Top Banner
День Першокурсника ITS Open Air VII Інтерв’ю з Новіковим В.І. День Гітари Цікавий Київ
16

ITSka, October 2010

Mar 23, 2016

Download

Documents

ITS, KPI

ITSka, October 2010
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: ITSka, October 2010

День Першокурсника

ITS Open Air VII

Інтерв’ю з Новіковим В.І.

День Гітари

Цікавий Київ

Page 2: ITSka, October 2010

2

Ти молодий, амбіційний і таланови-тий? Ти із задоволенням пишеш вірші, статті, огляди подій? Ти фотограф або дизайнер? В тебе безліч ідей і планів, хочеш втілити їх у життя, але не знаєш як? Приходь до нас, з нами все можливо! ІТСка чекає саме на Тебе!!!

З усіх питань звертатися за телефо-ном (068)4502214 або в к.308

Буває так, що ти бажаєш чогось більш за все,але ніяк не можеш до-сягти цього, але інколи нові можли-вість просто самі падають тобі у руки, варто лише опинитися в потрібний час в потрібномі місці. Так сталося, що ще місяць назад я і не думала, що буду працювати з найкращою командою над створенням Нашої улюбленої ІТСки.

Вперше все завжди складно,перший номер ІТСки нового навчального року-не виключення, в творчих муках на-роджували його всі ми разом! Отже, хочу подякувати всьому колекти-ву за дружню роботу, а також вирази-ти окрему подяку Бондареко Вові за підтримку,здорову критику і розумін-ня!

Хочу відмітити, що суттєвих змін в ІТСці не відбулося, але з’явилася нова колонка – «WeekEnd» і починаючи з на-ступного номера з’явиться рубрика «Запитай у ІТСки». Ви зможете знайти багато цікавого і корисного, і, якщо Ви маєте якісь питання, написати нам, а наша редакція з задоволенням відпо-вість на них!

Кажуть,що знати хороше важли-віше, ніж знати багато. Тож ІТСка буде намагатися наповнювати Ваше життя тільки позитивними і цікавими речами!

Слово редактору

Головний редактор: Пономаренко АнастасіяАвтори: Коломієць Анастасія, Дмитриєв Василь, Іщенко Марина, Потьомкіна Людмила, Полісніченко Валерія, Майборода Олесь, Цвєтков Ігор, Рочняк ЮрійФото: Самойлюк АндрійВерстка: Кашуба СергійІлюстратор: Орган ОлексійРедакція може не поділяти точку зору авторів.Автори несуть відповідальність за достовірність інформації.Редакція залишає за собою право редагувати тексти, що надано.

«ІТСка» — студентська газета Інституту телекомуніка-ційних системГазета «ІТСка» виходить щомісяця за підтримки Сту-дентської ради ІТСРозповсюджується безкоштовно на території НТУ «КПІ»Адреса: 03056, м. Київ, просп. Перемоги 37, корпус 30, к. 308Тел. (068)4502214Офіційний сайт: http://itska.kpi.in.ua/E-mail: [email protected]Тираж: 500 примірників

Page 3: ITSka, October 2010

3

Життя СтудРадіснеЖиття СтудРадісне

Гра мільйонів не могла оми-нути молоді серця ІТСників. Так,

з початку осені вже встигли розпочатися де-кілька футбольних чемпіонатів. Серед них «Чемпіонат студмістечка з футболу», «Чем-піонат студради з міні-футболу», та звичай-но ж «Чемпіонат ІТС». Чемпіонат студмістеч-ка з футболу, що тимчасово припинений та перенесеній на весну через погодні умови, проводиться на спортивному майданчику напроти 8 гуртожитку . Команда 12-шки (ІТС) зіграли 3 гри, 2 з яких виграли. Ну що ж, ре-

дакція ІТС-ки щиро вітає і бажає сил та на-снаги для майбутніх перемог.

Крім інших спортивних подій на факуль-теті в самому розпалі «Чемпіонат ІТС». Вже проведені ігри групового турніру і по його результатам до стадії плей-офф вийшли ко-манди: Default (4 курс), Samasaboyzzz (3 курс), DOtF (1 курс), Телеги (2 курс), Стимул (5 курс), Фекакуй (1 курс). Радує, що перший курс досить активний та підтримує лозунг «в здоровому тілі — здоровий дух». В період з 18 по 31 жовтня відбудуться ігри плей-офф. Детальнішу інформацію читайте в оголошеннях. На переможців турніру че-кають призи!

