Top Banner
Humlehøj-Skolen En sund og aktiv skole i bevægelse Fysiske forhold. – Ude Rundt om skolen har vi mange gode udenomsarealer, som giver eleverne rig mulighed for aktivitet i pauserne. Boldbaner, grønne gårde, rige muligheder for aktivitet og leg. Ny legeplads etableres i foråret 2011. Fysiske forhold. - Inde. Skolen har for nylig gennemgået en gennemgribende renovering - nye lofter, ny ventilation, varme og el-styring. Vi kan roligt sige, at Humlehøj-Skolen er en meget vel vedligeholdt skole. Vi har rummelige klasselokaler, der er placeret omkring fællesarealer. Derved får vi mulighed for at skabe miljøer for eleverne - både til undervisning og til elevpauser. Vi har 3 veludstyrede naturfagslokaler til fysik/kemi, biologi og natur/teknik. Vi har bygningsfællesskab med Humlehøj-Hallen. Derfor har vi de bedste forudsætninger for at gøre brug at idrætsfaciliteter til idrætsundervisningen. Vil du vide mere kontakt os endelig. Tlf: 88 72 43 77 En multikulturel skole, hvor elever fra mange kulturer mødes og får de bedste forudsætninger for at forstå verden af i dag. Skolen er afdelingsopdelt i 3 afdelinger - 0.-3. klasse, 4.-6. klasse og 7.-9.klasse. Humlehøj-Skolen er på vej til at blive en ”profilskole”. Profilen er ”Sundhed og Bevægelse”. Det betyder blandt andet at eleverne på Humlehøj-Skolen skal have mindst en times bevægelse om dagen bevægelse og sundhed er en del af hverdagen og den daglige undervisning skolen deltager i landsdækkende aktiviteter omkring bevægelse og sundhed lærere og pædagoger uddannes til Sundhedsambassadører. lærere og pædagoger uddannes til Bevægelsesambassadører skolen indrettes på en måde, der motiverer til bevægelse forsøg med madordning etableres Går det ud over det, som eleverne skal lære? – NEJ tvært imod! Undersøgelser viser, at elevernes udbytte af og deltagelse i undervisningen styrkes væsentligt, når de har en sund levevis og bevæger sig mere i dagligdagen.
2

Humlehøj-Skolen folder 2011

Mar 14, 2016

Download

Documents

Michael Torp

Info om Humlehøj-Skolen
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Humlehøj-Skolen folder 2011

Humlehøj-SkolenEn sund og aktiv skole i bevægelse

Fysiske forhold. – UdeRundt om skolen har vi mange gode udenomsarealer, som giver eleverne rig mulighed for aktivitet i pauserne. Boldbaner, grønne gårde, rige muligheder for aktivitet og leg. Ny legeplads etableres i foråret 2011.

Fysiske forhold. - Inde.Skolen har for nylig gennemgået en gennemgribende renovering - nye lofter, ny ventilation, varme og el-styring. Vi kan roligt sige, at Humlehøj-Skolen er en meget vel vedligeholdt skole. Vi har rummelige klasselokaler, der er placeret omkring fællesarealer. Derved får vi mulighed for at skabe miljøer for eleverne - både til undervisning og til elevpauser. Vi har 3 veludstyrede naturfagslokaler til fysik/kemi, biologi og natur/teknik. Vi har bygningsfællesskab med Humlehøj-Hallen. Derfor har vi de bedste forudsætninger for at gøre brug at idrætsfaciliteter til idrætsundervisningen.

Vil du vide mere kontakt os endelig. Tlf: 88 72 43 77

En multikulturel skole, hvor elever fra mange kulturer mødes og får de bedste forudsætninger for at forstå verden af i dag. Skolen er afdelingsopdelt i 3 afdelinger - 0.-3. klasse, 4.-6. klasse og 7.-9.klasse.

Humlehøj-Skolen er på vej til at blive en ”profilskole”. Profilen er ”Sundhed og Bevægelse”. Det betyder blandt andet at

• eleverne på Humlehøj-Skolen skal have mindst en times bevægelse om dagen

• bevægelse og sundhed er en del af hverdagen og den daglige undervisning

• skolen deltager i landsdækkende aktiviteter omkring bevægelse og sundhed

• lærere og pædagoger uddannes til Sundhedsambassadører.

• lærere og pædagoger uddannes til Bevægelsesambassadører

• skolen indrettes på en måde, der motiverer til bevægelse

• forsøg med madordning etableres

Går det ud over det, som eleverne skal lære? – NEJ tvært imod! Undersøgelser viser, at elevernes udbytte af og deltagelse i undervisningen styrkes væsentligt, når de har en sund levevis og bevæger sig mere i dagligdagen.

Page 2: Humlehøj-Skolen folder 2011

Portionsstørrelser

Idrætsklasser.Fra skoleåret der starter august 2011, etableres der idrætsklasser på skolen. Klasserne er et tilbud til elever i 7. til 9. klasse. Det sker i et samarbejde med de lokale idrætsforeninger. Eleverne får mulighed for at kombinere deres skolegang med ekstra træning i deres idræt.

TosprogsTaskForce.Humlehøj-Skolen deltager i en landsdækkende indsats for at højne udbyttet af undervisningen for de to-sprogede elever. Vi har allerede gjort den erfaring, at denne indsats har en gavnlig virkning for alle elever på skolen.

Halvdelen af skolens lærere uddannes med fokus på undervisning i klasser med tosprogede elever.

IT på Humlehøj-Skolen.Vi har rigtig gode forhold på dette område. Veludstyrede IT-lokaler. Vi har Smartboard i alle 3 naturfagslokaler og vores EDB-lokaler. Næsten alle klasselokaler er ligeledes udstyret med Smartboard. Lærerne er meget bevidste om at bruge IT i undervisningen.

Samarbejde med forældrene.Vi gør meget ud af at have et godt samarbejde med forældrene. Et godt samarbejde medvirker til at skabe et positivt grundlag for, at eleverne lærer noget. Skolen har via integrationsministeriet fået mulighed for at uddanne og ansætte en Skolehjem-Vejleder, som skal rådgive og vejlede både lærere og forældre i at få det bedste ud af dialogen mellem hjemmene og skolen.

Trivsel blandt elever og personale.Vi har fokus på god trivsel for alle! Et velfungerende og tilfreds personale, der vil elevernes bedste, betyder glade og positive elever. Skolen vægter, at der er plads til alle med respekt for hinandens forskellighed.

Faglighed.Vi søger hele tiden at holde fokus på, at eleverne får et højt fagligt udbytte af undervisningen. Indsatsatserne TosprogsTaskForce, Sundhed og bevægelse, anvendelse af IT, et godt samarbejde med forældrene og et velkvalificeret personale, er alle elementer der bidrager til at holde et højt fagligt niveau.

“Vi er for nylig flyttet til Sønderborg og vores to drenge går på Humlehøj-Skolen. Vi føler os vel modtaget, og har et rigtig godt

indtryk af det faglige udbytte vores drenge får” Jens og Marie Verdoner.