Top Banner
www.ifm.com/cz/food Technika pro automatizaci v potravinářském průmyslu Katalog 2013/2014
220

Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Dec 18, 2014

Download

Documents

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

ww

w.if

m.c

om

/cz/

foo

d

Technika pro automatizaciv potravinářském průmyslu

Katalog 2013/2014

Page 2: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Čisté řešení pro Vaše aplikace

S více jak 40 lety zkušeností v oboru senzoriky a řídících systémů víme, jakdosáhnout maximální spolehlivosti procesů a doby provozuschopnosti zařízení: naše portfolio zahrnuje inovativní, vysoce kvalitní snímače polohy, hladiny, teplotní a tlakové senzory, stejně jako diagnostické systémy s vysokou teplotní odolností a odolností proti čistícím prostředkům, jenž splňují požadované normy a směrnice. K tomu příslušné konektorové připojení s krytím IP 68 / 69K.

Přední světoví výrobci v potravinářském průmyslu se spoléhají na řešení od ifmelectronic – ve více než 70 zemích po celém světě.

ifm electronic – close to you!

Page 3: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

ifm - společnost 4 - 5

Internetový servis 6 - 7

Certifikáty 8 - 11

Zpracování mléka 12 - 23

Nápoje 24 - 37

Cukrovinky 38 - 48

Zpracování masa 50 - 63

Rejstřík 64 - 69

ifm produkty 70 - 215

ifm – ve světě: Adresy 216 - 219

Page 4: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Podnik ve Vaší blízkosti

Nejmodernější komunikace.

Na správné adrese – www.ifm.com – Vás od světa automatizační techniky dělí jenkliknutí myší. Seznamte se s vysoce výkonnými výrobky v interaktivním grafickém provedení. O našich výrobcích si vytvořte svůj vlastní názor v trojrozměrném grafickémprovedení.

Jsme tu pro Vás.

Být blízko u zákazníka je součástí našeho úspěchu. Od počátku jsme důsledně vytvá-řeli naši distribuční síť. Dnes je ifm electronic zastoupeno ve více než 70 zemích –close to you! Péče o Vás a osobní poradenství jsou středem našeho zájmu. Při uvádě-ní nových výrobků a technologií na trh Vám představíme tyto výrobky v našem školi-cím středisku nebo přímo u Vás.

Jistota díky úspěchu.

Od založení v roce 1969 společnost ifm electronic neustále roste a v roce 2012dosáhla s více než 4800 spolupracovníky na celém světě obratu kolem 615 miliónůEUR. To Vám poskytuje záruku, že budete mít při realizování Vašich automatizačníchprojektů spolehlivého partnera. Kvalitní servis a záruka až 5 let na standardní přístro-je jsou jen dva příklady z mnoha.

600

sale

s de

velo

pmen

t in

mill

ion

EU

R

02000 2010 2020199019801970

500

400

300

200

100

Vývoj obratu od roku1970

ifm - společnost

4

Page 5: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

branch officetrade partner

ifm - společnost

5

Nejen komponenty.

ifm má k dispozici širokou paletu nejrůznějších senzorů a systémů pro automatizaci.Nabídka 8000 druhů výrobků Vám garantuje flexibilitu a kompatibilitu. Díky tomumáte vždy k dispozici spolehlivá řešení pro Vaše automatizační projekty – od jednot-livých senzorů s praktickým příslušenstvím až po kompletní systémy.

Zaručená dostupnost výrobků.

Vámi požadované termíny dodávek jsou pro nás velmi důležité, a abychom bylischopni rychle, pružně a s vysokou kvalitou vyrábět stále větší počty požadovanýchvýrobků, tak neustále optimalizujeme výrobu. Našim logistickým centrem jsou Vašeobjednávky okamžitě zpracovány a zboží neprodleně expedováno.

Kvalita je součástí naší filozofie.

Vysoká kvalita našich výrobků je součástí naší firemní filozifie. A za to ručíme! To jepro Vás jako uživatele zárukou vysoké kvality našich výrobků: Vlastní výrobní ifm filmtechnologie, rozsáhlá kontrola výroby, stejně jako 100% výstupní kontrola. Pod kva-litou rozumíme např. také výrobu šetrnou k životnímu prostředí – Made in Germany!

Vývoj inovativních výrobkůje jednou z našich základ-ních priorit. Zahrnujívýrobky s vysokým stan-dardem kvality a výrobky,které jsou přizpůsobenypožadavkům jednotlivýchodvětví – od mobilníchpracovních strojů až popotravinářský průmysl.

Page 6: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

www.ifm.comInformace na internetu po celých 24 hodin a na celém světě v 23 jazycích.

• Informace

- Výrobní novinky- Firemní zprávy- Termíny veletrhů- Nabídka prac. míst

• Dokumentace

- Datové listy- Návody k obsluze- Manuály- Osvědčení

• Komunikace*

- Poradenství- Informační bulletin

• Hledání výrobku

- Interaktivní pomoc s výběrem výrobků- Konfigurační nástroje- Vyhledávání datového listu

• Animace

- Virtuální animace výrobků- Flash-Movie (video sekvence)

• Aplikace

- Případy použití- Doporučení výrobků- Pomoc při propočtu

*některé nabízené služby jsou závislé na konkrétním zastoupení

Internetový servis

www.ifm.com/cz

6

Page 7: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Internetový servis

www.ifm.com/cz

7

Praktické zpracování objednávekprostřednictvím e-shopu** na internetu.

Zabezpečené ověřování

Informace o ceně pro jednotlivézákazníky

Kontrola dostupnosti v reálném čase

Vaše osobní oblíbené produkty

Sledování zásilky on-line

Individuální historie objednávek

Rychlý a pohodlný vstupní formulář

Jednoduché zpracování objednávek

Správa doručovacích adres

Potvrzení e-mailem

** již dostupné v řadě zemí.

Page 8: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Tem

pera

ture

(°C

)

Time intervals (min.)

1060 10600

20

40

60

80

100

Zkouška tepelným šokem

V prostředí tlakového čištění jsousenzory vystaveny extrémním teplotnímpodmínkám. To je důvod, proč ifmpodrobuje senzory zkoušce tepelnýmšokem - cyklické střídání teploty mezi 0 a 100 ˚C v krátkých časovýchintervalech. Po zkoušce jsou jednotlivévlastnosti senzorů pro zajištění vysokéspolehlivosti testovány.

250300 5000

Acceleration (g)

ifmsensor

Industrystandard

Odolnost vůči rázům

V průmyslovém prostředí mohou býtsenzory vystaveny velkému množstvínárazů a otřesů. Z tohoto důvodu jsousenzory ifm testovány na nárazy o síle500 g. Tato zkušební norma stanovujenový standard pro rozvoj induktivníchsenzorů.

30°

60°90°

10 - 15 cm

IP 69K–zkouška vysokotlakým čištěním

ifm induktivní senzory jsou testovány v souladu s normou IP 69K. Cílem jezdvojnásobit podmínky vysokotlakéhočištění během výrobního provozu.

Během testu jsou senzory vystavenyproudu vody o síle 80 - 100 bar a teplotě 80˚C. Doba trvání každéhočistícího cyklu je 30 sekund. Test seprovádí, ve stanovených úhlech,pomocí trysky umístěné ve vzdálenosti10 - 15 cm od senzoru. ifm induktivnísenzory snáší zkušební podmínky a jsoui nadále provozuschopné se 100 %snímací vzdáleností.

Acc

eler

atio

n (g

)

10 50 100 500 1000 30000

40

30

20

10

Oscillation frequency (Hz)

Industry standardifm sensor

Testování vibrací

Vibrační zkouška senzorů je prováděnao síle 40 g s frekvencí kmitání mezi 0 a 2 000 Hz. Tento test kontrolujecelistvost elektronickeho obvodu a povrchovou montáží připojenýchkomponentů. Vibrační zkouška simulujemnohonásobně horší podmínky, nežkterým jsou stroje vystaveny běhemvýroby.

Testování v parním kotli

Pro simulaci procesu stárnutí jsouomyvatelné senzory umístěny do parního kotle.

Pro induktivní senzory: zkouškasimuluje, zda mohou pronikajícímolekuly vody narušit funkci senzoru.To lze rozeznat na základě změnyspínací vzdálenosti.

Pro optické senzory: test simuluje, zdamůže voda proniknout do optikysenzoru. Náhlé ochlazení v ledové voděmůže způsobit zamlžení objektivu na vnitřní straně.

Certifikáty

www.ifm.com/cz

8

Page 9: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Certifikáty

www.ifm.com/cz

9

Mnoho ifm senzorů má certifikát Ecolab

Induktivní přibližovací senzory Omyvatelné optické senzory řady O5 AS-i ProcessLine moduly

ECOLAB certifikát

Ecolab® je světovou jedničkou ve vývoji čistících, sanitačních a hygienickýchproduktů nejvyšší kvality pro zpracování potravin, nápojů, mléčný a farmaceutickýprůmysl. Integrita a kvalita ifm senzorů, konektorů a kabelů pro použití v omyvatelném prostředí s oplachem, byla testována v souladu s nejnáročnějšíminormami Ecolab.

Společností Ecolab byly provedeny nezávislé testy induktivnich senzorů,omyvatelnych optickych senzorů řady OG a modulů AS-i ProcessLine od ifmelectronic. Ecolab certifikát potvrzuje, že ifm produkty odolaly čistícím přípravkůmpoužitým během testování.

Page 10: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

3A 3A Sanitary Standards Inc. (3 A SSI) je nezávislá a obecně prospěšná organizace,která se zabývá hygienicky orientovaným uspořádáním zařízení v potravinářském a farmaceutickém průmyslu.

AS-i Aktuator Senzor Interface (AS-i). Sběrnicové systémy pro nejnižší úroveň řízení.

ATEX Explozivní atmosféra. ATEX zaujímá směrnici Evropské unie v oblasti ochrany protiexplozi. To je zaprvé výrobní směrnice ATEX 94/9/EG, a za další provozní směrniceATEX 1999/92/EG.

CCC Organizace CCC (China Compulsory Certification) je předepsaná čínská certifikacepro určité výrobky, které jsou v Číně uvedeny do provozu. Kterých výrobků se tototýká, je stanoveno v katalogu, vyhotoveném čínskými úřady.

cCSAus Prověřování výrobku pomocí CSA podle platných bezpečnostních standardů v Kanadě a USA.

CE Conformité Européenne. Umístěním označení CE potvrzuje výrobce skutečnost, že výrobek odpovídá výrobně specifickým platným evropským směrnicím.

cRUus Prověřování komponent pomocí UL podle platných bezpečnostních standardů v Kanadě a USA. Komponenty mohou být při zohlednění “Condition ofAcceptability”, použity jako koncový výrobek.

CSA Asociace “Canadian Standards Association”. Nestátní kanadská organizace, kterázavádí normy a standardy, stejně jako prověřuje výrobky na jejich bezpečnost a certifikuje je. Je celosvětově činná.

cULus Prověřování výrobku pomocí UL podle platných bezpečnostních standardů v Kanaděa USA.

DIBt (WHG) Německý institut pro stavební techniku (zákon vodního hospodářství). Zákonvodního hospodářství (WHG) tvoří hlavní část německého vodního práva. Obsahujestanovení, týkající se ochrany a využívání povrchových vod a spodních vod, stejnějako předpisy pro výstavbuv vodních zdrojů, pro vodohospodářské plánování a pro ochranu proti povodním.

Certifikáty

www.ifm.com/cz

10

Page 11: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

DKD Deutsche Kalibrierdienst (DKD) je sdružení kalibračních laboratoří průmyslovýchpodniků, výzkumných ústavů, technických orgánů, inspekčních a zkušebních ústavů.DKD kalibrační certifikáty navazují na národní normy podle požadavků ISO 9001 a ISO / IEC 17025. Slouží také jako metrologický základ pro měřící a testovacízařízení v rámci managementu kvality.

e1 Schválení Spolkovým úřadem pro motorová vozidla. Typové povolení e1 Spolkovýmúřadem pro motorová vozidla potvrzuje skutečnost, že přístroje dodržují normy pro motorová vozidla (KFZ). Přístroje s tímto označením mohou být montovány navozidla, aniž by tím jejich povolení k provozu zaniklo.

EG 1935/2004 Fluidní senzory ifm electronic, které přicházejí do styku s potravinami, jsou v souladus nařízením EG 1935/2004. Seznam odpovídajících produktů a podrobné informacejsou k dispozici na vyžádání.

EHEDG European Hygienic Engineering & Design Group. Evropský dohlížecí úřad proprůmysl potravin a léků. Úřad uděluje uvolňování a schvalování výrobků a surovin,které jsou používány v potravinářství a farmacii.

FDA Food and Drug Administration. Americký dohlížecí úřad pro potravinářský průmysl a průmysl léků. Tento úřad uděluje uvolňování a schvalování výrobků a surovin,které jsou používány v potravinářském a farmaceutickém průmyslu.

FM Factory Mutual Research. Americká věcná průmyslová pojišťovna, jejímž těžištěm je technická podpora pojištění vlastnictví. Nabídka zaujímá mezi jiným také výzkumsurovin a certifikace v oblasti požární ochrany a ochrany proti explozi.

PROFIBUS Process Field Bus. Systém sběrnice pole pro větší datové toky. Je k dispozici vrůzných variantách, např.: Profibus FMS, DP nebo PA. Profibus-DP může být použitpro větší vzdálenosti, např. jako přivaděč pro AS-i.

TÜV Spolek technického dohledu. Německá instituce TÜV provádí na privátní bázitechnické bezpečnostní kontroly, které jsou předepsány státními zákony a předpisy.

UL Underwriters Laboratories. Organizace, založena v USA, která slouží k prověřování a certifikaci výrobků a jejich bezpečnosti.

Certifikáty

www.ifm.com/cz

11

Page 12: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Zpracování mléka

12www.ifm.com/cz

Page 13: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Zpracování mléka

13

Page 14: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Zpracování mléka

14www.ifm.com/cz

Přístroj Použití Produktová skupina Od strany

1 Nádrž

Hlídání průlezu Bezpečnostní induktivní snímače 117

Detekce hladiny Tlakové senzory 135

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Měření teploty Teplotní senzory 153

2 Ventily

Zjišťování polohy Induktivní snímače 73

Připojení ventilu s AS-i AS-i sběrnice jednotky pro ventily a spínací vačky 185

Detekce zdvihových ventilů Zpětnovazební systémy pro ventily a pohony 169

3 Pasterizátor

Měření tlaku Tlakové senzory 135

Hlídání proudění Senzory proudění 145

Měření teploty Teplotní senzory 153

4 Separátor (oddělovač)

Měření tlaku Tlakové senzory 135

Hlídání vibrací Systémy pro hlídání vibrací 193

5 Výměník tepla

Měření tlaku Tlakové senzory 135

Hlídání proudění Senzory proudění 145

Měření teploty Teplotní senzory 153

6 Homogenizér

Měření tlaku Tlakové senzory 135

Hlídání proudění Senzory proudění 145

7 Rozdělovač

Zpětné hlášení polohy Induktivní snímače 73

Zpětné hlášení polohy Magnetické snímače 93

Page 15: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Zpracování mléka

15

Sledování koncové polohy Induktivní snímače 73

Přístroj Použití Produktová skupina Od strany

8 Plnící / dopravníková technika

Optická detekce Optické senzory 97

Měření tlaku Tlakové senzory 135

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Měření teploty Teplotní senzory 153

9 Stroj pro balení krabic

Sledování koncové polohy Induktivní snímače 73

Optická detekce Optické senzory 97

Kontrola kompletnosti 3D senzory 115

Sledování koncové polohy Senzory pro válce 95

Čtení kódů 1D/2D čtečky kódů 191

10 CIP systém

Měření tlaku Tlakové senzory 135

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Měření teploty Teplotní senzory 153

AS-Interface jako řídící systém AS-i sběrnice kontrolery / gateway 173

Page 16: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Vysoké požadavky na zpracování mléka

Mléko je jednou z nejdůležitějších základních potravin. Používá se k výrobě mnoharůzných produktů, jako jsou sýry, jogurty, zmrzlina nebo sušené mléko. Pro získání vysoce kvalitního konečného produktu je nezbytná spolehlivostdodavatelského řetězce. Kvalita a hygiena hrají rozhodující roli. Senzory jsoudůležitou součástí těchto procesů, například při oddělování, homogenizaci nebopasterizaci mléka. Senzory od ifm electronic splňují požadovaná schválení jako EHEDG nebo 3A.Kromě toho jsou odolné vůči čistícím procesům CIP / SIP. Široká škála adaptérůumožnuje snadné a hygienické začlenění do technologických zařízení.

Zpracování mléka

16www.ifm.com/cz

Page 17: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Skladování v tankovacích nádržích

Zjišťování úrovně hladiny v nádrži

ifm tlakové senzory řady PG, PI neboPM zjišťují jak úroveň hladiny, tak i tlakve skladovacích nádržích.

Sledování ventilu

Sledování zdvihových ventilů

efector valvis přesně detekuje polohustoupajících ventilů s dříkem.Signalizuje až tři pozice ventilu: ventilotevřen, ventil uzavřen a jakékolimezipolohy, jako sedadlový výtah.

Zpracování mléka

17

Tlakový senzor pro hlídání hladiny · další produkty naleznete od strany 135

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -0,05...1 10 30 20...32 PI2797

Senzory pro detekci úrovně hladiny · další produkty naleznete od strany 151

Typ Procesnípřipojení

Procesní tlakmax.

[bar]

Oblast nasazení Krytí Objednacíčíslo

G ½ A -1...16 voda, média na vodní bázi IP 68 / IP 69K LMT100

Senzorika pro ventily se zpětnou vazbou polohy ventilu · další produkty naleznete od strany 169

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.AC / DC

[Hz]

I zátížit.AC / DC

[mA]

Objednacíčíslo

65 x 52 x 110 – PA 18...36 IP 65 / IP 67 – 100 IX5010

Page 18: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Sledování ventilu

Sledování zdvihových ventilů s AS-ipřipojením

Připojení zdvihových ventilů pomocí AS-i šetří čas a peníze. Snadné připojení ke žlutému plochémukabelu se provede jednoduše přes AS-iplochý kabel - zástrčka M12 - odbočka.

Čerpací zařízení

Ochrana čerpadla proti běhunaprázdno

Při čerpání mléčných výrobků musí býtsledován tok produktu. Senzoryproudění řady SI6 sledují průtok, aby se zabránilo chodu čerpadla na sucho(naprázdno).

Zpracování mléka

18www.ifm.com/cz

Senzorika pro ventily se zpětnou vazbou polohy ventilu · další produkty naleznete od strany 169

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.AC / DC

[Hz]

I zátížit.AC / DC

[mA]

Objednacíčíslo

65 x 52 x 110 – PA 26,5...31,6 IP 65 / IP 67 – – IX5030

Hlídač proudění jako ochrana proti běhu naprázdno · další produkty naleznete od strany 145

Typ Nastavitelná oblastkapaliny / plyny

[cm/s]

Největší citlivost

[cm/s]

Teplotamédia

[°C]

Odolnostproti tlaku

[bar]

Dobaodezvy

[s]

Délkatyče

[mm]

Objednacíčíslo

3...300 / 200...3000 3...100 / 200...800 -25...95 30 1...10 – SI6800

Page 19: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Pasterizátor

Redundantní měření teploty pro zvýšení spolehlivosti procesu

Pro trvanlivost mléka je velmi důležitépřesné udržování teploty. Vysokáspolehlivost procesu je zajištěnapoužitím teplotního převodníku TAD se sebe-sledovací a diagnostickoufunkcí.

Separátor (oddělovač)

Nepřetržité monitorování ložisek na separátoru

Vibrační diagnostický přístroj efector octavis sleduje ložiska motoru.

Díky tomu může být údržba přesně plánována. Tím se zvyšujeprovozuschopnost systému.

Zpracování mléka

19

Teplotní vysílač s diagnostickým výstupem pro měření teploty · další produkty naleznete od strany 153

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Ub

[V]

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

-25...160 Aseptoflex Vario 87,5 18...32 3 / 6 TAD181

Vibrační monitorovací přístroje pro sledování stavu ložisek · další produkty naleznete od strany 193

Typ Popis Objednacíčíslo

Vibrační senzor · k připojení na externí diagnostickou elektroniku · Konektorové provedení · pouzdro: V4A VSA001

Page 20: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Výměník tepla

Hlídání teploty na výměníku tepla

V nepřímém ohřevu je výměník teplapoužíván pro přenos tepla. Dodrženísprávné teploty je rozhodující pro kvalitu výrobku.

Homogenizér

Monitorování tlaku v homogenizátorech

Významným procesem jehomogenizace. Pro cílený a reprodukovatelný proces musí být přesně monitorovány a regulovány tlakové podmínky v čerpacím agregátu.

Zpracování mléka

20www.ifm.com/cz

Teplotní senzory pro sledování teploty · další produkty naleznete od strany 153

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Ub

[V]

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

-40...150 Aseptoflex 63,8 – 5 / 14 TM0061

Tlakové senzory pro sledování tlaku v čerpacích agregátech · další produkty naleznete od strany 135

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

Adaptace pomocíspony

zobrazovací jednotka 0...600 800 1200 20...30 PY9000

Vibrační monitorovací přístroje pro sledování stavu ložisek · další produkty naleznete od strany 193

Typ Popis Objednacíčíslo

Vysílač vibrací · Připojení přístroje pomocí konektorového propojení M12 · Vysílač vibrací podle ISO 10816 · Měřící rozsah veff: 0...25 mm/s · Analogový výstup 4...20 mA · V4A

VTV122

Page 21: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Rozvaděč

Zpětné hlášení o poloze na rozvaděči

Spínací panely s otočným kloubem sepoužívají pro manuální přepínání mezirůznými potrubními rozvody. Induktivnísenzory řady T detekují pozici otočnéhokloubu.

f = vazební / nf = nevazební

Výroba zmrzliny

Optický senzor pro měření vzdálenosti sleduje výrobu zmrzliny

Několik přístrojů efector pmd z bezpečné vzdálenosti kontroluje, zda všechna pneumatická chapadlauchopila oplatku.

Zpracování mléka

21

Induktivní senzory pro zpětné hlášení polohy · další produkty naleznete od strany 73

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

M18 / L = 90 8 f V4A 10...36 IP 67 400 100 IGT241

Optické senzory pro měření vzdálenosti s bezpečným odstupem · další produkty naleznete od strany 107

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Měřícífrekvence

[Hz]

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

Optický distanční senzor 0,2...10 m 1...50 6 18...30 O1D100

Page 22: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Výroba zmrzliny

Zpětná informace o poloze pneumatických válců

ifm senzory pro válce s krytím IP 69Ksplňují vysoké požadavky pro použití v potravinářském průmyslu a spolehlivědetekují polohu pístu.

Výroba sýrů

Hlídač spotřeby tlakového vzduchusleduje výrobu sýrů

Různé typy lisů jsou používány pro odstranění zbývající kapaliny z tvarohu / surového sýra. Stlačenývzduch v pneumatických válcích je monitorován “hlídačem spotřeby”tlakového vzduchu (řada SD).

Zpracování mléka

22www.ifm.com/cz

Válcové senzory pro zpětné hlášení polohy · další produkty naleznete od strany 95

Typ Rozměry

[mm]

Materiál Ub

[V]

b

[Hz]

Krytí Proudovázatíži-telnost[mA]

Ta

[°C]

Objednacíčíslo

25 x 5 x 6,5 PA (polyamid) 10...30 6000IP 65 / IP 67 /

IP 69K100 -25...85 MK5157

Přístroj pro měření spotřeby tlakového vzduchu · další produkty naleznete od strany 145

Typ Procesnípřipojení

Nastavitelnáoblast

[Nm3/h]

Přesnost v měřenémrozsahu

Odolnostproti tlaku

[bar]

Doba�odezvy

[s]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

R½ (DN15) 0,6...75,0

A): ± (3% MW + 0,3% MEW) /

B): ± (6% MW + 0,6% MEW) *

16 < 0,1 18...30 SD6000

Page 23: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Výroba sýrů

Světelná závora kontroluje výrobusýrů

Při lisování sýrů sledují jednocestnésvětelné závory ifm řady OG, určenépro styk s kapalinou, správnou funkci v řadě stojících válců se stlačenýmvzduchem v každé oblasti lisování.

CIP / SIP systém

Hlídání tlaku

ifm electronic nabízí pro sledování CIP / SIP systémů mnoho různýchměřících systémů, jako jsou tlakové a teplotní senzory nebo elektronickékontaktní manometry.

Zpracování mléka

23

Optické senzory pro sledování lisování · další produkty naleznete od strany 97

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Druhsvětla

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

VýstupH = světloD = tmu

Objednacíčíslo

Přijímač 20 m červená – D PNP OGE300

Vysílač 20 m červená 800 – OGS300

Tlakové senzory pro měření systémového tlaku · další produkty naleznete od strany 135

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -1...10 50 150 18...32 PG2794

Page 24: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Nápoje

24www.ifm.com/cz

Page 25: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Nápoje

25

Page 26: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Nápoje

26www.ifm.com/cz

Přístroj Použití Produktová skupina Od strany

1 Mlýn

Zjišťování polohy Induktivní snímače 73

Detekce hladiny Kapacitní snímače 91

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Hlídání vibrací Systémy pro hlídání vibrací 193

2 Varná nádrž

Detekce zdvihových ventilů Zpětnovazební systémy pro ventily a pohony 169

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Detekce hladiny Tlakové senzory 135

Měření teploty Teplotní senzory 153

Hlídání průlezu Induktivní snímače 73

Zpětné hlášení polohy Induktivní snímače 73

3 Chladič mladiny

Měření tlaku Tlakové senzory 135

Měření teploty Teplotní senzory 153

Hlídání proudění Senzory proudění 145

4 Fermentační / skladovací nádrže

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Detekce hladiny Tlakové senzory 135

Měření teploty Teplotní senzory 153

Hlídání průlezu Bezpečnostní induktivní snímače 117

5 Separátor (oddělovač)

Měření tlaku Tlakové senzory 135

Hlídání vibrací Systémy pro hlídání vibrací 193

6 Křemelinový filtr

Tlak / diferenční měření tlaku Tlakové senzory 135

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Hlídání proudění Senzory proudění 145

Page 27: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Nápoje

27

Přístroj Použití Produktová skupina Od strany

7 Pasterizér

Měření tlaku Tlakové senzory 135

Měření teploty Teplotní senzory 153

Hlídání proudění Senzory proudění 145

8 Systém pro čištění sudů

Optická detekce Optické senzory 97

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Měření tlaku Tlakové senzory 135

Měření teploty Teplotní senzory 153

Hlídání proudění Senzory proudění 145

9 Paletovací zařízení

Zjišťování polohy Induktivní snímače 73

Optická detekce Optické senzory 97

Bezpečnostní opatření Bezpečnostní světelné závory 127

Kontrola kompletnosti 3D senzory 115

AS-Interface jako řídící systém AS-i sběrnice kontrolery / gateway 173

10 Plnící / dopravníková technika

Sledování koncové polohy Induktivní snímače 73

Optická detekce Optické senzory 97

Bezpečnostní opatření Bezpečnostní induktivní snímače 117

Kontrola kompletnosti 3D senzory 115

Měření tlaku Tlakové senzory 135

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Hlídání vibrací Systémy pro hlídání vibrací 193

11 CIP systém

Měření tlaku Tlakové senzory 135

Měření teploty Teplotní senzory 153

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

AS-Interface jako řídící systém AS-i sběrnice kontrolery / gateway 173

Page 28: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Procesy pro výrobu nápojů

Ve většině případů se nápoje vyrábí v jednotlivých, vysoce automatizovanýchprocesech. Jedním z nejvíce složitých potravinářských procesů je vaření piva. Pro maximální bezpečnost a spolehlivost procesu jsou zapotřebí spolehlivé senzory,které zaručují vznik vysoce kvalitního výrobku bez kvalitativních výkyvů. ifm electronic nabízí řešení pro všechny oblasti nápojového průmyslu. Počínajevýrobním procesem, přes stáčení nebo konzervování až po balení a manipulaci. Senzory od ifm electronic splňují požadovaná schválení jako EHEDG nebo 3A.Kromě toho jsou odolné vůči čistícím procesům CIP / SIP. Široká škála adaptérůumožnuje snadné a hygienické začlenění do technologických zařízení.

Nápoje

28www.ifm.com/cz

Page 29: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Mlýn

Nepřetržité monitorování ložisek na mlýně

Vibrační senzor efector octavis sledujeložisko čerpadla. Tak může býtprůběžně zjišťováno opotřebení. Tím lze předvídat odstávky strojů, a tak takézvýšit provozuschopnost zařízení.

Varná nádrž

Zjišťování hladiny ve varné nádrži

Tlakové senzory řady PG s čelnímembránou a odolností proti CIP jsoupoužívány např. pro detekci hladiny ve scezovacích / filtračních kádích. Řada adaptérů nabízí mnoho různýchmožností pro montáž.

Nápoje

29

Vibrační senzor pro monitorování ložisek · další produkty naleznete od strany 193

Typ Popis Objednacíčíslo

Vibrační senzor · k připojení na externí diagnostickou elektroniku · Konektorové provedení · pouzdro: V4A VSA001

Tlakový senzor pro kontrolu hladiny · další produkty naleznete od strany 135

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -0,05...1 10 30 18...32 PG2797

Teplotní vysílač s diagnostickým výstupem pro měření teploty · další produkty naleznete od strany 153

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Ub

[V]

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

-25...160 G½ A 33 18...32 3 / 6 TAD991

Page 30: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Varná nádrž

Monitorování otvoru na varnénádrži

Jestliže je poklop/průzor otevřen, pakmusí být pohony i ventily míchačkyokamžitě vypnuty. Nato dohlížíinduktivní bezpečnostní senzory bezmagnetického protikusu nebo pohonu.

f = vazební / nf = nevazební

Chladič mladiny

Měření teploty v chladiči mladiny

Mladina je před přivedením do fermentačního tanku ochlazena v tzv. chladiči mladiny. Teplotní senzoryřady TAD jsou používány pro sledováníteploty kvašení před a po průchoduchladičem mladiny.

Nápoje

30www.ifm.com/cz

Induktivní bezpečnostní senzor pro hlídání průchodů · další produkty naleznete od strany 117

Typ Délka

[mm]

Uvolňovacízóna

[mm]

Materiálpouzdra

UbDC

[V]

Krytí Doba odezvy v případěbezpečnostního požadavku /

uběhlá doba[ms]

Objednacíčíslo

66 10...15 nf PPE 24 IP 65 / IP 67 ≤ 20 / ≤ 200 GM504S

Teplotní vysílač s diagnostickým výstupem pro měření teploty · další produkty naleznete od strany 153

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Ub

[V]

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

-25...160 Aseptoflex Vario 33 18...32 3 / 6 TAD981

Tlakový senzor pro sledování systémového tlaku · další produkty naleznete od strany 135

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -1...10 50 150 18...32 PG2794

Page 31: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Ventilový ostrov (blok)

Sledování ventilu s AS-Interface

Induktivní celokovové senzory řady T se používají např. pro snímánípolohy ventilů. Všechny signály mohou být převedeny do ovladače přes AS-Interface pomocí plochého kabelu.

f = vazební / nf = nevazební

Duální induktivní senzor pro zpětnéhlášení polohy čtvrt-otáčkovýchventilů

Pneumatické pohony ventilů se používají pro automatické ovládáníklapek v mnoha různých oblastech.Induktivní duální senzory řady INDposkytují zpětnou vazbu o poloze.

f = vazební / nf = nevazební

Nápoje

31

Modul ProcessLine pro použití ve vlhkých oblastech · další produkty naleznete od strany 177

Typ Vstupy /Výstupy

Popis Objednacíčíslo

8 digitálních vstupů (2 modulySlave)

Aktivní modul ProcessLine · verze 2.1 s rozšířeným adresovacím módem · druh ochrany IP 69K ·V4A · digitální vstupy · zástrčky M12 x 1 · V4A / Makrolon / O-kroužek: EPDM

AC2910

Induktivní senzor pro zjištění polohy ventilu · další produkty naleznete od strany 73

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

M12 / L = 60 3 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IFT240

Duální induktivní senzor s aktuátorovým připojením · další produkty naleznete od strany 185

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

55 x 60 x 35 4 nf PBT (Pocan) 26,5...31,6 IP 67 – – AC2316

Page 32: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Fermentační / skladovací nádrže

Detekce hladiny ve fermentačním /ležákovém tanku

V chladných prostorech pivovaru se mimo jiné nachází fermentační a skladovací nádrže. Tlakové senzoryřady PI detekují jak výšku hladiny, tak i tlak vyprodukovaného CO2v horní části fermentačního tanku.

Hlídání teploty různých chladícíchzón ve fermentačních nádržích

Různé druhy teplotních senzorů měříteploty v jednotlivých chladících zónáchfermentačních nádrží.

Nápoje

32www.ifm.com/cz

Tlakový senzor pro hlídání hladiny · další produkty naleznete od strany 135

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -0,124...2,5 20 50 20...32 PI2796

Elektronický hladinový senzor pro sledování mezních hodnot · další produkty naleznete od strany 151

Typ Procesnípřipojení

Procesní tlakmax.

[bar]

Oblast nasazení Krytí Objednacíčíslo

G ½ A -1...16 voda, média na vodní bázi IP 68 / IP 69K LMT100

Teplotní vysílač s diagnostickým výstupem pro měření teploty · další produkty naleznete od strany 153

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Ub

[V]

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

-25...160 Aseptoflex Vario 87,5 18...32 3 / 6 TAD181

Page 33: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Fermentační / skladovací nádrže

Hlídání průchodů (průlezů) na fermentačních / skladovacíchnádržích

Induktivní bezpečnostní senzorykategorie 4 a SIL3 bezdotykově a bez speciálního protikusu detekujívíko nádrže z ušlechtilé oceli.

f = vazební / nf = nevazební

Křemelinový filtr

Měření diferenčního tlaku běhemfiltrace

Po skladování je filtrováno velkémnožství piva. Zde se často používáfiltrování přes křemelinu. Hygienickétlakové senzory řady PI sledujídiferenční tlak ve filtračním zařízení.

Nápoje

33

Induktivní bezpečnostní senzor pro hlídání průchodů · další produkty naleznete od strany 117

Typ Délka

[mm]

Uvolňovacízóna

[mm]

Materiálpouzdra

UbDC

[V]

Krytí Doba odezvy v případěbezpečnostního požadavku /

uběhlá doba[ms]

Objednacíčíslo

39 6...12 nf V4A 24 IP 68 / IP 69K ≤ 20 / ≤ 200 GI505S

Tlakový senzor pro měření rozdílového tlaku · další produkty naleznete od strany 135

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -0,05...1 10 30 20...32 PI2797

Hlídač proudění jako ochrana proti běhu naprázdno · další produkty naleznete od strany 145

Typ Nastavitelná oblastkapaliny / plyny

[cm/s]

Největší citlivost

[cm/s]

Teplotamédia

[°C]

Odolnostproti tlaku

[bar]

Dobaodezvy

[s]

Délkatyče

[mm]

Objednacíčíslo

3...300 / 200...3000 3...100 / 200...800 -25...95 30 1...10 – SI6600

Page 34: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Křemelinový filtr

Měření výšky hladiny v nádrži s křemelinovým filtrem

Křemelina se v oddělené nádrži smísí s pivem a následně se přivádí na filtr.Hladinový senzor LMT sleduje mezníhodnoty pro minimální/maximálnídetekci.

Pasterizér

Hlídání teploty pasterizéru

Pro pasterizaci je nezbytné přesnéměření teploty. Tyto hlavní parametrycelého procesu reguluje TM hygienickýteplotní senzor společně s modulárnímteplotním převodníkem TP.

Nápoje

34www.ifm.com/cz

Nastavitelný hladinový senzor pro měření hladiny v nádržích s křemelinou · další produkty naleznete od strany 151

Typ Procesnípřipojení

Procesní tlakmax.

[bar]

Oblast nasazení Krytí Objednacíčíslo

G ½ A -1...40 Kapalná, pastová a prášková média IP 68 / IP 69K LMT121

Převodník pro připojení k teplotnímu senzoru · další produkty naleznete od strany 153

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Ub

[V]

Okolníteplota

[°C]

Měřící element Objednacíčíslo

-50...300 M12 20...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP3237

Hygienické teplotní senzory s procesím připojením Tri-Clamp · další produkty naleznete od strany 153

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Senzorovýprvek

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

-40...150 Spona) 1-1,5“ ISO 2852 30 1 x Pt 100 1 / 3 TM4801

Page 35: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

CIP systém

Měření teploty na CIP zařízení

CIP čištění je standardem v nápojovémprůmyslu. Vyhodnocovací jednotkaTR2432, ve spojení s hygienickýmteplotním senzorem TM4531, se používá např. ke sledování teplotyčištění.

Zařízení na plnění lahví / stáčírna

Měření průtoku vody

Při plnění se voda používá např. v systémech na mytí lahví a v tunelových pasterizátorech. Senzor proudění efector mid přesně měří množství spotřebované vody pro hospodárné využívání vodníchzdrojů.

Nápoje

35

Vyhodnocování teploty v CIP nádržích · další produkty naleznete od strany 153

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Displej

LED

Ub

[V]

Proudovýodběr

[mA]

Proudovázatížitelnost

[mA]

Objednacíčíslo

-40...300 G½ A zobrazovací jednotka 18...32 50 250 TR2432

Hygienické teplotní senzory s procesím připojením Tri-Clamp · další produkty naleznete od strany 153

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Senzorovýprvek

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

-40...150 G½ s těsnícím kónusem 100 1 x Pt 100 1 / 3 TM4531

Měření průtoku vody v čistících systémech a tunelových pasterizátorech. · další produkty naleznete od strany 145

Typ Procesnípřipojení

Měření

[l/min]

Teplotamédia

[°C]

Odolnostproti tlaku

[bar]

Dobaadezvy

[s]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

G½ 0,25...25,00 -10...70 16 < 0,150 19...30 SM6100

Page 36: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Zařízení na plnění lahví / stáčírna

Monitorování stavu čerpadel

Čerpadla dodávají různá média ve všech oblastech pivovaru. efectoroctavis nepřetržitě sleduje vibračníchování čerpadel, a tak lze rozvíjející se poškození čerpadla zjistit hned v počátku.

Kontrola plnosti přepravky

Senzor efector pmd 3d může být použitk ověření kompletnosti přepravky na nápoje. Snímač kontroluje objempředmětu. Chybějící lahve snižují objema přepravka bude z procesu odsunuta.

Nápoje

36www.ifm.com/cz

Vibrační diagnostika čerpadel · další produkty naleznete od strany 193

Typ Popis Objednacíčíslo

Vibrační senzor · k připojení na externí diagnostickou elektroniku · Konektorové provedení · pouzdro: V4A VSA001

Tlakový senzor pro měření systémového tlaku · další produkty naleznete od strany 135

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -1...25 100 350 20...32 PI2793

3D senzor pro monitorování přítomnosti lahví · další produkty naleznete od strany 115

Typ Funkce Rozlíšení(pixelů)

Úhel otevření(vodorovný x vertikální)

[°]

Osvětlení Max.rychlost měření

[Hz]

Okolníteplota

[°C]

Objednacíčíslo

senzor PMD 3D 64 x 48 30 x 40 Infrarot LED 20 -10...50 O3D200

Page 37: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Plnící / dopravníková technika

Optický senzor pro detekci lahví

Optický senzor O5G500 spolehlivěrozpozná skleněné nebo PET lahve na dopravníku plnícího systému.Všechny signály mohou být převedeny s použitím jednoho kabelu na ovladačpomocí AS-Interface.

Paletizace sudů

Zamezení / ochrana proti přístupupři paletizaci sudů

Ochranu osob při vstupu dopřístupných zón jako je např. přísun a výdej palet, zabezpečují OY světelnézávěsy. Tyto odpovídají, v závislosti na provedení, třídě 2 nebo 4 podleEN61496.

