Top Banner
Indonesia News seurakunta joka kylään Elokuu 2014 Työmme Indonesiassa jatkuu ja olemme saaneet ilahduavia kuulumisia, jotka nyt on koou suomeksi käänneyinä tähän lehteen. Vaikka emme saaneetkaan jokaiselta istut- tajalta tuoreimpia etoja, niin sil jo näissä edot läheäneissä seurakunnissa kokoontuu viikoiain yli 350 ihmistä, yhdessä seurakunnassa perä 80. Se tarkoiaa herätystä Indo- nesian miakaavassa! Kolmen kuukauden aikana on tullut kaiken kaikkiaan 21 ihmistä uskoon ja kasteu. Upeaa! Iloitsemme tästä yhdessä seurakunnanistuajiemme kanssa! Viime Indonesia NEWSin julkaisun jälkeen eli kesän kynnyksellä saimme seurakuntamme kymmenyksinä Herralle läheää tukemme kolmelle uudelle lähelle. Niinpä meillä onkin jo 24 seurakunnanistuajaa Indonesiassa, ja aivan pian olemme saaneet kokoon varat, jotka mahdollistavat jälleen kolmen uuden seurakunnanistuajan palvelutyön kokonaiseksi vuodeksi. Nel¬jäsosa sadasta siis jo täynnä, mikä on ihmeellistä tämän puueen ja vaikeuden keskellä!
26

IndonesiaNews elokuu 2014

Apr 02, 2016

Download

Documents

Toivon Portti -seurakunnan uutiskirje Indonesian seurakuntaistutustyöstä.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: IndonesiaNews elokuu 2014

Indonesia Newsseurakunta joka kylään

E l o k u u 2 0 1 4

Työmme Indonesiassa jatkuu ja olemme saaneet ilahduttavia kuulumisia, jotka nyt on koottu suomeksi käännettyinä tähän lehteen. Vaikka emme saaneetkaan jokaiselta istut-tajalta tuoreimpia tietoja, niin silti jo näissä tiedot lähettäneissä seurakunnissa kokoontuu viikoittain yli 350 ihmistä, yhdessä seurakunnassa peräti 80. Se tarkoittaa herätystä Indo-nesian mittakaavassa! Kolmen kuukauden aikana on tullut kaiken kaikkiaan 21 ihmistä uskoon ja kastettu. Upeaa! Iloitsemme tästä yhdessä seurakunnanistuttajiemme kanssa!

Viime Indonesia NEWSin julkaisun jälkeen eli kesän kynnyksellä saimme seurakuntamme kymmenyksinä Herralle lähettää tukemme kolmelle uudelle lähetille. Niinpä meillä onkin jo 24 seurakunnanistuttajaa Indonesiassa, ja aivan pian olemme saaneet kokoon varat, jotka mahdollistavat jälleen kolmen uuden seurakunnanistuttajan palvelutyön kokonaiseksi vuodeksi. Nel¬jäsosa sadasta siis jo täynnä, mikä on ihmeellistä tämän puutteen ja vaikeuden keskellä!

Page 2: IndonesiaNews elokuu 2014

Uudet lähettimme:

Andreas22. lähettimme Andreas toimii Itä-Jaavalla Malangis-sa. Hän on 53-vuotias ja kastettu 25-vuotiaana. Pyhällä Hengellä hän täyttyi vuotta myöhemmin. Puoli vuotta ennen kastettaan hän meni naimisiin vaimonsa kanssa, joka on häntä neljä vuotta nuorempi. Heillä on kaksi lasta, joista vanhempi (26-vuotias) on naimisissa. Nuo-rempi on 15-vuotias.

Andreas on käynyt lukion ja raamattukoulua Malangissa. Hän oli aiemmin työmiehenä. Nyt hän työskentelee pastorina 10 000 ihmisen kylässä, jossa yli 80 % on muslimeja.

Henkilökohtainen todistus: ”Koin Jumalan kosketuksen nuorten leirillä 1979 ja se anoi minulle voiman päästä pahoista tavoistani kuten tupakoinnista, juomisesta ja uhkapelistä. Minut kastettiin vuonna 1984. Aloin palvella seurakunnassa, aluksi pyhäkoulussa. Nyt olen palvellut Kedungbantengin kylässä toukokuusta 1986. Haluan saavuttaa sieluja.”

Page 3: IndonesiaNews elokuu 2014

ErlanErlan on 23. lähettimme ja hän toimii Pohjois-Sumatralla Dairin alueella. Hän on 27-vuotias ja on tullut uskoon 13-vuotiaana. Hänet kas-tettiin 15-vuotiaana ja hän täyttyi Pyhällä Hen-gellä samana vuonna. Hän on käynyt lukion ja raamattukoulun Medanissa. Aiemmin hän työskenteli konekaupassa.

