Top Banner
RIVIERCRUISES 2014 EXCLUSIEVE ALL WAYS
68
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

R I V I E R C R U I S E S 2 0 1 4

E X C L U S I E V E A L L W A Y S

p01Excl_Rivier_NL.indd 1 25/10/2013 10:28:37

Page 2: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

2

Concept 04

Donau 10

Wolga 18

Douro 24

Guadalquivir 30

Rijn en Moezel 36

Nederland 42

Rhône en Saône 48

Gironde 54

Seine 58

Mekong 62

Agenda beurzen en infomeetings 66

Bijzondere voorwaarden 67

EXCLUSIEVE ALL WAYS RIVIERCRUISES

2014

Exclusieve

ALL WAYS riviercruises

NIEUW

NIEUW

p02-03Excl_Rivier_NL.indd 2 24/10/2013 15:49:00

Page 3: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

3

“Bij onze exclusieve

riviercruises staan

onze klanten centraal !”

Deze nieuwe brochure EXCLUSIEVE RIVIERCRUISES geeft u een mooi

overzicht van onze exclusieve cruises in 2014.

Onze Exclusieve Riviercruises 2014 zijn uitgebreider dan ooit. De

mooiste riviercruises in de beste periode van het jaar. Bij deze exclusieve

riviercruises wordt het ganse schip door All Ways gecharterd. Dit

betekent dat u reist met gelijkgestemden en dat alle service in uw eigen

taal gebeurt. Topservice bovendien, want bij een All Ways exclusieve

cruise staat de hoogstaande kwaliteit constant centraal. Het uitgebreid

en gevarieerd aanbod aan Riviercruises zal u zeker bekoren. Nieuw in

2014 zijn onze Exclusieve Wolga cruises in Rusland en de Mekong in

2015.

Ons All Ways personeel en de All Ways begeleiding aan boord geven u

een ‘service met een glimlach’. Bovendien in uw eigen taal. Dat is wat we

dag na dag in de praktijk brengen om u een onvergetelijke cruisevakantie

te bezorgen.

We staan te popelen om u te verwelkomen aan boord en zijn ervan

overtuigd dat deze brochure u helpt om de juiste keuze te maken.

Met vriendelijke groeten,

Bart Rutten

CEO All Ways Cruises

Page 4: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

On

ze t

roev

en4

Thuisgevoelaan boordThuisgevoelaan

Ons vriendelijk en ervaren begeleiders team en een vernieuwd gastsprekersprogramma zijn de belangrijkste redenen waarom zoveel reizigers kiezen voor een All Ways cruise.

Onze klanten appreciëren enorm de gemoedelijkheid aan boord. Reeds vanaf het moment dat uw reis begint (per vlucht, trein of autocar) staan onze vriendelijke All Ways-begeleiders klaar om u te verwelkomen en u met alle nodige zorgen te omringen. Zij dragen zeker ook bij tot de aangename sfeer aan boord.

“Onze klanten appreciëren

enorm de gemoedelijkheid

aan boord”

Individuele service en oog voor detail Aan boord zal u kunnen genieten van een warme ontvangst en een bijna individuele service waarbij, in de mate van het mogelijke rekening wordt gehouden met uw eigen voorkeuren. Alles wordt in het werk gesteld om uw reis aangenaam en vlot te laten verlopen. Al snel zal u zich verbonden voelen met andere gelijkgestemden die ook op ontdekking willen gaan naar nieuwe landen en culturen.

U kan in alle rust genieten van tal van activiteiten. Ontspan met nieuwe vrienden in de rustige bar, geniet van de vele activiteiten zowel overdag als ’s avonds. Of geniet gewoonweg aan dek, in een luie ligstoel met een goed boek, terwijl prachtige landschappen aan u voorbijglijden.

Pakketprijzen “Bij All Ways geniet u van pakketprijzen, zonder verrassingen !"

Omdat wij het schip volledig in eigen handen hebben, kunnen wij u de beste prijs/kwaliteitsverhouding aanbieden, steeds met vervoer vanuit België naar de inschepingshaven en terug inbegrepen ! Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Page 5: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

5

Wat opvalt, zijn de vele ‘repeaters’ aan boord van de All Ways cruises. Vele van onze klanten hebben reeds de

ongeëvenaarde service aan boord van een cruiseschip ervaren. Maar bij All Ways komt daarbij nog eens de

vriendelijkheid en bekwaamheid van ons All Ways team, waarschijnlijk dé grootste troef van onze cruises !

Attent en hartelijk personeel aan boord U zal zien : tijdens uw cruise zijn altijd helpende handen nooit ver weg want het personeel heeft maar één oprechte wens : u behagen ! Dat geldt zowel voor het cabinepersoneel dat uw kajuit netjes houdt, de kelners in het restaurant die u steeds met de glimlach op uw wenken bedienen, het personeel aan de receptie of de bagagedragers die ervoor zorgen dat u zich niets van uw bagage moet aantrekken. Kortom, bij ons wordt u volledig in de watten gelegd !

Nederlandstalige All Ways begeleiding All Ways beschikt over een professioneel en zeer ervaren tweetalig Belgisch team aan boord. Zij zullen u gedurende de ganse reis begeleiden en staan steeds met de glimlach ter uwer beschikking !

Dagelijkse informatie Dagelijks vindt u de ‘All Ways Daily’ in uw kajuit (het dagelijkse programma), in uw eigen taal. Zo blijft u op de hoogte van zowel het excursieprogramma, als van alle activiteiten aan boord.

Verder garanderen wij u dat u alle overige informatie zoveel mogelijk in uw eigen taal zal ontvangen. Onze begeleiders zorgen voor de vertaling van alle aankondigingen, menu’s en vertalen ook – indien nodig - de gidsen tijdens de excursies.

Kortom : zij doen er alles aan om de cruise voor u zo comfortabel mogelijk te laten verlopen !

Service met een glimlach

“Onze klanten appreciëren

enorm de gemoedelijkheid

aan boord”

“De vriendelijkheid en

bekwaamheid van ons

All Ways team aan boord is

waarschijnlijk dé grootste troef

van onze cruises”

On

ze t

roev

en

Page 6: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Ontdek de ziel van de bestemmingenZorgvuldig uitgekozen excursies

Dagelijks kan u op verkenning gaan, zonder steeds uw koffer te moeten in- en uitpakken. Ons gespecialiseerd team zorgt voor een mooi uitgebalanceerd excursieprogramma : zowel cultuur als natuur komen aan bod, alsook meer thema-excursies, al dan niet in samenspraak met onze gastsprekers aan boord.

Verschillende moeilijkheidsgraden Voor elke excursie vind u in onze brochures de gedetailleerde uitleg, alsook een classi� catie volgens moeilijkheidsgraad, die All Ways zelf toekent aan alle excursies. Meestal staan ervaren Nederlandstalige lokale gidsen ter plaatse klaar om u te vergezellen en met kennis van zaken te woord te staan. Daar waar geen of niet voldoende Nederlandstalige gidsen beschikbaar zijn, vertalen onze All Ways begeleiders naar het Nederlands.

Niveau van de excursies : : voor iedereen toegankelijk (gemakkelijk) – ook mogelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

: met gemakkelijke wandelingen (middelmatig)

: met langere wandelingen, soms op oneffen terrein (moeilijk)

De excursies kunnen gegarandeerd worden vanaf minimum 20 deelnemers. Alle excursies gaan door onder begeleiding van ervaren plaatselijke gidsen .

De beschrijving van de excursies hierbij is gebaseerd op de informatie in ons bezit bij de publicatie van deze brochure. Het is niet uitgesloten dat er zich ter plaatse nog wijzigingen voordoen. Ook kunnen er bepaalde monumenten of kerken tijdelijk om één of andere reden (volledig buiten onze wil om) gesloten zijn.

6O

nze

tro

even

Wij zijn er ons van bewust hoezeer onze klanten tijdens hun cruise de culinaire geneugten des levens weten te appreciëren. Niet alleen een uitstekende keuken maar ook gezelligheid en sfeer zijn heel belangrijk. Geniet aan tafel terwijl de mooiste landschappen aan u voorbijglijden !

Volpension aan boord Uw diner wordt opgediend in één enkele dienst, meestal à la carte. Voor verschillende cruises zijn zelfs de dranken inbegrepen tijdens het diner (zie verder). Ontbijt en lunch zijn vaak in buffetvorm. Er wordt uiteraard ook rekening gehouden met uw opmerkingen : samen met vrienden, speciaal dieet enz .

Kapiteinsavond en All Ways cocktailVoor alle exclusieve All Ways cruises bieden wij onze klanten steeds een ‘speciale All Ways cocktail’ aan, hét ideale moment om uw reisgenoten wat beter te leren kennen, reiservaringen uit te wisselen en gezellig na te praten ! Verder wordt bij alle afvaarten ook een Galadiner van de Kapitein georganiseerd.

Genieten aan tafel

Page 7: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

"Zowel overdag als

’s avonds kan u genieten

van vele activiteiten”.

7

Gespecialiseerde voordrachtgevers

Ontspannend entertainment en inspirerende activiteiten

Zowel overdag (tijdens het varen) als ‘s avonds kan u aan boord genieten van een brede waaier aan activiteiten, die kunnen verschillen van schip tot schip. Om u een idee te geven : muzikale en folkloristische avonden met live muziek, welkomstcocktail en –diner van de kapitein, galadiner van de kapitein, ochtendgymnastiek, quiz, schaaktornooi, bingo, bezoek aan de keuken enz

Het is ook aangenaam vertoeven in de gezellige bar, waar u steeds een schitterend uitzicht over de rivier heeft. Zowel ’s avonds als overdag is het dé ontmoetingsplaats bij uitstek en de plaats waar de verschillende activiteiten gepland staan.

Doet u het liever wat rustiger aan, dan kan u genieten in één van de ligzetels op het zonnedek. Vooral als het schip vaart, beleeft u op die manier een ideale cruise ervaring !

Nog een troef van onze exclusieve All Ways cruiseszijn onze gastsprekers die hun passie met u willen delen ! ”

Een van de redenen waarom onze klanten een All Ways cruise kiezen, is omwille van onze gespecialiseerde voordrachtgevers. Alle voordrachtgevers zijn door ons geselecteerd omwille van de expertise en passie waarmee ze over een gespecialiseerd onderwerp kunnen praten.

Afhankelijk van cruise tot cruise, zijn dat : historici, natuurwetenschappers, antropologen, voordrachtgevers die boeiend kunnen vertellen over lekker eten en wijn, muzikanten enz.

On

ze t

roev

en

Page 8: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

RijnRijn

Rhône

Rhône

Douro

Guadalquivir

Guadalquivir

SeineSeine

Gironde

Gironde

Donau

Moezel

Moezel

Overzicht Exclu sieve riviercruises 2014PO

RTU

GA

L

SPANJE

ITALIË

OOSTENRIJKHO NGARIJE

SLOVAKIJE

ZWITSERLAND

BELGIË

NEDERLAND

DUITSLANDFRANKRIJK

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

Rijn p. 36-41

Douro p. 24-29

Guadalquivirp. 30-35

Seine p. 58-61

Nederland p. 42-47

Gironde p. 54-57

Rhône p. 48-53

ITALIË

8

ArnhemDeventerKampen

Urk

LeeuwardenOudeschild

Den Helder

Enkhuizen Hoorn

VolendamAmsterdam

Keulen

Königswinter

Cochem

Koblenz

Passau

Melk

Bratislava

Mainz

Mannheim

Heidelberg

Hon� eur

RouenCaudebec-en-Caux Boppard

WormsTrier

Les Andelys

Parijs

Lyon

Macon

Châlon-sur-Saône

Genève

Arles

Avignon

Viviers

Pauillac

Bordeaux

Blaye

Cadillac

Porto

Cádiz

Sevilla

Barca d'Alva

RéguaPinhão

Vega de TerronSalamanca

Cordoba

Granada

El Puerto de Santa MariaEl Puerto de Barrameda

Entre-os-Rios

Saint-Émilion

Wenen

Esztergom

Boedapest

Kalocsa

Page 9: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Wolga

Wolga

Wolga

Donau

Wolga

Moskou

Moskoukanaal

kanaal

Overzicht Exclu sieve riviercruises 2014

HO NGARIJE

ROEMENIË

SERVIËBULGARIJE

MACEDONIË

ALB

AN

IË TURKIJE

GRI

EKEN

LAN

D

SLOVAKIJE

UKRAINE

RUSLAND

WIT-RUSLAND

POLEN

Donau p. 10-17

Rhône p. 48-53

Wolga p. 18-23

9Boekarest

Hirsova

Oltenita

Rousse

Wenen

Esztergom

Boedapest

Kalocsa

Belgrado

Iron Gate

SvistovGiurgiu

St Gheorge

Madroga

St. Petersburg

Kizhi

Goritzy

Yaroslavl

Ouglitch

Moskou

Mekong p. 62-65

VIETNAM

CAMBODIA

Ho Chi Minh

My Tho

Kompong Cham

What Hanchey

Siem Reap

Phnom Penh

Kompong Chhnan

Sa Dec Chau Doc

Cai Be

HanoiHalong Bay

Page 10: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

i Boedapest

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

Prijs p.p. vanaf

€ 1.290

10

Donau

DONAU, DUNAJ, DUNA, DUNAV, DUNAREA of DUNAZes woorden voor één van de grootste rivieren ter wereld. De Donau, de grote boulevard van de Europese geschiedenis, is met een lengte van 2.860 km, na de Wolga, de langste stroom in Europa. Vanaf haar bron in het Zwarte Woud tot aan de Zwarte Zee, stroomt de Donau door Oostenrijk, Slovakije en Hongarije. Vervolgens wordt de Donau de grensrivier tussen Kroatië en Servië en tussen Roemenië en Bulgarije. Ontdek tijdens deze cruises het hart van Europa en snuif de verschillende sferen op van een uniek cultureel erfgoed aan boord van uw luxueuze 5-sterrencruiseschip en tijdens de boeiende excursies!

➜ Cruise van 20/05/2014 Michael Serruys

Michael Serruys geeft les en doet onderzoek aan de vakgroep geschiedenis van de VUB (Vrije Universiteit Brussel). Hij is gespecia-liseerd in de (geo)politieke en economische geschiedenis van de 18de eeuw, alsook in mari-tieme en adelsgeschiedenis. De afgelopen jaren heeft hij verschillende internationale publicaties op zijn naam staan.

➜ Cruise van 17/08/2014 Mia DoornaertMia Doornaert is 38 jaar lang buitenland journaliste geweest voor de krant De Standaard en van 1995 tot 2000 was ze permanent correspon-dente in Parijs. Daarna was ze beleidsadviseur van premier Yves Leter-

me en momenteel is ze nog steeds actief als columniste voor De Standaard. Zij is ook au-teur en co auteur van verschillende boeken.

➜ Cruise van 28/08/2014 Patrick De GrootePatrick De Groote behaalde zijn diploma’s licentiaat in de geogra� e en doctor in de wetenschappen aan de KU Leuven. Hij was er assistent van 1979 tot 1986. Daarna docent geogra� e in verschillen-de scholen in België en adviseur Toerisme bij het ministerie van Cultuur. Hij is lid van verschillende nationale en internationale verenigingen en heeft deelgenomen aan meerdere internationale conferenties, stu-diereizen en diverse studieprojecten.

Onze voordrachtgevers aan boord➜

Michael Serruys

Onze voordrachtgevers aan boord

Onze troeven ▶ Luxe-schip: het overgrote gedeelte

van de kajuiten hebben grote panoramische schuiframen !▶ Uitstekende keuken

met wijn inbegrepen bij het diner tijdens de cruise

▶ Reserveer 5 excursies of meerop voorhand en ontvang

een korting van 20%▶ Hoofdtelefoon tijdens

de excursies

Page 11: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

DUITSLAND

OOSTENRIJK

TSJECHIË

SLOVAKIJE

HONGARIJE

Donau

17

8

15

4

Melk

Passau

Wenen

Boedapest

Esztergom

Bratislava 2

6

3

i Passau

11

Dag 1 BRUSSEL – MUNCHEN – PASSAU (Duitsland)’s Morgens, afspraak in de luchthaven van Brussel Nationaal en vertrek met rechtstreekse lijnvlucht van Lufthansa naar München. Onthaal en transfer naar de haven in Passau. Vrije lunch en eventueel vrije tijd om wat rond te kuieren in het gezellige Passau. Rond 15u: inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. Het schip vertrekt om 18u. ‘s Avonds, welkomstcocktail en -diner.

Dag 2 WENEN (Oostenrijk)Het schip legt aan in Wenen van 13u tot middernacht. Vandaag bezoeken we Wenen, de stad van de muziek en de levenskunst, waar de Sachertorte en Heuriger even bekend zijn als de Stephansdom en het Schönbrunn paleis. In de namiddag, excursie 2: Stadsbezoek Wenen. ’s Avonds: excursie 5: Avondexcursie Wenen.

Dag 3 BRATISLAVA (Slovakije)Aankomst in Bratislava van 8u tot 18u30.In de voormiddag, excursie 6: Stadsbezoek Bratislava, één van de meest gekende steden in de Donauvallei. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie 7: Keizerlijk Jachtslot Hof. Daarna vertrekt het schip terug richting Hongarije.

Dag 4 BOEDAPEST (Hongarije)Aankomst in Boedapest, de ‘Koningin van de Donau’ om 8u. In de voormiddag, excursie 8: Stadsbezoek Boedapest. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie 11: Hongaarse Puszta. Na het avondmaal kunt u genieten van een

onvergetelijke avondcruise aan boord van uw schip, langsheen de verlichte stad. Een zigeunerorkest en een Hongaarse folkloregroep begeleiden dit mooie schouwspel.

Dag 5 BOEDAPEST-ESZTERGOM (Hongarije)In de voormiddag, excursie 9: Het levendige Boedapest. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie 12: Donauknie en terugkeer aan boord in Esztergom. Deze avond heeft de kapitein het genoegen zijn gasten uit te nodigen voor een galadiner. Het orkest aan boord zal u een onvergetelijke avond vol muziek bezorgen.

Dag 6 WENEN (Oostenrijk)Aanmeren in Wenen van 12u30 tot 23u. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie 4: Bezoek Schönbrunn. ‘s Avonds kan u genieten van een prachtig concert: excursie 3: Sound of Vienna.

Dag 7 MELK/EMMERSDORF (Oostenrijk)In de voormiddag, aanmeren in Emmersdorf voor excursie 1: Schoonheden van de Wachau met bezoek aan het prachtige Klooster van Melk. In de namiddag vaart het schip verder, geniet van uw laatste namiddag aan boord !

Dag 8 PASSAU (Duitsland) – MUNCHEN-BRUSSELOntscheping na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven van München (vrije lunch) en terugvlucht met rechtstreekse lijnvlucht van Lufthansa naar Brussel.

11

i Wenen

i Klooster van Melk

8 DAGEN / AMADEUS CLASSIC •••••

De Donautot Boedapest2014Van dinsdag 20 mei tot dinsdag 27 mei 2014

Hoogtepunten: ✓ Wenen en Schönbrunn

✓ Bratislava ✓ Boedapest en de Donauknie

✓ Klooster van Melk

i Esztergom

Munchen

Page 12: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

DUITSLAND

OOSTENRIJKHONGARIJE

KROATIË

SERVIË

ROEMENIË

OEKRAINESLOVAKIJE

Donau

Wurzburg Passau

Boedapest

Kalocsa

Belgrado

Svistov

Iron Gate Hirsova

Boekarest St Gheorge

Rousse Oltenita

Wenen

2

34

5

6

78

910

1112

12

TSJECHIËEx

clu

siev

e A

ll W

ays

rivi

ercr

uis

es 2

014

12

2014 Van zondag 17 tot donderdag 28 augustus 2014

Dag 1 BELGIE - WURZBURG (Duitsland)’s Morgens, vertrek per luxe-autocar vanuit België. Onderweg zijn er enkele stops voorzien. Vrije lunch. Mogelijkheid om per vliegtuig te vertrekken op 18/08 mits toeslag. In de late namiddag, aankomst in de historische stad Würzburg. Diner en overnachting in 4* hotel.

Dag 2 WURZBURG - PASSAU (Duitsland)Na het ontbijt in het hotel, vertrek van de autocars richting Passau, onderweg vrije lunch. In de namiddag, aankomst in Passau. Rond 16u, inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. Het schip vertrekt om 18u. ‘s Avonds, welkomstcocktail en -diner.

Dag 3 PASSAU - WENEN (Oostenrijk)Het schip legt aan in Wenen om 13u. Vandaag bezoeken we Wenen, de stad van de muziek en de levenskunst, waar de Sachertorte en Heuriger even bekend zijn als de Stephansdom en het Schönbrunn paleis. In de namiddag, excursie 2: Stadsbezoek Wenen. ’s Avonds kan u genieten van een prachtig concert: excursie 3: Sound of Vienna of excursie 5: Avondexcursie Wenen.

Dag 4 WENEN (Oostenrijk)Na het ontbijt, mogelijkheid tot deelname aan excursie 4: Bezoek Schönbrunn. Rond 13u verlaat het schip de haven van Wenen, richting Boedapest. De mooie landschappen glijden aan u voorbij, terwijl u geniet op het Zonnedek of in de Panoramabar.

Dag 5 BOEDAPEST (Hongarije)Aanmeren in Boedapest van 08u30 tot 22u. In de voormiddag, excursie 8: Stadsbezoek Boedapest. Lunch aan boord.

Hoogtepunten:

✓ Wenen en Schönbrunn

✓ Boedapest

✓ Belgrado✓ De wereldberoemde Iron Gate

✓ Boekarest

✓ Zwarte Zee

Bulgaarse stad Svistov. Na het ontbijt, vertrek van excursie 17: Veliko Tarnovo. Ondertussen vaart het schip verder tot Rousse, waar u terug aan boord gaat. Lunch aan boord. In de namiddag, mogelijkheid tot excursie 18: Stadsbezoek Rousse.

Dag 10 ROUSSE (Bulgarije) - GIURGIU -OLTENITA (Roemenië)’s Morgens vroeg, varen naar Giurgiu, waar aankomst omstreeks 07u. Ganse dag excursie 19: Stadsbezoek Boekarest (lunch inbegrepen). Terug aan boord in Oltenita en vertrek rond 17u. Deze avond heeft de kapitein het genoegen zijn gasten uit te nodigen voor een galadiner. Het orkest aan boord zal u een onvergetelijke avond vol muziek bezorgen.

Dag 11 ZWARTE ZEE - ST GHEORGE (Roemenië)Varen tot St Gheorge aan de Zwarte Zee. Voor de liefhebbers: strandwandeling langs de kust van de Zwarte Zee.

Dag 12 HIRSOVA - BOEKAREST (Roemenië)-BRUSSELOntscheping na een laat ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Boekarest (vrije lunch). Terugvlucht vanuit Boekarest naar Brussel.

In de namiddag, vrije tijd om deze Koningin van de Donau verder te verkennen: een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten, shopping enz.of deelnemen aan excursie 10: Kasteel Godollo. Na het avondmaal kunt u genieten van een onvergetelijke avondcruise aan boord van uw schip, langsheen de verlichte stad. Een zigeunerorkest en een Hongaarse folkloregroep begeleiden dit mooie schouwspel.

Dag 6 KALOCSA - FAJSZ (Hongarije)Het schip legt aan in Kalocsa van 07u tot 13u. In de voormiddag, excursie 11: Hongaarse Puszta. Vertrek terug rond de middag richting Belgrado.

Dag 7 BELGRADO (Servië)’s Morgens omstreeks 07u30 aankomst in Belgrado, hoofdstad van de Servische Republiek. Na het ontbijt kunt u deelnemen aan excursie 13: Stadsbezoek Belgrado. Lunch aan boord. Vrije namiddag of deelname aan excursie 14: Topola en Oplenac. Na het diner mogelijkheid tot deelname aan excursie 15: Skadarlija avondexcursie. Omstreeks 23u vertrekt het schip richting Bulgarije.

Dag 8 IRON GATEVandaag ontdekt u één van de hoogtepunten van uw cruise, de Cataract stretch (130 km lang), de Donau die zich een weg heeft gebaand door het Karpaten gebergte. De IJzeren Poort vormt de scheiding met het Balkan gebergte. Geniet van op het zonnedek van het schilderachtige landschap of neem deel aan één van de activiteiten aan boord.

Dag 9 SVISTOV - ROUSSE (Bulgarije)Het schip meert om 07u30 aan in de

12 DAGEN / AMADEUS ELEGANT •••••

De Donautot de Zwarte Zee

i Belgrado

Page 13: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

11

DUITSLAND

OOSTENRIJKHONGARIJE

KROATIË

SERVIË

ROEMENIË

OEKRAINE

TSJECHIË

SLOVAKIJE

Donau

Passau

Boedapest

Kalocsa

Belgrado

Svistov

Iron Gate

Boekarest St Gheorge

Giurgiu

WenenEmmersdorf

11910

8

7

65

43

2

1

13s Iron Gate

2014 Van donderdag 28 augustus tot zondag 7 september

Dag 1 BRUSSEL - BOEKAREST-HIRSOVA (Roemenië)’s Morgens, afspraak in de luchthaven van Brussel Nationaal. Heenvlucht vanuit Brussel naar Boekarest. Onthaal en transfer naar de haven van Hirsova. Vrije lunch. Inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. Het schip vertrekt om 20u. ‘s Avonds, welkomstcocktail en -diner.

Dag 2 ZWARTE ZEE - ST GHEORGE (Roemenië)Varen tot St Gheorge aan de Zwarte Zee. Voor de liefhebbers: strandwandeling langs de kust van de Zwarte Zee.

Dag 3 CHIUCIU - GIURGIU (Roemenië) -ROUSSE (Bulgarije)‘s Morgens aankomst in Chiuciu rond 09u. Ganse dag excursie 19: Stadsbezoek Boekarest (lunch inbegrepen). Terug aan boord in Giurgiu. Afvaart om 19u en aankomst in Rousse om 20u.

Dag 4 ROUSSE - SVISTOV (Bulgarije)Na het ontbijt, vertrek van excursie 17: Veliko Tarnovo (lunch inbegrepen). Na de excursie gaat u terug aan boord in het Roemeense Svistov. Vertrek van het schip omstreeks 15u30.

Dag 5 IRON GATEVandaag ontdekt u één van de hoogtepunten van uw cruise, de Cataract stretch (130 km lang), de Donau die zich een weg heeft gebaand door het Karpaten gebergte. De IJzeren Poort vormt de scheiding met het Balkan gebergte. Geniet van op het zonnedek van het schilderachtige landschap of neem deel aan één van de activiteiten aan boord.

Dag 6 BELGRADO (Servië)’s Morgens omstreeks 08u aankomst in Belgrado, hoofdstad van de Servische Republiek. Na het ontbijt kunt u deelnemen aan excursie 13: Stadsbezoek Belgrado. Lunch aan boord. Omstreeks 14u vertrekt het schip richting Hongarije.

Dag 7 MOHACS - KALOCSA (Hongarije)Het schip legt aan in Mohacs rond 13u. Hier start de excursie 11: Hongaarse Puszta. U gaat terug aan boord in Kalocsa, waar het schip vertrekt omstreeks 20u30.

Dag 8 BOEDAPEST - ESZTERGOM (Hongarije)Aankomst in Boedapest, de Koningin van de Donau omstreeks 08u. In de voormiddag, excursie 8: Stadsbezoek Boedapest. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie 12: Donauknie.

SvistovSvistov

Hoogtepunten:

✓ Zwarte Zee

✓ Boekarest

✓ De Wereldberoemde Iron Gate

✓ Belgrado✓ Kalocsa✓ Boedapest

✓ Wenen✓ Klooster Van Melk

11 DAGEN / AMADEUS ELEGANT •••••

De Donautot de Zwarte Zee

De passagiers die niet deelnemen aan deze excursie, varen van Boedapest naar Esztergom, een prachtig landschap glijdt aan u voorbij: de Hongaarse Wachau. Na de excursie, terug aan boord in Esztergom. ’s Avonds vertrekt het schip richting Wenen om 19u. Deze avond heeft de kapitein het genoegen zijn gasten uit te nodigen voor een galadiner. Het orkest aan boord zal u een onvergetelijke avond vol muziek bezorgen.

Dag 9 WENEN (Oostenrijk)Het schip legt aan in Wenen om 13u. Vandaag bezoeken we Wenen, de stad van de muziek en de levenskunst, waar de Sachertorte en Heuriger even bekend zijn als de Stephansdom en het Schönbrunn paleis. In de namiddag, excursie 2: Stadsbezoek Wenen. ’s Avonds kan u genieten van een prachtig concert excursie 3: Sound of Vienna of excursie 5: avondexcursie Wenen. ’s Avonds laat vertrekt het schip terug vanuit Wenen.

Dag 10 EMMERSDORF (Oostenrijk)Aankomst in Emmersdorf om 09u. Na het ontbijt, mogelijkheid tot deelname aan excursie 1: Schoonheden van de Wachau met bezoek aan het prachtige Klooster van Melk.Terug vertrek van het schip rond de middag.

Dag 11 PASSAU (Duitsland) - BELGIEOntscheping na het ontbijt. Terugkeer per

luxe-autocar naar België. Aankomst ’s avonds. Onderweg worden een aantal stops voorzien. Vrije lunch en avondmaal. Mogelijkheid om per vliegtuig terug te keren mits toeslag.

luxe-autocar naar België. Aankomst ’s avonds.

i Wachau

Page 14: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Deze prachtige 5* riviercruiseschepen behoren toe aan de Oostenrijkse rederij Lüftner-cruises. Ze beschikken over de nieuwste technieken en faciliteiten, werkelijk drijvende luxehotels ! De kajuiten zijn ruim met veel licht (het overgrote deel hebben grote panoramische schuiframen)

UW SCHEPENAMADEUS CLASSIC EN ELEGANT• • • • •

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

414

PRIJS in € p.p. in een tweepersoonsbuitenkajuitAMADEUS ELEGANT/CLASSIC • • • • •

20/05/2014(8 dagen)

17/08/2014(12 dagen)

28/08/2014(11 dagen)

HAYDN-dek:

Kajuit met 2 lage bedden achteraan, CAT C4 1.290 1.940 1.840

Kajuit met 2 lage bedden midden, CAT C1 1.380 2.040 1.940

Kajuit met 1 bed (single), CAT CEK 2.120 3.040 2.890

STRAUSS-dek: groot panoramisch schuifraam (uitgezonderd B4)

Kajuit met 2 lage bedden, CAT B4 (rond venster) 1.470 - -

Kajuit met 2 lage bedden, CAT B1 1.570 2.250 2.150

MOZART-dek: groot panoramisch schuifraam

Kajuit met 2 lage bedden, CAT A1 1.740 2.510 2.410

Suite met 2 lage bedden, CAT SUITE 2.050 2.940 2.840

SINGLE TOESLAG (2 pers. kajuit voor alleengebruik beperkt aantal kajuiten en steeds op aanvraag)

+60% +60% +60%

Categorie B4 : enkel beschikbaar op Amadeus Classic. Categorie CEK : op Amadeus Elegant : echte single kajuit met 1 bed, op Amadeus Classic : 2 persoonskajuit voor alleengebruik.

en bieden een prachtig uitzicht over de rivier!Alle kajuiten, verdeeld over 3 dekken zijn bijzonder ruim, hebben alle dezelfde grootte (15m2) en beschikken over douche, toilet, airconditioning, kleurentelevisie, haardroger en kluis. De Suites zijn zeer

ruim (22m2) en beschikken over een bad.douche en extra zithoek met minibar. Alle bedden zijn 2 benedenbedden die ook samengezet kunnen worden. Aan boord van de Elegant zijn er ook 2 single kajuiten met een oppervlakte van 10m2. Alle kajuiten op het Mozart- en Strauss-dek beschikken over grote panoramische schuiframen die kunnen opengeschoven worden en op het Haydn dek zijn de ramen iets kleiner. Enkel aan boord van Amadeus Classic zijn er 3 kajuiten op Strauss- dek met ronde vensters (zie prijstabel). Terwijl u geniet van de uitstekend verzorgde maaltijden, die u worden geserveerd in het bijzonder gezellige panoramische restaurant, glijden de mooiste landschappen aan u voorbij. Verder is er de Club Amadeus met bibliotheek, winkel, � tnessruimte en kapper. In de Panorama Bar kunt u overdag genieten van het mooie uitzicht, ’s avonds van mooie live muziek of de speciale muzikale avonden en andere activiteiten.Ook het zonnedek nodigt uit om heerlijk te relaxen in de ligzetels of aan de gezellige bar.

i Amadeus Classic

i Amadeus Elegant Suite Mozart Dek

Page 15: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Inbegrepen: ▶ De Donau tot Boedapest : rechtstreekse lijnvlucht Brussel-München en terug met Lufthansa

▶ De Donau tot de Zwarte Zee 12 dagen : heenreis per luxe-autocar België-Würzburg-Passau, terugvlucht Boekarest-Brussel + overnachting in Würzburg in 4**** hotel in half pension.