Nápoje

37

Optický senzor pro detekci lahví · další produkty naleznete od strany 109

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Druhsvětla

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

VýstupH = světloD = tmu

Objednacíčíslo

Polarizační filtr 0...1,5 m červená 40 / 80 H/D PNP/NPN O5G500

Modul ProcessLine pro použití ve vlhkých oblastech · další produkty naleznete od strany 177

Typ Vstupy /Výstupy

Označení Objednacíčíslo

8 digitálních vstupů (2 modulySlave)

Aktivní modul ProcessLine · verze 2.1 s rozšířeným adresovacím módem · druh ochrany IP 69K ·V4A · digitální vstupy · zástrčky M12 x 1 · V4A / Makrolon / O-kroužek: EPDM

AC2910

Bezpečnostní světelné závěsy pro zamezení přístupu · další produkty naleznete od strany 121

Typ Délkasenzoru

[mm]

Rozlišení /možnosti detekce

[mm]

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířka ochrannéhopásma

[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

1563 50 1510 0...4 / 3...12 11 24 OY090S

Page 38: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Cukrovinky

38www.ifm.com/cz

Page 39: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Cukrovinky

39

Page 40: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Cukrovinky

40www.ifm.com/cz

Přístroj Použití Produktová skupina Od strany

1 Mixér

Zjišťování polohy Induktivní snímače 73

Bezpečnostní opatření Bezpečnostní induktivní snímače 117

Optická detekce Optické senzory 97

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Hlídání vibrací Systémy pro hlídání vibrací 193

2 Válec

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Detekce pneumatických válců Senzory pro válce 95

Bezpečnostní opatření Bezpečnostní induktivní snímače 117

Hlídání vibrací Systémy pro hlídání vibrací 193

3 Stroj na konšování

Zjišťování polohy Induktivní snímače 73

Měření dopravního tlaku Tlakové senzory 135

Hlídání přeplnění Tlakové senzory 135

Měření teploty Teplotní senzory 153

Hlídání vibrací Systémy pro hlídání vibrací 193

4 Nádrž

Optické snímání hladiny Hladinové senzory 151

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Detekce hladiny Tlakové senzory 135

Měření teploty Teplotní senzory 153

Hlídání vibrací Systémy pro hlídání vibrací 193

5 Temperovací zařízení

Měření tlaku Tlakové senzory 135

Měření teploty Teplotní senzory 153

6 Potrubí (potrubní rozvody)

Magnetická detekce Magnetické snímače 93

Měření teploty Teplotní senzory 153

Page 41: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Cukrovinky

41

Přístroj Použití Produktová skupina Od strany

7 Plnění forem

Optická detekce Optické senzory 97

Optické snímání hladiny Optické senzory 97

Označení / rozpoznání forem RFID 189

Kontrola forem Senzory pro rozpoznávání objektů 111

AS-Interface jako řídící systém AS-i sběrnice kontrolery / gateway 173

8 Chladící tunel

Zjišťování polohy Induktivní snímače 73

Měření teploty Teplotní senzory 153

Optická detekce Optické senzory 97

Označení / rozpoznání forem RFID 189

9 Vyjmutí z forem

Optická detekce Optické senzory 97

Označení / rozpoznání forem RFID 189

Kontrola poškození Senzory pro rozpoznávání objektů 111

10 Balící stroj

Sledování koncové polohy Induktivní snímače 73

Optická detekce Optické senzory 97

AS-Interface jako řídící systém AS-i sběrnice kontrolery / gateway 173

11 Stroj pro balení krabic

Optická detekce Optické senzory 97

Kontrola kompletnosti 3D senzory 115

Čtení kódů 1D/2D čtečky kódů 191

AS-Interface jako řídící systém AS-i sběrnice kontrolery / gateway 173

12 Paletovací zařízení

Sledování koncové polohy Induktivní snímače 73

Optická detekce Optické senzory 97

Kontrola kompletnosti 3D senzory 115

AS-Interface jako řídící systém AS-i sběrnice kontrolery / gateway 173

Page 42: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Nejvyšší kvalita v cukrářském průmyslu

Pro výrobu produktů trvale vysoké kvality je zapotřebí mnoha inovativních řešení. To zahrnuje optické senzory pro měření výšky hladiny v nádržích, stejně jakokamerové systémy pro kontrolu čokoládových forem nebo vibrační diagnostikupohonů. ifm electronic nabízí celou řadu řešení pro cukrářský průmysl. K tomu samozřejměpatří odpovídající montážní a procesní adaptéry i vhodná propojovací technika.

Cukrovinky

42www.ifm.com/cz

Page 43: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Mixér

Hlídání průchodů

Induktivní bezpečnostní senzorykategorie 4 / SIL 3 přímo a bezdotykovědetekují nerezové víko mixéru.Speciálně kódovaná západka nenínutná.

f = vazební / nf = nevazební

Válec

Monitorování ložisek válcovacíhostroje

efector octavis je vhodný pro sledovánívibrací ložisek a válců. Nejen že zjišťujeúdaje o vibracích, ale provádí takéanalýzu signálu a diagnostiku stroje;přímo na stroji.

Cukrovinky

43

Induktivní bezpečnostní senzor pro hlídání průchodů · další produkty naleznete od strany 117

Typ Délka

[mm]

Uvolňovacízóna

[mm]

Materiálpouzdra

UbDC

[V]

Krytí Doba odezvy v případěbezpečnostního požadavku /

uběhlá doba[ms]

Objednacíčíslo

39 6...12 nf V4A 24 IP 68 / IP 69K ≤ 20 / ≤ 200 GI505S

Vibrační senzor pro monitorování ložisek na válcích · další produkty naleznete od strany 193

Typ Popis Objednacíčíslo

Vibrační senzor · k připojení na externí diagnostickou elektroniku · Konektorové provedení · Materiál pouzdra: pouzdro: V4A VSA001

Vyhodnocovací jednotka pro vibrační senzory · 4 senzorové vstupy 0...10 mA · Rozhraní Ethernet · přípoj Combicon · Materiál pouzdra: PA

VSE100

Page 44: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Válec

Měření průtoku a teploty chladícívody

Magneticko-induktivní senzor prouděníSM sleduje proces chlazení válců.Rozpozná i ty nejmenší odchylkyprůtoku, např. v případě úniku.Současně také sleduje teplotu chladícívody.

Stroj na konšování

Měření tlaku napájecích čerpadel

Tlakové senzory se používají pro měření“dopravního” tlaku v potrubí a tlaku v čerpadlech. Konkrétně je používánplně elektronický manometr PG. Ten v sobě kombinuje výhody manometru s přednostmi elektronických tlakovýchsenzorů.

Cukrovinky

44www.ifm.com/cz

Magneticko-induktivní senzor proudění pro měření chladící vody ve válcovnách · další produkty naleznete od strany 145

Typ Procesnípřipojení

Měření

[l/min]

Teplotamédia

[°C]

Odolnostproti tlaku

[bar]

Dobaadezvy

[s]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

G1 0,7...100,0 -10...70 16 < 0,150 19...30 SM8000

Tlakový senzor pro měření “dopravního“ tlaku · další produkty naleznete od strany 135

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -1...25 100 350 18...32 PG2793

Vibrační senzor pro monitorování ložisek · další produkty naleznete od strany 193

Typ Popis Objednacíčíslo

Vysílač vibrací · Připojení přístroje pomocí konektorového propojení M12 · Vysílač vibrací podle ISO 10816 · Měřící rozsah veff: 0...25mm/s · Analogový výstup 4...20 mA · Materiál pouzdra: V4A

VTV122

Page 45: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Stroj na konšování

Zpětné hlášení o poloze servopohonů

Duální senzory obsahují dva indukčnísenzory pro “open / close” detekcipolohy ventilu prostřednictvím cílovýchpuků. Digitální výstup ovládá elektro-magnetický ventil pro pneumaticképohony ventilů. Připojení se provádípřímo na AS-i.

f = vazební / nf = nevazební

Nádrž

Hlídání hladiny v nádržích

Optický hladinový senzor O1D300zjišťuje úroveň sypkých materiálů a netransparentních kapalin bezkontaktu s médiem. Používá měření na základě průběhové doby laserovéhopaprsku.

Cukrovinky

45

Duální induktivní senzor pro zpětné hlášení o poloze servopohonů · další produkty naleznete od strany 185

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

55 x 60 x 35 4 nf PBT (Pocan) 26,5...31,6 IP 67 – – AC2316

Hladinový senzor pro detekci úrovně hladiny v zásobnících / skladovacích nádržích · další produkty naleznete od strany 107

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Měřícífrekvence

[Hz]

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

Optický hladinový senzor 0,2...10 m 1...33 6 18...30 O1D300

Nastavitelný hladinový senzor pro nádrže/zásobníky · další produkty naleznete od strany 151

Typ Procesnípřipojení

Procesní tlakmax.

[bar]

Oblast nasazení Krytí Objednacíčíslo

G ½ A -1...40 Kapalná, pastová a prášková média IP 68 / IP 69K LMT121

Page 46: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Tvarovací zařízení

Detekce prázdných forem při tvarování

Před tím, než se tekutá čokoláda nalijedo forem musí být zajištěno, že jsouformy opravdu prázdné. K tomu se používá kamerový senzor O2V. Ten kontroluje přítomnost, velikost,pozici nebo kompletnost na základěproměnných vlastností.

Sledovatelnost čokoládových forem

Sledovatelnost hraje důležitou roli v potravinářském průmyslu. K identifikaci čokoládových forem se používá RFID systém od ifm electronic. Ten např. zajišťujepoužití správných forem.

Cukrovinky

46www.ifm.com/cz

Kamerový senzor pro detekci prázdných čokoládových forem · další produkty naleznete od strany 111

Typ Funkce Max. velikostobrazové plochy

[mm]

Rozlíšení

[mm]

Rychlostdetekce

[Hz]

Druhsvětla

Okolníteplota

[°C]

Objednacíčíslo

CMOS obrazový senzor S/W,VGA-rozlišení 640 x 480

640 x 480 0,1 10 bílé světlo -10...60 O2V100

RFID vyhodnocovací jednotka pro připojení až 4 čtecích / zapisovacích hlav · další produkty naleznete od strany 189

Typ Rozměry

[mm]

Rychlost projížděníčtení / psaní

[m/s]

Procesnírozhraní

Objednacíčíslo

115 x 46,2 x 85 – Profibus-DP DTE100

RFID anténa pro identifikaci čokoládových forem · další produkty naleznete od strany 189

Typ Popis Objednacíčíslo

Čtecí / zapisovací hlava · M12 konekt. připojení · Aktivní plochy nastavitelné do 5 poloh · Materiál pouzdra: pouzdro: PA / kovovédíly: Nerezová ocel

ANT513

Page 47: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Chladící linka

Hlídání teploty na chladících linkách

Po nalití do formy je čokoládakontrolovaným způsobem ochlazena.ifm teplotní senzory mají velmi dobroudobu odezvy, vysoký stupeň krytí (IP 68 / IP 69K) a hygienický povrch pro nasazení v potravinářství.

Balící stroj

Optická detekce čokolády na balicím stroji

Optické senzory řady O6 se používajípro optickou detekci čokolády na balících strojích. Mají nerezovépouzdro s hladkým povrchem a plastovou čočku, která se neroztříštíani v případě poškození.

Cukrovinky

47

Teplotní senzor pro měření v chladících linkách · další produkty naleznete od strany 153

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Senzorovýprvek

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

-40...150 G½ s těsnícím kónusem 150 1 x Pt 100 1 / 3 TM4541

Vyhodnocovací jednotky pro teplotní senzory · další produkty naleznete od strany 153

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Displej

LED

Ub

[V]

Proudovýodběr

[mA]

Proudovázatížitelnost

[mA]

Objednacíčíslo

-40...300 G½ A zobrazovací jednotka 18...32 50 250 TR2432

Optický senzor pro použití v hygienických a vlhkých oblastech · další produkty naleznete od strany 97

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Druhsvětla

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

VýstupH = světloD = tmu

Objednacíčíslo

vyclonění pozadí 2...200 mm červená 8 H/D PNP O6H300

Page 48: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Paletovací zařízení

Zjišťování naplnění palet

efector pmd 3d detekuje běhempaletizace nejen přeplnění nebonedostatečné naplnění (chybějícímateriál), ale také vyčnívající části.Průběh měření umožňuje vyhodnoceníobjemu, vzdálenosti nebo výšky plnění.

Cukrovinky

48www.ifm.com/cz

3D kamerový senzor pro sledování paletizačního procesu · další produkty naleznete od strany 115

Typ Funkce Rozlíšení(pixelů)

Úhel otevření(vodorovný x vertikální)

[°]

Osvětlení Max.rychlost měření

[Hz]

Okolníteplota

[°C]

Objednacíčíslo

senzor PMD 3D 64 x 48 30 x 40 Infrarot LED 20 -10...50 O3D200

Page 49: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Cukrovinky

49

Page 50: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Zpracování masa

50www.ifm.com/cz

Page 51: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Zpracování masa

51

Page 52: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Zpracování masa

52www.ifm.com/cz

Přístroj Použití Produktová skupina Od strany

1 Linka na jatkách

Zjišťování polohy Induktivní snímače 73

Optická detekce Optické senzory 97

Detekce pneumatických válců Senzory pro válce 95

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Zpětná dohledatelnost RFID 189

Měření tlakového vzduchu Senzory proudění 145

AS-Interface jako řídící systém AS-i sběrnice kontrolery / gateway 173

2 Automatická pila pro porážku

Zjišťování polohy Induktivní snímače 73

Optická detekce Optické senzory 97

Bezpečnostní opatření Bezpečnostní induktivní snímače 117

AS-Interface jako řídící systém AS-i sběrnice kontrolery / gateway 173

3 Automatická pila na porcování

Optická detekce Optické senzory 97

Bezpečnostní opatření Bezpečnostní induktivní snímače 117

AS-Interface jako řídící systém AS-i sběrnice kontrolery / gateway 173

4 Myčka na přepravky

Optická detekce Optické senzory 97

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Detekce hladiny Tlakové senzory 135

Měření teploty Teplotní senzory 153

Měření průtoku Senzory proudění 145

5 Porcovací / bourací linka

Zjišťování polohy Induktivní snímače 73

Optická detekce Optické senzory 97

Zpětná dohledatelnost RFID 189

AS-Interface jako řídící systém AS-i sběrnice kontrolery / gateway 173

Čtení kódů 1D/2D čtečky kódů 191

Page 53: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Zpracování masa

53

Přístroj Použití Produktová skupina Od strany

6 Hnětací buben

Zjišťování polohy Induktivní snímače 73

Měření teploty Teplotní senzory 153

7 Mixér / stroj na mletí masa (řezačka)

Optická detekce Optické senzory 97

Detekce hladiny Hladinové senzory 151

Bezpečnostní opatření Bezpečnostní induktivní snímače 117

8 Mělnící a míchací stroj

Měření teploty Teplotní senzory 153

Hlídání vibrací Systémy pro hlídání vibrací 193

9 Vakuové plnicí stroje

Optické snímání hladiny Hladinové senzory 151

Měření vakua Tlakové senzory 135

10 Střihací stroj

Zjišťování polohy Induktivní snímače 73

Optická detekce Optické senzory 97

11 Stroj na tvarování fólie

Sledování koncové polohy Induktivní snímače 73

Optická detekce Optické senzory 97

Bezpečnostní opatření Bezpečnostní induktivní snímače 117

Měření tlakového vzduchu Senzory proudění 145

AS-Interface jako řídící systém AS-i sběrnice kontrolery / gateway 173

Page 54: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory pro masný průmysl

Hygienické požadavky na zpracování masa jsou zvláště vysoké. Časté a intenzivníčistící procesy jsou zde pravidlem. Vysoce kvalitní materiály pouzder senzorů, jako např. prvotřídní ušlechtilá ocel(V4A), jsou odolné proti agresivním čistícím prostředkům v celém procesu. Díkyvysokému stupni krytí IP 69K zůstávají senzory nepropustné/voděodolné i v případěparního čištění. Spolehlivé senzory od ifm umožňují minimalizovat prostoje a maximalizovat produktivitu. Senzory od ifm electronic splňují požadovaná schválení jako EHEDG nebo F3A.Široká škála adaptérů umožnuje snadnou a hygienickou integraci do procesu.Vhodné konektory z vysoce kvalitních materiálů a krytím IP 69K doplňují sortimentvýrobků.

Zpracování masa

54www.ifm.com/cz

Page 55: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Linka na jatkách

Detekce háků v dopravníkové technice

Celokovové induktivní senzory detekujípolohu háků ve vlhkém prostředí. Jsouodolné vůči agresivním čistícímprostředkům a teplotním šokům(změnám).

f = vazební / nf = nevazební

Sledovatelnost procesů porážky

Pro sledovatelnost návaznosti procesůna jatkách se používá systém RFID od ifm electronic. Rozhraní Profibusumožňuje snadné připojení na řídícísystém.

Zpracování masa

55

Induktivní senzory pro detekci háků · další produkty naleznete od strany 73

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

M30 / L = 70 25 nf V4A 10...36IP 65 / IP 67 / IP 68 /

IP 69K250 100 IIT231

RFID systém pro sledování procesu porážky · další produkty naleznete od strany 189

Typ Rozměry

[mm]

Rychlost projížděníčtení / psaní

[m/s]

Procesnírozhraní

Objednacíčíslo

115 x 46,2 x 85 – Profibus-DP DTE100

Čtecí / zapisovací hlava pro systém RFID · další produkty naleznete od strany 189

Typ Popis Objednacíčíslo

Čtecí / zapisovací hlava · M12 konekt. připojení · Aktivní plochy nastavitelné do 5 poloh · Materiál pouzdra: pouzdro: PA / kovovédíly: Nerezová ocel

ANT513

Page 56: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Linka na jatkách

Ochrana nebezpečné oblasti

ifm bezpečnostní světelné závěsy s ochrannou trubicí a krytím IP 69K se používají např. k ochraně pil a robotů. Jsou jak hygienické, takzároveň i robustní.

Detekce hladiny na dopravníku

Hladinový senzor LMT je instalován do horní části nádrže. Zásobník budevyprázdněn pouze tehdy, když je zcelazaplněn. To snižuje spotřebu stlačenéhovzduchu.

Zpracování masa

56www.ifm.com/cz

Bezpečnostní světelné závěsy pro zajištění nebezpečných oblastí · další produkty naleznete od strany 121

Typ Délkasenzoru

[mm]

Rozlišení /možnosti detekce

[mm]

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířka ochrannéhopásma

[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

1680 30 1510 0...7 / 3...15 11 24 OY450S

Hladinový senzor pro pneumatické dopravníky · další produkty naleznete od strany 151

Typ Procesnípřipojení

Procesní tlakmax.

[bar]

Oblast nasazení Krytí Objednacíčíslo

G ½ A -1...40 Kapalná, pastová a prášková média IP 68 / IP 69K LMT121

Hlídač spotřeby tlakového vzduchu pro zjištění a měření (množství) úniku stlačeného vzduchu · další produkty naleznete od stra-ny 145

Typ Procesnípřipojení

Nastavitelnáoblast

[Nm3/h]

Přesnost v měřenémrozsahu

Odolnostproti tlaku

[bar]

Doba�odezvy

[s]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

R1 (DN25) 1,8...225,0

A): ± (3% MW + 0,3% MEW) /

B): ± (6% MW + 0,6% MEW) *

16 < 0,1 18...30 SD8000

Page 57: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Porcovací / bourací linka

Měření hladiny vody v pračce

Čelní tlakové senzory se používají proměření hladiny. Na rozdíl odkonvenčních plovákových spínačů měříhladinu vody nepřetržitě!

Čtení čárových kódů na přepravníchboxech

Po každém čistícím procesu jsoupřepravky polepovány novými štítky s čárovými kódy. Čtečka Multi code čte kódy bez ohledu na polohunatočení vůči senzoru.

Zpracování masa

57

Tlakový snímač pro měření vodní hladiny v pračce · další produkty naleznete od strany 135

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -0,0124...0,25 10 30 20...32 PI2798

Čtečka Multicode pro čtení čárových kódů na přepravních krabicích / boxech · další produkty naleznete od strany 191

Typ Rozměry

[mm]

Max. velikostobrazové

plochy[mm]

Druhsvětla

LED

Rychlost pohybupři interním /

externím osvětlení[m/s]

Procesnírozhraní

Objednacíčíslo

60 x 42 x 53,5 64 x 48 červené světlo 3 / 5Ethernet TCP/IP,

EtherNet/IP, RS-232O2I100

Optický senzor pro detekci přepravek v drsném prostředí · další produkty naleznete od strany 97

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Druhsvětla

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

VýstupH = světloD = tmu

Objednacíčíslo

vyclonění pozadí 2...200 mm červená 8 H/D PNP O6H300

Page 58: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Porcovací / bourací linka

AS-i při porcování

Pro porcování se používá celá řada senzorů. Sběrnicový systém AS-Interface velice jednoduše spojujesenzory a akční členy s řídícímsystémem.

AS-i Safety at Work na dopravnících

V dopravníkových systémech existujemnoho oblastí, kde je bezpečnostnítechnika povinná / naprosto nezbytná.V těchto oblastech se používá AS-iSafety at Work (kontrolní kategorie 4) v souladu s EN 954-1 (IEC 61508 / SIL 3).

Zpracování masa

58www.ifm.com/cz

AS-i AirBox pro kontrolu pneumatických pohonů ventilů · další produkty naleznete od strany 183

Typ Vstupy /Výstupy

Označení Objednacíčíslo

2 vstupy / 2 výstupy; AirBox napájení ze sítě AS-i

AS-i AirBox · 2 x 3/2-cestné šoupátkové ventily bez přesazení · monostabilní · plochý kabel je možno nasměrovat do tří směrů · AS-i plochý kabel přímo propojitelný ·

Adresovací zdířka · AS-i Profil S-3.F.F · PA / POMAC5227

Válcové senzory pro detekci polohy pístů v pneumatických válcích · další produkty naleznete od strany 95

Typ Rozměry

[mm]

Materiál Ub

[V]

b

[Hz]

Krytí Proudovázatíži-telnost[mA]

Ta

[°C]

Objednacíčíslo

25 x 5 x 6,5 PA (polyamid) 10...30 10000IP 65 / IP 67 / IP

69K100 -25...85 MK5111

AS-i Safety at Work pro detekci bezpečnostních signálů · další produkty naleznete od strany 187

Typ Popis Objednacíčíslo

AS-i Safety Monitor · Rozšířena funkčnost a integrovaný Slave pro spouštění bezpečného výstupu AS-i · 1-kanálový · Řídící kategorie 4 podle EN954-1, IEC 61508 / SIL 3 a EN ISO 13849 - 1 PL e · Konfigurace a uvedení do provozu pomocíkonfiguračního softwaru ASIMON V3.0 · Přípojení se šroubovými svorkami · Materiál pouzdra: Polyamid černá

AC031S

Page 59: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Hnětací buben

Měření teploty v hnětacím bubnu

Před dalším zpracováním je maso za použití vakua stlačováno v hnětacímbubnu. Pro měření teploty v bubnu se používá teplotní převodník řady TA.

f = vazební / nf = nevazební

Měření podtlaku v hnětacím bubnu

Vakuové senzory typu PA mají přesnost 0,5 %. Keramicko-kapacitníměřící buňka zajišťuje spolehlivé a dlouhodobě stabilní analogovéhodnoty.

Zpracování masa

59

Měření teploty v hnětacím bubnu · další produkty naleznete od strany 153

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Ub

[V]

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

-10...150 G½ A 87,5 10...30 1 / 3 TA3431

Induktivní senzory pro detekci koncové pozice v hnětacím bubnu · další produkty naleznete od strany 73

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

M18 / L = 51 12 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 300 100 IGT200

Tlakový (vakuový) senzor pro měření podtlaku v hnětacím bubnu · další produkty naleznete od strany 135

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

G¼ I – -1...0 10 30 9,6...32 PA3029

Page 60: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Mixér / stroj na mletí masa (řezačka)

Detekce úrovně hladiny v mixéru /stroji na mletí masa

Maso je nasekáno a rozmělněno ve stroji na mletí masa. Elektronickýhladinový senzor LMT121 je vhodnýzejména pro zjištění úrovně hladiny.Ten je možné přes IO-Link přizpůsobitna tekutá a viskózní média, jakož i na sypké materiály.

Detekce vozíků s nakládkou pro mixér / stroj na mletí masa

Reflexní světelné snímače řady OGH používané pro snímání polohy v nádržích jsou zvláště vhodné pro prostředí, kde může pára působitjako rušivý faktor.

Zpracování masa

60www.ifm.com/cz

Nastavitelný hladinový senzor pro mixér / stroj na mletí masa · další produkty naleznete od strany 151

Typ Procesnípřipojení

Procesní tlakmax.

[bar]

Oblast nasazení Krytí Objednacíčíslo

G ½ A -1...40 Kapalná, pastová a prášková média IP 68 / IP 69K LMT121

Optický senzor pro vlhké prostředí určený k detekci vozíků s nakládkou pro mixér / mlýnek · další produkty naleznete od strany97

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Druhsvětla

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

VýstupH = světloD = tmu

Objednacíčíslo

vyclonění pozadí 20...200 mm červená 17 H/D PNP OGH314

Page 61: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Mělnící a míchací stroj

Monitorování ložisek mělnícíhostroje

V mělnícím stroji se ložiska nožů a hnětačů otáčí vysokou rychlostí.Vibrační senzor VSA001 zjišťujepoškození ložisek v počátečním stádiu,což umožňuje plánování odstávek.

Měření teploty v mělnícím stroji

Pro měření teploty v mělnícím stroji se používají teplotní vysílače řady TAD.Integrovaná “sebe-sledovací” funkcezvyšuje spolehlivost procesu.

Zpracování masa

61

Vibrační senzor pro monitorování ložisek na mělnícím a hnětacím stroji · další produkty naleznete od strany 193

Typ Popis Objednacíčíslo

Vibrační senzor · k připojení na externí diagnostickou elektroniku · Konektorové provedení · Materiál pouzdra: pouzdro: V4A VSA001

Vyhodnocovací jednotka pro vibrační senzory · 4 senzorové vstupy 0...10 mA · Rozhraní Ethernet · přípoj Combicon · Materiálpouzdra: PA

VSE100

Teplotní senzor pro měření teploty řezačky · další produkty naleznete od strany 153

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Ub

[V]

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

-25...160 G½ A 33 18...32 3 / 6 TAD991

Page 62: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Plnící stroje

Detekce hladiny v trychtýři

Optický hladinový senzor O1D můžebýt instalován v bezpečné vzdálenostiod snímací hmoty, která má býtdetekována. A tak nahrazuje“manuální” kontrolu/sledování ze strany provozovatele.

Měření podtlaku v plnícím stroji

Náplň do uzenin je přiváděna přesnásypku a nasávána vakuem. Vakuovésenzory řady PA přenáší naměřenouhodnotu přes analogový výstup na řídícísystém.

Zpracování masa

62www.ifm.com/cz

Optický hladinový senzor pro detekci úrovně hladiny · další produkty naleznete od strany 107

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Měřícífrekvence

[Hz]

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

Optický hladinový senzor 0,2...10 m 1...33 6 18...30 O1D300

Ochranný kryt pro optické hladinové senzory · další produkty naleznete od strany 203

Typ Popis Objednacíčíslo

Ochranný kryt · O1D · Materiál pouzdra: Čelní rám: ZnAl4Cu1 Černý lak / čelní okénko: PMMA bezbarvý transparentní / těsnění: FPM 75+/-5 Shore A černá / šrouby: V2A

E21133

Tlakový (vakuový) senzor pro měření podtlaku v plnicím stroji · další produkty naleznete od strany 135

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

G¼ I – -1...0 10 30 9,6...32 PA3029

Page 63: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Stroj na tvarování fólie

Kontrola balícího stroje

V balicím stroji je nainstalována celářada senzorů. Sběrnicový systém AS-Interface umožňuje rychlé propojenísenzorů, aktuátorů a modulů.

Měření tlaku balícího stroje

Fólie je tvarována dle výslednéhoproduktu prostřednictvím vakua a stlačeného vzduchu. Pro tuto úlohujsou obvzlášť vhodné přesné, rychlespínající tlakové senzory IO-Link.

Zpracování masa

63

AS-Interface pro ovládání stroje na tvarování fólie · další produkty naleznete od strany 173

Typ počet modulůAS-i

Master

Popis Objednacíčíslo

1AS-i DP-kontroler E · AS-i řídízení s Profibus-DP rozhraním · plná funkčnost Masteru · Grafický displej ·

Materiál pouzdra: Hliník / Ocelový plech PozinkovanýAC1365

AS-i AirBox pro kontrolu pneumatických pohonů ventilů · další produkty naleznete od strany 183

Typ Vstupy /Výstupy

Popis Objednacíčíslo

2 vstupy / 2 výstupy; AirBox napájení ze sítě AS-i

AS-i AirBox · 2 x 3/2-cestné šoupátkové ventily bez přesazení · monostabilní · plochý kabel je možno nasměrovat do tří směrů · AS-i plochý kabel přímo propojitelný ·

Adresovací zdířka · AS-i Profil S-3.F.F · PA / POMAC5227

Tlakové senzory pro měření tlaku při tvarování folie · další produkty naleznete od strany 135

