Top Banner
LINKÖPING – GARNISONEN SÖDRA EKKÄLLAN 2 & 3 En skön plats för livet
12

JM, Södra Ekkällan Säljbroschyr 2 & 3 2013

Mar 24, 2016

Download

Documents

JM AB

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: JM, Södra Ekkällan Säljbroschyr 2 & 3 2013

LINKÖPING – GarNIsoNeN

SÖDRA EKKÄLLAN 2 & 3En skön plats för livet

Page 2: JM, Södra Ekkällan Säljbroschyr 2 & 3 2013

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

Välkommen med på resan

Vår stad växer och bostadsmarknaden med det. Det är en förmån att delta i utvecklingen av ett helt nytt bostadsområde med så mycket potential som Södra Ekkällan. Garnisonen med I4 och A1 har lagt grunden till ett välplanerat och vackert område med väl tilltagna grönytor. Nu förädlar vi det vidare med ett stort mått av nytänkande.

Som boende hos oss kommer du in i ett skede där du kan vara med och påverka både lägenhetsinteriören och hela kvarterets inriktning genom din bostadsrättsförening. Vi vet att grundförutsättningarna för ett trivsamt liv är perfekta, med närheten till city och Linköpings större arbetsplatser, liksom vackra naturområden och det helt nya Friskis & Svettis tvärs över gatan.

egen innergård och dold parkeringSödra Ekkällan 2 & 3 är ett u-format lamellhus som omfamnar en grönskande innergård. Tack vare ett underjordiskt garage, med hiss upp till ditt eget trapp-hus, tar inga tråkiga asfaltsytor över din närmiljö. Varje trapphus har en egen utgång mot gården, som ligger i västerläge.

I huset samsas lägenheter i ett spann från 2 rum och kök upp till 5 rum och kök, med övervikt mot de större bostäderna. Gemensamt för dem alla är öppna, effektiva planlösningar som kan anpassas efter dina behov med hjälp av fria val i form av väggpartier. Du får smarta kvadrat helt enkelt.

Med ljuset som ledstjärnaTrots att vi bygger energisnålt, enligt JMs lågenergikoncept med låga uppvärm-ningskostnader, är stora fönsterpartier och öppna, ljusa lägenheter något vi har prioriterat i Södra Ekkällan 2 & 3. Många rum har fönster i flera väderstreck och i stort sett alla lägenheter har också balkonger i väst eller syd. Bästa sol-läge med andra ord!

söker du efter ett boende som är nära både city och natur? I en fräsch och trygg stadsdel med gott rykte? Då har du hittat rätt. I södra ekkällan 2 & 3 har du nära till citypuls eller fågelsångsavkoppling, till vardagslyx efter en hektisk arbetsdag. Välkommen ombord på en fantastisk resa och välkommen hem!

Page 3: JM, Södra Ekkällan Säljbroschyr 2 & 3 2013
Page 4: JM, Södra Ekkällan Säljbroschyr 2 & 3 2013

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

Infanterivägen

Garnisonsvägen

Skogsgatan

Landbogatan

Ålerydsvägen

Universitetsvägen

Industrigatan

Haningeleden

Haningeleden

Vistvägen

Lambohovsleden

Lambo

hovs

leden

Söderleden

Djurgå

rdsg

atan

Malmslättsvägen

Garnisons-rondellen

Valla-rondellen

35Stångån

Universitets-sjukhus

Rydskogensmotionscentrum

LinköpingCity Airport

Tinner-bäcksbadet

Garnisonen

Linköpingsslott

Linköpingssporthall

Linköpingssimhall

Natur-centrum

Stads-hus

Linköpingsuniversitet

Linköpingsuniversitet

Minidjurpark

Grenadjär-vallen

Folkunga-vallen

Trädgårds-föreningen

INNER-STADEN

RAMSHÄLL

RYD

EKKÄLLAN

BERGA

VÄSTRAVALLA

LAMBOHOV

Storatorget

Vid den tindrande bäckenBor du i södra ekkällan kommer den vackra Tinnerbäcken att ha en viktig roll i din vardag. Det är längs den du cyklar in till centrum, det är här du hittar mysiga restauranger och picknickställen och det är hit du kan gå för att dra en gädda.

Du inser snart att det är nära till allt från ditt kvarter. Att vägen in till city sedan går längs en porlande, tindrande bäck gör inte saken sämre. Många är också de som upptäckt det nya bostadsområdet ur ett arbetspendlingsperspek-tiv, med sjukhuset tvärsöver och Mjärdevi Sciende Park och SAAB lättillgängligt. Tack vare ombygg-

nationer vid universitetssjukhuset byggs dessutom nya tillfartsvägar som förbättrar och förenklar bil-åkandet till och från Södra Ekkällan.