▶ De Donau tot de Zwarte Zee 11 dagen : heenvlucht Brussel-Boekarest, terugreis per luxe-autocar Passau-België.

▶ Alle transfers zoals vermeld in het programma ▶ Cruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuffet, lunch, middagthee (als het schip vaart), diner, middernachtsnack

▶ Wijn gratis aangeboden door All Ways bij het diner tijdens de cruise

▶ Welkomstcocktail en -diner ▶ Galadiner van de kapitein ▶ Muzikale en folkloristische animatie aan boord ▶ All Ways Cocktail

▶ Gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleiding ▶ Nederlandstalige voordrachten ▶ Hoofdtelefoon tijdens de excursies die u toelaat de gidsen beter te begrijpen

▶ Bagagedragers voor de cruise en de hotels ▶ Haven- en luchthaventaksen (gekend op 31/03/2013) ▶ BTW

Niet-Inbegrepen:

▶ Alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven

▶ Dranken (uitgezonderd wijn tijdens diner) ▶ Excursies ▶ Fooien aan boord (tussen €7 en €9 per persoon, per dag), in de hotels en voor de chauffeurs en plaatselijke gidsen

▶ Eventuele brandstoftoeslagen na 31/03/2013 ▶ Verzekeringen

i Restaurant

15

MOGELIJKHEID OM DE AUTOCAR DOOR EEN VLUCHT TE VERVANGEN MITS TOESLAG (onder voorbehoud van beschikbaarheid):

PROGRAMMA DE DONAU TOT DE ZWARTE ZEE12 DAGEN : € 220 pp, heenvlucht op 18/08/2014. ▶ Brussel-München met rechtstreekse Lufthansa vlucht.

▶ Transfer luchthaven-schip in Passau inbegrepen en hotelovernachtingin half pension in Wurzburg in mindering gebracht.

PROGRAMMA DE DONAU TOT DE ZWARTE ZEE11 DAGEN : € 320 pp, terugvlucht op 07/09/2014. ▶ München-Brussel met rechtstreekse Lufthansa vlucht.

▶ Transfer schip in Passau-luchthaven inbegrepen.

Amadeus Classic - dekplan

Amadeus Elegant - dekplan

TECHNICAL DATA:Built: 2010Draught: 1,30 mHeight above water: 5,85 mLength: 110 mBreadth: 11,40 mSpeed: 25 km/hTonnage: 1.566 tCrew members: ca. 40Cabins/Suites: 68/8

Amadeus-Suite - Mozart-Deck

A-1 - Mozart-Deck

B-1 - Strauss-Deck

C-1 - Haydn-Deck

C-4 - Haydn-Deck

C-EK - Haydn-Deck (Single cabin)

MS AMADEUS ELEGANT

Amadeus-Suite Mozart-Deck

Cabin Mozart-/Strauss-Deck

LÜFTNER CRUISES: Dr. W. Lüftner Reisen GmbH · Menardi Center · Amraser See Straße 56 · A-6020 Innsbruck TEL: +43/512/365781 · FAX: +43/512/365781-6 E-MAIL: [email protected] · HOME: www.lueftner-cruises.com

4

311

5

6 68

9

72

10

11

1 1

2

3

4

5

6 6

7

9 11

12

8

10

10

13

6

AMADEUS-SUITE (236 Sq.ft.): 1 Bed · 2 Flatscreen-TV · 3 Toilet 4 Wash basin · 5 Bath-tub 6 Cabinet · 7 Telephone · 8 Writing Desk 9 French Balcony · 10 Armchair · 11 Minibar 12 Table · 13 Chair · 14 Safe

CABIN (161 Sq.ft.): 1 Bed · 2 TV · 3 Toilet 4 Wash basin · 5 Shower · 6 Cabinet 7 Telephone · 8 Writing Desk 9 French Balcony · 10 Chair · 11 Safe

CHOOSE YOUR CABIN Deck Category Size Window To open Mozart-Deck 8 Amadeus-Suites 236 Sq.ft. Glass doors (French Balcony) yes 24 Cabins 161 Sq.ft. Glass doors (French Balcony) yes

Strauss-Deck 32 Cabins 161 Sq.ft. Glass doors (French Balcony) yes

Haydn-Deck 10 Cabins 161 Sq.ft. Window no 2 Cabins 108 Sq.ft. Window no

14

49

234 232 230 228 226 224 222 220 218 216 214 212 210 208 206 204 202

231 229 227 225 223 221 219 217 215 211 209 207 205 203 201

312330332 328 326 324 322 320 318 316 314 304 302

331333 329 327 325 323 321 319 317 315 311 303 301

310 308

309 307 305

306

110112 108 106 104 102

109111 107 105 103 101

DECKPLAN: 1 Sun deck with deck-chairs · 2 Navigation bridge · 3 Lido-Bar · 4 Golf putting green · 5 Chess board6 Shuffleboard · 7 Panorama-Bar · 8 Panorama-Deck · 9 Amadeus-Club with Internet station · 10 Panorama-Restaurant 11 Reception 12 Ship’s shop · 13 Fitness room · 14 Massage · 15 Hairdresser · 16 Lift

STRAUSS-DECK

HAYDN-DECK

MOZART-DECK

SUN DECK

STRAUSS-DEK

HAYDN-DEK

MOZART-DEK

ZONNEDEK

3

320 318 316 314 312 310 308 306 304 302

321323 319 317 315 311 309 307 305 303 301

6

7

910

11

15 24

13

228230 226 224 222 220 218 216 214 212 210 208 206 204

229231 227 225 223 221 219 217 215 211 209 207 2038 12

122124 120 118 116 114 112 110 108 106 104 102

125127 123 121 119 117 115 111 109 107 105 103 101

Amadeus-Suite Mozart-Deck

MS AMADEUS CLASSIC

LÜFTNER CRUISES: Dr. W. Lüftner Reisen GmbH · Menardi Center · Amraser See Straße 56 · A-6020 Innsbruck TEL: +43/512/365781 · FAX: +43/512/365781-6 E-MAIL: [email protected] · HOME: www.lueftner-cruises.com

MOZART-DECK

SUN DECK

STRAUSS-DECK

HAYDN-DECK

Amadeus-Suite - Mozart-Deck

A-1 - Mozart-Deck

B-1 - Strauss-Deck

B-4 - Strauss-Deck

C-1 - Haydn-Deck

C-4 - Haydn-Deck

TECHNICAL DATA: Built: 2001Draught: 1,30 mHeight above water: 5,85 mLength: 110 mBreadth: 11,40 mSpeed: 25 km/hTopnnage: 1.566 tCrew members: ca. 40Cabins/Suites: 69/4

11

CABINE (161 Sq.ft.): 1 Bed · 2 TV 3 Toilet · 4 Wash basin · 5 Shower 6 Cabinet · 7 Telephone 8 Writing Desk · 9 Window facade 10 Chair · 11 Safe

DECKPLAN: 1 Sund eck with deck-chairs · 2 Fun pool · 3 Navigation bridge · 4 Lido-Bar · 5 Chess board 6 Panorama-Restaurant · 7 Panorama-Bar · 8 Hairdresser · 9 Ship’s shop · 10 Amadeus-Club with Email-Station11 Reception ·12 Fitness room · 13 Walking track

7

791 1

2

3

4

5

6 68

1 1

2

3

4

5

6 6

7

9 10

11

9

12

13

14

10

8

15

AMADEUS-SUITE (236 Sq.ft.): 1 Bed · 2 TV · 3 Toilet 4 Wash basin · 5 Bath-tub 6 Cabinet · 7 Telephone 8 Writing Desk · 9 Window · 10 Chair 11 Minibar · 12 Sofa bed · 13 Table 14 Armchair · 15 Safe

CHOOSE YOUR CABIN Deck Category Size Window to open Mozart-Deck 4 Amadeus-Suites 236 Sq.ft. French Balconies yes 17 Cabins 161 Sq.ft. French Balconies yes

Strauss-Deck 24 Cabins 161 Sq.ft. French Balconies yes 3 Cabins 161 Sq.ft. Window no (cabin 203-206) Haydn-Deck 25 Cabins 161 Sq.ft. Window no

Cabin Mozart-Deck & Strauss-Deck

3

320 318 316 314 312 310 308 306 304 302

321323 319 317 315 311 309 307 305 303 301

6

7

910

11

15 24

13

228230 226 224 222 220 218 216 214 212 210 208 206 204

229231 227 225 223 221 219 217 215 211 209 207 2038 12

122124 120 118 116 114 112 110 108 106 104 102

125127 123 121 119 117 115 111 109 107 105 103 101

Amadeus-Suite Mozart-Deck

MS AMADEUS CLASSIC

LÜFTNER CRUISES: Dr. W. Lüftner Reisen GmbH · Menardi Center · Amraser See Straße 56 · A-6020 Innsbruck TEL: +43/512/365781 · FAX: +43/512/365781-6 E-MAIL: [email protected] · HOME: www.lueftner-cruises.com

MOZART-DECK

SUN DECK

STRAUSS-DECK

HAYDN-DECK

Amadeus-Suite - Mozart-Deck

A-1 - Mozart-Deck

B-1 - Strauss-Deck

B-4 - Strauss-Deck

C-1 - Haydn-Deck

C-4 - Haydn-Deck

TECHNICAL DATA: Built: 2001Draught: 1,30 mHeight above water: 5,85 mLength: 110 mBreadth: 11,40 mSpeed: 25 km/hTopnnage: 1.566 tCrew members: ca. 40Cabins/Suites: 69/4

11

CABINE (161 Sq.ft.): 1 Bed · 2 TV 3 Toilet · 4 Wash basin · 5 Shower 6 Cabinet · 7 Telephone 8 Writing Desk · 9 Window facade 10 Chair · 11 Safe

DECKPLAN: 1 Sund eck with deck-chairs · 2 Fun pool · 3 Navigation bridge · 4 Lido-Bar · 5 Chess board 6 Panorama-Restaurant · 7 Panorama-Bar · 8 Hairdresser · 9 Ship’s shop · 10 Amadeus-Club with Email-Station11 Reception ·12 Fitness room · 13 Walking track

7

791 1

2

3

4

5

6 68

1 1

2

3

4

5

6 6

7

9 10

11

9

12

13

14

10

8

15

AMADEUS-SUITE (236 Sq.ft.): 1 Bed · 2 TV · 3 Toilet 4 Wash basin · 5 Bath-tub 6 Cabinet · 7 Telephone 8 Writing Desk · 9 Window · 10 Chair 11 Minibar · 12 Sofa bed · 13 Table 14 Armchair · 15 Safe

CHOOSE YOUR CABIN Deck Category Size Window to open Mozart-Deck 4 Amadeus-Suites 236 Sq.ft. French Balconies yes 17 Cabins 161 Sq.ft. French Balconies yes

Strauss-Deck 24 Cabins 161 Sq.ft. French Balconies yes 3 Cabins 161 Sq.ft. Window no (cabin 203-206) Haydn-Deck 25 Cabins 161 Sq.ft. Window no

Cabin Mozart-Deck & Strauss-Deck

3

320 318 316 314 312 310 308 306 304 302

321323 319 317 315 311 309 307 305 303 301

6

7

910

11

15 24

13

228230 226 224 222 220 218 216 214 212 210 208 206 204

229231 227 225 223 221 219 217 215 211 209 207 2038 12

122124 120 118 116 114 112 110 108 106 104 102

125127 123 121 119 117 115 111 109 107 105 103 101

Amadeus-Suite Mozart-Deck

MS AMADEUS CLASSIC

LÜFTNER CRUISES: Dr. W. Lüftner Reisen GmbH · Menardi Center · Amraser See Straße 56 · A-6020 Innsbruck TEL: +43/512/365781 · FAX: +43/512/365781-6 E-MAIL: [email protected] · HOME: www.lueftner-cruises.com

MOZART-DECK

SUN DECK

STRAUSS-DECK

HAYDN-DECK

Amadeus-Suite - Mozart-Deck

A-1 - Mozart-Deck

B-1 - Strauss-Deck

B-4 - Strauss-Deck

C-1 - Haydn-Deck

C-4 - Haydn-Deck

TECHNICAL DATA: Built: 2001Draught: 1,30 mHeight above water: 5,85 mLength: 110 mBreadth: 11,40 mSpeed: 25 km/hTopnnage: 1.566 tCrew members: ca. 40Cabins/Suites: 69/4

11

CABINE (161 Sq.ft.): 1 Bed · 2 TV 3 Toilet · 4 Wash basin · 5 Shower 6 Cabinet · 7 Telephone 8 Writing Desk · 9 Window facade 10 Chair · 11 Safe

DECKPLAN: 1 Sund eck with deck-chairs · 2 Fun pool · 3 Navigation bridge · 4 Lido-Bar · 5 Chess board 6 Panorama-Restaurant · 7 Panorama-Bar · 8 Hairdresser · 9 Ship’s shop · 10 Amadeus-Club with Email-Station11 Reception ·12 Fitness room · 13 Walking track

7

791 1

2

3

4

5

6 68

1 1

2

3

4

5

6 6

7

9 10

11

9

12

13

14

10

8

15

AMADEUS-SUITE (236 Sq.ft.): 1 Bed · 2 TV · 3 Toilet 4 Wash basin · 5 Bath-tub 6 Cabinet · 7 Telephone 8 Writing Desk · 9 Window · 10 Chair 11 Minibar · 12 Sofa bed · 13 Table 14 Armchair · 15 Safe

CHOOSE YOUR CABIN Deck Category Size Window to open Mozart-Deck 4 Amadeus-Suites 236 Sq.ft. French Balconies yes 17 Cabins 161 Sq.ft. French Balconies yes

Strauss-Deck 24 Cabins 161 Sq.ft. French Balconies yes 3 Cabins 161 Sq.ft. Window no (cabin 203-206) Haydn-Deck 25 Cabins 161 Sq.ft. Window no

Cabin Mozart-Deck & Strauss-Deck

3

320 318 316 314 312 310 308 306 304 302

321323 319 317 315 311 309 307 305 303 301

6

7

910

11

15 24

13

228230 226 224 222 220 218 216 214 212 210 208 206 204

229231 227 225 223 221 219 217 215 211 209 207 2038 12

122124 120 118 116 114 112 110 108 106 104 102

125127 123 121 119 117 115 111 109 107 105 103 101

Amadeus-Suite Mozart-Deck

MS AMADEUS CLASSIC

LÜFTNER CRUISES: Dr. W. Lüftner Reisen GmbH · Menardi Center · Amraser See Straße 56 · A-6020 Innsbruck TEL: +43/512/365781 · FAX: +43/512/365781-6 E-MAIL: [email protected] · HOME: www.lueftner-cruises.com

MOZART-DECK

SUN DECK

STRAUSS-DECK

HAYDN-DECK

Amadeus-Suite - Mozart-Deck

A-1 - Mozart-Deck

B-1 - Strauss-Deck

B-4 - Strauss-Deck

C-1 - Haydn-Deck

C-4 - Haydn-Deck

TECHNICAL DATA: Built: 2001Draught: 1,30 mHeight above water: 5,85 mLength: 110 mBreadth: 11,40 mSpeed: 25 km/hTopnnage: 1.566 tCrew members: ca. 40Cabins/Suites: 69/4

11

CABINE (161 Sq.ft.): 1 Bed · 2 TV 3 Toilet · 4 Wash basin · 5 Shower 6 Cabinet · 7 Telephone 8 Writing Desk · 9 Window facade 10 Chair · 11 Safe

DECKPLAN: 1 Sund eck with deck-chairs · 2 Fun pool · 3 Navigation bridge · 4 Lido-Bar · 5 Chess board 6 Panorama-Restaurant · 7 Panorama-Bar · 8 Hairdresser · 9 Ship’s shop · 10 Amadeus-Club with Email-Station11 Reception ·12 Fitness room · 13 Walking track

7

791 1

2

3

4

5

6 68

1 1

2

3

4

5

6 6

7

9 10

11

9

12

13

14

10

8

15

AMADEUS-SUITE (236 Sq.ft.): 1 Bed · 2 TV · 3 Toilet 4 Wash basin · 5 Bath-tub 6 Cabinet · 7 Telephone 8 Writing Desk · 9 Window · 10 Chair 11 Minibar · 12 Sofa bed · 13 Table 14 Armchair · 15 Safe

CHOOSE YOUR CABIN Deck Category Size Window to open Mozart-Deck 4 Amadeus-Suites 236 Sq.ft. French Balconies yes 17 Cabins 161 Sq.ft. French Balconies yes

Strauss-Deck 24 Cabins 161 Sq.ft. French Balconies yes 3 Cabins 161 Sq.ft. Window no (cabin 203-206) Haydn-Deck 25 Cabins 161 Sq.ft. Window no

Cabin Mozart-Deck & Strauss-Deck

3

320 318 316 314 312 310 308 306 304 302

321323 319 317 315 311 309 307 305 303 301

6

7

910

11

15 24

13

228230 226 224 222 220 218 216 214 212 210 208 206 204

229231 227 225 223 221 219 217 215 211 209 207 2038 12

122124 120 118 116 114 112 110 108 106 104 102

125127 123 121 119 117 115 111 109 107 105 103 101

Amadeus-Suite Mozart-Deck

MS AMADEUS CLASSIC

LÜFTNER CRUISES: Dr. W. Lüftner Reisen GmbH · Menardi Center · Amraser See Straße 56 · A-6020 Innsbruck TEL: +43/512/365781 · FAX: +43/512/365781-6 E-MAIL: [email protected] · HOME: www.lueftner-cruises.com

MOZART-DECK

SUN DECK

STRAUSS-DECK

HAYDN-DECK

Amadeus-Suite - Mozart-Deck

A-1 - Mozart-Deck

B-1 - Strauss-Deck

B-4 - Strauss-Deck

C-1 - Haydn-Deck

C-4 - Haydn-Deck

TECHNICAL DATA: Built: 2001Draught: 1,30 mHeight above water: 5,85 mLength: 110 mBreadth: 11,40 mSpeed: 25 km/hTopnnage: 1.566 tCrew members: ca. 40Cabins/Suites: 69/4

11

CABINE (161 Sq.ft.): 1 Bed · 2 TV 3 Toilet · 4 Wash basin · 5 Shower 6 Cabinet · 7 Telephone 8 Writing Desk · 9 Window facade 10 Chair · 11 Safe

DECKPLAN: 1 Sund eck with deck-chairs · 2 Fun pool · 3 Navigation bridge · 4 Lido-Bar · 5 Chess board 6 Panorama-Restaurant · 7 Panorama-Bar · 8 Hairdresser · 9 Ship’s shop · 10 Amadeus-Club with Email-Station11 Reception ·12 Fitness room · 13 Walking track

7

791 1

2

3

4

5

6 68

1 1

2

3

4

5

6 6

7

9 10

11

9

12

13

14

10

8

15

AMADEUS-SUITE (236 Sq.ft.): 1 Bed · 2 TV · 3 Toilet 4 Wash basin · 5 Bath-tub 6 Cabinet · 7 Telephone 8 Writing Desk · 9 Window · 10 Chair 11 Minibar · 12 Sofa bed · 13 Table 14 Armchair · 15 Safe

CHOOSE YOUR CABIN Deck Category Size Window to open Mozart-Deck 4 Amadeus-Suites 236 Sq.ft. French Balconies yes 17 Cabins 161 Sq.ft. French Balconies yes

Strauss-Deck 24 Cabins 161 Sq.ft. French Balconies yes 3 Cabins 161 Sq.ft. Window no (cabin 203-206) Haydn-Deck 25 Cabins 161 Sq.ft. Window no

Cabin Mozart-Deck & Strauss-Deck

STRAUSS-DEK

HAYDN-DEK

MOZART-DEK

ZONNEDEK

Page 16: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

s Wenen

FACULTATIEVE EXCURSIESRESERVEER 5 EXCURSIES OF MEER OP VOORHAND EN ONTVANG EEN KORTING VAN 20% OP HET TOTALE EXCURSIEBEDRAG.

Wij raden u aan om uw excursies voor de cruise te reserveren (tot 2 maanden voor vertrek). Op die manier kan u eerst en vooral genieten van een extra korting van 20% op het totale excursiebedrag (vanaf 5 excursies) en kunnen wij bovendien de organisatie ervan optimaliseren. De beschrijving van de excursies hierbij is gebaseerd op de informatie in ons bezit bij de publicatie van deze brochure. Het is niet uitgesloten dat er zich ter plaatse nog wijzigingen voordoen.

HONGARIJE ❽ Stadsbezoek BoedapestDe Donau splitst Boedapest in 2 delen, “Buda” en “Pest”. De excursie start in het “Pest”-gedeelte. Getuigen van de rijke geschiedenis zijn de vorstelijke barokke gebouwen, het beroemde parlementsgebouw en het stadhuis. Vervolgens naar het Heldenplein met de herinneringen aan de vele Hongaarse monarchen en naar de bekende Kettingbrug. De rit gaat verder naar “Buda” tot in de kasteelwijk, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk (indien geopend voor het publiek), het heiligdom van de kroning van de Hongaarse koningen en het Vissersbastion. ➜ Prijs per persoon: €30➜ Duur: 3u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❾ Het levendige BoedapestDeze excursie start met een bezoek aan de lokale overdekte markt met vele Hongaarse specialiteiten. Daarna brengt de autocar u tot aan het stadspark waar u het bekende Slot Vajdahunyad zal kunnen bewonderen, evenals het grootste Spa complex in Europa nl Széchenyi. Daarna nemen we de metro tot het Stadscentrum om er een bezoek te brengen aan de beste patisserie van Boedapest ‘Gerbeaud’ waar u zal kunnen genieten van een stuk taart met een tas kof� e om daarna een bezoek te brengen aan de St Stephan’s basiliek, één van de meest impressionante gebouwen in Boedapest. ➜ Prijs per persoon: €33➜ Duur: 3u30➜ Moeilijkheidsgraad:

10 Kasteel GodolloDit kasteel is gelegen op 30 km van Boedapest, gebouwd in de 18e eeuw en omgeven door een enorm park. Het werd het symbool van Keizerin “Sissi”, die enorm geliefd was bij de Hongaren. ➜ Prijs per persoon: € 44➜ Duur: 5u30➜ Moeilijkheidsgraad:

11 Hongaarse PusztaRondrit langs de Donau en door het Hongaarse platteland. Daarna bezoek aan een typische “Csarda” (Hongaarse boerderij) waar u een voorstelling van paardendressuurkunst kunt zien. U zal er ook de typische Hongaarse specialiteiten kunnen proeven zoals salami, tomaten en paprika (Hongarije’s nationaal product). ➜ Prijs per persoon: €53 ➜ Duur: 5u➜ Moeilijkheidsgraad:

12 DonaukniePer autocar gaat het vanuit Esztergom naar Boedapest, langs de Donauknie. U rijdt doorheen de prachtige Hongaarse landschappen en langs de oevers van de Donau. Eerst bezoek aan Esztergom waar wij de grootste kathedraal van Hongarije bezichtigen. Daarna gaat het tot Visegrad, vanwaar wij een prachtig uitzicht over de Donau hebben.➜ Prijs per persoon: €37➜ Duur: 5u➜ Moeilijkheidsgraad:

SERVIE 13 Stadsbezoek BelgradoBelgrado is één van de oudste Europese steden en hoofdstad van Servië; De autocar brengt u naar de Kalemegdan vesting en het

zomerresidentie voor lange jaren. Wandeling in de slottuinen. ➜ Prijs per persoon: €41 ➜ Duur: 3u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❺ Avondexcursie WenenDeze rondrit doorheen de prachtig verlichte stad, brengt u o.a. langs de mooiste gebouwen aan de beroemde Ringstrasse. Verder bezoek aan het wijnlandgoed van Schlumberger met degustatie van de champagne. ➜ Prijs per persoon: €35➜ Duur: 3u30➜ Moeilijkheidsgraad:

SLOVAKIJE ❻ Stadsbezoek BratislavaDe autocar brengt u langsheen het Bisschoppelijk Paleis tot aan het kasteel vanwaar u een uitzicht tot aan de grens van Oostenrijk heeft. Andere bezienswaardigheden zijn de barokpaleizen van de adel en de elegante residenties uit de tijd van de Donaumonarchie. Daarna doorloopt u de voetgangerszone voorbij de St. Martinskathedraal, het Stadhuis en de St. Michaelspoort. ➜ Prijs per persoon: €30 ➜ Duur: 3u➜ Moeilijkheidsgraad:

❼ Keizerlijk Jachtslot HofDit prachtige paleis werd gebouwd begin 18e eeuw in opdracht van Prins Eugenius van Savoye, grote kunstliefhebber uit de Oostenrijkse barokke periode. Later liet keizerin Maria Theresia er nog een verdieping aan toevoegen onder invloed van het Franse Classicisme. ➜ Prijs per persoon: €40➜ Duur: 5u➜ Moeilijkheidsgraad:

OOSTENRIJK❶ Schoonheden van de WachauBezoek aan Dürnstein, één van de bekendste wijndorpen uit de streek en een gezellig stadje waar het aangenaam vertoeven is. Vervolgens bezoek aan het 900 jaar oude Benedictijnerklooster van Melk. U heeft er de mogelijkheid om een begeleide wandeling te maken en er te genieten van een concert (afhankelijk van het tijdstip). ➜ Prijs per persoon: €51➜ Duur: 4u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❷ Stadsbezoek WenenU krijgt een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in deze stad. De rit langs de Ringstrasse toont u de prachtige en indrukwekkende gebouwen zoals de Staatsoper, het parlement, Burgtheater, het Stadhuis, de universiteit, …en eindigt aan de Stephansdom. ➜ Prijs per persoon: €30➜ Duur: 3u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❸ Sound of ViennaHet “Alt Wien” orkest, één van de bekendste uitvoerders van de klassieke Weense Muziek, geeft u een overzicht van de bekendste werken van o.a. de koning van de wals: Johan Strauss en tijdgenoten. ➜ Prijs per persoon: €48➜ Duur: 3u➜ Moeilijkheidsgraad:

❹ Bezoek SchönbrunnBezoek aan één van de mooiste paleizen in Wenen, gebouwd naar het voorbeeld van het paleis in Versailles, de residentie van Lodewijk XIV (Zonnekoning). Bezoek aan de appartementen van de Habsburgers, hun

16Ex

clu

siev

e A

ll W

ays

rivi

ercr

uis

es 2

014

Page 17: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

militair museum. Van hieruit heeft u ook een prachtig zicht op de Donau. De rit gaat verder langs het parlement, de St. Sava kerk (de grootste Orthodoxe kerk ter wereld) en andere interessante bezienswaardigheden. Op het einde van de excursie, bezoek aan de voetgangerszone met vele winkeltjes en kunstgalerijen. ➜ Prijs per persoon: €30➜ Duur: 3u30➜ Moeilijkheidsgraad:

14 Stadsbezoek Topola en OplenacBezoek aan Topola met vele plaatsen die herinneren aan de Servische opstand tegen de Turken in het begin van de 19e eeuw. Verder rijden we door het prachtige landschap met vele wijngaarden naar Oplenac, waar we het prachtige mausoleum bezoeken. ➜ Prijs per persoon: €30➜ Duur: 4u30➜ Moeilijkheidsgraad:

15 Avondexcursie SkadarlijaIn een hotel in de stad kunt u genieten van een folkloristische avond, u gebracht door dansers en muzikanten in hun typische kleurrijke klederdracht. Verder naar “Skadarlija”, het Servische Montmartre en welbekend artiestenkwartier. ➜ Prijs per persoon: €45➜ Duur: 3u➜ Moeilijkheidsgraad:

16 Stadsbezoek Novi Sad en Sremski KarlovciNovi Sad is de tweede grootste stad van Servië. Na een wandeling in het oude stadsgedeelte brengt de autocar u naar de Peterwardein vesting, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de Donau. In Sremski Karlovci vallen heel wat culturele en historische monumenten te bezichtigen o.a; het oude stadsgedeelte met de kathedraal. ➜ Prijs per persoon: €30➜ Duur: 3u➜ Moeilijkheidsgraad:

BULGARIJE17 Veliko TarnovoDeze stad ligt aan de rivier de Jantra en is bekend als voormalige hoofdstad van het tweede Bulgaarse rijk en om zijn befaamde architectuur. De huisjes in dit middeleeuws stadje zijn gebouwd op de smalle terrassen

langs de steile rotswanden. Bezoek aan o.a; het schitterende, deels gerestaureerde tsarenslot en de plaatselijke winkelstraat met de lokale ambachten. ➜ Prijs per persoon: €41 (zonder lunch) of €57

(lunch inbegrepen – enkel voor De Donau tot de Zwarte Zee van 28.08)

➜ Duur: 5u➜ Moeilijkheidsgraad:

18 Stadsbezoek RousseRousse is het cultureel centrum van het noorden van Bulgarije, getuige daarvan zijn een theater, opera, kunstgalerij en verschillende universiteiten. Bezoek aan het centrum van de stad (ook Klein Venetië genoemd), daarna bezoek aan het klooster van Bassarbovo.➜ Prijs per persoon: €31 ➜ Duur: 3u30➜ Moeilijkheidsgraad:

ROEMENIE 19 Stadsbezoek BoekarestTijdens deze excursie krijgt u een beeld van deze zeer “Centraal-Europees” ogende stad. De grote indrukwekkende boulevards en gebouwen

doen soms denken aan de wereldstad Parijs. Elk bezoek aan Boekarest moet beginnen met een fotostop aan het Parlement. Daarna lunch in een typisch Roemeens restaurant. Daarna rijden we langs de indrukwekkende boulevards en parken en bezoeken we de typische Roemeense Orthodoxe kerk. We brengen ook een begeleid bezoek langs het nieuw aangelegde voetgangersgedeelte. Tenslotte kunt u nog wat aankopen doen, alvorens terug aan boord te gaan. ➜ Prijs per persoon: €65 (lunch inbegrepen)➜ Duur: volledige dag ➜ Moeilijkheidsgraad:

KROATIE 20. Stadsbezoek Osijek en VukovarBezoek aan Vukovar, grootste stad in Kroatië en havenstad langs de Donau. Verder naar Osijek, het economische en administratieve centrum van Oost-Kroatië. Stadsrondrit doorheen het oude stadscentrum met de kerk en de burcht ’Tvrada’. ➜ Prijs per persoon: €48 ➜ Duur: 5u➜ Moeilijkheidsgraad:

17

i Passau

i Boedapest

Page 18: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Ontdek het echte RuslandOntdek het echte Rusland tijdens deze 12-daagse cruises van Moskou tot St Petersburg met 3 dagen in St Petersburg en 2 dagen in Moskou ! U zal kunnen deelnemen aan boeiende culturele excursies met uitstekende gidsen ter plaatse ! De sterke punten van deze cruises zijn het culturele aspect en de gemoedelijke en sfeervolle stemming aan boord. Het is ook zalig wegdromen op het dek, terwijl indrukwekkende en sprookjesachtige landschappen aan u voorbijglijden.

i Moskou

12 DAGEN / MAXIM GORKY ••••

Wolga Prijs p.p. vanaf

€ 1.995

i

Hoogtepunten:

✓ 2 DAGEN MOSKOU

met het Rode Plein, de Basilius

Kathedraal en het Kremlin, Klooster van

Novodievitchi . . .

✓3 DAGEN ST PETERSBURG

met Hermitage, Peterhof, Petrus en

Paulus vesting, St Isaac Kathedraal . . .

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

Onze troeven ▶ Comfortabel 4* schip

▶ Zeer verzorgde Westerse keuken met water en 1 glas wijn inbegrepen

bij het diner en ganse dag gratis kof� e beschikbaar aan boord.

