Top Banner
HELMIKUU 1 2013 Jyväskylän Työväenyhdistys ry:n tiedotuslehti www.jty.fi Keitä he ovat? Kilpailu taka- kannessa 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 17 11 12 14 15 13 16
20

JTY Tiedottaa 1/2013

Mar 28, 2016

Download

Documents

Jyvaskylan Tyovaenyhdistyksen tiedotuslehti
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: JTY Tiedottaa 1/2013

JTYTIEDOTTAA

H E L M I K U U1 2013

Jyväskylän Työväenyhdistys ry:n

tiedotuslehti

www.jty.fi

Keitä he

ovat?

Kilpailu taka-

kannessa

1 2 3 4

5 6 7 8

9 10

17

11 12

14 15

13

16

Page 2: JTY Tiedottaa 1/2013

Päätoimittaja Riitta Mäkinen

Toimittaja Kimmo Ojala

Toimitus Kauppakatu 30 A 9 Avoinna ark. 8.30–16.00 Puh. 010 231 4401 Sähköp. [email protected]

Julkaisija Jyväskylän Työväenyhdistys ry

Painopaikka Mainospalvelu Laitinen Ky, Jyväskylä

Painosmäärä 900 kpl

Jakelu JTY:n jäsenet

w w w . j t y . f iKatso uudistetut kotisivut ja facebook!

www.facebook.com/JyvaskylanTyovaenyhdistys

Page 3: JTY Tiedottaa 1/2013

3 JTY Tiedottaa 1/2013

Kohti työntäyteistä kevättä

Käynnistynyt vuosi tuo tullessaan täys-laidallisen haasteita. Kaupungin talous on tilanteessa, jossa yritysmaailmassa suunniteltaisiin saneerauksia. Tulorahoi-tus on kriisissä, sillä verotulot ja valtion-osuudet eivät riitä kattamaan vuosittaisia menoja. Edellisen kauden investoin-tibuumi on mennyttä ja ohjelma onkin puolitettu viime vuoteen verrattuna. Siitä huolimatta uutta velkaa otetaan 43 mil-joonaa ja arvioitu tilikauden tulos on 56 miljoonaa alijäämäinen. Vuosikate jää-nee plussan puolelle, mikäli talousarvio ei merkittävästi ylity. Veronkorotus nel-jäntenä peräkkäisenä vuotena ei voi olla ratkaisu edessä odottaviin haasteisiin. Uudet luottamushenkilöt aloittavat työn-sä siis äärimmäisen vaikeassa tilantees-sa. Kuinka tarttua toimeen ja kääntää talouden suunta aikana, jolloin tulot yhä pienenevät ja palvelutarve kasvaa?

Kaupunginhallitus on nimennyt elinvoi-maan ja työllisyyskehitykseen pureutu-van KELPO-työryhmän sekä kuntata-louden tasapainottamiseen paneutuvan taloustoimikunnan. Jälkimmäisiä on toi-minut kaupungissa ennenkin, enemmän tai vähemmän menestyen. Toimikunnal-ta odotetaan aivan uudenlaisia avauk-sia perinteisten säästökeinojen rinnalle. Menojen hillitseminen edellyttää palve-luverkon tarkastelun ohella koko kun-takonsernin päällekkäisten toimintojen kartoittamista ja näihin puuttumista. Ensi vuoden talousarvion ja palveluverkkolin-jausten ohella tämä onkin toimikunnan yksi keskeinen tehtävä. On harkittava, josko ulkopuolisen ja kaupungista riip-pumattoman asiantuntijatahon hyödyn-täminen toisi työhön tarvittavaa tehoa

ja uskottavuutta, sillä olemassa olevia rakenteita puolustavat tiukimmin niihin tottuneet virka- ja luottamusmiehet.

Lähiviikkoina kuntapäättäjät pohtivat ra-kenne- ja soteuudistuksen ohella myös uuden keskussairaalan jätti-investoinnin toteuttamista. Vähintään 300 miljoonan euron hankkeen osalta keskeinen kysy-mys on, kuinka maakunnan muut kunnat sitoutuvat sekä sairaalan investointiin, mutta myös palvelujen käyttämiseen tulevina vuosina. Hanke on verrattavis-sa Keljonlahden voimalainvestointeihin. Maltti on tässäkin asiassa valttia, sillä kaupungin talous ei kestä enää toista sa-man suurusluokan virhearviointia.