I takt med detta byggs också närservicen ut. Här finns nu moderna träningslokaler, skolor, apotek, kontor, myndigheter, matbutiker och restauranger.

Underhåll hälsan Bor du i en nyproducerad lägenhet behöver du inte lägga tid på underhåll av din bostad. Den tiden är du i stället fri att använda till vad du vill. Här är det bara två kilometer in till citykärnan, där utbudet är obe-gränsat. Vill du lägga tid på din egen hälsa kan det inte bli enklare. Här intill får du några tips till gröna oaser och tuffa träningspass.

Södra Ekkällan 2

TinneröEklandskap

Coop Extra

Garnisonsskolan

Friskis & Svettis

Mjärdevi Science Park

Tinnerbäcken

Page 5: JM, Södra Ekkällan Säljbroschyr 2 & 3 2013

Infanterivägen

Garnisonsvägen

Skogsgatan

Landbogatan

Ålerydsvägen

Universitetsvägen

Industrigatan

Haningeleden

Haningeleden

Vistvägen

Lambohovsleden

Lambo

hovs

leden

Söderleden

Djurgå

rdsg

atan

Malmslättsvägen

Garnisons-rondellen

Valla-rondellen

35Stångån

Universitets-sjukhus

Rydskogensmotionscentrum

LinköpingCity Airport

Tinner-bäcksbadet

Garnisonen

Linköpingsslott

Linköpingssporthall

Linköpingssimhall

Natur-centrum

Stads-hus

Linköpingsuniversitet

Linköpingsuniversitet

Minidjurpark

Grenadjär-vallen

Folkunga-vallen

Trädgårds-föreningen

INNER-STADEN

RAMSHÄLL

RYD

EKKÄLLAN

BERGA

VÄSTRAVALLA

LAMBOHOV

Storatorget

111112

113E4

34

23

35

34

Linköping

Linghem

Malmslätt

Tallboda

Jägarvallen

Lambohov

Stångån

LinköpingCity Airport

TinnErbäCkEn Tinnerbäcken passerar Södra Ekkällan på sin väg mot Stångån strax syd-öst om Linköpings centrum. Längs bäcken går eller cyklar du till fina parkmiljöer, till en av stans bästa restauranger eller till hela cityutbudet två kilometer från din dörr.

TrädGårdS-FörEninGEn En härlig oas mitt i stan. Ta en promenad i den vackra miljön, gå på guidad tur, ha picknick, handla växter, ät, fika eller bara njut.

FriSkiS & SvETTiS oCh övninGS–oMrådET Sällan har det varit så nära till träning, utomhus eller inomhus, som här. Militärens gamla övningsom-råde och ett helt nytt Friskis & Svettis ger dig alla möjlig-heter till ett hälsosamt liv.

Foto

: Tho

mas

Car

lgre

n

UnivErSiTETS-SjUkhUSET Oavsett om du är vårdgivare eller vård-tagare är närheten till US, med nationell spjutspets-kompetens, en stor fördel. Med nya tillfarts vägar blir nära ännu närmare.

MjärdEvi SCiEnCE Park oCh Saab Du tar dig snabbt och enkelt till hundratals högteknologiska företag med verk samheter inom exempel-vis telekommunikation, mjuk-varu utveckling, elektronik och fordonssäkerhet.

TinnErö EklandSkaP Du har turen att bo vid ett stort naturreservat som når ända in i centrala Linköping. Här vakar vackra, gamla ekar över mängder av växter och djur. Området har fina cykel vägar, skyltade stigar, en sjö, fågeltorn och grillplatser.

Tinnerbäcken är ett vatten drag med historia. Den dyker upp i skriftliga källor redan på 1300-talet. Ortsnamns-forskare tror att den ursprungliga betydelsen av namnet var ”den tindrande bäcken”, det vill säga ”bäcken med det glittrande, glänsande vattnet”.

Page 6: JM, Södra Ekkällan Säljbroschyr 2 & 3 2013

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

Ett hus för glädje

Ola Carlson på White Arkitekter har ritat det u-formade huset utifrån kommunens detaljplan och JMs önskemål.

– Det ska inte vara självklart var en fasadfärg börjar och slutar eller hur fönster är placerade. Jag hoppas göra människor glada med detaljer som överraskar, säger han.

