Top Banner
Syksy 2014 Uutuuskirjat
36

Esite Myllylahti / Syksy 2014

Mar 07, 2016

Download

Documents

Myllylahti

www.myllylahti.fi
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Syksy 2014Uutuuskirjat

Page 2: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Tunnelmallista kirjasyksyä!Uskomatonta, oli ensimmäinen ajatukseni kun luin Marja Kor-hosen lähettämän käsikirjoituksen omasta elämästään locked in -syndroomaan sairastuneena. Itkun ja naurun läpi tiesin heti, että tämä tarina kuuluu meille kaikille esimerkkinä siitä, miten mahdotonkin on mahdollista. Ja nyt, lokakuussa 2014, Häiväh-dyksiä – erityinen elämäni näkee päivänvalon. Lukekaa se ajatuk-sella ja suurella sydämellä.

Marjan tositarinan ohella syksy tuo suuria tunteita myös fik-tiivisen kaunokirjallisuuden puolella. Kipua Vienan Karjalassa, muistoja Laatokalta ja raastavaa rakkautta – mutta mikä näistä onkaan turvattomin? Sen tiedät luettuasi Sari Kaarnirannan uutuusteoksen.

Väkevä esikoiskirja Maattomat kuninkaat vie meidät Rautian mukana viikinkiajalle. Chick litin merkeissä tapaamme puo-lestaan jälleen Stellan, joka tällä kertaa naurattaa lukijoitaan yritteliäänä bloggaajana ja kansainvälisenä bisnesnaisena. Syksyn

kunniaksi samoilemme myös erämetsissä sekä tutustumme vartin tehotreeneihin ja mehukkaaseen detox-kuurin.

Jännitystä tarjoamme kattavan valikoiman taattuun tapaamme. Mukana ovat konkareistamme mm. Eija Piekkari, Sebastian Lindell, Ritva Sarkola, Terhi Nikulainen ja Jaana Lehtiö sekä tietenkin Jukka Niskanen Jake Klein -sarjan uudella teoksella Tapaus Bouchra. Esikoisdekkaristimme, Viking Linen operatiivisena johtajana toiminut Harri Winter, luo taatusti todentuntuista jännitystä varustamojen takahuoneissa ja risteilijöiden käytävillä, kun puolestaan Peter Kelo tutustuttaa meidät avioerojen pesänjakoihin herkullisen monisäikeisessä esikoisjännärissään. Äläkä unohda hyvää Ystävääni Rosaa…

Nuoret pääsevät Nemo Rossin mukana tällä kertaa Kreikkaan suositun arkeomysteeri-sarjan kolmannessa osassa. Fantasian ystävien odotetuin teos on J.S. Meresmaan Mifonki-sarjan kolmas osa Mifongin mahti.

Lapsille on tarjolla uusi jännittävä Kivalan etsivät -kirja sekä taatusti mukaansa tempaiseva Hii-o-hoi! Aarre näkyvissä! upeine kuvineen. Tätä merihenkistä seikkailua ei voi yksikään pikkupoika vastustaa! Vähän isom-mat alakoululaiset etsivät Taika Valon kanssa Pelukylän pokaalia ja koko perhe nauttii tunnetun graafikon Satu Kontisen Mokomaki-sarjan kolmannesta osasta. Tiesittekö muuten, että aiemmat Mokomakit seikkai-levat jo Taiwania ja Ranskaa myöten!

Nautinnollisia lukuhetkiä! Niina With, kustannuspäällikkö, Myllylahti Oy

puhelin: 050-538 7088 | sähköposti: [email protected]

Page 3: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Rikos- ja jännityskirjat

Page 4: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Harri Winter: Hyvät pahat pojat

Harri WinterHyvät pahat pojat

ISBN: 978-952-202-543-2Sidottu, 309 s. KL 84.2 Hinta: 29.80 € Ilm. 7 / 2014Sarja: MurhaMylly 100

Varustamoyhtiö Östersjö Line saa pommiuhkauksen pahimpaan mahdolliseen aikaan Estonian katastrofin jälkimainingeissa. Kiristyksen takaa löytyvä salaperäi-nen More Justice saa suojelupoliisin varpailleen. Miksi ja kenelle ryhmä hakee enemmän oikeutta? Varustamon ja laivan henkilökunta vedetään mukaan tutkintaan, joka repii esiin sisäänpäin kääntyneen työyhteisön vaietut salaisuudet.

Tapahtumien hyökyaalto kasvaa uhkaavasti, kun More Justicen operaatiot jatkuvat ja se ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Ahneus, häikäilemättömyys ja petollisuus saavat palkkansa. Samalla ystä-vyyttä, hyvyyttä ja moraalista oikeutusta punnitaan uudenlaisella vaa’alla. Onko rakkauden sokaisema valmis hylkäämään arvonsa ja tavoitteensa?

Harri Winter on Turusta kotoisin oleva esikoiskirjailija, purjehti-ja ja yritysmaailman suolaisissa liemissä keitetty varustamokonka-ri, joka on tehnyt elämäntyönsä laivoilla ja varustamobisneksessä. Vuosina 1995–2013 Winter toimi Viking Linen operatiivisena johtajana. Nykyään hän kirjoittaa ja purjehtii talvisin Karibialla. Kesät kuluvat Suomen saaristossa.

Winterin todenmakuinen esikoiskirja liikkuu varustamomaailman ohella sujuvasti niin Karibialla, NHL-ympyröissä kuin paha-maineisissa vankiloissakin.

Navigare necesse est - vivere non est necesse.

” Taidokkaasti rakennettu jännityskirja, josta huokuu kirjailijan laiva- ja merenkulkualan tuntemus.”Hans Ahlström, varatuomariVaratoimitusjohtaja, Suomen Varustamot

”Mukaansatempaava tarina robinhoodmaisin maustein.”Samuli Valkama, elokuvaohjaaja

Page 5: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Sebastian Lindell: Kun varjot pitenevät

Sebastian LindellKun varjot pitenevät

ISBN: 978-952-202-554-8Sidottu, noin 350 s. KL 84.2 Hinta: 31.50 € Ilm. 8 / 2014Sarja: MurhaMylly 104

Joulupukin Pajakylän kesä 2001 lähenee loppuaan Napapiirillä. Kansainvälistä turistivirtaa värittää samaan aikaan pidettävän matkailuseminaarin kirja-va osallistujajoukko. Kun yksi pääpuhujista löydetään kuolleena, on rikoskomisario Markus Edelmannin johtama KRP:n väkivaltarikosten tutkintaryhmä ymmällään. Kuka halusi hengiltä yrittäjän, joka oli johtanut vuosia yhtä Pajakylän menestyksekkäimmistä kauppaliikkeistä?