Nuorten aikuisten ja keski-ikäisten pit-käaikaistyöttömyyteen pureutuminen edellyttää poliittisten ryhmien yhteistä tahtotilaa. Kuntakokeilu ja nuorten yh-teiskuntatakuu ovat askelia oikeaan suuntaan, mutta yksin niiden voimalla ei ongelmia pysyvästi ratkaista. Uusien työpaikkojen luominen edellyttää laa-jan yhteistyöjoukon kasaamista saman pöydän ääreen, jotta voimavarat ja alu-eellinen osaaminen on mahdollista hyö-dyntää niin taloudelliseksi kasvuksi kuin sosiaaliseksi hyvinvoinniksi. Opetusmi-nisteri Gustafsson teki tärkeän avauksen lisäpanostuksesta oppisopimuskoulutuk-seen. Toivottavasti valtiovarainministeriö valtiontaloutta tasapainottaessaan näkisi hankkeen myönteiset vaikutukset myös kuntakentällä.

Jyväskylän Työväenyhdistys juhlii kulu-vana vuotena 125-vuotista taivaltaan. Erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia järjes-

Page 4: JTY Tiedottaa 1/2013

4 JTY Tiedottaa 1/2013

JTY:N VETERAANIKERHO WANHAT TOVERIT

Seuraavat kokoontumiset:maanantaina 11.3.2013 klo 14.00maanantaina 8.4.2013 klo 14.00

B-salilla, Väinönkatu 7

Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat Wanhat toverit!

Kahvitarjoilu.

AVOIN YLEISÖTILAISUUS

”Ajankohtaista eduskunnasta”maanantaina 18.3.2013 klo 18.00 alkaen

Aalto-salissa, Väinönkatu 7

Aiheesta alustamassa kansanedustaja Susanna Huovinen

Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaenTervetuloa!

tetään jo kevään kuluessa koulutuksen, keskustelujen, alustusten ja vapaa-ajan viettoon liittyen. Vuoden pääjuhla järjes-tetään syksyllä asiaankuuluvin juhlalli-suuksin ja erityisen vapaamuotoisem-man jäsenillan muodossa. Kuluvana vuonna huomio kiinnitetään myös omaan yhdistystoimintaan, jonka tulevaisuuden linjoja suunniteltaessa teidän jäsenten panos on korvaamaton. Johtokunnan

puolesta kutsunkin teitä osallistumaan niin yhteisiin tapahtumiin kuin kehitys-päiviinkin. Yhdessä olemme enemmän, Toverit!

Riitta Mäkinen JTY:n puheenjohtaja

Page 5: JTY Tiedottaa 1/2013

5 JTY Tiedottaa 1/2013

110 vuotta Forssasta

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 110 vuot-ta historiallisesta Forssan kokouksesta. Vaikka kyseisen kokouksen vuosijuhla on erityisen tärkeä meille työväenliik-keen edustajille, on Forssa merkittävä myös koko suomalaisen yhteiskunnan kehitykselle.

Forssassa työväenliike laati kauaskan-toisen ja rohkean ohjelman, johon koot-tiin tärkeimmät tavoitteet seuraavasti: 1. Lähimmät vaatimukset 2. Työväen suoje-lulainsäädäntö 3. Kunnallinen ohjelma 4. Maatalousohjelma. Suuri osa ohjelman tavoitteista nyt toteutettu, mutta tekemis-tä vielä riittää - puhumattakaan uusista haasteista.

Työväenliikkeen lähimpiin vaatimuksiin kuuluivat muun muassa vaali-ja äänioi-keuden vaatimus, kokoontumis- ja pai-novapaus, koulupakko, rauhanaatteen puolustaminen, terveydenhuollon paran-taminen ja kieltolaki. Työväensuojelus-sa vaadittiin 8 tunnin työaikaa, alimman palkan määrittelyä, alle 14-vuotiaiden ansiotyön kieltämistä ja aviottomien lasten hoivaa. Kunnallisohjelmassa ha-luttiin työväelle riittävästi edustajasijoja kunnallisissa laitoksissa, ajanmukaisia asuntoja, turvattomien lasten ja vanhus-ten hoitoa inhimillisellä tavalla ja yksi-tyisyritteliäisyyden vissien ohjeiden edis-tämistä. Maatalousohjelma vaati tukea torppareille ja pikkuviljelystä tarkoittaville toimille, metsästys-ja kalastusoikeuksia sekä tilattoman väestön sivistystä ja kas-vatusta.