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

G¼ I zobrazovací jednotka -1...10 75 150 18...32 PN2024

Page 64: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Rejstřík

64www.ifm.com/cz

Objednacíčíslo

Certifikáty Stranakatalogu

AC003S CE, CUL 187

AC004S CE, CUL 187

AC005S CE, CUL 187

AC006S CE 187

AC007S CE, CUL 187

AC009S CE, CRUUS 187

AC010S CE, CUL 187

AC015S CE, CRUUS 187

AC016S CE, CUL 119

AC030S CE, CUL 187

AC041S CE, CUL 187

AC1154 CE 177, 183

AC1212 CE, CUL 175

AC1218 CE, CRUUS 175

AC1220 CE, CRUUS, CUL 175

AC1221 CE, CRUUS, CUL 175

AC1236 CE, CRUUS, CUL 175

AC1244 CE, CRUUS, CUL 175

AC1318 CE, CUL 173

AC1324 CE, CUL 173

AC1327 CE, CUL 173

AC1337 CE, CUL 173

AC1375 CE, CUL 173

AC1376 CE, CUL 173

AC1401 CE, CUL, PI 173

AC1402 CE, CUL, PI 173

AC2211 CE 175

AC2216 CE, CUL 177

AC2218 CE, CUL 177

AC2220 CE, CUL 177

AC2225 CE 175

AC2250 CE, CRUUS 177

AC2251 CE, CRUUS 177

AC2255 CE, CRUUS 177

AC2257 CE, CRUUS 177

AC2258 CE, CRUUS 177

AC2264 CE, CRUUS 177

AC2315 CE, CUL 185

AC2316 CE, CUL 185

AC2402 CE, CUL 183

AC2403 CE, CUL 183

AC2451 CE, CUL 183

AC2452 CE, CUL 183

AC2900 CE, CUL 179

AC2904 CE, CUL 179

AC2910 CE, CUL 179

AC2916 CE, CUL 179

AC5204 CE, CUL 181

AC5214 CE, CUL 181

AC5215 CE, CUL 181

Objednacíčíslo

Certifikáty Stranakatalogu

AC5222 CE, CUL 181

AC5225 CE, CUL 181

AC5228 CE, CUL 181

AC5235 CE, CUL 181

AC5246 CE, CUL 181

AC5270 CE, CUL 181

ANT512 CE, CUL 189

ANT513 CE, CUL 189

DTE100 CE, CUL, PI 189

E10137 204

E10191 89

E10200 89

E10735 203

E10736 203

E10737 203

E11231 111, 113

E11232 201

E11311 201

E11416 185

E11421 185

E11426 185

E11533 203

E11534 203

E11569 119

E11803 93

E11806 201

E11807 201

E11898 111, 113

E11900 171

E11950 111, 113

E11976 95

E11979 95

E11989 171

E12008 193

E12079 193

E12123 171

E12166 121, 123

E12167 201

E12168 127, 201

E12169 201

E12170 171

E12208 204

E12209 204

E12212 204

E12291 93

E17320 169, 185

E17327 169, 185

E17328 169, 185

E20005 101, 203, 97

E20722 109

Page 65: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Rejstřík

65(CCC) = CCC certifikát není požadován

Objednacíčíslo

Certifikáty Stranakatalogu

E20869 203

E20870 203

E20956 203

E21087 204

E21133 107

E21166 205

E21224 107

E21267 203

E21268 103, 105

E21269 103, 105

E21270 203

E2D110 204

E2D200 111

E2I200 191

E2V100 113

E30009 215

E30013 EHEDG, FDA 137, 141

E30017 159

E30018 159

E30055 EHEDG, FDA 163, 167

E30056 EHEDG, FDA 212

E30070 214

E30071 215

E30072 FDA 214

E30122 EHEDG, FDA 208

E30123 FDA 209

E30124 FDA 209

E30128 EHEDG, FDA 209, 211

E30130 EHEDG, FDA, CRN 135, 139

E30396 CE 204

E30398 CE, CUL 204

E33201 EHEDG, FDA 208

E33202 EHEDG, FDA 208

E33208 EHEDG, FDA, CRN 135, 139

E33209 EHEDG, FDA, CRN 135, 139

E33211 EHEDG, FDA 209

E33212 EHEDG, FDA 209

E33213 EHEDG, FDA 209

E33221 EHEDG, FDA 208

E33222 EHEDG, FDA 208

E33228 EHEDG, FDA 208

E33229 EHEDG, FDA 208

E33242 FDA 209

E33304 FDA 209

E33340 FDA 209

E33401 EHEDG, FDA 151, 163

E33402 EHEDG, FDA 163, 167

E33430 EHEDG, FDA 213

E33601 EHEDG, FDA 137, 141

E33612 EHEDG, FDA 137, 141

Objednacíčíslo

Certifikáty Stranakatalogu

E33622 EHEDG, FDA 137, 141

E33701 EHEDG, FDA 210

E33702 EHEDG, FDA 210

E33711 EHEDG, FDA 210

E33712 EHEDG, FDA 210

E33713 EHEDG, FDA 210

E33721 EHEDG, FDA 210

E33722 EHEDG, FDA 210

E33731 EHEDG, FDA 210

E33732 EHEDG, FDA 210

E33901 215

E33902 215

E33910 215

E3D103 205

E3D200 115

E40124 147

E40178 206

E40191 206

E40193 206

E40199 206

E40200 206

E43300 EHEDG, FDA 151, 161

E43301 EHEDG, FDA 151, 161

E43304 EHEDG, FDA 213

E43305 EHEDG, FDA 213

E43306 EHEDG, FDA 212

E43307 EHEDG, FDA 212

E43308 EHEDG 213

E43309 EHEDG, FDA 213

E43310 EHEDG, FDA 213

E43311 EHEDG, FDA 163, 167

E43312 EHEDG, FDA 163, 167

E7007S CE 187

E70213 177, 183

E70297 179

E70354 CUL 179

E70355 181

E70377 CUL 179

E70423 181

E70454 CUL 179

E74000 173

E74010 173

E74300 173

E74310 173

E75232 181

E80360 189

E80361 189

E80370 189

E80371 189

EC2080 193

Page 66: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Rejstřík

66www.ifm.com/cz

Objednacíčíslo

Certifikáty Stranakatalogu

EVT001 CRUUS 101, 103

EVT002 CRUUS 198

EVT003 CRUUS 198

EVT004 CRUUS 101, 107

EVT005 CRUUS 199

EVT006 CRUUS 199

EVT007 CRUUS 199

EVT008 CRUUS 199

EVT009 CRUUS 199

EVT010 CRUUS 121, 123

EVT011 CRUUS 199

EVT012 CRUUS 199

EVT013 CRUUS 127, 171

EVT014 CRUUS 199

EVT015 CRUUS 199

EVT040 CRUUS 197

EVT041 CRUUS 197

EVT042 CRUUS 197

EVT043 CRUUS 153, 155

EVT044 CRUUS 197

EVT058 CRUUS 197

EVT059 CRUUS 197

EVT060 CRUUS 197

EVT061 CRUUS 197

EVT062 CRUUS 189, 197

EVT063 CRUUS 189

EVT123 CRUUS 197

EVT124 CRUUS 197

EVT125 CRUUS 197

EVT127 CRUUS 198

EVT128 CRUUS 198

EVT129 CRUUS 198

EVT131 CRUUS 198

EVT132 CRUUS 198

EVT133 CRUUS 198

EVT135 CRUUS 198

EVT136 CRUUS 198

EVT137 CRUUS 198

EVT139 CRUUS 198

EVT140 CRUUS 198

EVT141 CRUUS 198

EY1004 CE 129

EY1006 CE 129

EY1007 CE 129

EY1011 CE 129

EY1013 CE 129

EY2001 CE 205

EY2002 CE 205

EY2003 CE 205

EY2004 CE 205

Objednacíčíslo

Certifikáty Stranakatalogu

EY2005 CE 205

EY3004 CE 205

G1501S CE, CUL, TuevNord 133

G1502S CE, CUL, TuevNord 133

G1503S CE, CUL, TuevNord 133

G2001S CE 133

GF711S CE, CUL, TuevNord 117

GG505S CE, CUL, TuevNord 119

GG507S CE, CUL, TuevNord 119

GG711S CE, CUL, TuevNord 117

GG712S CE, CUL, TuevNord 117

GI505S CE, CUL, TuevNord 119

GI701S CE, CUL, TuevNord 117

GI711S CE, CUL, TuevNord 117

GI712S CE, CUL, TuevNord 117

GM504S CE, CUL, TuevNord 119

GM505S CE, CUL, TuevNord 119

GM701S CE, CUL, TuevNord 117

GM705S CE, CUL, TuevNord 117

IFT200 CE, CUL, (CCC) 77

IFT201 CE, CUL, (CCC) 77

IFT202 CE, CUL, (CCC) 77

IFT203 CE, CUL, (CCC) 77

IFT204 CE, CUL, (CCC) 77

IFT205 CE, CUL, (CCC) 77

IFT206 CE, CUL, (CCC) 79

IFT207 CE, CUL, (CCC) 79

IFT208 CE, CUL, (CCC) 79

IFT209 CE, CUL, (CCC) 79

IFT212 CE, CUL 79

IFT213 CE, CUL, (CCC) 79

IFT240 CE, CUL, (CCC) 73

IFT244 CE, CUL, (CCC) 75

IFT245 CE, CUL, (CCC) 73

IFT246 CE, CUL, (CCC) 75

IGT001 CCC, CE, CUL 89

IGT002 CCC, CE, CUL 89

IGT200 CE, CUL, (CCC) 81

IGT201 CE, CUL, (CCC) 81

IGT202 CE, CUL, (CCC) 81

IGT203 CE, CUL, (CCC) 81

IGT204 CE, CUL, (CCC) 81

IGT205 CE, CUL, (CCC) 81

IGT206 CE, CUL, (CCC) 83

IGT207 CE, CUL, (CCC) 83

IGT208 CE, CUL, (CCC) 83

IGT209 CE, CUL, (CCC) 83

IGT213 CE, CUL, (CCC) 83

IGT214 CE, CUL, (CCC) 83

IGT215 CE, CUL, (CCC) 83

Page 67: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Rejstřík

67(CCC) = CCC certifikát není požadován

Objednacíčíslo

Certifikáty Stranakatalogu

IGT219 CE, CUL, (CCC) 81

IGT220 CE, CUL, (CCC) 81

IGT247 CE, CUL, (CCC) 73

IGT248 CE, CUL, (CCC) 75

IGT249 CE, CUL, (CCC) 73

IGT250 CE, CUL, (CCC) 75

IIT001 CCC, CE, CUL 89

IIT002 CCC, CE, CUL 89

IIT200 CE, CUL, (CCC) 85

IIT202 CE, CUL, (CCC) 85

IIT204 CE, CUL, (CCC) 85

IIT205 CE, CUL, (CCC) 85

IIT206 CE, CUL, (CCC) 87

IIT207 CE, CUL, (CCC) 87

IIT208 CE, CUL, (CCC) 87

IIT209 CE, CUL, (CCC) 87

IIT210 CE, CUL, (CCC) 87

IIT212 CE, CUL, (CCC) 85

IIT213 CE, CUL, (CCC) 85

IIT228 CE, CUL, (CCC) 73

IIT230 CE, CUL, (CCC) 75

IIT231 CE, CUL, (CCC) 73

IIT232 CE, CUL, (CCC) 75

IN0117 CCC, CE, CSA 169

IN5224 CE, (CCC) 169

IN5327 CE, CUL, (CCC) 169

IN5409 CE, (CCC) 169

IX5010 CE, (CCC) 171

IX5030 CE, (CCC) 171

KG0016 CCC, CE 91

KG5057 CE, (CCC) 91

KI0016 CCC, CE, CUL 91

KI5002 CE, CUL, (CCC) 91

KI5087 CE, CUL 91

KQ6005 CE, CUL 91

LMT100 CE, CUL, EHEDG, FDA 151

LMT110 CE, CUL, EHEDG, FDA 151

LMT121 CE, CUL, EHEDG, FDA 151

MFT202 CE, CUL, (CCC) 93

MGT201 CE, (CCC) 93

MGT203 CE, CUL, (CCC) 93

MK5110 CE, CUL, (CCC) 95

MK5111 CE, CUL, (CCC) 95

MK5157 CE, CUL, (CCC) 95

MK5158 CE, CUL, (CCC) 95

MK5186 CE, UL, (CCC) 95

O1D100 CE, CUL, (CCC) 107

O1D101 CE, CUL, (CCC) 107

O1D103 CE, CUL, (CCC) 107

O1D104 CE, CUL, (CCC) 107

Objednacíčíslo

Certifikáty Stranakatalogu

O1D106 CE, CUL, (CCC) 107

O1D155 CE, CUL, (CCC) 107

O1D300 CE, CUL, (CCC) 107

O2D220 CE, CUL, (CCC) 111

O2D222 CE, CUL, (CCC) 111

O2D224 CE, CUL, (CCC) 111

O2D225 CE, CUL, (CCC) 111

O2D227 CE, CUL, (CCC) 111

O2D229 CE, CUL, (CCC) 111

O2I100 CE, CUL, (CCC) 191

O2I101 CE, CUL, (CCC) 191

O2I102 CE, CUL, (CCC) 191

O2I103 CE, CUL, (CCC) 191

O2I104 CE, CUL, (CCC) 191

O2I105 CE, CUL, (CCC) 191

O2V100 CE, CUL, (CCC) 113

O2V101 CE, CUL, (CCC) 113

O2V102 CE, CUL, (CCC) 113

O2V103 CE, CUL, (CCC) 113

O2V104 CE, CUL, (CCC) 113

O2V105 CE, CUL, (CCC) 113

O3D200 CE, CUL, (CCC) 115

O5C500 CE, CUL, (CCC) 109

O5G500 CE, CUL, (CCC) 109

O5K500 CE, CUL, (CCC) 109

O6E300 CE, UL, (CCC) 103

O6E301 CE, (CCC) 103

O6E304 CE, UL, (CCC) 105

O6E305 CE, (CCC) 105

O6H300 CE, UL, (CCC) 103

O6H301 CE, (CCC) 103

O6H304 CE, UL, (CCC) 105

O6H305 CE, (CCC) 105

O6P300 CE, UL, (CCC) 103

O6P301 CE, (CCC) 103

O6P304 CE, UL, (CCC) 105

O6P305 CE, (CCC) 105

O6S300 CE, UL, (CCC) 103, 105

O6S301 CE, (CCC) 103, 105

O6T300 CE, UL, (CCC) 103

O6T301 CE, (CCC) 103

O6T304 CE, UL, (CCC) 105

O6T305 CE, (CCC) 105

OGE300 CE, CUL, (CCC) 97

OGE301 CE, CUL, (CCC) 97

OGE302 CE, CUL, (CCC) 99

OGE303 CE, CUL, (CCC) 99

OGE380 CE, CUL, (CCC) 101

OGE381 CE, CUL, (CCC) 101

OGE382 CE, CUL, (CCC) 101

Page 68: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Rejstřík

68www.ifm.com/cz

Objednacíčíslo

Certifikáty Stranakatalogu

OGH300 CE, CUL, (CCC) 97

OGH301 CE, CUL, (CCC) 97

OGH302 CE, CUL, (CCC) 97

OGH303 CE, CUL, (CCC) 97

OGH304 CE, CUL, (CCC) 97

OGH305 CE, CUL, (CCC) 97

OGH306 CE, CUL, (CCC) 99

OGH307 CE, CUL, (CCC) 99

OGH308 CE, CUL, (CCC) 99

OGH309 CE, CUL, (CCC) 99

OGH310 CE, CUL, (CCC) 99

OGH311 CE, CUL, (CCC) 99

OGH380 CE, CUL, (CCC) 101

OGH381 CE, CUL, (CCC) 101

OGH382 CE, CUL, (CCC) 101

OGH383 CE, CUL, (CCC) 101

OGP300 CE, CUL, (CCC) 97

OGP301 CE, CUL, (CCC) 97

OGP302 CE, CUL, (CCC) 99

OGP303 CE, CUL, (CCC) 99

OGS300 CE, CUL, (CCC) 97

OGS301 CE, CUL, (CCC) 99

OGS380 CE, CUL, (CCC) 101

OY034S CE, CUL, (CCC) 121

OY036S CE, CUL, (CCC) 121

OY038S CE, CUL, (CCC) 121

OY044S CE, CUL, (CCC) 121

OY046S CE, CUL, (CCC) 121

OY048S CE, CUL, (CCC) 121

OY054S CE, CUL, (CCC) 121

OY056S CE, CUL, (CCC) 121

OY058S CE, CUL, (CCC) 121

OY064S CE, CUL, (CCC) 121

OY066S CE, CUL, (CCC) 121

OY068S CE, CUL, (CCC) 121

OY074S CE, CUL, (CCC) 123

OY076S CE, CUL, (CCC) 123

OY078S CE, CUL, (CCC) 123

OY084S CE, CUL, (CCC) 123

OY086S CE, CUL, (CCC) 123

OY088S CE, CUL, (CCC) 123

OY094S CE, CUL, (CCC) 123

OY096S CE, CUL, (CCC) 123

OY098S CE, CUL, (CCC) 123

OY104S CE, CUL, (CCC) 123

OY106S CE, CUL, (CCC) 123

OY108S CE, CUL, (CCC) 123

OY111S CE, CUL, (CCC) 127

OY112S CE, CUL, (CCC) 127

OY113S CE, CUL, (CCC) 127

Objednacíčíslo

Certifikáty Stranakatalogu

OY114S CE, CUL, (CCC) 127

OY115S CE, CUL, (CCC) 127

OY116S CE, CUL, (CCC) 127

OY403S CE, CUL, (CCC) 125

OY405S CE, CUL, (CCC) 125

OY407S CE, CUL, (CCC) 125

OY411S CE, CUL, (CCC) 131

OY412S CE, CUL, (CCC) 131

OY413S CE, CUL, (CCC) 131

OY421S CE, CUL, (CCC) 131

OY422S CE, CUL, (CCC) 131

OY423S CE, CUL, (CCC) 131

OY433S CE, CUL, (CCC) 125

OY434S CE, CUL, (CCC) 125

OY435S CE, CUL, (CCC) 125

OY436S CE, CUL, (CCC) 125

OY437S CE, CUL, (CCC) 125

OY438S CE, CUL, (CCC) 125

OY439S CE, CUL, (CCC) 125

OY440S CE, CUL, (CCC) 125

OY443S CE, CUL, (CCC) 125

OY444S CE, CUL, (CCC) 125

OY445S CE, CUL, (CCC) 125

OY446S CE, CUL, (CCC) 125

OY447S CE, CUL, (CCC) 125

OY448S CE, CUL, (CCC) 125

OY449S CE, CUL, (CCC) 125

OY450S CE, CUL, (CCC) 125

OY901S CE, CUL, (CCC) 129

OY902S CE, CUL, (CCC) 129

OY903S CE, CUL, (CCC) 129

PG2789 CE, EHEDG, FDA 139

PG2793 CE, CUL, EHEDG, FDA 139

PG2794 CE, CUL, EHEDG, FDA 139

PG2795 CE, CUL, EHEDG, FDA 139

PG2796 CE, CUL, EHEDG, FDA 139

PG2797 CE, CUL, EHEDG, FDA 139

PG2798 CE, CUL, EHEDG, FDA 139

PG2799 CE, CUL, EHEDG, FDA 139

PG2889 CE, CUL, EHEDG, FDA 141

PG2893 CE, CUL, EHEDG, FDA 141

PG2894 CE, CUL, EHEDG, FDA 141

PG2895 CE, CUL, EHEDG, FDA 141

PG2896 CE, CUL, EHEDG, FDA 141

PG2897 CE, CUL, EHEDG, FDA 141

PG2898 CE, CUL, EHEDG, FDA 141

PG2899 CE, CUL, EHEDG, FDA 141

PI2789 CE, CUL, EHEDG, FDA 135

PI2793 CE, CUL, EHEDG, FDA 135

PI2794 CE, CUL, EHEDG, FDA, CRN 135

Page 69: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Rejstřík

69(CCC) = CCC certifikát není požadován

Objednacíčíslo

Certifikáty Stranakatalogu

PI2795 CE, CUL, EHEDG, FDA 135

PI2796 CE, CUL, EHEDG, FDA 135

PI2797 CE, CUL, EHEDG, FDA 135

PI2798 CE, CUL, EHEDG, FDA 135

PI2799 CE, CUL, EHEDG, FDA 135

PI2889 CE, CUL, EHEDG, FDA 137

PI2893 CE, CUL, EHEDG, FDA 137

PI2894 CE, CUL, EHEDG, FDA 137

PI2895 CE, CUL, EHEDG, FDA 137

PI2896 CE, CUL, EHEDG, FDA 137

PI2897 CE, CUL, EHEDG, FDA 137

PI2898 CE, CUL, EHEDG, FDA 137

PI2899 CE, CUL, EHEDG, FDA 137

PY9000 CE, FDA 143

PY9970 CE, FDA 143

SD5000 CE, CUL 149

SD5100 CE, CUL 149

SD6000 CE, CUL 149

SD6050 CE, CUL 149

SD6100 CE, CUL 149

SD8000 CE, CUL 149

SD9000 CE, CUL 149

SI5006 CE, CUL, CRN 147

SI5010 CE, CUL, CRN 147

SI6600 CE, CUL, EHEDG, FDA, CRN 145

SI6700 CE, CUL, EHEDG, FDA 145

SI6800 CE, CUL, EHEDG, FDA, CRN 145

SM2100 CE, CUL 147

SM6100 CE, CUL, KTW 147

SM7100 CE, CUL, KTW 147

SM8100 CE, CUL, KTW 147

SM9100 CE, CUL 147

TA3430 CE, CUL, EHEDG, FDA 163

TA3431 CE, CUL, EHEDG, FDA 163

TA3437 CE, CUL, EHEDG, FDA 163

TAD081 CE, CUL, EHEDG, FDA 165

TAD091 CE, CUL, EHEDG, FDA 167

TAD181 CE, CUL, EHEDG, FDA 165

TAD191 CE, CUL, EHEDG, FDA 167

TAD981 CE, CUL, EHEDG 165

TAD991 CE, CUL, EHEDG 167

TD2507 CE 161

TD2517 CE 161

TD2537 CE 161

TD2547 CE 161

TD2807 CE 161

TD2817 CE 161

TD2837 CE 161

TD2847 CE 161

TD2907 CE 161

Objednacíčíslo

Certifikáty Stranakatalogu

TD2917 CE 161

TD2937 CE 161

TD2947 CE 161

TM4501 CUL, EHEDG, FDA 157

TM4511 CUL, EHEDG, FDA 157

TM4531 CUL, EHEDG, FDA 157

TM4541 CUL, EHEDG, FDA 157

TM4591 CUL, EHEDG, FDA 157

TM4801 CUL, FDA 155

TM4811 CUL, FDA 155

TM4831 CUL, FDA 155

TM4841 CUL, FDA 155

TM4901 CUL, FDA 153

TM4911 CUL, FDA 153

TM4931 CUL, FDA 153

TM4941 CUL, FDA 153

TP3231 CE, CUL 153, 155

TP3232 CE, CUL 153, 155

TP3233 CE, CUL 153, 155

TP3237 CE, CUL 153, 155

TP9237 CE, CUL 153, 155

TR2432 CE, CUL 159

TR7432 CE, CUL 159

TT0291 CUL, FDA 159

TT1291 CUL, FDA 159

TT2291 CUL, FDA 159

TT3291 CUL, FDA 159

TT9291 CUL, FDA 159

VES003 193

VKV021 CE, CUL 195

VKV022 CE, CUL 195

VOS001 193

VSA001 CE, CUL 193

VSE002 CE, CUL 193

VSE100 CE, CUL 193

VTV122 CE, CUL 195

Page 70: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Více než jen senzory: ifm electronic nabízí celou řadu řešení pro potravinářskýprůmysl. Na následujících stránkách naleznete přehled všech výrobků utříděný podlekategorií. Vedle popisu systémů Vám ukážeme také hlavní vlastnosti a funkcepřístrojů. Pro více informací prosím navštivte naše webové stránky: www.ifm.com/cz

ifm produkty

70www.ifm.com/cz

Page 71: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

ifm produkty

71

Polohová senzorika 72 - 109

Induktivní snímačeKapacitní snímačeMagnetické snímačeSenzory pro válceOptické senzoryLaserové senzory / Senzory pro měření vzdálenostiOptické senzory pro speciální aplikace

72 - 8990 - 9192 - 9394 - 9596 - 105

106 - 107108 - 109

Průmyslové vidění 110 - 115

Senzory pro rozpoznávání objektů3D senzory

110 - 113114 - 115

Bezpečnostní technika 116 - 133

Bezpečnostní induktivní snímačeBezpečnostní světelné závoryBezpečnostní relé

116 - 119120 - 131132 - 133

Procesní senzorika 134 - 171

Tlakové senzorySenzory prouděníHladinové senzoryTeplotní senzoryZpětnovazební systémy pro ventily a pohony

134 - 143144 - 149150 - 151152 - 167168 - 171

Průmyslové řídící systémy 172 - 187

AS-i sběrnice kontrolery / gatewayAS-i sběrnice napájecí zdroje / hlídače zemních zkratůAS-i sběrnice I/O modulyAS-i sběrnice AirBoxyAS-i sběrnice jednotky pro ventily a spínací vačkyAS-i sběrnice bezpečnostní technika

172 - 173174 - 175176 - 181182 - 183184 - 185186 - 187

Identifikační systémy 188 - 191

RFID1D/2D čtečky kódů

188 - 189190 - 191

Systémy pro prediktivní údržbu 192 - 195

Systémy pro hlídání vibrací 192 - 195

Propojovací technika 196 - 201

Příslušenství 202 - 206

Procesní adaptér 208 - 215

Page 72: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Celokovové induktivní senzory 3-vodičový DC PNP, konektor

Aktivní plocha a pouzdro z nerezové oceliposkytuje ochranu před poškozením

Odolné vůči průmyslovým kyselinám a zásadám

Vysoký teplotní rozsah až do 100 °C, odolnost proti teplotním šokům

Naprosto odolné proti vniknutí vody či vlhkosti, krytí IP 68 / IP 69K, snáší vysokotlaké a parní čištění

Jasně viditelná signalizace spínacího bodu pomocí LED pro rychlou a bezpečnou montáž

Pro vysoké teploty v potravinářském a nápojovém průmyslu

Celokovové senzory ifm s aktivní plochou z nerezové ocelijsou určeny pro snímání polohy v extrémních podmínkách,jako jsou v potravinářském a nápojovém průmyslu. Pouzdrosenzoru z nerezové oceli (V4A) je odolné vůči průmyslovýmčistícím prostředkům. 100 % odolné pouzdro senzoru protivniknutí, s krytím IP 69K, zabraňuje průniku tekutin běhemvysokotlakého a parního čištění. Pouzdro z vysoce kvalitníušlechtilé oceli odolává poškození způsobeným nárazy, např.obložením závěsných pásů.

Testováno za extrémních podmínek

Pro zajištění spolehlivé funkce v daných aplikacích jsou ifmsenzory z nerezavějící oceli podrobeny četným zkouškám.

30°

60°90°

10 - 15 cm

°C

min.1060 1060

0

20

40

60

80

100

Test vysokotlakého čištění IP69K: Zkouška postřikem o síle100 bar ze vzdálenosti 10 až 15 cm. Horká voda oteplotě 80 °C je rozstřikovánave 30 sekundových cyklech.

Test teplotními šoky: Senzoryjsou v krátkých časovýchintervalech vystaveny změnámteploty od 0 do 100 °C.

Pro hygienická a vlhká prostředí

72www.ifm.com/cz

Page 73: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory s celokovovým pouzdrem pro hygienické a vlhké oblasti

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M12 / L = 60 3 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IFT240

M12 / L = 70 6 nf V4A 10...36IP 65 / IP 67 / IP 68 /

IP 69K500 100 IFT245

M18 / L = 70 5 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IGT247

M18 / L = 70 12 nf V4A 10...36IP 65 / IP 67 / IP 68 /

IP 69K500 100 IGT249

M30 / L = 70 10 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 50 100 IIT228

M30 / L = 70 25 nf V4A 10...36IP 65 / IP 67 / IP 68 /

IP 69K250 100 IIT231

f = vazební / nf = nevazební

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Induktivní snímače

73

Page 74: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Celokovové induktivní senzory 3-vodičový DC NPN, konektor

Aktivní plocha a pouzdro z nerezové oceli poskytuje ochranu před poškozením

Odolné vůči průmyslovým kyselinám a zásadám

Vysoký teplotní rozsah až do 100 °C, odolnost proti teplotním šokům

Naprosto odolné proti vniknutí vody či vlhkosti, krytí IP 68 / IP 69K, snáší vysokotlaké a parní čištění

Jasně viditelná signalizace spínacího bodu pomocí LED pro rychlou a bezpečnou montáž

Pro vysoké teploty v potravinářském a nápojovém průmyslu

Celokovové senzory ifm s aktivní plochou z nerezové ocelijsou určeny pro snímání polohy v extrémních podmínkách,jako jsou v potravinářském a nápojovém průmyslu. Pouzdrosenzoru z nerezové oceli (V4A) je odolné vůči průmyslovýmčistícím prostředkům. 100 % odolné pouzdro senzoru protivniknutí, s krytím IP 69K, zabraňuje průniku tekutin běhemvysokotlakého a parního čištění. Pouzdro z vysoce kvalitníušlechtilé oceli odolává poškození způsobeným nárazy, např.obložením závěsných pásů.

Testováno za extrémních podmínek

Pro zajištění spolehlivé funkce v daných aplikacích jsou ifmsenzory z nerezavějící oceli podrobeny četným zkouškám.

30°

60°90°

10 - 15 cm

°C

min.1060 1060

0

20

40

60

80

100

Test vysokotlakého čištění IP69K: Zkouška postřikem o síle100 bar ze vzdálenosti 10 až 15 cm. Horká voda oteplotě 80 °C je rozstřikovánave 30 sekundových cyklech.

Test teplotními šoky: Senzoryjsou v krátkých časovýchintervalech vystaveny změnámteploty od 0 do 100 °C.

Pro hygienická a vlhká prostředí

74www.ifm.com/cz

Page 75: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory s celokovovým pouzdrem pro hygienické a vlhké oblasti

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · 3-Vodič · DC NPN

M12 / L = 60 3 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IFT244

M12 / L = 70 6 nf V4A 10...36IP 65 / IP 67 / IP 68 /

IP 69K500 100 IFT246

M18 / L = 70 5 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IGT248

M18 / L = 70 12 nf V4A 10...36IP 65 / IP 67 / IP 68 /

IP 69K500 100 IGT250

M30 / L = 70 10 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 50 100 IIT230

M30 / L = 70 25 nf V4A 10...36IP 65 / IP 67 / IP 68 /

IP 69K250 100 IIT232

f = vazební / nf = nevazební

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Induktivní snímače

75

Page 76: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Induktivní senzory, M12 3-vodičový DC PNP / 2-vodičový DC PNP/NPN, konektor

Pouzdro z prvotřídní ušlechtilé oceli s krytím IP 68 / IP 69K, odolá i vysokotlakému čištění

Rozšířená spínací vzdálenost snižuje riziko mechanického poškození

Tepelně odolné pouzdro (PEEK) vhodné pro potravinářství, zlacené kontakty

Ecolab certifikace - odolnolné vůči čistícím prostředkům a náročným podmínkám prostředí

Jasně viditelná signalizace spínacího bodu pomocí LED pro rychlou a bezpečnou montáž

Detekce polohy v potravinářském a nápojovém průmyslu

Tyto induktivní senzory byly navrženy pro spolehlivé snímánípolohy v potravinářském a nápojovém průmyslu. K dispozicijsou dvě výstupní funkce: 3-vodičový DC PNP a 2-vodičový DCPNP / NPN. Pouzdro z nerezové oceli s krytím IP 69Kzabraňuje vniknutí kapalin i v podmínkách vysokotlakéhočištění. Materiál aktivní plochy, FDA schválený, PEEK je odolnývůči extrémním změnám teploty 0-100 °C.

Zvýšená spínací vzdálenost

Spínací vzdálenost induktivních senzorů ifm je až dvakrát delšínež u běžných senzorů stejné velikosti. Senzory mohou býtumístěny ve značné vzdálenosti detekovaného objektu, cožposkytuje dodatečnou ochranu proti mechanickémupoškození.

30°

60°90°

10 - 15 cm

°C

min.1060 1060

0

20

40

60

80

100

Test vysokotlakého čištění IP69K: Zkouška postřikem o síle100 bar ze vzdálenosti 10 až 15 cm. Horká voda oteplotě 80 °C je rozstřikovánave 30 sekundových cyklech.

Test teplotními šoky: Senzoryjsou v krátkých časovýchintervalech vystaveny změnámteploty od 0 do 100 °C.

Pro hygienická a vlhká prostředí

76www.ifm.com/cz

Page 77: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory pro hygienická a vlhká prostředí se zvýšenou spínací vzdáleností

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M12 / L = 45 4 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 800 100 IFT203

M12 / L = 50 7 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 800 100 IFT200

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M12 / L = 45 4 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 800 100 IFT204

M12 / L = 50 7 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 800 100 IFT201

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · 3-Vodič · 3-vodič DC PNP · 2-vodič DC PNP/NPN

M12 / L = 70 4 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 500 100 IFT205

M12 / L = 70 7 nf V4A 10...30 IP 68 / IP 69K 700 100 IFT202

f = vazební / nf = nevazební

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Induktivní snímače

77

Page 78: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Induktivní senzory, M12 3-vodičový DC PNP, kabelové provedení

Pouzdro z prvotřídní ušlechtilé oceli s krytím IP 68 / IP 69K, odolá i vysokotlakému čištění

Rozšířená spínací vzdálenost snižuje riziko mechanického poškození

Tepelně odolné pouzdro (PEEK) vhodné pro potravinářství, zlacené kontakty

Ecolab certifikace – odolnolné vůči čistícím prostředkům a náročným podmínkám prostředí

Jasně viditelná LED signalizace spínacího bodu pro rychlou a bezpečnou montáž

Detekce polohy v potravinářském a nápojovém průmyslu

Tyto induktivní senzory byly navrženy pro spolehlivé snímánípolohy v potravinářském a nápojovém průmyslu. 3-vodičovéDC PNP připojení je k dipozici jako výstupní funkce. Pouzdro z nerezové oceli s krytím IP 69K zabraňuje vniknutí kapalin i v podmínkách vysokotlakého čištění. Materiál aktivníplochy, FDA schválený, PEEK je odolný vůči extrémnímzměnám teploty 0-100 °C.

Zvýšená spínací vzdálenost

Spínací vzdálenost induktivních senzorů ifm je až dvakrát delšínež u běžných senzorů stejné velikosti. Senzory mohou býtumístěny ve značné vzdálenosti detekovaného objektu, cožposkytuje dodatečnou ochranu proti mechanickémupoškození.

30°

60°90°

10 - 15 cm

°C

min.1060 1060

0

20

40

60

80

100

Test vysokotlakého čištění IP69K: Zkouška postřikem o síle100 bar ze vzdálenosti 10 až 15 cm. Horká voda oteplotě 80 °C je rozstřikovánave 30 sekundových cyklech.

Test teplotními šoky: Senzoryjsou v krátkých časovýchintervalech vystaveny změnámteploty od 0 do 100 °C.

Pro hygienická a vlhká prostředí

78www.ifm.com/cz

Page 79: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory pro hygienická a vlhká prostředí se zvýšenou spínací vzdáleností

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

Kabelové provedení 6 m · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M12 / L = 50 4 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 800 100 IFT206

M12 / L = 61 7 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 800 100 IFT208

Kabelové provedení 6 m · výstupní funkce · 3-Vodič · 3-vodič DC PNP · 2-vodič DC PNP/NPN

M12 / L = 79 7 nf V4A 10...30 IP 68 / IP 69K 700 100 IFT213

Kabelové provedení 10 m · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M12 / L = 50 4 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 800 100 IFT207

M12 / L = 61 7 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 800 100 IFT209

Kabelové provedení 20 m · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M12 / L = 61 7 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 800 100 IFT212

f = vazební / nf = nevazební

Induktivní snímače

79

Page 80: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Induktivní senzory, M18 3-vodičový DC PNP / 2-vodičový DC PNP / NPN, konektor

Pouzdro z prvotřídní ušlechtilé oceli s krytím IP 68 / IP 69K, odolá i vysokotlakému čištění

Rozšířená spínací vzdálenost snižuje riziko mechanického poškození

Tepelně odolné pouzdro (PEEK) vhodné pro potravinářství, zlacené kontakty

Ecolab certifikace – odolnolné vůči čistícím prostředkům a náročným podmínkám prostředí

Jasně viditelná LED signalizace spínacího bodu pro rychlou a bezpečnou montáž

Detekce polohy v potravinářském a nápojovém průmyslu

Tyto induktivní senzory byly navrženy pro spolehlivé snímánípolohy v potravinářském a nápojovém průmyslu. K dispozicijsou dvě výstupní funkce: 3-vodičový DC PNP a 2-vodičový DCPNP / NPN. Pouzdro z nerezové oceli s krytím IP 69Kzabraňuje vniknutí kapalin i v podmínkách vysokotlakéhočištění. Materiál aktivní plochy, FDA schválený, PEEK jeodolný vůči extrémním změnám teploty 0-100 °C.

Zvýšená spínací vzdálenost

Spínací vzdálenost induktivních senzorů ifm je až dvakrát delšínež u běžných senzorů stejné velikosti. Senzory mohou býtumístěny ve značné vzdálenosti detekovaného objektu, cožposkytuje dodatečnou ochranu proti mechanickémupoškození.

30°

60°90°

10 - 15 cm

°C

min.1060 1060

0

20

40

60

80

100

Test vysokotlakého čištění IP69K: Zkouška postřikem o síle100 bar ze vzdálenosti 10 až 15 cm. Horká voda oteplotě 80 °C je rozstřikovánave 30 sekundových cyklech.

Test teplotními šoky: Senzoryjsou v krátkých časovýchintervalech vystaveny změnámteploty od 0 do 100 °C.

Pro hygienická a vlhká prostředí

80www.ifm.com/cz

Page 81: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory pro hygienická a vlhká prostředí se zvýšenou spínací vzdáleností

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M18 / L = 46 8 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 600 100 IGT203

M18 / L = 51 12 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 300 100 IGT200

M18 / L = 70 8 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 400 100 IGT219

M18 / L = 70 12 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 300 100 IGT220

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M18 / L = 46 8 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 600 100 IGT204

M18 / L = 51 12 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 300 100 IGT201

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · 3-Vodič · 3-vodič DC PNP · 2-vodič DC PNP/NPN

M18 / L = 70 8 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 400 100 IGT205

M18 / L = 70 12 nf V4A 10...30 IP 68 / IP 69K 300 100 IGT202

f = vazební / nf = nevazební

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Induktivní snímače

81

Page 82: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Induktivní senzory, M18 3-vodičový DC PNP, kabelové provedení

Pouzdro z prvotřídní ušlechtilé oceli s krytím IP 68 / IP 69K, odolá i vysokotlakému čištění

Rozšířená spínací vzdálenost snižuje riziko mechanického poškození

Tepelně odolné pouzdro (PEEK) vhodné pro potravinářství, zlacené kontakty

Ecolab certifikace - odolnolné vůči čistícím prostředkům a náročným podmínkám prostředí

Jasně viditelná LED signalizace spínacího bodu pro rychlou a bezpečnou montáž

Detekce polohy v potravinářském a nápojovém průmyslu

Tyto induktivní senzory byly navrženy pro spolehlivé snímánípolohy v potravinářském a nápojovém průmyslu. 3-vodičovéDC PNP připojení je k dipozici jako výstupní funkce. Pouzdro z nerezové oceli s krytím IP 69K zabraňuje vniknutí kapalin i v podmínkách vysokotlakého čištění. Materiál aktivní plochy,FDA schválený, PEEK je odolný vůči extrémním změnámteploty 0-100 °C.

Zvýšená spínací vzdálenost

Spínací vzdálenost induktivních senzorů ifm je až dvakrát delšínež u běžných senzorů stejné velikosti. Senzory mohou býtumístěny ve značné vzdálenosti detekovaného objektu, cožposkytuje dodatečnou ochranu proti mechanickémupoškození.

30°

60°90°

10 - 15 cm

°C

min.1060 1060

0

20

40

60

80

100

Test vysokotlakého čištění IP69K: Zkouška postřikem o síle100 bar ze vzdálenosti 10 až 15 cm. Horká voda oteplotě 80 °C je rozstřikovánave 30 sekundových cyklech.

Test teplotními šoky: Senzoryjsou v krátkých časovýchintervalech vystaveny změnámteploty od 0 do 100 °C.

Pro hygienická a vlhká prostředí

82www.ifm.com/cz

Page 83: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory pro hygienická a vlhká prostředí se zvýšenou spínací vzdáleností

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

Kabelové provedení 6 m · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M18 / L = 57 8 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 600 100 IGT206

M18 / L = 62 12 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 300 100 IGT208

Kabelové provedení 10 m · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M18 / L = 57 8 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 600 100 IGT207

M18 / L = 62 12 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 300 100 IGT209

Kabelové provedení 10 m · výstupní funkce · 3-Vodič · 3-vodič DC PNP · 2-vodič DC PNP/NPN

M18 / L = 81 12 nf V4A 10...30 IP 68 / IP 69K 300 100 IGT213

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · 3-Vodič · 3-vodič DC PNP · 2-vodič DC PNP/NPN

M18 / L = 70 5 f V4A 10...30 IP 68 / IP 69K 400 100 IGT214

Kabelové provedení 25 m · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M18 / L = 62 12 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 300 100 IGT215

f = vazební / nf = nevazební

Induktivní snímače

83

Page 84: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Induktivní senzory, M30 3-vodičový DC PNP / 2-vodičový DC PNP / NPN, konektor

Pouzdro z prvotřídní ušlechtilé oceli s krytím IP 68 / IP 69K, odolá i vysokotlakému čištění

Rozšířená spínací vzdálenost snižuje riziko mechanického poškození

Tepelně odolné pouzdro (PEEK) vhodné pro potravinářství, zlacené kontakty

Ecolab certifikace - odolnolné vůči čistícím prostředkům a náročným podmínkám prostředí

Jasně viditelná LED signalizace spínacího bodu pro rychlou a bezpečnou montáž

Detekce polohy v potravinářském a nápojovém průmyslu

Tyto induktivní senzory byly navrženy pro spolehlivé snímánípolohy v potravinářském a nápojovém průmyslu. K dispozicijsou dvě výstupní funkce: 3-vodičový DC PNP a 2-vodičový DCPNP / NPN. Pouzdro z nerezové oceli s krytím IP 69Kzabraňuje vniknutí kapalin i v podmínkách vysokotlakéhočištění. Materiál aktivní plochy, FDA schválený, PEEK je odolnývůči extrémním změnám teploty 0-100 °C.

Zvýšená spínací vzdálenost

Spínací vzdálenost induktivních senzorů ifm je až dvakrát delšínež u běžných senzorů stejné velikosti. Senzory mohou býtumístěny ve značné vzdálenosti detekovaného objektu, cožposkytuje dodatečnou ochranu proti mechanickémupoškození.

30°

60°90°

10 - 15 cm

°C

min.1060 1060

0

20

40

60

80

100

Test vysokotlakého čištění IP69K: Zkouška postřikem o síle100 bar ze vzdálenosti 10 až 15 cm. Horká voda oteplotě 80 °C je rozstřikovánave 30 sekundových cyklech.

Test teplotními šoky: Senzoryjsou v krátkých časovýchintervalech vystaveny změnámteploty od 0 do 100 °C.

Pro hygienická a vlhká prostředí

84www.ifm.com/cz

Page 85: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory pro hygienická a vlhká prostředí se zvýšenou spínací vzdáleností

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M30 / L = 50 14 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IIT205

M30 / L = 50 22 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IIT200

M30 / L = 70 15 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IIT212

M30 / L = 70 22 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IIT213

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · 3-Vodič · 3-vodič DC PNP · 2-vodič DC PNP/NPN

M30 / L = 70 14 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IIT204

M30 / L = 70 22 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IIT202

f = vazební / nf = nevazební

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Induktivní snímače

85

Page 86: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Induktivní senzory, M30, 3-vodičový DC PNP / 2-vodičový DC PNP / NPN, kabelové provedení

Pouzdro z prvotřídní ušlechtilé oceli s krytím IP 68 / IP 69K, odolá i vysokotlakému čištění

Rozšířená spínací vzdálenost snižuje riziko mechanického poškození

Tepelně odolné pouzdro (PEEK) vhodné pro potravinářství, zlacené kontakty

Ecolab certifikace - odolnolné vůči čistícím prostředkům a náročným podmínkám prostředí

Jasně viditelná LED signalizace spínacího bodu pro rychlou a bezpečnou montáž

Detekce polohy v potravinářském a nápojovém průmyslu

Tyto induktivní senzory byly navrženy pro spolehlivé snímánípolohy v potravinářském a nápojovém průmyslu. K dispozicijsou dvě výstupní funkce: 3-vodičový DC PNP a 2-vodičový DCPNP / NPN. Pouzdro z nerezové oceli s krytím IP 69Kzabraňuje vniknutí kapalin i v podmínkách vysokotlakéhočištění. Materiál aktivní plochy, FDA schválený, PEEK je odolnývůči extrémním změnám teploty 0-100 °C.

Zvýšená spínací vzdálenost

Spínací vzdálenost induktivních senzorů ifm je až dvakrát delšínež u běžných senzorů stejné velikosti. Senzory mohou býtumístěny ve značné vzdálenosti detekovaného objektu, cožposkytuje dodatečnou ochranu proti mechanickémupoškození.

30°

60°90°

10 - 15 cm

°C

min.1060 1060

0

20

40

60

80

100

Test vysokotlakého čištění IP69K: Zkouška postřikem o síle100 bar ze vzdálenosti 10 až 15 cm. Horká voda oteplotě 80 °C je rozstřikovánave 30 sekundových cyklech.

Test teplotními šoky: Senzoryjsou v krátkých časovýchintervalech vystaveny změnámteploty od 0 do 100 °C.

Pro hygienická a vlhká prostředí

86www.ifm.com/cz

Page 87: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory pro hygienická a vlhká prostředí se zvýšenou spínací vzdáleností

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

Kabelové provedení 6 m · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M30 / L = 59 22 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IIT207

M30 / L = 59 14 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IIT209

Kabelové provedení 10 m · výstupní funkce · 3-Vodič · DC PNP

M30 / L = 59 14 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IIT206

M30 / L = 59 22 nf V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IIT208

Kabelové provedení 10 m · výstupní funkce · 3-Vodič · 3-vodič DC PNP · 2-vodič DC PNP/NPN

M30 / L = 81 14 f V4A 10...36 IP 68 / IP 69K 100 100 IIT210

f = vazební / nf = nevazební

Induktivní snímače

87

Page 88: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Induktivní senzory 2-vodičový AC/DC, konektor

Pouzdro z prvotřídní ušlechtilé oceli s krytím IP 68 / IP 69K, odolá i vysokotlakému čištění

Rozšířená spínací vzdálenost snižuje riziko mechanického poškození

Tepelně odolné pouzdro (PEEK) vhodné pro potravinářství, zlacené kontakty

Ecolab certifikace - odolnolné vůči čistícím prostředkům a náročným podmínkám prostředí

Jasně viditelná LED signalizace spínacího bodu pro rychlou a bezpečnou montáž

Induktivní AC/DC senzory pro potravinářský a nápojovýprůmysl

Tyto induktivní senzory byly navrženy pro spolehlivé snímánípolohy v potravinářském a nápojovém průmyslu. Pouzdro z nerezové oceli s krytím IP 69K zabraňuje vniknutí kapalin i v podmínkách vysokotlakého čištění. Materiál aktivní plochy,FDA schválený, PEEK je odolný vůči extrémním změnámteploty 0-100 °C.

Zvýšená spínací vzdálenost

Spínací vzdálenost induktivních senzorů ifm je až dvakrát delšínež u běžných senzorů stejné velikosti. Senzory mohou býtumístěny ve značné vzdálenosti detekovaného objektu, cožposkytuje dodatečnou ochranu proti mechanickémupoškození.

30°

60°90°

10 - 15 cm

°C

min.1060 1060

0

20

40

60

80

100

Test vysokotlakého čištění IP69K: Zkouška postřikem o síle100 bar ze vzdálenosti 10 až 15 cm. Horká voda oteplotě 80 °C je rozstřikovánave 30 sekundových cyklech.

Test teplotními šoky: Senzoryjsou v krátkých časovýchintervalech vystaveny změnámteploty od 0 do 100 °C.

Pro hygienická a vlhká prostředí

88www.ifm.com/cz

Page 89: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory pro hygienická a vlhká prostředí se zvýšenou spínací vzdáleností

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

1/2"-UNF konektor.připojení · výstupní funkce · 2-Vodič · AC/DC

M18 / L = 70 5 f V4A 20...140 IP 68 / IP 69K 25 / 400 200 IGT002

M18 / L = 70 12 nf V4A 20...140 IP 68 / IP 69K 25 / 300 200 IGT001

M30 / L = 70 14 f V4A 20...140 IP 68 / IP 69K 25 / 100 200 IIT001

M30 / L = 70 22 nf V4A 20...140 IP 68 / IP 69K 25 / 100 200 IIT002

f = vazební / nf = nevazební

Kabelová zásuvka 1/2" pro průmyslová použití

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

1/2"-konektor.připojení 5 m · 3-Vodič · AC/DC

– – TPU 250 IP 67 – – E10200

– – TPU 250 IP 67 – – E10191

Induktivní snímače

89

Page 90: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Kapacitní senzory

Vysoká provozní spolehlivost díky zvýšené odolnosti proti rušení

Nastavitelná spínací vzdálenost pomocí potenciometru nebo programovacích tlačítek

Kovové nebo umělohmotné pouzdro pro různé aplikace

Kapacitní senzory pro snímání polohy a úrovně hladiny

Různé montážní příslušenství pro nádrže a průzory (bypass)

Kapacitní senzory

Kapacitní senzory slouží k bezdotykové detekci libovolných objektů, stejně jako pro hlídání výšky hladiny. Na rozdíl od induktivních senzorů, které rozeznají jenkovové předměty, je možné detekovat kapacitními senzory také nekovové materiály. Typické nasazení kapacitních senzorů najdeme v dřevozpracujícím, papírenském,sklářském, potravinářském a chemickém průmyslu. V balících systémech mohoukapacitní senzory kontrolovat přítomnost lepenkových krabic nebo sledovatmnožství média v balení (např. kontrolovat plné / prázdné krabice s mlékem). Dalšímožné uplatnění je při sledování transportu skleněných tabulí nebo dřevěných desekna válečkovém dopravníku.

Pro hygienická a vlhká prostředí

90www.ifm.com/cz

Page 91: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory pro průmyslové aplikace

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.AC / DC

[Hz]

I zátížit.AC / DC

[mA]

Objednacíčíslo

Kabelové provedení 2 m · výstupní funkce · AC/DC

M30 / L = 81 15 nf PBT 20...250 IP 65 25 / 40 250 KI0016*

Kabelové provedení 2 m · výstupní funkce · DC PNP

M30 / L = 81 15 nf PBT 10...36 IP 65 40 250 KI5002

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · DC PNP

M30 / L = 90 15 nf V4A 10...36 IP 65 / IP 67 10 100 KI5087

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · DC PNP

M18 / L = 93,8 8 nf PBT 10...36 IP 67 50 250 KG5057

1/2”-UNF konektor.připojení · výstupní funkce · AC/DC

M18 / L = 87 12 nf PBT 20...250 IP 65 / IP 67 10 150 KG0016*

Připojovací vedení se zástrčkovým konektorem 0,1 m · výstupní funkce · DC PNP

20 x 14 x 48 12 nf PBT 10...30 IP 65 / IP 67 10 100 KQ6005

f = vazební / nf = nevazební

* Informace pro AC a AC/DC senzory

Miniaturní pojistka podle IEC60127-2 sheet 1 ≤ 2 A (rychle působící) Doporučení: po zkratu prověřte přístroj na správnou funkci.

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Kapacitní snímače

91

Page 92: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Magnetické senzory

Naprosto odolné proti vniknutí vody či vlhkosti, krytí IP 68 / IP 69K, snáší vysokotlaké a parní čištění

Malá pouzdra s rozšířenou spínací vzdáleností až do 100 mm

Aktivní plocha a pouzdro z nerezové oceli poskytují ochranu před poškozením

Vysoký teplotní rozsah až do 100 °C, odolnost proti teplotním šokům

Detekce skrz obal / stěnu

Magnetické senzory umožňují bezkontaktní snímání polohy i při vysokých spínacích frekvencích. Dokáží detekovat magnetskrz materiály jako je ocel, barevné kovy, hliník, plast nebodřevo.

Velká spínací vzdálenost a vysoká frekvence spínání

Díky GMR technologii (giant magneto resistive) nabízímagnetické senzory ve srovnání s induktivními senzory velicevelký snímací rozsah. Detekují magnety až do vzdálenosti 100 mm. Maximální frekvence spínání 5000 Hz platí v celémrozsahu teplot.

Příklady použití:

(A) Detekce “prasátka” při čištění potrubí (B) Magnetické senzory zjišťují pozici na rozvaděči pomocídetekce magnetu přes nerezový plech. (C) Spolehlivá detekce: Magnetické senzory od ifm se používají pro vyhodnocení pulzu při vysokých rychlostech.

S N

Pro hygienická a vlhká prostředí

92www.ifm.com/cz

Page 93: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory s celokovovým pouzdrem pro hygienické a vlhké oblasti

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.

[Hz]

I zátěž

[mA]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · DC PNP

M12 / L = 60 60 V4A 10...30 IP 65 / IP 68 / IP 69K 5000 100 MFT202

M18 / L = 60 70 V4A 10...30 IP 65 / IP 68 / IP 69K 5000 100 MGT203

M18 / L = 60 100 V4A 10...30 IP 68 / IP 69K – 200 MGT201

Příslušenství - tlumící magnety

Typ Popis Objednacíčíslo

Tlumící magnet · M 3.1 · Materiál pouzdra: Baryum ferit / Ušlechtilá ocel E12291

Tlumící magnet · M 4.1 · Materiál pouzdra: Baryum ferit / Ušlechtilá ocel E11803

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Magnetické snímače

93

Page 94: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Magnetické senzory pro válce s T-drážkou

Bez opotřebení, bez mechanických součástí (na rozdíl od jazýčkových spínačů)

Jednoduchá montáž na kruhové válce pomocí ochranného držáku a upínacího pásku

Umožňují vysoké spínací frekvence a přejezdové rychlosti

Montážní příslušenství a adaptéry pro různé typy válců

Kompaktní pouzdro a jednoduchá instalace do oblastí se stříkající vodou

Malé senzory pro válce lze snadno namontovat do kruhových válců, a to i v případěomezeného prostoru. Jako příslušenství je k dispozici ochranný držák, jenž chránísenzor v dané aplikaci.