Tutkimuksissaan Markus Edelmann ja Sonja Friberg törmäävät toistuvasti yllättäviin vaikeuksiin. Tummat pilvet näyttävät asettuneen Suomen suosituimpiin kuuluvan matkailukohteen päälle pysyvästi, ja poliisijohdon painostuksesta Edelmann joutuu laajentamaan tutkinnan Suomen rajojen ulkopuolelle.

Kansakunnan lähihistorian penkominen pohjan perukoilla alkaa lopulta paljastaa yllättäviä salaisuuksia, joista on ollut ta-pana vaieta. Kylmät kädet kurkottavat vuosikymmenten takaa peittelemään vanhoja syntejä. Komisario Edelmannin mur-haryhmä onnistuu pitämään lukijan piinaavassa jännityksessä aivan kirjan viimeisille sivuille saakka.

Kun varjot pitenevät on kolmas romaani, jossa KRP:n Ro-vaniemen yksikön rikoskomisario Markus Edelmann, saksalai-sen sotilaan poika, ja suomenruotsalainen rikosylikonstaapeli Sonja Friberg ratkovat lappilaisia rikoksia. Sarjan aiemmat teokset ovat Kun pimeys peittää valkeat yöt (2012) sekä Kun kesä ei tullutkaan (2013).

Page 6: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Eija Piekkari: Hyytävä hyppy

Eija PiekkariHyytävä hyppy

ISBN: 978-952-202-549-4Sidottu, noin 330 s. KL 84.2 Hinta: 31.50 € Ilm. 11 / 2014Sarja: MurhaMylly 102

Rikosylikonstaapeli Kristiina Elo Lahden laitoksel-ta kokee syksyistä alakuloa, eikä sitä helpota työhön paluu runsaan vuoden poissaolon jälkeen. Krisse jou-tuu saman tien tiiminsä kanssa tutkimaan tapausta, joka näyttää onnettomuudelta, mutta herättää hänen epäilyksensä. Outo tapahtuma ei jää ainoaksi. Nainen syöksyy alas portaita ja toinen joutuu marraskuisen kylmään veteen.

Poliisit joutuvat kolkuttelemaan monia ovia ennen kuin he vihdoin pääsevät syyllisen jäljille.

Lisäksi kylässä, jossa Krisse perheineen asuu, tapahtuu pik-kurikoksia, joista syytetään poikkeavasti käyttäytyvää uutta asukasta. Naapureiden ärsytyskynnys alkaa uhkaavasti alentua.

Hyytävä hyppy on seitsemäs osa hollolalaisen Eija Piekkarin suosittua Kristiina Elo -dekkarisarjaa.

”Piekkari kuljettaa rikostarinaa notkeasti ilman turhia rönsyjä ja raskaita maalailuja. Dekkarin ystävän on helppo lähteä rikosylikons-taapeli Krisse Elon matkaan ratkomaan murhan arvoitusta.”Tarja Halla, Maaseudun Tulevaisuus 29.8.2013

Page 7: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Jaana Lehtiö: Uutta auringon alla

Jaana LehtiöUutta auringon alla

ISBN: 978-952-202-550-0Sidottu, noin 320 s. KL 84.2 Hinta: 31.50 € Ilm. 8 / 2014Sarja: MurhaMylly 103

Vanhuksia auttavan yhteisön kellarista löytyy talikol-la lävistetty ruumis. Rikoskomisario Juha Muhonen alaisineen lähtee selvittämään Porvoon empirekortte-lissa toimivan Valtakunnan toimintaa. Onko kyseessä pyyteetön ja lämminhenkinen karismaattisen johtajan-sa luotsaama hyväntekeväisyysjärjestö, vai haistaako poliisi ilmassa vääristyneiden ihmissuhteiden katkua?

Pian käryää myös roskakatoksessa ja Muhonen huolestuu hil-jaisuuden retriittiin saapuneiden kaupunkilaisten turvallisuu-desta. Komisariolle kiusallisen tuttu Hilkka Alitupa puhaltaa omalta osaltaan tulta hiillokseen, kunnes poliisin on aika iskeä piikki yhteisön tiiviisiin riveihin.

Valtakunnan perustusten säröillessä Muhosen oman talon kunnostus etenee, mutta remonttireiska Väänäsen lämpimät suhteet Elleniin saavat komisarion epäilysten valtaan.Kenen kohtaloksi norjanangervot vielä koituvat?

Uutta auringon alla on Jaana Lehtiön toinen jännitys-romaani. Sen juonenkäänteet keskittyvät sekä kirjailijan että sympaattisen rikoskomisario Juha Muhosen kotikaupunkiin, Porvooseen. Ensimmäinen teos Joka viisautta rakastaa ilmestyi 2013 ja sai kaupungin rakastumaan omaan komisa-rioonsa. Tätä ennen Muhonen astui julkisuuteen Kouvolan dekkariantologiassa vuonna 2010.

Page 8: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Jukka Niskanen: Tapaus Bouchra

Jukka NiskanenTapaus Bouchra

ISBN: 978-952-202-548-7Sidottu, noin 300 s. KL 84.2 Hinta: 31.50 € Ilm. 9 / 2014Sarja: MurhaMylly 101

Jake Klein palkataan suojelemaan kansainvälistä ar-keologista näyttelyä, jonka löydökset kertovat ihmisen alkuperästä enemmän kuin mikään muu tätä aiemmin. Ne todistavat kiistattomasti ihmissuvun periytyvän Afrikasta.

Jo aloitettuaan työt turvayhtiössä Klein huomaa kuitenkin ole-vansa mukana pelissä, jossa tietyt tahot kokevat löytöjen tuo-man tiedon liian vaaralliseksi.

Arkeologinen näyttely ei koskaan saavu määränpäähänsä Lon-tooseen. Jake Klein lähtee etsimään kadonnutta aineistoa New Yorkista, mutta koko näyttelyrekka vaikuttaa hävinneen silmin-näkijöiden ohella. Sitkeän jäljityksen päätteeksi hän lopulta löy-tää näyttelyn koonneen professorin henkihieverissä sairaalasta.

Klein ymmärtää olevansa osa häikäilemätöntä suunnitelmaa, jonka tarkoituksena on hävittää todisteet ihmisen alkuperästä. Asiasta tietävät katoavat yksi toisensa jälkeen.

Viimein Jake Kleinille jätetään vain mahdollisuus paeta takaa-ajajiaan, mutta hän tietää, että paraskin piilopaikka löydetään joskus. Klein ei aio odottaa tuota päivää.

Eikä hän aio paeta enää.

Jake Klein -sarjan luoja Jukka Niskanen on kirjoittajana pitkän linjan ammattilainen ja sanansa pitävä mies. Hänen esikoisteoksensa Yölisko oli Helsingin Sanomien esikoiskirjakilpailun finaalissa vuon-na 2000.

