Top Banner
smks.dk 2012/2013 EFTERUDDANNELSE
20

Efteruddannelseskatalog 2012

Mar 16, 2016

Download

Documents

Jesper Asp

Efteruddannelser ved Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole
Welcome message from author
This document is posted to help you gain knowledge. Please leave a comment to let me know what you think about it! Share it to your friends and learn new things together.
Transcript
Page 1: Efteruddannelseskatalog 2012

smks.dk

2012/2013

EftEruddannElsE

Page 2: Efteruddannelseskatalog 2012
Page 3: Efteruddannelseskatalog 2012

Efteruddannelsesområdet er et af de ste-der hvor Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole (SMKS) for alvor er i samspil med det omgivende samfund. Som kunstne-risk uddannelsesinstitution ligger hele fø-dekædesituationen os naturligvis meget på sinde og vi forsøger med udbuddet i dette ka-talog at imødekomme de behov, som arbejds-markedet efterspørger.

I kraft af en bredtfavnende lærerstab med fremragende kompetencer inden for musik- og scenekunstuddannelser, talentudvikling og kunstnerisk virksomhed på internationalt niveau, er det vores klare forventning, at kur-serne kan inspirere deltagerne til at videreud-vikle deres faglighed.

Programmet er bredt sammensat og der er således mulighed for kompetent efteruddan-nelse inden for en stor del af vores uddannel-sesområder.

Vi er naturligvis klar med råd og vejledning, hvis du vil vide mere om vores efteruddan-nelser.

Axel Momme, rektor

EftEruddannElsE

3

Page 4: Efteruddannelseskatalog 2012

Kursets indhold Kursets giver musikskole- og aftenskolelærere eller andre undervisere fornyet inspiration og mulighed for at beskæftige sig med instrumenternes pædagogiske og spilletekniske udfordringer.

Målgruppe Harmonika- og accordeonspillere/lærere, som ønsker ny inspiration i såvel musikalske som spilletekniske aspekter, udvidelse/fornyelse af spillelitteratur, gennemgang og arrangement af pædagogisk litteratur, samt større kendskab til standard-bassen og dens notation. Kurset tilbydes til såvel tangent- som knapspillere.

Underviser Lektor Jytte von Rüden [email protected], 6177 5385

Om underviseren Jytte von Rüden er i Danmark en af pionererne inden for det klassiske accordeonspil. Hun har givet utallige solokoncerter, både herhjemme og i udlandet, hvor hun gennem sin tekniske og musikalske autoritet på fornemste vis har repræsenteret både instrumentets originalmusik og de klassiske stilarter.

Undervisningsform Individuel

Varighed Et kursus omfatter 5 undervisningstimer med mulighed for at supplere med ekstra timer (750 kr. pr. time).

Sted SMKS, Kirkegade 61, 6700 Esbjerg & SMKS, Islandsgade 2, 5000 Odense C

Pris Kr. 6.000,00

Ansøgningsfrist Løbende

Kursusstart Aftales med underviseren

accordeon /Harmonika

- spil, pædagogik og

metodik

4

Page 5: Efteruddannelseskatalog 2012

Kursets indhold Kurset omfatter undervisning i begynder- og mellemstadiepædagogik herunder tilrettelæggelse af korlektioner med fokus på indstudering, stemmetræning, hørelære, direktion, metodik og repertoiregennemgang. Praktisk forløb med øvekor.

Målgruppe Organister med PO-prøve, kirkemusikalsk diplomeksamen eller kandidater i kirkemusik.

Underviser Docent Lone [email protected]

Om underviseren Lone Gislinge er ofte anvendt som instruktør ved korstævner og kurser.Hun er uddannet AM’er, musikleder og hørelærepædagog og er ansat som docent ved SMKS og underviser i fagene hørelære og børnekorledelse. I 1983 grundlagde hun Konservatoriets Pigekor, Esbjerg som har vundet adskillige internationale priser og afholdt koncerter i Europa, USA, Canada, Sydkorea og Kina.

Undervisningsform Hold - min. 5 og max. 6 personer.

Varighed 7 lektioner á 4 timer (inkl. praktik) fordelt over studieåret startende i oktober måned. Undervisningen foregår fredage fra kl. 11.30-16.00.