Satakymmenen vuotta sitten monille työ-väen vaatimuksille naureskeltiin ja niitä pidettiin mahdottomina. Silti vaikeaan ja aikaa vieneeseen toteuttamiseen ryhdyt-tiin reippaasti, naureskelusta välittämät-tä. Työhön kannusti myös kansainväli-nen työväenliike: kaikkialla Euroopassa haluttiin muutoksia.

Joku voi kysyä: miksi miettiä vanhoja asioita? Siksi, että Forssaan kokoontu-neiden naisten ja miesten asenteesta on opittavaa. Kuten 110 vuotta sitten, on nytkin reippaasti ja rohkeasti listattava asiat, joiden puolesta haluamme teh-dä työtä. Tavoitteet kannattaa asettaa

Page 6: JTY Tiedottaa 1/2013

6 JTY Tiedottaa 1/2013

tietoisesti korkealle. Työväenliike ei ole vielä tehnyt itseään tarpeettomaksi. On hoidettava kotimaan lapset ja vanhukset inhimillisesti - kuten jo Forssassa vaadit-tiin. Tämän lisäksi on kuitenkin puolus-tettava ihmisoikeuksia, vähemmistöjä ja sananvapautta, torjuttava ilmastonmuu-tosta, ihmiskauppaa ja maailmanlaajuis-ta köyhyyttä. Miksi? Siksi, että maailma jatkaa kansainvälistymistään - halusim-me sitä tai emme ja nämä haasteet kos-kettavat sen vuoksi myös meitä.

SEKAKUORO AALLON LAULAJAT ESIINTYY

"Romantiikkaa ja rakkautta runoissa ja lauluissa"Aalto-salissa, Väinönkatu 7

sunnuntaina 10.3. kello 14.00

TERVETULOA!

JTY:n SEKAKUORO AALLON LAULAJAT TOIMII

Harjoitukset torstaisin klo 18.00 B-salilla ja mahdollisuuksien mukaan Aalto-salilla

Lähde mukaan kuorolaulun ihmeelliseen maailmaan!

Uskon, että Forssan ohjelma puhutte-li ja tavoitti kansalaisia konkretiallaan. Samaan myös meidän, nykyisten tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden työläis-ten pitäisi pystyä. Vaaliton vuosi 2013 tarjoaa mahdollisuuden perusjärjestö- ja ohjelmatyölle sekä omien tavoitteidem-me kirkastamiselle. Tähän haluan meitä kaikkia rohkaista ja kannustaa.

Susanna Huovinen Kansanedustaja, SDP:n puoluehallituksen jäsen

Page 7: JTY Tiedottaa 1/2013

7 JTY Tiedottaa 1/2013

Keskimaan edustajiston vaali maaliskuussa

Keskimaa Osk on asiakkaidensa omista-ma yritys. Yli 111 0000 asiakasomistajaa ei kuitenkaan voi osallistua suoraan pää-töksentekoon, joten tarvitaan edustuk-sellista demokratiaa.

Keskimaassa valitaan 100-jäseninen edustajisto vaaleilla neljän vuoden vä-lein.

Sääntöjen mukaan edustajiston tärkeim-piä tehtäviä ovat hallintoneuvoston ni-

meäminen, tilinpäätöksen vahvistaminen sekä tuloksenkäytöstä, muun muassa ylijäämänpalautuksesta päättäminen.

Keskimaan edustajiston vaali järjeste-tään 4.–15.3.2013.

Vaalissa kolme jäsenaluettaEdustajiston vaalissa Keskimaan toimi-alue jaetaan jäsenalueisiin, joiden sisällä äänestäminen tapahtuu.

Jäsenalueiden rajat noudattelevat kuntarajoja.

