Top Banner
Indonesia News seurakunta joka kylään Helmikuu 2013 2013 – laajentumisen vuosi Olen innostunut siitä, mitä Jumala tekee tänä vuonna. Tiedän Jumalan olevan ih- meiden Jumala, eikä mikään ole mahdotonta hänelle. Hän tekee tänä vuonna monia suuria asioita, sillä tämä on laajentumisen ja hedelmän kantamisen vuosi. Jumala puhui minulle Joosuan kirjan ensimmäistä luvusta ja siitä, kuinka hän haluaa meidän saavan aikaan enem- män. On olemassa neljä tapaa saada aikaan enemmän: olla peräänantamaton, olla rohkea, pysyä Sanassa ja jäää mennyt taakseen. Kun pysymme lujina, olemme rohkeita, pysymme hänen Sanassaan ja jätämme menneen taak- semme, saamme aikaan enemmän hänen valtakuntansa hyväksi, hänen kunniakseen. Tänä vuonna näen avaavan viisi uua radioasemaa, jotka tuovat ihmisille evankeliumin toivon, valon ja ihmeet radioaaltojen kaua. Näen myös 200 uuden seurakunnan istuajan tulevan koulutetuksi ja lähetetyksi työhön hänen sadonkorjuuseensa ja kantavan hedelmää hänen kunni- akseen. Lisäksi unelmoin johtajuuskeskuksesta ja uskon sen syntymiseen. Siinä opetuslapseuteaisiin uskovia ja kehiteäisiin heidän johtajuustaitojaan niin, eä he voivat olla tehokkaampia käyäessään lahjojaan ja kykyjä, joita Jumala on antanut heille. Rukoilkaa puolestamme. Kiitos, eä olee kump- paneinamme. Kiitos rukouksista ja tuesta. Tästä tulee hieno vuosi! Pasti Paulus Wiratno, dMaker Internaonalin perustaja
4

Indonesia NEWS 2-2013

Mar 07, 2016

Download

Documents

Toivon portti -seurakunnan uutislehtinen Indonesian seurakuntaistutustyöstä.
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Indonesia NEWS 2-2013

Indonesia Newsseurakunta joka kylään

H e l m i k u u 2 0 1 3

2013 – laajentumisen vuosiOlen innostunut siitä, mitä Jumala tekee tänä vuonna. Tiedän Jumalan olevan ih-meiden Jumala, eikä mikään ole mahdotonta hänelle. Hän tekee tänä vuonna monia suuria asioita, sillä tämä on laajentumisen ja hedelmän kantamisen vuosi.Jumala puhui minulle Joosuan kirjan ensimmäistä luvusta ja siitä, kuinka hän haluaa meidän saavan aikaan enem-män. On olemassa neljä tapaa saada aikaan enemmän: olla peräänantamaton, olla rohkea, pysyä Sanassa ja jättää mennyt taakseen. Kun pysymme lujina, olemme rohkeita, pysymme hänen Sanassaan ja jätämme menneen taak-semme, saamme aikaan enemmän hänen valtakuntansa hyväksi, hänen kunniakseen.

Tänä vuonna näen avattavan viisi uutta radioasemaa, jotka tuovat ihmisille evankeliumin toivon, valon ja ihmeet radioaaltojen kautta. Näen myös 200 uuden seurakunnan istuttajan tulevan koulutetuksi ja lähetetyksi työhön hänen

sadonkorjuuseensa ja kantavan hedelmää hänen kunni-akseen. Lisäksi unelmoin johtajuuskeskuksesta ja uskon sen syntymiseen. Siinä opetuslapseutettaisiin uskovia ja kehitettäisiin heidän johtajuustaitojaan niin, että he voivat olla tehokkaampia käyttäessään lahjojaan ja kykyjä, joita Jumala on antanut heille.

Rukoilkaa puolestamme. Kiitos, että olette kump-paneinamme. Kiitos rukouksista ja tuesta. Tästä tulee hieno vuosi!

Pastori Paulus Wiratno, dMaker Internationalin perustaja

Page 2: Indonesia NEWS 2-2013

Kylässäni harrastetaan marapu- heimouskoa. Olin tekemisissä okkultismin kanssa. Palvoimme kiviä, puita ja ihmisten tekemiä patsaita. Aina kun palvoimme epäjumaliamme, minun piti tuo-da eläinuhreina hevosia, eriväri-siä kanoja ja sikoja. Vuonna 2005 sairastuin vakavasti eivätkä edes neljäkymmentä noitatohtoria kyenneet parantamaan minua. Sitten kävin lopulta kahdeksan lääkärin luona mutta hekään eivät voineet auttaa minua. Mistään ei ollut apua.

Mutta eräänä päivänä Juma-lan mies tuli Papualta luokseni ja

rukoili puolestani kolme kertaa ja tulin todella onnelliseksi, sillä hänen kauttaan sain vastaanottaa parantumisen Jeesukselta. Kiitän Jumalaa siitä mahdollisuudesta!