▶ De belangrijkste excursies zijn inbegrepen. Daarnaast stellen wij u een facultatief excursiepakket voor aan een

speciaal tarief. ▶ Nederlandstalige gidsen in

Moskou en St Petersburg ! ▶ Hoofdtelefoon tijdens de

excursies in Moskou en St Petersburg !

NIEUW ALS

EXCLUSIEVE

ALL WAYS

CRUISE

➜ Cruise van 01/07/2014Danielle Houbrechts

Danielle Houbrechts is kunsthistorica. In het verleden reisde zijn als gids-voordrachtgeefster naar o.m. de landen van de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en Rusland. Momenteel geeft zij geschiedenis en esthetica aan het Koninklijk Atheneum Etterbeek.'

➜ Cruise van 12/08/2014Jan BalliauwJan Balliauw is licenciaat in de Rechten en BRTN correspondent geweest in Rusland van 1990 tot 1993. Nu is hij werkzaam op de VRT-TV Nieuws-dienst als diplomatiek redacteur met als speci-aliteit Rusland en de voormalige Sovjetstaten, internationale politiek, defensie en de VS.

Onze voordrachtgevers aan boord

18

Danielle Houbrechts

Page 19: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Dag 1 BRUSSEL - MOSKOU’s Morgens, afspraak in de luchthaven van Brussel Nationaal en vertrek met lijnvlucht naar Moskou. Onthaal en transfer naar de haven waar uw schip ligt aangemeerd. Inscheping en onthaal met de traditionele ‘brood en zout’ ceremonie. s Avonds, eerste diner aan boord.

Dag 2 MOSKOUIn de voormiddag, panoramische Stadsrondrit (inbegrepen) : vertrek per autocar langsheen de bekende Leningradskaya één van de belangrijkste verkeersaders in het centrum en de luxe winkelstraat Tsverskaja. We zien ook het gebouw van de KGB. Vervolgens wordt een eerste stop gemaakt op het Rode Plein. Verder langs het Klooster van Novodiévitchi (buitenzicht), een opmerkelijk religieus bouwwerk uit de 16e eeuw. De grote vredige vijver eromheen inspireerde Tsjaikovski voor “Het Zwanenmeer”. Facultatieve excursie 1: Bezoek aan het Klooster van Novodiévitchi (aansluitend aan de stadsrondrit). Lunch in de stad. In de namiddag, ontdekking van het Rode Plein (inbegrepen). U ziet de Basilius kathedraal, het Historisch museum, de indrukwekkende rode muren van het Kremlin en het Mausoleum van Lenin. Vervolgens betreedt u het territorium van het Kremlin: het Congrespaleis, en het Kathedralenplein met bezoek aan één van de kathedralen... Aansluitend facultatieve excursie 2: Bezoek aan de Wapenkamer, met de grootste en zeer indrukwekkende collectie schatten verzameld door kerk en staat. Na het diner aan boord, mogelijkheid tot facultatieve excursie 3: ‘Moskou by night + bezoek aan metro’. Overnachting aan boord.

Dag 3 MOSKOUIn de voormiddag, mogelijkheid tot deelname aan facultatieve excursie 4: Bezoek aan het Tretjakov museum met de grootste collectie Russische kunst in de wereld. Lunch aan boord. Vertrek uit Moskou in de namiddag. Diner en overnachting aan boord.

Dag 4 OUGLITCHIn de voormiddag varen op de Wolga en lunch aan boord. In de namiddag, aankomst in Ouglitch. De stad werd opgericht in 1148: het is één van de oudste steden van het Oude Rusland. Te voet bezoeken we de Kathedraal van de Transformatie en de

Kerk van Tsarevitch Dimitri (inbegrepen). Diner en overnachting aan boord.

Dag 5 YAROSLAVL’s Morgens aankomst in Yaroslavl en bezoek aan één van de mooiste steden van het Oude Rusland, vooral geliefd voor haar vele kerken. Bezoek o.a. aan de kerk van de profeet Elias (buitenkant) en de St Nikolaaskerk (binnenkant) - inbegrepen. Lunch aan boord. In de namiddag varen langs de oevers van de Wolga. Diner en overnachting aan boord.

Dag 6 GORITZY/KIRILLOVWij verlaten de Wolga, de belangrijkste rivier van Rusland, en steken het kunstmatig aangelegde Rybinsk meer over. Lunch aan boord. Aankomst in Goritzy in de namiddag en vertrek per autocar naar Kirillov (8 km) voor een bezoek aan één van de oudste Russische kloosters: St. Cyril van het Witte Meer (inbegrepen). Diner en overnachting aan boord.

Dag 7 KISHI (ONEGAMEER)In de voormiddag varen op het Onegameer, ook het “Kareliusmeer” genoemd, die een oppervlakte van 9.549 km2 heeft. Langs het meer zijn idyllische kreken en betoverende eilanden te bewonderen. Lunch aan boordIn de namiddag aankomst in Kishi, een openluchtmuseum samengesteld uit een uitzonderlijk geheel van Russische houten architectuur uit de 18de eeuw. Het museum is onder toezicht van Unesco geplaatst. Bezoek te voet de windmolens, huizen, kapelletjes,….(inbegrepen). Vertrek naar Mandroga. Diner en overnachting aan boord.

Dag 8 MANDROGAOp dit schiereiland werd een ambachtelijk dorp nagebouwd. Diverse ambachtslui demonstreren hun talenten. U vindt er eveneens een wodka museum, waar de liefhebber kan kiezen tussen 100 verschillende � essen . . . (inbegrepen). Lunch ter plaatse. Vertrek naar St. Petersburg. Diner en overnachting aan boord.

Dag 9 ST PETERSBURGVroege aankomst in St. Petersburg. St.-Petersburg is één van de mooiste steden ter wereld! Deze stad bezit talrijke historische monumenten, indrukwekkende boulevards, grote pleinen en 300 prachtige bruggen over de ontelbare rivierarmen. In de voormiddag, panoramische stadsrondrit (inbegrepen) langsheen het Paleisplein met Nevski prospekt, het Winterpaleis en de

19

Hermitage, de St Isaac kathedraal, de meest imposante kerk van St Petersburg, de Kerk van de Verlosser (Russisch-Orthodoxe kerk) en tenslotte de Petrus- en Paulusvesting (1703), de wieg van de stad waar bezoek aan de kathedraal . . . Lunch in de stad. In de namiddag, bezoek aan de tuinen van Peterhof (inbegrepen), het “Russische Versailles”. Wandeling door de mooi aangelegde tuinen waarin meer dan 140 fonteinen staan. Na deze excursie gaan we per Hydrofoil boot terug naar het schip. ’s Avonds, mogelijkheid tot deelname aan facultatieve excursie 5: Folklore show. Diner en overnachting aan boord.

Dag 10 ST PETERSBURGIn de voormiddag, mogelijkheid tot deelname aan de facultatieve excursie 6: Bezoek aan het Catharina Paleis in Poesjkin. en Bezoek aan het Paleis van Tsaar 1 in Pavlovsk. Lunch in de stad (enkel inbegrepen bij facultatief excursiepakket-anders lunch aan boord). In de namiddag, facultatieve excursie 7: Bezoek aan de St Isaac Kathedraal, één van de grootste kathedralen ter wereld met aansluitend vrije tijd in het stadscentrum, waarna de autocar u terugbrengt naar het schip. ‘s Avonds, mogelijkheid tot deelname aan de facultatieve excursie 8: St Petersburg by night. Diner en overnachting aan boord.

Dag 11 ST PETERSBURGIn de voormiddag, bezoek aan het Hermitage museum (inbegrepen) gelegen in het Winterpaleis. Het museum herbergt meer dan 3.000.000 kunstwerken en stelt het publiek één van de meest prestigieuze kunstcollecties ter wereld tentoon. (Raphaël, Matisse, Rembrandt, Renoir …) Lunch in de stad. (enkel inbegrepen bij facultatief excursiepakket-anders lunch aan boord). In de namiddag, mogelijkheid tot deelname aan de facultatieve excursie 9: Boottocht op de Kanalen van St Petersburg. Diner en overnachting aan boord.

Dag 12 ST PETERSBURG - BRUSSELOntbijt aan boord. De rederij voorziet de laatste dag geen excursies meer. Aangezien de meeste vluchten pas in de (late) namiddag vertrekken, organiseren wij speciaal voor de All Ways klanten een transfer naar het stadscentrum (inbegrepen in de prijs en afhankelijk van de vluchturen) met vrije tijd en vrije lunch. Daarna transfer naar de luchthaven en lijnvlucht terug naar Brussel.

i Moskou

Wolga

FINLAND

ESTLAND

RUSLAND

LITOUWEN 1

2

4

5

6

7

8

9 10 11

3 Moskou

Goritzy

Yaroslavl

Ouglitch

Mandroga

Kizhi

St. Petersburg

12

2014Van dinsdag 01 juli tot zaterdag 12 juli 2014Van dinsdag 12 augustus tot zaterdag 23 augustus 2014

Vluchten kunnen ook vanuit Amsterdam, Parijs of Düsseldorf vertrekken (of terugkeren) : deze vluchten zijn dan rechtstreeks met aansluitend autocar van of naar Brussel Nationaal.

Page 20: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Dit mooie 4° riviercruiseschip beschikt over alle comfort dat aan de Westerse eisen beantwoordt. De kajuiten zijn verdeeld over 3 dekken en hebben dezelfde grootte (uitgezonderd de éénpersoonskajuiten en de Junior Suites). Ze beschikken allen over een groot panoramisch venster en een badkamer met douche en toilet, airconditioning en 220 volt. De 4 Junior Suites, gelegen op het Sloependek, zijn iets groter (ongeveer 15m2) en beschikken over 2 panoramische ramen. Alle bedden zijn 2 benedenbedden. Er zijn ook 4 éénpersoonskajuiten.

Verder beschikt de Gorky over een gezellig restaurant met mooi uitzicht, een panoramabar, een conferentie/cinemaruimte, een souvenirwinkel en een zonnedek.

De gezellige Panorama Bar is dé ontmoetingsplaats waar de vele activiteiten aan boord zullen doorgaan.

i Panorama bari Panorama bar

i Restaurant

UW SCHIPMAXIM GORKY • • • •

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

420

PRIJS in € p.p.In een tweepersoons buitenkajuitMAXIM GORKY • • • •

01/07/201412/08/2014(12 dagen)

2 pers. kajuit Hoofddek 1.995

2 pers. kajuit Bovendek 2.170

2 pers. Junior Suite Sloependek 2.590

SINGLE TOESLAG (2 pers. kajuit voor alleengebruik beperkt aantal kajuiten en steeds op aanvraag)

+70%

i Maxim Gorky

Page 21: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Inbegrepen: ▶ Lijnvlucht met Europese luchtvaartmaatschappij vanuit Brussel naar Moskou en terugvlucht vanuit St Petersburg naar Brussel

▶ Transfers van luchthaven naar haven en terug ▶ Alle excursies, zoals vermeld in het programma (met uitzondering van de facultatieve excursies), met Nederlandstalige gidsen in Moskou en St Petersburg

▶ 1 lunch in de stad in Moskou en 1 lunch in de stad in St Petersburg. Groot voordeel: hierbij verliezen wij geen tijd bij verkeersdrukte tijdens de bezoeken in deze 2 belangrijke steden. Indien u het excursiepakket reserveert zijn nog 2 extra lunches in St Petersburg inbegrepen.

▶ Cruise in de gekozen categorie in volpension - kof� e en thee inbegrepen (ontbijt in buffetvorm, overige maaltijden bediening aan tafel), water en 1 glas wijn inbegrepen bij het diner

▶ Gratis kof� e beschikbaar op het schip de ganse dag van ontbijt tot diner

▶ Diverse animatie aan boord : verschillende thema avonden : Russisch diner, Galadiner van de Kapitein, . . ., talentenshow, muziekconcerten en folklore, initiatielessen Russisch, theeceremonie, � lmavonden enz.

▶ All Ways Cocktail ▶ Gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleiding ▶ Nederlandstalige voordrachten aan boord door een Rusland kenner

▶ Hoofdtelefoon tijdens de excursies in Moskou en St Petersburg ▶ Bagagedragers voor de cruise ▶ Haven- en luchthaventaksen (gekend op 31/03/2013) ▶ BTW

Niet-Inbegrepen:

▶ Alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven

▶ Dranken (uitgezonderd zoals hierboven beschreven bij de maaltijden)

▶ Facultatieve excursies ▶ Fooien voor het personeel aan boord (€7 per persoon, per dag) en aan de gidsen en chauffeurs tijdens de uitstappen (volgens eigen appreciatie) - worden ter plaatse cash betaald

▶ Eventuele brandstoftoeslagen en andere taksen, gekend na 31/03/2013

▶ Verzekeringen ▶ Visumkosten : €100 per persoon – op 31/03/2013

i Ouglitch i Moskou i Sint Petersburg

21

Maxim Gorky - dekplan

Zonnedek

Sloependek

Bovendek

Hoofddek

Page 22: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

❶ Bezoek aan het Klooster van Novodiévitchi (aansluitend aan de stadsrondrit)Het Nieuwe Maagdenklooster is in 1524 gesticht en in tegenstelling tot vele andere kloosters in Moskou, vrijwel intact gebleven sinds de 17e Eeuw. Sinds 2004 staat het complex op de Unesco Werelderfgoed lijst. Het complex is een rustige schuilplaats in het drukke Moskou en bestaat uit het Kloostercomplex en de begraafplaats waar vele bekende publieke � guren van het land begraven liggen. Binnen het Kloostercomplex liggen verschillende kerken, waaronder de Smolensk-kathedraal. ➜ Moeilijkheidsgraad:

❷ Bezoek aan de WapenkamerLangs het Grote Kremlin paleis komen we bij de Wapenkamer, het oudste museum in Rusland. Hier bevindt zich de grootste en zeer indrukwekkende collectie schatten verzameld door kerk en staat. De benedenverdieping is het indrukwekkendst : hier worden onder andere de met gouddraad geborduurde jurken, chique rijtuigen, juwelen, kronen en tronen tentoongesteld. De bovenste verdieping laat een enorme hoeveelheid goud en zilver zien De collectie van de Russische leiders dateert van de middeleeuwen tot de 20ste eeuw. Belangrijk : Het Bezoek aan de Wapenkamer bij het Kremlin in Moskou kan enkel bezocht

worden indien op voorhand gereserveerd ! Ter plaatse reserveren is niet meer mogelijk. ➜ Moeilijkheidsgraad:

❸ ‘Moskou by night + bezoek aan metro’Bij zonsondergang krijg je een volledig ander beeld van Moskou. We zien het indrukwekkende Overwinningspark met de prachtige eindeloze rij fonteinen die ’s avonds rood gekleurd zijn. Bezoek ook aan het verlichte Rode Plein. U zal versteld staan van de compleet andere atmosfeer van dit plein ’s avonds. En tenslotte bezoeken we enkele metrostations. De ondergrondse metro van Moskou staat bekend om zijn schitterende stations. De rijk gedecoreerde metrohaltes lijken net kleine paleizen ! ➜ Moeilijkheidsgraad:

❹ Bezoek aan het Tretjakov museumDit museum bezit de grootste collectie Russische kunst in de wereld. De verzameling is in 1856 gestart door de Russische zakenman en kunstverzamelaar Pavel Tretjakov. Hij doneerde bijna 2000 werken aan de Stad Moskou. Zonder de steun van Tretjakov zouden vele Russische artiesten nooit hetzelfde artistieke succes hebben kunnen bereiken. Er

is een mooie collectie iconen, schilderijen en beeldhouwwerken van de middeleeuwen tot het begin van de 20ste eeuw te bewonderen. Een bezoek aan dit museum is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de Russische cultuur ! ➜ Moeilijkheidsgraad:

FACULTATIEVE EXCURSIESDe belangrijkste excursies zijn inbegrepen in het programma. Om het u makkelijk te maken hebben wij de overige facultatieve excursies die overdag plaatsvinden gebundeld in een EXCURSIEPAKKET aan een zéér voordelig tarief. Wij raden u dan ook aan dit pakket op voorhand te reserveren. Op die manier kan u genieten van de meest voordelige prijzen en bovendien kunnen wij de organisatie ervan optimaliseren en ook de Nederlandstalige gidsen ter plaatse garanderen.Om het programma niet te zwaar te maken, hebben wij bepaalde facultatieve excursies georganiseerd aansluitend aan de inbegrepen excursies. Op die manier is er tijd gewonnen en zal u een maximum kunnen bezoeken. Bovendien zijn er in het excursiepakket ook nog 2 extra lunches in St Petersburg inbegrepen, wat u alweer veel tijd bespaart bij de bezoeken, aangezien de cruiseschepen niet in het centrum liggen. Bij alle excursies zijn hoofdtelefoons inbegrepen. Ook stellen wij u nog een aantal avondexcursies (apart) voor die u ook best op voorhand reserveert.

s Moskou - Kremlin

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

worden indien op voorhand gereserveerd ! Ter worden indien op voorhand gereserveerd ! Ter

i Sint-Petersburg - Hermitage

22

Page 23: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

❺ Folklore show St Petersburg Indrukwekkend Kozakkenspektakel van hoge kwaliteit door een jong en getalenteerd gezelschap in St Petersburg. U zal er de typische Kozakkenliedjes, -dansen en kostuums kunnen bewonderen ! Een niet te missen totaalspektakel !➜ Moeilijkheidsgraad:

❻ Bezoek aan het Catharina Paleis in Poesjkin (paleis en park) en Bezoek aan het Paleis van Tsaar 1 in Pavlovsk (paleis en park). Op ongeveer 24km buiten Moskou is het prachtige Catharinapaleis gelegen in Poesjkin. Dit dorp werd genoemd naar de beroemde dichter, die hier gestudeerd heeft. De oorspronkelijke naam van deze plaats is echter Tsarskoje Selo (Tsaardorp). Gedurende 2 eeuwen was Tsarskoje Selo het belangrijkste zomerverblijf van de Russische Vorsten. Het indrukwekkende Catharina Paleis, in wit goud en hemelsblauw , met het prachtige park eromheen is zeker het bezoeken waard ! Het eerste Koninklijke paleis werd gebouwd in opdracht van Catharina I, maar dit zomerpaleis werd regelmatig verder uitgebreid met bijgebouwen, onder leiding van de beste architecten uit die tijd. Wij maken een wandeling door de prachtige parken rondom het paleis ! Een 3-tal kilometer van Poesjkin, ligt Pavlovsk.met het buitenpaleis van tsaar Paul 1. De tsaar kreeg het landgoed van zijn moeder Catharina de Grote cadeau voor de geboorte van zijn eerste zoon. Het Paleis wordt bezocht , evenals de prachtige tuinen, waar het natuurlijke landschap in volkomen harmonie is met de talrijke beeldhouwwerken en paviljoenen in het park. ➜ Moeilijkheidsgraad:

❼ Bezoek aan de St Isaacs Kathedraal, één van de grootste kathedralen ter wereld met aansluitend vrije tijd in het stadscentrum. De St Isaacs Kathedraal is de 4de grootste kathedraal in de wereld, na de St Pietersbasiliek in Rome, St Paul’s Kathedaal in Londen en de Duomo in Firenze. De bouw van deze kathedraal was een helse klus die 40 jaar heeft geduurd; Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn werkelijk de moeite van een bezoek waard! De gouden koepel is één van de grootste koepels in de hele wereld. Ook het interieur is indrukwekkend : u ziet er mozaïeken, schilderingen en beeldhouwwerken van vele

bekende Russische kunstenaars. Na dit bezoek heeft u vrije tijd in het centrum, waarna de autocar u terugbrengt naar het schip. ➜ Moeilijkheidsgraad:

❽ St Petersburg by night. De rondrit doorheen St Petersburg ’s avonds is al even indrukwekkend als overdag, omwille van de prachtig verlichte gebouwen. Ook de bruggen worden één voor één opgetrokken : een uniek spektakel ! Er wordt gestopt op het Vasilevski-eiland, het theaterplein en aan de Smolny kathedraal. Bij het terugrijden naar het schip zal u een prachtig beeld van St Petersburg krijgen met zicht op de vele bruggen. ➜ Moeilijkheidsgraad:

❾ Boottocht op de Kanalen van St Petersburg. St Petersburg wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, gebouwd op de delta van de rivier de Neva. De 40 eilanden, die variëren in grootte, zijn verbonden door bijzondere bruggen. Een mooie zomerdag is het perfecte moment om vanaf het water te genieten van het zicht op de neoklassieke paleizen, de koepels en spitsen van de kerken en kathedralen en de prachtig versierde bruggen. ➜ Moeilijkheidsgraad:

BELANGRIJK: Bepaalde plaatsen zijn onderworpen aan grote veiligheidsmaatregelen (het Kremlin bijvoorbeeld is zowel een grote toeristische trekpleister als het centrum van de Russische macht). Deze bezoekplaatsen kunnen op elk moment gesloten worden en bijgevolg elk bezoek verbieden. De rederij kan in dit geval niet verantwoordelijk gesteld worden indien een bepaalde excursie niet kan doorgaan. Zij zal echter al het mogelijke doen om een vervangende excursie te garanderen.De excursies kunnen soms in andere volgorde geschieden of kunnen vervangen worden door alternatieven. Hou er ook steeds rekening mee dat zowel Moskou en St Petersburg grootsteden zijn met een zeer grote verkeersdrukte. Bij veel verlies van tijd omwille van het drukke verkeer, zal de rederij zich soms genoodzaakt zien bepaalde excursies in te korten (in uitzonderlijke gevallen) om het volledige programma toch nog te kunnen afwerken

PRIJS EXCURSIEPAKKET OP VOORHAND TE RESERVEREN € 295 pp. Inbegrepen : 6 facultatieve excursies hierboven beschreven (nrs 1.2.4.6.7.9) + 2 extra lunches in St Petersburg + hoofdtelefoons.

PRIJS AVONDEXCURSIES

OP VOORHAND TE RESERVEREN❸ Moskou by night + bezoek aan metro €33❺ Folklore show St Petersburg €50❽ St Petersburg by night €33

WIJ RADEN U AAN OP VOORHAND UW EXCURSIEPAKKET TE RESERVEREN ! AAN BOORD ZULLEN DE EXCURSIETARIEVEN HOGER LIGGEN EN AFHANKELIJK ZIJN VAN HET AANTAL DEELNEMERS EN TE BETALEN IN ROEBELS.

Het programma voor Ballet in St Petersburg is bij de druk van deze brochure nog niet gekend. Van zodra beschikbaar (voorjaar 2014) zullen alle deelnemers aan deze cruises hierover op de hoogte gebracht worden.

23

i Catharina Paleis in Poesjkin

Page 24: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Laat u betoveren door de culturele en landschappelijke rijkdom van de Douro Vallei... ! De Douro zoekt zich een weg langs ruwe en romantische landschappen door het Noorden van Portugal, om zich in Porto in de Atlantische Oceaan te storten. Hier staat de wieg van de beroemde Portowijn. De enige echte Porto is afkomstig uit de streek «Pais do Vinho», land van de wijn. Landschappelijk, authentiek en cultureel is deze cruise een voltreffer! Excursies, folklore, typische maaltijden, ….. dit alles kan u ontdekken tijdens deze riviercruise. Bij het aanmeren kunt u ofwel deelnemen aan facultatieve excursies, ofwel individueel de charmes van de steden ontdekken.

Voor de liefhebbers is een individuele verlenging in Porto na de cruise mogelijk.

s Porto

i De Douro vallei

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

Onze troeven ▶ Nederlandstalige wijnspecialist aan boord ! ▶ Luxe-schip : alle kajuiten beschikken over

grote panoramische schuiframen !▶ Wijn inbegrepen bij het diner aan boord▶ Reserveer uw excursies op voorhand

en ontvang een korting van 10%. ▶ 2 speciale druivenplukcruises

met extra inbegrepen excursie naar een prachtig wijnlandgoed. ▶ Mogelijkheid tot verlenging

na de cruise in Porto

24

DouroPrijs p.p. vanaf

€ 1.370

Page 25: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

SPANJE

6

2

34

45

Douro

PORTUGAL

Entre-os-Rios

PinhãoRégua

Salamanca

Barca d'Alva

Vega de Terron

Porto

7

81

Dag 1 BRUSSEL - PORTO ’s Morgens, afspraak in de luchthaven van Brussel Nationaal en vertrek met rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines naar Porto. Onthaal en transfer naar het centrum. Vrije tijd voor een eerste kennismaking met deze prachtige stad. Rond 16u: inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. Avonds, welkomstcocktail en –diner aan boord.

Dag 2 PORTO – ENTRE OS RIOSIn de voormiddag : ofwel vrije tijd om Porto individueel te bezoeken of deelname aan excursie 1: Bezoek aan Guimaraes. Lunch aan boord en vertrek van het schip rond 15u, met aankomst in Entre os Rios rond 18u30. ’s Avonds kan u genieten van een typisch diner in de Abdij van Alpendurada. Geniet van een gezellige avond in deze betoverende omgeving !

Dag 3 ENTRE OS RIOS - REGUA’s Morgens vertrekt het schip richting Regua. Geniet de ganse voormiddag aan boord van uw “drijvend hotel” met lekker ontbijt terwijl de indrukwekkende landschappen aan u voorbijglijden. Lunch aan boord.

Rond de middag, aankomst in Peso da Regua, gelegen in het hart van de Porto-wijn streek.In de namiddag, excursie 2: Bezoek aan het Paleis en de tuinen van Mateus. ‘s Avonds, galadiner van de Kapitein aan boord, gevolgd door een Portugese Folklore show. Overnachting aan boord in Regua.

Dag 4 REGUA - PINHAO – VEGA TERRON (Spanje) In de voormiddag, excursie 3: Bezoek aan Lamego, de meest historische stad van de Douro-vallei. Daarna bezoeken we een wijnlandgoed met wijnproeven. Ondertussen vaart het schip verder tot Pinhao, waar u terug aan boord gaat van uw schip. Lunch aan boord. Rond de middag vertrekt het schip naar Vega Terron. Rest van de dag : varen op de Douro. Genieten op het zonnedek en varen door de spectaculaire sluizen. Aankomst in Vega Terron rond 18u30.

Dag 5 VEGA TERRON (Spanje) - SALAMANCA (Spanje) – BARCA D’ALVA Na het ontbijt, vertrek naar Salamanca voor excursie 4: Bezoek aan de historische sites in Salamanca met typische Spaanse lunch en Flamencoshow. In de late namiddag, terugkeer naar het schip in Barca d’Alva. ’s Avonds, barbecue op het dek aan boord (indien het weer het toelaat).

Dag 6 BARCA D’ALVA - PINHAOIn de voormiddag excursie 5: Bezoek aan Castelo Rodrigo. Lunch aan boord.Via de Valeira-sluis komen we in de vooravond aan in Pinhao.

2014Van woensdag 23 tot woensdag 30 april 2014Van woensdag 7 tot woensdag 14 mei 2014Van woensdag 18 tot woensdag 25 juni 2014 Van woensdag 27 augustus tot woensdag 3 september 2014

’s Avonds diner in het prachtige wijnlandgoed in Avessada tussen de wijngaarden.

Dag 7 PINHAO – CAIS DA LIXA - PORTO Vertrek van het schip ’s morgens vroeg naar Porto met aankomst omstreeks 15u30. Lunch aan boord. Rond 13u, tussenstop in Cais Da Lixa voor de passagiers die deelnemen aan excursie 6: Bezoek aan Porto. ’s Avonds, afscheidsdiner aan boord.

Dag 8 PORTO – BRUSSEL Ontscheping na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Porto en rechtstreekse lijnvlucht van Lufthansa naar Brussel.

i Lamego

25

i Guimaraesi Porto

i Lamego

Hoogtepunten: ✓ Porto✓ Guimaraes✓ Mateus✓ Lamego✓ Salamanca✓ Castelo Rodrigo

8 DAGEN / DOURO SPIRIT •••• •

De Douro in Portugal met Salamanca (Spanje)

Page 26: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

2014 Van woensdag 17 tot woensdag 24 september 2014 Van woensdag 1 tot woensdag 8 oktober 2014

Dag 1 BRUSSEL - PORTO ’s Morgens, afspraak in de luchthaven van Brussel Nationaal en vertrek met rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines naar Porto. Onthaal en transfer naar het centrum. Vrije tijd voor een eerste kennismaking met deze prachtige stad. Rond 16u: inscheping aan boord van uw drijvend luxehotel. Avonds, welkomstcocktail en –diner aan boord.

Dag 2 PORTO - REGUA – PINHAO Vertrek vanuit Porto ’s morgens vroeg. Geniet de ganse voormiddag aan boord van uw “drijvend hotel” met lekker ontbijt terwijl de indrukwekkende landschappen aan u voorbijglijden. Aankomst in Regua rond de middag. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie 3: Bezoek aan Lamego, de meest historische stad van de Douro-vallei. Daarna bezoeken we een wijnlandgoed met wijnproeven. Ondertussen vaart het schip verder tot Pinhao, waar u terug aan boord gaat van uw schip. ’s Avonds diner aan boord en een Portugese Folklore show.

Dag 3 PINHAO – VEGA TERRON Vertrek vanuit Pinhao rond 08u ’s morgens met aankomst in Vega Terron rond 14u30. Lunch aan boord. In de namiddag excursie 5: Bezoek aan Castelo Rodrigo.

Lunch aan boord. In de namiddag vaart het schip verder tot Entre os Rios met aankomst in de vroege avond. ’s Avonds kan u genieten van een typisch diner in de Abdij van Alpendurada. Geniet van een gezellige avond in deze betoverende omgeving !

Dag 7 ENTRE OS RIOS - PORTO Aankomst in Porto rond 9u30. In de voormiddag; excursie 6: Bezoek aan Porto. Lunch aan boord. In de namiddag, ofwel vrije tijd om Porto individueel te bezoeken of deelname aan excursie 1: Bezoek aan Guimaraes. ’s Avonds, afscheidsdiner aan boord.

Dag 8 PORTO – BRUSSEL Ontscheping na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Porto en rechtstreekse lijnvlucht van Lufthansa naar Brussel.

Deze avond, diner van de Kapitein aan boord.

Dag 4 VEGA TERRON (Spanje) - SALAMANCA (Spanje) – BARCA D’ALVANa het ontbijt, vertrek naar Salamanca voor excursie 4: Bezoek aan de historische sites in Salamanca met typische Spaanse lunch en Flamencoshow. In de late namiddag, terugkeer naar het schip in Barca d’Alva. ’s Avonds, barbecue op het dek aan boord (indien het weer het toelaat).

Dag 5 BARCA D’ALVA - PINHAO ’s Morgens vertrek voor een ganse dag excursie (inbegrepen) naar het prachtige wijnlandgoed in Avessada. Deze excursie staat volledig in het teken van de wijnoogst. Tijdens de maanden september en oktober bruist deze regio van activiteit. U kan meegenieten van deze mooie periode in het jaar. U zal er het productieproces kunnen meebeleven, zelf de druiven kunnen plukken, wijn proeven met de wijnspecialist van het domein enz . ‘s Middags kan u genieten van een traditionele Douro lunch ter plaatse (dranken inbegrepen). Terug aan boord in Pinhao.

Dag 6 REGUA – ENTRE OS RIOS’s Morgens, aankomst in Peso da Regua, gelegen in het hart van de Porto-wijn streek. In de voormiddag, excursie 2: Bezoek aan het Paleis en de tuinen van Mateus.

i Druivenpluk

i Wijnkelder

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4 8 DAGEN / DOURO SPIRIT •••• •

De Douro in Portugal met Salamanca (Spanje)Druivenplukcruise

26

s Douro Spirit

i Avessada

Page 27: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

De Portugese rederij Douro Azul staat garant voor een jarenlange traditie op de Douro ! De Douro Spirit is één van de recentste schepen van deze rederij. Ze biedt haar passagiers 65 buitenkajuiten die verdeeld zijn over twee dekken. Alle kajuiten zijn ruim (15m2) en uitgerust met badkamer met douche/toilet en airconditioning. Alle kajuiten beschikken over grote panoramische schuiframen! De 2 suites op het Bovendek en de Junior Suite op het Hoofddek, zijn iets groter (21 en 22m2). Het restaurant ontvangt de passagiers in één enkele dienst en stelt een uitstekende keuken voor met drankenpakket inbegrepen tijdens het diner. Verder heeft het schip een zonnedek met barservice, zwembad, lift, een mooi salon, een � tness en een spa.