Всі ці матчі проходять зараз, тож ви маєте чудову нагоду подивитися, підтрима-ти та по-справжньому повболівати за наших спортивних та красивих хлопців. Приходь-те, впевнена там є на що подивитися і гарно провести час.

Інформація надана Нехіним Андрієм та Куриленком Юрою.

Новини спортуабо білявки надають перевагу футболістам

Іщенко Марина, ТІ-81

Ст удентське жит тя

Гра мнути мо

роботи, що залишилась «за кадром».Але час проходить, все більший пріори-

тет набуває особисте життя, робота… Тому на зміну досвідченим «пенсіонерам» при-ходить не менш активна нова команда, яка готова працювати!

Офіційна частина передання естафети та олівців для розфарбовування наших буд- нів — звітно-виборча конференція голови Студентської ради Інституту телекомуніка-ційних систем НТУУ «КПІ» пройшла 30 вересня 2010 року. Тож дозвольте офі-ційно представити тепе-рішнього голову Студради – Олеся Майбороду.

І не забуваймо, життя СтудРадісне)))

Потьомкіна Людмила, ТС-71

Студентське життя… Що саме Вам спадає на думку після цих слів? Я вважаю, що разом із вишкою, кресленням, узгодженням та ко-герентним прийомом Ви згадали і про день першокурсника, Open Airи, про містерів і ко-ролев, ІТСки і… і ще багато чого. Здається, вже і неможливо уявити справжнє студент-ське життя на ІТСі без цих подій. Але давайте повернемось до того часу, коли тільки заро-джувався Open Air, літала у повітрі ідея про створення студентської конференції на базі нашого інституту, а хтось «Таємного друга» перетворив у «Таємного санту». Саме у цей час розвивається і працює дружня коман-да студентської ради під керівництвом Олі Онац. Команда, яка не тільки днями, але й ночами готувала жіночій половині нашого колективу подарунки, придумувала сце-нарій Open Airу та ще виконувала багато

Page 4: ITSka, October 2010

4

23 вересня відбулося святкування Дня першокурсника в славетному пабі під назвою «Пивна бочка». Беручи до уваги на-сичений подіями святковий вечір та пе-реповнені емоціями лиця першокурсни-ків, можемо відмітити, що захід пройшов на високому рівні. Відвідали нашу вечірку не тільки першачки, але й студенти старших курсів та викладачі, які прийшли підтрима-ти і ближче познайомитись з першокурсни-ками. Приміщення вибрали досить затишне та по-домашньому тепле, сімейну атмосфе-ру забезпечувала комунікабельна і вельми мила ведуча. Розумне розміщення столів до-зволило звільнити достатньо місця для кон-курсів та дискотеки. Було видно, що молод-ші курси з нетерпінням чекають закінчення офіційної частини і початку найвеселішого: моря спілкування та танців до світання.

Дуже порадувало ввічливе ставлення персоналу закладу, що не можна було за-лишити без оцінки, а сценки, представленні кожною з груп першокурсників, виявились досить цікавими і по-своєму вражаючими, хоча зрозуміло було, що готувалися вони в останній день, якщо не в цей же вечір.

або ІТСівська посвята в студенти

День першокурсникаДень першокурсникаСвіжа кров

Page 5: ITSka, October 2010

5

Дивлячись як новоспечені студенти працю-ють разом, видно, що більшість уже влилась в колектив і готова плідно працювати в по-дальшому (це не може не радувати).

Після сценок слідувала конкурсна про-грама, підготовлена Студрадою інститу-ту. Присутні охоче приймали в них участь, отримуючи масу задоволення. Основна час-тина вечірки пройшла на найвищому рівні, все відбулось круто і без зайвих неприєм-них ексцесів. Ближче до півночі розпочала-ся святкова дискотека, після чого процес знайомства між студентами набагато при-швидшився. Сучасна електронна музика,

поєднана з напівтемряою, створила по-справжньому романтично-радісний на-стрій. Але з часом число охочих потанцю-вати почало зменшуватись, більшість пішла святкувати в тісних кругах знайомих, а час-тина розійшлася по домівках, і на dancefl oor залишилися тільки найвитриваліші, які по-вністю віддавалися музиці і вечірці.

Загалом все пройшло вдало і благопо-лучно, всі залишились дуже задоволені.

