Top Banner
“Bilim ve Karakter Eğitimi İle Geleceğe” Duyarlı Gelecek Buluş Piyona Piyo İlkeli Eğitim Cesur Cesur Sanat İletişim Satranç İletişim Kur Matematik Aktif İlkeli Bilim Keman Buluş at Keman KARAKTER Kodlama Dönüşümlü Düşünen Kodlama Bütüncül Sorgulayan Modern Dans Düşünen Düşünen Eğitimli Keşif Zeka oyunları Zeka oyunları Bilgili Tekn Teknoloji Dengeli Den Duyarlı Deney Robatik Robotik ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL ANADOLU LİSESİ www. ifbm .com.tr 444 9 432
45

en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

Feb 22, 2020

Download

Documents

dariahiddleston
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

“Bilim ve Karakter Eğitimi İle Geleceğe”

İletişim Kuran

Duyarlı

Gelecek

BuluşPiyona

Piyonaİlkeli Eğitim

Cesur

Cesur

Sanat

İletişim Satranç

İletişim Kuran

MatematikAktif

İlkeli BilimKeman

BuluşSanat Keman

KARAKTERKodlama

Dönüşümlü Düşünen

KodlamaBütüncül

Sorgulayan

Modern Dans

Düşünen

Düşünen

Eğitimli

Keşif

Zeka oyunları

Zeka oyunları

BilgiliTeknoloji

Teknoloji

Dengeli Dengeli

Duyarlı

DeneyRobatik

Robotik

ANAOKULU İLKOKUL ORTAOKUL ANADOLU LİSESİ

www. i fbm . com . t r 444 9 432

Page 2: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

Piyona

İletişim Kuran

Teknoloji

Dengeli

Duyarlı

Gelecek

BuluşPiyona

İlkeli Eğitim

Cesur

Cesur

Sanat

Teknoloji

İletişim Satrançİletişim Satranç

İletişim Kuran

MatematikAktif

Kodlama

İlkeli BilimKeman

BuluşSanat Keman

KARAKTERKodlama

Kodlama

Dönüşümlü Düşünen Halk Oyunları

Kodlama

Spor

Bütüncül

Sorgulayan

Modern DansSorgulayan

Düşünen

Eğitimli

Keşif

Keşif

Zeka oyunları

BilgiliTeknoloji

Teknoloji

Dengeli

Duyarlı

DeneyRobotik

Robotik

Duyarlı

Gelecek

BuluşPiyona

Piyonaİlkeli Eğitim

Cesur

Cesur

Sanat

İletişim Satranç

İletişim Kuran

İletişim Kuran

MatematikAktif

İlkeli BilimKeman

BuluşSanat Keman

KARAKTERKodlama

Dönüşümlü Düşünen

KodlamaBütüncül

Bütüncül

Bütüncül

Sorgulayan

Modern Dans

Modern Dans

Dans

Düşünen

Düşünen

Eğitimli

Keşif

Zeka oyunları

Zeka oyunları

BilgiliTeknoloji

Teknoloji

Dengeli

Duyarlı

DeneyRobotik

Robotik/ fenbilimleritr

/ fenbilimleritr

/ fenbilimleritr

Soğanlık Orta Mah. Yalnız Selvi Cad. No:19/A Kartal / İSTANBUL

Osman Gazi Mah. Yıldırım Beyazıt Cad. No:5 Sancaktepe / İSTANBUL

Kirazlıdere Mah. Kışla Cad. No:44Çekmeköy / İSTANBUL

Ka r ta l Sancak tepe Çekmeköy

Page 3: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İletişim Satranç

Kodlama

Teknoloji

Piyona

İletişim Kuran

Bütüncül

Bütüncül

Modern Dans

Dans

Teknoloji

Page 4: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

Gençler, cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz.Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.

Page 5: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

MİSYONUMUZ

VİZYONUMUZ

Yeniliklere açık, zamanın ihtiyaçlarını karşılayabilen, ana dilini doğru kullanan, yabancı dilde yetkin, potansiyelinin farkında, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, modern, milli ve yerli hareket eden, geçmişi ile köprülerini yıkmamış, çevresine duyarlı bireyler yetiştirmektir.

Yenilikçi, akılcı, ilkeli ve sorumlu yaklaşımımızla ulusal ve uluslararası eğitim alanında saygı duyulan, öğrenim standartlarının yüksek olduğu kurum olarak bireyler yetiştirmektir.

Page 6: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.
Page 7: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

Değerli Veliler ve Sevgili Çocuklar!

Günümüz dünyasında artan iletişim olanakları, akıllı makinelerin yükselişi, sayısal-laşan dünya ve değerli birey arayışı her toplumu ve toplumların beklentilerini kökünden değiştiriyor. İFBM okulları olarak yolculuğumuza şu soruyu sorarak başladık. Bu büyük değişime karakterimizi geliştirerek ve milli değerlerimize saygıyı derinleştirerek nasıl entegre olabiliriz? Elbette insana kazandırılacak kalite, “toplumu” ve en önemlisi “aileyi” farklılaştıran en değerli niteliktir. İFBM okulları olarak “Bilimle ve Karakter Eğitimi ile Geleceğe” şeklinde belirle-diğimiz eğitim modelimizde sosyal zekâsı yüksek, çevresindeki duyguları hızlı bir şekilde değerlendiren, özgün ve uygulanabilir düşünme becerisine sahip, dile ve yeni şartlara adapte olabilen, kültürler arası yeterliliğe sahip, küçük şeylerden bile derin anlamlar çıkarabilme kabiliyetine sahip bireyler yetiştirmeyi hedef almaktayız.