Paikka, jossa hänen seurakuntansa toimii, on kaupungin laitamilla. Alueella on useita eri heimoja jaavalaisten lisäksi: batakeja, fak-fakeja ja karolaisia.

”Ennen kuin tunsin Herran, harjoitin mustaa magiaa. Kolmen vuoden ajan tein näin, mutta yhtenä päivänä minuun iski tauti, jota lääkärit eivät löytäneet. Se sai minut itsemurha-alttiiksi: kuolema oli mielessäni jatkuvasti. Eräänä päivänä koin, että minun tulee lähteä seurakuntaan Sibolgassa. Siellä rukoilin ja tunsin heti Herran koskettavan minua. Tunsin sairauden alkavan lähteä ruumiistani. Pastori kertoi, että minun pitäisi opiskella raamattukoulussa. Monet ihmiset rukoi-livat siellä puolestani ja vähitellen parannuin sairaudestani. Siitä lähtien päätin palvella Herraa ja seurata häntä. Haluan pelastaa uskosta osattomia ja olla todistaja kaikille kansoille.”

Page 4: IndonesiaNews elokuu 2014

Joko tekee palvelutyötä keski-Jaavalla Surakartan kau-pungissa, jossa on 500.000 ihmistä. Se on hänen synty-mäkaupunkinsa. Hän haluaa opettaa seurakuntaa kas-vamaan Herrassa.

Joko24. lähettimme Joko on 38-vuotias mies, joka on tullut uskoon ja kastettu 30-vuo-tiaana vuonna 2006. Kahta vuotta aiem-min hän meni naimisiin viisi vuotta itseään nuoremman Maryanan kanssa. Heillä on kaksi lasta: 9-vuotias ja yhdeksänkuinen. Joko on käynyt lukion ja Makasarin raa-mattukoulun. Ammatiltaan hän on raken-nuskonsultti.

Henkilökohtainen todistus”Jumala alkoi kutsua minua, kun työskentelin Jakartassa, keskellä kaupungin kovaa elämää ja raskasta työtaakkaa. Yhtenä päivänä Jumala salli työtovereideni haastaa minua uskossani Pyhän Kirjan totuudesta. Se sai minut melkein menettämään uskoni ja aloin empiä. Sen jälkeen sydämee-ni nousi usein kysymys: miltä pelastuksemme näyttää? Lopulta tapasin veljeni, josta oli tullut pappi. Hän todisti ja jakoi kokemuksiaan Jumalan kutsusta ja siitä, että Ju-malalla on suunnitelma elämääni, mutta en ole tajunnut sitä vielä. Hän antoi minulle kirjan ”Pyhän Kirjan salaisuus – Pyhä laulu.” Tämän kirjan avulla aloin ymmärtää, että elämässäni on kaunis suunnitelma. Siinä hetkessä osa kysymyksistäni pelastusta koskien alkoi avautua. Henki-lökohtaisessa etsinässäni Jumala puhui minulle - ja sitten rahakriisi iski ja yritykseni joutui sen vaikuttamaksi. Päätin lopettaa työni ja annoin itseni Jumalalle, jotta Jumalan kutsu ja suunnitelma voisivat toteutua.”

Palvelutyön todistus:Jumalan johdatus näytettiin meille paikassa, jossa oli paljon kaloja ympäriinsä maassa, mutta nämä eivät ol-leet vedessä. Jumala vei meidät tapaamaan vaatimaton-ta perhettä ja lähestyimme heitä ja lopulta tämä perhe avautui meille ja antoi meidän rukoilla kodissaan. Täs-sä vaatimattomassa bambumajassa, jossa oli maalattia, aloimme rukilla perheen kanssa. Tuolloin he olivat liian ujoja rukoilemaan seurakunnassa tilanteensa takia. Ym-märryksemme mukaan he ovat niitä pieniä kaloja, joita pitää tuoda veteen. Alhaisia ihmisiä, mutta heidän sie-lunsa kuuluu Jumalalle ja heidät täytyy pelastaa ja tuoda Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen luo.

Page 5: IndonesiaNews elokuu 2014

Joko Surakarta

Malang

Dairin alue

Page 6: IndonesiaNews elokuu 2014

Vanhojen lähettienterveisiä

Palvelutyön kuulumisiaSeurakunnan kokouksiin on osallistunut 40 ihmistä, joista kahdeksan

on ollut uusia. Uskoon tulleita on kuusi ja kolme ihmistä on kastettu. Kol-me uutta soluryhmää on perustettu ja kaksi uutta seurakuntaa istutettu. Opetuslapseutettavana on tällä hetkellä 38 ihmistä.