День першокурсника єдине свято в житті студента, яке ніколи не повториться і запам’ятається назавжди!

Audio від автора: UN - День первокурсника.

Дмитриєв Василь, ТС-01

Свіжа кров

Page 6: ITSka, October 2010

6

Швидше, швидше, швидше збирали-ся ІТСівці на пляжі Африка, що на Оболоні, одного суботнього ранку — ще б пак, адже на них чекала головна спортивна подія цієї осені — ITS OPEN AIR VII! Еге ж, спортив-на, адже тематикою цього опенейру було обрано Московську Олімпіаду 1980 року. Щоправда, Олімпіада 1980-го року була літ-ньою, а ІТСівська Олімпіада відбулася 2-3 жовтня, але прохолодна погода анітрохи не зіпсувала свята. Розпочалося все з роз-дачі зашифрованих номерів — учасникам треба було проявити кмітливість і за отри-маним кодом знайти команду, у складі якої вони мали брати участь у змаганнях. Почес-ними суддями було обрано Якорнова Є.А., Федорову Л.Б., Алєксєєву І.В. Не можна не згадати й про талісман свята-ведмежатка Мішу, який й справді наче прилетів з да-лекого 1980-го на кульках. Його виготови-ли спеціально для опена з товстого листа фанери, і він одразу дуже сподобався всім ІТСівцям. Почесне право донести Олімпій-ський факел і запалити Олімпійське вогни-ще, сигналізуючи про відкриття ігор, було надане Євгенію Аркадійовичу Якорнову. По сигналу всі команди побігли назустріч ви-пробуванням.

Вище, вправніше й спритніше доводи-лося учасникам лізти по хитромудрих спле-тіннях канатної переправи, адже попереду ще стільки не менш цікавих завдань! Напри-клад, футбол по парах із зв`язаними ногами (по одній кожного з пари) — це справді було дуже смішно й весело. Або так званий презбол — нагадує волейбол, але родзин-кою цієї гри було те, що замість м`яча ви-користовувалися презервативи, наповне-ні водою, а перекидувати імпровізований м`ячик через сітку треба було не руками, а великими ковдрами. Програвала та коман-

да, на боці якої залишилося мокре

місце від м`яча, що луснув. Ще наші спортс-мени змагалися в умінні стріляти з лука, бо-ротися на поясах, кидати на велику відстань гантелю вагою 6(!) кг, бігати по місцевості з перепонами, танцювати і відчувати коман-ду, киданні тенісного м`ячика на велику від-стань, а також у ерудованості і знанні ціка-вих фактів про олімпіаду 1980-х.

Сильніше, ніж ІТСівці, любити свій факультет, напевно, мало хто вміє, тому офі-ційним закриттям змагальної частини свята і нагородженням переможців справа не скінчилася. Попереду всіх чекали ще пісні під гітару біля розпалених вогнищ, тепла дружня компанія, чудернацькі витівки та дуже смачна каша. Черговий опенейр був досить вдалим, всі поверталися додому з небияким зарядом бадьорості, сповнені свіжих сил. Дякуємо організаторам і учасни-кам за чудово проведений час!

ITS Open Air VII«CITIUS,ALTIUS,FORTIUS» = «ШВИДШЕ,ВИЩЕ,СИЛЬНІШЕ»

Події

Page 7: ITSka, October 2010

7

- Ігри відбувалися з 19.07 по 3.08.1980 в Москві- Талісман Олімпіади — ведмежатка Мішу —

було запущено в небо на повітряних кульках на за-критті Олімпіади 3.08.1980 зі стадіону «Лужники» під пісню Олександри Пахмутової та поета Миколи Добронравова «До свиданья, Москва!». Під час ви-конання цієї пісні більшість глядачів плакали. При-землився Міша в околицях Москви.

- Талісманом змагань яхтсменів у Талліні (теж частина Олімпіади 1980) був морський котик Вігрі.

- 50 країн світу (Канада, ФРГ, США, Японія і т.д.) бойкотували Московську Олімпіаду через введен-ня у 1979 році радянських військ до Афганістану.