Sted SMKS, Kirkegade 61, 6700 Esbjerg.

Pris Kr. 6.500,00

Ansøgningsfrist 1. august 2012

Kursusstart Oktober 2012

Børnekor for organister

5

Page 6: Efteruddannelseskatalog 2012

Ekspressionistisk performance

Kursets indhold Fysisk teater, dans og udtryk. Fra den klassiske græske tragedie til det moderne melodrama. Med udgangspunkt i Martha Grahams (moderne dans) emotionelle tilgang til kroppens fysiske udtryk og Jacques Lecoqs fysiske tilgang til et emotionelt udtryk.

Målsætningen er at opmuntre performeren til at sørge for tilstrækkelig følelsesmæssig støtte, når man arbejder med ekspressionistiske udtryksfor-mer. At blive udfordret omkring, hvordan man som performer kan forene oprigtighed med ekstrem-erne indenfor stilisering. At udvikle det intime forhold til kroppens følelsesfuldhed såvel som til det fysiske rum og den dramatiske kontekst.

Kurset er udformet omkring to komplimentere til-gange til hvordan man kan forene den fysiske krop og emotionalitet. I løbet af kurset vil underviserne både arbejde sammen og individuelt.

Se hele beskrivelsen på www.smks.dk

Målgruppe Skuespillere, sangere & performere

Underviser Sceneinstruktør Jonathan Paul Cook ([email protected]) og danser og koreograf Tine Damborg ([email protected], 28910520)

Om underviserne Jonathan Paul Cook er uddannet ved Ècole International de Teatre Jacques Lecoq og fastansat dramalærer ved SMKS.Tine Damborg er uddannet ved Skole for Moder-ne Dans og underviser ved SMKS i moderne dans, improvisation og koreografi.

Undervisningsform Hold - min. 8. personer og max. 14 personer

Varighed Lørdag d. 6. april 2013 og lørdag d. 13. april 2013Begge dage kl. 10 – 17 inkl. 1. times frokostpause.

Sted Skuespillerskolen, Roersvej 33, 5000 Odense C.

Pris kr. 2.500,00 pr. kursus

Ansøgningsfrist 1. marts 2013

Kursusstart April 2013

6

Page 7: Efteruddannelseskatalog 2012

Kursets indhold Med udgangspunkt i deltagernes instrumentalpæ-dagogiske erfaringer og deres praktiske undervis-ningsforhold gennemgås i såvel teori som praksis en række hørelæreemner, som har særlig relevans for musikskoleelever. De pædagogiske metoder, som præsenteres på kurset, vil bl.a. tage udgangs-punkt i elevens instrument. Meget af stoffet vil kunne anvendes på sammenspilshold, hvor man ønsker at inddrage hørelære, og på deciderede hørelærehold lægges der op til at inddrage elevens hovedinstrument. Bladsang vil således blive belyst i sammenhæng med bladspil, ligesom rytmelære foregår både vokalt og instrumentalt. Præsenta-tion og gennemgang af undervisningsmetodikker og pædagogisk materiale vil til en vis grad blive tilpasset deltagernes egen undervisningssituation, således at teorien kan relateres direkte til praksis.

Målgruppe Musikskolelærere, som på baggrund af en instru-mental/vokal konservatorieuddannelse ønsker at udvikle og styrke hørelærepædagogiske kompe-tencer.

Underviser Lektor Inge Bjarke [email protected], tlf. 5178 9851.

Om underviseren Inge Bjarke er uddannet på DFM med musikpæda-gogiske eksaminer i hørelære og klaver samtdiplomeksamen i klaver og er desuden PO-orga-nist. Mangeårig erfaring som musikskolelærerog kursuslærer på forberedelseskurser til kon-servatoriet. Forfatter til lærebøgerne Musikkens Grundbegreber, Rytmer med Toner og Snapshot - lærebog i prima vista spil.

Undervisningsform Hold med min. 6 og max. 10 personer.

Varighed Kurset holdes 8 fredage kl. 10.00-14.00 2012: 31/8, 14/9, 28/9, 26/10 og 23/11 2013; 25/1, 8/2 samt 1/3

Sted SMKS, Islandsgade 2, 5000 Odense C.

