Top Banner
HOLMALUNDS IF F99/00 Under 2012 har Holmalunds IF F99/00 växt till ett skönt gäng med hela 32 tjejer ! Under året har vi arrangerat 115 träningstillfällen och andra aktiviteter, spelat 38 seriematcher i 4 (!) olika serier, deltagit i 12 olika fotbollscuper över hela Västsverige med flera olika lag/uppställningar och totalt under året plockat hem 3 GULD, 3 SILVER och 9 BRONS (senaste två åren har våra tjejer samlat på sig hela 8 cupguld!) För tredje året på raken vann vi också en serie! Under 2012 har laget spelat 5-manna (inomhus), 7-manna (division 7), 9-manna (Division 6 Alingsås & Vara + Novemberserien + Supercupen) och 11-manna i Kalles Kaviar Cup. Det har med andra ord varit en rejäl spännvid på olika sorters fotboll! Självklart har vi även hittat på mycket roligt utanför ”bara” fotbollen där vi till exempel haft ”kickoff” i badhuset, vi har testat på Zumba på Sportlife, ungdomsstyrketräning på Hälsostudion. tränat fallteknik tillsammans med Alingsås Ju-Jutsuklubb och rundat av året tillsammans på Stures Bowling. En av årets höjdpunkter är såklart vårt höstläger där vi i år slog riktigt på stort och hade en helt underbar sol-, bad- och fotbollshelg på Kalvsund i Göteborgs skärgård med sällskap i träningsmatcher av IK Zenith och Öckerö IF, två av flera duktiga Göteborgslag vi knutit nära band med . Samlat ledargäng inför säsongen 2013
5

Holmalunds IF F99/00 - 2013

Jun 20, 2015

Download

Sports

Tobias Strandh

Holmalunds IF F99/00, en återblick på säsongen 2012 och en titt på vad som är på gång 2013
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Holmalunds IF F99/00 - 2013

HOLMALUNDS IF F99/00

Under 2012 har Holmalunds IF F99/00 växt till ett skönt gäng med hela 32 tjejer !Under året har vi arrangerat 115 träningstillfällen och andra aktiviteter, spelat 38 seriematcher i 4 (!) olika serier, deltagit i 12 olika fotbollscuper över hela Västsverige med flera olika lag/uppställningar och totalt under året plockat hem 3 GULD, 3 SILVER och 9 BRONS (senaste två åren har våra tjejer samlat på sig hela 8 cupguld!) För tredje året på raken vann vi också en serie! Under 2012 har laget spelat 5-manna (inomhus), 7-manna (division 7), 9-manna (Division 6 Alingsås & Vara + Novemberserien + Supercupen) och 11-manna i Kalles Kaviar Cup. Det har med andra ord varit en rejäl spännvid på olika sorters fotboll!

Självklart har vi även hittat på mycket roligt utanför ”bara” fotbollen där vi till exempel haft ”kickoff” i badhuset, vi har testat på Zumba på Sportlife, ungdomsstyrketräning på Hälsostudion. tränat fallteknik tillsammans med Alingsås Ju-Jutsuklubb och rundat av året tillsammans på Stures Bowling. En av årets höjdpunkter är såklart vårt höstläger där vi i år slog riktigt på stort och hade en helt underbar sol-, bad- och fotbollshelg på Kalvsund i Göteborgs skärgård med sällskap i träningsmatcher av IK Zenith och Öckerö IF, två av flera duktiga Göteborgslag vi knutit nära band med .

Samlat ledargäng inför säsongen 2013

Mikael Sigvardsson Mattias Ekström Joakim Hedendahl Robert Johansson Tobias Strandh Jessica Andersson

Page 2: Holmalunds IF F99/00 - 2013

HOLMALUNDS IF F99/00

Holmalunds IF F99/00 – TräningsfokusUnder året som gått har vårt lag tillsammans haft 115 olika träningsfokuserade och lagbyggande aktiviteter, vårt mål är hela tiden att se till varje individ i laget och utveckla bra egenskaper till att bli ännu bättre. Vi har under hela året tränat 2-4 gånger/vecka kombinerat utomhusträning på gräs på Brogårdsvallen, konstgräs på Alströmervallen och nu sen i höst på vår egen konstgräsplan Elmander Arena och under kallaste perioden även inomhus i Holmalyckan. Vi försöker träna utomhus i så stor grad som möjligt då både vi och tjejerna känner att detta ger mest!

Sedan våren 2012 har upplägget på våra träningar inspirerats av den världskända metodiken Coerver® Coaching. Coerver är en metod för att jobba med individuell skicklighet i fotboll och är speciellt lämpad för åldrarna 5-16 år. En metod som har fokus på individuell skicklighet och smålagsspel.

Coervers mål är att:Utveckla skickliga, självsäkra och kreativa spelareGöra fotboll roligt att träna och spelaLära spelarna att uppträda sportsligt och respektera andraUppskatta vinst, men inte högre än karaktär och insats

Under våra träningar har vi högt deltagarantal och märker att varje spelare i laget utvecklas i en bra takt och framförallt har roligt och tar till sig de olika övningar som vi genomför. Att ha starkt målinriktat fokus på träningarna uppskattas av tjejerna och är en ständig utmaning för oss ledare!