Inbegrepen: ▶ Rechtstreekse lijnvluchten met Brussels Airlines vanuit Brussel naar Porto en terug

▶ Transfers van de luchthaven naar het schip en terug ▶ Cruise zoals beschreven , in de gekozen kajuit, in volpension ▶ Wijn, bier, fruitsap en frisdranken inbegrepen bij het diner aan boord/water, kof� e en thee inbegrepen bij alle maaltijden aan boord

▶ Alle animatie en shows aan boord en aan land, zoals beschreven in programma

▶ Welkomstcocktail en diner ▶ Galadiner van de Kapitein ▶ Muzikale en folkloristische animatie aan boord ▶ Speciale fado show ▶ All Ways Cocktail ▶ Gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleiding ▶ Nederlandstalige voordrachtgever aan boord ▶ Haven- en luchthaventaksen (gekend op 31/03/2013) ▶ BTW

Niet-Inbegrepen: ▶ Alle andere dan bovenvermelde diensten ▶ Overige dranken (uitgezonderd inbegrepen dranken zoals hierboven beschreven)

▶ Excursies ▶ Fooien aan boord (€10 per persoon, per dag) en tijdens de uitstappen

▶ Eventuele brandstoftoeslagen, na 31/03/2013 ▶ Verzekeringen

PRIJS in € p.p.in een tweepersoonsbuitenkajuitDOURO SPIRIT • • • • •

23/04, 07/05, 18/06, 27/08, 17/09, 01/10

(8 dagen)

2 pers. kajuit Hoofddek 1.370

2 pers. kajuit Bovendek 1.530

2 pers. Junior Suite Hoofddek 1.750

2 pers. Suite Bovendek 1.950

1 pers. kajuit Hoofddek 2.290

1 pers. kajuit Bovendek 2.450

UW SCHIPDOURO SPIRIT •••• •

27

i Bovendek-kajuit

Douro Spirit - dekplan

Zonnedek

Bovendek

Hoofddek

Benedendek

Page 28: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

PAKKET 3: 4 OVERNACHTINGEN IN POUSADA PALACIO DO FREIXO IN KAMER MET ONTBIJT + TRANSFERS

Individueel verblijf van 4 extra nachten na de cruise in de schitterende recent gerestaureerde Pousada Palacio Do Freixo. Dit hotel met een uitzonderlijke architektuur is gevestigd in een gerestaureerd barok gebouw uit de 18e Eeuw en gelegen aan de Douro rivier met prachtig uitzicht. Als verblijfshotel een echte aanrader en toch dichtbij het centrum van Porto. Dit hotel beschikt over zowel binnen- als buitenzwembad, een spa, een gymnasium, restaurant en bar. De ruime kamers zijn uitgerust met TV, telefoon, radio, kluis, minibar en haardroger. U heeft de keuze tussen een Standaardkamer of een Superior kamer met zicht op de rivier/zwembad.

Indien u 55+ bent , kan u in de Pousada nog genieten van een extra korting (verschillend volgens de periode).

PAKKET 1: 2 OVERNACHTINGEN IN HOTEL PESTANAPORTO 4* IN KAMER MET ONTBIJT + TRANSFERS

Individueel verblijf van 2 extra nachten na de cruise in het prachtige charmehotel PESTANA PORTO 4* in kamer met ontbijt en transfers schip.hotel en hotel.luchthaven inbegrepen. Dit hotel is gelegen in het hart van het historische centrum, aan de oevers van de Douro rivier. Het is gebouwd op een gedeelte van de middeleeuwse stadsmuur en daardoor geklasseerd door Unesco als deel van een “World Heritage Site”. U heeft de keuze tussen ‘Classic kamers’ met stadszicht en ‘Superior’ kamers met rivierzicht, alle uitgerust met tv en radio, kluis, telefoon, minibar en haardroger. De goede ligging van het hotel geeft u de gelegenheid om deze mooie stad op individuele basis verder te ontdekken !

PAKKET 2: 2 OVERNACHTINGEN IN HOTEL THE YEATMAN 5* IN KAMER MET ONTBIJT + TRANSFERS

Individueel verblijf van 2 nachten in het splinternieuwe hotel THE YEATMAN 5*, prachtig gelegen tussen de wijnkelders aan de Villa Nova De Gaia kant. Dit hotel is een belevenis op zich ! Alle zeer ruime kamers beschikken over een groot privé terras met schitterend uitzicht over Porto en de Douro. De kamers zijn uitgerust met tv, kluis, telefoon, minibar en haardroger. Het hotel beschikt verder over een gastronomisch restaurant, mooie bar met opnieuw schitterend uitzicht, een luxueuze Spa met vele faciliteiten en een binnen- en buitenzwembad. De goede ligging van het hotel biedt u bovendien de mogelijkheid om deze mooie stad op individuele basis verder te ontdekken.

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

PRIJS PER PERSOON Pakket 2 nachten verlenging na cruise

2 pers. CLASSIC kamer met stadszicht €190

2 pers. SUPERIOR kamer met rivierzicht €220

1 pers. CLASSIC kamer met stadszicht €310

1 pers. SUPERIOR kamer met rivierzicht €370

PRIJS PER PERSOON Pakket 2 nachten verlenging na cruise 01/10

Pakket 2 nachten verlenging na overige cruises

2 pers. SUPERIOR kamer €330 €390

1 pers. SUPERIOR kamer €530 €650

PRIJS PER PERSOON Pakket 4 nachten verlenging na cruise 27/08

Pakket 4 nachten verlenging na overige cruises

2 pers. kamer STANDAARD €430 €400

2 pers. kamer SUPERIOR €510 €470

1 pers. kamer STANDAARD €770 €720

1 pers. kamer SUPERIOR €920 €860

KORTING PER PERSOON

Korting bij verlenging na cruise 27/08

Korting bij verlenging na overige cruises

2 pers. kamer STANDAARD - €35 - €30

2 pers. kamer SUPERIOR - €40 - €35

1 pers. kamer STANDAARD - €60 - €55

1 pers. kamer SUPERIOR - €75 - €70

INDIVIDUELE VERLENGING IN PORTO NA DE CRUISE (steeds op aanvraag!)

i Porto

28

➜ Cruise van 23/04/2014Anne – Marie De NeefWineWise* trainer Anne-Marie De Neef is een gedreven 'wijndame' met een brede culturele bagage. Zij heeft jaren les gegeven als docente chemie en is vandaag nog steeds actief binnen de Cercle d’Oenologie en andere wijnclubs. Dankzij haar opleiding bij WineWise vertelt ze met kennis van zaken en passie en wil ze haar wijnkennis delen met iedereen die graag een glaasje wijn drinkt.

➜ Cruise van 07/05/2014 en 01/10/2014Luc WiemeLuc Wieme is romanist van vorming en 'italo� el', en koestert al meer dan twintig jaar een passie voor wijn. Hij behaalde het diploma van somme-lier-conseil aan de Université du Vin in Su-ze-la-Rousse (Rhône) en is voorzitter van de Com-

manderij Gent van de Vlaamse Wijngilde. Daarnaast is hij Comman-deur van de Baronie Gent van de Costes du Rhône en erelid van de Gentse Wijnmetersgilde. Voor hem is goede wijn veel meer dan een uniek terroirproduct, het is een culturele ex-ponent die mensen bij elkaar brengt en zo gezelligheid en vriend-schap genereert.

➜ Cruise van 18/06/2014Dirk De PrinsDirk De Prins is culinair journalist en een bekend media� guur. Als cu-linaire medewerker van Radio 2,staat hij elke week ‘De Madammen’ culinair bij. In het verleden heeft hij ook deelgenomen aan de programma’s ‘Bistro & Co’ en ‘Kook’. Dirk de Prins was jurylid van het bekende tv programma ‘Mijn Restaurant’ op VTM. Daarnaast is hij ook auteur van kookboeken en schrijft hij artikels voor tal van tijdschriften.

Onze voordrachtgevers en muzikanten aan boord

➜ Cruise van 23/04/2014 manderij Gent van de Vlaamse Wijngilde. Daarnaast is hij Comman-

Page 29: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

➜ Duur : 10u➜ Moeilijkheidsgraad :

❺ Bezoek aan Castelo Rodrigo Een klein middelleeuws dorp net aan de Spaanse grens, gekend als het “witte dorp”. De kleine smalle straatjes met daarrond de stadsomwallingen doen u terugkeren in de tijd. Vanop de ruïnes van het kasteel zal u een magni� ek zicht hebben over dit charmante plaatsje.➜ Prijs per persoon : €34. ➜ Duur : 3u➜ Moeilijkheidsgraad :

❻ Bezoek aan PortoPorto is de tweede stad en haven van Portugal. Deze stad aan de Douro, "de gouden stroom", is zeer gevarieerd: middeleeuwse omwallingen, barokke kerken, neoclassicistische paleizen. De elegante bruggen uit de 19de en 20ste eeuw, die de twee stadsdelen met elkaar verbinden zijn ware emblemen van de stad geworden. Tijdens deze stadsrondrit zal u zowel een mooi beeld hebben van het prachtige oude stadsgedeelte – de Ribeira, maar de autocar brengt u eveneens tot aan de kust van de Atlantische Oceaan. Daarna bezoeken we het meer moderne gedeelte van de stad met onder meer de Casa da Musica, het concertgebouw. Op weg naar de Kathedraal , zien we ook de hoogste kerktoren van de stad : de Torré dos Clérigos en het mooie Sao Bento Station met het prachtige tegelwerk met afbeeldingen uit de rijke geschiedenis. Onze stadsrondrit eindigt in Vila Nova de Gaia, bekend voor zijn groot aantal wijnkelders waar de Portowijnen langzaam liggen te rijpen. ➜ Prijs per persoon : €48.➜ Duur : 3u30➜ Moeilijkheidsgraad :

❶ Bezoek aan Guimaraes Als de eerste hoofdstad van Portugal stond Guimarães aan de wieg van het nieuwe land. Het historische centrum van Guimarães werd in 2001 door de Unesco tot cultureel werelderfgoed verklaard, vanwege de historische monumenten uit de Middeleeuwen en in 2012 Culturele Hoofdstad van Europa. Vandaag is Guimaraes een levendig stadje, waar tradities en het moderne leven perfect samengaan. ➜ Prijs per persoon : €54➜ Duur : 4u30➜ Moeilijkheidsgraad :

❷ Bezoek aan het paleis en de tuinen van Mateus Rit door de Tras-os-Montes regio met prachtige heuvellandschappen en pittoreske dorpjes. We brengen een bezoek aan de mooie tuinen en het paleis van Mateus met o.a. de bibliotheek, de zilverwerkcollectie uit de 18e eeuw en andere voorwerpen uit het Verre Oosten en Zuid-Amerika. ➜ Prijs per persoon : €46. ➜ Duur : 3u30➜ Moeilijkheidsgraad :

❸ Bezoek aan Lamego Lamego is de meest historische stad van de Douro-vallei. De eerste koning van Portugal werd er gekroond en de eerste � es wijn gebotteld. Een kleurrijk en charmant stadje met mooie middeleeuwse gebouwen: kathedraal uit de 12de eeuw, bisschoppelijk paleis, Moorse kasteelruïne, … We bezoeken er de bekende bedevaartskerk Nossa Senhora de Remédios. De meer dan 900

treden van de dubbele trap ervoor werden in het verleden door de bedevaartgangers op de knieën beklommen ! De trap is op de tussenliggende terrassen prachtig versierd met Azulejo’s. Bovenaan de kerk heeft u een prachtig uitzicht over de streek. U zal er ook de mogelijkheid hebben om er het Museum van Lamego te bezoeken . Dit museum huisvest een intererssante collectie schilderijen van Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten. ➜ Prijs per persoon : €38. ➜ Duur : 4u➜ Moeilijkheidsgraad :

❹ Bezoek aan Salamanca met lunch en � amencoshow Ganse dag bezoek aan Salamanca, de mooiste stad van Spanje en provinciehoofdstad van de regio Castilla – Léon. In de voormiddag is er vrije tijd voorzien in het oude stadscentrum om de stad op eigen tempo te bezichtigen of om te genieten van de plaatselijke winkels en terrasjes. ’s Middags wordt er een lunch voorzien met Flamencoshow. In de namiddag start dan het stadsbezoek met plaatselijke gids. Bezoek aan het monumentaal historisch centrum met o.m. de Plaza Mayor, hét groots barokplein omringd met arcadewoningen, de schitterende 16de eeuwse kathedraal, het adellijke "Huis der Schelpen", renaissance woning die aan één van de Ridders van St Jacob van Compostela behoorde en de rijkelijke universiteit uit de 13de eeuw, de oudste van het Iberisch schiereiland. ➜ Prijs per persoon : €94.

FACULTATIEVE EXCURSIESWij raden u aan om het excursiepakket met 5 excursies op voorhand te reserveren (tot 2 maanden voor vertrek). Op die manier kan u eerst en vooral genieten van een extra korting van 10% op deze excursies (indien op voorhand gereserveerd en betaald) en kunnen wij bovendien de organisatie ervan optimaliseren. Prijs excursiepakket (voor 5 excursies : nrs 2, 3, 4, 5, 6) : €230 ipv €260 per persoon. Ook voor de excursie naar Guimaraes (niet in het pakket) krijgt u een korting van 10% indien op voorhand gereserveerd.

i Castelo Rodrigo

29➜ Cruise van 27/08/2014Patrick Dellaert WineWise* trainer, Patrick Dellaert, werd in 1955 te New York geboren. Als Maître-Sommelier en zaak-voerder van Winebridges te Rijmenam, bege-leidt hij mensen graag bij de keuze en appreci-atie van wijnen en champagnes. Jarenlange ervaring, uitgebouwd tijdens zijn carri-ère in verschillende wijnbedrijven in België, alsook zijn verdere oplei-ding bij WineWise, stellen hem in staat om dat met kennis van zaken te doen. Bij Patrick kunt u terecht met al uw vragen over wijn.

➜ Cruise van 17/09/2014Bruno Van Geyseghem Als Burgerlijk Ingenieur werkt Bruno Van Geyseg-hem sinds 1985 bij IBM. Daarnaast heeft hij ook een lange carrière achter de rug in het wijngebeu-ren. Om zijn passie zoveel mogelijk met anderen te kunnen delen, richtte hij zijn eigen ‘wijnschool’ op. Als gespecialiseerd journalist reisde hij Europa rond. Tevens is hij ook wijnproever bij verschillende internationale wijnwedstrijden.

* Winewise biedt wijnopleidingen en –entertrainment, van initiatie tot topni-veau. Zowel professionelen uit de wijnhandel en horeca als gedreven wijnlief-hebbers vinden hun gading bij WineWise.

Onze muzikanten aan boord

Fadoavond met Marla AmastorSpeciaal voor onze klanten organiseren wij tij-dens alle cruises een Fadovoorstelling aan boord van de Douro Spirit.De Portugese Fadozangeres Marla Amastor zal samen met 2 muzikanten aan boord komen om u een onvergetelijke avond te bezorgen.Marla Amastor begon haar carrière in 2007 in Fadorestaurants, Fadohuizen, auditoria en theaters. Samen met Ma-nuel Reis en Mario Henriques startte ze een traditioneel Fadoproject, waarbij ze originele Fado’s uit het werk van de belangrijkste namen van de Portugese poëzie gebruikt. Dit project doet de traditionele Fado-tavernes heropleven en Maria Amastor geeft een persoonlijke 'touch' aan de expressie en interpretatie van elk thema.

Page 30: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

➜ Cruise van 08/05/2014Udo Udo is een Vlaams zanger. In 2003 deed Udo mee aan de eerste editie van Idool. In 2005 deed hij mee aan X Factor. Hij won dit programma in december 2005. Sindsdien bracht hij het album U-Turn uit (dat enkele weken op nummer 1 stond in de al-bumhitlijst) en scoorde hij een nummer 1-hit met zijn debuutsingle Isn't it time. 2006 leverde Udo verder nog een TMF Award voor "Beste Nieuwkomer" en de Radio 2-trofee voor "Doorbraak van het Jaar" op.2008 werd ook het jaar van de eerste theatertournee, in samenwerking met de Zuiderkroon.

Onze muzikant aan boord

Ontdek de mooiste streekvan Spanje! "Het land dat het dichtst bij het paradijs ligt", zo omschreven Arabische dichters Andalusië. Hier vindt u een boeiend patrimonium met immense culturele rijkdommen. Aan boord van een prachtig cruiseschip vaart u op de Guadalquivir. Van oost naar west door prachtige landschappen. Het 'Nationaal Park Doñana', door de Unesco geklasseerd, is een ware rustplaats en een natuurreservaat met een biodiversiteit die uniek is in Europa. Met een natuurgids bezoekt u het natuurpark en observeert u vogels. Tijdens deze boeiende reis ontdekt u ook prachtsteden: Sevilla,'de verlichte stad' en hoofdstad van Andalusië; Cádiz, aan de Costa de la Luz, die u zal verrassen met zijn culturele en historische rijkdom; Jerez, hoofdstad van de wijn en het paard en wieg van de � amenco; Granada, met zijn wereldberoemde Alhambra, en de kaliefenstad Córdoba. Uiteraard komen ook typische Andalusische tradities zoals de � amenco en de stierenfokkerij aan bod. Op gastronomisch vlak geniet u van heerlijke tapas en fantastische wijnen.

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

GuadalquivirPrijs p.p. vanaf

€ 1.249

p 32 Sevilla - i Stock

30

Onze troeven ▶ Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding▶ Dranken inbegrepen

bij de maaltijden▶ Excursies in de prijs inbegrepen▶ Flamencoavond aan boord▶ Hoofdtelefoon tijdens

de excursies

Page 31: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Dag 1 BRUSSEL – SEVILLAAfspraak aan de luchthaven in Brussel en vertrek naar Sevilla. Transfer naar het schip met eventueel vrije tijd om wat rond te kuieren in Sevilla. Inscheping vanaf 17u. Voorstelling van de bemanning en welkomstcocktail en -diner. Vrije avond in Sevilla.

Dag 2 SEVILLA – CADIZExcursie 1: Stadswandeling Sevilla.De kunst en de bekoring zijn elementen die hun stempel hebben gedrukt op Sevilla, de zogeheten verlichte stad.Terugkeer aan boord rond 13u. Afvaart van de cruise en lunch aan boord. We varen over de grote stroom en u kunt genieten van de ongerepte natuur, waar katoen- en rijstvelden samengaan met een uitzonderlijke fauna. We varen voorbij het Nationaal Park Doñana, beschermd door de Unesco als ‘natuurreservaat van de biosfeer’, en Sanlúcar de Barrameda. Aankomst in de loop van de avond in Cádiz. Diner aan boord. Om de avond in stijl te eindigen, begeleidt uw hostess u op ontdekking van Cádiz by night. De stad

is gebouwd op een rots en wordt rondom omgeven door de zee. Deze versterkte stad is enkel via een smalle zandbank verbonden met het vasteland.

Dag 3 CADIZ – EL PUERTO DE SANTA MARIA’s Morgens Excursie 2: Stadswandeling Cádiz. Cádiz is bekend om zijn culturele en historische rijkdom en unieke landschappen. Lunch aan boord. Het schip vertrekt richting El Puerto de Santa María. Dit is het ideale vertrekpunt voor het bezoek aan Jerez, hoofdstad van de wijn en de wieg van de � amenco. Excursie 3: Bezoek aan een ‘Ganadería’ en stadswandeling Jerez. Terugkeer aan boord in de late namiddag. Spaans diner en animatie.

Dag 4 EL PUERTO DE SANTA MARIA – SANLUCAR DE BARRAMEDA – SEVILLAVertrek ‘s morgens vroeg richting Sanlúcar de Barrameda, aankomst rond 8u. Excursie 4: Bezoek aan een wijnkelder (met degustatie) & paardenspektakel. Terugkeer aan boord voor de lunch en vertrek van het schip richting Sevilla. Diner aan boord. Aankomst van het schip in de loop van de avond.

Dag 5 SEVILLA – GRANADA – SEVILLANa het ontbijt aan boord, vertrek naar Granada voor de Excursie 5: Stadswandeling Granada. De stad wordt omringd door een indrukwekkende bergketen, de Sierra Nevada. Granada is bekend om zijn dynamiek en is gebouwd op drie heuvels: Albaicín, Sacromonte en Alhambra. Deze grote en groene site dankt zijn prestige ook aan de Arabische monumenten en dan vooral aan het Alhambra, een paleis van duizend-en-één-nachten, en aan de Generalife, de zomerresidentie van de koningen. Terugkeer per autocar naar Sevilla. Diner aan boord en vrije avond.

2014Van donderdag 8 tot donderdag 15 meiVan donderdag 11 tot donderdag 18 septemberVan donderdag 13 tot donderdag 20 november

61

Cádiz

Sevilla

Córdoba

El Puerto de Barrameda

PORTUGALSPANJE

El Puerto de Santa Maria 234

7

Granada 5

Guadalquivir

i CordobaVan donderdag 11 tot donderdag 18 septemberVan donderdag 13 tot donderdag 20 november

Hoogtepunten: ✓ Sevilla, werelderfgoed UNESCO

✓ Jerez, hoofdstad van het paard

en de � amenco ✓ Tapas en Andalusische wijnen

✓ Het Alhambra van Granada

✓ Córdoba: de moskee-kathedraal

en de joodse wijk

31

8 DAGEN / BELLE DE CADIX ••••

Andalusië: Tradities, Gastronomie en Flamenco

i Granada - Alhambra

Dag 6 SEVILLAExcursie 6: Bezoek aan een natuurpark en een vogelobservatiesite. Terugkeer aan boord voor de lunch. Vrije namiddag in Sevilla. De geogra� sche ligging van de stad, op de grens van Europa en Afrika, is een onmiskenbare troef. De stad is een smeltkroes van de islamitische, de katholieke en de joodse cultuur, die de Andalusische stad ware architecturale pareltjes schonken.‘s Avonds, diner aan boord gevolgd door een � amencoshow.

Dag 7 SEVILLA – CORDOBAExcursie 7: Stadswandeling Córdoba. Vandaag bezoekt u Córdoba. Deze Kaliefenstad is vooral bekend om zijn moskee-kathedraal, een echt zuilenwoud met niet minder dan 856 pilaren en versierd met waardevol jaspis, graniet en marmer. We bezoeken ook de Judería, de oude joodse wijk met witte en bebloemde straatjes en de typische huizen die uitgeven op prachtige patio’s. Terugkeer naar Sevilla waar het schip is aangemeerd.

Dag 8 SEVILLA – BRUSSELOntbijt aan boord, ontscheping omstreeks 9u. Transfer naar de luchthaven met eventueel vrije tijd in Sevilla en terugvlucht van Sevilla naar Brussel.

Page 32: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Belle de Cadix 4• is een prachtig riviercruiseschip dat zijn naam dankt aan zijn bestemming. Het schip werd in 2005 in België gebouwd, in de omgeving van Namen. Dit schip laat u Andalusië langs de Guadalquivir ontdekken. Het schip beschikt over 88 dubbele kajuiten verdeeld over 3 dekken. Alle kajuiten zijn buitenkajuiten, zijn even groot en bevinden zich boven de waterlijn. Zo bieden ze een mooi panoramisch uitzicht op de landschappen. De kajuiten zijn uitgerust met douche en wc, televisie, haardroger, kluis, radio, centrale verwarming, elektriciteit 220 volt. Op het tussendek en bovendek kunnen de ramen worden geopend. De kajuiten op het hoofddek hebben een patrijspoort. Op het tussendek bevindt zich de receptie, een souvenirwinkeltje en een salon met 178 zitplaatsen, een dansvloer en de bibliotheek. De bar ligt aan de voorkant van het schip en een tweede, kleiner salon met terras bevindt zich aan de achterkant van het dek. Het restaurant is op het hoofddek gelegen en biedt u een heerlijke traditionele Franse keuken. Het schip beschikt over een groot zonnedek met ligstoelen, een zwembad en ook een lift.

Prijs in € p.p.In een tweepersoons buitenkajuitBELLE DE CADIX • • • •

08/05/201411/09/2014(8 dagen)

13/11/2014(8 dagen)

Hoofddek 1.499 1.249

Tussendek 1.699 1.449

Bovendek 1.799 1.549

Single toeslag 499 399

i Zonnedeki Zonnedek

i Belle de Cadix

UW SCHIPBELLE DE CADIX • • • •

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

432

i Belle de Cadix

Page 33: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Inbegrepen: ▶ Rechtstreekse vlucht Brussel-Sevilla en terug ▶ Alle transfers zoals vermeld in het programma ▶ Cruise zoals beschreven, in de gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuffet, lunch, diner

▶ Dranken gratis bij de maaltijden tijdens de cruise ▶ Alle excursies zoals vermeld in het programma ▶ Welkomstcocktail en -diner ▶ Galadiner van de kapitein ▶ Muzikale en folkloristische animatie aan boord o.a. � amencoavond …

▶ All Ways cocktail ▶ Bijstands en repatriëringsverzekering ▶ Nederlandstalige voordrachten of muzikanten aan boord ▶ Hoofdtelefoon tijdens de excursies die u toelaat de gidsen beter te begrijpen

▶ Bagagedragers voor de cruise ▶ Haven- en luchthaventaksen (gekend op 31/03/2013) ▶ BTW

Niet-Inbegrepen: ▶ Alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven

▶ Dranken (uitgezonderd tijdens de maaltijden aan boord) ▶ Fooien aan boord (ca. € 5 per persoon, per dag) en voor de chauffeurs en plaatselijke gidsen

▶ Eventuele brandstoftoeslagen na 31/03/2013 ▶ Annulerings- en bagageverzekeringen

i Kajuit i Restaurant i Salon

33

Belle de Cadix - dekplan

Zonnedek

Zwembad

Bovendek

Tussendek

Hoofddek

Page 34: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

EXCURSIES (inbegrepen in de prijs)

voor een excursie naar Jerez. Jerez staat vooral bekend om zijn wijnen, � amenco, paarden en stierengevechten. Bezoek te voet, langs de kathedraal die in 1695 werd gebouwd op de oude moskee en de oude kerk van Jerez. De klokkentoren die zich aan de buitenkant bevindt, werd vervaardigd uit de minaret van de moskee. De rechthoekige tempel, in de vorm van een latijns kruis, telt 5 beuken. Daarna ontdekt u het Alcázar, een ommuurd complex van mooie tuinen, dat nog veel van zijn oorspronkelijke vorm heeft behouden. Het complex heeft een vierkante basis en werd gebouwd in de 12de eeuw. Hierna bezoeken we een 'Ganadería' (stierenfokkerij). De Ganadería stoomt stieren klaar voor stierengevechten.➜ Prijs per persoon: inbegrepen➜ Duur: ongeveer 5u00➜ Moeilijkheidsgraad:

in opdracht van Koning Felipe II belangrijke monumenten om de stad te beschermen tegen maritieme aanvallen. U kunt er de forten van Santa Catalina en San Sebastián bewonderen. Het bezoek wordt verdergezet richting Plaza de España, het vroegere Plazuela del Carbón, dat opgericht werd om de honderdste verjaardag van de liberale grondwet te vieren. Op dit plein bevindt zich ook een monument van de hand van architect Modesto López Otero en beeldhouwer Aniceto Marinas. We eindigen het bezoek op de Plaza de las Flores. Terug aan boord in Cádiz.➜ Prijs per persoon: inbegrepen➜ Duur: ongeveer 4u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❸ Bezoek aan een 'ganadería' & Stadswandeling JerezEl Puerto de Santa Maria is het vertrekpunt

❶ Stadswandeling SevillaVertrek te voet voor een stadswandeling met gids in Sevilla. Het bezoek begint bij de Plaza de España, die speciaal werd aangelegd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1929. Het plein vormt een halve cirkel met een diameter van 200 m en symboliseert Spanje dat zijn oude kolonies ontvangt. In het midden van het plein bevindt zich een fontein, ontworpen door Vicente Traver, een Valenciaans architect. Tussen het paleis en het middenplein stromen kanalen in halve cirkels. De 4 bruggen vertegenwoordigen de 4 voormalige koninginnen van Spanje. De tocht voert verder door de mooie wijk Santa Cruz, waar het zeer aangenaam wandelen is langs de typische bloemrijke Sevillaanse patio’s. De voormalige joodse wijk, binnen de oude stadsmuur, vormt het historische hart van de stad, en grenst aan de bekendste monumenten van de Andalusische hoofdstad.Het district van de kunst en de geschiedenis gaat terug tot de middeleeuwen. De talloze kerken en paleizen getuigen nog van dit verleden. Met zijn charmante steile straatjes en schaduwrijke pleinen is dit vandaag een van de meest karakteristieke wijken van Sevilla. We eindigen de rondleiding met een bezoek aan de kathedraal, een van de laatste die in gotische stijl werd gebouwd. De kathedraal werd gebouwd op de plaats waar voorheen de moskee van de stad stond. Dit prestigieuze monument symboliseert de welvaart na de Reconquista.➜ Prijs per persoon: inbegrepen➜ Duur: ongeveer 4u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❷ Stadswandeling CádizHet bezoek begint bij de pier van Cádiz, één van de oudste steden van Europa. Het oude centrum verbindt de meest typische wijken van de stad. U vindt er prachtige barokke kerken en elegante herenhuizen waarvan vele zijn versierd met geschilderde gevels en balkons met smeedijzer. In de 17de eeuw bouwde Cristóbal de Rojas hier

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

s Sevilla - Plaza de Espana

34

s Sevilla

Page 35: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

❹ Bezoek aan een wijnkelder (met degustatie) & PaardenspektakelDe autocar voert u langs Puerto de Santa María naar Sanlúcar de Barrameda. Deze plek huisvestte in de 15de eeuw verschillende religieuze ordes die er hun kloosters stichtten. Het is een plaats waar � loso� e werd onderwezen en missionarissen werden opgeleid. Tegenwoordig worden de oude kloosters gebruikt als magazijnen voor de productie van Manzanilla, een gerenommeerde wijn. De geheimen van deze wijn worden onthuld tijdens een paardenshow en een degustatie. Terugkeer naar Puerto de Santa María met de autocar.➜ Prijs per persoon: inbegrepen➜ Duur: ongeveer 3u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❺ Stadswandeling GranadaTocht per autocar van Sevilla naar Granada. De stad ligt aan de voet van de Sierra Nevada en de samenloop van drie rivieren. Granada was de hoofdstad van het laatste islamitische rijk van het Iberisch Schiereiland. De wandeling begint met een bezoek aan het Alhambra, wat 'rood' betekent en verwijst naar de kleur die de muren hebben bij zonsondergang. Het Alhambra is een van de belangrijkste monumenten van de islamitische architectuur. Samen met de Grote Moskee van Córdoba vormt het Alhambra het belangrijkste bewijs van de aanwezigheid van de moslims in Spanje van de 8ste tot de 15de eeuw. De excursie wordt verdergezet met een bezoek aan het Generalife, de vroegere zomerresidentie van de koningen en de prachtige tuinen ontworpen in de 14de eeuw. Na het bezoek wordt een transfer voorzien naar een restaurant in het stadscentrum voor de lunch. In de namiddag is er voldoende vrije tijd om de wijk Albaicín op eigen tempo te verkennen die een prachtig uitzichtpunt biedt op het Alhambra en de Sierra Nevada. In het vroegere Zigeunerkwartier kunt u kuieren door de straten van het historische centrum. Terugkeer met de autocar naar Sevilla.