Aiemmin Jake Klein -sarjassa ovat ilmestyneet romaanit Pahan kä-denjälki, Sapelikissa, Vihan kääntöpiiri, Käärmeen kehto ja Pimeän reuna (Minerva, 2008–2012). Tapaus Bouchra jatkaa ansiokkaasti Jake Kleinin, itsepintaisen ja kovapäisen rikostutkijan tarinaa.

Page 9: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Peter Kelo: Pesänjakaja

Peter KeloPesänjakaja

ISBN: 978-952-202-555-5Sidottu, noin 400 s. KL 84.2 Hinta: 29.80 € Ilm. 10 / 2014Sarja: MurhaMylly 105

Kaksi eronnutta miestä haluaa tavata toimittaja Jussi Makkosen ja kertoa arvostetun asianajajan erikoisis-ta päätöksistä riitaisissa pesänjakotilanteissa. Juuri ennen tapaamista toinen miehistä tapetaan ja eloonjää-nyt päättääkin pitää suunsa kiinni.

Toimittaja Makkoselle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin selvittää itse, mitä asiaa raa’asti surmatulla miehellä oli.

Makkonen käy läpi satoja käräjäoikeuden asiakirjoja tavallisten ihmisten tavallisista avioeroista. Vähitellen hänelle muodostuu kuva pesänjakotavasta, joka suosii naisia järjestelmällisesti. Lain ja moraalin rajoilla taiteillen asianajaja siirtää rahaa mie-hiltä naisille.

Makkonen saa juttunsa valmiiksi, mutta jokin vaivaa häntä. Saivatko rahojaan menettäneet miehet sittenkin ansionsa mu-kaan? Miksi asianajaja ei vastaa kysymyksiin?

Lopulta Makkonen huomaa menneensä liian pitkälle. Kyseessä ovat liian isot asiat, liian isot rahat – ja etenkin liian isot peri-aatteet ja liian kova kostonhimo. Kun painokoneet jo jyskyt-tävät lehtiä lukijoille, alkaa Makkonen epäillä erehtyneensä kammottavalla tavalla.

Pesänjakaja on ensimmäinen osa toimittaja Jussi Makkosen tutkimuksista kertovaa rikostarinaa. Se haastaa lukijansa seu-raamaan lain koukeroita, jotka eivät todellakaan ole paperin-makuisia vaan täynnä toimintaa ja tihenevää jännitystä.

Pesänjakaja on Peter Kelon ensimmäinen teos.

Page 10: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Ritva Sarkola:Älä armoa odota

Ritva SarkolaÄlä armoa odota

ISBN: 978-952-202-556-2Sidottu, noin 220 s. KL 84.2 Hinta: 31.50 € Ilm. 11 / 2014Sarja: MurhaMylly 106

Kansainvälisesti tunnetun professori Heikuran tunnistavatMäntyharjulla kaikki, ainakin ulko-näöltä. Luonteeltaan hyvin rauhallinen Heikura menettää kerrankin tyyneytensä löytäessään nuoren naisen ruumiin rantahuvilansa puutarhakeinusta. Komisario Urpo Heikkilä ja ylikonstaapeli Timo Perttu-nen yllättyvät, kun he kalasta palatessaan näkevät Perttu-sen laiturilla seisovan nuoren ylikonstaapeli Repe Ruotsa-laisen Etelä-Savon poliisipiiristä.

Heikkilä tajuaa heti, että jotain vakavampaa on sattunut. Kun hän kuulee, että professori Heikuran pihapiirissä on tapahtunut henkirikos, mutisee hän pettyneenä: – On se yhtä pirua, ettei edes paria vapaapäivää saa viettää rauhas-sa.

Ritva Sarkola tunnetaan kymmenistä dekkareistaan, jotka hän on kirjoittanut sekä omalla että Tuula Sariolan nimellä. Ke-väällä 2014 ilmestyy hänen avainromaaninsa Kivinen enkeli.

Page 11: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Terhi Nikulainen: Kuoleman kudelma

Terhi NikulainenKuoleman kudelma

ISBN: 978-952-202-562-3Sidottu, noin 200 s. KL 84.2 Hinta: 29.80 € Ilm. 9 / 2014Sarja: MurhaMylly 107

Vappu ei ole mun äiti, hokee 17-vuotias Saaraliisa mielessään. Hän vihaa uskovaista adoptioäitiään ja hakee edes pientä vihjettä oikeasta äidistään, jota ei muista lainkaan. Mutta Saaraliisa kuvittelee äidin! Lämpimän sylin, hiukset, silmät, hymyn. Hellimisen ja lastenlaulut. Sellaisen ajan on täytynyt olla ole-massa, Saaraliisa ajattelee, äiti ei voi olla kuollut.

Äidin äkillinen ilmaantuminen vuosien jälkeen mullis-taa Saaraliisan elämän. Käynnistyy tapahtumasarja, jossa toistensa kohtaloihin kietoutuneet ihmiset joutuvat kohtaa-maan menneisyytensä.

Kuoleman kudelma on psykologinen jännitysromaani, joka keskittyy rikoksen syihin ja seurauksiin, syyllisyyteen ja armoon.

Terhi Nikulainen on työskennellyt pitkään aluekirjastonjoh-tajana Espoon kaupunginkirjastossa. Työn ohessa hän innostui kirjoittamisesta ja on käynyt Kriittisen korkeakoulun kaksivuoti-sen kirjoittajakoulun. Ennen Kuoleman kudelmaa ovat ilmestyneet Rakkausmurha (2007), Lyö hätärumpua (2008) ja Pelas-ta mut (2009).

Page 12: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Markku Pietikäinen: Ystäväni Rosa

Markku PietikäinenYstäväni Rosa

ISBN: 978-952-202-564-7Sidottu, noin 300 s. KL 84.2 Hinta: 29.80 € Ilm. 8 / 2014Sarja: MurhaMylly 108

Se äijä on tyypillinen sadisti, joka etsii ympäristöstään heikompia yksilöitä ja iskee niiden kimppuun. Sinä olet yksi sen uhreista. Kun olet sellaisen riiviön pihteihin joutunut, irti pääset vain yhdellä keinolla: sinun on lyötävä sitä näpeille niin että rutisee.

Lindan asiat ovat menneet niin tiukkaan umpisolmuun, että hänen on pakko kirjoittaa niistä vanhalle ystävälleen Rosalle. Hiukan yllättäen tämä vastaa kesken kovien kiireidensä. Rosan rempseät sanat rohkaisevat Lindaa ja saavat hänet heti parem-malle tuulelle.

Eräänä päivänä Rosa ilmestyy Lindan ovelle, kävelee muitta mutkitta olohuoneeseen ja istahtaa rennosti sohvan nurkkaan. Tupakkaa sytytellessään hän käskee Lindaa selostamaan perin pohjin, mikä tämän elämässä oikein on vinossa.