Výhody oproti jazýčkovým spínačům

Na rozdíl od jazýčkových spínačů pracují senzory pro válce bez mechanickýchsoučástí a tudíž bez opotřebení. To zaručuje neomezený počet spínacích cyklů. Mechanické opotřebení jazýčkových spínačů může vést k posunutí / odchylcespínacího bodu. Senzory pro válce od ifm však mají velmi dobrou opakovatelnost trvale. ifm senzory fungují i v případě slabých magnetických polí. Jazýčkové spínače oprotitomu vyžadují vyšší intenzitu pole. Kromě toho se senzory pro válce ještě vyznačujírychlou dobou odezvy.

Pro hygienická a vlhká prostředí

94www.ifm.com/cz

Page 95: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory do T-drážek pro hygienická a vlhká prostředí

Typ Rozměry

[mm]

Materiál Ub

[V]

b

[Hz]

Krytí Proudovázatíži-telnost[mA]

Ta

[°C]

Objednacíčíslo

Kabelové provedení 2 m · výstupní funkce · DC PNP

25 x 5 x 6,5 PA (polyamid) 10...30 10000IP 65 / IP 67 /

IP 69K100 -25...85 MK5110

25 x 5 x 6,5 PA (polyamid) 10...30 6000IP 65 / IP 67 /

IP 69K100 -25...85 MK5158

Připojovací vedení se zástrčkovým konektorem 0,3 m · výstupní funkce · DC PNP

25 x 5 x 6,5 PA (polyamid) 10...30 10000IP 65 / IP 67 /

IP 69K100 -25...85 MK5111

25 x 5 x 6,5 PA (polyamid) 10...30 6000IP 65 / IP 67 /

IP 69K100 -25...85 MK5157

Připojovací vedení se zástrčkovým konektorem 0,3 m · výstupní funkce · DC NPN

25 x 5 x 6,5 PA (polyamid) 10...30 6000IP 65 / IP 67 /

IP 69K100 -25...85 MK5186

Stahovací pásky pro válce kruhového průřezu

Typ Popis Objednacíčíslo

Upínací pásek pro kruhové válce · Průměr pístu 20...25 mm · pro typ MKT · Materiál pouzdra: Adapter: V2A / Upínací pásek: V2A E11976

Upínací pásek pro kruhové válce · Průměr pístu 50 mm · pro typ MKT · Materiál pouzdra: Adapter: V2A / Upínací pásek: V2A E11979

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Senzory pro válce

95

Page 96: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Optické senzory Provedení: M18, konektor

Průmyslově kompatibilní pouzdro M18 z prvotřídní ušlechtilé oceli

Ecolab certifikace – odolnolné vůči čistícím prostředkům a náročným podmínkám prostředí

Viditelné červené světlo usnadňuje zapojení a údržbu

Umělohmotné čočky zabraňují případnému poškození skleněnými střepy

Montážní příslušenství z nerezové oceli

Pro aplikace se stříkající vodou

Optické senzory řady OG byly navrženy a testovány pro spolehlivou detekci i v extrémních podmínkách se stříkající vodou. Průmyslově kompatibilní pouzdroM18 je vyrobeno z vysoce kvalitní nerezové oceli. Je ideální pro potravinářský a nápojový průmysl. Viditelné červené světlo zjednodušuje zapojení a údržbu. Široký výběr příslušenství z nerezové oceli zajišťuje rychlou a bezpečnou montáž.

Ecolab certifikace pro potraviny a nápoje

Senzory s certifikací Ecolab jsou odolné vůči chemickým roztokům používaným při čištění. I v případě vysokotlakého čištění zůstávají senzory díky krytí IP 69Knaprosto odolné proti vniknutí vody či vlhkosti.

Testováno za extrémních podmínek: Pro simulaci procesu stárnutí, jsou senzorystřídavě, několikrát po sobě, ponořeny do horké vody o teplotě 80 °C a poté do ledové vody.

Pro hygienická a vlhká prostředí

96www.ifm.com/cz

Page 97: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Válcové provedení OG (M18) WetLine pro hygienická a vlhká prostředí

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Druhsvětla

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

VýstupH = světloD = tmu

Objednacíčíslo

Reflexní světelný snímač · M12 konekt. připojení · 10...36 DC · V4A · IP67 / IP68 / IP69K

vyclonění pozadí 100 mm červená 9 H PNP OGH300

vyclonění pozadí 100 mm červená 9 D PNP OGH301

vyclonění pozadí 200 mm červená 17 H PNP OGH302

vyclonění pozadí 200 mm červená 17 D PNP OGH303

vyclonění pozadí 300 mm červená 25 H PNP OGH304

vyclonění pozadí 300 mm červená 25 D PNP OGH305

Jednocestná světelná závora · M12 konekt. připojení · 10...36 DC · V4A · IP67 / IP68 / IP69K

Vysílač 20 m červená 800 – OGS300

Přijímač 20 m červená – D PNP OGE300

Přijímač 20 m červená – H PNP OGE301

Reflexní světelná závora · M12 konekt. připojení · 10...36 DC · V4A · IP67 / IP68 / IP69K

Polarizační filtr 0,03...4 m červená 160 D PNP OGP300

Polarizační filtr 0,03...4 m červená 160 H PNP OGP301

Systémové komponenty

Typ Popis Objednacíčíslo

Prizmatická odrazka · Ø 80 mm · kulaté · pro světelné závory s červeným světlem a infračervené světelné závory · Materiál pouzdra: Plast

E20005

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Optické senzory

97

Page 98: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Optické senzory Provedení: M18, kabelové provedení

Průmyslově kompatibilní pouzdro M18 z prvotřídní ušlechtilé oceli

Ecolab certifikace - odolnolné vůči čistícím prostředkům a náročným podmínkám prostředí

Viditelné červené světlo usnadňuje zapojení a údržbu

Umělohmotné čočky zabraňují případnému poškození skleněnými střepy

Montážní příslušenství z nerezové oceli

Pro aplikace se stříkající vodou

Optické senzory řady OG byly navrženy a testovány prospolehlivou detekci i v extrémních podmínkách se stříkajícívodou. Průmyslově kompatibilní pouzdro M18 je vyrobeno z vysoce kvalitní nerezové oceli. Je ideální pro potravinářský a nápojový průmysl. Viditelné červené světlo zjednodušuje zapojení a údržbu.Široký výběr příslušenství z nerezové oceli zajišťuje rychlou a bezpečnou montáž.

Ecolab certifikace pro potraviny a nápoje

Senzory s certifikací Ecolab jsou odolné vůči chemickýmroztokům používaným při čištění. I v případě vysokotlakéhočištění zůstávají senzory díky krytí IP 69K naprosto odolnéproti vniknutí vody či vlhkosti.

Testováno za extrémníchpodmínek: Pro simulaciprocesu stárnutí,jsou senzorystřídavě, několikrátpo sobě, ponořenydo horké vody o teplotě 80 °C a poté do ledovévody.

Pro hygienická a vlhká prostředí

98www.ifm.com/cz

Page 99: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Válcové provedení OG (M18) WetLine pro hygienická a vlhká prostředí

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Druhsvětla

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

VýstupH = světloD = tmu

Objednacíčíslo

Reflexní světelný snímač · Kabelové provedení 6 m · 10...36 DC · V4A · IP67 / IP68 / IP69K

vyclonění pozadí 100 mm červená 9 H PNP OGH306

vyclonění pozadí 100 mm červená 9 D PNP OGH307

vyclonění pozadí 200 mm červená 17 H PNP OGH308

vyclonění pozadí 200 mm červená 17 D PNP OGH309

vyclonění pozadí 300 mm červená 25 H PNP OGH310

vyclonění pozadí 300 mm červená 25 D PNP OGH311

Reflexní světelná závora · Kabelové provedení 6 m · 10...36 DC · V4A · IP67 / IP68 / IP69K

Polarizační filtr 0,03...4 m červená 160 D PNP OGP302

Polarizační filtr 0,03...4 m červená 160 H PNP OGP303

Jednocestná světelná závora · Kabelové provedení 6 m · 10...36 DC · V4A · IP67 / IP68 / IP69K

Vysílač 20 m červená 800 – OGS301

Přijímač 20 m červená – D PNP OGE302

Přijímač 20 m červená – H PNP OGE303

Systémové komponenty

Typ Popis Objednacíčíslo

Prizmatická odrazka · Ø 80 mm · kulaté · pro světelné závory s červeným světlem a infračervené světelné závory · Materiál pouzdra: Plast

E20005

Optické senzory

99

Page 100: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Optické senzory s kvádrovým pouzdrem

Vybrané materiály, vhodné pro použití v potravinářském průmyslu

Důsledné uplatňování know-how ifm electronic v praxi

Ideální koncepce těsnění, IP 67, IP 68 a IP 69K.

Pevné rozsahy – snadné uvedení do provozu (Plug & Play)

Optické senzory pro nasazení v náročných podmínkách

Optické senzory řady OG byly navrženy a testovány pro spolehlivou detekci poloh i v extrémních podmínkách se stříkající vodou. Průmyslově kompatibilní pouzdro z vysocekvalitní nerezové oceli je ideální pro použití v potravinářskémprůmyslu, např. v mlékárnách, pivovarech nebo v masnémprůmyslu. Viditelné červené světlo zjednodušuje instalaci a údržbu. Pro rychlou montáž je k dispozici příslušenství z nerezové oceli. 100 % odolné provedení senzoru zabraňuje pronikánívlhkosti během vysokotlakého čištění. Senzor má plastovou čočku, aby bylo zabráněno skleněnýmstřepům dostat se do procesu v případě poškození senzoru.To je zvláštní požadavek potravinářského a nápojovéhoprůmyslu.

Optické senzory jsou 100 % odolné protivniknutí vlhkosti i v případě parního čištění.

Pro hygienická a vlhká prostředí

100www.ifm.com/cz

Page 101: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Řada OG (M18) WetLine s pouzdrem ve tvaru kvádru pro hygienická a vlhká prostředí

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Druhsvětla

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

VýstupH = světloD = tmu

Objednacíčíslo

Reflexní světelný snímač · M12 konekt. připojení · 10...30 DC · V4A · IP67 / IP68 / IP69K

vyclonění pozadí 100 mm červená 7 H PNP OGH380

vyclonění pozadí 200 mm červená 13 H PNP OGH381

vyclonění pozadí 100 mm červená 7 H NPN OGH382

vyclonění pozadí 200 mm červená 13 H NPN OGH383

Jednocestná světelná závora · M12 konekt. připojení · 10...30 DC · V4A · IP67 / IP68 / IP69K

Vysílač 15 m červená 800 – OGS380

Přijímač 15 m červená – D PNP OGE380

Přijímač 15 m červená – H PNP OGE381

Přijímač 15 m červená – D NPN OGE382

Systémové komponenty

Typ Popis Objednacíčíslo

Prizmatická odrazka · Ø 80 mm · kulaté · pro světelné závory s červeným světlem a infračervené světelné závory · Materiál pouzdra: Plast

E20005

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Optické senzory

101

Page 102: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Optické senzory Řada O6 WetLine, PNP, konektor

Pouzdro z nerezové oceli s krytím IP 65 / IP 67 / IP 68 / IP 69K

Jednoduché nastavení pomocí potenciometru

Reflexní světelné snímače s potlačeným pozadím

Barva objektu nemá žádný vliv na snímací vzdálenost

K dostání také jako jednocestný a reflexní systém

Nejlepší optický výkon

Optimalizované reflexní světelné snímače zajišťují spolehlivé potlačení pozadí.Dokonce i silně reflektující pozadí, jako např. z nerezové oceli, nemá žádný vliv na potlačení pozadí. Kromě toho je spínací vzdálenost nezávislá na vlastnostech a barvě objektu, který má být detekován. Zvláštností je automatické přizpůsobenícitlivosti, které zaručuje spolehlivý provoz i v přítomnosti páry, kouře nebo v silněreflektujícím prostředí. Jasný, kruhový světelný bod v pracovní oblasti zajišťujerovnoměrné rozdělení světla ve světelném kuželu. Tím je zabráněno potenciálnímurušení (odrazy) dalších senzorů rozptýleným světem kolem světelného bodu. To poskytuje další dodatečnou spolehlivost.

Dokonalé utěsnění

Kompaktní O6 poskytuje maximální utěsnění. Dva nastavovací potenciometry jsouchráněny dvojitým těsněním. Čelní panel a potenciometry jsou vestavěné (v jednérovině). To umožňuje čištění beze zbytků. Pouzdro z nerezové oceli poskytuje vysoké krytí IP 68 / IP 69 K. Transparentní černé pouzdro poskytuje dobrý kontrast k integrovaným LED (provozní stav, spínací bod) pro optimální viditelnost z jakéhokoli úhlu, dokonce i v prostředí s jasným osvětlením. Vrstvené čelní sklo je vyrobené z odolného, trvanlivého plastu.

Pro hygienická a vlhká prostředí

102www.ifm.com/cz

Page 103: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Řada O6 WetLine s pouzdrem ve tvaru kvádru pro hygienická a vlhká prostředí

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Druhsvětla

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

VýstupH = světloD = tmu

Objednacíčíslo

Připojovací vedení se zástrčkovým konektorem 0,3 m · 10...30 DC · V4A · IP65 / IP67 ; IP68 / IP69K

Reflexní světelný snímač 5...500 mm červená 15 H/D PNP O6T301

vyclonění pozadí 2...200 mm červená 8 H/D PNP O6H301

Vysílač 10 m červená 300 – O6S301

Přijímač 10 m – – H/D PNP O6E301

Polarizační filtr 0,05...5 m červená 150 H/D PNP O6P301

Kabelové provedení 2 m · 10...30 DC · V4A · IP65 / IP67 ; IP68 / IP69K

Reflexní světelný snímač 5...500 mm červená 15 H/D PNP O6T300

vyclonění pozadí 2...200 mm červená 8 H/D PNP O6H300

Vysílač 10 m červená 300 – O6S300

Přijímač 10 m – – H/D PNP O6E300

Polarizační filtr 0,05...5 m červená 150 H/D PNP O6P300

Systémové komponenty

Typ Popis Objednacíčíslo

Prizmatická odrazka · 56 x 38 mm · Úhlový · pro světelné závory s červeným světlem a infračervené světelné závory · Materiál pouzdra: Solidchem

E21268

Prizmatická odrazka · 48 x 48 mm · Úhlový · pro světelné závory s červeným světlem a infračervené světelné závory · Materiál pouzdra: Solidchem

E21269

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Optické senzory

103

Page 104: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Optické senzory Řada O6 WetLine, NPN, konektor

Pouzdro z nerezové oceli s krytím IP 65 / IP 67 / IP 68 / IP 69K

Jednoduché nastavení pomocí potenciometru

Reflexní světelné snímače s potlačeným pozadím

Barva objektu nemá žádný vliv na snímací vzdálenost

K dostání také jako jednocestný a reflexní systém

Nejlepší optický výkon

Optimalizované reflexní světelné snímače zajišťují spolehlivé potlačení pozadí.Dokonce i silně reflektující pozadí, jako např. z nerezové oceli, nemá žádný vliv na potlačení pozadí. Kromě toho je spínací vzdálenost nezávislá na vlastnostech a barvě objektu, který má být detekován. Zvláštností je automatické přizpůsobenícitlivosti, které zaručuje spolehlivý provoz i v přítomnosti páry, kouře nebo v silněreflektujícím prostředí. Jasný, kruhový světelný bod v pracovní oblasti zajišťujerovnoměrné rozdělení světla ve světelném kuželu. Tím je zabráněno potenciálnímurušení (odrazy) dalších senzorů rozptýleným světem kolem světelného bodu. To poskytuje další dodatečnou spolehlivost.

Dokonalé utěsnění

Kompaktní O6 poskytuje maximální utěsnění. Dva nastavovací potenciometry jsouchráněny dvojitým těsněním. Čelní panel a potenciometry jsou vestavěné (v jednérovině). To umožňuje čištění beze zbytků. Pouzdro z nerezové oceli poskytuje vysokékrytí IP 68 / IP 69 K. Transparentní černé pouzdro poskytuje dobrý kontrast k integrovaným LED (provozní stav, spínací bod) pro optimální viditelnost zjakéhokoli úhlu, dokonce i v prostředí s jasným osvětlením. Vrstvené čelní sklo je vyrobené z odolného, trvanlivého plastu.

Pro hygienická a vlhká prostředí

104www.ifm.com/cz

Page 105: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Řada O6 WetLine s pouzdrem ve tvaru kvádru pro hygienická a vlhká prostředí

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Druhsvětla

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

VýstupH = světloD = tmu

Objednacíčíslo

Připojovací vedení se zástrčkovým konektorem 0,3 m · 10...30 DC · V4A · IP65 / IP67 ; IP68 / IP69K

Reflexní světelný snímač 5...500 mm červená 15 H/D NPN O6T305

vyclonění pozadí 2...200 mm červená 8 H/D NPN O6H305

Vysílač 10 m červená 300 – O6S301

Přijímač 10 m – – H/D NPN O6E305

Polarizační filtr 0,05...5 m červená 150 H/D NPN O6P305

Kabelové provedení 2 m · 10...30 DC · V4A · IP65 / IP67 ; IP68 / IP69K

Reflexní světelný snímač 5...500 mm červená 15 H/D NPN O6T304

vyclonění pozadí 2...200 mm červená 8 H/D NPN O6H304

Vysílač 10 m červená 300 – O6S300

Přijímač 10 m – – H/D NPN O6E304

Polarizační filtr 0,05...5 m červená 150 H/D NPN O6P304

Systémové komponenty

Typ Popis Objednacíčíslo

Prizmatická odrazka · 56 x 38 mm · Úhlový · pro světelné závory s červeným světlem a infračervené světelné závory · Materiál pouzdra: Solidchem

E21268

Prizmatická odrazka · 48 x 48 mm · Úhlový · pro světelné závory s červeným světlem a infračervené světelné závory · Materiál pouzdra: Solidchem

E21269

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Optické senzory

105

Page 106: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Laserové senzory pro měření vzdálenosti a hladinové senzory

Kompaktní senzor pro měření vzdálenosti s velmi dobrým poměrem cena / výkon

Ideální pro aplikace s dlouhým dosahem a potlačeným pozadím

Detekce úrovně hladiny pomocí O1D300, např. netransparentních kapalin

Teach mód pro rychlé nastavení

Velký 4-místný alfanumerický displej pro zobrazení měřených hodnot

Detekce objektů na velkou vzdálenost

Laserový senzor O1D umožňuje bezkontaktní měření až na vzdálenost 10 metrů.Větší vzdálenosti - až do 75 m, lze měřit pomocí O1D106 a reflektoru.

Bezkontaktní měření výšky hladiny

O1D300 je speciálně navržen k měření hladiny při zpracování potravin. Měřícírozsah senzoru je 10 m.

Kompaktní a flexibilní

Senzory v kompaktním, robustním kovovém pouzdře o rozměrech pouhých 42 x 42 mm jsou vhodné pro použití v potravinářském a nápojovém průmyslu. Jsou snadno instalovatelné i v aplikacích s omezeným prostorem. Výstupy lze naprogramovat pro dva spínací body nebo jeden spínací bod a jedenanalogový výstup. Displej zobrazuje naměřené hodnoty v milimetrech, metrechnebo palcích.

Kombinace předností

Optické systémy s potlačením pozadí (A, viz graf vpravo) a ultrazvukové senzory (B)jsou levné alternativy pro měření vzdálenosti, mají však kratší dosah. Tradičnísystémy pro měření doby letu (C) jsou výkonnější, ale také mnohem dražší. O1Dkombinuje výhody těchto systémů za příznivou cenu.

A

B

C

Vynikající poměr cena / výkon: O1Dkombinuje výhody potlačeného pozadí (A),ultrazvukových senzorů (B) a tradičníchsystémů pro měření doby letu (C).

Pro průmyslové aplikace

106www.ifm.com/cz

Page 107: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Kvádrové provedení O1 pro optické měření vzdálenosti, laserová třída 1

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Měřícífrekvence

[Hz]

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

Výstupní funkce OUT1: spínač / rozpínač programovatelný OUT2: spínač / rozpínač programovatelný nebo analogový (4...20 mA / 0...10 V, škálovatelný)

Optický distanční senzor 0,3...6 m 1...33 6 18...30 O1D155

Kvádrové provedení O1 pro optické měření vzdálenosti, laserová třída 2

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Měřícífrekvence

[Hz]

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

Výstupní funkce OUT1: spínač / rozpínač programovatelný OUT2: spínač / rozpínač programovatelný nebo analogový (4...20 mA / 0...10 V, škálovatelný)

Optický distanční senzor 1...75 m 1...33 150 18...30 O1D106

Optický distanční senzor 0,2...10 m 1...50 6 18...30 O1D100

Optický distanční senzor 0,2...10 m 1...50 6 18...30 O1D103

Optický hladinový senzor 0,2...10 m 1...33 6 18...30 O1D300

Výstupní funkce

vyclonění pozadí 0,2...10 m 5 6 10...30 O1D101

vyclonění pozadí 0,2...10 m 5 6 10...30 O1D104

Příslušenství, provedení O1

Typ Popis Objednacíčíslo

Vestavný adaptér · O1D · pro optické senzory k měření vzdálenosti · Procesní připojení · G1A · pro typ O1D · Materiál pouzdra:příruba: V4A / těsnění: Viton / Ochranný kryt: PMMA Transparentní / šrouby: V4A

E21224

Ochranný kryt · O1D · Materiál pouzdra: Čelní rám: ZnAl4Cu1 Černý lak / čelní okénko: PMMA bezbarvý transparentní / těsnění: FPM 75+/-5 Shore A černá / šrouby: V2A

E21133

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Laserové senzory /Senzory pro měření vzdálenosti

107

Page 108: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzor pro rozlišení barev, kontrastní senzor a senzor pro průhledné objekty

Senzor pro rozlišení barev detekuje i ty nejmenší barevné odchylky; nastavit lze 5 úrovní tolerance

Kontrastní senzor s Teach funkcípro automatickou barvu vysílaného světla

Senzor pro detekci průhledných objektů rozpozná mimo jiné sklo, fólie a PET lahve

Vysoké spínací frekvence pro rychle se pohybující aplikace

Automatická detekce pro nastavení PNP / NPN; Teach funkce šetří čas

Senzor pro rozlišení barev je vhodný pro kontrolu výroby

Senzor pro rozlišení barev detekuje objekty na základě jejich barvy. Je zvláštěvhodný pro použití v potravinářském a nápojovém průmyslu. Díky nabídce pětitolerančních stupňů definuje uživatel přípustné rozdíly barev. Přizpůsobení danéaplikaci se provádí pomocí tlačítek. Vysoká spínací frekvence 2000 Hz umožňujepřesnou detekci barev i pro velmi rychlé aplikace.

Kontrastní senzor pro detekci objektů

Vysoce výkonný kontrastní senzor O5K má velice všestranné využití: montáž, balení, manipulace s materiálem či tiskařský průmysl. Zjišťuje registrační značkynebo tištěné barevné pruhy na základě stanovení rozdílu mezi cílovým objektem a pozadím. Vysoká schopnost barevného odlišení a vysoké rozlišení poskytujíspolehlivou detekci.

Detekce průhledných objektů

Senzory řady O5G jsou vhodné pro jednu z nejtěžších optických aplikací: detekciprůhledných objektů, jako jsou sklo, fólie, PET / plastové lahve nebo průhlednéobaly. To běžné optické senzory nedokáží. Mají příliš vysokou provozní rezervu, a tak hledí skrze průhledný materiál, aniž by jej detekovaly.

Pro průmyslové aplikace

108www.ifm.com/cz

Page 109: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory k detekci barev

Provedení - typ Funkce Měřícírozsah

Průměrsvětelné skvrny

[mm]

Ub

[V]

Proudovýodběr

[mA]

Měřící frekvence /spínací frekvence

[Hz]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce Režim spínání na světlo / tmu (programovatelný) · DC PNP/NPN

Senzor pro rozlišení barev 15...19 mm 2,5 x 6 10...36 50 2000 O5C500

Obrysový snímač

Pouzdro Funkce Dosah / Snímacívzdálenost

Druhsvětla

Ø skvrnypři max.dosahu[mm]

VýstupH = světloD = tmu

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · 10...36 DC · Plast · IP67

Kontrastní snímač 18...22 mm RGB 1,5 x 5 H/D PNP/NPN O5K500

Polarizační filtr 0...1,5 m červená 40 / 80 H/D PNP/NPN O5G500

Prizmatická odrazka

Typ Popis Objednacíčíslo

Prizmatická odrazka · 50 x 50 mm · Úhlový · pro laserové reflexní světelné závory a rozpoznávání skla a fólií · Materiál pouzdra: Plast E20722

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Optické senzory prospeciální aplikace

109

Page 110: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Obrysový senzor efector dualis

Kontrola objektů prostřednictvím definovaných tvarů a obrysů

Pro použití ve výrobě a kontrole kvality

Robustní pouzdro pro drsnéprůmyslové prostředí

Průvodce pro snadné nastavení parametrů

Detekce obrysů nezávislá na poloze natočení

Obrysový senzor efector dualis rozpoznává tvary a předměty na základě jejichobrysu. Je ideální pro aplikace, kde je tvar definován a neustále se opakuje.Typickým použitím je kontrola kvality. Porovnáním s referenčním modelemumožňuje identifikaci vadných dílů nebo vlastností objektu a dává signál na spínacívýstup. Rychlé snímání a analýza umožňují přesné vyhodnocení i pro rychlé procesynebo pohyblivé části.

Pro průmyslové aplikace

110www.ifm.com/cz

Page 111: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory pro rozpoznávání objektů s výstupní funkcí PNP (práce s obrysy)

Typ Funkce Max. velikostobrazové plochy

[mm]

Rozlíšení

[mm]

Rychlostdetekce

[Hz]

Druhsvětla

Okolníteplota

[°C]

Objednacíčíslo

Provedení - typ O2D2 · zástrčka M12, A-kódovaná, 8-pólová · zásuvka M12, D-kódovaná, 4-pólová · Kov · DC · PNP

CMOS obrazový senzor S/W,VGA-rozlišení 640 x 480

400 x 300 0,08 10Infračervené

světlo-10...60 O2D224

CMOS obrazový senzor S/W,VGA-rozlišení 640 x 480

640 x 480 0,1 10Infračervené

světlo-10...60 O2D220

CMOS obrazový senzor S/W,VGA-rozlišení 640 x 480

1320 x 945 0,3 10Infračervené

světlo-10...60 O2D222

Senzory pro rozpoznávání objektů s výstupní funkcí NPN

Typ Funkce Max. velikostobrazové plochy

[mm]

Rozlíšení

[mm]

Rychlostdetekce

[Hz]

Druhsvětla

Okolníteplota

[°C]

Objednacíčíslo

Provedení - typ O2D2 · zástrčka M12, A-kódovaná, 8-pólová · zásuvka M12, D-kódovaná, 4-pólová · Kov · DC · NPN

CMOS obrazový senzor S/W,VGA-rozlišení 640 x 480

400 x 300 0,08 10Infračervené

světlo-10...60 O2D225

CMOS obrazový senzor S/W,VGA-rozlišení 640 x 480

640 x 480 0,1 10Infračervené

světlo-10...60 O2D227

CMOS obrazový senzor S/W,VGA-rozlišení 640 x 480

1320 x 945 0,3 10Infračervené

světlo-10...60 O2D229

Konektorový propojovací kabel pro senzory 2D a 3D

Typ Popis Objednacíčíslo

Spojovací kabel · přímý / přímý · Ethernet · překřížený propojovací kabel · 2 m · Materiál pouzdra: PUR / PC E11898

Konektor · úhlový · Bez silikonu · bez halogenů · Zlacené kontakty · M12 konekt. připojení · 2 m · Materiál pouzdra: PUR E11231

Konektor · Přímý · bez halogenů · M12 konekt. připojení · 2 m · Materiál pouzdra: PUR E11950

Software

Typ Popis Objednacíčíslo

Obslužný software · O2D E2D200

Senzory pro rozpoznáváníobjektů

111

Page 112: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Pixel counter (čítač obrazových bodů) efector dualis

Kontrola objektů na základě proměnlivých vlastností

Pro použití ve výrobě a kontrole kvality

CMOS zobrazovací prvek a výkonný digitální signálový procesor

Robustní pouzdro pro drsné průmyslové prostředí

Průvodce pro snadné nastavení parametrů

Detekce na základě proměnlivých vlastností

Zatímco běžné kamerové senzory ověřují komponenty na základě pevných obrysů, jako je např. O2D obrysovýsenzor efector dualis, Pixel Counter O2V využívá pro srovnáníproměnné vlastnosti. Místo definování obrysu určuje uživatel relativní vlastnosti,pomocí jichž senzor posuzuje předměty nebo scénu. V rámcivolně nastavitelných tolerancí určuje senzor vlastnosti, jako je oblast, velikost, kruhovitost nebo kompaktnost objektu. Kromě toho mohou být k vyhodnocení použity také stupněšedi.

Kompaktní a robustní

Pixel counter může vyřešit celou řadu kontrolních aplikací v celém výrobním procesu. Senzor ve svém robustnímkovovém pouzdře z litého zinku, které je vhodné pro použití v náročných podmínkách, obsahuje vyhodnocovacíelektroniku a zabudovanou osvětlovací jednotku.

(A) Balení je naplněno v několika vrstvách, v tomtopřípadě balíčky žvýkaček.

(B) Pixel counter detekujeprostřednictvím viditelné (bílé)vnitřní stěny krabičky, že jednavrstva chybí.

Pro průmyslové aplikace

112www.ifm.com/cz

Page 113: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory pro rozpoznávání objektů se spínacími výstupy PNP

Typ Funkce Max. velikostobrazové plochy

[mm]

Rozlíšení

[mm]

Rychlostdetekce

[Hz]

Druhsvětla

Okolníteplota

[°C]

Objednacíčíslo

Provedení - typ O2V · zástrčka M12, A-kódovaná, 8-pólová · zásuvka M12, D-kódovaná, 4-pólová · Kov · DC · PNP

CMOS obrazový senzor S/W,VGA-rozlišení 640 x 480

640 x 480 0,1 10 bílé světlo -10...60 O2V100

CMOS obrazový senzor S/W,VGA-rozlišení 640 x 480

1320 x 945 0,3 10 bílé světlo -10...60 O2V102

CMOS obrazový senzor S/W,VGA-rozlišení 640 x 480

400 x 300 0,08 10 bílé světlo -10...60 O2V104

Senzory pro rozpoznávání objektů se spínacími výstupy PNP (práce s pixely)

Typ Funkce Max. velikostobrazové plochy

[mm]

Rozlíšení

[mm]

Rychlostdetekce

[Hz]

Druhsvětla

Okolníteplota

[°C]

Objednacíčíslo

Provedení - typ O2V · zástrčka M12, A-kódovaná, 8-pólová · zásuvka M12, D-kódovaná, 4-pólová · Kov · DC · NPN

CMOS obrazový senzor S/W,VGA-rozlišení 640 x 480

640 x 480 0,1 10 bílé světlo -10...60 O2V101

CMOS obrazový senzor S/W,VGA-rozlišení 640 x 480

1320 x 945 0,3 10 bílé světlo -10...60 O2V103

CMOS obrazový senzor S/W,VGA-rozlišení 640 x 480

400 x 300 0,08 10 bílé světlo -10...60 O2V105

Konektorový propojovací kabel pro senzory 2D a 3D

Typ Popis Objednacíčíslo

Spojovací kabel · přímý / přímý · Ethernet · překřížený propojovací kabel · 2 m · Materiál pouzdra: PUR / PC E11898

Konektor · úhlový · Bez silikonu · bez halogenů · Zlacené kontakty · M12 konekt. připojení · 2 m · Materiál pouzdra: PUR E11231

Konektor · Přímý · bez halogenů · M12 konekt. připojení · 2 m · Materiál pouzdra: PUR E11950

Software

Typ Popis Objednacíčíslo

Obslužný software · O2V E2V100

Senzory pro rozpoznáváníobjektů

113

Page 114: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Hladinový senzor O3D

První průmyslově kompatibilní 3D hladinový senzor

Optické měření hladiny v silech nebo na vibračních dopravnících

Alternativa pro hladinové senzory, které sledují pouze jeden referenční bod

Funkční princip: Měření průběhové doby s 64 x 48 pixely (PMD technologie)

Zjištění objemu

Bez ohledu na vzdálenost mezi senzorem a objektem, určujeefector pmd3d objem libovolného objektu v aplikaci.

Detekce úrovně hladiny

Senzor určuje úroveň / výšku nad předem definovanýmpozadím. Na tvaru sypkého materiálu nezáleží.

Příklady:

(A) Míra naplnění - nepravidelný povrch: Měření hladinysypkých materiálů, jako jsou granuláty, obiloviny nebozelenina v silech. (B) Sledování hladiny bez ohledu na tvar, barvu nebo materiál,jak je znázorněno zde na zpracování mražené zeleniny. (C), (D) Kontrola úplnosti: Prostřednictvím měření objemu jemožné zjišťovat stav naplnění na paletách nebo pásovýchdopravnících. Také je možné sledovat, zda jsou nádoby zcela prázdné.

Pro průmyslové aplikace

114www.ifm.com/cz

Page 115: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzor pro rozpoznávání 3D objektů

Typ Funkce Rozlíšení(pixelů)

Úhel otevření(vodorovný x vertikální)

[°]

Osvětlení Max.rychlost měření

[Hz]

Okolníteplota

[°C]

Objednacíčíslo

senzor PMD 3D · Provedení - typ O3D · M12 konekt. připojení · Kov · DC

senzor PMD 3D 64 x 48 30 x 40 Infrarot LED 20 -10...50 O3D200

Konektorový propojovací kabel pro senzory 2D a 3D

Typ Popis Objednacíčíslo

Spojovací kabel · přímý / přímý · Ethernet · překřížený propojovací kabel · 2 m · Materiál pouzdra: PUR / PC E11898

Konektor · úhlový · Bez silikonu · bez halogenů · Zlacené kontakty · M12 konekt. připojení · 2 m · Materiál pouzdra: PUR E11231

Konektor · Přímý · bez halogenů · M12 konekt. připojení · 2 m · Materiál pouzdra: PUR E11950

Software

Typ Popis Objednacíčíslo

Obslužný software pro senzor PMD 3D · O3D E3D200

3D senzory

115

Page 116: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Induktivní bezpečnostní senzory

Žádný speciální člen nebo kódovaný magnet není zapotřebí jako protikus

Vysoká tolerance proti chybnémuzaměření a aktivaci

Sebe-sledovací funkce senzoru

Odpovídá požadavkům SIL 2 nebo SIL 3 normy IEC 61508

Jednoduché a bezpečné

Bezkontaktní, induktivní bezpečnostní senzory detekujístandardní spínací terče vyrobené z kovů, jako je nerezováocel nebo měkká ocel ST37. Kódované magnety nebospeciální mechanické ovladače nejsou jako protikusy nutné.To výrazně zkracuje dobu instalace a zabraňuje chybám při zaměření a aktivaci. Senzory neustále sledují umístění a časovou prodlevu v detekční oblasti. Mohou být použity se všemi standardními bezpečnostními relé, PLC a sběrnicovými systémy.

Kritické aplikace

Senzor může být použit ke sledování bezpečnostních aplikací,včetně monitorování rychloběžných vrat, otevřených a uzavřených pozic ventilů, přítomnosti částí, pozic výtahunebo dosahu robotů a robotických ramen.

ifm bezpečnostnísenzory se rychleinstalují a nevyžadujízvláštní kódovanýcíl. To šetří čas a peníze.

Pro průmyslové aplikace

116www.ifm.com/cz

Page 117: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Induktivní senzory pro bezpečnostně orientované aplikace, 2 x OSSD, SIL 2, PL d

Typ Délka

[mm]

Uvolňovacízóna

[mm]

Materiálpouzdra

UbDC

[V]

Krytí Doba odezvy v případěbezpečnostního požadavku /

uběhlá doba[ms]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 2 x OSSD (A1 a A2) · 4-Vodič · DC PNP

45 0,5...4 nf V4A 24 IP 65 / IP 67 ≤ 1 / ≤ 1 GF711S

35 1...8 nf V4A 24 IP 65 / IP 67 ≤ 1 / ≤ 1 GG711S

44,5 1...5 f Mosaz 24 IP 65 / IP 67 ≤ 1 / ≤ 1 GG712S

30 1...15 nf V4A 24 IP 65 / IP 67 ≤ 10 / ≤ 1 GI711S

45 1...10 f V4A 24 IP 65 / IP 67 ≤ 10 / ≤ 1 GI712S

f = vazební / nf = nevazební

Induktivní senzory pro bezpečnostně orientované aplikace, 2 x OSSD, SIL 3, PL e

Typ Délka

[mm]

Uvolňovacízóna

[mm]

Materiálpouzdra

UbDC

[V]

Krytí Doba odezvy v případěbezpečnostního požadavku /

uběhlá doba[ms]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 2 x OSSD (A1 a A2) · 4-Vodič · DC PNP

39 6...12 nf V4A 24 IP 68 / IP 69K ≤ 50 / ≤ 200 GI701S

66 10...15 nf PPE 24 IP 65 / IP 67 ≤ 50 / ≤ 200 GM701S

66 4...20 nf PPE 24 IP 65 / IP 67 ≤ 50 / ≤ 200 GM705S

f = vazební / nf = nevazební

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Bezpečnostníinduktivní snímače

117

Page 118: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Induktivní bezpečnostní senzory

Žádný speciální člen nebo kódovaný magnet není zapotřebí jako protikus

Vysoká tolerance proti chybnémuzaměření a aktivaci

Sebe-sledovací funkce senzoru

Odpovídá požadavkům SIL 2 nebo SIL 3 normy IEC 61508

Jednoduché a bezpečné

Bezkontaktní, induktivní bezpečnostní senzory detekujístandardní spínací terče vyrobené z kovů, jako je nerezováocel nebo měkká ocel ST37. Kódované magnety nebospeciální mechanické ovladače nejsou jako protikusy nutné.To výrazně zkracuje dobu instalace a zabraňuje chybám při zaměření a aktivaci. Senzory neustále sledují umístění a časovou prodlevu v detekční oblasti. Mohou být použity se všemi standardními bezpečnostními relé, PLC a sběrnicovými systémy.

Kritické aplikace

Senzor může být použit ke sledování bezpečnostních aplikací,včetně monitorování rychloběžných vrat, otevřených a uzavřených pozic ventilů, přítomnosti částí, pozic výtahů a eskalátorů nebo dosahu robotů a robotických ramen.

Taktované bezpečnostní senzory mohou být zapojeny v sérii s až 10 snímači - a to i v kombinaci s mechanickými bezpečnostnímispínači.

Pro průmyslové aplikace

118www.ifm.com/cz

Page 119: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Induktivní bezpečnostní senzory podle norem IEC 61508 SIL 3, IEC 62061 SILcl 3 a ISO 13849-1 PL e s možností zapojení do série

Typ Délka

[mm]

Uvolňovacízóna

[mm]

Materiálpouzdra

UbDC

[V]

Krytí Doba odezvy v případěbezpečnostního požadavku /

uběhlá doba[ms]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce Taktovací signál · 4-Vodič · DC

55 3...6 nf V4A 24 IP 68 / IP 69K ≤ 20 / ≤ 200 GG505S

65 1...4 f Mosaz 24 IP 68 / IP 69K ≤ 20 / ≤ 200 GG507S

39 6...12 nf V4A 24 IP 68 / IP 69K ≤ 20 / ≤ 200 GI505S

66 10...15 nf PPE 24 IP 65 / IP 67 ≤ 20 / ≤ 200 GM504S

66 10...20 nf PPE 24 IP 65 / IP 67 ≤ 20 / ≤ 200 GM505S

f = vazební / nf = nevazební

Bezpečnost při práci

Typ Popis Objednacíčíslo

Bezpečnostní aktivní modul AS-i ClassicLine · AS-i verze 2.1 · IR-adresace možná · bezpečnostní kategorie 4/SIL3 podle EN954-1 · pro připojení bezpečnostních induktivních spínačů bezpečnostní kategorie 4/ SIL3 · zástrčky M12 x 1 · Materiál pouzdra: PBT ·Odpovídá požadavkům: ISO 13849-1: kategorie 4 · ISO 13849-1: PL e · IEC 61508: SIL 3

AC016S

Příslušenství

Typ Popis Objednacíčíslo

Bezpečnostní čipový box · Zástrčka M12 - 1 konektor M12 / 1 Zástrčka M12 · T-kus (konektor) pro pseudoseriové propojeníbezpečnostních spínačů · Materiál pouzdra: PUR

E11569

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Bezpečnostníinduktivní snímače

119

Page 120: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní světelné závěsy Ochrana rukou

Bezpečnostní světelné závěsy typu 2 a typu 4 podle IEC 61496

Se SIL podle IEC 61508 a PL podle ISO 13849

Kompaktní pouzdro o rozměrech (28 x 30 mm), může být instalováno ve tvaru L bez mrtvé zóny

Šířka ochranného pásma až 12 m

Světelné závěsy pro ochranu rukou nabízí výšku ochranného pásma od 610 mm do 1210 mm

Ochrana pro provozní personál

Bezpečnostní světelné závěsy zabraňují nebezpečnémupřístupu nebo zásahu do nebezpečných oblastí se strojnímzařízením. Skládají se z vysílače a přijímače, které vytvářejí před nebookolo nebezpečné oblasti bariéru infračerveného světla o několika paprscích. Pokud je některý z paprsků přerušennarušením snímané oblasti, světelná závora vyšle signál k zastavení stroje.

