Top Banner
N uorten liikunnan harrastamiseen on kiinnitettävä kaikilla ta- soilla suurta huomiota. Ih- misten lihavoituminen ja huonokuntoisuus alkaa ol- la jo kansallinen ter- veysuhka, osittain jo ter- veysongelma. Kun tätä esiintyy myös runsaasti nuorilla, ongelma koros- tuu. K oulujen ja urhei- luseurojen yhteis- työ on yksi ongelman rat- kaisuista. Opettajat voisi- vat nykyistä aktiivisem- min ohjata ja suorastaan taluttaa nuoria urheiluseu- rojen tavoitteellisen oh- jauksen ja valmennuksen piiriin. Jotta tällainen on- nistuisi, asia olisi otettava huomioon keskeisesti kuntien sivistys-, nuoriso- ja liikuntastrategioissa. O ulun Eteläinen tar- vitsee urheilulu- kion. Liikunnallisesti lah- jakkaiden ja tavoitteellis- ten nuorten täytyy tällä hetkellä muuttaa alueelta pois, jos he haluavat yh- distää lukion ja urheilun. Urheilulukiossamme voisi olla muutamia erikoislaje- ja. Jalkapallo voisi olla yksi näistä. Toivoisin, että tähän haasteeseen tartut- taisiin vakavasti ja määrä- tietoisesti. U rheilulukio voisi ottaa myös tehtä- väkseen yleisemminkin koulujen ja urheiluseuro- jen yhteistyön kehittämi- sen. Luonnollisesti urhei- lulukion tavoitteena olisi kasvattaa ja valmentaa nuoria menestymään hui- pulla, silla urheilu tarvit- see menestyjiä. O len myös huoman- nut, että poliittista päätöksentekoa ohjaa me- nestys. Menestyminen palkitaan, mikä on hyvä asia. Meidän vain tulee ra- kentaa sellaisia olosuhtei- ta, että menestyminen on mahdollista. Tähän omalta osaltaan urheilulukio an- taisi mahdollisuuksia. M ielenkiintoinen jalkapallokesä on tulossa. FC YPAn edustus- joukkue on hyvässä iskus- sa. Sitä korostaa vielä se, että joukkueessa pelaa runsaasti seuran omia nuoria kasvatteja. Viime kesän kotipelit osoittivat, että "Safari elää". Hyvä peli tarvitsee aina hyvän yleisön, joten mennään jälleen suurin joukoin kannustamaan joukkuet- tamme. Kakkonen on ko- va sarja. T ulevana kesänä uu- tuutena on kansain- välinen jalkapalloleiri ja sen jatkona perinteellinen Oulun Eteläisen Avoin mestaruusturnaus. Leirille on tulossa Saksasta yli 30 pelaajaa ja vastaava määrä vanhempia. Saamme mu- kaan myös kolme saksa- laista huippuvalmentajaa. Näiden lisäksi on runsaas- ti erilaisia jalkapalloon liittyviä tapahtumia, kuten Vappuhulinat, Ylivieska CUP, lasten jalkapallo- koulu ja eri sarjojen piiri- pelit, joten mukava jalka- pallokesä on tulossa. Keijo Nivala FC YPAn hallituksen puheenjohtaja 2 Puheenjohtajan ajatuksia Oulun Eteläinen tarvitsee urheilulukion FC YPA:n toimisto Muotitalo Lehtisen yläkerta Juurikoskenkatu 4, Postiosoite: PL 183 Puhelin: 08-424 890 Fax 08-424 880 e-mail: [email protected] www-sivut: www.fcypa.com Tule mukaan jalkapallotoimintaan. Tiedustelut toimistolta. VAPPU- HULINAT Ylivieskassa 1.5. klo 11-15 • Ohjelmassa mm. musiikkia, hevoskuljetusta lapsille, FC YPA jakaa ilmapalloja • Myynnissä: Leijonien kirjanmerkkejä, FC YPA:n autoarpoja • Motoristien vierailu ja haastatteluja järjestää FC YPA ja LC Ylivieska/Huhmari
11

Football News 2004

Apr 09, 2016

Download

Documents

 
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Football News 2004

Nuorten liikunnanharrastamiseen on

kiinnitettävä kaikilla ta-soilla suurta huomiota. Ih-misten lihavoituminen jahuonokuntoisuus alkaa ol-la jo kansallinen ter-veysuhka, osittain jo ter-veysongelma. Kun tätäesiintyy myös runsaastinuorilla, ongelma koros-tuu.

Koulujen ja urhei-luseurojen yhteis-

työ on yksi ongelman rat-kaisuista. Opettajat voisi-vat nykyistä aktiivisem-min ohjata ja suorastaantaluttaa nuoria urheiluseu-rojen tavoitteellisen oh-jauksen ja valmennuksenpiiriin. Jotta tällainen on-nistuisi, asia olisi otettavahuomioon keskeisestikuntien sivistys-, nuoriso-ja liikuntastrategioissa.

Oulun Eteläinen tar-vitsee urheilulu-

kion. Liikunnallisesti lah-jakkaiden ja tavoitteellis-

ten nuorten täytyy tällähetkellä muuttaa alueeltapois, jos he haluavat yh-distää lukion ja urheilun.Urheilulukiossamme voisiolla muutamia erikoislaje-ja. Jalkapallo voisi ollayksi näistä. Toivoisin, ettätähän haasteeseen tartut-taisiin vakavasti ja määrä-tietoisesti.

Urheilulukio voisiottaa myös tehtä-

väkseen yleisemminkinkoulujen ja urheiluseuro-jen yhteistyön kehittämi-sen. Luonnollisesti urhei-lulukion tavoitteena olisikasvattaa ja valmentaanuoria menestymään hui-pulla, silla urheilu tarvit-see menestyjiä.

Olen myös huoman-nut, että poliittista

päätöksentekoa ohjaa me-nestys. Menestyminenpalkitaan, mikä on hyväasia. Meidän vain tulee ra-kentaa sellaisia olosuhtei-ta, että menestyminen on

mahdollista. Tähän omaltaosaltaan urheilulukio an-taisi mahdollisuuksia.

Mielenkiintoinenjalkapallokesä on

tulossa. FC YPAn edustus-joukkue on hyvässä iskus-sa. Sitä korostaa vielä se,että joukkueessa pelaarunsaasti seuran omianuoria kasvatteja. Viimekesän kotipelit osoittivat,että "Safari elää". Hyväpeli tarvitsee aina hyvänyleisön, joten mennäänjälleen suurin joukoinkannustamaan joukkuet-tamme. Kakkonen on ko-va sarja.

Tulevana kesänä uu-tuutena on kansain-

välinen jalkapalloleiri jasen jatkona perinteellinenOulun Eteläisen Avoinmestaruusturnaus. Leirilleon tulossa Saksasta yli 30pelaajaa ja vastaava määrävanhempia. Saamme mu-kaan myös kolme saksa-laista huippuvalmentajaa.

