Top Banner
Kirkebladet Gistrup Sogn Nr. 69 September · Oktober · November 2014 Gospel-workshop Høstgudstjeneste Trænger du til motion? Små Synger Sammen Fra Fiskerkøje til Bispestol BørneBongo Menighedsmøde Koncert med Kristina Anna
8

Gistrup kirkeblad - Nr. 69 - 2014

Apr 02, 2016

Download

Documents

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Gistrup kirkeblad - Nr. 69 - 2014

Kir

kebla

det

Gistrup SognNr. 69 September · Oktober · November 2014

✓ Gospel-workshop

✓ Høstgudstjeneste

✓ Trænger du til motion?

✓ Små Synger Sammen

✓ Fra Fiskerkøje til Bispestol

✓ BørneBongo

✓ Menighedsmøde

✓ Koncert med Kristina Anna

Page 2: Gistrup kirkeblad - Nr. 69 - 2014

2

Gistrup Kirke Gistrup Kirkevej 1 · 9260 Gistruptlf. 98 31 43 39 · Kirken er åben man.- lør. kl. 9-15 · www.gistrup-kirke.dk

PræsterEjnar GrønlundSplinten 16 · 9260 GistrupTlf. 98 31 52 26 · [email protected]æffes telefonisk og efter aftale.Ugentlig fridag, mandag Lene Riger-Kusk Nøvling Skolevej 10tlf. 96 36 66 66 · [email protected]æffes bedst tirs.-fre. kl. 12.00-13.00 og ellers gerne efter aftaleUgentlig fridag mandag Mette Nøhr Shaw (kbf.)Gunderupvej 1, Gunderup9260 Gistrup · [email protected]. 98 33 30 15 - fax 98 33 31 45Træffes telefonisk og efter aftale. Ugentlig fridag, fredag

Sognemedhjælper Kathrine Kofodtlf. 98 31 40 07 / 40 31 05 [email protected] fridag, fredag

KirkekontorKordegn Helle Lo Sørensentlf. 98 33 35 52 · [email protected], Gunderupvej 1,Gunderup: man.- fre. kl. 9.30-13.00tors. desuden kl.15.30-18.00Gistrup Kirke: ons. kl. 8.00-9.00

Kirketjener Irene Madsentlf. 98 31 43 39 · ugentlig fridag, [email protected]

Graver Gunnar Thranetlf. 40 11 05 14 · [email protected]

Organist og korlederElisabeth Bech-Egstruptlf. 26 24 97 06 ·[email protected] fridag, mandag.

MenighedsrådsformandJørgen BiegelGistrupparken 12, tlf. 98 31 45 [email protected]

Kirkeværge for kirke og kirkegårdFinn K. Madsen, tlf. 98 31 40 55

HVOR HENVENDER MAN SIG?

KIRKELIGE HANDLINGER, DÅB, VIELSE, BEGRAVELSE/BISÆTTELSEHenvendelse til kirkekontoret tlf. 98 33 35 52.

KIRKEBIL GISTRUPGistrup Kirke har en aftale med taxa om kirkebil. Er man ældre eller gangbe-sværet, kan man benytte kirkebil til gudstjenester, sognearrangementer og koncerter i kirken. Man ringer selv til taxa, tlf. 98 10 10 10 og bestiller. (Sig, det er kirkebil til Gistrup Kirke). Til gudstjenester bestilles dagen før, til andre ar-rangementer bestil ler man, når man vil afsted.

BESØG AF PRÆSTENØnsker man præstens besøg hjemme, eller er man som pårørende, nabo eller ven bekendt med, at en person - f.eks. i forbindelse med hospitalsind-læggelse - ønsker præstens besøg, er man altid velkommen til at kontakte en af sognets præster.

BESØGSTJENESTEN I GISTRUPVil du være besøgsven? En besøgsven er et menneske, som har lyst og over-skud til at besøge et andet menneske regelmæssigt, f.eks. én gang om ugen eller hver anden uge. Du skal være god til at lytte, være tålmodig, trofast og overholde aftaler, og så skal du kunne overholde en tavshedspligt.