İş dünyasında disiplinler gittikçe birbirine yaklaşıyor, alanlar arası çizgiler birer birer yok oluyorken, yeni çalışanlardan bilgi sahibi olmalarının yanı sıra analiz yapmalarını bekliyoruz. Gün içinde sayısız bilgiye maruz kalan bir biyolog tarihi, bir matematikçi de coğrafyayı anlayabilmeli, öte yandan karakter inşası sürecimizi zenginleştirebil-meliyiz. Geleceği kucaklayan gençler bir alanda uzmanlaşırken diğer alanlarda da donanımlı, dürüstlük çizgisini bozmadan paylaşımcı bir şekilde hayat boyu öğrenme becerisine sahip olacaklardır.

Hayatımızın önemli bir bölümü seçimlerimiz dışında şekillense bile karakterimiz ve becerilerimiz bizim seçimlerimizin eseri olacaktır. Hemen her gün yapacağımız bu seçimler etimizle-kemiğimizle kendi karakterimizi inşa sürecine dönüşecektir. Yeni dünyayı yakalayan ve yapıcı karakter gelişimine olanak tanıyan bu büyük yolculuğu-muzda sizleri de yanımızda görmek istiyoruz.

Saygı, sevgi ve teşekkürlerimizle.

“Bilim ve Karakter Eğitimi İle Geleceğe”

Abdülkerim KaranfilYönetim Kurulu Başkanı

İFBM 4

Page 8: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

YETENEKLERİN KEŞFİ• Baskın yetenekleri belirlenir.• Yeteneklere uygun kulüplere yönlendirilir.• Mesleki ve akademik yönelim analizi yapılır.• Yeteniği doğrultusunda yetiştirilir.

KARAKTER EĞİTİMİ• Evrensel değerler eğitimi• Kişiler arası problem çözme yaklaşımı• Sebatkâr insan eğitimi• Öfke kontrolü• Pes etmeme• Küçük şeyler büyük yansımalar• Paylaşma ve ilişkileri düzenleme

HAYATA HAZIRLIK• Akıl oyunları• Modern danslar• Film atölyesi• Robotik ve kodlama • Girişimcilik• Okur - yazarlık

FEN BİLİMLERİ MERKEZİYETENEK AKADEMİSİ

İFBM 6

Page 9: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

ROBOTİK EĞİTİMOkul öncesi ve ilkokulda başlar, ortaokul ve lisede devam eder. Öğrenciler lego setlerle özgün tasarımlar üretir. Basit makine ve sensör becerileri gelişir.

KODLAMA“Yarının mesleklerine bugünden hazırlamak için kodlama”• Animasyon• Algoritma• Oyun tasarımı• Sıralama becerisi• Soyutlaştırma

STEM EĞİTİMİScience, Technnology, Engineering, Mathematics eğitim ile farklıdisiplinlerin birlikte kullanılarak proje hazırlanması ve üretime dönüştürülerek hayata geçirilmesidir. Matematiksel düşünme becerileri ile gelişen öğrenciler fen alanında üretim kapasitelerini arttırmaktadır.

İFBM Yetenek akademisinde her öğrenci özel kabul edilmektedir. Öğrencilerimizyetenek akademisinde 36 faklı etkinlik içinde baskın yeteneklerini keşfeder.Güçlü yanları bilimsel çalışmalarla desteklenerek pozitif karakter gelişimi sağlanır.Bu doğrultuda öğrencilerimizin hayata hazırlık kulüp çalışmaları, sanat ve sporalanında uzman öğreticilerimiz eşliğinde gerçekleştirilir.

İFBM 7

Page 10: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

1. Robotik2. Kodlama Eğitimi3. Fen Teknoloji Proje Uygulaması4. Fen Okur Yazarlığı5. Matematik Proje Uygulamaları6. Görsel Sanatlar Ve Teknoloji Tasarımı7. Resim ve El İşi Uygulamaları8. Ev Araç ve Gereçleri Kullanma Kulübü9. Bilgisayar Programları Kullanma Kulübü10. Strateji Kulübü11. Zekâ Oyunları Kulübü12. Drama/Tiyatro Kulübü

13. Yabancı Dil Kulüpleri14. Girişimcilik Kulübü15. Sosyal Medya Kulübü16. Gazetecilik Okur Yazarlığı17. Felsefe Kulübü18. Münazara Kulübü19. Sinema ve Kısa Film Kulübü20. Futbol Kulübü21. Voleybol Kulübü22. Basketbol Kulübü23. Masa Tenisi Kulübü24. Yüzme Kulübü *

25. Jimnastik Kulübü*26. Piyano Kulübü27. Gitar Kulübü28. Keman Kulübü29. Bağlama Kulübü30. Şan ve Koro Kulübü31. Halk Oyunları Kulübü32. Modern Dans Kulübü33. Bale Kulübü34. Latin Dansları Kulübü35. Orf Kulübü36. Satranç Kulübü

FEN BİLİMLERİ MERKEZİ KULÜP

ETKİNLİKLERİ VE YETENEK AKADEMİSİ

İFBM

İFBM 8

Yetenek Akademisi programımızın amaçları şunlardır:• Öğrencilerin yetenek ve ilgi alanlarını tanıyarak gelişimini desteklemek.

• Öğrencilerin, yetenek gelişimlerini destekleyerek akademik başarılarını artırmak.