Olemme palvelleet herra Rudyn perhettä kahden vuoden ajan ja olemme kiitollisia, että hän perheineen vihdoin elokuun lopulla otti vastaan Jeesuksen Herranaan ja Pelastajanaan. Samassa kuussa kolme päivää myöhemmin herra Rudy joutui onnettomuuteen ja lähti Isän luo. Vierailin hänen talossaan hänen vaimonsa ja lastensa luona. Vaimo oli kovin sairas ja siksi opetin heille vapautumisesta. Sain selville, että perhe oli pitänyt viittä taikakalua talossaan. Poltimme ne ja rukoilimme vapau-tusta. Nyt vaimo on täysin terve!

PAULUS 1

Tavoitteita:• Vapauttaa tämä palvelutyö kahden Jumalan palvelijan hoitoon, sillä itse istutan seurakuntaa

toisessa kylässä Tengarajassa, Semarangissa (Keski-Jaavalla).

Page 7: IndonesiaNews elokuu 2014

Seurakunnassa käy 18 ihmistä ja yksi on tullut uskoon. Kahta ihmistä on evankelioitu ja 28 on opetuslapseutettavana.

Yoksan• Rukoilkaa niiden 75 perheen puolesta täällä

Botissa, jotka eivät vielä tunne Jeesusta

• Rukoilkaa opettamiemme lasten puolesta, että he kasvavat vanhurskaasti

Rukousaiheita:Otin Jeesuksen vastaan kaksi vuotta sitten, ja elämä, jota olen saanut elää hänen kanssaan, on ollut mahtavaa. 2013 koin olevani jumissa vanhassa seurakunnassani. En nähnyt johtajaa, jota voisin seurata esimerkkinäni ja en kasvanut hengellisesti. Yhtenä päivänä tajusin, että olin sulkenut sy-dämeeni paljon pettymyksiä ja katkeruutta. Kesti aikansa, että pääsin vapautumaan siitä negatiivisuudesta. Nyt olen täällä ja palvelen Herraa ja koen itseni siunatuksi, kun saan rohkaisua teiltä. Rukoilen, että saan kypsyä Kristuksessa.

Page 8: IndonesiaNews elokuu 2014

SELSIUSSeurakunnan kokouksiin on osallistunut 24 ja kahta ihmistä on evankelioitu. 23 on parhaillaan opetus-lapseutettavana.

Rukousaiheita:• Saada loppuun kirkon rakennustyö

• Saada radiokanavamme laillistaminen kuntoon

KKiitän Jumalaa hänen runsaasta rakkaudestaan elämäs-sämme ja palvelutyössämme. Siitä lähtien, kun laskimme kirkkorakennuksemme rakennustyömaan ensimmäisen kiven, olemme taistelleet sen loppuunsaattamisesta. Joh-tajana koen raskaan taakan laitettuna hartioilleni. Jotkut seurakuntalaisista ovat pessimistisiä tämän projektin suh-teen, koska meillä on rahaa vain 1 miljoonaa rupiaa - vaikka rahoitukseen tarvittaisiin neljä miljoonaa.

Innostan heitä aina pyytämään Jumalalta rahasummaa, sillä emme voi tehdä sitä omassa voimassamme. Panos-tamme rukouksiin ja projekti ei enää kestä kauaa saada valmiiksi. Viikkoa myöhemmin sain sitten tässä tilanteessa

puhelun Sabu-Raijuan sosiaalivirastosta ja he pyysivät hie-man lisätietoa, sillä saamme 109 miljoonan lahjoituksen kirkon rakentamiseen! Olin niin kiitollinen tästä mahta-vasta uutisesta! Lähetimme tiedot ja rahat lähetettiin sen jälkeen meille. Vaikka saimme rahallista apua, haaste ei lopu siihen: jatkamme rukousta ja laitamme toivomme Jumalaan, että hän saattaa tämän projektin loppuun. Rahasto riitti vain rakennuksen yläosan tekemiseen. Nyt projekti on pysähdyksissä ja rukoilemme 137 miljoonaa rupiaa työn loppuunsaattamiseen. Olemme laskeneet sen maksavan sen verran. Uskon Jumalan käyttävän ihmisiä tuomaan varallisuutta Jumalan huoneeseen.

Page 9: IndonesiaNews elokuu 2014
Page 10: IndonesiaNews elokuu 2014

Kiitän Jumalaa, että kolmen viime kuukauden aikana minul-le on annettu hyvä terveys Herran Jeesuksen armosta, että voin tehdä palvelutyötä. Kuusi ihmistä on vastaanottanut pelastuksen ja aivan vuoden 2013 lopulla heidät kastettiin. He tulevat heimouskonnosta, jossa palvotaan epäjumalia. Heidän lisäkseen myös kolme lasta pelastui. Ylistys Jumalalle, joka lisää ihmisiä hänen valtakuntaansa.

Seurakunnan kokouksiin on osallistunut 18 henkilöä, joista kolme on uutta. Uskoon on tullut kuusi ja yhdeksän ihmistä on kastettu!