Hvordan foregår et besøg?Det er værten og besøgsvennen, som i fællesskab aftaler, hvad de vil bruge tiden til. Det er selvfølgelig oplagt at tale sammen og måske drikke en kop kaffe. Man kunne også gå en tur, læse højt, hjælpe med nogle praktiske ting, spille kort, følges ad til et arrangement f.eks. i kirken og mange andre ting.

Kontakt sognemedhjælper Kathrine Kofod tlf. 98 31 40 07 / 40 31 05 44.

MENIGHEDSRÅDSMØDERTirsdag den 23. septemberOnsdag den 29. oktoberTirsdag den 25. novemberReferater af møderne findes under menupunktet »Publikationer« på www.gistrup-kirke.dk

KIRKEBLADETRedaktionsudvalg: Henny Nørgaard, Jytte Nordklitgaard, Heidi Steensen, Kathrine Kofod

NÆSTE DEADLINEOnsdag d. 1. oktober 2014 til [email protected]

2

NY FÆLLES HJEMMESIDEFOR GISTRUP, GUNDERUP

OG NØVLING KIRKERI løbet af efteråret vil en ny fæl-les hjemmeside se dagens lys! Her vil du kunne finde informati-oner om arrangementer i kirker-ne samt relevant info for de tre kirker – og det hele bliver i et layout og en form, som vil være spændende og overskuelig.

Pt. er der ikke fastlagt et fælles navn for hjemmesiden og man vil indtil videre kunne finde siderne under deres sædvanlige navne.

Page 3: Gistrup kirkeblad - Nr. 69 - 2014

NYT FRA MENIGHEDEN

SLÆGT SKAL FØLGE SLÆGTERS GANG

3

Af Jørgen Biegel,formand for

menighedsrådet

FRIVILLIG – VI HAR BRUG FOR DIG!I Gistrup Kirke ønsker vi at løfte i fl ok, og det er bl.a. muligt pga. de frivil-lige medarbejdere, som alle er med til at drive og være kirke. Det er dej-ligt! For frivillighed i kirken er med til at skabe en kirke med liv og en kirke med et stærkt fællesskab.

Som frivillig medarbejder i Gistrup Kirke bliver du beriget personligt og samtidig er du med til at berige kirken og livet i menigheden. Du har mulighed for at forme livet i kirken og for at møde andre engagerede men-nesker.

Det sidste år har et udvalg bestående af ansatte og frivillige medarbejdere arbejdet med, hvordan vi kan få end-nu mere fokus på frivilligheden i vo-res kirke fordi det også er vores håb at få endnu fl ere frivillige. Det har bl.a resulteret i en frivilligfolder, hvor du kan læse om at være frivillig og hvilke muligheder der er for at engagere sig frivilligt i kirken. Du vil i kirkens forhal kunne fi nde forskellige “Jobopslag”.

Måske fi nder du ét eller fl ere ”jobs” interessante og som du har lyst til at engagere dig i.

Hvad brænder du for?Hvad brænder du for? Hvad har du lyst til at lave? Har du nye ideer? Du er velkommen til at henvende dig til et menighedsrådsmedlem eller til en af de ansatte medarbejdere i kirken. Vi er naturligvis altid interesserede i fl ere gode ideer og i at høre, hvad du har lyst til at gøre som frivillig i kirken.

Har du lyst til at gøre en forskel i Gi-strup – i Gistrup Kirke – så kontakt frivilligkoordinator Kathrine Kofod på tlf. 40 31 05 44.

BESØGSVENNER SØGESHar du lyst til at være ugens høj-depunkt? Der er fl ere borgere i Gi-strup, der ønsker en besøgsven.

Kontakt sognemedhjælper Kathrine Kofod på tlf. 40 31 05 44 for en ufor-pligtende snak, hvis du overvejer at blive besøgsven. Som besøgsven har DU muligheden for at bringe glæde ind i et andet menneskes liv.

INDSAMLINGER I GISTRUP KIRKE

September: DanmissionOktober: Danske Kirkers RådDecember: Kirkens Korshær

FIND OS PÅ FACEBOOKwww.facebook.com/gistrupkirke To fri-

villige på kursus

Overskriften er en strofe af salmen ”Dejlig er jorden”. Og dejlig var jorden også en juniaften i fuld sol ved Gistrup Kirke.