Jäsena-lue n:o

Jäsenalue Edustajiston paikat

Ehdokkai-ta listalla

1Eteläinen jäsenalue Hankasalmi, Joutsa, Jämsä, Kangasniemi, Kuhmoinen, Laukaa, Luhanka, Muurame, Toivakka

25 2 - 50

2Jyväskylän jäsenalue 50 2 - 100

3Pohjoinen jäsenalue Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Ki-vijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Multia, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

25 2 - 50

Yhteensä 100

Page 8: JTY Tiedottaa 1/2013

8 JTY Tiedottaa 1/2013

Jäsenalueiden sisällä ehdokaslistoja laa-dittaessa ei kuntarajoilla ole merkitystä. Samalla listalla ehdokkaita voi olla jo-ko yhdestä tai useammasta kunnasta, taajamasta tai kylästä. Jäsenalueelta asetettavien ehdokaslistojen enimmäis-lukumäärää ei myöskään ole vaalijärjes-tyksessä rajoitettu.

Aiemmissa vaaleissa ehdokkaita on ollut yli 400.

Vaalikone käyttöön helmi-kuussaViimeksi vuonna 2009 järjestetyssä vaa-lissa äänioikeuttaan käytti 34,4 prosent-tia asiakasomistajista.

Äänioikeutettuja vaalissa ovat kaikki nyt päättyvän vuoden loppuun mennessä Keskimaan jäseneksi eli asiakasomista-jaksi liittyneet, 15 vuotta täyttäneet hen-kilöjäsenet. Yhteensä äänioikeutettuja on noin 100 000.

Vaalikone avautuu 22.2.2013 kello 8.00, www.s-osuuskauppavaalit.fi/keskimaa

Äänestäminen postitse Keskimaan, kuten myös muiden osuus-kauppojen edustajiston vaali on perintei-sesti järjestetty postivaalina.

Kaikille äänioikeutetuille postitetaan ko-tiin äänestysaineisto.

Äänestyskuori tulee palauttaa postitse niin, että se on keskusvaalilautakunnalla 15.3.2013 kello 16.00 mennessä.

Uuden edustajiston jäsenten nimet julkis-tetaan keskusvaalilautakunnan vahvis-tettua tulokset. Edustajiston toimikausi alkaa välittömästi tuloksen julkistamisen jälkeen, päättyen keväällä 2017, kun uu-si edustajisto on jälleen valittu.

DEMAREIDEN ASETTAMAT EHDOKKAAT VAALEISSA ALUE 2 JYVÄSKYLÄ:

Aapajärvi Tero Blom Jari JTY Heikkilä Terttu JTY Hellman Janne Hietanen Tarja Hovikoski Mervi Hynynen Marjatta Höglund Asta Jussila Petri Jääskeläinen Minna JTY Kanala Sari Kaukonen Anna Kauppinen Jari Kelander Mika JTY Kinnunen Raimo Korhonen Timo Koskinen Esko Kuusijoki Kari Laine Pekka JTY Laine Jani JTY Lampinen Tapio Lehtinen Annikki JTY Lehtonen Joel JTY Leppänen Lea JTY Linna Esfir Luukka Noora JTY Melville Tony Mikkonen Ilkka Moradi Ali Mäkinen Riitta JTY Rannila Sari JTY Ruusuvirta Outi Saarela Kerttu Saarinen Antti Sarja Pertti JTY Suomi Kimmo JTY Suominen Mia Tirkkonen Aune Vuorimies Tero JTY

Page 9: JTY Tiedottaa 1/2013

9 JTY Tiedottaa 1/2013

KUNNALLISVAALIT 2012 tulokset

Demareille tappiota 4 paikkaa,

suurimman valtuustoryhmän asema säilyi

Viime syksyn kunnallisvaalit tarjosivat Jyväskylässä jälleen totutun jännitysnäytelmän.

Sosialidemokraattien osalta vaalitulosta voidaan pitää enintään tyy-dyttävänä. Neljän paikan menetys on selvä tappio ja kirpaisee mutta hyvän lähtökohdan tulevalle valtuustokaudelle tarjoaa kuitenkin sel-keästi suurimman valtuustoryhmän asema. Tästä asetelmasta käy-dyt luottamushenkilöpaikkojen jakoa koskevat neuvottelut tuottivat demareille mm. kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan. Tätä vaativaa tehtävää hoitamaan valittiin vaalien ylivoimainen äänihara-va JTY:n puheenjohtaja Riitta Mäkinen.

