETİŞİM EĞİTİMİ KURUMSAL YÖNETİŞİM MODELİ referans alınarak şirketin kurumsal alt yapısı gözden

geçirilecektir. AİLE ŞİRKETLERİ yönetim sorunları, toplanacak veriler, çözüm önerileri, uygulama önerileri ve

karşılaşılabilecek engeller gibi konularda bir fikir listesi oluşturmak amacıyla yapılan stratejik düşünce çalışmasıdır.

AMAÇ: Farklı bakış açılarını yansıtan fikirlerin üretilmesidir.

Eğitim Program Aşamaları; 1.Ailenin Kurumsallaşma süreci nasıl yönetilir? 2.Şirketin Kurumsal yapılanması nasıl planlanır? 3.OECD kurumsal yönetişim ilkeleri nedir? 4.Aile bireyleri, hissedarlar,yönetici ilişkileri nasıl yönetilir? 5.Aile Anayasasının kurumsal yönetişimde ki önemi nedir? 6.Kurum Kültürü tasarımının sürdürülebilir bir büyümede ki  fonksiyonu nedir? 1-gün süren eğitimde “Kurum Kültürümüz nedir?” sorusunun cevabını aile,üst yöneticiler ve

yönetim kurulu üyeleri birlikte arayacaklardır.Misyon, Vizyon, Etik İlkeler, Stratejik Amaçlar, Hedefler Grup çalışması ardından, grup sözcüleri grup adına sunumu yapacaklardır.

Gruplar aktarımlarını tamamladıktan fikirler ortak akıl potasında birleştirilerek kurumsal yapılanma stratejik yol haritası çizilecektir

.Aile Anayasası Projesine başlama ve /veya kurumsal yapılanma stratejik kararı gözden geçirilecektir.