• Öğrencilerin, yetenek gelişimlerini destekleyerek riskli davranışlarını azaltmak.

• Yetenek eğitimi yoluyla, ülkede eğitim sisteminin daha da geliştirilmesine katkı sağlamak.

• Yetenekli çocukların eğitimi yoluyla, gelecekte ülke kalkınmasına destek sunmak.

Page 11: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İFBM 9

KARAKTER EĞİTİMİ

Sağlıklı, huzurlu, güvenli bir toplumda yaşamak herkesin arzusudur. Günümüzde hemen her toplumda yaygınlaşan toplumsal duyarsızlık ve yozlaşma toplumları bir çare arayışına yöneltmektedir. Bir çözüm arayışı temel evrensel ve milli değerleri aramak, bulmak ve bunları okullarda uygulamaktan geçtiği görülmektedir. Aynı ortamı paylaşan öğrencilerin farklı kültürel özgeçmişleri, zihinsel ve duygusal gelişmişlik düzeyleri, anlama becerileri ve kişilik özellikleri öğrenciler arası çatışmaları büyütmektedir.İFBM okulları olarak, her öğrenciye bireysel yaklaşarak ders içi ve dışı etkinliklerde öğrencilerin yapıcı problem çözme, ısrarcı-sebatkar yaklaşımları ve duygusal kontrol becerilerini geliştirerek onların karakter inşası süreçlerinin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz.

ETKİLİ KARAKTER EĞİTİMLERİMİZ;

• karakteri düşünmek, hissetmek ve davranış olarak tanımlar,

• duyarlı bir okul ortamı yaratır,

• başarılı olmalarına yardım eder,

• pozitif karakterin temeli olan ahlaki değerleri teşvik eder,

• kapsamlı, bilinçli ve aktif karakter gelişimi yaklaşımını kullanır,

• öğrencilere olumlu davranış gösterecekleri fırsatlar sunar,

• öğrencilerin kişisel motivasyonlarını artırmaları için çalışır,

• aileleri ve toplumun üyelerini karakter inşası sürecine ortak eder.

Page 12: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

ROBOTİK

KODLAMA

EĞİTİMİ

ROBOTİK ve KODLAMA EĞİTİMİİFBM okullarında öğrenciler okul öncesi eğitim döneminden başlayarak robotik ve kodlama eğitimi alırlar. Öğrencilerimiz geleceğin dünyasına yaratıcı düşünebilme, farklı fikirleri deney-imleme, bilimsel olarak inceleme, varsayım kurabilme ve veri sunabilme becerisine sahip olarak hazırlanırlar.

Robotik eğitimin amacı: “Erken yaşta deneyimlenen tecrübeler insanın tüm yaşamını etkiler.” ilkesinden hareket ediyoruz. Öğrencilerimizin robotik setlerimizle özgün tasarımlar üreterek mekanizma kurma becerileri gelişir.

EtkinliklerimizGözlem ve ölçüm yapabilmeSebep sonuç ilişkisi kurmaBilimsel sorular sormaTasarımsal düşünmeÖzgün ve yaratıcı düşünebilmeVarsayım yapmaÖzgün tasarımlar yapma

Kodlama eğitimin amacı:Çocukluk dönemimde öğrenilen düşünme stilleri öğrencilerin algılama becerilerini geliştirir. Öğrencilerimiz algoritmik ve bilişimsel düşünme becerisini kazanarak yazılım yapmabecerisini elde eder.

İFBM 10

EtkinliklerimizBilgisayarın temel kavramlarıİletişim teknolojilerini kullanmaAlgoritma geliştirme

Animasyon tasarımıDijital oyun tasarımıDijital hikayelemeTablet uygulamaları

Page 13: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İFBM GÖSTERİ VE ŞENLİKLERİİFBM “Yetenek Akademisi ” ve “Kulüp”lerin önderliğinde gösteriler yapılmaktadır. Sene boyunca drama, folklor, müzik enstrümanları, İngilizce, fen ve sosyal bilimler alanlarından öğrendiği yetenekleri sahne ortamlarında sergileyen öğrencilerimiz, bu yeteneklerini geliştirme fırsatını da elde etmektedirler. Başlıca yapılması planlanan gösteri ve şenlikler: her şubeye özel sınıf geceleri, yetenek akademisi sene sonu gösterimi, belirli günler ve haftalarda kutlanan özel günler programları yapılmaktadır.

Page 14: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

KARAKTER EĞİTİMİ

YABANCI DİL EĞİTİMİ

İFBM okullarında yabancı dil eğitimi ana dil eğitimi ile entegre olarak

yürütüldüğünden doğal bir öğrenme ortamının yaratılmasına özen gösterilir.

Dinleme ve edinim ağırlıklıaktivitelere dayalı öğretim süreci

birçok kazanımı içermektedir.Yazma çalışmalarına geçmeden önce

sesleri ve dili algılamaları bizim temel hedefimizdir.

Page 15: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İFBM 13

ANAOKULUAnaokulumuzda 4,5 ve 6 yaş grubundaki öğrencilerimize “Çift Dilli (Bilingual) Eğitim” programı uygulanır.Öğrencilerimiz ana dil ile birlikte öğrendikleri 1. Yabancı dili ( İngilizce ) eş güdümlü olarak kullanır.5 yaş grubunda İngilizce Ses Bilgisi (Phonics) çalışmaları yapılmaktadır.Yabancı dil eğitiminde oyun merkezli etkinlikler yapılmaktadır.İngilizce drama derslerimizde TPR (Total Physical Response) metodu esas alınır.