Page 10: JTY Tiedottaa 1/2013

10 JTY Tiedottaa 1/2013

Suomen Sosialidemokraatti-nen Puolue (SDP) Paikat 17, Muutos -4

Riitta Mäkinen 1870 koulutussuunnittelija, YTM

Mervi Hovikoski 729 sairaanhoitaja

Ulla Lauttamus 661 henkilöstön kehittämispäällikkö, KM

Tuulikki Väliniemi 590 eläkeläinen

Pentti Mäkinen uusi 385 pääluottamusmies

Kimmo Suomi 382 professori

Kauko Isomäki 344 puhallusvillaurakoitsija

Ahti Ruoppila uusi 323 aluejohtaja, YTK

Jukka Hämäläinen uusi 289 linja-autonkuljettaja, pääluottamusmies

Jari Blom 287 toiminnanjohtaja

Tony Melville uusi 280 lehtori, toimittaja

Kaija Haapsalo 264 sairaanhoitaja, pääluottamusmies

Eila Simola 262 pääluottamusmies

Anna-Leena Sahindal 261 liikuntasuunnittelija, LitM

Raimo Kinnunen 259 lähettäjä, eläkeläinen

Kati Kähkönen uusi 256 anestesiologian- ja tehohoidon erikoislääkäri

Kimmo Ojala uusi 237 toimitusjohtaja

Sosiaalidemokraattien valtuustöryhmä Jyväskylässä

Page 11: JTY Tiedottaa 1/2013

11 JTY Tiedottaa 1/2013

Varavaltuutetut

Tarja Viikari 237

Pertti Reinikainen 232

Simo Halttunen 231

Kari Kuusijoki 217

Veijo Koskinen 210

Leena Yksjärvi 204

Jouni Arnberg 202

Paavo Luukkonen 170

Heidi Nieminen 170

Vaalien jälkeen käydyissä eri puoluei-den välisissä neuvotteluissa demarit saivat useita keskeisiä luottamustoi-mia. Tulevan valtuustokauden haasteita ovat etulinjassa hoitamassa yhdistyksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen kaupun-ginhallituksen puheenjohtajana, sekä yhdistyksen varapuheenjohtaja Kimmo Suomi kh:n jäsenenä. Lisäksi kh:ssa de-mareita edustavat kunnallisjärjestön pj. Tony Melville ja Mervi Hovikoski.

Varavaltuutetut

Marja-Leena Luukkonen 168

Juha Hjelt 157

Pertti Sarja 140

Ali Moradi 139

Janne Rummakko 135

Kirsti Turunen 135

Kimmo Jouhki 129

Samuel Taylor 126

KATSO KAIKKI TULOKSET VAALEISTA www.yle.fi/vaalit

Demareille useita keskeisiä luottamustoimia alkaneelle

valtuustokaudelleLautakuntien puheenjohtajien paikoille demareista nousivat Ahti Ruoppila sivis-tyslautakunnan johtoon, Raimo Kinnu-nen tarkastuslautakunnan johtoon sekä Tarja Viikari kulttuuri- ja liikuntalautakun-nan varapuheenjohtajaksi.

Sosialidemokraattien valtuustoryhmän johtoon palasi vuoden alusta Jari Blom varapuheenjohtajinaan Eila Simola ja Ahti Ruoppila.

Page 12: JTY Tiedottaa 1/2013

TYÖVÄEN SIVISTYSLIITON KURSSEJA KEVÄÄLLÄ 2013

Tähän esitteeseen on koottu osa kevään 2013 kursseista. Koko kurssitarjontamme löytyy osoitteesta http://www.tsl.fi/koulutus/kurssit/.

Ilmoittautumiset: viimeistään kolme viikkoa ennen kurssin alkua yllä olevassa nettiosoitteessa tai puh. 020 745 7600/kurssi-ilmoittautumiset.

Useat SAK:laiset ammattiliitot kustantavat tässä esitellyt kurssit jäsenilleen, ks. http://www.tsl.fi/@Bin/3853454/Ammattiliittojen+tukipäätökset+2013.pdf tai varmista asia ilmoittautuessasi.