Linda kertoo välikohtauksesta, joka on nostanut taas ajankoh-taiseksi vuosien takaisen tragedian. Hän kertoo myös sisa-restaan, joka on katkaissut välinsä Lindaan ja työtoveristaan, joka piinaa häntä työpaikalla. Vuodatuksen kuunneltuaan Rosa vakuuttaa, ettei poistuisi kaupungista ennen kuin olisi hoita-nut Lindan asiat järjestykseen. Lopullisesti, hän jatkaa painok-kaasti.

Kun Linda myöhemmin ymmärtää, mitä Rosa sanoillaan tar-koitti, on järkytys suunnaton.

Markku Pietikäinen (s. 1948) on lähtöisin Kiuruvedeltä. Ystä-väni Rosa on hänen kuudes kirjansa. Tekniikan tohtori Pietikäinen on tehnyt pitkän uran VTT:n erikoistutkijana Oulussa. Nykyään hän asuu Helsingissä.

Page 13: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Muu kaunokirjallisuus

Page 14: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Sari Kaarniranta: Turvattomin on rakkaus

Sinua, sinua rakastan. Mutta mitä vain voi sattua. Ihan yllättäen. Ja silloin voi menettää kaiken.

Kuuma kesäkuinen päivä. Sisarukset Julia, Jani ja Jatta viettävät perheineen edesmenneiden vanhempiensa seitsemättä muisto-päivää, jota Julialla on syynsä vihata. Juhlaväki istuskelee piha-maalla ja pelaa jo perinteeksi muodostunutta Muistatko-visaa. Yllättäen juopunut Julia kertoo muiston tekemästään Espanjan matkasta, mikä hiljentää koko muun seurueen.

Pala palalta Julian toinen todellisuus alkaa paljastua: Lapsuus, joka päättyi 4. elokuuta 1979, Julian ollessa 8-vuotias. Nykyisyys, joka täyttyy lukemattomista sairauslomista, äkkilähdöistä ja järkyttävistä kuvista. Ja kaiken päällä raskaana makaava mennei-syys, joka tiivistyy päivämäärään 26.12.2004.

Turvattomin on rakkaus on vaikuttava ja yllätyksellinen romaani ihmisestä, joka on kadottanut turvaistuimensa eikä ole valmis menettämään enää mitään. Säilyttääkseen parisuhteensa ja pitääkseen lapsensa hän käyttää keinoja, jotka meistä jokaisen on helppo tuomita. Mutta voiko niitä myös ymmärtää?

Julia istuu autossa ja riuhtoo revenneitä sukkahousuja jaloistaan. Kädet ja polvet ovat verinaarmuilla, varpaan välykset mustat ja mansikkaiset. Vaalea hame ja kauluspaita näyttävät juhlineil-ta. Julia vilkaisee sisäpeiliin: kasvoista ei välttämättä huomaa mitään, tai huomaa kaiken. Metsässäkään ei välttämättä huomaa mitään erikoista, jos ei osaa katsoa, joten Julia katsoo vielä kerran. Kuuseen nojaava tuoli näyttää luonnottomalta. Tyhjältä.

Sari Kaarniranta on syntynyt Savonlinnassa 1970 ja asuu nykyisin Kuopiossa. Hän on työskennellyt äidinkielen opettajana sekä vapaana kirjoittajana ja iloitsee suomen kielestä. Kaarnirannan aiemmat teokset ovat Kadonnut vierelläni (2011) ja Miesmarras (2013).

Sari KaarnirantaTurvattomin on rakkaus

ISBN: 978-952-202-559-3Sidottu, noin 280 s. KL 84.2 Hinta: 29.50 € Ilm. 9 / 2014

Page 15: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Niina With: Joko taas, Stella

Niina WithJoko taas, Stella

ISBN: 978-952-202-558-6Sidottu, noin 210 s. KL 84.2 Hinta: 28.50 € Ilm. 8 / 2014

Stella Kaarnisto on päättänyt vakaasti pysytellä totuudessa. Ei enää valkoisia valheita eikä asioiden salailua, vaan tasaisen onnellista elämää Markuksen rinnalla. Mutta kun miehen tie lentäjänä vie tätä ympäri maailmaa, huomaa Stella täyttävänsä liian vapaa-aikansa keksityillä tarinoilla ja kuvitelluilla henki-löillä. Bloggaamisesta tulee hänelle salainen intohimo.

Työrintamalla esimies Petri Puumalan omituinen käytös saa Stellan etsimään uralleen nostetta Espanjaa myöten. Cavan siemailun ja piraatti-aurinkolasien sovittelun lomassa kuultu yllättävä uutinen keikauttaa nurin niin Stellan tulevaisuuden-suunnitelmat kuin ihmissuhteetkin. Viimeinenkin pakotie sotkujen keskeltä uhkaa sulkeutua Stellan päättäessä toteuttaa elämänsä unelman – maailman lasten pelastamisen.

Joko taas, Stella on itsenäinen jatkoteos Niina Within aiemmin ilmestyneelle chick lit -kirjalle Taisit narrata, Stella (2013), joka sai erityisesti blogisteilta ihastuneen vastaanoton.

”Taisit narrata, Stella on ehdottomasti paras viimeisen kahden vuoden aikana lukemani kotimainen viihderomaani. Omassa lajissaan Within kirja on mainio: se on kepeä, se naurattaa ja viihdyttää.”— Lumiomena

”With kirjoittaa sujuvasti ja viihdyttävästi, ja kirja on mainio kevyt välipala raskaamman ja vaativamman kirjallisuuden lomaan tai vaikkapa kovan työpäivän jälkeen sohvannurkassa nautiskeltavaksi.”— Kirsin kirjanurkka

”Tiukkaa chick litiä sen perimmäisessä merkityksessään.”— Mari A:n kirjablogi

”Monipuolinen kirjailija on esikoischikkerissään onnistunut luomaan varsin tasapainoisen viihderomaanin, jossa on sympaattinen päähenkilö, rutkasti kiherryttävää huumoria, pari kevyttä kolmiodraamaa, eksoottinen seikkailu ja runsaasti romanttista jännitystä.”— Kirjasfääri

Page 16: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Juhana Säde: Maattomat kuninkaat

Juhana SädeMaattomat kuninkaat

ISBN: 978-952-202-565-4Sidottu, noin 350 s. KL 84.2 Hinta: 29.80 € Ilm. 10 / 2014

”Pahinta ei ole viha sukujen välillä, vaan viha suvun sisällä.”

Häme vuonna 975. Naima- ja turkiskaupoilla menestynyt Rautia on saavuttanut hyvän aseman. Hänen mielessään siintää kotiseudun kuninkuus, jotta tilojen isäntien lyhytnäköisyys ei uhkaisi koko alueen vaurastumista.

Pitäjän linnoitustöissä tapahtunut surmatyö kuitenkin sotkee Rautian suunnitelmat. Kotiseudun riidat vaihtuvat muistojen siivittämäksi matkaksi halki Idäntien, jossa kytee vallanhimo, kosto ja kuolema. Rautia ajautuu taistelusta toiseen, laivasta laivaan, yhä kauemmaksi kotoaan. Tuhdolla matkaa myös Bir-kan kuningas ja tämän haluton perillinen. Kauppias karaistuu soturiksi, mutta taotaanko soturista kuningas?