- В американському місті Філадельфія 16 липня, за 3 дні до відкриття Московської Олімпіа-ди, стартували так звані «Олімпійські ігри бойкоту» (англ. Olympic Boycott Games, офіційно — Liberty Bell Classic), в яких взяли участь атлети з 29 країн, що бойкотували ігри в Москві, у тому числі з США, Китаю, Канади, Єгипту, Таїланду, ФРГ, Кенії, Судану. Через 4 роки, під час бойкоту країнами соціаліс-

тичного табору Олімпіади в Лос-Анджелесі, будуть проведені схожі змагання під назвою «Дружба-84».

- Емблему, клятву й девіз Олімпійських ігор новітнього часу запропонував французький барон, громадський і спортивний діяч П`єр де Кубертен у 1913 році.

- Московські ігри — перші Олімпійські новітнього часу, що проходили у Східній Європі і вперше — в соціалістичній країні.

- Олімпіада 1980-го була найбільш рекордною за новіт-ню історію: за 14 днів змагань спортсмени, що представляли всі 5 континентів, встановили

74 олімпійських, 39 європейських и 36 світових рекордів.- Радянський стрілок Олександр Мелентьєв встановив світовий рекорд із стрільби з

пістолета на 50 м (581 очко), який ніхто не може побити вже більше 30 років.

Коломієць Анастасія, ТІ-91

Цікаві факти про Олімпіаду 1980-го:

Події

Page 8: ITSka, October 2010
Page 9: ITSka, October 2010

фото: Самойлюк Андрій, ТС-72фото: Самойлюк Андрій, ТС-72

Page 10: ITSka, October 2010

10

Яка у вас була дитяча мрія?Стати викладачем. Була мрія потра-

пити на жилий острів. Вона збулася най-несподіванішим чином. Я виріс у сімдеся-тих роках, тоді відиків не було, в основно-му була художня література, але книжки було важко дістати, тому сидів у бібліоте-ці. Прочитав роман Жуль Верна «Таємничий острів» і з’явилася мрія опинитися на остро-ві де-небудь у Тихому океані. Потім минуло років 15-20 і я потрапив на острів в Північно-Льодовитому океані, де провів 2 роки свого життя. Так що мрії збуваються.

А як ви потрапили на острів?Ну я колишній військовий, служив. Бать-

ківщина послала - я поїхав.Де ви навчалися?Я закінчив у 1989 році Київське вище

інженерно-радіотехнічне училище імені тричі Героя Радянського Союзу маршала авіації Покришкіна Олександра Івановича.

У той час не було великого вибору, ким

стати: або інженером, або ж військовим. Коли я навчався у військовому училищі, мені подобався предмет електроживлення і я хотів його викладати. Я закінчив вчитися і мене послали служити. Мрія пропала, але десь в повітрі вона літала, і, коли я потрапив на ІТС, то виявилося, що для мене є можли-вість вести курс електроживлення.

Як Ви навчалися? Отримували двійки? Писали шпаргалки? Прогулювали?

Прогулювати пари було не можна, шпар-галки, звичайно, писав, двійок не було, першу і останню трійку отримав на четвер-тому курсі, а так, в принципі, вчився добре, у мене була залізна одна четвірка на кожній сесії.

А як же Ви потрапили на ІТС?Я служив, але потім так склалися сімейні

обставини, що довелося звільнитися з армії, і я почав пошук роботи. Був 2001 рік. Було досить складно. Ігор Миколайович Олек-сієнко набирав лаборантів, я прийшов за

Цього разу на «чашечку чаю» в гості до ІТСки зайшов Новіков Валерій Іванович. Він славиться на ІТСі своєю лояльністю до студентів, але мало хто знає, що в минуло-му Валерій Іванович був військовим.

Особистість номера

Від Льодовитого океану до ІТС

Page 11: ITSka, October 2010

11

оголошенням і 14 грудня 2001 року був за-рахований до штату кафедри засобів теле-комунікацій на посаду вченого майстра.

Ви щороку сидите в приймальній ко-місії, першими бачите абітурієнтів, студентів. Як Ви можете описати ево-люцію студентів?

Я би сказав зі змінним успіхом. Ось згадую дев’яності і нульові групи, вони справляли враження. Діти, які приходять, всі однакові, а от коли зіштовхуєшся в на-вчальному процесі, то вони, звичайно, різні, скажімо так, у всіх свої плюси і мінуси. При-пустимо, з Вашим курсом (з четвертим) дуже приємно працювати, тому що у Вас багато закінчили курси CISCO, мені є з ким пого-ворити, я інколи навіть перевіряю, чи пра-вильно я щось розповідаю або неправиль-но по свойому предмету. На третьому курсі я таких поки що не бачу з точки зору мере-жевих технологій, може просто вони зараз зайняті іншими предметами.