Pris kr. 4.700,00

Ansøgningsfrist 1. august 2012

Kursusstart 31. august 2012

Hørelære- pædagogik

7

Page 8: Efteruddannelseskatalog 2012

Kursets indhold Kursets indhold aftales mellem lærer og elev - der kan være tale om både liturgisk orgelspil og orgel-repertoire.

Målgruppe Organister med PO-prøve, kirkemusikalsk diplom-eksamen eller med kandidateksamen i kirkemusik.

Undervisere Studielektor Christian Blom [email protected], 75450595Timelærer Kurt [email protected]

Om underviserne Christian Blom Hansen er uddannet ved konser-vatorierne i Esbjerg og København og debutterede i 1983 fra solistklassen ved DKDM. Fra 1982 har han været orgellærer ved SMKS samt organist ved Sct. Jacobi Kirke i Varde. Desuden har han spillet talrige koncerter i ind- og udland som solist og kammermusiker. Kurt Levorsen har en kirkemusikalsk diplom-eksamen og musikpædagogisk eksamen og har fungeret som orgellærer på SMKS siden 1999. Han er desuden organist ved Sct. Mortens Kirke i Næstved og har optrådt som orgelsolist i hele landet samt i Norge, Sverige, Tyskland og Frank-rig ligesom DR ofte har transmitteret fra hans koncerter.

Undervisningsform Individuel

Varighed Et kursus omfatter 5 undervisningstimer med mulighed for at supplere med ekstra timer (750 kr. pr. time)

Sted Aftales med underviseren

Pris Kr. 6.000,00

Ansøgningsfrist Løbende

Kursusstart Aftales med underviseren

Individuel orgelundervisning

8

Page 9: Efteruddannelseskatalog 2012

Kursets indhold Kurset giver redskaber til undervisning inden for hele børneområdet fra 0-10 år og der vil bl.a. blive givet idéer til EM-/instrumentalundervisning, børnehørelære samt undervisning af forældre/barnhold med udgangspunkt i leg, sang, spil og bevægelse.Kurset indeholder en teoretisk og en bred praktisk del med forskellige praktikhold. Sideløbende bliver der arbejdet med metodik, for-mål/mål, indstuderingsteknikker, progressioner, litteraturkendskab og udviklingslære samt givet praktiske anvisninger i forbindelse med undervis-ning af børnehold.

Målgruppe Kurset henvender sig til alle, der ønsker at få for-nyet inspiration til holdundervisning i musik- og folkeskoler herunder instrumentallærere, der er interesserede i at varetage undervisning af børne-hold bl.a. med henblik på at styrke overgangen fra børnehold til begynder-instrumentalundervisning.

Underviser Docent Kirsten Nielsen [email protected], 7545 0595

Om underviseren Kirsten Nielsen er docent i grundlæggende musikpædagogik/elementær musikopdragelse, musikformidling, hørelære samt PUP (teoretisk pædagogik, undervisningslære og psykologi) på SMKS. Hun er uddannet almen musikpædagog, musikleder og hørelærepædagog og arbejder også som foredragsholder og instruktør på musikpæ-dagogiske kurser på konservatorier, musikskoler, lærerseminarier og daginstitutioner og står bag den nye uddannelse ”Musikpædagogisk brobyg-ning” (MPB) på SMKS. Hun er desuden forfatter til en række artikler i diverse fagblade og til metodik-bøger.

Undervisningsform Hold med 8 deltagere. I tilfælde af færre tilmeld-inger reduceres timetallet.

Varighed 17 undervisningsgange á 3,5 lektioner. Undervisningen foregår fredage fra kl. 10-14.

Sted SMKS, Kirkegade 61, 6700 Esbjerg

Pris Kr. 7.100,00

Ansøgningsfrist 1. august 2012

Kursusstart 31. august 2012

Inspirationskursus - nye veje i

musikundervisningen af børn (0-10 år)

9

Page 10: Efteruddannelseskatalog 2012

Kursets indhold Kurset klaverværksted tilrettelægges individuelt alt efter ønske/behov og kunne f.eks. indeholde:• nye og kreative tilgange til klaverundervisning-

en (fra begynder- til videregående elever) med inddragelse af billedkunst, improvisation og grafisk notation, m.m.