Maattomat kuninkaat on väkevä tarina viikinkiajalta, jolloin vähäväkisessä Pohjolassa palvottiin monia jumalia. Tapahtu-miin kietotuu myös keskiaikaisista kronikoista ja saagoista tuttuja henkilöitä.

Meri yhdisti ja erotti ihmisiä – kuten sota ja rakkauskin.

Esikoiskirjailija Juhana Säde (s. 1975) on Suomen historiaa opis-kellut tiedotustyöläinen, joka asuu Hollolassa. Purjehtiessaan nuorena sotalaivalla Atlantin valtameren yli hän alkoi ihmetellä, mitä suoma-laiset tekivät viikinkiajalla.

Page 17: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Arvi Perttu: Kipu

Arvi PerttuKipu

ISBN: 978-952-202-560-9Sidottu, noin 480 s. KL 84.2 Hinta: 31.50 € Ilm. 10 / 2014

Piiskauksen tuottama kipu oli äärimmäisyyteen vietyä hyväilyä, jonka tunsi vielä pitkään sen jälkeen kun itse hyväily oli ohi. Kipu antoi lohdun, kun sielun kivun sai siirrettyä ruumiiseen. Se oli iloa siitä kun ruumiin kivun kautta tunsi olevansa elossa.

Romaanissa liikutaan vuosien 1918–1922 Karjalassa ja Suomes-sa, jolloin Suomen sisällissodan lisäksi käytiin taistelua Vienan itsenäisyydestä. Kirjan keskiössä on suomalaisen Fredrikan ja karjalaisen Santerin kummallinen rakkaustarina, inhimillinen kipu ja tuska, Vienan Karjalan kohtalo ja rakkauden mahdotto-muus sotaoloissa.

Sota raatelee Vienaa, rakkaus repii Santeria ja Riikkaa. Vienan vapaus ja rakkauden täyttymys ovat yhtä mahdottomia kivun ja tuskan täyttämässä maailmassa.

Karjalaissyntyinen Arvi Perttu tietää mistä kirjoittaa: hänen setänsä osallistui aikoinaan kirjan tapahtumiin. Romaanin pohjana ovatkin Pertun sedän kuin ihmeen kaupalla säilyneet kertomukset. Nuoren karjalaisen miehen näkökulma tasapai-nottaa suomalaisen propagandan kuvaa Vienan tapahtumista.

Suomensukuisten vaiheita Venäjän Karjalassa Perttu on tark-kaillut myös romaaneissa Petroskoin symposiumi (2001), Papaninin retkikunta (2006) ja Skumbria (2011).

Page 18: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Lassi Hakulinen: Laatokan sini – romaani suurilta vesiltä

Lassi HakulinenLaatokan sini – romaani suu-rilta vesiltä

ISBN: 978-952-202-563-0Sidottu, noin 350 s. KL 84.2 Hinta: 29.80 € Ilm. 10 / 2014

Laatokan sini on vanhan hyvän ajan romaani, histori-alliseen kehykseensä ja tapahtumapaikkoihinsa tark-kojen yksityiskohtien avulla uskottavasti sidottu. Siinä kuvataan taisteluja Laatokan meririntamalla, mutta teos on paljon enemmän kuin pelkkä sotakertomus. Se on mukaansa tempaava ja jännittävä kirja ihmisten ja perheiden kohtaloista historian myllerryksissä. Samal-la se on kertomus inhimillisyydestä, ystävyydestä ja rakkaudesta – höystettynä ripauksella mystiikkaa. Syksy on kääntymässä talveksi 1944. Evakkomies Mikko Räty, Laatokalla ikänsä liikkunut ja sotansa sotinut kalastaja, haak-sirikkoutuu hyisellä Päijänteellä. Hänet pelastaa omalaatuinen erakko ja uistinten tekijä Toivo Pylväläinen, jonka pienessä saarimökissä Mikolla on aikaa muistella kohtaloitaan. Muistot ovat osin kipeitä, kuten isän varhainen kuolema ja vain hetken sallittu ensirakkaus kauniiseen inkeriläiseen Mariaan. Mieltä kalvaa myös huoli sodassa kadonneesta Antti-veljestä.

Toivuttuaan Mikko saa käsiinsä avaimet uuteen elämään, mut-ta myös tiedon, joka pakottaa hänet vielä kerran ylittämään rajan ja lähtemään aavalle Laatokalle. Hän ei voi aavistaakaan, mitä matka on tuova tullessaan.

Lassi Hakulinen on 1969 syntynyt tamperelainen metsätalous-insinööri. Vahvat karjalaiset juuret luovat perustan hänen esikois-romaanilleen Laatokan sini. Hän on menestynyt Eränkävijän kirjoituskilpailuissa ja kirjoittanut yhdessä isänsä kanssa teoksen Haku-Veikko – suurhiihtäjä Veikko Hakulisen muistel-mat.

Page 19: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Eräkirjat

Page 20: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Martti Väisänen: Ikimetsien kruunupäät

Martti VäisänenIkimetsien kruunupäät

ISBN: 978-952-202-567-8Sidottu, noin 230 s. KL 84.2 Hinta: 29.80 € Ilm. 10 / 2014

Kirjailija Martti Väisäsen kymmenennessä erä-kirjassa liikutaan tutuissa maisemissa Jonkerin, Muijejärven ja pohjoisen Lieksan erämaissa.

Tarinoissa käydään erällä muuttuvassa erämaassa, kirveen koskemattomissa metsissä, sekä kompastellaan kyntö- ja oja-aurojen myllertämissä maisemissa, missä erämiehen jalka lipsuu ja mieli tulee surulliseksi. Lisäksi liikutaan hirvenpyynnissä ja etsitään metsän kuninkaan, kontion, pesämaita, usein ilman tulosta. Samalla metsästetään lintuja ja turkiksia.

Yövytään vanhoilla savotoiden saunoilla, niittylaavuilla sekä rakotulilla. Joskus metsä antaa saalista tuplasti, mutta toisinaan palataan kotiin monen päivän reissulta väsynee-nä ja märkänä, saaliina vain kokemuksia.

Mukana retkillä on myös edellisistä kirjoista tuttuja hen-kilöitä. Teokseen on lisäksi sisällytetty muutamia tarinoita kirjailijan Lapin ajalta..

Page 21: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Kalevi Hirttiö: Pitkä riiputus

Kalevi HirttiöPitkä riiputus

ISBN: 978-952-202-553-1Sidottu, noin 250 s. KL 84.2 Hinta: 29.70 € Ilm. 9 / 2014

Kirjassaan Pitkä riiputus Hirttiö jatkaa esikoisteoksestaan tutulla tyylillä. Hän tarjoaa lukijoilleen repullisen värikkäällä kielenkäy-töllä maustettuja erätarinoita, jotka eivät aina pääty oletetulla tavalla.