ORTAOKUL5.sınıflarımızda İngilizce ders saati 20’dir. Dersler Main Course, Elective English Cambridge Sınavlarına yönelik ve Skills (dinleme, sözlü anlatım ve karşılıklı konuşma) olarak ayrılır.Dersler Bloom’s Taxonomy , Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEF) doğrultusunda yapılır.Ortaokul öğrencilerimiz için Çift Diploma (Homeschooling) imkanı sunulmaktadır.Yurtdışı yaz ve kış dil okulları ile öğrencilerimiz hem dil hem de sosyal becerilerini ilerletir.

İLKOKUL1. sınıflarda, anaokulunda öğretilen dil pekiştirilir, kelime dağarcığı arttırılır, öğrencinin konuşma becerisi ilerler.Cambridge Sınav çalışmaları 2. sınıfta başlar ve dört beceri birbirini destekleyerek devam ettirilir.3. sınıfta İngilizce dersleri Main Course ve Language Arts olarak ikiye ayrılır.4.sınıfta dersler Main Course (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) , Language Arts (Cambridge Sınavlarına yönelik okuma, yazma ve kelime bilgisi), Eğitim Teknolojileri (ipad sınıfında) ve STEM olarak ayrılır.

LİSE9. sınıflarımızda öğrencilerimiz seviye gruplarına ayrılır. Dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri geliştirilir.Öğrencilerimiz uluslararası sınav (FCE, TOEFL ve SAT) çalışmalarına 9. sınıfın ikinci döneminde başlar. İngiliz Edebiyatı dersleri ile öğrencilerin analiz, sentez ve çözümleme yapmaları sağlanmaktadır.Dersler Bloom’s Taxonomy , CEF kriterleri ve Yetenek Akademisi Programı doğrultusunda yapılır.Lise öğrencilerimiz için Çift Diploma (Homeschooling) imkanı sunulmaktadır.Yurtdışı yaz ve kış dil okulları ile öğrencilerimiz hem dil hem de sosyal becerilerini ilerletir.

Page 16: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

AN

AO

KULU

Page 17: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İFBM 15

Öğrencinin öğrenme zevkini, merak duygularını ve öz güvenini kaybetmeden öğrenimini sürdürmesi temel anlayışımızdır. “Öğrencinin elinden çıkmış her ürün değerlidir. ” anlayışı ile sınıflar sanat atölyesine dönüştürülür. Bilgiye ulaşmanın doğru ve bilimsel yollarını keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

Öykü temelli TÜRKÇE öğrenme modeli Öğrenci Türkçe konuşma becerisini geliştirir. Kendisini doğru ve etkili ifade etmesi hedeflenir. Öğrenci sınıfta seçilen öykü ve proje örüntüsü içine dahil edilerek aktif hale getirilir.

Uygulama BiçimiTürk ve dünya klasiklerinden “öykü” okumaları yapılır. Masal çadırı içinde öğretmen öyküye başlar, öğrencinin fikirleri ile öykü oluşturmaya devam eder ve böylece öğrenci bağlaç kullanımı-na odaklanır. Sonunda onların kendi hikayeleri ve kurguları oluşturulur.

Başarıİlk adımdabaşlar!

ANAOKULU

Page 18: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.
Page 19: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

Konu temelli İNGİLİZCE öğrenme modeliÖğrencinin tüm duyuları aktif kullanımı sağlanır. İngilizce kazanımında ses ve dil algılamaları geliştirilir. Öğretmen İngilizce derslerini %100 İngilizce konuşarak gerçekleştirir.İngilizce eğitimi Türkçe ile eş güdümlü ilerler. İkinci yabancı dil eğitimi Almancadır. Uygulama Biçimi: Kurabiye yapımı dersinde İngilizce isimler (milk, egg, cream, flour…), sıfatlar (hot, cold, white, black, large, small…), fiiller (put, mix, make…) kullanılarak öğrenme gerçekleşir. Öğrenci İngilizce kelimeleri yaşayarak öğrenme fırsatını yakalar. Ayrıca kelimeler ders içinde öğrenci tarafından aktif kullanıldığı için de kalıcı ve uzun süreli öğrenme öğrenme gerçekleşir.

Anne İngilizcesiAnneler için çocukların İngilizce eğitimlerine destek kursu verilir. Burada amacımız okulda öğrenilen İngilizceyi eve aktarmaktır.

Portfolyo SunumuÖğrenci edindiği kazanımları arkadaşlarına, öğretmenlerine ve ebeveynlerine sunarak sunumunu gerçekleştirir. Öğrencinin sosyalleşmesi ve çevresiyle pozitif etkileşim içinde olması sağlanır. Uygulamalarımız öğrenciyi daha cesur ve yürekli bir birey haline getirir.

Yetenek Akademisi Öğrencinin farklı alanlarda kendilerini keşfetmelerine, sosyalleşme-lerine ve karakter gelişimlerine katkı sağlanır. Yetenek akademisi ile öğrencilere sanat, spor ve teknoloji alanların-da eğitim verilir. Öğrenci ilgi alanlarına göre müzik,dans ve görsel sanatlar, kodlama ve robotik eğitime yönlendirilir.

Destekleyici Branş DersleriBranş dersleri sanat, dans, drama ve çocuklarımızın ilgi alanlarına uygun derslerden oluşur. Yetenek akademisiyle de desteklenir.