Zabezpečení provozu

Světelné závěsy mohou chránit obsluhu strojů před rizikyspojenými s umísťováním materiálu např. na mechanické a hydraulické strojní či formovací lisy, děrovací nebo montážnístroje. Bezpečnostní světelné závěsy o jiných ochranných výškách a šířkách naleznete na www.ifm.com/cz

Pro průmyslové aplikace

120www.ifm.com/cz

Page 121: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní světelné závory typu 2, SIL 2, PL d, chráněná oblast až 12 m

Typ Délkasenzoru

[mm]

Rozlišení /možnosti detekce

[mm]

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířka ochrannéhopásma

[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení

663 30 610 0...4 / 3...12 9,5 24 OY034S

963 30 910 0...4 / 3...12 12,5 24 OY036S

1263 30 1210 0...4 / 3...12 16 24 OY038S

663 40 610 0...4 / 3...12 7 24 OY054S

963 40 910 0...4 / 3...12 9,5 24 OY056S

1263 40 1210 0...4 / 3...12 11,5 24 OY058S

Bezpečnostní světelné závory typu 4, SIL 3, PL e, chráněná oblast až 12 m

Typ Délkasenzoru

[mm]

Rozlišení /možnosti detekce

[mm]

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířka ochrannéhopásma

[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení

663 30 610 0...4 / 3...12 8,5 24 OY044S

963 30 910 0...4 / 3...12 12 24 OY046S

1263 30 1210 0...4 / 3...12 15,5 24 OY048S

663 40 610 0...4 / 3...12 6,5 24 OY064S

963 40 910 0...4 / 3...12 9 24 OY066S

1263 40 1210 0...4 / 3...12 11 24 OY068S

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5-pólový, 5-drátový

5 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT010

Konektor M12, 8/7-pólový, 8-drátový

5 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2 TPU /

Mosaz30 AC36 DC

-40...80 IP 67 – E12166

Bezpečnostní světelné závory

121

Page 122: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní světelné závěsy Ochrana těla

Bezpečnostní světelné závěsy typu 2 a typu 4 podle IEC 61496

Se SIL podle IEC 61508 a PL podle ISO 13849

Kompaktní pouzdro o rozměrech (28 x 30 mm), může být instalováno ve tvaru L bez mrtvé zóny

Šířka ochranného pásma až 12 m

Světelné závěsy pro ochranu těla nabízí ochrannou výšku od 610 mm do 1210 mm

Ochrana pro provozní personál

Bezpečnostní světelné závěsy zabraňují nebezpečnémupřístupu nebo zásahu do nebezpečných oblastí se strojnímzařízením. Skládají se z vysílače a přijímače, které vytvářejí před nebookolo nebezpečné oblasti bariéru infračerveného světla o několika paprscích. Pokud je některý z paprsků přerušennarušením snímané oblasti, světelná závora vyšle signál k zastavení stroje.

Hlídání okolí / obvodu stroje

Pro zabezpečení větší plochy mohou být světelné závěsyumístěny vodorovně na podlaze - k detekci pohybupersonálu. Bezpečnostní světelné závěsy o jiných ochranných výškách a šířkách naleznete na www.ifm.com/cz

Pro průmyslové aplikace

122www.ifm.com/cz

Page 123: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní světelné závory typu 2, SIL 2, PL d, chráněná oblast až 12 m

Typ Délkasenzoru

[mm]

Rozlišení /možnosti detekce

[mm]

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířka ochrannéhopásma

[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení

663 50 610 0...4 / 3...12 6 24 OY074S

963 50 910 0...4 / 3...12 8 24 OY076S

1263 50 1210 0...4 / 3...12 10 24 OY078S

663 90 610 0...4 / 3...12 4 24 OY094S

963 90 910 0...4 / 3...12 5 24 OY096S

1263 90 1210 0...4 / 3...12 6 24 OY098S

Bezpečnostní světelné závory typu 4, SIL 3, PL e, chráněná oblast až 12 m

Typ Délkasenzoru

[mm]

Rozlišení /možnosti detekce

[mm]

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířka ochrannéhopásma

[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení

663 50 610 0...4 / 3...12 5,5 24 OY084S

963 50 910 0...4 / 3...12 7,5 24 OY086S

1263 50 1210 0...4 / 3...12 9 24 OY088S

663 90 610 0...4 / 3...12 4 24 OY104S

963 90 910 0...4 / 3...12 5 24 OY106S

1263 90 1210 0...4 / 3...12 5,5 24 OY108S

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5-pólový, 5-drátový

5 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT010

Konektor M12, 8/7-pólový, 8-drátový

5 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2 TPU /

Mosaz30 AC36 DC

-40...80 IP 67 – E12166

Bezpečnostní světelné závory

123

Page 124: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní světelné závěsy pro oblasti ostřiku, IP 69K

Bezpečnostní světelné závěsy s krytím IP 69K

Odolné vůči páře a vysokotlakému čištění

Se SIL podle IEC 61508 a PL podle ISO 13849

K dispozici jsou obě verze: typ 2 / SIL 2 a typ 4 / SIL 3

Šířka ochranného pásma až 15 m

Hygienické provedení

Nové bezpečnostní světelné závěsy s ochrannou trubicí a krytím IP 69K jsou navrženy bez rohů a hran. Mohou býtpoužity pro hlídání obvodu, zamezení přístupu a zabezpečeníprovozu. Bezpečnostní světelné závěsy jsou umístěny v hygienické, průhledné trubici PMMA s krytím IP 69K. Jsoutak odolné vůči vysokotlakému a parnímu čištění.

Vlastnosti:

• Topné těleso spolu s těsnícími O-kroužky bránínahromadění vlhkosti uvnitř trubice • Jasně viditelné LED diody zobrazují informaci o stavu,nastavení a odstraňování problémů • Jednoduchá montáž pomocí integrovaných drážek • Dodáváno ve smontovaném stavu - to snižuje náklady na instalaci Bezpečnostní světelné závěsy o jiných ochranných výškách a šířkách naleznete na www.ifm.com/cz

Pro hygienická a vlhká prostředí

124www.ifm.com/cz

Page 125: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní světelné závory typu 4, SIL 3, PL e, chráněná oblast až 5 m

Typ Délkasenzoru

[mm]

Rozlišení /možnosti detekce

[mm]

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířka ochrannéhopásma

[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

Kabelové provedení 15 m

630 14 460 0...2 / 1...5 7,5 24 OY403S

930 14 760 0...2 / 1...5 11 24 OY405S

1230 14 1060 0...2 / 1...5 14,5 24 OY407S

Bezpečnostní světelné závory typu 2, SIL 2, PL d, chráněná oblast až 10 m

Typ Délkasenzoru

[mm]

Rozlišení /možnosti detekce

[mm]

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířka ochrannéhopásma

[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

Kabelové provedení 15 m

630 30 460 0...3 / 2...10 8 24 OY433S

780 30 610 0...3 / 2...10 9,5 24 OY434S

930 30 760 0...3 / 2...10 11 24 OY435S

1080 30 910 0...3 / 2...10 12,5 24 OY436S

1230 30 1060 0...3 / 2...10 14,5 24 OY437S

1380 30 1210 0...3 / 2...10 16 24 OY438S

1530 30 1360 0...3 / 2...10 17,5 24 OY439S

1680 30 1510 0...3 / 2...10 19,5 24 OY440S

Bezpečnostní světelné závory typu 4, SIL 3, PL e, chráněná oblast až 15 m

Typ Délkasenzoru

[mm]

Rozlišení /možnosti detekce

[mm]

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířka ochrannéhopásma

[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

Kabelové provedení 15 m

630 30 460 0...7 / 3...15 5 24 OY443S

780 30 610 0...7 / 3...15 6 24 OY444S

930 30 760 0...7 / 3...15 6,5 24 OY445S

1080 30 910 0...7 / 3...15 7,5 24 OY446S

1230 30 1060 0...7 / 3...15 8,5 24 OY447S

1380 30 1210 0...7 / 3...15 9,5 24 OY448S

1530 30 1360 0...7 / 3...15 10 24 OY449S

1680 30 1510 0...7 / 3...15 11 24 OY450S

Bezpečnostní světelné závory

125

Page 126: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní světelné mříže Ochrana těla

Bezpečnostní světelné mříže typ 2 a typ 4 podle normy IEC 61496

Se SIL podle IEC 61508 a PL podle ISO 13849

Kompaktní pouzdro o rozměrech (28 x 30 mm), může být instalováno ve tvaru L bez mrtvé zóny

Šířka ochranného pásma až 12 m

K dispozici jsou 2-, 3- nebo 4-paprskováprovedení

Ochrana pro provozní personál

Bezpečnostní světelné mříže zabraňují nebezpečnémupřístupu nebo zásahu do nebezpečných oblastí se strojnímzařízením. Skládají se z vysílače a přijímače, které vytvářejí před nebookolo nebezpečné oblasti bariéru infračerveného světla o několika paprscích. Pokud je některý z paprsků přerušennarušením snímané oblasti, světelná závora vyšle signál k zastavení stroje. Pokud má být oblast chráněna z několika stran, je možnépoužít rohová zrcadla. Bezpečnostní světelné mříže o jiných ochranných výškách a šířkách naleznete na www.ifm.com/cz

Pro průmyslové aplikace

126www.ifm.com/cz

Page 127: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní světelná mříž typ 2 , SIL 2, PL d, 2-, 3-, 4-paprsková, šířka ochranného pole do 12 m

Typ Rozměry

[mm]

Početpaprsků

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířkaochranného

pásma[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení

L x 28 x 30 2 510 0...4 / 3...12 3 24 OY111S

L x 28 x 30 3 810 0...4 / 3...12 3,5 24 OY112S

L x 28 x 30 4 910 0...4 / 3...12 3,5 24 OY113S

Bezpečnostní světelná mříž typ 4, SIL 3, PL e, 2-, 3-, 4-paprsková, šířka ochranného pole do 12 m

Typ Rozměry

[mm]

Početpaprsků

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířkaochranného

pásma[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení

L x 28 x 30 2 510 0...4 / 3...12 2,5 24 OY114S

L x 28 x 30 3 810 0...4 / 3...12 3 24 OY115S

L x 28 x 30 4 910 0...4 / 3...12 3 24 OY116S

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5-pólový, 5-drátový

5 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT010

5 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT013

Konektor M12, 8/7-pólový, 8-drátový

5 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2 TPU /

Mosaz30 AC36 DC

-40...80 IP 68 – E12168

5 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2 TPU /

Mosaz30 AC36 DC

-40...80 IP 67 – E12166

Bezpečnostní světelné závory

127

Page 128: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní světelné mříže s aktivním / pasivním systémem ochrany – Ochrana těla

Bezpečnostní světelné mříže typu 4 podle normy IEC 61496

Vysílač a přijímač jsou integrovány v jednom pouzdře pro zjednodušení zapojení

Šířka ochranného pásma až 6 m

K dispozici jsou 2-, 3- nebo 4-paprsková provedení

Ochrana pro provozní personál

Bezpečnostní světelné mříže se používají k hlídánínebezpečných zón, aby se zabránilo přístupu k pracovnímplochám s nebezpečnými stroji. Pokud je některý z paprskůpřerušen narušením snímané oblasti, světelná světelná mřížvyšle signál k zastavení stroje. Světelné mříže jsou k dispozici v provedení se 2-, 3- nebo 4-paprsky. Vzhledem ke snížené složitosti zapojení aktivních / pasivníchsvětelných mříží od ifm jsou i náklady na jejich instalacisnížené. Vysílač a přijímač jsou integrovány v jednom zařízení(aktivní prvek) a jsou používány s odrazným zrcadlem (pasivníprvek). Všechna elektrická připojení se provádí pomocíaktivního prvku. To je velmi užitečné v aplikacích, jako jsounapř. dopravníky, kde je obtížná elektroinstalace obou stranbezpečnostních světelných mříží. Bezpečnostní světelné mříže o jiných ochranných výškách a šířkách naleznete na www.ifm.com/cz

Pro průmyslové aplikace

128www.ifm.com/cz

Page 129: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní světelná mříž s aktivním / pasivním systémem typ 4, SIL 3, PL e, 2-, 3-, 4-paprsková, šířka ochranného pole do 6 m

Typ Rozměry

[mm]

Početpaprsků

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířkaochranného

pásma[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení

L x 50 x 60 2 510 0...6 / 0...6 10 24 OY901S

L x 50 x 60 3 810 0...6 / 0...6 10,5 24 OY902S

L x 50 x 60 4 910 0...6 / 0...6 10,5 24 OY903S

Příslušenství

Typ Popis Objednacíčíslo

Odrazové přesměrovací zrcadlo · Délka: 715 mm · pro bezpečnostní světelné závěsy · Výška ochranného pásma · 610 mm · pro bezpečnostní světelnou mřížku · 2 paprsky · pro typ OY · Materiál pouzdra: Hliník nanesena vrstva práškového epoxydu / Plast / Příslušenství: Ocel Pozinkovaný

EY1004

Odrazové přesměrovací zrcadlo · Délka: 1060 mm · pro bezpečnostní světelné závěsy · Výška ochranného pásma · 910 mm · pro bezpečnostní světelnou mřížku · 3 paprsky · pro typ OY · Materiál pouzdra: Hliník nanesena vrstva práškového epoxydu / Plast / Příslušenství: Ocel Pozinkovaný

EY1006

Odrazové přesměrovací zrcadlo · Délka: 1230 mm · pro bezpečnostní světelné závěsy · Výška ochranného pásma · 1060 mm · pro bezpečnostní světelnou mřížku · 4 paprsky · pro typ OY · Materiál pouzdra: Hliník nanesena vrstva práškového epoxydu / Plast / Příslušenství: Ocel Pozinkovaný

EY1007

Odrazové rohové zrcadlo s upevněním základny do polohy

Typ Popis Objednacíčíslo

Odrazové rohové zrcadlo s upevněním základny do polohy · Délka: 1010 mm · pro bezpečnostní světelnou mřížku · 2 paprsky · pro bezpečnostní světelné závěsy · ≤ 760 mm · pro typ OY · Materiál pouzdra: Hliník nanesena vrstva práškového epoxydu / Plast

EY1011

Odrazové rohové zrcadlo s upevněním základny do polohy · Délka: 1340 mm · pro bezpečnostní světelnou mřížku · 3 paprsky · 4 paprsky · pro bezpečnostní světelné závěsy · ≤ 1060 mm · pro typ OY · Materiál pouzdra: Hliník nanesena vrstva práškovéhoepoxydu / Plast

EY1013

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5-pólový, 5-drátový

5 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT010

Konektor M12, 8/7-pólový, 8-drátový

5 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2 TPU /

Mosaz30 AC36 DC

-40...80 IP 67 – E12166

Bezpečnostní světelné závory

129

Page 130: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní světelné mříže pro oblasti ostřiku, IP 69K

Bezpečnostní světelné mříže s krytím IP 69K

Odolné vůči páře a vysokotlakému čištění

SIL podle IEC 61508 a PL podle ISO 13849

K dispozici jsou obě verze: typ 2 / SIL 2 a typ 4 / SIL 3

Šířka ochranného pásma až 15 m

Hygienické provedení

Nové bezpečnostní světelné mříže s ochrannou trubicí a krytím IP 69K jsou navrženybez rohů a hran. Mohou být použity pro hlídání obvodu, zamezení přístupu a zabezpečení provozu. Bezpečnostní světelné mříže jsou umístěny v hygienické,průhledné trubici PMMA s krytím IP 69K. Jsou tak odolné vůči vysokotlakému a parnímu čištění.

Vlastnosti:

• Topné těleso spolu s těsnícími O-kroužky brání nahromadění vlhkosti uvnitřtrubice • Jasně viditelné LED diody zobrazují informaci o stavu, nastavení a odstraňováníproblémů • Jednoduchá montáž pomocí integrovaných drážek • Dodáváno ve smontovaném stavu - to snižuje náklady na instalaci Bezpečnostní světelné mříže o jiných ochranných výškách a šířkách naleznete na www.ifm.com/cz

Pro hygienická a vlhká prostředí

130www.ifm.com/cz

Page 131: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní světelná mříž typ 2 , SIL 2, PL d, 2-, 3-, 4-paprsková, šířka ochranného pole do 10 m

Typ Rozměry

[mm]

Početpaprsků

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířkaochranného

pásma[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

Kabelové provedení 15 m

– 2 510 0...3 / 2...10 3 24 OY411S

– 3 810 0...3 / 2...10 3,5 24 OY412S

– 4 910 0...3 / 2...10 3,5 24 OY413S

Bezpečnostní světelná mříž typ 4, SIL 3, PL e, 2-, 3-, 4-paprsková, šířka ochranného pole do 15 m

Typ Rozměry

[mm]

Početpaprsků

Výškaochranného

pásma[mm]

Šířkaochranného

pásma[m]

Dobaodezvy

[ms]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

Kabelové provedení 15 m

– 2 510 0...7 / 3...15 2,5 24 OY421S

– 3 810 0...7 / 3...15 2,5 24 OY422S

– 4 910 0...7 / 3...15 2,5 24 OY423S

Bezpečnostní světelné závory

131

Page 132: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní relé

Multifunkčnost snižuje počet verzí a tím i množství skladových zásob

Kombinuje křížovou detekci poruch a simultánní sledování

Slouží k připojení dvouručních ovladačů, světelných závor a ochranných krytů

Dva spínací bezpečnostní kontakty jsou určeny až pro zátěžový proud 6 A

Pomocný výstup pro zpětnou vazbu k PLC

Multifunkčnost snižuje potřebu skladových zásob

Tato multifunkční relé jsou kompatibilní se standardnímibezpečnostními relé pro průmyslová odvětví. Umožňujípřipojení jedno- nebo dvou-kanálových tlačítek pro nouzovézastavení (emergency stop), mechanických bezpečnostníchspínačů, bezpečnostních zařízení na bázi tranzistorů,světelných závor a induktivních bezpečnostních senzorů. Všechna tato ochranná zařízení mohou být monitorovánajedním bezpečnostním relé. Výhodou je tedy výraznézmenšení skladových zásob, neboť již nejsou zapotřebí různétypy bezpečnostních relé pro různé aplikace. G1501S nabízí buď “řízený” nebo “automatický” reset. Dvaspínací bezpečnostní kontakty jsou určeny až pro zátěžovýproud o velikosti 6 A. Pomocný polovodičový výstup(nesouvisející s bezpečností) ukazuje stav bezpečnostníchkontaktů. Dvoukanálová bezpečnostní zařízení je možnénakonfigurovat tak, aby současně sledovala a detekovalachyby napříč vstupy. ifm bezpečnostní relé jsou certifikována podle IEC 61508, EN 954-1, EN 574 typ IIIC.

K bezpečnostnímu relé lze připojit různáochranná zařízení.

Pro průmyslové aplikace

132www.ifm.com/cz

Page 133: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnostní spínací přístroje s releovými výstupy pro bezpečnostní senzory

Typ Popis Objednacíčíslo

Bezpečnostní spínací přístroj · Zásuvná lišta Phoenix kontakt MSTBO · Pro připojení elektrických a mechanických bezpečnostníchspínacích vysílačů a pro použití jako dvouručně ovládaných spínačů · Materiál pouzdra: PA · Odpovídá požadavkům: ISO 13849-1:kategorie 4 · ISO 13849-1: PL e · IEC 61508: SIL 3 · EN 574: typ IIIC

G1501S

Bezpečnostní spínací přístroj · Zásuvná lišta Phoenix kontakt MSTBO · Pro připojení elektrických a mechanických bezpečnostníchspínacích vysílačů a pro použití jako dvouručně ovládaných spínačů · Materiál pouzdra: PA · Odpovídá požadavkům: ISO 13849-1:kategorie 4 · ISO 13849-1: PL e · IEC 61508: SIL 3 · EN 574: typ IIIC

G1502S

Bezpečnostní spínací přístroje s polovodičovými výstupy pro bezpečnostní senzory

Typ Popis Objednacíčíslo

Bezpečnostní spínací přístroj · Zásuvná lišta Phoenix kontakt MSTBO · Pro připojení elektrických a mechanických bezpečnostníchspínacích vysílačů a pro použití jako dvouručně ovládaných spínačů · Materiál pouzdra: PA · Odpovídá požadavkům: ISO 13849-1:kategorie 4 · ISO 13849-1: PL e · IEC 61508: SIL 3 · EN 574: typ IIIC

G1503S

Vyhodnocovací elektroniky bezpečnostní světelné záclony / bezpečnostní mříže

Typ Popis Objednacíčíslo

Bezpečnostní spínací přístroj · Tlumící relé · Pro montáž na DIN lištu · Pro připojení bezpečnostních světelných záclon / světelnýchmříží s OSSD · Bezpečnostní kategorie typ 4 podle IEC 61496 · pro průmyslové nasazení · Odpovídá požadavkům: ISO 13849-1:kategorie 4 · ISO 13849-1: PL e · IEC 61508: SIL 3

G2001S

Bezpečnostní relé

133

Page 134: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

2-vodičový tlakový senzor s displejem, z nerezové oceli a s procesním připojením Aseptoflex Vario

Pouzdro z prvotřídní ušlechtilé oceli pro hygienické aplikace, pro měření úrovně a tlaku

2-vodičový převodník pro zjednodušené zapojení a montáž dodatečného vybavení

Velký 4-místný alfanumerický displej pro zobrazení měřených hodnot

Vysoká celková přesnost (0,2 %) a elektronická teplotní kompenzace

Vysoká teplotní odolnost, a proto je senzor vhodný i pro SIP a CIP procesy

Pozdro ze 100 % nerezové oceli - robustní a nepropustné

Nové tlakové senzory řady PI27 jsou 2-vodičové přístroje s jasně čitelným 4-místným LED displejem, který nepřetržitězobrazuje aktuální měřenou hodnotu. Robustní pouzdro z nerezové oceli V4A je optimalizováno pro použití v hygienických aplikacích, např. pro kontrolu hladiny v nádržích nebo pro měření tlaku v potrubních systémech. Zcela svařované pouzdro s krytím IP 69K zabraňuje vniknutíagresivních čistících prostředků a odolává i náročnýmpodmínkám v oplachovém prostředí. Senzor je vybavenvětracím otvorem s Gore-Tex® membránou, jenž odolávávysokotlakému čištění a je rovněž odolná vůči agresivnímčistícím prostředkům. Celá řada procesních adaptérů umožňuje jednoduchézačlenění do aplikace. Aseptoflex adaptéry mají PEEK a Vitontěsnění pro potravinářský a nápojový průmysl. Tyto materiályzajišťují dlouhodobou těsnost a jsou obzvláště odolné vůčibobtnajícím a agresivním chemikáliím.

Pro hygienická a vlhká prostředí

134www.ifm.com/cz

Page 135: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Omyvatelné tlakové senzory se spínacím a analogovým výstupem, IO-Link

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 1 x spínač / rozpínač programovatelný + 1 x spínač / rozpínač programovatelný nebo 1 x analogový (4...20 / 20...4 mA, škálovatelný)

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -0,005...0,1 4 30 20...32 PI2789

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -0,0124...0,25 10 30 20...32 PI2798

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -0,05...1 10 30 20...32 PI2797

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -0,124...2,5 20 50 20...32 PI2796

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -1...25 100 350 20...32 PI2793

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -1...10 50 150 20...32 PI2794

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -1...4 30 100 20...32 PI2795

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -1...1 10 30 20...32 PI2799

Adaptéry

Typ Popis Objednacíčíslo

Adaptér Aseptoflex Vario · s únikovými otvory · typ Clamp · 1-1,5“ · s těšnícím kroužkem · ISO 2852 · pro přístroje s adaptací na Vario Aseptoflex · Materiál pouzdra: V4A nerez. ocel

E33208

Adaptér Aseptoflex Vario · s únikovými otvory · typ Clamp · 2“ · s těšnícím kroužkem · ISO 2852 · pro přístroje s adaptací na Vario Aseptoflex · Materiál pouzdra: V4A nerez. ocel

E33209

Navařený adaptér · Ø 50 mm · s únikovými otvory · pro přístroje s adaptací na Vario Aseptoflex · Utěsnění těsnícím kroužkem ·Materiál pouzdra: V4A nerez. ocel

E30130

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Tlakové senzory

135Další adaptéry naleznete od strany 208

Page 136: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

2-vodičový tlakový senzor s displejem, z nerezové oceli a s procesním připojením G1A

Pouzdro z prvotřídní ušlechtilé oceli pro hygienické aplikace, pro měření výšky hladiny a tlaku

2-vodičový převodník pro zjednodušené zapojení a montáž dodatečného vybavení

Velký 4-místný alfanumerický displej pro zobrazení měřených hodnot

Vysoká celková přesnost (0,2 %) a elektronická teplotní kompenzace

Vysoká teplotní odolnost, a proto je senzor vhodný i pro SIP a CIP procesy

Pozdro ze 100 % nerezové oceli - robustní a nepropustné

Nové tlakové senzory řady PI28 jsou 2-vodičové přístroje s jasně čitelným 4-místnýmLED displejem, který nepřetržitě zobrazuje aktuální měřenou hodnotu. Robustnípouzdro z nerezové oceli V4A je optimalizováno pro použití v hygienickýchaplikacích, např. pro kontrolu hladiny v nádržích nebo pro měření tlaku v potrubních systémech. Zcela svařované pouzdro s krytím IP 69K zabraňuje vniknutí agresivních čistícíchprostředků a odolává i náročným podmínkám v oplachovém prostředí. Senzor je vybaven větracím otvorem s Gore-Tex® membránou, jenž odolává vysokotlakémučištění a je rovněž odolná vůči agresivním čistícím prostředkům. Celá řada procesních adaptérů G1 umožňuje jednoduché začlenění do aplikace.

Pro hygienická a vlhká prostředí

136www.ifm.com/cz

Page 137: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Omyvatelné tlakové senzory se spínacím a analogovým výstupem, IO-Link

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 1 x spínač / rozpínač programovatelný + 1 x spínač / rozpínač programovatelný nebo 1 x analogový (4...20 / 20...4 mA, škálovatelný)

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -1...25 100 350 20...32 PI2893*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -1...10 50 150 20...32 PI2894*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -1...4 30 100 20...32 PI2895*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -0,124...2,5 20 50 20...32 PI2896*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -0,05...1 10 30 20...32 PI2897*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -0,0124...0,25 10 30 20...32 PI2898*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -1...1 10 30 20...32 PI2899*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -0,005...0,1 4 30 20...32 PI2889*

Pozor: Přístroj musí být nainstalován pouze s procesním připojením pro těsnící kužel G1! G1A těsnící kužel přístroje je vhodnýpouze pro adaptéry s kovovým koncovým dorazem!

Adaptéry

Typ Popis Objednacíčíslo

Sponový adaptér · typ Clamp · typ Clamp · 1-1,5" · ISO 2852 · pro přístroje s přizpůsobením na G 1 · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435

E33601

Trubkové šroubení · šroubení pro trubky rozvádějící mléko · šroubení pro trubky rozvádějící mléko · DN40 (1,5") · DIN 11851 · pro přístroje s přizpůsobením na G 1 · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435

E33612

Sponový adaptér · Varivent Form N · Varivent Form N · DN40 (1,5"), D = 68 · pro přístroje s přizpůsobením na G 1 · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435

E33622

Navařený adaptér · G 1 - Ø 50 mm · Navařený adaptér · Materiál pouzdra: V4A E30013

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Tlakové senzory

137Další adaptéry naleznete od strany 208

Page 138: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Plně elektronický kontaktní manometr Procesní připojení Aseptoflex Vario

3 v 1: Převodník, spínač a manometr

Optimální čitelnost díky ručičce a digitálnímu zobrazení měřených hodnot

Otočný displej s LED zobrazením a signalizací spínacího bodu

Ručička je poháněna krokovým motorkem, a tak nevyžaduje žádnou tlumící kapalinu

Jednoduchá montáž a nastavení parametrů pomocí optických tlačítek

Tlakový převodník, spínač a manometr v jednom!

Elektronický “kontaktní manometr” konstrukční řady PG v sobě slučuje velmidobrou viditelnost manometru s výhodnými vlastnostmi elektronického tlakovéhosenzoru. V porovnání s mechanickými kontaktními manometry nabízí jeho vlastnostivíce aplikačních možností. Displej manometru je obohacen o prstenec LED diod,které mohou buď ukazovat pozici spínacích bodů nebo následovat ručičku(zobrazení trendu). LED displej pomáhá s nastavením a také slouží jako digitálnízobrazení naměřených hodnot.Nastavení se provádí pomocí dvou optických tlačítek, které jsou umístěny za čelnímsklem. Výhoda: Na senzoru nejsou dutinky pod tlačítky, jaké nalezneme např. u mechanických spínačů, a tím je zabráněno vniknutí kapaliny dovnitř. Ručička je poháněna krokovým motorkem. To zabraňuje typickému kmitání, ke kterému dochází u mechanických ukazatelů. Přípustná teplota média je v rozsahu od -25 do 125 °C (145 °C po dobu max. 1 hodiny). Další výhodou je vysoká přesnost o hodnotě 0,2 %. Plněelektronický kontaktní manometr nabízí vysokou ochranu proti přetížení a integrovanou teplotní kompenzaci.

Pro hygienická a vlhká prostředí

138www.ifm.com/cz

Page 139: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Elektronický kontaktní manometr se spínacím a analogovým výstupem

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 1 x spínač / rozpínač programovatelný + 1 x analogový (4...20 / 20...4 mA, škálovatelný) ·DC PNP/NPN

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -0,005...0,1 4 30 18...32 PG2789

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -0,0124...0,25 10 30 18...32 PG2798

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -0,05...1 10 30 18...32 PG2797

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -0,124...2,5 20 50 18...32 PG2796

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -1...25 100 350 18...32 PG2793

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -1...10 50 150 18...32 PG2794

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -1...4 30 100 18...32 PG2795

Aseptoflex Vario zobrazovací jednotka -1...1 10 30 18...32 PG2799

Adaptéry

Typ Popis Objednacíčíslo

Adaptér Aseptoflex Vario · s únikovými otvory · typ Clamp · 1-1,5" · s těšnícím kroužkem · ISO 2852 · pro přístroje s adaptací na Vario Aseptoflex · Materiál pouzdra: V4A nerez. ocel

E33208

Adaptér Aseptoflex Vario · s únikovými otvory · typ Clamp · 2" · s těšnícím kroužkem · ISO 2852 · pro přístroje s adaptací na Vario Aseptoflex · Materiál pouzdra: V4A nerez. ocel

E33209

Navařený adaptér · Ø 50 mm · s únikovými otvory · pro přístroje s adaptací na Vario Aseptoflex · Utěsnění těsnícím kroužkem ·Materiál pouzdra: V4A nerez. ocel

E30130

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Tlakové senzory

139Další adaptéry naleznete od strany 208

Page 140: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Plně elektronický kontaktní manometr Procesní připojení G1A

3 v 1: Převodník, spínač a manometr

Optimální čitelnost díky ručičce a digitálnímu zobrazení měřených hodnot

Otočný displej s LED zobrazením a signalizací spínacího bodu

Ručička je poháněna krokovým motorkem, a tak nevyžaduje žádnou tlumící kapalinu

Jednoduchá montáž a nastavení parametrů pomocí optických tlačítek

Tlakový převodník, spínač a manometr v jednom!

Plně elektronický kontaktní manometr je instalován do potrubía nabízí jasně viditelné zobrazení provozních podmínek.Displej manometru je obohacen o prstenec LED diod, kterémohou buď ukazovat pozici spínacích bodů nebo následovatručičku (zobrazení trendu). LED displej pomáhá s nastaveníma také slouží jako digitální zobrazení naměřených hodnot. Nastavení se provádí pomocí dvou optických tlačítek, kteréjsou umístěny za čelním sklem. Výhoda: Na senzoru nejsoudutinky pod tlačítky, jaké nalezneme např. u mechanickýchspínačů, a tím je zabráněno vniknutí kapaliny dovnitř. Ručička je poháněna krokovým motorkem. To zabraňujetypickému kmitání, ke kterému dochází u mechanickýchukazatelů. Přípustná teplota média je v rozsahu od -25 do 125 °C (145 °Cpo dobu max. 1 hodiny). Další výhodou je vysoká přesnost o hodnotě 0,2 %. Plně elektronický kontaktní manometrnabízí vysokou ochranu proti přetížení a integrovanouteplotní kompenzaci.

Pro hygienická a vlhká prostředí

140www.ifm.com/cz

Page 141: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Elektronický kontaktní manometr se spínacím a analogovým výstupem

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 1 x spínač / rozpínač programovatelný + 1 x analogový (4...20 / 20...4 mA, škálovatelný)

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -1...25 100 350 18...32 PG2893*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -1...10 50 150 18...32 PG2894*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -1...4 30 100 18...32 PG2895*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -0,124...2,5 20 50 18...32 PG2896*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -0,05...1 10 30 18...32 PG2897*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -0,0124...0,25 10 30 18...32 PG2898*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -1...1 10 30 18...32 PG2899*

G 1 A těsnící kužel zobrazovací jednotka -0,005...0,1 4 30 18...32 PG2889*

Pozor: Přístroj musí být nainstalován pouze s procesním připojením pro těsnící kužel G1! G1A těsnící kužel přístroje je vhodnýpouze pro adaptéry s kovovým koncovým dorazem!

Adaptéry

Typ Popis Objednacíčíslo

Sponový adaptér · typ Clamp · typ Clamp · 1-1,5" · ISO 2852 · pro přístroje s přizpůsobením na G 1 · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435

E33601

Trubkové šroubení · šroubení pro trubky rozvádějící mléko · šroubení pro trubky rozvádějící mléko · DN40 (1,5") · DIN 11851 · pro přístroje s přizpůsobením na G 1 · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435

E33612

Sponový adaptér · Varivent Form N · Varivent Form N · DN40 (1,5"), D = 68 · pro přístroje s přizpůsobením na G 1 · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435

E33622

Navařený adaptér · G 1 - Ø 50 mm · Navařený adaptér · Materiál pouzdra: V4A E30013

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Tlakové senzory

141Další adaptéry naleznete od strany 208

Page 142: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Tlakové senzory speciálně pro homogenizéry

Optimalizováno pro sledování homogenizačních procesů

Jednoduché nastavení parametrů pomocí tlačítek

Flexibilní – díky nastavitelným spínacím a analogovým výstupům

Integrovaný displej nevyžaduje žádné referenční zobrazovací zařízení

Dlouhodobá stabilita díky keramické měřící buňce

Přesné sledování homogenizačních procesů

Homogenizéry se používají k emulgaci (spojení) dvou kapalinnebo k rovnoměrnému rozšíření pevné látky v kapalině. To zlepšuje stabilitu a další vlastnosti produktu. V mlékárenském průmyslu jsou výrobky přečerpávány dohomogenizátoru a pod velmi vysokým tlakem procezoványskrz malá sítka. Ta rozbijí drobné tukové kapénky v mléce, a tak je vytvořena konzistentní homogenní směs. Pro stále stejný výsledek výrobního procesu je zapotřebí tlakběhem homogenizace pečlivě sledovat a kontrolovat. Tytotlakové senzory byly navrženy speciálně pro tento účel. Tlakový senzor PY9970 je vybaven montážní deskou amembránovým těsněním naplněným schválenou kapalinou od FDA. Na druhou stranu senzor PY9000 může být připojenprostřednictvím již existujícího spojení k homogenizátoru.

Pro průmyslové aplikace

142www.ifm.com/cz

Page 143: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Tlakové senzory pro homogenizéry

Typ Procesnípřipojení

Displej

LED

Měřícírozsah

[bar]

Ppřetlak

max. [bar]

Ptrhací

min. [bar]

UbDC

[V]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 2 x spínač / rozpínač programovatelný nebo 1 x spínač / rozpínač programovatelný + 1 x analogový (4...20 mA / 0...10 V; škálovatelný 1:4)

– zobrazovací jednotka 0...400 600 1000 20...32 PY9970

Adaptace pomocíspony

zobrazovací jednotka 0...600 800 1200 20...30 PY9000

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Tlakové senzory

143

Page 144: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory proudění pro hygienické aplikace

Pracují bez opotřebení díky kalorimetrickému principu měření

K dispozici je rozsáhlá nabídka procesních adaptérů

LED displej se sloupcovou signalizací pro průtok a spínací bod

Jednoduché nastavení parametrů pomocí tlačítek, flexibilní možnosti montáže

Tři různé délky tyčí pro optimální hloubku zasunutí

Bez opotřebení

Senzory proudění řady SI jsou elektronickou alternativou k mechanickým spínačůmprůtoku. Používají se ke zjištění rychlosti proudění kapalin a plynů. Vzhledem k tomu, že senzory proudění nemají žádné pohyblivé části, které by se mohlyzaseknout nebo zlomit, pracují bez opotřebení a nutnosti údržby.

Spínací výstup, instalace do procesu

Vyhodnocování, LED zobrazení stavu a sondová tyč z nerezové oceli jsouintegrovány v jednom kompaktním pouzdře. Sonda je vložena přímo do média.Pomocí dvou tlačítek si může sám uživatel nastavit parametry pro danou aplikaci.Senzor sepne, pokud je rychlost proudění nad nebo pod nastavenou hodnotouprůtoku.

Rozmanité možnosti montáže pro hygienické aplikace

Senzory umožňují připojení na standardní průmyslové adaptéry a připojky. Tato flexibilita umožňuje snadnou instalaci senzoru do mnoha různých aplikací s nejrůznějšími montážními požadavky. Senzory proudění řady SI pro hygienické aplikace např. kontrolují zpětný tok v CIPsystémech. Sondová tyč z nerezové oceli je odolná vůči poškození pevnými látkami a silnými chemikáliemi obsaženými v proudící kapalině.

Pro hygienická a vlhká prostředí

144www.ifm.com/cz

Page 145: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Kompaktní senzory proudění

Typ Nastavitelná oblastkapaliny / plyny

[cm/s]

Největší citlivost

[cm/s]

Teplotamédia

[°C]

Odolnostproti tlaku

[bar]

Dobaodezvy

[s]

Délkatyče

[mm]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení

3...300 / 200...3000 3...100 / 200...800 -25...95 30 1...10 – SI6600

3...300 / 200...3000 3...100 / 200...800 -25...95 30 1...10 54,8 SI6700

3...300 / 200...3000 3...100 / 200...800 -25...95 30 1...10 – SI6800

Adaptéry

Typ Popis Objednacíčíslo

Adaptér Aseptoflex Vario · s únikovými otvory · typ Clamp · 1-1,5“ · s těšnícím kroužkem · ISO 2852 · pro přístroje s adaptací na Vario Aseptoflex · Materiál pouzdra: V4A nerez. ocel

E33208

Adaptér Aseptoflex Vario · s únikovými otvory · typ Clamp · 2“ · s těšnícím kroužkem · ISO 2852 · pro přístroje s adaptací na Vario Aseptoflex · Materiál pouzdra: V4A nerez. ocel

E33209

Navařený adaptér · Ø 50 mm · s únikovými otvory · pro přístroje s adaptací na Vario Aseptoflex · Utěsnění těsnícím kroužkem · Materiál pouzdra: V4A nerez. ocel

E30130

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Senzory proudění

145Další adaptéry naleznete od strany 208

Page 146: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory proudění pro užitkové a průmyslové aplikace

Pracují bez opotřebení díky kalorimetrickému principu měření

K dispozici je rozsáhlá nabídka procesních adaptérů

Široký rozsah měření pro pokrytí celé řady aplikací

LED displej se sloupcovou signalizací pro průtok a spínací bod

Jednoduché nastavení parametrů pomocí tlačítek, flexibilní možnosti montáže

Bez opotřebení

Senzory proudění řady SI a SM jsou elektronické alternativy k mechanickýmspínačům průtoku. SI senzory sledují proudění kapalin a plynů. SM magneticko-induktivní senzor proudění měří průtok vodivých kapalin a jejichteplotu. Senzory proudění nemají žádné pohyblivé části, a tak pracují bez opotřebení a nutnosti údržby.

Spínací výstup, instalace do procesu

Vyhodnocování, LED zobrazení stavu a senzorové prvky jsou integrovány v jednomkompaktním pouzdře. Pomocí dvou tlačítek si může sám uživatel nastavit parametrypro danou aplikaci. Senzor typu SI sepne, pokud je rychlost proudění nad nebo pod nastavenouhodnotou průtoku. Výstup magneticko-induktivního senzoru (typ SM) lze také nakonfigurovat jako čítačmnožství nebo čítač s předvolbou (respektive jako pulzní výstup). Druhý výstup(spínací výstup nebo analogový) se používá pro sledování teploty.