➜ Prijs per persoon: inbegrepen➜ Duur: ongeveer 14u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❻ Bezoek aan een natuurpark & een vogelobservatiesiteVertrek per autocar voor een bezoek aan een natuurpark onder leiding van een natuurgids. De ongerepte natuur die haar eigenheid kon bewaren is werkelijk overweldigend. Vervolgens trekken we naar een observatiesite voor vogels, waar u allerlei soorten vogels kan bewonderen: waadvogels, zeemeeuwen, eenden ...➜ Prijs per persoon: inbegrepen➜ Duur: ongeveer 4u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❼ Stadswandeling CórdobaPer autocar van Sevilla naar Córdoba. De stad kende haar glorieperiode in de 8ste eeuw, toen ze werd veroverd door de Moren en er ongeveer 300 moskeeën en ontelbare paleizen en openbare gebouwen werden gebouwd om te kunnen wedijveren met steden als Constantinopel, Damascus en Bagdad. In de 13de eeuw, onder Ferdinand III, werd de grote moskee van Córdoba omgebouwd tot een kathedraal. Er werden ook nieuwe verdedigingsstructuren gebouwd, zoals de vestigingstoren van Calahorra. Lunch in een restaurant. In de namiddag, vrije tijd om de stad op eigen tempo te ontdekken. Terug aan boord in Sevilla. ➜ Prijs per persoon: inbegrepen➜ Duur: ongeveer 10u00➜ Moeilijkheidsgraad:

i Jerez

s Cadiz

35

p30-35excl_Rivier_NL.indd 35 28/10/2013 16:19:32

Page 36: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

i MoezelExcl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

Onze troeven ▶ Fascinerende reisroutes▶ Avond met livemuziek

aan boord▶ Nieuwe excursies

36

De romantische charmevan het Rijn en MoezeldalDe romantische charme van het Rijn- en het Moezeldal, ontstaan uit de harmonische combinatie van donkere wouden, zonnige wijngaarden en de oude cultuur langs de Rijn en de Moezel, laat bij de bezoeker een onuitwisbare indruk na.Prachtige vakwerkhuizen en verweerde burchtruïnes, overwoekerde torens en schilderachtige poorten bepalen de aantrekkingskracht van de steden en dorpen langs de Rijn en de Moezel.Vanop de Rijn zal u deze rivier zien door de ogen van de matrozen uit de Middeleeuwen. Zij voeren in de schaduw van steile rotswanden, overgeleverd aan de genade van piraten, roofridders en iedere onaanzienlijke prins die er behoefte aan had om met het zwaard tol te eisen. Met een beetje fantasie ziet men de hele geschiedenis voor zijn ogen afspelen.De Moezel glijdt langs enorme meanders door een prachtige vallei met wijngaarden en charmante dorpjes. Na elke bocht zal u de hoog gelegen kastelen, ruïnes van torens en kerken tussen de prachtige vakwerkhuizen ontdekken.

Rijn en MoezelPrijs p.p. vanaf

€ 519

➜ Cruise van 14/05/2014 en 25/09/2014Heidi en Koen

Heidi en Koen studeerden beide aan het Konink-lijk Conservatorium van Brussel maar zijn ook allebei ingenieur. Koen speelt piano. Heidi is mezzosopraan, speelt cello en accordeon. Het duo beschikt over een internationaal repertoire en zal aan boord een programma brengen dat bestaat uit een mix van klassieke en operettemuziek, Italiaan-se liederen, Franse chansons en meezingers; en voor dansliefhebbers is er onze dansvloer!

➜ Cruise van 19/05/2014Luc Wieme Luc Wieme is romanist van vorming en 'italo� el', en koestert al meer dan twintig jaar een passie voor wijn. Hij behaalde het diploma van somme-lier-conseil aan de Université du Vin in Su-ze-la-Rousse (Rhône) en is voorzitter van de Com-

manderij Gent van de Vlaamse Wijngilde. Daarnaast is hij Commandeur van de Baronie Gent van de Costes du Rhône en erelid van de Gentse Wijnmetersgilde. Voor hem is goede wijn veel meer dan een uniek terroirproduct, het is een culturele exponent die mensen bij elkaar brengt en zo gezelligheid en vriendschap gene-reert.

➜ Cruise van 21/09/2014Patrick De Groote Patrick de groote behaalde zijn diploma’s licen-tiaat in de geogra� e en doctor in de wetenschap-pen aan de KU Leuven. Hij was er assistent van 1979 tot 1986. Daarna docent geogra� e in verschillende scholen in België en adviseur Toe-risme bij het ministerie van Cultuur. Hij is lid van verschillende nationale en internationale verenigingen en heeft deelgenomen aan meerdere internationale conferenties, studierei-zen en diverse studieprojecten.

een mix van klassieke en operettemuziek, Italiaan-

Patrick de groote behaalde zijn diploma’s licen-

van verschillende nationale en internationale verenigingen en heeft

Onze voordrachtgevers en muzikanten aan boord➜

Heidi en Koen hij Commandeur van de Baronie Gent van de Costes du Rhône

Page 37: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Onze troeven ▶ Fascinerende reisroutes▶ Avond met livemuziek

aan boord▶ Nieuwe excursies

2014Van woensdag 14 mei tot maandag 19 mei 2014

Dag 1 BELGIË - KEULEN – KÖNIGSWINTER’s Morgens, vertrek per comfortabele autocar naar Keulen waar de aankomst is voorzien rond 12u. Lunch in een typisch 'Brauhaus' in Keulen. Inscheping aan boord van Poseidon ••• +. Excursie 1: Stadswandeling Keulen. De stad telt heel wat historische monumenten de gotische kathedraal van Keulen, het symbool bij uitstek van de stad, is één van de grootste kerken van Europa. ’s Avonds verlaten we Keulen, de metropool van het Rijnland, en varen we langs Bonn en Bad Godesberg naar Königswinter, een oude wijnstad, gelegen aan de voet van de zeven heuvels en gedomineerd door de Drachenfels.

Dag 2 KÖNIGSWINTER – COCHEMVaren van 6u tot 16u.We varen langs een afwisselend landschap van heuvels bedekt met bossen en wijngaarden, kleine stadjes met hun oude vakwerkhuizen en kastelen, die als arendsnesten bovenop de rotsen werden gebouwd. Van hieruit kon men de vijanden en de schepen al van ver zien komen, met hoge tolgelden tot gevolg. We varen verder langsheen het ‘Deutsche Eck’, het punt waar Rijn en Moezel samenvloeien. Wij verlaten nu de Rijn en varen de Moezel op. Wij komen aan in Cochem. Excursie 2: Stadswandeling Cochem, één van de meest karakteristieke en bekendste steden van de Moezel.

Dag 3 COCHEM – BOPPARDVaren van 8u tot 15u.Wij verlaten Cochem en de Moezel en varen de Rijn weer op. We komen langs het kasteel van Stolzenfelz, het plaatsje Lahnstein, het kasteel van Lahneck en de Marksburg en komen aan in Boppard, gesticht door de Romeinen en later het hof van de Frankische koningen. Excursie 3: Stadswandeling

Boppard.

Dag 4 BOPPARD – RÜDESHEIMVaren van 8u tot 12u.Dit is het mooiste deel van de Rijn. De kastelen volgen elkaar op en de rivier is hier nog slechts 90m breed. We komen langs de Lorelei, de uitspringende rots die beroemd is geworden door de saga van de beeldschone jonkrouw, die de Rijnschippers lokte met haar gezang, waardoor hun schepen op de rots te pletter sloegen… Verder zien wij het eiland Pfalz, een oude tolplaats met een versterkt kasteel, omgeven door klokkentorens. Op de heuvels liggen nog meer kastelen Stahleck, Sooneck en Rheinstein. Aankomst in Rüdesheim, een charmante stad, waar u het kasteel kunt bezoeken of wandelen in de Drosselgasse, een smal en geanimeerd steegje met gezellige cafeetjes en wijnkelders. Excursie 4: Rondrit met een toeristentreintje door de wijngaarden rond Rüdesheim en bezoek aan het ‘Musikkabinett’.

Dag 5 RÜDESHEIM – MANNHEIM(VOOR HEIDELBERG)Varen van 6u tot 15u.Na nog een laatste blik op Rüdesheim, varen we verder af richting Mannheim, te midden van een afwisselend landschap van groene heuvels bedekt met bossen en wijngaarden. Halverwege ligt het dorpje Eltville, met prachtige vakwerkhuizen. Het wordt de ‘stad van de wijn en de rozen’ genoemd. We komen langs Mainz, de gouden stad, die tijdens de middeleeuwen de haard van het humanisme was en waar Gutenberg de boekdrukkunst uitvond. We komen aan in Mannheim, aan de samenvloeiing van de Rijn en de Neckar en een belangrijke rivierhaven met een stadscentrum dat aangelegd is volgens een schaakbordpatroon. De stad is het ideale startpunt voor een excursie naar Heidelberg.

6 DAGEN/POSEIDON ••• •

De romantische RijnVan Keulen naar Mannheim (voor Heidelberg)

Heidelberg

DUITSLAND

LUXEMBURG

BELGIË

NEDERLAND

FRANKRIJK

Rijn

Moe

zel

Neckar

1

2

3

5

4

Cochem

Keulen

Königswinter

Mannheim

Mainz

Koblenz

Boppard

Rüdesheim

Excursie 5: Stadswandeling Heidelberg, de romantische stad aan de Neckar wordt beheerst door de machtige ruïne van het bekende slot dat vijf eeuwen lang de illustere residentie was van de keurvorsten. Heidelberg geldt als een van de mooiste steden van Duitsland. ’s Avonds galadiner van de kapitein.

Dag 6 MANNHEIM – BELGIËNa het ontbijt, ontscheping en vrije voormiddag in Mannheim. Vrije lunch en vertrek per autocar naar België met aankomst in de late namiddag op de plaats van vertrek.

i Drosselgasse

jonkrouw, die de Rijnschippers lokte met haar

i DrosselgasseHoogtepunten: ✓ 3 rivieren tijdens één cruise :

Rijn, Moezel en Neckar

✓ De bekende kathedraal van Keulen

✓ De Reichsburg van Cochem

✓ De pittoreske straatjes van

Rüdesheim en zijn typische

wijnterrasjes✓ Heidelberg en zijn romantisch

kasteel

37

Excursie 5: Stadswandeling Heidelberg,

i Cochem

Page 38: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Dag 1 BELGIË – MANNHEIM (VOOR HEIDELBERG)’s Morgens vertrek per comfortabele autocar naar Mannheim waar de aankomst voorzien is rond 13u. Inscheping aan boord van Poseidon***+. Lunch aan boord. Mannheim, aan de samenvloeiing van de Rijn en de Neckar is en een belangrijke rivierhaven met een stadscentrum dat aangelegd is volgens een schaakbordpatroon. De stad is het ideale startpunt voor een excursie naar Heidelberg. Excursie 5: Stadswandeling Heidelberg, de romantische stad aan de Neckar wordt beheerst door de machtige ruïne van het bekende slot dat vijf eeuwen lang de illustere residentie was van de keurvorsten. Heidelberg geldt als een van de mooiste steden van Duitsland.

Dag 2 MANNHEIM – WORMS – MAINZVaren van 7u tot 9u.Wij verlaten Mannheim en varen de Rijn op richting Worms, de stad met haar legendarische en prestigieuze verleden. De stad had samen met Speyer en Mainz een keizerlijke residentie aan de oevers van de Rijn. Worms is vooral bekend door de verschijning van Martin Luther voor de Rijksdag in 1521, er is ook een monument ter zijne ere opgericht. U kunt ook de kathedraal (St Peterdom) in Romaanse stijl bezoeken. Excursie 6: Stadswandeling Worms.Varen van 15u tot 18u.In de late namiddag verlaten wij Worms en varen verder naar Mainz, de gouden stad die tijdens de middeleeuwen de haard van het humanisme

was. Hier woonde ook Gutenberg, de man die de boekdrukkunst uitvond. U kunt er de kathedraal, het kasteel en het Germaans-Romeins museum bewonderen. U vindt er ook talrijke fonteinen, een marktplein en vele oude straatjes en huizen.

Dag 3 MAINZ – RÜDESHEIMVaren van 13u tot 15u.Vrije voormiddag of excursie 7: Stadswandeling Mainz. Vertrek naar Rüdesheim. We varen doorheen een landschap van wijngaarden en velden. Halverwege ligt het dorpje Eltville met prachtige vakwerkhuizen. Het wordt ‘de stad van de wijn en de rozen’ genoemd. Aankomst in Rüdesheim, een kleine charmante stad. U kunt er het kasteel bezoeken of wandelen in de Drosselgasse, een smal en geanimeerd steegje met gezellige cafeetjes en wijnkelder. Excursie 4: Rondrit met een toeristisch treintje door de wijngaarden rond Rüdesheim en bezoek aan het ‘Musikkabinett’.

Dag 4 RÜDESHEIM – KOBLENZ – KEULENVaren van 8u tot 12u.Dit is het mooiste gedeelte van de Rijn. U vaart langs Bingen aan de monding van de Nahe, langsheen verschillende kastelen. We varen verder en bij laag water ziet u de ‘Zeven Maagden’ die volgens de legende in rotsen werden omgetoverd vanwege hun hart van steen. U kan het ene kasteel na het ander bewonderen en de rivier wordt smaller en smaller tot 90 meter. We varen ook langs Boppard, hof van de Frankische koningen en keizerstad. De rivier maakt een majestueuze

5 DAGEN/POSEIDON ••• •

Historische steden langs de RijnVan Mannheim naar Keulen

bocht en we ontdekken het kasteel van Marksburg, het best bewaarde kasteel langs de Rijn. Verder naar Koblenz, langs het «Deutsche Eck», het punt waar de Rijn en de Moezel samenvloeien. Excursie 8: Stadswandeling Koblenz.Varen van 18u tot 23u.Na een laatste blik op Koblenz, varen we de Rijn verder af in een afwisselend landschap van groene heuvels bedekt met bossen en wijngaarden, kleine stadjes met oude vakwerkhuizen en kastelen als arendsnesten bovenop de rotsen gebouwd. Van hieruit zag men de vijanden en de schepen al van ver aankomen. Zo kon men de schepen hoge tolgelden opleggen. We varen langs het eiland Nonnenwerth. We varen langs Königswinter, een oude wijnstad aan de voet van de zeven heuvels, die door de Drachenfels wordt gedomineerd. Op de linkeroever zien we Bad Godesberg, verder Bonn, gelegen in een schitterende omgeving vol bossen en heuvels, en dan ten slotte Keulen, onze laatste halte. De stad telt talrijke historische monumenten waaronder de gotische kathedraal, het symbool bij uitstek van de stad en één van de grootste kerken van Europa. ’s Avonds galadiner van de kapitein.

Dag 5 KEULEN – BELGIËNa het ontbijt, ontscheping en vrije voormiddag in Keulen of excursie 1: stadswandeling Keulen. Vrije lunch en vertrek per autocar naar België met aankomst in de late namiddag op de plaats van vertrek.

Heidelberg

DUITSLAND

LUXEMBURG

BELGIË

NEDERLAND

FRANKRIJK

Rijn

Moe

zel

Neckar

5

1

2

3

4Koblenz

Keulen

Rüdesheim Mainz

i Mainzi Mainz

Hoogtepunten:

✓ De belangrijkste historische steden

langs de Rijn

✓ Heidelberg en zijn romantisch kasteel

✓ Worms, Martin Luther en de

reformatie✓ Mainz, stad van Gutenberg

✓ De pittoreske straatjes van Rüdesheim

en zijn typische wijnterrasjes

✓ Koblenz, aan de samenvloeiing van Rijn

en Moezel

✓ De bekende kathedraal van Keulen

Worms Mannheim

LUXEMBURGLUXEMBURGLUXEMBURG

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

438

2014Van maandag 19 mei tot vrijdag 23 mei 2014

Page 39: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

i Mainz Mainz

s Trier

2014Van zondag 21 tot donderdag 25 september 2014Van donderdag 25 tot maandag 29 september 2014(in omgekeerde richting)

Dag 1 BELGIË - KEULEN – KOBLENZ’s Morgens, vertrek per comfortabele autocar naar Keulen waar de aankomst is voorzien rond 12u. Inscheping aan boord van Poseidon• • • • en onmiddellijk vertrek van de cruise richting Koblenz. Wij verlaten Keulen, de metropool van het Rijnland en varen langs een afwisselend landschap van heuvels bedekt met bossen en wijngaarden, kleine stadjes met hun oude vakwerkhuizen en kastelen, die als arendsnesten bovenop de rotsen werden gebouwd. Van hieruit kon men de vijanden en de schepen al van ver zien komen, met hoge tolgelden tot gevolg. Bij aankomst in Koblenz in de late avond kan u in de verte de “Deutsches Eck” zien, de plaats waar de Rijn en de Moezel samenvloeien.

Dag 2 KOBLENZ – COCHEMVrije tijd in Koblenz of excursie 8: Stadswandeling Koblenz met zijn historische

monumenten: de romaanse kerk St. Castor met zijn mooie tuin, de kerk en het jezuïetencollege uit de 17de eeuw (huidig stadhuis), het kasteel en de mooie huizen.Varen van 11u tot 16u.Wij verlaten nu de Rijn en varen de Moezel op. We passeren al vroeg de eerste sluis van de Moezel. Eenmaal omhoog geschut ervaren we pas echt het verschil tussen de Rijn en de Moezel. Vanaf nu worden we omgeven door een serene rust. Het adembenemende panorama geeft u het gevoel dat u in een sprookje bent beland. De rivier wordt ingesloten door steile, veelal met wijngaarden bedekte berghellingen, die samen met de pittoreske dorpjes zorgen voor een schitterend geheel. Wij komen aan in Cochem. Excursie 2: Stadswandeling Cochem, een typische Moezelstad met een mooie oude binnenstad met vakwerkhuizen.

DUITSLAND

LUXEMBURG

BELGIË

NEDERLAND

FRANKRIJK

Rijn

Moe

zel

1

2

3

3

Keulen

Verder vindt u er een barok stadhuis, stadspoorten en hoog boven de stad torent de romantische “Reichsburg” uit.

Dag 3 COCHEM – BERNKASTELVaren van 7u tot 14u30.Wij verlaten Cochem en varen verder op de Moezel richting Bernkastel. Onderweg geniet u van de rust en schoonheid van het welhaast feeërieke Moezeldal. Het stadje Bernkastel wordt terecht de mooiste stad langs de Moezel genoemd. Het stadsbeeld van deze middeleeuwse stad met de romantische steegjes wordt bepaald door zijn indrukwekkende vakwerkhuizen en schilderachtige hoekjes. Slenter door het stadje naar het unieke Spitzhäuschen of naar het moderne wijnmuseum. Excursie 9: Stadswandeling Bernkastel.

Dag 4 BERNKASTEL – TRIERVaren van 7u tot 13u.Vertrek richting Trier, de laatste halte van onze cruise. Excursie 10: Stadswandeling Trier. Trier is de oudste stad in Duitsland. Een mijlpaal in de Europese geschiedenis. Een stad om te ontdekken. Historische monumenten, unieke kerken en imponerende Romeinse bouwwerken, zoals de “Porta Nigra” maken een bezoek aan deze romantische stad aan de Moezel tot een belevenis. Meer dan 20 eeuwen geschiedenis hebben de voormalige keizerstad zowel voor kunstliefhebbers als voor natuurvrienden tot het perfecte reisdoel gemaakt. Architectuur uit vele perioden dragen bij tot het unieke karakter van de stad.

Dag 5 TRIER - BELGIËNa het ontbijt, ontscheping en vrije voormiddag in Trier. Vrije lunch en vertrek per autocar naar België met aankomst in de late namiddag op plaats van vertrek.

(voor de route in omgekeerde richting, zijn de vaaruren verschillend en de laatste dag is er mogelijkheid Keulen te bezoeken).

Hoogtepunten:

✓ Koblenz, aan de samenvloeiing

van Rijn en Moezel

✓ Cochem, middeleeuwse stad

aan de Moezel

✓ Bernkastel, één van de mooiste

steden van Duitsland en

parel van de Moezel

✓ Trier, de oudste stad van Duitsland

4

Koblenz

Trier Bernkastel

5 DAGEN/POSEIDON ••• •

De Rijn en de Moezelvan Keulen naar Trier (of omgekeerd)

Cochem

39

i Keulen

Page 40: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

i xx

i xx

Prijs p.p. vanaf

0.000€Xxxxxx

40

i xx

Xxxxxx

PRIJS in € p.p. in een tweepersoons-buitenkajuitPOSEIDON •••+

14/05/2014(6 dagen)

19/05/2014(5 dagen)

21/09/201425/09/2014(5 dagen)

Hoofddek (achteraan) 629 519 569

Hoofddek 719 599 649

Promenadedek 799 669 699

Single Hoofddek 999 829 899

Triple Hoofddek 539 449 499

Triple Promenadedek 629 519 569

UW SCHIP POSEIDON ••••

Poseidon***+ heeft een mooie inrichting, aangename atmosfeer en uitstekende verzorging aan boord. De vriendelijke bemanning doet er alles aan om het u, tijdens uw verblijf aan boord, zo goed mogelijk naar uw zin te maken.De salon heeft een eigentijdse inrichting. Rondom de dansvloer zijn gemakkelijke zitjes en er is een gezellige bar. De receptie bevindt zich in de centraal gelegen hal. Het mooie restaurant op het lager gelegen hoofddek heeft, net als de rest van het schip, grote ramen. Op het zonnedek kunt u het zich gemakkelijk maken in een ligstoel of u inspannen op één van de � tnessapparaten.Alle kajuiten en openbare ruimten zijn voorzien van airconditioning. Elke kajuit beschikt over een douche en toilet, � atscreen televisie, een kluisje en een klein bureau. De kajuiten zijn zeer comfortabel ingericht. Er is genoeg kastruimte. Overdag wordt één van de twee aanwezige bedden door het personeel opgeklapt en het andere omgebouwd tot een tweepersoonsbankje. De driepersoonskajuit op het hoofddek heeft drie lage bedden en de driepersoonskajuit op het promenadedek heeft één bovenbed.Vanuit de centraal gelegen hal is er een stoellift naar het zonnedek en naar het restaurant. Het restaurant is alleen vanaf het promenadedek bereikbaar. De kajuiten op het hoofddek zijn alleen via de trap te bereiken.Het ontbijt wordt in buffetvorm geserveerd. De lunch en het diner worden in één dienst aan tafel geserveerd.

Inbegrepen: ▶ Vervoer per autocar van België naar het schip en terug ▶ Cruise zoals beschreven, in de gekozen kajuit, in volpension ontbijtbuffet, lunch en diner

▶ Welkomstcocktail en –diner ▶ Galadiner van de kapitein ▶ Muzikale animatie aan boord o.a. één avond met livemuziek ▶ All Ways cocktail ▶ Gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleiding ▶ Nederlandstalige voordrachten of muzikanten aan boord ▶ Bagagedragers voor de cruise ▶ Haventaksen ▶ BTW

Niet-Inbegrepen:

▶ Alle andere dan bovenvermelde dienstenen persoonlijke uitgaven

▶ Dranken ▶ Excursies ▶ Fooien aan boord (ca. € 5 per persoon, per dag)en voor de chauffeurs en plaatselijke gidsen

▶ Eventuele brandstoftoeslagen na 31/03/2013 ▶ Verzekeringen

i Poseidon - restauranti Poseidon

Poseidon - dekplan

Promenadedek

Hoofddek

40Ex

clu

siev

e A

ll W

ays

rivi

ercr

uis

es 2

014

i Deutsches Ech

p36-41excl_Rivier_NL.indd 40 28/10/2013 14:41:05

Page 41: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

41

FACULTATIEVE EXCURSIES❶ Stadswandeling KeulenWe vertrekken te voet richting kathedraal en oude stad. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de buurt van de kathedraal, namelijk het stadhuis en de oude stad met de romaanse kerk St. Martin. U kunt er het Romeins mozaïek van Dionysos en het joodse rituele bad bewonderen. In de geplaveide straatjes van de oude stad en op de levendige pleinen van Roncalliplatz, Alter Markt of Heumarkt, voelt u nog de emotie van zowel het heden als het verleden van een stad die beroemd werd omwille van haar kathedraal. Tijdens het bezoek aan het bekendste monument van de stad ontdekken we waarom de inwoners van Keulen ‘de grootste kerk ter wereld’ wilden bouwen en hoe moeilijk het was om dit enorme project na een periode van 300 jaar te voltooien. ➜ Prijs per persoon: € 18 ➜ Duur: ongeveer 2u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❷ Stadswandeling door CochemDe middeleeuwen heeft zijn sporen nagelaten in de oude romantische stad Cochem, die gelegen is aan de prachtige vallei van de Moezel.Het Reichsburg kasteel werd gebouwd in het jaar 1000 en domineert de stad. De smalle, kronkelende straatjes en de huizen met leistenen daken werden met grote zorg gerenoveerd. Wanneer u binnen de stadspoort, de 'Enderttor' gaat, ontdekt u de overblijfselen van de stadsmuren, het marktplein met zijn barokke stadhuis, de kerk van St. Martin, de 'tuinen van Babylon' en de vele huizen die typerend zijn voor deze regio. ➜ Prijs per persoon: € 10 ➜ Duur: ongeveer 2u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❸ BoppardBoppard was één van de belangrijkste nederzettingen in de regio van de Midden-Rijn. De vallei van Rijn rond Boppard wordt ook wel “de vallei van de koningingen” genoemd. Langs geen enkele andere rivier vindt u zo veel kastelen, statige huizen en forten. Het merendeel van de kastelen langs de Rijn, werden op heuvels gebouwd. Maar het Boppardkasteel bevindt zich middenin het centrum van stad, vlakbij de rivier. Het fort dat vlakbij gebouwd werd is werkelijk indrukwekkend! De muren van het fort zijn op sommige plaatsen tot 3 meter dik.➜ Prijs per persoon: € 10 ➜ Duur: ongeveer 1u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❹ Rondrit met een toeristentreintje door de wijngaarden rond Rüdesheim en bezoek aan het 'Musikkabinett' Het toeristentreintje 'Winzerexpress' neemt u mee langs de wijngaarden en de charmante kleine stad Rüdesheim. Het middeleeuwse centrum van de stad en verschillende delen van de versterkingsmuren zijn goed bewaard gebleven. De trein brengt u ook naar het mooie museum 'Musikkabinett', het eerste museum dat één van de grootste collecties van mechanische muziekinstrumenten uit Duitsland herbergt. Het museum bevindt zich in een uitzonderlijk gebouw in het hart van de stad. De indrukwekkende collectie omvat een grote variatie van kleine muziekdoosjes. Een prachtige muzikale wereld zal voor u opengaan. Te voet terug naar het schip. ➜ Prijs per persoon: € 16➜ Duur: ongeveer 1u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❺ Stadswandeling HeidelbergVertrek per autocar van Mannheim naar Heidelberg, waar u de gids ontmoet die u de wereldberoemde oude stad van Heidelberg zal laten ontdekken die al eeuwenlang bezoekers vanuit de hele wereld aantrekt. In Heidelberg bevindt zich de oudste universiteit van Duitsland. Deze werd verwoest tijdens de oorlogen in de 17de eeuw, en later terug opgetrokken in barokke stijl. Het is leuk om te kuieren door de middeleeuwse straatjes van het historisch centrum.➜ Prijs per persoon: € 27 ➜ Duur: ongeveer 4u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❻ Worms"Wandel langsheen 2000 jaar geschiedenis”. U ontdekt de Sint Pieterkathedraal. Naast de kerken van Mainz en Speyer, is dit één van de opmerkelijkste Romaanse kerken langs de Rijn. Uw lokale gids zal u vertellen over de geschiedenis van de stad en de fabelachtige geschiedenis van de Nibelungen. Het monument ter ere van Martin Luther King zal u wereldgeschiedenis doen herbeleven. Het Dominicaanse klooster van St. Paul, met zijn ‘Heidetürmen’ torens, neemt u mee naar de periode van de kruistochten. De Joodse begraafplaats ‘Heiliger Sand’ zal zeker ook een indruk op u nalaten. De gids zal u alle bezienswaardigheden van deze historische stad tonen. ➜ Prijs per persoon: € 16 ➜ Duur: ongeveer 2u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❼ Stadswandeling door Mainz en bezoek van het Gutenberg-MuseumMainz is een stad met een rijk verleden. De Romeinen en Fransen hebben er hun sporen achtergelaten. De aartsbischoppen en de keurvorsten van Mainz waren de meest belangrijkste vorsten gedurende meer dan 1.000 jaar. Ook een van de belangrijkste Europese Joodse gemeenschappen leefden in Mainz.Maar Mainz leeft niet enkel van zijn geschiedenis. Hoofdstad van Rijnland-Palts, thuisbasis van één van de grootste zenders van televisie van Europa, geheime hoofdstad van de Duitse wijn, zetel van het beroemde Gutenberg Museum, belangrijke plaats van het Rijnlands carnaval … Mainz heeft veel te bieden! Ontdek de kathedraal die meer dan duizend jaar oud is.

Beleef de geschiedenis van de uitvinding van de boekdrukkunst door Johannes Gutenberg 550 jaar geleden. Bewonder de glas-in-loodramen van Marc Chagall in de St-Stefanuskerk en geniet van de sfeer in de smalle steegjes in deze middeleeuwse stad.➜ Prijs per persoon: € 13➜ Duur: ongeveer 2u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❽ Stadswandeling KoblenzBezoek één van de oudste steden van Duitsland onder leiding van een professionele gids die u te voet het historische centrum van de stad laat verkennen. De romantische straatjes verbinden de basiliek van St. Castor en de 'Liebfrauenkirch' (Onze-Lieve-Vrouwekerk), de belangrijkste toeristische attractie van Koblenz. Uiteraard is de excursie niet compleet zonder een bezoek aan het monument van Keizer Willem I en de fontein ‘Schangel’ op de binnenplaats van het stadhuis. ➜ Prijs per persoon: € 10➜ duur: ongeveer 2u00➜ moeilijkheidsgraad:

❾ BernkastelAls late renaissance u interesseert, dan is het Bernkasteel de perfecte plaats voor u. Gedurende een uur vertelt uw ervaren en enthousiaste gids weetjes en anekdotes over de kleurrijke geschiedenis van de internationale stad van de druiven en de wijn.➜ Prijs per persoon: € 10➜ Duur: ongeveer 1u30➜ Moeilijkheidsgraad:

10 TrierDeze stadsrondrit biedt u een overzicht van de geschiedenis van Trier, evenals de belangrijkste bezienswaardigheden van Trier. De excursie begint bij de Porta Nigra (het symbool van de stad Trier en de grootste stadspoort uit de Klassieke Oudheid) en we vertrekken daarna met de bus naar de Kaiser Wilhelm brug. Tijdens deze excursie ziet u tevens de oude kranen langs de Moezel staan. Deze getuigen van het grote commerciële verkeer in Trier. Daarna gaat u richting de oudste brug van Duitsland. Deze brug en de thermen van Barbara dateren uit de 2e eeuw. Het am� theather en de overdekte Romeinse Palastaula (de troonzaal van keizer Constantijn de Grote en andere Romeinse keizers) worden ook bezocht. Daarna kuiert u door de tuinen van het paleis en keert de autocar terug naar Porta Nigra. ➜ Prijs per persoon: € 21➜ Duur: ongeveer 2u00➜ Moeilijkheidsgraad:

➜ Moeilijkheidsgraad:

i Trier

i Rijn - Kasteel

Page 42: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

➜ Cruise van 22/04/2014Boudewijn Goddeeris Boudewijn Goddeeris heeft het grootste deel van zijn carrière aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen gewerkt als verant-woordelijke voor het departement ‘Educatie en Natuur’. Als gerenommeerd wetenschapper en gepassioneerd bioloog is hij gespecialiseerd in de ecologie van waterinsecten en is hij auteur van verschillende publicaties over dieren: vogels, am� bieën en vissen.

➜ Cruise van 26/04/2014Walter Roggeman Verantwoordelijke van de ringdienst voor het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwe-tenschappen. Walter is ook de voorzitter van de vereniging ‘Natuurpunt’, de grootste vereniging voor het natuurbehoud en landschappen die momenteel maar liefst 88.000 leden telt.