Jeg faldt i snak med en af mødrene, som hentede sin pige ved afslutningen af hyg-geaftenen for juniorer. Vi havde sunget, sognemedhjælperen fortalt noget fra Bibelen, og vi havde leget, hygget og bagt snobrød. Der var 18 børn, de fl este afsluttede i foråret et forløb som minikon-fi rmander og møder fl ittigt op, når der er junioraften. Jeg bemærkede, at der nok blev brug for at smide alt pigens tøj til vask. Røgen fra grillen havde bølget frem og tilbage. Moderen fortalte, at datterens storesøster var konfi rmeret i Gistrup Kirke i foråret. At begge døtre var døbt her, og

at hun selv var konfi rmeret i kirken af Hel-ge Beckmann, som tilbage i 1980’erne var sognepræst i Gistrup i en årrække. Det slog mig, at en kirke kan være sam-lingssted for en familie over fl ere genera-tioner. Selv en relativt ny kirke som vores på 28 år.

Det er godt at være hjemmevant i kirken. Den kan bruges på familiens store mær-kedage, hvor følelserne fylder meget. Men også en aften, hvor røgen fra gril-len sender 18 børns forældre på vaskear-bejde. Og på mange andre tidspunkter. Kirken er åben i bogstavelig forstand. Omtrent hver dag året rundt.

Menighedsmødet i år afholdes den 5. ok-

tober efter gudstjenesten kl. 10.30. Vi skal bl.a. høre om det frivillige arbejde ud fra kirken, hvor mange giver en hånd med. Vi ønsker, at dette styrker tilknytningen til kirken og at det skaber fællesskab og samspil om evangeliet og livet i kirken. Alle er hjertelig velkomne til menigheds-mødet – også til at stille spørgsmål og forslag og deltage i debatten.

Page 4: Gistrup kirkeblad - Nr. 69 - 2014

4

HVEM RINGER KLOKKERNE FOR? - om kirkeklokken i vores hverdagsliv

PRÆSTEN SKRIVER V. LENE RIGER-KUSK

4

På denne tidlige morgen føltes det næ-sten, som om hunden og jeg var de ene-ste i verden, da vi gik dér langs fjorden. Der var blikstille, så stille at man næsten kunne høre solens første stråler ramme vandoverfl aden. Enhver anden lyd ville have ødelagt den fi ne nye og endnu ubrugte dag. Men ikke denne lyd: kirke-klokken fra den nærliggende landsby-kirke. Den fl ettede sig bare ind i morgen-disen med sin sprøde tone. Derhjemme er jeg vandt til at høre Nøv-ling Kirkes klokke. Og nogle gange klok-kerne fra Gunderup eller Gistrup, hvis vinden er i den rigtige retning. For sådan er det at bo i Danmark, her kan vi næsten altid – uanset hvor vi er – høre en kirke-klokke.

Den hænger dér højt oppe i kirketårnet og ringer hver dag. En lyd der følger os

hele livet igennem, uanset hvor vi fl ytter hen i landet. Den ringer, når vi som små bæres ind i kirken af én fra generationen før os for at blive døbt. Og den ringer i den anden ende af livet, når vi er døde og bæres ud af kirken af generationen, der følger efter os. Og den ringer hver dag dérimellem – på hverdage og hellig-dage og på de dage, der rager op i vores liv som f.eks. konfi rmation og bryllup.På hverdage ringer klokken morgen og aften. Ikke for at ringe solen op og ned, som vi har for vane at sige, men for at rin-ge til morgenbøn og aftenbøn. På søn-dage og andre helligdage ringer klokken ikke til morgen- og aftenbøn, for på de dage ringer klokken for at kalde til guds-tjeneste.Og hver gang klokken har ringet afsluttes der med bedeslag, som er 3 x 3 enkelt-slag: tre for Gud Fader, tre for Gud Søn og tre for Gud Helligånd.

Grundtvig skrev i 1845 en salme om kir-keklokken (”Kirkeklokke! mellem ædle

malme”, nr. 783 i Salmebogen) og her kalder han kirkeklokkens lyd for

”himmelrøsten der går gennem jorderig”. Himmelrøsten er Guds stemme, og med klokken får vi fortalt, at Gud altid er med os. Kirkeklokkens toner lyder ud i landskabet, den bæres af vinden over veje og stræder, over marker og huse gennem træer og vinduer og ind i vo-res stuer. Og på den måde er lyden i vores liv. Lyden af kirkens klokker, af him-melrøsten, der bringer bud om, at Gud altid er med os, til hverdag og til fest, i glæde og i sorg – altid.