Huumorilla höystettyjen tarinoiden joukkoon mahtuu myös vakavailmeisiä kertomuksia. Kirjan henkilöhah-moilla on pyynnin ohella aikaa pohdiskella maailman menoa, oli sitten kyse tehometsänhoidosta, erätu-rismista tai vanhustenhuollosta. Heille metsä on se paikka, jossa mieli lepää ja ajatukset lähtevät lentoon. Jos pyyntikuume saa ylivallan tai tilanne muuten niin vaatii, ei näiden kekseliäiden erämiesten toiminta kuitenkaan aina kestä päivänvaloa.

Kalevi Hirttiö (s. 1959) on rovaniemeläinen kirjai-lija. Aikaisemmin hän on toiminut mm. asemyyjänä ja yliopistossa opetustehtävissä. Koulutukseltaan Hirttiö on hallintotieteiden lisensiaatti, mutta hän on aina viihtynyt paremmin ulkona kuin sisällä. Hirttiön aiempi eräkirja Saunapyy ilmestyi 2012.

Page 22: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Tietokirjat

Page 23: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Marja Korhonen: Häivähdyksiä – erityinen elämäni

Marja KorhonenHäivähdyksiä – erityinen elämäni

ISBN: 978-952-202-566-1Sidottu, noin 280 s. KL 99.1 Hinta: 32.50 € Ilm. 10 / 2014

Tämä kirja on kirjoitettu otsahiirellä kirjain kerral-laan. Itkien ja nauraen. Eläen.Siten se kuuluu myös lukea.

Marja Korhonen oli 42-vuotias, kun hän sai aivorunkotu-koksen. Käsittämättömän hoitovirheen seurauksena oli niin sanottu locked in -syndrooma eli neliraajahalvaus ja puhekyvyn menetys. Perheenäidistä, erityisopettajasta ja aktiiviurheilijasta tuli oman kehonsa vanki.

Vain silmiensä liikkeitä käyttäen Marja taisteli itsensä kuo-leman rajalta kuntoutukseen ja sieltä takaisin omaan kotiin. Hänen valovoimainen luonteensa ja hersyvä huumorintajunsa saavat kirjan rivit ja niiden välit räiskähtelemään.

Häivähdyksiä on kertomus sisusta mahdottoman edessä, us-kosta elämään, toivosta kärsimyksen rinnalla sekä rakkaudesta ja ystävyydestä kaiken tämän perustana. Se kertoo hymysuin kyynelten läpi yhden ihmisen uskomattoman tarinan.

”Minä, joka en paljon lue kirjoja, suorastaan ahmin tämän teoksen läpi. Vaikka kirjassa on avoimesti kuvattu koko tuskan tie, lukija voi vain kuvitella mitä kaikkea se on todellisuudessa tarkoittanut.” – Pentti Hietanen, taiteilija –

”Mihin kaikkeen pystymmekään, jos emme anna ulkoisten asioiden itseämme murtaa! ”– Sonja Lindén, elokuvaohjaaja ja -tuottaja –

” Poliitikkoainesta. Paitsi että puhuu vähän ja saa aikaan paljon.”– Keijo Leppänen, uutisankkuri, Marjan koulukaveri Virroilta 1970-luvulta –

Page 24: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Petra Sippola: Vartin tehotreenit– HIIT-harjoittelulla ripeästi kuntoon

Petra Sippola Vartin tehotreenit – HIIT-harjoittelulla ripeästi kuntoon

ISBN: 978-952-202-551-7Sidottu, noin 100 s. KL 79.1 Hinta: 29.80 € Ilm. 11 / 2014Sarja: Tunnin Kirja 3

Inhoatko kuntosaleja tai lopahtaako harjoitteluintosi nopeasti? Ei hätää, tämän kirjan ohjeilla pääset näp-pärästi alkuun lihaskuntoharjoittelussasi. Tarvitset vain vartin aikaa tehokkaalle HIIT-treenille.

Nopeat ja tehokkaat HIIT-treenit ovat kasvattaneet suosio-taan maailmalla. Niiden erinomainen vaikutus perustuu harjoi-tustehon vaihteluun; korkealla sykkeellä treenaaminen polttaa rasvaa treenin jälkeen tehokkaammin kuin matalasykkeinen liikunta. Muun muassa aloittelijat hyötyvät nopeasta kunnon kasvusta. Tutkimuksissa on todettu, että HIIT-harjoittelu pa-rantaa sekä kuntoa että sydämen toimintaa, polttaa runsaasti kaloreita sekä parantaa kehon insuliiniherkkyyttä.

Löydät kirjasta useita tehokkaita treenejä, jotka kestävät kor-keintaan vartin ja vaativat vain vähän tilaa ympärillesi. Unohda siis tekosyyt ja nouse ylös sohvaltasi!

Petra Sippola on energinen ryhmäliikunnanohjaaja sekä personal trainer. Hän on myös kauppatieteiden maisteri, koulutettu ravinto-valmentaja ja mehuterapeutti sekä toimii liikunta-alan yrittäjänä. Sippolalta on ilmestynyt aikaisemmin kirja Mehukas – terveeksi ja hoikaksi vastapuristettujen mehujen avulla (Myllylahti 2013) sekä Liikuntabisnes – käsikirja liikunta- ja hyvin-vointialan yrittäjälle (Myllylahti 2014).

Sippolan kirja on julkaistu osana Tunnin Kirja -sarjaa. Kyseessä on täysin uudentyyppinen kirjasarja. Sarjan tietokirjat ovat täyttä asiaa. Ydinasiat on työstetty tiiviiksi ja nopealukuiseksi koko-naisuudeksi. Laadusta tinkimättä.

Page 25: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Petra Sippola: Mehukas Detox– puhdista kehosi vasta-puristetuilla mehuilla

Petra Sippola Mehukas Detox – puhdista kehosi vastapuristetuilla mehuilla

ISBN: 978-952-202-568-5Sidottu, noin 80 s. KL 68.27 Hinta: 27.90 € Ilm. 11 / 2014

Mehukas detox -kirja on itsenäinen jatko-osa elo-kuussa 2013 ilmestyneelle Mehukas – terveeksi ja hoikaksi vastapuristetuilla mehuilla -teokselle.

Detox eli kehon puhdistaminen kuona-aineista luonnol-lisin menetelmin voidaan tehdä turvallisesti vastapuris-tettujen mehujen avulla. Puhdistaminen ei ainoastaan kevennä oloasi, vaan auttaa myös tukemaan maksan, kehosi puhdistuslaitoksen, toimintaa. Mehuihin perustuva detox antaa kehollesi lukuisia ravintoaineita, energiaa, elinvoi-maa ja virkeyttä.