Rukousaiheita:• Rukoilkaa uusia sieluja pelastukseen

• Rukoilkaa seurakunnan hengellistä kas-vua

• Rukoilkaa, että saamme valmiiksi seura-kunnan rakennuksen. Uskomme Juma-lan ihmeeseen tässä tarpeessa.

Tavoitteita:• Tehdä ei-uskovien parissa evankeliointia

• Avata uusi soluryhmä

GODLIEF

Page 11: IndonesiaNews elokuu 2014

Kiitämme Jumalaa yhdestä uudesta uskovasta, joka otti Jee-suksen vastaan joulukuussa. Hän menetti juuri vaimonsa ja

nyt hän on sitoutunut osallistumaan seurakuntamme ko-kouksiin. Meillä on haaste maksaa pastorin talon vuokraa.

Uskon, että jos Jumala edelleen haluaa käyttää raken-nusta kirkkorakennuksena, niin saamme nähdä hänen

antavan tarvittavat varat.

NordySeurakunnan kokouksiin on osallistu-

nut 21 ihmistä ja uusia tulokkaita on yksi. Viittä ihmistä on evankelioitu.

Rukousaiheita:• Rukoilkaa ihmisten puolesta, joita palvelem-

me tässä kylässä

• Rukoilkaa vaimoni puolesta, joka on ollut sai-raana

• Rukoilkaa talomme vuokran puolesta.

Tavoitteita:• Saattaa päätökseen seurakunnan aidan

rakentaminen.

Page 12: IndonesiaNews elokuu 2014

LIDYASeurakuntaan osallistuu seitsemän henkilöä, joista yksi on uusi tulokas. Yksi ihminen on tullut uskoon. Kaiken kaikkiaan opetuslapseu-tettavana on seitsemän ihmistä.

Tavoitteita:• Parantaa seurakuntamme rukousta ja paastoa

• Evankelioida säännöllisesti

• Tarjota kirjoja opetuslapseuttamisesta

Rukousaiheita:• Rukoilkaa seurakuntamme lukumääräistä kas-

vua. Tavoitteenamme on 25 uutta ihmistä.

• Rukoilkaa opetuslapseuttamisen puolesta.

Mentorin kommenttiLidya tarvitsee paljon rohkaisua seisoakseen uskollisesti kaikkien – sekä henkilökohtaisen elämän että palvelu-työn – vaikeuksien keskellä.

Auttakaa meitä rukouksissanne. Tämän kirjeen kautta haluan jakaa ongelman, joka on häirinnyt meitä. Olem-me velkaantuneet ja joskus on kovin lannistavaa ajatella, kuinka vaikealta vapautuminen näyttää, mutta jatkamme luottamusta Jumalaan ja siihen, että hän auttaa meidät tämän tilanteen läpi.

Page 13: IndonesiaNews elokuu 2014

LIDYA L i h ang

Rukoilkaa:• Rukoilkaa palvelutyön puolesta, jonka Ju-

mala on minulle uskonut

• Rukoilkaa henkemme puolesta rakentaa kirkkorakennus

• Rukoilkaa uuden seurakuntaistutuksen puolesta

Tavoitteita:• Voittaa sieluja.

• Esitellä yhteysryhmät

• Muodostaa ja harjoittaa nuorten musiik-kiryhmä

• Avata uusi seurakunnanistuttajien koulu

Seurakunnan tilaisuuksiin on osallistunut 15 henki-löä. Kahta ihmistä on evankelioitu. Kahdeksaa ope-tuslapseutetaan.

Kiitän Jumalaa hänen johtajuudestaan ja armosta tätä seurakuntaa kohtaan jokaisessa jumalanpalveluksessa. Jumala on näyttänyt meille todellisia ihmeitä keskellä jo-kapäiväistä elämää. Minulla on ollut monia haasteita ja olen oppinut luottamaan ja kulkemaan Jumalan kanssa jokaisen ongelman läpi. Joka viikko kokoukset menevät hyvin: ei ole mitään puutetta hänen läsnäolostaan ja rak-

kaudestaan eikä ilmestyksestä. Olen todella kiitollinen teille lahjoittajille, että olette tukeneet tätä palvelutyötä varoillanne ja rukouksillanne. Kiitos kaikesta, mitä olette tehneet puolestamme. Rukoilen, että tulevaisuudensuun-nitelmamme ovat Kristuksessa ja että olemme tiiviisti lin-kittyneet häneen ja toinen toisiimme. Jumala siunatkoon teitä!

Page 14: IndonesiaNews elokuu 2014

MarthenSeurakunnan kokouksiin on osallistunut 18, joista kaksi on uusia. Uusia soluryhmiä on avattu yksi.