Samtliga ledare i Holmalunds IF F99/00 är självklart även utbildade fotbollsledare i regi av Västra Götalands Fotbollsförbund.

Page 3: Holmalunds IF F99/00 - 2013

HOLMALUNDS IF F99/00

SERIESPEL UNDER 2013För att uppmuntra att laget är en grupp och inte två olika lag har vi tittat på lösningen att spela två lag i varsin 11-mannaserie. Att dela upp i fyra lika starka grupper som alternerar beroende på motstånd anser vi är den bästa lösningen för laget som helhet i längden. I ett antal matcher under året kanske vi frångår principen och bygger lite annorlunda lag för att dels få lite annan variation och dels nivåanpassa laget efter ett visst motstånd. Detta kommer dock endast ske undantagsvis huvudprincipen är att kombinera lag beståendes av de 4 huvudgrupperna. Frågan kommer att diskuteras mer fram tills vi behöver anmäla lag och vi kommer att göra det som är bäst för hela laget! Något som också ligger framför oss nästa år är DM för 14 åringar. När det gäller DM så är det en tävling där de flesta av våra motståndare kommer med starkast möjliga lag och här får vi se hur tjejerna utvecklas kommande halvåret och vilken målsättning vi har med DM

PLANERADE CUPER UNDER 2013 (HITTILLS)Under försäsongen har vi inplanerat hittills 5 olika inomhuscuper där vi skickar 13 olika uppställningar i klasserna F13/F14/F15 samt två utomhuscuper i anknytning till seriestarten som en sista genomkörare innan ordinarie seriespel.

SOMMARCUP 2013Under säsongen 2012 deltog vi på fyra cuper under juni/juli och vi kommer med stor sannolikhet att delta på någon kortare cup innan sommaruppehållet. Däremot ser vi att en vår fylld med lag i två elvamannaserier kombinerat med DM och extraträningar på Zonläger med mera lämnar lite utrymme till längre cuper här. Istället har vi 2013 vänt blickarna mot början augusti och tittat på olika alternativ för en lite längre cup innan höstseriespelet drar igång.

Page 4: Holmalunds IF F99/00 - 2013

HOLMALUNDS IF F99/00

HOLMALUNDS IF F99/00 och MEDIAAtt glädjas åt framgångar är en del som vi hela tiden sett som en viktig del av fotbollen. Våra tjejer är duktiga och självklart tycker vi det är jätteroligt om detta även syns och hörs. Vi har deltagit i lokala medier ett flertal gånger, både efter lyckade cuper, blivit intervjuade kring hur vi arbetar med just mediabiten och nu senast i somras när Alingsås Tidning gjorde flera uppslag kring våra äventyr i Gothia Cup och i höstas när Expressens sportsida intervjuade oss kring hur vi lyckas hålla kvar spelartruppen i en ålder när många tjejer väljer att sluta.

Vår blogg där vi lägger upp matchreferat och bilder har sedan starten förra hösten haft i genomsnitt 2.000 unika besökare varje månad och vi får kontinuerligt uppmuntrande mail och samtal från andra ledare och spelare som uppskattar vårt arbete. Det viktigaste är absolut att vi ger våra tjejer möjlighet att dela med sig av sina framgångar till familj, släkt och vänner som kanske annars inte varit lika delaktiga i fotbollen. Vi jobbar hårt med att få ut information och se till att varje spelares familj är uppdaterade på vad vi gör och märker hela tiden att detta ger ett ökat stöd hemifrån som stöttar våra tjejer i att verkligen delta och engagera sig!

Som alltid ger vi också självklart ett stort tack till de sponsorer som utöver Holmalunds IF hjälper oss att få möjlighet att åka på cuper och andra aktiviteter som hjälper laget att utvecklas och ha roligt tillsammans!!

Page 5: Holmalunds IF F99/00 - 2013

SPELARPOLICYHOLMALUNDS IF F99/00

Fotbollsspelare i Holmalunds IF F99/00 förväntas:Komma i tid och vara helt ombytta när träningstid kör igång (allt träningsmaterial med som skor, benskydd etc)

Lyssna uppmärksamt på alla tränares genomgångar och tar position vi tilldelas utan att argumentera emot.

Aktivt delta i samtliga övningar vi genomför

Hjälpa och positivt stötta lagkamrater under övningar/spel och vara en bra lagkompis. Vi accepterar inte nedvärderande prat och dåligt uppförande på eller utanför fotbollsplanen.

ORDNINGSREGLER Ha med fylld vattenflaska till varje träning Mobiltelefoner skall ej användas under träningen Under genomgång skall bollar ligga i målet Vid sjukdom/skada så deltar man inte på någon del av träningen tills man är frisk! Om spelare under träning uppenbart ignorerar instruktioner och ej genomför planerade övningar (och kanske då till och med förstör för lagkompisar) kommer spelaren ombes att sätta sig vid sidan alternativt helt avbryta aktuell träning.I matchspel lyssnar vi på tränarens instruktioner och tar den position vi blir tilldelade före match i samband med laguttagningen. Tränarna avgör under matchspelet hur laget skall spelas och kan komma att ändra positioner under matchen för att nå bästa resultat. Hygien är viktigt och även umgänge i omklädningsrummet. Vi uppmuntrar att spelarna duschar efter träning/match! För seriespel och cuper gäller minst 50 % träningsnärvaro.