Pro průmyslové aplikace

146www.ifm.com/cz

Page 147: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Kompaktní senzory proudění

Typ Nastavitelná oblastkapaliny / plyny

[cm/s]

Materiálšpičky senzoru

Teplotamédia

[°C]

Odolnostproti tlaku

[bar]

Dobaodezvy

[s]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

1/2”-UNF konektor.připojení

3...300 / 200...3000 V4A (1.4404) -25...80 300 1...10 85...265 SI5006*

M12 konekt. připojení

3...300 / 200...3000 V4A (1.4404) -25...80 300 1...2 / 1...10 18...36 SI5010

* Informace pro AC a AC/DC senzory

Miniaturní pojistka podle IEC60127-2 sheet 1 ≤ 5 A (rychle působící) Doporučení: po zkratu prověřte přístroj na správnou funkci.

Magneticko-induktivní průtokový senzor s integrovaným měřením teploty

Typ Procesnípřipojení

Měření

[l/min]

Teplotamédia

[°C]

Odolnostproti tlaku

[bar]

Dobaadezvy

[s]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení

G½ 0,25...25,00 -10...70 16 < 0,150 19...30 SM6100

G¾ 0,5...50,0 -10...70 16 < 0,150 19...30 SM7100

G1 0,7...100,0 -10...70 16 < 0,150 19...30 SM8100

G2 s plochýmtěsněním

6,5...300 -10...70 16 < 0,25 18...32 SM9100

G2 s plochýmtěsněním

8...600 -10...70 16 < 0,25 18...32 SM2100

Příslušenství pro senzory proudění

Typ Popis Objednacíčíslo

Navařený adaptér · M18 x 1,5 - Ø 24 mm · Hloubka ponoru měřícího čidla SID, SFD, TN: · 15 mm · Materiál pouzdra: V4A E40124

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

Senzory proudění

147Další adaptéry naleznete od strany 208

Page 148: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Hlídač spotřeby tlakového vzduchu s displejem

Inline měřič průtoku pro stlačený vzduch a speciální plyny (Ar, CO2, N2)

Detekce malých úniků pomáhá ke zlepšení energetické účinnosti

Dělá spotřebu “průhlednější” a tím pomáhá snižovat náklady

Funkce celkového součtu pro stanovení celkové spotřeby

Integrovaná trubka umožňuje snadnou montáž a instalaci

Stlačený vzduch a speciální plyny v kostce

efector metris sleduje stlačený vzduch a speciální plyny, jakoje argon (Ar), oxid uhličitý (CO2) a dusík (N2) pro detekciúniku a zlepšení energetické účinnosti. Stlačený vzduch je jedním z nejdražších zdrojů energie v závodě. S detekcí úniku, efector metris pomáháoptimalizovat spotřebu stlačeného vzduchu, s cílem zlepšitvýkon systému a snížit náklady na energii. Kompaktní senzor je vybaven pevnou trubkou s integrovanýmměřicím úsekem. To usnadňuje montáž. Senzor pracuje na základě kalorimetrického principu měření, tj. bezmechanických částí a tím i bez opotřebení. 4-místný displej ukazuje spotřebu stlačeného vzduchu neboplynu. Rovněž napomáhá při nastavení parametrů přístroje. K dispozici jsou tři možnosti zobrazení: metry krychlové za minutu, metry krychlové za hodinu a celková spotřeba v metrech krychlových. 24 V DC přístroj nabízí spínací,analogové a pulzní výstupy.

A B

(A) Montáž do přívodního potrubí pro sledování stroje. (B) Montáž do hlavního potrubí pro sledovánívíce strojů.

Pro průmyslové aplikace

148www.ifm.com/cz

Page 149: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Měřiče stlačeného vzduchu s displejem

Typ Procesnípřipojení

Nastavitelnáoblast

[Nm3/h]

Přesnost v měřenémrozsahu

Odolnostproti tlaku

[bar]

Doba�odezvy

[s]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

Výstupní funkce OUT1: spínač / rozpínač programovatelný nebo impuls OUT2: spínač / rozpínač programovatelný nebo analogový (4...20 mA škálovatelný)

G¼ (DN8) 0,12...15,00

A): ± (3% MW + 0,3% MEW) /

B): ± (6% MW + 0,6% MEW) *

16 < 0,1 18...30 SD5000

R½ (DN15) 0,6...75,0

A): ± (3% MW + 0,3% MEW) /

B): ± (6% MW + 0,6% MEW) *

16 < 0,1 18...30 SD6000

G½ (DN15) 0,6...75± (15% MW + 1,5% MEW) *

16 < 0,1 18...30 SD6050

R1 (DN25) 1,8...225,0

A): ± (3% MW + 0,3% MEW) /

B): ± (6% MW + 0,6% MEW) *

16 < 0,1 18...30 SD8000

R1½ (DN40) 3,5...410,0

A): ± (3% MW + 0,3% MEW) /

B): ± (6% MW + 0,6% MEW) *

16 < 0,1 18...30 SD9000

Počitadlo tlakového vzduchu pro speciální plyny

Typ Procesnípřipojení

Nastavitelnáoblast

[Nm3/h]

Teplotamédia

[°C]

Odolnostproti tlaku

[bar]

Doba�adezvy

[s]

Ub

[V]

Objednacíčíslo

Výstupní funkce OUT1: spínač / rozpínač programovatelný nebo impuls OUT2: spínač / rozpínač programovatelný nebo analogový (4...20 mA škálovatelný)

G¼ (DN8)Ar: 0,08...24,54 /

CO2: 0,047 (0,04)...14,38 / N2: 0,05 (0,06)...14,94

0...60 16 < 0,1 19...30 SD5100

R½ (DN15)Ar: 0,39 (0,4)...118,2 / CO2: 0,24 (0,2)...71,7 /

N2: 0,24 (0,2)...73,0 0...60 16 < 0,1 19...30 SD6100

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Senzory proudění

149

Page 150: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Limitní hladinový senzor LMT ignoruje pěnu a usazeniny

Přízpůsobení na médium – přednastaveno (LMT100 / 110) nebo nastavení přes IO-Link (LMT121)

Hygienický design s bezúdržbovou koncepcí těsnění

Robustní pouzdro z nerezové oceli s laserovým popisem pro trvalou čitelnost

Necitlivý na pěnu a usazeniny

Snadná instalace díky montáži nezávislé na poloze natočení

Spolehlivá funkce i v případě pokrytí usazeninami

Limitní hladinové senzory řady LMT byly navrženy promonitorování hladiny kapalin, viskózních médií a prášků v potravinářských aplikacích. Senzor využívá metoduimpedanční spektroskopie, čímž účinně předchází problémůms usazeninami, zbytky a nahromaděním pěny, které vedou k falešným, zkresleným výsledkům u běžných hladinovýchsenzorů.

Vhodný pro potravinářské a hygienické aplikace

Pouzdro z nerezové oceli (1.4401) a hladká PEEK špičkasenzoru pro potravinářství, zajišťují chemickou odolnost i protinejagresivnějším čistícím prostředkům. Vysoké krytí IP 68 / IP 69K zabraňuje vniknutí kapalin.

Nastavení na médium

U LMT100 a LMT110 není nastavení na médium nutné,protože jsou přednastaveny na příslušná média z výroby.LMT121 je možné prostřednictvím IO-Link přizpůsobit téměřna jakékoli kapalné nebo viskózní médium či sypké materiály.Každý ze dvou spínacích výstupů lze nastavit nezávisle na sobě, takže je možné rozlišovat mezi dvěma různýmimédii.

(A) Senzor LMT sleduje množství majonézypomocí impedanční spektroskopie. (B) Navzdory usazeninám na senzoru lzespolehlivě detekovat prázdnou nádrž.

Pro hygienická a vlhká prostředí

150www.ifm.com/cz

Page 151: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Hladinové senzory

Typ Procesnípřipojení

Délka snímače Procesní tlakmax.

[bar]

Oblast nasazení Krytí Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce spínač / rozpínač antivalentní · DC PNP

G ½ A – -1...16 voda, média na vodní bázi IP 68 / IP 69K LMT100

G ½ A – -1...16 oleje, tuky IP 68 / IP 69K LMT110

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 2 x spínač / rozpínač programovatelný · DC PNP/NPN

G ½ A – -1...40Kapalná, pastová a prášková

médiaIP 68 / IP 69K LMT121

Adaptéry

Typ Popis Objednacíčíslo

Navařený adaptér · G ½ - Ø 29 mm · Navařený adaptér · pro trubkové rozvdy · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435 E43301

Navařený adaptér · G ½ - Ø 30 mm · Navařený adaptér · pro nádoby · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435 E43300

Sponový adaptér · typ Clamp · typ Clamp · 1-1,5" · ISO 2852 / DIN 32676 · pro přístroje s přizpůsobením na G ½ · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4404

E33401

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

Hladinové senzory

151Další adaptéry naleznete od strany 208

Page 152: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Teplotní převodníky a tyčové teplotní senzorys integrovaným připojením 2" Tri-Clamp®

Pomocí teplotních převodníků funguje tyčový senzor jako programovatelnýpřevodník

Varianty pro různé teplotní rozsahy

Kompaktní pouzdro s připojením ecolink M12

Jednodílné tyčové senzory pro měření teploty v hygienickém prostředí

Vynikající doba odezvy a vysoká přesnost díky prvku PT100, třídy A

Převodník pro tyčové senzory

Inovativní a extrémně kompaktní teplotní převodník se jednoduše připojí k teplotnímu senzoru pomocí konektoruM12, a tak umožňují jeho použití jako programovatelnéhopřevodníku. Chyby související se šroubovými svorkami,špatnou elektroinstalací či vniknutím kapaliny jsou takeleminovány. Integrovaná LED dioda signalizuje provozní stavpřímo na přístroji.

Integrované procesní připojení Tri-clamp®

Tyčové teplotní senzory řady TM49 nevyžadují žádný,hygienicky oddělený procesní adaptér. Jednodílná sonda s integrovaným připojením Tri-clamp® zabraňuje potenciálníkontaminaci vniknutím kapaliny. 6 mm tenká špička senzoruposkytuje velmi dobrou dobu odezvy T05 = 1 s a T09 = 3 s,při současném zajištění vysoké stability.

Vlevo: Tradiční hlavy převodníků jsou velké,drahé a náchylné k průniku vlhkosti.Uprostřed: Teplotní převodník pro přímoumontáž. Vpravo: Teplotní převodník pro vzdálenou montáž.

Pro průmyslové aplikace

152www.ifm.com/cz

Page 153: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Modulární teplotní vysílače, IO-Link

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Ub

[V]

Okolníteplota

[°C]

Měřící element Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 4...20 mA analog. · DC

-50...300 M12 20...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP3232

-50...300 M12 20...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP3237

-50...300 M12 20...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP3231

-50...300 M12 20...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP3233

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 0...10 V analog. · DC

-50...300 M12 18...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP9237

Tyčové teplotní senzory s procesním připojením Tri-Clamp (vhodné také pro připojení k vyhodnocovací jednotce TR)

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Senzorovýprvek

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · V4A

-40...150 Clamp (svěrka) 2" 30 1 x Pt 100 1 / 3 TM4901

-40...150 Clamp (svěrka) 2" 50 1 x Pt 100 1 / 3 TM4911

-40...150 Clamp (svěrka) 2" 100 1 x Pt 100 1 / 3 TM4931

-40...150 Clamp (svěrka) 2" 150 1 x Pt 100 1 / 3 TM4941

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Spojovací kabel M12 konektor / M12 spojka, 4/5-pólový, 4-drátový

2 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT043

Teplotní senzory

153

Page 154: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Teplotní převodníky a tyčové teplotní senzorys integrovaným připojením 1-1.5" Tri-Clamp®

Pomocí teplotních převodníků funguje tyčový senzor jako programovatelnýpřevodník

Varianty pro různé teplotní rozsahy

Kompaktní pouzdro s připojením ecolink M12

Jednodílné tyčové senzory pro měření teploty v hygienickém prostředí

Vynikající doba odezvy a vysoká přesnost díky prvku PT100, třídy A

Převodník pro tyčové senzory

Inovativní a extrémně kompaktní teplotní převodník se jednoduše připojí k teplotnímu senzoru pomocí konektoruM12, a tak umožňují jeho použití jako programovatelnéhopřevodníku. Chyby související se šroubovými svorkami,špatnou elektroinstalací či vniknutím kapaliny jsou takeleminovány. Integrovaná LED dioda signalizuje provozní stavpřímo na přístroji.

Integrované procesní připojení Tri-clamp®

Tyčové teplotní senzory řady TM48 nevyžadují žádný,hygienicky oddělený procesní adaptér. Jednodílná sonda s integrovaným připojením Tri-clamp® zabraňuje potenciálníkontaminaci vniknutím kapaliny. 6 mm tenká špička senzoruposkytuje velmi dobrou dobu odezvy T05 = 1 s a T09 = 3 s,při současném zajištění vysoké stability.

Vlevo: Tradiční hlavy převodníků jsou velké,drahé a náchylné k průniku vlhkosti. Uprostřed: Teplotní převodník pro přímoumontáž. Vpravo: Teplotní převodník pro vzdálenoumontáž.

Pro průmyslové aplikace

154www.ifm.com/cz

Page 155: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Modulární teplotní vysílače, IO-Link

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Ub

[V]

Okolníteplota

[°C]

Měřící element Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 4...20 mA analog. · DC

-50...300 M12 20...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP3232

-50...300 M12 20...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP3237

-50...300 M12 20...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP3231

-50...300 M12 20...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP3233

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 0...10 V analog. · DC

-50...300 M12 18...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP9237

Tyčové teplotní senzory s procesním připojením Tri-Clamp (vhodné také pro připojení k vyhodnocovací jednotce TR)

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Senzorovýprvek

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · V4A

-40...150 Spona) 1-1,5" ISO 2852 30 1 x Pt 100 1 / 3 TM4801

-40...150 Spona) 1-1,5" ISO 2852 50 1 x Pt 100 1 / 3 TM4811

-40...150 Spona) 1-1,5" ISO 2852 100 1 x Pt 100 1 / 3 TM4831

-40...150 Spona) 1-1,5" ISO 2852 150 1 x Pt 100 1 / 3 TM4841

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Spojovací kabel M12 konektor / M12 spojka, 4/5-pólový, 4-drátový

2 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT043

Teplotní senzory

155

Page 156: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Teplotní převodníky a tyčové teplotní senzorys procesním připojením G 1/2

Pomocí teplotních převodníků funguje tyčový senzor jako programovatelnýpřevodník

Varianty pro různé teplotní rozsahy

Kompaktní pouzdro s připojením ecolink M12

Jednodílné tyčové senzory pro měření teploty v hygienickém prostředí

Vynikající doba odezvy a vysoká přesnost díky prvku PT100, třídy A

Převodník pro tyčové senzory

Inovativní a extrémně kompaktní teplotní převodník se jednoduše připojí k teplotnímu senzoru pomocí konektoruM12, a tak umožňují jeho použití jako programovatelnéhopřevodníku. Chyby související se šroubovými svorkami,špatnou elektroinstalací či vniknutím kapaliny jsou takeleminovány. Integrovaná LED dioda signalizuje provozní stavpřímo na přístroji.

Integrované procesní připojení G 1/2

Tyčové teplotní senzory řady TM45 nevyžadují žádný,hygienicky oddělený procesní adaptér. Jednodílná sonda s integrovaným připojením G 1/2 zabraňuje potenciálníkontaminaci vniknutím kapaliny. 6 mm tenká špička senzoruposkytuje velmi dobrou dobu odezvy T05 = 1 s a T09 = 3 s,při současném zajištění vysoké stability.

Vlevo: Tradiční hlavy převodníků jsou velké,drahé a náchylné k průniku vlhkosti. Uprostřed: Teplotní převodník pro přímoumontáž. Vpravo: Teplotní převodník pro vzdálenoumontáž.

Pro průmyslové aplikace

156www.ifm.com/cz

Page 157: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Modulární teplotní vysílače, IO-Link

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Ub

[V]

Okolníteplota

[°C]

Měřící element Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 4...20 mA analog. · DC

-50...300 M12 20...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP3232

-50...300 M12 20...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP3237

-50...300 M12 20...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP3231

-50...300 M12 20...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP3233

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 0...10 V analog. · DC

-50...300 M12 18...32 -25...70 pro měřící prvek Pt100 a Pt1000 TP9237

Senzory s procesním připojením pro hygienická a mokrá prostředí

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Senzorovýprvek

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · V4A

-40...150 G½ s těsnícím kónusem 20 1 x Pt 100 1 / 3 TM4591

-40...150 G½ s těsnícím kónusem 30 1 x Pt 100 1 / 3 TM4501

-40...150 G½ s těsnícím kónusem 50 1 x Pt 100 1 / 3 TM4511

-40...150 G½ s těsnícím kónusem 100 1 x Pt 100 1 / 3 TM4531

-40...150 G½ s těsnícím kónusem 150 1 x Pt 100 1 / 3 TM4541

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Spojovací kabel M12 konektor / M12 spojka, 4/5-pólový, 4-drátový

2 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT043

Teplotní senzory

157

Page 158: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Teplotní senzory Vyhodnocovací jednotky a tyčové teplotní senzory

Modulární systém s displejem a spínacím / analogovým výstupem

Různé délky tyčí; pro malé trubky až po velké nádrže

Vysoké teplotní rozsahy pro potravinářství a pasterizaci

K dispozici je celá řada hygienických armatur a adaptérů

Eliminuje složitou elektroinstalaci díky integrovanému konektoru M12

Modulární teplotní senzor

Vyhodnocovací jednotky řady TR se používají ve spojení s teplotními tyčovými senzory pro vysoce přesné měřeníteploty kapalin. Jasně čitelný displej zobrazuje měřenouhodnotu přímo na místě. Robustní pouzdro z nerezové oceliodolává i drsným podmínkám. Vyhodnocovací jednotky nabízí teplotní rozsah -40...300 °C a rozhraní pro 2-, 3-, 4-vodičové tyčové senzory (Pt100 neboPt1000). 4-místný LED displej zobrazuje teploty s přesností na 0,1 °C. 6 mm tenká špička senzoru poskytuje velmi dobrou dobuodezvy T05 = 1 s a T09 = 3 s, při současném zajištění vysokéstability.

Příklad montáže:Vyhodnocovacíelektronika jenamontovánapřímo na teplotnísenzor.

Pro hygienická a vlhká prostředí

158www.ifm.com/cz

Page 159: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Vyhodnocovací elektronika pro teplotní senzory, IO-Link

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Displej

LED

Ub

[V]

Proudovýodběr

[mA]

Proudovázatížitelnost

[mA]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 1 x spínač / rozpínač programovatelný + 1 x analogový (4...20 mA / 0...10 V, škálovatelný) · DC PNP/NPN

-40...300 G½ A zobrazovací jednotka 18...32 50 250 TR2432

M12 konekt. připojení · výstupní funkce 2 x spínač / rozpínač programovatelný · DC PNP/NPN

-40...300 G½ A zobrazovací jednotka 18...32 50 250 TR7432

Tyčové teplotní senzory (vhodné také pro připojení k vyhodnocovací jednotce TP)

Typ Měření

[°C]

Průměr

[mm]

Instalačnídélka

[mm]

Senzorovýprvek

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · V4A

-40...150 6 50 1 x Pt 100 1 / 3 TT9291

-40...150 6 100 1 x Pt 100 1 / 3 TT0291

-40...150 6 150 1 x Pt 100 1 / 3 TT1291

-40...150 6 250 1 x Pt 100 1 / 3 TT2291

-40...150 6 350 1 x Pt 100 1 / 3 TT3291

Adaptéry

Typ Popis Objednacíčíslo

Montážní set · k připojení teplotního senzoru TT na vyhodnocovací elektronikuTR · Materiál pouzdra: V2A E30017

Svorkové šroubení · Ø 6/8/10 mm - G ½ · pro teplotní senzory · Materiál pouzdra: V2A / FPM E30018

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

Teplotní senzory

159Další adaptéry naleznete od strany 208

Page 160: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Teplotní vysílač s displejem a IO-Link

Jasný 4-místný LED displej pro optimální čitelnost

Krátká doba odezvy T05/09 = 1/3s

Přednastavené měřící rozsahy, IO-Link 1.1 programovatelný

K dispozici jsou různé délky senzorovýchtyčí od 30 do 150 mm

Hygienické a robustní provedení: prvotřídní nerezová ocel (1.4404 / 316L) a IP 69K

TD teplotní vysílače

Teplotní vysílače řady TD se vyznačují kompaktním, hygienickým provedením s integrovanými adaptéry a displejem pro místní indikaci teploty.

Jednoduchá montáž a uvedení do provozu

Integrované Tri-clamp a G1/2” procesní adaptéry umožňují rychlou a snadnouinstalaci. Žádné složité nastavení není zapotřebí, protože jsou vysílače dodávány s předem nastaveným měřícím rozsahem. Pro případy speciálního použití lze teplotnírozsah upravit přes IO-Link.

Robustní a odolný

Vysílače jsou určeny pro nasazení a provoz v náročných podmínkách díkystandardnímu krytí IP 69K a pouzdru z nerezové oceli.

Pro hygienická a vlhká prostředí

160www.ifm.com/cz

Page 161: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Kompaktní teplotní senzory s displejem, IO-Link

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Ub

[V]

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · DC · Analogový výstup · 4...20 mA

-50...1501,5" Tri-Clamp

(ISO 2852)30 18...32 1 / 3 TD2807

-50...1501,5" Tri-Clamp

(ISO 2852)50 18...32 1 / 3 TD2817

-50...1501,5" Tri-Clamp

(ISO 2852)100 18...32 1 / 3 TD2837

-50...1501,5" Tri-Clamp

(ISO 2852)150 18...32 1 / 3 TD2847

-50...1502" spona triclamp

(ISO 2852)30 18...32 1 / 3 TD2907

-50...1502" spona triclamp

(ISO 2852)50 18...32 1 / 3 TD2917

-50...1502" spona triclamp

(ISO 2852)100 18...32 1 / 3 TD2937

-50...1502" spona triclamp

(ISO 2852)150 18...32 1 / 3 TD2947

-50...150 G½ s těsnícím kónusem 30 18...32 1 / 3 TD2507

-50...150 G½ s těsnícím kónusem 50 18...32 1 / 3 TD2517

-50...150 G½ s těsnícím kónusem 100 18...32 1 / 3 TD2537

-50...150 G½ s těsnícím kónusem 150 18...32 1 / 3 TD2547

Hygienický adaptér

Typ Popis Objednacíčíslo

Navařený adaptér · G ½ - Ø 29 mm · Navařený adaptér · pro trubkové rozvdy · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435 E43301

Navařený adaptér · G ½ - Ø 30 mm · Navařený adaptér · pro nádoby · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435 E43300

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

Teplotní senzory

161Další adaptéry naleznete od strany 208

Page 162: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Teplotní převodníky

2-vodičový analogový výstup (4...20 mA)

Zcela uzavřená a kompletně utěsněná konstrukce z nerezové oceli (1.4404)

Vysoká přesnost díky měřícímu prvkuPt1000

Široký teplotní rozsah s rychlou dobou odezvy

Flexibilní montáž se standardním připojení Tri-clamp®

Velmi krátká doba odezvy

Teplotní převodníky řady TA jsou kompaktní měřící systémy,které lze snadno připojit pomocí standardního připojení Tri-clamp® nebo navařovacího adaptéru. Mají pevně stanovený analogový výstup (4...20 mA) a měřícírozsahy -10…150 °C, 0…100 °C nebo 0…140 °C. Vysoké přesnosti je dosaženo pomocí Pt měřícího prvku třídyA a tovární kalibrace. Díky vynikající době odezvy T05 = 1 s a T09 = 3 s jsou TAteplotní převodníky ideálním řešením pro sledování teploty v kritických aplikacích.

Pro hygienická a vlhká prostředí

162www.ifm.com/cz

Page 163: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Teplotní vysílače pro hygienická a vlhká prostředí

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Ub

[V]

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · V4A · DC

0...100 G½ A 87,5 10...30 1 / 3 TA3437

0...140 G½ A 87,5 10...30 1 / 3 TA3430

-10...150 G½ A 87,5 10...30 1 / 3 TA3431

Hygienický adaptér

Typ Popis Objednacíčíslo

Sponový adaptér · typ Clamp · typ Clamp · 1-1,5" · ISO 2852 / DIN 32676 · pro přístroje s přizpůsobením na G ½ · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4404

E33401

Sponový adaptér · typ Clamp · typ Clamp · 2" · ISO 2852 / DIN 32676 · pro přístroje s přizpůsobením na G ½ · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4404

E33402

Sponový adaptér · G ½ · typ Clamp · s únikovými otvory · typ Clamp · 1-1,5" · ISO 2852 / DIN 32676 · s únikovými otvory · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435

E43311

Sponový adaptér · G ½ · typ Clamp · s únikovými otvory · typ Clamp · 2" · ISO 2852 / DIN 32676 · s únikovými otvory · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435

E43312

Navařený adaptér · G ½ - Ø 35 mm · Návarný adaptér, kulový · Materiál pouzdra: V4A E30055

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Teplotní senzory

163Další adaptéry naleznete od strany 208

Page 164: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Převodník teploty s diagnostickým výstupem Procesní připojení Aseptoflex Vario

2-vodičová technologie umožňuje jednoduchou montáž

Analogové a diagnostické výstupy pro řízení procesní teploty a varování v případě teplotní odchylky

K dispozici je celá řada hygienických armatur a adaptérů

Duální provedení senzoru umožňuje vlastní zjištění odchylky

Úspora nákladů díky méně časté nutnosti kalibrace

Zvýšení procesní spolehlivosti díky sebe-sledování

TAD teplotní převodník je vybaven dvěma vysoce přesnýmisenzorovými prvky, které sledují proces a sebe navzájem. Tímje zajištěno, že je každá (i rozvíjející se) odchylka senzorovýchprvků rozpoznána a spolehlivě diagnostikována. Pokud jeden z prvků selže, proces pokračuje s druhýmměřicím prvkem (funkce zálohy). Díky této technologiiumožňuje TAD dlouhodobé, vysoce přesné měření teploty v hygienických aplikacích v potravinářských, nápojových a pasterizačních procesech. Mezní hodnoty odchylek, posunů a parametry se nastavujípomocí softwaru, jako je IO-Link. Po nastavení spínacíchbodů, hlídá senzor TAD nepřetržitě a nezávisle kolísáníteploty. Vzhledem k okamžité detekci teplotní změny již nenícyklická kontrola kalibrace nutná.

0 20 40 60 80 100[%]

ifm SensorTAD

RTD

Srovnání nákladů: Na rozdíl od senzoru TAD je zapotřebí běžné senzory dvakrát ročněkalibrovat. Tmavě modrá: Cena senzoru Červená: Montážní náklady Světle modrá: Náklady na kalibraci

Pro hygienická a vlhká prostředí

164www.ifm.com/cz

Page 165: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Teplotní vysílače s diagnostickým výstupem, IO-Link

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Ub

[V]

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce spínač/rozpínač /”Heartbeat” programovatelný; 4...20 mA analogový · DC PNP/NPN

-25...160 Aseptoflex Vario 87,5 18...32 3 / 6 TAD181

-25...160 Aseptoflex Vario 33 18...32 3 / 6 TAD981

-25...160 Aseptoflex Vario 50 18...32 3 / 6 TAD081

Adaptéry

Typ Popis Objednacíčíslo

Adaptér Aseptoflex Vario · s únikovými otvory · typ Clamp · 1-1,5" · s těšnícím kroužkem · ISO 2852 · pro přístroje s adaptací na Vario Aseptoflex · Materiál pouzdra: V4A nerez. ocel

E33208

Adaptér Aseptoflex Vario · s únikovými otvory · typ Clamp · 2" · s těšnícím kroužkem · ISO 2852 · pro přístroje s adaptací na Vario Aseptoflex · Materiál pouzdra: V4A nerez. ocel

E33209

Navařený adaptér · Ø 50 mm · s únikovými otvory · pro přístroje s adaptací na Vario Aseptoflex · Utěsnění těsnícím kroužkem · Materiál pouzdra: V4A nerez. ocel

E30130

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Teplotní senzory

165Další adaptéry naleznete od strany 208

Page 166: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Převodník teploty s diagnostickým výstupem G1/2 procesní připojení

2-vodičová technologie umožňuje jednoduchou montáž

Analogové a diagnostické výstupy pro řízení procesní teploty a varování v případě teplotní odchylky

K dispozici je celá řada hygienických armatur a adaptérů

Duální provedení senzoru umožňuje vlastní zjištění odchylky

Úspora nákladů díky méně časté nutnosti kalibrace

Zvýšení procesní spolehlivosti díky sebe-sledování

TAD teplotní převodník je vybaven dvěma vysoce přesnýmisenzorovými prvky, které sledují proces a sebe navzájem. Tímje zajištěno, že je každá (i rozvíjející se) odchylka senzorovýchprvků rozpoznána a spolehlivě diagnostikována. Pokud jeden z prvků selže, proces pokračuje s druhýmměřicím prvkem (funkce zálohy). Díky této technologiiumožňuje TAD dlouhodobé, vysoce přesné měření teploty v hygienických aplikacích v potravinářských, nápojových a pasterizačních procesech. Mezní hodnoty odchylek, posunů a parametry se nastavujípomocí softwaru, jako je IO-Link. Po nastavení spínacíchbodů, hlídá senzor TAD nepřetržitě a nezávisle kolísáníteploty. Vzhledem k okamžité detekci teplotní změny již nenícyklická kontrola kalibrace nutná.

0 20 40 60 80 100[%]

ifm SensorTAD

RTD

Srovnání nákladů: Na rozdíl od senzoru TAD je zapotřebí běžné senzory dvakrát ročněkalibrovat. Tmavě modrá: Cena senzoru Červená: Montážní náklady Světle modrá: Náklady na kalibraci

Pro hygienická a vlhká prostředí

166www.ifm.com/cz

Page 167: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Teplotní vysílače s diagnostickým výstupem, IO-Link

Typ Měření

[°C]

Procesnípřipojení

Instalačnídélka

[mm]

Ub

[V]

Dynamika reakceT05 / T09

[s]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce spínač/rozpínač /”Heartbeat” programovatelný; 4...20 mA analogový · DC PNP/NPN

-25...160 G½ A 87,5 18...32 3 / 6 TAD191

-25...160 G½ A 33 18...32 3 / 6 TAD991

-25...160 G½ A 50 18...32 3 / 6 TAD091

Adaptéry

Typ Popis Objednacíčíslo

Sponový adaptér · typ Clamp · typ Clamp · 1-1,5" · ISO 2852 / DIN 32676 · pro přístroje s přizpůsobením na G ½ · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4404

E33401

Sponový adaptér · typ Clamp · typ Clamp · 2" · ISO 2852 / DIN 32676 · pro přístroje s přizpůsobením na G ½ · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4404

E33402

Sponový adaptér · G ½ · typ Clamp · s únikovými otvory · typ Clamp · 1-1,5" · ISO 2852 / DIN 32676 · s únikovými otvory · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435

E43311

Sponový adaptér · G ½ · typ Clamp · s únikovými otvory · typ Clamp · 2" · ISO 2852 / DIN 32676 · s únikovými otvory · Materiál pouzdra: V4A / 316L / 1.4435

E43312

Navařený adaptér · G ½ - Ø 35 mm · Návarný adaptér, kulový · Materiál pouzdra: V4A E30055

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Teplotní senzory

167Další adaptéry naleznete od strany 208

Page 168: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzorika pro ventily Rotační pohony

Bezkontaktní detekce ventilových pozic rotačních pohonů

Kompaktní provedení, mnohem menší než tradiční rozvaděče

Jasně viditelná LED dioda ukazuje polohu ventilu (otevřeno / zavřeno)

Žádné (otevřené) dutiny;kompletní utěsnění proti vniknutí kapalin

Rychlá a snadná montáž

Zpětné hlášení o poloze ventilů

Přesná detekce polohy ventilu je důležitá pro řízení procesu.Pro zpětné hlášení polohy se často používají rozvaděče. Avšakrozvaděče jsou velké, obtížně se instalují a jejich mechanismusje náchylný k rušení. ifm nabízí prostorově úsporné,bezkontaktní řešení, které přesně rozpozná, zda je ventilotevřený nebo zavřený. Ventilové senzory fungují na základě induktivního principupro bezkontaktní detekci kovových terčů. Rotující puk jenamontován na osu ventilu. Obsahuje dva kovové šrouby,které jsou umístěné v úhlu 90º od sebe, v různých výškách na straně puku. Když se ventil otevře, otočí pukem, posunešroub před senzor, a tak poskytne signál o poloze ventilu. Jak se ventil uzavírá, otáčí pukem a přivádí tak druhý šroub před senzor. To je detekováno senzorem, který poskytujespínací signál jako zpětné hlášení o poloze.

ifm nabízí řešení pro zpětné hlášení o polozeventilů, které obsahuje senzor (A), konektor(B) a rotující puk (C).

Pro průmyslové aplikace

168www.ifm.com/cz

Page 169: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory pro průmyslové aplikace

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.AC / DC

[Hz]

I zátížit.AC / DC

[mA]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · DC PNP/NPN

40 x 26 x 26 4 nf PBT 10...36 IP 67 1300 250 IN5224

M12 konekt. připojení · výstupní funkce · DC PNP

40 x 26 x 47 4 nf PBT 10...36 IP 67 1300 250 IN5327

Připojovací svorky · výstupní funkce · DC PNP

33 x 60 x 92 4 nf PA (polyamid) 10...30 IP 67 500 100 IN5409

7/8” konektorové propojení · výstupní funkce · AC/DC

– 4 nf V2A (1.4305) 20...140 IP 67 25 200 IN0117*

f = vazební / nf = nevazební

* Informace pro AC a AC/DC senzory

Miniaturní pojistka podle IEC60127-2 sheet 1 ≤ 2 A (rychle působící). Jištění umístěte mimo oblast ohroženou explozí.Doporučení: po zkratu prověřte přístroj na správnou funkci.

Spínací vačky pro senzory ke kyvným, segmentovým pohonům

Typ Popis Objednacíčíslo

Spínací vačky · Ø 53 mm · 3 možných pozic spínacích praporků · Materiál pouzdra: Spínací vačky: PA 6 černá / šrouby: V2A E17320

Spínací vačky · Ø 65 mm · Materiál pouzdra: Spínací vačky: PA 6 / šrouby: V2A E17327

Spínací vačky · Ø 102 mm · Materiál pouzdra: Spínací vačky: PA 6 / šrouby: V2A E17328

Zpětnovazební systémy pro ventily a pohony

169

Page 170: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzory pro zdvihové ventily

Nepřetržité zpětné hlášení polohy pro ventily se zdvihem až 80 mm

Tři spínací výstupy: “otevřeno”, “zavřeno” a “mezipoloha”, volitelně AS-i

Rozlišení 0,2 mm v celém rozsahu měření

Jednoduché nastavení pomocí tlačítek a LED zpětná vazba

Údržba založená na nepřetržitém monitorování stavu ventilu

Nepřetržité zpětné hlášení o poloze zdvihových ventilů

Senzor pro zdvihové ventily - efector valvis, je inovativním řešením pro zpětnéhlášení polohy ventilů. Průběžně detekuje polohu ventilů se zdvihem až do 80 mm. Za použití adaptéru je namontován na horní část dříku ventilu. Polohy ventilu“otevřeno” a “zavřeno” se nastavují pomocí tlačítka. Senzor zobrazuje tři klíčovépozice ventilu: “ventil otevřen”, “ventil uzavřen” a libovolné mezipolohy, např.polohu zdvihu. Tuto informaci přenáší efector valvis přes spínací výstupy do ovladače. Senzor detekuje polohu pístnice s rozlišením 0,2 mm. Tím se eliminuje mechanickénastavení a značně snižuje doba potřebná k uvedení ventilu do provozu.

Jednocestné a dvoucestné ventily

U dvoucestných ventilů detekuje efector valvis pozice “otevřeno”, “zavřeno” a “polohu zdvihu”. U jednocestných ventilů senzor detekuje pozice “otevřeno” a “zavřeno” a poskytuje další výstup pro uzavření těsnění.

Pro průmyslové aplikace

170www.ifm.com/cz

Page 171: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Senzury pro zdvihové ventily

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.AC / DC

[Hz]

I zátížit.AC / DC

[mA]

Objednacíčíslo

Připojovací vedení se zástrčkovým konektorem 0,3 m · výstupní funkce 3 x spínač · DC PNP

65 x 52 x 110 – PA 18...36 IP 65 / IP 67 – 100 IX5010

Senzory pro zdvihové ventily, Systém AS-i

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.AC / DC

[Hz]

I zátížit.AC / DC

[mA]

Objednacíčíslo

Připojovací vedení se zástrčkovým konektorem 0,3 m · AS-i

65 x 52 x 110 – PA 26,5...31,6 IP 65 / IP 67 – – IX5030

Příslušenství pro senzory ke zdvihovým ventilům

Typ Popis Objednacíčíslo

Montážní adaptér · pro sedlové ventily Kieselmann · příslušenství pro IX5010, IX5030 · Materiál pouzdra: Adapter: PA / terč: V4A E12123

Montážní adaptér · pro ventily Alfa Laval · příslušenství pro IX5010, IX5030 · Materiál pouzdra: Adapter: PA / terč: V4A E11900

Montážní adaptér · pro ventily Südmo · příslušenství pro IX5010, IX5030 · Materiál pouzdra: Adapter: PA / terč: V4A E11989

Montážní adaptér · pro ventily Bardiani · příslušenství pro IX5010, IX5030 · Materiál pouzdra: Adapter: PA / terč: V4A E12170

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5-pólový, 5-drátový

5 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT013

5 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT010

Zpětnovazební systémy pro ventily a pohony

171

Page 172: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

AS-i kontrolery a brány (gateways)

AS-i kontrolery a brány (gateways) pro Device-Net, Ethernet/IP a ProfiNet

Uživatelsky přívětivý grafický displej pro nastavení a diagnostiku

Jednoduché nebo dvojité mastery

Programovatelné prostředí CoDeSys, PLC podle IEC 61131-3

Široký sortiment systémových komponentů

AS-i kontroler

Kontroler (ovladač) vykonává nejdůležitější funkci v každé sítiAS-Interface a je zodpovědný za řízení celé komunikace.Ovladač, často také označovaný jako master, řídí cyklickouvýměnu dat s připojenými slavy, sleduje odpovědi a poskytujedata vyšší úrovni řízení.

Brány (gateways)

AS-i brány navazují spojení rozhraní AS-Interface s nadřazeným sběrnicovým systémem. Tím je umožněnokombinovat výhody obou systémů. Předností AS-i sběrnice,jako první úrovně automatizace, je snadné ovládání, rychlýpřenos dat, nízké náklady a rychlá montáž. Prostřednictvímpřenosových bran průmyslové sběrnice může být spojeno s řídícím centrem několik AS-i montážních ostrovů - a to i na dlouhé vzdálenosti. Vzhledem k tomu, že sběrnice jsouvětšinou výrazně pomalejší, tak je často zapotřebípředzpracování decentralizovaných dat již v bráně. Zde nabízíifm electronic řadu AS-i kontrolérů jako přenosových bran s integrovaným PLC.

Pro průmyslové aplikace

172www.ifm.com/cz

Page 173: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Controller / Gateways

Typ počet modulůAS-i

Master

Popis Objednacíčíslo

1SmartLink DP · AS-i Gateway / Profibus DP · plná funkčnost Masteru · Grafický displej ·

Materiál pouzdra: Hliník / Ocelový plech PozinkovanýAC1375

2AS-i DP-Gateway · plná funkčnost Masteru · Grafický displej · rozhraní Profibus-DP ·

Materiál pouzdra: Hliník / Ocelový plech PozinkovanýAC1376

1AS-i Ethernet / IP Controller E · plná funkčnost Masteru · Grafický displej ·

Materiál pouzdra: Hliník / Ocelový plech PozinkovanýAC1327

2AS-i Ethernet / IP Controller E · plná funkčnost Masteru · Grafický displej ·

Materiál pouzdra: Hliník / Ocelový plech PozinkovanýAC1337

1AS-i DeviceNet kontrolér E · AS-i řízení s DeviceNet-rozhraním · plná funkčnost Masteru ·

Grafický displej · Materiál pouzdra: Hliník / Ocelový plech PozinkovanýAC1318

2AS-i DeviceNet kontrolér E · AS-i řízení s DeviceNet-rozhraním · plná funkčnost Masteru ·

Grafický displej · Materiál pouzdra: Hliník / Ocelový plech PozinkovanýAC1324

1

AS-i Profinet Gateway · AS-i Master · Konfigurační rozhraní Ethernet s dynamickým webovým rozhraním pro konfiguraci a diagnostiku, včetně údržby na dálku · Profinet RT Device Class B · Barevný displej LCD ·Napájení přístrojů volitelně ze zdroje 24 V nebo ze sběrnice AS-i (AS-i Bus 1) · Materiál pouzdra: Hliník

kryt povrstven práškem / Ocelový plech Pozinkovaný / Makrolon

AC1401

2

AS-i Profinet Gateway · AS-i Master · Konfigurační rozhraní Ethernet s dynamickým webovým rozhraním pro konfiguraci a diagnostiku, včetně údržby na dálku · Profinet RT Device Class B · Barevný displej LCD ·Napájení přístrojů volitelně ze zdroje 24 V nebo ze sběrnice AS-i (AS-i Bus 1) · Materiál pouzdra: Hliník

kryt povrstven práškem / Ocelový plech Pozinkovaný / Makrolon

AC1402

AS-i plochý kabel

Typ Popis Objednacíčíslo

AS-i plochý kabel · speciální forma ochrany proti přepolování · k použití prořezávací propojovací techniky pro FK-spodní části a moduly Compact · 100 m

E74000

AS-i plochý kabel · speciální forma ochrany proti přepolování · k použití prořezávací propojovací techniky pro FK-spodní části a moduly Compact · 100 m

E74010

AS-i plochý kabel · speciální forma ochrany proti přepolování · pro potravinářský průmysl · k použití prořezávací propojovací techniky pro FK-spodní části a moduly Compact · 100 m

E74300

AS-i plochý kabel · speciální forma ochrany proti přepolování · pro potravinářský průmysl · k použití prořezávací propojovací techniky pro FK-spodní části a moduly Compact · 100 m

E74310

AS-i sběrnice kontrolery / gateway

173

Page 174: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

AS-i zdroje

Primárně taktované síťové zdroje s širokým vstupním rozsahem, 100...240 V AC

Spřažené a oddělené signály pro přenos po síti

Kompaktní pouzdro pro montáž na DIN lištu

Díky účelné konstrukci se vytváří méně tepla, a tak není zapotřebí externí chlazení

Ochrana proti zkratu a přetížení

Napájení pro žlutý AS-i kabel

AS-i zdroje vytváří v souladu s AS-i specifikací regulované stejnosměrné výstupnínapětí mezi 29,5 V a 31,6 V. Díky integrovanému oddělení dat v AS-i zdroji lze data, stejně jako požadovanénapájecí napětí ze senzorů, přenášet prostřednictvím jednoho dvouvodičovéhokabelu. AS-i zdroj přebírá funkci dodávky energie, oddělení dat a vyvážení obouvýstupních vodičů (AS-i “+” a AS-i “-”) s ohledem na uzemnění zdroje (stíněnépřipojení). Vždy je určen jako primárně spínaný napájecí zdroj. Výhody: Ve srovnání s transformátorem je výrazně menší, má lepší usměrnění a je elektronicky chráněnproti přetížení. Účinnost spínaného napájecího zdroje je vyšší, takže jsou výrazněsníženy energetické ztráty a tvorba tepla. Běžná účinnost je až 92 %. Všechny AS-izdroje jsou na výstupu chráněny proti chodu bez zatížení, přetížení a trvalémuzkratu.