Kirja antaa helppoja ja kansantajuisia neuvoja kehosi puhdista-miseen ja se sisältää myös valmiita detox-ohjelmia ostoslistoi-neen. Tätä helpompi ja herkullisempi ei detox-kuuri voi olla!

Petra Sippola on koulutukseltaan Suomen ensimmäinen ja ainoa mehuterapeutti ja kautta maan tunnettu ja tunnustettu hyvän olon lähettiläs. Mehuterapeutin tutkinnon Petra Sippola on suorittanut Jason Valen opissa Englannissa. Hän on myös kauppatieteiden maisteri, koulutettu ravintovalmentaja ja personal trainer sekä toimii liikunta-alan yrittäjänä. Häneltä on ilmestynyt aikaisemmin kirja Mehukas – terveeksi ja hoikaksi vastapuristettujen mehujen avulla (Myllylahti 2013) sekä Liikuntabisnes – kä-sikirja liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjälle (Myllylahti 2014).

Page 26: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Lasten- januortenkirjat

Page 27: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Nemo Rossi: Jumalista seuraavaJumalista seuraava on kolmas osa kiitetyssä Arkeomysteeri-nuortenkirjasarjassa, jossa histo-rian myytit yhdistyvät vauhdikkaaseen seikkailuun kansainvälisessä ympäristössä. Kirjailijanimen Nemo Rossi takana ovat palkitut historiantutkijat Mika Rissanen ja Juha Tahvanainen, joiden teoksia on palkittu mm. Tieto-Finlandialla.

Rento rantaloma Kreikan saaristossa katkeaa äkillisesti, kun Leo törmää kalliokiipeilyretkellään rynnäkkökivääriä kanta-vaan asemieheen. Samaan aikaan Kaius ja Silva tekevät oudon löydön ateenalaisessa puistossa.

Nopeasti 16-vuotiaille suomalaisnuorille selviää, että he ovat joutuneet keskelle Aleksanteri Suuren perinnöstä käytävää taistelua – ja ovat itse tulilinjalla.

Kansainväliset pelurit eivät kaihda äärimmäisiäkään keinoja saadakseen sen mitä haluavat. Käy ilmi, että myös natsi-Saksan arkeologit ovat olleet aikanaan kiinnostuneita samasta muinai-sen sotapäällikön salaisuudesta. Silvan hakkerointitaidot, Kai-uksen päättelykyky ja Leon urheilullisuus joutuvat venymään äärimmilleen, jotta nuoret pysyisivät mysteerin selvittämisessä askeleen takaa-ajajiaan edellä. Mutta ketä nämä oikeasti ovat? Ja mihin tarkoitukseen he haluavat käyttää Aleksanteri Suuren huhuttuja yliluonnollisia voimia?

Nemo RossiJumalista seuraava

ISBN: 978-952-202-547-0Sidottu, noin 340 s. N 84.2 Hinta: 27.90 € Ilm. 11 / 2014Sarja: Arkeomysteeri 3

Page 28: Esite Myllylahti / Syksy 2014

J.S. Meresmaa: Mifongin mahtiJ.S. Meresmaa (s. 1983) on tamperelainen, josta tuli kirjailija puolivahingossa mutta tositarkoituksella. Mifongin mahti on suosi-ota saaneen Mifonki-fantasiasarjan kolmas osa.

”Jokaisessa meissä on voimavaroja ja salattuja sopukoita, joihin kukaan toinen ei näe. Niihin ei edes taikuus yllä. Meistä jokai-nen on arvoitus.”

Kaksoset Ciaran ja Fewrynn elävät pantterikansan laaksossa äitinsä Ardisin ja isäpuolensa Connailin kanssa. Rauhallinen elämänkulku järkkyy, kun he täyttävät kaksitoista vuotta. Vanha sopimus velvoittaa Ciaranin lähtemään Merontesiin val-taistuimen perijäksi, mutta Fewrynnin on pysyttävä laaksossa. Ciaran odottaa tulevaa kuninkuutta innokkaasti: vihdoinkin hän pääsee näyttämään omat kykynsä ja välttymään ainaiselta vertailulta magiaa hallitsevaan siskoonsa.

Merontesin kuninkaan osa ei kuitenkaan ole helppo. Kaikki eivät ole ihastuneita uuteen vallanperijään. Lisäksi kaupunkia vaivaa mystinen kirous. Kehen Ciaran voi luottaa?

Fewrynniä painaa mahdin taakan lisäksi joukko muita suruja. Kaksosveli on kaukana poissa, ja läheiset pitävät häntä yhä pikkutyttönä. Lapsesta asti vaivanneet painajaiset pahenevat. Utelias kurkistus Ardisin ajatuksiin käy kalliiksi – Fewrynn ei saa mielestään tummaa muukalaista, joka täyttää äidin muis-tot. Entä kuka on vihainen nainen, joka vierailee Fewrynnin painajaisissa?

Kun Merontesia riivaava kirous uhkaa yllättäen Ciaranin henkeä, Fewrynn tietää, että hänen on kohdattava pahimmat pelkonsa pelastaakseen veljensä.

J.S. MeresmaaMifongin mahti

ISBN: 978-952-202-552-4Sidottu, noin 450 s. N 84.2 Hinta: 27.90 € Ilm. 9 / 2014Sarja: Mifonki-fantasiasarja nro 3

Page 29: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Johanna Tuomola: Väsynyt leijona , Kivalan etsivät 4Väsynyt leijona on neljäs osa helppolukuista Ki-valan etsivät -sarjaa. Johanna Tuomola on aiemmin kirjoittanut suositun heppatytöille suunnatun kahdeksanosaisen nuortenkirjasarjan. Hänet tunne-taan myös aikuisille suunnatusta, kiitetystä Noora Nurkka -dekkarisarjastaan. Kirjan kuvituksesta vastaa mm. Finlandia junior -ehdokkaan kuvittanut Satu Kontinen.

Kotona tapahtuu asioita, jotka saavat Matin surulliseksi. Lumi ja Sampsa yrittävät piristää ystäväänsä, mutta mikään ei auta. Onneksi Kivalaan tulee sirkus, ja Matti saa muuta ajateltavaa.

Sirkuksessa esiintyy Niemisen vaaroja uhmaava trapetsitaitei-lijaperhe, Uskomaton Elina sekä Santos ja nerokkaat hauvat, mutta kaikkein eniten odotetaan Leo Leijonan esitystä. Leo Leijona on julmin ja verenhimoisin peto, mitä missään sirkuk-sessa koskaan on nähty. Esityksessä se kuitenkin vain väsynee-nä nuokkuu, yleisö huutaa pilkkahuutoja ja sirkuksen johtaja on epätoivoissaan. Jos tämä jatkuu, yleisö lakkaa tulemasta esityksiin ja sirkus joutuu vararikkoon.