Onze voordrachtgevers

i Keukenhof

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

442

Nederland via kanalen en rivierenEen bezoek brengen aan Nederland via kanalen en rivieren, is misschien wel de beste manier om dit fascinerende land met zijn wonderlijke fauna en � ora te ontdekken. Gedurende een 5-daagse cruise met vertrek in Arnhem, legt u aan in Deventer, Kampen, Urk, Enkhuizen en Hoorn. De eindbestemming van deze prachtige reis is Amsterdam. Tijdens de terugreis naar België is er een bezoek voorzien aan Keukenhof, een internationaal vermaard bloemenpark. Gedurende een 7-daagse cruise ontdekt u de natuurlijke schoonheden van Nederland: u legt aan in Amsterdam, Enkhuizen, Den Helder, Texel, Leeuwarden, Kampen, Deventer en Arnhem. Onverwachte landschappen glijden aan u voorbij: het Ijsselmeer, de Waddenzee enz. U vaart langs belangrijke ornithologische sites van het eiland Texel. Een wetenschappelijke raadgever gespecialiseerd in fauna en � ora, geeft de nodige uitleg bij de alomtegenwoordige natuur. Deze cruise wordt georganiseerd ten voordele van de

vereniging voor natuurbescherming ‘Natagora’. Natuur staat dan ook centraal tijdens deze cruise.

NederlandPrijs p.p. vanaf

€ 499

Onze troeven ▶ Fascinerende reisroutes

▶ Avond met livemuziek aan boord▶ Excursie naar het bloemenpark

Keukenhof inbegrepenvoor 22 april 2014▶ Bezoek aan

een natuurreservaaten het eiland Texelvoor 26 april 2014

➜ Cruise van 22/04/2014

Page 43: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

43

2014Van dinsdag 22 tot zaterdag 26 april 2014

Dag 1 BELGIË – ARNHEM - DEVENTER‘s Morgens, vertrek per comfortabele autocar richting Arnhem, met aankomst rond de middag. Inscheping aan boord van Poseidon •• • + en vertrek van de cruise richting Deventer. Lunch aan boord. U kunt genieten van een prachtige vaarnamiddag en hebt de gelegenheid om kennis te maken met uw medepassagiers. Aankomst in Deventer in de vooravond. De stad Deventer, aan de oevers van de IJssel, was in de 9de eeuw een bloeiende haven. Ook al vinden we er nu niets meer uit die tijd, toch telt de stad heel wat monumenten: de Sint-Nicolaaskerk met haar twee vierkante romaanse torens, de grote gotische kerk, de Waag, het huis van de Drie Haringen en het rijkelijk versierde Penninckhuis.

Dag 2 DEVENTER – KAMPEN – URKWe varen de IJssel af richting Kampen.Excursie 1: Stadswandeling Kampen. Deze haven kende zijn bloeitijd tijdens de middeleeuwen dankzij de haringhandel en maakte deel uit van de Hanze. We verlaten Kampen en varen richting Urk. Urk is een kleine charmante haven die, vóór het meer werd afgesloten door een dijk, erg welvarend was. De geschiedenis van Urk keert terug tot 1.000 jaar geleden, toen Urk een eiland was met een hoog gedeelte en een laag gedeelte dat regelmatig overstroomde. De vuurtoren van Urk, van kapitaal belang voor Amsterdam, gaf voor het eerst licht in 1615. Tegenwoordig is Urk verbonden met het vasteland maar het pittoreske karakter van de haven met de kleurrijke vissersboten, bleef bewaard.

Dag 3 URK - ENKHUIZEN – HOORNWe varen het IJsselmeer over richting Enkhuizen.Excursie 2: Stadswandeling Enkhuizen. Enkhuizen, haven aan het IJsselmeer en historisch juweel van verleden en heden, ontstond rond 1000-1200. Het belang van Enkhuizen als havenstad werd al erkend door Graaf Willem V toen hij Enkhuizen in 1335 stadsrechten gaf. In de late namiddag, vertrek richting Hoorn. Bezoekers van Hoorn zijn altijd aangenaam verrast. Het stratenpatroon in de voormalige VOC-stad is door de eeuwen heen voor een groot deel intact gebleven en ook veel historische gebouwen zijn bewaard gebleven. Hoorn is één van de meest bezochte IJsselmeer-havens.

Dag 4 HOORN – VOLENDAM – AMSTERDAMWe zetten verder koers richting Volendam.Excursie 3: Stadswandeling Volendam. Volendam is een stadje met een aangename sfeer, waar men kan rondwandelen tussen de mooie huizen, het ene al vrolijker dan het andere. In dit vissersdorp ontmoet u soms nog inwoners in typische klederdracht waarvan het imago wereldberoemd is. We varen verder richting Amsterdam.Excursie 4: stadsrondrit Amsterdam. Is het nog nodig de stad van de duizend bruggen en kanalen te beschrijven? De 7.000 huizen en bouwwerken uit de 16de en 17de eeuw, de Dam, de Nieuwe Kerk, het Koninklijk Paleis, het Begijnhof, het huis van Anne Frank enz. trekken er vast en zeker uw aandacht. Excursie 5: kanaalcruise in Amsterdam by night.

5 DAGEN / POSEIDON ••• •

Nederlandin de lente

Dag 5 AMSTERDAM – BELGIËOntscheping na het ontbijt. Vertrek naar België met stop in het wereldberoemde Keukenhof, waar u kunt genieten van de bloemenpracht in de lente. Excursie 6: Bezoek aan het bloemenpark Keukenhof (inbegrepen in de prijs). Vrije lunch. Terugkeer naar de plaats van vertrek.

1

4

23

5

Hoogtepunten:

✓ Kampen, stad van de Hanze

✓ Enkhuizen, haven van het IJsselmeer

✓ Volendam, kleurrijk traditioneel dorp

✓ Amsterdam en haar kanalen

✓ Het beroemde bloemenpark

Keukenhof

NEDERLAND

s Keukenhof

Deventer

Arnhem

Volendam

Hoorn Enkhuizen

Urk

Amsterdam

Kampen

43

i Kampen

i Enkhuizen

Page 44: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

444

2014Van zaterdag 26 april tot vrijdag 2 mei 2014

Dag 1 BELGIË - AMSTERDAMVertrek per comfortabele autocar vanuit België naar Amsterdam, waar we rond 12u aankomen. Inscheping aan boord van Poseidon ••• +. Lunch aan boord. Excursie 7: Bezoek aan een natuurreservaat en de Zaanse Schans (inbegrepen in de prijs). Terugkeer aan boord in Amsterdam. Is het nog nodig de stad van de duizend bruggen en kanalen te beschrijven? De 7.000 huizen en bouwwerken uit de 16de en 17de eeuw, de Dam, de Nieuwe Kerk, het Koninklijk Paleis, het Begijnhof, het huis van Anne Frank enz. trekken er vast en zeker uw aandacht. Diner aan boord. Excursie 5: Kanaalcruise in Amsterdam by night.

Dag 2 AMSTERDAM – ENKHUIZEN – DEN HELDERWe verlaten Amsterdam en varen over het Ijsselmeer. In de loop van de voormiddag komen we aan in Enkhuizen. Excursie 2: Stadswandeling Enkhuizen, haven aan het IJsselmeer en historisch juweel van verleden en heden, ontstond rond 1000-1200. Het belang van Enkhuizen als havenstad werd al erkend door Graaf Willem V toen hij Enkhuizen in 1335 stadsrechten gaf. We bereiken Den Helder in de vroege avond. Tijdens de tocht kunt u verschillende wilde eenden en meeuwen zien. Den Helder is van belang om zijn ligging aan het Marsdiep, het zeegat dat het vasteland scheidt van het eiland Texel.

Dag 3 DEN HELDER – TEXEL / OUDESCHILDIn de vroege ochtend vertrekken we naar het eiland Texel, het grootste van de vijf Nederlandse Waddeneilanden.Excursie 8: Rondrit op het eiland Texel en bezoek aan een natuurreservaat (inbegrepen in de prijs). Door zijn omvang en vooral ook zijn afwisseling biedt dit eiland één en al

vertier. Allereerst vanwege de enorme variatie aan natuurschoon. Een groot deel van het eiland is uitgeroepen tot Nationaal Park. U kunt de hele dag van de natuur genieten: de zee, de duinen, een rijke en speciale plantengroei en vele soorten vogels.

Dag 4 TEXEL / OUDESCHILD – LEEUWARDENWij verlaten Texel via de Waddenzee. U krijgt er de gelegenheid de gigantische afsluitdijk te bewonderen, die het IJsselmeer en de Waddenzee van elkaar scheidt. De dijk is 30 km lang en 90 m breed op zeeniveau. Hij steekt een zevental meter boven de zeespiegel uit. In de namiddag komen we aan in Leeuwarden.Excursie 10: Stadswandeling Leeuwarden. Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland. Willem IV werd er tot eerste stadhouder verkozen van het land en ligt aan de basis van de huidige Nederlandse dynastie.

Dag 5 LEEUWARDEN - KAMPENVandaag staat er een mooie vaardag op het programma. U krijgt volop de gelegenheid om vele vogelsoorten in hun natuurlijke leefwereld te observeren. We varen langs de Friese Meren, één van de hoogtepunten van deze reis, vervolgens op het IJsselmeer, het Kettelmeer en door de zeepolders, en bereiken ten slotte Kampen.Excursie 1: Stadswandeling Kampen. Deze haven kende een bloeitijd tijdens de middeleeuwen dankzij de haringhandel en maakte deel uit van de Hanze.

Dag 6 KAMPEN – DEVENTER – ARNHEMWe volgen de kronkels van de IJssel. Het landschap verrast u telkens weer: wilde vogels, afgelegen boerderijen, steden en dorpjes wisselen elkaar af. De stad Deventer, aan de oevers van de IJssel, was al in de 9de eeuw een bloeiende haven. Ook al vinden we er nu

7 DAGEN / POSEIDON •••+

Het natuurschoon van Nederland

niets meer uit die tijd, toch telt de stad heel wat monumenten: de Sint-Nicolaaskerk met haar twee vierkante romaanse torens, de grote gotische kerk, de Waag, het huis van de Drie Haringen en het rijkelijk versierde Penninckhuis. Lunch aan boord en vertrek naar Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland. Arnhem is voornamelijk bekend omwille van haar rol tijdens de bevrijding van Nederland.

Dag 7 ARNHEM - BELGIËOntbijt aan boord. Vrije voormiddag en lunch in Arnhem en vertrek naar België in de loop van de namiddag. De aankomst in België is voorzien in de late namiddag op de plaats van vertrek.

s Texel

i Texel

Oudeschild

Den Helder

Amsterdam

NEDERLAND

Leeuwarden

Kampen

Deventer

Arnhem

1

2

3

45

6

7

vertier. Allereerst vanwege de enorme variatie

Hoogtepunten: ✓ Ontdekking van natuurreservaten

met een ornitholoog

✓ Amsterdam en zijn kanalen

✓ De molens van de Zaanse streek

✓ Het eiland Texel, vogelparadijs

✓ De Friese meren,uniek natuurgebied

Enkhuizen

i Oudeschild

Page 45: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Poseidon***+ heeft een mooie inrichting, aangename atmosfeer en uitstekende verzorging aan boord. De vriendelijke bemanning doet er alles aan om het u, tijdens uw verblijf aan boord, zo goed mogelijk naar uw zin te maken.De salon heeft een eigentijdse inrichting. Rondom de dansvloer zijn gemakkelijke zitjes en er is een gezellige bar. De receptie bevindt zich in de centraal gelegen hal. Het mooie restaurant op het lager gelegen hoofddek heeft, net als de rest van het schip, grote ramen. Op het zonnedek kunt u het zich gemakkelijk maken in een ligstoel of u inspannen op één van de � tnessapparaten.Alle kajuiten en openbare ruimten zijn voorzien van airconditioning. Elke kajuit beschikt over een douche en toilet, � atscreen televisie, een kluisje en een klein bureau. De kajuiten zijn zeer comfortabel ingericht. Er is genoeg kastruimte. Overdag wordt één van de twee aanwezige bedden door het personeel opgeklapt en het andere omgebouwd tot een tweepersoonsbankje. De driepersoonskajuit op het hoofddek heeft drie lage bedden en de driepersoonskajuit op het promenadedek heeft één bovenbed.Vanuit de centraal gelegen hal is er een stoellift naar het zonnedek en naar het restaurant. Het restaurant is alleen vanaf het promenadedek bereikbaar. De kajuiten op het hoofddek zijn alleen via de trap te bereiken.Het ontbijt wordt in buffetvorm geserveerd. De lunch en het diner worden in één dienst aan tafel geserveerd.

Inbegrepen: ▶ Vervoer per autocar van België naar het schip en terug ▶ Cruise zoals beschreven, in de gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuffet, lunch en diner

▶ Voor de 5-daagse cruise: excursie naar het bloemenpark Keukenhof

▶ Voor de 7-daagse cruise: begeleiding en voordrachten van een ornitholoog, bezoek aan een natuurreservaat en het eiland Texel

▶ Welkomstcocktail en –diner ▶ Galadiner van de kapitein ▶ Muzikale animatie aan boord, o.a. een avond met livemuziek ▶ All Ways cocktail ▶ Gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleiding ▶ Nederlandstalige voordrachten aan boord ▶ Bagagedragers voor de cruise ▶ Haventaksen ▶ BTW

Niet-Inbegrepen:

▶ Alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven

▶ Dranken ▶ Excursies (uitgezonderd het Keukenhof, het natuurreservaat en het eiland Texel)

▶ Fooien aan boord (ca. € 5 per persoon, per dag) en voor de chauffeursen plaatselijke gidsen

▶ Eventuele brandstoftoeslagen na 31/03/2013 ▶ Verzekeringen

UW SCHIPPOSEIDON • • • •

45

PRIJS in € p.p. in een tweepersoonsbuitenkajuitPOSEIDON • • • +

22/04/2014(5 dagen)

26/04/2014(7 dagen)

Hoofddek (achteraan) 499 749

Hoofddek 559 799

Promenadedek 599 889

Single Hoofddek 799 1169

Triple Hoofddek 449 649

Triple Promenadedek 549 789

i Poseidon

Kampen

Deventer

Promenadedek

Hoofddek

Page 46: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

FACULTATIEVE EXCURSIESRESERVEER 5 EXCURSIES OF MEER OP VOORHAND EN ONTVANG EEN KORTING VAN 20% OP HET TOTALE EXCURSIEBEDRAG.

Wij raden u aan om uw excursies voor de cruise te reserveren (tot 2 maanden voor vertrek). Op die manier kan u eerst en vooral genieten van een extra korting van 20% op het totale excursiebedrag (vanaf 5 excursies) en kunnen wij bovendien de organisatie ervan optimaliseren. De beschrijving van de excursies hierbij is gebaseerd op de informatie in ons bezit bij de publicatie van deze brochure. Het is niet uitgesloten dat er zich ter plaatse nog wijzigingen voordoen.

overal bomen en bruggen, met als contrast het moderne verkeer; fascinerende tegenstellingen.➜ Prijs per persoon: € 10➜ Duur: ongeveer 1u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❻ Bezoek aan het bloemenpark KeukenhofBezoek aan het wereldbefaamde Bloemenpark van Keukenhof, waar u de prachtige lentebloemen kunt bewonderen.➜ Prijs per persoon: inbegrepen➜ Duur: ongeveer 3u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❼ Bezoek aan een NatuurreservaatBezoek aan een natuurreservaat, waar u de verschillende vogels en de schoonheid van de fauna en de � ora kunt observeren en ontdekken

❹ Stadsrondrit AmsterdamTijdens de stadsrondrit ontdekt u de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Amsterdam. De Dam, het Koninklijk Paleis, het Vondelpark, de pittoreske grachten …Amsterdam, een stad van verdraagzaamheid en diversiteit, die alle voordelen van een metropool combineert: cultuur, geschiedenis, verscheidenheid, terwijl dit toch een rustige stad is op mensenmaat.➜ Prijs per persoon: € 30➜ Duur: ongeveer 2u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❺ Kanaalcruise in Amsterdam by nightBeleef Amsterdam vanaf het water en bewonder de historische koopmanshuizen. Indrukwekkende gevels, tientallen varianten in ramen en beschilderde plafonds en

❶ Stadswandeling KampenTijdens de stadswandeling onder leiding van een gids komt u meer te weten over de geschiedenis van de Hanzestad Kampen. De wandeling leidt langs vele bijzondere en culturele bezienswaardigheden, zoals de St. Nicolaaskerk, het Gotische Huis en de drie nog aanwezige stadspoorten. U ziet karakteristieke panden, verschillende monumenten en de 'Fresco’s van de kleine middenstand'. De wandeling omvat ook de bezichtiging van één van de vele imposante kerken van Kampen. Een echte aanrader voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.➜ Prijs per persoon: € 10➜ Duur: ongeveer 1u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❷ Stadswandeling EnkhuizenOnze gids brengt u langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van Enkhuizen. Deze stad kent een grote variëteit aan kunst en cultuur. De wandeling is vernieuwend en ademt een cultuurhistorische sfeer uit. We passeren langs het Zuiderzeemuseum, het Almanakmuseum en het � essenscheepjesmuseum. Ook de havens, de kerken en de wijk van de landbouw komen aan bod tijdens deze wandeling.➜ Prijs per persoon: € 10➜ Duur: ongeveer 1u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❸ Stadswandeling VolendamWandeling door Volendam met een gids. De gids, in origineel Volendammerkostuum vertelt u alles over de etymologie van de namen van de inwoners. De wandeling gaat langs de Dijk en het doolhof met zijn kleine huisjes waar ooit gezinnen woonden met wel 10 tot 15 kinderen. Volendam is waarschijnlijk het bekendste vissersdorp van Nederland. Naast de prachtige landschappen, zijn de houten huizen en de typische klederdracht van de vrouwen (met de bekende witte puntige muts die op talloze postkaarten prijkt) van deze regio de belangrijkste bezienswaardigheden van Volendam.➜ Prijs per persoon: € 10➜ Duur: ongeveer 1u30➜ Moeilijkheidsgraad:

i Keukenhof

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

s Amsterdam

46

Page 47: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

onder begeleiding van vogelkenner Walter Roggeman.U bezoekt ook de Zaanse Schans, een historisch dorp met veel musea, enkele kilometers ten noorden van Amsterdam. Hier leeft men nog volgens de tradities van de 17de en 18de eeuw. De Zaanse schans herbergt traditionele huizen, een kaasmakerij, een melkboerderij, een kruidenier en natuurlijk veel molens.➜ Prijs per persoon: inbegrepen➜ Duur: ongeveer een halve dag➜ Moeilijkheidsgraad:

❽ Rondrit op het eiland Texel en bezoek aan een NatuurreservaatTijdens een excursie van een halve dag op het eiland krijgt u uitleg van Walter Roggeman. We brengen onder meer een bezoek aan de lepelaarkolonie en observeren verscheidene

soorten ganzen en eenden. Trek gemakkelijke schoenen aan, neem een verrekijker mee en trek de prachtige natuur in!Gedurende de andere helft van de dag, kunt u genieten van een rondrit op het eiland Texel.➜ Prijs per persoon: inbegrepen➜ Duur: ongeveer een volledige dag➜ Moeilijkheidsgraad:

❾ Stadswandeling door LeeuwardenEen prachtige rondleiding door het hart van de oude binnenstad. De gids neemt u mee op ontdekkingsreis. U komt langs vele boeiende rijksmonumenten, straten en stegen. De gids vertelt u alles over het ontstaan van de stad en zijn roerige geschiedenis. Via de karakteristieke 'Pijpen' loopt u over de grachten en ziet u schatten als Oldehove, de Prinsentuin en de Waag, het stadhuis...

➜ Prijs per persoon: € 15➜ Duur: ongeveer 1u30➜ Moeilijkheidsgraad:

47s Arnhem s Amsterdam

Page 48: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

➜ Kris Van De SompelKris Van De Sompel is maître-sommelier, wijnconsulent en proever op de meest prestigieuze wijnwedstrijden wereldwijd. Hij organiseert ook heel wat wijn-evenementen en schrijft ook geregeld bijdragen over wijn in verschillende vakbladen.

Onze voordrachtgever aan boord

Kris Van De Sompel

Onze voordrachtgever aan boord

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

8 DAGEN / AMADEUS SYMPHONY •••••

Rhône en Saône Prijs p.p. vanaf

€ 1.230

48

De vele facetten van Zuid-FrankrijkOntdek de vele facetten van Zuid-Frankrijk op een andere manier tijdens deze 8 daagse cruise. Vertrekkende vanuit Lyon, dé bestemming voor de � jnproevers, langsheen de kleurrijke Beaujolais wijnvelden, Avignon, Arles tot de Camargue en de spectaculaire ‘Gorges de l’Ardèche’.

Onze troeven ▶ Luxe-schip

▶ Wijn inbegrepenbij het diner tijdens de cruise▶ Reserveer 5 excursiesof meer op voorhand en

ontvang een korting van 20%▶ Hoofdtelefoon tijdens

de excursies

Page 49: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

49

2014Van donderdag 12 juni tot donderdag 19 juni 2014

Dag 1 BELGIE – LYON ’s Morgens, vertrek per TGV vanuit Brussel naar Lyon. Vrije lunch. Onthaal en transfer naar de haven. Inscheping vanaf 16u aan boord van uw drijvend luxe-hotel. Het schip vertrekt om 22u. ’s Avonds, welkomstcocktail en –diner aan boord.

Dag 2 MACON Het schip komt aan in Macon omstreeks 08u. Na het ontbijt, vertrek voor excursie 1: de Maconnais en de Beaujolais. Lunch aan boord. In de namiddag : excursie 2: Bezoek aan de abdij van Cluny. ’s Avonds vertrekt het schip terug vanuit Macon omstreeks 21u30.Diner en overnachting aan boord.

Dag 3 CHALON SUR SAONE – TOURNUS In de voormiddag, excursie 3: Bezoek aan Beaune en de Bourgogne. Lunch aan boord. In de namiddag, excursie 4: Het middeleeuws Brancion en Cormatin. Na de excursie terug aan boord in Tournus en terug vertrek om 18u30. Diner en overnachting aan boord.

Dag 4 LYONAankomst ’s morgens vroeg om 6u in Lyon. In de voormiddag, excursie 5: Stadsrondrit Lyon. Lunch aan boord. Vertrek omstreeks 12u00 richting Avignon.Diner en overnachting aan boord.

Dag 5 AVIGNONAanmeren in Avignon om 09 uur. Lunch aan

boordIn de voormiddag, excursie 6: Stadswandeling Avignon met het Pausenpaleis. In de namiddag, excursie 7: Bezoek aan het Romeins aquaduct Pont du Gard en Uzès.Diner en overnachting aan boord. ’s Avonds blijft het schip in Avignon liggen.

Dag 6 AVIGNON - ARLESNa het ontbijt, excursie 8: Bezoek aan het natuurreservaat van de Camargue. Ondertussen vaart het schip verder tot Arles, waar u terug aan boord gaat. Lunch aan boord. In de namiddag excursie 9: Stadswandeling Arles. Vertrek van het schip omstreeks 22u. Diner en overnachting aan boord.

Dag 7 VIVIERS – LE POUZIN’s Morgens omstreeks 08u aankomst in Viviers. Na het ontbijt kunt u deelnemen aan excursie 10: Bezoek aan de vallei van de Ardèche. Ondertussen vaart het schip verder tot Le Pouzin, waar aankomst voorzien rond de middag. Lunch aan boord. In de namiddag vaart het schip terug richting Lyon. U kan heerlijk relaxen op het Zonnedek terwijl de mooie landschappen voorbijglijden. Deze avond heeft de kapitein het genoegen zijn gasten uit te nodigen voor een Galadiner. Het orkest aan boord zal u een onvergetelijke avond vol muziek bezorgen.

Dag 8 LYON - BELGIE Ontscheping na het ontbijt. Transfer naar het station en terugreis naar Brussel per TGV (vrije lunch).

49

i Pausenpaleis in Avignon

Hoogtepunten:

✓ Lyon✓ De Maconnais en de Beaujolais

✓ Beaune en de Bourgogne

✓ Palais des Papes in Avignon

✓ Pont du Gard en Uzès

✓ Camargue

✓ Vallei van de Ardèche

i Lyon

Cher

4 81

2

5

7

6

3

Viviers

Avignon

Arles

Mâcon

Lyon

Châlon-sur-Saône

FRANKRIJK

i Avignon - Pont du Gard

Rh

ône

Saôn

e

Page 50: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Dit luxe-schip van de Oostenrijkse rederij Lüftner cruises werd gebouwd in 2003. Het beschikt over de nieuwste technieken en faciliteiten, werkelijk een drijvend luxehotel ! De kajuiten zijn ruim met veel licht (het overgrote deel hebben grote panoramische ramen) en bieden een prachtig uitzicht over de rivier!Terwijl u geniet van de uitstekend verzorgde maaltijden, die u worden geserveerd in het bijzonder gezellige

i Zonnedek

UW SCHIP AMADEUS SYMPHONY • • • • •

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

450

i Amadeus Symphony

PRIJS in € p.p. In een tweepersoonsbuitenkajuit AMADEUS SYMPHONY • • • • •

12/06/2014(8 dagen)

HAYDN-dek:

Kajuit met 2 lage bedden achteraan, CAT C4 1.230

Kajuit met 2 lage bedden midden, CAT C1 1.350

STRAUSS-dek: panoramisch venster

Kajuit met 2 lage bedden, kleiner venster, CAT B4 1.390

Kajuit met 2 lage bedden, CAT B1 1.450

MOZART-dek: groot panoramisch schuifraam

Kajuit met 2 lage bedden, CAT A1 1.580

Suite met 2 lage bedden, CAT SUITE 1.950

SINGLE TOESLAG (2 pers. kajuit voor alleengebruik : beperkt aantal kajuiten en steeds op aanvraag)

+ 60%

panoramische restaurant, glijden de mooiste landschappen aan u voorbij. Verder is er de Club Amadeus met bibliotheek, winkel, � tnessruimte en kapper. In de Panorama Bar kunt u overdag genieten van het mooie uitzicht, ’s avonds van mooie live muziek of de speciale muzikale avonden.Ook het zonnedek nodigt uit om heerlijk te relaxen in de ligzetels of aan de gezellige bar.

De 69 buitenkajuiten en 4 suites zijn verdeeld over 3 dekken.Op het Mozart-dek hebben de kajuiten grote panoramische schuiframen die kunnen opengeschoven worden voor een optimale beleving van uw cruise.Op het Strauss-dek kan het panoramisch venster gedeeltelijk opengeschoven worden (uitgezonderd kajuiten 203, 204, 206, 230 en 231 met kleiner venster – kan niet geopend worden: zie prijstabel categorie B4).Op het Haydn-dek zijn de ramen kleiner. De kajuiten hebben alle dezelfde grootte (15m2) en beschikken over douche, toilet, airconditioning, kleurentelevisie, haardroger en kluis.De Suites zijn zeer ruim (22m2) en beschikken over een bad/douche en extra zithoek met minibar. Alle bedden zijn 2 benedenbedden die ook samengezet kunnen worden.

MOGELIJKHEID OM DE TGV DOOR EEN VLUCHT TE VERVANGEN : Rechtstreekse lijnvluchten met Brussels Airlines vanuit Brussel naar Lyon en terug en aansluitend transfer luchthaven.schip.luchthaven : toeslag van €90 pp.

Page 51: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Inbegrepen: ▶ TGV in 2e klasse vanuit Brussel naar Lyon en terug (op basis van het groepstarief gekend op 30/03/2013)

▶ Alle transfers zoals vermeld in het programma ▶ Cruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuffet, lunch, middagthee (als het schip vaart), diner, middernachtsnack

▶ wijn gratis aangeboden door All Ways bij het diner tijdens de cruise

▶ Welkomstcocktail en –diner ▶ Galadiner van de Kapitein ▶ Muzikale animatie aan boord ▶ All Ways cocktail ▶ Gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleiding ▶ Nederlandstalige voordrachten aan boord ▶ Hoofdtelefoon tijdens de excursies die u toelaat de gidsen beter te begrijpen, aangeboden door All Ways

▶ Bagagedragers voor de cruise ▶ Haven- en luchthaventaksen (gekend op 31/03/2013) ▶ BTW

Niet-Inbegrepen: ▶ Alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven

▶ Dranken (uitgezonderd wijnen tijdens diner) ▶ Excursies ▶ Fooien aan boord (tussen €7 en €9 per persoon per dag) en voor de plaatselijke chauffeurs en gidsen

▶ Eventuele brandstoftoeslagen (gekend na 31/03/2013) ▶ Verzekeringen

i Kajuit op Mozart-dek i Restaurant

51

Amadeus Symphony - dekplan

Zonnedek

Mozart dek

Strauss dek

Haydn dek

Page 52: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

RESERVEER 5 EXCURSIES OF MEER OP VOORHAND EN ONTVANG EEN KORTING VAN 20% OP HET TOTALE EXCURSIEBEDRAG.

Wij raden u aan om uw excursies voor de cruise te reserveren (tot 2 maanden voor vertrek). Op die manier kan u eerst en vooral genieten van een extra korting van 20% op het totale excursiebedrag (vanaf 5 excursies) en kunnen wij bovendien de organisatie ervan optimaliseren. De beschrijving van de excursies hierbij is gebaseerd op de informatie in ons bezit bij de publicatie van deze brochure. Het is niet uitgesloten dat er zich ter plaatse nog wijzigingen voordoen.