Kiittäkää Jumalaa siitä, että hän on aina tarpeitteni täyt-täjä, joka vahvistaa minua ja pitää minut oikealla reitil-lä. Palasin juuri seminaarista Balilla, jonka dMaker piti seurakunnan istuttajille ja sain vastaanottaa niin paljon motivaatiota ja rohkaisua, että se sytytti henkeni paloon Jeesukselle.

Monet ihmiset tässä kylässä osoittavat innostusta, että tulisimme heidän kotiinsa pitämään rukouskokouk-sen. Koen haastavana, että monet pitävät edelleen kiinni vanhasta traditiosta juhlia ja juoda – ja se ei tee heille ollenkaan hyvää. Koen sen olevan heille todellinen este kasvaa ja haluta Jumalaa.

Rukousaiheita:• Rukoilkaa uusia sieluja

• Rukoilkaa ihmisten, joita olemme palvel-leet, kasvua uskossaan Jeesukseen

• Rukoilkaa uuden seurakuntaistutuksen puolesta

• Pyhäkoululaisten puolesta

• Rukoilkaa seurakuntaan soittimia (erityi-sesti kosketinsoitinta), pastorille taloa, seurakunnan aidan rakentamisen puoles-ta ja minun haluni puolesta saada tulevai-suudessa vaimo

Mentorin arvio:Marthenin palvelutyö menee vahvasti eteenpäin. Hänellä on nyt vakituinen seurakuntarakennus, mutta hänellä ei ole vielä huonetta sen yhteydessä.

Page 15: IndonesiaNews elokuu 2014

Kiitän Jumalaa rouva Sarinahista, joka antoi elä-mänsä Jumalalle vuoden 2013 lopussa. Kiitän myös, että Herra täytti tarpeemme Lasten joulu -tapahtuman suhteen: syötävää ei ollut ainoas-taan riittävästi, sitä oli ylitsevuotavasti! Annoimme ruokaa myös läheiseen kylään. Toivon, että tämä tapahtuma oli merkkipaalu edessä olevalle vuodel-lemme. Olimme siunattuja: kylän johtaja, joka on pakana, sekä traditionaaliset uskonnolliset vartijat tekivät työtä yhdessä kanssamme, jotta rauha jou-lujuhlassamme säilyisi. Kiitos Jumalalle!

Ve m iSeurakunnan tilaisuuksiin on osallis-tunut kolme, kaikki uusia. Kolmekym-mentä ihmistä on evankelioitu ja yksi heistä on tullut uskoon ja kastettu. Neljä uutta soluryhmää on perustettu.

Rukousaiheet• Rukoilkaa esikoulumme puolesta, jossa on

nyt kaksi lasta opetettavana

• Rukoilkaa soluryhmiemme puolesta, että tavoitamme monia ihmisiä

• Rukoilkaa tämän vuoden näkymme puo-lesta, sillä sato on oleva runsas

Tavoitteita• Haluan nähdä 10 ihmistä seurakunnassam-

me, 20 ihmistä soluryhmissämme ja 30 ih-mistä kuulevan evankeliumin kauttamme seuraavan neljännesvuoden aikana. Lisäksi haluan kuusi lasta esikouluun joka päivä.

Page 16: IndonesiaNews elokuu 2014

JakobusSeurakunnan kokouksiin on osallistunut 13 ihmistä ja 17 on evankelioitu. 15 ihmistä on opetuslapseutettavana.

Seurakunnassamme on poika, joka seurustelee ty-tön kanssa. Hän toi tytön seurakuntaan ja auttoi häntä ottamaan vastaan Kristuksen elämäänsä. Kun tämän tytön vanhemmat saivat tietää, mitä oli tapahtunut, he olivat vihaisia ja uhkasivat heittää tytön ulos per-heen asunnosta ja halusivat tavata minut, sillä olin

kastanut tämän tytön. Tytön vanhemmat veivät hänet hindu papin luo, jotta hän osallistuisi seremoniaan, missä hänet tehdään jälleen hinduksi. Mutta pappi sanoi rituaalin jälkeen, että tyttö ei tuntunut olevan pahoillaan siitä, mitä hän oli tehnyt. Nyt he antavat hänen uskoa Jeesukseen.

Tavoitteita: • Evankelioida ainakin yksi ihminen joka

viikko

Rukousaiheita:• Rukoilkaa, että minulla olisi aina Jumalan

sydämen mukainen palo eksyneitä koh-taan

• Rukoilkaa, että aina annan runsaasti Ju-malan valtakuntaan täällä maan päällä

Page 17: IndonesiaNews elokuu 2014

Seurakunnan tilaisuuksiin on osallistunut seitse-män ihmistä, joista uusia on kuusi. Yksi uusi so-luryhmä on avattu. 35 ihmistä on evankelioitu.