Her, hvor det er blevet hverdag igen ovenpå en forhåbentlig dejlig sommer, er det værd at

lægge mærke til det faste hverdagstegn, som vi alle er fælles om, nemlig lyden af kirkeklokken. Og tænke på, at når vi hø-rer den, så er det bud fra Gud til os. Bud om, at det er tid for en ny dags begyndel-se med alle dens opgaver, krav og mål. Bud om, at vi skal give os i kast med det altsammen og samtidig huske på, at da vi vågnede i morges, var luften der til os, uden at vi havde gjort noget for det. Og solen står op uden et eneste menneske har været indblandet i det. Gå du derfor frimodigt til det, der er din dont i dag. Og husk, at du også er med i en meget større sammenhæng! Kærlig hilsen Fader, Søn og Helligånd.Og når vi kommer hjem om aftenen, ringer kirkeklokken med bud om, at du er Guds barn uanset, hvordan dagen er forløbet, uanset hvordan balancen har været mellem succes og fi asko. I morgen er der en ny ubrugt dag. Kærlig hilsen Fa-der, Søn og Helligånd.

”Hvem ringer klokkerne for” hedder en roman af Ernest Hemingway. Titlen er hentet fra et citat af den engelske præst og digter John Donne (1572-1631), som siger: ”Intet menneske er en ø, en verden for sig; ethvert menneske er et stykke af fastlandet, en del af det hele; om en klump ler skylles bort af havet, eller et forbjerg, eller din vens hus, eller dit eget – Europa bliver mindre derved; ethvert menneskes død river noget fra mig, thi jeg er eet med den ganske menneske-hed: så derfor skal du ikke spørge: hvem ringer klokkerne for? De ringer for dig!”

Når vi hører kirkeklokken ringe, mindes vi om, at vi ikke er de eneste i verden, men en del af en større sammenhæng, hvor vi må udfylde vores plads så godt vi kan. Og lad os aldrig glemme, at vi gør det til lyden af kirkeklokker, der fl etter sig ind i vores hverdag. Kirkeklokker, der ringer for dig med kærlig hilsen fra Fader, Søn og Helligånd.Klokkerne ringer

for dig!

Page 5: Gistrup kirkeblad - Nr. 69 - 2014

5

BABYSALMESANGGiv dit barn den bedste start på livet – kom med til Babysalmesang i kirken. Nyt hold i Gunderup Kirke ved organist Elisabeth Bech: Opstart tirsdag den 23. september kl. 10.30.Læs mere – bl.a. om tilmelding – på kirkernes hjemmesider.

LEGESTUE 2. og 4. mandag i måneden kl. 9.00-12.00 for småbørn og deres voksne. Kontakt sognemedhjælper Kathrine Kofod, tlf. 40 31 05 44.

KOR Børnekor (3.-5. kl.) hver torsdag kl. 14.30 - 15.15, ungdomskor (6. kl. og opefter) hver torsdag kl. 16.00 - 18.00.Kontakt Elisabeth Bech på tlf. 26 24 97 06 for yderligere info.

KONFIRMATIONS-FORBEREDELSE 2014-15Velkomstgudstjeneste i Gistrup Kirke søndag den 7. september kl. 14.00 Bemærk: Nogle af holdene begyn-der før. Orientering og indbydel-sesmateriale er udsendt gennem Gistrup Skole i august. Orientering vil også fi ndes på kirkens hjemme-side. Elever fra sognet, som går på andre skoler kan også bliver konfi r-meret i Gistrup Kirke.

Konfi rmationer: • Gistrup Kirke: den 9. maj (7a og 7b) den 10. maj (7c)• Gunderup Kirke: den 3. maj• Sdr. Tranders Kirke: den 9. maj.

5

GISTRUP KIRKE FOR BØRN OG UNGE

Vi mødes i kirken og synger, danser, hop-per, leger og bruger vores sanser. Det er muligheden for en sjov hyg-gestund sammen med dit barn eller bar-nebarn og for at blive fortrolig med kirken og dens rum.Hvert Bongo-hold kører 6 hverdagsefter-middage kl. 16.30 – 17.15.