Pro průmyslové aplikace

174www.ifm.com/cz

Page 175: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Spínané síťové zdroje AS-i jednofázové, nové provedení BasicLine s kompaktním krytem z umělé hmoty

Typ Proud

[A]

Výstupní napětí

[V]

Jmenovité napětí

[V]

Doba přemostěnípři výpadku sítě

[ms]

Účinnosttyp.

[%]

Objednacíčíslo

0,95 29,5...31,6 DC 100...240 AC – 86 AC1220

1,9 29,5...31,6 DC 100...240 AC – 88 AC1221

Spínané síťové zdroje AS-i jednofázové, nové provedení ClassicLine s robustním kovovým krytem

Typ Proud

[A]

Výstupní napětí

[V]

Jmenovité napětí

[V]

Doba přemostěnípři výpadku sítě

[ms]

Účinnosttyp.

[%]

Objednacíčíslo

2,8 29,5...31,6 DC 100...240 AC – 88 AC1236

4 29,5...31,6 DC 100...240 AC – 88 AC1244

Spínané síťové zdroje AS-i jednofázové, SilverLine

Typ Proud

[A]

Výstupní napětí

[V]

Jmenovité napětí

[V]

Doba přemostěnípři výpadku sítě

[ms]

Účinnosttyp.

[%]

Objednacíčíslo

8 29,5...31,6 DC 115 / 230 AC – 92 AC1218

Dvojité spínané síťové zdroje napájení AS-i jednofázové, SilverLine

Typ Proud

[A]

Výstupní napětí

[V]

Jmenovité napětí

[V]

Doba přemostěnípři výpadku sítě

[ms]

Účinnosttyp.

[%]

Objednacíčíslo

2 x 4 2 x 29,5...31,6 DC 115 / 230 AC – 89 AC1212

Hlídač izolace

Typ Popis Objednacíčíslo

AS-i hlídač izolace · zjištění nesymetrické chyby izolace · Přípojení se šroubovými svorkami AC2211

AS-i opakovač

Typ Popis Objednacíčíslo

AS-i Repeater · prodloužení AS-i síťového dílu o 100 m · je nutné přídavné AS-i napěťové napájení · přípoj Combicon · Materiál pouzdra: PA 6.6

AC2225

AS-i sběrnice napájecí zdroje /hlídače zemních zkratů

175

Page 176: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

I/O moduly pro rozvaděče

Pro použití v rozvaděčích nebo v aplikacích s centrálním rozvaděčem

Odnímatelné Combicon zástrčky pro jednoduché připojení

Pro malá pouzdra jsou k dispozici plochá provedení

Integrovaná adresovací zdířka

Rychlá a stabilní montáž na DIN lištu

Prostorově úsporné moduly pro montáž na DIN lištu

Aktivní AS-i moduly se montují na lištu DIN. Jsou navrženy pro aplikace s rozvaděči.25 mm široké pouzdro může obsahovat až 4 vstupy a 4 výstupy. Aktivní AS-imoduly mají digitální nebo analogové vstupy / výstupy. Jejich použití je veliceflexibilní - rozdělení přímo na místě či v rozvaděčích. Montáž na DIN lištu zaručujestabilní, bezpečné upevnění. Pro rychlou výměnu modulů jsou všechna připojení s konektorem. Všechny stavové LED diody jsou jasně viditelné na čelním panelu. Pomocí adresovacích zdířek na čelním panelu může být modul adresován před i po instalaci. Napájení a periferní signály jsou připojeny k horní a dolní částiprostřednictvím zástrček Combicon. Ty jsou vybaveny buď šroubovými nebopružinovými svorkami.

Pro průmyslové aplikace

176www.ifm.com/cz

Page 177: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Moduly I/O pro spínací skříně

Typ Vstupy /Výstupy

Označení Objednacíčíslo

4 vstupyAktivní AS-i modul · Montáž modulů v řadě · Adresovací zdířka · verze 2.1 s rozšířeným

adresovacím módem · digitální vstupy · přípoj Combicon · PAAC2250

4 vstupy / 3 výstupyAktivní AS-i modul · Montáž modulů v řadě · Adresovací zdířka · verze 2.1 s rozšířeným

adresovacím módem · digitální vstupy a výstupy · přípoj Combicon · PAAC2264

4 vstupy / 4 výstupyAktivní AS-i modul · Montáž modulů v řadě · Adresovací zdířka · Verze 2.1 ·

digitální vstupy a výstupy · přípoj Combicon · PAAC2251

4 vstupy 4...20 mAAktivní AS-i modul · AS-i Profil S-7.3 · 4 analogové vstupy 4...20 mA · Napájení buď z AS-i nebo externího zdroje 24 V · pro připojení 2-, 3-, 4-vodičových senzorů · svorky Combicon

pro připojení generátoru měř. hodnot · PA 6.6AC2216

4 vstupy / 2 výstupyAktivní AS-i modul · Montáž modulů v řadě · Adresovací zdířka · napájení vstupu z externíhozdroje napětí PELV · verze 2.1 s rozšířeným adresovacím módem · digitální vstupy a výstupy ·

přípoj Combicon · PAAC2255

4 vstupy / 4 výstupy; obousměrnéAktivní AS-i modul · Montáž modulů v řadě · Adresovací zdířka ·

externí napájení senzorů PELV · Verze 2.1 · digitální vstupy a výstupy · přípoj Combicon · PAAC2257

4 výstupy 0...20 mAAktivní AS-i modul · AS-i Profil S-7.3 · 4 analogové výstupy 0...20 mA ·

pro připojení 2-drátového akčního členu nebo 4-drátového akčního členu s oddělenýmnapájením 24 V · Combicon svorka k připojení aktuátorů · PA 6.6

AC2218

4 vstupy Pt100Aktivní AS-i modul · 4 analogové vstupy teplota Pt100 · AS-i Profil S-7.3 ·

přípoj Combicon · PBTAC2220

4 vstupy / 4 výstupyAktivní AS-i modul · Montáž modulů v řadě · Adresovací zdířka · Verze 2.1 ·

přípoj Combicon · PA 6.6AC2258

Příslušenství

Typ Popis Objednacíčíslo

AS-i adresovací přístroj · Verze AS-i 3.0 s rozšířeným adresovým módem AC1154

Adresovací kabel · pro AS-i Slaves · 1,6 m E70213

AS-i sběrnice I/O moduly

177

Page 178: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Vstupní / výstupní moduly polí z nerezové oceli

AS-i moduly řady ProcessLine z nerezové oceli pro použití v hygienických aplikacích

Odolné vůči běžným čistícím prostředkům (Ecolab osvědčení)

AS-i a 24 V napájení přes společný konektor M12

Pro přímé použití ve vlhkém prostředí (Krytí IP 68 / IP 69K)

Připojení pomocí rozdělovače z prvotřídní ušlechtilé oceli

Pro nasazení v extrémním prostředí

Pouzdra I/O modulů řady ProcessLine jsou vyrobena z vysocekvalitní nerezové oceli, a tak jsou odolná proti chemickým i mechanickým vlivům. Jeho kruhové provedení nemá žádnéspoje, spáry nebo hrany, což snižuje tvorbu usazenin. Jeodolné vůči korozi a většině chemikálií a díky vysokému krytíIP 69K lze použít v oblastech s vysokotlakým ostřikem vodou.

Pro průmyslové aplikace

178www.ifm.com/cz

Page 179: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Moduly polí IP 69K

Typ Vstupy /Výstupy

Popis Objednacíčíslo

4 vstupy / 3 výstupyAktivní modul ProcessLine · verze 2.1 s rozšířeným adresovacím módem · druh ochrany IP 69K · V4A · digitální vstupy a výstupy · zástrčky M12 x 1 ·

V4A / Makrolon / O-kroužek: EPDMAC2904

8 digitálních vstupů (2 moduly Slave)

Aktivní modul ProcessLine · verze 2.1 s rozšířeným adresovacím módem · druh ochrany IP 69K · V4A · digitální vstupy · zástrčky M12 x 1 ·

V4A / Makrolon / O-kroužek: EPDMAC2910

8-násobný rozvaděčpasivní rozvaděč AS-i ProcessLine · druh ochrany IP 69K · V4A ·

AS-i a AUX rozvaděč pro připojení inteligentních senzorů / aktuátorů · zástrčky M12 x 1 · V4A / Makrolon

AC2900

4 vstupy 4...20 mAAktivní AS-i modul · 4 analogové vstupy 4...20 mA · pro připojení 2-, 3-, 4-vodičových

senzorů · konektorová zásuvka se závitem: V4A / Makrolon / O-kroužek: EPDMAC2916

Příslušenství

Typ Popis Objednacíčíslo

Rozvaděč FK · AS-i a externí pomocné napětí je k dispozici v konektorové zásuvce M12 · Materiál pouzdra: kovové díly: V4A / těsnění kontaktních kolíků: FPM / O-kroužek: EPDM

E70354

Rozvaděč FK · napětí AS-i je k dispozici v zásuvce M12 · Materiál pouzdra: kovové díly: V4A / O-kroužek: EPDM / konektorovázásuvka: PP GF30 / břitové těsnění: TPE

E70454

Rozvaděč FK · Materiál pouzdra: kovové díly: V4A / těsnění kontaktních kolíků: FPM / O-kroužek: EPDM E70377

Uzavírací záklopka · M12 · pro zásuvky M12 k zakrytí nepoužitých vstupů a výstupů na modulu; pro neobsazená zástrčková místa u centrálních rozvaděčů · pro modul ProcessLine · Materiál pouzdra: PVC

E70297

AS-i sběrnice I/O moduly

179

Page 180: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Moduly ClassicLine a AirBoxy

Moduly polí s digitálními a analogovými vstupy / výstupy, volitelně s IO-Link

AirBoxy: AS-i pneumatické ventily s rychlou montážní technikou

Flexibilní přizpůsobení plochého kabelu ve třech směrech

Instalace bez použití nástrojů díky “nacvakávací” technologii s posuvným / otočným mechanismem

Integrovaná adresovací zdířka umožňuje nastavení i během připojení

Jednoduché připojení díky montáži bez nářadí

Moduly ClassicLine lze připojit k žlutému AS-i kabelu bez nutnosti použití nářadí. Montáž na DIN lištu umožňujejednoduchou instalaci do rozvaděče. ClassicLine moduly mohou přijmout plochý AS-i kabel hnedve třech různých směrech, což umožňuje flexibilní vedeníkabelů. Integrovaná adresovací zdířka umožňuje adresování i během připojení k systému. Všechny přípojky jsou umístěnyna přední straně. LED diody indikují stav signálu, provoznínapětí a případné periferní poruchy. ClassicLine moduly zahrnují i tzv. “AirBoxy”. Jedná se o pneumatické ventily, které jsou spouštěny přes AS-i. Kroměpneumatických připojení jsou vybaveny také digitálními vstupya výstupy pro připojení senzorů a akčních členů.

Rychlá montáž díky nacvakávací technologii s posuvným/otočným mechanismem.Posuvný/otočný mechanismus (A) umožňujerychlé spojení horní a dolní části modulu (B).

Pro průmyslové aplikace

180www.ifm.com/cz

Page 181: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Moduly ClassicLine a AS-i Airboxy

Typ Vstupy /Výstupy

Popis Objednacíčíslo

4 vstupyAktivní ClassicLine modul · verze 2.11 a 3.0 s rozšířeným adresovacím módem ·

Adresovací zdířka · plochý kabel je možno nasměrovat do tří směrů · digitální vstupy · zástrčky M12 x 1 · PA

AC5215

2 výstupy / 2 vstupyAktivní ClassicLine modul · verze 2.11 a 3.0 s rozšířeným adresovacím módem ·

Adresovací zdířka · plochý kabel je možno nasměrovat do tří směrů · digitální vstupy a výstupy · zástrčky M12 x 1 · PA

AC5214

4 vstupy / 3 výstupy; obousměrnéAktivní ClassicLine modul · Adresovací zdířka · plochý kabel je možno nasměrovat

do tří směrů · verze 2.11 a 3.0 s rozšířeným adresovacím módem · digitální vstupy a výstupy ·zástrčky M12 x 1 · PA

AC5204

4 vstupy / 4 výstupy; obousměrnéAktivní ClassicLine modul · Pouze pro provoz s moduly Master AS-i Profil M4 ·

Adresovací zdířka · plochý kabel je možno nasměrovat do tří směrů · verze 3.0 s rozšířenýmadresovacím módem · digitální vstupy a výstupy · zástrčky M12 x 1 · PA

AC5235

2 vstupy 4...20 mAAktivní ClassicLine modul · 2 analogové vstupy 4...20 mA · pro připojení 2-, 3-, 4-vodičových

senzorů · Adresovací zdířka · plochý kabel je možno nasměrovat do tří směrů · PAAC5222

2 IO-Link PortyAktivní ClassicLine modul · 2 IO-Link Porty · Pro připojení senzorů IO-Lin a akčních členů,

binární senzorikaa binární akční členy · Adresovací zdířka · plochý kabel je možno nasměrovatdo tří směrů · Pouze pro provoz s moduly Master AS-i Profil M4 · PA

AC5225

4 vstupy / 1 výstup; AirBox napájení ze sítě AS-i

AS-i AirBox · 5/2-cestný šoupátkový ventil bez přesazení · monostabilní · plochý kabel je možno nasměrovat do tří směrů · AS-i plochý kabel přímo propojitelný · verze 2.11 a 3.0 s

rozšířeným adresovacím módem · Adresovací zdířka · PA / POMAC5246

4 vstupy / 2 výstupy; AirBox napájení ze sítě AS-i

AS-i AirBox · 2 x 3/2-cestné šoupátkové ventily bez přesazení · monostabilní · plochý kabel je možno nasměrovat do tří směrů · AS-i plochý kabel přímo propojitelný ·

verze 2.11 a 3.0 s rozšířeným adresovacím módem · Adresovací zdířka · PA / POMAC5228

4 vstupy / 2 výstupy; AirBox napájení ze sítě AS-i

AS-i AirBox · 5/3-cestný šoupátkový ventil bez přesazení · uzavřený · plochý kabel je možno nasměrovat do tří směrů · AS-i plochý kabel přímo propojitelný · verze 2.11 a 3.0 s

rozšířeným adresovacím módem · Adresovací zdířka · PA / POMAC5270

Příslušenství pneumatických komponent

Typ Popis Objednacíčíslo

Tlumič zvuku · Materiál pouzdra: nástavec: PP / nástavec filtru: PE E75232

Příslušenství

Typ Popis Objednacíčíslo

souprava (kit) Viton- ušlechilá ocel pro moduly ClassicLine · Materiál pouzdra: O-kroužek: Viton / Šroub: V4A / Ploché těsnění: Viton E70355

Adresovací kabel · k adresování aktivních AS-i Compact modulů E70423

AS-i sběrnice I/O moduly

181

Page 182: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Moduly CompactLine

Moduly a propojovací technika: odolné zejména proti rázům a vibracím

Zcela uzavřené pouzdro pro použití v drsném prostředí; krytí IP 67

Technologie ecolink zajišťuje bezpečné připojení v každém portu

Připojení modulu ke sběrnici prostřednictvím plochého AS-i kabelu

Proudová zatížitelnost na výstupu až 2 A (AC2452)

Pro stísněné prostory

Moduly CompactLine se vyznačují zejména zvláště vysokou ochranou proti vniknutívody či vlhkosti a odolností proti rázům a vibracím. Toho je dosaženo pomocíkompletního zapouzdření přístroje. Ploché, kompaktní provedení je ideální pro místa s omezeným prostorem.Konektory M12 jsou vyrobeny z nerezové oceli. Adresace se provádí buď prostřednictvím AS-i rozhraní nebo infračervenéhoadaptéru. Žlutý komunikační kabel AS-i a černý 24 V plochý kabel (pro napájení)jsou jednoduše umístěny v dodávané spodní části. Nacvakávací technologie s posuvným/otočným mechanismem zajišťuje spolehlivý kontakt. Otvory v horní a v boční straně umožňují horizontální nebo vertikální montážmodulu.

Pro průmyslové aplikace

182www.ifm.com/cz

Page 183: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

CompactLine moduly

Typ Vstupy /Výstupy

Popis Objednacíčíslo

4 vstupy / 4 výstupy; obousměrnéAktivní CompactLine Modul · IR-adresace možná · digitální vstupy a výstupy ·

zástrčky M12 x 1 · PA / konektorová zásuvka: V4A / Zásuvky se závitem ve spodním části: V4A / Šrouby ve spodní části: Ušlechtilá ocel

AC2452

4 vstupyAktivní CompactLine Modul · IR-adresace možná · V4A · digitální vstupy ·

zástrčky M12 x 1 · PA / konektorová zásuvka: V4A / Zásuvky se závitem ve spodním části: V4A / Šrouby ve spodní části: Ušlechtilá ocel

AC2451

2 vstupy 4...20 mA

Aktivní CompactLine Modul · 2 analogové vstupy 4...20 mA · pro připojení 2-, 3-, 4-vodičových senzorů · IR-adresace možná · V4A · zástrčky M12 x 1 · PA / konektorová

zásuvka: V4A / Zásuvky se závitem ve spodním části: V4A / Šrouby ve spodní části: Ušlechtilá ocel

AC2402

2 vstupy 4...20 mA

Aktivní CompactLine Modul · 2 analogové vstupy 4...20 mA · pro připojení 2-, 3-, 4-vodičových senzorů · Galvanické oddělení · IR-adresace možná · V4A · zástrčky M12 x 1 ·

PA / konektorová zásuvka: V4A / Zásuvky se závitem ve spodním části: V4A / Šrouby ve spodní části: Ušlechtilá ocel

AC2403

Příslušenství

Typ Popis Objednacíčíslo

AS-i adresovací přístroj · Verze AS-i 3.0 s rozšířeným adresovým módem AC1154

Adresovací kabel · pro AS-i Slaves · 1,6 m E70213

AS-i sběrnice AirBoxy

183

Page 184: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Duální senzory pro rotační pohony s AS-i připojením

Bezkontaktní detekce ventilových pozic rotačních pohonů

Až 62 akčních členů lze připojit k jednomu AS-i masteru / kontroleru

50% snížení nákladů ve srovnání s paralelním zapojením

Rychlá a bezpečná montáž díky systému “plug & play”

Sledování elektromagnetického ventilu pro přerušení vodiče / zkrat

Integrované AS-i připojení pro pneumatické ventily

Přesná detekce polohy ventilu je důležitá pro řízení procesu. Jednou z typickýchaplikací jsou velké nádrže. K tomuto účelu nabízí ifm prostorově úsporné,bezkontaktní řešení, které přesně zjšťuje, zda je ventil otevřený nebo zavřený. S rostoucím počtem ventilů a omezeným prostorem v závodech, se stalaelektroinstalace časově náročnou a obtížně řešitelnou. Chcete-li zmenšit množstvíkabeláže, pak je AS-i systém jednoduchým a cenově výhodným řešením pro monitorování polohy ventilů. AS-i připojuje celý ventilový systém pouze s jedním 2-žilovým kabelem. To eliminujepotřebu svazků kabelů. Senzory pro sledování polohy ventilů, s AS-i připojením, majíintegrované připojení pro elektromagnetické ventily. Řídící jednotka je připojenapřes 2-vodičový AS-i kabel. Toto řešení umožňuje vzdálenou signalizaci stavu ventilu a lze je připojit k vyššíúrovni sběrnicových systémů přes DeviceNet, Profibus a Ethernet.

Pro průmyslové aplikace

184www.ifm.com/cz

Page 185: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Duální senzory pro čtvrt-otáčkové ventily

Typ Rozměry

[mm]

Spínacívzdálenost

[mm]

Materiál Ub

[V]

Krytí Spín. fr.AC / DC

[Hz]

I zátížit.AC / DC

[mA]

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení · 1 x 2 vstupy

55 x 60 x 35 4 nf PBT (Pocan) 26,5...31,6 IP 67 – – AC2315

M12 konekt. připojení · výstupní funkce tranzistor PNP · 2 vstupy / 1 výstup

55 x 60 x 35 4 nf PBT (Pocan) 26,5...31,6 IP 67 – – AC2316

f = vazební / nf = nevazební

Spínací vačky (Pucky) pro duální senzory

Typ Popis Objednacíčíslo

Spínací vačky · Ø 53 mm · 3 možných pozic spínacích praporků · Materiál pouzdra: Spínací vačky: PA 6 černá / šrouby: V2A E17320

Spínací vačky · Ø 65 mm · Materiál pouzdra: Spínací vačky: PA 6 / šrouby: V2A E17327

Spínací vačky · Ø 102 mm · Materiál pouzdra: Spínací vačky: PA 6 / šrouby: V2A E17328

Konektorový propojovací kabel pro průmyslová použití (ventily)

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Spojovací kabel M12 konektor / ventilový konektor typ A (podle DIN EN 175301-803), 3/4-pólový, 3-drátový, LED

0,3 m černáPUR-kabel 3 x 0,5 mm2, Ø 5 mm

PUR /Mosaz

24 AC/DC -25...80 IP 67 žlutá E11416

Spojovací kabel M12 konektor /ventilový konektor typ B (podle DIN EN 175301-803), 3-pólový, 3-drátový, LED

0,3 m černáPUR-kabel 3 x 0,5 mm2, Ø 5 mm

PUR /Mosaz

24 AC/DC -25...80 IP 67 žlutá E11421

Spojovací kabel M12 konektor /ventilový konektor typ C (podle DIN EN 175301-803), 3/4-pólový, 3-drátový, LED

0,3 m černáPUR-kabel 3 x 0,5 mm2, Ø 5 mm

PUR /Mosaz

24 AC/DC -25...80 IP 65 žlutá E11426

AS-i sběrnice jednotky pro ventily a spínací vačky

185

Page 186: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Safety at Work (Bezpečnost při práci)

AS-i bezpečnostní monitor, 1 nebo 2 kanálový

Volně konfigurovatelné bezpečnostní funkce

Řízené releové kontakty pro uvolnění pohonů, atd.

Nahrazuje tradiční bezpečnostní relé

Montáž na DIN lištu bez použití nářadí

Bezpečnost s AS-i sběrnicí

AS-i bezpečnostní monitor pracuje dle specifikace “Safety at Work” = Bezpečnostpři práci. Sleduje veškerou komunikaci (výměnu dat) mezi bezpečnostními moduly a AS-i kontrolery. V případě selhání datového přenosu, poruchy modulu nebodojde-li k přerušení vodiče, pak monitor zajišťuje bezpečný sav. Totéž platí přispouštění bezpečnostního zařízení. Bezpečnostní monitor obdrží adresu modulu. Po jejím přijetí umožňuje přímou diagnostiku AS-i masteru. ten může být instalovánkdekoliv na síti. Bezpečnostní monitor má jeden nebo dva nezávislé OSSD, které lze konfigurovatpomocí PC softwaru. Parametrizace zahrnuje funkce, jako je nouzové zastavení,tlačítko start, kategorie zastavení 0 nebo 1, dvouruční ovládání, umožnění spínánínebo vypnutí zvuku. A tak může nahradt mnoho různých zařízení. Kromě toho, ifm nabízí celou řadu bezpečnostních AS-i modulů, osvětlených tlačítek nouzovéhozastavení (NOT-AUS) a možností zapojení.

Pro průmyslové aplikace

186www.ifm.com/cz

Page 187: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Bezpečnost při práci

Typ Popis Objednacíčíslo

AS-i Safety Monitor · Rozšířená funkčnost · 1-kanálový · konfigurace a uvedení do provozu pomocí konfiguračního softwaruASIMON · Přípojení se šroubovými svorkami · Materiál pouzdra: Polyamid černá · Odpovídá požadavkům: · ISO 13849-1: PL e · IEC 61508: SIL 3

AC003S

AS-i Safety Monitor · Rozšířená funkčnost · 2-kanálové · konfigurace a uvedení do provozu pomocí konfiguračního softwaruASIMON · Přípojení se šroubovými svorkami · Materiál pouzdra: Polyamid černá · Odpovídá požadavkům: · ISO 13849-1: PL e · IEC 61508: SIL 3

AC004S

Bezpečnostní aktivní modul AS-i · Připojení přístroje pomocí zásuvky M12 nebo pružinkových svorek · Bezpečnostní kategorie 4podle EN954-1 a IEC 61508 / SIL 3 · Pro připojení bezdotykově působícího ochranného zařízení (BWS) typ 4 podle EN 61496-1 ·Materiál pouzdra: PA 6 · Odpovídá požadavkům: ISO 13849-1: kategorie 4 · ISO 13849-1: PL e · IEC 61508: SIL 3

AC007S

AS-i Safety Monitor · 2 bezpečné polovodičové výstupy · SIL 3 podle EN 62061, IEC 61508 / SIL 3 a EN ISO 13849 - 1 / PL e · Čipová karta k uložení konfiguračních dat · Konfigurace a uvedení do provozu pomocí konfiguračního softwaru ASIMON V3 G2 ·Rozhraní USB-2.0 · čipová karta a Combicon šroubení je součástí dodávky · Přípojení se šroubovými svorkami

AC041S

Bezpečný vstupní modul AS-i · IR-adresace možná · AS-i verze 2.1 · Performance Level e podle EN ISO 19849-1 k připojenímechanických kontaktů · zástrčky M12 x 1 · Materiál pouzdra: PBT · Odpovídá požadavkům: ISO 13849-1: kategorie 3 / 4 · ISO 13849-1: PL d / e

AC005S

Bezpečnostní aktivní modul AS-i ClassicLine · IR-adresace možná · Performance Level e podle EN ISO 19849-1 k připojenímechanických kontaktů · zástrčky M12 x 1 · Materiál pouzdra: PBT · Odpovídá požadavkům: ISO 13849-1: kategorie 4 · ISO 13849-1: PL e · IEC 61508: SIL 3

AC006S

osvětlené tlačítko NOT-AUS · Upevnění zepředu · Zpětné nastavení je provedeno otočením · 2 rozpínací kontakty / 1 červená LED ·bezpečnostní tlačítko NOT-AUS podle ISO 13850

E7007S

Bezpečnostní aktivní modul AS-i · Performance Level e podle EN ISO 13849-1 a IEC 61508 / SIL 3 pro připojení mechanickýchkontaktů · přípoj Combicon · Materiál pouzdra: PA · Odpovídá požadavkům: ISO 13849-1: kategorie 4 · ISO 13849-1: PL e · IEC 61508: SIL 3

AC009S

Bezpečný aktivní výstupní modul AS-i · SIL 3 podle EN 62061, IEC 61508 / SIL 3 a EN ISO 13849 - 1 / PL e · pro bezpečné spuštěníakčních členů · přípoj Combicon

AC030S

Prosvětlené tlačítko NOT-AUS s integrovaným připojením k AS-i · bezpečnostní tlačítko NOT-AUS podle ISO 13850 · zpětnépřestavení se provádí tahem · AS-i rozhraní pomocí AS-i plochého kabelu IP 67 · Materiál pouzdra: PC GF20 · Odpovídápožadavkům: ISO 13849-1: kategorie 4 · ISO 13849-1: PL e · IEC 61508: SIL 3

AC010S

Bezpečnostní karta AS-i · Připojení mechanických prvků a prvků LED · Certifikace podle EN 954-1 / kategorie 4 a IEC 61508 / SIL 3 ·Odpovídá požadavkům: · IEC 61508: SIL 3

AC015S

AS-i sběrnice bezpečnostní technika

187

Page 188: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

RFID s Profibus-DP pro výrobní a manipulační techniku

RFID vyhodnocovací jednotka s Profibus-DP a Webovým serverem

Vyhodnocovací jednotka se 4-mi anténními připojeními nebo digitálními I/O

Čtecí / zapisovací antény v průmyslovém kompatibilním pouzdru

Transpondér s pamětí o velikosti od několika bitů až po několik Kbitů

Krytí IP 67 splňuje požadavky náročných průmyslových podmínek

Flexibilní RFID systém s vyhodnocovací jednotkou, anténami a transpondéry.

RFID systém DTE100 byl navržen speciálně pro identifikačníúlohy ve výrobě a transportu. Toho je často využíváno pro kontrolu kvality a slouží jako “elektronická stvrzenka /průvodka”. Robustní vyhodnocovací jednotka je vybavena integrovanýmrozhraním Profibus DP a webovým serverem. Parametry lzejednoduše nastavit pomocí notebooku. Vzhledem k vyskémukrytí IP 67 a velkému teplotnímu rozsahu, přístroj splňujepožadavky na použití v náročných průmyslových podmínkách. Nová vyhodnocovací jednotka má čtyři anténní porty nebodigitální vstupy / výstupy. Anténní koncepce zajišťuje snadné a rychlé připojení LF a HF RFID antén k vyhodnocovacíjednotce pomocí konektorů M12. Kromě LF transpondérů s pamětí až 2 Kbity, nabízí portfolio produktů ifm electronicrovněž HF transpondéry s FRAM pamětí o velikosti 16 Kbitů(stálá pamět, která dokáže uchovat data i po vypnutí), kterémohou být neomezeně-krát přepsány.

Pro průmyslové aplikace

188www.ifm.com/cz

Page 189: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Systémy RFID 13,56 MHz

Typ Rozměry

[mm]

Rychlost projížděníčtení / psaní

[m/s]

Procesnírozhraní

Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení

115 x 46,2 x 85 – Profibus-DP DTE100

Systémy RFID 125 kHz / 13,56 MHz

Typ Popis Objednacíčíslo

M12 konekt. připojení

Čtecí / zapisovací hlava · M12 konekt. připojení · Aktivní plochy nastavitelné do 5 poloh · Materiál pouzdra: pouzdro: PA / kovové díly: Nerezová ocel

ANT512

Čtecí / zapisovací hlava · M12 konekt. připojení · Aktivní plochy nastavitelné do 5 poloh · Materiál pouzdra: pouzdro: PA / kovové díly: Nerezová ocel

ANT513

RFID čipy 125 kHz / 13,56 MHz

Typ Popis Objednacíčíslo

ID-TAG · ID-TAG/30X2.5/05 - 256 bit · Ø 30 x 2.5 mm · Materiál pouzdra: PA 6 černá E80360

ID-TAG · ID-TAG/30X2.5/05 - 2048 bit · Ø 30 x 2.5 mm · Materiál pouzdra: PA 6 černá E80361

ID-TAG · ID-TAG/30X2.8/03 - 16 Kbit · Ø 30 x 2.8 mm · Materiál pouzdra: PA 6 černá E80370

ID-TAG · ID-TAG/30X2.5/06 - 896 bit · Ø 30 x 2.5 mm · Materiál pouzdra: PA 6 černá E80371

Propojovací kabel pro hygienická a vlhká prostředí

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Spojovací kabel M12 konektor / M12 spojka, 5-pólový, 5-drátový

5 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT062

10 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT063

RFID

189

Page 190: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Čtečka Multicode reader

Čtení kódů data matrix a dalších 1D/2D kódů nezávislé na poloze natočení

Osvětlení, optika, vyhodnocení a rozhraní v průmyslovém kompaktním pouzdře

Systém porovnávání kódů v senzoru

Nastavení vzdálenosti s pomocí laserovéhoukazovátka

Integrované rozhraní Ethernet TCP/IP a Ethernet/IP

Spolehlivá identifikace kódů data matrix a 1D kódů

Čtecí přístroj Multicode je určen pro čtení 2D data matrix kódů a 1D čárových kódůs vysokou rychlostí v oblasti průmyslové automatizace. Rychlost objektů může být až 7 m/s. Přečte většinu “značkovacích metod” včetně vpichů, laserového gravírování,tištěných data matrix kódů, čárových kódů, a to nezávisle na poloze natočení! Složité programování aplikace již není nutné díky nastavitelné, selektivní identifikacia porovnávání kódů v senzoru. To umožňuje kontrolu definovaného počtu znaků v kódu a signalizaci prostřednictvím spínacího výstupu, zda se shodují. Senzor spolehlivě čte dokonce i obtížně čitelné kódy, např. na skle. Tištěné kódy na plastových dílech se mohou postupem času ošoupat nebo vyblednout. Také v tomto případě umožňuje čtečka Multicode spolehlivou detekci, a to i v případěpoškození až 28 % informací.

Pro průmyslové aplikace

190www.ifm.com/cz

Page 191: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Čtecí přístroj Multicode

Typ Rozměry

[mm]

Max. velikostobrazové

plochy[mm]

Druhsvětla

LED

Rychlost pohybupři interním /

externím osvětlení[m/s]

Procesnírozhraní

Objednacíčíslo

Multicode Reader, zástrčka M12, A-kódovaná, 8-pólová zásuvka M12, D-kódovaná, 4-pólová

60 x 42 x 53,5 64 x 48 červené světlo 3 / 5Ethernet TCP/IP,

EtherNet/IP, RS-232O2I100

60 x 42 x 53,5 132 x 94 červené světlo 3 / 5Ethernet TCP/IP,

EtherNet/IP, RS-232O2I102

60 x 42 x 59 400 x 300 červené světlo 3 / 5Ethernet TCP/IP,

EtherNet/IP, RS-232O2I104

60 x 42 x 53,5 64 x 48 infra červený 3 / 5Ethernet TCP/IP,

EtherNet/IP, RS-232O2I101

60 x 42 x 53,5 132 x 94 infra červený 3 / 5Ethernet TCP/IP,

EtherNet/IP, RS-232O2I103

60 x 42 x 59 400 x 300 infra červený 3 / 5Ethernet TCP/IP,

EtherNet/IP, RS-232O2I105

Propojovací jumpery pro čtečky multi-code

Typ Popis Objednacíčíslo

Spojovací kabel · přímý / přímý · Ethernet · překřížený propojovací kabel · 2 m · Materiál pouzdra: PUR / PC E11898

Konektor · úhlový · Bez silikonu · bez halogenů · Zlacené kontakty · M12 konekt. připojení · 2 m · Materiál pouzdra: PUR E11231

Konektor · Přímý · bez halogenů · M12 konekt. připojení · 2 m · Materiál pouzdra: PUR E11950

Software

Typ Popis Objednacíčíslo

Obslužný software · O2I · pro multikódovou čtečku · Zavést a použít aplikačně specifické konfigurace Monitorový mód pro zkušebnía servisní účely Servisní zprávy pro statistická vyhodnocení

E2I200

1D/2D čtečky kódů

191

Page 192: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Systémy pro hlídání vibrací

Nepřetržitá diagnostika vibrací rotačních částí zařízení

Zvýšení provozuschopnosti zařízení díky údržbě založené na monitorování stavu “opotřebení”

K jedné vyhodnocovací jednotce lze připojit až čtyři vibrační senzory

Integrovaná historie paměti pro analýzu trendů a dokumentaci

Rozhraní Ethernet pro začlenění do operačních systémů k získávání dat

Řešení pro prediktivní údržbu

Vibrační diagnostické systémy od ifm umožňují nepřetržitésledování vibrací strojů a strojních dílů při zpracování potravin,jako je např. detekce nevyváženosti valivých ložisek a ozubených kol. Diagnostická elektronika analyzuje vibrační vlastnosti(chování) stroje a porovnává je s povolenými limity. Pokudjsou tyto hodnoty překročeny, systém automaticky nastavípoplachové výstupy a přenese tato data přes Ethernet do kontroleru nebo kontrolního systému.

Inovativní software

Softwaru pro analýzu umožňuje uživateli vyhodnotit stavstroje na dálku. Grafické zobrazení poskytuje rychlý přehled o všech provozních stavech stroje a trend historie ukazujezměny stavu stroje v průběhu času. To vše umožňuje tzv.prediktivní údržbu (na základě stavu) a opravy strojníchzařízení. To zvyšuje provozuschopnost zařízení a zároveňsnižuje provozní náklady.

Pro hygienická a vlhká prostředí

192www.ifm.com/cz

Page 193: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Diagnostická elektronika – moduly pro rozvodné skříně pro diagnostiku vibrací, typ VSE

Typ Popis Objednacíčíslo

Vyhodnocovací jednotka pro vibrační senzory, vstupy dynamicky: 4 x 0...10 mA vstupy staticky: 2 x 0/4...20 mA nebo impulsní, 2 digitální poplachové výstupy (PNP 100 mA) nebo 1 digitální výstup a 1 analogový výstup 0/4...20/22 mA, Analogový vstup, 250,

Měřící rozsah, Frekvence, Paměť historie ano, Datové rozhraní Ethernet TCP/IP, Signalizace, přípoj CombiconVSE002

Vyhodnocovací jednotka pro vibrační senzory, 4 senzorové vstupy 0...10 mA, 4x senzorové vstupy 0...10 mA 2x vstupy pro otáčky0/4...20 mA nebo 0...10 V nebo Impuls 24 V 8x digitální výstupy / vstupy (volně konfigurovatelné) (PNP 100 mA), 2x digitální

poplachové výstupy (PNP 100 mA) nebo 1x digitálnípoplachový výstup + 1x analogový výstup 0/4...20/22 mA / 0...10 V 8x digitálnívýstupy / vstupy (volně konfigurovatelné) (PNP 100 mA), Analogový vstup, 250, Měřící rozsah, Frekvence, Paměť historie ano,

Datové rozhraní Ethernet TCP/IP, Signalizace, přípoj Combicon

VSE100

Vibrační senzory pro připojení na externí diagnostickou elektroniku VSE, typ VSA

Typ Popis Objednacíčíslo

Vibrační senzor · k připojení na externí diagnostickou elektroniku · Konektorové provedení · Materiál pouzdra: pouzdro: V4A VSA001

Příslušenství VSE

Typ Použití Početpropojení

Objednacíčíslo

Parametrizační software pro VSExxx – VES003

Server octavis OPC · Software · německy / anglicky 25 VOS001

Propojovací kabel VSE

Typ Popis Objednacíčíslo

Spojovací kabel · přímý / přímý · Ethernet · překřížený propojovací kabel · 2 m · Materiál pouzdra: PUR EC2080

Konektory

Typ Popis Objednacíčíslo

Konektor · Přímý · Bez silikonu · bez halogenů · Zlacené kontakty · M12 konekt. připojení · 10 m · Materiál pouzdra: TPU E12079

Konektor · Přímý · Bez silikonu · bez halogenů · Zlacené kontakty · M12 konekt. připojení · 30 m · Materiál pouzdra: TPU E12008

Systémy pro hlídání vibrací

193

Page 194: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Vibrační senzory a převodníky

Jednoduché sledování vibrací rotačních částí strojních zařízení

Údržba založená na stavu “opotřebení”vede k delší provozuschopnosti zařízení

Analogový výstupní signál pro záznam o vývoji hodnot vibrací

VK senzory kombinují obě spínací funkce a převodník v jednom přístroji

VT převodník s pouzdrem z nerezové oceli (V4A) a krytím IP 69K

Zabraňte poškození stroje

Každý rotační stroj má své vlastní vibrační vlastnosti. Jejichzměny mohou naznačovat opotřebení, poškození stroje nebohrozící selhání. Vibrační senzory řady VK a VT jsou určeny pro pevnoumontáž na stroj. Nepřetržitě sledují úroveň vibrací a upozorňují na změny tak, aby mohli pracovníci údržby včasučinit opatření, aby se zabránilo selhání stroje a dalšímusekundárnímu poškození. Typickým příkladem použití vibračních senzorů a převodníkůjsou motory, čerpadla, kompresory, ventilátory, centrifugy(odstředivky) a vibrační dopravníkové systémy.