6. Yaş Grubu: İfbm okulları öğrencimizin bireyselliğini ve farklılığını korur.ilkokula hazırlık okuma-yazma çalışmaları yapılır. İnce motor becerileri (el-parmak kasları) geliştirilir.Ses eğitimleri sezdirme alıştırmalarına geçilir.Özgüven ve öz-kontrol becerileri desteklenir.Bilişim teknolojilerine hazırlık eğitimi verilir.

Ölçme-Değerlendirme SüreciÖğrenci somut ürünler yoluyla sunum yapar.Her öğrenci diğer öğrenci gözüyle anlatım yapar.Serbest zaman faaliyetleri gözlenir ve bu faliyetler raporlaştırılır.Gelişim –öğrenme standartları kontrol edilir.Öğrenme sürecinin verimliliğinin artırılmasına rehberlik edilir.

İFBM 17

Page 20: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İLKO

KUL

Page 21: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İFBM 19

Eğitim programımız öğrencilerde ilgi uyandıran, onlara öğrenme zevkini yaşatan, merak ettiren, onların motivasyon sürekliliğini sağlayan ve öğrenme sorumluluğunun kendileri tarafından üstlenilmesini kolaylaştıran nitelikte hazırlanmıştır.

Programımızın amacı; öğrencinin keyifli ve kalıcı öğrenme sürecinde en önemli aktör olarak rol almasını sağlamaktır.

BilgiyiİFBM’deKeşfet!

İLKOKUL

Page 22: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İFBM 20

• Hayat boyu kullanacakları doğru ve temiz dil kullanımı desteklenir.

• Eğitim etkinlikleri öğrencinin dinleme, konuşma, görsel okuma ve görsel sunu becerilerini geliştirir.

• Seçmeli derslerle okuma – yazma becerileri zenginleştirilir.

• Düşünmeye soru sormaya teşvik edici ortam oluşturulur.

• Okulumuzda İngilizce öğretimi yaparak yaşayarak ve günlük hayata aktararak gerçekleştirilir.

• Öğrencilerin dili ve sesleri algılamaları yönünde aktiviteler yapılır.

• Karaoke, podcasts, video araçlarından faydanılmaktadır

• Eğitsel etkinlerimizde müzikaller sahneliyoruz.

• Öz güvenli bir şeklide İngilizce iletişim kurabilir.

• İngilizcede aktivitelere dayalı bir öğretim uygulanır.

İNGİLİZCE EĞİTİMİTÜRKÇE EĞİTİMİ• Matematik sayılar yığını değil, bir düşünce sistemi olarak ele alınır.

• Analitik düşünme becerisi kazandıran, içselleştirilmiş aktiviteler yapılır.

• Yazılı ve sözlü iletişimdematematiksel dil kullanır.

Öğrenci ön yargı oluşturmadan matematikte özgüvene sahip olarak donatılır.

• Matematik bir eğlence aracına dönüştürülür.

MATEMATİK EĞİTİMİ

Page 23: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İFBM 21

• Laboratuvar ortamında bilimsel yöntemlerle çözümleyeceğikontrollu deneyler yapılır. Bu sayede öğrenme sorumluluğunu alan öğrenci daha derin bir anlayış kazanır.

• Robotik ve mucit atölye ile bilimsel beceriler geliştirilir.

Uygulama biçimi: Katı sıvı kavramını öğretirken katı çikolatayı eriterek sıvı hale öğrenci dönüştürür. Bu malze-meden yeni ürünler ortaya çıkartır. Laboratuvar faaliyetleri öğrencinin iş birliği içerisinde çalışmasını sağlar.

FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ• Etkinlikler öğrencilerin psikolojik sosyal gelişimlerini destekleyecek şekilde planlanır.

• Pes etmeyen ve sabırlı öğren-ci yetiştirmek amaçlanır.

• Kazanım eksikliklerini pekiştirmek için ek dersler verilir.

• Yetenek akademisineyönlendirilerek öğrenci karakter gelişimi desteklenir.

• Milli değerlerimizi sahiplenen bireyler yetiştirilir.

EĞİTİM ETKİNLİKLERİ• Okul öncesinde başlar, ilkokul-da devam eder.

• Teknolojiyi yakalayan birey-ler yetiştirmek hedeflenir.

• Algoritmik düşünebilen birey yetiştirmek amaçlanır.

• Bilgisayarın temel kavram-larını öğrenir.

• İletişim teknolojilerini kullana-bilir.

KODLAMA EĞİTİMİ

Page 24: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

OR

TAO

KUL

Page 25: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İFBM 23

Eğitim programımız öğrenmeyi öğrenme, öğrencide öğrenme zevkini yaşatan, kendisini değerli bir birey olduğunu hissettiren ve motivasyonun sürekliliğini sağlayan nitelikte hazırlanmıştır.

Programımızın amacı; öğrencinin keyifli ve kalıcı öğrenme sürecinde en önemli aktör olarak rol almasını sağlamaktır.

SeçiminGeleceğindir!

ORTAOKUL (5. 6. 7. Sınıf)

Page 26: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

• Hayat boyu kullanacakları okuma-yazma becerilerigeliştirilir.

• Yazarlık ve yazma becerileri alanlarında kompozisyon yazar.

• Yaratıcı yazarlık çalışmalarıyla derin bir Türkçe anlayışı kazanır.

• Türkçe eğitimi İngilizce ile eş güdümlü ilerler.

• Ortaokul 5.sınıflarda 20 saat, 6. sınıflarda 10 saat İngilizce eğitim programı uygulanır.

• Öğrenciler konuşma ve yazma becerisini kazanır.