BONGO-HOLD 2014/2015

Bongo 1 (for børn fra 1 til 3 år)1. hold: Gistrup Kirke, opstart 26. aug. kl. 16.30 v. sognemedhjælper Kathrine Kofod.2. hold: Gunderup Kirke, jan./feb. 2015.

Bongo 2 (for børn fra 3 til 5 år)1. hold: Nøvling Kirke, okt./nov. 2014.2. hold: Gistrup Kirke, marts/april 2015.

Tilmelding og yderligere oplysninger:Sognepræst Lene Riger-KuskTlf. 96 36 66 66, [email protected]

Hold øje med kirkernes hjemmesider for præcise opstartsdatoer, eller følg med på Gistrup Kirkes facebookside:www.facebook.com/gistrupkirke

BONGO – kirkemusikalsk tilbud til dit barn og dig!

Torsdag den 11. september myldrer Gistrup Kirke af børn hele formiddagen. Vi har inviteret hele byens dagtilbud, dvs. dagplejere, vuggestuer og børnehaver til ”Små Synger Sammen”.

Kl. 9.30 er det for dagpleje- og vuggestuebørn. Kl. 10.30 er det børnehavebørnene, der får fornøjelsen.

Arrangementet er en del af Danmarks Radios lands-dækkende sangdag for børn. Vi skal synge salmer og sange med bevægelser og sanser og have en lille sam-tale med orglet. Alle er velkomne til at komme og syn-ge med de små.

Elisabeth Bech og Kathrine Kofod

SPAGHETTIGUDSTJENESTEREn enkel og uformel gudstjeneste i absolut

børnehøjde, tilrettelagt for børn i alderen 3 til 8

år – med efterfølgende spisning.

Pris: Voksne 30 kr., børn 10 kr.

Datoer for efteråret, tirsdage kl. 17.00:

2. september, 7. oktober og 18. november.

JUNIOR-AFTENER

For børn fra 3. til 6. kl. er der mulig-hed for at være med til nogle su-per hyggelige af-tener i kirken.

Vil du vide mere, så kontakt sogne-medhjælper Ka-thrine Kofod på tlf. 40 31 05 44.

FAMILIEGUDSTJENESTE BUSK-gudstjeneste – en festlig og anderledes gudstjeneste, hvor børn og

unge medvirker med forskellige indslag. Vi ønsker med denne gudstjeneste

at sætte fokus på og at styrke fællesskabet og samarbejdet med børn og

unge, der har deres gang i kirken. BUSK står for Børn-Unge-Sogn-Kirke.

Søndag den 26. oktober kl. 10.30

Page 6: Gistrup kirkeblad - Nr. 69 - 2014

6

DET SKER...

HØSTGUDSTJENESTESøndag den 14. september kl. 10.30 Børn og unge medvirker i indtog med høstens afgrøder. Kom selv med noget. Bagefter kirkefrokost og auktion/salg af de indkomne afgrøder. Der er børnekirke under prædikenen.

HVAD VIL VI MED VORES KIRKE?Menighedsmøde søndag den 5. oktoberEfter gudstjenesten kl. 10.30 – og efter at vi har fået lidt at spise, er der menighedsmøde. Her fortæller menighedsrådet om sit arbejde – og visioner for fremtiden. Alle har mulighed for at bidrage med kommentarer, idéer osv. Kom og vær med til at præge vores kirke.

LYSGLOBUS Flere har efterlyst mulighed for at tænde lys i kirken, bl.a. til personlig eftertanke, stilhed og bøn. Menig-hedsrådet har besluttet at opstille en lysglobus på prøve en periode. Kommentarer og overvejelser er velkomne.

SOGNEEFTERMIDDAGETirsdag den 2. september: Eftermiddagsudfl ugt Afg. Gistrup Kirke kl. 13.30. Vi besøger Forsorgsmuseet i Ham-mer Bakker. Hvordan var forholdene gennem tiderne for bru-gere af den store institution. Der serveres eftermiddagskaffe. Tilmelding på liste i kirkens forhal. Der køres i privatbiler og vi får plads til alle, der vil med.