• improvisation som teknisk/teoretisk/musikalsk omdrejningspunkt

• performance• metodik• gennemgang af nyt repertoire• teknik og afspænding• becifringsspil rytmisk/klassisk• akkompagnement• problemløsning med eleverDer kan endvidere aftales et praktisk forløb med egne elever eller klaver-”kaniner” tilknyttet SMKS.

Målgruppe Musikskolelærere, folkeskolelærere, gymnasielæ-rere og andre, der dels har behov for at anvende klaveret i undervisningen og dels ønsker at ud-vikle egne instrumentale færdigheder.

Underviser Studieadjunkt Margrethe Langer [email protected], 75 11 65 66

Om underviseren Margrethe Langer Bro er uddannet musikpæda-gog/pianist fra VMK og DJM. Hun debuterede i 1998 og har siden været tilknyttet SMKS som akkompagnatør og underviser i pædagogik og klaver. Hun har en bred undervisningserfaring fra musikskoler, MGK, efterskoler og musikhøjskoler. Hun har spillet kammer/solokoncerter i bla. Israel, Finland og Tyskland og er desuden initiativtager til projektet ”Levende musik i sundhedsvæsenet”.

Undervisningsform Individuel

Varighed Et kursus omfatter 5 undervisningstimer med mulighed for at supplere med ekstra timer (750 kr. pr. time)

Sted SMKS, Kirkegade 61, 6700 Esbjerg

Pris Kr. 6.000,00

Ansøgningsfrist Løbende

Kursusstart Aftales med underviseren

Klaverværksted

10

Page 11: Efteruddannelseskatalog 2012

Krop og stemme Kursets indhold Formiddagen vil bestå af holdundervisning med bioenergetiske øvelser kombineret med vokal-træning. Øvelserne er udviklet af underviserne gennem et langt og dybdegående samarbejde, hvor FOCUS, FYLDE og FLOW i krop og stemme danner basis for fysisk og vokal styrke og frihed.

Om eftermiddagen deler lærerne og holdet sig i 2 grupper for at arbejde mere specifikt med den enkelte deltagers krop og stemme.

Kurset er planlagt med datomæssig afstand, så den enkelte kan reflektere over sine oplevelser.

OBS: Det er ikke muligt at købe frokost og drik-kevarer på kursusstedet. Medbring derfor egen forplejning, løstsiddende tøj og et håndklæde.

Målgruppe Skuespillere og vokalister

Underviser Anne Birch ([email protected], 20455430) og Dorte Nørregaard (26350626)

Om underviseren Dorte Nørregaard er uddannet fysioterapeut, Pilateslærer og Bioenergetisk Kropsterapeut. Lærer ved Skuespillerskolen i Odense på 28. år, og timelærer på Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole som underviser i kropsfag - indi-viduelt og på holdbasis.

Anne Birch er uddannet sangpædagog. Lærer ved Skuespillerskolen i Odense på 25. år, og også ansat som hovedfagslærer på rytmisk linie og fol-kemusiklinien på Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole.

Undervisningsform Hold - min. 8. personer og max. 10 personer

Varighed Lørdag d. 6. april 2013 og lørdag den 13. april 2013 begge dage fra kl. 10.00-17.00.

Sted Skuespillerskolen, Roersvej 33, 5000 Odense C.

Pris kr. 2.500,00 pr. kursus

Ansøgningsfrist 1. marts 2013

Kursusstart April 201311

Page 12: Efteruddannelseskatalog 2012

Kursets indhold Deltagerne får teoretiske og praktiske redska-ber til at formidle musik for/med et mangfoldigt publikum i utraditionelle og udfordrende rammer. Formålet med projektet er dels at bygge bro mel-lem musikliv og sundhedsvæsen og dels at lette sygehusophold for patienter og deres pårørende gennem musikalske og nærværende oplevelser.Der tages udgangspunkt i den enkelte deltagers kompetencer og ønske om målgruppe.Kurset består af to forløb: (1) Et teoretisk introduktionsforløb med fokus på performance i sundhedsvæsenet, differentieret musikformidling, repertoirevalg, temaforløb, im-provisation, patientinddragelse, kommunikation, orientering om specifikke patientgrupper, musik-psykologi, tavshedspligt, musikterapi m.m. (2) Et praktikforløb (valgfrit) på Sydvestjysk Syge-hus på en børne- og/eller kræftafdeling. Der gives løbende supervision som afsluttes med evaluering og udtalelse.