• Öğrencilerimiz yıl bitiminde kompozisyon yazar ve öz güvenli bir biçimde iletişim kurar.

• Eğitim modelimiz dil öğreni-mini sıkıcı bir süreç olmaktan çıkararak eğlenceli ve öğrenci merkezli hale getirir.

İNGİLİZCE EĞİTİMİTÜRKÇE EĞİTİMİ• Matematik öğretimi ile anlama, işlem becerisi ve prob-lem kurma becerileri kazandırılır.

• Öğrenci ön yargılarını yıkar ve öz güvene sahip olarak donanır.

• Analitik düşünme becerisi kazandıran, içselleştirilmiş aktiviteler yapılır.

• Matematik eğitimi uygulanan aktivitelerle geliştirilir.

• Öğrenci öğrendiklerini test çözümü üzerinden uygulamaya başlar.

MATEMATİK EĞİTİMİ

İFBM 24

Page 27: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İFBM 25

• Öğrenci robotik ve kodlama uygulamalarında aktif rol alır.

• 6 ve 7. sınıflarda ise özellikle liseye hazırlık çalışmalarına başlanır.

• Öğrenci seviyelerine göre oluşturulan etüt sistemi uygulanır.

• Koç öğretmenler öğrencilerimiz-in kazanım eksikliklerini birebir veya grup dersle telafi eder.

YETENEK AKADEMİSİ• Öğrenci zaman ve kronolojiyi , mekânı, değişim ve sürekliliği algılar. Her yıl bu alanda bir sosyal sorumluluk projesi yapar.

• Demokratik değerleri ve yaşam

biçimini benimser.

• Toplumsal ve kültürel kimliğinin

farkına varır.

• Vatandaşlık sorumluluğunun

getirdiği katılım becerilerini

kazanır.

SOSYAL BİLİMLER• Labaratuvar ortamında bilim-sel yöntemlerle çözümleye-ceği kontrollü deneyler yapılır.Böylece öğrenci öğrenme sorumluluğunu alan daha derin bir anlayış kazanır.

• Robotik ve mucit atölye ile bilimsel beceriler geliştirilir.

• Ortak hareket etme bilinci

geliştirir.

FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ

Page 28: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

OR

TAO

KUL

OR

TAO

KUL

Page 29: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

8. sınıflarda liselere hazırlık eğitimi verilmektedir. Ek ders hizmetleri bilgisayar destekli olarak uygulanmaktadır. Öğrenciye göre kamp eğitimi (kütüphane arkadaşım) uygulan-maktadır. Öğrencinin evde ders çalışma verimi düşmektedir. Okulumuzda öğrenciye kütüphane havası oluşturularak ders çalışacağı ortam yaratılmaktadır.

HedefeDoğru!

ORTAOKUL (8. Sınıf)

İFBM 27

Page 30: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.
Page 31: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

Koç rehber öğretmenÖğrenci için zaman yönetimi, verimli ders çalışma, aile iletişimi, lise seminerleri düzenli olarak uygulanır. Koç öğretmen vasıtası ile öğrenim eksiklikleri tespit edilir ve kazanım tamamlayıcı ek ders planlaması yapılır. Koç öğretmen günlük, haftalık, aylık planlama yapar ve öğrenci psikolojik yönden desteklenir.Koç öğretmen öğrencinin sağ kolu ve sağduyusu biçiminde çalışır.

Liselere hazırlık çalışmasıLiselere giriş sınavı baz alınarak eğitim ortamı hazırlanır ve ek dersler düzenlenir.Tecrübeli öğretmenlerimizle teknik konu anlatımı yapılır.Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce eğitimi verilir.Sınav başarısı temel alınarak soru çözümü takip edilir.Öğrenci bilgi düzeyine göre günlük-haftalık hedefler belirlenir.Öğrenciye soru çözme alışkanlığı kazandırılır.Soru çözüm dersleri ile öğrencinin problem çözme becerisi geliştirilir.Ders çıkışı ve cumartesi günleri destek programı yapılır.

Kamp eğitimGünümüz dünyasında öğrencilerimiz kendi odasında ders çalışmak-ta zorlanır, zamanı verimli kullanamazlar. Dolayısıyla anne baba ile bir çatışma ortamı oluşur. Biz öğrenci motivasyonunu artırmak için kütüphane ortamında ders çalışma kampları düzenlemekteyiz. Öğrenci bu ortamda verimli ders çalışmayı öğrenir. Zorlandığı yerde öğrencimize psikolojik destek vererek onu yüreklendiririz.

Ölçme ve değerlendirmeHer hafta branş bazında deneme sınavı olacakalardır.Sınav sonuçlarına göre ek dersler uygulanır.Bir sonraki eğitim modülüne geçerken eğitim eksikleri telafi edilir.

Robotik ve KodlamaRobotik yarışmalar, kodlama eğitimi, spor dersleri ve yetenek akademisi ile öğrencinin rahatlaması sağlanır.

Ders Türü Çözülen Soru Sayısı

Matematik

Fen Bilgisi

Türkçe

Sosyal

İngilizce

Din Kültürü

9200

6400

7000

6200

5800

3600

8. sınıf eğitimi

boyunca çözdürülecek soru sayıları

Page 32: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

AN

AD

OLU

LİS

ESİ

Page 33: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İFBM 31

Öğrencilerimiz 9. sınıftan başlayarak sınıf koç öğretmenlerimizin rehberliğinde ilgi ve yeteneklerine göre yabancı dil, sözel, matematik ve fen alanlarına yönlendirilir. İleri zamanlarda meslek seçimleri belirlenir. Öğrencilerimiz kademeli olarak üniversite hazırlık eğitimine başlar. Eksik ve zayıf yönlerine yönelik takviye alır. İlgi ve yeteneklerine göre yetenek akademisine yönlendirilir.