(A) Monitorování vibracíhnacího motoru (B) Hlídač vibrací řady VK:Jednoduché nastaveníprostřednictvím nastavovacíchkroužků

(C) Převodník vibrací řady VT přenáší stav stroje přes analogový výstup

Pro průmyslové aplikace

194www.ifm.com/cz

Page 195: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Vibrační senzory pro hlídání vibrací strojů a zařízení podle ISO 10816, typ VK

Typ Popis Objednacíčíslo

Hlídač vibrací · Připojení přístroje pomocí konektorového propojení M12 · Hlídač vibrací podle DIN ISO 10816 · Měřící rozsah veff: 0...25 mm/s · Spínací výstupy: rozpínač a analogový 4...20 mA · Materiál pouzdra: PBT / PC / FPM / V4A

VKV021

Vibrační senzor · Připojení přístroje pomocí konektorového propojení M12 · Hlídač vibrací podle DIN ISO 10816 · Měřící rozsah veff: 0...50 mm/s · Spínací výstupy: rozpínač a analogový 4...20 mA · Materiál pouzdra: PBT / PC / FPM / V4A

VKV022

Vysílač vibrací pro hlídání vibrací strojů a zařízení podle ISO 10816 Typ VT

Typ Popis Objednacíčíslo

Vysílač vibrací · Připojení přístroje pomocí konektorového propojení M12 · Vysílač vibrací podle ISO 10816 · Měřící rozsah veff: 0...25 mm/s · Analogový výstup 4...20 mA · Materiál pouzdra: V4A

VTV122

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

Systémy pro hlídání vibrací

195

Page 196: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Konektory M12 a M8 pro hygienická a vlhká prostředí

Konektory M12 splňují požadavky normy EN 61076

Optimální utěsnění i při montáži bez nářadí

Mechanické koncové dorazy chrání O-kroužek před zničením

Zajištění matic pomocí pilovitých zubů proti rázům a vibracím

Jasně viditelné LED diody i při jasném / ostrém osvětlení

ecolink M12 pro náročné aplikace

Většina aplikací vyžaduje speciální řešení. Vysoce kvalitní materiály, spolehlivévýrobní procesy a bezchybná montáž zajišťují dlouhodobou funkčnost a životnost. Integrovaný koncový doraz chrání těsnící O-kroužek před zničením způsobenýmnadměrným utažením matice. Pro montáž a demontáž není zapotřebí žádné nářadí. Asymetricky fungující vibrační pojistku drží pevně v její správné poloze převlečnámatice a zaručuje tak optimální a trvalé utěsnění. Vysoce kvalitní materiály, speciálně přizpůsobené dané aplikaci, a intenzivnímonitorování během i po výrobě, zaručují nejvyšší stupeň kvality.

ecolink M8: Inovativní profil těsnění přinášívysoké krytí IP 67 / IP 68 / IP 69K také pro konektory M8.

Pro hygienická a vlhká prostředí

196www.ifm.com/cz

Page 197: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Propojovací kabely

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Spojovací kabel M12 konektor / M12 spojka, 4/5-pólový, 4-drátový

0,3 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT040

0,6 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT041

1 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT042

2 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT043

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT044

Spojovací kabel M12 konektor / M12 spojka, 5-pólový, 5-drátový

0,3 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT058

0,6 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT059

1 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT060

2 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT061

5 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT062

Konektory

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M8, 3-pólový, 3-drátový

5 m oranžováPVC 3 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

50 AC60 DC

-25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT123

10 m oranžováPVC 3 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

50 AC60 DC

-25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT124

25 m oranžováPVC 3 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

50 AC60 DC

-25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT125

Propojovací technika

197

Page 198: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M8, 3-pólový, 3-drátový

5 m oranžováPVC 3 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

50 AC60 DC

-25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT127

10 m oranžováPVC 3 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

50 AC60 DC

-25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT128

25 m oranžováPVC 3 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

50 AC60 DC

-25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT129

Konektor M8, 3-pólový, 3-drátový, LED, PNP

5 m oranžováPVC 3 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

10...36 DC -25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69Kzelená /

žlutáEVT131

10 m oranžováPVC 3 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

10...36 DC -25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69Kzelená /

žlutáEVT132

25 m oranžováPVC 3 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

10...36 DC -25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69Kzelená /

žlutáEVT133

Konektor M8, 4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

50 AC60 DC

-25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT135

10 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

50 AC60 DC

-25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT136

25 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

50 AC60 DC

-25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT137

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

50 AC60 DC

-25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT139

10 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

50 AC60 DC

-25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT140

25 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

50 AC60 DC

-25...80IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT141

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT001

10 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT002

25 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT003

Pro hygienická a vlhká prostředí

198www.ifm.com/cz

Page 199: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT004

10 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT005

25 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

250 AC300 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT006

Konektor M12, 5/4-pólový, 4-drátový, LED, PNP

5 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

10...36 DC -25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69Kzelená /2 x žlutá

EVT007

10 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

10...36 DC -25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69Kzelená /2 x žlutá

EVT008

25 m oranžováPVC 4 x 0,34 mm2, Ø 4,9 mm

PVC /V4A

10...36 DC -25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69Kzelená /2 x žlutá

EVT009

Konektor M12, 5-pólový, 5-drátový

5 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT010

10 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT011

25 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT012

5 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT013

10 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT014

25 m oranžováPVC 5 x 0,34 mm2, Ø 5,1 mm

PVC /V4A

30 AC36 DC

-25...100IP 67 / IP 68 /

IP 69K– EVT015

Propojovací technika

199

Page 200: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Konektory M12 pro průmyslové aplikace

8-pólové provedení

Odolává náročným podmínkám, olejům a chladícím kapalinám

Široký teplotní rozsah

Vysoce ohebný TPU a PUR plášť kabelu pro více než 5 milionů cyklických ohybů

Robustní propojovací technika

V 8-pólové konektory M12 jsou určeny pro použití v drsných podmínkáchprůmyslové automatizace, stejně jako v aplikacích s oleji a chladícími kapalinami.Splňují požadavky cRLus schválení a normy RoHs. Navíc jsou bez silikonu a halogenů. Vysoce flexibilní kabely s vnějším pláštěm z TPU a PUR, jsou určeny pro více než 5 milionů ohybů.

Pro průmyslové aplikace

200www.ifm.com/cz

Page 201: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Kabelová zásuvka M12 pro průmyslová použití

Typ Kabel Specifikacevodičů

Materiálpouzdra /

matice

U

[V]

Ta

[°C]

Krytí LEDs Objednacíčíslo

Konektor M12, 8/7-pólový, 8-drátový

5 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2 TPU /

Mosaz30 AC36 DC

-40...80 IP 68 – E12168

10 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2 TPU /

Mosaz30 AC36 DC

-40...80 IP 68 – E12169

5 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2 TPU /

Mosaz30 AC36 DC

-40...80 IP 67 – E12166

10 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2 TPU /

Mosaz30 AC36 DC

-40...80 IP 67 – E12167

kabelová hlava M12, 8-pólová, 8-žilová pro teplotní senzory TR 8...

2 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2, Ø 6,2 mm

PUR /Mosaz

30 AC36 DC

-25...80 IP 68 – E11950

5 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2, Ø 6,2 mm

PUR /Mosaz

30 AC36 DC

-25...80 IP 68 – E11807

10 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2, Ø 6,2 mm

PUR /Mosaz

30 AC36 DC

-25...80 IP 68 – E11311

2 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2, Ø 6,2 mm

PUR /Mosaz

30 AC36 DC

-25...80 IP 67 – E11231

5 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2, Ø 6,2 mm

PUR /Mosaz

30 AC36 DC

-25...80 IP 67 – E11232

10 m černáPUR-kabel 8 x 0,25 mm2, Ø 6,2 mm

PUR /Mosaz

30 AC36 DC

-25...80 IP 67 – E11806

Propojovací technika

201

Page 202: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Příslušenství pro ifm senzory

Montážní držáky

Upevňovací spony

Prizmatické odrazky pro reflexní světelné závory

IO link příslušenství

Montážní a procesní adaptéry

Hygienické montážní příslušenství

Jednodílné upevňovací úhelníky z nerezové oceli jsou určeny pro připojeníinduktivních, kapacitních a optických senzorů s válcovým pouzdrem M12, M18 a M30. Kromě toho, ifm nabízí také nastavitelné montážní systémy, které umožňují snadnéa flexibilní přizpůsobení. Po umístění senzoru do požadované polohy, stačí pro zajištění trvalé a bezpečné pozice pouze dotáhnout šroub. Tyto upevňovacísystémy jsou k dispozici v různých provedeních a jsou vhodné také pro montážprizmatických odrazek. Kruhové prizmatické odrazky pro reflexní světelné závory jsou k dispozici v průměru50 a 80 mm. ifm rovněž nabízí příslušenství pro procesní senzory, kamerové systémy a ventilovésenzory a jejich montáž na rotační pohony.

Pro hygienická a vlhká prostředí

202www.ifm.com/cz

Page 203: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Příslušenství pro induktivní a optické senzory

Typ Popis Objednacíčíslo

Upevňovací úhelník · pro typ M12 · Materiál pouzdra: V2A E10735

Svorková spona · tvar O · pro typ M12 · Materiál pouzdra: ušlechtilá ocel E11533

Upevňovací úhelník · pro typ M18 · Materiál pouzdra: V2A E10736

Svorková spona · tvar O · pro typ M18 · Materiál pouzdra: ušlechtilá ocel E11534

Upevňovací úhelník · pro typ M30 · Materiál pouzdra: V2A E10737

Systémové komponenty

Typ Popis Objednacíčíslo

Montážní set · Ø 18,5 mm · Montáž svorkového válce · Plocha M10 · pro typ OG, IG, KG · Materiál pouzdra: Upevňovací část: V4A / svorkový válec: V4A

E20869

Montážní set · Ø 18,5 mm · Montáž svorkového válce · Plocha M10 · pro typ OG, IG, KG · Materiál pouzdra: Upevňovací část: V4A / svorkový válec: V4A

E20870

Prizmatická odrazka

Typ Popis Objednacíčíslo

Prizmatická odrazka · Ø 50 mm · kulaté · Šroubové upevnění · pro světelné závory s červeným světlem a infračervené světelné závory · Materiál pouzdra: Plast

E20956

Prizmatická odrazka · Ø 80 mm · kulaté · pro světelné závory s červeným světlem a infračervené světelné závory · Materiál pouzdra: Plast

E20005

Prizmatická odrazka · 18 x 18 mm · Úhlový · pro světelné závory s červeným světlem a infračervené světelné závory · Materiál pouzdra: Solidchem

E21267

Prizmatická odrazka · 96 x 96 mm · Úhlový · pro světelné závory s červeným světlem a infračervené světelné závory · Materiál pouzdra: Solidchem

E21270

Příslušenství

203

Page 204: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Příslušenství pro senzory k otočným pohonům

Typ Popis Objednacíčíslo

průchodka · M20 x 1,5 · Materiál pouzdra: PA 6.6 E12208

Uzavírací záklopka · M20 x 1,5 · Materiál pouzdra: PA 6.6 E12209

Kryt podélného otvoru. · Materiál pouzdra: EPDM E12212

Kabelová zásuvka M8 pro průmyslová použití

Typ Popis Objednacíčíslo

Svorkovatelný konektor · Přímý · Volně svorkovatelný · M18 konekt. připojení · Materiál pouzdra: PA E10137

Příslušenství

Typ Popis Objednacíčíslo

Paměťová zástrčka · paměť parametrů pro senzory IO-Link · kapacita pamětit: 2 kByte · Materiál pouzdra: PA PACM 12 / PET /těsnění: FPM / převlečná matice: V4A / zástrčka: TPU

E30398

Rozhraní IO-Link · pro nastavení parametrů a analýzu přístrojů · Podporované komunikační protokoly: IO-Link (4800 a 38400 Bit/s)EPS-protokol (19200 Bit/s) · für Betrieb mit FDT-Rahmensoftware „ifm Container“ oder Software “LINERECORDER SENSOR“

E30396

Příslušenství, provedení O5

Typ Popis Objednacíčíslo

Upevňovací úhelník · pro typ O5 · Materiál pouzdra: V4A E21087

Upevňovací komponenty pro senzory 2D

Typ Popis Objednacíčíslo

Montážní set · O2D, O2M, O2I, O2V · Montáž svorkového válce · tyčový profil Ø 12 mm · Materiál pouzdra: Upevňovací část: V2A / svorkový válec: V4A

E2D110

Pro hygienická a vlhká prostředí

204www.ifm.com/cz

Page 205: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Upevňovací komponenty pro senzory 3D

Typ Popis Objednacíčíslo

Montážní set · O3D · Montáž svorkového válce · tyčový profil Ø 14 mm · Materiál pouzdra: Upevňovací část: V2A / svorkový válec: V4A

E3D103

Reflexní světelná fólie, rozptylové a ochranné okénko pro senzory 2D

Typ Popis Objednacíčíslo

Ochranné okénko z umělé hmoty, pro potravinářský průmysl · O2D / O2I · Materiál pouzdra: pouzdro: litý zinek černá / optika: PMMA

E21166

Upevňovací základny pro bezpečnostní světelné závěsy / bezpečnostní světelné mříže

Typ Popis Objednacíčíslo

Upevňovací základna · Délka: 1010 mm · pro bezpečnostní světelnou mřížku · 2 paprsky · pro bezpečnostní světelné závěsy · ≤ 760 mm · pro typ OY · Materiál pouzdra: Hliník nanesena vrstva práškového epoxydu / Plast

EY2001

Upevňovací základna · Délka: 1340 mm · pro bezpečnostní světelnou mřížku · 3 paprsky · 4 paprsky · pro bezpečnostní světelné závěsy · ≤ 1060 mm · pro typ OY · Materiál pouzdra: Hliník nanesena vrstva práškového epoxydu / Plast

EY2002

Upevňovací základna · Délka: 1680 mm · pro bezpečnostní světelné závěsy · ≤1360 mm · pro typ OY · Materiál pouzdra: Hliník nanesena vrstva práškového epoxydu / Plast

EY2003

Upevňovací základna · Délka: 1980 mm · pro bezpečnostní světelné závěsy · ≤ 1510 mm · pro typ OY · Materiál pouzdra: Hliník nanesena vrstva práškového epoxydu / Plast

EY2004

Potřebné příslušenství pro základní upevnění

Typ Popis Objednacíčíslo

Podstavec pro upevnění základny · pro typ OY EY2005

Příslušenství pro bezpečnostní světelné záclony

Typ Popis Objednacíčíslo

Nastavitelný úhelník · axiální ± 7° · pro typ OY · Materiál pouzdra: Kov Pozinkovaný EY3004

Příslušenství

205

Page 206: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Příslušenství pro senzory proudění

Typ Popis Objednacíčíslo

Adaptér · G ½ - R ½ · R ½ · pro hlídače proudění typ SM6 · plošně těsnící · Materiál pouzdra: V4A E40199

Adaptér · G ½ - ½" NPT · ½" NPT · pro hlídače proudění typ SM6 · plošně těsnící · Materiál pouzdra: V4A E40200

Adaptér · G ¾ - R ½ · pro hlídače proudění typ SM7 / SU7 · Materiál pouzdra: V4A E40178

Adaptér · G ¾ - ½" NPT · pro hlídače proudění typ SM7 / SU7 · Materiál pouzdra: V4A E40191

Adaptér · G 1 - ¾" NPT · pro hlídače proudění typ SM8 / SU8 · Materiál pouzdra: V4A E40193

Pro hygienická a vlhká prostředí

206www.ifm.com/cz

Page 207: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Příslušenství

207

Page 208: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

O-kroužek Aseptoflex Vario / PEEK kroužek

Následující adaptéry Aseptoflex Vario jsou opatřeny O-kroužkem nebo těsnícím kroužkem PEEK. ifm electronic nabízí O-kroužky z materiálu EPDM, které jsouodolné vůči vodě a čistícím prostředkům a FKM (FPM) O-kroužky - ty jsou odolné vůči oleji. Další alternativou jePEEK kroužek, který je bezúdržbový a pracuje bez opotřebení.EPDM těsnění je dodáváno společně s adaptérem; těsnícíkroužky FKM (FPM) a PEEK je třeba objednat zvlášť.

Typ Popis Objednacíčíslo

Sponový adaptér

typ Clamp 1-1,5" · ISO 2852 · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435 E33201

typ Clamp 2" · ISO 2852 · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435 E33202

Adaptér Aseptoflex Vario

s únikovými otvory · V4A nerez. ocel E33208

s únikovými otvory · V4A nerez. ocel E33209

Sponový adaptér

Varivent provedení F D50 · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435 E33221

Varivent Form N D68 · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435 E33222

Varivent provedení F D50 · s únikovými otvory · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435

E33228

Varivent Form N D68 · s únikovými otvory · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435

E33229

Navařený adaptér

Navařený adaptér D50 · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435 E30122

Procesní adaptér

208www.ifm.com/cz

Page 209: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Typ Popis Objednacíčíslo

Navařený adaptér

s únikovými otvory · V4A nerez. ocel E30130

Trubkové šroubení

šroubení pro trubky rozvádějící mléko DN32 · DIN 11851 · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435

E33211

šroubení pro trubky rozvádějící mléko DN40 · DIN 11851 · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435

E33212

šroubení pro trubky rozvádějící mléko DN50 · DIN 11851 · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435

E33213

Trubkové šroubení DN/OD33,7 · DIN 11864 · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435

E33304

Příruba

DRD D65 · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435 E33242

Trubkové šroubení

Univerzální procesní adaptér Rd52 · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L /1.4435

E33340

Uzavírací zátka

Aseptoflex Vario · s těšnícím kroužkem · Adapter: V4A / 316L / 1.4435 / Těsnící kroužek: FKM E30128

O kroužek

FKM FDA-konformní E30123

Těsnění

pro adaptér Aseptoflex Vario · PEEK FDA-konformní E30124

Procesní adaptér

209

Page 210: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Aseptoflex Vario kov na kov

Následující adaptéry Aseptoflex Vario těsní pomocíbezúdržbové kovové hrany (těsnění kov na kov).

Typ Popis Objednacíčíslo

Sponový adaptér

typ Clamp 1-1,5" · ISO 2852 · Těsnění kov na kov · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435 E33701

typ Clamp 2" · ISO 2852 · Těsnění kov na kov · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435 E33702

Varivent provedení F D50 · Těsnění kov na kov · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435 E33721

Varivent Form N D68 · Těsnění kov na kov · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435 E33722

Trubkové šroubení

šroubení pro trubky rozvádějící mléko DN32 · DIN 11851 · Těsnění kov na kov · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435

E33711

šroubení pro trubky rozvádějící mléko DN40 · DIN 11851 · Těsnění kov na kov · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435

E33712

šroubení pro trubky rozvádějící mléko DN50 · DIN 11851 · Těsnění kov na kov · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435

E33713

SMS šroubové spojení DN40 · Těsnění kov na kov · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435 E33731

SMS šroubové spojení DN50 · Těsnění kov na kov · pro přístroje s procesním připojením Aseptoflex Vario · V4A / 316L / 1.4435 E33732

Procesní adaptér

210www.ifm.com/cz

Page 211: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Typ Popis Objednacíčíslo

Uzavírací zátka

Aseptoflex Vario · s těšnícím kroužkem · Adapter: V4A / 316L / 1.4435 / Těsnící kroužek: FKM E30128

Procesní adaptér

211

Page 212: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Následující adaptéry jsou určeny pro procesní připojení G1/2 s kónickou těsnící hranou.Těsnění je provedeno těsněním kov / kov, případně u hladinových senzorů LMT přes těsnění PEEK / kov.

Typ Popis Objednacíčíslo

Sponový adaptér

typ Clamp 1-1,5" · DIN 32676 · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A / 316L / 1.4404 E33401

typ Clamp 2" · DIN 32676 · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A / 316L / 1.4404 E33402

typ Clamp 1-1,5" · ISO 2852 / DIN 32676 · s únikovými otvory · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A / 316L / 1.4435 E43311

typ Clamp 2" · ISO 2852 / DIN 32676 · s únikovými otvory · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A / 316L / 1.4435 E43312

Varivent provedení F D50 · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A / 316L / 1.4435 E43306

Varivent Form N D68 · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A / 316L / 1.4435 E43307

Navařený adaptér

Návarný adaptér, kulový D35 · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A E30055

Návarný adaptér, límcový D45 · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A E30056

Navařený adaptér D30 · pro nádoby · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A / 316L / 1.4435 E43300

Navařený adaptér D29 · pro trubkové rozvdy · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A / 316L / 1.4435 E43301

Procesní adaptér

212www.ifm.com/cz

Page 213: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Typ Popis Objednacíčíslo

Navařený adaptér

Navařený adaptér D30 · pro nádoby · s únikovými otvory · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A / 316L / 1.4435 E43309

Navařený adaptér D29 · pro trubkové rozvdy · s únikovými otvory · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A / 316L / 1.4435 E43310

Trubkové šroubení

šroubení pro trubky rozvádějící mléko DN25 · DIN 11851 · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A / 316L / 1.4435 E43304

šroubení pro trubky rozvádějící mléko DN40 · DIN 11851 · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A / 316L / 1.4435 E43305

SMS šroubové spojení DN25 · pro přístroje s procesním připojením G½ · V4A / 316L / 1.4404 E33430

Uzavírací zátka

G½ · V4A / 316L / 1.4435 E43308

Procesní adaptér

213

Page 214: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

G1

Následující adaptéry jsou vhodné pro kovové těsněníprocesního připojení G1 s kónickou hranou.

Typ Popis Objednacíčíslo

Sponový adaptér

typ Clamp 1-1,5" · ISO 2852 · Těsnění kov na kov · pro přístroje s procesním připojením G1 · V4A / 316L / 1.4435 E33601

Varivent Form N D68 · Těsnění kov na kov · pro přístroje s procesním připojením G1 · V4A / 316L / 1.4435 E33622

Navařený adaptér

Navařený adaptér D50 · Těsnění kov na kov · pro přístroje s procesním připojením G1 · V4A E30013

Navařený adaptér D50 · s těšnícím kroužkem · pro přístroje s procesním připojením G1 · V4A / O-kroužek: Viton / O-kroužek: EPDM E30072

Trubkové šroubení

šroubení pro trubky rozvádějící mléko DN40 · DIN 11851 · Těsnění kov na kov · pro přístroje s procesním připojením G1 · V4A / 316L / 1.4435

E33612

Uzavírací zátka

G1 · V4A E30070

Procesní adaptér

214www.ifm.com/cz

Procesní adaptér

214www.ifm.com/cz

Page 215: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Procesní adaptér

215

Vodě a čistícím prostředkům odolný EPDM kroužek nebotěsnící kroužek FKM (FPM), který je odolný vůči oleji, tvořítěsnění mezi procesním připojením G3/4 a následujícímiadaptéry. Oba těsnicí kružky jsou dodávány s adaptérem.

Typ Popis Objednacíčíslo

Sponový adaptér

typ Clamp 1-1,5" · ISO 2852 · pro přístroje s procesním připojením G¾ · V4A / 316L / 1.4435 E33901

typ Clamp 2" · ISO 2852 · pro přístroje s procesním připojením G¾ · V4A / 316L / 1.4435 E33902

Navařený adaptér

Navařený adaptér D50 · pro přístroje s procesním připojením G¾ · V4A E30009

Trubkové šroubení

šroubení pro trubky rozvádějící mléko DN25 · DIN 11851 · pro přístroje s procesním připojením G¾ · V4A / 316L / 1.4435 E33910

Uzavírací zátka

G¾ · V4A E30071

Procesní adaptér

215

Page 216: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

AlgeriaSarl AMS Algérie - AutomatismesMotorisation & ServicesLotissement C, lot n°190 BDraria - 16000 ALGERTél: +213 (0)6 99 02 64 77+213 (0) 23 26 41 45Fax: +213 (0)23 26 42 58contact@amsalgérie.comwww.amsalgerie.com

Argentinaifm electronic s.r.l.Lola Mora 42110º piso, oficina 31107 - Puerto MaderoCiudad Aut. Buenos Aires, ArgentinaTeléfono/Fax: +54 (011) 5353-3436Interior del país: [email protected]/ar

Australiaifm efector pty ltd.PO Box 479Suite 3, 745 Springvale RoadMulgrave VIC 3170Tel. 1300 365 088Fax 1300 365 [email protected]

Austriaifm electronic gmbhWienerbergstraße 41Gebäude E1120 ViennaTel. +43 / 1 / 617 45 00Fax +43 / 1 / 617 45 00 [email protected]/at

BangladeshSensotec AutomationRed Crescent Chamber87, Motijheel Commercial AreaDhaka 1000BangladeshTel. +880 171 546 [email protected]

BelarusDEPOSIT INVESTJoint-Stock CompanyBlock 2, 27 Zheleznodorovhnaya street220089 MinskRepublic of BelarusTel. +375-17-270 75 06Fax +375-17-270 75 [email protected]

Belgium and Luxembourgifm electronic n.v./s.a.Zuiderlaan 91 - B6B - 1731 ZellikTel. +32 2 481 0220Fax +32 2 463 [email protected]/be

BoliviaBAVARIA S.R.L.Álvaro Baptista VargasZona Morocollo, Urb. Santos PariamoC. Mario Diaz de medina (26-A), Nr. 32La Paz - BoliviaTel.: 00-591-2-277 13 78Mobile: 00-591-720-47 [email protected]

Brazilifm electronic Ltda.Rua Eleonora Cintra, 140Jardim Analia Franco03337-000 Sāo Paulo/SPTel. +55-11-2672-1730Fax [email protected]/br

Bulgariaifm electronic eood1202 Sofiaul. Klokotnica No 2ABusiness Centre IVELfl.4, office 17Tel. +359 2 807 59 69Fax +359 2 807 59 [email protected]

Canadaifm efector Canada Inc.2233 Argentia Road, Suite 104Mississauga, ON L5N 2X7Tel.: 905-412-6250Fax: [email protected]/ca

ChileElectronica Industrial Schädler y Cia. Ltda.Av. Antonio Varas 1871Providencia6641545 SantiagoTel. +56 / 2 / 274 74 30Fax +56 / 2 / 204 93 [email protected]

Chinaifm electronic Co., LtdBuilding 15, No. 1000, Zhangheng Road, Pu Dong District.201203 Shanghai, P.R.China Tel.: +86 21 3813 4800Fax.: +86 21 5027 8669400 National Service Hotline: 400 880 6651Involving: Contact quotation, Productdelivery, Technical support, [email protected]/cnifm electronic (HK) LtdUnit 2106, 21/F,Tower 2, MetroplazaNo. 223 Hing Fong Road,Kwai Chung, N.T., Hong Kong. [email protected] www.ifm.com/hkifm electronic (Taiwan) Limited2C, Bao-Cheng Enterprise Tower,No. 6 Mincyuan Second Road, CianjhenDistrict, Kaohsiung City,Postal Code 806, Taiwan, R.O.C.Tel.: +886-7-335-7778Fax: [email protected]/tw

ColumbiaSENSOMATIC Y CIA LTDA.CALLE 1 C 25a - 50BOGOTA D.C. COLOMBIATel. +57 313 430 2264Tel. +57 1 407 96 [email protected]

Costa RicaGen Bus S.ASanta Rosa, Sto. Domingo, Heredia.Bodegas Del Sol, Bodega No. 22 COSTA RICA Tel. + (506) 25 60 39 58Tel. + (506) 22 62 39 27 Fax + (506) 22 62 16 74

Croatiaifm electronic gmbhWienerbergstr. 41Gebäude EA-1120 WienTel. +43 / 1 / 617 45 00Fax +43 / 1 / 617 45 00 [email protected]/hr

Czech Republicifm electronic spol.s.r.o.U Křížku 571252 43 PragueTel. +420 / 2 / 67 990 211 Fax +420 / 2 / 67 750 180 [email protected]/cz

Denmarkifm electronic a/sRingager 4A, 1.sal tv.2605 BrøndbyTel. +45 70 20 11 08Fax +45 70 20 11 [email protected]/dk

Dominican RepublicWECH AUTOCONTROLES S. A.Ave. Romulo Betancourt 2158 Edificio WechUrb. RenacimientoSanto DomingoDominican RepublicTel.: + 1 809-531-0550Fax: + 1 [email protected]

EcuadorINSELEC CIA. LTDA.Av. de los AruposE1-202 y Pan. Norte- Km 5 ½QuitoTel. +593 2 28074- 76 - 78Fax +593 2 [email protected]

EgyptEgyptian Establishment for Electromechanical SuppliesMr. Ahmed Gouda27 Al-Salam StreetAl Arezona, Al Haram RoadGiza 12111, CairoTel. +20 / 2 / 586 49 49Fax +20 / 2 / 586 49 49Mobile +20 10 10 61 [email protected]

EstoniaPesmel Estonia LTDSegu 476505 SaueEstoniaTel.: +372 674 73 30Fax: +372 674 73 [email protected]

ifm – ve světě: Adresy

216www.ifm.com/cz

Page 217: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Finlandifm electronic oyVaakatie 5 00440 Helsinki Tel. +358 / 9 / 751 777 00 Fax +358 / 9 / 751 777 10 [email protected]/fi

Franceifm electronicSiège :Savoie Technolac BP22673374 Le Bourget du LacAgence commerciale :Immeuble Uranus1-3 rue Jean Richepin93192 NOISY LE GRAND CEDEXTél: 0820 22 30 01Fax: 0820 22 22 [email protected]/fr

Germanyifm electronic gmbhFriedrichstr. 145128 EssenTel. +49 201 24 22 0Fax +49 201 24 22 12 [email protected]/de

Greeceifm electronic monoprosopi E.P.E.27, Andrea Papandreou Street15125 AmaroussiGreeceTel. +30 210 61 800 90Fax +30 210 61 994 [email protected]/gr

GuatemalaIngenieros Civiles ElectromecánicosAsociados, S.A. (IASA)20 Calle 25-55 Zona 12 Empresarial El Cortijo III Bodega No. 907, Guatemala City, Guatemala Tel: 502 - [email protected]

HondurasR y D INDUSTRIALBo. Paz Barahona11 Ave. 14 y 15 CalleS.O. #142San Pedro Sula+(504) 2550-3703+(504) [email protected]

Hungaryifm electronic kft.Szent Imre út 59. I.em.H-9028 GyőrTel. +36-96 / 518-397Fax +36-96 / [email protected]/hu

Indiaifm electronic India Pvt. Ltd.Plot No. P-39/1MIDC Gokul ShirgaonKolhapur – 416234Maharashtra State, IndiaTel. +91 / 231 / 267 27 70Fax +91 / 231 / 267 23 [email protected]/in

IndonesiaPT Indoserako SejahteraJl. P. Jayakarta 121 No. 5910730 Jakarta PusatTel. +62 / 21 6 24 8923Fax +62 / 21 6 24 [email protected]

Irelandifm electronic (Ireland) Ltd.No. 7, The CourtyardKilcarbery Business ParkNew Nangor RoadClondalkinDublin 22Tel. +353 / 1 / 413 60 66Fax +353 / 1 / 457 38 [email protected]/ie

IsraelAstragal Ltd.3, Hashikma Str.Azur 58001P.O. Box 99Azur 58190Tel. +972 / 3 / 5 59 16 60Fax +972 / 3 / 5 59 23 [email protected]

Italyifm electronicCentro Direzionale ColleoniPalazzo Andromeda 2Via Paracelso n. 1820864 Agrate Brianza (MB)Tel. +39 (0)39-6899982Fax +39 (0)[email protected]/it

Japanefector co. ltd.18F WBG Marive-west2-6-1 Nakase, Mihama-kuChiba-shi, Chiba [email protected]/jp

JordanAl Mashreqan Trading SuppliesP.O.Box.85105411185 SwaifiehAmman - Jordan.Tel. +962 6 581 8841Fax +962 6 581 [email protected]

Koreaifm electronic Ltd.2F Hyundai Liberty House #201Hannam-Dong 258,Yongsan-Gu,Seoul, KoreaTel. +82 2-790-5610Fax +82 [email protected]/kr

KoreaKana Controls 2nd Floor Khalid Fauzan BuildingBuilding No. 1670Street No. 7, Block No. 1Al-Rai Industrial Area, P.O. Box - 25593,13116 Safat,KuwaitTel.: +965-24741537Fax:[email protected]

LatviaEC SystemsKatlakalna Str. 4A1073 RigaLatviaTel.: +371 724 1231Fax: +371 724 [email protected]

LebanonMiddle East Development Co. SAL (MEDEVCO)Medevco Building Jeita Main Road Jeita - Kesrouan LebanonMail address :P.O.Box 67 Jounieh LebanonTel. +961-9-233550 Fax [email protected]

LithuaniaElinta UABTerminalo g. 3, Biruliškių k., Karmėlavos sen.LT-54469 Kauno raj. (Kauno LEZ)LithuaniaTel.: +370 37 351 999Fax: +370 37 452 [email protected]

Malaysiaifm electronic Pte. LtdMalaysian Branch OfficeNo. 2-4-2, Fourth FloorTower 2 @ PFCC, Jalan Puteri 1/2Bandar Puteri Puchong,47100 Puchong, SelangorTel. +603 - 8063 9522Fax +603 - 8063 [email protected]/my

ifm electronicAsia Regional Office21, Jalan KemuntingTaman Kebun The80250 Johor BahruJohor, West MalaysiaTel. +607 - 332 5022Fax +607 - 332 [email protected]

Mexicoifm efector S. de R.L. de C.V.Ave. Arq. Pedro Ramírez Vázquez 200-4Planta Baja, Col. Valle Oriente.San Pedro Garza García, N.L. 66269Tel. +52-81-8040-3535Fax [email protected]/mx

MoroccoSOFIMED137, Boulevard Moulay Ismaïl - Roches Noires20290 - Casablanca - MAROCTel : +212 522 240 101Fax : +212 522 240 100www.sofimed.ma

Netherlandsifm electronic b.v.Deventerweg 1 E3843 GA HarderwijkTel. +31 / 341 438 438Fax +31 / 341 438 [email protected]/nl

ifm – ve světě: Adresy

217

Page 218: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

ifm – ve světě: Adresy

218www.ifm.com/cz

New Zealandifm efector pty ltd.Unit 13, 930 Great South RoadPenrose, AucklandTel. +64 / 95 79 69 91Fax +64 / 95 79 92 [email protected]/nz

NigeriaAutomated Process Ltd3rd Floor, 32 Lagos Abeokuta ExpresswayNear Cement Bus StopDopemu, AgegeLagos State, NigeriaTel. + 234 / 01 / 4729 967Fax + 234 /01 / 4925 [email protected]

NorwaySiv.Ing. J.F.Knudtzen ASBillingstadsletta 971396 BillingstadPostboks 1601378 NesbruTel. +47 / 66 98 33 50Fax +47 / 66 98 09 55 [email protected]

OmanTechnical Engineering Company LLC.P.O. Box 59 Madinat Al Sultan QaboosPostal Code 115 Sultanate of OmanTel. +968 24503593Fax +968 [email protected]

PanamaRyD Industrial PanamáAv. Ricarco J. Alfaro, Plaza Aventura,Piso 4, Oficina 417PanamáPANAMÁTel. (507) 236-8639Tel. (507) 236-8640Tel. (507) [email protected]

Perudekatec s.a.c.Los Calderos 188Urb. Vulcano, AteLima / PeruTel. +511 / 348 0293Tel. +511 / 348 0458Tel. +511 / 348 2269Fax +511 / 349 [email protected]

PhilippinesGram Industrial, Inc.Unit 201 Common Goal TowerFinance cor., Industry St.,Madrigal Business Park Ayala AlabangMuntinlupa City 1770Tel. 632-8502218 / 8508496Fax. 632-8077173 / [email protected]

Polandifm electronic Sp.z o.o.ul. Kosciuszki 175PL 40-524 KatowiceTel. +48 / 32 / 60 87 454Tel. +48 / 32 / 60 87 480Fax +48 / 32 / 60 87 [email protected]/pl

Portugalifm electronic - Sucursal em PortugalAvenida da Republica 25034430-208 Vila Nova de GaiaTel. +351 / 22 / 37 17 108Fax +351 / 22 / 37 17 [email protected]/pt

Romaniaifm electronic s.r.l.Str. Cristian Nr. 5550073 SibiuTel.: 0040 269 224550Fax: 0040 269 [email protected]

Russiaifm electronicIbragimova, 31, k.50office 607105318 MoscowTel.: +7 (495) 921-44-14Fax: +7 (495) [email protected]/ru

Saudi ArabiaNoor Al-Shomoe for Electric & MaintenanceKing Khalid Street, Cross 5P.O. Box 2571Al-Khobar 31952Kingdom of Saudi ArabiaTel. +9 663 864 49 58Fax +9 663 894 63 [email protected]

Singaporeifm electronic Pte. Ltd.25, International Business Park #03-26/29 German Center 609916 Singapore Tel. +6565628661 Fax [email protected]/sg

Slovakiaifm electronic spol. s.r.o.Rybnicna 40831 06 BratislavaTel. +421 / 2 / 44 87 23 29Fax +421 / 2 / 44 64 60 [email protected]/sk

South Africaifm electronic (pty) LtdShorrok HouseRoute 21 Corporate ParkNellmapius Drive, Irene Ext. 30, Centurion 0157, Pretoria Postnet Suite 279Private bag X8Elardus Park0047Tel. +27 (0) 861 IFM RSA / 436 772Fax +27(0)12 450 [email protected]/za

Spainifm electronic s.l.Parc Mas BlauEdificio Inbisac/ Garrotxa 6-808820 El Prat de Llobregattel: 0034 93 479 30 80fax: 0034 93 479 30 [email protected]/es

Swedenifm electronic abDrakegatan 641250 GothenburgTel. växel 031-750 23 00Tel. order 031-750 23 50Telefax 031-750 23 [email protected]/se

Switzerlandifm electronic agAltgraben 274624 HärkingenTel. 0800 88 80 33Fax 0800 88 80 [email protected]/ch

ThailandSang Chai Meter Co., Ltd.694/16-19 Phaholyothin RoadSamsen Nai, Phayathai Bangkok 10400 Tel. +66 / 2 / 616 8051Fax +66 / 2 / 616 [email protected]

TunesiaTECHNOPREST – TunisiaGP1 – Km 5,5 Rte de Sousse –Z.I 2013 Ben Arous – TunisiaTel : +216 71 389 203Fax : + 216 71 389 [email protected]

Turkeyifm electronic Elektrikli ve Elektronik Aletlerİth.İhr.Paz.Tic.Ltd.Şti. Merkez Mah. Nadide Sok. Anıttepe Sitesi No:28 34381 Şişli / İstanbulTel. +90 / 212 / 210 5080Fax +90 / 212 / 221 [email protected]/tr

Ukrainaifm electronicMariny Raskovoj 1102660 KievUkraineTel. +380 44 501 8543Fax +380 44 501 [email protected]/ua

Page 219: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

ifm – ve světě: Adresy

219

United Arab EmiratesUnited Arab EmiratesAl Injazat Technical Services Est.P.O. Box 42895Al Qubaisi bldg floor 0 flat # 4Liwa street corner of corniche road,Abu Dhabi,United Arab EmiratesTel.: +971-2-6585400Fax: +971-2-6585401Mob: [email protected]

United Kingdomifm electronic Ltd.efector HouseKingsway Business ParkOldfield RoadHamptonMiddlesex TW12 2HDTel. +44 / 20 / 8213 0000Fax +44 / 20 / 8213 [email protected]/uk

USAifm efector, inc.782 Springdale Drive Exton, PA 19341 Tel. 800-441-8246Fax 800-329-0436 [email protected]/us

VenezuelaPetrobornas, C.A.C.C. Plaza Aeropuerto,Galería piso 1, Local P1-B03, Calle Neverí, Unare,Puerto Ordaz 8050, Estado BolívarVenezuelaTeléfono: + 58 286 [email protected]

VietnamThe Representative Office of ifm electronic GmbH in Ho Chi Minh City7A-7th Floor,#467 Dien Bien Phu Street,Ward 25, Binh Thanh District,Ho Chi Minh City 700000,VietnamTel. +84-8-35125177 Fax [email protected]

Page 220: Ifm food-catalogue-cz-2013-2014

Navštivte naše internetové stránky:

www.ifm.com/cz

Česká republikaifm electronic, spol. s r.o. U Křížku 571 252 43 Průhonice Tel.: +420 267 990 211 Fax: +420 267 750 180 E-mail: [email protected] www.ifm.com/cz

Polohová senzorika

Senzory prokontrolu pohybu

Průmyslové vidění

Bezpečnostní technika

Procesní senzorika

Systémy pro prediktivní údržbu

Průmyslovéřídící systémy

Identifikační systémy

Řídící systémypro mobilnípracovní stroje

Propojovacítechnika

Přehledproduktů ifm:

Příslušenství

Více než 70 zemí po celém světě –v jednom okamžiku na www.ifm.com

Vyh

razu

jem

e si

prá

vo n

a zm

ěnu

tech

nick

ých

údaj

ů. ·

05/1

3

Pobočka Brno areál VUCHZ, a.s. Křižíkova 70 612 00 Brno Tel.: +420 541 633 838 Fax: +420 541 633 319

Slovenská republika ifm electronic, s.r.o. Rybničná 40 831 06 Bratislava Tel.: +421 244 872 329 Fax: +421 244 646 042 E-mail: [email protected] www.ifm.com/sk