Top Banner

of 17

IT2403 2 Marks

Jul 06, 2018

ReportDownload

Documents

surya

  • 8/18/2019 IT2403 2 Marks

    1/17

      w  w   w.

      5 s  t  a r   n o  t

     e s . c o

      m IT 73 SOFTWARE PROJECT MANAGEMENT IV IT

    R.Barona, AP/IT 1

    DEPARTMENT OF INFORMATION TECHNOLOGY

    2 MARKS QUESTIONS AND ANSWER

    IT-73 SOFTWARE PROJECT MANAGEMENT

    Prepared By

    R.BARONA

    AP/IT

    www.5starnotes.co m 

    www.5starnotes.com 

    http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://www.5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://www.5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/

  • 8/18/2019 IT2403 2 Marks

    2/17

      w  w   w.

      5 s  t  a r   n o  t

     e s . c o

      m IT 73 SOFTWARE PROJECT MANAGEMENT IV IT

    R.Barona, AP/IT 2

    UNIT I

    INTRODUCTION TO SOFTWARE PROJECT MANAGEMENT

    1)  What is software project management?

    Ans: Software project management is the art and science of planning and leading

    software projects. It is a sub discipline of project management in which software projects are planned, monitored and controlled.

    2)  What is a project?

    Ans: A project is defined as: • A specific plan or design.

    • A planned undertaking. • A large undertaking.

    Example: Public works scheme 3)  List the characteristics of the products of software projects?

    Ans: One way of perceiving software project management is the process of making

    visible that which is invisible: Characteristics are Invisibility, Complexity, and Flexibility.

    4)  What do you mean by the characteristics of invisibility, complexity and complexity of

    Software project management?

    Ans: Invisibility:  The outputs are not seen / visible physically during the software progress. Complexity: Usually software products contain more complexity than other engineered artifacts.

    Flexibility:  Software project has the characteristics of changing its code at any time and can  produce the expected result.

    5) What are the three activity of software project management? Ans: Three successive processes are:

    • The feasibility study

    • Planning

    • Project execution.

    6)  

    What is feasibility study?

    Ans: Feasibility study in short is termed as “learned lessons”. With the help of

    collected information, investigation to decide whether a prospective project is worth starting is called feasibility study.

    7)  What is planning?

    Ans: It is an act of formulating a program for a definite course of action “the  planning was more fun than the trip itself’. Planning in short in defined as “deciding what

    is to be done”. 8)  What is project execution?

    www.5starnotes.co m 

    www.5starnotes.com 

    http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://www.5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://www.5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/

  • 8/18/2019 IT2403 2 Marks

    3/17

      w  w   w.

      5 s  t  a r   n o  t

     e s . c o

      m IT 73 SOFTWARE PROJECT MANAGEMENT IV IT

    R.Barona, AP/IT 3

    Ans: This is the final stage of project, which meant to put the built system to work or

    operate under suitable environment.

    9)  List different stages of project life cycle?

    Ans: The Stages in Project Life Cycle are: i) Requirements Analysis, ii) Specification, iii) Design, iv) Coding,

    v) Verification and Validation, vi) Implementation/Installation, vii) Maintenance and Support.

    10) What is strategic planning?

    Ans: Strategic planning is an organization’s process of defining its strategy, or duration,

    and making decisions on allocating its resources to pressure this strategy, including its capital and people. It is the process of identifying an organization’s long term goals and

    objectives and then determining the best approach for achieving those goals and

    objectives.

    11) What is Requirements Analysis?

    Ans: Requirement analysis is defined as finding out in detail what the users require of the

    system that the project is to implement.

    12) What is requirement specification?

    Ans: Detailed documentation of what the proposed system is to do is called requirements specification.

    13) What is Design?

    Ans: Design is the diagrammatic representation of project which we going to do. Design is

    the planning that lays the basis for the making of every object or system.

    14) What is coding?

    Ans: Coding is referred as “heart” of the software development life cycle. Programming lines are termed as coding, which develops software and the system.

    15) What is verification and validation?

    Ans: Verification of process is done during the development stage. It is meant for

    correctness. Validation of process is done after the development of system.

    www.5starnotes.co m 

    www.5starnotes.com 

    http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://www.5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://www.5starnotes.com/ http://5starnotes.com/ http://5starnotes.com/

  • 8/18/2019 IT2403 2 Marks

    4/17

      w  w   w.

      5 s  t  a r   n o  t

     e s . c o

      m IT 73 SOFTWARE PROJECT MANAGEMENT IV IT

    R.Barona, AP/IT 4

    16) What is the use of change control and configuration management standards?

    Ans: Change control and configuration management standards should be in place to ensure

    that changes to requirements are implemented in a safe and orderly way.

    17) What is system and sub system?

    Ans: The term system is defined as “a set of interrelated parts”. A system will normally

     be part of a larger system and will itself compare sub systems.

    18) What is Management?

    Ans: Management is one which performs the following set of activates such as Planning,

    Organizing, staffing, directing, monitoring, controlling, innovating and representing.

    19) Who are stakeholders?

    Ans: Stakeholder is a person who affects/affected by the system.

    20) How software projects different from other projects?

    Ans: Software projects are similar to other projects, but have some attributes that present

     p

Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.