❶ De Maconnais en de BeaujolaisMet zijn pastelkleurige gebouwen en betegelde daken, straalt de wijnstreek Mâconnais een mediterrane charme uit. Tijdens deze excursie rijden we door deze wijnregio van de bekende en zeer populaire Beaujolais wijnen. We zien er de vele wijngaarden en ook de prachtige kastelen en statige huizen zijn er getuige van de rijkdom van de regio. Het hoogtepunt van deze excursie is het bezoek aan het Wijnhuis van Georges Duboeuf. Dit is één van de grootste en beste wijnhuizen van Frankrijk. Het wijnhuis staat voornamelijk bekend vanwege de populaire productie van Beaujolais wijnen. Na dit bezoek zal de

Beaujolais wijn geen geheimen meer voor u hebben! In het originele kader van een 19de Eeuws treinstation zal u het volledige productieproces van de wijn getoond worden: het transport van de druiven en de wijn, het gereedschap van de wijnmakers, de kelders, het productieproces en het bottelen. Een 3D-� lm met o.a. Paul Bocuse en vele anderen, brengt de sprankelende atmosfeer van de druivenpluk terug. We sluiten het bezoek af met een degustatie van Beaujolais wijnen. ➜ Prijs per persoon: €59➜ Duur: 3u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❷ Bezoek aan de Abdij van ClunyVertrek per autocar naar de abdij van Cluny, in de Middeleeuwen het centrum van één van de grootste Kloostergemeenschappen. De kerk was het grootste katholieke gebouw ter wereld tot de Sint Pietersbasiliek in de 16de eeuw in Rome werd gebouwd. Hoewel de abdij momenteel grotendeels uit ruïnes bestaat, heeft u nog een zeer mooi beeld van hoe de abdij er vroeger moet uitgezien hebben. Verder kan u op deze site ook de mooie tuinen bewonderen en het museum met Romaanse kunst. ➜ Prijs per persoon: €45➜ Duur: 2u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❸ Bezoek aan Beaune en de Bourgogne Vanaf het schip, rit doorheen het prachtige landschap van de Bourgogne langs Pommard, Volnay en Meursault. Bezoek aan Beaune, wijnhoofdstad van de Bourgogne streek. De bekendste bezienswaardigheid is het mooie “Hotel Dieu”, gesticht in de 15e eeuw. Vandaag de dag neemt het een groot deel van de stad in, met een museum, 3 wijngaarden, bijgebouwen, het 15de eeuwse bastion en kelders die vooral de ziekenhuisvoorraad bevatten. In de grote ‘zaal van de armen’, gedecoreerd met kleurrijke balken die uniek

FACULTATIEVE EXCURSIESi Nîmes

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

s Camargue

52

Page 53: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

53

zijn in de wereld, heerst een sereniteit die niemand onberoerd laat. In de kamers zijn heel wat schatten te zien: standbeelden, meubelen, potten, schilderijen, wandtapijten en de keuken werd volledig gerestaureerd zoals die was in de 19de eeuw. In het gebouw bevindt zich een veelluik van Rogier van der Weyden dat het laatste oordeel voorstelt. Deze excursie eindigt met een wijnproeverij in één van de bekendste wijnkelders van de stad. ➜ Prijs per persoon: €57➜ Duur: 4u➜ Moelijkheidsgraad:

❹ Het Middeleeuwse Brancion en CormatinWe verlaten Chalon sur Saône en rijden naar Brancion om dit bekend middeleeuws dorp te bezoeken dat als historisch monument werd geklasseerd. U kan er kuieren in de smalle straten en de manier van leven in de middeleeuwen ontdekken. Daarna gaan we verder naar het kasteel van Cormatin. Achter de ingetogen buitenkant ligt een onschatbare pracht. Dit kasteel is ongetwijfeld een van de meest weelderige kastelen in de Bourgogne, met daarnaast ook nog een renaissance tuin die eraan toegevoegd werd om het plaatje compleet te maken. Binnenin weerspiegelt het kleurrijke interieur de mode in Frankrijk en dan vooral in Parijs, tijdens het bewind van Louis XIII, een overgangsperiode, tijdens de zoektocht naar een nieuwe stijl. ➜ Prijs per persoon: €50➜ Duur: 3u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❺ Stadsrondrit LyonLyon is niet alleen de stad gelegen aan de samenvloeiing van Rhône en Saône, maar ook de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Er is veel oude geschiedenis terug te vinden zoals de Romeinse ruines en de katholieke sites. Tijdens deze stadsrondrit zal u o.a. kunnen genieten van een adembenemend uitzicht over de ganse stad aan de Basiliek Notre Dame de Fourvière. U zal er ook de charme van oud Lyon ontdekken met zijn geplaveide straten. ➜ Prijs per persoon: €35➜ Duur: 2u➜ Moeilijkheidsgraad:

❻ Stadswandeling Avignon met het pausenpaleis Avignon is gekend als de ‘Provençaalse pausenstad’, door zijn rol die de stad speelde in het complot in de 14de eeuw, toen een paus Rome verliet en naar Avignon vluchtte. Het ‘Palais des Pâpes – het Pausenpaleis’ werd beschouwd als het centrum van de katholieke wereld tijdens de 14de eeuw. Van 1309 tot 1377 verbleven er 7 pausen in dit indrukwekkend gebouw, een van ’s werelds meest fascinerende voorbeelden van de Gotische architectuur. Een andere bezienswaardigheid is de ‘Pont d’Avignon’, een brug uit de 12de eeuw die bekend werd door het folkloristische liedje. ➜ Prijs per persoon: €32➜ Duur: 2u➜ Moeilijkheidsgraad:

❼ Bezoek aan het Romeins Aquaduct Pont du Gard en UzesDe Pont du Gard is een 50-kilometer lange aquaduct die gebouwd werd door de Romeinen in het midden van de 1e eeuw om Nîmes van zoetwater te voorzien. Met een hoogteverschil van 17 meter tussen het begin en het einde was de aquaduct een echte prestatie. Enkele kilometers verder, dichtbij de start van de

aquaduct, ligt het charmante dorpje Uzès. De vele middeleeuwse torens steken hoog boven de huizen uit. ➜ Prijs per persoon: €42➜ Duur: 3u➜ Moeilijkheidsgraad:

❽ Bezoek aan het natuurreservaat van de CamargueDe Camargue is gelegen op enkele minuten ten zuiden van Arles en u ontdekt er meteen de atmosfeer van dit gebied, met een reeks lange, vlakke wegen die de moerassen en landerijen doorkruisen. Het gebied werd als natuurreservaat erkend in 1927 en 1970, en kon zo zijn natuurlijke schoonheid behouden. Het is de thuisbasis van een verbazingwekkend aantal wilde dieren, zoals semi-wilde stieren en de bekende Camargue paarden, en vele honderden soorten vogels. U brengt er ook een bezoek aan ‘Sainte Marie de la Mer’, gelegen aan de Middellandse Zee waar de Rhône uitmondt in de zee. Dit dorp is doordrongen van geschiedenis en heeft prachtige witte stranden met het blauwe water van de zee. ➜ Prijs per persoon: €40➜ Duur: 4u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❾ Stadswandeling ArlesArles heeft een rijke geschiedenis. Tijdens deze 2 uur durende excursie, wandelt u langs vele oude, Romeinse gebouwen en zal u zien waarom de Unesco Arles uitverkozen heeft als ‘World Heritage Site’. Een must hier is zeker ook een bezoek aan het Romeinse theater. U zal er het café zien uit het bekende schilderij van Vincent Van Gogh ‘Het Nachtcafé’. Of misschien ontmoet u er ook wat Pelgrims, op weg naar Santiago de Compostela; ➜ Prijs per persoon: €26➜ Duur: 2u➜ Moeilijkheidsgraad:

10 Bezoek aan de Vallei van de Ardeche De kloven van de Ardêche worden ook vaak de Grand Canyon van Europa genoemd met spectaculaire kalkstenen kliffen die heel hoog boven de rivier uitsteken. In 1994 werd de Chauvet grot ontdekt waar 32.000 jaar oude grotschilderijen werden gevonden. Onderweg zal u ook de ‘Belvédère du Colombier’ en de ‘Ranc pointu’ ontdekken, gelegen op een hoge klif met prachtig uitzicht op de kloven : St. Martin d’Ardèche, le Teil, Rochemaure en de Pouzin. ➜ Prijs per persoon: €42➜ Duur: 4u30➜ Moeilijkheidsgraad:

i Lyon - Pont Lafayette

i Natuurreservaat Camargue

Page 54: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

i Bordeaux

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

De monding van de Gironde, de Dordogne en de Garonne. Op deze tocht door de dalen van Médoc, Libournais en l’Entre-Deux-Mers, ontdekt u een betoverend landschap. De regio rond Bordeaux biedt tal van culturele ontdekkingen waarin de wijngaarden een hoofdrol spelen. Genieten staat centraal in dit programma! Deze unieke cruise naar het land van de Bordeauxwijnen laat u het geheim achter de grote namen ontdekken: Bordeaux, culturele site dankzij het architecturale patrimonium; Pauillac enMédoc, prestigieuze kastelen; Saint-Emilion, het ondergrondse leven van een middeleeuwse stad; de streek van Sauternes… Behalve wijn, heeft de Gironde ook nog vele andere troeven: de prachtige natuur en rijke geschiedenis, een ontelbaar aantal kastelen en een grote verscheidenheid aan landschappen.

6 DAGEN / PRINCESSE D’AQUITAINE ••••

Gironde Prijs p.p. vanaf

€ 1.049

Onze troeven ▶ Fascinerende reisroute▶ Dranken inbegrepen

bij de maaltijden▶ Hoofdtelefoon

tijdens de excursies

➜ Luc WiemeLuc Wieme is romanist van vorming en 'italo-� el', en koestert al meer dan twintig jaar een passie voor wijn. Hij behaalde het diploma van sommelier-conseil aan de Université du Vin in Suze-la-Rousse (Rhône) en is voorzitter van de Commanderij Gent van de Vlaamse Wijngilde. Daarnaast is hij Commandeur van de Baronie Gent van de Costes du Rhône en erelid van de Gentse Wijnmetersgil-de. Voor hem is goede wijn veel meer dan een uniek terroirproduct, het is een culturele exponent die mensen bij elkaar brengt en zo ge-zelligheid en vriendschap genereert.

➜ Bernard Sirot Journalist Bernard Sirot is al 25 jaar lang hoofdredacteur Frankrijk bij Vino Magazine. Als wijnbouwer staat hij, samen met zijn echtge-note Françoise, aan het hoofd van het familiaal geleide wijnbedrijf Château Closiot in Sauternes. Via diverse manifestaties (Megavino, Belgovino …) probeert Sirot de Belgische wijnbouwers van over de hele wereld zo veel mogelijk samen te brengen. Sirot is ook technisch verantwoordelijke voor het Concours Mondial de Bruxelles en het Concours Mondial du Sauvignon.

Onze voordrachtgevers

54

➜ Luc Wieme

Page 55: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

55

Dag 1 BELGIË – BORDEAUX‘s Morgens, vertrek vanuit België per TGV richting Bordeaux. Bij aankomst, transfer naar het schip. Inscheping rond 18u. Welkomstcocktail in het salon en voorstelling van de bemanning. Welkomstdiner aan boord.

Dag 2 BORDEAUX – PAUILLACVoor we Pauillac bereiken, varen we de Garonne af en de Gironde op, langs de eilanden Cazeau en Patiras. Lunch aan boord.Excursie 1: Rondrit ‘Pauillac en de kastelenroute van de Médoc’. In Pauillac bleven de prachtige nobele huizen in natuursteen langs de kades bewaard. De huizen werden destijds gebouwd door wijnhandelaren of kapiteins van de lange omvaart. Wij bevinden ons in de regio Médoc, een prestigieus gebied tussen de oceaan en de monding, ver weg van de bewoonde wereld, maar met de bekendste rode wijnen van deze planeet! Diner aan boord, gevolgd door animatie.

Dag 3 PAUILLAC – MONDING VAN DE GIRONDE – BLAYEAfvaart in de vroege ochtend. We varen op de Gironde tot aan de monding. Onderweg naar Blaye zien we moerassen, Meschers-sur-Gironde met de steile kliffen, holwoningen en vissershuisjes. Lunch tijdens het varen.Aankomst in Blaye omstreeks 14u. Excursie 2: Rondrit ‘route de la Corniche’. Deze streek staat ook bekend om zijn mooie tuinen, oude vissershuizen, opmerkelijke huizen tegen de kliffen aangebouwd en de beroemde ‘carrelets’, eigenaardige huisjes die boven het water bengelen. U kunt hier genieten van uitzonderlijke landschappen die rivier, steen

en wijngaarden verenigen. Diner aan boord, gevolgd door een dansavond.

Dag 4 BLAYE –CADILLAC* – SAINT-ÉMILIONOntbijt aan boord en afvaart naar Cadillac. We varen langs het eiland Cazeau in de Garonne om Cadillac te bereiken voor de lunch.Excursie 3: Stadswandeling Saint-Émilion (met wijndegustatie). Vanuit Cadillac is een bezoek aan Saint-Émilion met zijn ondergrondse monumenten een echte aanrader. Ontdek er ook de geschiedenis van deze middeleeuwse vesting.

Dag 5 CADILLAC* – BORDEAUXOntbijt tijdens het varen. We varen naar Bordeaux, waar we in de loop van de voormiddag aankomen. Lunch aan boord. Excursie 4: Stadswandeling en rondrit Bordeaux. De stad is door de UNESCO beschermd als werelderfgoed. Bordeaux kreeg het waardevolle label in de categorie ‘culturele site’. De helft van de stad, van de boulevards tot aan de oevers van de Garonne werd erkend om haar architecturale erfgoed. Het erfgoed van Bordeaux strekt zich uit van de brede lanen in de neoklassieke quartier des Quinconces en het Grand Théâtre tot de nauwe straatjes van de quartier Saint-Pierre. ‘s Avonds, galadiner, gevolgd door een dansavond.

Dag 6 BORDEAUX – BELGIËOntscheping na het ontbijt in Bordeaux. Transfer naar het station van Bordeaux en vrije tijd tot de terugkeer naar België per TGV.

(*) afhankelijk van de getijden kan de stop van Cadillac vervangen worden door Libourne

i Bordeaux, kathedraali Bordeaux, kathedraal

Hoogtepunten: ✓ Pauillac en de Médoc✓ De monding van de Gironde

en de ’Route de la Corniche’

✓ De vesting van Blaye✓ Saint-Emilion, middeleeuwse vesting

✓ De Bordeauxwijnen

2014Van zondag 21 tot vrijdag 26 september 2014

uitzonderlijke landschappen die rivier, steen

De Gironde, mysterieus en uniek erfgoed

FRANKRIJKPauillac

Bordeaux

Blaye

Cadillac

Saint-Émilion

2

51

3

4

Gironde

s Saint-Emilion

i Bordeaux

Page 56: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Princesse d’Aquitaine 4•, een uitstekend riviercruiseschip, laat u de Bordeauxstreek ontdekken. Door de uitgebreide weelde aan boord beleeft u de cruise op een uiterst aangename manier. Alle kajuiten, verdeeld over twee dekken, zijn buitenkajuiten uitgerust met airconditioning, douche en wc, televisie, haardroger, kluis en radio. Het restaurant biedt een uitstekende keuken, gastronomie is dan ook een troef van deze cruise. De bar en het salon verwelkomen u op ieder moment van de dag. Vanaf het zonnedek geniet u van het prachtige uitzicht. Het schip beschikt over een salon met dansvloer, een bar en wi� (te betalen).

Inbegrepen:

▶ TGV in 2de klasse naar Bordeaux en terug(op basis van het groepstarief gekend op 31/03/2013)

▶ Transfers tussen station en schip ▶ Cruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuffet, lunch, en diner

▶ Dranken (water, wijn, fruitsap geserveerd per glas en kof� e gedurende de maaltijden aan boord)

▶ Welkomstcocktail en –diner ▶ Galadiner van de kapitein ▶ Muzikale en folkloristische animatie aan boord ▶ All Ways cocktail ▶ Bijstands en repatriëringsverzekering ▶ Gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleiding ▶ Nederlandstalige voordrachten aan boord ▶ Bagagedragers voor de cruise ▶ Haventaksen ▶ BTW

Niet-Inbegrepen:

▶ Alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven

▶ Dranken (uitgezonderd tijdens de maaltijden aan boord) ▶ Excursies ▶ Fooien aan boord (ca. € 5 p.p., per dag) en voor de chauffeursen plaatselijke gidsen

▶ Eventuele brandstoftoeslagen (gekend na 31/03/2013) ▶ Annulerings- en bagageverzekeringen

UW SCHIPPRINCESSE D’AQUITAINE • • • •

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

Princesse d’Aquitaine - dekplan

i Princesse d'Aquitaine

PRIJS in € p.p.In een tweepersoons buitenkajuitPRINCESSE D’AQUITAINE °°°°

21/09/2014(6 dagen)

Hoofddek 1.049

Tussendek 1.149

Single toeslag 200

Zonnedek

Bovendek

Hoofddek

56

• • • •

i Salon

Page 57: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

FACULTATIEVE EXCURSIES❶ Rondrit 'Pauillac en de Kastelenroute van de Médoc'Vertrek per autocar van Pauillac om de prestigieuze streek van de Médoc te ontdekken. In deze streek worden de meest prestigieuze rode wijnen ter wereld geproduceerd. De regio ligt tussen de Atlantische Oceaan en de monding van de Gironde en heeft een microklimaat dat uiterst gunstig is voor de wijnproductie.We nemen één van de mooiste routes, de kastelenroute door de Médoc. De streek is bekend om enkele van de meest prestigieuze rode wijnen (Saint-Julien, Margaux, Haut-Médoc en andere) alsook voor de vele kastelen en bijzondere architectuur. U bewondert ook de kastelen van La� te Rothschild, Latour en Mouton Rothschild. Tijdens de excursie stoppen we bij een van de kastelen voor een degustatie van een beroemde streekwijn.Terugkeer naar het schip in de namiddag.➜ Prijs per persoon: € 44➜ Duur: ongeveer 4u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❷ Rondrit 'route de la Corniche'Vertrek per autocar voor deze facultatieve excursie: Route de la Corniche. U ontdekt er mooie tuinen, oude vissershuisjes, opmerkelijke huizen in het hart van de klif, beroemde pleinen en hutjes boven het water. Zeldzame landschappen die een mengeling bieden van rivieren, steen en wijnstokken.We houden een stop in Bourg. Een prachtige stad gebouwd op een rots en omringd door middeleeuwse muren. Daarna keren we terug naar Blaye en brengen we een bezoek aan de indrukwekkende en majestueuze citadel. Terugkeer naar het schip met de autocar.➜ Prijs per persoon: € 28➜ Duur: ongeveer 4u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❸ Stadswandeling Saint-Emilion (met wijndegustatie)Vertrek per autocar van Libourne voor een

excursie naar Saint-Emilion. U krijgt er een rondleiding in de ondergrondse monumenten van Saint-Emilion. Uw gids zal u laten kennismaken met de geschiedenis van de middeleeuwse site. Vervolgens ontdekt u een uitzonderlijke grot: de grot van monnik Emilion, tevens de stichter van de stad. Daarnaast bezoekt u ook de kapel en zijn catacomben. Tot slot bezoekt u het origineelste monument, de monolitische kerk. Deze werd volledig uitgegraven uit kalkstenen rotsen en is de grootste van Europa in zijn soort. Daarna vertrekt u naar een wijnlandgoed, waar u verwelkomd wordt door de eigenaar die u de verschillende stappen van het productieproces zal uitleggen. Het bezoek wordt afgerond met een degustatie.Terugkeer per autocar naar Libourne.➜ Prijs per persoon: € 42➜ Duur: ongeveer 3u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❹ Stadswandeling en rondrit BordeauxVertrek per autocar voor een rondleiding door Bordeaux. De stad is geklasseerd als werelderfgoed van UNESCO, in de categorie 'Culturele site'. De stad beschikt over boulevards aan de oevers van de Garonne en staat bekend om haar architectuur. Vertrek per autocar voor een panoramische rondrit door de stad, waarbij u de belangrijkste monumenten van de stad ontdekt. Daarna bezoekt u de oude stad van Bordeaux te voet. Behalve de brede lanen in neoklassieke stijl verkent u ook de smalle steegjes in de wijk Saint-Pierre. De verscheidenheid van het erfgoed komt ruim aan bod tijdens deze uitstap.Terugkeer naar het schip met de autocar.➜ Prijs per persoon: € 31➜ Duur: ongeveer 2u00➜ Moeilijkheidsgraad:

i De Médoc

s Libourne

57

Page 58: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

i Parijs

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

4

Eén van de mooiste en interessantste riviercruises. De Seine is rechtsreeks verbonden met de geschiedenis van Frankrijk: een slagader van cruciaal belang voor de handel, maar ook een overbrenger van grote culturele stromingen. Kenmerkend voor deze reis is zeker het zicht op Parijs vanaf de rivier: het Grand Palais, de Orangerie, het Louvre, de kathedraal van Notre-Dame en het Ile de la Cité. We varen ook langs Rouen met zijn kathedraal en historische wijken, Caudebec … En uiteraard Hon� eur met de typische vissershaven !

SeinePrijs p.p. vanaf

€ 659

Willem FrijhoffWillem Frijhoff (* 1942) is een cul-tuurhistoricus die aan de universi-teit van Parijs (Sorbonne) geschiede-nis en sociale wetenschappen heeft gestudeerd. Hij woonde ruim 15 jaar in Parijs en was daar actief als vertaler, journalist, en onderzoeker. Daarna was hij vele jaren docent aan Nederlandse universiteiten, en in 2009 gasthoog-leraar aan de Universiteit Antwerpen. Hij heeft veel cultuurhistorische publicaties over Frank-rijk, de Lage Landen en Noord-Amerika op zijn naam staan.

Onze voordrachtgever aan boordOnze voordrachtgever aan boord

58

s Kasteel van Versailles

Onze troeven ▶ Fascinerende reisroute▶ Dranken inbegrepen

bij de maaltijden▶ Hoofdtelefoon

tijdens de excursies

Page 59: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

59

Seine

2014Van donderdag 12 tot maandag 16 juni 2014

Dag 1 BELGIË - PARIJSIn de loop van de voormiddag, vertrek per autocar naar Parijs met een stop onderweg. Inscheping aan boord van Botticelli ••••

. De bemanning wordt voorgesteld tijdens een welkomstcocktail. Welkomstdiner terwijl u vaart op de Seine (avondrondvaart afhankelijk van de stand van het water) langs de mooiste plekken van Parijs. Het verlichte Parijs kent een bijna magische aantrekkingskracht. We varen langs de Eiffeltoren, het Grand Palais, de Orangerie, het Louvre en de kathedraal van Notre-Dame die l’Ile de la Cité domineert.

Dag 2 PARIJS – LES ANDELYS – ROUENVoormiddag varen met o.m. doortocht van de sluizen en steden zoals Con� ans Sainte-Honorine, Vernon. Lunch aan boord. Aankomst in Andelys omstreeks 13u30. Excursie 1: bezoek aan het kasteel van Martainville. Dit charmante dorp, gedomineerd door imposante ruïnes van het kasteel Martainville is gelinkt aan de geschiedenis van Richard Leeuwenhart, graaf van Normandië en koning van Engeland in de 12de eeuw. De kerken van Notre Dame en Saint-Sauveur bezitten prachtige schilderijen, orgels en glasramen uit de 15de eeuw.Terug aan boord omstreeks 18u in Rouen. Diner aan boord.Excursie 2: Stadswandeling Rouen, bezoek te voet de oude hoofdstad van Normandië, de kathedraal, de historische wijken en de oude marktplaats waar Jeanne d’Arc verbrand werd. Terug aan boord. Rond middernacht afvaart naar Hon� eur.

Dag 3 HONFLEURAankomst te Hon� eur in functie van de getijden. Excursie 3: Stadswandeling Hon� eur (opgelet: de volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden in functie van de aankomsttijd). Lunch aan boord. ‘s Namiddags Excursie 4: Côte Fleurie, bezoek aan een

distilleerderij van calvados. Terug aan boord om 18u. Diner aan boord. Het anker wordt gelicht en we verlaten Hon� eur. We komen voorbij de prachtige "Pont de Normandie" alvorens op de Seine te komen.

Dag 4 HONFLEUR – CAUDEBEC-EN-CAUXLunch aan boord. In de namiddag varen. Animatie met “guinguettes” aan boord om de sfeer van de “dimanches sur les bords de la Marne” terug te vinden aan boord. We varen langs krijtrotsen, abrupte en platte oevers. Net een theater in open lucht, de Seine toont zich in volle pracht. Galadiner aan boord.

Dag 5 PARIJS - BELGIËNa het ontbijtbuffet aan boord, ontscheping. Vrije voormiddag en vrije lunch in Parijs. Vertrek naar België per autocar in de namiddag en aankomst in de loop van de avond.

5 DAGEN / BOTTICELLI ••••

De mooiste steden langs de Seine

i Rouen, kathedraal

s Seine - Les Andelys

een theater in open lucht, de Seine toont zich in

i Rouen, kathedraal

Hoogtepunten: ✓ Parijs, lichtstad✓ Normandië en zijn tradities

✓ Hon� eur en de ’côte Fleurie’

✓ Rouen, hoofdstad van Normandië

i De Eiffeltoren - Parijs

Rouen

Caudebec-en-Caux

Les Andelys

Hon� eur

FRANKRIJK

2

2

4

3

Paris

Seine

p58-61excl_Rivier_NL.indd 59 28/10/2013 16:17:32

Page 60: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

i xx

i xx

Prijs p.p. vanaf

0.000€Xxxxxx

60

i xxBotticelli 3°+, een uitstekend riviercruiseschip, laat u de Seine-vallei ontdekken. De uitgebreide luxe aan boord bezorgt u een uiterst aangename cruise. Alle kajuiten, verdeeld over twee dekken, zijn buitenkajuiten met airconditioning, douche en wc, televisie, haardroger, kluis en radio. Het restaurant biedt een uitstekende keuken aan, gastronomie is dan ook een troef van deze cruise. De bar en het salon verwelkomen u op ieder moment van de dag. Vanaf het zonnedek geniet u van het prachtige uitzicht. Het schip beschikt over een salon met dansvloer en bar.

Inbegrepen: ▶ Vervoer per autocar België – Parijs en terug ▶ Cruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in volpension: ontbijtbuffet, lunch en diner

▶ Dranken (water, wijn, fruitsap geserveerd per glas en kof� e gedurende de maaltijden aan boord)

▶ Welkomstcocktail en –diner ▶ Muzikale en folkloristische animatie aan boord ▶ All Ways cocktail ▶ Galadiner van de kapitein ▶ Bijstands- of repatriëringsverzekering ▶ Gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleiding ▶ Nederlandstalige voordrachten aan boord ▶ Bagagedragers voor de cruise ▶ Haventaksen ▶ BTW

Niet-Inbegrepen:

▶ Alle andere dan bovenvermelde diensten en ▶ Persoonlijke uitgaven ▶ Dranken (uitgezonderd tijdens de maaltijden aan boord) ▶ Excursies ▶ Fooien aan boord (ca.€ 5 per persoon, per dag) en voor de chauffeurs en plaastelijke gidsen

▶ Eventuele brandstoftoeslagen na 31/03/2013 ▶ Annulerings- en bagageverzekeringen

UW SCHIP:BOTTICELLI ••••

PRIJS in € p.p. in een tweepersoonsbuitenkajuitBOTTICELLI °°°+

12/06/2014(5 dagen)

Hoofddek 659

Bovendek 759

Singletoeslag 220i Kajuit

i Botticelli

Botticelli - dekplan

Zonnedek

Bovendek

Hoofddek

60Ex

clu

siev

e A

ll W

ays

rivi

ercr

uis

es 2

014

p58-61excl_Rivier_NL.indd 60 28/10/2013 14:46:25

Page 61: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

FACULTATIEVE EXCURSIES❶ Bezoek aan het kasteel van MartainvilleWe steken Le Petit Andelys over en rijden langs de kerk Saint-Sauveur, een kerk uit de 16de eeuw die nog steeds over een orgel beschikt uit die periode. Na 40 minuten rijden door verschillende dorpen die grenzen aan Andelle (een rivier die door de vallei stroomt) komen we aan in het kasteel van Martainville, dat in 1906 ingenomen werd door de Senaat en in 1961 omgevormd werd tot een museum. In 2 uur ontdekken we 500 jaar geschiedenis van het landelijke Normandië. We verkennen de verschillende Normandische tradities (klederdracht, juwelen …). Herbeleef het verleden dankzij de verschillende voorwerpen uit het dagelijkse leven (aardewerk, mandenmakerij …). Ontdek de belangrijkste collectie meubilair van Normandië waaronder de beroemde 'Normandische kasten'. Terugreis richting Rouen in de late middag.➜ Prijs per persoon: € 33➜ Duur: ongeveer 5u00➜ Moeilijkheidsgraad:

❷ Stadswandeling Rouen Begeleide stadswandeling door Rouen. Op 5 minuten stappen bevindt zich het historisch centrum van de stad en de beroemde kathedraal. Ondanks de bombardementen tijdens de oorlogen, is het historisch centrum van Rouen goed bewaard gebleven. De kathedraal, een mooi voorbeeld van � amboyante gotische architectuur, werd gebouwd tussen de 12de en de 16de eeuw en werd ernstig beschadigd in 1944. Ze werd met veel moeite gerestaureerd en afgewerkt in 1986. Via de rue de l’Horloge, het symbool van Rouen, bereiken we het oude marktplein, waar Jeanne d’Arc op de brandstapel werd gezet. We bezoeken ook de kerk St. Jeanne d’Arc, ingehuldigd in 1979. Terugkeer te voet naar Rouen in de namiddag.➜ Prijs per persoon: € 18➜ Duur: ongeveer 2u00➜ Moeilijkheidsgraad:

i Kasteel van Martainville

❸ Stadswandeling Hon� eurAfspraak met de gids en vertrek voor een begeleide stadswandeling. Zoals in verschillende documenten uit de 11de eeuw wordt vermeld, is Hon� eur een oude stad. Het is een ommuurde stad die een belangrijke rol speelde tijdens de Honderdjarige Oorlog. Het bezoek begint bij de oude vijver, de charmantste plaats van de stad! Luister naar het water dat tegen de vissersbootjes klotst en bewonder de mooie huizen … Daarna gaat u verder naar de Sint-Catherinekerk, de grootste kerk in hout van Frankrijk, die gebouwd werd door scheepstimmerlieden. Daarna brengt u een bezoek aan de zoutopslagplaatsen, grote stenen gebouwen die dateren uit de 17de eeuw. Het gaat om de vierde en laatste grote zoutopslagplaats van Normandië. De stadswandeling wordt afgerond met een bezoek aan de Sint-Léonardkerk. Het prachtige portaal kan worden beschouwd als een van de laatste uitingen van de middeleeuwse kunst. We keren te voet terug naar het schip.

➜ Prijs per persoon: € 16➜ Duur: ongeveer 1u30➜ Moeilijkheidsgraad:

❹ Rondrit "Côte Fleurie"Vertrek per bus. Stop in Deauville waar u op de beroemde "Planches" kan wandelen. Ontdek het Casino Barriere (buiten), één van de mooiste casino's in Europa. We vertrekken nu naar het kasteel van Breuil, met hout en roze tegels versierd. Het is één van de mooiste voorbeelden van het architecturale erfgoed van deze regio. Vandaag herbergt dit kasteel één van de meest prestigieuze Calvados distilleerderijen . Daar kunt u de verschillende stadia van de productie van de beroemde Calvados, Pommeau en Cider ontdekken .Na het bezoek kunt u nog van een proeverij genieten.➜ Prijs per persoon : 33 €➜ Duur : ongeveer 4u00➜ Moeilijkheidsgraad :

s Hon� eur

61

Page 62: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Ontdek de mooiste rivier van Azië : de Mekong, aan boord van het luxueuze cruiseschip Mekong Navigator van de welbekende Oostenrijkse Rederij Lüftner Cruises. Deze cruise start vanuit Ho Chi Minh in Vietnam, met 2 hotelovernachtingen voor de cruise en eindigt in Cambodja, met een verblijf van 2 extra nachten in Siem Reap voor een niet te missen bezoek aan de prachtige tempels van Angkor Wat. Tijdens de cruise kan u genieten aan boord van uw splinternieuwe luxe schip, terwijl de mooie pittoreske beelden aan u voorbijglijden. Bovendien zijn alle excusies, zoals vermeld in het programma, ook inbegrepen.

i Angkor Wat

14 DAGEN / 7 NACHTEN LUXECRUISE EN 4 NACHTEN HOTEL

MekongIn Vietnam en Cambodja Prijs p.p. vanaf

€ 3.400

Ontdek de mooiste rivier van Azië : de Mekong, aan boord van het luxueuze

hotelovernachtingen voor de cruise en eindigt in Cambodja, met een verblijf

boord van uw splinternieuwe luxe schip, terwijl de mooie pittoreske beelden

Hoogtepunten:

✓ Het bruisende Ho Chi Minh-stad (vroegere

Saigon)✓ Siem Reap met de onvergetelijke Pagodes

van Angkor Wat, één van de culturele

wereldwonderen !

✓ De vele inbegrepen excursies tijdens de

cruise met bezoek aan de typische kleurrijke

drijvende markten, de vele pagodes en

tempels ✓ Phnom Penh, hoofdstad van Cambodja met

Franse koloniale charme.

✓ Het Tonlé Sap Meer, een uniek hydrologisch

systeem ✓ Mogelijkheid tot verlenging voor de cruise

in de pittoreske Baai van Halong, die op de

werelderfgoedlijst van Unesco staat

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

462

Onze troeven ▶ Een Azië kenner reist met u mee en zal gedurende de cruise enkele voordrachten verzorgen aan boord▶ Prachtig luxe-schip : splinternieuw 5* schip van de Oostenrijkse rederij

Luftner-Cruises in Franse koloniale stijl. Alle kajuiten zijn suites, waarvan het

overgrote gedeelte beschikt over een privé balkon.

▶ Hoofdtelefoon tijdens de excursies • ▶ Vluchten, cruise, alle

excursies, hotelovernachtingen en alle transfers

inbegrepen

NIEUW ALS

EXCLUSIEVE

ALL WAYS

CRUISE

s Phnom Penh, Cambodia

Page 63: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Dag 1 BRUSSEL – HO CHI MINH (Vietnam)Afspraak in de luchthaven van Brussel Nationaal en vertrek met lijnvlucht naar Ho Chi Minh-stad.

Dag 2 HO CHI MINH (Vietnam)Aankomst in de voormiddag. Onthaal en transfer per luxe autocar naar uw hotel So� tel Plaza in het centrum van de stad. Ho Chi Minh-stad is de grootste stad van Vietnam en wordt gekenmerkt door zijn elegante Franse Koloniale architektuur. In de late namiddag, afspraak aan de receptie van het hotel met onze gidsen voor een begeleide wandeling, om alvast een eerste indruk te krijgen van deze bloeiende stad, zien we het imposante hoofdpostkantoor, de uit rode bakstenen opgetrokken kathedraal Notre-Dame, en tenslotte het Paleis van de Hereniging (geen bezoek binnen). Deze gebouwen lijken allen heel Europees. ’s Avonds, Welkomstdiner in het hotel. Overnachting in het hotel.