Näiden lisäksi on runsaas-ti erilaisia jalkapalloonliittyviä tapahtumia, kutenVappuhulinat, YlivieskaCUP, lasten jalkapallo-koulu ja eri sarjojen piiri-pelit, joten mukava jalka-pallokesä on tulossa.

Keijo NivalaFC YPAn

hallituksen puheenjohtaja

2

Puheenjohtajan ajatuksia

Oulun Eteläinentarvitsee urheilulukion

FC YPA:n toimistoMuotitalo Lehtisen yläkerta

Juurikoskenkatu 4, Postiosoite: PL 183Puhelin: 08-424 890

Fax 08-424 880e-mail: [email protected]

www-sivut: www.fcypa.com

Tule mukaan jalkapallotoimintaan.Tiedustelut toimistolta.

VAPPU-HULINATYlivieskassa 1.5. klo 11-15

• Ohjelmassa mm. musiikkia,hevoskuljetusta lapsille, FC YPA jakaa ilmapalloja

• Myynnissä: Leijonien kirjanmerkkejä, FC YPA:n autoarpoja

• Motoristien vierailu ja haastatteluja

järjestää FC YPA ja LC Ylivieska/Huhmari

Page 2: Football News 2004

4

Page 3: Football News 2004

5

- Kaikki on johtajistakiinni, älkää koskaansyyttäkö asiakkaita!

Näin tiivisti johtamisenperusteita kouluttaja jamainostoimistojohtaja As-ko Männistö FC YPA:ntiimijohtajakoulutuksessa.

Koulutus pidettiin hel-mikuussa YlivieskanSmartHousessa. Paikallaoli viisitoista FC YPA:n tii-mi- ja joukkueenjohtajaa.

Koulutuksen tavoitteenaoli antaa tiimijohtajille en-tistä parempia valmiuksiaonnistua työssään.

- Johtajan tehtävä ononnistumisen organisointi,täsmensi Männistö myösurheiluseurajohtajan roo-lia. Hänen mukaansa Suo-messa kiinnitetään aivanliian vähän huomiota joh-tamisen osaamiseen ja en-nen muuta ihmisten johta-miseen.

- Me suomalaiset olem-me maailmankuuluja asi-ajohtajia. Valitettavastiusein unohdamme, ettäasiatkin tapahtuvat ihmis-ten toimesta, kiteytti Män-nistö.

Illan anti oli innostavaja antoi monia hyviä vink-kejä kehittää myös seura-toimintaa entistä mielen-kiintoisemmaksi. Keijo Nivala luovutti illan kouluttajalle Asko Män-

nistölle viirin huomionosoituksena jo vuosia kestä-neestä FC YPA:n tukemisesta.

Naiset ovat FC YPA:ntoiminnan selkärankaa.Nainen jalkapallojouk-kueen johtajana on en-nemminkin sääntö kuinpoikkeus - selvästi ylipuolet joukkueenjohta-jista on kauniimman su-kupuolen edustajia.

Jalkapalloa on aiem-min pidetty miehisenä la-jina, mutta ajat ovatmuuttuneet.

- Naiset ovat rohkais-tuneet kantamaan vastuu-ta urheilussa ja muualla-kin yhteiskunnassa sellai-silla alueilla, jotka ovataiemmin olleet miesten.Naiset haluavat kehittääitseään ja toimia muualla-kin kuin kotona, arvioiFC YPA:n D-92-poikienjoukkueenjohtaja KatiMarjakangas.

- Toisaalta miesten ak-tiivisuus ja kiinnostus eri-laisten seura- ja järjestö-tehtävien vastuunkanta-jien paikalle on yleisestivähentynyt. Syntynyttätyhjyyttä nyt naiset paik-kaavat, jatkaa hän.

E-93-poikien joukku-eenjohtaja Päivi Saari onsamoilla linjoilla:

- Naisille vastuunottoon luontaisempaa, kunkysymys on oman lapsenhyväksi tehtävästä työstä,sanoo Saari.

- Nykypäivänä ei ko-vin helposti ryhdytä teke-mään mitään, jos siitä eiole itselle hyötyä, miettiiSaari.

- Miehet ovat mielel-lään mukana harrastuk-

Naiset kantavat vastuutaFC YPA:ssa

Johtajat johtajaopissa

Asiajohtamisestaihmisten johtamiseen

sessa, mutta antavat vas-tuunkantamisen mielelläänmuille, toteaa Kati Marja-kangas, joka pitää kuiten-kin myös hyvänä sitä, ettänaiset saavat vastuuta.

Koordinaattori

Joukkueenjohtaja onjalkapallojoukkueen koor-dinaattori.Yhteydenpitovanhempien ja valmenta-jien välillä, tiedottaminen,matkajärjestelyt ja van-hempien toiminnan organi-sointi ovat joukkueenjoh-tajien tärkeimpiä tehtäviä.

Molemmat naiset va-kuuttavat, että joukkueen-johtajan ei tarvitse ymmär-tää jalkapallosta paljon mi-

tään. Oma asenne on tär-keämpi.

Tekemällä oppii

- Jalkapallosta en aluksitiennyt mitään. Tekemälläoppii, sanoo Päivi Saari.

Kati Marjakangas tote-aa olleensa peruspenkkiur-heilija, jolle kelpasi lajikuin laji. Lisäksi hän toimiaiemmin rivivanhempanajoukkueessaan.

- Osa hommasta oli tut-tua. Uutta olivat esimer-

kiksi yhteydet piiritoimis-toon. Tässä on myös konk-reettisesti nähnyt, kuinkamonista eri osatekijöistäkoostuu omalla paikkakun-nalla järjestettävä turnaus,sanoo Kati Marjakangas.

- Sosiaalisista taidoistaon hyötyä joukkueenjohta-jalle. Joukkueessa on yhtämonta erilaista ihmistäkuin jäsentä, toteaa Marja-kangas.

Uusia ystäviä

Molemmat näkevätjoukkueenjohtajan tehtä-vissä paljon positiivisiapuolia.

- Tässä näkee, kuinkapojat nauttivat pelaamises-

ta ja reissuissa käymisistä.Lapset ovat lapsia rajalli-sen ajan, ja on kiva olla nytmukana ja ottaa yhdessäilo irti, sanoo Saari.

- Tässä hommassa ontutustunut vanhempiin, joi-hin muuten ei olisi törmän-nyt. Ihan ystäviksi asti, to-teaa hän.

- Joukkueessa on erilai-sia vastuullisia tehtäviä.Joukkueenjohtaja näkee ai-tiopaikalta kaikki nämä, japystyy olemaan mukanakehittämässä joukkuettakuin koko seuraakin, ana-lysoi Marjakangas.

Tomi Honkalan, Tee-mu Sorvojan ja MiikkaIsosalon valmentamat1993-syntyneet pojatovat harjoitelleet talvenaikana muutakin kuinjalkapalloa.