Målgruppe Kurset henvender sig til professionelle musikere (rytmiske/klassiske) der ønsker inspiration til at opdyrke nye publikumsmiljøer og udvikle egne performancekompetencer.

Undervisere Margrethe Langer Bro (75116566), pianist, stu-dieadjunkt SMKS, initiativtager til ”levende musik i sundhedsvæsenet”. Marianne Bode, musiktera-peut. Peter Vuust, hjerneforsker/bassist, profes-sor ved DJM, lektor i kognitiv neurovidenskabRuth Christensen, kræftpsykolog, SVS. Helle Staal, klinisk specialist, SVS. Helle Opstrup, afd. sygeplejerske, børneafdelingen, SVS.

Undervisningsform Hold - min. 4. personer og max. 10 personer. (Kombineret fælles og individuel undervisning).

Varighed Teoretisk introduktionsforløb: 5 undervisnings-gange af 1.5 times varighed. Praktik: 5 koncerter med forudgående patientbesøg.

Sted SMKS, Kirkegade 61, 6700 Esbjerg Sydvestjysk Sygehus, Finsensgade 35, 6700 Esbjerg

Pris Kr. 4.900,00

Ansøgningsfrist 1. august 2012

Kursusstart Oktober 2012

levende musik i sundhedsvæsenet

12

Page 13: Efteruddannelseskatalog 2012

Kursets indhold Kurset giver en grundlæggende indføring i at udarbejde et pædagogisk arrangement som kan bruges i praksis ude i ”det virkelige liv”. Vi kommer bl.a. rundt omkring udvælgelse af musik der passer til målgruppen, tilpasning af de forskellige instrumentroller, opsætning af node-ark, indstuderingsmetoder, brug af Internettet/YouTube/videoer, hjemmesider, lyd-programmer der kan sætte musikken ned i tempo og bevare toneart, eller ændre toneart og bevare tempo.Eksempel: www.web.me.com/nicolaskock/Won-derwall

Målgruppe Kurset henvender sig til musiklærere, der ønsker at blive bedre til at gøre brug af de mange hjælpe-midler der i dag findes på nettet og som har brug for, og lyst til at blive bedre til at lave flotte og ikke mindst brugbare arrangementer til diverse sam-menspilhold på musik-, efter- og ungdomskoler.

Underviser Docent Nicolas Kock, [email protected], 20478445

Om underviseren Nicolas Kock underviser på SMKS i sammenspils-ledelse, pædagogisk arrangement, klaverlabora-torium, Sibelius nodeskrivning og er derudover praktikkoordinator. Samtidig er han koordinator på MGK afdelingen i Esbjerg, hvor han underviser i teori, hørelære, sammenspil og brugsklaver.

Nicolas Kock er også aktiv jazzmusiker som kon-trabassist og arrangerer koncerter og temaaftener.

Læs mere på www.nicolaskock.dk

Undervisningsform Hold - min. 5 pers - max. 6 pers.

Varighed Fredage kl. 10.00-14.00 - 3 kursusdage efterår 2012 - 2 kursusdage forår 2013

Sted SMKS, Kirkegade 61, 6700 Esbjerg

Pris Kr. 3.700,00

Ansøgningsfrist 1. august 2012

Kursusstart Efterår 2012

Pædagogisk arrangement

13

Page 14: Efteruddannelseskatalog 2012

Kursets indhold Med udgivelsen af den nye salmebog i 2003 er den rytmiske musiks position i kirken blevet styrket. Det stiller nye krav til organisten der oftest ingen uddannelse har på dette område.Kursets overordnede mål er at give den stude-rende forskellige værktøjer til at få den rytmiske kirkemusik til at lyde mere autentisk og ”swinge” bedre.Der tages udgangspunkt i den enkeltes færdighe-der og behov uanset niveau. Der vil blive arbejdet med rytmiske salmer, rytmiske satser fra højsko-lesangbogen, rytmisk kormusik for børnekor og voksenkor, rytmiske satser til brug ved præ– og postludium, forspil og modulation. Der vil blive behandlet teoretiske emner som becifringslære, rytmelære, frasering, harmonisering og meget mere.Repertoiremæssigt tages der for en stor del ud-gangspunkt i den studerendes ønsker.