Як Ви в викладачі потрапили?Я йшов з інституту, два роки пропрацю-

вав на кафедрі забезпечення життєдіяль-ності (це зараз об’єднана кафедра з охоро-ною праці), два роки читав курс безпеки жезнедеятельності. У мене було по 50-60 груп за семестр, десятки разів доводилося розповідати одне й теж. А потім в 2004 році створювалася нова кафедра і за рахунок того, що я продовжую брати активну участь у роботі приймальної комісії, мене запроси-ли на ІТС вже на посаді штатного викладача. Ось така історія.

Інші факультети сильно відрізня-ються від ІТС?

Всі факультети, в принципі, однакові, єдине що на всіх факультетах навантаження різне, у нас звичайно до студентів підвище-ні вимоги, відповідно і результат виходить різний. А в іншому всі студенти однакові, всі танцюють, всі співають, коли є вільний час.

Ви не плануєте міняти свій стиль ви-кладання? Наприклад, додати в навчаль-ну програму «пакети»?

Болонський процес, який був запуще-ний, при всіх його позитивних і негативних

якостях, дав один дуже хороший момент, в результаті чого у нас з’явився предмет Ме-режеві технології, якого я до цього не знав і не мав поняття, що це взагалі таке. Мені було запропоновано зайнятися цим напрямком. Стиль, звичайно, буде мінятися: йде час, змі-нюється матеріал, з яким я працюю, при-родно буде збільшуватися обсяг матеріалу, складність для студентів, буде підвищувати-ся якість викладання матеріалу. Пакетів, на-певно, не буде, але будуть складніші курсо-ві роботи, будуть розрахунково-графічні роботи в кожному семестрі, щоб студенти бачили, що вони вивчають і для чого це все призначено.

Що Ви можете побажати студен-там?

Першому курсу побажаю терпіння, дру-гому курсу — терпіння, і третьому — тер-піння, ну а четвертому-п’ятому-шостому звичайно успіхів, щоб кожен знайшов своє місце в житті.

Полісніченко Валерія, ТС-72

Особистість номера

Page 12: ITSka, October 2010

12

День ГітариГітара — магічний інструмент, вона

бентежить розум і крає серце, будить по-чуття й хвилює душу. І для того, хто оволо-діє складним мистецтвом змусити її гово-рити мовою своєї душі, вона стає справ-жнім вірним другом. Гітара — як норовлива жінка: нестримна й своєнравна, прекрасна й жагуча, вона стає слухняною й пристрасно-ніжною в руках майстра, що знайшов ключ до її серця. Якщо він зачепить найвиразні-ші струни у вдалому переборі, вона разом з ним проплаче його біду, розвіє тугу й смуток, зізнається в коханні або розсміється дзвінким акордом його радостям.

У вересні цього року в студмістеч-ку нашого університету вперше відбув-ся чудовий конкурс — День гітари. Певно, варто зробити його традиційним — він ви-кликав неабиякий інтерес, та й бажаючих узяти в ньому участь було досить багато. Ще б пак — хіба можна уявити студентське життя без гітари?! Вона — вірна супутниця романтиків та товариських людей, довкола гітаристів завжди збирається багато слуха-чів. От і біля наших гуртожитків виконавці кілька днів поспіль збирали аншлаги під час відбіркових турів. ІТСівці теж не залишили-ся осторонь і гідно проявили свої таланти — наприклад, дует Миколи Бубнова та Віталія Дітяшова, мешканців 19шки. А до фіналу по-трапив Юрій Куриленко(гуртожиток №12), який і здобув заслужену й беззаперечну перемогу в цьому конкурсі. Він пройшов відбір до фіналу із піснею гурту Бі-2 «Сере-бро», і у фіналі виборов перемогу із піснею гурту Stone Sour «Through the glass». На біс переможець виконав пісню українсько-го гурту Мотор`rolla «Восьмий колір». До фіналу потрапили десятеро гітаристів з різних гуртожитків, але, звичайно, най-краща підтримка була у 12-тки!=) Товари-шами по трійці фіналістів стали, крім Юри,

гурт «Радіо Африка», який вразив глядачів і суддів чудовою кавер-версією пісні гурту Плач Єремії «Вона», та гітарист Дортманд з ІХФ. Тепер Юрій представлятиме наш уні-верситет на Дні гітари у Києві,що відбудеть-ся на Площі знань 17.11.2010. Дякуємо орга-нізаторам і бажаємо Юрі подальших пере-мог і творчого натхнення! Запрошуємо всіх підтримати нашого переможця на наступ-ному етапі змагань!