Suunnilleen kerrankuussa joukkue on suun-nannut esimerkiksi ui-maan tai keilaamaan.Onpa kerran pelattu han-kifutistakin Jokirannankentällä. Sisäharjoituk-siinkin on saatu uuttapotkua Lukkarisen Mi-kan temppuradalla.

Joukkueeseen on liit-tynyt uusia pelaajia, jot-ka ovat olleet alusta alka-en aktiivisesti mukananiin harjoituksissa kuinharjoituspeleissäkin. En-si kesän kohokohta onosallistuminen Piteånkansainväliseen turnauk-seen Ruotsissa.

93-pojilla monipuoli-nen talvi-

harjoittelu

Aktiiviset joukkueenjohtajat nähdään myös kentän laidalla, tällä kertaa maneesilla. Kuvassa keskellä vasem-malla Päivi Saari, keskellä oikealla Kati Marjakangas.

Naisille vastuunotto onluontaisempaa, kun onkysymys oman lapsenhyväksi tehtävästätyöstä. Päivi Saari

Page 4: Football News 2004

6

FC YPA:n nousu futsa-lin Ykköseen lisää var-masti ylivieskalaistenkiinnostusta lajia kohtaan.FC YPA pelaa kotiottelun-sa Liikuntakeskuksessa.Sali ei aivan täytä minimi-kriteereitä, mutta joukkuesaa pelata siellä poikkeus-luvalla.

- Futsal on vauhdikaslaji, jonka suolana ovathienot yksilösuoritukset.Lokakuussa alkavassa sar-jassa voimme esitellä lajiaylivieskalaisille, kertooFC YPA:n futsaljoukku-een valmentaja KimmoMattila.

FCYPA:nfutsaljoukkue 2003-2004

MaalivahditToni Soini -86Miika Isosalo -87

PuolustajatJani Mustakangas -81 CJussi Eskola -68Mika Aho -70Tomi Visuri -85Hannu Honkala -87

LaitapelaajatJarkko Kortelainen -81Teemu Typpö -86Arto Alasuutari -85Juuso Mattila -85Tomi Korhonen -85Tuomo Marjakangas -85Tomi Honkala -85Henri Heikkilä -87

HyökkääjätJuho Muhonen -81Tapani Yrjölä -85Joni Pakola -85

ValmentajaKimmo Mattila -73

Ykkönen odottaaFutsalin harrastus on

Suomessa nopeassa nou-sussa, ja nyt jo laji on li-senssipelaajien määrän pe-rusteella viiden harraste-tuimman joukkuelajin jou-kossa. Erityisen nopeaa la-jin kasvu on suurimmissakaupungeissa, kuten Hel-singissä ja Tampereella.Helsingissä sarjoja on5:nteen divisioonaan asti.

Futsalia on helppo ryh-tyä pelaamaan, jos osaaennestään hieman jalka-pallotaitoja. Erityisestiharrasteliikunnassa laji onsuosittu, mutta kehittyyyhtä lailla myös kilpaur-heiluna.

Syrjävaara aukaisi silmiä

FC YPA pelasi piirisar-jassa toisen futsalkauten-sa, jonka päätteeksi nousiYkköseen.

- Opimme paljon edelli-sestä kaudesta. Opimmepuolustamaan paremmin jamyös taktisesti menimmepaljon eteenpäin. Futsalis-sa korostuvat myös 1 vas-taan 1 -tilanteet, joissameillä hyökkäyspäässä riit-tää taitoa, kertoo KimmoMattila.

Futsalmaajoukkueenpäävalmentaja Simo Syr-jävaara käväisi kaudenkynnyksellä Ylivieskassakouluttamassa valmentajiaja pelaajia.

- Syrjävaaran käyntiavasi silmiä. Moni asia au-keni uudella lailla. Myöspelaajat saivat lisää virtaa,kiittää Mattila.

- Ensimmäinen vuosisarjatasolla oli kokeilua.Viime kausi otettiin tosis-saan ja todelliset haasteetovat edessä syksyllä, ku-vailee Kimmo Mattila Yli-vieskan toistaiseksi lyhyttäfutsalhistoriaa.

Teoriaa (kuvassa) ja käytäntöä. Simo Syrjävaara kou-lutti FC YPA:n valmentajia ja futsaljoukkuetta mar-raskuussa. Tilaisuus antoi potkua nousulle Ykköseen.

POHJOIS-POHJANMAANKESÄYLIOPISTOYlivieskan toimipaikka

AVOIN YLIOPISTOVäylänä yliopistoon

Ammattitaidon täydentäjänä

Avoin yliopisto-opetus lukuvuonna 2004-2005

OULUN YLIOPISTOAkateemiset opiskelutaidot 2 ov (Verkkokurssi)Kirjallisuus 15 ovKasvatustiede 15 ovKasvatustiede 20 ovEnglanti 2 ov( KTK) (kesä 2004)Digitaalinen kuvankäsittely 3 ovMatkailu 15 ovKuntoutus 15 ovPäihdetyö 15 ovTerveystieto 15 ovIkäihmisten yliopisto

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTOLuovan kirjoittamisen perusopinnot 15ovErityispedagogiikka 15 ovErityispedagogiikka 20 ov

Lapsuusopinnot 15Perheopinnot 15 ovPsykologia 15 ovPsykologia 20 ovOmaan ammattialaan sovellettava psykologia 6 ovYhteiskuntapolitiikka 15 ovYhteisöviestintä 15 ov

LAPIN YLIOPISTOEsittelijäkurssi 2 ovHallinto-oikeus 5 ovKuvataide 20 ovSosiaalipolitiikka 15 ovSosiaaliturvakurssi 2 ovTyöoikeus ja paikallinen sopiminen 3 ovTyö- ja sosiaalioikeus 5 ovTyöyhteisön johtaminen ja kehittäminen 3 ov

KUOPION YLIOPISTOSosiaalipsykologia 15 ov

ABIKURSSIT 26.7 - 6.8.2004Ruotsi, Haapavesi, Nivala, Oulainen, YlivieskaEnglanti, Nivala Oulainen, YlivieskaMatematiikka, YlivieskaIlmoittautumiset 4.6.2004 mennessä

Lisätietoja Ylivieskan toimipaikasta:http://www.pohjois-pohjanmaa.fi/kesayliopisto/(08) 4106 436, s-posti: [email protected]

Page 5: Football News 2004

8

Seitsemän vuotta fagotinsoittoa ja jalkapalloa. Jo-kirannan koulun yhdek-sättä luokkaa käyvänMarjaana Määtän ei tar-vitse erikseen miettiä,kuinka kauan hän onharrastuksiaan harrasta-nut. Seitsemäs vuosi onmenossa molemmissa.