Matti päättää ryhtyä ratkomaan väsyneen leijonan arvoitus-ta. Lumi ja Sampsa eivät ole innostuneita, voihan leijonan väsymyksen taustalla olla mitä vain, vaikka vitamiininpuutos, mutta Matti ei anna periksi. Pian hän huomaakin, että hurjalla leijonalla on salaisuus, jota kukaan ei aavista.

Aiemmissa Kivalan etsivät -sarjan osissa Matti ja Lumi ovat ratkoneet Jäätelökioskin ja Kadonneiden rahojen arvoitusta sekä pelastaneet Lemmikit pulasta.

Johanna TuomolaVäsynyt leijona

ISBN: 978-952-202-546-3Sidottu, noin 56 s. Mustavalkoinen kuvitusL 84.2 Hinta: 17.50 € Ilm. 10 / 2014Sarja: Kivalan etsivät 4

Page 30: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Marja Aho: Hii-o-hoi! Aarre näkyvissä!

Merihenkinen lastenromaani Hii-o-hoi! Aarre näkyvissä! on tarkoitettu 6–11-vuotiaille huumorin, jännityksen ja seikkailun ystäville. Runsas ja hauska kuvitus on kirjailijan kynästä.

– Mites äiti? kysyi isä. – Paljonko tulisuusasteikolla?– Ehkä jalapenon luokkaa. Äiti ei kauheasti riemastunut, sanoi Allu.– No, kyllähän sä äidin tunnet. Räjähtää kuin habanero suussa pienestäkin asiasta.

Allu saa isältään syntymäpäivälahjaksi laatikollisen vanhoja meriesineitä. Myrskylyhdyn, kaukoputken ja merikarttojen seasta löytyy ikivanha merikapteenin päiväkirja, joka johdattaa Allun ja hänen kaverinsa Rikun hurjalle mielikuvitusmatkalle maailman merille. Päiväkirjamerkinnät kuljettavat pojat delfii-nien ja myrskylintujen saattelemana päiväntasaajalle tropiikin armottoman auringon alle ja läpi ärjyvien myrskyjen.

Meritavaroiden joukosta löytyy myös jotain, joka pelästyttää pojat pahanpäiväisesti. Yllättävä löytö johdattaa kaverukset aarteen jäljille pieneen merenrantakylään, Myrskylahteen. Aar-retta etsiessään Allu ja Riku kohtaavat karskeja merimiehiä. Heidän hiuksia nostattavat tarinansa verenhimoisista haista, raivokkaista pyörremyrskyistä ja hurjista villi-ihmisistä saavat pojat haukkomaan henkeään.

Allun ja Rikun lisäksi kallisarvoista aarretta näyttää havittele-van kuitenkin myös salaperäinen, luihunnäköinen merikarhu, joka yrittää saada pojat kynsiinsä. Mikä himoittu aarre mahtaa olla ja kenelle se lopulta kuuluu? Poikien matkasta Myrskylah-teen muodostuu kaikkien aikojen jännittävin kesälomareissu.

Marja Aho (s.1972) on lahtelainen kuvittaja-kirjailija. Ahon esikoisteos WWW – Wilhelmiina Won Waak tietokonekou-kussa ilmestyi 2011 (Amino-Kustannus).

Marja AhoHii-o-hoi! Aarre näkyvissä!

ISBN: 978-952-202-544-9Sidottu, noin 120 s. Runsas mustavalkoinen kuvitusL 84.2Hinta: 19.50 € Ilm. 9 / 2014

Page 31: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Jaana Lehtiö ja Helena Miettinen: Taika Valo ja Pelukylän pokaaliTaika Valo ja Pelukylän pokaali on kirjoittaja-kaksikko Jaana Lehtiön ja Helena Miettisen en-simmäinen noin 8–12-vuotiaille lapsille suunnattu kirja. Taika Valo aloittaa uuden hyväntuulisen seikkailusar-jan, jossa lapset selvittävät fantasian avulla haasteita. Lehtiö ja Miettinen ovat julkaisseet aiemmin tahoillaan proosaa aikuisille.

Voiko mikään olla kamalampaa kuin joutua sanomaan hyvästit parhaalle ystävälle ja futisjoukkueelle ja muuttaa niin pieneen kylään, ettei sitä ole merkitty edes karttaan. Niin ajattelee Tai-ka, mutta perheen asettuminen suvun vanhaan taloon yllättää. Hänelle selviää, että uutta kotia nimitellään Varastaloksi.

Mitä se tarkoittaa? Ja miksi ihmeessä täti matkustelee koko ajan ympäri maailmaa?

Taika tutustuu salaperäiseen Saanaan ja hänen luikertelevaan lemmikkiinsä. He toteavat nopeasti, ettei kaikilla Pelukylän asukkailla ole puhtaat jauhot – tai pikemminkään kinkut – pus-sissa.

Mitä tapahtui Pelukylän Pelurien palkintopokaalille sata vuotta sitten?

Taikan ja Saanan on ratkottava monta pulmaa ja selviydyttävä pelottavistakin tilanteista, ennen kuin he saavat selville, kuka ai-koinaan oli kaiken takana. Mutta miten oikaista menneisyydessä tapahtunut vääryys?

Jaana Lehtiö ja Helena Miettinen Taika Valo ja Pelukylän pokaali

ISBN: 978-952-202-557-9Sidottu, noin 200 s. L 84.2 Hinta: 23.50 € Ilm. 8 / 2014

Page 32: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Satu Kontinen: Mokomaki 3Huikean herkullisesti kuvitettu Mokomaki on täyn-nä löytämisen ja hoksaamisen iloa kaikille uteliaille 2–5-vuotiaille.

Satu Kontinen on kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu graafinen suunnittelija, jonka Moko-maki-sarja on valloittanut maailmaa jo Ranskas-ta Taiwaniin.

Mokomakit ovat kymmenen pikkueläintä, jotka päätyvät outoihin tilanteisiin: Seepra kadottaa raitansa eikä leijonaa nukuta. Löydätkö seepran raidat ja pystytkö selvittämään, kuka ne oikein vei?

Satu KontinenMokomaki 3

ISBN: 978-952-202-561-6Sidottu, 24 s. L 85.22 Hinta: 19.50 € Ilm. 10 / 2014Sarja: Mokomaki 3

Page 33: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Muistiinpanoja

Page 34: Esite Myllylahti / Syksy 2014

MY

LLYLA

HT

I PÄH

KIN

ÄN

KU

ORESSA

Page 35: Esite Myllylahti / Syksy 2014

www.myllylahti.fi

Hiojankuja 3 B Puh. 050 4977710 Y-tunnus: 0752054-3 Alv rek. 02780 ESPOO [email protected] Kotipaikka: Espoo Finland

Page 36: Esite Myllylahti / Syksy 2014

Löydä, osta ja lue parhaat kirjat. Yhdessä ystäviesi kanssa.

www.lukulamppu.fi