Tirsdag den 7. oktober kl. 14.00: Storvask i gamle dagev. Ingrid Houlind, Struer. Glimt for en tidligere tider.

Tirsdag den 4. november kl. 14.00:Hospitalsskibet Jutlandiav. overlæge Benedicte Laursen, Aalborg.

Tirsdag den 2. december kl. 14.00: Adventshygge.

HUSKHERREVÆRELSET

(for mænd)

første mandag i md.

kl. 10.30-13.00

Husk madpakke!

SKABELSESTIDTid til tak og lovsang for skaberværket

”Grøn kirke” (www.gronkirke.dk) har opfordret til, at en eller fl ere gudstjenester i september fokuserer på Skabelsen. I et par af september måneds gudstjene-ster, hvor jeg medvirker, vil skabelsestemaet komme til orde i salmer, bønner og prædiken.

14. sept.: Høstgudstjeneste i Gistrup Kirke

28. sept.: Om bekymringer og uro for mange ting. Ét er nødvendigt! (Gistrup og Gunderup)

Har nogle lyst til at bidrage, kan man henvende sig til mig! Ejnar Grønlund

TEMAAFTEN MED FILM

Torsdag den 20. november kl. 19.00

(bemærk tidspunktet!)

Konfl ikten mellem israelere og palæstinensere får

menneskelige ansigter i denne hverdagshistorie, der

handler om to naboer på grænsen mellem Israel og

Vestbredden.

Efter fi lmen samtale om fi lmens budskaber.

Flere oplysningen om fi lmen i kirkens programfolder.

SALMEMARATONi Gistrup Kirke torsdag den 9. oktober kl. 19.00 - 21.15Aftenen er et led i anden sæson af Salmemaraton i Aalborg Østre Provsti. Medvirkende: Organist Elisabeth Dorthea Bech-Egstrup, sog nepræst Ejnar Grønlund samt Gistrup-koret. Vi vil synge salmer-ne 638-661 samt 766 og 769.

Salmemaraton september - novemberOnsdag d. 10. sept.: Skalborg Kirke

Torsdag d. 25. sept.: Nøvling Kirke

Torsdag d. 9. okt.: Gistrup Kirke (se ovenfor)

Torsdag d. 6. nov.: Dokkedal Kirke

Tirsdag d. 18. nov.: Klarup Kirke

Se mere om hele forløbet på hjemmesiden: www.salmemaraton.dk

FRIVILLIGE INDDRAGES I GUDSTJENESTENFrivillige medvirker i gudstjenesterne 14. septem-ber; 12. oktober og 9. november.

Har nogen lyst at medvirke, kan henvendelse ske til sognepræst Ejnar Grønlund.

en lysglobus på prøve en periode. Kommentarer og overvejelser er velkomne.

Page 7: Gistrup kirkeblad - Nr. 69 - 2014

7

WWW.GISTRUP-KIRKE.DK

VIL DU VÆRE MED TIL AT SYNGE GOSPEL FOR EN DAG?Så kom og vær med til Gospelworkshop og gospelgudstjenesteSøndag den 9. november kl. 9.30-18.00 i Gistrup Kirke

Dagen ledes af den meget anerkendte musiker og pro-ducer Joachim Hejslet Jørgensen, som med sin smittende entusiasme vil lære os at synge gospel så taget løfter sig. Vi håber, at mange har lyst til at være med til en festlig dag.

Program:Kl. 9.30: Morgenkaffe og rundstykkerKl. 10.00: WorkshopKl. 12.30: Frokost, derefter workshop med en forfriskning

i løbet af eftermiddagen.Kl. 16.30: Gudstjeneste

Deltagerpris: 60,00 kr. (inkl. spisning).

Tilmelding helst inden den 1. november til sognemed-hjælper Kathrine Kofod på e-mail: [email protected] eller på tlf. 40 31 05 44. Opgiv navn, adr. tlf, e-mail.

Alle er velkomne til gudstjenesten kl. 16.30.

”FRA FISKERKØJE TIL BISPESTOL”v. biskop i Aalborg Stift, Henning Toft Bro

Fælles sogneaften for Gunderup, Nøvling og Gistrup sogne i Gistrup Kirke tirsdag den 28. oktober kl. 19.30Foredraget vil kredse om de store udfordringer fol-kekirken står i, og pege på de rige muligheder, vi har for at være en nærvæ-rende og vedkommende folkekirke.