Målgruppe Organister på alle niveauer

Underviser Studieadjunkt Bjørn [email protected]

Om underviseren Bjørn Elkjer er uddannet på DFM og DKDM og har desuden PO eksamen fra Sjællands Kirkemusik-skole. Han har gennem tiden bestridt jobs som bl.a. repetitør og kapelmester ved Østre Gasværks Teater, Gladsaxe Teater, Det Danske Musicalaka-demi , Det Kongelige Teaters Balletskole og som kapelmester for en række sangere og entertainere.Siden 1995 har han undervist på konservatoriet i Odense og fra 1997 været organist ved Vinding Kirke.

Undervisningsform Individuel

Varighed Et kursus omfatter 5 undervisningstimer med mulighed for at supplere med ekstra timer (750 kr. pr. time).

Sted Aftales med underviseren

Pris Kr. 6.000,00

Ansøgningsfrist Løbende

Kursusstart Aftales indbyrdes

rytmisk kirkemusik

- på orgel og klaver

14

Page 15: Efteruddannelseskatalog 2012

Kursets indhold Trin 1: Første undervisningsgang giver en grund-læggende indføring i Sibelius. Skriv din første node og lær hvordan du kommer videre derfra på egen hånd. Den anden gang (ca. 2 måneder senere) er der mulighed for at få svar på alle de spørgsmål og problemer, der har hobet sig op i den mellemliggende periode.Trin 2: Er for den som har arbejdet med Sibelius i noget tid, men trænger til at komme længere ned i programmet og finde nye og smartere måder at gøre tingene på. Her kigger vi også på hvordan et nodelayout kommer til at se professionelt ud.På begge trin tages der udgangspunkt i den video-vejledning Nicolas Kock har udfærdiget, og som efterfølgende er en stor hjælp for den enkelte.Der er rig mulighed for at få svar på medbragte spørgsmål, også via mail efterfølgende.

Målgruppe Kurset henvender sig til alle, der ønsker lære at skrive noder på computer, eller som ønsker at blive bedre til det. Nicolas har tidligere lavet kurser for: organister, korledere, professionelle og amatører, musikpædagoger, studerende, m.fl.

Underviser Docent Nicolas Kock, [email protected], 20478445

Om underviseren Nicolas Kock underviser på SMKS i sammenspil-sledelse, pædagogisk arrangement, klaverlabora-torium, Sibelius nodeskrivning og er derudover praktikkoordinator. Samtidig er han koordinator på MGK afdelingen i Esbjerg, hvor han underviser i teori, hørelære, sammenspil og brugsklaver. Nicolas Kock er også aktiv jazzmusiker som kon-trabassist og arrangere koncerter og temaaftener.Læs mere på www.nicolaskock.dk

Undervisningsform Hold - min. 5 pers - max. 8 pers.

Varighed 2 fredage fra kl. 10.00-14.30 i hhv. efterår 2012 og forår 2013. Trin 1 - (begyndere og letøvede), Trin 2 - (øvede).

Sted SMKS, Esbjerg (computerlaboratoriet)

Pris kr. 1.650 for trin 1 og kr. 1.650 for trin 2

Ansøgningsfrist 1. august 2012

Kursusstart Efterår 2012

sibelius nodeskrivning

15

Page 16: Efteruddannelseskatalog 2012

Kursets indhold Lær at pakke en stemme ud – hvad skal der til, for at få dine elever til at lyde bedre? Få opfrisket din viden om anatomi og fysiologi og lær at ”læse” en sangerkrop. Få redskaber til at løsne op for de spændinger, der begrænser og lær, hvordan de holdes fra livet. Sang som instrument: Som sanger er du dit instru-ment, og din lyd afhænger derfor af, hvordan du arbejder i kroppen. På kurset får du først en kort opfriskning af anatomi og fysiologi i forbindelse med stemmen. Dernæst kigger vi nærmere på, hvordan lyden kan justeres og forbedres gennem en ny tilgang til instrumentet. Du lærer at omsætte det du ser og hører til dine hænder, så du kan løsne uhensigtsmæssige spændinger, dels hos dig selv og dels hos dine elever.