Soittamista Marjaanapitää haasteellisena, jajalkapallossa viehättää en-nen kaikkea se, että ky-seessä on joukkuelaji, jos-sa saa olla pallon kanssatekemisissä.

Jalkapalloilun MarjaanaMäättä halusi aloittaa, kos-ka hänen veljensä Juhanipelasi YPA:n juniorijouk-kueessa. Marjaana kyseli,olisiko tytöille joukkuetta,mutta silloin ei vielä ollut.

Tyttöjalkapalloilu alkoivuonna 1997. Marjaanaoli parit treenit mukana,mutta kipinä ei heti sytty-

nyt. Talvella 1998 häntuli luokkatoverinsa muka-na treeneihin, joten pela-tessaan nyt FC YPA:n B-tytöissä aluillaan on seitse-mäs pelikausi.

Parhaan jalkapallo-muiston nimeäminen ei

tuota hänelle vaikeuksia. - Viime vuoden Kokko-

la Cupin muistaa aina. Pe-lit paranivat kaiken aikaaja joukkue rupesi todellahaluamaan voittaa pelejä.Kova yritys ratkaisi, ettävoitimme lopulta hopeaa,mikä oli yllätys kaikille,muistelee Marjaana FCYPA:n C-tyttöjen viimeke-säistä turnausta.

Marjaana Määtällä onmyös ollut kunnia pelata

Keski-Pohjanmaan piiri-joukkueessa kahdessaPohjola-Cupissa, toissavuonna Varkaudessa ja vii-me kesänä Ylivieskassa.

- Pohjola-Cup on mie-lenkiintoinen tapahtuma,jossa pelaavat parhaat pe-

laajat eri puolilta Suomea,toteaa enimmäkseen keski-kentän laidalla tai hyök-kääjänä pelaava jalkapal-lolupaus.

Parhaimpana ominai-suutenaan hän pitää juok-suvoimaa; sekä nopeuttaettä kestävyyttä löytyy.

Joukkueharjoitustenohella Marjaana Määttäharjoittelee etenkin kesäi-sin myös omalla ajallaSoittoon kuluu talvella 4-5

iltana viikossa puolisentuntia kerrallaan. Kesätovat soittohommista va-paat, ja silloin Marjaanapanostaa enemmän jalka-palloon.

Ohjattuja-harjoituksiafagotissa on keskimäärinkaksi kertaa viikossa. Yli-vieskan soittajien puhal-linorkesteri kokoontuu yh-teisharjoituksiin kerranviikossa. Lisäksi musiikki-opiston soittotunteja on jo-ka toinen viikko kaksi tun-tia peräkkäin. Siksi kaksi,koska opettaja tulee pitkänmatkan takaa.

Musiikkiopistossa hänon suorittanut 3/3 –teoria-tutkinnon.

-”Tolppaykkönen” onharkinnan alla, mutta nytaika menee soittamiseen.Ajatuksena on soittaahaastavia kappaleita, sa-noo Marjaana Määttä.

Seitsemän vuotta fagottia ja jalkapalloa

16-vuotias Marjaana Määttä on pelannut kahdesti piirijoukkueiden Pohjola-Cupissa tavoitteena on päästäjoukkueeseen myös ensi kesänä.

Tolppaykkönen harkinnassa

Page 6: Football News 2004

10

Nelosessa pelaava FCYPA:n kakkosjoukkueDream Team on profiloitu-nut nuorten miesten jouk-kueeksi, jossa on kuitenkin

mukana muutama koke-neempi peluri. Joukkueenringissä on tällä hetkellä 17pelaajaa.

Valmentaja Markku

Soini luotsaa joukkuetta ta-voitteenaan pelaajien kehit-tyminen ja joukkueen si-joittuminen Nelosessa kär-kipäähän. Myös Suomen

www.kortteenkonepaja.com

������������������ ����� ������������������������������������������������

�������������� ��������������������

�������������� �����������

Dream Team - nuorten miesten joukkueCupissa on tarkoitus men-nä pitkälle.

- Onneksi olemme pääs-seet talven aikana pelaa-maan muutaman harjoi-

tusottelun. Pienestä salistaisolle kentälle siirtyminenei ole aina helppoa, sanooMarkku Soini, joka aloittivalmennushommat H-ju-nioreiden valmentajanavuonna 1993.

Dream Team toimiimyös edustuksen reservi-joukkueena, jossa pelaajienon mahdollista saada pe-liaikaa, mikäli sitä ei edus-tuksessa ole tullut.

Yhteistyöjoukkueenatoimii myös B-pojat, joistakauden aikana nostetaanpelaajia saamaan koke-musta miesten peleistä.

Markku Soini

Page 7: Football News 2004

12

FC YPA:ssa valmen-nusoppinsa hankkineitavalmentajia toimii tällähetkellä muualla päinmaailmaa useampia.

Matti Sorvoja, PetriMartikainen, MarkusPylväs ja Mikko Heikki-nen aloittivat kaikki val-mentamisen nuorella iälläja olivat omalla panoksel-laan nostamassa ylivieska-laista jalkapalloa sille ta-solle, millä se nyt on.

Tällä hetkellä kyseistenvalmentajien ammattitai-dosta pääsevät nauttimaannuoret pelaajat KokkolastaRovaniemelle.

Matti Sorvoja,OLS C-15-pojat Oulussa psykiatrisena

erikoissairaanhoitajanaOYS:n psykiatrian klinikal-la työskentelevä 29-vuotiasMatti Sorvoja valmensiuseita juniorijoukkueitaYlivieskassa. Ennen lähtö-ään hän oli yhden vuodenmyös edustusjoukkueenvalmentajana kaudella1999.

Oulussa on nyt menossaviides valmennusvuosi.Parhaillaan Sorvoja suorit-taa Nuorten valmentaja-koulun tutkintoa. Takanaon jo kaksi viikon jaksoaEerikkilän urheiluopistolla.

Petri Martikai-nen, KPV D-12-pojat

Kokkolassa luokanopet-tajana toimiva Martikainenvalmensi Ylivieskassa ensin1984-syntyneiden ikäluok-kaa ja myöhemmin kasi-seiskoja, joista edustus-joukkueeseen ovat nyttem-min ponnahtaneet Henri

Heikkilä ja Hannu Hon-kala.

Kokkolassa ja KPV:n92-syntyneiden valmenta-jana on nyt menossa toinenvuosi. "Mortti" Martikai-nen on tänä vuonna ehtinytsuorittamaan B-valmenta-jatutkinnon.

Markus Pylväs,FC Lynx B-pojat

Rovaniemellä liikunnanja terveystiedon opettajanatoimiva 26-vuotias liikun-nanohjaaja Markus Pylväsvalmensi Ylivieskassa ikä-luokkia 1987- ja 1989-syn-tyneet.

Tänä vuonna hän val-mentaa FC Lynxin B-poi-kia. Lynx on Rovaniemenmaalaiskunnan jalkapallo-seura, jossa etenkin nappu-lapelaajien määrä on suuri.