Verkosta virtaa ammattiosastoon, 16.2. – 17.2.2013, Papinkatu 20, Tampere Kurssilla perustetaan ammattiosaston kotisivut Yhdistysavain-verkkojulkaisujärjestelmää käyttäen. Lisätiedot kurssin sisällöstä: Jouko Muuri, jouko.muuri(at)tsl.fi tai Raimo Oksanen, raimo.oksanen(at)tsl.fi

Kaverit kasaan – eväitä työelämävaikuttamiseen, 2.3. – 3.3.2013 Hotelli Scandic Paasi, Helsinki Tavoitteena on pohtia ammattiyhdistysliikkeen nykyisyyttä ja tulevaisuutta sekä avata edunvalvonnan merkityksiä minulle, kavereille ja yhteiskunnalle. Kurssi sopii erityisesti nuorille, jotka ovat vasta astumassa edunvalvonnan ja ay-toiminnan kiehtovaan maailmaan.

Työurat auki – työnhakukurssi, 2. – 3.3.2013, Hotelli Holiday Inn, Turku Kurssilla mm. harjoitellaan työhakemusten kirjoittamista ja työhaastatteluun valmistautumista. Kurssi on tarkoitettu työttömille, työuransa alkuvaiheessa oleville sekä ammattikoulusta työelämään siirtyville.

Järjestöjohtaminen (kurssit ovat samansisältöisiä) 9.3. – 10.3.2013 Hotelli Holiday Inn, Tampere 13.4. – 14.4.2013 Hotelli Holiday Inn, Oulu Kurssin tavoitteena on tiedostaa vapaaehtois- ja yhdistystoiminnan johtamisen merkitys ydintoimintojen toteuttamisessa. Tarkoituksena on oppia johtamisen malleja ja johtamiseen sisältyviä erilaisia rooleja.

Kohtaa ja kuuntele, 20.4. – 21.4.2013, Hotelli Holiday Inn, Oulu Kurssin tavoitteena on parantaa omia vuorovaikutus- ja palautetaitoja. Kurssin sisältö: ihmissuhdetaitojen perusasiat; miksi kannattaa kuunnella; rohkeus puuttua ajoissa; arvostavalla palautteella iloa ja voimaa yhteisöön.

Työhyvinvoinnin jäljillä, 27.4. – 28.4.2013, Hotelli Holiday Inn, Oulu Kurssin tavoitteena on edistää sekä omaa että työyhteisön hyvinvointia ja jaksamista. Kurssin sisältö: työhyvinvoinnin osatekijät; yhteisöllinen työilmapiiri; rakentava vuorovaikutus työyhteisössä; palautteen pyytäminen, antaminen ja vastaanottaminen.

Olet lämpimästi tervetullut kursseillemme!

Page 13: JTY Tiedottaa 1/2013

13 JTY Tiedottaa 1/2013

Jyväskylän työväenyhdistys ry vuonna 2013

JohtokuntaPuheenjohtaja: YTM Riitta Mäkinen 044 284 8504 [email protected]

Varapuheenjohtaja: professori Kimmo Suomi 045 877 4245 [email protected]

Jäsenet: Hilkka Illman, sosiaalineuvos 0400 757 012 [email protected]

Jukka Hämäläinen, linja-auton kuljettaja 0400 647 171 [email protected]

Eetu Kinnunen, opiskelija 050 545 3173 [email protected]

Joel Lehtonen, ohjelmistosuunnittelija 044 076 0606 [email protected]

Noora Luukka, opiskelija 050 407 2143 [email protected]

Salla Pehkonen, kotiäiti 040 575 9157 [email protected]

Antero Raninen, kehityssuunnittelija 0400 448 741 [email protected]

Tarja Viikari, lastentarhanopettaja 040 753 3065 [email protected]

varajäsen:Juha Hjelt, paloesimies 0400 779 949 [email protected]

Toimisto ja henkilökuntaKimmo Ojala, toimitusjohtaja 010 231 4401 [email protected]

Minna Jääskeläinen, järjestötyöntekijä 010 231 4400 [email protected]

Jari Toikkanen, kiinteistönhoitaja 010 231 4402

Kati Sainio, järjestöohjaaja äitiysvapaalla

Sirpa Pietikäinen, kotkatyöntekijä 050 493 8659

Page 14: JTY Tiedottaa 1/2013

14 JTY Tiedottaa 1/2013

JTY:N NAISET TOIMIIJty:n Naisten avoin kokous

keskiviikkona 20.2. klo 18 B-salissaSuunnitellaan vuoden toimintaa!

Tervetuloa!

Jty:n Naisten Kevätkokous

keskiviikkona 6.3. klo 18 B-salissaTervetuloa!