Henning Toft Bro

Joachim Hejslet Jørgensen

TRÆNGER DU TIL MOTION?Hvad med at prøve at motionere stemmelæberne?- Et tilbud til alle voksne i Gistrup, Gunderup og Nøvling sogne.- men andre er også velkomne!

Har du lyst til at synge sammen med andre voksne og måske endda lære et par nye sange? Da sidste års ”ad hoc kor” var en succes, vil vi igen i år prøve at samle et kor, der skal fungere i efteråret og frem til jul/ Hellig 3 konger.

Vi vil synge både enstemmigt og fl erstemmigt, klassisk og ryt-misk musik. Der er plads til både mænd og kvinder i alle aldre, og der kræves ingen forudsætninger andet end lysten og mo-det til at synge.

Vi øver skiftevis i Gistrups og Gunderups sognelokaler. Dette vil fremgå nærmere af øveplan, der uddeles første mødegang.

Koret øver: Torsdage kl. 19.15-21.30

Første øvegang bliver: Torsdag d. 25. september i Gistrup Kirke.

Tilmelding nødvendig til kirkekontoret: tlf. 98 33 35 52 inden 15. september, og vedlæg navn og telefonnummer eller anden kontaktoplysning.

Elisabeth Bech

KONCERT MED KRISTINA ANNATorsdag den 18. september kl. 19.30 i Gistrup Kirke

Med sin bløde og indsmigrende stemme og sine fi nurlige og tankevækkende tekster, gør Kristina Anna altid indtryk med sit udtryk. Nogen husker hende måske fra tiden som kirkesanger i Gunderup Kirke, nogen fra de talrige koncer-ter i hendes kølvand, og nogen har måske endnu til gode at stifte bekendtskab med Kristina Anna, som dette efterår gæster Gistrup Kirke for at synge sig ind i vores hjerter.

Med to udgivelser bag sig er Kristi-na Anna ved at snige sig ind på den danske musikscene. Hendes sene-ste udspil ”Sulten I Seng” har fået begejstrende ord med på vejen.

”Sulten i seng bugner af ørehæn-gere, der alle kendetegnes af gode tekster fremført af Kristina Annas blide underspillede vokal. Man kunne lave vokale sammenlignin-ger med fremtrædende sangerin-der som Dicte og Marie Key, men man kunne også bare lade Kristina Annas vokal være helt sin egen. For helt sin egen er den, ligesom teksterne har et ganske personligt og særegent præg. Kristina Anna formår at udtrykke hverdagens små iagttagelser på poetisk vis” – (lydtapet.dk)

Page 8: Gistrup kirkeblad - Nr. 69 - 2014

TEA

M L

YN

DE

RU

P 97

17

34 0

8

GUDSTJENESTER Kirkekaffe efter hver gudstjeneste i Gistrup

OPSLAGSTAVLEN

SKOVBRYNET DATO kl. 10.30

2/9 LRK

16/9 EG altergang

30/9 MNS Nøvling Kirke

14/10 LRK altergang

28/10 EG

11/11 MNS altergang

25/11 LRK9/12 EG24/12 MNS

BELTOFTEN DATO kl. 10.003/9 MNS30/9 Nøvling kl. 111/10 Udgår5/11 EG3/12 MNS24/12 LRK

NØVLING3/9 kl. 19.00: Koncert med Marie Carmen Koppel Billetter købes hos Lene Riger-Kusk og

Rosa Pedersen

9/9 kl. 9.30: ”Pigekammeret” Tur til Herning – ”Da Herning klædte Danmark på”. Tilmelding til Grete Nielsen tlf. 9831 4506 / 2563 4976

28/9 kl. 10.30: Høstgudstjeneste med efterfølgende middag i Toften. Tilmelding til Grete Nielsen tlf. 9831 4506 / 2463 4976

21/10 kl. 14.00 ”Pigekammeret” Socialrådgiver Susanne Vesti Dönder

fra Krisecentret

28/10 kl. 19.30: Fælles sognemøde i Gistrup Kirke med biskop Henning Toft Bro

13/11 kl. 19.00: Sogneaften i Toften v/læge Grethe Andersen. ”Hvad er et menneske? – hjernens perspektiv”

18/11 kl. 14.00: ”Pigekammeret”. Lisbeth Svendsen fra Lindenborg Slot.