Dedi

Rukousaiheita:• Rukoilkaa seurakuntamme hengellistä kasvua

• Rukoilkaa sieluja

• Rukoilkaa kyläyhteisömme puolesta

• Rukoilkaa seurakuntarakennusta

• Rukoilkaa lasten työn puolesta

Tavoitteita• Aloittaa lastentyö

• Evankelioida ja opetuslapseuttaa

• Vierailla uusien ihmisten luona ja rukoilla heidän puolestaan

Kiitän Jumalaa, että hän on auttanut minua tässä palvelu-työssä. Tiedän, että hän toimii parhaakseni joka tilanteessa ja jatkan hänen ylistämistään! Mukaan lukien sen, kun olimme ostaneet maa-alueen seurakuntaamme varten ja myyjä myi sen uudelleen toiselle ostajalle. Siitä tuli iso juttu. Kiitän Ju-malaa, että kykenimme hoitamaan asian ilman, että olimme kovia - ja saimme rahamme takaisin. Joka kerta kun palvelu-työssäni on haaste, koen motivaatiota voittaa kyseinen asiaan liittyvä ihminen Jeesukselle. Näen sen mahdollisuutena kertoa Jeesuksesta.

Page 18: IndonesiaNews elokuu 2014

SedihSeurakunnan kokouksiin osallistuu kolmetoista ihmistä. Uusia uskovia on kolme. 23 ihmistä on evankelioitu. Uusia soluryhmiä on avattu kaksi. Yksitoista ihmistä on opetuslapseutettavana.

Ainoastaan Jumalan armosta voin seisoa lujana tässä palvelutyössä. Olen kokenut paljon hylkäämistä kyläyhteisön taholta. Saamme myös uhkauksia kirk-komme raunioittamisesta kesken kokouksenkin. Mutta Jeesus kulkee kanssamme ja antaa ilonsa, jotta pääsen kaikkien näiden haasteiden läpi. Kun viimeksi olimme

evankelioimassa, niin tapasimme lapsen, joka oli ol-lut pitkään sairas. Puhuimme hänelle Herran sanaa ja uskoimme ja rukoilimme hänen kanssaan parantumis-ta. Nyt lapsi on terve ja voi mennä takaisin kouluun! Ylistys Jumalalle!

Tavoitteita: • Avata uusi soluryhmä vanhemmille ihmi-

sille

• Avata nuorten soluryhmä

• Avata kaksi lasten solua

Rukousaiheita:• Rukoilkaa seurakuntamme kasvua

• Rukoilkaa kirkon rakentamisprojektin puolesta

• Rukoilkaa meille musiikki-instrumentteja

Mentorin kommenttiSeurakunnan istuttaja on aloittanut esikouluryhmän, jossa on 22 lasta, huolimatta resurssien puutteesta.

Page 19: IndonesiaNews elokuu 2014

Seurakunnan kokouksiin on osallistunut 40 ihmistä, joista kaksi on uutta. Neljä on tehnyt uskonratkaisun ja heistä kaksi on kastettu. Yksi uusi seurakunta on istutettu. 25 henkilöä ope-tuslapseutetaan.

Alfrieda

Rukousaiheita:• Rukoilkaa minulle voimia ja terveyttä tä-

hän palvelutyöhön

• Rukoilkaa kirkkorakennuksemme raken-nusprojektin laillistamista

• Rukoilkaa, että Jumala avaa uusia ovia saavuttaaksemme uusia paikkoja

Tavoitteita• Lisätä rukousta sielujen voittamiseksi Ju-

malan valtakuntaan

• Avata uusi seurakunnanistuttajien raa-mattukoulu

Kiitän Jumalaa, että olen kyennyt työskentelemän nämä kolme kuukautta, vaikka onkin ollut suuria haasteita. Jumalan voima on kuitenkin mahdollistanut näiden haasteiden läpi menemi-sen. Hänen läsnäolonsa on voimamme ja hänen voittonsa on ilon lähde! Lähestymme asioita puskien niiden läpi rukouksella ja paastolla.

Page 20: IndonesiaNews elokuu 2014

Seurakunnan tilaisuuksiin on osallistunut yk-sitoista ihmistä, joista yksi on ollut ensiker-talainen. Yhtätoista ihmistä on evankelioitu ja kaksi uutta soluryhmää perustettu. Kym-mentä ihmistä opetuslapseutetaan.Kiitos Jumalalle, meillä oli mahtava joulujuhla, vaikka jotkut ihmiset halusivat estää palveluamme ja lopettaa kokouk-sen. Jumala ei ainoastaan saanut kyseisten ihmisten yritystä estettyä - vaan hän toi meille potentiaalisia johtajia ja ei-uskovia tapahtumaamme! Siitä huolimatta, että pidimme sen ankkojen tallissa.