En tålig och vacker sockel i natursten följs av putsade fasader som är mörkare på mittenpartierna och ljusare i hörnen. Hörnen som är ovan-ligt många i detta hus ger sol och ljus från två eller tre håll i många av lägenheterna.

– Hörnlägenheter är ett sätt att ta vara på solljuset. Det har vi också gjort i placeringen av balkongerna, där de med balkong mot gården i norrläge även har en balkong mot söder. Där blir det härligt att sitta och äta mat i sommarsolen, säger Ola Carlson.

Välplanerat för vardagsfunktionDet finns knappt två lägenheter som är lika i Södra Ekkällan 2 & 3. Du hittar alltså lätt din personliga favorit.

– Vi har lagt ner mycket tid på att planera lägenheterna efter hur man rör sig utanför och i huset. Tydligt markerade entréer och en fung-erande hall där du kan ”landa” innan du går in i bostaden är exempel på det.

Även husets gemensamhetsutrymmen är välplanerade, med förråd, cykelrum, parkeringshus med särskilda motorcykelparkeringar och ett litet gårdshus för gemensamma aktiviteter och övernattande gäster.

– Jag tycker att vi har lyckats tillvarata det soliga läget, de fina utblick-arna mot den lilla bäcken och parkmiljöerna som omger huset. Tillsam-mans med läget i stan känns det som om det finns alla förutsättningar att trivas, avslutar Ola Carlson.

ett glatt hus – det har varit ambitionen för arkitekten i kvarteret södra ekkällan 2 & 3. en lek med symmetri och med kulörer inspire-rade av sol och vår gör ditt hem till ett kärt och glatt återseende, varje dag.

Page 7: JM, Södra Ekkällan Säljbroschyr 2 & 3 2013

”Innergården ligger något upphöjd och är väldigt skyddad, med en grön, lummig miljö. Vår ambition har varit att skapa en trädgårdskaraktär, helt utan asfalt, med många typer av perenner och trädarter som blommar från tidig vår till sen höst. Marklägenheterna har varsin generös uteplats som omges av en hög, f in häck. Men här f inns också en gemensam uteplats som omges av buskar och träd. De upplysta, stenlagda trädgårdsgångarna tar de boende till sin entré på ett tryggt och säkert sätt. Mot omgivande väg gör en ramp det möjligt att enkelt styra upp barnvagnen eller cykeln och det f inns gott om cykelställ. Tillsammans med västerläget som ger mycket sol under dagen tror jag att det här kom-mer att bli en favoritplats för alla som bor i huset.”

Stefan Fransson, VML-konsult, är projektets landskapsarkitekt, om innergården i Södra Ekkällan 2 & 3.

Page 8: JM, Södra Ekkällan Säljbroschyr 2 & 3 2013

F

K

DM

9,9 m²SOVRUM 1

9,4 m²SOVRUM 2

13,7 m²SOVRUM 3

WC/D

BAD

10,1 m²UTEPLATS

15,7 m²KÖK

23,9 m²VARDAGSRUM

HALL

G

G

G

BH 8

00BH

800

BH 8

00

BH 8

00

BH 600

ELC

B

ST

TM TT

m

L

HALL

0 1 2 3 4 5 m

LGH NR:ETAPP 2

ETAPP 3

NETAPP 2 ETAPP 3

Våning 1 Tr

Våning 2 Tr

Våning 3 Tr

Entrévåning

Källarvåning

Våning 4 Tr

R & K,

31003

99,0 m²4

Ett bra val i stort som smått

En energisnål bostad är billigare i drift – och bättre för miljön. Därför energiklassar vi numera alla våra nya bostäder, enligt ett system som liknar det som länge använts för vitvaror. Vi är övertygade om att energisnålt byggande är det enda som håller i längden. Även våra inredningsmaterial och – lösningar håller stilen över åren, och är därmed ett klokt miljöval.

När du gör dina inredningsval och väljer detaljer ur JM Origi-nal kan du vara säker på att du får en röd tråd genom rummen. I Södra Ekkällan 2 & 3 har vi plockat godbitarna ur vår skandina-viska formtradition. En mattlackad ekparkett, vitmålade väggar och fönsterbänkar av natursten lägger en stilsäker grund som du

När vi bygger bostäder gör vi det med genomtänkt detaljkänsla – inifrån och ut. Till bostädernas interiör har våra inredare tagit fram ett sortiment som vi kallar JM Original. Inom detta sortiment finns köks-snickerier, beslag, golv, kakel och klinker som vi valt utifrån dess höga designgrad och kvalitet.

kan komplettera med ljusa nordiska träslag, formstarka möbler och grafiska mönster. Vår inredningsansvariga finns med dig som stöd och bollplank under hela urvals- och inredningsprocessen.

stilren vardagslyxDitt nya kök har vita luckor och vitt kakel som kombineras med en grå bänkskiva. Förutom hög designfaktor har köket bland annat induktionshäll, inbyggd ugn och mikro och helintegrerad diskmaskin.