Her ŞeyBir Adımla Başlar!

ANADOLU LİSESİ(9 VE 10. SINIF PROGRAMI)

Page 34: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.
Page 35: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

Başlangıç eğitimiÖğrencilerimiz 9. sınıftan itibaren kademeli olarak üniversite sınavlarına hazırlanmaya başlarlar.Her seviyeye uygun olarak kazanım ölçümü yapılır.Yeni öğrencilerimizin eksik kalan temel bilgileri ve kazanım-ları tamamlanır. Öğrenci ile birlikte ders içi ve dışı çalışma planları oluşturulur.

İngilizce eğitimYoğunlaştırılmış 12 saatlik dil eğitimi alır.Doğal bir öğrenme ortamı yaratılmasına büyük özen gösterilirİngilizce duyarak, dinleyerek, duyduklarını tekrar ederek, sesleri taklit ederek, ilerleyen bir öğrenme sürecidir.Öğrencilerin dili ve sesleri algılamaları temel hedefimizdir.Yoğun bir dinleme, okuma, yazma ve konuşma programına tabi tutulur.

Matematik eğitimiMatematik düzeyi geliştirilir.Analitik düşünme becerisini elde eder.Öğrenci aktif matematik uygulamalarıyla korkusunu yener.İşlem becerisi üzerine yoğun çalışmalar yapılır.Analitik düşünme becerisi için yetenek akademisine yönlendi-rilir.Fen bilimleri eğitimiFen derslerinde laboratuvar aktif bir şeklide kullanılır.Öğrenci gözlem ve ölçüm yapabilir, bilimsel soru sorabilir, varsayım kurabilir, yeni model üretir.

Teknoloji eğitimi ve Robotik etkinliklerÖğrenci kodlama eğitimi alır.Algoritma geliştirir ve dijital hikayeleme yapar.İlerleyen sürelerde animasyon tasarımı yapar.Ulusal yarışmalarda mücadele edilir.

Karakter EğitimiMüzakere ve arabuluculuk eğitimi ile ergenlerin kişiler arası problem çözme yaklaşımları ve öfke kontrolü hedef alınır. Teknolojinin çocuklarımızı yalnızlaştırmasına karşın, yetenek akademisi faaliyetleriyle öğrencilerimizin sosyalleşmesi sağlanır.

İFBM 33

Page 36: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

AN

AD

OLU

LİS

ESİ

Page 37: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

ANADOLU LİSESİ

İFBM 35

11. sınıf konularına ek olarak üniversiteye hazırlık eğitimine başlanır. Üniversite hazırlık destek programı uygulanır. Cumartesi beş saat TYT eğitimi başlar. Rehberlik servisi meslek seçimleri çalışmalarını aktif yürütür. Öğrenci kazanım eksikliklerine yönelik takvi-ye eğitimini zorunlu alır. İlgi ve yeteneklerine göre yetenek akademisine yönlendirilir.

Hayal etve Başar!

(11. SINIF VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK PROGRAMI)

Page 38: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.
Page 39: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

Koç rehberlik sistemiKoç rehber eğitmenlerimiz ders içi ve dışı çalışma planları oluşturur.Uzman rehber ve danışmanlarımız öğrencinin gelişime destek verir.Verimli ders çalışma metodları uygulatılır.Hedef belirleme ve kariyer planlama yapılılır.

Yüksek motivasyonHaftada en az bir gün kamp eğitimine tabi tutulur.Öğrenci motivasyonunu artırmak için kütüphane ortamında ders çalışma kampları düzenlenir.Öğrenci verimli ders çalışmayı öğrenir.

İngilizce eğitimiDoğal bir öğrenme ortamı yaratılmasına büyük özen gösterilir.İngilizce duyarak, dinleyerek, duyduklarını tekrar ederek, sesleri taklit ederek, ilerleyen bir öğrenme sürecidir.Yoğun bir dinleme, okuma, yazma ve konuşma programına tabi tutulur.Öğrenci seviyelerine göre yabancı dil sertifika programı uygu-lanır.İleri düzey İngilizce eğitimi ve ikinci dil olarak Almanca eğitimi verilir.

Matematik ve fen bilimleri eğitimiMatematik düzeyi geliştirilerek analitik düşünme becerisi elde edilir.TYT birinci oturum matematik eğitimi tamamlanır.Geometri 9. ve 10. sınıf yeniden yapılandırılır.Fen derslerinde laboratuvar aktif bir şeklide kullanılır.

Sosyal bilimler eğitimiCoğrafya ve tarih dersi yoğunluklu özet çalışmalar yapılır.Sözel ders çalılşma yöntemleri geliştirilir.

Teknoloji eğitimi ve Robotik etkinliklerÖğrenci kodlama eğitimi alarak algoritmik gelişim sağlanır ve öğrenci digital hikayeleme yapacak seviyeye ulaşır.Robotik etkinliklerde ulusal yarışmalara katılır.