Muutama päivää sitten tuhosimme epäjumalia, joita pi-dettiin erään perheen makuuhuoneessa, keittiössä ja olo-huoneessa - ja myös heidän lompakossaan. Me kokosimme epäjumalat kolmeen jätesäkkiin ja yhteen isoon pahvilaa-tikkoon. Rukoilimme ja poltimme esineet. Kyseinen perhe on nyt vapaa kaikista pimeistä hengistä, jotka pitivät heitä vangittuina! Kiitos Jumalalle!

Fransiskus

Tavoitteita• Saada kurinalaisuutta opetuslapsille lukea

Jumalan sanaa päivittäin.

• Pitää sunnuntain kokous uudessa paikassa

• Kasvattaa nyt pitämiämme soluryhmiä

Rukousaiheita• Rukoilkaa, että voimme vuokrata ra-

kennuksen seurakunnalle kahdeksi vuodeksi

• Rukoilkaa Jumalaa avaamaan hyvät suhteet paikkakuntamme ihmisten kanssa

• Rkoilkaa seurakunnalle hengellistä kas-vua ja että uudet solulaiset tekevät pa-rannuksen

• Rukoilkaa niiden ihmisten puolesta, jotka tavoitimme joulujuhlamme kaut-ta: rukoillaan heille avoimuutta seu-rantakäynneille

Page 21: IndonesiaNews elokuu 2014
Page 22: IndonesiaNews elokuu 2014

Kiitämme Herraa kolmen viimeisen kuukauden uskomattomas-ta työstä kokouksissamme. Marraskuussa meillä oli yhdeksän avioliitoon vihkimistä. Joulukuussa vietimme joulua seurakun-talaisten ja paikallisten ihmisten kanssa ja kastoimme tilaisuu-dessa kaksi aikuista ja viisi lasta. Jatkakaa rukouksia seurakun-tamme ja uusien kastettujen puolesta, että he pysyvät vahvoina ja uskollisina Herrassa.

JovixonSeurakunnan kokouksiin on osallistunut 80 ih-mistä! Uusia on viisi ja uusia uskovia on seitse-män. Seitsemän on myös kastettu ja kaksi uutta solua perustettu.

Rukousaiheita• Rukoilkaa, että seuraavat kolme kuukaut-

ta ovat siunattuja

• Rukoilkaa kirkkorakennuksen rakentami-sen suunnitelmien puolesta

Tavoitteita• Lähestyä ja evankelioida nuorta mies-

tä, joka on osoittanut kiinnostusta Herraa kohtaan

• Pitää uusi kastekokous tammikuussa

• Avata uusi seurakunnan istuttajien koulu

Page 23: IndonesiaNews elokuu 2014

Seurakunnan kokouksiin osallistuu 26 ihmistä, joista uusia on yhdeksän, ja yksi on tullut uskoon.

YuliusRukousaiheita:

• Rukoilkaa näiden yhdeksän uuden seurakun-nassa kävijän puolesta ja kahdeksan ihmisen puolesta, joita olemme evankelioineet, että he avaisivat sydämensä Jeesukselle.

Olemme palvelleet Pak Maden perhettä, joka on ollut todella sairas. Kiitos Jumalalle! Hän on vastannut rukouksiin ihmepa-rantumisella! Rukoilkaa, että tämä perhe vastaanottaa täydel-lisen parantumisen kaikista sairauksistaan.

Tavoitteemme on opetuslapseuttaa nämä yhdeksän uutta uskovaa seurakunnassamme, että he seuraavat Jeesusta koko sydämestään.

Saimme juuri terveisiä Indonesiasta. Pastori Yulius, jonka tapasim-me helmikuun matkallammekin, on ollut moottoripyöräonnetto-muudessa. Rukoillaan hänelle täyttä tervehtymistä Jeesuksen ni-messä. Hän on se lähettimme, jolla on pohjois-Balilla voimakas parantamispalvelutyö ja healing room -tyyppistä toimintaa useana päivänä viikossa. Jeesuksen parantava voima haluaa murtautua läpi siellä laajasti! Julistetaan Yuliukselle parantumista Jeesuksen haavojen hinnalla.

Page 24: IndonesiaNews elokuu 2014

dMaker uutisia

Konferenssi MedanissaPastori Johannes dMaker Internationalista, amerikkalai-nen lähetystyöntekjä Ron Parrish ja amerikkalainen pro-fessori Mark Stephen opettivat kolmipäiväisessä seura-kunnanistuttajien konferenssissa Medanissa. He puhuvat siitä mielenlaadusta, jota tarvitaan seurakuntien istutta-miseen, jotta voisi olla tehokas opetuslapsien voittaja. Neljäkymmentä osallistujaa lähti konferenssista entistä innokkaampiina ja sydän virvoittuneena.