Badrummet bjuder på vardagslyx i form av kakel, klinker och energisnål tvättmaskin och torktumlare.

exempel på 4 rum & kök, 99 m2

Lägenheten är f iberansluten med Telia Triple Play (digital-tv, telefoni, och bredband), vilket ingår i månadsavgiften

Kök med helintegrerad diskmaskin och induktionshäll

Möjlighet att öppna upp för rum i f il.

Två badrum/duschrum. Ett med badkar och ett med dusch

Page 9: JM, Södra Ekkällan Säljbroschyr 2 & 3 2013
Page 10: JM, Södra Ekkällan Säljbroschyr 2 & 3 2013

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

Därför ska du välja JM

Trivsel i kvadratVi bygger bara ljusa, luftiga och funktionella bostäder med genomtänkta plan-lösningar och praktiska detaljer. Smarta kvadrat helt enkelt. För att inte säga fräscha kvadrat. Här har ju ingen annan bott! Allt är nybyggt och färdigt, så det är bara att flytta in och börja trivas. Om du vill får du dessutom vara med och påverka slutresultatet. Med tillval som vitvaror, skåpluckor, kakel och mycket mer, sätter du enkelt din egen prägel på ditt hem.

HelhetstänkFör oss är det viktigt att varenda detalj, liten som stor, i ditt nya hem är fulländad.Det är bara så man kan bygga en oslagbar helhet, med gott om plats för trivseloch bekvämlighet. Inne likväl som ute; vem vill inte ha en genomtänkt balkongeller trädgård?

Det är här framtiden håller husVi sätter dessutom det personliga boendet i ett större sammanhang. Många kanbygga miljövänliga hus, men alla kan inte bygga samtliga sina hus miljövänliga. Detfaktum att vi bara bygger lågenergihus, gynnar till exempel både ekonomin, klima-tet och nästa generation. Men att ta ansvar för miljön är inte bara en klimatfråga.För oss handlar det också om miljövänliga transporter, att undvika farliga kemi-kalier och att så mycket som möjligt av byggmaterialen går att återvinna, med mera. Vi tar kort sagt ansvar för hela byggprocessen, från förvärv till förvaltning. Och när vi utvecklar bostadsområden, så bygger vi samtidigt samhällen, vilket ställer krav på ekologisk hållbarhet och socialt ansvar.

Då är varje krona hemmaAtt köpa ett nytt hem är förmodligen den största affären man gör i sitt liv. Därförguidar vi dig hela vägen, från första visningen till första flyttkartongen. Med ossslipper du dessutom påfrestande budgivningar. Lägg därtill ett trygghetspaket såska du se att din största affär också kan bli den bästa, och inte minst den mesttrivsamma. Välkommen hem.

Det tar tid att bygga förtroenden. efter drygt 60 år vet vi att det krävs bådekunskap, erfarenhet och engagemang. och inte minst en dos lyhördhet. enkonstant och nära dialog med våra kunder har bland annat resulterat i följande:

Page 11: JM, Södra Ekkällan Säljbroschyr 2 & 3 2013

www.jm.se

Page 12: JM, Södra Ekkällan Säljbroschyr 2 & 3 2013

JM reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Belgien. Vi arbetar också med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet, huvudsakligen i Storstock-holmsområdet. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt kvalitets- och miljöarbete. Vi omsätter cirka 9 miljarder kronor och har cirka 2 000 medarbetare. JM AB är ett publikt bolag noterat på NASDAQ OMX Stockholm, segmentet Mid Cap.

JM är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden

JM aB

Postadress Box 1334, 751 43 Uppsala I Besöksadress Sylveniusgatan 2, Uppsala I Telefon 020-57 00 57 I Internet www.jm.se I Mobil mobil.jm.se

Design & produktion: NollNio Formgivning & KommunikationVisualiseringsbilder: Carbon WhiteFoto: Peo Bengtsson, Peder Sundström, Richard Hammarskiöld, Gustav Kaiser, Lars Strandberg, ShutterstockTryck: Ljungbergs Tryckeri Produktionsår: 2013