Коломієць Анастасія, ТІ-91

Развей, гитара, мою грусть,разбей на части нежным звуком.С тобою к прошлому вернусь,и сердце ритм поддержит стуком.

На струны боль мою возьми,порви её глухим аккордом.Прости меня, сама пойми:нет места боли в сердце гордом.

Ворвётся в душу перебор,смягчит сердечные страданья.И посветлеет грустный взор,но это лишние признанья.

Ты просто ритм отыграй —словам моим опору.Утешь меня, не забывай:ты лучший друг, без спору.

Події

Page 13: ITSka, October 2010

13

Цікавий Київ

На Червонозоряному проспекті, 4а органі-зовано пускають на дах, щоб подивитись на місто з майже стометрової висоти. Для сту-

дентів це задоволення коштуватиме 25 грн. з людини. На даху є wi-fi , біноклі, безкоштовно наливають каву.PS: якщо є бажання не платити, завжди можна знайти відкритий дах у якомусь іншому будинку (часто навіть у нових, але не дуже «крутих» будівлях).

Проїхавши на тролейбусі зупинок 6 від нашої рідної «30-ки» у бік Петрівки можна пошукати Сирецький парк, а в ньому – дитячу залізну дорогу: маленькі па-ровозики, маленькі рейки, маленькі провідники. За-звичай, правда, в парку не вдається покататися, а до-

водиться лише бродити по коліям, бо залізниця працює лише 3 години в тиждень і тільки в теплу пору року.

Оглядовий май-

данчик на Севасто-

польскій площі

Дитяча залізниця

Гарне, облаштоване місце. Можна спокійно погуля-ти з коханою людиною. До Феофанії легко доїхати 548 маршрутним таксі від метро Університет.

Парк Феофанія

Щоб потрапити на кладовище кранів потрібно знати, де воно знахо-диться. «Автор статті – «капитан очевидность» - подумали ви? Можливо, але на шляху до пункту призначення можуть зустрітися і паркани і злі сторо-жі, і собаки; і краще знати, з яких кущів вони можуть вискочити. Хороший маршрут від метро «Видубичі» можна знайти на interesniy.kiev.ua

Кладовище кранів

Гарна погода, є настрій і компанія, але немає де відпочити на вихідних? Рекомендуємо найбільш бюджетну базу відпочин-ку в Києві. До неї можна дібратися автобусом №64 від станції метро «Славутич». Вартість чотиримісного будиночка вийде трохи більше 100 грн. База займає солідну територію. Є аль-танки, мангали, пляж. Хоча, зрозуміло, не варто багато чекати від бази відпочинку тракторного заводу. Телефон директора легко знайти в Інтернеті.

База відпочинку «Металіст»

Цвєтков Ігор, ТЗ-61

Weekend

На вулиці вже трішки прохолодно, але це не привід проводити вихідні вдома.

Не знаєш куди піти в Києві? Тоді ця стаття для тебе!

Page 14: ITSka, October 2010

Виправте рівність так, щоб вона стала вірною, не торкаючись, до жодно-го з сірників (неможна підпалювати, зсу-вати, переміщувати і т.п.).

14

І, звичайно, класика жанру

Заповніть клітинки мішені цифрами від 1 до N (де N – розмір мішені) так, щоб всі вони були різні в кожному з секторів, в кожному кільці, а також всередині кожної області, що має жирні границі.

Отож, спробуємо

Приклад вирішення

Головоломки

Page 15: ITSka, October 2010

15

Афіша

• Акумулятор до телефону Nokia• Гаманець з карткою “Сільпо”• Чорні шкіряні рукавиці• Салатова і коричнева косинки• Чорний в’язаний шарф• Калькулятор “Casio”• Блакитні рукавиці• Щітка для волосся• Сонцезахисні окуляри з серцем• Сережка• Підручник “Метрологія, стандарти-зація і виміри в техніці зв’язку”• Практикум “Лінійна алгебра та аналі-тична геометрія”• Ясіньский В.В. “Тригонометрія” 2шт.• Підручник “Проектирование стационарных сооружений ГТС”• Бордова парасолька “Фокстрот”

Якщо вдалось ідентифікувати якусь загублену річ – приходь у 308 аудито-рію та забирай своє.