Mikko Heikkinen,FC Raahe D-12-pojat

Viime syksynä Raaheenmuuttanut 23-vuotias Mik-ko Heikkinen ehti Ylivies-kassa valmentaa useita ju-niorijoukkueita. Yhdenvuoden verran hän valmen-si kakkosjoukkue DreamTeamia sekä B-tyttöjä.

Raahen Energia Oy:ssäsähköasentajana toimivaHeikkinen valmentaa va-paa-ajallaan FC Raahen D-12-poikien joukkuetta. Hänon saanut pelipaikan myösJussi Eskolan valmenta-massa FC Raahen edustus-joukkueessa, joka pelaaKolmosessa. Harjoitusotte-luissa Heikkinen on pelan-nut topparin ja alemmankeskikenttäpelaajan tonteil-la.

Ylivieskalais-valmentajat maailmalla

����������������� ��������������

����

�����

����

���

�������

���

������������������������������������� !���"��#�������������"��#�������$�%�����&'(����������)*���%��'+�����%������,$�&��-$../��0���(�'*�-'+�.*���%�� ����������������� ���������

� �1��� 2 3��41�� ��� 3������������������ ����������������������������� ��������������� ����������� � �����!�""��������#��������� ��������������� #�������$%&��� �����!�""��������#��������� ##�������#'���� #��������"��! ������(�"��(�����������#��������� ����������)���� #����*� ��(����+����"��+��,�������#��������� �#������������� #�����4�������5��6���� ���� -������ ��.����!"����������������'��� #���������/���� �����0�1��!��!"��"�����!"� ���!���(!����!" ����������2���� #����4��7� 4����3��!%����!"�����1���4�"�""��+(����"�,""��#���������#��� #'��������)���� #����3��!%�������!�� ���������(���+���������#���������#��� ���������#����� #�������� �������������������4!��50�3����������!"�!�""���#����������#�� �2�������#'���� �����!��50�3������� �����!�""��������������#�� �/�������#����� �����6�0$��������������'��� #)��������#���� �2��� 3��41 ����7������ ��(����������!"������#���������#��� ���������#����� #������4� 4��8���+" �� �����1���������������!�""�������������'��� ��������������� �2����34���������� �4$ !"�!"�� ��+�"��+�"�����"!!�"����"!!�������!� �����!�!"��#���������#��� #'������������� ����7!�(��� �� ��������#���������#��� #��������#����� ����

Page 8: Football News 2004

16

FC YPA nousi viimekaudeksi Kakkosen poh-joislohkoon takaisin.Kaudesta 2003 jäi käteenyhdeksäs sija ja 25 sarja-pistettä. Puolen kesänpaikkeilla huomattavastiterävöityneet esitykset ko-tikentällä turvasivat sarja-sopimuksen uusimisentälle kaudelle.

- Tavoitteena on paran-taa viime kauden sijoitus-ta. Se olisi merkki eteen-päin menosta, sanoo val-mentaja kaksikko MarkoMyllykangas - PetriMäättänen.

Valmennus vannootaistelevan futiksen ni-meen eikä turha hienoste-lu kentällä heidän ajatus-maailmaansa sovi. Mylly-kankaan ja Määttäsen slo-gan tulevaan kauteen onhyvin yksiselitteinen:"Tehdään aina enemmäntöitä kentällä kuin vastus-taja".

H a r j o i t u s k a u d e l l ajoukkue on kärsinyt tur-han paljon loukkaantumi-sista kauden alla. Talvi-kauden alku meni erittäinhyvin, mutta maaliskuus-sa on sairastuvalla olluttungosta. Onneksi pitkä-aikaispotilaita ei ole mon-

Vakiinnuttamisen vuosi

taa ja joukkue kuntoutuuhuhtikuussa täyteen iskuun.

Maakunta-matkailua

Harjoitusotteluihin jouk-kue on matkustellut maa-kuntia ristiin rastiin, muttahuhtikuun joukkue pysytte-

lee Ylivieskassa. PääsyäJokirannan koulun hiekka-kentälle odotettiin hartaasti.

-Annamme tasoitustavastustajille, koska olosuh-teiden pakosta joudummeharjoittelemaan pienessäsalissa ja maneesilla. Pelikuitenkin paranee kevään-mittaan kunhan saammeharjoitella isolla kentällä,

sanoo Marko Myllykangas.Valmentajat ovat tyyty-

väisiä uusiin pelaajavahvis-tuksiinsa. Tomi Visuri pa-lasi MyPasta takaisin ko-tiin. Tornion TP-47:sta tulikeskikentälle fyysisyyttätuomaan Mika Hemmilä.Juha Korhonen palasivuoden Dreeverit visiitil-tään takaisiin keltamustiin.

Marko MyllykangasValmentaja.

Kokenut valmentaja,viides vuosi edustusjouk-kueessa.

Sami Hautakoski -77Toppari

Joukkueen kapteeni.Esimerkillinen niin ken-tällä kuin sen ulkopuolel-lakin. Rankkarit pom-minvarmasti sisään.

Antti Kukkola -79Toppari

Puolustuksen johto-hahmoja. Ilmatilan ku-ningas. Papua ja johta-juutta löytyy.

Juho Muhonen -81Toppari/Keskikenttä

Joukkueen panssari-vaunu, joka menee vaik-ka seinän läpi jos val-mentaja niin pyytää. Ve-tää aina täysillä.

Jami RuhkalaJoukkueenjohtaja.

Kalajoen Pallon kas-vatti, jolla on tärkeä roolijoukkueessa.

Tomi Visuri -85Laitapakki

MyPasta takaisin FCYPA:aan. Pallovarmapelaaja, jolla pelisilmääpiisaa. Kärsinyt pienistäloukkaantumisista.

Tomi Honkala -85Laitapakki/Keskikenttä

Kasvamassa pojastamieheksi. Taistelee pe-liajasta. Alla hyvä harjoi-tuskausi.

Hannu Honkala -87Toppari/Laitapakki

Maistellut harjoitus-peleissä Kakkosen peli-vauhtia. Fyysisyys riittääjo, malttia tulee koke-muksen kautta.

Arto Alasuutari -85Keskikenttä

Pelinäkemystä löytyy.Fyysisissä ominaisuuksis-sa vielä tekemistä. Louk-kaantui harjoituspelissä.Kausi vaarassa?

Petri Määttänen -65Keskikenttä

Joukkueen toinen val-mentaja. YPA-ikoni, jouk-kueessa vuodesta 1982.

Henri Partala -85Keskikenttä

Pitkään odotettu polvi-leikkaus toteutuu vih-doin. Baanalle kaudella2005, tai mahdollisesti jo2004?

Sakari HeikkiläHuoltaja

Takuuvarmaa huolto-työtä. Joukkueen riskeinmies.