Jumalan minua kohtaan osoit-taman armon ja rakkauden takia annoin elämäni hänelle palvellak-seni häntä. Nyt olen Balin saarel-la pastorina. Aloitin seurakunnan istuttamisen viime vuonna. Kiitos Jumalalle, seurakunta menestyy, ja nyt 50 ihmistä osallistuu koko-uksiimme joka viikko.

todistus pastori Arfanilta Balilta

Jeesus muutti elämänitullakseni JumalanSANKAR IKS I

Uskovien myönteinen vaikutus yhteisöönSeurakuntamme jäsen osallistui vaa-liin, jossa valittiin paikkakunnallemme johtajaa. Useimmat tämän paikkakun-tamme asukkaista ovat muslimeja (95 %), buddhalaisia on 3 %, muiden uskontojen edustajia 2 % ja kristittyjä/katolisia 1 %. Mutta me koimme ih-meen vaalien aikana: lopullinen tulos oli, että seurakuntamme jäsen voitti vaalit! On rohkaisevaa huomata, että Jumalan ihmisiä pidetään johtajina, joita kannattaa valita. Uskon, että ih-

miset luottavat tähän mieheen, koska hän on asenteellaan antanut hyvän esimerkin. Tämän takia ihmiset an-toivat hänelle tukea menestykseen, vaikka kristityt ovat vain pieni vähem-mistö. Tämän miehen valinnan jälkeen voimme entistä enemmän vaikuttaa myönteisesti yhteisöömme.

todistus pastori Paulukselta, Keski-Jaavalta

(oma lähettimme)

Johdata monia ihmisiä Jeesuksen tuntemiseen

Palvelen Itä-Borneolla. Herra on auttanut meitä olemaan vahvoja palvelutyössämme ja enemmän sieluja on tullut hä-nen valtakuntaansa. Useimmat heistä ovat muslimeja tai ka-tolilaisia ja ei ole harvinaista, että he ovat olleet tekemisissä okkultismin kanssa. Jonain päi-vinä menemme sairaalaan, toi-sina vankilaan ja pidämme myös soluryhmää. Keskitymme kyliin ja olemme istuttaneet kolme pientä seurakuntaa. Yksi niistä on neljän tunnin matkan päässä

kaupungin keskustasta ja toinen kuuden tunnin matkan päässä.

Viime elokuussa evanke-lioimme eräässä kaukaisessa kylässä, se oli yhdeksän tunnin matkan päässä asuinpaikas-tamme. Menimme sinne moot-toripyörillä. Kiitos Jumalalle: monet kokivat Jumalan voiman koskettavan heidän sydäntään ja 30 ihmistä antoi elämänsä Jeesukselle.

todistus pastori Ignasiukselta, Itä-Borneolta Berau Citystä

Page 3: Indonesia NEWS 2-2013

Terveisiä omalta lähetiltämme:Kiitos Jumalalle! Kaksi ihmistä kastettiin joulukuussa. He ovat molemmat nuoria. Kuluneen vuosineljänneksen aikana seurakuntamme kokouksissa on käynyt noin 20 ihmistä. Opetuslapseutamme viittä perhettä. Joulu-kuun alussa saimme seurakuntarakennuksen valmiiksi ja seurakuntamme laillistettiin. Olemme erittäin kiitollisia tästä, sillä Jumala on vastannut rukouksiimme neljän ja puolen vuoden jälkeen! Tiedän, että Jumala kul-kee kanssamme tässä palvelutyössä. Nyt rakennamme pastorille taloa.

Rukoilkaa seurakunnassamme olevan miehen puolesta, joka on sai-raana koko ajan, ja sen takia hän ei ole voinut osallistua seurakunnan kokouksiin viime aikoina. Uskomme myös seurakuntamme tulevan talou-dellisesti siunatuksi, sillä vielä muutamat heistä eivät osallistu antamiseen ja kymmenyksiin.

Rukoilkaa:• pastorin talon rakennusprojektin puolesta

• että uusia ihmisiä tulisi uskoon ja liittyisi seu-rakuntaan, tämän alueen ihmisistä on 90 % hinduja

• että seurakunta etsisi uskollisesti Herraa

• seurakunnalle kuljetusvälinettä

• seurakuntamme sairaiden puolesta

Seuraavan vuosineljänneksen haasteita

• keskitymme nyt omaan alueeseemme emmekä tee tällä hetkellä matkoja kaukaisempiin kyliin

• haluan seurakuntamme laajentuvan siellä mis-sä nyt olemme, tukekaa meitä rukouksin!

pastori Nordy, Watumokalan kylä,

Lähetimme Indonesiaan varat yhdeksännen lähetin palkkaamiseen vuodeksi

yksityishenkilön lahjoituksen turvin. Kiitos Jumalalle!

Hanki s inäkin oma lähetti Indonesiaan J

Page 4: Indonesia NEWS 2-2013

JULKAISIJAToivon portti -seurakunta, Juvankatu 6, 2. krs33710 TAMPERE

www.tampere.nokiamissiochurch.fitoimisto(at)nokiamissiochurch.fi

Toimittaja: Maarit Aro-HeiniläTaittaja: Anrietta Kuosku

MIT EN VOIN T UKEA SEURAKUNT IEN IST UT UST YÖTÄ? ENTÄ T OIVON PORT T I -SEURAKUNNAN MUUTA T YÖTÄ?Voit lahjoittaa joko netin kautta verkkopankissasi tai käyttämällä oheista tilisiirtolomaketta. Lahjoituksesi kohdistuu haluamaasi työhön ilmoittamasi VIITENUMERON perusteella.

Lahjoitustili:Nokia Missio Church / TampereFI43 1158 3000 2252 45BIC/SWIFT: NDEAFIHH

Indonesian työn viite: 2011Tampereen työn viite: 2008