MNS: Mette Nøhr ShawLRK: Lene Riger-KuskEG: Ejnar Grønlund

DATO KIRKEÅRET GISTRUP GUNDERUP NØVLINGAUGUST

31. aug. 11. s. e. trin. 9.00 EG 10.30 EG 14.00 LRK Friluft

SEPTEMBER

2. sept. Tirsdag 17.00 EG Spaghetti7. sept. 12. s. e. trin. 14.00 Alle præster 10.30 MNS 10.30 LRK14. sept. 13. s. e. trin. 10.30 EG Høst 9.00 MNS 10.30 MNS21. sept. 14. s. e. trin. 10.30 LRK 10.30 MNS Høst 9.00 LRK28. sept. 15. s. e. trin. 9.00 EG 10.30 EG 10.30 LRK Høst30. sept. Tirsdag 11.00 Høstgt. for ældre

Kirkekaffe i Toften

OKTOBER

5. okt. 16. s. e. trin. 10.30 MNS Menig-hedsmøde se s. 6

9.00 MNS 10.30 EG

7. okt. Tirsdag 17.00 EG Spaghetti12. okt. 17. s. e. trin. 10.30 EG 10.30 LRK 9.00 EG19. okt. 18. s. e. trin. 9.00 LRK 10.30 MNS 10.30 LRK26. okt. 19. s. e. trin. 10.30 EG Familiegt. 9.00 EG 10.30 LRK Familiegt.

NOVEMBER

2. nov. Alle Helgen 10.30 EG 10.30 MNS 16.30 MNS9. nov. 21. s. e. trin. 16.30 EG Gospelgt. 10.30 EG 10.30 MNS16. nov. 22. s. e. trin. 10.30 MNS 16.30 LRK 10.30 LRK18. nov. Tirsdag 17.00 EG Spaghetti23. nov. Sidste s. i kirkeåret 10.30 LRK 10.30 EG 16.30 LRK30. nov. 1. s. i advent 16.30 EG 10.30 MNS 10.30 EG

DECEMBER7. dec. 2. s. i advent 10.30 MNS 16.30 MNS 10.30 LRK14. dec. 3. s. i advent 10.30 EG Familiegt. 10.30 LRK 16.30 LRK 9 læsn.

GISTRUP1/9 kl. 10.30 Herreværelset

2/9 kl. 13.30 Eftermiddagsudfl ugt

7/9 kl. 14.00 Velkomst for konfi rmander

11/9 kl. 9.30 og 10.30 Små Synger Sammen

14/9 kl. 10.30 Høstgudstjeneste

18/9 kl. 19.30 Koncert med Anna Kristina

25/9 kl. 19.15 Ad Hoc Kor opstart

5/10 Menighedsmøde

6/10 kl. 10.30 Herreværelset

7/10 kl. 14.00 Sogneeftermiddag ”Storvask i gamle dage” v. Ingrid Houlund

24/9 kl. 19.30: Konfi rmandstuen: Krigslæge Wiera Malamá Lorentzen - Mamma Doc

28/10 kl. 19.30: Fælles sognemøde i Gistrup Kirke med biskop Henning Toft Bro

19/11 kl. 19.30: Konfi rmandstuen: Sygehuspræst Ruth Østergaard Poulsen, Aalborg

GUNDERUP

GISTRUP9/10 kl. 19.00 Salmemaraton i Gistrup Kirke

26/10 kl. 10.30 Familiegudstjeneste (BUSK)

28/10 kl. 19.30 Fælles sognemøde i Gistrup Kirke med biskop Henning Toft Bro

3/11 kl. 10.30 Herreværelset

4/11 kl. 14.00 Sogneeftermiddag ”Hospitalsskibet Jutlandia” v. Benedicte Laursen

9/11 Gospelworkshop se s. 7

20/11 kl. 19.00 Filmaften

30/9. kl. 11.00 i Nøvling K: Høstgudstjeneste for ældre. Kirkebil med handicapkørsel fra bl.a. Skovbrynet.

ALLE SOGNE