Lassi Pehkonen -81Laitapakki

Iso laitapakki. Hirvi-mäinen laitajuoksija, jol-la käyttöä hyökkäyspääs-säkin.

Uutena mielenkiintoisenatuttavuutena nähdään Ka-lajoen Pallosta tullut maa-livahti Tomi Tirri.

Kakkosen pohjoisloh-ko tulee olemaan ensikaudella kova sarja. Yk-kösestä tippuneet OLS jaFC Korsholm tuovat sar-jaan tason laajuutta. FCYPA:n valmentajat pitävätnousijasuosikkeinaan juu-ri OLS:ia, FC Korsholmiaja KPV:ta. Safarin koti-yleisölle valmennus lähet-tää terveisiä, että jatketaansamaa hyvää meininkiämikä oli kotipeleissä joviime kesänä.

Kaudella 2003 nähtiinSafarilla parhaimmillaanhuikeita jännitysnäytel-miä, jotka päättyivät koti-joukkueen voittoon. Var-sinkin 6-4 kotivoitot FCKiistosta ja VIFK:stä oli-vat mannaa kotiyleisölle.

FC YPA osallistuuSuomen Cupiin tuttuuntapaan. Viime kaudellaFC YPA eteni Cupissa 5.kierrokselle ja kisaan sat-sataan yhtä lujasti kuinennenkin. Tavoitteena onmennä niin pitkälle kuinmahdollista.

Tuomas HamariOsteopaatti.

Alansa ammattilainen,vammojen hoito ja kun-toutus hallinnassa.

Tapani Yrjölä (vasemmalla) ja Antti Kukkola tarjoavat Safarin yleisölle jalkapallo-elämyksiä myös tulevana kesänä. Kuva: Antti Roslander

Page 9: Football News 2004

17

FC YPA:n keskikentänkasvot ovat uudistuneetsitten viime kauden. Viimekesänä keskikentän yti-messä raatoivat GBK:honmuuttanut Marko Laitalaja FC Raaheen palannutJussi Eskola. Nyt pelipai-koilla puhaltavat uudettuulet. Kokoa ja kokemus-ta lähti, mutta tilalle saa-tiin aimo annos taistelu-asennetta ja taitoa.

Hemmilä hakeeuutta nostetta

Mika Hemmilä tuli FCYPA:an Tornion TP-47:sta, joka viime syksynänousi riemukkaasti Veik-kausliigaan. Hemmilä pe-lasi useita vuosia TP-47:nkeskikentällä Kakkosta jaYkköstä. Viime kaudellavastuuta ei herunut enääentiseen malliin ja hän al-koi katsella muiden peli-

kenttien vaihtoehtoja.- Siirto FC YPA:n rivei-

hin ei ollut mikään hans-kojen tiskiin lyömisenmerkki, vaan olen tulluthakemaan peliuralleni uut-ta nousua ja vastuullistaroolia, korostaa MikaHemmilä.

Vuonna 1978 synty-neellä pelimiehellä on vie-lä useita hyviä vuosia pe-laajaurallaan ja tulevanakesänä hänellä on näytönpaikka.

Pudasjärven FC Kuren-pojista lähtöisin olevaHemmilä tunnetaan Poh-jois-Suomessa kenttien vä-symättömänä terrierinä,joka taklaa, raastaa ja repiivastustajan pelinrakente-lun hajalle.

FC YPA:n valmentajaMarko Myllykangas onvakuuttunut siitä, ettäHemmilä on erinomaisenhyödyllinen pelaaja jouk-kueelle alkavalla kaudella.

- Juuri tällaista jätkä-mäistä taistelijaa kaipa-simme keskikentällemme.Hän tulee olemaan yksitaistelun ruumiillistumista,kehuu Myllykangas.

Hemmilä tulee Ylivies-kaan kesäksi töihin. Talvenhän on harjoitellut TP-47:nmukana.

Junde palasi kotiin

Nivalan jalkapallosuu-ruus Juha "Junde" Kor-honen pistäytyi yhdenkauden verran OulunDreevereissä pelaamassa,kunnes tarttui takaisin ko-tiseuran haaviin. Korhonenpaukutteli Oulu/KainuunKolmosessa viime kaudel-

la vakuuttavia tehoja ja sa-maa häneltä odotetaan nyt-kin.

Korhonen ei ole mikäänkenttien mörssäri, muttataidossa ja pelisilmässälöytyy. Harjoituspelit ovatosoittaneet, hän pystyy sit-

keällä taistelulla korvaa-maan fyysisten mittojenpuutteet.

Korhosesta rooli onhyökkäävämpi kuin MikaHemmilällä. Tarvittaessahän pystyy pelaamaanmyös keskikentän laidallatai sitten vaikka kärjessä.

- Mielenkiintoista pala-ta FCYPA:n paitaan ja pe-lata Kakkosta, kommentoiKorhonen, joka odottaa it-seltään vakituisen aloitus-kokoonpanon paikan lu-nastamista.

Marko Myllykangas onmielissään Korhosen pa-luusta. YPA:ssa E-11-ikäi-sestä asti pelannut JuhaKorhonen sopii seuranOmat pojat- projektiinihanteellisesti.

(Suluissa joukkueenseurattava pelaaja)

KPV:"Rakas paikallis-vastustaja". Pelaa kokko-lalaisella joukkueella. Ta-soa ja leveyttä riittää.Nousijaehdokkaita. (Mik-ko Annala)

TUS: Viime kauden yl-lättäjä. Niklas Widjeskogsarjan parhaita pelaajia.Kova ja aggressiivinen pe-litapa. (Niklas Widjes-kog)

OLS: Tippui Ykköses-tä. Täysin oululainenjoukkue, joka ammentaahelmiä juniorimyllystään.Pelaajavalmentajana ex-YPA Juha Mensonen.(Toni Kolehmainen)

Tervarit: Heiken-tynyt viime kaudesta.Maalitykki Jari Hasa lähtiVeikkausliigaan Tornioon.Parantaa syksyä kohti.(Mika Koski)

FC Rio Grande: Sar-janousija, joka on varmas-ti kotona Rovaniemellävaikeasti lyötävissä. Mie-lenkiintoinen uusi tutta-vuus. (Iiro Kylmänen)

PS Kemi: J o u k -kue kokenut muutoksia.Valmentajalegenda JukkaIkäläinen lähti Allsvens-kaniin Ruotsiin. SaaneeTorniosta liigajoukkueenylijäämäpelaajia. (ArtoHakala)

JBK: Joukkue pysynythyvin kasassa. Jaron liiga-joukkueen farmiseura.Valmentajana Jeremenkosr. Pelaava joukkue, jokakamppailee kärkisijoista.(Roman Jeremenko)

FC Kiisto: Harjoi-tuspelit menivät putkeen.Taklaa ja taistelee. KotonaVaasassa erityisen vai-keasti lyötävissä. (Kris-tian Kukkonen)

FC Korsholm: PutosiYkkösestä. Havittelee pi-kaista paluuta. (TomSvarvar)

VIFK: J o u k -kue pysyi hyvin koossa.Vahvistui muutamallaKraftin pelaajalla. Pelaa-va, kolmella kärjellähyökkäävä joukkue.(Benny Sjölind)

Keskikentälläuutta voimaa

Pelaaja- muutokset

Tulleet pelaajatTomi Visuri (MyPa)Mika Hemmilä (TP-47)Juha Korhonen (Dreeverit)Tomi Tirri (K-Pallo)LähteneetJuha Mensonen (OLS)Ville Penttilä (?)Marko Laitala (GBK)Jussi Eskola (FC Raahe)Mika Aho (lopettanut)Juha Sorvoja (?)