Pastori Ignatius tavoitta-maan Bajau heimoaPastori Ignasiuksella on sydämessä tavoittaa Bajau hei-mo, joka elää paimentolaiselämää merellä Itä-Kalimatanin saaren rannikolla. Pastori Johnly on nyt päättänyt palvelu-työnsä siellä ja olemme kiitollisia hänen työnsä hedelmäl-lisyydestä. Toivomme hänelle kaikkea hyvää.

Seurakunnanistuttajia valmistui Medanin koulustaHaluamme juhlia raamattukoulusta valmistuvia oppilaita. He ovat saaneet osakseen virvoittumista koulun aikana, ja seurakunnan istuttajat ovat valmiina, joten nyt on aika lähettää heidät työhön. Medanin seurakunnanistuttajien koulusta valmistui maaliskuussa kuusi oppilasta. He ovat saattaneet päätökseen vuoden opiskelut ja lähtevät kaukaisiin paikkoi-hin palvelemaan ihmisiä Niasin saarella sekä Medanissa. Koulun johtaja pastori Boimin Sirait kertoi Jumalan uskoneen hänelle etuoikeuden koulun pitämiseen, jotta Jumalan valtakunta voi laajeta.

Kiitos rukouksistanne ja kumppanuudes-tanne! Arvostamme teitä. Jumala siunat-koon teitä!

dMAKER International järjestön tiimi

Maaliskuu 2014

Page 25: IndonesiaNews elokuu 2014

Maaliskuu 2014

Saimme surullisia uutisia yhteistyöjärjestöstämme dMakerista, jonka kanssa olemme istuttaneet seurakuntia Indone-siaan. Yksi lähetetyistä pastoreista on ryöstetty ja surmattu. Muistetaan rukouksin tätä perhettä. Jatketaan rukouksia seurakuntamme tukemien “puskapastoreiden” puolesta. Suojaa ja voimaa heille työhön! Kuulkoon kaukaisetkin merensaaret Jeesuksesta!

Teksti suomennettuna:

” Rakas Isä Kristuksessa Pastori Filemon kuoli 25.6.2014 59-vuotiaana, kun aseistetut ryöstäjät pahoinpitelivät hänet. Vaikka hänen matkansa niin selittämättömästi päättyi, me omistaudumme hänen tehtävänsä jatkamiseen: tuomaan rakkautta ja innostusta kaikkeen, mihin hän koski.

Pastori Filemon ja vaimonsa Susan aloittivat dMaker järjestössä työn Sumba saarella vuonna 2003. He johtivat kasvavaa seurakuntaa Waikabubakissa, jossa on myös Mercy home -lastenkoti. Pastori Filemonin intohimo kertoa toisille Jeesuksesta aikaansai myös lähetyskoulun perustamisen. Koulusta hän lähetti nuoria lähetystyöntekijöitä Sumban kaukaisille alueille. Tänään hänen perintönsä on elävä niissä monissa rukouksen taloissa, joita hän on istut-tanut ympäri saarta.

Jumala on siunannut häntä kolmella lapsella ja häntä kaivataan suuresti. ”

Voisimme lahjoituksin kunnioittaa tämän pastorin muistoa antamalla ylimääräisen lahjan Indonesian seurakuntien istutustyöhön. OLISI HIENOA, ETTÄ SAISIMME ANTAA VARAT UUDEN LÄHETIN LÄHETTÄMISEEN SUMBA SAARELLE. ( vuosi 1320 euroa) Vihollinen on halunnut eliminoida yhden julistajan tällä saarella, mutta lähetetään sinne toinen. Tiedän, että Jumala kääntää tämänkin tragedian hyväksi ja siunattu työ saa jatkua Sumban saarella. EIKÖHÄN KOO-TA VARAT KOKOON! Laita lahjoituksesi Indonesian työn viitteellä – 2011- ja tämän kuukauden lahjoitukset menevät tähän tarkoitukseen.

Page 26: IndonesiaNews elokuu 2014

JULKAISIJAToivon portti -seurakunta, Juvankatu 6, 2. krs33710 TAMPERE

[email protected]

Toimittaja: Maarit Aro-HeiniläTaittaja: Anrietta Kuosku

MITEN VOIN TUKEA SEURAKUNTIEN ISTUTUSTYÖTÄ? ENTÄ TOIVON PORTTI -SEURAKUNNAN MUUTA TYÖTÄ?Voit lahjoittaa joko netin kautta verkkopankissasi tai käyttämällä oheista tilisiirtolo-maketta. Lahjoituksesi kohdistuu haluamaasi työhön ilmoittamasi VIITENUMERON perusteella.

Lahjoitustili:Uuden toivon seurakunnat / TampereFI43 1158 3000 2252 45BIC/SWIFT: NDEAFIHH

Indonesian työn viite: 2011Tampereen työn viite: 2008