Kokouksen vierailija selviää myöhemminSeuraa Viikkolehden järjestöpalstaa!

NAISTENPÄIVÄN TANSSIT

Aalto-salissa perjantaina 8.3. klo 19-22Tervetuloa!

Tarkempi ohjelma lähempänä ajankohtaaKeski-Suomen Viikkolehden

järjestöpalstalla.

JTY:N SOITTOKUNTA KAJASTUSSoitto jatkuu tiistaisin 17.00-20.00

B-salilla ja mahdollisuuksien mukaan Aalto-salissa, Väinönkatu 7Tule mukaan mukavaan joukkoon!

Page 15: JTY Tiedottaa 1/2013

15 JTY Tiedottaa 1/2013

Alexandr Vampilov Varttitunti enkelin seurassa

Satiirimainen tarina ”Ei niinkään kehno pila,

mutta mistä ihmeestä me nyt saadaan ne kolme ruplaa”

Ensi-ilta lauantaina 16.3.13 klo 15.00Ainolan Kesäteatterin kahviossa

Ohjaus: Antero Leppänen

Lippuvaraukset / tiedustelut: 040-879 0533

Jyväskylän Työväenteatteri

MAALISKUU

ti 19.3. klo 19.00

to 21.3. klo 19.00

su 24.3. klo 15.00

ti 26.3. klo 19.00

to 28.3. klo 19.00

su 31.3. klo 15.00

HUHTIKUU

ti 2.4. klo 19.00

to 4.4. klo 19.00

su 7.4 klo 15.00

ti 9.4. klo 19.00

to 11.4. klo 19.00

su 14.4. klo 14.00 (viimeinen esitys)

Liput: 5e/8e/10e

Esitykset:

Page 16: JTY Tiedottaa 1/2013

16 JTY Tiedottaa 1/2013

JTY:n 125-vuotis juhlavuoden kunniaksi JTY käynnistää säännöllisen ympärivuotisen koulutuksen kaikille JTY:n jäsenille, muille Jyväskylän seudun ja Keski-Suomen alu-een sosialidemokraateille, sekä erityisesti kunnallisille luottamushenkilöille ja puolue-aktiiveille.

JTY KOULUTTAA

SDP:N KUNTATALOUDEN VAIHTOEHDOTAalto-salissa lauantaina 6.4. klo 10.00-14.00

10.00 Tilaisuuden avaus JTY:n koulutusvastaava profes-sori Kimmo Suomi

10.15 Seminaarin pääalustus SDP:n kuntapolitiikka ja vaihto-ehdot SDP:n 2. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman

11.15 Keskustelu ja kysymykset alus-tajalle

11.45 Kahvi ja voileipätarjoilu

12.30 Ajankohtaista Jyväskylän kun-tapolitiikasta Tony Melville, SDP:n Jyväskylän kunnallisjärjestön puheenjohtaja

SDP JA KUNTAPOLITIIKAN VAIHTOEHDOT12.50 Kunta- ja SOTE-uudistus, kun-

tapäättäjän näkökulmasta Riitta Mäkinen, Jyväskylän kau-punginhallituksen puheenjohtaja

13.20 Keskustelu ja kysymykset iltapäi-vän aiheista

13.50 Tilaisuuden päätös ja yhteen-veto JTY:n koulutusvastaava profes-sori Kimmo Suomi

Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 20.2.

JTY:n toimistolle 010 231 4400 tai [email protected]

SDP:N JA PUOLUEOSASTOJEN TOIMINNAN KEHITTÄMINEN

Aalto-salissa keskiviikkona 22.5. klo 17.00-20.00

Tarkemmat ohjelmat ja alustajat myöhemmin.

Seuraavat koulutustilaisuudet järjestetään

1. KOULUTUSPÄIVÄAalto-salissa, Väinönkatu 7

Lauantaina 23.2. klo 10.00 –14.00

Page 17: JTY Tiedottaa 1/2013

17 JTY Tiedottaa 1/2013

www.aaltosal i . f i

Vuoden remonttiurakka takana yhdistyksen kiinteistöissä

UUSI KELLARIRAVINTOLA AVATTU

www.facebook.com/AaltoSali

Yhdistyksen kiinteistöissä on viimeisen vuoden aikana toteutettu merkittäviä re-montteja. Kauppakatu 30:n neljä asuin-huoneistoa on muutettu neljännessä kerroksessa kokous- ja toimistokäyttöön sekä katutason kaksi huoneistoa pe-ruskorjattu Osuuskauppa Keskimaan käyttöön ravintoloiden sosiaali- ja varas-totiloiksi. Remonttien yhteydessä raken-nuksen käyttö-, lämpö- ja viemärijohto-verkostoa on uusittu sekä ullakkotiloihin rakennettu kokonaan uusi ilmanvaihtoko-nehuone.