Juha Korhonen -81Keskikenttäpelaaja

Paluumuuttaja Ou-lusta. Puuttuvat kilotja sentit korvataan tai-dolla, sitkeydellä ja pe-lisilmällä.

Mika Hemmilä -78Keskikenttäpelaaja

Uusi tuttavuus TP-47:sta Torniosta. Keski-kentän ikitaistelija, jol-la ei tahto ja liike lopukoskaan kesken. Raas-taa, taklaa ja tsemppaa.

Joukkueeseen haetaanvielä lisää pelaajia, sillänykyisellä ringillä ei sarjaapystytä läpiviemään. Peli-kuntoisia pelaajia on rin-gissä 16, sillä Henri Par-tala, Niko Kokko ja JoniOllikainen ovat pitem-pään sivussa.

FC YPA tarvitsee lisääkokoa ja kokemusta. En-nen kaikkea hyökkäyspää-hän mutta myös keskiken-tälle. Viime kauden jäl-

keen joukkueesta lähti ko-keneita pelaajia, joiden jät-tämät aukot olisi paikatta-va.

Manager Kimmo Mat-tila näkee heikot talvihar-joitteluolosuhteet suurim-maksi ongelmaksi pelaa-jien saamisessa.

- Työ- ja opiskelupaik-koja täällä on kohtuullises-ti, mutta lähes kaikki Kak-kosen seurat Suomessapystyvät tarjoamaan kun-

nolliset harjoitteluolosuh-teet talvella. Kesällä puit-teet ovat erinomaiset, mut-ta pelaajat ajattelevat ko-konaisuutta.

Tämän hetkisen jouk-kueen 19 pelaajasta täysinomiksi kasvateiksi voidaanlaskea 16. Juho Muhonentuli Oulaisista YPA:an B-ikäisenä. Alueen ulkopuoli-siin pelaajiin kuuluu vainMika Hemmilä, kun TomiTirri tulee Kalajoelta.

Kokemusta ja kokoa

Niko Kokko -81Maalivahti

Edelliskausilla huip-pupelastuksia. Parhaim-millaan ottaa kiinni lähesmahdottomia palloja.Avainpelaajia.

Tomi Tirri -75Maalivahti

Kalajoelta FCYPA:aan. Asenne kun-nossa. Tekniikassa hio-mista, mutta hanskatovat kuin magneetit.

Joni Ollikainen -85Maalivahti

Toipuu pitkäaikaisestapolvivammasta. Kovaharjoittelija.

Tuomo Marjakangas -85Keskikenttä

Kehittynyt viime kau-desta. Ehjä harjoituskau-si takana. Haastaa koke-neemmat taisteluun pe-liajasta.

Joni Pakola -85Keskikenttä/Hyökkääjä

Läpimurtokauden ai-ka? Hyökkäävä laituri,jolla nopeus ja taito riit-tävät. Röyhkeyttä ja suo-raviivaisuutta lisää niintulosta syntyy.

Tapani Yrjölä -85Hyökkääjä

Hyökkääjä joka eläämaaleista. Asenteesta eitulos jää ainakaan kiinni.Lisää kovuutta rankkari-alueelle niin maaleja syn-tyy liukuhihnalta.

Vastustaja-analyysit

Henri Heikkilä -87Hyökkääjä

Nuori ja erittäin taita-va hyökkäyspelaaja. Onhankkinut voimaa lisää.Suoraviivaisuutta hitu-nen lisää niin vastustajanverkot pullistelevat.

Kakkosen mielenkiintoisimmat pelaajat esittelyssä sivulla 19.

Page 10: Football News 2004

19

Aleksei Eremenko se-nior, JBK. Yksi kaikkienaikojen parhaista veik-kausliigapelaajista Alek-sei Eremenko senior jat-kaa liigauraansa edelleenJarossa. Kakkosessa hänetnähdään penkin päässä:JBK:n valmentajana.

Roman Eremenko,JBK. Yksi 1987-synty-neiden ikäluokan lahjak-kaimmista pelaajista siir-tyi isänsä mukana Jaroon,jossa hän harjoittelee lii-gajoukkueen mukana. To-dennäköistä kuitenkin on,että pääasiallinen peliko-kemus tulee Kakkosessafarmijoukkue JBK:n pai-dassa.

Tomi Visuri, FC YPA.MyPa:sta vuodeksi FCYPA:n paitaan palannutpuolustaja. Kakkosessajoukkueensa runkomie-hiä. Syötöt napsahtelevatmillimetrintarkasti omille.

Henri Heikkilä, FCYPA. Viime kaudellapuolittaisen läpimurronKakkosessa tehneeltäHeikkilältä odotetaan nytenemmän. Luova ja taita-va pelaaja, joka yllättääjoskus omat pelaajat mut-ta yleensä vastustajat. Ta-saisuutta ja raakaa työnte-

Kakkosessa kiin-nostavia pelimiehiä

koa kaivataan lisää.Tero Suominen, KPV.

Pitkän liigauran lähinnäJarossa pelannut Suomi-nen tunnetaan kovista va-paapotkuistaan.

Toni Kolehmainen,OLS. 1988-syntynyt kes-kikenttäpelaaja on yksiSuomi-futiksen suurimpialupauksia. Erinomaisistasyötöistään tunnettu nuo-rukainen on suurseurojenkiikarissa. Hän on käynytnäytillä muun muassa Ar-senalissa ja Blackburnis-sa. Mikäli Kolehmainenpysyy Oulussa, hänet näh-täneen OLS:n edustus-joukkueen mukana yläas-teen hiekalla 13. touko-kuuta.

NiklasWidjeskog ,TUS. Teerijärven omakasvatti pelasi pitkän uranhuipputasolla. Takanamuun muassa 123 liigaot-telua Jarossa. Johdatti pe-laajavalmentajana jouk-kueensa viime kaudellaYkkösen karsintoihin.TUS pelaa valmentajansanäköistä peliä - tilan-teisiin mennään kovaa ei-kä varoituksia varota.