Dag 3 HO CHI MINH (Vietnam)Na het ontbijt in het hotel, vertrek voor een halve dag excursie ‘Stadsrondrit Ho Chi Minh’. Tijdens deze rondrit krijgt u een mooi beeld van deze bruisende stad. Vandaag bezoeken we het Paleis van de Hereniging, het vroegere presidentieel paleis, waar in 1975 de macht werd overgedragen aan de Noord-Vietnamese verzetsstrijders. Door deze historische gebeurtenissen ligt dit fascinerende gebouw nog vers in het geheugen van velen. We eindigen met een bezoek aan het oorlogsmuseum Lunch in een authentiek, kwalitatief restaurant. Na de lunch, wandeling en bezoek aan de wijk Cholon, het ‘Chinatown’ van Ho Chi-Minh stad. Deze wijk bruist van het leven en bestaat uit een wirwar van straatjes, kleine markten, gezellige winkeltjes en eetgelegenheden. Daarna pikt de bus ons terug op en maken we nog een stop aan de kleurrijke Ben-Thanhmarkt. ’s Avonds wordt een overheerlijk Vietnamees avondmaal voorzien in een klassevol kwaliteitsrestaurant (frisdrank en thee inclusief – alcoholische dranken niet inbegrepen). Overnachting in het hotel.

Dag 4 HO CHI MINH – MY THO (Vietnam)Ontbijt in het hotel en vrije tijd. In de voormiddag : transfer vanuit het hotel naar de haven van My Tho, waar uw drijvend luxehotel ‘Mekong Navigator 5*****’ ligt aangemeerd.

Rond 16u inscheping en vertrek van uw cruise rond 17u. ‘s Avonds, welkomstcocktail en -diner.’s Nachts zal het schip aangemeerd liggen in de haven van Cai Be.

Dag 5 CAI BE – SA DEC (Vietnam)Na het ontbijt, in de voormiddag : excursie ‘Bezoek aan Cai Be’ : panoramische rondvaart langs de kleurrijke drijvende markt en langs de mooie Franse Gotische Kathedraal. Eens aan wal, bezoek aan het Historische Kiet Huis, 150 jaar geleden gebouwd in traditionele Zuid-Vietnamese stijl en de prachtige tuinen met vele inheemse fruitsoorten. Tenslotte brengen we een kort bezoek aan een plaatselijke rijstfabriek, waar rijstpapier en wijn worden gemaakt.Na deze excursie, lunch aan boord en doorvaren tot Sa Dec, met aankomst rond 14u.In de namiddag : excursie ‘Bezoek aan Sa Dec’: deze excursie begint met een 45 minuten durende rondvaart op een typische Vietnamese Sampan door de vele smalle kanaaltjes. Daarna gaan we aan wal om een plaatselijke steenfabriek te bezoeken en te zien hoe de klei wordt gevormd en de stenen worden gemaakt om uiteindelijk de typische Vietnamese kilns te bouwen. Daarna varen we verder doorheen het centrum van Sa Dec tussen de kleurrijke drijvende markt. Tenslotte eindigen we de excursie met een bezoek aan het bekende huis van Hyun Thuy Le. Hij inspireerde de Franse schrijfster Marguerite Dumas bij het schrijven van haar novelle ‘l’Amant’. Het schip vertrekt terug omstreeks 17u30. ’s Avonds, diner aan boord.

Dag 6 CHAU DOC (Vietnam) – PHNOM PENH (Cambodja)‘s Morgens vroeg, aankomst in Chau Doc. In de voormiddag, excursie ‘Bezoek aan Chau Doc en de Tay-Anpagode’ : panoramische rondvaart langs de traditionele Vietnamese drijvende markt en typische huizen. Bezoek aan Sam Mountain, een vooraanstaand boedhistisch pelgrimsoord.met de Tay-Anpagode en de tempel van de heilige dame Chua Xu Vooraleer terug te keren aan boord, wordt er nog een bezoek voorzien aan een plaatselijke viskwekerij. Lunch aan boord. In de namiddag vaart het schip verder richting Phnom Penh, waar aankomst ’s avonds.

Dag 7 PHNOM PENH (Cambodja)Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en heeft haar Franse koloniale charme weten te behouden. De oude koloniale architektuur

Hoogtepunten:

✓ Het bruisende Ho Chi Minh-stad (vroegere

Saigon)✓ Siem Reap met de onvergetelijke Pagodes

van Angkor Wat, één van de culturele

wereldwonderen !

✓ De vele inbegrepen excursies tijdens de

cruise met bezoek aan de typische kleurrijke

drijvende markten, de vele pagodes en

tempels ✓ Phnom Penh, hoofdstad van Cambodja met

Franse koloniale charme.

✓ Het Tonlé Sap Meer, een uniek hydrologisch

systeem ✓ Mogelijkheid tot verlenging voor de cruise

in de pittoreske Baai van Halong, die op de

werelderfgoedlijst van Unesco staat

63

zorgt voor een aantrekkelijk decor en op en rond de rivier is er volop levendige activiteit !In de voormiddag, excursie ‘Stadsbezoek Phnom Penh’ : deze excursie begint met een � etstocht langs de rivier naar het Koninklijk Paleis met een bezoek aan de Troonzaal en de Zilveren Pagode. Daarna bezoek aan het Nationaal Museum met een mooie collectie Khmer-kunst uit de Angkor-periode, ideaal om een beeld te krijgen van de rijke culturele erfenis van het land en een aangename plek om even tot rust te komen. Lunch aan boord. In de namiddag vrije tijd om Phnom Penh verder te ontdekken : shopping, de lokale specialiteiten proeven enz .

Dag 8 PHNOM PENH (Cambodja)In de voormiddag, excursie : ‘Killing Fields van Choeung Ek en Genocide Museum” : na een busrit van ongeveer 45min. komen we aan bij de Killing Fields van Choeung Ek, waar we herinnerd worden aan Cambodja’s donkerste dagen, onder het bewind van Pol Pot en zijn Rode Khmer. De ‘herdenkingsstoepa’ wordt bezocht alsook het museum. Ook de vroegere gevangenis Tuol Sleng en Hoofdkwartier van de Rode Khmer zal een beter beeld geven van deze gruwelijke periode in de Cambodjaanse geschiedenis. Na de excursie, terugkeer aan boord en rest van de namiddag vrije tijd.

Dag 9 PHNOM PENH – KOMPONG CHHNAN (Cambodja)‘s Morgens, vertrek van de cruise vanuit Phnom Penh en ganse voormiddag varen op de Tonlé Sap Rivier. Samen met het Tonlé Sap Meer, vormt deze rivier een uniek hydrologisch systeem. De rivier is uniek omdat het water afhankelijk van de periode van het jaar van stroomrichting verandert. Tijdens deze mooie panoramische rondvaart zal u een grote diversiteit aan landschappen kunnen bewonderen. Tegen de middag, aankomst in Kompong Chhnan, aan het Tonlé Sap meer, en bekend om zijn drukke vissershaven met markt. In de namiddag, excursie ‘Kompong Chhnan’ : u zal u aan boord gaan van de lokale bootjes om dit authentieke drijvende dorp te ontdekken. Het ganse leven van de plaatseljke bevolking is verbonden met de rivier : ze leven, werken en winkelen op de rivier en verplaatsen zich met de bootjes door het kanalensysteem dat kriskras door het kleine dorpje loopt.

Dag 10 WAT HANCHEY - KOMPONG CHAM (Cambodja)’s Morgens aankomst in Wat Hanchey en

2015Van donderdag 29 januari tot woensdag 11 februari 2015

4

5

56

10

1312

9

87

VIETNAM

CAMBODIA

My Tho

What Hanchey

Siem Reap

Phnom Penh

Kompong Chhnan

Sa Dec Chau Doc

Cai Be

i Bayon tempel

HanoiVerlengingHalong Bay

1 2 3 Ho Chi Minh

11 Kompong Cham

Page 64: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Inbegrepen: ▶ Lijnvluchten heen vanuit Brussel naar Ho Chi Minh en terug vanuit

Siem Reap naar Brussel ▶ Alle transfers zoals vermeld in het programma ▶ Alle excursies zoals vermeld in het programma ▶ 2 hotelovernachtingen in Ho Chi Minh voor de cruise en 2

hotelovernachtingen in Siem Reap na de cruise in luxe hotels met alle maaltijden zoals beschreven in programma

▶ Cruise zoals beschreven in de gekozen kajuit, in volpension ▶ Wijn gratis bij het diner tijdens de cruise ▶ Overige dranken inbegrepen aan boord : kof� e, water, thee,

frisdranken, lokaal bier, lokale sterke dranken ▶ Welkomstcocktail en -diner

▶ Galadiner van de kapitein ▶ Muzikale animatie aan boord ▶ All Ways Cocktail ▶ Gespecialiseerde Nederlandstalige All Ways begeleiding ▶ Nederlandstalige voordrachten aan boord ▶ Hoofdtelefoon tijdens de excursies die u toelaat de gidsen beter te

begrijpen ▶ Bagagedragers voor de cruise en de hotels ▶ Haven- en luchthaventaksen (gekend op 09.09.2013) ▶ BTW ▶ bij verlenging Baai van Halong : Heenvlucht op Hanoi (ipv

Ho Chi Minh), 2 nachten cruise met verblijf in vol pension, 1 hotelovernachting in luxe hotel in Hanoi, alle maaltijden en excursies zoals vermeld in het programma, binnenvlucht Hanoi – Ho Chi Minh

Excl

usi

eve

All

Way

s ri

vier

cru

ises

201

564

excursie 'Bezoek Wat Hanchey'. Deze excursie start met een bezoek aan een plaatselijke school. Daarna wandeling (met een steile klim) naar het Boedhistisch Klooster uit de 7e Eeuw. Bezoek aan het klooster en traditionele doopceremonie door de monniken. De excursie eindigt met een wandeling naar de heuveltop met adembenemend uitzicht over de Mekong rivier, om vervolgens terug te dalen (303 stappen) naar het schip. Klanten die willen kunnen schoolmateriaal afgeven aan de plaatselijke leerkrachten in de school. Na de excursie, terug aan boord rond de middag en varen tot Kompong Cham, waar aankomst rond 14u. In de namiddag, excursie 'Bezoek aan Kompong Cham' . Na een rit door Kompong Cham, bezoek aan de heuvels van Phnom Pros en Phnom Srei (mannen- een vrouwenheuvel), de prachtige Stupa, de ‘liggende’ en ‘biddende’ Boedha. Bezoek ook aan de Wat Nokor uit de

’s Middags, gezellige lunch met Cambodjaanse en diverse gerechten op het menu (1 drank inbegrepen : keuze uit lokaal bier, frisdranken en thee). Na de tempels, bezoek aan het unieke ‘Artisans d’Angkor Project’ – een sociaal project, de zijdefabriek waar we in detail het proces van rups tot artisanale kunst zien.Na de excursies, terugkeer naar het hotel in de late namiddag. ’s Avonds is er een prachtig afscheidsbanket voorzien in het hotel met Cambodjaanse Apsara dansen. Overnachting in het hotel.

Dag 13 SIEM REAP (Cambodja)Ontbijt in het hotel en vrije tijd (vrije lunch). Afhankelijk van de vluchturen, transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Dag 14 BRUSSELAankomst ’s morgens in de luchthaven van Zaventem.

11e eeuw met nog originele Boedha beelden en stenen inscripties.

Dag 11 KOMPONG CHAM – SIEM REAP (Cambodja)Ontscheping na het ontbijt en transfer per autocar naar Siem Reap. Siem Reap is de basis voor het bezoek aan het magni� eke tempelcomplex van Angkor Wat, de oude hoofdstad van het Khmer Imperium. Check-in in het ‘Tara Angkor Hotel’ en lunch ter plaatse. In de late namiddag, eerste kennismaking met het Angkor Wat complex voor een avondbezoek aan deze legendarische tempels. Daarna buffetdiner in het hotel. Overnachting in het hotel.

Dag 12 SIEM REAP (Cambodja)Na het ontbijt, vertrek voor een bezoek aan het prachtige tempelcomplex van Angkor per minibus. Bezoek aan het hoofdcomplex van Angkor Wat, één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. Vervolgens , bezoek aan de Bayon Tempel. Deze prachtig gedecoreerde en overbekende tempel is hét hoogtepunt van een bezoek aan Cambodja. Daarna bezoek aan Ta Phrom, een prachtige tempel uit de 12e eeuw die voordien bekend stond als ‘Rajavhara’. Deels overgroeid door gigantische boomwortels en mos werkt deze wondermooie tempel steeds weer tot de verbeelding. Daarna worden ook nog andere tempels bezocht.

i Baai van Halong

Vluchten : op moment van druk van de brochure, zijn de exacte vluchtgegevens nog niet beschikbaar. Afhankelijk van de uurroosters en de vluchtdagen, kan het zijn dat een bepaalde vlucht ipv uit Brussel, vanuit Parijs of Amsterdam vertrekt of terugkeert (met aansluitend autocar tot Brussel).

VERLENGING BAAI VAN HALONG26/01 - 30/01/2015

Dag 1 BRUSSEL – HANOI (Vietnam)Afspraak in de luchthaven van Brussel Natio-naal en vertrek met lijnvlucht naar Hanoi.

Dag 2 HANOI (Vietnam)Aankomst in de voormiddag. Onthaal en transfer naar Hotel de l’Opéra, centraal ge-legen. Hanoi is een zeer charmante stad met meren, parken, pagoden en met bomen omzoomde lanen. Het verleden herleeft in de oude han-delswijk. In de namiddag, vertrek vanuit de lobby van het hotel voor de excursie 'Stadsbezoek Ha-noi' : rondrit doorheen de stad en bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum waar het graf van de overleden president Ho Chi Minh ligt (buitenkant) en bezoek ook aan het Museum met een permanente expositie.rond het leven en de idealen van de president. Na het bezoek, rijden we terug naar het hart van Hanoi, het centraal gelegen

Hoan-Kiemmeer, een oase van rust in de drukke stad. Wandeling door de oude stad met stop aan de Sint-Jozefkathedraal, de oudste katholieke kerk van Hanoi. De wan-deling gaat verder langs de lokale markten en door de levendige zijstraatjes tot we het lokale restaurant bereiken waar we een eerste Vietnamese maaltijd genieten (fris-dranken inbegrepen, alcoholische dranken lokaal te betalen). Overnachting in het hotel.

Dag 3 HANOI – BAAI VAN HALONG (Viet-nam)Na een vroeg ontbijt, transfer per autocar naar de pittoreske Baai van Halong, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Deze baai is bezaaid met 3.000 eilanden die loodrecht oprijzen uit het water van de Golf van Tonkin. Een boottocht door de baai van Halong is zeker en vast één van de hoogte-punten van een bezoek aan het noorden van Vietnam. In de haven van Hon Gai, insche-ping aan boord van ons luxe schip Dragon’s Pearl (of gelijkwaardig). in een Deluxe kajuit. Welkomstcocktail en lunch aan boord, terwijl u vaart in de prachtige baai van Bai Tu Long. In de namiddag, bezoek aan de Thienh Canh

Son grot en het eiland Hon Co. ’s Avonds, diner aan boord en overnachting.

Dag 4 BAAI VAN HALONG – HANOI (Vietnam)Ontbijt aan boord in openlucht, terwijl u kan genieten van het prachtige uitzicht ! In de voormiddag, bezoek aan het vissersdorp van Vung Vieng, kennismaking met de lokale be-volking, de drijvende school en de vissers. Daarna, terugkeer van het schip, terwijl de lunch wordt opgediend aan boord. Na de lunch, ontscheping en rit per autocar naar Yen Duc, waar we een traditioneel ‘Water-poppenspel’ zullen bijwonen, een theater-vorm op het water die alleen in Vietnam voorkomt. Daarna terugkeer naar het hotel in Hanoi. ’s Avonds, diner in een uitmuntend lokaal restaurant om ons verblijf in Hanoi af te ronden (frisdranken inbegrepen, alcoholische dranken lokaal te betalen). Overnachting in het hotel.

Dag 5 HANOI – HO CHI MINH (Vietnam)Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Hanoi en binnenvlucht met Vietnam Airlines naar Ho Chi Minh Stad.

Page 65: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Niet-Inbegrepen: ▶ Alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven ▶ Dranken (uitgezonderd wijn tijdens diner) ▶ Fooien aan boord (151$ per persoon), in de hotels en voor de

chauffeurs en plaatselijke gidsen ▶ Eventuele brandstoftoeslagen na 09.09.2013 ▶ Verzekeringen ▶ Paspoort en visumkosten : voor beide landen dient u in het bezit

te zijn van een Internationaal Paspoort, geldig tot 6 maanden na terugreis en een visum. All Ways zorgt voor uw visa : voor Cambodja en Vietnam: €160 p.p. (op datum van 09.09.2013).

Gezondheid ▶ Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit en

voor mensen die slecht te been zijn. ▶ Inentingen : op het moment van druk van de brochure (september

2013) is geen inenting verplicht. De volgende inentingen worden aan-geraden : hepatitis A en B, alsook een update van polio, tetanus en dif-terie. Wij raden u aan uw arts te raadplegen.

UW SCHIP MEKONG NAVIGATOR•••••LUXE

65

i Mekong Navigator Grande suite i Mekong Navigator i Restaurant

Alle andere dan bovenvermelde diensten en persoonlijke uitgaven

Gezondheid▶ Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit en

Dit prachtige 5* riviercruiseschip van de Oostenrijkse rederij Lüftner-cruises is een splinternieuw schip dat in 2014 in de vaart zal komen. Werkelijk een drijvend luxehotel ! Alle kajuiten zijn suites, zeer ruim met veel licht en bieden een prachtig uitzicht over de rivier!. Het overgrote deel beschikt zelfs over een privé balkon ! Het ganse schip straalt een Franse koloniale sfeer uit én de luxe die men in de beste Aziatische hotels kan terugvinden ! De Suites op het ‘Jasmin deck’ (de Superior Suites) zijn 24m2 groot en beschikken over 2 grote patrijspoorten. De suites op het ‘Lotus Deck’ (de Vista Suites) hebben dezelfde grootte, maar beschikken daarentegen over grote schuiframen. Op het ‘Orchid Deck’ zijn er 3 soorten suites : allen hebben ze een privé balkon. De ‘Signature Suite is 25m2 groot, de Prestige Suite 28m2 en de Grande Suite : 50m2 (deze laatste heeft ook een groter balkon met ligzetels). Verder beschikken alle suites over airconditioning, het � jnste bedlinnen met individuele keuze van hoofdkussen, � atscreen tv met verschillende � lmmogelijkheden, douche (enkel Grande Suite en Prestige Suite beschikken ook over een bad), toilet, haardroger en kluis. De maaltijden zijn een mix van de traditionele Vietnamese keuken met vele invloeden van oa; de Franse keuken en ook westerse gerechten. Deze zullen zowel in buffetvorm als à la carte voorgesteld worden. Verder beschikt het schip over een bibliotheek met internetruimte, een winkel, een � tnessruimte en een Spa. Op het Zonnedek bevindt zich de bar ‘Le Salon’ : hier kan u rustig genieten van een drankje met prachtig uitzicht, ’s avonds van muzikale avonden of andere activiteiten aan boord. Het zonnedek nodigt natuurlijk ook uit om heerlijk te relaxen in de ligzetels (met voldoende schaduw). In alle publieke ruimtes is ook gratis draadloos internet voorzien.

Zonnedek

Orchiddek

Lotusdek

Jasminedek

PRIJS in € p.p.In een tweepersoons buitenkajuitMEKONG NAVIGATOR °°°°° LUXE

29/01/2015

2 pers. Superior Suite op Jasmine dek € 3.400

2 pers. Vista Suite op Lotus dek € 3.750

2 pers. Signature Suite op Orchid dek € 4.200

2 pers. Prestige Suite op Orchid dek € 4.900

2 pers. Grande Suite op Orchid dek € 5.500

VERLENGING BAAI VAN HALONG (op basis van minimum 10 deelnemers) 26/01/2015

2 pers. kamer/kajuit € 850 pp

Mekong Navigator - dekplan

p62-65excl_Rivier_NL.indd 65 28/10/2013 14:52:14

Page 66: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Beurzen en infomeetings agenda 2013-2014

Beu

rzen

en

in

fom

eeti

ngs

age

nd

a 20

13-2

014

66

2013November 2013

Zenith

Data : van 17/11/2013 tot 21/11/2013 van 10u tot 17u

Plaats : Brussels Expo, Belgiëplein, 1, 1020 Brussel

Infomeetings Exclusieve All Ways Cruises

Data en Plaats

25/11/2013 GENT, Holiday Inn Gent, Maaltekouter 3

26/11/2013 WEVELGEM, Hotel Cortina, Lauwestraat 59

28/11/2013 OOSTENDE, Kursaal Oostende Casino, Kursaal Westhelling 12

03/12/2013 LEUVEN, Romaansepoort, Brusselstraat 63

04/12/2013 ANTWERPEN, Radisson Blu Astrid, Koningin Astridplein 7

06/12/2013 HASSELT, Het Borrelhuis, Witte Nonnenstraat 28

Uren :

13u30 : Presentatie Exclusieve All Ways Zeecruises

15u30 : Presentatie Exclusieve All Ways Riviercruises

Meer info op www.all-ways.be

December 2013

Culinaire Balade Presentaties

Data en Plaats

02/12/2013 Antwerpen

09/12/2013 Brussel

16/12/2013 Luik

Meer info volgt op www.all-ways.be

2014Januari 2014

Vakantiebeurs Utrecht

Data : van 14/01/2014 tot 19/01/2014 – van 10u tot 18u

Plaats : Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein, Utrecht

All Ways Cruisesalon Data : van 18/01/2014 tot 19/01/2014

Plaats : Elewijt Center,

Tervuursesteenweg 564, 1982 Elewijt

Vakantiesalon Vlaanderen

Data : van 23/1/14 tot 27/1/14 van 10u tot 18u

Plaats : Antwerp Expo (Bouwcentrum),

Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen

Februari 2014

Vakantiesalon Brussel

Data : van 6/02/14 tot 10/02/14 van 10u tot 17u

Plaats : Brussels Expo, Belgiëplein, 1, 1020 Brussel

Voor meer informatie over onze Exclusieve zee-en riviercruises

surf naar www.all-ways.be en boek uw cruise nu online !

p66excl_Rivier_NL.indd 66 28/10/2013 17:34:20

Page 67: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Bijzondere voorwaarden

Bij

zon

der

e vo

orw

aaar

den

67

1) InschrijvingenDe inschrijving wordt als de� nitief beschouwd na ontvangst van een voorschot van 30 % van de totale reissom + het volledige bedrag van de eventuele verzekering. Het totaalbedrag moet uiterlijk 4 weken vóór vertrek betaald zijn.

2) Formaliteiten (op moment van brochuredruk)- Cruises Donau, Douro, Guadalquivir, Rijn, Nederland, Rhône en Saône, Gironde en Seine :Deelnemers met Belgische nationaliteit en uit de Europese Unie hebben een geldige identiteitskaart nodig.- Cruise Wolga en Mekong:Deelnemers met Belgische nationaliteit en uit de Europese Unie moeten in het bezit zijn van een internationaal paspoort dat ten minste 6 maanden na de terugkeer geldig is. Dit paspoort dient voorzien te zijn van een visum voor Rusland (Wolga) en Vietnam en Cambodja (Mekong). All Ways kan zorgen voor het visum op voorwaarde dat All Ways 2 maanden voor vertrek in het bezit is van : uw geldig internationaal paspoort, 1 kleurenpasfoto, een ingevuld en getekend visumaanvraag en enkel voor Wolga een attest (getekend door de verzekeringsmaatschappij) met bewijs van een bijstandsverzekering voor Rusland en duidelijke vermelding van de naam en voornaam van elke reiziger (bij de dames : meisjesnaam) alsook de exacte datum van vertrek en terugreis (alleen voor de personen die niet bij All Ways een Top Selection 6% of een Exclusive Selection 7% van Allianz gereserveerd hebben). Indien u zelf voor uw visum wenst te zorgen, moet All Ways een individuele uitnodiging aanvragen en zal er € 25 p.p. aangerekend worden voor de administratiekosten (prijs op 31 maart 2013).

Alle minderjarigen moeten in het bezit zijn van hun Kids-ID (identiteitskaart met foto) of hun eigen internationaal paspoort (voor de Wolga). Minderjarigen die met anderen dan hun ouders reizen, dienen daarnaast een door het gemeentebestuur gelegaliseerde volmacht van de ouders voor te leggen.Voor deelnemers met een andere nationaliteit: gelieve ons te raadplegen.De formaliteiten kunnen tussen de inschrijving en de datum van vertrek veranderen. Wij houden u op de hoogte over elke eventuele wijziging.

3) AnnuleringsvoorwaardenElke annulering brengt volgende kosten met zich mee:Vanaf de� nitieve inschrijving en tot de 46ste dag voor vertrek: 30% van de reissom.Van de 45ste dag tot de 31ste dag voor vertrek: 50 % van de reissom.Van de 30ste dag tot de 15de dag voor vertrek: 70 % van de reissom.Vanaf de 14de dag voor vertrek: 100 % van de reissom.Indien er door de passagier voor vervanging wordt gezorgd, worden enkel de wijzigingskosten aangerekend (zie hierna).De annulering dient ons schriftelijk

doorgegeven te worden tijdens een werkdag en tijdens de openingsuren van onze kantoren (niet op zaterdag, zondag, feestdagen en buiten onze kantooruren). De datum van ontvangst wordt als annuleringsdatum aangehouden.

4) Wijzigingskosten Elke wijziging, anders dan een annulering, brengt de volgende kosten met zich mee :€ 75 p.p. + de werkelijke kosten die een wijziging met zich meebrengt, waaronder o.a. 100 % kosten voor uitgeschreven vlieg- of treinbiljetten.Bij minder dan een maand voor vertrek: € 125 p.p. + de werkelijke kosten die een wijziging met zich meebrengt, waaronder o.a. 100 % kosten voor uitgeschreven vlieg- of treinbiljetten.Indien de gevraagde wijziging niet kan worden uitgevoerd en een annulering tot gevolg heeft, zijn de bovenvermelde kosten van toepassing.

5) Verzekeringen We raden u aan minstens een annuleringsverzekering te nemen, en indien u deze nog niet heeft een verzekering voor bijstand, medische kosten en repatriëring.Ze dienen op het moment van inschrijving onderschreven te worden.Opgepast ! Sommige van onze schepen varen onder een internationale vlag (non-Europees). Wij raden u aan om voor afreis, uw mutualiteit te contacteren in verband met de dekking van uw medische kosten.

Onze formules aangeboden doorALLIANZ:ALL WAYS EXCLUSIVE SELECTION:Annuleringsverzekering, assistance personen, bagage (max. € 1.250 p.p.), compensatiereis, kapitaal reisongevallen, home assistance en assistance voertuigen (+ uitgebreide voorwaarden zoals vooraf bestaande ziektes gedekt): 8 % van de reissom. Uitbreiding‘natuurrampen’ : toeslag van € 7ALL WAYS TOP SELECTION:Annuleringsverzekering, assistance personen, bagage (max. € 1.250 p.p.), compensatiereis, kapitaal reisongevallen, home assistance en assistance voertuigen : 6 % van de reissomALL WAYS SELECTION:Annuleringsverzekering , bagage (max. € 1.250 p.p.) en compensatiereis: 5 % van de reissom

De algemene verzekeringsvoorwaarden zullen u bij inschrijving worden overhandigd of opgestuurd worden met de bevestiging. Indien u ze niet ontvangt, gelieve ze dan binnen de 7 dagen aan te vragen.

6) Garantiefonds All Ways is aangesloten bij het Garantiefonds Reizen: Metrologielaan 8 - 1130 Brussel.

7) ReisovereenkomstDe reisovereenkomst wordt geregeld door onze algemene voorwaarden en, voor wat betreft het transport op de rivier, door de algemene voorwaarden van de vervoerder over de rivier.

De algemene voorwaarden van de vervoerder primeren op onze algemene voorwaarden, zonder echter meer rechten te kunnen verlenen aan de reiziger dan welke deze kan putten uit onze algemene voorwaarden.

8) Fit to Travel (� t om te reizen)VoorwaardenDe maatschappij zal altijd proberen om passagiers die speciale zorg behoeven tegemoet te komen. In het ongelukkige geval dat u dringend behoefte heeft aan behandeling aan land zullen we bemiddelen met uw verzekeraar voor de behandeling en de eventuele repatriëring. Toch zijn de volgende voorwaarden van kracht.Medische situaties: een lichamelijke handicap of medische aandoening die om speciale zorg of apparatuur op het schip vraagt, dient bij de reservering schriftelijk op het inschrijvingsformulier aan All Ways te worden meegedeeld.Algemene regelAlle passagiers die onder medische behandeling zijn of gebruik maken van rollators of rolstoelpatiënten, moeten zich aan boord zelf kunnen redden. Zij moeten ook op voorhand melden indien zij een rollator of rolstoel willen meenemen. Zij dienen vergezeld te worden door een passagier die verantwoordelijk is voor eventuele hulp en bijstand tijdens de cruise en in geval van een noodsituatie. Rollators en handmatige opvouwbare rolstoelen met standaardafmetingen zijn welkom op voorwaarde dat deze passagiers ZELF de gangway kunnen op- en afwandelen bij in- en ontscheping, en ook tijdens de excursies. Indien dit niet het geval is, dan kan de rederij de klant weigeren. Dit kan soms gevaarlijk zijn voor rolstoel- of rollatorpassagiers. Dan zal de kapitein beslissen wat er gebeurt. Elektrische rolstoelen of elektrische scooters zijn niet toegestaan aan boord. Uw medische gegevens zullen alleen aan boord gebruikt worden.

9) BelangrijkDe vaartijden worden onder voorbehoud doorgegeven. Ze worden zoveel mogelijk gerespecteerd, maar de kapitein kan het vertrek vervroegen of verlaten om navigatieredenen. Het vaarprogramma kan eveneens gewijzigd worden indien weersomstandigheden of waterpeil dit verplichten. De volgorde van de excursies kan gewijzigd worden of de excursies kunnen vervangen worden door alternatieven.De vlucht- of treingegevens zoals vermeld in sommige programma's zijn slechts indicatief en worden bij de reisdocumenten herbevestigd.Alle eventuele klachten dienen ons schriftelijk toe te komen, ten laatste 20 dagen na terugkeer van de reis.Deze prijzen werden te goeder trouw berekend op basis van tarieven en wisselkoersen gekend op 31/03/2013.

De foto’s en illustraties in deze brochure zijn niet contractueel.Foto's copyright : Sébastien Mol, I Stock Photos

p67excl_Rivier_NL.indd 67 25/10/2013 12:04:01

Page 68: Exclusieve All Ways riviercruises 2014

Cruises

Ver

antw

oord

elij

ke u

itge

ver:

V. D

ecle

rcq

, Vic

tor

Rou

ssea

ula

an 1

49, 1

190

Bru

ssel

– B

E 04

4092

6168

Ver

g. :

A17

74

Ontdek ons volledig cruise aanbod

BrusselVictor Rousseaulaan 149 - 1190 BrusselTel.: 02/344 90 88 - Fax: 02/344 71 99 - E-mail: [email protected]

AntwerpenLuchthavengebouw Bus 32 - 2100 DeurneTel.: 03/281 00 99 - Fax: 03/281 12 47 - E-mail: [email protected]

GentNieuwbrugkaai 1 - 9000 GentTel.: 09/233 30 37 - Fax: 09/233 69 34 - E-mail: [email protected]

LuikPlace des Franchises 9 - 4000 LuikTel.: 04/229 31 32 - Fax: 04/229 31 21 - E-mail: [email protected]

MoeskroenGerard Kasiersplein 14 - 7700 MoeskroenTel.: 056/56 16 66 - Fax: 056/56 16 63 - E-mail: [email protected]

Vanuit Nederland0800/420.09.00 (gratis nummer)

Informatie en reservering:

EXCLUSIEVE ALL WAYS

ZEECRUISES 2014EXCLUSIEVE ALL WAYS EXCLUSIEVE ALL WAYS ZEECRUISES EXCURSIES 2014

EXCLUSIEVE ALL WAYS

ALL WAYS CATALOGUS2014

Reserveer uw droomcruise via de websitewww-all-ways.be : gemakkelijker kan niet !

Ontdek ons concept op www.youtube.com

Website: www.all-ways.be

www.facebook.com/AllwaysFan

p68excl_Rivier_NL.indd 68 28/10/2013 12:16:51