Tammi-helmikuun vaihteessa on loppuun saatettu mittava remontti kellariravintolan

tiloissa. Yhdessä tulevan vuokralaisen kanssa toteutettu remontti uudistaa täy-sin kellariravintolan sisustuksen ja mil-jöön sekä päivittää tilan teknisesti tähän päivään. Uusi ravintola ”Helmi” on avattu tammikuun lopussa uuden vuokralaisen toimesta.

Viimeisimpänä remonttina valmistuu Kauppakatu 30:n kahden hissin moder-nisointi. Yhdistyksen toimistolle vievän alkuperäisessä asussaan olevan ”klas-sikon” perusparannus valmistuu hel-mikuun alkupuoliskolla ja ravintoloiden uusittu keittiöhissi on vuokralaisten käy-tössä maaliskuussa.

Page 18: JTY Tiedottaa 1/2013

18 JTY Tiedottaa 1/2013

www.demaritjkl.fi

SDP:N KESKI-SUOMEN PIIRI RY:N KEVÄTPIIRIKOKOUS

la 13.4.2012 klo 10.00Muuramen Työväentalolla

Käsittelyssä:- sääntömääräiset kevätkokousasiat

B-salissa, Väinönkatu 7keskiviikkona 17.4.2013 klo 17.00-18.30

Tule tapamaan ja keskustelemaan Jyväskylän kuntapäättäjien kanssa.Kahvitarjoilu – Vapaa pääsy

JTY:N KUNTAKAHVIT

Aalto-salissa (lämpiö), Väinönkatu 7tiistaina 19.2.2013 klo 17.00–18.30

”Ajankohtaista kuntapolitiikasta”Aiheesta alustamassa kaupunginhallituksen

puheenjohtaja Riitta MäkinenKeskustelemassa myös muita kuntapäättäjiä

Kahvitarjoilu – Vapaa pääsy

Page 19: JTY Tiedottaa 1/2013

Jyväskylän Työväenyhdistys Ry:n Kevätkokous (vuosikokous)

Torstaina 14.3.2013 Klo 18.00 Aalto-salissa, väinönkatu 7

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset kevätkokousasiatKokouksessa käsiteltävät asiakirjat nähtävissä

yhdistyksen toimistolla 6.–13.3. Välisenä aikana

Tervetuloa! Johtokunta

Kokouskahvit alkaen 17.30

Vastaanottajamaksaa

postimaksun

Mottagarenbetalarportot

Jyväskylän Työväenyhdistys ry

Tunnus 5002895

00003 VASTAUSLÄHETYS

Page 20: JTY Tiedottaa 1/2013

Mai

nosp

alve

lu L

aitin

en, J

KL 2

013

TUNNISTUSKILPAILU

KEITÄ HE OVAT?nro 1 ________________________ nro 2 _________________________

nro 3 ________________________ nro 4 _________________________

nro 5 ________________________ nro 6 _________________________

nro 7 ________________________ nro 8 _________________________

nro 9 ________________________ nro 10 _________________________

nro 11 ________________________ nro 12 _________________________

nro 13 _______________________ nro 14 _________________________

nro 15 _______________________ nro 16 _________________________

nro 17 _______________________ VASTAA JA VOITA!

Nimi _________________________________________________________

Osoite ________________________________________________________

Puhelin _______________________________________________________

Keitä he ovat?Tunnista kansikuvan henkilöt ja lähetä vastauksesi alla olevalla palautuskortilla yhdistyksen toimistolle. Lähinnä oikein vastanneiden kesken arvotaan

Lahjakortti ravintola Huviretkeen sekä JTY aiheisia palkintoja.

Kirjoita vastauksesi alla oleville riveille, leikkaa kortti irti katkoviivaa pitkin ja lähetä se toimistolle.

Oikeat vastaukset seuraavassa lehdessä.