9 листопада у нічному клубі “Forsage” від-будеться друге після 8 березня по актуаль-ності свято для дівчат нашого інститу-ту – “Містер ІТС”. Чистилище. У рай потра-пить тільки один. Приходьте та запрошуй-те своїх друзів. Флаєри уже скоро!

Журнал “Я студент” (НАУ) та Студра-да Медико-інженерного факультету (НТУУ КПІ)за підтримки Фонду Олени Франчук “АН-ТИСНІД” і Самоврядної Профспілки студен-тів КПІ організовує конкурс відеороликів “ВСІ ФАРБИ ЖИТТЯ В СВІТІ БЕЗ СНІДу”Конкурс буде проходити в 2 етапи:І - 12 листопада конкурс на кращий відоро-лик серед учасників, представників своїх ВНЗ. Журі обирає 5 робіт які проходять у наступний етап. (Місце проведення кон-курсу уточнюється)ІІ - 17 листопада. “День студента” в клубі “Бочка” (Б. Хмельницького 3) перегляд робот фіналістів, нагородження учасників, нагородження переможців!Тривалість відеоролику - до 3 хвилинТематика відеоролику - антиреклама не-захищеного сексу, наркотиків, нетолерант-ного відношення до ВІЛ-інфікованих серед молоді.Деталі на http://vkontakte.ru/club20600178

“КПІ МАЄ ТАЛАНТ” запрошує всіх бажаючих проявити себе!Перші відбіркові тури вже скоро!

ТАНЦІ - сучасна хореографія, хіп-хоп, бальні танці9 листопада, вівторок - з 15.00, реєстрація учасників12 листопада, п’ятниця - 18.00 - відбірковий турБажаючим прийняти участь необхідно прийти на реєстрацію. При собі мати фонограму (мінус).Деталі на http://vkontakte.ru/club20776343

Список загублених речей:

Page 16: ITSka, October 2010

З кожним навчальним роком до стін нашого улюбленого факультету при-ходять нові й нові обличчя. Звичайно, їм одразу непросто прилаштуватись до зовсім нового та поки що невідомого для них життя. Але вже минуло два місяці, тому ІТСка запитала у декількох першокурсників як пройшли ці перші два місяці їх студентскького життя. Ось що ми почули:

Женя Гордашник ТЗ-01Минулий місяць, напевно, назавжди

залишиться зі мною, адже стільки всього вібулося за цей, зда-валося б, невеликий проміжок часу! Я зрозумів, що непрогадав підчас вступної кампанії, та зробив правильний вибір в бік ІТСа, адже тут створені найкращі умови для продуктивної діяльності, а саме - професійно спланована гармноія між навчанням та від-починком. Прикладом цього є такий чудовий захід, як ITS Open Air. Одним словом, я дуже задоволений своїм вибором.

Оленка Кафідова ТЗ-01Цей місяць видався дивовижним-розпочалося студентське

життя!Все нове: друзі, викладачі. Якось незвично, але і радісно. Адже ми тепер студенти!!! Нам, можливо, спочатку буде склад-но, але потім ми будемо з радістю згадувати вагітний інтеграл та мордаті літери «р», бо на ІТС кращі викладачі НТУУ «КПІ».

Катруся Бородіна ТЗ-01Моє враження щодо ІТС досить різнобічне. Звичайно, тут все

дуже цікаве і захоплююче, але в цей же час надзвичайно склад-но вчитися. Навчальна програма дуже інтенсивна, насичена, тому іноді важко. Але все це поєднується з найкращою органі-зацією.

Ліщенко Вікторія ТІ-01Вступ та навчання в КПІ – це моя мрія з 10 років! Після вступу

на ІТС я жодного разу не пошкодувала про свій вибір, бо це один з найкращих факультетів в КПІ. Важливо відмінністю ІТС від інших підрозділів університету є тісна співпраця викладацького складу і студентів , культмасова робота. Дуже здорово, коли деканат не забуває що ми молодь, і разом зі Студрадою організовує цікаві

заходи, вечірки, фести.

Перший курс — перші враження

Рочняк Юрій ТС-92