Test Türü 11.Sınıf ÜniversiteyeHazırlık

MatematikGeometriTürkçeFizikKimyaBiyolojiTarihCoğrafyaFelsefe

4.0003.0005.0003.0003.0002.5003.0003.0001.200

8.0005.4009.3006.0006.0004.4004.8006.0002.000

İFBM 37

HEDEFLENEN

SORUSAYISI

Page 40: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

AN

AD

OLU

LİS

ESİ

Page 41: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

ANADOLU LİSESİ

İFBM 39

MEB 12. sınıf programına entegre olan üniversiteye hazırlık eğitimi yapılır. Alanında isim yapmış akademik kadromuz haftada altı gün planlanmış üniversite hazırlık destek programı uygular. Cumartesi altı saat TYT ve AYT eğitimi yapılır. Hafta içi okuldan sonra ve cumartesi öğleden sonra kazanım eksiği olan öğrenciler için bireysel ve grup dersler düzenlenir.

Hayal etve Başar!

(12. SINIF PROGRAMI)

Page 42: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.
Page 43: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İFBM 41

Koç Rehber ÖğretmenKoçluk eğitimi ile ders içi ve dışı çalışma planları oluşturulur.Gelişime destek verecek uzman rehber ve danışman her an öğrenciyi destekler.Sınav kaygısı düşürülerek motivasyon yüksek tutulur.Bireysel çalışma ve grup çalışması metotları uygulanır.

Soru Çözüm Odaklı EğitimGünümüz dünyasında öğrenciler kendi odalarında ders çalış-ma zamanını verimli kullanamazlar. Bundan dolayı anne-baba ile bir çatışma ortamı oluşur. Biz öğrenci motivasyonunu artırmak için kütüphane ortamında ders çalışma kampları düzenlemekteyiz. Zorlandığı yerde öğrencimize psikolojik destek vererek onu yüreklendiririz.

Öğrencinin durumuna göre 2 gün kafes eğitim uygulanmaktadır.Kış dönemi için hafta içi 17.00-20.00, yaz dönemi için 17.00-21.00 arası uygulanır.Öğrenci belirtilen saatlerde etüt salonundan dışarıya çıkamaz.Öğrenci bu bilinçle geldiği için daha sebatkar ve dayanıklı hale gelmektedir.Mesleki yönelim ve telkin eğitimi yapılır.Dinlenmek ve stres atmak için robotik etkinlikler ve kodlama eğitimine devam edilmektedir.

SınavlarHer hafta kazanım değerlendirme ve deneme sınavları uygu-lanırarak öğrenci sınav stratijilerini geliştirir.Türkiye geneli deneme sınavlarının tamamı yapılır.Yeni sınav sistemine göre tasarlanmış kavrama, uygulama ve değerlendirme testleriyle öğrencinin kalıcı öğrenmesi sağlanır.

İFBM

Ders türü Haftalık saatlersayısal

Haftalık saatlerEşit ağırlık

MatematikGeometriTürkçeFizikKimyaBiyolojiTarihCoğrafyaFelsefe

6+22+24+24+24+24+21+11+1

1

6+22+26+2

111

4+24+22+1

Test Türü Üniversiteye HazırlıkMatematikGeometri

TürkçeFizik

KimyaBiyolojiTarih

CoğrafyaFelsefe

19.00013.00015.00010.0009.0009.5008.000

11.0003.000

PLANLANANDERS SAATİ

HEDEFLENENSORU SAYISI

Page 44: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.
Page 45: en son katalog-kck · keşfetmesi konusunda öğrenciye uygun program sunulur. Öğrencinin soru sorma ve araştırma yapabilme becerisini kazanması gelecek için en önemli yatırımımızdır.

İFBM 43

İFBM OKULLARI REHBERLİK SERVİSİ KOORDİNASYONUİFBM Okulları Rehberlik Servisi güncellenmiş modern psikodinamik yaklaşımlara göre kendini inşa etmiştir. Misyon ve vizyon olarak gelenekçi anlayışın kabuğundan sıyrılan, önleyici rehberlik anlayışını baz almaktadır. Bireyin aile dina-miklerine kadar inilerek okul bünyesindeki faaliyetleri boyunca tüm gelişimsel süreci takip edilir,gerekli müdahaleler yapılır.

İFBM Okulları Rehberlik Servisi bireyin karakter eğitimini bilim gücüyle tamamlar, öğrencinin istek ve doyum arayışına cevap verir. Öğrencinin gelişimsel süreçlerinden beklenen reaksiyonlar en hafif şekilde atlatılarak sosyal hayata uygun ve yararlı hale getirilmesinde etkili olunur.

İFBM Okulları Rehberlik Servisi koç rehber eğitmenlerimizle birlikte analitik zekânın gücünü kullanabilen, zamanı doğru okuyabilen ve çağa göre kendini güncelleyebilen bireylerin doğru kararlar alabilmesi için gerekli baskın yeteneklerini erken yaşta keşfetmek ve bunu karakter eğitimine yansıtmak sistemimizin görevleri arasında yer almaktadır.

Çalışmalarımız1. Öğrencilerin akademik gelişimlerini takip etmek,2. Öğrencilerin sosyal ve psikolojik gelişimlerini takip etmek,3. Bireysel rehberlik hizmeti sunmak,4. Yetenek akademisine yönlendirme; Öğrenciler karşılarına çıkan problemlere karşı daha güçlü, sabırlı ve pes etmemeyi öğrenme, Başarı veya başarısızlık durumunda kaldıkları yerden devam etmeleri sağlama,5. Eğitsel ve mesleki rehberlik sunma,6. Grup çalışmaları ve akran eğitimi verme,7. Farkındalık eğitimi (Hayata Hazırlık) yapma, odaklanma, duyguları yürütme8. Öğretme, veli ile iş birliği içerisinde olma şeklinde olacaktır.