Demis Toumassian,JBK. Venäjän U-19-maa-joukkuepelaaja on lähtöi-sin samasta seurasta kuinJBK:n valmentaja AlekseiEremenko senior, SKARostovista. 184-senttisel-lä keskikenttäpelaajallaon tilillään 10 maaottelua.

Juha Mensonen,OLS. FC YPA:n kahdenedelliskauden maalitykkion palannut Ouluun jaOLS:n paitaan. Ruudinvoidaan olettaa olevanedelleenkin kuivaa. Men-sonen toimii myös OLS:nkakkosvalmentajana.Henri Heikkilä.

FC YPA kiittävää mainostajia arvokkasta tuesta nuorisotyölle.

ke 12.5. FC YPA - OLSto 20.5. FC YPA - PS Kemila 22.5. FC Rio Grande - FC YPAto 27.5. FC YPA - KPVke 2.6. JBK - FC YPAke 9.6. Tervarit - FC YPAla 12.6. FC YPA - FC Kiistoto 17.6. FC Korsholm - FC YPAla 3.7. FC YPA - TUSto 8.7. VIFK - FC YPAke 28.7. OLS - FC YPAla 31.7. PS Kemi - FC YPAla 7.8. FC YPA - FC Rio Grandesu 15.8. KPV - FC YPAke 18.8. FC YPA - JBKke 25.8. FC YPA - Tervaritla 28.8. FC Kiisto - FC YPAla 4.9. FC YPA - FC Korsholmsu 12.9. TUS - FC YPAla 18.9. FC YPA - VIFKFC YPA:n kotiottelut pelataan arkisin alkaen 18.30.Viikonloppu- ja pyhäpelit alkavat 15.00

Kakkosen ottelut 2004

Page 11: Football News 2004

21

FC YPA järjestää elo-kuussa kansainvälisenleirin, jonka pääteema-na on jalkapallo.

Leirille mahtuu mu-kaan noin sata 12-15 vuo-tiasta osallistujaa. Saksas-ta osallistumisensa on jovarmistanut 31 nuorta.

Oulaisten Huiman pe-laajia leirille osallistuunoin 30 ja FC YPAsta hie-man enemmän.

Jalkapallon lisäksi lei-rillä pelataan erilaisialeikkejä ja pelejä, tehdäänryhmätöitä ja tutustutaanluontoon.

Vanhemmille järjeste-tään seminaari, jossa poh-ditaan mm. nuorten har-rastusten tukemismahdol-lisuuksia sekä koulun jaliikuntaseurojen yhteis-työtä.

Leiri järjestetään yh-

teistyössä Oulaisten Hui-man ja saksalaisen SGSportfreunde Marma-gen/Netterscheimin kans-sa. Asiantuntija-apunamukana on Ylivieskankaupungin sivistys- januorisotoimi.

Leiriviikko päättyyOEAM-turnaukseen, jon-ka Oulaisten Huima ja FCYPA järjestävät yhteis-työssä.

Ylivieskassa kansainvälinenjalkapallo- ja nuorisoleiri

FC YPA:n ja Netterscheimin 91- syntyneet pojat kohtasivat vuoden 2002 OEAM-turnauksessa. Kansainvälinen kanssakäyminen jatkuu elokuussa yhteisellä leiril-lä Ylivieskassa.

Jalkapalloilu on nopeastikasvanut merkittäväksiliikuntalajiksi Alavies-kassa. Myös päättäjätovat huomanneet asian:Alavieskan urheiluken-tän remontti alkaa kesänalussa.

Kenttäremontin ansios-ta Virin joukkueet voivatpelata sarjoissa otteluitamyös kotikentällään. Ny-kyinen Sarparannan kenttäon alimittainen, eikä sielläole vessoja eikä katoksia.Virtaa ei saada edes kah-vinkeittimeen, kuvaileeVirin jalkapallo-ohjaajaJukka Vellonen.

Puitteetturnaukselle

- Urheilukentän vieres-sä oleva Virin urheilutalosen sijaan tarjoaa erin-omaiset puitteet esimer-kiksi turnausten järjestä-miseksi: pukukopit, suih-kut, sauna, vessat, baari jakioski löytyvät Viriltä. Li-säksi siellä on kuulutus-laitteet, sanoo Vellonen

Alavieskan Virin jalka-palloprojekti, työnimel-

tään Alavieska United, onvahvassa nousussa. Har-rastajamäärä on kasvanutkahdessa vuodessa 57 pe-laajaan, joista kootaan täk-si kaudeksi kolme pikku-kentän piirisarjajoukkuet-ta: G95, F94 ja E93.

Taustat kuntoon

- Tulevaisuuden haas-teena on saada joukkueillekunnon taustaorganisaa-tiot, jotta ohjaajille jäisienemmän aikaa kouluttau-tumiseen ja varsinaiseenohjaustyöhön, sanoo Vel-lonen ja kiittelee samallavanhempien aktiivista mu-kanaoloa talven turnauk-sissa.

Viri tarjoaa kaikilleAlavieskan junnuille mah-dollisuuden pelata.

- Jos piirisarjajoukkuet-ta ei ole, pelataan naapu-riseurojen kanssa harjoi-tusotteluita, joiden myötätytöt ja pojat saavat hyvääpelikokemusta ja lisää in-toa harjoitella, kertoo Vel-lonen. Hän kiitteleekinFC-92:ta, FC YPAa ja Ka-lajoen Palloa hyvästä yh-teistyöstä.

FC YPA:n kanssa yh-teistyö jatkuu muutenkinaktiivisena. Aktiivisim-mat Virin juniorit käyvätmyös FC YPA:n harjoituk-sissa. FC YPA:n mies-ten kolmosjoukkue on tal-ven aikana harjoitellutAlavieskassa, ja tähänjoukkueeseen on alavies-kalaisilla mahdollisuustulla pelaamaan.

Tytöt mukaan

D-poikia ei ole riittä-västi sarjapeleihin, jamyös ohjaajapula rajoittaakilpailutoimintaan osallis-tumista. D-pojat saavatkuitenkin pelata turnauk-sissa.

Tyttöjä on talven aikanakäynyt säännöllisesti har-joittelemassa seitsemän.Koulujalkapallojoukkuee-seen ilmoittautui 18 tyttöä,joten todennäköisesti Ala-vieskassa nähdään kulu-valla kaudella myös tyttö-jalkapalloilua. Joukkueenkummina toimii FC YPA:nHeli Qvist, joka on lupau-tunut osallistumaan harjoi-tuksiin silloin tällöin.

Kenttäremontti toteutuuAlavieskassa

FC YPA organisiert am Anfang August ein Internationales Zusammentreffen imFussball. Wir freuen uns, dass unsere Spieler und Spielerinnen neue Freundschaftenmit deutschen Spielern und Spielerinnen anknüpfen können. Wir wünschen auch,dass Sie, unsere deutsche Freunden, diesen Besuch bei uns geniessen können.

Herzlich Willkommen!