Målgruppe Sangundervisere på konservatorier, MGK og musikskoler

Underviser Dorte Sehested, [email protected], 24277664

Om underviseren Dorte Sehested er konservatorieuddannet sang-pædagog med speciale i stemmedannelse. Hun har undervist i teknisk stemmebrug, stemmeteori og sang på SMKS siden 2003. Derudover har hun undervist på Rytmisk Musikkonservatorium samt MGK forskellige steder i landet. Hun arbejder sideløbende med rehabilitering af dysfunktionelle stemmer, dels hos professionelle stemmebrugere, og dels hos børn og unge. Dorte har skrevet bogen ”Stemmen som instrument”, som udkommer på Edition Wilhelm Hansen i oktober 2012.

Undervisningsform Hold. min. 4 - max. 8 deltagere. Vi bruger hinan-den, så det bliver en slags masterclass.

Varighed 2 undervisningsdage á 5 timer

Sted SMKS, Esbjerg eller undervisningslokaler i Kbh.

Pris kr. 2.300,-

Ansøgningsfrist 1. august 2012

Kursusstart Efterår 2012

stemmen som instrument

16

Page 17: Efteruddannelseskatalog 2012

”Hvor har jeg bare været glad for undervisningen. Det har været enormt inspirerende og det har i den grad hjulpet mig videre i min undervisning og gjort det endnu sjovere det hele!”

”Jeg håber at musikskolen giver mig lov til at komme på kursus igen på et tidspunkt.”

”Jeg har fået rigtig meget med mig hjem hver gang.”

”Det har været helt fantastisk, jeg har glædet mig til hver gang jeg skulle af sted.”

”Jeg synes, at det har været et særdeles fremragende kursus. Jeg har været rigtig glad for at komme hver eneste gang trods min lange trans-port.”

”Kurset har skærpet nogle processer og genoplivet det nørdede for-hold, jeg havde til faget i studietiden.”

(Kommentarer fra deltagere på SMKS’ efteruddannelseskurser 2011)

17

Page 18: Efteruddannelseskatalog 2012

Om sMKsSyddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole er en fusion mellem konservatorierne i Odense og Es-bjerg og Skuespillerskolen i Odense.

Region Syddanmark har således landets første og ene-ste videregående uddannelsesinstitution med kom-binationen musik og scenekunst. Med ca. 300 stude-rende er SMKS en betydelig spiller i forhold til landets øvrige kunstneriske uddannelsesinstitutioner.

De tre uddannelsessteder har hver især udklækket store talenter på musik- og skuespillerområdet og arbejder nu på at skabe grobund for tværfaglige ny-skabelser og udløse det potentiale, der ligger i kom-binationen musik og scenekunst. Institutionen hører hjemme under Kulturministeriet.

tIlMEldIng Og InfO

Henvendelse Projektkoordinator Malene Møller [email protected] eller tlf. 6311 9913.

Yderligere information og tilmeldingwww.smks.dk/uddannelser/efteruddannelser

KursusbevisDer udstedes kursusbevis for deltagelse.

18

Page 19: Efteruddannelseskatalog 2012

Adresser:

Syddansk Musikkonservatorium

Islandsgade 25000 Odense C.

SkuespillerskolenRoersvej 33

5000 Odense C.

Syddansk Musikkonservatorium

Kirkegade 616700 Esbjerg

[email protected]

63119900

Fotos:Forsiden: Martin Dam KristensenSide 12: Jørgen DiswalSide 16: Anders Clausen

Page 20: Efteruddannelseskatalog 2012

Syddansk Musikkonservatorium & SkuespillerskoleThe Academy of Music and Dramatic Arts, Southern Denmarkwww.smks.dk · [email protected] · Tlf.: +45 6311 9900